Samen goed voor elkaar!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samen goed voor elkaar!"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 1 1 april 2016 De tweewekelijkse nieuwsbrief van de St. Maartenschool In deze nieuwsbrief Nieuwe document op de website Uitkomst opiniepeiling Andere schooltijden Schooltijden Tussenopbrengsten St. Maartenschool Koningsspelen 22 april 2016 Sportdag Langedijk groep 5 t/m 8 Dak schoolgebouw en gymzaal Kledingactie Reisvaccinatie Dagje bij de Boer Dag! Mini Disco en Maxi Disco in het Behouden Huis Wist u dat Belangrijke data Samen goed voor elkaar! - 4 april: Screening GGD leerlingen geboren in april: Vergadering Ouderraad - 7 april: Schriftelijk verkeersexamen groep 7-13 april: Meisjes voetbaltoernooi - 15 april: Volgende nieuwsbrief Beste ouders, verzorgers, Afgelopen zaterdag werd het Langedijker schoolhandbaltoernooi gehouden in sporthal Geesterambacht. Ook dit jaar was het weer een groot succes. Langs deze weg wil ik alle handballers, trainers, coaches en supporters ontzettend bedanken voor hun enthousiasme en inzet. Naast een gezonde school heeft de St. Maartenschool met 7 handbalteams laten zien ook een hele sportieve school te zijn. Ik wens u, mede namens het team van de St. Maartenschool, een mooi weekend! Hartelijke groet, Ariane Breimer Nieuwe documenten op de website Op onze website vindt u een aantal nieuwe documenten. Allereerst de rapportage van de tevredenheidsenquête die eind 2015 door ouders en kinderen is ingevuld. In deze rapportage staan de conclusies en acties die, na analyse van de gegevens, hieruit zijn voortgevloeid voor de St. Maartenschool. Daarnaast is het document waarin de missie en visie van de school beschreven staat geüpload. Dit document is richtinggevend voor het schoolplan dat 1 augustus 2016 aan de Onderwijsinspectie wordt aangeboden.

2 2 Op de Atriumsite vindt u in het kader van het IKC Oudkarspel het persbericht waarin de feiten en gevoelens worden weergeven die, vanuit het gezichtspunt van gemeente Langedijk, Stichting De Blauwe Loper, Stichting Atrium en Stichting Kinderopvang Langedijk, een overzicht geven van de ontstane situatie rondom het wegvallen van de Stichting Voorschool Langedijk Uitkomst opiniepeiling Andere schooltijden Hieronder vindt u de samenvatting naar aanleiding van de opiniepeiling door Scholen met Succes. Algemeen De vragenlijst is ingevuld door 123 ouders. Dit is een responspercentage van 49%. Begintijd school De meeste ouders (74%) geven de voorkeur aan een begintijd van 8.30 uur. Pauze 38% van de ouders vindt dat de huidige regeling voor de middagpauze niet moet blijven bestaan, 32% vindt dat de regeling wel moet blijven. Een kleine meerderheid (51%) van de ouders geeft de voorkeur aan een pauze van 30 minuten waarbij alle kinderen op school eten. Vrije woensdagmiddag 74% van de ouders vindt dat de vrije woensdagmiddag moet blijven bestaan. Overblijven 37% van de ouders is bereid om een financiële bijdrage voor het overblijven te betalen. 38% van de ouders geeft aan niet bereid te zijn om een aantal dagen per jaar tussen de middag te assisteren tijdens de middagpauze. Continurooster 63% van de ouders is voor invoering van een continurooster. De meest genoemde voordelen van het continurooster zijn dat de middagen langer zijn voor spelen/sporten, dat er meer rust in de dag zit voor de leerlingen en dat er meer regelmaat in het dag- en weekritme zit. De meest genoemde nadelen zijn de langere dagen voor kinderen in de onderbouw en het ontbreken van vrije middagen. Na bespreking van bovenstaande uitkomsten met het team en MR hebben we geconcludeerd dat de noodzaak om volgend schooljaar een continurooster in te voeren op de St. Maartenschool niet aanwezig is. Om goed vinger aan de pols te houden, zullen we u volgend jaar opnieuw om uw mening vragen. Mocht hieruit blijken dat de noodzaak wel aanwezig is, dan zullen we het mogelijk invoeren van een continurooster verder onderzoeken.

3 3 Schooltijden Alhoewel er voor volgend schooljaar geen noodzaak is om de schooltijden aan te passen in het kader van de mogelijke invoering van het continurooster willen we als school wel de voorwaarden hiervoor gaan creëren. Hoe we dit gaan doen, zal ik u hieronder uitleggen. Hoe regelen basisscholen de schooltijden en lesuren? De basisschool bepaalt zelf de indeling van de schooldag. Scholen mogen de tijden waarop een leerling op school moet zijn (schooltijden) zelf bepalen. De school moet zich wel houden aan de wettelijk verplichte onderwijstijd. Dit is het aantal uren dat leerlingen onderwijs krijgen in 8 schooljaren. Verplichte onderwijstijd basisschool Leerlingen van basisscholen moeten minimaal uur les krijgen over 8 schooljaren. Leerlingen moeten in de eerste 4 schooljaren (onderbouw) ten minste uur les krijgen. In de laatste 4 schooljaren (bovenbouw) uur. De 240 uur die overblijven, kunnen scholen verdelen over de onderbouw en bovenbouw. Er is geen maximum aantal uren onderwijs per dag. De Inspectie van het Onderwijs (Onderwijsinspectie) let er op dat scholen voldoende uren onderwijs geven. Huidige onderwijstijdverdeling St. Maartenschool Op de St. Maartenschool gaat de onderbouw (groep 1 t/m 4) 880 uur per jaar naar school en de bovenbouw (groep 5 t/m 8) Na 8 jaar onderwijs op de St. maartenschool hebben de leerlingen dan 7520 uur onderwijs genoten. Nieuwe onderwijstijdverdeling 2016 Om de voorwaarde te creëren om in de toekomst mogelijk over te stappen op een continurooster is het wenselijk dat onder- en bovenbouw 940 uur per jaar naar school gaan. De overgang van een 880/1000 model naar een 940-model gaat echter niet van vandaag op morgen, maar wordt verspreid over 4 jaar. Dit om te voorkomen dat kinderen die nu in de onderbouw zitten aan het einde van hun schoolcarrière te weinig onderwijstijd hebben gehad. Met toestemming van de MR is besloten om volgend schooljaar voor de groepen 1 t/m 4 over te stappen op 940 uur per jaar, de groepen 5 t/m 8 blijven nog 1000 uur per jaar maken. In gaat ook groep 5 over naar het 940 model, in groep 6 etc. Woensdag groep 1 t/m 4 Aangezien de onderbouw door het 940-model meer uren moet gaan maken, is met toestemming van de MR besloten om vanaf volgend schooljaar ook de onderbouw op woensdag tot uur naar school te laten gaan. Hierdoor komen de schooltijden voor de St. Maartenschool er als volgt uit te zien: Maandag Ochtend Groep 1 t/m 8 Middag Groep 1 t/m 8 Dinsdag Ochtend Groep 1 t/m 8 Middag Groep 1 t/m 8

4 4 Woensdag Ochtend Groep 1 t/m 8 Donderdag Ochtend Groep 1 t/m 8 Middag Groep 1 t/m 8 Vrijdag Ochtend Groep 1 t/m 8 Middag Groep 5 t/m 8 Heeft u na het lezen van bovenstaande uitleg vragen, dan hoor ik dat graag. Tussenopbrengsten St. Maartenschool In januari/februari heeft uw kind de Cito-toetsen van het Leerlingvolgssysteem gemaakt. De resultaten van deze toetsen zijn door de leerkrachten op groepsniveau en door IB en directie op schoolniveau geanalyseerd. De schoolanalyse en de daaruit voortvloeiende acties wil ik graag met u te delen tijdens een koffiemoment. Om zoveel mogelijk ouders de gelegenheid te geven hierbij aanwezig te zijn, heb ik meerdere data gepland: -Maandag 11 april: uur -Dinsdag 12 april: uur -Woensdag 13 april: uur -Vrijdag 15 april: uur Ik hoop u op één van deze momenten te ontmoeten. Koningsspelen 22 april 2016 Op vrijdag 22 april vieren we koningsdag op school. De kinderen mogen die dag in de sfeer van Koningsdag gekleed op school komen. De dag begint op het plein met de gezamenlijke sportieve en feestelijke opening op het danslied van Kinderen voor Kinderen. Dan zetten we de dag voort met het Koningsdagontbijt. Als het eten een beetje gezakt is, zullen we net als de voorgaande paar jaar de sponsorloop voor Pater Kraakman houden. Vanaf volgend schooljaar willen we namelijk ook andere goede doelen een kans geven. Hiervoor krijgen de kinderen binnenkort een sponsorlijst mee. De route loopt dan weer via het schelpenpad bij de Vomar, over het Barnewiel plein en rond onze school. Voor de kleuters is er een rondje op het plein uitgezet. Dit zal de laatste actie zijn voor Pater Kraakman. Na heel veel jaren gespaard te hebben voor de kinderen in Kenia, zullen we vanaf volgend jaar een ander doel steunen. Wat dat gaat worden is nog niet bekend. De schooltijden zijn op Koningsdag ongewijzigd. Sportdag Langedijk groep 5 t/m 8 Ook dit jaar doen de groepen 5 t/m 8 weer mee aan de sportdag Langedijk op dinsdag 21 juni. De organisatie loopt, mooi weer is besteld, maar...we hebben tot nu toe nog te kort hulp om de dag te laten slagen. We zijn op zoek naar BAANLEIDING (nog 7 personen te kort) bij atletiekonderdelen: u staat/zit dan gedurende de sportdag bij een onderdeel en bepaalt de behaalde afstand of tijd die gehaald is en noteert dit op een scoreformulier.

5 5 Ook hebben we nog niet voldoende GROEPSBEGELEIDING (nog 6 te kort), u begeleidt dan gedurende de sportdag een groep bij wandelen, spellen en atletiek. Helpt u mee om de sportdag te laten slagen en de kinderen een leuke dag te bezorgen? Graag! (en mocht opa of oma zin hebben, dat kan natuurlijk ook!) Opgeven kan bij juf Francien (administratie) of juf Mariska (groep 6) m.bouwer@atriumscholen.nl Dak schoolgebouw en gymzaal Het komt regelmatig voor dat kinderen, van onze school, zich na schooltijd op het dak van de school of gymzaal bevinden. Zij doen dit om ballen van het dak te halen of om gewoon te spelen. Komt een bal tijdens schooltijd op het dak, dan wordt deze om uur onder begeleiding van een volwassene en met behulp van een trap van het dak gehaald. Er wordt onder schooltijd nooit op het dak geklommen. Na schooltijd is deze begeleiding er niet vanuit school. Besluiten kinderen om toch op het dak te klimmen dan gaan wij ervan uit dat u dat als ouder weet. Het valt dan onder de verantwoordelijkheid van de ouders. Noch de directie van de St. Maartenschool, noch Stichting Atrium draagt hiervoor buiten schooltijden de verantwoordelijkheid. Indien u niet wilt dat uw kind zich op het dak van de school, dan wel de gymzaal, begeeft, bespreekt u dit dan duidelijk met uw kind. Kledingactie Om extra geld in te zamelen houdt de Ouderraad ook dit jaar weer een kledingactie. Net als de vorige actie hopen we dat het ook nu weer een succes zal zijn. U kunt kleding, schoenen, tassen, linnengoed en ook zachte speelgoed in dichtgeknoopte zakken inleveren in de grote kleuterhal tot uiterlijk 13 mei a.s. Reisvaccinatie Speciale reisvaccinatiedag bij GGD Hollands Noorden GGD Hollands Noorden wil ouders met kinderen bewust maken van de gezondheidsrisico's tijdens hun vakantie naar het buitenland. Op woensdag 11 mei organiseert de GGD een reisvaccinatiedag waar reizigers een op maat gemaakt advies krijgen voor een reis naar bijvoorbeeld Bulgarije, Egypte, Kroatië, Marokko, Tunesië en Turkije tegen een gereduceerd consult tarief. Waarom vaccineren? Met de zomervakantie weer voor de deur boeken vele mensen een reis naar bijv. Bulgarije, Egypte, Kroatië, Marokko, Tunesië of Turkije. Het blijkt dat reizigers in deze landen gezondheidsrisico s op kunnen lopen. Het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering (LCR) adviseert vaccinaties voor deze landen. Echter, uit onderzoek blijkt dat 50% van de reizigers naar deze landen ook daadwerkelijk een vaccinatie haalt. In deze landen is het risico op een besmetting met hepatitis A of een andere ernstige infectieziekte hoog. Bijvoorbeeld door besmet water of voedsel. Veel mensen realiseren zich niet dat zij gezondheidsrisico s lopen op vakantie. Door deze reisvaccinatiedag hopen Wij dat mensen gezond op reis gaan en gezond weer terug komen.

6 6 Reisvaccinatiedag De reisvaccinatiedag in Alkmaar vindt plaats op woensdag 11 mei van 15:45 19:30 bij GGD Hollands Noorden, locatie Alkmaar (bij station Alkmaar Noord). Tijdens deze speciale reisvaccinatiedag kan men alleen gevaccineerd worden voor een reis naar bovengenoemde landen. Uiteraard verstrekt de GGD daarbij de nodige informatie en beantwoordt zij vragen. Kunt u niet op 11 mei, maar wilt u wel graag gebruik maken van deze aantrekkelijke korting? Andere reisvaccinatiedagen in de regio vinden plaats op 25 mei in Hoorn en 8 juni in Schagen. Gaat u op reis naar een andere bestemming, dan kunt u op andere dagen bij ons terecht in Alkmaar, Den Helder, Hoorn en Schagen. Korting Wat de reisvaccinatiedag speciaal maakt, is de korting die men op ieder consult krijgt! Op deze dag betaalt men slechts 12,50 p.p. voor het consult i.p.v. 20,50 p.p.. Gezinnen betalen maximaal 37,50 voor een consult voor 4 personen of meer. Dit is exclusief de kosten voor de vaccinaties! Controleer uw zorgverzekering of de kosten voor het consult en de vaccinaties vergoed worden! Meer informatie Meer informatie vindt men op de website: Ook voor informatie of het maken van een afspraak kan men op werkdagen tussen en uur bellen met Dagje bij de Boer Dag! Binnenkort is het weer zover! De Dagje bij de Boer dag! Op zondag 24 april openen zes Beemster veehouders hun erf voor publiek. Elke veehouder heeft zijn eigen programma, dat betekent dat er diverse activiteiten zijn waaronder: rondleidingen door de veehouders hooibaal springen, schilderen speurtochten pannenkoeken bakken boerenmarkt op de foto met een koe of kalfje genieten van muziek en dans Beemster kaas proeven! Je kunt het uitgebreide programma bekijken op De dichtstbijzijnde Beemster veehouder, vanuit Oudkarspel, is in Dirkshorn, maar je kan natuurlijk ook bij één van de andere veehouders een kijkje gaan nemen. Boerderij Kat te Dirkshorn: Ook bij ons zijn jullie van harte welkom op 24 april bij Dagje bij de Boer Dag. Iedereen kan met de kalfjes knuffelen en er is een fotograaf aanwezig om jou en je favoriete kalfje op de foto te nemen! Er zijn skelters, traptrekkers etc. waarmee de kinderen lekker kunnen spelen. Ook wordt uitleg gegeven over hoe het allemaal werkt bij ons op de boerderij. De koffie en thee staat klaar vanaf 11.00! Tot de 24e bij Fam. Kat, Middenweg 34 in Dirkshorn.

7 In de bijlage een leuke kleurplaat. Lever de kleurplaat op 24 april in bij één van de veehouders op de open dag. De maker van de mooiste kleurplaat ontvangt een verrassing van Beemster kaas! 7

8 8

9 9 Mini Disco en Maxi Disco in het Behouden Huis Op zaterdag 9 april is het weer tijd voor een Mini Disco én een Maxi Disco in Het Behouden Huis. Dus trek je mooiste disco kleding aan en kom gezellig dansen met je vrienden en vriendinnen. De Mini Disco is bedoeld voor jongeren van groep 3,4 en 5. We beginnen om uur en stoppen om uur. De kosten bedragen 2,50 per persoon inclusief limonade, snoepje en chips. Meld je aan voor deze disco via info@behoudenhuisoudkarspel.nl of geef je op in Het Behouden Huis zelf. De Maxi Disco is bedoeld voor jongeren van 9 t/m 13 jaar We verwachten je om uur en gaan door tot uur. Natuurlijk kan er ook dit keer weer meegedanst worden met het grote videoscherm. De kosten bedragen 2 per persoon. Voor deze disco moet je kaarten bestellen. Dat kan via info@behoudenhuisoudkarspel.nl of bij de balie van Het Behouden Huis zelf. We hopen jullie allemaal te zien op 9 april in het Behouden Huis. Wist u dat De traplift vandaag voor de laatste keer wordt gebruikt. De lift is te traag en zal vervangen worden door een liftkolom..

Kalender maart en april. Maandag 28 maart Tweede Paasdag (alle kinderen zijn vrij) Dinsdag 29 maart Start schoolproject Kunst (t/m vrijdag 22 april)

Kalender maart en april. Maandag 28 maart Tweede Paasdag (alle kinderen zijn vrij) Dinsdag 29 maart Start schoolproject Kunst (t/m vrijdag 22 april) obs De Phoenix Week 12-2016 Beste ouder(s), verzorger(s), Binnenkort starten we met ons schoolproject Kunst. Centraal in dit thema staan dieren. We gaan allerlei technieken gebruiken in de school en kunnen

Nadere informatie

Maandinfo. Maand: april 2016. Inhoud. In deze maandinfo wordt u geïnformeerd over de volgende zaken: Mijn laatste Maandinfo Verkeersexamen groep 7

Maandinfo. Maand: april 2016. Inhoud. In deze maandinfo wordt u geïnformeerd over de volgende zaken: Mijn laatste Maandinfo Verkeersexamen groep 7 Maandinfo Maand: april 2016 Inhoud. In deze maandinfo wordt u geïnformeerd over de volgende zaken: Mijn laatste Maandinfo Verkeersexamen groep 7 IEP-Eindtoets groep 8 Koningsspelen-sportdag Meivakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief Voorwoord. Schooljaar 2013-2014 Maart nr. 6

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief Voorwoord. Schooljaar 2013-2014 Maart nr. 6 Beste ouders/verzorgers, De maand januari stond in het teken van de Open Dagen voor nieuwe brugklasleerlingen. Onze school is zeer druk bezocht. Het is nu afwachten welke leerlingen zich uiteindelijk gaan

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar!

Samen goed voor elkaar! Nieuwsbrief 1 26 februari 2016 De tweewekelijkse nieuwsbrief van de Sint Maartenschool. In deze nieuwsbrief Samen goed voor elkaar! Nieuwsflits Brigadiers gezocht voor komend schooljaar Sponsoractie Keiser

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Klim-Op mei 2016

Nieuwsbrief de Klim-Op mei 2016 Nieuwsbrief de Klim-Op mei 2016 We gaan door met de Fruitdagen! Beste ouders, verzorgers, De Klim-Op doet dit schooljaar 2015-2016 mee met EU-Schoolfruit. We ontvangen in de week van 18 april de laatste

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Toermalijnnieuws. Nummer 9 30 april 2015

Toermalijnnieuws. Nummer 9 30 april 2015 Toermalijnnieuws Nummer 9 30 april 2015 Algemene informatie Continurooster Zoals reeds gemeld is uit de peiling gebleken dat bij de meerderheid van ouders de voorkeur uitgaat naar een continurooster. Aan

Nadere informatie

obs De Phoenix Week

obs De Phoenix Week obs De Phoenix Week 10-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na een, voor de kinderen, lange voorjaarsvakantie met heerlijk voorjaars weer, zijn we deze week weer volop begonnen. De rapporten zijn mee en de

Nadere informatie

Kalender januari en februari. Donderdag 11 februari Gastles Dode hoek groepen 7/8. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij)

Kalender januari en februari. Donderdag 11 februari Gastles Dode hoek groepen 7/8. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij) obs De Phoenix Week 4-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen zijn hard aan het werk aan hun Cito toetsen. Op vrijdag 19 februari zal uw kind zijn/haar rapport ontvangen. De week daarna zullen de

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 8, 12 april 2019

Schooljaar Nummer 8, 12 april 2019 Schooljaar 2018-2019 Nummer 8, 12 april 2019 Kalender: 16 april Route 8 - Eindtoets groep 8 16 april MR-vergadering 18 april Continurooster tot 14.00 uur, met Paasviering en Pannenkoekendag 19 april t/m

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, Februari 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Standdaarbuiten, 19-05-2016 Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen,

Standdaarbuiten, 19-05-2016 Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen, Nieuwsbrief 2015-2016. No. 9 19-05-2016 Website: www.bsaventurijn.nl Email : l.vanaperen@borgesius.net Standdaarbuiten, 19-05-2016 Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen, Voor u ligt de negende nieuwsbrief

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Voorwoord Personele wissel Kaartverkoop voorstelling Bal Spécial School verkeersexamen Koningsspelen Special Heroes Project- kleuren Meer Kinderen Meedoen Kleuterhoek Verjaardagen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 maart Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Nieuwsbrief 24 maart Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Allereerst rectificeren we de datum van de volgende koffieochtend. Deze staat voor 10 mei gepland i.p.v. 10 maart, zoals vermeld in de vorige nieuwsbrief. Ook de datum

Nadere informatie

BASISSCHOOL 'DE REUZELAAR. Bovendonksestraat 24, 4741 EJ Hoeven Tel. 0165-505092. 12 mei 2016

BASISSCHOOL 'DE REUZELAAR. Bovendonksestraat 24, 4741 EJ Hoeven Tel. 0165-505092. 12 mei 2016 12 mei 2016 Geranium actie Het is bijna zover. Nog een weekje en dan worden de geraniums verwacht. Vele kinderen hebben goed hun best gedaan om zoveel mogelijk geraniums te verkopen. En wij kunnen al wel

Nadere informatie

o.b.s. De Iemenhof Spanjaardspad 86 Postbus AA Schoonebeek Tel. nr.:

o.b.s. De Iemenhof Spanjaardspad 86 Postbus AA Schoonebeek Tel. nr.: o.b.s. De Iemenhof Spanjaardspad 86 Postbus 30 7760 AA Schoonebeek Tel. nr.: 0524-531231 Email: locatieleider@obs-iemenhof.nl www.obs-iemenhof.nl woensdag 10 april 2019 VANUIT OBS DE IEMENHOF KONINGSSPELEN

Nadere informatie

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER VRAGENLIJST CONTINUROOSTER Beste ouders, Via deze brief willen we u informeren over het continurooster. We willen uw mening vragen of het continurooster eventueel moet worden ingevoerd op onze school.

Nadere informatie

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel April 2014 Franciscusbericht Koningsspelen vrijdag 25 april Vrijdag 25 april doen we met de Franciscusschool mee aan de Koningsspelen. We denken hier een goede invulling te kunnen geven door een sponsorloop

Nadere informatie

Gezellig koffie of thee drinken. dinsdag 26 augustus woensdag 20 augustus 2014 donderdag 21 augustus vrijdag 29 augustus 2014

Gezellig koffie of thee drinken. dinsdag 26 augustus woensdag 20 augustus 2014 donderdag 21 augustus vrijdag 29 augustus 2014 Jaar overzicht schooljaar 2014-2015. Ondanks dat dit overzicht met zorg is samengesteld kan het voorkomen data gewijzigd worden of er meer activiteiten worden gepland. In het Rembrandtnieuws zal daarom

Nadere informatie

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 31ste jaargang nr. 29 11 april 2018 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 12-04 Fien, groep 6 17-04 Amber, groep 6 PALMPAASSTOKKEN Veel

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website.

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website. Bijbelverhalen Week 35; maandag 29 augustus vrijdag 2 september Weekthema: Ontdekken Verhalen: Exodus 2; Mozes Lied: Mijn God is zo groot Week 36; maandag 5 september vrijdag 9 september Weekthema: Een

Nadere informatie

T.a.v. de MR deelraad NHJ locatie V. Betreft: Voorstel andere schooltijden Beste MR leden.

T.a.v. de MR deelraad NHJ locatie V. Betreft: Voorstel andere schooltijden Beste MR leden. T.a.v. de MR deelraad NHJ locatie V. Betreft: Voorstel andere schooltijden Beste MR leden. Na de wetswijziging in 2006 hebben de scholen meer vrijheid gekregen de schooltijden zelf in te richten. Vanaf

Nadere informatie

Nieuwsbrief. kopij: Fietscontrole gr 7 vanwege verkeersexamen. Woensdag 13 juni Praktisch verkeersexamen groep 7

Nieuwsbrief. kopij: Fietscontrole gr 7 vanwege verkeersexamen. Woensdag 13 juni Praktisch verkeersexamen groep 7 Nieuwsbrief nr. 9 - mei 2012 kopij: info@jozefschoolwijhe.nl Ma 28 mei t/m vr 1 juni Zondag 3 juni Di 5 t/m vr 8 juni Pinkstervakantie Parochiefeest Wandelvierdaagse Woensdag 6 juni Fietscontrole gr 7

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar!

Samen goed voor elkaar! Nieuwsbrief 1 20 oktober 2017 Driewekelijkse Nieuwsbrief van de St. Maartenschool In deze nieuwsbrief Kledingactie Opbrengst sponsorloop 13 oktober 10 november St. Maartendag Thema-avond 16 november 2017

Nadere informatie

Het worden andere tijden!

Het worden andere tijden! Het worden andere tijden! 1.0 Redenen voor andere schooltijden (bron: verschillende onderzoeken door scholen) Waarom zou een school willen overstappen op andere tijden? Kort gezegd gaat het erom meer rust

Nadere informatie

Ouderraadpleging andere schooltijden. Koningin Wilhelmina School te Lekkerkerk

Ouderraadpleging andere schooltijden. Koningin Wilhelmina School te Lekkerkerk Ouderraadpleging andere schooltijden Koningin Wilhelmina School te Lekkerkerk Opdrachtgever Koningin Wilhelmina School te Lekkerkerk Opgesteld door Hanneke Oosting Datum 5 december 2014 Inhoudsopgave 1

Nadere informatie

Deze keer in de nieuwsbrief

Deze keer in de nieuwsbrief Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2017-2018 vrijdag 9 maart Deze keer in de nieuwsbrief Verandering onder en bovenbouw Rapport/ portfolio

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 Schooljaar juni 2016

Nieuwsbrief 18 Schooljaar juni 2016 Nieuwsbrief 18 Schooljaar 15 16 8 juni 2016 AGENDA Activiteit maandag 6 t/m 10 t/m vrijdag juni gr 1 t/m 8 Toneelproject dinsdag 14 juni gr 6,7,8 Bezoek aan Kröller Muller woensdag 15 juni gr 8 Kennismakingsdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Juli Beste ouders en verzorgers,

NIEUWSBRIEF Juli Beste ouders en verzorgers, NIEUWSBRIEF Juli 2019 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar, nog een paar dagen en het is zomervakantie, dit is door heel de school te zien en te merken.

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender

Uiltje gemist? kalender 12 mei 2016 Jaargang 8- nummer 31 kalender Donderdag 12 en vrijdag 13 mei Kinderen Neulingschule Bochum te gast op de Uilenbrink Maandag 16 mei 2 e Pinksterdag Woensdag 25 mei Groepen 1 t/m 4 vrij (studiedag

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang Nieuwsbrief nr. 9 mei 2017

Nieuwsbrief jaargang Nieuwsbrief nr. 9 mei 2017 Nieuwsbrief jaargang 2016-2017 Nieuwsbrief nr. 9 mei 2017 Media Media! Een klein woordje met een enorme impact. Heeft u er weleens bij stil gestaan hoeveel media er om u heen is. En als u dat eenmaal bekeken

Nadere informatie

WeekBlad 5. Fluitenbergstraat NL Den Haag

WeekBlad 5. Fluitenbergstraat NL Den Haag Fluitenbergstraat 6 2545 NL Den Haag 070 3099066 www.tamarschool.nl - info@tamarschool.nl Rekeningnr. NL 58 INGB 0000 0829 78 tnv School met de Bijbel (het) Woord vooraf De afgelopen weken werden we opgeschrikt

Nadere informatie

nummer 16 3 april 2018

nummer 16 3 april 2018 Pancopost nummer 16 3 april 2018 GROEPSACTIVITEITEN Koningsspelen Dit jaar vieren we weer de Koningsspelen. Dit is een jaarlijkse sport- en speldag voor de groepen 1 t/m 8. Dit jaar wordt het gehouden

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar! Passie houdt ons bij de les!

Samen goed voor elkaar! Passie houdt ons bij de les! 1 Nieuwsbrief Samen goed voor elkaar! Passie houdt ons bij de les! 05 02 2015 Belangrijke data De wekelijkse nieuwsbrief van de St. Maartenschool. Dinsdag 10 februari Maandag 16 februari Dinsdag 17 februari

Nadere informatie

3 september 2014. 17 juni 2015. Nieuws van de directie

3 september 2014. 17 juni 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 12 3 september 2014 Schooljaar 2014-2015 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Overig nieuws Verjaardagen Informatie van derden Kalender 17 juni 2015 de directie Alweer het

Nadere informatie

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp Nummer 01 01 september 2014 Belangrijke data 08 september Algemene ouderavond 12 september groepen 1 t/m 4 zijn vrij 15 september Oja-2 verschijnt Nieuws vanuit Saltoschool De Bergen Nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief donderdag 23 juni Beste ouders en kinderen van Het Baken,

Nieuwsbrief donderdag 23 juni Beste ouders en kinderen van Het Baken, Nieuwsbrief donderdag 23 juni 2016 Beste ouders en kinderen van Het Baken, Over een week is het zover, dan gaat op 30 juli om 16.00 uur, het eerste ZOMERFEEST van Het Baken van start! Hebben jullie er

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

DIERENBOS WELKOMSTFEEST

DIERENBOS WELKOMSTFEEST MAANDAG 24 APRIL 10:00 uur 11:00 uur KNUTSELEN naar de knutselclub van vandaag. Wat we gaan maken is een verrassing. Kom jij ook? 11:30 uur 12:00 uur HOCKEY Hoe goed kan jij hockeyen? Kom het testen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 19 12 e jaargang Vrijdag 19 juni 2015 Bedankavond hulpouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, april 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer

Nadere informatie

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 )

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 ) Hallo Nummer 1 (schooljaar 2018-2019, 2 september 2018 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Start schooljaar 2018-2019 Ouderavond donderdag 6 september Schoolfotograaf Jaarkalender Inschrijfmiddag

Nadere informatie

Ouderblad De Heksenketel van Nutsbasisschool Burgst. Jaargang 24 nummer 12 22 juni 2014

Ouderblad De Heksenketel van Nutsbasisschool Burgst. Jaargang 24 nummer 12 22 juni 2014 Ouderblad De Heksenketel van Nutsbasisschool Burgst. Jaargang 24 nummer 12 22 juni 2014 VAKANTIEROOSTER EN ACTIVITEITEN EERSTE WEKEN Wij zijn momenteel bezig met onze nieuwe Schoolgids en een nieuwe Jaarkalender.

Nadere informatie

Nieuwsbrief KBs St. Ludgerus Loenen a.d. Vecht

Nieuwsbrief KBs St. Ludgerus Loenen a.d. Vecht Nieuwsbrief KBs St. Ludgerus Loenen a.d. Vecht Agenda 4 april concert leerorkest 16.00-16.45: groep 7 17.45-18.30: groep 5 en 6 12 april L.O.S. afsluiting 16 t/m 18 april Eindtoets gr. 8 18 april Paasviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Fontein

Nieuwsbrief CBS De Fontein Nieuwsbrief CBS De Fontein M e i 2018 S c h o o l j a a r 2 0 1 7-2 0 1 8 n r. 9 Nieuws van de directie Beste ouders, Inhoud Beste ouders 1 Personeel/schoolzwemmen 2 Groepsverdeling 3 Ouder-koffie-ochtenden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018 Nieuwsbrief Voorjaarsvakantie Week 9 en 10 25 februari t/m 10 maart 2018 Van de directie De kinderen hebben hard gewerkt de afgelopen weken. Er zijn veel toetsen gemaakt en ook de gewone dagelijkse lessen

Nadere informatie

Wat speelt er op dit moment op De Blauwe Ster

Wat speelt er op dit moment op De Blauwe Ster 15e nieuwsbrief 2016-2017 Wat speelt er op dit moment op De Blauwe Ster We krijgen regelmatig de vraag waarom de verbouwing nog niet begonnen is en ook of we nu al een achterstand hebben qua renovatietijd.

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar!

Samen goed voor elkaar! Nieuwsbrief 1 18 september 2015 De nieuwsbrief van de Sint Maartenschool. Samen goed voor elkaar! In deze nieuwsbrief Belangrijke data Intern begeleiders Inloopochtenden Opa & oma dag Zand- en watertafel

Nadere informatie

Wij wensen u alvast een fijne voorjaarsvakantie en zien u en uw kinderen maandag 4 maart weer op school!

Wij wensen u alvast een fijne voorjaarsvakantie en zien u en uw kinderen maandag 4 maart weer op school! obs De Phoenix Week 7-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen van groep 8 hebben hun definitieve advies ontvangen. Ook is de periode van Cito toetsen afgelopen en de leerkrachten zijn druk bezig

Nadere informatie

nummer april 2017

nummer april 2017 nummer 15 13 april 2017 Agenda 17 april 18 t/m 20 april 21 april 24 april t/m 5 mei 8 en 9 mei 11 mei 15 mei 17 mei 23 mei 2 e Paasdag, alle kinderen zijn vrij eindtoets Cito groep 8, entreetoets groep

Nadere informatie

Frequently Asked Questions (FAQ) vragen en antwoorden over het continuerooster

Frequently Asked Questions (FAQ) vragen en antwoorden over het continuerooster Frequently Asked Questions (FAQ) vragen en antwoorden over het continuerooster Via de ouderavond, mail of in de gang zijn er diverse vragen gesteld over het continurooster. Graag geven we hier antwoord

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 22 april 2017

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 22 april 2017 Nieuwsbrief Week 16 16 t/m 22 april 2017 Vanuit de directie Wat hadden we een gezellige dag vandaag. We zijn de ochtend begonnen met een vrolijk Paasontbijt in pyjama. Daarna hebben alle kinderen het Paasverhaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS Anne de Vries. juni jaargang 21 / nummer 10

Nieuwsbrief CBS Anne de Vries. juni jaargang 21 / nummer 10 Nieuwsbrief CBS Anne de Vries juni 2016 - jaargang 21 / nummer 10 Van de directie Team In de afgelopen periode hebben we hulp gehad van een LIO-stagiair, meester Jorik Woltmeijer. Meester Woltmeijer heeft

Nadere informatie

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD 1 Nieuwsbrief Mei 2015 Mei 2015 In dit nummer: Nieuws Vanuit MR. Verkeers- examen groepen 7. Kunstpodium. Oudercommissie. Dammen. Overblijven. 1 2 3 4 Koningsspelen. 5 Uit de kunst. 6 NIEUWS VANUIT DE

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs Nieuwsbrief januari 2019 In deze nieuwsbrief -open dagen voortgezet onderwijs -stuurgroep cultuur -aanmelding nieuwe leerlingen -koffiecafé - CITO veranderingen - Tevredenheidspeilingen -troost KOFFER

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2019 OBS De Bosrank

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2019 OBS De Bosrank Nieuwsbrief SEPTEMBER 2019 OBS De Bosrank HET BEGIN IS ER! Alweer bijna twee weken van dit schooljaar voorbij. Fijn, dat er op de startdag ouders op school kwamen om samen met elkaar het schooljaar te

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 29 september 2015. Geachte ouders, Bijbelverhalen. Weekopening

Nieuwsbrief 7 29 september 2015. Geachte ouders, Bijbelverhalen. Weekopening Nieuwsbrief 7 29 september 2015 Geachte ouders, Deze week houden we onze eerste Gruitweek van dit schooljaar. Wij verzorgen maandag en dinsdag een fruithap in de pauze, we willen u vragen woensdag, donderdag

Nadere informatie

Mei 2018 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

Mei 2018 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS Mei 2018 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 17 mei Spreekuur jeugdverpleegkundige 18 mei sportdag 21 mei 2e Pinksterdag, leerlingen vrij 22 mei Screening GGD groep

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

DIERENBOS WELKOMSTFEEST

DIERENBOS WELKOMSTFEEST MAANDAG 24 APRIL 10:00 uur 11:00 uur KNUTSELEN naar de knutselclub van vandaag. Wat we gaan maken is een verrassing. Kom jij ook? 11:30 uur 12:00 uur HOCKEY Hoe goed kan jij hockeyen? Kom het testen en

Nadere informatie

Vraag 1. Van de ouders die de enquête hebben ingevuld heeft 43,9 % 1 kind, 49,7% 2 kinderen, 5,8% 3 kinderen en 0,6% 4 kinderen op Villa Vlinderhof.

Vraag 1. Van de ouders die de enquête hebben ingevuld heeft 43,9 % 1 kind, 49,7% 2 kinderen, 5,8% 3 kinderen en 0,6% 4 kinderen op Villa Vlinderhof. Deel 1 Vraag 1. Van de ouders die de enquête hebben ingevuld heeft 43,9 % 1 kind, 49,7% 2 kinderen, 5,8% 3 kinderen en 0,6% 4 kinderen op Villa Vlinderhof. Vraag 2. De kinderen van de respondenten zitten

Nadere informatie

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op Periode vrijdag 15 februari t/m vrijdag 22 februari 2019 39 e jaargang nr. 22 Vakantierooster 2019-2020: Het vakantierooster voor komend schooljaar 2019-2020 is vastgesteld. U vindt het rooster op www.vosseschans.nl.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 In deze nieuwsbrief: MR informatieavond Nieuws uit het schoolteam Koningsspelen De Oase rekent er op los! Schoonmaakavond Zomerfeest Vakanties en studiedagen 2016/2017 Oproep

Nadere informatie

VOORAF AGENDA EXTRA INFO

VOORAF AGENDA EXTRA INFO VOORAF Deze keer starten we met een terugblik op een zeer geslaagde zaterdag op SBO Diekmaat. We willen alle ouder(s)/verzorger(s) en teamleden die zaterdagmorgen 11 maart de mouwen hebben opgestroopt

Nadere informatie

Informatie van de werkgroep, Onderzoek naar andere schooltijden.

Informatie van de werkgroep, Onderzoek naar andere schooltijden. Betreft: Informatie van de werkgroep, Onderzoek naar andere schooltijden. Beste ouders/ verzorgers en leerkrachten van de Boeier, Dinsdag 14 maart hebben we een ouderavond georganiseerd over het onderzoek

Nadere informatie

Trefwoord Week 37 t/m 39: In beweging Inhoud: In beweging zijn, openstaan voor veranderingen, wat mensen motiveert.

Trefwoord Week 37 t/m 39: In beweging Inhoud: In beweging zijn, openstaan voor veranderingen, wat mensen motiveert. Nieuwsbrief woensdag 14 september 2016 In deze nieuwsbrief aandacht voor o.a.: Jantje Beton Excellente scholen Startactiviteit Oudervertelgesprekken Woensdag 14 september Vandaag begint de Jantje Beton

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief april 2019 Nieuwsbrief april 2019 Woensdag 10 april Inloopspreekuur JGT (8.30u. 9.00u.) Vrijdag 12 april Koningsspelen Maandag 15 april inloopmoment Di. 16 t/m do. 18 apr. Cito-eindtoets groep 8 Donderdag 18 april

Nadere informatie

Nieuwsbrief (1) augustus 2016

Nieuwsbrief (1) augustus 2016 Vakantie voorbij! We gaan weer beginnen! Tot ziens op school! Nieuwsbrief (1) augustus 2016 Maandagmiddag 29 augustus om 15.30 uur staan de koffie, de thee en de ranja klaar. Tijd om even bij te praten

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 J.M.P. de Biestraat 2 1827 PA Alkmaar Tel: 072-5624215 erasmus@saks.l www.erasmus-saks.nl Nieuwsbrief juni 2018 Beste ouders/ verzorgers, Deze maand gaat de zomer in en de afgelopen weken hebben we hier

Nadere informatie

De laatste twee dagen! Alweer de laatste Oehoe van dit schooljaar. Er is in het afgelopen jaar wederom ongelooflijk hard gewerkt.

De laatste twee dagen! Alweer de laatste Oehoe van dit schooljaar. Er is in het afgelopen jaar wederom ongelooflijk hard gewerkt. de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2014-2015, nummer 18 juli

Nadere informatie

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie! Nieuwsbrief d.d. 17-04-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Pasen 2019 We willen iedereen hele, gezellige

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 oktober 2014

Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Belangrijke data - Oud papier: 11 oktober: Fam. Wilbrink (Jonathan) en Fam. Leegwater (Daan) - Oud papier: 25 oktober: Fam. Wijdenes (Luuk) en Fam. Neeteson Lemkes (Anna) - Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

Agenda. editie Aziëweg. JAARGANG NUMMER april Plaatsingsbeleid basisonderwijs gemeente Haarlem

Agenda. editie Aziëweg. JAARGANG NUMMER april Plaatsingsbeleid basisonderwijs gemeente Haarlem JAARGANG 2017-2018 NUMMER 14 12 april 2018 editie Aziëweg Agenda Zaterdag 21 april Lentemarkt Vrij 27 april t/m zon 13 mei Meivakantie Vrijdag 18 mei Pinksterfeest, 13:00u vrij Za 19 mei t/m ma 21 mei

Nadere informatie

31 maart 2017 Inhoud Belangrijke data: Voorwoord: Andere schooltijden 5e update Doekoe-actie Coop supermarkt

31 maart 2017 Inhoud Belangrijke data: Voorwoord:  Andere schooltijden 5e update Doekoe-actie Coop supermarkt 31 maart 2017 Inhoud Data Voorwoord Andere tijden Doekoe Kijkavond Palmpasen Schrijversbezoek Koningsspelen Unicefloop Schoolfruit Schoolvoetbal Oud papier Belangrijke data: 5 april luizencontrole 5 april

Nadere informatie

SCHOOLJAAR 2018/2019 NUMMER juni 2019

SCHOOLJAAR 2018/2019 NUMMER juni 2019 SCHOOLJAAR 2018/2019 NUMMER 11 21 juni 2019 Beste ouders, De laatste drie schoolweken staan voor de deur en wat gaat het warm worden volgende week! Zorgt u voor een waterbidon voor uw kind? Graag een bidon,

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Afscheid

In deze nieuwsbrief. Afscheid In deze nieuwsbrief Agenda: Afscheid Vakantierooster Vrije (mid)dagen Meester Peter Plusklas Nieuws vanuit de MR Nieuws vanuit de Ouderraad Lezen in de zomervakantie Vakantiebijbelclub Resto van Harte

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool Hulp gevraagd De activiteiten van de Josephschool Augustus 2015 Schoolreisje: dinsdag13.10.2015 Lid Ouder Commissie Aan het begin van ieder schooljaar, gaan de leerlingen van groep 1 t/m 7 op schoolreis.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar 2018/2019 nr. 14

Nieuwsbrief Schooljaar 2018/2019 nr. 14 Nieuwsbrief 22-03-2019 Schooljaar 2018/2019 nr. 14 Belangrijke data 22 maart: Schoolvoetbaltoernooi groep 6-7-8 25 maart: Keuring fietsen groep 7-8 door VVN voor praktisch verkeersexamen 29 maart: Studiedag

Nadere informatie

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen,

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, Amstelveen, oktober 2014 Beste ouders en/of verzorgers, Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, volg leerkrachten vroeg. De Oudercommissie heeft de leerkrachten

Nadere informatie

, # 2 / 23 september 2016

, # 2 / 23 september 2016 2016-2017, # 2 / 23 september 2016 Terugblik fusiefeest We kunnen terugblikken op een prachtig fusiefeest! Allereerst de opening door alle leerlingen van obs De Veenvlinder met de zogenaamde klapdans.

Nadere informatie

Kalender januari en februari. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij)

Kalender januari en februari. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij) obs De Phoenix Week 4-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen zijn hard aan het werk aan hun Cito toetsen. Op vrijdag 19 februari zal uw kind zijn/haar rapport ontvangen. De week erna zullen de rapportgesprekken

Nadere informatie

Kalender maart en april. Maandag 28 maart Tweede Paasdag (alle kinderen zijn vrij) Dinsdag 29 maart Start schoolproject Kunst (t/m vrijdag 22 april)

Kalender maart en april. Maandag 28 maart Tweede Paasdag (alle kinderen zijn vrij) Dinsdag 29 maart Start schoolproject Kunst (t/m vrijdag 22 april) obs De Phoenix Week 12-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Volgende week starten we met ons schoolproject Kunst. Rode draad in dit thema is het onderwerp dieren. In de workshops worden verschillende technieken

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

11e jaargang, nummer 14

11e jaargang, nummer 14 11e jaargang, nummer 14 Maandag 29 april tot en met vrijdag 10 mei : meivakantie Maandag 20 mei: Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij Maandag 3 juni en dinsdag 4 juni: studiedagen: alle leerlingen

Nadere informatie

Fijne meivakantie! jaargang 23 - nr. 9 mei In deze schoolbrief o.a.

Fijne meivakantie! jaargang 23 - nr. 9 mei In deze schoolbrief o.a. jaargang 23 - nr. 9 mei 2019 Bezoekadres Ikeloane 10 9281 RB Corr. Adres Postbus 20 9280 AA HARKEMA Telefoon 0512 361711 E-mail adres wynroas@noventa.nl Website wynroas.noventa.nl In deze schoolbrief o.a.

Nadere informatie

Personeel. Andere schooltijden. februari 2015

Personeel. Andere schooltijden. februari 2015 februari 2015 Personeel We feliciteren meester Niels Waanders en zijn vrouw Marloes met de geboorte van hun tweede dochter Eva! Eva is geboren op maandag 19 januari en moeder en kind maken het goed. We

Nadere informatie

Ouderbetrokkenheid Herdenking groep 7/8 MR

Ouderbetrokkenheid Herdenking groep 7/8 MR 16 april 2019 Ouderbetrokkenheid Op 13 mei vindt de voorkeuring plaats voor de certificering van het traject ouderbetrokkenheid 3.0 U krijgt in mei een aparte Nieuwsflits waarin beschreven wordt welke

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR Versie juli 2016

KALENDER SCHOOLJAAR Versie juli 2016 / KALENDER SCHOOLJAAR 2016-2017 Versie juli 2016 1 September 2016 1 donderdag 2 vrijdag 3 zaterdag 4 zondag 5 maandag 1 ste schooldag. Start nieuwe schooljaar 6 dinsdag 7 woensdag 8 donderdag 9 vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het einde van het schooljaar nadert, dat kun je aan alles merken. Wat is het jaar weer omgevlogen. Groep 8 is druk met de musical en iedereen

Nadere informatie

Activiteitencommissie van de Ouder Vereniging Gratis licentie Office 365 ProPlus voor leerlingen (en hun ouders) in het basisonderwijs

Activiteitencommissie van de Ouder Vereniging Gratis licentie Office 365 ProPlus voor leerlingen (en hun ouders) in het basisonderwijs De school waar onze dromen werkelijkheid worden NIEUWSBRIEF Schooljaar 2014-2015 Donderdag 18 september Nummer 02 Vanuit de directie Informatieavonden In alle groepen is een informatieavond geweest en

Nadere informatie

Wij wensen u alvast een fijne voorjaarsvakantie en zien u en uw kinderen maandag 4 maart weer op school!

Wij wensen u alvast een fijne voorjaarsvakantie en zien u en uw kinderen maandag 4 maart weer op school! obs De Phoenix Week 7-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen van groep 8 hebben hun definitieve advies ontvangen. Ook is de periode van Cito toetsen afgelopen en de leerkrachten zijn druk bezig

Nadere informatie

Formatie Twee week geleden heeft u al het formatieplaatje kunnen zien voor komend schooljaar.

Formatie Twee week geleden heeft u al het formatieplaatje kunnen zien voor komend schooljaar. Riemslootnieuws 749 12-07-2018 Jaargang 17 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 www.comprix.nl NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Formatie 2018-2019 Twee week geleden heeft u al het formatieplaatje

Nadere informatie

Sterrenschool. info juni 2016

Sterrenschool. info juni 2016 Sterrenschool info juni 2016 R.K.B.S. Driehuis Bozenhoven 156 3641 AJ Mijdrecht Tel: 0297-255436 E-mail: directie@driehuisschool.nl Website : www.driehuisschool.nl Driehuis Sterrenschool Onze Sterren :

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie