Dokters website en applicatie

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dokters website en applicatie"

Transcriptie

1 Dokters website en applicatie Documentatie deel 2: het beheer v1.3 De loginpagina Figuur 1: Het loginscherm Het beheer van de site is beveiligd. Elke dokter krijgt zijn persoonlijke logingegevens zodat enkel hij zijn agenda kan beheren De dokter dient zijn login en paswoord in te geven, en er kan een taal gekozen worden Nederlands Frans - Engels. Helemaal onderaan staat een smartphone logotje. Door hier op te klikken komt de dokter in een mobiele versie van de agenda. Uitleg over de mobiele versie vindt u aan het einde van dit document

2 De agenda Figuur 2: De standaard agenda pagina Na het inloggen komt de dokter in het beheer van de website en webapplicatie. Bovenaan staan grote knoppen voor de belangrijkste taken: patiënten, agenda, doktersbriefjes, de nieuwsbrief De knoppen die niet zichtbaar zijn kunnen bereikt worden door middel van de pijlen links en rechts Daar boven staan er kleiner menutabs om de inhoud van de website te beheren en opties in te stellen. Links onder het hoofdmenu staan de sub menu s die afhankelijk zijn van de gekozen pagina. Bij de agenda kan men alle acties die van belang zijn voor de agenda kiezen: items toevoegen, verlofdagen beheren De standaard pagina is de agenda. Hierop ziet men bovenaan in het groot de datum van de gekozen dag. Standaard zal de agenda op vandaag staan. Onder de huidige datum staan links naar de vorige en volgende dagen. Links en rechts daarvan staan knoppen om 1 dag, 1 week of 1 maand vooruit of achteruit te gaan.

3 Vervolgens staat de titel: Agenda. Daarnaast staat een printer icoontje. Dit brengt een printvriendelijke versie van de agenda tevoorschijn. Links van de titel staat een uitklap menu. Hiermee kan de dokter kiezen om enkel afspraken met patiënten, vertegenwoordigers of privéafspraken te zien. De andere afspraken worden niet helemaal verborgen maar worden veel minder duidelijk in beeld gebracht. Zo kan de dokter wel nog alle informatie zien, maar valt de gevraagde informatie extra op. Figuur 3: Het overzicht van afspraken Afspraken verschijnen in het uurrooster. Bij elke afspraak staat de vermelding of het een patiënt, vertegenwoordiger of privéafspraak betreft. Als het een thuisbezoek is, wordt dit ook vermeldt. Verder staat de naam van de betrokken persoon vermeld. Er zijn ook knoppen om de afspraak te bewerken, naar de patiënten fiche te gaan of de afspraak te verwijderen.

4 Indien de patiënt in kwestie een de app heeft geïnstalleerd op zijn smartphone, zal er ook een belletje staan. Hiermee kan een push bericht naar de smartphone van de patiënt gestuurd worden (zie onderdeel Patiënten verder in deze handleiding). Geannuleerde afspraken verschijnen ook nog in de lijst, met een duidelijke vermelding. Als de patiënt nog openstaande rekeningen heeft, zal bij de afspraak ook een rood icoontje staan met het aantal daarvan. Figuur 4: Het detail van een afspraak Door op de afspraak te klikken schuift de afspraak open en kan je bijkomende informatie zien zoals opmerkingen die bij de afspraak zijn geplaatst en of neergeschreven.

5 Het weekoverzicht Figuur 5: Het weekoverzicht Op de pagina van het weekoverzicht krijgt de dokter een overzicht van alle afspraken in de huidige week, met een kolom per dag. Afspraken worden aangegeven door blokjes in het vak van het uur waarin ze vallen. Deze afspraak vakjes zijn kleurgecodeerd Rood: gewone afspraak met patiënt op de praktijk Blauw: thuisbezoek Paars: afspraak met vertegenwoordiger Groen: privéafspraken Door op een afspraak te klikken komt een detail tevoorschijn

6 Figuur 6: Het detail van een afspraak in het weekoverzicht In dit detail staat alle informatie van de afspraak: uur, type (patiënt, vertegenwoordiger, privé), of het een thuisbezoek is, de naam van de patiënt of omschrijving van de afspraak, de opmerkingen van de afspraak en wanneer de afspraak is toegevoegd. Voorts is er ook een link om de afspraak te bewerken, en rechts boven staat een kruisje om de afspraak te sluiten. Indien de patiënt de smartphone app gebruikt staat er ook een belletje om hem een pushbericht te sturen (zie pushberichten in het onderdeel Patiënten van deze handleiding) Door het detail van een andere afspraak open te klikken, zullen de huidige open details automatisch sluiten.

7 Een afspraak maken/bewerken Figuur 7: Een afspraak toevoegen Een afspraak maken kan door links in het submenu de keuze Afspraak toevoegen te kiezen Als een afspraak toegevoegd wordt, wordt gevraagd zowel de datum als het uur in te vullen. De datum is automatisch vooraf ingevuld met de datum van vandaag. Door op de datum te klikken komt een keuzemenu waarbij de datum kan aangeklikt worden. Bij Automatische herhaling kan gekozen worden om de afspraak op regelmatige basis terug te laten komen: elke week, om de twee weken Standaard is een afspraak eenmalig. Vervolgens kan een type gekozen worden: vrij voor afspraak, patiënt, vertegenwoordiger of privé. Bij alle opties behalve Vrij voor afspraak komen meer opties beschikbaar.

8 Figuur 8: De pagina om afspraken toe te voegen en bewerken Het veld Persoon/Omschrijving wordt gebruikt om aan te geven waarover de afspraak gaat. In het geval van een patiënt dient de dokter daar de naam van de patiënt te typen. Tijdens het typen zal een keuzemenu met patiënten tevoorschijn komen. Als de dokter in dit keuzemenu op de naam van een patiënt klikt, zal de naam helemaal ingevuld worden, maar de afspraak zal ook aan deze patiënt gekoppeld worden. In het geval van een vertegenwoordiger of privéafspraak kan de dokter hier zelf een tekst naar keuze invullen. Om het veld leeg te maken kan de dokter op de X klikken. Dan wordt niet enkel het veld leeggemaakt, maar de afspraak zal ook niet meer aan een patiënt gekoppeld worden tot er een nieuwe geselecteerd wordt. Voorts kan de dokter aangeven of het een thuisbezoek betreft en opmerkingen plaatsen bij de afspraak.

9 Er is ook een apart vak waar opmerkingen kunnen geplaatst worden na afloop van de afspraak, zoals de uitkomst van een onderzoek. Er kan ook aangegeven worden of de patiënt niet naar de afspraak is gekomen en indien er forfaits aangerekend worden hiervoor of het forfait is betaald Om de afspraak toe te voegen, of wijzigingen op te slaan, klikt de dokter op de knop Opslaan, onderaan de pagina. Vakantie periodes Figuur 9: Het overzicht van de vakantieperiodes De ingegeven vakantieperiodes kunnen beheerd worden via het submenu Vakantie periodes. Het overzicht toont alle reeds ingegeven periodes gesorteerd op startdatum. Verder wordt ook de einddatum en de beschrijving getoond. Naast elke periode staat een icoon met een potloodje om te bewerken en een icoon met een stopteken om de periode te verwijderen. Onderaan het overzicht staat een knop Vaktantie periode toevoegen om bijkomende periodes toe te voegen.

10 Als vakantieperiodes toegevoegd worden, zullen op de data die in de ingegeven periode vallen geen afspraken kunnen gemaakt worden via de website, wel via het beheer. Als een herhalende afspraak in een vakantieperiode valt, zal ze automatisch verplaatst worden naar de eerste werkdag na de vakantieperiode. Het is dan aan de dokter om met de patiënt af te spreken en eventueel te bekijken of er een andere afspraak nodig is. Een vakantieperiode toevoegen of bewerken Figuur 10: De pagina om een vakantieperiode toe te voegen of te bewerken Bij elke vakantieperiode dient de dokter een start- en einddatum in te geven. Deze mogen uiteraard op de zelfde dag vallen, als er maar één dag verlof is. Door op de datumvelden te klikken krijgt de gebruiker een keuzemenu waarin een datum kan aangeklikt worden. Onder de datumvelden staan beschrijvingsvakken voor alle talen waarin de website beschikbaar is. Hierin kan de dokter wat uitleg zetten over de verlofperiode, bijvoorbeeld Jaarlijks verlof. Deze uitleg kan opmaak krijgen door middel van de teksteditor. Om de periode toe te voegen of te wijzigen klikt men onderaan de pagina op de Opslaan knop.

11 De weekplanning Figuur 11: Het overzicht van de weeklplanning De planning is het gedeelte waarin de dokter kan aangeven wanneer hij beschikbaar is voor consultatie met of onder afspraak. Bij elke rij in het overzicht staat over welke dag van de week het gaat, om welke tijd het begint, eindigt en welk type het is. Bij elke rij kan met de iconen gekozen worden om te bewerken of verwijderen. Onderaan de pagina staat de knop Item toevoegen om nieuwe items toe te voegen.

12 Een planning item toevoegen of bewerken Figuur 12: Een planning item toevoegen of bewerken Bij elk item op de planning dient de gebruiker een start- en eind uur te kiezen. Bij Beschikbaarheid kan gekozen worden uit volgende opties 1. Consultatie zonder afspraak 2. Beschikbaar voor afspraken: patiënten komen enkel op afspraak. De tijdstippen in dit tijdsblok zullen beschikbaar zijn om via de website afspraken vast te leggen 3. Beschikbaar voor afspraken (verlengd): de tijdstippen in dit tijdsblok zullen beschikbaar zijn om via de website afspraken vast te leggen, maar enkel indien de voorgaande tijdsblok helemaal vol zit. De tijdsblokken worden één voor één vrij gegeven. Als de blok loopt van 18:00 tot 19:00, en er is enkel een afspraak om 18:00 vastgelegd, zal enkel 18:15 beschikbaar zijn via de website. Van zodra dat moment bezet is met een afspraak, zal 18:30 beschikbaar worden. Opmerking: in dit voorbeeld, werken we met een tijdsinterval van 15 minuten, zie verder waar dit beheerd kan worden

13 4. Beschikbaar voor thuisbezoek: de tijdstippen in dit tijdsblok zullen beschikbaar zijn om via de website afspraken vast te leggen, specifiek met het als doen thuisbezoeken. 5. Niet beschikbaar Als laatste kan de gebruiker kiezen voor welke dag dit tijdsblok van toepassing is. Om tijdsblok toe te voegen of te wijzigen klikt men onderaan de pagina op de Opslaan knop. Overzicht aanvragen vertegenwoordigers Figuur 13: De directe aanvragen voor afspraak vertegenwoordigers Voor de medici die wensen te werken via een afspraak aanvraag via mail en daartoe voorzien formulier, krijgt men links onder deze menutabs direct in het overzicht de realtime aanvragen-afspraken vertegenwoordigers die daar komen gepositioneerd te staan voor verdere verwerking en of bevestiging of deze afspraak kan doorgaan. Door het klikken op een aanvraag krijgt de dokter niet enkel de informatie in de aanvraag te zien, maar ook de opties om de aanvraag te negeren, of ze om te zetten in een afspraak.

14 Aanvraag afspraak per vertegenwoordiger bekijken en bevestigen Figuur 14: Aanvragen vertegenwoordiger verwerken Bij het aanklikken van een aanvraag, vouwt deze aanvraag open met daarin alle gegevens bedrijf of vertegenwoordiger vandaar uit kan u onmiddellijk naar de settings verder om deze afspraak aanvraag een tijdstip te gaan toekennen en te bevestigen, het mailverkeer loopt automatisch wat betreft bevestiging en of annulatie.

15 Patiënten Figuur 15: Het patiënten overzicht Hier krijgt men een overzicht van alle patiënten aanwezig in de database met alle ingelezen gegevens via kaartlezer en passpoort men kan steeds eenvoudig de patiënt gegevens wijzigen door het opnieuw inlezen van de passpoort de historiek of de fiche van de patiënt steeds consulteren gegevens patiënt afprinten op een vignet indien gewenst patiënt gegevens manueel aanpassen. Indien forfaits aangerekend worden voor afspraken waar de patiënt niet op aanwezig is, zal naast de naam ook het aantal nog onbetaalde forfaits aangegeven worden. Bij sommige patiënten zal het belicoontje staan. Dit wil zeggen dat de patiënt de app op zijn smartphone gebruikt. Door op het belletje te klikken kunnen pushbrerichten naar de smartphone van de patiënt gestuurd worden.

16 Figuur 16: De historiek van een patiënt Op het overzicht van de historiek van een patiënt ziet men De eerst volgende afspraken, de vaste (weerkerende) afspraken en voorbije afspraken, alsook een overzicht van de gemaakte doktersbriefjes. Indien de patiënt afspraken heeft waar hij niet is opgedaagd, zal een overzicht aanwezig zijn van het aantal van deze afspraken en een detail over welke afspraken het gaat. Indien een forfait voor deze afspraken aangerekend wordt, zal ook een overzicht verschijnen van afspraken waarvoor het forfait nog niet is betaald.

17 Figuur 17: Een patiënt toevoegen of wijzigen Op de pagina om patiënten toe te voegen of te wijzigen, kan men kiezen om handmatig alle gegevens in te geven, of de identiteitskaart in te lezen als de dokter over een kaartlezer beschikt. Het volstaat de kaart in de kaartlezer te steken en op de knop Identiteitskaart inlezen te klikken. Opgelet: Het inlezen van identiteitskaarten vereist Java. Indien nodig kan u Java downloaden en installeren op Het is om veiligheidsredenen aangeraden steeds de allernieuwste versie van Java te installeren. Indien u een oude versie van Java heeft, kan het zijn dat deze automatisch uitgeschakeld wordt om u te beschermen. Om de gegevens op de slaan, klikt u op Wijzigen

18 Figuur 18: Patiënt vignetten De vignetten worden als PDF gegenereerd. Deze PDF is gemaakt om compatibel te zijn met Avery 5360, en 5321

19 Een pushbericht sturen Figuur 19: Een pushbericht sturen Door op het belicoontje in het patiëntoverzicht te klikken, kan de dokter pushberichten naar de patiënt sturen. Er is een lijst van standaard berichten die aangemaakt zijn. Door een bericht aan te klikken, wordt het meteen verstuurd en dit wordt ook meteen bevestigd. Denk er aan dat dit enkel mogelijk is bij patiënten die de app gebruiken op hun smartphone. Welke pushberichten beschikbaar zijn kan beheerd worden in het onderdeel Pushberichten (zie verder in deze handleiding)

20 Een patiënt zoeken Figuur 20: Het zoek veld voor patiënten is steeds zichtbaar Op alle pagina s staat steeds rechts boven een zoek veld om patiënten te zoeken. Als u de naam begint te typen, zal u een keuzemenu krijgen met gevonden resultaten. Door daar op een resultaat te klikken, gaat u meteen naar een pagina waar u kan kiezen om deze patiënt te wijzigen of zijn historiek op te vragen.

21 Doktersbriefjes Figuur 21: Het overzicht van de doktersbriefjes Onder het onderdeel Doktersbriefjes kan men zowel de attesten voor afwezigheid als de voorschriften beheren. In het doktersbriefjes overzicht zie je alle recente briefjes, gesorteerd op datum, met daarbij de naam van de patiënt en de keuze om het briefje te printen, wijzigen of verwijderen. Onderaan staat een knop om nieuwe briefjes toe te voegen.

22 Een doktersbriefje toevoegen/wijzigen Figuur 22: Een doktersbriefje toevoegen/wijzigen Op de pagina om doktersbriefjes toe te voegen of wijzigen kan de dokter alle nodige informatie ingeven. In het veld patiënt kan de dokter de naam van de patiënt typen. Er komt een keuzemenu met passende resultaten, waaruit gekozen kan worden Er wordt een start en einddatum voor de geldigheid van het attest gevraagd. Door in één van deze velden te klikken, komt een keuzemenu voor het selecteren van de gewenste datum. Ook voor de datum waarop de bezigheden van de patiënt hervat kunnen worden werkt op deze wijze. Onderaan de pagina kan gekozen worden om het briefje op te slaan of af te drukken. Als gekozen wordt voor afdrukken, zal het briefje eerst op worden geslagen. Vervolgens wordt het printbare briefje getoond.

23 Het overzicht van voorschriften Figuur 23: Het overzicht van voorschriften Ook in het submenu links op de doktersbriefjes pagina, staan de knoppen naar de voorschriften. In het overzicht van de voorschriften staat de datum van het voorschrift, de naam van de patiënt en links om het voorschrift af te drukken, te bewerken of te verwijderen. Onderaan de pagina staat een knop om een nieuw voorschrift aan te maken.

24 Het aanmaken/wijzigen van voorschriften Figuur 24: De pagina om voorschriten aan te maken en te wijzigen Om voorschriften aan te maken is de naam van de patiënt nodig. Van zodra in dit vak getypt wordt, komt een keuzemenu met resultaten tevoorschijn. Hieruit kan een patiënt geselecteerd worden. Ook moet er een datum geselecteerd worden. Door in het datumvak te klikken komt een keuzemenu voor de datum tevoorschijn. Ten slotte moet ook de inhoud van het voorschrift opgegeven te worden.

25 Het afdrukken van een voorschrift Figuur 25: Het voorschrift om af te drukken Als gekozen wordt om voorschriften af te drukken, krijgt men een PDF bestand met daarom de naam van de patiënt, het voorschrift en de datum. Deze PDF is gemaakt om afgedrukt te worden op standaard formaat voorschriften met voorgedrukte informatie en kaders.

26 Nieuws Figuur 26: De nieuwspagina Op de nieuwspagina verschijnen updates telkens als de site bijgewerkt wordt. In deze updates wordt beschreven wat de nieuwe functionaliteit is. Door op de titel van een nieuwsbericht te klikken, krijgt met de omschrijving te zien.

27 Helpdesk Figuur 27: De helpdesk pagina Op de helpdesk pagina staan enkele artikels met uitleg over het gebruik van de site, gegroepeerd per onderwerp. Door op een vraag te klikken, verschijnt het antwoord op die vraag. Dit onderdeel zal in het begin beknopt zijn maar in de loop der tijd uitgebreid worden.

28 Figuur 28: De handleidingen pagina Ook onder het onderdeel Helpdesk vindt men links naar de handleidingen. Dit onderdeel zal ook uitgebreid worden met handleidingen in meerdere talen en nieuwe versies van de handleidingen. Van zodra hier updates gebeuren, zal dit via de nieuwsmodule gemeld worden.

29 Foto s Figuur 29: Het overzicht van foto's Het overzicht van de foto s toont welke foto s gebruikt worden voor de slideshow op de homepagina van uw website. U kan nieuwe foto s toevoegen door op Selecteer bestanden te klikken. Van zodra u de gewenste bestanden hebt aangeduid, zal een lijst van bestandsnamen op de pagina getoond worden. Klik vervolgens op Bestanden uploaden. De foto s worden dan automatisch één voor één geüpload. Als dit proces klaar is, zal de pagina herladen en kan u alle foto s zien. Foto s die te groot zijn worden automatisch verkleind naar het goede formaat en indien nodig bijgesneden. Door met de muis over een foto te bewegen worden extra mogelijkheden zichtbaar: de volgorde omhoog of omlaag aanpassen of verwijderen. De knop Een afbeelding bewerken brengt u naar Pixlr, een gratis online programma om uw foto s te bewerken.

30 Mails Figuur 30: Het overzicht van de mails Voor sommige functionaliteiten worden mails gestuurd naar de patiënt, vertegenwoordiger of dokter. De tekst van deze s kan beheerd worden in het onderdeel Mails Het overzicht geeft de tag van de mail weer, alsook de opties om de mail te wijzigen of verwijderen. De tag is een unieke tekst die door My-Websitebuilder in de code gebruikt wordt om aan te roepen en mag dus enkel door MWB veranderd worden. De tag geeft ook aan waarover de tekst gaat.

31 Figuur 31: De pagina om de tekst van een mail te bewerken Elke mail heeft Een keyword: dit mag u niet veranderen Een titel in elke taal Een tekst in elke taal. In deze tekst kan u zogenaamde variabelen vinden. [$date] bijvoorbeeld, zal op het moment van het versturen vervangen worden door de datum van de afspraak. Als u de tekst van de mail aanpast, hou deze variabelen dan in tact, anders zullen de juiste waarden niet worden ingevuld bij het versturen.

32 Pushberichten Figuur 32: Het overzicht van de pushbrerichten In het overzicht van pushberichten kan men zien welke standaard berichten voor handen zijn om naar patiënten te sturen. Standaard staat hier een bericht om de klant in te lichten dat de dokter bijna op het thuisbezoek is, en een bericht dat automatisch verstuurd wordt als herinnering aan de afspraak 24u en 1u voor de afspraak. Bij elk bericht staan knoppen om het bericht te wijzigen of verwijderen. Onderaan de pagina staat een knop om nieuwe berichten toe te voegen die dan naar de patiënten gestuurd kunnen worden.

33 Figuur 33: Een pushbericht toevoegen/wijzigen Elk pushbericht heeft een inhoud in alle beschikbare talen. Deze kunnen niet van opmaak voorzien worden omdat de meeste smartphones geen opmaak voor pushberichten ondersteunen. Denk er ook aan het bericht zo kort mogelijk te houden, niet elke smartphone heeft een groot scherm, en niet alle smartphones ondersteunen tekstterugloop. Lange berichten zullen dus misschien niet helemaal getoond worden. Onderaan de pagina staat een knop om het pushbericht op te slaan.

34 Website pagina s Figuur 34: Het overzicht van de website pagina's In het overzicht van de pagina s staan alle pagina s opgelijst in de volgorde waarin ze op de site verschijnen. Er staat ook aangegeven of ze zichtbaar zijn en links om de pagina te bewerken, of verwijderen of om de volgorde aan te passen. Door op de naam van de pagina te klikken, gaat men naar het overzicht van onderliggende pagina s. Daar kunnen ook naar believen pagina s worden toegevoegd, gewijzigd en verwijderd. Onderaan de pagina staat een link om nieuwe pagina s toe te voegen.

35 Figuur 35: Een pagina toevoegen of verwijderen Bij het toevoegen of verwijderen van pagina s kan men volgende opties instellen Of de pagina zichtbaar is in het menu. Hiermee kan men kiezen om bepaalde pagina s tijdelijk onzichtbaar te maken voor de bezoeker Of de pagina zichtbaar is op de mobiele versie van de website. Sommige pagina s zijn door MWB onzichtbaar gemaakt op de mobiele versie om technische redenen. Of de pagina een hoofdpagina is, of een onderliggende pagina van een andere pagina Of de pagina een doorverwijzing is naar een andere pagina/website Ten slotte kan per taal de titel en de inhoud van de pagina. Deze inhoud kan door middel van de editor van opmaak voorzien worden Onderaan staat een knop om de gegevens op de slaan.

36 De instellingen instellingen Figuur 36: De instellingen Bij de instellingen kan gekozen worden Vanaf welk adres de s moeten verstuurd worden. Dit wil zeggen dat dit adres zal getoond worden als afzender in de s die patiënten ontvangen als ze bijvoorbeeld een afspraak vastleggen Naar welk adres s moeten verstuurd worden. Als een patiënt een afspraak maakt, zal de bevestigingsmail ook naar dit adres worden gestuurd.

37 Praktijk gegevens Figuur 37: De praktijk gegevens Bij praktijkgegevens kunnen alle gegevens van de praktijk ingevuld worden: Naam- en voornaam, adres, telefoon en fax. Er staat ook een knop om het opgegeven adres op Google Maps te zoeken. Dit mapje zal zichtbaar zijn op de homepagina of contactpagina van uw website.

38 Dokter gegevens Figuur 38: De dokter gegevens Bij de doktergegevens kan elke dokter die de website gebruikt zijn persoonlijke gegevens invullen en een foto toevoegen, alsook een beschrijving van zijn specialiteiten of ervaring. Deze tekst zal zichtbaar zijn op de website in het onderdeel Dokters. Voor dokters die alleen werken in hun praktijk zal het verschil tussen praktijk gegevens en dokter gegevens misschien niet meteen duidelijk zijn, maar als er meerdere dokters op de praktijk actief zijn, zal het verschil wel duidelijk zijn, elke dokter kan immers zijn eigen telefoonnummer en adres hebben.

39 Voorkeuren opties Figuur 39: De voorkeuren pagina Bij de voorkeuren kunnen allerhande opties ingesteld worden die effect hebben op verschillende onderdelen van de website. Nieuwe patiënten mogen afspraken vastleggen via de website: Als dit niet is aangevinkt, zullen patiënten van wie het rijksregisternummer nog niet in de databank zit geen afspraken kunnen vastleggen via de website Geen vertegenwoordigers toestaan: Met deze optie kunnen alle opties voor vertegenwoordigers om afspraken te maken verborgen worden op de website en op de mobiele website.

40 Formulier tonen voor vertegenwoordigers op afspraken pagina: Als deze optie aan is gevinkt, staat op de afspraken pagina voor vertegenwoordigers een formulier waarop vertegenwoordigers drie ogenblikken kunnen aangeven waarop een afspraak voor hen zou kunnen, en waarover de afspraak zou gaan. waarschuwing bij annulering afspraak: Als deze optie aan is gevinkt, krijgt de dokter een meliding via als iemand zijn afspraak annuleert. Ongeacht van de instelling die hier gekozen wordt, zullen geannuleerde afspraken in de agenda verschijnen met een duidelijke vermelding dat ze zijn geannuleerd. Forfait aanrekenen als patiënt niet op daagt: Als deze optie is aangevinkt zal de patiënt een mail met vraag tot betaling van een forfait ontvangen telkens een dokter bij een afspraak aangeeft dat de patiënt niet opgedaagd is. Als deze optie is aangevinkt, dient het correcte bedrag en rekeningnummer in de desbetreffende mail correct ingegeven worden (zie het onderdeel Mails) Tijdsinterval tussen afspraken: De tijdsinterval die gebruikt wordt op de agenda tussen afspraken. Tijdsinterval tussen afspraken gemaakt door de patiënten via de website: De tijdsinterval tussen afspraken die via de website kunnen gemaakt worden. Door dit apart in te stellen krijgt de dokter de optie om de tijd hier ruimer in te stellen zodat de agenda niet overvol raakt. We raden aan deze tijd op een veelvoud van de gewone tijdsinterval te zetten. Ten slotte kan de dokter hier ook per taal teksten invullen voor Wachtdiensten en Noodnummers. Deze teksten zullen verschijnen op de website op de pagina voor wachtdiensten.

41 Metatags Figuur 40: De metatags pagina Metatags zijn gegevens die onzichtbaar voor de bezoeker getoond worden op de website zodat zoekrobots zoals Google de pagina beter kunnen vinden. Hier kunnen per taal drie soorten tags ingevuld worden Titel: De titel van de site zoals deze in zoekresultaten zal verschijnen. De site zal op elke pagina ook nog de pagina titel toevoegen aan deze titel Omschrijving: Een algemene omschrijving van de site Zoekwoorden: enkele trefwoorden die relevant zijn voor de site waarmee de zoekrobots de site beter kunnen catalogeren

42 Paswoord wijzigen Figuur 41: De pagina om het paswoord te wijzigen Gebruikers van de site kunnen op deze pagina kiezen om het paswoord waarmee ze inloggen aan te passen. Hiervoor moeten ze hun huidig paswoord invullen, alsook twee maal het nieuwe paswoord. Dit om vergissingen te voorkomen.

43 Bezoekersteller Figuur 42: De bezoekersteller Op de bezoekersteller pagina kan de gebruiker een periode kiezen en zien hoeveel bezoekers wanneer op de site zijn gekomen, welke pagina s ze hebben bekeken, vanwaar ze kwamen voor ze op de site kwamen, welke zoekwoorden ze gebruikt hebben om de site te vinden en meer.

44 De mobiele versie van het beheer Omdat het voor de dokter handig kan zijn om de agenda op tablet of smartphone te raadplegen, is dit onderdeel ook beschikbaar gemaakt voor deze platformen. Figuur 43: Door middel van het smartphone icoon kan men naar de mobiele versie Om de mobiele versie te bereiken kan men op de inlog pagina van het beheer op het smartphone icoontje klikken en dan inloggen.

45 De agenda pagina Figuur 44: De mobiele agenda pagina De mobiele agenda pagina ziet er zeer gelijkaardig uit als de agenda in het beheer en werkt ook op de zelfde manier. Wij verwijzen u graag door naar het onderdeel over de agenda in dit document.

46 Het weekoverzicht Figuur 45: Het mobiele weekoverzicht Het mobiele weekoverzicht ziet er zeer gelijkaardig uit als het weekoverzicht in het beheer en werkt ook op de zelfde manier. Wij verwijzen u graag door naar het onderdeel over het weekoverzicht in dit document.

47 Een afspraak toevoegen of wijzigen Figuur 46: De mobiele pagina om afspraken toe te voegen of wijzigen Via de mobiele versie kunnen ook afspraken toegevoegd of gewijzigd worden. Dit werkt op de zelfde manier als in het beheer, wij verwijzen u dan ook graag door naar de uitleg over dit onderdeel eerder in dit document

48 De Webapplactie is ook mobiel voorzien Figuur 44: De applicatie en website zijn ook mobiel voorzien om afspraken te maken De webapplicatie is ook voorzien dat deze kan gebruikt worden op zowel Smartphone Iphone Ipad om afspraken te maken en de website te consulteren. De mobile application-website kan ook worden gedownload op Smartphone iphone ipad met het icoon-logo van de dokter of paramedici via de QR code daarvoor voorzien op de website of in de appstore. Deze app is voorzien voor de 4 devices: ios (Apple) Android Wondows Phone - Blackberry

Dokters website en applicatie

Dokters website en applicatie Dokters website en applicatie Documentatie deel 2: het beheer De loginpagina Figuur 1: Het loginscherm Het beheer van de site is beveiligd. Elke dokter krijgt zijn persoonlijke logingegevens zodat enkel

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Dokters website en applicatie

Dokters website en applicatie Dokters website en applicatie Documentatie deel 1: de website De homepagina Figuur 1: De homepagina Op de homepagina komen meerdere onderdelen voor Een sfeerbeeld Contactinformatie met een straten plan

Nadere informatie

Handleiding digitaal dossier

Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier... 1 Omschrijving... 2 Login met persoonlijke account... 3 Geen persoonlijke account... 3 Automatisch omwisselen naar persoonlijke account... 4

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding. Webtoepassingen. Juli/2014. Vzw Stijn Breugelweg Overpelt

Handleiding. Webtoepassingen. Juli/2014. Vzw Stijn Breugelweg Overpelt Handleiding Webtoepassingen Juli/2014 Vzw Stijn Breugelweg 200 3900 Overpelt Inhoudsopgave 1. AANMELDEN... 1 1.1. Authenticatiekeuze... 1 1.2. Aanmelden met identiteitskaart... 1 1.2.1. Kaartlezer installeren...

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

Agenda. Hier kan u het volgende instellen: 1. Afspraak 2. Gebeurtenis 3. Memo 4. Uitvoeren van taak. De volgende schermen zijn beschikbaar:

Agenda. Hier kan u het volgende instellen: 1. Afspraak 2. Gebeurtenis 3. Memo 4. Uitvoeren van taak. De volgende schermen zijn beschikbaar: Module Functie Kaart Kantoorbeheer Agenda UR09070460 Agenda Hier kan u het volgende instellen: 1. Afspraak 2. Gebeurtenis 3. Memo 4. Uitvoeren van taak De volgende schermen zijn beschikbaar: 1. Kalender

Nadere informatie

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Door Philippe Dellaert Acco: Files exchange documentatie - 1/9 1. Inleiding ACCO maakt gebruik van een online systeem om documenten uit te wisselen tussen

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Plaats: Utrecht Datum: 18-09-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.1 1. Inleiding Peridos ondersteunt de digitale labworkflow voor de NIPT.

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Veiling

Handleiding Site to Edit Module Veiling THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Veiling

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Wordpress website beheren

Wordpress website beheren Wordpress website beheren gemaakt door: Noppert Websites www.noppertwebsites.nl Wordpress website beheren bladzijde 1 Inhoudsopgave Onderwerp: Inloggen en eerste indruk Pagina aanmaken/bewerken Foto/afbeelding

Nadere informatie

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Medewerker handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

Talk2Fans App Handleiding

Talk2Fans App Handleiding 2016 Talk2Fans App Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Downloaden Talk2Fans app... 2 2.1 Android... 2 2.2 IOS... 3 3. Nieuwe registratie... 5 4. Eerste keer aanmelden... 6 5. Hoofdfuncties binnen de app... 8 5.1

Nadere informatie

Inform BVBA. Scarabee Handleiding Agenda

Inform BVBA. Scarabee Handleiding Agenda Inform BVBA Scarabee Handleiding Agenda Steven De Ryck Juni 2009 Inhoudsopgave Inleiding...3 1 Overzicht agenda s...4 2 Detailfiche agenda...5 2.1 Velden...5 2.2 Subforms...5 2.2.1 Alleen lezen...5 2.2.2

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Peridos Handleiding uitslagen combinatietest

Peridos Handleiding uitslagen combinatietest Peridos Handleiding uitslagen combinatietest Plaats: Utrecht Datum: 18-09-2017 Auteur: Landelijk functioneel beheer Peridos Versie: 2.0 1. Inleiding Peridos ondersteunt de digitale labworkflow voor de

Nadere informatie

Stappenplan I-rent. Inloggen

Stappenplan I-rent. Inloggen Stappenplan I-rent Vanaf januari 2017 kan je reserveren voor het buurthuis, Rockhok of jeugdcentrum via het online platform I-rent. In deze handleiding kan je terugvinden hoe je kan inloggen, een reservatie

Nadere informatie

Starten Login. Simply SEO WEB APP Linie 552-1 7325 DZ Apeldoorn NEDERLAND. T: 055 843 79 48 E: info@simply-web.nl

Starten Login. Simply SEO WEB APP Linie 552-1 7325 DZ Apeldoorn NEDERLAND. T: 055 843 79 48 E: info@simply-web.nl Starten Login Om uw website te beheren moet u eerst inloggen op WordPress. Ga naar uw website en typ achter www.simply-web.nl de link /beheer http://www.praktijkvoorkindensport.nl/beheer U krijgt in het

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged.

Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged. Twee of meer planningssysteem Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged. Inloggen Het systeem is gebaseerd op user verificatie. Hiervoor kan elke gebruiker

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Beginners Handleiding Eerste versie Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Inhoudsopgave: Beginnen en inloggen... 3 Site instellingen wijzigen.... 5 Een thema kiezen.... 6 Tekstblokken toevoegen, wijzigen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Hoe gebruiken? Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 2. NAAR UW KLANTENZONE GAAN... 4 3. CONSULTATIE VAN UW GEGEVENS... 6 3.1. MIJN ALGEMENE

Nadere informatie

Handleiding Informat. v1.0

Handleiding Informat. v1.0 Handleiding Informat v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Afspraken... 3 2. Aanmelden... 3 3. Afwezigheden invullen... 5 3.1 Afwezigheden code Z, B, R, D... 5 3.1.1 Inbrengen... 5 3.1.2 Wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding Licentieserver voor beheerders

Handleiding Licentieserver voor beheerders Handleiding Licentieserver voor beheerders 1. Beheerder aanmaken via Site- of PackID Je krijgt van Sensotec of van je dealer een e-mail met de bevestiging dat er een abonnement werd aangemaakt. In die

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Bij problemen of vragen omtrent de login gegevens, kan er contact worden opgenomen met de webmaster bij Lannoo.

Bij problemen of vragen omtrent de login gegevens, kan er contact worden opgenomen met de webmaster bij Lannoo. Jean-Baptiste de Ghellincklaan 13, Bus 301 9051 Gent +32/497.52.61.20 www.misterduke.be Manual: Aanmaak Event/ Expo : Lannoocampus-Academie.nl 1. Inloggen CMS Via http://www.lannoocampus-academie.nl/beta/cms

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB.

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB. Handleiding WordPress Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB www.profi-web.nl 1 Handleiding WordPress door Profi-Web INHOUD Inloggen... 2 Pagina s Beheren... 3 Pagina Overzicht... 3 Pagina Toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding app Sportlinked

Handleiding app Sportlinked Handleiding app Sportlinked Inhoud App installeren en downloaden... 2 Account aanmaken... 2 Menu... 5 Persoonlijke instellingen... 6 Team(s) als favoriet instellen... 6 Privacy instellingen aanpassen...

Nadere informatie

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder.

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder. Handleiding Gebruik Download Chrome voor de beste compatibiliteit Aanmelden link: http://www.omegabelgium.com/cms/ Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Producten toevoegen. Inleiding

Producten toevoegen. Inleiding Producten toevoegen Inleiding...1 Stap 1: Instellingen controleren...2 Stap 2: Menu's aanmaken...3 Stap 3: Producten toevoegen...4 Producten overzicht...5 Product verwijderen...5 Menu/submenu verwijderen...5

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

App4Broker : uw nieuwe app!

App4Broker : uw nieuwe app! App4Broker : uw nieuwe app! Pagina 1 van 20 Inhoudsopgave 1. U GEBRUIKT MYBROKER AL... 3 1.1. APP4BROKER DOWNLOADEN OP UW TABLET... 3 1.2. INSTALLATIE VAN HET CERTIFICAAT... 4 2. U HEEFT NOG NOOIT MET

Nadere informatie

7. Het Klussen logboek

7. Het Klussen logboek 16 7. Het Klussen logboek Deze component is uitsluitend toegankelijk voor leden van het bestuur, en is dan ook te vinden in het menu bestuur op het besloten deel van de website. De component is bedoeld

Nadere informatie

Handleiding voor het beheren van opleidingen

Handleiding voor het beheren van opleidingen Handleiding voor het beheren van opleidingen Handleiding coördinator Handleiding voor het beheren van opleidingen HIGIS 2008 http://www.higis.eu.org Higis 13 februari 2008 1/13 Inhoudstafel Beheren van

Nadere informatie

Toelichting Keyplan. Keyplan is er voor desktop en IOS apparaten:

Toelichting Keyplan. Keyplan is er voor desktop en IOS apparaten: Handboek Keyplan Inhoudsopgave Toelichting Keyplan... 2 Keyplan is er voor desktop en IOS apparaten:... 3 Desktop:... 3 IOS apparaten:... 3 Starten met Keyplan... 4 Webbrowser:... 4 Telefoon:... 5 Inloggen:...

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

DWF Handleiding voor Teams

DWF Handleiding voor Teams Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Opgave Loon en Premie via Netwerken

Opgave Loon en Premie via Netwerken Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf Stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche Opgave Loon en Premie via Netwerken De uitvoering

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden!

Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden! Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden! Inhoud Hoe werkt het:... 1 Aanmaken van een nieuwe groep met eigen afbeelding, tekst en spraak... 4 Instellingen...

Nadere informatie

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers De DB Alerts app voor Android is volledig vernieuwd. Naast de bekende functionaliteiten uit de vorige versie (bekijken van waarnemingen en het invoeren

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

MOTUS- APP: De gebruikersgids

MOTUS- APP: De gebruikersgids MOTUS- APP: De gebruikersgids 1 Hoe de MOTUS- app gebruiken Een gebruikersgids voor de web tool van MOTUS is beschikbaar via de webpagina s http://www.motus.vub.ac.be en www.motusdemo.com. Wat nu volgt

Nadere informatie

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop Handleiding NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING 1. Introductie 2. Configureren en bestellen 3. Sjabloon (categorieën en descriptors) 3.1 Lijst sjablonen 3.2 Sjablonen bewerken 3.2.1. Eigenschappen knop 4. Analyseren

Nadere informatie

MyBroker op ipad Installatie handleiding

MyBroker op ipad Installatie handleiding MyBroker op ipad Installatie handleiding Inhoudstafel 1. DE VEREISTEN... 3 2. MYBROKER IN 5 STAPPEN... 4 2.1. STAP 1 IPAD... 4 2.2. STAP 2 VERBINDING... 4 2.3. STAP 3 KLANTENZONE... 4 2.4. STAP 4 - DOWNLOAD

Nadere informatie

Piketsysteem handleiding Raad voor Rechtsbijstand. Symagic Resource Manager

Piketsysteem handleiding Raad voor Rechtsbijstand. Symagic Resource Manager Piketsysteem handleiding Raad voor Rechtsbijstand Symagic Resource Manager Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Toegang... 4 2. Beschikbaarheid... 5 2.1 Beschikbaarheidpatroon aanmaken...

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Inhoudsopgave HANDLEIDING... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 2. RAADDIGITAAL INSTALLEREN...

Nadere informatie

Handleiding Gravity Forms

Handleiding Gravity Forms Handleiding Gravity Forms Deze handleiding gaat in op het maken van formulieren via Gravity Forms binnen WordPress. Ter voorbeeld wordt een formulier gemaakt voor het inzenden van hulp vragen voor Gravity

Nadere informatie

Handleiding Joomla! 1.5

Handleiding Joomla! 1.5 Handleiding Joomla! 1.5 Versie :0.1 2/20 Inhoud 2. Aanmelden... 4 3. Artikelbeheer... 5 3.1 Nieuw artikel toevoegen... 5 3.2 Bestaand artikel wijzigen/verwijderen... 6 3.2.1 Front end editing... 7 4. Sectie

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Hieronder vindt u een instructie over het gebruik van PasNL in combinatie met het digitaliseren van de Careyn kaart.

Hieronder vindt u een instructie over het gebruik van PasNL in combinatie met het digitaliseren van de Careyn kaart. Hieronder vindt u een instructie over het gebruik van PasNL in combinatie met het digitaliseren van de Careyn kaart. PasNL app. 1.1. Installeren van PasNL app De PasNL app is beschikbaar voor iphone en

Nadere informatie

Gebruikershandleiding webagenda voor begrafenisondernemers

Gebruikershandleiding webagenda voor begrafenisondernemers Gebruikershandleiding webagenda voor begrafenisondernemers Copyright 2013, Centric Netherlands B.V. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Wat is Wordpress? Over deze handleiding

Wat is Wordpress? Over deze handleiding Een kleine ordpress handleiding Versie 1.1-26 augustus 2012 2 Inhoudsopgave Wat is Wordpress?... 5 Over deze handleiding... 5 Inloggen op de site... 6 Paswoord vergeten... 7 Introductie in het dashboard...

Nadere informatie

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 Inhoud INLOGGEN CMS... 2 WELKOM SCHERM... 3 MODULES - CONTROL PANEL... 4 BEHEER - CONTROL PANEL... 5 GEBRUIKERSBEHEER - TOEVOEGEN... 6 GEBRUIKERSBEHEER

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Handleiding agendaitem

Handleiding agendaitem Handleiding agendaitem AlmereHaven Gids Je eigen gidspagina maken? Hoe gebruik ik deze website Video en/of tekst toevoegen >> Maak hier je eigen pagina Aanmaken van een Agenda-item (agenda pagina) Wonen

Nadere informatie

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling Bisdom Antwerpen Vicariaat voor het onderwijs Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten 1. INLEIDING Deel 1 : Inloggen als instelling Het inschrijven voor een raamovereenkomst gebeurt per instelling

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Nedap Ons App NEDAP ONS APP. Nedap Ons App Pagina 1

Nedap Ons App NEDAP ONS APP. Nedap Ons App Pagina 1 NEDAP ONS APP Nedap Ons App 18-4-2016 Pagina 1 Configuratie van de Nedap Ons app (Android) Dit artikel geeft uitleg wat nodig is om de Nedap Ons app te kunnen gebruiken op een mobiel apparaat van Google

Nadere informatie

Drupal. Handleiding voor medewerkers. Wim Hambrouck V1.1 (januari 2011)

Drupal. Handleiding voor medewerkers. Wim Hambrouck V1.1 (januari 2011) Drupal Handleiding voor medewerkers Wim Hambrouck V1.1 (januari 2011) * + INHOUDSTAFEL Inhoudstafel... 2 1. Inloggen... 3 2. Menu opties... 3 3. Inhoud aanmaken... 4 3.1 Algemene instellingen voor nieuwe

Nadere informatie

Bij Organisation, vul je Timing in. Username en wachtwoord vind je terug in de die je hebt ontvangen van Timing.

Bij Organisation, vul je Timing in. Username en wachtwoord vind je terug in de  die je hebt ontvangen van Timing. Online inlog flexkrachten Als flexkracht van Timing ontvang jij via Timing een inlog voor een website waarin jij alles kan inzien en aanvragen t.b.v. de planning die wij maken. Je kan de planning inzien,

Nadere informatie

Handleiding: Internet Bestel Applicatie Meco Online Shop

Handleiding: Internet Bestel Applicatie Meco Online Shop MEATING YOUR DEMANDS Handleiding: Internet Bestel Applicatie Meco Online Shop Leegaardsdijk 2, 8400 Oostende - Tel: 059 70 91 95 - Fax: 059 70 97 20 - orders@meconv.be Inhoud 1. Website / Inloggen... 3

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Handleiding Leeggoedapplicatie Digibon SPAR

Handleiding Leeggoedapplicatie Digibon SPAR Handleiding Leeggoedapplicatie Digibon SPAR Hoe u leeggoedbons aanmaakt en correctieberichten verwerkt. 1 Inhoudstabel Inhoudstabel... 2 Inleiding... 3 I. Inloggen... 4 A. Het Loginscherm... 4 II. Na het

Nadere informatie

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Handleiding CMS Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Introductie CMS en websites 4 3.0 Inloggen in beheer 5 4.0 Dashboard 6 4.1 Bezoekers totalen 6 4.2 Bezoekers 7 4.3

Nadere informatie

Onderwijstools 2.0, Kennisnet

Onderwijstools 2.0, Kennisnet Onderwijstools 2.0, Kennisnet Gebruikershandleiding Kennisnet. Leren vernieuwen. Stichting Kennisnet Paletsingel 32 T 0800 321 22 33 2718 NT Zoetermeer M info@kennisnet.nl Postbus 778 I kennisnet.nl 2700

Nadere informatie