Handleiding PowerPoint

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding PowerPoint"

Transcriptie

1 Handleiding PowerPoint

2 2 Handleiding bij PowerPoint Wat is Zuiddag 2014 Inleidend Hieronder vind je een korte uitleg per slide. De PowerPoint is hoofdzakelijk opgebouwd rond eigen Zuiddag-medewerkers en jongeren die de presentatie geven. Als leerkracht, VIPz kunnen jullie dit uiteraard ook. Pas gerust aan waar je wil, en laat je inspiratie de vrije loop. Op het YouTube-kanaal van Zuiddag vind je de afspeellijst van alle filmpjes die voorkomen in deze PowerPoint. De filmbestanden zitten niet als bijlage (wegens te grote bestanden). Ontdek onze films hier QwmQ Overzicht per slide SLIDE 1: Welkomstwoord + voorstellen Dit is een presentatie over Wat is Zuiddag? SLIDE 2: Vertel jouw Zuiddag-verhaal: vertel de jongeren wie jij bent, hoe jij bij Zuiddag terecht kwam en waarom. SLIDE 3: Inhoudsopgave SLIDE 4: Missie Zuiddag Zuiddag stimuleert jongeren (jongeren in België als jongeren uit de projectlanden) wereldwijd om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Zuiddag versterkt het maatschappelijk bewustzijn

3 3 en de competenties van jongeren om een actief engagement op te nemen. Zuiddag zorgt voor unieke ontmoetingen met een impact in het culturele, publieke en zakelijke leven. SLIDE 5: Zuiddag is een organisatie VOOR en DOOR jongeren. Wij jongeren beslissen mee: jongeren zitten in commissies, Raad Van Bestuur, Algemene vergadering, VIPz Wij jongeren doen iets: gaan een dag werken Wij jongeren organiseren Zuiddag op scholen Wij jongeren gaan jaarlijks op uitwisseling naar het verkozen project. Wij jongeren kiezen zelf het project en thema Uit de groep ambassadeurs (jongeren die het project bezoeken) kiezen we elk jaar een campagneleid(st)er. Zij/hij is het gezicht van de campagne. SLIDE 6: Nu meer informatie over Work for Change. Dit is de werkdag waar jullie aan gaan meedoen. SLIDE 7: Voetbalcoach van Beerschot voor één dag. Vind de film op de afspeellijst: XOVLWk2NgzFdQwmQ&index=1 SLIDE 8: Jaarlijkse werkdag Work for Change. Facts and figures SLIDE 9-17: Hier zijn enkele voorbeelden van jobs die je kan beoefenen. Inspiratie als het ware. Je kan gaan voor alle soorten jobs, waar je maar zin in hebt. Tof om te vertellen waar jij zelf hebt gewerkt of mensen die je kent met interessante jobs. Inspireer de jongeren, laat hen dromen en nadenken.

4 4 SLIDE 18: Je kan het zo gek niet bedenken, alle jobs zijn mogelijk. Kijk maar naar dit filmpje. SLIDE 19: Vorig jaar was #zuiddag trending topic op sociale media. Doe zeker mee aan onze wedstrijden. Meer informatie vind je op SLIDE 20: Wanneer de werkdag doorgaat zal België het geweten hebben. Jongeren komen met Zuiddag massaal in de traditionele media. In de kranten, radio, televisie. Als jongeren een dag gaan werken en niet naar school gaan, dat is nieuws. SLIDE 21: Bekijk hier het filmpje van Zuiddag van het VRT-journaal vorig jaar 2013: pxovlwk2ngzfdqwmq&index=3 SLIDE 22: Jobflyer, brief voor werkgevers, akkoordformulier... kan je allemaal terug vinden op de website of bij een van de zuiddag medewerkers. SLIDE 23: Je moet je inschrijven op de jobbank. Deze vind je op de website van Zuiddag. Anders kan je niet meedoen. Je registreert je als student en je linkt je aan jouw school. Het is verplicht jouw job te koppelen aan jouw profiel en dat voor de werkdag. Ofwel zoek je online een job via de jobs op onze jobbank. Ofwel ga je zelf op zoek buiten de jobbank, je downloadt het akkoordformulier op onze site, vult dit samen met de werkgever in en je registreert je job. SLIDE 24: Hoe zit dat nu praktisch met de werkdag? Hier bieden we antwoorden op enkele veelgestelde vragen: SLIDE 25: Waarom meedoen aan Zuiddag?

5 5 SLIDE 26: OVERGANG volgende slide => dit gedeelte ging over de werkdag. Nu gaan we spreken over het project waar jullie geld dat jullie verdienen 16 oktober naartoe zal gaan. Dit jaar kozen jongeren voor een theatherproject in de Palestijnse gebieden. SLIDE 27: Factsheet Gaza: hoe groot is het gebied, hoeveel mensen wonen er... Het feit dat mensen in Gaza op een kleine oppervlakte samen leven en dat ze hier niet buiten kunnen heeft een enorme invloed op hoe mensen leven (weetje: de lengte van de Gazastrook is vergelijkbaar met de afstand Knokke - de Panne en is 5 km breed. Er wonen 1.6 miljoen mensen. Meer mensen dan in Brussels gewest. De bevolkingsdichtheid is enorm groot inwoners per km². De bevolkingsdichtheid in België is 340 inwoners per km². ). SLIDE 28: Jong zijn in Gaza! Constante dreiging! Bombardementen! Raketaanvallen! Huiselijk geweld! Geen ontsnappen aan, leidt tot machteloosheid en frustratie! Nauwelijks uitlaatkleppen! Onderwijs: beperkt! Sport: weinig sportterreintjes, en ook voor meisjes niet evident! Uitgaan: iets wat oudere mannen doen, jonge mannen eventueel, maar zeker geen meisjes!! www: sociale media. JA, als er stroom is Kinderen/jongeren groeien op in een omgeving van geweld en conflict. Er is constante dreiging van bijvoorbeeld bombardementen, raketaanvallen, legerinvallen. Leven in deze omstandigheden heeft invloed op de manier waarop ouders/leerkrachten/opvoeders kinderen opvoeden. Het risico op huishoudelijk geweld is groter.

