Handleiding Artsenviewer Radiologie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Artsenviewer Radiologie"

Transcriptie

1 Handleiding Artsenviewer Radiologie Het Heilig Hart Ziekebhuis Leuven biedt u de mogelijkheid om via een webbased applicatie onderzoeken, uitgevoerd op de afdeling Radiologie, te raadplegen. Wij hopen met deze service bij te dragen tot een nog vlottere samenwerking en via een snelle en vlotte communicatie de kwaliteit van het geneeskundig handelen voortdurend naar een hoger niveau te tillen. Het raadplegen van de onderzoeken kan op twee verschillende manieren: - U beschikt over een persoonlijke login (pag. 2) - U beschikt NIET over een persoonlijke login (pag. 4) Via een helplijn en desgevallend via een persoonlijk bezoek zullen wij in de opstartfase maar ook erna uw vragen of problemen oplossen! Telefoonnummer helplijn: 016/ radiologie@hhleuven.be

2 Aanmelden als arts met login Surf naar Bij het opstarten van de applicatie krijgt u onderstaand scherm te zien: Voor het raadplegen van de onderzoeken is het noodzakelijk dat u een correcte browserondersteuning heeft. Ondersteunende browsers zijn: Internet Explorer 7 en hoger, Mozilla Firefox, Google Chrome, Indien geen van deze browsers geïnstalleerd is op uw pc, kan u zich niet aanmelden op deze webportaal. U dient: o Of een upgrade uit te voeren van uw huidige browsersoftware o Of een 2 de browser te downloaden en te installeren (vb. Google Chrome of Mozilla Firefox) Explorer 9 Indien u werkt met Explorer 9 dient u de compatibiliteitsweergave aan te klikken. Zo niet kan u zich wel inloggen doch de verschillende functies en onderzoeken zullen niet beschikbaar zijn. Indien u dit icoon niet ziet, volstaat het om de Alt-toets in te drukken om de menubalk zichtbaar te maken. Daar selecteert u Extra en dan Compatibiliteitsweergave.

3 TIP: Om maximaal gebruik te maken van uw volledige scherm drukt u op de funtietoets F11. Druk nogmaals F11 om terug te keren naar de vorige instelling. Na u bent ingelogd wordt onderstaand scherm getoond: U kan zoeken op onderstaande criteria: - naam, voornaam - geboortedatum - periode Om de ingevulde filter te verwijderen, druk op wissen. Eens een patiënt is geselecteerd, verschijnt de naam in het hoofdmenu. Voor de geselecteerde patiënt kan u het verslag, beelden of de historiek van de patiënt opvragen. Tevens ziet u in het overzichtsscherm wie de aanvragende arts is. Het verslag wordt getoond in PDF-formaat (hiervoor is Adobe reader noodzakelijk). Het verslag kan eveneens geprint worden en dus meegegeven worden met de patiënt voor eventueel bijkomend advies.

4 Aanmelden als arts zonder login (met aanvraagnummer vermeld op het verslag) Of Aanmelden als patient zonder login (met aanvraagnummer vermeld op het verslag) Surf naar Bij het opstarten van de applicatie krijgt u onderstaand scherm te zien: Voor het raadplegen van de onderzoeken is het noodzakelijk dat u een correcte browserondersteuning heeft. Ondersteunende browsers zijn: Internet Explorer 7 en hoger, Mozilla Firefox, Google Chrome, Indien geen van deze browsers geïnstalleerd is op uw pc, kan u zich niet aanmelden op deze webportaal. U dient: o Of een upgrade uit te voeren van uw huidige browsersoftware o Of een 2 de browser te downloaden en te installeren (vb. Google Chrome of Mozilla Firefox)

5 Explorer 9 Indien u werkt met Explorer 9 dient u de compatibiliteitsweergave aan te klikken. Zo niet kan u zich wel inloggen doch de verschillende functies en onderzoeken zullen niet beschikbaar zijn. Indien u dit icoon niet ziet, volstaat het om de Alt-toets in te drukken om de menubalk zichtbaar te maken. Daar selecteert u Extra en dan Compatibiliteitsweergave. Wanneer uw browser ondersteund wordt, kunt u de geboortedatum en aanvraagnummer ingeven. Het raadplegen van de beelden gebeurt dmv een aanvraagnummer die als behandelend arts terug te vinden is in het Medibridge verslag. Deze code is ook opvraagbaar bij de dienst Radiologie. TIP: Om maximaal gebruik te maken van uw volledige scherm drukt u op de funtietoets F11. Druk nogmaals F11 om terug te keren naar de vorige instelling. Print-Export van verslagen en beelden Deze optie is enkel maar beschikbaar voor huisartsen met een login. Printen van verslagen Het printen van verslagen kan via de lijst van de patiënten, nl. via de link verslag in de kolom Verslag of via de knop bovenaan verslag SR. Adobe Reader (pdf-viewer) laat standaard toe het getoonde rapport af te drukken.

