LITURGISCHE VIERINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LITURGISCHE VIERINGEN"

Transcriptie

1 Week 20 dd Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 21 mei: Zesde paaszondag: Ik zal de Vader vragen en Hij zal u een andere helper geven (Joh. 14, 15-21). Maandag, dinsdag en woensdag na de zesde paaszondag zijn de Kruisdagen. Er wordt bijzonder gebeden voor de vruchten der aarde (vaak met processie). Donderdag 25 mei: Hoogfeest van Ons Heer Hemelvaart: 40 Dagen na pasen vieren we Jezus' hemelvaart. Zie, Ik ben met u, alle dagen (Mt. 26, 16-20). Begin van de noveen naar Pinksteren toe, Kom, Heilige Geest. Donderdag 25 mei: H. Gregorius VII, paus: De monnik Hildebrand ( ), de latere paus Gregorius, heeft een diepgaande invloed op de geschiedenis van de Middeleeuwen. Met een duidelijke kijk op de noden van zijn tijd en een onvermoeibare inzet probeert hij de Kerk los te maken van de feodale macht en onder de geestelijken de tucht te herstellen. Hij sterft in ballingschap in 1085 te Salerno. Vrijdag 26 mei: H. Filippus Neri, priester: Deze priester van Florentijnse afkomst maar met een Romeinse opvoeding weet de gestrengheid van de zaligsprekingen met blijdschap op te nemen. Hij is keer op keer te zien in vervoering voor het H. Sacrament en geeft zich restloos aan jongeren, zieken en gevangenen. Hij sticht het Oratorium van de Goddelijke liefde. Zaterdag 27 mei: H. Augustinus van Kantelberg, bisschop: Augustinus wordt door paus Gregorius de Grote naar Engeland gezonden in 597 aan het hoofd van een groep Romeinse monniken, om aan de Saksen het evangelie te verkondigen. Deze zending slaagt volkomen. Nadat hij tot bisschop van Canterbury wordt gewijd, organiseert hij er de Kerk en kerstent het volk, hoewel hij trouw blijft aan de tradities. Hij sterft omstreeks 605. HEILIGE KRUISVERHEFFING Zaterdag 20 mei u. Eerste communie voor de kinderen van Mozaïek u. Eucharistieviering Zondag 21 mei u. Eucharistieviering. Maandag 22 mei u. Eucharistieviering.

2 Dinsdag 23 mei u. Vormselwake. Woensdag 24 mei u. Morgengebed (getijdengebed) in de kapel u. Eucharistieviering. Donderdag 25 mei Ons-Heer-Hemelvaart u. Eucharistieviering. Zaterdag 27 mei u. Eucharistieviering Zondag 28 mei u. Eucharistieviering voor Hr. en Mevr. Rudolf en Blondine Timmerman-Clyncke, Emma, Michel en Stefaan Timmerman. SINT-THOMAS VAN KANTELBERG Zaterdag 20 mei u. Eucharistieviering ter nagedachtenis van Hr. en Mevr. Marcel Vandille en Diana Vandierendonck, overleden ouders Mattheus - Vandierendonck, Adrienne Claeys, Edmond Vandille, Emma Coene. Zondag 21 mei u. Eerste Communie voor de kinderen van GO! De Linde en VBS Kantelberg. Dinsdag 23 mei u. Eucharistieviering voor Zr. Madeleine De Meyere. Woensdag 24 mei u. Eucharistieviering voor overledene (C.V.N.) en (H.D.). Er is geen eucharistieviering om uur. Donderdag 25 mei Ons-Heer-Hemelvaart u. Eucharistieviering voor de intenties van de gemeenschap van Male. Vrijdag 26 mei u. Eucharistieviering voor een overledene. Zaterdag 27 mei u. Eucharistieviering voor de Hr. André Musschoot en Mevr. Marie-Louise Brusselle. Zondag 28 mei u. Eucharistieviering voor overleden familie. Voor Mevr. Mariette Dobbelaere, echtgenote van de Hr. Roger Van Damme.

3 Voor Eerwaarde Zuster Madeleine De Meyere. Meimaand Mariamaand Met WZC Westervier naar O.L.V van Ver-Assebroek Op vrijdag 5 mei en dinsdag 12 mei gaan de bewoners van wzc. Westervier en residentie Hof Bladelin én de bezoekers van dvc Sparke Viers op bedevaart naar O..L.V. van Ver- Assebroek. De federatie Sint-Kruis wordt uitgenodigd om aan te sluiten. Hiermee geven we uiting aan onze groeiende verbondenheid. Gezamenlijk plaatsen we ons in de eeuwenoude traditie van pelgrimeren. Veraf of dichtbij komen mensen bidden en vertroosting zoeken bij de Moeder Gods. Te voet, met de fiets of per auto, in groep, alleen of met enkelen, altijd zijn er bedevaarders in de kerk. Jong en minder jong, iedereen heeft wel iets toe te vertrouwen aan Maria. Vanwaar de bedevaart naar O.L.V. van Ver-Assebroek? De legende vertelt hoe Balthasar Lanoy, een rooms-katholiek gelovige, als passagier meereist met een schip waarop bijna iedereen behoort tot de hervormde Nederlandse kerk. Balthasar heeft een marmeren beeldje van Maria bij zich en gaat elke dag geknield tot haar bidden opdat de lange zeereis goed zou verlopen. De protestanten beschuldigen hem daarop van afgoderij. Ze nemen het beeld af en werpen het in zee. Maar het marmeren beeldje gaat niet onder, niettegenstaande verwoede pogingen van de manschappen. Het blijft boven water drijven en de boot volgen. Eén onder hen is intussen zo onder de indruk van het beeld dat hij het gaat opvissen en gedurende de rest van de reis verborgen houdt. Aan land schenkt hij het aan de katholieke medevaarder, die het op zijn beurt stuurt naar zijn zus, een begijn in Diksmuide. Deze wonderbare geschiedenis wordt uitgebeeld in de glasramen vooraan in de kerk. De geestelijke leider van de begijn is pastoor Pieter Verhaeghe, waardoor het beeld na haar overlijden, bij hem terecht komt. In 1720 wordt E.H. Pieter Verhaeghe pastoor benoemd te Assebroek en brengt hij het miraculeus Mariabeeldje mee. Het beeld wordt ter verering in een nis geplaatst in de kerk. Sedertdien komen er zoveel mensen op bedevaart dat de kerk enkele malen moet vergroot worden tot de huidige kerk, de kerk van O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Ver-Assebroek, en dit tot op vandaag. Wij zijn er enkelen van. Telkens met een veertigtal mensen zijn we samen en na het welkom zingen we Liefde gaf u duizend namen, wat vrij vlug een grote samenhorigheid teweegbrengt. Twee bedevaartpsalmen worden alternerend voorgelezen. Psalm 122 brengt de bedevaart van de stammen van Israël naar Jeruzalem in herinnering, psalm 8 de schoonheid van de schepping onderweg. Het Magnificat mag niet ontbreken. Want ook Maria trekt op bedevaart naar haar nicht Elisabeth om haar het grote nieuws te vertellen van het goddelijk leven in haar schoot. In de voorbeden vertrouwen we al onze zorgen en die van kerk en wereld toe aan O.L.V. en bidden we telkens een weesgegroet. Ondertussen wordt een kaarsje

4 aangestoken bij Maria. De woorddienst sluiten we af met het zingen van Te Lourdes op de bergen. Nadien krijgt iedereen nog ruim te tijd even bij Maria te verwijlen en kunnen de aanwezigen het miraculeus beeld vereren. En er wacht hen allen nog een heerlijke pannenkoek in een naburige tearoom. Wilfried

5 De onzichtbare Maria Niet alleen God is onzichtbaar. Soms moet een mens ook zoeken naar Maria. Toen wij lang geleden ons huis kochten, groeide er een wingerd tegen de muur van ons stadstuintje. In de herfst kleurden de bladeren rood en vielen daarna af. Toen pas ontdekten we in een hoek een verweerd Mariabeeldje. We wisten niet goed wat we ermee aan moesten. Het was nog voordat retro hip werd en we wilden liever niet uitpakken met een stuk geloof dat in onze ogen eerder oubollig was. Dus lieten we de wingerd elk jaar weer zijn gang gaan. In de zomer was onze Maria onzichtbaar, maar ze was er wel. Ze luisterde naar alle gesprekken die passeerden: de warmte en drukte van gezinsmaaltijden, de kwinkslagen als er vrienden op bezoek waren, de stille zorgen over de kinderen, de kleine ergernissen van het werk, de analyse van de meest uiteenlopende wereldproblemen. De idealen werden in de loop van de jaren wat kleiner, maar de hoop bleef taai. En Maria bleef glimlachen. In de loop der jaren leerde ik dat Maria op God lijkt. Ze is er altijd. We mogen haar vergeten, maar ze laat ons niet in de steek. Ze heeft alles gehoord, maar ze zet ons niet onder druk. Alleen af en toe vangen we een glimp van haar op. En misschien haalt ze dan het beste in ons naar boven. De laatste jaren zie ik haar vaker dan vroeger. Misschien wordt de wingerd oud, of ben ik het zelf? Binnenkort ga ik vast met haar praten. Voor sommige onderdelen van je geloof heb je nu eenmaal een heel leven nodig. Uit de Nieuwsbrief van Kerknet 7 mei 2017.

6 CENTRAAL KERKBESTUUR Maandag 22 mei om uur in t Couvent: bijeenkomst van alle leden van de kerkfabrieken van het Centraal Kerkbestuur 3: Verkiezing nieuw centraal kerkbestuur 3. EVEN BEZINNEN LIEF EN LEED WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP Driest en Léonne Gouwy, gedoopt op 16 april in Heilige Kruisverheffing. Elise Lammertijn, gedoopt op 22 april in Christus Koning. Kelly en Sharon Igbokwe Ketu, gedoopt op 29 april in Sint-Thomas van Kantelberg. Hailey De Backer, gedoopt op 30 april in Sint-Thomas van Kantelberg. Louise Saron, gedoopt op 7 mei in Heilige Kruisverheffing WE VERTROUWEN TOE AAN DE VERREZEN HEER Nadia De Craecker, uitvaartdienst op 6 mei in Heilige Kruisverheffing.

7 PAROCHIALE BERICHTEN HEILIGE KRUISVERHEFFING VORMSELBEZINNING Woensdag 3 mei waren de vormelingen samen met hun ouders, peters en meters uitgenodigd voor een bezinningsavond geleid door diaken Jean-Yves Verhaeghe. Het was boeiend luisteren over cadeaus voor de buitenkant, en cadeaus voor de binnenkant, de betekenis van een goeie vormselpeter of -meter, en over belangrijke symbolen uit de vormselviering: zalving met chrisma, handoplegging, en het kruisje. REPETITIE KOOR Woensdag 17 mei om uur in het klooster: repetitie voor het parochiaal koor. VORMSELWAKE Dinsdag 23 mei om uur: vormselwake voor vormelingen, ouders, peters en meters, in de vorm van een vormseltocht naar 7 ankerplaatsen in de kerk: rond een aantal symbolen wisselen de deelnemers uit over wat dit bij hen oproept Daarna receptie. NEOS Zondag 6 augustus vanaf uur: Ma Festival te Lissewege. In samenwerking met Musica Antiqua-Festival van Vlaanderen Brugge presenteert Neos West-Vlaanderen dit jaar War en Peace. Er zijn 3 concerten. s Middags is een verzorgde picknick voorzien.

8 Tussendoor kan je genieten van een leuk terrasje. Op het programma staan: Ode an die Freude van Beethoven, Missa L Homme Armé polyfonie uit de tijd van Keizer Karel V en Allegorie van het Verlangen (Het Hooglied tussen West en Oost) met werken van Machaut, Monteverdi, J.C.Bach en anderen. Volledig programma: Het festival begint in Ter Doest (abdijschuur) en eindigt in de parochiekerk. Wandelafstand is ongeveer 5 km. Toegangsprijs Neos-leden: 60 euro (ingangstickets rang 1, picknick inclusief drankje en koffie). Inschrijven is betalen op rek.nr. BE van Neos Sint-Kruis met vermelding: Ma festival Lissewege en dit vóór 30 mei. SINT-THOMAS VAN KANTELBERG GEMENGD ZANGKOOR CANTATE Er is repetitie op vrijdag 19 mei en dinsdag 23 mei, telkens om uur. HET GRAFELIJK SLOT MALE Vrijdag 23 juni om en uur: "Margriet van Male, Theatrale lezing naar de bekroonde roman Jonkvrouw (J.-C. Van Rijckeghem en P. van Beirs) Margriet van Male is de erfgename van Vlaanderen. Ze droomt van een witte ridder die haar naar een kasteel in de wolken zal voeren. Maar de ridders die ze ontmoet zijn allemaal sufferds die niet bestand zijn tegen haar pittige karakter en haar opvliegende aard. Op een dag beslist haar vader met wie ze die zomer zal huwen... Actrice/Woordkunstenares Sabine Goethals (focus-wtv/theater zamzam) kruipt in de huid van Margriet van Male en vertelt over de laatste gravin van Vlaanderen met theaterfragmenten uit de succesvolle theatervoorstelling en de gelijknamige bekroonde roman Jonkvrouw.

9 Een boeiend stukje theater! Inkom 10 euro. Voorstelling geschikt voor families: 11+ Verkoopadressen: Tearoom/Restaurant Usilia, Pelderijnstraat 6 Axa Zakenkantoor Vandille, Malehoeklaan 70 De Pastorie van Male, Brieversweg 332 NIEUWS UIT DE BUURT TRAUMA-VERWERKING BIJ KINDEREN Maandag 22 mei om uur in de Cultuurfabriek, Stationsstraat 22, 8340 Sijsele: lezing over traumaverwerking bij jonge kinderen ingrijpende gebeurtenissen in een gezin. De spreker is Sarah Bal, Dr. klinische psychologie en gedragstherapeut UZ Gent. Organisatie: Markant Sijsele in samenwerking met Markant Sint-Kruis en de Opvoedingswinkel Brugge. Inschrijven bij Markant Sijsele kristine.roelans@gmail.com De toegang voor markantleden is gratis.

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 18 dd 06-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 10 mei: Zesde paaszondag: Dat mijn vreugde in u moge zijn en uw vreugde volkomen wordt (Joh. 15, 09-17).

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 20 dd 18-05-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 22 mei: Hoogfeest van de Heilige Drie-eenheid: Al wat de Vader heeft, is ook het mijne (Joh. 16, 12-15).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 19 dd 10-05-2017 Federatie Sint-Kruis Editie: 1268 Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 mei: Vijfde paaszondag: Ik ben de weg, de waarheid en het leven (Joh. 14,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 22 dd 01-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 5 juni: Tiende Zondag door het jaar: Jongeling, ik zeg je, sta op (Lc. 7, 11-17). Zondag 5 juni: H. Bonifatius,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 23 dd 10-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 juni: Elfde zondag door het jaar: Het rijk is als een mosterdzaadje (Mc. 4, 26-34). Dinsdag 16 juni:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 21 dd 24-05-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 mei: Zevende paaszondag: Vader, verheerlijk Uw Zoon (Joh. 17, 1-11). Woensdag 31 mei: Feest van Maria

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 06 dd 10-02-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 februari: Eerste zondag in de veertigdagentijd: Door de Geest naar de woestijn gevoerd (Lc. 4, 1-13).

Nadere informatie

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Intredeprocessie met twaalf apostelen. De voetwassing ten teken van dienstbaarheid. De apostelen rond het altaar. Aanbidding op het einde van de viering. Goede Vrijdag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 24 dd 14-06-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 18 juni: Elfde zondag door het jaar: de oogst is groot, maar arbeiders zijn er weinig (Mt. 9,36-10,8).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 20 dd 20-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 mei: Hoogfeest van Pinksteren: Ontvang de Heilige Geest (Joh 20, 19-23). De Geest des Heren heeft

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 16 dd 22-04-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 26 april: Vierde paaszondag: De goede herder geeft zijn leven (Joh.10, 11-18). Woensdag 29 april: H.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 23 dd 08-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 juni: Elfde zondag door het jaar: Haar zonden zijn haar vergeven, want ze heeft veel liefde betoond

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 18 dd 03-05-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 7 mei: Vierde paaszondag: Ik ben de deur voor uw schapen (Joh.10, 1-10): op deze vierde paaszondag bidt

Nadere informatie

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel.

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. Samen schilderen en knutselen. Aandachtig voor de Jezus-film. Nog even

Nadere informatie

Vormsel Heilige Kruisverheffing

Vormsel Heilige Kruisverheffing Vormsel Heilige Kruisverheffing Dinsdag 19 mei was er ook voor de vormelingen van de H. Kruisverheffing een wake. In een eerste deeltje werden de voorbije catechesebijeenkomsten kort opgeroepen. Daarna

Nadere informatie

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten Het sacrament van Het vormsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten Het sacrament van Het vormsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP

WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP EVEN BEZINNEN LIEF EN LEED WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP Arwen De Pourcq, gedoopt op 14 mei in AZ Sint-Jan. Lou Claerhout, gedoopt op 11 juni in Sint-Baafs. Axelle Lefevere, gedoopt op 25 juni in

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 32 dd 10-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 augustus: Twintigste zondag door het jaar: Geen vrede maar verdeeldheid (Lc. 12, 49-53) Zondag 14

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 21 dd 25-05-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 29 mei: Negende zondag door het jaar: Het geloof van de honderdman (Lc. 7, 1-10) Dinsdag 31 mei: Feest

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten In de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette?

Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette? Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette? Waarmee vullen bedevaarders hun flessen aan de grot van Lourdes? Welke twee gebeden bid

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD VAN KRUIS NAAR OPSTANDING April 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 1 april ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 2 april 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten Het sacrament van Het doopsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen)

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen) Dag van het Woord OPNAME IN DE KERKGEMEENSCHAP & overhandiging Evangelie/ Woord van God Opname in de Kerkgemeenschap Catechumenen of geloofsleerlingen zijn volwassenen die een lange weg afleggen om christen

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 34 dd 24-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 augustus: Tweeëntwintigste zondag door het jaar: Wie zich verheft, wordt vernederd (Lc. 14, 1-14).

Nadere informatie

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten Het sacrament van Het doopsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Leerplan Orthodoxe Godsdienst Secundair Onderwijs - 1 e jaar BSO

Leerplan Orthodoxe Godsdienst Secundair Onderwijs - 1 e jaar BSO Leerplan Orthodoxe Godsdienst Secundair Onderwijs - 1 e jaar BSO Bij 1 BSO worden sommige benadering door elkaar verweven. Het leven van Jezus uit de bijbelse benadering wordt geïntegreerd in het onderdeel

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

Welkom op onze doopviering.

Welkom op onze doopviering. Welkom op onze doopviering. Sint-Lambertusparochie, Beerse P: priester/voorganger C: catechist P of/en M: papa en mama PE en/of ME: peter en meter Begroeting door de catechist Welkom door de ouders P/M

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli de zondag van de zomer. PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli de zondag van de zomer. PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus Protestants Kralingen PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli 2015 6 de zondag van de zomer VOORBEREIDING verwelkoming en mededelingen

Nadere informatie

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten Het sacrament van Het huwelijk Sacramenten Sacramenten IIn de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de In het evangelie willen Farizeeën Jezus op de proef stellen zeven sacramenten. Sacramenten met een

Nadere informatie

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom. Naam:

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom. Naam: Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom Naam: Het Christendom Hallo, dit is de vragenlijst die hoort bij de website over geestelijke stromingen. Je kunt de website vinden

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN Drie-en-dertigste zondag door het jaar, 13 november 2016 Nederlandse vertaling: NRL, 2015

Nadere informatie

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten Het sacrament van Het huwelijk Sacramenten Sacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot.

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot. Een van de oudste huizen, nu infocentrum voor toeristen. Nog een gezellig straatje in de oude binnenstad. Zaterdagavond 30 juli was er een Social Evening Programme, een gezellig samenzijn met medewerkers

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A)

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Intredelied: ZJ 748: Mijn hart zingt voor de Heer. Begroeting P. Van harte welkom aan iedereen in deze viering. Wij vieren vandaag

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4 DUINZICHTKERK, zondag 20 januari 2019 2 e zondag van Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. J. Rinzema, Laren Ouderling van dienst: Jenny du Pon Diaken van dienst: Willemien de Vlieger

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPDRACHT VAN DE HEER IN DE TEMPEL We vieren vandaag het hoogfeest Opdracht

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Naar aanleiding van de lezingen vandaag, over het ophouden van de manna uit Jozua 5 en het teken van brood en vis uit Johannes 6, wil ik graag twee

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 31 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Laetare Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr.

Orde van dienst zondag 31 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Laetare Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Orde van dienst zondag 31 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Laetare Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Leo Lommers -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Het logo als gespreksopener. Een catechetische handreiking

Het logo als gespreksopener. Een catechetische handreiking Het logo als gespreksopener Een catechetische handreiking 2 Het Jaar van het Geloof Van 11 oktober 2012 (de begindatum van Vaticanum II en de publicatiedatum van de Catechismus van de Katholieke Kerk)

Nadere informatie

Het sacrament van. De wijding. Sacramenten

Het sacrament van. De wijding. Sacramenten Het sacrament van De wijding Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Moge God ons, die samen met Maria wachten op de gave van de Heilige Geest, zijn genade en vrede schenken. Amen.

Moge God ons, die samen met Maria wachten op de gave van de Heilige Geest, zijn genade en vrede schenken. Amen. Gebedsdienst dinsdag 15 mei 1990 Thema: Met Maria biddend om de Heilige Geest Begroeting Moge God ons, die samen met Maria wachten op de gave van de Heilige Geest, zijn genade en vrede schenken. Amen.

Nadere informatie

DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK

DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK Les 5 voor 3 november 2018 De vroege kerk is een geweldig voorbeeld van eenheid. Hoe bereikten ze die eenheid? Kunnen we dezelfde eenheid hebben in de kerk

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

Het sacrament van. De wijding. Sacramenten

Het sacrament van. De wijding. Sacramenten Het sacrament van De wijding Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 De Heer zei tegen Mozes: Zeg tegen Aäron en zijn zonen dat ze de Israëlieten met deze woorden moeten

Nadere informatie

Gebedsmoment aan een Mariakapelletje Zalig gij die hebt geloofd

Gebedsmoment aan een Mariakapelletje Zalig gij die hebt geloofd Gebedsmoment aan een Mariakapelletje Zalig gij die hebt geloofd De meimaand is de maand bij uitstek om een groet te brengen aan Maria, en om een gebedsmoment te houden aan één van de vele Mariakapelletjes

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 33 dd 17-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 21 augustus: Eenentwintigste zondag door het jaar: Zij zullen komen uit het oosten en het westen (Lc.

Nadere informatie

Tijd van Monniken en ridders: Het Christendom

Tijd van Monniken en ridders: Het Christendom Tijd van Monniken en ridders: Het Christendom Monnikenwerk Dit is Jorik, hij is arm Zijn vader werkt op het land Dat land is van de monniken Jorik wil een appel pakken uit de boom Hij valt en breekt een

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we tweede zondag van de Advent. Advent is een tijd

Nadere informatie

Het kerkgebouw Huis van God

Het kerkgebouw Huis van God Het kerkgebouw Huis van God Tekenwaarde TTemidden van vele andere gebouwen die worden gebruikt voor bewoning en bedrijvigheid is een kerk de ruimte voor de ontmoeting met God. Kerken staan meestal op een

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK 1 ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK I. Orde van dienst bij de opname tijdens de eucharistieviering (in voorbereiding van de eerste communie)

Nadere informatie

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje Deze rozenkrans mag je inkleuren, of elke keer dat je een Weesgegroet Maria en Onze Vader hebt gebeden kan je een bijpassende kraal inkleuren. De Weesgegroetkralen

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 20 (14-05-2014) Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 18 mei: Vijfde paaszondag: Ik ben de weg, de waarheid en het leven (Joh. 14, 1-12). Zondag 18 mei: H.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Is Christus dan verdeeld?

Is Christus dan verdeeld? Is Christus dan verdeeld? Voorganger: Jan Willem Doff Open Hof Cantorij o.l.v. Willem Blonk Intochtslied: gezang 289 Welkom Gebed: v Genade zij u en vrede van God, onze Vader, en van de Heer Jezus

Nadere informatie

Belijdenisdienst Pinksteren. Feest van de Geest!

Belijdenisdienst Pinksteren. Feest van de Geest! Liturgie zondag 4 juni 2017 Belijdenisdienst Pinksteren Feest van de Geest! Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Tijn Bouw met medewerking van True Colors Welkom en mededelingen- ouderling van

Nadere informatie

9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar

9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar 9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar De doop wordt bediend aan Emma Sofie Hogendoorn & Samuel Pieter Hendrik de Vaal Je innerlijke zekerheden aanspreken, hoe doe je dat? Over koers houden te

Nadere informatie

Contact houden met onze Schepper

Contact houden met onze Schepper Contact houden met onze Schepper Contact houden met onze Schepper ZEVENDE ZONDAG VAN PASEN 20 mei 2007 Woord- en Communieviering met Mariaverering Woord van welkom Wij komen samen in de naam van de Vader,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Nieuwe kansen geven Openingslied: ZJ 576: Bouwen aan een wereld van rechtvaardigheid. Tijdens het intredelied en de intredeprocessie

Nadere informatie

Plechtigheden Goede Week en Pasen

Plechtigheden Goede Week en Pasen Plechtigheden Goede Week en Pasen 1 april Palmzondag 10.00 uur Hoogmis Jezus wordt feestelijk onthaald in Jeruzalem. Wij vieren de Eucharistie met palmwijding en processie en nodigen jong en oud hierbij

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B

19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B NAAMOPGAVE: GROEIEN 19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B Intredelied: Kijk eens om je heen Verwelkoming: Welkom in deze viering, heel speciaal aan jullie, vormelingen. Vandaag gaan jullie het zeggen,

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Orgelspel Welkom en ontsteken licht Stilte We gaan staan. Introïtuspsalm: lied 668 solo lied 668 - allen psalm 68 : 7 en 11 lied 668 allen Votum, bemoediging

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

Mei: pastorale namiddag: thema: Meimaand Mariamaand. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan

Mei: pastorale namiddag: thema: Meimaand Mariamaand. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan Mei: pastorale namiddag: thema: Meimaand Mariamaand Dia 1 2 3 4 5-8 Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan vooraf: rustige muziek Inleiding: Thema aankondigen:

Nadere informatie

2. Brief van de Paus, Aflaat, Gebeden en oefeningen INLEIDING

2. Brief van de Paus, Aflaat, Gebeden en oefeningen INLEIDING HET JAAR VAN DE PRIESTER ( www.annussacerdotalis.org ) INHOUDSOPGAVE inleiding 1. Activiteiten jaar van de priester - priesterreis naar de sluiting van het jaar van de priester - priestervakantie - symposium

Nadere informatie

Liturgische kalender

Liturgische kalender Liturgische kalender Mariakerke-centrum: zaterdag 18.00 u. Drongen: zondag 9.00 u. Ekkergem: zondag 11.00 u. FEBRUARI 2018 za 3 zo 4 9.00 u. eucharistieviering Drongen 15.30 u. gebedsviering in Drongen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

Liefde als kruispunt. Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging Welkomstlied

Liefde als kruispunt. Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging Welkomstlied Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging 2007 Liefde als kruispunt Welkomstlied kom en vier het feest met mij. kom en vier het feest met mij. kom en vier het feest met mij. luister naar het Woord van God.

Nadere informatie

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur Vredesdienst oecumenische viering voorgangers: ds. A. Matahelumual Th. Jongerius ds. H.H. Schorren organist: Diederik Bos oecumenische cantorij: o.l.v. Diederik Bos Toelichting Liturgische schikking: Vandaag

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond

Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond 1 Zie dia 2 Maria is de patrones van ons bisdom, Een patroonheilige, zo leert ons de kerkgeschiedenis, is een heilige die ons tot voorbeeld is

Nadere informatie

De Bijbel open (05-01)

De Bijbel open (05-01) 1 De Bijbel open 2013 1 (05-01) Vandaag is het de eerste zaterdag in het nieuwe jaar 2013. Ik wil deze uitzending beginnen met u van harte een gezegend Nieuwjaar toe te wensen. Maar wat is een gezegend

Nadere informatie

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016 Eucharistieviering m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort Vijfde zondag van Pasen 24 april 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Uitnodiging tot de communie Jezus Christus zelf

Nadere informatie

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God?

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God? Geliefde mannen, Nog een poosje en dan wordt de mannenconferentie van 2015 gehouden. Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar

Nadere informatie

MET HART EN ZIEL VIEREN EN VERBINDEN

MET HART EN ZIEL VIEREN EN VERBINDEN MET HART EN ZIEL VIEREN EN VERBINDEN DUINZICHTKERK - STARTZONDAG zondag 21 september 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Van harte welkom in de Duinzichtkerk op startzondag. De activiteiten rond deze

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN Adam en Eva in het Paradijs Pieter Serwouters (1586-1657) In deze dienst zal de heilige doop bediend worden aan Josephine, dochter van Hedzer en Laura Uulders en zus van

Nadere informatie