LITURGISCHE VIERINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LITURGISCHE VIERINGEN"

Transcriptie

1 Week 18 dd Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 7 mei: Vierde paaszondag: Ik ben de deur voor uw schapen (Joh.10, 1-10): op deze vierde paaszondag bidt de ganse kerkgemeenschap om roepingen. Maandag 8 mei: H. Macharius: Macharius is van Oosterse afkomst. Hij zou eerst bisschop zijn geweest van Antiochië maar komt later naar het Westen en wordt als monnik opgenomen in de Sint-Baafsabdij te Gent. Hij sterft er op 10 april 1012 als slachtoffer van de melaatsheid. Zijn relieken worden sinds 1067 vereerd en thans bewaard in de kathedraal van Gent. Maandag 8 mei: Feest van het Heilig Bloed: Volgens een oude overlevering brengt Diederik van de Elzas, graaf van Vlaanderen, na de tweede kruistocht de relikwie van het Heilig Bloed mee uit het Heilig Land naar Brugge (1150). Niet lang erna ontstaat de devotie tot het Heilig Bloed met als hoogtepunt de Heilig-Bloedprocessie: aanvankelijk op de eerste maandag na 2 mei, nu op O.L.H.- Hemelvaart. De feestdag van het H. Bloed is gebleven op de eerste maandag of dinsdag na 2 mei. Woensdag 10 mei: H. Damiaan de Veuster: Pater Damiaan leeft van 1840 (Tremelo) tot 1889 (Hawaï). Hij is de apostel van de melaatsen. Op 4 juni 1995 wordt hij door paus Johannes Paulus II zalig verklaard tijdens een eucharistieviering aan de Basiliek van Koekelberg. Hij wordt heilig verklaard door paus Benedictus XVI te Rome op 10 oktober Het lichaam van Pater Damiaan is begraven in de crypte van de Sint-Antoniuskerk in Leuven. Vrijdag 12 mei: HH. Nereus en Achilleus, martelaren: Beide heiligen zijn nog geen christenen tijdens de vervolging onder Diocletianus. Ze dienen in zijn keizerlijk leger. Bij het zien echter van het bloed der martelaren bekeren ze zich tot het geloof in Jezus Christus. Ze worden onthoofd in 304. Vrijdag 12 mei: H. Pancratius, martelaar: Pancratius, hoewel nog maar 14 jaar, sterft wellicht dezelfde dag de marteldood. Hij aarzelt niet zijn jeugdige leeftijd te offeren om Christus trouw te blijven. Zaterdag 13 mei: O.L.Vrouw van Fatima: Tussen mei en oktober van het jaar 1917 is Maria in Fatima zes maal verschenen aan drie herderskinderen, Lucia, Franceso en Jacintha. Naast de oproep tot boete en bekering is er sprake van drie geheimen, die hun worden toevertrouwd. De moeder Gods roept ook op tot het bidden van de rozenkrans. Zaterdag 13 mei: H. Servatius, bisschop: Servatius is waarschijnlijk van oosterse afkomst, maar is de oudste bisschop van ons land van wie het bestaan historisch zeker is. Als bisschop van Tongeren laat hij deze bisschopszetel overplaatsen naar Maastricht waar hij op 13 mei 384 sterft.

2 HEILIGE KRUISVERHEFFING De omhalingen dit weekend zijn bestemd voor Het Werk der Priesterroepingen. Zaterdag 6 mei u. Eucharistieviering Zondag 7 mei u. Eucharistieviering. Maandag 8 mei u. Eucharistieviering. Woensdag 10 mei u. Morgengebed (getijdengebed) in de kapel u. Eucharistieviering. Donderdag 11 mei u. Eucharistieviering. Zaterdag13 mei u. Eucharistieviering Zondag 14 mei Moederdag u. Dankmis voor 60 jaar huwelijk van Hr. en Mevr. Roland en Lucienne Van Hee- Plisnier. SINT-THOMAS VAN KANTELBERG De omhalingen dit weekend zijn bestemd voor Het werk der priesterroepingen. Zaterdag 6 mei u. Eucharistieviering voor een overledene. Zondag 7 mei u. Eucharistieviering voor Mevr. Suzanne Janssens, echtgenote van de Hr. André De Groote. Dankmis voor gouden jubileum. Dinsdag 9 mei u. Eucharistieviering voor Zr. Madeleine De Meyere. Woensdag 10 mei u. Eucharistieviering. Donderdag 11 mei u. Eucharistieviering.

3 Vrijdag 12 mei u. Eucharistieviering. Zaterdag 13 mei u. Eucharistieviering. Zondag 14 mei Moederdag u. Eucharistieviering voor Hr. en Mevr. Antoine en Clara Steevens-Vinaimont en schoonzoon André De Groote. Voor overleden ouders. Na de viering is er receptie in de kerk naar aanleiding van Moederdag. De Goede Week in Sint-Kruis. We blikken nog even terug op de Goede Week, en danken zeer hartelijk allen die kwamen meevieren, en allen die er op een of andere manier hebben toe bijgedragen om de vieringen mooi en zinvol te maken! Palmzondag in de H. Kruisverheffing Jezus zal in vrijheid zijn kruis opnemen en zijn zending tot het einde toe trouw vervullen. Het met palm versierde kruis.

4 Witte Donderdag in de H. Kruisverheffing Het altaar is versierd met enkele typische symbolen: de diaken- en priesterstola, graan, brood en pateen, druiven, water en wijn, water en handdoek voor de voetwassing. Annemie verzorgt de inleidingen. Mathilde leest Kyrie-litanie en voorbeden Myriam brengt de eerste lezing. Geert leidt het koor.

5 Twaalf apostelen, samen met priester Jef en priester Jean-Pierre De Rudder rond het altaar. De voetwassing, symbool van dienstbaarheid. De offergaven worden aangebracht.

6 Consecratie: priester Jean-Pierre De Rudder concelebreert. Een moment van aanbidding op het einde van de viering. Wie het wenst kan nog even blijven.

7 Goede Vrijdag in de H. Kruisverheffing Myriam, Annemie, en priester Jef gaan voor in de Kruiswegbezinning. Pieterjan draagt het kruis bij de 1ste statie. Paaswake in de H. Kruisverheffing Het nieuwe paasvuur wordt aangestoken en gezegend. Vormelingen staan errond. De nieuwe paaskaars wordt aangestoken en gezegend. Diaken Wilfried brengt ze naar voor.

8 Het licht van de Paaskaars wordt eerst doorgegeven aan de medewerkers daarna aan alle aanwezigen tot iedereen een brandend kaarsje heeft.

9 Bij het voorlezen van het scheppingsverhaal wordt bij elke dag een kaars aangestoken op de zevenarmige kandelaar. De zevenarmige kandelaar met brandende kaarsen Het doopwater wordt aangebracht door vormelingen en gewijd door priester Jef.

10 Consecratie Eric en Sarah helpen de communie uitdelenonder twee gedaanten Het versierde koor met Paaskaars, doopwater, zevenarmige kandelaar, kruis met witte doek en met bloemen versierde doornenkroon: Wees niet bang, Hij leeft.

11 De verrezen Heer overwint zonde en dood. LIEF EN LEED WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP Liandro De Neve-Compernolle, gedoopt op 8 april in de H. Kruisverheffing te Wenduine. Ravi Dierickx-Carron, gedoopt op 9 april in Sint-Thomas van Kantelberg. Debersaques Juliette, gedoopt op 16 april in Sint-Thomas van Kantelberg. Catelynn Hubrecht, gedoopt op 22 april in de H. Kruisverheffing. Andreas Reynaert, gedoopt op 23 april in de H. Heilige Kruisverheffing. DECANALE GEBEDSAVOND Donderdag 4 mei om uur in Sint-Thomas van Kantelberg: decanale gebedsavond met bisschop Lode Aerts naar aanleiding van zijn bezoek aan het decanaat Brugge. Organisatie: Sint-Michielsbeweging.

12 EVEN BEZINNEN PAROCHIALE BERICHTEN HEILIGE KRUISVERHEFFING BROEDERLIJK DELEN We danken u zeer hartelijk voor uw giften ten voordele van Broederlijk Delen: 576 euro in de 1ste omhaling, 979 euro in de 2de omhaling, samen 1555 euro. Er was ook nog 508 euro opbrengst van het solidair ontbijt, de bar op zondag, en enkele giften. Na aftrek van 13 euro onkosten voor aankoop van materialen komen we aan een totaal van euro, wat een heel mooi resultaat is, en een stuk beter dan vorige jaren. Hartelijk dank ook aan de werkgroep Broederlijk Delen. Vorig jaar werkten we voor Colombia, en de strijd van de inheemse bevolking tegen grote internationale bedrijven om op hun eigen grond te kunnen blijven wonen en werken, en leven van de gewassen die zij traditioneel kweekten. Van Kerknet ontvingen we het bericht dat een bekende mensenrechtenactivist, Gerson Acosta Salazar, 35 jaar, waarmee Broederlijk Delen samenwerkte, woensdag 19 april bij zijn terugkeer van een vergadering werd vermoord. Vorig jaar bezocht BD hem nog samen met enkele journalisten. Hij is de vijfde sociale leider van die streek die sinds het begin van dit jaar werd vermoord. Sinds begin 2016 zijn al meer dan 150 mensenrechtenverdedigers vermoord in Colombia! PAROCHIAAL TEAM Het Parochiaal Team komt samen op maandag 8 mei. BEDEVAART VER-ASSEBROEK Op vrijdag 5 mei en dinsdag 9 mei gaan de bewoners van het WZC Westervier en het DVC Sparke Viers op bedevaart naar O.L.V. van Ver Assebroek. Wie wil van de federatie Sint- Kruis is uitgenodigd aan te sluiten. We verzamelen om uur aan de kerk. Dan volgt een woorddienst waarin we biddend en zingend onze verlangens aan de Moeder Gods toevertrouwen. Hierdoor geven we ook uiting aan onze verbondenheid met elkaar.

13 ADEM-TOCHT De eerstvolgende bijeenkomst gaat door op woensdag 10 mei om uur in het klooster van de zusters van Maria, Pastorieweg 2. Thema: Christelijke vragen en rituelen rond het levenseinde. SINT-THOMAS VAN KANTELBERG T COUVENT Er is poetsdag in t Couvent op zaterdag 6 mei van 9.00 tot uur en van tot uur. Er is klusdag in t Couvent op zaterdag 13 mei van 9.00 tot uur en van tot uur. Alle hulp is welkom! GEMENGD ZANGKOOR CANTATE Er is repetitie op maandag 8 mei om uur. EERSTE COMMUNIE Dinsdag 9 mei om uur: repetitie in de kerk. VORMSELCATECHESE Zaterdag 13 mei van 9.00 tot uur in de kerk: Module 3 voor de vormelingen.

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 18 dd 06-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 10 mei: Zesde paaszondag: Dat mijn vreugde in u moge zijn en uw vreugde volkomen wordt (Joh. 15, 09-17).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Intredeprocessie met twaalf apostelen. De voetwassing ten teken van dienstbaarheid. De apostelen rond het altaar. Aanbidding op het einde van de viering. Goede Vrijdag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 23 dd 08-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 juni: Elfde zondag door het jaar: Haar zonden zijn haar vergeven, want ze heeft veel liefde betoond

Nadere informatie

Vormsel Heilige Kruisverheffing

Vormsel Heilige Kruisverheffing Vormsel Heilige Kruisverheffing Dinsdag 19 mei was er ook voor de vormelingen van de H. Kruisverheffing een wake. In een eerste deeltje werden de voorbije catechesebijeenkomsten kort opgeroepen. Daarna

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 06 dd 10-02-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 februari: Eerste zondag in de veertigdagentijd: Door de Geest naar de woestijn gevoerd (Lc. 4, 1-13).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 22 dd 01-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 5 juni: Tiende Zondag door het jaar: Jongeling, ik zeg je, sta op (Lc. 7, 11-17). Zondag 5 juni: H. Bonifatius,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 16 dd 22-04-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 26 april: Vierde paaszondag: De goede herder geeft zijn leven (Joh.10, 11-18). Woensdag 29 april: H.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 23 dd 10-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 juni: Elfde zondag door het jaar: Het rijk is als een mosterdzaadje (Mc. 4, 26-34). Dinsdag 16 juni:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 18 dd 04-05-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Vrijdag 6 mei begint de noveen naar Pinksteren toe: Kom, Heilige Geest. Zondag 8 mei: Zevende paaszondag: Mogen

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 19 (07-05-2014) Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 11 mei: Vierde paaszondag: Ik ben de deur voor uw schapen (Joh.10, 1-10): op deze vierde paaszondag bidt

Nadere informatie

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel.

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. Samen schilderen en knutselen. Aandachtig voor de Jezus-film. Nog even

Nadere informatie

Benedictus XVI - Angelus

Benedictus XVI - Angelus Gewoon openbaar consistorie voor de creatie van nieuwe kardinalen en voor de stemming over enkele canonisaties Benedictus XVI - Angelus Sint Pietersplein Hoogfeest van de Cathedra van de heilige Petrus

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD VAN KRUIS NAAR OPSTANDING April 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 1 april ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 2 april 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN Drie-en-dertigste zondag door het jaar, 13 november 2016 Nederlandse vertaling: NRL, 2015

Nadere informatie

Voorbereiding. Dag lieve God,

Voorbereiding. Dag lieve God, Voorbereiding Dag lieve God, Ik mag weer naar U toe komen. Dank U wel! Ik maak een kruisje met wijwater en kniel voor U. Wil U mij helpen om goed te bidden? En zorgt U ervoor dat deze heilige Mis mij helpt

Nadere informatie

Eucharistieviering van 8 juni 2014 Pinksteren

Eucharistieviering van 8 juni 2014 Pinksteren Eucharistieviering van 8 juni 2014 Pinksteren Afscheidsviering van Z.E.H. Deken Johan De Baere Processie met Pinkstericoon doorheen de kerk, voor Pinkstericoon zevenarmige kandelaar. Intredelied: ZJ 409:

Nadere informatie

Federatie Tongeren-Jekervallei: liturgische kalender 2017 dag datum uur plaats. zondag 1/jan 'u Diets-H. St. -Cunibertus 10.

Federatie Tongeren-Jekervallei: liturgische kalender 2017 dag datum uur plaats. zondag 1/jan 'u Diets-H. St. -Cunibertus 10. Federatie Tongeren-Jekervallei: liturgische kalender 2017 dag datum uur plaats. zondag 1/jan.017 09.00'u Diets-H. St. -Cunibertus maandag 2/jan.017 09.00'u Rutten-Kapel dinsdag 03/jan. 09.00'u Nerem-Kapel

Nadere informatie

Plechtigheden Goede Week en Pasen

Plechtigheden Goede Week en Pasen Plechtigheden Goede Week en Pasen 1 april Palmzondag 10.00 uur Hoogmis Jezus wordt feestelijk onthaald in Jeruzalem. Wij vieren de Eucharistie met palmwijding en processie en nodigen jong en oud hierbij

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 34 dd 24-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 augustus: Tweeëntwintigste zondag door het jaar: Wie zich verheft, wordt vernederd (Lc. 14, 1-14).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 19 dd 10-05-2017 Federatie Sint-Kruis Editie: 1268 Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 mei: Vijfde paaszondag: Ik ben de weg, de waarheid en het leven (Joh. 14,

Nadere informatie

Eucharistie vieren. Dankzegging

Eucharistie vieren. Dankzegging Eucharistie Eucharistie vieren viering van de eucharistie is in de Kerk van levensbelang. Het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) noemt de viering van het EDe sacrament van de eucharistie bron en hoogtepunt

Nadere informatie

F O Y E R M A R T H E R O B I N - BRASSCHAAT wekelijks foyerblaadje nr 2 Zondag 6 mei 2018

F O Y E R M A R T H E R O B I N - BRASSCHAAT wekelijks foyerblaadje nr 2 Zondag 6 mei 2018 F O Y E R M A R T H E R O B I N - BRASSCHAAT wekelijks foyerblaadje nr 2 Zondag 6 mei 2018 Het Heilig Misoffer - deel 1 voorbereiding Heilige Eucharistie: hart is van ons geloof! Altijd heeft de mens gezocht

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

Pater Damiaan. Een vriend van de melaatsen. Deze bundel is van...

Pater Damiaan. Een vriend van de melaatsen. Deze bundel is van... Pater Damiaan Een vriend van de melaatsen Deze bundel is van... Dit is het leven van Pater Damiaan! De echte naam van Pater Damiaan is Jozef De Veuster. Hij wordt geboren in Tremelo op 3 januari 1840.

Nadere informatie

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter 3de aanzet Toen Jezus op zekere dag aan zijn leerlingen vroeg maar gij, wie zegt gij dat Ik ben?, was het Petrus die namens allen antwoordde: Gij zijt de Christus, de Zoon van de Levende God. Petrus sprak

Nadere informatie

T O E W IJ D I N G. op bijzondere voorspraak van de. heilige Johannes Paulus II en zalige Jacinta en Francisco. s-hertogenbosch, 22 oktober 2016

T O E W IJ D I N G. op bijzondere voorspraak van de. heilige Johannes Paulus II en zalige Jacinta en Francisco. s-hertogenbosch, 22 oktober 2016 T O E W IJ D I N G van Stichting KINDEREN BIDDEN VOOR KINDEREN aan het ONBEVLEKT HART VAN MARIA op bijzondere voorspraak van de heilige Johannes Paulus II en zalige Jacinta en Francisco s-hertogenbosch,

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

Het sacrament van. De eucharistie. Sacramenten

Het sacrament van. De eucharistie. Sacramenten Het sacrament van De eucharistie Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 32 dd 10-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 augustus: Twintigste zondag door het jaar: Geen vrede maar verdeeldheid (Lc. 12, 49-53) Zondag 14

Nadere informatie

Eucharistieviering van 17 april 2014 Witte Donderdag

Eucharistieviering van 17 april 2014 Witte Donderdag Eucharistieviering van 17 april 2014 Witte Donderdag (Geen bloemen of kandelaars op altaar; vooraan wasbekken, kruik met water en witte handdoek) Kyriale 40 (Schrooten) Intredelied: nr. 367: Wij roemen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Openingslied Welkom en kruisteken P. Welkom op deze eerste zondag van de advent. We beginnen een weg van donker naar licht. En we vragen

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie

De misdienaarsquiz QUIZMASTER

De misdienaarsquiz QUIZMASTER MISDIENAARSDAG De misdienaarsquiz QUIZMASTER Misdienaarsdag QUIZMASTER Pagina 1 van 9 VOORAF Volgende elementen moeten klaarstaan: - Credenstafel met pateen, kelk (inclusief palla en kelkdoekje), ampullen

Nadere informatie

Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette?

Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette? Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette? Waarmee vullen bedevaarders hun flessen aan de grot van Lourdes? Welke twee gebeden bid

Nadere informatie

KALENDER Werkjaar

KALENDER Werkjaar KALENDER Werkjaar 2018-2019 SEPTEMBER 2018 zondag 16 10.00 u. Begin werkjaar zondag 16 10.00 u. Gemeenschappelijke ziekenzalving Lucas dinsdag 18 19.30 u. Gemeenschappelijke doopselvoorbereiding donderdag

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Kaarsen en ramen Licht van de Heer

Kaarsen en ramen Licht van de Heer Kaarsen en ramen Licht van de Heer Er branden kaarsen op het altaar. Lichtende kaarsen begeleiden het evangelie dat wordt voorgelezen. Licht der wereld De belangrijkste kaars is de paaskaars. Veel mensen

Nadere informatie

Het sacrament van. De eucharistie. Sacramenten

Het sacrament van. De eucharistie. Sacramenten Het sacrament van De eucharistie Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de

Nadere informatie

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje Deze rozenkrans mag je inkleuren, of elke keer dat je een Weesgegroet Maria en Onze Vader hebt gebeden kan je een bijpassende kraal inkleuren. De Weesgegroetkralen

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot.

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot. Een van de oudste huizen, nu infocentrum voor toeristen. Nog een gezellig straatje in de oude binnenstad. Zaterdagavond 30 juli was er een Social Evening Programme, een gezellig samenzijn met medewerkers

Nadere informatie

EEN GROOT GELOOF. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Twintigste zondag door het jaar A augustus 2017

EEN GROOT GELOOF. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Twintigste zondag door het jaar A augustus 2017 PAROCHIE HERZELE HOUTEM Twintigste zondag door het jaar A 19-20 augustus 2017 EEN GROOT GELOOF Intredelied: Dit huis, gereinigd en versierd (ZJ 549, 1-2) Dit huis, gereinigd en versierd waar Gods gemeente

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

Ziekenzalving in een gemeenschappelijke viering Een parel in Gods hand

Ziekenzalving in een gemeenschappelijke viering Een parel in Gods hand Ziekenzalving in een gemeenschappelijke viering Een parel in Gods hand Woensdag 20 september 2017 om 14u in kapel Sint Vincentius Maandag 25 september 2017 om 14u in kapel Sint Eloisabeth Kruisteken (Mr.

Nadere informatie

Plaats een lamp niet onder de korenmaat

Plaats een lamp niet onder de korenmaat PAROCHIE HERZELE HOUTEM Vijfde zondag door het jaar A 4 en 5 februari 2017 Plaats een lamp niet onder de korenmaat Keer u niet af van uw medemens. Dan zal uw licht stralen als de dageraad [Matteüs] Intredelied:

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016 Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december 2015-20 november 2016 Kalender bisdom van Breda (versie 17-12-2015) Datum Basilieken Bisdom en Sint Franciscuscentrum Parochies Activiteiten in Rome 26/12/2015

Nadere informatie

jaargang 45/week 17: 30 april 2017 Parochiekern s-heerenhoek H. Willibrorduskerk

jaargang 45/week 17: 30 april 2017 Parochiekern s-heerenhoek H. Willibrorduskerk LIEF EN LEED: OVERLEDEN: 21 maart: Antonia Apolonia van den Bulck-Goense. 24 maart: Franca van Dongen. 03 april: Apolonia Boonman- de Baar. BIJZONDERE COLLECTES: 07 mei: Roepingenzondag 14 mei: Caritascollecte-

Nadere informatie

Tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de. zondag om uur,

Tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de. zondag om uur, Aan de ouders van de leerlingen uit groep 4 Beste ouders, Tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de kerk op zondag om, kan uw kind zijn/haar Eerste H. Communie doen. De eerste stap in onze katholieke

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag

Nadere informatie

Liturgische kalender

Liturgische kalender Liturgische kalender Mariakerke-centrum: zaterdag 18.00 u. Drongen: zondag 9.00 u. Ekkergem: zondag 11.00 u. FEBRUARI 2018 za 3 zo 4 9.00 u. eucharistieviering Drongen 15.30 u. gebedsviering in Drongen

Nadere informatie

De rozenkrans... hoe bid je dat?

De rozenkrans... hoe bid je dat? De rozenkrans... hoe bid je dat? Wie naar de WJD in Keulen is geweest, heeft er zeker eentje gekregen: een WJD mini-rozenkrans. En wie er niet bij was, heeft misschien wel eens een rozenkrans zien liggen

Nadere informatie

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet.

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet. Sint-Thomas Male Kerstnachtviering: Alles is klaar Net voor de viering Jezus is er nog niet. Opening van de viering door pastoor Hugo. Els Arnout (sopraan) en Elien Rogiers (piano) ondersteunen de nachtviering.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort De viering begint bij droog weer in de tuin van de pastorie. Daar vindt de

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 03 dd 15-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 19 januari: Tweede zondag door het jaar: Lam Gods dat de zonde wegneemt (Joh. 1. 29-34). Maandag 20 januari:

Nadere informatie

Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3)

Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3) PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 26-27 januari 2019 3 de zondag jaar C Het Schriftwoord dat gij zojuist gehoord hebt is thans in vervulling gegaan. [Lc 4,21] Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3)

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

OPENING VAN DE VIERING

OPENING VAN DE VIERING OPENING VAN DE VIERING KRUISTEKEN EN BEGROETING INLEIDING GEBED Pastor: Laat ons samen bidden tot God, in wiens Naam wij hier samengekomen zijn, en in wiens Naam deze kinderen zullen worden gedoopt. Heer

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we tweede zondag van de Advent. Advent is een tijd

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST Op kerstavond, maandag 24 dec., is er om 20.00u een

Nadere informatie

Tabernakel en godslamp Thuis bij de Heer

Tabernakel en godslamp Thuis bij de Heer Tabernakel en godslamp Thuis bij de Heer Dag en nacht I In het tabernakel worden na de viering van de eucharistie de overgebleven hosties bewaard. Bij het tabernakel brandt een kaars of lamp als teken

Nadere informatie

Gebedsmoment aan een Mariakapelletje Zalig gij die hebt geloofd

Gebedsmoment aan een Mariakapelletje Zalig gij die hebt geloofd Gebedsmoment aan een Mariakapelletje Zalig gij die hebt geloofd De meimaand is de maand bij uitstek om een groet te brengen aan Maria, en om een gebedsmoment te houden aan één van de vele Mariakapelletjes

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan DUINZICHTKERK, zondag 29 april 2018 Cantáte Domino Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. A. Sterrenburg Ouderling van dienst: Marijke Mootz Diaken van dienst: Niek de Graaf Organist: Gert

Nadere informatie

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter.

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesentwintigste zondag door het jaar C 24-25 september 2016 Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534, 1-2-3) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat

Nadere informatie

Woensdag 6 maart om uur - Aswijding en begin van de veertigdagen/vastentijd). Lezingen: Joël 2, en Mattheüs 6,

Woensdag 6 maart om uur - Aswijding en begin van de veertigdagen/vastentijd). Lezingen: Joël 2, en Mattheüs 6, Januari 2019. Zaterdag 5 januari om 19.00 uur - Openbaring des Heren Hoogfeest. Lezingen: Jesaja 60, 1-6 en Matteüs 2,1-12. Zaterdag 12 januari om 19.00 uur -Doop van de Heer. Lezingen: Jesaja 42, 1-4

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel.

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel. Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse 7 e zondag van de zomer 6 augustus 2017 'U gaf hen brood uit de hemel' Dienst van Schrift en Tafel. voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane Fioreze ontmoeting

Nadere informatie

Liturgische kalender

Liturgische kalender Liturgische kalender Mariakerke-centrum: zaterdag 18.00 u. Drongen: zondag 9.00 u. Ekkergem: zondag 11.00 u. MEI 2019 wo 1 10.30 u. eerste communie Mariakerke-centrum (De Brug en Wijze Eik) vr 3 11.00

Nadere informatie

(Voor het Liturgische jaar C ). Lezingen voor het jaar 2019 voor in parochieblaadje / parochiesite Eys en Nijswiller.

(Voor het Liturgische jaar C ). Lezingen voor het jaar 2019 voor in parochieblaadje / parochiesite Eys en Nijswiller. (Voor het Liturgische jaar C - 2019). Lezingen voor het jaar 2019 voor in parochieblaadje / parochiesite Eys en Nijswiller. De lezingen (1 ste lezing en Evangelielezing) zoals die in de Eucharistievieringen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 Zondag 21 oktober Zuiderkerk Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer Orgelspel Welkom Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 De dag gaat open voor het woord des Heren, zon die wij zoeken, kracht

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk

Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk Vrijdag 28 januari 2012 23.50u Mijn dochter, Ik geef de wereld dit kruistochtgebed (22) om gebeden te worden door de katholieke

Nadere informatie

Eucharistieviering. Geboorte van de H. Johannes de Doper. Johannes is zijn naam. 24 juni 2018

Eucharistieviering. Geboorte van de H. Johannes de Doper. Johannes is zijn naam. 24 juni 2018 Eucharistieviering Geboorte van de H. Johannes de Doper Johannes is zijn naam 24 juni 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Om 12:00 uur begint in de Joriszaal de themabijeenkomst

Nadere informatie

Liturgische kalender

Liturgische kalender Liturgische kalender Mariakerke-centrum: zaterdag 18.00 u. Drongen: zondag 9.00 u. Ekkergem: zondag 11.00 u. MAART 2017 wo 1 19.00 u. aswoensdag: viering Drongen za 4 zo 5 9.00 u. eucharistieviering Drongen

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

GODSDIENST: Processie en schrijn

GODSDIENST: Processie en schrijn Naam: Klas: Klasnummer: Een processie godsdienstige gelovigen in is een optocht een bedevaartsplaats als groepsgewijze, van religieuzen parochie of herinnering en in een aan een goddelijk wonder of ter

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

STILLE ZATERDAG. 31 maart Paaswake. Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt.

STILLE ZATERDAG. 31 maart Paaswake. Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt. STILLE ZATERDAG 31 maart 2018 Paaswake Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt. De vrouwen bij de opstanding, Annie Vallotton voorganger organist ambtsdrager diakenen

Nadere informatie

Rome-impressies van enkele misdienaars en begeleiders.

Rome-impressies van enkele misdienaars en begeleiders. Rome-impressies van enkele misdienaars en begeleiders. Bij gelegenheid van 450(50)jaar bisdom Antwerpen trokken we, als misdienaarsgroep van veertien in een groep van in totaal 500 antwerpse pelgrims,

Nadere informatie

Sterzingen

Sterzingen Sterzingen 2017-2018 Viering Intredelied Nu sijt wellekome (ZJ 201) Welkomstwoord door de voorganger Welkom door sterzanger (s) S. Jezus is geboren voor iedere mens, voor elk kind. Al vierend willen we

Nadere informatie

Gods licht verbindt ons

Gods licht verbindt ons PAROCHIE HERZELE HOUTEM Derde zondag door het jaar A 21 en 22 januari 2017 Gods licht verbindt ons Intredelied: Jezus die langs het water liep (ZJ 562, 1-2) Jezus die langs het water liep en Simon en Andreas

Nadere informatie

Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018

Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018 Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018 Moeder Gods Maria V-I Zaterdag 31 december 2016 18u00 Molenbeersel Zondagskerkviering Zondag 1 januari 2017 Openbaring van de Heer, drie koningen. I-II

Nadere informatie

Van dat laatste zijn we overtuigd en daarvoor zetten we ons in, met iedereen die vol hoop aan de toekomst wil bouwen!

Van dat laatste zijn we overtuigd en daarvoor zetten we ons in, met iedereen die vol hoop aan de toekomst wil bouwen! KALENDER Bij het logo Zoals vruchtbare grond is voor een boom, zo is de christelijke traditie voor de geloofsgemeenschap in Assebroek. Het is onmisbaar om goed geworteld te zijn in die hoopvolle en levengevende

Nadere informatie

Leerplan Orthodoxe Godsdienst Secundair Onderwijs - 2 e jaar BSO

Leerplan Orthodoxe Godsdienst Secundair Onderwijs - 2 e jaar BSO Leerplan Orthodoxe Godsdienst Secundair Onderwijs - 2 e jaar BSO Historische benadering: 4 lessen De Primitieve Kerk: De kenmerken van de eerste christenen. Het Apostolisch Concilie (begrip, aanvaarding).

Nadere informatie

Leerplan Orthodoxe Godsdienst Secundair Onderwijs - 1 e jaar BSO

Leerplan Orthodoxe Godsdienst Secundair Onderwijs - 1 e jaar BSO Leerplan Orthodoxe Godsdienst Secundair Onderwijs - 1 e jaar BSO Bij 1 BSO worden sommige benadering door elkaar verweven. Het leven van Jezus uit de bijbelse benadering wordt geïntegreerd in het onderdeel

Nadere informatie

De God van liefde en vrede zal met u zijn

De God van liefde en vrede zal met u zijn PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM Heilige Drie-eenheid 10 11 juni 2017 De God van liefde en vrede zal met u zijn Want God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gezonden om de wereld te veroordelen, maar om door

Nadere informatie

HET PAASTRIDUÜM GEMEENSCHAP AAN DE BRON

HET PAASTRIDUÜM GEMEENSCHAP AAN DE BRON HET PAASTRIDUÜM GEMEENSCHAP AAN DE BRON Van alle vieringen is de paaswake de liturgie bij uitstek om met velen samen te vieren. De grootste en belangrijkste viering in het kerkelijk jaar draagt immers

Nadere informatie

Eucharistieviering van 28 maart 2013 Witte Donderdag

Eucharistieviering van 28 maart 2013 Witte Donderdag Eucharistieviering van 28 maart 2013 Witte Donderdag (Geen bloemen of kandelaars op altaar; vooraan wasbekken, kruik met water en witte handdoek.) Intredelied: nr. 356: Onze redding uit het kwade. Verwelkoming

Nadere informatie

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom. Naam:

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom. Naam: Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom Naam: Het Christendom Hallo, dit is de vragenlijst die hoort bij de website over geestelijke stromingen. Je kunt de website vinden

Nadere informatie

De Eerste Communie. Eerste Communieproject 63. Jij bent er helemaal klaar voor

De Eerste Communie. Eerste Communieproject 63. Jij bent er helemaal klaar voor Eerste Communieproject 63 De Eerste Communie Jij bent er helemaal klaar voor We hebben nu 10 lessen gehad. Je hebt al een heleboel geleerd! Je weet dat God onze Vader is. Hij heeft alles gemaakt en wil

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

HOE HET LIJDENSVERHAAL VAN DE VISSERMAN UIT NAZARET EEN HELE SCHOOL IN BEWEGING KAN BRENGEN

HOE HET LIJDENSVERHAAL VAN DE VISSERMAN UIT NAZARET EEN HELE SCHOOL IN BEWEGING KAN BRENGEN HOE HET LIJDENSVERHAAL VAN DE VISSERMAN UIT NAZARET EEN HELE SCHOOL IN BEWEGING KAN BRENGEN Sint-Jozefsinstituut Tielt Noëlla Vandeputte Nathalie Verstraete A KORTE VOORSTELLING VAN DE SCHOOL B HOE HET

Nadere informatie