6 Export van de beelden In de viewer, bij het tonen van de beelden, zie je links onder de lightbox een nieuwe optie Export. Net zoals bij de Lightbox schuift deze open naar rechts wanneer je erop klikt. 2 opties, nl Export PDF, JPG of PNG en Export DICOMDIR. PDF, JPG of PNG om te printen, mailen, etc. De gedisplayde beelden kunnen ook geëxporteerd worden naar een PDF, JPG of PNG bestand. Dit bestand kan lokaal opgeslagen worden. Van daaruit kan dit bestand verstuurd worden naar een printer, toegevoegd worden aan een , etc.. Hiervoor klik je dus op de onderste Export optie, Export PDF, JPG of PNG. Hierbij krijgt je de default settings om een een export te nemen van het scherm. De 1 e tab is de Output tab. Daarin kan je het formaat selecteren aan de hand van de dropdown-box. De keuze is PDF / JPG /PNG. Width en Height kan je ook aanpassen maar hoeft niet.

7 De 2 e tab is Page Setup. Die kan je default laten zoals het is maar eventueel kan je onderaan de opties uitvinken indien nodig. Front Page = voorpagina Header = hoofding Footer = voettekst Set page borders = pagina omranding De opties kunnen niet gesaved worden en staan default aan. De 3 e tab is Image. Hier kan je kiezen om te anonymizeren en/of een watermark toe te voegen. Default staan deze opties uit. Via de knop Print wordt dus een copie genomen van het scherm (zonder de export config). Je ziet daarna onder de knop een link verschijnen: Door op de link te klikken kan je het bestand downloaden en lokaal op het werkstation opslaan. Vanuit de standaard windows verkenner kan je dit bestand versturen naar een printer, toevoegen aan een , gebruiken in een document, etc.

8 Om het exporteren af te sluiten dient men op Onderbreek te drukken om uit de optie Export PDF, JPG of PNG te stappen. Daarna kan je via de Pijl de Export -Box terug dicht klappen.

9 DICOM DIR De actieve study of de gedisplayde beelden kunnen ook geëxporteerd worden naar een zip file met daarin een DICOMDIR. Deze DICOMDIR kan op zijn beurt ingelezen worden in een andere applicatie. Hiervoor klik je dus op de bovenste Export optie, Export DICOMDIR. Hierbij krijgt je de default settings om een een export te nemen van het scherm. Onder de patiënt informatie vind je de Referenced Items. Hierbij kan je aanduiden welke items er toegevoegd moeten worden aan je DICOMDIR: VISIBLE = beelden die zichtbaar zijn (nu op het scherm staan SELECTED = serie die geselecteerd is (gele kader, actieve display) DISPLAYED = series die getoond worden (enkel deze, niet deze die nog in de lightbox zitten) SEEN = series/beelden die je al gezien/gedisplayed hebt. ACTIVE = actieve study. Volledige study die opgeladen is in de lightbox. Als je de volledige study wilt exporteren naar een DICOMDIR dan kies je best voor de optie ACTIVE. Indien er geen optie gekozen wordt dan wordt er ook niet geëxporteerd. Daarna Klikken we op Generic DICOM set om verder te gaan.

10 Eens je op de Generic DICOM Set gedrukt hebt, verdwijnt de link en krijg je 2 opties bij. De 2 e optie is de belangrijkste en deze moeten we gebruiken. We kiezen in de drop-down-box Zipped Dicom Daardoor verschijnen terug enkele opties. Create DICOMDIR laat je aangevinkt. Native DICOM selecteer je best tenzij de ontvangende applicatie JPEG Lossless supporteerd. Anonymize kan je selecteren als je de DICOM beelden wilt anonymizeren.

11 We hebben de Native DICOM optie geselecteerd en we klikken op de knop Add and Send om de zipped DICOMDIR te creeren. Wanneer je de oranje melding krijgt dat er x aantal objecten geëxporteerd zijn, komt ook onderaan in de Download de link naar de zip-file. Van hieruit kan je de zip-file lokaal opslaan en verder in Windows verkenner gebruiken om deze te unzippen op de juiste locatie en opnieuw in te lezen in een applicatie. Om het exporteren af te sluiten dient men op Onderbreek te drukken om uit de optie Export PDF, JPG of PNG te stappen. Daarna kan je via de Pijl de Export -Box terug dicht klappen.

