LITURGISCHE VIERINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LITURGISCHE VIERINGEN"

Transcriptie

1 Federatie Sint-Kruis Week 20 dd LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 mei: Hoogfeest van Pinksteren: Ontvang de Heilige Geest (Joh 20, 19-23). De Geest des Heren heeft een nieuw begin gemaakt, in al wat leeft en groeit Zijn Adem uitgezaaid. Maandag 25 mei: Pinkstermaandag: De Geest zal bij U blijven (Joh 14, 15-17). Vanaf morgen begint opnieuw de tijd door het jaar (groene kleur). Maandag 25 mei: H. Gregorius VII, paus: De monnik Hildebrand ( ), de latere paus Gregorius, heeft een diepgaande invloed gehad op de geschiedenis van de middeleeuwen. Met een duidelijke kijk op de noden van zijn tijd en een onvermoeibare inzet probeerde hij de Kerk los te maken van de feodale macht en onder de geestelijken de tucht te herstellen. Hij stierf in ballingschap in 1085 te Salerno. Dinsdag 26 mei: H. Filippus Neri, priester: Deze priester van Florentijnse afkomst maar met een Romeinse opvoeding wist de gestrengheid van de zaligsprekingen met blijdschap op te nemen. Hij was keer op keer te zien in vervoering voor het H. Sacrament en gaf zich restloos aan jongeren, zieken en gevangenen. Hij stichtte het Oratorium van de Goddelijke liefde. Woensdag 27 mei: H. Augustinus van Kantelberg, bisschop: Augustinus werd door paus Gregorius de Grote naar Engeland gezonden in 597 aan het hoofd van een groep Romeinse monniken, om aan de Saksen het evangelie te verkondigen. Deze zending slaagde volkomen. Nadat hij tot bisschop van Canterbury werd gewijd, organiseerde hij er de Kerk en kerstende het volk, hoewel hij trouw bleef aan de tradities. Hij stierf omstreeks 605. SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË Zaterdag 23 mei Hoogfeest van Pinksteren u. Eucharistieviering. Woensdag 27 mei u. Eucharistieviering. Zaterdag 30 mei u. Eucharistieviering.

2 Zondag 31 mei u. Vormselviering. Vormheer is E.H. Hugo Pieters. HEILIGE KRUISVERHEFFING Zondag 24 mei Hoogfeest van Pinksteren u. Eucharistieviering voor overleden echtgenoot, vader en grootvader. Maandag 25 mei Er is geen eucharistieviering om uur. Woensdag 27 mei u. Morgengebed (getijdengebed) in de kapel. Donderdag 28 mei u. Eucharistieviering. Vrijdag 29 mei u. Avondgebed (getijdengebed) in de kapel. Zaterdag 30 mei u. Vormselviering. Vormheer is E.H. Carmino Bohez, moderator van de federatie Brugge-Polderhaven. Zondag 31 mei u. Eucharistieviering voor overleden echtgenoot, vader en grootvader. SINT-THOMAS VAN KANTELBERG Zaterdag 23 mei Er is geen eucharistieviering om uur. Zondag 24 mei Hoogfeest van Pinksteren u. Eucharistieviering voor Mevr. Mariette Dobbelaere. Feestelijke eucharistieviering voor 20 jaar Kerk en 5 jaar pastoor Hugo. Deze viering wordt opgeluisterd door het dames- en herenkoor. Na de viering een feestelijke receptie. Dinsdag 26 mei u. Eucharistieviering uit dank aan Onze-Lieve-Vrouw omwille van werk.

3 Woensdag 27 mei u. Eucharistieviering. Donderdag 28 mei u. Eucharistieviering. Vrijdag 29 mei u. Eucharistieviering. Zaterdag 30 mei u.vormselviering. Vormheer is E.H. Hugo Pieters. Er is geen eucharistieviering om uur. Zondag 31 mei u. Eucharistieviering voor Hr. en Mevr. Octaaf en Maria Cocquyt-Kerckhof. 20 jaar nieuwe kerk in Male en 5 jaar pastoor Hugo 20 jaar geleden nodigde het parochiaal team veel mensen uit om aanwezig te zijn op de inwijding van de nieuwe kerk op 25 juni De leden van het team waren toen: E. H. Jos Gheysens, E. H. Dirk Debruyckere, E. H. Michiel Hostens, E. Z. Albertine Ceyssens, mevrouw Lut De Smidt-Desoete, mijnheer Geert Aelter-Engelbeen. Van private kapel tot parochiekerk Paul Vanderschaeghe schreef toen: Het begon lang geleden met een kleine kapel aan de kalsijde van Male op de grond van het kasteel De Vijvers. Daar werd op vraag van de toenmalige kasteeleigenaar, Thomas van der Plancke, de stichting van een kapel bekrachtigd door de bisschop van Brugge op 15 juni (Het huidige hoofdaltaar in de weekkapel is het altaar van deze kapel uit 1680) In 1871 werd de kapel door Eugène baron de Peellaert en zijn vrouw Hortense van Hoonacker vergroot. De kapel werd door Mgr. Faict, bisschop van Brugge opnieuw ingewijd op 11 januari Ze kreeg het statuut van privaat oratorium. Er mochten echter op zondag geen missen doorgaan. Veel inwoners van Male bezochten deze kapel. Daardoor gaf de pastoor van de Heilige Kruisverheffing de toelating om daar ook op zondag mis te vieren. In 1935 besloot kanunnik Decoene om op zondag mis te vieren in de meisjesschool gelegen op Djillekensveld. Het

4 was een noodoplossing, die elke week veel werk vroeg. (De klas werd omgebouwd op zaterdagnamiddag tot kapel en op zondagnamiddag omgekeerd.) Op 23 februari 1950 kwamen kanunnik Decoene en E. Z. overste van de zusters van Maria van Pittem overeen om naast de school een kapel met zaal te bouwen. Op 21 oktober 1951 werd de nieuwe kapel ingezegend door kanunnik Deschepper, deken. Ze kreeg de naam van de Heilige Thomas van Kantelberg. Doch de droom van kanunnik Decoene reikte verder. Hij wilde een echte kerk in een erkende parochie. Hij deed veel inspanningen en verkreeg zelfs een bouwgrond voor de kerk, gelegen tussen de Beukenlaan, de Vuurkruisenlaan en de Vijversdreef. Hij zou de realisatie echter nooit beleven. Op 31 augustus 1962 werd de nieuwe parochie op de wijken Male en Maleveld officieel erkend. E. H. Albert Schotte werd de eerste pastoor. In 1968 kwamen de eerste concrete bouwplannen voor een nieuwe kerk. Na een wedstrijd met een ex aequo liepen de plannen vast. Een droom leek voorbij. Maar intussen groeide Male. Na pastoor Schotte werd E. H. Stefaan Vankerschaver pastoor nadien E. H. Jos Gheysens. De gemeente Sint-Kruis werd gefusioneerd bij de stad Brugge. De gemeente Sint-Kruis bestond niet meer en het nieuwe stadsbestuur schoof de bouwplannen voor zich uit. In 1989 werden opnieuw gesprekken gevoerd tussen de kerkraad en de stad Brugge voor een nieuwe kerk. Er werd zoals in 1968 een wedstrijd uitgeschreven om een nieuwe kerk te bouwen. De jury koos voor het werk van Groep 3, het driemanschap H. Markey, O. Vermandele, H. Verbeke. Na het uiteenvallen van deze Groep 3 nam H. Markey het werk op zich. Vanaf 1991 volgden de verschillende goedkeuringen. In mei 1993 werden de werken toegewezen aan de Brugse Algemene Bouwonderneming. (Pastoor Jos Gheysens, de kerkfabriek, het parochiaal team hadden ondanks de financiële steun van de stad Brugge, de Vlaamse gemeenschap en het bisdom nog vele financiële en andere zorgen. Het was niet niets! Er waren vele kopzorgen er was heel veel werk zeker vrijwilligerswerk. Dank aan allen van 20 jaar geleden!) Bij de opening van de kerk werd ook één klok in de toren gehangen. Ze kreeg de naam van de eerste twee pastoors: Albert Stefaan. En dan was er de feestelijke opening van de nieuwe kerk op 25 juni (De bijdrage van Paul Vanderschaeghe werd ingekort. De stukjes tussen haakjes zijn invoegingen van pastoor Hugo.)

5 Van 1995 tot 2015 Pastoor Jos Gheysens heeft niet lang kunnen genieten van de nieuwe kerk. In 1998 werd hij benoemd tot deken van Lichtervelde en later van Poperinge. Pastoor Filiep Callens werd de nieuwe pastoor in Pastoor Filiep en het team, later de overleggroep, en de kerkfabriek zorgden voor de verdere uitrusting van de kerk. Zo kwamen er twee klokken, een orgel, digitale projectie en nog zo veel meer bij. Het was allemaal het werk van veel toewijding en inspanning. In 2010 nam pastoor Hugo de fakkel over nadat pastoor Filiep benoemd was tot deken van Tielt. Ook nu werd er samen met velen verder aan de kerk gewerkt. Er kwam een nieuwe digitale projectie, vernieuwen van de verwarming, een nieuwe doopvont, een mooi schilderij van de Heilige Thomas van Kantelberg gekregen van de zusters van de Sint-Trudo abdij - enz. De kerk is echt het religieuze knooppunt van de parochiegemeenschap Sint-Thomas.

6 5 jaar pastoor Hugo 5 jaar geleden werd ik op Palmzondag 2010 aangesteld tot herder van Sint-Kruis met als standplaats Male. Het was geen gemakkelijke start omwille van mijn ziekte. Ik kon pas echt beginnen in september 2010 net als onze bisschop. 5 jaar herderen het kan maar dank zij de steun van vele medewerkers. Dank zij jullie allen konden we toch heel wat realiseren in de voorbije jaren. Het is te veel om op te noemen. Ik denk toch dankbaar terug aan onze vieringen voor 50 jaar parochie aan ons samenzijn op zondag of de maaltijden. Het doet me allemaal veel deugd. Ik ben enorm dankbaar om jullie allen. Laten we dit vieren op zondag 24 mei om uur in de kerk van Male. Ieder is welkom. Wie in de viering is kan genieten van een heerlijk aperitief en daarna frietjes, vlees, drankjes. De overleggroep en ikzelf ontmoeten jullie graag op 24 mei 2015 omwille van alles wat jullie doen. Pastoor Hugo en de overleggroep Male EVEN BEZINNEN LEERHUIS De zevende editie van het Leerhuis loopt stilaan ten einde. Op dinsdag 26 mei om uur komen we nog eens samen met alle groepen voor een slotbijeenkomst in de H. Godelievekerk te Roeselare. Ht koor De Colores uit Torhout brengt die avond een gevarieerd programma met fragmenten van Jesaja uit de zeven beurten en met tal van liederen. De bisschop zorgt voor een zendingswoord en er is ruim tijd voor een gezellige receptie.

7 LIEF EN LEED WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP Andreas, Julian en Leonard Nechelput, gedoopt op 3 mei in Sint-Thomas van Kantelberg. WE VERTROUWEN TOE AAN DE VERREZEN HEER Hilda De Groote, uitvaartdienst op 11 mei in Heilige Kruisverheffing. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE Maandag 25 mei om uur: repetitie voor de vormelingen, ook gedeeltelijk samen met het koor Cantate. Woensdag 27 mei om uur: vormselwake. Vrijdag 29 mei om uur: algemene repetitie. Zondag 31 mei om uur: Vormselviering. Vormheer is E.H. Hugo Pieters, pastoormoderator van de federatie St-Kruis. HEILIGE KRUISVERHEFFING DANK JE WEL Hartelijk dank aan juf Marijke en de kinderen van het vierde Leerjaar C van SASK voor de mooie tekstjes voor Moederdag! VORMSELCATECHESE Zondag 10 mei was de laatste vormselcatechese. Zaterdag 30 juni om uur ontvangen 40 jongens en meisjes het sacrament van het heilig Vormsel. Vormheer is E.H. Carmino Bohez, pastoor-moderator van de federatie Polderhaven. We nodigen hierbij ook de parochianen uit om de vormelingen te steunen in hun keuze, en danken reeds bij voorbaat zeer hartelijk allen die op één of andere manier meegewerkt hebben aan bijeenkomsten en vieringen.

8 Priester Christophe Thienpont was opnieuw van de partij om de vormelingen rond te leiden in zijn bijbelse tuin. Aan de hand van allerlei symbolen kon hij de vormelingen iets meegeven ivm met bijbel en geloof. Eric zorgde weer voor een boeiend bezoek aan de kerk: bezienswaardigheden, maar vooral ook wat ze over ons geloof vertellen. Agnes en Lien brachten in het klooster een getuigenis over ziekenbezoek. In een knutselmoment maakten ze enkele wenskaarten voor een zieke of bejaarde uit de buurt.

9 In de pastorie keken en luisterden de vormelingen naar het getuigenis van Jan en Irena over het leven in Kongo en hun inzet voor het schoolproject in Kisantu. Donderdag 28 mei om uur: algemene repetitie voor ALLE VORMELINGEN. Zaterdag 30 mei om uur: HEILIG VORMSEL. Vormelingen moeten ten laatste om uur aanwezig zijn. Aansluitend bij de viering om 16 uur: receptie in de pastorie voor alle medewerkers. NEOS Vrijdag 29 mei van tot uur: petanque. SINT-THOMAS VAN KANTELBERG ZIEKENZORG Meimaand is bedevaartmaand. Daarom vertrokken we samen op 4 mei naar Meetkerke om Maria te eren. Volgens de legende zou het houten beeld in de 15de eeuw opgevist zijn uit de zee door Blankenbergse vissers en via een ezel in Meetkerke zijn terecht gekomen. Elk van ons kwam met zijn of haar eigen intenties bidden bij Onze-Lieve-Vrouw. Na de eucharistieviering, die werd voorgegaan door onze proost van ziekenzorg E.H. Joris Weyts en die door zuster Viviane samengesteld was, brandde bijna iedereen een kaarsje bij het beeld van Maria voor een persoonlijke intentie. De sfeer was rustig en vredig en iedereen was blij om er gewoon bij te zijn. Dank aan E.H. Weyts en Zuster Viviane voor de mooie dienst, het heeft iedereen van ons deugd gedaan. Bij een gezellige babbel achteraf, smaakten de koffie en de pannekoekjes heerlijk.

10 VORMSELCATECHESE Maandag 25 mei van tot uur: repetitie vormselviering. Donderdag 28 mei van tot uur: repetitie vormselviering. Zaterdag 30 mei om uur: voorbereiding en aansluitend om uur: HEILIG VORMSEL. De vormheer is E.H. Hugo Pieters. Zondag 7 juni om uur: dankviering voor de vormelingen en de eerste communicanten. Zondag 7 juni om uur: receptie in t Couvent voor de ouders, de vormelingen en de eerste communicanten met mogelijkheid tot aankopen, foto s en dvd s. MARKANT Woensdag 27 mei: Bedrijfsbezoek Frambozenkwekerij Devlieghere.

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 23 dd 10-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 juni: Elfde zondag door het jaar: Het rijk is als een mosterdzaadje (Mc. 4, 26-34). Dinsdag 16 juni:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 17 dd29-04-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 3 mei: Vijfde paaszondag: Wie in mij blijft, draagt veel vrucht (Joh. 15, 1-8). Zondag 3 mei: HH. Filippus

Nadere informatie

Vormsel Heilige Kruisverheffing

Vormsel Heilige Kruisverheffing Vormsel Heilige Kruisverheffing Dinsdag 19 mei was er ook voor de vormelingen van de H. Kruisverheffing een wake. In een eerste deeltje werden de voorbije catechesebijeenkomsten kort opgeroepen. Daarna

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 20 dd 18-05-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 22 mei: Hoogfeest van de Heilige Drie-eenheid: Al wat de Vader heeft, is ook het mijne (Joh. 16, 12-15).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 16 dd 22-04-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 26 april: Vierde paaszondag: De goede herder geeft zijn leven (Joh.10, 11-18). Woensdag 29 april: H.

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 23 dd 08-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 juni: Elfde zondag door het jaar: Haar zonden zijn haar vergeven, want ze heeft veel liefde betoond

Nadere informatie

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel.

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. Samen schilderen en knutselen. Aandachtig voor de Jezus-film. Nog even

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 06 dd 10-02-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 februari: Eerste zondag in de veertigdagentijd: Door de Geest naar de woestijn gevoerd (Lc. 4, 1-13).

Nadere informatie

WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP

WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP EVEN BEZINNEN LIEF EN LEED WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP Arwen De Pourcq, gedoopt op 14 mei in AZ Sint-Jan. Lou Claerhout, gedoopt op 11 juni in Sint-Baafs. Axelle Lefevere, gedoopt op 25 juni in

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 18 dd 06-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 10 mei: Zesde paaszondag: Dat mijn vreugde in u moge zijn en uw vreugde volkomen wordt (Joh. 15, 09-17).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 25 dd 18-06-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 22 juni: Twaalfde zondag door het jaar: Ieder haar van uw hoofd is geteld (Mt. 10, 26-33) Zondag 22 juni:

Nadere informatie

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Intredeprocessie met twaalf apostelen. De voetwassing ten teken van dienstbaarheid. De apostelen rond het altaar. Aanbidding op het einde van de viering. Goede Vrijdag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 34 dd 24-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 augustus: Tweeëntwintigste zondag door het jaar: Wie zich verheft, wordt vernederd (Lc. 14, 1-14).

Nadere informatie

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet.

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet. Sint-Thomas Male Kerstnachtviering: Alles is klaar Net voor de viering Jezus is er nog niet. Opening van de viering door pastoor Hugo. Els Arnout (sopraan) en Elien Rogiers (piano) ondersteunen de nachtviering.

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

Het kerkgebouw Huis van God

Het kerkgebouw Huis van God Het kerkgebouw Huis van God Tekenwaarde TTemidden van vele andere gebouwen die worden gebruikt voor bewoning en bedrijvigheid is een kerk de ruimte voor de ontmoeting met God. Kerken staan meestal op een

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 20 dd 17-05-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 21 mei: Zesde paaszondag: Ik zal de Vader vragen en Hij zal u een andere helper geven (Joh. 14, 15-21).

Nadere informatie

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot.

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot. Een van de oudste huizen, nu infocentrum voor toeristen. Nog een gezellig straatje in de oude binnenstad. Zaterdagavond 30 juli was er een Social Evening Programme, een gezellig samenzijn met medewerkers

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 22 dd 01-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 5 juni: Tiende Zondag door het jaar: Jongeling, ik zeg je, sta op (Lc. 7, 11-17). Zondag 5 juni: H. Bonifatius,

Nadere informatie

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten Het sacrament van Het vormsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten Het sacrament van Het vormsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD VAN KRUIS NAAR OPSTANDING April 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 1 april ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 2 april 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 22 dd 28-05-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand juni is bijzonder toegewijd aan het H. Hart van Jezus. Zondag 1 juni: Zevende paaszondag: Vader, verheerlijk

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 19 dd 11-05-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 15 mei: Hoogfeest van Pinksteren: De Geest zal U alles leren (Joh 14, 15-26). De Geest des Heren heeft

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 20 (14-05-2014) Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 18 mei: Vijfde paaszondag: Ik ben de weg, de waarheid en het leven (Joh. 14, 1-12). Zondag 18 mei: H.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 24 dd 15-06-2016 Federatie Sint-Kruis Editie: 1268 Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 19 juni: Twaalfde zondag door het jaar: De Mensenzoon moet veel lijden (Lc. 9,

Nadere informatie

Plechtigheden Goede Week en Pasen

Plechtigheden Goede Week en Pasen Plechtigheden Goede Week en Pasen 1 april Palmzondag 10.00 uur Hoogmis Jezus wordt feestelijk onthaald in Jeruzalem. Wij vieren de Eucharistie met palmwijding en processie en nodigen jong en oud hierbij

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 21 dd 25-05-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 29 mei: Negende zondag door het jaar: Het geloof van de honderdman (Lc. 7, 1-10) Dinsdag 31 mei: Feest

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer, In deze brochure

Nadere informatie

Vogelenzang OLV Tenhemelopneming. Heemstede BAVO. Heemstede OLV Hemelvaart Zaterdag 2 april. Bennebroek Jozef. Datum. Jaar C

Vogelenzang OLV Tenhemelopneming. Heemstede BAVO. Heemstede OLV Hemelvaart Zaterdag 2 april. Bennebroek Jozef. Datum. Jaar C Zaterdag 2 april Zondag 3 april W & C viering Eucharistieviering Eucharistieviering Eucharistieviering Beloken Pasen, Pastor Dekker Pastor Quadvlieg Pastor Geels Zondag van de Goddelijke Senioren Dames

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond

Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond 1 Zie dia 2 Maria is de patrones van ons bisdom, Een patroonheilige, zo leert ons de kerkgeschiedenis, is een heilige die ons tot voorbeeld is

Nadere informatie

Altaar en lezenaar. Ontmoeting met de Heer

Altaar en lezenaar. Ontmoeting met de Heer Altaar en lezenaar Ontmoeting met de Heer Eucharistie en Woord EHet altaar is het hart van een kerkgebouw. Het woord altaar komt van het Latijnse woord altare. Dat betekent hoogte. Op deze goed zichtbare

Nadere informatie

Federatie Tongeren-Jekervallei: liturgische kalender 2017 dag datum uur plaats. zondag 1/jan 'u Diets-H. St. -Cunibertus 10.

Federatie Tongeren-Jekervallei: liturgische kalender 2017 dag datum uur plaats. zondag 1/jan 'u Diets-H. St. -Cunibertus 10. Federatie Tongeren-Jekervallei: liturgische kalender 2017 dag datum uur plaats. zondag 1/jan.017 09.00'u Diets-H. St. -Cunibertus maandag 2/jan.017 09.00'u Rutten-Kapel dinsdag 03/jan. 09.00'u Nerem-Kapel

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten In de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 33 dd 17-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 21 augustus: Eenentwintigste zondag door het jaar: Zij zullen komen uit het oosten en het westen (Lc.

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de

Nadere informatie

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage!

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage! EVEN BEZINNEN KERKOPBOUW BISDOM BRUGGE Aan alle vrijwilligers die onze Kerk mee dragen, aan alle parochieassistenten en decanaal secretarissen die hun taken met veel zorg behartigen zeggen wij tijdens

Nadere informatie

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. Eucharistie- en Gebedsvieringen HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 24 dd 17-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 21 juni: Twaalfde zondag door het jaar: Zelfs wind en water gehoorzamen Hem. (Mc. 4, 35-41) Zondag 21

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 32 dd 10-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 augustus: Twintigste zondag door het jaar: Geen vrede maar verdeeldheid (Lc. 12, 49-53) Zondag 14

Nadere informatie

Gemeenschappelijk Parochieteam 5 januari 2010

Gemeenschappelijk Parochieteam 5 januari 2010 Parochie VerrezenHeer Heilig Sacrament Aanwezig: Pastoor Paul Gemeenschappelijk Parochieteam 5 januari 2010 PT Verrezen Heer: Lucia (kosteres), Theo Decker (diaken), Patrick Claes, Arlette Lenaerts, Greta

Nadere informatie

jaargang 45/week 17: 30 april 2017 Parochiekern s-heerenhoek H. Willibrorduskerk

jaargang 45/week 17: 30 april 2017 Parochiekern s-heerenhoek H. Willibrorduskerk LIEF EN LEED: OVERLEDEN: 21 maart: Antonia Apolonia van den Bulck-Goense. 24 maart: Franca van Dongen. 03 april: Apolonia Boonman- de Baar. BIJZONDERE COLLECTES: 07 mei: Roepingenzondag 14 mei: Caritascollecte-

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

Antonius van Padua. Activiteiten Maart Juli Antonius van Paduakerk Groesbeekseweg 96 Nijmegen

Antonius van Padua. Activiteiten Maart Juli Antonius van Paduakerk Groesbeekseweg 96 Nijmegen Antonius van Padua Activiteiten Maart Juli 2015 Antonius van Paduakerk Groesbeekseweg 96 Nijmegen www.avpnijmegen.nl Maart 4 maart Woensdag 10.30 12.15 uur. Leerhuis. Verzorgd door Albert Meijer. 4 maart

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 33, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, 2015-2016 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer,

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 17 (periode 2 mei tot 8 mei 2015) graag binnen voor 24 april.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 17 (periode 2 mei tot 8 mei 2015) graag binnen voor 24 april. Informatie parochieblad editie van 22 april 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 17 (periode 2 mei tot 8 mei 2015) graag

Nadere informatie

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 4 maart. H. Casimirus 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Zlm. Louis Van Gool. Zondag 5 maart. Eerste Zondag van de Veertigdagentijd. 11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Bertha

Nadere informatie

VORMSEL- CATECHESE Ouderavond 27 september

VORMSEL- CATECHESE Ouderavond 27 september VORMSEL- CATECHESE 2017-2018 Ouderavond 27 september Welkom! Wie zijn wij? Kort: Nieuwe regeling vormselvieringen vanuit bisdom Wat willen we jullie vanavond vertellen? Deel 1: algemene info Pauze met

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 01 dd 07-01-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 11 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan, gezalfd met de heilige Geest (Mc. 1, 7-11).

Nadere informatie

uitnodiging programma 100-jarig jubileum R.K. kerk Weiteveen 31 mei - 1 juni - 2 juni 2019

uitnodiging programma 100-jarig jubileum R.K. kerk Weiteveen 31 mei - 1 juni - 2 juni 2019 uitnodiging en programma 100-jarig jubileum R.K. kerk Weiteveen 31 mei - 1 juni - 2 juni 2019 vrijdag 31 mei 2019 19.30 uur Presentatie van de film: "Toen leeft nog! " een film over de geschiedenis van

Nadere informatie

Igor de Bliquy wordt tot priester gewijd

Igor de Bliquy wordt tot priester gewijd De Bliquy Igor 5 maart 1982 Port Elisabeth (R.S.A. Zuid-Afrika) -heden Levensbeschrijving 27/08/2011: priesterwijding te Ieper door Jozef De Kesel Pastoor Parochiefederatie Zalige-Margareta,Ieper. 27 augustus

Nadere informatie

Deze vergoeding wordt aangegeven met een fiscale fiche 281.50.

Deze vergoeding wordt aangegeven met een fiscale fiche 281.50. Lijst met afspraken tussen de provinciegouverneur en het bisdom Brugge met betrekking tot bepaalde uitgavenposten in de rekeningen van de kerkfabrieken. Voorafgaande opmerking met betrekking tot de bewijsstukken

Nadere informatie

Sint-Pieter Oostkamp. Enkele hoogtepunten uit 2018

Sint-Pieter Oostkamp. Enkele hoogtepunten uit 2018 Sint-Pieter Oostkamp Enkele hoogtepunten uit 2018 Januari 2018 Op 8 januari zongen we zoals ieder jaar De Kerst uit Telkens schitterend geregisseerd door Dirk Plasschaert. Let op de mooie kostuums van

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 19 dd 13-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 mei: Zevende paaszondag: Dat zij één mogen zijn zoals wij ( Joh. 17, 11-19). Maandag 18 mei begint

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 16-04-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 20 april: Paaszondag: De Heer moest uit de doden opstaan (Joh.20.1-9). Begin van de paastijd, in de liturgie

Nadere informatie

Nieuws van de voorbereiding op het Vormsel TOV6 Tweedaagse

Nieuws van de voorbereiding op het Vormsel TOV6 Tweedaagse Nieuws van de voorbereiding op het Vormsel TOV6 Tweedaagse Omdat Pasen en dus ook het Vormsel (3 weken na Pasen) niet op een vaste datum vallen, geldt dit dus ook voor onze tweedaagse (1 week voor het

Nadere informatie

Kennismakingsweekend Tongerlo. Film Jezus: wie is Hij? deel 1 en zoektocht in de kerk. Film Jezus: wie is Hij? deel 1 en zoektocht in de kerk

Kennismakingsweekend Tongerlo. Film Jezus: wie is Hij? deel 1 en zoektocht in de kerk. Film Jezus: wie is Hij? deel 1 en zoektocht in de kerk VORMSELCATECHESE KALENDER 2015 2016 Pastorie: Pastorijstraat 30 contact Liesbeth 0474 94 57 91 of gorisliesbeth@icloud.com Kerk: Houtmarkt 1 Kapel Mariadal: Klein Overlaar 3 (ingang via Vroentestraat)

Nadere informatie

Infovergadering. Agenda : Welkom Bezinning - Tafelgesprek. Catechese : inhoud & organisatie. Inschrijvingen en communicatie.

Infovergadering. Agenda : Welkom Bezinning - Tafelgesprek. Catechese : inhoud & organisatie. Inschrijvingen en communicatie. Vormsel 2019 Infovergadering Agenda : Welkom Bezinning - Tafelgesprek Catechese : inhoud & organisatie Inschrijvingen en communicatie Vragen Vormsel Wat : Sacrament Persoonlijke keuze van jongere/ouders

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 24 dd 11-06-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 15 juni: Hoogfeest van de Heilige Drie-eenheid: Zozeer heeft God de wereld liefgehad (Joh. 3, 16-18).

Nadere informatie

Een kalender van Kerk zijn

Een kalender van Kerk zijn Een kalender van Kerk zijn Werkjaar Liturgisch jaar Diocesane initiatieven Vieren Verkondigen Gemeenschap Dienen Wat te doen vooraf, en terugkerende activiteiten September Nagaan welke initiatieven er

Nadere informatie

HET WAREN MOOIE, ZINVOLLE JAREN! Beste parochianen van het dekenaat Dendermonde

HET WAREN MOOIE, ZINVOLLE JAREN! Beste parochianen van het dekenaat Dendermonde AFSCHEID DEKEN PAUL DE BAERE Nu zondag 2 oktober neemt E.H. Paul De Baere afscheid van het dekenaat Dendermonde. Dit zal gebeuren tijdens een feestelijke viering in de dekenale kerk om 11 uur. Na de viering

Nadere informatie

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten Het sacrament van Het huwelijk Sacramenten Sacramenten IIn de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de In het evangelie willen Farizeeën Jezus op de proef stellen zeven sacramenten. Sacramenten met een

Nadere informatie

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Inleiding / Catecheseploeg Vormsel: wat? hoe? waarom? Organisatie catechese Ouders als mede-catechisten Inschrijvingen

Nadere informatie

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Ter gelegenheid van het 50 ste verjaardag van het Tweede Vaticaans Concilie werd door Paus Benedictus XVI het kerkelijke

Nadere informatie

Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette?

Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette? Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette? Waarmee vullen bedevaarders hun flessen aan de grot van Lourdes? Welke twee gebeden bid

Nadere informatie

Bibliotheek en kerk onder één dak. Gedeeld gebruik in Hoeseltse parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Maria Middelares, Roger Verjans, voorzitter kerkfabriek

Bibliotheek en kerk onder één dak. Gedeeld gebruik in Hoeseltse parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Maria Middelares, Roger Verjans, voorzitter kerkfabriek Bibliotheek en kerk onder één dak. Gedeeld gebruik in Hoeseltse parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Maria Middelares, Roger Verjans, voorzitter kerkfabriek Ons even voorstellen : wie zijn wij Tonen enkele foto

Nadere informatie

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort De viering begint bij droog weer in de tuin van de pastorie. Daar vindt de

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST Op kerstavond, maandag 24 dec., is er om 20.00u een

Nadere informatie

Vogelenzang OLV Tenhemelopneming. Heemstede BAVO. Heemstede OLV Hemelvaart Zaterdag 6 februari. Bennebroek Jozef. Datum. Jaar C

Vogelenzang OLV Tenhemelopneming. Heemstede BAVO. Heemstede OLV Hemelvaart Zaterdag 6 februari. Bennebroek Jozef. Datum. Jaar C Zaterdag 6 februari Zondag 7 februari W & C viering Eucharistieviering Eucharistieviering Eucharistieviering 5e zondag door het jaar Pastor Dekker Pastor Quadvlieg en Pastor Geels Senioren Diaken v. Peperstraten

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN Drie-en-dertigste zondag door het jaar, 13 november 2016 Nederlandse vertaling: NRL, 2015

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie KERK & leven Hoboken. LERARENGEBED / t WEGELTJE DE WEGEL- HEILIG HART

LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie KERK & leven Hoboken. LERARENGEBED / t WEGELTJE DE WEGEL- HEILIG HART LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie 0341 - KERK & leven Hoboken DE WEGEL- HEILIG HART Zaterdag 28 septemer 18.00 u. Viering in de Wegelkapel Lector: Gaby De Swaene Zondag 29 september

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN DE GEEST DAALT NEER OVER DE APOSTELEN Juni 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 3 juni ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 4 juni 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten Het sacrament van Het huwelijk Sacramenten Sacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag

Nadere informatie

WAT ALS? HUWELIJKSBELOFTE. Net doorheen de humor voel je goed aan wat een huwelijksbelofte ten volle is. Straffe woorden vanuit een groeiperspectief

WAT ALS? HUWELIJKSBELOFTE. Net doorheen de humor voel je goed aan wat een huwelijksbelofte ten volle is. Straffe woorden vanuit een groeiperspectief WAT ALS? WAT ALS? HUWELIJKSBELOFTE Net doorheen de humor voel je goed aan wat een huwelijksbelofte ten volle is. Straffe woorden vanuit een groeiperspectief WAT ALS? HUWELIJKSBELOFTE Net doorheen de humor

Nadere informatie

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade.

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade. Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 5 Mei 2018 tot 29 Juni 2018 6 mei 2018 6e Zondag van Pasen Dopeling: / Doopviering Priester Byzantijnse kerk Byzantijns koor Han Brinkhof en Sander van Maarseveen

Nadere informatie

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter 3de aanzet Toen Jezus op zekere dag aan zijn leerlingen vroeg maar gij, wie zegt gij dat Ik ben?, was het Petrus die namens allen antwoordde: Gij zijt de Christus, de Zoon van de Levende God. Petrus sprak

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016 Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december 2015-20 november 2016 Kalender bisdom van Breda (versie 17-12-2015) Datum Basilieken Bisdom en Sint Franciscuscentrum Parochies Activiteiten in Rome 26/12/2015

Nadere informatie

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 Uit de pen van de pastoor Wanneer op een zomeravond de lucht dreigend donker wordt en de wind begint op te steken dan weten

Nadere informatie

19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B

19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B NAAMOPGAVE: GROEIEN 19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B Intredelied: Kijk eens om je heen Verwelkoming: Welkom in deze viering, heel speciaal aan jullie, vormelingen. Vandaag gaan jullie het zeggen,

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 33 dd 19-08-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 23 augustus: Eenentwintigste zondag door het jaar: Naar wie zouden we gaan? (Joh.6, 60-69). Maandag 24

Nadere informatie

LES 2. Invloed van je gezin. Lees. Lees. Maak Maak een voorbeeld van een dier. Leer. Bid Bid dat je een positieve invloed zal.

LES 2. Invloed van je gezin. Lees. Lees. Maak Maak een voorbeeld van een dier. Leer. Bid Bid dat je een positieve invloed zal. Invloed van je gezin De ouders van Debbie gingen scheiden toen zij 6 jaar was. Ze was haar hele leven naar de kerk gegaan-- soms met haar moeder en soms met haar vader, omdat zij een verschillend geloof

Nadere informatie