Vraag 1. Van de ouders die de enquête hebben ingevuld heeft 43,9 % 1 kind, 49,7% 2 kinderen, 5,8% 3 kinderen en 0,6% 4 kinderen op Villa Vlinderhof.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vraag 1. Van de ouders die de enquête hebben ingevuld heeft 43,9 % 1 kind, 49,7% 2 kinderen, 5,8% 3 kinderen en 0,6% 4 kinderen op Villa Vlinderhof."

Transcriptie

1

2 Deel 1 Vraag 1. Van de ouders die de enquête hebben ingevuld heeft 43,9 % 1 kind, 49,7% 2 kinderen, 5,8% 3 kinderen en 0,6% 4 kinderen op Villa Vlinderhof.

3 Vraag 2. De kinderen van de respondenten zitten in: Stergroep 2 Groep Groep 3 40 Groep 4 47 Groep 5 33 Groep 6 25 Er zaten op moment van de enquête: 9 leerlingen in de Stergroep 124 leerlingen in groep leerlingen in groep 3 54 leerlingen in groep 4 68 leerlingen in groep 5 35 leerlingen in groep 6 Groep 1-2 is het sterkst vertegenwoordigd in de respons. In groep 5 en 6 was het aantal respondenten lager. Naar leerlingen in groep 7 en 8 werd niet gevraagd, omdat deze niet met eventuele veranderingen van schooltijden te maken zouden hebben. Vraag 3. Maken uw kinderen gebruik van de TSO? Het overgrote deel van de kinderen van de respondenten blijft over. 76,8% van de kinderen blijft structureel over 12,7% blijft niet over 10,4% blijft af en toe over Vraag 4. Op welke dagen maken zij gebruik van de TSO? Maandag 28,5% Dinsdag 34,7% Donderdag 33,7% Vrijdag 3,1% Behalve de vrijdag worden de overblijfdagen maandag, dinsdag en donderdag evenveel bezocht. De vrijdag is dat een stuk minder. Deels zal dat te maken hebben dat de onderbouw s middags vrij heeft. Wellicht omdat ouders minder vaak werken op vrijdag. Vraag 5. Maken uw kinderen gebruik van BSO? Het percentage kinderen dat gebruik maakt van TSO is 37% hoger dan BSO. Namelijk 59,3 % maakt geen gebruik van de BSO en dus 40,7% maakt wel gebruik van de BSO, waarvan het grootste gedeelte bij Mikz. Ouders hebben waarschijnlijk hun werk aangepast aan de schooltijden.

4 Deel 2 Vraag 1. Is het van belang dat er dezelfde begin- en eindtijden zijn: Een meerderheid van de respondenten vindt dit van belang of het maakt ze niet uit. (65,1% vindt van wel en 26,0 % maakt het niet uit). Slechts 8,9% is het daar niet mee eens. Vraag 2. Een half uur lunchpauze is voldoende Een merendeel van de respondenten is het met deze stelling eens. (66,1% is het daarmee eens en 33,9% is het daarmee niet eens). Vraag 3. Is het prettig/belangrijk dat de leerkracht de hele dag begeleidt? Een minderheid van de respondenten (34,7%) is het hiermee eens. Een grote groep maakt het niet uit (46,5%). 18,8% vindt het niet belangrijk dat een leerkracht de hele dag begeleidt. Vraag 4. Het blijkt dat de ongeveer de helft van de respondenten (57,3%) bereid is te betalen voor de overblijf als we overgaan naar een continurooster. 42,7% is niet bereid te betalen voor TSO bij een continurooster.

5 Vraag 5. Wilt u regelmatig helpen bij de lunchpauze bij een continurooster? Het overgrote deel van de respondenten wil niet meehelpen bij het overblijf (81% niet en 19% wel). Vraag 6. Vrije woensdagmiddag Een meerderheid van de respondenten (61,8%) vindt het belangrijk dat de woensdagmiddag blijft bestaan. 12,9% is het daar niet mee eens en 25,3% maakt het niet uit. Vraag 7. Fijn dat er meer tijd is na school voor activiteiten? 40,9% is het daarmee eens 21,6% is het daarmee niet eens 37,4 % maakt niet uit Vraag 8. Het is prettig dat groep 1-2 extra vrije dagen hebben? Een meerderheid van de respondenten (20,6% nee en 47,0% maakt niet uit) vindt dat groep 1-2 geen extra vrije dagen nodig heeft. 32,4% van der respondenten geeft aan het fijn te vinden dat groep 1-2 vrije dagen heeft.

6 Vraag 9. Is het prettig dat groep 3 extra vrije dagen heeft. Bij deze vraag ligt het percentage nog iets lager dan bij de vorige vraag. 23,1% vindt het fijn 30,8% nee niet fijn 46,1% maakt niet uit Vraag 10. Voorkeur vrije dagen 55,6% van de respondenten geeft aan dat bij vrije dagen de vrijdag de voorkeur heeft. Daarna komt de woensdag 19,5% en de maandag 5,3%. Voor 19,5% maakt het niet uit. Vraag 11.Problemen met de werkgever 20,2% van de respondenten geeft aan problemen te krijgen met de werkgever. 41,1% verwacht van niet, 26,8% is het nog onbekend en voor 11,9% maakt het niet uit. Er wordt bij deze vraag verschillend geantwoord.

7 Vraag 12. Behoefte aan BSO Ook bij deze vraag wordt verschillend geantwoord. Het geeft aan dat het waarschijnlijk voor veel mensen nog onduidelijk is wat de consequenties zullen zijn voor de BSO afname. 17,1% de behoefte aan BSO verandert zeker 23,5% verandert het waarschijnlijk 24,7% verandert het waarschijnlijk niet 34,6% verandert het zeker niet Vraag 13. Eerste voorkeur voor een model. De uitslag van de enquête is verdeeld. 42,3% heeft de voorkeur voor het huidige model. 29,7 % heeft de voorkeur voor het continurooster. 28,0% heeft de voorkeur voor het 5 gelijke dagen model waarvan 13,7% met vrije dagen voor gr 1-2 en evt. gr 3. Een kleine meerderheid heeft de voorkeur voor een ander rooster (57,7%) dan het huidige model. Vraag 14. Tweede voorkeur voor een model Als tweede voorkeur is het verschil tussen een 5-gelijke-dagen model (40,3%) en continurooster (39,2%0) heel klein. Een minderheid van de respondenten kiest dan voor het huidig model (20,5%)

8 Conclusies: Het merendeel van de leerlingen maakt gebruik van de TSO, waarvan een groot deel op maandag, dinsdag en donderdag; Het gebruik van BSO(40,7%) ligt lager dan het gebruik van TSO(76,8%); De meeste ouders vinden dezelfde begin- en eindtijden prettig; Een half uur pauze wordt over het algemeen als voldoende beschouwd; De meeste ouders vinden het niet zo belangrijk dat de leerkracht de hele dag begeleidt; De helft van de ouders is maar bereid te betalen voor de TSO bij een continurooster; Er is weinig animo voor het helpen bij de lunchpauze bij een continurooster; Een meerderheid van de ouders geeft aan dat zij waarde hechten aan de vrije woensdagmiddag; Er is een minderheid van de ouders die het belangrijk vindt dat de groepen 1-2 en 3 extra vrije dagen hebben bij een continurooster of 5-gelijke-dagen-model; De voorkeur bij een vrije dag is de vrijdag; Er wordt verschillend geantwoord bij de vraag over de mogelijkheid tot problemen met het werk bij veranderingen van schooltijden. Dit geldt ook bij de vraag of de behoefte aan BSO verandert bij andere schooltijden; Een kleine meerderheid heeft de eerste voorkeur voor een ander rooster (57,7%) dan het huidige model; Als tweede voorkeur wordt net zo vaak gekozen voor een continurooster als het 5- gelijke-dagen-model. Besluit: Gezien het betrouwbare beeld (respons 77%) van de mening van de respondenten kan geconcludeerd worden dat er (nog) geen voldoende draagvlak is voor een verandering van schooltijden. Daarnaast zien we dat veel kinderen gebruik maken van de TSO en gezien de groei van de school zal dit alleen maar toenemen. Eén van de redenen voor het overwegen van een schoolmodel waar kinderen met de leerkracht eten is de problematiek van het vinden van passend personeel voor het uurtje overblijven. Bij 15 groepen betekent dat 30 personeelsleden. Deze twee constateringen hebben geleid tot het volgende besluit: De schooltijden van Villa Vlinderhof zullen in schooljaar niet veranderen op voorwaarde dat de TSO voldoet aan criteria die samen worden opgesteld door het team Villa Vlinderhof, MR en Mikz. De criteria zullen zo smart mogelijk opgesteld worden, zodat het meetbaar is of de criteria gehaald worden. Zodra deze criteria gemaakt zijn, wordt dit met u besproken. Bij ongewijzigde schooltijden gaan vanaf de groepen 4 en eventueel de groepen 3 ook de vrijdagmiddag naar school. Er ligt al langer de wens om de onderwijstijd voor de groepen 3 en 4 uit te breiden in verband met het af te werken aanbod in deze groepen. Lukt het ons niet om samen met Mikz de TSO te laten voldoen aan de criteria, dan gaan we alsnog over op een model waarbij alle leerlingen overblijven onder leiding van de leerkracht. Aangezien op dit moment de helft van de ouders niet bereid is te betalen voor het overblijven bij een continurooster zal er dan gekozen worden voor het 5-gelijke-dagenmodel. Dit besluit is genomen met instemming van de MR Villa Vlinderhof.

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER VRAGENLIJST CONTINUROOSTER Beste ouders, Via deze brief willen we u informeren over het continurooster. We willen uw mening vragen of het continurooster eventueel moet worden ingevoerd op onze school.

Nadere informatie

Informatieavond: Andere schooltijden

Informatieavond: Andere schooltijden Informatieavond: Andere schooltijden AGENDA Aanleiding Visie Huidige situatie Vijf gelijke dagen model Overzicht modellen Financiën Tijdspad Werkgroep Afsluiting AANLEIDING - We zien dat er steeds meer

Nadere informatie

Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN

Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN Aanleiding voor deze avond Signalen van team en ouders (tevredenheidsonderzoek) Tendens binnen de Groeiling Veranderingen in de maatschappij Doel van deze avond Informatie

Nadere informatie

Schooltijden. Informatieavond 12 april 2018

Schooltijden. Informatieavond 12 april 2018 Schooltijden Informatieavond 12 april 2018 WAAROM DEZE AVOND? Het team van de Rythmeen heeft gekozen voor het 5-gelijke dagen model. De Wet Medezeggenschap Scholen schrijft voor dat de medezeggenschapsraad

Nadere informatie

UITNODIGING Informatieavond Andere Schooltijden

UITNODIGING Informatieavond Andere Schooltijden Inleiding Onlangs in het journaal en prominent in het Algemeen Dagblad: Het basisonderwijs gaat geleidelijk aan over op andere schooltijden. Bijna 20% van de basisscholen werkt al met andere schooltijden

Nadere informatie

Andere schooltijden?

Andere schooltijden? Andere schooltijden? Informatieavond 13 november 2017 Wat gaan we vanavond doen? 1. Aanleiding gesprek over andere schooltijden 2. Rol/rechten van ouders en team 3. Welke mogelijke modellen zijn er? 4.

Nadere informatie

Overzicht antwoorden op discussievragen besproken met ouders op

Overzicht antwoorden op discussievragen besproken met ouders op Overzicht antwoorden op discussievragen besproken met ouders op 28-08-2017 Nieuwe schooltijden kan betekenen: andere start en/of eindtijd. Wat is voor uw kind een ideale starttijd van school? Wat is voor

Nadere informatie

Andere tijden op Villa Vlinderhof

Andere tijden op Villa Vlinderhof Andere tijden op Villa Vlinderhof Werkgroep Andere tijden Odette Schrauwers (ouder) Ruud van Hamont (ouder, MR) Marjo Lagarde (leerkracht) Tamara van Meerkerk (leerkracht, MR) Mariëlle Vercammen (directrice,

Nadere informatie

A. Aanpassingen TSO in het huidige model

A. Aanpassingen TSO in het huidige model A. Aanpassingen TSO in het huidige model maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 8.30-12.00 en13.15-15.15 woensdag 8.30-12.15 Kleuters vrijdagmiddag vrij. Kinderen gaan naar huis of blijven op school en

Nadere informatie

Voorstel aanpassing onderwijstijd. 7 mei 2018

Voorstel aanpassing onderwijstijd. 7 mei 2018 Voorstel aanpassing onderwijstijd 7 mei 2018 Inhoud 1. Inleiding 2. Algemeen : Directie 3. Ouder-kind : (O)MR 4. Personeel : (P)MR 5. Vragen 6. Slot ouderraadpleging : Enquête 1. Inleiding Doel: Passen

Nadere informatie

Ouderraadpleging andere schooltijden. Koningin Wilhelmina School te Lekkerkerk

Ouderraadpleging andere schooltijden. Koningin Wilhelmina School te Lekkerkerk Ouderraadpleging andere schooltijden Koningin Wilhelmina School te Lekkerkerk Opdrachtgever Koningin Wilhelmina School te Lekkerkerk Opgesteld door Hanneke Oosting Datum 5 december 2014 Inhoudsopgave 1

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET HUIDIGE MODEL EN 5-GELIJKE DAGEN MODEL

INFORMATIEPAKKET HUIDIGE MODEL EN 5-GELIJKE DAGEN MODEL Bladzijde [1] INFORMATIEPAKKET HUIDIGE MODEL EN 5-GELIJKE DAGEN MODEL Februari 2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u ten behoeve van de ouderraadpleging over het voorstel Naar andere schooltijden?

Nadere informatie

Evt. andere schooltijden 17 april 2012

Evt. andere schooltijden 17 april 2012 Evt. andere schooltijden 17 april 2012 Aandachtspunten 2011-2012 Aangekondigd op de algemene ouderavond: Tijd voor andere schooltijden? Onderzoek naar mogelijkheden Onderzoek naar belangstelling Team en

Nadere informatie

Ouderavond De Zonnewijzer 5 maart 2013

Ouderavond De Zonnewijzer 5 maart 2013 Ouderavond De Zonnewijzer 5 maart 2013 Inhoud van de avond 19:30 20:15 uur 20:30 21:15 uur Ontwikkelingen tot nu toe Ouder enquête (WMK-PO) Successen De toekomst Zorg en begeleiding (Judith) Continu rooster

Nadere informatie

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden?

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden? Vervolg 2 e informatieavond Andere schooltijden? Agenda Doel van deze avond Terugblik Concrete invulling van voorkeursmodellen Ouderraadpleging Vragen en slot Terugblik Twee informatieavonden in mei: Aanleiding

Nadere informatie

continurooster 4 of 5 gelijke dagen G.A. de Ridderschool, 12 oktober 2015 Jan de Vos

continurooster 4 of 5 gelijke dagen G.A. de Ridderschool, 12 oktober 2015 Jan de Vos continurooster 4 of 5 gelijke dagen G.A. de Ridderschool, 12 oktober 2015 Jan de Vos Programma Welkom (voorzitter MR) Informatieve uitleg 2 modellen (Jan de Vos) 4 gelijke dagen en woensdagochtend 5 gelijke

Nadere informatie

Informatieavond 5-gelijkedagenrooster

Informatieavond 5-gelijkedagenrooster Informatieavond 5-gelijkedagenrooster Programma Inleiding Presentatie Ouders van Waarde Mariecke Schipper Pauze- schriftelijk vragen indienen Vragenronde met forum Afsluiting Met de (school)tijd mee informatieavond

Nadere informatie

Andere schooltijden Waarom, wat zou dat betekenen en willen we dat? Informatiesessie 01-maart-2018

Andere schooltijden Waarom, wat zou dat betekenen en willen we dat? Informatiesessie 01-maart-2018 Andere schooltijden Waarom, wat zou dat betekenen en willen we dat? Informatiesessie 01-maart-2018 Welkom Er is nog niks besloten en Er wordt vanavond niks besloten We willen informeren En vooral We willen

Nadere informatie

Naar andere schooltijden 2015-2016 Besluit

Naar andere schooltijden 2015-2016 Besluit Naar andere schooltijden 2015-2016 Besluit KBS Kameleon Stradivariusstraat 159 3822 DP Amersfoort 033 4550488 kameleon@kpoa.nl www.kbskameleon.nl Inleiding Het bestuur van de stichting voor Katholiek Primair

Nadere informatie

Graag geven we in deze brief een uitgebreide toelichting op zowel het proces als op de inhoud.

Graag geven we in deze brief een uitgebreide toelichting op zowel het proces als op de inhoud. R.K. basisschool De Twaalfruiter Kweektuinlaan 11 3452 SR Vleuten 030 666 8052 website: e-mail: www.twaalfruiter.nl info@twaalfruiter.nl Vleuten, 28 mei 2018 Beste ouders, verzorgers van De Twaalfruiter,

Nadere informatie

WELKOM DINSDAG 29 NOVEMBER 2016

WELKOM DINSDAG 29 NOVEMBER 2016 WELKOM DINSDAG 29 NOVEMBER 2016 1 Welkom en introductie Irma Verkerk, directeur 2 Andere schooltijden: waarom? Eef Niezing, college van bestuur 3 Ondernomen stappen (proces) tot nu toe Irma Verkerk, directeur

Nadere informatie

Programma van de avond van uur

Programma van de avond van uur Programma van de avond van 19.00-20.00 uur Voortraject andere (school)tijden OBS De Bolder Welk model heeft bij het team de voorkeur? Wat houdt dit in voor kinderen, team en ouders? Vragen? Vervolgstappen

Nadere informatie

Welkom. Vanavond informeren over Andere schooltijden

Welkom. Vanavond informeren over Andere schooltijden Andere schooltijden Welkom Vanavond informeren over Andere schooltijden Agenda: 19.30 Inleiding 19.35 Informatie over andere schooltijden In gesprek met elkaar 20.15 Pauze; Koffie, thee 20.30 In gesprek

Nadere informatie

Met de (school)tijd mee informatieavond over andere schooltijden

Met de (school)tijd mee informatieavond over andere schooltijden Met de (school)tijd mee informatieavond over andere schooltijden DE OUDERORGANISATIE VAN CHRISTELIJK ONDERWIJS & KINDEROPVANG Met de (school)tijd mee Wat komt aan de orde? Waarom? 5-gelijke-dagen-naar-school

Nadere informatie

Continurooster? Voorlichtingsbijeenkomst ouders 28 november 2012

Continurooster? Voorlichtingsbijeenkomst ouders 28 november 2012 Continurooster? Voorlichtingsbijeenkomst ouders 28 november 2012 Agenda Inleiding Het continurooster Voor- en nadelen continurooster Consequenties? Aanpak Afsluiting Inleiding Waarom de schooltijden veranderen:

Nadere informatie

Respons enquête schooltijden

Respons enquête schooltijden 12 februari 2016 26 e jaargang nr 23 Weekjournaal 16 februari Open dag! 17 februari Studiedag team; alle kinderen vrij 18,22,23 febr. 10-minutengeprekken groepen 1 t/m 7 26 februari Meesters en juffendag

Nadere informatie

Ouderraadpleging. Lindenhage Zevenaar

Ouderraadpleging. Lindenhage Zevenaar Ouderraadpleging Lindenhage Zevenaar Opdrachtgever Lindenhage Opgesteld door Hanneke Oosting Kenmerk U130274 Datum 16 mei 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Algemeen 4 3 Continurooster 5 4 Woensdagmiddag

Nadere informatie

OP WEG NAAR EEN CONTINUROOSTER? 15-06-2016

OP WEG NAAR EEN CONTINUROOSTER? 15-06-2016 OP WEG NAAR EEN CONTINUROOSTER? 15-06-2016 WELKOM EINDDOEL VAN DEZE AVOND - Weet ik wat andere schooltijden zijn en een continurooster is; - Weet ik wat de voordelen en nadelen zijn; - Weet ik welke verschillende

Nadere informatie

Andere (school)tijden in het onderwijs en op De Windroos. Informatie voor ouders en verzorgers

Andere (school)tijden in het onderwijs en op De Windroos. Informatie voor ouders en verzorgers Andere (school)tijden in het onderwijs en op De Windroos Informatie voor ouders en verzorgers Andere tijden in het onderwijs Opzet van deze bijeenkomst Waarom andere tijden? Traject tot nu toe Wat is het,

Nadere informatie

Advies andere tijden

Advies andere tijden Advies andere tijden Aan: Directie St Josephschool te Emmeloord Van: Medezeggenschapsraad Datum: Juli 2016 Inhoudsopgave: 1. Aanleiding 2. Totstandkoming 2.1 Informatie 2.2 Gegevens 2.3 Ouderavond 2.4

Nadere informatie

INFORMATIE RONDOM ENQUÊTE SCHOOLROOSTER MR JOZEFSCHOOL 15 JANUARI INFORMATIE AVOND

INFORMATIE RONDOM ENQUÊTE SCHOOLROOSTER MR JOZEFSCHOOL 15 JANUARI INFORMATIE AVOND INFORMATIE RONDOM ENQUÊTE SCHOOLROOSTER MR JOZEFSCHOOL 15 JANUARI INFORMATIE AVOND AGENDA DOELSTELLING ROL VAN DE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD HUIDIGE SITUATIE VOOR- EN NADELEN VAN VERSCHILLENDE ROOSTERS UITLEG

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over vijf gelijke dagenmodel

Veel gestelde vragen over vijf gelijke dagenmodel Veel gestelde vragen over vijf gelijke dagenmodel Waarom moeten de schooltijden veranderen, het gaat toch al jaren goed zo? Het klopt dat de schooltijden al vele jaren onveranderd zijn. Maar intussen is

Nadere informatie

T.a.v. de MR deelraad NHJ locatie V. Betreft: Voorstel andere schooltijden Beste MR leden.

T.a.v. de MR deelraad NHJ locatie V. Betreft: Voorstel andere schooltijden Beste MR leden. T.a.v. de MR deelraad NHJ locatie V. Betreft: Voorstel andere schooltijden Beste MR leden. Na de wetswijziging in 2006 hebben de scholen meer vrijheid gekregen de schooltijden zelf in te richten. Vanaf

Nadere informatie

Vragen van de MR aan CSV nav voorstel Continurooster

Vragen van de MR aan CSV nav voorstel Continurooster 1. (Snelheid van) het proces: Wat is de aanleiding om het continurooster ineens op de agenda te zetten? Hoeveel scholen van Kalisto hebben een vorm van continurooster en hoeveel hebben variant A en hoeveel

Nadere informatie

Info-avond andere schooltijden DINSDAG 12 MAART 2019

Info-avond andere schooltijden DINSDAG 12 MAART 2019 1 Info-avond andere schooltijden DINSDAG 12 MAART 2019 Agenda 2 Welkom + voorstellen MR doel van de avond Inventariseren van de vragen Proces Uitleg over 3 onderzochte modellen Inhoud Wat betekent dit?

Nadere informatie

Nieuwe schooltijden. Enquête (1 november tot 15 november)

Nieuwe schooltijden. Enquête (1 november tot 15 november) Nieuwe schooltijden Enquête (1 november tot 15 november) Elk kind moet volgens de wet in 8 jaar een minimum aantal uren onderwijs krijgen. De school ontvangt van het rijk geld op basis van dat aantal uren.

Nadere informatie

Informatie avond Schooltijden

Informatie avond Schooltijden Informatie avond Schooltijden Tijdspad schooltijden Mei Juni September Oktober December 2012 30 mei: ouderavond: ouders en leerkrachten informeren over de mogelijke modellen digitale enquête ouders digitale

Nadere informatie

Informatieavond schooltijden

Informatieavond schooltijden Informatieavond schooltijden Indeling van de avond Welkom: voorstellen werkgroep schooltijden Uitslag ouder- en personeelspeiling oktober 2015 Info schooltijdenmodellen Hoera Kindercentra gevolgen voor

Nadere informatie

Schooltijdenonderzoek 2015 Eindrapportage De Wilgeroos

Schooltijdenonderzoek 2015 Eindrapportage De Wilgeroos Schooltijdenonderzoek 2015 Eindrapportage Baken Adviesgroep November 2015 Ir. Laurens van Graafeiland 1 Inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Aanpak 3 1.2 Onderzoeksverantwoording 3 1.3 Toelichting grafieken 3 2 Respons

Nadere informatie

Frequently Asked Questions (FAQ) vragen en antwoorden over het continuerooster

Frequently Asked Questions (FAQ) vragen en antwoorden over het continuerooster Frequently Asked Questions (FAQ) vragen en antwoorden over het continuerooster Via de ouderavond, mail of in de gang zijn er diverse vragen gesteld over het continurooster. Graag geven we hier antwoord

Nadere informatie

5 gelijke dagen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de leerkrachten van de groepen 3 t/m 8 om en

5 gelijke dagen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de leerkrachten van de groepen 3 t/m 8 om en Nieuwsbrief 5 3 december 2014 Beste ouders, verzorgers, Dinsdag 25 november was de 2 e de voorlichtingsavond. De inhoud van de informatie was vrijwel gelijk aan de eerdere voorlichtingsavond van 3 november.

Nadere informatie

Continu-rooster Drie-eenheid Oldenzaal Informatieavonden 23 en 24 januari 2012

Continu-rooster Drie-eenheid Oldenzaal Informatieavonden 23 en 24 januari 2012 Continu-rooster Drie-eenheid Oldenzaal Informatieavonden 23 en 24 januari 2012 Inhoud Wat is het? Waarom? Voor- en nadelen voor: De leerling De ouder De leerkracht De financiën De omgeving (andere scholen,

Nadere informatie

Inventarisatie draagvlak continurooster onder ouders O.B.S. Martenaskoalle

Inventarisatie draagvlak continurooster onder ouders O.B.S. Martenaskoalle Inventarisatie draagvlak continurooster onder ouders O.B.S. Martenaskoalle Bas Verstraten en Sina Brander oudergeleding medezeggenschapsraad aug. 2015 1 Ouders/verzorgers van kinderen uit fasen 1 t/m 15

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN Waarom de overstap naar andere schooltijden? We verwachten dat bij invoering van Andere Schooltijden met korte middagpauze er meer rust en regelmaat voor de

Nadere informatie

Q & A toekomstig rooster St. Dominicusschool

Q & A toekomstig rooster St. Dominicusschool Q & A toekomstig rooster St. Dominicusschool Wat is een vijf gelijke dagen rooster? o Op alle dagen van de week hetzelfde rooster, met een pauze voor leerkrachten en kinderen Wat gaat er precies veranderen?

Nadere informatie

Andere schooltijden??

Andere schooltijden?? Andere schooltijden?? Doel van de avond: Ouders informeren zodat zij een gefundeerde keus kunnen maken over een eventuele wijziging van schooltijden. Vanavond: 1. Van initiatief tot nu 2. maatschappelijke

Nadere informatie

1. Naar gelijke schooltijden maakt een pas op de plaats

1. Naar gelijke schooltijden maakt een pas op de plaats Nieuwsbulletin voor ouders over het project Naar gelijke schooltijden No 3, Februari 2012 Vorig jaar is het project Naar gelijke schooltijden van start gegaan. Binnen de Stichting Openbaar Onderwijs Noord

Nadere informatie

Informatie van de werkgroep, Onderzoek naar andere schooltijden.

Informatie van de werkgroep, Onderzoek naar andere schooltijden. Betreft: Informatie van de werkgroep, Onderzoek naar andere schooltijden. Beste ouders/ verzorgers en leerkrachten van de Boeier, Dinsdag 14 maart hebben we een ouderavond georganiseerd over het onderzoek

Nadere informatie

Enquête leertijduitbreiding en continurooster Cornelis Haak School

Enquête leertijduitbreiding en continurooster Cornelis Haak School Enquête leertijduitbreiding en continurooster Cornelis Haak School Adviesrapport MR Cornelis Haak School januari 2013 versie : 3 classificatie : Openbaar INHOUD BLAD 1 INTRODUCTIE EN AANLEIDING 2 2 WERKWIJZE

Nadere informatie

Omnis KindCentra Overzicht veelgestelde vragen

Omnis KindCentra Overzicht veelgestelde vragen Omnis KindCentra Overzicht veelgestelde vragen Overzicht veelgestelde vragen 15 april 2014 v6 1 Veelgestelde vragen Vragen over andere tijden algemeen 1. Waarom vind Omnis dit belangrijk? Het is voor kinderen

Nadere informatie

Informatie avond (andere) schooltijden WELKOM. 2 november Aanleiding

Informatie avond (andere) schooltijden WELKOM. 2 november Aanleiding Informatie avond (andere) schooltijden WELKOM 2 november 2015 Aanleiding Steeds meer scholen zijn de laatste jaren overgestapt naar een continu rooster Steeds meer ouders tonen interesse voor een continu

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst. Andere schooltijden?

Ouderbijeenkomst. Andere schooltijden? Ouderbijeenkomst Andere schooltijden? 1 3 Noem wat er in u opkomt, als u denkt aan andere schooltijden? ANDERE goede SCHOOLTIJDEN samenwerking school en ouders 4 Tijden veranderen Sinds 2006: wet flexibele

Nadere informatie

2. Waarom is de overblijf zoals die nu georganiseerd wordt niet langer mogelijk?

2. Waarom is de overblijf zoals die nu georganiseerd wordt niet langer mogelijk? Veel gestelde vragen Andere schooltijden? Onderstaande lijst van vragen en antwoorden is opgesteld door leden van de werkgroep Andere schooltijden? en is bedoeld om antwoord te geven op de vragen die op

Nadere informatie

Werkgroep schooltijden, tijd voor verandering?

Werkgroep schooltijden, tijd voor verandering? Werkgroep schooltijden, tijd voor verandering? Beste ouders/verzorgers en leerkrachten van de Boeier, Dinsdag 13 december zijn wij met een werkgroep bij elkaar geweest om ons te buigen over een onderzoek

Nadere informatie

R.K. basisschool De Twaalfruiter Kweektuinlaan SR Vleuten

R.K. basisschool De Twaalfruiter Kweektuinlaan SR Vleuten R.K. basisschool De Twaalfruiter Kweektuinlaan 11 3452 SR Vleuten 030 666 8052 website: e-mail: www.twaalfruiter.nl info@twaalfruiter.nl Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van De Twaalfruiter Vleuten,

Nadere informatie

Andere schooltijden..

Andere schooltijden.. Andere schooltijden.. Ongeveer 28-32% van de gezinnen is vanavond vertegenwoordigd. Team volgt ook traject (redelijk vergelijkbaar). Deze infoavond Doel: Informatie / achtergronden geven m.b.t. andere

Nadere informatie

Andere schooltijden Wat is er al geweest?

Andere schooltijden Wat is er al geweest? Andere schooltijden Wat is er al geweest? Proces tot nu toe In januari 2018 heeft de schoolleider aan de MR gevraagd of zij de mogelijkheden voor het aanpassen van de schooltijden in overweging zou willen

Nadere informatie

Continurooster op t Kruisrak. Informatiebrochure voor ouders/verzorgers

Continurooster op t Kruisrak. Informatiebrochure voor ouders/verzorgers Informatiebrochure voor ouders/verzorgers 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Aanleiding... 4 Het continurooster... 5 Pauzetijden... 5 De lunch... 6 Verantwoordelijkheid van ouders... 6 Medicatie bij kinderen...

Nadere informatie

Het worden andere tijden!

Het worden andere tijden! Het worden andere tijden! 1.0 Redenen voor andere schooltijden (bron: verschillende onderzoeken door scholen) Waarom zou een school willen overstappen op andere tijden? Kort gezegd gaat het erom meer rust

Nadere informatie

Verslag ouderavond 12 april 2016 Andere tijden

Verslag ouderavond 12 april 2016 Andere tijden Verslag ouderavond 12 april 2016 Andere tijden 1. Welkom: Mardineke heet iedereen welkom en geeft een terugblik op de vorige ouderavond en het proces dat gelopen is tot nu toe. Proces: 1. Redenen uiteengezet

Nadere informatie

Andere schooltijden..

Andere schooltijden.. Andere schooltijden.. Ongeveer 24-26% van de gezinnen is vanavond vertegenwoordigd! Team volgt ook traject (redelijk vergelijkbaar). Deze infoavond Doel: kort terugkijkend op de vorige bijeenkomst en de

Nadere informatie

Andere schooltijden? Waarom? Hoe? En dan?

Andere schooltijden? Waarom? Hoe? En dan? Andere schooltijden? Waarom? Hoe? En dan? Andere schooltijden? Sinds wanneer? Sinds 1 augustus 2006, met de invoering van de Wet Flexibilisering Schooltijden, hebben scholen bij de inrichting van de onderwijstijd

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst. Andere schooltijden?

Ouderbijeenkomst. Andere schooltijden? Ouderbijeenkomst Andere schooltijden? 1 3 Positiebepaling: waar staat u nu, wat is nu uw keuze? traditionele schooltijden andere schooltijden Ga in gesprek met uw buur op de lijn: Geef en luister naar

Nadere informatie

Notulen openbare vergadering Medezeggenschapsraad De Triangel

Notulen openbare vergadering Medezeggenschapsraad De Triangel Notulen openbare vergadering Medezeggenschapsraad De Triangel Datum: 20 december 2011 Aanwezig: Janny Hakkers, Colinda van Milligen, Gezien Stam Afwezig met kennisgeving: Jan-Matthijs Hulsman, Marianne

Nadere informatie

We willen voor dit traject 2 jaar uittrekken, zoals we al in een eerdere nieuwsbrief hebben aangegeven.

We willen voor dit traject 2 jaar uittrekken, zoals we al in een eerdere nieuwsbrief hebben aangegeven. Extra Nieuwbrief over Andere schooltijden. In een eerdere nieuwsbrief hebben we aangegeven dat we willen gaan verkennen of andere schooltijden een optie zijn voor onze school. We vinden de mening van de

Nadere informatie

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden?

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden? Vervolg 2 e informatieavond Andere schooltijden? Agenda Doel van deze avond Terugblik Concrete invulling van voorkeursmodellen Ouderraadpleging Vragen en slot Terugblik Twee informatieavonden in mei: Aanleiding

Nadere informatie

Andere Tijden in onderwijs Hoe delen we de tijd in? Cypressenhof 26 november 2015

Andere Tijden in onderwijs Hoe delen we de tijd in? Cypressenhof 26 november 2015 Andere Tijden in onderwijs Hoe delen we de tijd in? Cypressenhof 26 november 2015 Programma Het traject Andere Tijden + vervolg Andere Tijden, wat houdt dat in Onze plannen in de praktijk Reactie van team

Nadere informatie

CBS De Akker Protocol Continurooster

CBS De Akker Protocol Continurooster CBS De Akker Protocol Continurooster Datum eerste versie 08-06-2015 Datum laatste versie 23-06-2015 Documenteigenaar Team CBS De Akker Datum volgende toetsing Schooljaar 2015-2016 Datum volgende borging

Nadere informatie

Schooltijden, een keuze! bs Antonius, dinsdag 23 feb 2016

Schooltijden, een keuze! bs Antonius, dinsdag 23 feb 2016 Schooltijden, een keuze! bs Antonius, dinsdag 23 feb 2016 Agenda De aanleiding Het proces Informatie over bestaande concepten Het vervolg Vragen en gesprekken Afsluiting Aanleiding Vorig schooljaar: ruime

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Een woord vooraf... Agenda. juni No. 09. Beste ouders,

Inhoudsopgave. Een woord vooraf... Agenda. juni No. 09. Beste ouders, No. 09 juni 2018 Inhoudsopgave Een woord vooraf... Een woord vooraf... Beste ouders, Nieuwe schooltijden MR-nieuws Jonge kinderen Schoolplein Tussenschoolse opvang Agenda Woensdag 20 juni Studieochtend.

Nadere informatie

PAUS JOANNES INFORMATIE

PAUS JOANNES INFORMATIE PAUS JOANNES INFORMATIE Nieuwsflits RK Basisschool Paus Joannes Benninkstraat 12 Haaksbergen tel. 5721808 E-mail: directie@pausjoannes.com www.pausjoannes.com Schooljaar 2016-2017: weeknr. 48 Voor het

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN Waarom de overstap naar andere schooltijden? We verwachten dat bij invoering van Andere Schooltijden met korte middagpauze er meer rust en regelmaat voor de

Nadere informatie

Protocol Continurooster

Protocol Continurooster Protocol Continurooster PCBO Het Mozaïek Middelwijk 2 9202 GV Drachten 0512 544530 info.hetmozaiek@pcbosmallingerland.nl www.pcbo-hetmozaiek.nl Documenteigenaar Team PCBO Het Mozaïek Datum volgende toetsing

Nadere informatie

Zonnebrief 21 juni 2017

Zonnebrief 21 juni 2017 Zonnebrief 21 juni 2017 Agenda Vrijdag 23 juni: KOFFIE UURTJE GAAT NIET DOOR!!!!!! Juf Yvonne afwezig ivm AVS bijeenkomst Maandag 26 juni: 1130 juf Yvonne gesprek met evt. nieuwe ouder 15.30 MT vergadering

Nadere informatie

Het 7-tot-7model, het sterrenschoolmodel, in dit model wordt alles in blokken ingedeeld en worden school, opvang en activiteiten in elkaar verweven.

Het 7-tot-7model, het sterrenschoolmodel, in dit model wordt alles in blokken ingedeeld en worden school, opvang en activiteiten in elkaar verweven. Verslag 23 april 2018 Andere tijden presentatie Op 23 april is er in de Ontmoeting een ouderavond geweest waar verschillende modellen zijn gepresenteerd t.a.v. andere schooltijden. Dit werd geleid door

Nadere informatie

Ouderavond Ander Schooltijden 1 april 2015

Ouderavond Ander Schooltijden 1 april 2015 Ouderavond Ander Schooltijden 1 april 2015 Aanleiding van de ouderavond In 2013 is er vanuit ouders de vraag gekomen over ander schooltijden. De vraag is door MR opgepakt. Er is eind 2013 een oriënterende

Nadere informatie

Informatieavond Andere Schooltijden. woensdag 20 april 2016

Informatieavond Andere Schooltijden. woensdag 20 april 2016 Informatieavond Andere Schooltijden woensdag 20 april 2016 Aanleiding voor de informatieavond Landelijke trend : op steeds meer scholen wordt onderzoek gedaan naar andere schooltijden en /of een continurooster.

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 2017-2018 Versie augustus 2017 1 augustus 2017 1 dinsdag 2 woensdag 3 donderdag 4 vrijdag 5 zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 dinsdag 9 woensdag 10 donderdag 11 vrijdag 12 zaterdag 13 zondag

Nadere informatie

Presentatie Andere Tijden

Presentatie Andere Tijden Presentatie Andere Tijden Medezeggenschapsraad van tijdschema 20.00 uur achtergrondinformatie in de hal 20.20 uur opdracht: in gesprek in lokalen 20.50 uur vervolg in de hal 21.00 uur afsluiting 1 geschiedenis

Nadere informatie

Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af)

Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af) Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af) Dagopvang van 0 tot 4 jaar Prijs per uur 6,67 vergoeding belastingdienst

Nadere informatie

Protocol nieuwe schooltijden

Protocol nieuwe schooltijden Protocol nieuwe schooltijden Voorwoord De school hanteert vanaf schooljaar 2016 2017 nieuwe schooltijden. De leerlingen van groep 1 t/m4 gaan 4 gelijke dagen naar school met een continurooster. Daarnaast

Nadere informatie

Q1 Waarom moeten de schooltijden herzien worden?

Q1 Waarom moeten de schooltijden herzien worden? FAQ andere schooltijden Q1 Waarom moeten de schooltijden herzien worden? A1 Er zijn vier aanleidingen waarom we het proces zijn gestart om te kijken naar andere schooltijden. Hieronder zijn de aanleidingen

Nadere informatie

Andere schooltijden. INFORMATIE VOOR LEERKRACHTEN september 2014. Vijf gelijke dagen lesgeven

Andere schooltijden. INFORMATIE VOOR LEERKRACHTEN september 2014. Vijf gelijke dagen lesgeven Andere schooltijden INFORMATIE VOOR LEERKRACHTEN september 2014 Vijf gelijke dagen lesgeven De scholen binnen Meerkring - maar ook die van de andere grote schoolbesturen in Amersfoort - gaan met ingang

Nadere informatie

Het Penseel. Beste ouders en kinderen, Nieuws van de ouderraad: aankondiging eindfeest op t Palet

Het Penseel. Beste ouders en kinderen, Nieuws van de ouderraad: aankondiging eindfeest op t Palet Het Penseel Deze nieuwsbrief is een uitgave van openbare basisschool t Palet, onderdeel van de Brede School Noorderbreedte 33 Beste ouders en kinderen, Vanmiddag vond de 5 e techniekmiddag van dit schooljaar

Nadere informatie

Informatiedocument continurooster voor De Marlijn december 2014

Informatiedocument continurooster voor De Marlijn december 2014 Informatiedocument continurooster voor De Marlijn december 2014 Beste ouders / verzorgers van De Marlijn, Eerder bent u al geïnformeerd dat we als school bezig zijn met een onderzoek naar de wenselijkheid

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouder(s), verzorger(s), Met vriendelijke groeten, Mede namens team en medezeggenschapsraad,

NIEUWSBRIEF. Beste ouder(s), verzorger(s), Met vriendelijke groeten, Mede namens team en medezeggenschapsraad, NIEUWSBRIEF ONDERZOEK LESROOSTER Beste ouder(s), verzorger(s), Inhoud 1. Wat zijn de feitelijke verschillende roostertijden 2. Wat zijn de mogelijke voor- en nadelen 3. Organisatorische kwesties 4. Belangrijke

Nadere informatie

Nieuwe schooltijden in het basisonderwijs

Nieuwe schooltijden in het basisonderwijs Rapportage Nieuwe schooltijden in het basisonderwijs Utrecht, december 2016 DUO Onderwijsonderzoek drs. Liesbeth van der Woud drs. Vincent van Grinsven Postbus 681 3500 AR Utrecht telefoon: 0302631080

Nadere informatie

Andere schooltijden. Doel van vandaag. Leerkrachten en ouders kennen beide modellen.

Andere schooltijden. Doel van vandaag. Leerkrachten en ouders kennen beide modellen. Andere schooltijden Doel van vandaag Leerkrachten en ouders kennen beide modellen. Leerkrachten en ouders zijn in staat een onderbouwde keuze te maken (raadpleging). Leerkrachten en ouders hebben inzicht

Nadere informatie

Personeel. Andere schooltijden. februari 2015

Personeel. Andere schooltijden. februari 2015 februari 2015 Personeel We feliciteren meester Niels Waanders en zijn vrouw Marloes met de geboorte van hun tweede dochter Eva! Eva is geboren op maandag 19 januari en moeder en kind maken het goed. We

Nadere informatie

Traditionele schooldag

Traditionele schooldag Aan de slag naar andere tijden Andere Tijden Jan Littink Deventer PO Andere Tijden 8 juni 2015 Traditionele schooldag Aan de slag met de schooldag? 1 Vanaf jaren 80 Aan de slag met de schooldag? Verandering

Nadere informatie

Het 5-gelijkedagenrooster

Het 5-gelijkedagenrooster Het 5-gelijkedagenrooster Informatie voor ouders op een rij Deel 1: Veel gestelde vragen en de antwoorden Deel 2: Argumentenkaart met de veel gehoorde voor- en nadelen over het 5-gelijkedagenmodel. MR

Nadere informatie

Reacties op de stellingen. Er hadden zich 72 ouders aangemeld. Er waren 57 ouders aanwezig.

Reacties op de stellingen. Er hadden zich 72 ouders aangemeld. Er waren 57 ouders aanwezig. Reacties op de stellingen. Er hadden zich 72 ouders aangemeld. Er waren 57 ouders aanwezig. A. 1. Een continurooster geeft rust, regelmaat en duidelijkheid aan de kinderen. Eens Op school wel, buiten school

Nadere informatie

Indeling van de avond:

Indeling van de avond: OP WEG NAAR ANDERE SCHOOLTIJDEN 5. tijdspad 6. vragen stellen 7. afsluiting Indeling van de avond: 1. welkom en opening 2. overwegingen op andere schooltijden 3. voordelen en nadelen 4. principebesluit

Nadere informatie

Welkom op de infoavond over het continurooster

Welkom op de infoavond over het continurooster Welkom op de infoavond over het continurooster SCHOOL B 29 OKTOBER 2015 Welkom Wie staat er voor jullie? Gezichten bij de MR: o Karen Beute o Berber Greven o Bertha Groen o Miriam Kist o Jeannette Knol

Nadere informatie

Tussenevaluatie nieuw rooster op de Jan Vermeerschool

Tussenevaluatie nieuw rooster op de Jan Vermeerschool - concept - Tussenevaluatie nieuw rooster op de Jan Vermeerschool Onderzoeksrapportage ouders, leerkrachten en kinderen HCO, drs. Désirée van der Heijden-Herber Februari 2011 Inhoud 1. Aanleiding en opdracht

Nadere informatie

5 gelijke dagen: ja of nee

5 gelijke dagen: ja of nee 5 gelijke dagen: ja of nee Informatieboekje voor de ouders / verzorgers 6 februari 2017 PAGINA 2 Een ouder vertelt over de voordelen van het 5 gelijke dagen model PAGINA 3 Een ouder vertelt over de voordelen

Nadere informatie

Continurooster op de Contrabas?

Continurooster op de Contrabas? Continurooster op de Contrabas? Laat je goed informeren!! 3 en 4 april Welkom Even voorstellen Peter Spuijbroek Lia van der Horst Waarom? Verandering schooltijden 2011-2012 Diverse verzoeken van ouders

Nadere informatie

Andere tijden. Informatie t Span

Andere tijden. Informatie t Span Andere tijden Informatie t Span Doel van deze bijeenkomst Informeren over andere tijden en context. Landelijke ontwikkelingen. Stichting Surplus verplicht haar scholen om naar 940 lesuren per schooljaar

Nadere informatie

Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. Spring, BSO kindercentrum Voorschoolse opvang, nieuwe schooltijden, Rots en Water

Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. Spring, BSO kindercentrum Voorschoolse opvang, nieuwe schooltijden, Rots en Water Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Borgh Nieuwsbrief juni2016 NB Nr 10 Inhoudsopgave: IKC Spring, BSO kindercentrum Voorschoolse opvang, nieuwe schooltijden, Rots en Water NB Oud

Nadere informatie

Continurooster. Informatiebrochure voor ouders

Continurooster. Informatiebrochure voor ouders Continurooster Informatiebrochure voor ouders Inhoud: Inleiding:... 2 Aanleiding... 3 Redenen om een continurooster in te voeren... 4 Het continurooster: vijf-gelijke-dagen-model... 6 De lunch:... 7 Pleinwacht

Nadere informatie