Handleiding Webviewer Radiologie

Handleiding Webviewer Radiologie Handleiding Webviewer Radiologie Versie 1.4 04/12/2012 AZ Sint-Lucas Brugge - Amaron bvba Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 Aanmelden als arts met login... 3 Aanmelden als patiënt... 5 Functionaliteiten van

Nadere informatie

HANDLEIDING ARTSENVIEWER MEDISCHE EN MOLECULAIRE BEELDVORMING

HANDLEIDING ARTSENVIEWER MEDISCHE EN MOLECULAIRE BEELDVORMING HANDLEIDING ARTSENVIEWER MEDISCHE EN MOLECULAIRE BEELDVORMING Het AZ Nikolaas biedt u de mogelijkheid om via een webbased applicatie (Amaron) beelden, uitgevoerd op de dienst Medische en Moleculaire Beeldvorming,

Nadere informatie

Handleiding Webviewer Radiologie

Handleiding Webviewer Radiologie Handleiding Webviewer Radiologie Versie 1.0 01/05/2013 Jan Yperman Ziekenhuis - Amaron bvba Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 Aanmelden als arts met login... 3 Aanmelden als patiënt... 5 Functionaliteiten

Nadere informatie

Handleiding Webviewer Radiologie PatientPortal

Handleiding Webviewer Radiologie PatientPortal Handleiding Webviewer Radiologie PatientPortal Versie 1.0 01/08/2015 AZ ALMA Ziekenhuis - Amaron bvba Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 Aanmelden als patiënt... 3 Functionaliteiten van de viewer... 5 1. Overzicht

Nadere informatie

Handleiding Image Webviewer Radiologie Voor huisartsen

Handleiding Image Webviewer Radiologie Voor huisartsen Handleiding Image Webviewer Radiologie Voor huisartsen Versie 1.2 1/7/2010 AZ Nikolaas - Amaron bvba Inhoud 1. Aanmelden...3 2. Patiëntselectiescherm...4 3. De image viewer (1 onderzoek, 1 beeld)...7 3.1.

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows Vista 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter

Nadere informatie

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER-

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Inhoudsopgave 1. LET OP... 3 2. Inloggen... 4 3. Naar de beheeromgeving... 5 3.1 Tabbladen en menubalk... 5 4. School... 6 5. Licenties... 7 6. Groepen... 7 6.1 Licenties

Nadere informatie

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren.

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. HELP BIJ HET RAADPLEGEN VAN HET PORTAAL HDP Hoe internet-cookies aanvaarden? U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. Internet Explorer

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MijnPost - Rapportage

Gebruikershandleiding MijnPost - Rapportage Gebruikershandleiding MijnPost - Rapportage Gebruikershandleiding MijnPost - PartijenpostRapportage Datum Versie 29 september 2015 2.0 Auteur Telefoonnummer PostNL 088-8686868 Inhoudsopgave 1 Welkom bij

Nadere informatie

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem:

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Handleiding Planmonitor wonen

Handleiding Planmonitor wonen Handleiding Planmonitor wonen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Systeemeisen 3. Toelichting per onderdeel 3.1 Opstarten en inloggen 3.2 De onderdelen van het venster 3.3 Plannen zoeken 3.3.1 (eenvoudig) zoeken

Nadere informatie

Handleiding Leveranciersportaal

Handleiding Leveranciersportaal ArcelorMittal Belgium Handleiding Leveranciersportaal 1. INHOUDSTAFEL 1. Inhoudstafel... 1 2. Benodigde instellingen voor gebruik portaal... 1 2.1. JavaScript... 1 2.2. Silverlight... 2 2.3. Browser...

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

CLA-CMA ilab laboratory results v3.0 (mét bij-aanvragen, materiaal aanvragen en andere tools)

CLA-CMA ilab laboratory results v3.0 (mét bij-aanvragen, materiaal aanvragen en andere tools) CLA-CMA ilab laboratory results v3.0 (mét bij-aanvragen, materiaal aanvragen en andere tools) (ilab werkt met alle internetbrowsers: in de User Guide werd Mozilla Firefox v3.0.3 gebruikt. In de Annex werd

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Handleiding Ledenadministratiepakket

Handleiding Ledenadministratiepakket Handleiding Ledenadministratiepakket Badminton Nederland heeft met ingang van 1 januari 2015 een nieuw ledenadministratie pakket. Badminton Nederland heeft bij het laten ontwerpen van dit pakket zoveel

Nadere informatie

Handleiding MOC Windows

Handleiding MOC Windows Handleiding MOC Windows Table of contents Table of contents... 2 1 Inleiding... 3 2 Hoe deelnemen tot de vergadering... 4 2.1 Uitnodiging per e-mail... 4 2.2 Indien nodig, installatie Microsoft Silverlight...

Nadere informatie

PACSonWEB Handleiding Aanvragende artsen

PACSonWEB Handleiding Aanvragende artsen PACSonWEB Handleiding Aanvragende artsen Informatie eigendom van DOBCO Medical Systems Contact Informatie Website: www.pacsonweb.com Support Informatie: support@dobcomed.com Telefoon: 03/7801740 1. Revisie

Nadere informatie

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 HANDLEIDING onderzoekaccount serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 Inhoudsopgave Inloggen serviceapotheek.tevreden.nl... 3 Dashboard... 3 Rapportcijfers... 4 Toon...

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bardiensten Invullen Bardienst...5 Bardiensten Mijn Bardiensten...6 Bardiensten Mijn Gegevens...7 Bardiensten Mijn Verhinderingen...8

Nadere informatie

Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten

Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten Inleiding In de Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten (LROI) worden de patiënt en prothesekenmerken van heup- en knie-implantaten

Nadere informatie

iphone app - Rapporten

iphone app - Rapporten iphone app - Rapporten Rapporten - iphone App Net2 AN1114-NL Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie

Nadere informatie

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03 Inhoudstafel Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2016 Toegang deelnemers / Inloggen... 02 Paswoord vergeten. 02 Account deelnemer... 03 Communicatiemateriaal.. 03 Bijbestellen communicatiemateriaal..

Nadere informatie

Installeren Adobe Flash Player

Installeren Adobe Flash Player Om uw afzetkeuze en celindeling online in te vullen, moet het programma Flash geïnstalleerd zijn op uw computer. Mocht dit nog niet op uw computer staan, dan krijgt u automatisch een foutmelding zodra

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

Handleiding. Digitale. Salarisstrook. voor. medewerker

Handleiding. Digitale. Salarisstrook. voor. medewerker Handleiding Digitale Salarisstrook voor de medewerker Pagina 1 van 15 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING EN VOORBEREIDING... 3 2 INLOGGEN IN HET MEDEWERKERDOSSIER... 4 3 INHOUD MIJN DOSSIER... 6 4 TABBLAD RESULTATEN...

Nadere informatie

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie voor vreemdelingenadvocaten Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 3 2 Een nieuw verzoek indienen... 7 3 Terugkeren naar startpagina...13 4 Lopende zaken...14 5 Zaak inzien...15

Nadere informatie

SECRETZIP HANDLEIDING

SECRETZIP HANDLEIDING SECRETZIP COMPRESSIE & ENCRYPTIE programma (enkel voor Windows). Het programma bevindt zich op de USB Flash-drive. Raadpleeg a.u.b. de handleiding op de USB Flash-drive of bezoek integralmemory.com om

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de website kerkomroep

Veel gestelde vragen over de website kerkomroep Veel gestelde vragen over de website kerkomroep 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Installatie sikn speler...3 Problemen bij installatie sikn speler?...4 Installatie Audiospeler overige browsers...6 Vind

Nadere informatie

Handleiding Web viewer Huisartsen Antwerpse Regionale Hub

Handleiding Web viewer Huisartsen Antwerpse Regionale Hub Handleiding Web viewer Huisartsen Antwerpse Regionale Hub Versie 1.0 Antwerpse regionale hub Handleiding Web viewer Huisartsen 1 INHOUD Algemene informatie rond de HUB... 2 Voorwaarden... 3 Hoe de hub

Nadere informatie

Medische Beelden Portaal AZ Sint-Lucas

Medische Beelden Portaal AZ Sint-Lucas Medische Beelden Portaal AZ Sint-Lucas Gebruikershandleiding Deze handleiding is van toepassing voor externe artsen en patiënten die aan de hand van referenties in het verslag een bepaald onderzoek willen

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8 Gebruikershandleiding Versie 2.8 november 2012 Inhoud 1 Voor toegang tot Shell Card Online e-invoicing Service... 3 1.1 Inloggen in Shell Card Online... 3 1.2 Wat als u uw wachtwoord bent vergeten... 3

Nadere informatie

Google Chrome Windows Vista Windows 7 Windows 8 8.1 Apple imac ibook Adobe Acrobat Reader

Google Chrome Windows Vista Windows 7 Windows 8 8.1 Apple imac ibook Adobe Acrobat Reader Probleem: bij het openen van de apdf ziet u een wit scherm i.p.v. de gegevens m.b.t. uw beheerrekening. Afhankelijk van de webbrowser, Windows versie of merk computer dat u gebruikt, kan dit probleem worden

Nadere informatie

Handleiding voor installatie en gebruik van

Handleiding voor installatie en gebruik van Handleiding voor installatie en gebruik van Opticon OPN-2001 Data Collector Inhoud pakket: - OPN-2001 - USB Communicatie kabel - Neckstrap Voordat u kunt communiceren met de OPN-2001 dient u de volgende

Nadere informatie

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt.

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. Toelichting inloggen Persoonlijke pagina Kunt u niet inloggen? Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. U kunt ook onderstaande informatie lezen

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je Sony e-reader...

Nadere informatie

De algemene procedure voor het downloaden van de specifieke vragenlijst is beschreven in hoofdstuk 3 en bestaat uit de volgende stappen:

De algemene procedure voor het downloaden van de specifieke vragenlijst is beschreven in hoofdstuk 3 en bestaat uit de volgende stappen: De elektronische vragenlijst downloaden Vooraf Om uw elektronische vragenlijst te kunnen invullen, heeft u zowel het programma CBSquest nodig als een bedrijfsspecifieke vragenlijst. In deze handleiding

Nadere informatie

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis Winkelparade.nl De krant voor winkelen in Nederland Handleiding Winkelparade Parade Basis Inhoudsopgave Inloggen...3 Het hoofdmenu...4 Mijn zoekwoorden invoeren of wijzigen... 5 Een nieuw nieuwsbericht

Nadere informatie

Digitaal Loket Mijn Binnenland. Algemene Gebruikershandleiding Voor je aan de slag gaat

Digitaal Loket Mijn Binnenland. Algemene Gebruikershandleiding Voor je aan de slag gaat Digitaal Loket Mijn Binnenland Algemene Gebruikershandleiding Voor je aan de slag gaat 1 1. Inhoudstafel 1. Inhoudstafel... 2 2. Afkortingen en begrippen... 2 3. Wat doen voor u kunt starten?... 3 3.1.

Nadere informatie

Hoe uw browser configureren voor Belfius Direct Net?

Hoe uw browser configureren voor Belfius Direct Net? Hoe uw browser configureren voor Belfius Direct Net? 1 WINDOWS PC... 2 1.1 INTERNET EXPLORER... 2 1.2 MOZILLA FIREFOX... 7 1.3 GOOGLE CHROME... 9 2 MACINTOSH PC... 12 2.1 SAFARI... 12 2.2 MOZILLA FIREFOX...

Nadere informatie

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u te werk dient te gaan om uw computer voor te bereiden en in te loggen op VANAD Comvio SBC. Bestemming Dit document

Nadere informatie

1. Inleiding Wat is MijnRevalidatieFriesland? Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3

1. Inleiding Wat is MijnRevalidatieFriesland? Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3 Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Wat is MijnRevalidatieFriesland? 3 1.2 Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3 2. Inloggen en uitloggen 4 2.1 Inloggen 4 2.2 Uitloggen 5 3. Hoe werken de verschillende onderdelen? 6

Nadere informatie

Beheer FAVV-dossier Handleiding voor operatoren

Beheer FAVV-dossier Handleiding voor operatoren Beheer FAVV-dossier Handleiding voor operatoren Versie september 2017 Inhoudsopgave 1. Het doel van deze applicatie... 2 2. Wat vindt u terug in het tabblad Mijn dossier / Signaletiek?... 2 3. Wat heb

Nadere informatie

ExpressShipper. 1 Configuratiehandleiding. Documentatie ExpressShipper Page 1 of 20

ExpressShipper. 1 Configuratiehandleiding. Documentatie ExpressShipper Page 1 of 20 ExpressShipper Documentatie ExpressShipper Page 1 of 20 1 Inleiding 3 2 Instellingen 4 2.1 Add consignment range 4 2.2 Metrische of empirische (metric of Imperial) waarden 5 2.3 Adres Import 6 2.4 Document

Nadere informatie

Invoice Portal. Handleiding

Invoice Portal. Handleiding Invoice Portal Handleiding Inhoud Invoice Portal... 3 Activerings e-mail... 3 Account activeren... 4 Inloggen Invoice Portal... 4 Facturenscherm... 5 Selectiemogelijkheden... 6 Enkelvoudige downloads...

Nadere informatie

Print Manager USB. Handleiding. BRICON nv

Print Manager USB. Handleiding. BRICON nv Print Manager USB Handleiding NL BRICON nv Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Belgium. Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35 Website: www.bricon.be email: bricon@bricon.be Index : 1. Installatie

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING Inhoudstafel 1 Eerste gebruik... 2 1.1 Typ-Top online opstarten... 2 1.2 Een licentie activeren... 3 1.3 Je account aan een klasgroep koppelen... 4 2 Oefeningen

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows XP 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter op

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Online. Handleiding gebruiker. Online by Bizon Software Pagina 1 van 8

Online. Handleiding gebruiker. Online by Bizon Software Pagina 1 van 8 Online Handleiding gebruiker Online by Bizon Software Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Online... 4 2.1 Browsers... 4 2.2 Aanmelden - Afmelden... 4 2.3 Basisscherm... 4 2.4 Functie omschrijving...

Nadere informatie

HANDLEIDING Online personeel en salaris

HANDLEIDING Online personeel en salaris HANDLEIDING Online personeel en salaris Inloggen op loket.nl Via https://online.loket.nl/vsp.prd.loket.new/ kunt u inloggen op de online applicatie van loket.nl. U komt op het onderstaande inlogscherm.

Nadere informatie

Handmatige invoer NHR datasets 2018 Pacemaker- en ICD registratie. Definitief / 16 augustus 2018 / versie

Handmatige invoer NHR datasets 2018 Pacemaker- en ICD registratie. Definitief / 16 augustus 2018 / versie Handmatige invoer NHR datasets 2018 Pacemaker- en ICD registratie Definitief / 16 augustus 2018 / versie 2018.0.3 Versie: 2018.0.3 Datum: 16 augustus 2018 Voor informatie neem contact op met: Nederlandse

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Staatsbosbeheer PDF formulieren invullen

Staatsbosbeheer PDF formulieren invullen Staatsbosbeheer PDF formulieren invullen Staatsbosbeheer maakt voor een aantal formulieren gebruik van een PDF document, om deze documenten te kunnen bewerken is het nodig om het gratis softwarepakket

Nadere informatie

Browser instellingen - Versie 1.7 Copyright 2005-2012 Asperion Pagina 1 BROWSER INSTELLINGEN

Browser instellingen - Versie 1.7 Copyright 2005-2012 Asperion Pagina 1 BROWSER INSTELLINGEN - Versie 1.7 Copyright 2005-2012 Asperion Pagina 1 BROWSER INSTELLINGEN Asperion software is on-line software en werkt via een internet browser. De software is geschikt gemaakt voor de meest gangbare browsers,

Nadere informatie

Spoon voor Windows 7. Upgraden van Spoon naar Turbo. Versie:

Spoon voor Windows 7. Upgraden van Spoon naar Turbo. Versie: Spoon voor Windows 7 Upgraden van Spoon naar Turbo Versie: 2017-04-05 Inhoudstafel 1 Inleiding... 3 2 Google Chrome... 4 2.1 De Turbo browserextensie toevoegen in Chrome... 4 2.2 Turbo plugin downloaden

Nadere informatie

HANDLEIDING PACSONWEB MET LOGIN MEDISCHE EN MOLECULAIRE BEELDVORMING

HANDLEIDING PACSONWEB MET LOGIN MEDISCHE EN MOLECULAIRE BEELDVORMING HANDLEIDING PACSONWEB MET LOGIN MEDISCHE EN MOLECULAIRE BEELDVORMING AZ Nikolaas biedt u de mogelijkheid om via een webbased applicatie (PACSonWEB) beelden van onderzoeken, uitgevoerd op de dienst Medische

Nadere informatie

Spoon voor Windows 8. Upgraden van Spoon naar Turbo. Versie:

Spoon voor Windows 8. Upgraden van Spoon naar Turbo. Versie: Spoon voor Windows 8 Upgraden van Spoon naar Turbo Versie: 2017-04-05 Inhoudstafel 1 Inleiding... 3 2 Google Chrome... 4 2.1 De Turbo browserextensie toevoegen in Chrome... 4 2.2 Turbo plugin downloaden

Nadere informatie

Handleiding Kleos ipad. oktober 2013

Handleiding Kleos ipad. oktober 2013 Handleiding Kleos ipad oktober 2013 Inhoudsopgave blz. Installatie 3 Inloggen 4 Hoofdmenu 5 Homepage 6 Dossiers 7 Agenda 11 Taken 12 Activiteiten 13 Documenten 14 Relaties 16 Handleiding Kleos ipad Pagina

Nadere informatie

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina.

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina. Welkom bij SalarOnline Van uw accountant heeft u een link per e-mail ontvangen. Zodra u op de link klikt krijgt u een wizard. In deze wizard moet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en subdomein opgeven. Op

Nadere informatie

1 Uw persoonlijke labels - stap voor stap

1 Uw persoonlijke labels - stap voor stap 1 Uw persoonlijke labels - stap voor stap 1.1 Introductie Festool houdt ervan, als dingen zo gemaakt zijn dat ze perfect bij elkaar passen. Waarom? Omdat het beter werkt als alles past. Dit is ook de redden

Nadere informatie

Meetinstrumenten Inhoudsopgave:

Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Openen van de meetinstrumenten 2 Selecteren meetinstrumenten voor een patiënt /cliënt 4 Meetinstrument naar de patiënt / cliënt sturen 6 Inlezen meetresultaten 10 Bekijken

Nadere informatie

PDF aanmaken met Acrobat Professional

PDF aanmaken met Acrobat Professional PDF aanmaken met Acrobat Professional Stap 1: benodigheden downloaden van onze ftp-server Open je webbrowser (internet explorer, firefox, google chrome, safari, camino,...) In de adresbalk typ je: ftp://www.provo.be

Nadere informatie

1. Installatie nieuwe plug-in

1. Installatie nieuwe plug-in stappenplan irekeningen iregistratie - iboekhouding: Spoon opstartproblemen oplossen g e b r u i k e r s aug. 2015 De modules irekeningen, iregistratie en iboekhouding maken gebruik van een plug-in om

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap boeken lenen en lezen op je Sony e-reader

Nadere informatie

Gebruikershandleiding (mijn) personeelsdossier

Gebruikershandleiding (mijn) personeelsdossier Gebruikershandleiding (mijn) personeelsdossier Inhoud 1. Inleiding (mijn) personeelsdossier... 3 2. Mijn dossier... 3 3. Mijn instellingen... 5 4. Personeelsdossier... 6 5. De taakbalk aan de linkerzijde...

Nadere informatie

Spoon voor Windows 10

Spoon voor Windows 10 Spoon voor Windows 10 Upgraden van Spoon naar Turbo Versie: 2017-04-06 Inhoudstafel 1 Inleiding...3 2 Google Chrome...4 2.1 De Spoon-extensie verwijderen uit Chrome... 4 2.2 De Turbo browserextensie toevoegen

Nadere informatie

ACTIVATIE HANDLEIDING MET AUTORISATIERECHTEN

ACTIVATIE HANDLEIDING MET AUTORISATIERECHTEN ACTIVATIE HANDLEIDING MET AUTORISATIERECHTEN Geachte relatie, Deze beknopte handleiding laat u zien welke stappen u doorloopt bij het activeren, van u als gebruiker, in de e-kompas Betaalmodule. Daarnaast

Nadere informatie

De software kan óf van CD (of USB stick) geïnstalleerd worden op de PC, of van de Concor website.

De software kan óf van CD (of USB stick) geïnstalleerd worden op de PC, of van de Concor website. ConcorZoek programma Korte gebruikershandleiding Versie handleiding: 18 april 2006 Software ontwikkeld door: Wybo Hoekstra Handleiding: Enno van der Velde Beschrijving Met het ConcorZoek programma kan

Nadere informatie

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8 Gebruikershandleiding Versie 2.8 november 2012 Inhoud 1 Voor toegang tot Shell Card Online e-invoicing Service... 3 1.1 Inloggen in Shell Card Online... 3 1.2 Wat als u uw wachtwoord bent vergeten... 3

Nadere informatie

Fleet Pack Scan2FleetPack

Fleet Pack Scan2FleetPack Fleet Pack Scan2FleetPack Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 1 WAAROM SCAN2FLEETPACK?... 1 INSTALLATIE... 2 DOWNLOADEN... 2 CONFIGURATIE... 4 GEBRUIK... 5 Het programma openen... 5 Inscannen en uploaden...

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bewerken diensten...5 Bewerken evenementen...6 Bewerken ledensoort...7 Bewerken tijden...8 Schema soort...9 Schema schema tijden...10

Nadere informatie

Net2 kaarten bedrukken

Net2 kaarten bedrukken kaarten bedrukken kaarten bedrukken - Welke methode? Er bevinden zich twee pakketen om kaarten te bedrukken in de software. Een basis vast formaat dat al aanwezig is in de software sinds 2003 (V3.16) en

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl februari 2014 1 Inhoud Om te starten 3 Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 10 Dia exporteren naar toonbankkaart

Nadere informatie

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl Mennens Amsterdam BV Contactweg 40 1014 AN AMSTERDAM Postbus 8051 1005 AB AMSTERDAM Mennens Dongen BV Metaalstraat 5 5107 ND Dongen Postbus 260 5100 AG Dongen Mennens Groningen BV Duinkerkenstraat 33 9723

Nadere informatie

1. VOORALEER JE BEGINT

1. VOORALEER JE BEGINT INHOUDSOPGAVE 1. Vooraleer je begint... 2 1.1. Pop-up blokkers instellen... 2 1.1.1. Mozilla Firefox... 2 1.1.2. Google Chrome... 3 1.1.3. Internet Explorer... 4 1.2. Browser Plugin instaleren... 5 1.2.1.

Nadere informatie

Handleiding Auxil Zebra LabelWriter Koppeling App

Handleiding Auxil Zebra LabelWriter Koppeling App Handleiding Auxil Zebra LabelWriter Koppeling App Versie Opmerkingen Datum 1.0 Eerste concept af van de handleiding 27-02-2017 1.1 Zebra Designer download link geupdate 03-03-2017 Handleiding Auxil ZEBRA

Nadere informatie

Handleiding PDF-Xchange Editor met spellingscontrole versie voor Google Chrome

Handleiding PDF-Xchange Editor met spellingscontrole versie voor Google Chrome Handleiding PDF-Xchange Editor met spellingscontrole versie voor Google Chrome www.adibib.be www.eurekaleuven.be 1 Inhoud Stap 1: PDF-Xchange Editor downloaden en installeren... 3 Stap 2: Nederlands woordenboek

Nadere informatie

Hoe uw browser configureren voor MyPlansByBelfius?

Hoe uw browser configureren voor MyPlansByBelfius? Hoe uw browser configureren voor MyPlansByBelfius? 1 WINDOWS PC... 2 1.1 INTERNET EXPLORER... 2 1.1.1 Hoe nakijken welke versie van Internet Explorer u hebt?... 2 1.1.2 Hoe MyPlansByBelfius configureren

Nadere informatie

ICT HANDLEIDING TELEWERKEN. Versie 2010

ICT HANDLEIDING TELEWERKEN. Versie 2010 ICT HANDLEIDING TELEWERKEN Versie 2010 Inhoudsopgave 1 TELEWERKEN GEBRUIKEN...3 1.1 DE YMERE PORTAL...3 2 SOFTWARE INSTALLEREN...5 2.1 CITRIX CLIËNT SOFTWARE...5 3 YPORTAL AANPASSEN NAAR PERSOONLIJKE WENSEN...8

Nadere informatie

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Medewerker handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

ICT HANDLEIDING TELEWERKEN. Versie 2010

ICT HANDLEIDING TELEWERKEN. Versie 2010 ICT HANDLEIDING TELEWERKEN Versie 2010 Inhoudsopgave 1 TELEWERKEN GEBRUIKEN... 3 1.1 DE YMERE PORTAL... 3 2 SOFTWARE INSTALLEREN... 5 2.1 CITRIX CLIËNT SOFTWARE... 5 3 YPORTAL AANPASSEN NAAR PERSOONLIJKE

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van SafeSign-software (UZI-pas)

Handleiding voor het installeren van SafeSign-software (UZI-pas) Handleiding voor het installeren van SafeSign-software (UZI-pas) Voor Windows 7, 8 en 10 Inleiding In dit document wordt in eenvoudige stappen beschreven hoe u de nieuwe SafeSign software dient te installeren.

Nadere informatie

Magister Handleiding Ouders

Magister Handleiding Ouders Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Magister website 1.2 Inloggen 1.3 Wachtwoord vergeten 1.4 Techniek / Windows 10 2. Gebruik Magister 2.1 Agenda 2.2 Cijfers 2.3 Aanwezigheid 2.4 Administratie 2.5 Mijn Instellingen

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

Handleiding bestanden importeren

Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren e-boekhouden.nl 1. Bestanden importeren 1.1 Digitaal archief U kunt bestanden beheren in e-boekhouden.nl. U kunt bijvoorbeeld facturen

Nadere informatie

Quick reference Smartflow App

Quick reference Smartflow App Het opstarten van de app 1. Open de smartflow app. 2. U wordt gevraagd om een domein naam in te vullen. Vul de domein naam in die u heeft gekregen van 88degrees. 3. Log in met u inloggegevens. Het hoofd

Nadere informatie