6 6 Er is geen ontsnappen aan hun situatie dit zorgt voor machteloosheid en frustratie bij de bevolking. Er zijn nauwelijks uitlaatkleppen voor jongeren. Het onderwijs is beperkt, sportgelegenheden zijn beperkt (weinig sportterreinen en voor meisjes is sporten niet evident). Uitgaan is iets wat oudere mannen doen, eventueel jonge mannen, maar zeker geen vrouwen en meisjes. Internet en sociale media kan een uitlaatklep zijn maar enkel wanneer er stroom is. SLIDE 29: De kracht van theater, waarom theater? Daarom is er de organisatie Theatre Day Productions in Palestina, een uitlaatklep voor jongeren. Het loon dat jullie afstaan na de werkdag gaat naar dit project. Wat houdt het project in? Theatre Day Productions wil theater een plaats geven in het dagelijks leven van jonge mensen om hen te stimuleren hun eigen weg te vinden en weerbaar te maken. Palestijnen zijn al heel lang slachtoffer van geweld en onderdrukking. Toneel en drama helpt trauma's verwerken, emoties tonen. Jongeren doen iets, ontwikkelen hun persoonlijkheid en tonen wat hun bezig houdt aan toeschouwers. Wat doet Theatre Day Productions concreet? Er is een professionele theateropleidingen voor spelers. Opleidingen in techniek, management en productie. Maar er zijn ook tal van workshops, activiteiten, discussiesmomenten en voorstellingen uiteraard. DUS: theater is een uitlaatklep!! Opleidingen! Workshops! Voorstellingen + discussies! Theater altijd gebaseerd op echte ervaringen, persoonlijke verhalen.

7 7 Waarom:! Trauma s verwerken! Expressie van emoties! Persoonlijke ontwikkeling! Leren door doen! Leefwereld tonen aan leerkrachten, volwassenen, wat houdt ons echt bezig? Onderzoek toont dit aan:! Meer zelfvertrouwen! Betere punten op school! Meer interesse in politiek, samenleving,...! Positiever in het leven (en nog veel meer) SLIDE 30: Recht op jong zijn is het thema, overkoepelend van het project. Wat betekent jong zijn hier en elders in de wereld? We polsten dit bij jongeren van Zuiddag en mensen op straat. Het was opvallend dat veel mensen zich weinig vragen stelden bij het #rechtopjong zijn. Jong zijn is toch gewoon jong zijn?. Voor velen was het vanzelfsprekend. Voor vele andere jongeren kan dit verre van evident zijn. In Palestina Israël bijvoorbeeld (zoals eerder gezegd in de vorige slide). Nog 2 dingen die vaak terug kwamen: vrij zijn en fouten mogen maken. SLIDE 31: Doe mee aan onze wedstrijd. Je kan met je volledige klas een dag Bellewaerde winnen. Word een Friend For Change, trek strepen op je gezicht en toon je steun voor Zuiddag. Neem een foto met je klas, stuur hem door naar wedstrijd@zuiddag.be, vermeld je klas en school.

8 8 (Voor meer fun, kwam je VIP naar onze VIP-dag, dan heeft hij/zij kleurpoeder gekregen. Gebruik dit zeker tijdens de shoot.) Vanaf 1 oktober kan je jouw foto delen vanop de facebook van Zuiddag. De drie foto s met de meeste likes op de werkdag, die winnen een dag bellewaerde. 20 tickets per klas. OF De leerlingen kunnen ook een aparte dagticket winnen. Ze nemen op de werkdag een foto van hen, aan het werk, met duidelijk hun Zuiddag-bandje in beeld. Ze posten die op onze twitter/facebook en taggen ons ZE mogen ook zeker de #zuiddag2014 en #rechtopjong niet vergeten. We geven vijf dagtickets weg. Alle info op de wedstrijdflyer en op SLIDE 32: Ook Bekende Vlamingen tonen hun strijdkleuren voor Zuiddag. Zo ook bijvoorbeeld Bartel Van Riet. Hou onze YouTube en andere sociale media in de gaten en ontdek wie nog allemaal. a7f6nz57pxovlwk2ngzfdqwmq SLIDE 33: Elk jaar is er een uitwisseling tussen Belgische jongeren en de jongeren uit de projecten. Tijdens de campagne komen Palestijnse jongeren op hun beurt naar België. Dan hebben jullie de kans om hun te ontmoeten. SLIDE 34-35: Zij komen echt live bij jullie vertellen wat ze met het geld gaan doen, wie ze zijn, hoe hun leven is. Zo wordt Zuiddag plots heel echt! SLIDE 36: Dit jaar gingen normaal 4 Belgische jongeren naar Palestina Israël. Ze leren het project ter plaatse kennen en ontmoeten ontzettend veel interessante personen. Door de recente escalatie van geweld in de regio is onze reis jammer genoeg niet kunnen doorgaan. We hebben een alternatieve uitwisseling voorzien hier ter plaatste en zorgden voor contact met de partner

9 9 daar. Zoals elk jaar zullen we ook nu een film van het project in mekaar boksen, de trailer hiervan vind je hier: SLIDE 37: OVERGANG: dit gedeelte ging over het project en de uitwisseling. NU: Time for change. Jongeren die na de werkdag meer willen doen. Letterlijk, tijd maken voor verandering in de wereld. SLIDE 38-39: Geëngageerde jongeren maken graag tijd vrij voor Zuiddag en voor verandering in de wereld. Voorbeelden! Workshops: communicatie, presentatietraining,! Weekends: themaweekend, visieweekend, SAMEweekend,! Zuiddag op kamp! Presentaties: jongeren geven deze presentatie op scholen SLIDE 40: Dankzij Zuiddag ontmoet je ook echt heel wat unieke mensen... SLIDE 41-43: VIPz: per school zijn er twee VIPz welkom op onze grote VIP-dag op 11 september in Leuven. Een VIP is een belangrijke persoon voor Zuiddag, een leerling die onze partner in crime en strijdmakker is om Zuiddag tot een groot succes te maken. Als VIP dompel je jouw medeleerlingen onder in het jaarthema en het project, stimuleer je hen om jobs te vinden, zet je acties op om Zuiddag in de kijker te zetten en help je de leerkrachten een handje bij de praktische organisatie. Meer informatie vinden ze op Wil jij VIP worden? Kom naar voor na presentatie en noteer jouw e- mailadres. De leerkracht schrijft je dan in voor de VIP-dag.

10 10 SLIDE 44: Zonder al onze partners zou dit alles niet mogelijk zijn. Ze steunen bijvoorbeeld omdat ze hetgeen wat we doen belangrijk vinden, om bij te dragen aan een rechtvaardige samenleving, filantropie. Dit zijn onze grootste partners. Bovenste 3: de bedrijvenpartners Midden: overheidsinstellingen Onder: projectpartners 2014 SLIDE 45: Contactgegevens. Spoor hen aan om ons te volgen, te liken... Zo staan ze makkelijk in contact met ons en ontdekken ze meer zuiddag. SLIDE 46: om hen te inspireren, kan je kijken naar de aftermovie van Zo hebben ze een idee hoe de werkdag er vorig jaar aantoe ging. **********

DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST

DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST Gebruik deze checklist om te beslissen welke kanalen je zal gebruiken op je school om zowel leerlingen als collega s te informeren en motiveren over Zuiddag. Deze checklist bestaat

Nadere informatie

Prezi Work for Change Zuiddag 2015

Prezi Work for Change Zuiddag 2015 Prezi Work for Change Zuiddag 2015 Hej daar, Hartelijk bedankt om Zuiddag voor te stellen. Hier is nog even kort een checklist: Neem de prezi, samen met de filmpjes mee op USB (voor het geval er geen internet

Nadere informatie

Zuiddag. Work for Change

Zuiddag. Work for Change Zuiddag Work for Change Zuiddag = Work for Change EN Time for Change FILM Wat is Zuiddag? Work for change Work for Change Eén (school)dag werken op 17 oktober 2013 Minimum 40 verdienen Dat loon gaat naar

Nadere informatie

18 OKTOBER 2018 YOUCA ACTION DAY MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2018 YOUCA.BE

18 OKTOBER 2018 YOUCA ACTION DAY MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2018 YOUCA.BE YOUCA ACTION DAY 18 OKTOBER 2018 MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2018 YOUCA.BE VU: Ine Schockaert, YOUCA vzw, Mundo-J, Nijverheidsstraat 10, 1000 Brussel. HET CONCEPT Op 18

Nadere informatie

ZUIDDAG 2015. Scholieren werken een dag en strijden samen met hun leeftijdsgenoten uit het Zuiden voor een duurzame wereld

ZUIDDAG 2015. Scholieren werken een dag en strijden samen met hun leeftijdsgenoten uit het Zuiden voor een duurzame wereld ZUIDDAG 2015 Scholieren werken een dag en strijden samen met hun leeftijdsgenoten uit het Zuiden voor een duurzame wereld Doe mee met 160 scholen in Vlaanderen & Brussel 79% van de deelnemende leerkrachten

Nadere informatie

17 OKTOBER 2019 YOUCA ACTION DAY MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2019 YOUCA.BE

17 OKTOBER 2019 YOUCA ACTION DAY MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2019 YOUCA.BE YOUCA ACTION DAY MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2019 YOUCA.BE VU: Victor Van Driessche, YOUCA vzw, Mundo-J, Nijverheidsstraat 10, 1000 Brussel. 17 OKTOBER 2019 VRT + 15.000

Nadere informatie

Handleiding presentatie Zuiddag 2013

Handleiding presentatie Zuiddag 2013 Handleiding presentatie Zuiddag 2013 Ter info: Alle filmpjes die in de presentatie verwerkt zijn, worden afgespeeld door eenmaal te klikken op de afbeelding indien de DVD in de computer zit OF het volledige

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Workshop Werk vinden met Social Media. WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx

Workshop Werk vinden met Social Media. WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx Workshop Werk vinden met Social Media WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx Programma 13.00 Start 13.15 Wat is Social Media Waarom is Social Media belangrijk bij het vinden van een baan? 13.30 Linkedin

Nadere informatie

Script Presentatie kort leerkrachten

Script Presentatie kort leerkrachten Script Presentatie kort leerkrachten Slide 1 Wie heeft al eens van YOUCA gehoord? Of van Zuiddag misschien? Wel, wij doen daar volgend jaar met onze school aan mee. Slide 2 De presentatie van vandaag bestaat

Nadere informatie

> NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013

> NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013 > NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013 Leerlingen uit het secundair onderwijs mogen vertegenwoordigd zijn als partner op de schoolraad.

Nadere informatie

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI H.A.N.G. PLEKKEN Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI Binnenkort ga je met je klas op bezoek bij het Nederlands Architectuur instituut (NAi). Daar zal je het programma H.A.N.G. plekken volgen.

Nadere informatie

Dia 1 Introductie max. 2 minuten!

Dia 1 Introductie max. 2 minuten! 1 Dia 1 Introductie max. 2 minuten! Vertel: Deze les gaat vooral over het gebruik van sociale media. Maar: wat weten jullie eigenlijk zelf al over sociale media? Laat de leerlingen in maximaal een minuut

Nadere informatie

Wat fijn dat je je schouders onder onze werkdag wil zetten. Bedankt daarvoor!

Wat fijn dat je je schouders onder onze werkdag wil zetten. Bedankt daarvoor! Beste leerkracht, Wat fijn dat je je schouders onder onze werkdag wil zetten. Bedankt daarvoor! Je vindt de presentatie (prezi) hier: http://prezi.com/jgcsaingbfws/?utm_campaign=share&utm_medium=copy Belangrijk

Nadere informatie

ZUIDDAG OKTOBER

ZUIDDAG OKTOBER ZUIDDAG 2014 16 OKTOBER WORK FOR CHANGE WORK FOR CHANGE Geef jongeren uit uw buurt een job voor 1 dag. Beloon zo hun engagement en steun tegelijk een uniek goed doel. Wat is Zuiddag? Zuiddag is een organisatie

Nadere informatie

19 OKTOBER 2017 YOUCA ACTION DAY MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2017 YOUCA.BE

19 OKTOBER 2017 YOUCA ACTION DAY MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2017 YOUCA.BE YOUCA ACTION DAY SCHOOLBROCHURE 2017 YOUCA.BE Onderaan: YOUCA vzw, Mundo-J, Nijverheidsstraat 10, 1000 Brussel. www.youca.be 19 OKTOBER 2017 Wie zijn wij? Wat doen we? YOUCA, Youth for Change and Action

Nadere informatie

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 7 ... Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 7 ... Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is Les 7... Facebook, sociaal zijn op het internet Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Nadere informatie

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor leerlingen Inhoudstafel Account aanmaken Job zoeken in de jobbank Je wordt aanvaard voor een job Post je job op Facebook Je wordt geweigerd voor een job Een werkgever

Nadere informatie

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 0 Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 Het lokaal, een veel besproken onderwerp bij verschillende KLJafdelingen. Het is te klein, te rommelig, niet in orde Het betekent vaak een bron van zorgen voor de leiding.

Nadere informatie

Teken een architect. Lees het volgende verhaal:

Teken een architect. Lees het volgende verhaal: Teken een architect Lees het volgende verhaal: Een architect heeft een hele dag nagedacht over een nieuwe brug die gebouwd moet worden. Via de brug moet het verkeer, ook zware vrachtwagens, over een brede

Nadere informatie

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET & Ontdek beleef het nieuwe INTRANET Waarom? WE HEBBEN EEN NIEUW INTRANET WAAROM? Omdat we vinden dat jij centraal mag staan! Net als je collega s beschik je over een hoop kennis, ervaring en ideeën. Daar

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding... 4 Hoofdstuk 1 Het ontstaan van de rechten... 6 Hoofdstuk 2 De belangrijkste rechten...12

Inhoud. Inleiding... 4 Hoofdstuk 1 Het ontstaan van de rechten... 6 Hoofdstuk 2 De belangrijkste rechten...12 Inhoud Inleiding... 4 Hoofdstuk 1 Het ontstaan van de rechten... 6 Hoofdstuk 2 De belangrijkste rechten...12 Onderwerp 1 Gelijkheid...13 De rechten van Tim... 14 Onderwerp 2 Toegankelijkheid...17 De rechten

Nadere informatie

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Welkom in de bibliotheek. Je gaat op ontdekking in de bibliotheek. Hierbij doe je een onderzoek naar verschillende soorten media; zoals

Nadere informatie

Een nieuwe bank. Lesvoorbereiding Crisis graad 2. Verwondering

Een nieuwe bank. Lesvoorbereiding Crisis graad 2. Verwondering Een nieuwe bank Lesvoorbereiding Crisis graad 2 Voorzie speelgoed - geld, echte kleine muntstukken of print het blad met de centen. Op elk blad staan 100 centen in rijen van 10. Zo kan je gemakkelijk het

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken Pen en papier? Marketing technieken Er bestaan heel veel verschillende soorten marketing technieken In deze

Nadere informatie

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Samenvatting Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Deze samenvatting gaat over hoofdstuk 4; eerst publiceren dan filteren,

Nadere informatie

werkblad Scheldeberoep verkennen Veel beroepen hebben met de Schelde te maken. Welk beroep zou jij verder willen verkennen?

werkblad Scheldeberoep verkennen Veel beroepen hebben met de Schelde te maken. Welk beroep zou jij verder willen verkennen? werkblad Scheldeberoep verkennen Veel beroepen hebben met de Schelde te maken. Welk beroep zou jij verder willen verkennen? Noteer ook 2 reservekeuzen: 1. 2. 1. Wat weet je al van dit beroep? Schrijf het

Nadere informatie

maak zelf een filmpje

maak zelf een filmpje maak zelf een filmpje 1 Zelf een filmpje maken is nog nooit zo makkelijk geweest. Iedereen kan een IPAD met camera oppakken en aan de slag gaan. Maar bij het maken van een goed filmpje (dat veel kijkers

Nadere informatie

Lesbrief HyperISH. ISH_lesplan.indd 1 18-02-13 11:23

Lesbrief HyperISH. ISH_lesplan.indd 1 18-02-13 11:23 Lesbrief HyperISH I don t even know what I was running for - I guess I just felt like it. Holden Caulfield in The Catcher in the Rye door J.D. Salinger De maatschappij zit vol verwachtingen, de eisen zijn

Nadere informatie

Herlaarhof. het social media spel

Herlaarhof. het social media spel Herlaarhof het social media spel Herlaarhof concept document Welkom bij het social media spel van Herlaarhof. Dit is een educatieve game die verteld over het gebruik van verschillende social media. Door

Nadere informatie

Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn?

Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn? Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Bij deze preek is geen powerpoint

Nadere informatie

Onze stunt op Wereldwaterdag Drie maanden na de aardbeving in Haïti Word onze nieuwe WaSH-ambassadeur!

Onze stunt op Wereldwaterdag Drie maanden na de aardbeving in Haïti Word onze nieuwe WaSH-ambassadeur! Onze stunt op Wereldwaterdag Drie maanden na de aardbeving in Haïti Word onze nieuwe WaSH-ambassadeur! Driemaandelijks magazine nr. 20 april-mei-juni 2010 Hoi unicefkids! Ik voel het, de zomer komt eraan!

Nadere informatie

Team 6: Zonnepanelen. Onderzoek naar het gebruik van zonnepanelen

Team 6: Zonnepanelen. Onderzoek naar het gebruik van zonnepanelen Zonnepanelen op school Team 6: Zonnepanelen Onderzoek naar het gebruik van zonnepanelen Jullie gaan onderzoeken welke producten er zijn op zonnecellen 1. SAMENWERKEN IN EEN TEAM Jullie gaan samenwerken

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

HANDLEIDING LEERLINGEN YOUCA Action Day 2018

HANDLEIDING LEERLINGEN YOUCA Action Day 2018 1 HANDLEIDING LEERLINGEN YOUCA Action Day 2018 Inhoudsopgave 1. REGISTREREN EN AANMELDEN...2 2. OVERZICHT ACCOUNT...4 3. ZOEK EEN JOB...5 Een zelf gevonden job toevoegen met de jobflyer...5 Solliciteren

Nadere informatie

Kop. Romp. Lesbrief Zoekgedrag Leerjaar 1-Profiel 1,2,3

Kop. Romp. Lesbrief Zoekgedrag Leerjaar 1-Profiel 1,2,3 Lesbrief Zoekgedrag Leerjaar 1-Profiel 1,2,3 Tijd: 45 50 minuten Kop Introductie Introduceer de opdracht kort: Informatie opzoeken op internet gaat snel en is gemakkelijk toegankelijk. Soms is het niet

Nadere informatie

Hoe social media integreren in een JCI-omgeving. Overzicht. Wie ben ik? Zaterdag 31 Augustus 2013 Dag van de Verantwoordelijken JCI. Wie ben ik?

Hoe social media integreren in een JCI-omgeving. Overzicht. Wie ben ik? Zaterdag 31 Augustus 2013 Dag van de Verantwoordelijken JCI. Wie ben ik? Hoe social media integreren in een JCI-omgeving Zaterdag 31 Augustus 2013 Dag van de Verantwoordelijken JCI 1 Overzicht Wie ben ik? Social media? Social media binnen JCI? Let s get loud(er) 2 Wie ben ik?

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

ZUIDDAG. Work for change!

ZUIDDAG. Work for change! ZUIDDAG Work for change! Missie ZuidDag wil jongeren de kans geven het verschil te maken in de wereld door lokaal scholen, bedrijven, jongeren van Noord en Zuid bij elkaar te brengen. Campagnemethodiek

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Isabella Lenarduzzi Belgische Ashoka Fellow Ashoka: Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Isabella: Ik ben geboren in Brussel. Mijn vader kwam als twaalfjarige vanuit het

Nadere informatie

Een goed facebookbeleid in jouw club: volg deze tips en je bent goed op weg!

Een goed facebookbeleid in jouw club: volg deze tips en je bent goed op weg! Een goed facebookbeleid in jouw club: volg deze tips en je bent goed op weg! Facebook is de dag van vandaag door iedereen gekend. Toch is het belangrijk om facebook op een goede manier te gaan gebruiken

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

2. Op een bruiloft. 3. Wanneer je de hond uitlaat

2. Op een bruiloft. 3. Wanneer je de hond uitlaat Zijn die leuke mannen er nou überhaupt nog wel? Dat is iets wat single vrouwen zich vaak afvragen. JA, die leuke mannen zijn er zeker nog wel. Waar dan? vraag jij je af. Wij hebben voor jou 15 plekken

Nadere informatie

Docentenhandleiding Les4Life

Docentenhandleiding Les4Life Docentenhandleiding Les4Life Doel: o De leerlingen voorbereiden op de komst van Dance4Life en een gastspreker uit Indonesië. Leerlingen krijgen informatie over het projectland Indonesië. Duur: o 25 minuten

Nadere informatie

Sociale media voor maatschappelijke organisaties

Sociale media voor maatschappelijke organisaties Sociale media voor maatschappelijke organisaties 11 adviezen Door: Sandra Kamerbeek s.kamerbeek@movisie.nl 1. Ken de functies van sociale media Sociale media kent verschillende functies. (zie ook volgende

Nadere informatie

Checklist. De 8 must haves voor een succesvol blogartikel

Checklist. De 8 must haves voor een succesvol blogartikel Checklist De 8 must haves voor een succesvol blogartikel Veerle Metten, Mettenta Ga je graag door het leven met een goed geweten? Neem dan niet zomaar stukken uit deze checklist over zonder bronvermelding.

Nadere informatie

SchoolConnect. Een vriendschap tussen jullie school en een school in Ethiopië!

SchoolConnect. Een vriendschap tussen jullie school en een school in Ethiopië! SchoolConnect Een vriendschap tussen jullie school en een school in Ethiopië! SchoolConnect SchoolConnect is een programma van stichting Joni. Het is een samenwerkingsverband tussen scholen in Nederland

Nadere informatie

Workshop A Hoe werkt de gemeenteraad?

Workshop A Hoe werkt de gemeenteraad? Workshop A Hoe werkt de gemeenteraad? Workshop A Hoe werkt de gemeenteraad? Korte omschrijving workshop De workshop begint met een kort filmpje over de gemeenteraad. De workshopleider doet vervolgens met

Nadere informatie

Bijlage interview meisje

Bijlage interview meisje Bijlage interview meisje Wat moet er aan de leerlingen gezegd worden voor het interview begint: Ik ben een student van de Universiteit van Gent. Ik wil met jou praten over schrijven en taken waarbij je

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

1 Ben of word jij weleens gepest?

1 Ben of word jij weleens gepest? Onderzoeksresultaten TipHorstaandeMaas.nl Pesten Pesten is van alle generaties. Het kan bijna overal plaatsvinden en is daarom dichterbij dan mensen soms denken 8 1 Ben of word jij weleens gepest? 7 6

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

DOE MEE! - LESBRIEF VOOR DOCENTEN - Het is tijd voor een nieuwe vorm van herdenken.

DOE MEE! - LESBRIEF VOOR DOCENTEN - Het is tijd voor een nieuwe vorm van herdenken. DOE MEE! - LESBRIEF VOOR DOCENTEN - Het is tijd voor een nieuwe vorm van herdenken. DE NATIONALE JONGERENHERDENKING Op 4 mei herdenken we in aanwezigheid van het koningshuis, politici en vertegenwoordigers

Nadere informatie

Social Media zakelijk gebruiken

Social Media zakelijk gebruiken Social Media zakelijk gebruiken KENNISSESSIE 7 NOVEMBER 20 13 Welkom SMO2 Agenda 14.00 Ontvangst 14.15 Introductie 14.35 Social media in de praktijk: Dirkzwager advocaten en notarissen Zytec International

Nadere informatie

Reclamecampagne. De taakverdeling

Reclamecampagne. De taakverdeling Reclamecampagne De taakverdeling Het ontwikkelen van een Reclamecampagne voor de buurtsuper was een examen opdracht in 2012 en is geheel aangepast bewerkt voor het schoolonderzoek van het Trivium College

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Aan de slag met social media

Aan de slag met social media Aan de slag met social media Ester Reusink 26 mei 2014 Even voorstellen Ester Reusink Bedrijfscommunicatie 17 jaar werkervaring ZP-er sinds 2012 Buro Pinq 2 Waar gaan we het over hebben? Social media Linked

Nadere informatie

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP EVEN VOORSTELLEN. WIE? NICOLE ADRIAENS EVENTORGANISATOR SOLOPRENEUR SOCIAL MEDIA FREAK BEDRIJF? BIZZIBEE EVENTS BIZZIBEE SOCIAL MEDIA BIZZIBEE BUSINESS SUPPORT WAT DOE IK?

Nadere informatie

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN.

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN. HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE EMAILADRES DOOR TE GEVEN. ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER JEZELF OP MSN TE ZETTEN. IK ZOU, NAAST MIJN NAAM OOK DE STRAAT WAAR IK WOON DOORGEVEN. DAT IS GEEN GEHEIM! IK VIND

Nadere informatie

Breng jouw project via social media onder de aandacht!

Breng jouw project via social media onder de aandacht! Breng jouw project via social media onder de aandacht! Hieronder vind je enkele tips en voorbeeldberichten die gebruikt kunnen worden op de Facebook-pagina en Twitter-account van je club.... Facebook Tip

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Social media is in de loop van de jaren zo gegroeid dat het bijna niet meer weg te denken is uit het dagelijkse leven binnen het onderwijs.

Social media is in de loop van de jaren zo gegroeid dat het bijna niet meer weg te denken is uit het dagelijkse leven binnen het onderwijs. Social media is in de loop van de jaren zo gegroeid dat het bijna niet meer weg te denken is uit het dagelijkse leven binnen het onderwijs. Bron a;eelding: h=p://wij- leren.nl/social- media- school.php

Nadere informatie

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP DE AARDE IS OOK TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS Mueller/GP Wilkins/GP Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen

Nadere informatie

ADHD en lessen sociale competentie

ADHD en lessen sociale competentie ADHD en lessen sociale competentie Geeft u lessen sociale competentie én heeft u een of meer kinderen met ADHD in de klas, dan kunt u hier lezen waar deze leerlingen tegen aan kunnen lopen en hoe u hier

Nadere informatie

Reclamecampagne ARGAN oil

Reclamecampagne ARGAN oil Reclamecampagne ARGAN oil Het ontwikkelen van een Reclamecampagne voor ARGAN oil 1 Casus Karim Jallouli en Studio Obus hebben aan jullie gevraagd om reclame campagne op te zetten van het ARGAN olie product.

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

Ik geloof, geloof ik. Levensbeschouwelijk dossier Griftland college Bovenbouw. Mijn naam en klas:

Ik geloof, geloof ik. Levensbeschouwelijk dossier Griftland college Bovenbouw. Mijn naam en klas: Ik geloof, geloof ik Levensbeschouwelijk dossier Griftland college Bovenbouw Mijn naam en klas: Bezinningsmomenten In de godsdienstlessen stonden de afgelopen jaren verhalen centraal en de verschillende

Nadere informatie

Zichtbaarheid/ Be a changemaker

Zichtbaarheid/ Be a changemaker Zichtbaarheid/ Be a changemaker WE CAN Young is actief op Twitter en FaceBook. @WECAN_Y tweet nieuws, feiten en acties van changemakers in de WE CAN Young campagne. Wat kun je als changemaker doen met

Nadere informatie

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ Opname hulp Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen B B Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ BoekenBabbels DOEL Door het opnemen en plaatsen van korte

Nadere informatie

Takenblad Plusklas Ontdekken Periode 2 : Herfstvakantie tot kerstvakantie. Opdracht: Spoorzoekers Van wie is die vingerafdruk?

Takenblad Plusklas Ontdekken Periode 2 : Herfstvakantie tot kerstvakantie. Opdracht: Spoorzoekers Van wie is die vingerafdruk? Takenblad Plusklas Ontdekken Periode 2 : Herfstvakantie tot kerstvakantie Naam : Wat is de bedoeling? Opdracht: Spoorzoekers Van wie is die vingerafdruk? Er is een misdaad gepleegd! Een dief heeft de computer

Nadere informatie

Voorafgaand aan de film

Voorafgaand aan de film Die Welle Opdrachtenblad Regie: Dennis Gansel Jaar: 2008 Duur: 110 minuten Filmkeuring: 12 (geweld, angst en discriminatie) Website: www.welle.film.de Voorafgaand aan de film De legendarische film The

Nadere informatie

Een goede vangst! Een goede vangst 2014 - http://omwb.braintrigger.nl

Een goede vangst! Een goede vangst 2014 - http://omwb.braintrigger.nl Een goede vangst! Om fijn te leven maak je veel gebruik van energie. Bijvoorbeeld om eten te koken, of om te spelen met een spelcomputer. Maar ook om het huis te verwarmen of jezelf te vervoeren. Voor

Nadere informatie

Tijdens de training gaan we op de volgende vragen in:

Tijdens de training gaan we op de volgende vragen in: Wat is een campagne? Tijdens de training gaan we op de volgende vragen in: 0 Wat is een campagne? 0 Hoe geef je een campagne vorm? 0 Hoe pitch je je initiatief? Campagnes zijn er allerlei soorten en maten.

Nadere informatie

Voorbeeld van een lessenserie over energiebesparing:

Voorbeeld van een lessenserie over energiebesparing: Voorbeeld van een lessenserie over energiebesparing: Deze lessenserie is niet helemaal door ons gemaakt maar gedeeltelijk afkomstig van www.webquests.nl Lesdoelen: kerndoelen leerdoelen 4,34,39 Leerlingen

Nadere informatie

Hieronder volgen relevante gegevens van de enquête gevoerd door het Crowdfundingplatform CATARSE.ME begin 2014.

Hieronder volgen relevante gegevens van de enquête gevoerd door het Crowdfundingplatform CATARSE.ME begin 2014. Hieronder volgen relevante gegevens van de enquête gevoerd door het Crowdfundingplatform CATARSE.ME begin 2014. Inhoud 1. Profiel deelnemend publiek 2. De enquête a. Donateurs: hun voorkeur om een project

Nadere informatie

HIDDEN TREASURES. Patronen zichtbaar maken. Naam: Klas:

HIDDEN TREASURES. Patronen zichtbaar maken. Naam: Klas: Patronen zichtbaar maken Naam: Klas: Kunst en media: Zoek een verborgen patroon op het internet en maak hier een artistiek product van Consulate of Google Jeroen van Loon Kill Your Darlings In deze lessenserie

Nadere informatie

*Ook met het programma Paint van Windows kunnen foto s bewerkt worden

*Ook met het programma Paint van Windows kunnen foto s bewerkt worden Lesbrief Online pesten Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Tijd: 50 55 minuten Voorbereiding: op http://mediawijsheid.nl/onlinepesten staan allerlei filmpjes, informatie en artikelen over online pesten, bruikbaar

Nadere informatie

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool Spreekbeurt voor een huis Leuk dat je dit pakketje van onze website hebt gedownload! Ga je een spreekbeurt houden over het werk van Wereldfoundation?

Nadere informatie

Grenzeloze vrijheid? Discussiebijeenkomst tienerclub

Grenzeloze vrijheid? Discussiebijeenkomst tienerclub Grenzeloze vrijheid? Discussiebijeenkomst tienerclub Leeftijd: 12-16 jaar Tijdsduur: 1 uur Doelen - De jongeren denken na over de betekenis van de muur tussen Israël en de Palestijnse gebieden in het dagelijks

Nadere informatie

HANDLEIDING ANBOS PROMOTIEWINKEL

HANDLEIDING ANBOS PROMOTIEWINKEL 2018 HANDLEIDING ANBOS PROMOTIEWINKEL GEN Promotion ANBOS 1-6-2018 Voorwoord Beste schoonheidsspecialist, Met veel trots heten wij je van harte welkom op het online ANBOS-platform. Je vindt hier informatie,

Nadere informatie

Rechtvaardige Rechters in actie

Rechtvaardige Rechters in actie Lesvoorbereiding Rechtvaardige Rechters in actie Print de personagestickers op etiketten of maak er kaartjes van (zie richtlijnen bij Verwondering). Werk graad 2 Print en knip de identiteitskaarten uit,

Nadere informatie

PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID

PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID Instructies voor de examinator Afname-instructies DEEL C: Mondeling gedeelte Voorbeeldexamen 3 Inhoudsopgave Het boekje bevat de volgende onderdelen: ~

Nadere informatie

Introductie. Lesinstructie. Lesinstructie. Leerdoelen. Introductie. Opzet. Bronnen

Introductie. Lesinstructie. Lesinstructie. Leerdoelen. Introductie. Opzet. Bronnen Introductie Introductie Gamen, Hyven, informatie zoeken, filmpjes kijken, muziek luisteren, spullen kopen of verkopen. Internetten doen we allemaal. Soms voor de lol, soms serieus, soms thuis, soms op

Nadere informatie

Handleiding ster 1: FairTradeAmbassadeurs. voor trekkersgroepen van FairTradeGemeenten

Handleiding ster 1: FairTradeAmbassadeurs. voor trekkersgroepen van FairTradeGemeenten Handleiding ster 1: FairTradeAmbassadeurs voor trekkersgroepen van FairTradeGemeenten 1 Inleiding Word een 5 sterren FairTradeGemeente Een gemeente die de titel FairTradeGemeente behaald heeft, komt in

Nadere informatie

Wedstrijdreglement MOM4Y... 1. 1. Inschrijven en aanvullen teamprofiel via Facebook... 2. 2. De klasconventie... 3

Wedstrijdreglement MOM4Y... 1. 1. Inschrijven en aanvullen teamprofiel via Facebook... 2. 2. De klasconventie... 3 WEDSTRIJDREGLEMENT MOM4Y Wedstrijdreglement MOM4Y... 1 1. Inschrijven en aanvullen teamprofiel via Facebook... 2 2. De klasconventie... 3 3. Verplicht in te dienen: verslag en filmpje... 3 3.1. Hoe en

Nadere informatie

Leef je uit, maar nooit op een ander!

Leef je uit, maar nooit op een ander! Leef je uit, maar nooit op een ander! Verbeter je eigen leefomgeving De filosoof Epictetus deelde 2000 jaren geleden al de volgende wijsheid met zijn leerlingen die nog steeds van toepassing is: "Iedereen

Nadere informatie

SPOT EEN JOB! Op bezoek bij een interimkantoor. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

SPOT EEN JOB! Op bezoek bij een interimkantoor. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS SPOT EEN JOB! Wie zoekt die vindt! Er zijn veel manieren om vacatures te vinden. In dit lespakket worden de jongeren aan het werk gezet om via verschillende kanalen vacatures te vinden: kranten, internet,

Nadere informatie

Introduceer het project.

Introduceer het project. 1 Introduceer het project. 2 Loop de stappen kort langs, zonder te vertellen wat er precies gedaan wordt in die stap. Vertel dat iedere leerling een werkblad krijgt. Daarin staan opdrachten waarmee stapje

Nadere informatie

Werkblad. Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar

Werkblad. Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar Werkblad Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar Korte cursus Politica op social media Met jouw ideeën en jouw waarden heb jij alles in handen om mee te bouwen aan het welzijn en geluk van mensen in jouw gemeente,

Nadere informatie

HANDLEIDING KINDERARBEID NIET VAN DEZE TIJD. Tijd voor actie. Een klusje met je klas! Zo zamel je geld in

HANDLEIDING KINDERARBEID NIET VAN DEZE TIJD. Tijd voor actie. Een klusje met je klas! Zo zamel je geld in NIET VAN DEZE TIJD Een klusje met je klas! Zo zamel je geld in Hoe ging het vroeger? Kinderarbeid in Nederland Tijd voor actie HANDLEIDING Docentenhandleiding bij de digitale les Kinderarbeid niet van

Nadere informatie

Leerstijlentest van David Kolb Davy Jacobs, GDD1B

Leerstijlentest van David Kolb Davy Jacobs, GDD1B Leerstijlentest van David Kolb Davy Jacobs, GDD1B Inleiding Mensen, studenten dus ook, verschillen nogal in de wijze waarop ze leren. Als je dat weet, begrijp je beter waarom een student iets aanpakt,

Nadere informatie

DE FACEBOOK CHALLENGE

DE FACEBOOK CHALLENGE DE FACEBOOK CHALLENGE Ontdek hoe wij meer dan 1.000.000 mensen hebben bereikt via een Facebook challenge.. De Facebook Challenge Je ziet ze tegenwoordig regelmatig voorbij komen op je tijdlijn. Ik had

Nadere informatie

2011 YOURREPUTATION 2

2011 YOURREPUTATION 2 1 2011 YOURREPUTATION 2 Social media guidelines opstellen voor je organisatie Hoewel sommige managers nog tegen proberen te stribbelen is het al lang een feit: medewerkers zitten op social media, en doen

Nadere informatie

A. Jouw rechten! Kinderrechten

A. Jouw rechten! Kinderrechten Dit werkblaadje is van... A. Jouw rechten! Kinderrechten Je hebt ongetwijfeld al gehoord van de Rechten van het Kind. De koningen, presidenten en andere leiders van over de hele wereld hebben gezegd dat

Nadere informatie

Participatieve brainstormsessies: scenario s en ondersteunenden vragen

Participatieve brainstormsessies: scenario s en ondersteunenden vragen University of Antwerp Research Team Strategic Communication (OSC) Prof. Dr. Michel Walrave Sunna Lenaerts Sabine De Moor Participatieve brainstormsessies: scenario s en ondersteunenden vragen 1 Matthias

Nadere informatie

Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten?

Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten? Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten? Deadline: 27 juni 2010 Prijzengeld: 5000,- Battle Type: (Zie voor meer informatie over de

Nadere informatie

Het kinderprotocol. Inhoud: 1. Inleiding; het kinderprotocol 2. Goed gedrag kun je leren 3. De schoolregels 4. Pesten/ gepest worden 5.

Het kinderprotocol. Inhoud: 1. Inleiding; het kinderprotocol 2. Goed gedrag kun je leren 3. De schoolregels 4. Pesten/ gepest worden 5. Het kinderprotocol Inhoud: 1. Inleiding; het kinderprotocol 2. Goed gedrag kun je leren 3. De schoolregels 4. Pesten/ gepest worden 5. Slot 1. Het kinderprotocol: Op de Flamingoschool vinden we het erg

Nadere informatie

Vertel aan je kind dat het nodig is de school in te lichten om het pesten te laten stoppen;

Vertel aan je kind dat het nodig is de school in te lichten om het pesten te laten stoppen; Pesten op school Veel gestelde vragen Wat doe je als je kind gepest wordt? Maak voldoende tijd voor een gesprek; laat je kind vertellen wat er zich afspeelt en hoe het zich voelt; Neem het verhaal van

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie