LITURGISCHE VIERINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LITURGISCHE VIERINGEN"

Transcriptie

1 Week 47 dd Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 23 novembe: Vierendertigste zondag door het jaar: Feest van Christus, Koning van het heelal: Zoals een herder een scheiding maakt tussen bokken en schapen (Mt. 25, 31-36). Wij vieren de heerschappij van Christus over het heelal. Maar zijn koninkrijk is niet van deze wereld. Met dit feest sluiten wij de jaarcyclus A, het Matteüsjaar af. Dinsdag 25 november: HH. Martelaren van Vietnam. Woensdag 26 november: H. Johannes Berchmans, kloosterling: Op 13 november te Diest geboren, trad Johannes Berchmans in bij de Jezuïeten te Mechelen en legde op negentienjarige leeftijd zijn kloostergeloften af. Te Rome ging hij zijn priesterstudies voltooien maar hij werd ziek en stierf op 13 augustus Hij was een voorbeeld van godsvrucht, gehoorzaamheid en edelmoedige naastenliefde. HEILIGE KRUISVERHEFFING Zondag 23 november u. Eucharistieviering voor Mevr. M.L. Brusselle, echtgenote van de Hr. André Musschoot, voor Hr. en Mevr. Georges Lamote-Madeleinde Fonteine. Maandag 24 november u. Eucharistieviering voor Hr. en Mevr. Malbrancke-Lobelle. Woensdag 26 november u. Morgengebed (getijdengebed) in de kapel. Donderdag 27 november u. Eucharistieviering. Vrijdag 28 november u. Avondgebed (getijdengebed) in de kapel. Zondag 30 november u. Eucharistieviering voor overleden ouders en grootouders, voor de leden en overleden leden van NEOS.

2 SINT-THOMAS VAN KANTELBERG Zaterdag 22 november Feest Sint-Cecilia en hoogfeest Christus Koning u. Eucharistieviering voor Kan. Decoene, stichter van de parochie. Heilig Vormsel door E.H. Deken Pierre Breyne aan drie +17-jarigen. Deze viering wordt ondersteund door het koor Malodie. Receptie na de viering ter gelegenheid van Sint-Cecilia en ook voor de vormelingen en hun familie. Zondag 23 november Hoogfeest Christus Koning u. Eucharistieviering voor de Hr. Arthur Dobbelaere en Mevr. Maria Van Houcke, voor de Hr. Jozef Pillen, Mevr. Paula Rommelaere en overleden familie. Dinsdag 25 november u. Eucharistieviering voor E.Z. Denise Desaedeleer. Woensdag 26 november u. Eucharistieviering voor een overledene. Donderdag 27 november u. Eucharistieviering. Vrijdag 28 november u. Eucharistieviering. Zaterdag 29 november u. Eucharistieviering voor Mevr. Arlette Isselee en familie. Zondag 30 november u. Eucharistieviering. SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË Zaterdag 22 november u. Eucharistieviering. Woensdag 26 november u. Eucharistieviering. Zaterdag 29 november u. Eucharistieviering.

3 Het Vormsel in de Sint-Franciscusparochie Binnen de Federatie St.-Kruis wordt de vormselcatechese nog steeds per parochie georganiseerd, hoewel er ook bepaalde activiteiten in samenwerking met elkaar verlopen. Voor 2015 zijn er op de St.-Franciscusparochie momenteel een 9-tal jongens en meisjes die geïnteresseerd waren om gevormd te worden. Het programma ziet er als volgt uit. Er zullen 5 catechesebeurten zijn die doorgaan op zondagmorgen ten huize van catechist Guy Rogissart, in samenwerking ook met catechiste Sabine Vandepitte-Coussement. Achter de schermen zorgt Nathalie De Baene-Hermans voor de administratie, de briefwisseling en allerlei andere praktische zaken. We starten in januari met een kennismaking met de catechisten en met elkaar. De volgende bijeenkomst zal het gaan over waarden om naar en mee te leven. Die waarden worden ons aangeboden door Jezus in Bijbelverhalen en verhalen over mensen en situaties uit het alledaagse leven. In een beurt over de Bijbel spreken we over de verschillende manieren waarop we met de blijde boodschap van Jezus in contact komen. Daarna komt een beurt over de zin en betekenis van het gebed. Vervolgens zal het gaan over de sacramenten, en in het bijzonder over de eucharistie en het vormsel. Waarom en hoe wordt er Eucharistie gevierd en wat betekenen de verschillende symbolen en gebeden die er gebruikt worden? Wat is er typisch voor het vormsel, en welke symbolen worden daar gebruikt? Zaterdag 25 april sluiten we aan bij de vormelingen van de H. Kruisverheffing voor een bezoek aan de abdij van Zevenkerken en aan het Bijbelhuis dat er gevestigd is. Maar eerst komen we reeds op vrijdagavond samen voor een gezellige en bezinnende avond. Ook de ouders van de vormelingen worden zo nu en dan betrokken bij de voorbereiding van hun 12-jarige: tijdens een speciale ouderavond in samenwerking met de parochie van St.Thomas van Kantelberg, op de viering van de vormselaanvraag (op zaterdag 31 januari), en voor wie kan op de wekelijkse eucharistievieringen op zaterdagavond. Onze kinderen hebben namelijk het voorbeeld en de steun van hun ouders en familie nodig om de inzet voor hun keuze vol te houden. Steeds minder jongeren durven en willen tegenwoordig de stap naar het Vormsel zetten, dus verdienen ze echt alle steun van de volwassen mensen rond hen. Kort voor de vormselviering oefenen de vormelingen in groep de liedjes met het zangkoor Cantate, overlopen ze de teksten en de verschillende delen van de vormselviering en houden ze samen met hun ouders en vormselpeter of -meter een stemmige vormselwake. Op zondagmorgen 31 mei, de zondag na Pinksteren, om uur is er tenslotte de vormselviering. Als afsluiter van deze mooie periode is er dan nog een dankmis op zaterdag 13 juni, waarna de parochie aan de vormelingen en hun gezin een drankje aanbiedt, en waar bij het bekijken van de foto s van de Vormselviering kan nagepraat worden.

4 Hopelijk zien we onze jonge christenen daarna nog vaak terug op de parochie of in één van de andere kerken van de Federatie. Namens Guy, Nathalie en priester Jef, Sabine Vandepitte-Coussement. Vormelingen, catechisten en koor bij de slotzang van de vormselviering Alle mensen worden broeders. EVEN BEZINNEN

5 HERABONNEREN KERK EN LEVEN Kerk en Leven, niet te missen door zijn uitgelezen mix artikels over relaties en opvoeding, school en bewegingen, cultuur en media, gezin en spiritualiteit, geloof en engagement. De prijs blijft ongewijzigd. Wij bieden u ook volgend jaar 48 nummers aan voor de prijs van 35 euro. U kunt ook een steunabonnement nemen aan 40 euro. Gewoon doen dus! Hoe herabonneren? U schrijft het bedrag over op rekeningnr. BE van Parochieblad Sint- Kruis. Ook kan u geld + naam + adres in een omslag deponeren in de brievenbus van de pastorie: in de Brieversweg 332 en in de Pastorieweg 15. LIEF EN LEED WE VERTROUWEN TOE AAN DE VERREZEN HEER Rachella Parton, 96 jaar, weduwe Joseph De Clercq, WZC Morgenster, uitvaartdienst op 5 november in Sint-Thomas van Kantelberg. PAROCHIALE BERICHTEN HEILIGE KRUISVERHEFFING PAROCHIAAL KOOR Zaterdag 22 november om uur in de CM viert het parochiaal koor Sint-Cecilia met een etentje en een gezellig samenzijn. NEOS Maandag 24 november om uur: petanque op het terrein van de Gulden Kamer, achter Studio Hall in de Boogschutterslaan. Vrijdag 28 november: Ons jaarlijks ledenfeest in de salons Lodewijk Van Male, Malesteenweg 488 met een lekkere en verzorgde menu. Muzikale omlijsting door de Heer Jean Vande Voorde. Bijdrage: vermoedelijk 59 euro, niet-leden 64 euro Inschrijven door overschrijven op ons rek nr.; BE van Neos Sint Kruis met vermelding ledenfeest en aantal personen.

6 SINT-THOMAS VAN KANTELBERG KERKRAAD De kerkraad komt samen op dinsdag 25 november om uur in de pastorie. REDACTIERAAD De redactieraad van Kerk en Leven komt samen op donderdag 27 november om uur in de pastorie. MARKANT Woensdag 26 november: Lastige mensen toneel. CANTATE EN MALODIE Repetitie voor het koor Cantate en het jongerenkoor Malodie op vrijdag 28 november om uur in de kerk. NIEUWS UIT DE BUURT GEBOREN IN DE EEUWIGHEID Eucharistieviering voor al wie een kind verloor tijdens de zwangerschap. Werd je zelf of werd iemand uit je omgeving geconfronteerd met het verlies van een kind vóór de geboorte, of wil je aansluiten bij ons gebed: je bent welkom! Deze viering gaat door op dinsdag 2 december om uur in de Sint-Niklaaskerk, Smallestraat te Koolkerke. Mgr. De Kesel gaat voor in deze viering. Info: , info@levensadem.be OUDEJAARSAVOND KANSARMEN De Liergemeenschap, Dienst Diaconie Bisdom Brugge en het CAW zoeken vrijwilligers! Ook dit jaar gaat opnieuw het traditionele Oudejaarsavondfeest voor de kansarmen in onze stad door in het Sint-Leocollege. Wie oudejaarsavond niet alleen wil vieren, is hartelijk welkom! De deuren gaan open om uur. De organisatie is in handen van de Liergemeenschap, de Dienst Diaconie van het Bisdom, en de vrijwilligerswerking van het CAW. Op het programma: een welkom met aperitief, koud buffet met frietjes, dessert met koffie in een warme en hartelijke sfeer met niet te vergeten: het aftellen naar middernacht!

7 Voor wie wil deelnemen: vooraf persoonlijk gaan inschrijven en betalen (volwassene = 5 euro, tot 12 jaar = 2,5 euro, tot 4 jaar = gratis) in het secretariaat van het CAW, Garenmarkt 3. Dit kan op de volgende dagen: 15, 16, 17, 18, 19 en 26 december van tot uur en van tot uur. Vervoer in Groot-Brugge kan aangevraagd worden. We zoeken nog vrijwilligers én sponsors. Meer info via het nieuw mailadres(!) oudejaar.delier@gmail.com of in het CAW van Brugge. Hubert Sanders, Ilse Van Gorp, Nora Moulaert, Lieve Boone, Anne Billiet, en Sabine Vanquaethem voor de voorbereidende ploeg van het Oudejaarsavondfeest voor kansarmen. DE ANDERE FILM In Cinema Liberty in de Kuipersstraat te Brugge (achterzijde van de Schouwburg), met vlakbij de parking Biekorf. Zie ook Donderdag 20 november om uur THE BEST OFFER - LA MIGLIORE OFFERTA Italië 2013 Regie: Giuseppe Tornatore 124 Vertolking: Geoffrey Rush, Sylvia Hoeks, Donald Sutherland e.a. Palmares: Italië, zes David di Donatello Awards o.a. voor muziek Tweede Engelstalige film van de Italiaanse regisseur ( Nuovo Cinema Paradiso, Baaria ) die al zijn culturele bagage uit de kast haalt voor dit klassieke mysterie, dat zich afspeelt in de 'supranationale' Europese kunstwereld. De intrige baadt in een sfeer van neurose en rijkdom. Virgil Oldman, vrijgezel, leeft een geordend en comfortabel leven als gerenommeerd kunstexpert. Tot een mysterieuze jonge vrouw wil dat hij haar kunstbezit evalueert. Oldman wordt voor het eerst in zijn leven verliefd. Vol van zijn frustrerende onbeantwoorde verlangens botst hij in de kelders van het gebouw op een waardevolle vondst Tornatore neemt ons op een verleidelijke manier mee in een kat-en-muisspel vol dubbele bodems. Het blijkt een gevaarlijk spel vol suspense, passie en overdaad, rijkelijk overgoten met muziek van levende legende Ennio Morricone. Dat je een film lang zonder reserves in de schoenen van een misantropische man van middelbare leeftijd stapt, is de verdienste van karakterkop Geoffrey Rush, maar ook van het intelligente scenario, dat zijn grootste verrassing tot op het einde bewaart. Naar Gorik De Henau in Filmmagie dec Donderdag 27 november om uur DIPLOMATIE Frankrijk-Duitsland 2014 Regie: Volker Schlöndorff 87 Vertolking: Niels Arestup, André Dussollier, Burghart Klaussner. Zijn woorden machtiger dan wapens? Volker Schlöndorff vraagt het zich af in Diplomatie, een verbaal duel op het scherpst van de snee aan de vooravond van de bevrijding van Parijs. In augustus

8 1944 staan de geallieerden op het punt om Parijs in te nemen en de Duitsers te overmeesteren. De Duitse bevelhebber, generaal Dietrich von Choltitz, krijgt van Hitler het bevel om Parijs zoveel mogelijk te vernietigen voor hij zich terugtrekt. De Zweedse consul in Parijs, Raoul Nordling, probeert de Duitse generaal ervan te overtuigen het bevel niet uit te voeren. De film is één lange opeenvolging van uiterst spannende dialogen, onderbroken door gebeurtenissen die een nieuwe wending geven aan de discussie. Die wordt meesterlijk vertolkt door de twee acteurs, die deze rollen eerder ook op het toneel speelden. Al weet de kijker dat Parijs niet vernietigd werd, toch blijft hij uiterst gespannen kijken. De film is niet historisch. De generaal besliste alleen. Het is een geniale vondst om zijn geweten of zijn overdenkingen uit te beelden in de figuur van een tegenspeler.

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 46 dd 12-11-2014 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 16 november: Drieëndertigste zondag door het jaar: Over weinig waart ge trouw, over veel zal ik U aanstellen

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel.

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. Samen schilderen en knutselen. Aandachtig voor de Jezus-film. Nog even

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Intredeprocessie met twaalf apostelen. De voetwassing ten teken van dienstbaarheid. De apostelen rond het altaar. Aanbidding op het einde van de viering. Goede Vrijdag

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 18 dd 06-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 10 mei: Zesde paaszondag: Dat mijn vreugde in u moge zijn en uw vreugde volkomen wordt (Joh. 15, 09-17).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 23 dd 10-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 juni: Elfde zondag door het jaar: Het rijk is als een mosterdzaadje (Mc. 4, 26-34). Dinsdag 16 juni:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet.

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet. Sint-Thomas Male Kerstnachtviering: Alles is klaar Net voor de viering Jezus is er nog niet. Opening van de viering door pastoor Hugo. Els Arnout (sopraan) en Elien Rogiers (piano) ondersteunen de nachtviering.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

Vormsel Heilige Kruisverheffing

Vormsel Heilige Kruisverheffing Vormsel Heilige Kruisverheffing Dinsdag 19 mei was er ook voor de vormelingen van de H. Kruisverheffing een wake. In een eerste deeltje werden de voorbije catechesebijeenkomsten kort opgeroepen. Daarna

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 23 dd 08-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 juni: Elfde zondag door het jaar: Haar zonden zijn haar vergeven, want ze heeft veel liefde betoond

Nadere informatie

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage!

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage! EVEN BEZINNEN KERKOPBOUW BISDOM BRUGGE Aan alle vrijwilligers die onze Kerk mee dragen, aan alle parochieassistenten en decanaal secretarissen die hun taken met veel zorg behartigen zeggen wij tijdens

Nadere informatie

Plaatselijke werking Sint-Pieter ONS STAPPENPLAN PROGRAMMABOEKJE VORMSEL Houd deze site zeker in de gaten!

Plaatselijke werking Sint-Pieter ONS STAPPENPLAN PROGRAMMABOEKJE VORMSEL Houd deze site zeker in de gaten! Plaatselijke werking Sint-Pieter ONS STAPPENPLAN PROGRAMMABOEKJE VORMSEL 2016-2017 www.vormsel.be Houd deze site zeker in de gaten! ALGEMENE ACTIVITEITEN Hieronder vermelde activiteiten zijn voor alle

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 45 dd 11-11-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 15 november: Drieëndertigste zondag door het jaar: Hij zal zijn uitverkorenen verzamelen uit de vier

Nadere informatie

HET VORMSELTRAJECT. Samen groeien in geloof

HET VORMSELTRAJECT. Samen groeien in geloof HET VORMSELTRAJECT Samen groeien in geloof Opnieuw kiezen. Je wordt niet als christen geboren, je moet het worden! Doopsel: keuze van de ouders Vormsel: keuze van het kind en de ouders samen Twee accenten

Nadere informatie

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot.

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot. Een van de oudste huizen, nu infocentrum voor toeristen. Nog een gezellig straatje in de oude binnenstad. Zaterdagavond 30 juli was er een Social Evening Programme, een gezellig samenzijn met medewerkers

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 16 dd 22-04-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 26 april: Vierde paaszondag: De goede herder geeft zijn leven (Joh.10, 11-18). Woensdag 29 april: H.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 06 dd 10-02-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 februari: Eerste zondag in de veertigdagentijd: Door de Geest naar de woestijn gevoerd (Lc. 4, 1-13).

Nadere informatie

Infovergadering. Agenda : Welkom. Vormsel. Organisatie catechese. Catecheseploeg / Ouders als mede-catechisten. Inschrijvingen en communicatie.

Infovergadering. Agenda : Welkom. Vormsel. Organisatie catechese. Catecheseploeg / Ouders als mede-catechisten. Inschrijvingen en communicatie. Vormsel 2017 Infovergadering Agenda : Welkom Vormsel Organisatie catechese Catecheseploeg / Ouders als mede-catechisten Inschrijvingen en communicatie Vragen Welkom Bezinningsmoment Onze Vader in de hemel,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN DE GEEST DAALT NEER OVER DE APOSTELEN Juni 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 3 juni ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 4 juni 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 20 dd 20-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 mei: Hoogfeest van Pinksteren: Ontvang de Heilige Geest (Joh 20, 19-23). De Geest des Heren heeft

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 46 dd 16-11-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 20 november: Christus, Koning van het heelal: Met dit feest sluiten wij de jaarcyclus C (het Lucasjaar)

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2018

EERSTE COMMUNIE 2018 EERSTE COMMUNIE 2018 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Mia Verbanck sterke symbolen Het was een vrijwillige

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST Op kerstavond, maandag 24 dec., is er om 20.00u een

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 51 dd 23-12-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 27 december: Feest van de Heilige Familie, Jezus, Maria en Jozef: De wedervinding in de tempel (Lc. 2,

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 22 dd 01-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 5 juni: Tiende Zondag door het jaar: Jongeling, ik zeg je, sta op (Lc. 7, 11-17). Zondag 5 juni: H. Bonifatius,

Nadere informatie

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Inleiding / Catecheseploeg Vormsel: wat? hoe? waarom? Organisatie catechese Ouders als mede-catechisten Inschrijvingen

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

Jaarplanner EMS 2019

Jaarplanner EMS 2019 januari 2019 1 di 1-jan Mis in Slenaken EMS EMS 10.45 Nieuwjaarsreceptie in Slenaken parochies EMS wo 2-jan do 3-jan avondmis 19.00 vr 4-jan avondmis 19.00 za 5-jan 18.00 GKZ 19.30 geruild met E (GKZ zaterdag

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 2 januari in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 2 januari in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 30 december 09.30 uur Feest van de H.

Nadere informatie

INFOAVOND DD 10/9/2018

INFOAVOND DD 10/9/2018 INFOAVOND DD 10/9/2018 VRAAG 1: WAT IS EEN VORMSELTRAJECT : Het vormsel is geen plotse gebeurtenis. het is belangrijk dat kinderen én hun ouders een traject afleggen, letterlijk op weg gaan naar het vormsel.

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer, In deze brochure

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2017

EERSTE COMMUNIE 2017 EERSTE COMMUNIE 2017 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Het was een vrijwillige keuze én een engagement om

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 20 dd 18-05-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 22 mei: Hoogfeest van de Heilige Drie-eenheid: Al wat de Vader heeft, is ook het mijne (Joh. 16, 12-15).

Nadere informatie

Infovergadering. Agenda : Welkom Bezinning - Tafelgesprek. Catechese : inhoud & organisatie. Inschrijvingen en communicatie.

Infovergadering. Agenda : Welkom Bezinning - Tafelgesprek. Catechese : inhoud & organisatie. Inschrijvingen en communicatie. Vormsel 2019 Infovergadering Agenda : Welkom Bezinning - Tafelgesprek Catechese : inhoud & organisatie Inschrijvingen en communicatie Vragen Vormsel Wat : Sacrament Persoonlijke keuze van jongere/ouders

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2011 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 44 dd 04-11-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 8 november: Tweeëndertigste zondag door het jaar: De arme weduwe offerde het meest (Mc. 12, 38-44). Maandag

Nadere informatie

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS HEILIGE PIUS X Zaterdag 17 december. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 18 december. Vierde Zondag van de Advent. 11.15 u. Plechtige hoogmis, Zaterdag 24 december. 17.00

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 19 dd 11-05-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 15 mei: Hoogfeest van Pinksteren: De Geest zal U alles leren (Joh 14, 15-26). De Geest des Heren heeft

Nadere informatie

EVANGELIE. hoogfeest christus koning. Bidden met het Evangelie. Bidden met dit Evangelie: zie achterzijde

EVANGELIE. hoogfeest christus koning. Bidden met het Evangelie. Bidden met dit Evangelie: zie achterzijde Bidden met dit Evangelie: zie achterzijde EVANGELIE hoogfeest christus koning I MATTEÜS 25:31-46 n die tijd zei Jezus tot zijn leerlingen: Wan neer de Mensenzoon komt in zijn heerlijkheid en vergezeld

Nadere informatie

Datumslijst! Van 1 januari januari 2020

Datumslijst! Van 1 januari januari 2020 Datumslijst! Van 1 januari 2019 1 januari 2020 Weekendvieringen. Zaterdagavond: 18u00: 1 ste en 3 de zaterdag van de maand: Kessenich 2 de en 4 de zaterdag van de maand: Kinrooi 5 de zaterdag van de maand:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98 INGB

Nadere informatie

ADVENT. C.R.L. en C.R.W. Z. Jan van Ruusbroec, ged. In eucharistie: eerste lezing en evangelie zie boven. In getijden: van de dag; gebed van de zalige

ADVENT. C.R.L. en C.R.W. Z. Jan van Ruusbroec, ged. In eucharistie: eerste lezing en evangelie zie boven. In getijden: van de dag; gebed van de zalige ADVENT DECEMBER 2013 EERSTE ZONDAG VAN DE ADVENT P In getijden: avondgebed: (psalterium: week I, blz. 3 en 771) Psalmen 141, 142, 185 1 DECEMBER: In eucharistie: 157; eerste lezing: Jes. 2, 1-5; antwoordpsalm:

Nadere informatie

Sint-Jozefparochie - ACTIVITEITENKALENDER

Sint-Jozefparochie - ACTIVITEITENKALENDER SEPTEMBER 2016 01 do KWB wijkmeestervergadering 02 vr 03 za G 18.00 1 04 zo E 09.30 23 ste zondag dhj 05 ma 06 di 07 wo 08 do 09 vr 10 za G 18.00 2 11 zo E 09.30 24 ste zondag dhj 12 ma 20.00 Vormselcatechese:

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

Infovergadering. Agenda : Welkom. Vormsel. Organisatie catechese. Catechese : Catechisten - Inhoud. Inschrijvingen en communicatie.

Infovergadering. Agenda : Welkom. Vormsel. Organisatie catechese. Catechese : Catechisten - Inhoud. Inschrijvingen en communicatie. Vormsel 2018 Infovergadering Agenda : Welkom Vormsel Organisatie catechese Catechese : Catechisten - Inhoud Inschrijvingen en communicatie Vragen Welkom Bezinningsmoment Infovergadering Agenda : Welkom

Nadere informatie

St. Vitusparochie t.b.v. parochianen St. Martinuskerk Wergea-Warten en de Maria Tenhemelopnemingkerk in Wytgaard 30 april e Jrg. nr 5.

St. Vitusparochie t.b.v. parochianen St. Martinuskerk Wergea-Warten en de Maria Tenhemelopnemingkerk in Wytgaard 30 april e Jrg. nr 5. Sint Vitusparochie St. Vitusparochie t.b.v. parochianen St. Martinuskerk Wergea-Warten 30 april 2018 6 e Jrg. nr 5. 2018 Beste Lezers van de Digitale Muurkrant, De Meimaand staat voor de deur. Paus Franciscus

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PASTORALE EENHEID. Nieuwsbrief van de Pastorale Eenheid Sint-Franciscus Oostkamp mei Bekijk de webversie

NIEUWSBRIEF PASTORALE EENHEID. Nieuwsbrief van de Pastorale Eenheid Sint-Franciscus Oostkamp mei Bekijk de webversie Nieuwsbrief van de Pastorale Eenheid Sint-Franciscus Oostkamp mei 2018 Bekijk de webversie PASTORALE EENHEID NIEUWSBRIEF mei 2018 Voorwoord De meimaand komt er aan en zo naderen we stilaan het einde van

Nadere informatie

Vormselcatechese Kanaalparochies. Oostakker Desteldonk Mendonk Sint-Kruis-Winkel VORMSELGIDS

Vormselcatechese Kanaalparochies. Oostakker Desteldonk Mendonk Sint-Kruis-Winkel VORMSELGIDS Vormselcatechese Kanaalparochies Oostakker Desteldonk Mendonk Sint-Kruis-Winkel VORMSELGIDS 2016 Inhoudstafel Woord aan de ouders 3 Onze manier van werken 4 Kalender 6 Informatie bij de groepscatecheses

Nadere informatie

Datumslijst! Van 1 januari januari 2019

Datumslijst! Van 1 januari januari 2019 Datumslijst! Van 1 januari 2018 1 januari 2019 Weekendvieringen. Zaterdagavond: 18u00: 1 ste en 3 de zaterdag van de maand: Kessenich 2 de en 4 de zaterdag van de maand: Kinrooi 5 de zaterdag van de maand:

Nadere informatie

Infovergadering. Agenda : Welkom / Catecheseploeg. Vormsel : korte toelichting. Organisatie catechese. Ouders als mede-catechisten

Infovergadering. Agenda : Welkom / Catecheseploeg. Vormsel : korte toelichting. Organisatie catechese. Ouders als mede-catechisten Vormsel 2016 Infovergadering Agenda : Welkom / Catecheseploeg Vormsel : korte toelichting Organisatie catechese Ouders als mede-catechisten Inschrijvingen en communicatie Vragen Welkom Bezinningsmoment

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 33, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, 2015-2016 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 18 dd 03-05-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 7 mei: Vierde paaszondag: Ik ben de deur voor uw schapen (Joh.10, 1-10): op deze vierde paaszondag bidt

Nadere informatie

Het logo als gespreksopener. Een catechetische handreiking

Het logo als gespreksopener. Een catechetische handreiking Het logo als gespreksopener Een catechetische handreiking 2 Het Jaar van het Geloof Van 11 oktober 2012 (de begindatum van Vaticanum II en de publicatiedatum van de Catechismus van de Katholieke Kerk)

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016 Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december 2015-20 november 2016 Kalender bisdom van Breda (versie 17-12-2015) Datum Basilieken Bisdom en Sint Franciscuscentrum Parochies Activiteiten in Rome 26/12/2015

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 48 dd 26-11-2014 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Een nieuw liturgische jaar (B) vangt aan. We volgen de evangelist Marcus Zondag 30 november: Eerste zondag van

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel

Parochie Sint Christoffel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van de Eucharistie (1 e communie) St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.:

Nadere informatie

Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018

Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018 Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018 Moeder Gods Maria V-I Zaterdag 31 december 2016 18u00 Molenbeersel Zondagskerkviering Zondag 1 januari 2017 Openbaring van de Heer, drie koningen. I-II

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 04 dd 25-01-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 29 januari: Vierde zondag door het jaar: Zalig de armen van geest (Mt. 5, 1-12). Dinsdag 31 januari:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 19 (07-05-2014) Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 11 mei: Vierde paaszondag: Ik ben de deur voor uw schapen (Joh.10, 1-10): op deze vierde paaszondag bidt

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie KERK & leven Hoboken. LERARENGEBED / t WEGELTJE DE WEGEL- HEILIG HART

LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie KERK & leven Hoboken. LERARENGEBED / t WEGELTJE DE WEGEL- HEILIG HART LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie 0341 - KERK & leven Hoboken DE WEGEL- HEILIG HART Zaterdag 28 septemer 18.00 u. Viering in de Wegelkapel Lector: Gaby De Swaene Zondag 29 september

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 33 dd 19-08-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 23 augustus: Eenentwintigste zondag door het jaar: Naar wie zouden we gaan? (Joh.6, 60-69). Maandag 24

Nadere informatie

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 4 maart. H. Casimirus 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Zlm. Louis Van Gool. Zondag 5 maart. Eerste Zondag van de Veertigdagentijd. 11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Bertha

Nadere informatie

Oudervergadering 18 juni Vormsel 2014

Oudervergadering 18 juni Vormsel 2014 Oudervergadering 18 juni 2013 Vormsel 2014 Oudervergadering 18 juni 2013 Vormsel: wat? hoe? waarom? Organisatie catechese Inschrijvingen en verdere communicatie Vragen Welkom Bezinnend moment Men kan heel

Nadere informatie

Vormselcatechese Kanaalparochies. Oostakker Desteldonk Mendonk Sint-Kruis-Winkel VORMSELGIDS

Vormselcatechese Kanaalparochies. Oostakker Desteldonk Mendonk Sint-Kruis-Winkel VORMSELGIDS Vormselcatechese Kanaalparochies Oostakker Desteldonk Mendonk Sint-Kruis-Winkel VORMSELGIDS 2017 Inhoudstafel Woord aan de ouders 3 Onze manier van werken 4 Kalender 6 Informatie bij de groepscatecheses

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 33 dd 17-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 21 augustus: Eenentwintigste zondag door het jaar: Zij zullen komen uit het oosten en het westen (Lc.

Nadere informatie

Dekenale werkvergadering

Dekenale werkvergadering Datum: 18/09/2014 Aanwezig: Geert Leenknegt, Herman Cooreman, François Van Puyvelde, Myriam Stevens, Daniël Herinckx, Chris Cooreman, Linda Van de Winkel, Christophe Arnould Gebedsmoment: De dekenale werkvergadering

Nadere informatie

Federatie Tongeren-Jekervallei: liturgische kalender 2017 dag datum uur plaats. zondag 1/jan 'u Diets-H. St. -Cunibertus 10.

Federatie Tongeren-Jekervallei: liturgische kalender 2017 dag datum uur plaats. zondag 1/jan 'u Diets-H. St. -Cunibertus 10. Federatie Tongeren-Jekervallei: liturgische kalender 2017 dag datum uur plaats. zondag 1/jan.017 09.00'u Diets-H. St. -Cunibertus maandag 2/jan.017 09.00'u Rutten-Kapel dinsdag 03/jan. 09.00'u Nerem-Kapel

Nadere informatie

Infobrief vormsel 2017 De Wijngaard Deerlijk

Infobrief vormsel 2017 De Wijngaard Deerlijk Infobrief vormsel 2017 De Wijngaard Deerlijk Het vormsel: een keuze. Het vormsel is een verdieping van het doopsel. Bij het doopsel kiezen de ouders ervoor om hun kind te laten opnemen in de christengemeenschap

Nadere informatie

Januari. woensdag 28 januari 2015 10:00 Ignatius Dag van Ontmoeting

Januari. woensdag 28 januari 2015 10:00 Ignatius Dag van Ontmoeting Januari donderdag 1 januari 2015 vrijdag 2 januari 2015 10:45 Jacobus Cenakel zaterdag 3 januari 2015 zondag 4 januari 2015 15:00 Jacobus Aanbidding maandag 5 januari 2015 dinsdag 6 januari 2015 woensdag

Nadere informatie

Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk?

Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk? Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk? KINDERCRÈCHE: voor de kleine kinderen iedere zondag om 10 uur in het parochiehuis. KINDERWOORDDIENST Na het woord van welkom in de kerk, kunnen

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 03 dd 15-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 19 januari: Tweede zondag door het jaar: Lam Gods dat de zonde wegneemt (Joh. 1. 29-34). Maandag 20 januari:

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

VORMSEL- CATECHESE Ouderavond 27 september

VORMSEL- CATECHESE Ouderavond 27 september VORMSEL- CATECHESE 2017-2018 Ouderavond 27 september Welkom! Wie zijn wij? Kort: Nieuwe regeling vormselvieringen vanuit bisdom Wat willen we jullie vanavond vertellen? Deel 1: algemene info Pauze met

Nadere informatie

Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum Par. HH. Petrus en Paulus Weekbericht

Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum Par. HH. Petrus en Paulus Weekbericht Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum Par. HH. Petrus en Paulus Weekbericht Pastoor: J.H. Smith Pastorie: Steenschuur 19 2311 ES Leiden Telefoon: 071-5130700 ING Bank: 60 72 98 Rabobank: 33.55.22.351

Nadere informatie

Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is:

Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is: Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is: Een symbool is iets wat je helpt herinneren of je in

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 32 dd 10-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 augustus: Twintigste zondag door het jaar: Geen vrede maar verdeeldheid (Lc. 12, 49-53) Zondag 14

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 34 dd 24-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 augustus: Tweeëntwintigste zondag door het jaar: Wie zich verheft, wordt vernederd (Lc. 14, 1-14).

Nadere informatie

Jaarplanner 2017 parochies Mechelen - Epen - Slenaken

Jaarplanner 2017 parochies Mechelen - Epen - Slenaken januari 53 zo 1-jan Heilige Maria, Moeder van God EMS EMS 10.45 Nieuwjaarsreceptie voor drie parochies Slenaken ma 2-jan gebedsdienst 19.00 di 3-jan wo 4-jan do 5-jan avondmis 19.00 vr 6-jan Hoogfeest

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag

Nadere informatie

Zaterdag 7 januari. Driekoningen. Eerste lezing: Jesaja 60, 1-6. Evangelie: Matteüs 2, 1-12

Zaterdag 7 januari. Driekoningen. Eerste lezing: Jesaja 60, 1-6. Evangelie: Matteüs 2, 1-12 LEZINGEN VOOR HET JAAR 2017 De lezingen (1 ste lezing en Evangelielezing) zoals die in de Eucharistievieringen worden gelezen, kunnen ook zelf thuis door de parochianen worden opgezocht in de Bijbel. Dit

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 04 dd 22-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 26 januari: Derde zondag door het jaar: Vervulling van de profetie Jesaja (Mt. 4, 12-23). Zondag 26 januari:

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 12 januari in de Dagkapel 19.00 uur:

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum

Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum 1 Weekbericht Pastoor: J.H. Smith Kapelaan: M.P. Remery Pastorie: Steenschuur 19 2311 ES Leiden Telefoon: 071-5130700 ING Bank: 60 72 98 Rabobank: 33.55.22.351 t.n.v.

Nadere informatie

VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL

VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL 2018-2019 1 VOOR DE KINDEREN Dag groep achter, Gedoopt Alweer lang geleden, waarschijnlijk toen je nog een baby tje was, kwam je voor het eerst in de kerk. Je bent daar

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

ROOSTER. Donderdag 12 oktober uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale. Vrijdag 13 oktober

ROOSTER. Donderdag 12 oktober uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale. Vrijdag 13 oktober ROOSTER Donderdag 12 oktober Vrijdag 13 oktober Zaterdag 14 oktober Zondag 15 oktober Maandag 16 oktober Dinsdag 17 oktober In de kerk. Generale Repetitie voor de Themaviering (einde 22.00). 19.00 uur

Nadere informatie

Informatiebrochure Katholiek Worden

Informatiebrochure Katholiek Worden Parochie Sint Christoffel Informatiebrochure Katholiek Worden St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.: 3 Wat betekent

Nadere informatie