LITURGISCHE VIERINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LITURGISCHE VIERINGEN"

Transcriptie

1 Week 19 dd Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 15 mei: Hoogfeest van Pinksteren: De Geest zal U alles leren (Joh 14, 15-26). De Geest des Heren heeft een nieuw begin gemaakt, in al wat leeft en groeit zijn Adem uitgezaaid. Zondag 15 mei: H. Dympna: Volgens de legende zou Dympna de dochter zijn van een heidense koning van Ierland. Zij ontvlucht haar vader en zoekt een schuilplaats in de streek van Geel samen met de priester Gerebernus. Beiden worden door de koning ontdekt en vermoord (7de eeuw). Sedert meer dan duizend jaar worden ze vereerd te Geel waar zich twee sarcofagen en een inscriptie bevinden. Maandag 16 mei: Pinkstermaandag: De Geest zal bij U blijven (Joh 14, 15-17). Vanaf morgen begint opnieuw de gewone tijd door het jaar. In de liturgie wordt de groene kleur gedragen. Woensdag 18 mei: H. Johannes I, paus en martelaar: Paus Johannes I ( ) wordt slachtoffer van de vervolging, ondernomen tegen de Katholieke kerk door de Ariaanse koning Theodorik, die vanuit Ravenna, over Italië regeert. Johannes wordt door de koning gevangen genomen en sterft de hongerdood te Ravenna. Vrijdag 20 mei: H. Bernardinus van Siëna, priester: De Franciscaan Bernardinus van Siëna ( ) zet het werk verder van de dominicaan Vincentius Ferrer, om als volksprediker de christenen uit te nodigen boven een verscheurde wereld uit te zien. Van Milaan tot Rome predikt hij in alle dorpen de oneindige liefde van God en stelt hij de naam van Jezus voor als toevlucht tegen alle kwalen. SINT-THOMAS VAN KANTELBERG Zaterdag 14 mei u. Eucharistieviering voor een overledene. Zondag 15 mei Pinksteren u. Eucharistieviering voor een overledene. Deze viering wordt ondersteund door het dames- en herenkoor. Dinsdag 17 mei u. Eucharistieviering voor E.Z. Rachel Goethals. Woensdag 18 mei u. Eucharistieviering voor een overledene.

2 Donderdag 19 mei u. Eucharistieviering voor de Hr. Rudolf Dermul, echtgenoot van Mevr. Maria Tamsyn, overleden ouders en familie. Vrijdag 20 mei u. Eucharistieviering voor overledenen (C.V.N.) en (H.D.). Zaterdag 21 mei u. Vormselviering. De vormheer is E.H. Henk Laridon. Er is geen eucharistieviering om uur. Zondag 22 mei u. Eucharistieviering voor een overledene. HEILIGE KRUISVERHEFFING Zaterdag 14 mei u. Eucharistieviering Zondag 15 mei Pinksteren u. Eucharistieviering voor Mevr. Denise Wittevrongel, echtgenote van de Hr. Urbain Tamsin. Maandag 16 mei u. Geen Eucharistieviering. Woensdag 18 mei u. Morgengebed (getijdengebed) in de kapel u. Geen Eucharistieviering. Donderdag 19 mei u. Geen Eucharistieviering. Zaterdag 21 mei u. Vormselviering. De vormheer is Piet Vandevoorde, aalmoezenier AZ Sint-Jan u. Eucharistieviering. Zondag 22 mei u. Eucharistieviering voor Hr. en Mevr. Gilbert en Gilberte Ackaert-De Corte.

3 Afscheid van Malodie op 25 april in Sint- Thomas : 10 jaar Malodie, 10 jaar van bruisende muzikale energie. Vandaag was de laatste keer dat jullie de viering verzorgden. We mochten 10 jaar genieten van jullie vernieuwende liedjes, Nederlandstalige, maar ook anderstalige vertolkingen, muzikale ondersteuning en frisse en jeugdige aanwezigheid. Malodie was een begrip geworden in Male. Al die jaren zagen we een groep jonge mensen wekelijks enthousiast samenkomen om te repeteren en daarna na te genieten in Kruispunt. Jullie gingen op weekend, jullie waren present op het kerkplein met Male kermis of Kerstival, jullie gaven zelfs een paar keer een eigen concert. Allemaal met het doel rond muziek en zang jongeren te verzamelen en iets moois te creëren. Een jeugdkoor kent zijn ups en downs. Malodie is destijds ontstaan uit een kleine kerngroep onder de bezieling van pastoor Filiep en met vooral jongeren uit Male. We zagen de groep aangroeien en we werden meegezogen met de heerlijke klanken van muziek en zang. Vandaag de dag is het niet meer evident om jongeren op te roepen en te verzamelen om samen te zingen. Vandaar jullie beslissing, die je samen met de oudste leden genomen hebt, om de werking te stoppen. Binnen de parochiegemeenschappen herkennen we deze beweging. Het vervult ons met spijt en weemoed maar we begrijpen het wel. Beste Pieter en Marlies, Jullie waren vele jaren de bezielende leiding van Malodie. We waarderen heel erg jullie inzet, vele uren van voorbereiding, website ontwikkeling, recrutering en optredens en noem maar op. Ook de jongeren van het eerste uur vernoemen we uitdrukkelijk. Dank jullie wel en een kleine attentie als blijk van onze waardering! Hilde Inzingen van het koor Malodie vóór de viering.

4 Malodie tijdens het eerste lied in de viering. Marlies dirigeert het jongerenkoor. Emelie gaf een mooi muzikaal intermezzo tijdens de communie.

5 Hilde spreekt een woord van dank uit voor de voorbije tien jaren. Hilde bedankt Pieter met een geschenkje. Als dank kreeg Marlies een mooi boeket bloemen.

6 Groepsfoto na de viering bij het vaarwel. Spontaan zingen de koorleden na de viering rond de piano verdriet vraagt om verwerking.

7 Vanaf 2011 waren Marlies en Pieter de bezielende krachten in Malodie elke vrijdagavond samenzijn om te zingen en te muziceren. Receptie bij het afscheid. GEZINSBEDEVAART VER-ASSEBROEK LANDELIJKE GILDEN, KVLV, KLJ Vrijdag 13 mei om u. gaan we terug op bedevaart naar Ver-Assebroek. We nodigen je uit om met ons te bezinnen en te zingen in de kerk. Het wordt een gevarieerde afwisseling van verhalen, gebed en heel veel muziek. Jürgen Soetens, pastoraal vormingswerker van de Landelijke Gilden zal voorgaan in de viering en het koor van Ver-Assebroek zorgt voor de muzikale ondersteuning. Aansluitend is er de traditionele ommegang en we sluiten af met een eenvoudige receptie achteraan in de kerk. Gij komt tot ons gans onverwacht, in alle mooie dingen, in bloemen in de zonnepracht,

8 in 't lied dat wij nu zingen. Zingen is tweemaal bidden. (Augustinus) Muziek maakt blij, troost en schept verbondenheid. Daarom zetten we dit jaar muziek centraal in onze gezinsbedevaart. EVEN BEZINNEN

9 LIEF EN LEED WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP Lauren Plovie, gedoopt op 23 april in Sint-Thomas van Kantelberg. WE VERTROUWEN TOE AAN DE VERREZEN HEER Maria Wittesaele, uitvaartdienst op 6 mei in de H. Kruisverheffing. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-THOMAS VAN KANTELBERG VORMSELCATECHESE Dinsdag 17 mei van tot uur: repetitie vormselviering. Donderdag 19 mei van tot uur: repetitie vormselviering. Zaterdag 21 mei om uur: voorbereiding en aansluitend om uur: HEILIG VORMSEL. De vormheer is E.H. Henk Laridon. Zondag 29 mei om uur: voorbereiding en aansluitend om uur: dankviering voor de vormelingen en de eerste communicanten. Zondag 29 mei om uur: receptie in de kerk voor de ouders, de vormelingen en de eerste communicanten met uitdeling van de foto s en/of DVD. HEILIGE KRUISVERHEFFING VORMSELCATECHESE Maandag 16 mei om uur: repetitie vormselviering met het Gemengd Zangkoor Cantate. Woensdag 18 mei om 17 uur: algemene repetitie vormselviering. Zaterdag 21 mei om uur: HEILIGE VORMSEL De vormheer is Aalmoezenier Piet Vandevoorde. Zondag 29 mei om uur: dankviering voor de vormelingen. Na de viering is er een receptie in de kerk. GEMENGD ZANGKOOR CANTATE Repetitie op maandag 16 mei om uur met de vormelingen. Repetitie van tot uur.. NEOS Tot en met dinsdag 18 oktober spelen we elke dinsdag om uur: golfit. We spelen samen met Neos Brugge op het plein Rust Roest, Zuidervaartje te Sint-Kruis. Bijdrage per persoon voor het ganse seizoen is 25 euro, over te schrijven op rekening van Neos Brugge BE met vermelding golfit.

10 Er is geen voorkennis vereist, veel inspanning vergt het niet, de spelregels en techniek worden aangeleerd. Info: Maria Bossier Donderdag 12 mei: Provinciale wandeldag te Harelbeke. Wie niet inschreef voor de maaltijd kan nog aan de wandeling deelnemen voor 1,50 euro, ter plaatse in te schrijven en te betalen. Donderdag 25 augustus om uur te Westerlo: Musical Albert I Een muziekspektakel met een niet te missen stukje geschiedenis over één van de meest geliefde koningen der Belgen. De musical met een uitgebreide klank- en lichtshow, wordt live opgevoerd op het water voor het prachtige kasteel de Merode. Bijdrage: enkel ticket: 36,00 euro ticket met busvervoer en driegangendiner: 70,00 euro. Reserveren voor 15 mei. Overschrijven op rekening BE van Neos Sint-Kruis met vermelding: enkel ticket of ticket met bus en maaltijd en aantal personen. Zondag 8 januari 2017 om uur: IXe symfonie van Beethoven in Vorst Nationaal te Brussel. Bijdrage: 74 euro (ticket, bus en broodmaaltijd). U kunt nu reeds inschrijven. NIEUWS UIT DE BUURT PRIESTER DANIËL ALLIËT OVER MOLENBEEK Donderdag 19 mei om u. in het Diocesaan Centrum Groenhove, Bosdreef 5, te Torhout komt priester Daniël Alliët spreken over de situatie in Molenbeek. Hij wordt daarbij bijgestaan door een ervaringsdeskundige, Jamal Habbachich, voorzitter van de Moskee Attadoume (Moskee van de Solidariteit), voorzitter van de raad van moskeeën in Molenbeek (dat zijn er 22) en lesgever Islam in enkele openbare scholen, waardoor hij ook de leefwereld van de jongeren kent. Er wordt over armoede en achterstelling, over immigratie en integratie in onze samenleving veel in slogans gedacht en gesproken. Deze avond biedt een buitenkans om zich een waarheidsgetrouw beeld van de werkelijkheid te vormen en om voldoende genuanceerd na te denken over een juiste aanpak van de problemen die er zijn. Wil voor een vlotte organisatie zeker op voorhand inschrijven via brugge@ccv.be of 050/ Toegang: 8 euro, ter plaatse te betalen; de opbrengst gaat naar Brusselse projecten. Deze avond is een samenwerking van de Dienst voor Diaconie, ORBIT West-Vlaanderen, CCV in het bisdom Brugge en Vormingplus regio Brugge.

11 BENEFIETCONCERT ARKGEMEENSCHAP Op zaterdag 21 mei is er een Benefietconcert voor de Arkgemeenschap Moerkerke- Brugge, leefgemeenschap met volwassen personen met een mentale beperking. Sigiswald Kuijken brengt viool- en cellosonates van Bach...en - de voor de gelegenheid samengestelde - 'Kleine Ark-bende' zorgt voor een muzikaal en inhoudelijk voorprogramma! We zijn voor dit concert te gast in de Karmelietenkerk, Ezelstraat te Brugge. Het concert begint om uur en achteraf is er een meet & greet met een glaasje, aangeboden in de prachtige pandgangen van het Karmelietenklooster of bij mooi weer in de binnentuin van het kloosterpand. Kaarten aan 20 euro (add 25 euro) te koop: Bestellen bij: info@arkmoerkerke-brugge.be Telefonisch bij de Ark op Afhalen in het Arkhuis de Moerbein, Snaggaardstraat 56, Brugge of bij Muziekhuis Rombaux, Mallebergplaats, Brugge

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 20 dd 18-05-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 22 mei: Hoogfeest van de Heilige Drie-eenheid: Al wat de Vader heeft, is ook het mijne (Joh. 16, 12-15).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 18 dd 06-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 10 mei: Zesde paaszondag: Dat mijn vreugde in u moge zijn en uw vreugde volkomen wordt (Joh. 15, 09-17).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

Bezoek van kandidaat-vormelingen aan het woonzorgcentrum Westervier.

Bezoek van kandidaat-vormelingen aan het woonzorgcentrum Westervier. Bezoek van kandidaat-vormelingen aan het woonzorgcentrum Westervier. Bezoek aan Westervier: de cafetaria is voor de gelegenheid omgetoverd tot een heus knutselatelier. Met 21 waren ze, meisjes en jongens,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

Vormsel Heilige Kruisverheffing

Vormsel Heilige Kruisverheffing Vormsel Heilige Kruisverheffing Dinsdag 19 mei was er ook voor de vormelingen van de H. Kruisverheffing een wake. In een eerste deeltje werden de voorbije catechesebijeenkomsten kort opgeroepen. Daarna

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 19 dd 10-05-2017 Federatie Sint-Kruis Editie: 1268 Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 mei: Vijfde paaszondag: Ik ben de weg, de waarheid en het leven (Joh. 14,

Nadere informatie

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel.

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. Samen schilderen en knutselen. Aandachtig voor de Jezus-film. Nog even

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 23 dd 10-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 juni: Elfde zondag door het jaar: Het rijk is als een mosterdzaadje (Mc. 4, 26-34). Dinsdag 16 juni:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 06 dd 10-02-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 februari: Eerste zondag in de veertigdagentijd: Door de Geest naar de woestijn gevoerd (Lc. 4, 1-13).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Intredeprocessie met twaalf apostelen. De voetwassing ten teken van dienstbaarheid. De apostelen rond het altaar. Aanbidding op het einde van de viering. Goede Vrijdag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 23 dd 08-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 juni: Elfde zondag door het jaar: Haar zonden zijn haar vergeven, want ze heeft veel liefde betoond

Nadere informatie

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot.

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot. Een van de oudste huizen, nu infocentrum voor toeristen. Nog een gezellig straatje in de oude binnenstad. Zaterdagavond 30 juli was er een Social Evening Programme, een gezellig samenzijn met medewerkers

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 33 dd 17-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 21 augustus: Eenentwintigste zondag door het jaar: Zij zullen komen uit het oosten en het westen (Lc.

Nadere informatie

Voorwoord Eerste communie en H. Vormsel

Voorwoord Eerste communie en H. Vormsel Nieuwsbrief van de Pastorale Eenheid Sint-Franciscus Oostkamp mei 2019 Bekijk de webversie PASTORALE EENHEID NIEUWSBRIEF mei 2019 Voorwoord De laatste drukke periode van het werkjaar komt er aan: de meimaand

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 20 (14-05-2014) Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 18 mei: Vijfde paaszondag: Ik ben de weg, de waarheid en het leven (Joh. 14, 1-12). Zondag 18 mei: H.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 32 dd 10-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 augustus: Twintigste zondag door het jaar: Geen vrede maar verdeeldheid (Lc. 12, 49-53) Zondag 14

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 18 dd 04-05-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Vrijdag 6 mei begint de noveen naar Pinksteren toe: Kom, Heilige Geest. Zondag 8 mei: Zevende paaszondag: Mogen

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 16 dd 22-04-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 26 april: Vierde paaszondag: De goede herder geeft zijn leven (Joh.10, 11-18). Woensdag 29 april: H.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 24 dd 15-06-2016 Federatie Sint-Kruis Editie: 1268 Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 19 juni: Twaalfde zondag door het jaar: De Mensenzoon moet veel lijden (Lc. 9,

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 22 dd 01-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 5 juni: Tiende Zondag door het jaar: Jongeling, ik zeg je, sta op (Lc. 7, 11-17). Zondag 5 juni: H. Bonifatius,

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98 INGB

Nadere informatie

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten Het sacrament van Het vormsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten Het sacrament van Het vormsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Week 21-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VORMSELVIERING op onze parochies Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Vandaag is een nieuwe dag die ik beginnen mag en ik ben klaar

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 33 dd 19-08-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 23 augustus: Eenentwintigste zondag door het jaar: Naar wie zouden we gaan? (Joh.6, 60-69). Maandag 24

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK 1 ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK I. Orde van dienst bij de opname tijdens de eucharistieviering (in voorbereiding van de eerste communie)

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 20 dd 20-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 mei: Hoogfeest van Pinksteren: Ontvang de Heilige Geest (Joh 20, 19-23). De Geest des Heren heeft

Nadere informatie

WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP

WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP EVEN BEZINNEN LIEF EN LEED WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP Arwen De Pourcq, gedoopt op 14 mei in AZ Sint-Jan. Lou Claerhout, gedoopt op 11 juni in Sint-Baafs. Axelle Lefevere, gedoopt op 25 juni in

Nadere informatie

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Voorganger Organist Lector Ontvangst Ds. W. Nijkamp Jan Zwart Janny de visser Henk van Zanten Orgelspel Woord van welkom Gemeente gaat staan na het aansteken van de

Nadere informatie

ZATERDAG 11 januari 2014 ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN SINT-MICHIEL KUURNE

ZATERDAG 11 januari 2014 ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN SINT-MICHIEL KUURNE ZATERDAG 11 januari 2014 ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN SINT-MICHIEL KUURNE OPENINGSLIED Mensen onderweg door stad en land en overzee. Dragen in hun handen vele vragen met zich mee. Bouwend aan een stad

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PASTORALE EENHEID. Nieuwsbrief van de Pastorale Eenheid Sint-Franciscus Oostkamp mei Bekijk de webversie

NIEUWSBRIEF PASTORALE EENHEID. Nieuwsbrief van de Pastorale Eenheid Sint-Franciscus Oostkamp mei Bekijk de webversie Nieuwsbrief van de Pastorale Eenheid Sint-Franciscus Oostkamp mei 2018 Bekijk de webversie PASTORALE EENHEID NIEUWSBRIEF mei 2018 Voorwoord De meimaand komt er aan en zo naderen we stilaan het einde van

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

jaargang 45/week 12: zondag 26 maart 2017 Parochiekern s-heerenhoek H. Willibrorduskerk

jaargang 45/week 12: zondag 26 maart 2017 Parochiekern s-heerenhoek H. Willibrorduskerk LIEF EN LEED: OVERLEDEN: 21 maart: Antonia Apolonia van den Bulck-Goense, weduwe van Henricus van den Bulck, 90 jaar, voorheen wonend te s-heerenhoek. Haar afscheid in besloten kring was op zaterdag 25

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

KALENDER Werkjaar

KALENDER Werkjaar KALENDER Werkjaar 2018-2019 SEPTEMBER 2018 zondag 16 10.00 u. Begin werkjaar zondag 16 10.00 u. Gemeenschappelijke ziekenzalving Lucas dinsdag 18 19.30 u. Gemeenschappelijke doopselvoorbereiding donderdag

Nadere informatie

Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018

Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018 Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018 Moeder Gods Maria V-I Zaterdag 31 december 2016 18u00 Molenbeersel Zondagskerkviering Zondag 1 januari 2017 Openbaring van de Heer, drie koningen. I-II

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 34 dd 24-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 augustus: Tweeëntwintigste zondag door het jaar: Wie zich verheft, wordt vernederd (Lc. 14, 1-14).

Nadere informatie

Infovergadering. Agenda : Welkom. Vormsel. Organisatie catechese. Catecheseploeg / Ouders als mede-catechisten. Inschrijvingen en communicatie.

Infovergadering. Agenda : Welkom. Vormsel. Organisatie catechese. Catecheseploeg / Ouders als mede-catechisten. Inschrijvingen en communicatie. Vormsel 2017 Infovergadering Agenda : Welkom Vormsel Organisatie catechese Catecheseploeg / Ouders als mede-catechisten Inschrijvingen en communicatie Vragen Welkom Bezinningsmoment Onze Vader in de hemel,

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 21 dd 25-05-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 29 mei: Negende zondag door het jaar: Het geloof van de honderdman (Lc. 7, 1-10) Dinsdag 31 mei: Feest

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 22 dd 28-05-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand juni is bijzonder toegewijd aan het H. Hart van Jezus. Zondag 1 juni: Zevende paaszondag: Vader, verheerlijk

Nadere informatie

Sint-Jozefparochie - ACTIVITEITENKALENDER

Sint-Jozefparochie - ACTIVITEITENKALENDER SEPTEMBER 2016 01 do KWB wijkmeestervergadering 02 vr 03 za G 18.00 1 04 zo E 09.30 23 ste zondag dhj 05 ma 06 di 07 wo 08 do 09 vr 10 za G 18.00 2 11 zo E 09.30 24 ste zondag dhj 12 ma 20.00 Vormselcatechese:

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

Op weg naar PINKSTEREN

Op weg naar PINKSTEREN Op weg naar PINKSTEREN Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed voorbeeld liturgie: voor het avondgebed in de kerk (19.15-19.45 uur) voor het gebed thuis voor het gebed in twee- of drietallen

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 22 dd 31-05-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 4 juni: Hoogfeest van Pinksteren: Ontvang de Heilige Geest (Joh 20. 19-23). De Geest des Heren heeft

Nadere informatie

Van dat laatste zijn we overtuigd en daarvoor zetten we ons in, met iedereen die vol hoop aan de toekomst wil bouwen!

Van dat laatste zijn we overtuigd en daarvoor zetten we ons in, met iedereen die vol hoop aan de toekomst wil bouwen! KALENDER Bij het logo Zoals vruchtbare grond is voor een boom, zo is de christelijke traditie voor de geloofsgemeenschap in Assebroek. Het is onmisbaar om goed geworteld te zijn in die hoopvolle en levengevende

Nadere informatie

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage!

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage! EVEN BEZINNEN KERKOPBOUW BISDOM BRUGGE Aan alle vrijwilligers die onze Kerk mee dragen, aan alle parochieassistenten en decanaal secretarissen die hun taken met veel zorg behartigen zeggen wij tijdens

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 19 (07-05-2014) Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 11 mei: Vierde paaszondag: Ik ben de deur voor uw schapen (Joh.10, 1-10): op deze vierde paaszondag bidt

Nadere informatie

VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL

VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL 2018-2019 1 VOOR DE KINDEREN Dag groep achter, Gedoopt Alweer lang geleden, waarschijnlijk toen je nog een baby tje was, kwam je voor het eerst in de kerk. Je bent daar

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 13 dd 29-03-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 2 april: Vijfde zondag in de veertigdagentijd: Opwekking van Lazarus (Joh. 11, 1-45). Zondag 2 april:

Nadere informatie

Federatie Tongeren-Jekervallei: liturgische kalender 2017 dag datum uur plaats. zondag 1/jan 'u Diets-H. St. -Cunibertus 10.

Federatie Tongeren-Jekervallei: liturgische kalender 2017 dag datum uur plaats. zondag 1/jan 'u Diets-H. St. -Cunibertus 10. Federatie Tongeren-Jekervallei: liturgische kalender 2017 dag datum uur plaats. zondag 1/jan.017 09.00'u Diets-H. St. -Cunibertus maandag 2/jan.017 09.00'u Rutten-Kapel dinsdag 03/jan. 09.00'u Nerem-Kapel

Nadere informatie

Kennismakingsweekend Tongerlo. Film Jezus: wie is Hij? deel 1 en zoektocht in de kerk. Film Jezus: wie is Hij? deel 1 en zoektocht in de kerk

Kennismakingsweekend Tongerlo. Film Jezus: wie is Hij? deel 1 en zoektocht in de kerk. Film Jezus: wie is Hij? deel 1 en zoektocht in de kerk VORMSELCATECHESE KALENDER 2015 2016 Pastorie: Pastorijstraat 30 contact Liesbeth 0474 94 57 91 of gorisliesbeth@icloud.com Kerk: Houtmarkt 1 Kapel Mariadal: Klein Overlaar 3 (ingang via Vroentestraat)

Nadere informatie

Gelovig afscheid vieren in de parochie Machelen Sint-Gertrudis

Gelovig afscheid vieren in de parochie Machelen Sint-Gertrudis Als een dierbare sterft... Gelovig afscheid vieren in de parochie Machelen Sint-Gertrudis Een geliefde mens verliezen is een pijnlijk en ingrijpend gebeuren. Het afscheid raakt het hart van een gezin of

Nadere informatie

KALENDER werkjaar

KALENDER werkjaar KALENDER werkjaar 2017- 2017- Bij het logo Zoals vruchtbare grond is voor een boom, zo is de christelijke traditie voor de geloofsgemeenschap in Assebroek. Het is onmisbaar om goed geworteld te zijn in

Nadere informatie

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur Liturgie van zondag 24 februari 2019 in de Hervormde Dorpskerk Aanvang 14.30 uur Zing allemaal en maak muziek! De dienst wordt geleid door dominee David ten Voorde. Muzikale medewerking wordt verleend

Nadere informatie

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN Drie-en-dertigste zondag door het jaar, 13 november 2016 Nederlandse vertaling: NRL, 2015

Nadere informatie

Datumslijst! Van 1 januari januari 2020

Datumslijst! Van 1 januari januari 2020 Datumslijst! Van 1 januari 2019 1 januari 2020 Weekendvieringen. Zaterdagavond: 18u00: 1 ste en 3 de zaterdag van de maand: Kessenich 2 de en 4 de zaterdag van de maand: Kinrooi 5 de zaterdag van de maand:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 18 dd 03-05-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 7 mei: Vierde paaszondag: Ik ben de deur voor uw schapen (Joh.10, 1-10): op deze vierde paaszondag bidt

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

Nieuws van de voorbereiding op het Vormsel TOV6 Tweedaagse

Nieuws van de voorbereiding op het Vormsel TOV6 Tweedaagse Nieuws van de voorbereiding op het Vormsel TOV6 Tweedaagse Omdat Pasen en dus ook het Vormsel (3 weken na Pasen) niet op een vaste datum vallen, geldt dit dus ook voor onze tweedaagse (1 week voor het

Nadere informatie

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Inleiding / Catecheseploeg Vormsel: wat? hoe? waarom? Organisatie catechese Ouders als mede-catechisten Inschrijvingen

Nadere informatie

ROOSTER. Donderdag 12 oktober uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale. Vrijdag 13 oktober

ROOSTER. Donderdag 12 oktober uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale. Vrijdag 13 oktober ROOSTER Donderdag 12 oktober Vrijdag 13 oktober Zaterdag 14 oktober Zondag 15 oktober Maandag 16 oktober Dinsdag 17 oktober In de kerk. Generale Repetitie voor de Themaviering (einde 22.00). 19.00 uur

Nadere informatie

Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit.

Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit. Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit. In de linker kolom zie je hieronder de data, uren en kerken waarop gedoopt wordt. In de rechterkolom zie je dat bij elke doopdatum een voorbereidingsavond hoort. Daar

Nadere informatie

Sint Pietersparochie Activiteitenkalender 2016

Sint Pietersparochie Activiteitenkalender 2016 Sint Pietersparochie Activiteitenkalender 2016 januari 2016 vrijdag 1 januari 2016 zaterdag 2 januari 2016 zondag 3 januari 2016 maandag 4 januari 2016 dinsdag 5 januari 2016 woensdag 6 januari 2016 19

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

Animatie Vrolijke en fijne noot door deze Geestige Dag Doorheen heel het gebouw

Animatie Vrolijke en fijne noot door deze Geestige Dag Doorheen heel het gebouw PROGRAMMA GEESTIG DOORLOPEND 10u -15u Animatie Vrolijke en fijne noot door deze Geestige Dag Doorheen heel het gebouw Catechese@theMovies Inspirerende kortfilmpjes Auditorium eerste verdieping De Talentade

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 19 dd 13-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 mei: Zevende paaszondag: Dat zij één mogen zijn zoals wij ( Joh. 17, 11-19). Maandag 18 mei begint

Nadere informatie

Infovergadering. Agenda : Welkom. Vormsel. Organisatie catechese. Catechese : Catechisten - Inhoud. Inschrijvingen en communicatie.

Infovergadering. Agenda : Welkom. Vormsel. Organisatie catechese. Catechese : Catechisten - Inhoud. Inschrijvingen en communicatie. Vormsel 2018 Infovergadering Agenda : Welkom Vormsel Organisatie catechese Catechese : Catechisten - Inhoud Inschrijvingen en communicatie Vragen Welkom Bezinningsmoment Infovergadering Agenda : Welkom

Nadere informatie

Liefde als kruispunt. Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging Welkomstlied

Liefde als kruispunt. Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging Welkomstlied Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging 2007 Liefde als kruispunt Welkomstlied kom en vier het feest met mij. kom en vier het feest met mij. kom en vier het feest met mij. luister naar het Woord van God.

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

bij avondwake en kerkelijke uitvaart

bij avondwake en kerkelijke uitvaart Informatie bij avondwake en kerkelijke uitvaart Rooms-katholieke parochies van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin Maasdijk - Poeldijk Heenweg - s Gravenzande Kwintsheul - De Lier

Nadere informatie

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief december TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht,

Nadere informatie

Bijbelrooster 19 februari 25 februari. Thema: Jij en de gemeente. Dinsdag 19 februari - Dichtbij

Bijbelrooster 19 februari 25 februari. Thema: Jij en de gemeente. Dinsdag 19 februari - Dichtbij Bijbelrooster 19 februari 25 februari Thema: Jij en de gemeente Dinsdag 19 februari - Dichtbij En in het midden van de zeven kandelaren Een, de Zoon des mensen gelijk zijnde, bekleed met een lang kleed

Nadere informatie

Zondagsbrief 7 januari 2018

Zondagsbrief 7 januari 2018 Zondagsbrief 7 januari 2018 Voorganger : ds. John Boogaard Ouderling : Jeroen Nagtegaal Kind vd zondag : Cas Collecten 1 e : Diaconie 2 e : Kerk Denkt u bij de uitgang aan de Zendingsbus? De opbrengst

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Sint-Vincentius LITURGISCHE VIERINGEN

Sint-Vincentius LITURGISCHE VIERINGEN Sint-Vincentius LITURGISCHE VIERINGEN Woensdag 20 mei 19.00 u. Sint-Vincentius Donderdag 21 mei Maria Goretti géén eucharistieviering Vrijdag 22 mei 18.30 u. Sint-Vincentius Zaterdag 23 mei 17.00 u. Maria-Goretti

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale uur - Viering met cantor. Geen bijeenkomsten

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale uur - Viering met cantor. Geen bijeenkomsten ROOSTER Donderdag 11 januari Vrijdag 12 januari Zaterdag 13 januari Zondag 14 januari Maandag 15 januari Dinsdag 16 januari Woensdag 17 januari Liturgisch koor Cantate Domino en projectzangers. We repeteren

Nadere informatie

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is.

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is. INTRO Tijd voor week 3 van de Focus 21 days Challenge. De afgelopen twee weken hebben we ons gefocust op God en gefocust op (acties van) geloof, deze week gaan we ons focussen op liefde. In de tijd waarin

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter 3de aanzet Toen Jezus op zekere dag aan zijn leerlingen vroeg maar gij, wie zegt gij dat Ik ben?, was het Petrus die namens allen antwoordde: Gij zijt de Christus, de Zoon van de Levende God. Petrus sprak

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie