LITURGISCHE VIERINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LITURGISCHE VIERINGEN"

Transcriptie

1 Week 46 dd Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 20 november: Christus, Koning van het heelal: Met dit feest sluiten wij de jaarcyclus C (het Lucasjaar) af. Wij vieren de heerschappij van Christus over het heelal. Maar zijn Koninkrijk is niet van deze wereld (Lc. 23, 35-43). Maandag 21 november: Maria Opdracht: Dit feest gaat terug op de gedachtenis van de wijding van een Mariakerk bij de tempel van Jeruzalem op 21 november 543. Samen met de christenen uit de Oosterse kerk, vieren wij op deze dag Maria s gave van zichzelf, haar toegewijd zijn aan de Heer. In dit feest gloort reeds de dageraad van onze verlossing. Dinsdag 22 november: H. Cecilia, maagd en martelares: Het martelaarschap van deze heilige, van wie de naam is verbonden met een Romeinse basiliek, maakt haar wereldwijd geliefd. Door haar passio, die spreekt van haar zingen voor God in haar hart, is zij de patrones van alle zangers en muzikanten geworden. Donderdag 24 november: HH. Martelaren van Vietnam: De 117 Martelaren van Vietnam zijn 96 inheemse priesters en leken, elf Spaanse Dominicanen en tien priesters van de Sociëteit van de Buitenlandse Missies uit Parijs. Paus Johannes Paulus II verklaart hen heilig in De bekendste is de in 1839 overleden priester Andreas Dung-Lac. Zaterdag 26 november: H. Johannes Berchmans, kloosterling: Op 13 november te Diest geboren, treedt Johannes Berchmans in bij de Jezuïeten te Mechelen en legt op negentienjarige leeftijd zijn kloostergeloften af. Te Rome gaat hij zijn priesterstudies voltooien maar wordt ziek en sterft op 13 augustus Hij is een voorbeeld van godsvrucht, gehoorzaamheid en edelmoedige naastenliefde. SINT-THOMAS VAN KANTELBERG Na de vieringen van dit weekend kunt u inschrijven voor het parochieblad Kerk en Leven De omhalingen dit weekend zijn bestemd voor de Priesters in zending. Zaterdag 19 november u. Eucharistieviering voor Kanunnik Decoene, stichter van de parochie. Zondag 20 november u. Eucharistieviering voor de Hr. Omer Clyncke, echtgenoot van Mevr. Antoinette Vandevelde. Voor de koorleden van alle koren op de parochie. Voor alle senioren in Male. Voor de Hr. Joris Slimbrouck, echtgenoot van Mevr. Cecile Depestele, als jaarmis.

2 Deze viering wordt ondersteund door het Gemengd Zangkoor Cantate en de kleuters van Kantelberg. Na de viering is er een receptie in de kerk voor alle senioren en alle koorleden. Dinsdag 22 november u. Eucharistieviering voor E.Z. Rachel Goethals. Woensdag 23 november u. Eucharistieviering voor de Hr. François Hoflack, echtgenoot van Mevr. Thérèse Lasue. Donderdag 24 november u. Eucharistieviering voor de familie Bekaert-Waelkens. Vrijdag 25 november u. Eucharistieviering voor een overledene. Dit weekend maken we kennis met de nieuwe tekst van het Onze Vader. Zaterdag 26 november u. Eucharistieviering voor Mevr. Arlette Isselee en familie. Zondag 27 november u. Eucharistieviering voor de Hr. Arthur Dobbelaere, Mevr. Maria Van Houcke en Mevr. Marie-José Despieghelaere. HEILIGE KRUISVERHEFFING De omhalingen dit weekend zijn bestemd voor de Diocesane Priesters in Zending. Voor en na de vieringen van dit weekend kunt u inschrijven voor het parochieblad Kerk en Leven Zaterdag 19 november u. Eucharistieviering Zondag 20 november u. Eucharistieviering. Maandag 21 november u. Eucharistieviering. Woensdag 23 november u. Morgengebed (getijdengebed) in de kapel u. Eucharistieviering. Donderdag 24 november u. Eucharistieviering voor de familie Malbrancke-Lobelle.

3 Zaterdag 26 november u. Eucharistieviering Zondag 27 november u. Eucharistieviering voor de overleden leden van het parochiaal koor. Voor Hr. en Mevr. Jan en Suzanne Vandevelde-Vervisch, Godelieve en Rose-Anne Vandevelde. Voor overleden ouders en grootouders. Voor Hr. en Mevr. Georges en Madeleine Lamote-Fonteyne en overleden familie. Geloof ervaren tijdens de vakantie. Zoals veel gelovigen heb ik op sommige dagen wel eens last van twijfels over mijn geloof. Als je geconfronteerd wordt met problemen in het gezin, of slecht nieuws krijgt over de gezondheid van een familielid of bekende, of als je in de zondagsmis vaststelt dat er enkel senioren rond je zitten. Tijdens de twee reizen die ik deze zomer binnen Europa maakte, kon ik echter verheugd vaststellen, dat er toch wel nog heel veel enthousiaste christenen zijn. En dat enthousiasme stimuleert me dan om zelf ook overtuigd verder te gaan met mijn geloof. In de tweede helft van juli trok ik met mijn echtgenoot naar Polen. We bezochten eerst Poznan en Wroclaw en ontmoetten er al verscheidene groepjes jongeren die op weg waren naar de Wereldjongerendagen in Krakau. De groepjes ontmoetten elkaar op de pleintjes en aan de kerken in de stad en verbroederden er met elkaar: ze zongen samen, spraken een gebed uit, en maakten samen plezier. Wanneer we in Poznan en Wroclaw een kerk bezochten, merkten we ook steeds dat er de hele dag door verschillende mensen aan het bidden waren en daar waren vaak ook jongere mensen bij. Wat telkens ook in het oog sprong, was dat er in de meeste kerken ook een grote wimpel met het symbool van het jaar van de barmhartigheid, vergezeld van een tekstje in het Pools hing. Dat gaf direct een huiselijk gevoel van erkenning. Wist je dat er in Wroclaw een kerk in twee verdiepingen staat, waarbij elke verdieping gebruikt wordt door een andere eredienst? De onderste heet de Bartolomeuskerk, de bovenste de Heilig- Kruiskerk. In die Heilig-Kruiskerk liep er een tentoonstelling van jonge kunstenaars die probeerden hun visie op geloven en lijden uit te drukken in een schilderij of beeldhouwwerk. Ik maakte er een foto van het kunstwerk dat me meest trof: de open hand van God die reikt naar de vragende handen van mensen. Voor onze tweede reisweek verbleven we in Krakau. Net in de week toen de Wereldjongerendagen er gehouden werden. In het reisbureau had men ons gewaarschuwd dat het heel druk zou zijn, en dat was het ook, maar. het stoorde ons niet! Integendeel, het deed ons deugd om al dat enthousiasme van die jeugd gade te slaan en ongewild werden we er ook in meegetrokken. De hele stad was versierd met wit-gele, wit-blauwe en wit-rode wimpels.

4 Overal zag je groepjes jongeren, van alle nationaliteiten, vergezeld door priesters (sommige gekleed in korte broek, met T-shirt voorzien van een vast stijf kraagje), of door paters en zusters in de meest verschillende kledij. Ze zongen samen liederen met dezelfde melodie, maar in hun eigen taal, en vaak werd het woord Misericordia (barmhartigheid) in het refrein gebruikt. Op veel pleintjes werden er ook volksdansjes aangeleerd, en iedereen, zelfs de geestelijken, dansten mee. Het werkte echt aanstekelijk. Maar hoe enthousiast en luidruchtig het er ook aan toe ging op straat, zo rustig en ingetogen waren al die jongeren eens ze binnen in een kerk waren. Ook tijdens onze ritjes met het openbaar vervoer viel het ons op dat de aanwezige jongeren het woord broederlijkheid letterlijk namen. Zo zaten we op een bepaald ogenblik tussen een Palestijnse en een Israëlische jongen die samen plezier maakten en luidkeels hetzelfde lied zongen. Tijdens het korte gesprekje dat we met hen hadden, legden ze ons uit dat God en Jaweh nu eenmaal dezelfde waren, dus waarom ruzie maken met elkaar? Als iedereen in het Oosten zo daarover zou denken, dan hoeft er helemaal geen oorlog te zijn, zegden ze ons. Dat vonden we inderdaad een heel terechte opmerking. Begin september maakte ik met een van mijn dochters een citytrip naar Porto en ook daar kwam ik weer in contact met jonge gelovigen. In de vele kerken en kapelletjes waren er vaak mensen aan het bidden, en ook daar troffen we de banners van het Jaar van de Barmhartigheid aan, ditmaal met een oproep in het Portugees. En weer was er die herkenning: we zijn allemaal christenen die hetzelfde geloven. Omdat we een eucharistieviering helemaal in het Portugees niet echt zagen zitten, woonden we op zondagmorgen geen misviering bij, maar in de loop van de namiddag werd plots onze aandacht getrokken door luid en doordringend tromgeroffel. Het bleek een processie te zijn in het thema van meer solidariteit onder de mensen, waar ook behoorlijk wat jonge mensen in mee liepen: niet alleen in de fanfare, maar ook om de vaandels en beelden te dragen. Op het einde stapte een priester met een monstrans onder een baldakijn, voorafgegaan door 5 jeugdige acolieten. Achteraf zei mijn dochter me dat het hele gebeuren haar even veel deugd had gedaan als een misviering. Het mag dus duidelijk zijn: voor een ontmoeting met God moet je gewoon je ogen en oren op houden, want Hij spreekt je aan in verschillende mensen en vooral in veel kleine tekens. Sabine Vandepitte-Coussement.

5 Poznan: Banner van het Jaar van de Barmhartigheid in de Kathedraal van St-Petrus-en-St-Paulus. Wroclaw: Kunstwerk met handen in de Heilig-Kruiskerk. Krakau: Kloosterzuster danst mee met jongeren. Krakau: Geestelijken in allerlei kledij.

6 Krakau: Feestelijk versierde straten. Krakau: Straten vol enthousiaste jongeren. Krakau: Straten vol jonge kloosterlingen. Porte: Banner van het Jaar van de Barmhartigheid in de kerk van de H. Ildefons.

7 Processie in Porto: Beelden die meegedragen werden. Processie in Porto: Themadoek van de Processie. Processie in Porto: Priester en acolieten. DECANAAT Maandag 21 november om uur in de priorij Bethanië: decanale adventsconferentie. Spreker: E.P. Klaas Blijlevens. Onderwerp: de liefdevolle barmhartigheid van God. HERABONNEREN KERK EN LEVEN Kerk en Leven, niet te missen door zijn uitgelezen mix artikels over relaties en opvoeding, school en bewegingen, cultuur en media, gezin en spiritualiteit, geloof en engagement. Aarzel dus niet om uw abonnement op Kerk en Leven van uw federatie Sint-Kruis te vernieuwen. De prijs blijft ongewijzigd. Wij bieden u ook volgend jaar 48 nummers voor de prijs van 40 euro. U kunt ook een steunabonnement nemen aan 45 euro. Gewoon doen dus!

8 Hoe herabonneren? U schrijft het bedrag over op rekeningnr. BE van Parochieblad Sint-Kruis. U betaalt liever contant? Dan kan u terecht voor en na elke eucharistieviering van het weekend van 19 en 20 november in de eigen parochiekerk. Ook kan u geld + naam + adres in een omslag deponeren in de brievenbus van de pastorie: in de Brieversweg 332 en in de Pastorieweg 15. EVEN BEZINNEN LIEF EN LEED WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP Victoria Cardinael, gedoopt op 4 september in Sint-Anna. Wolf Campe, gedoopt op 14 september in Sint-Anna. Jens Lamote, gedoopt op 5 november in Heilige Kruisverheffing. WE VERTROUWEN TOE AAN DE VERREZEN HEER Mariette Dezutter, uitvaartdienst op 9 november in de Heilige Kruisverheffing Gilbert Leuridan, uitvaartdienst op 10 november in de Heilige Kruisverheffing.

9 PAROCHIALE BERICHTEN SINT-THOMAS VAN KANTELBERG VERKOOPACTIE BOND ZONDER NAAM Na de eucharistievieringen van 19 en 20 november kunnen opnieuw kalenders en kaarsen van de BOND ZONDER NAAM aangekocht worden. Deze kunt u ook, samen met diverse mooie en nieuwe artikelen, bekomen bij Goossens Agnes, Malehoeklaan 17, GEMENGD ZANGKOOR CANTATE Er is repetitie op maandag 21 november om uur. ZIEKENZORG SAMANA Donderdag 24 november: vergadering grote kern. KERSTNACHT Er zal dit jaar op 24 december geen middernachtmis doorgaan in onze parochie. HEILIGE KRUISVERHEFFING WELZIJNSZORG SAMEN TEGEN ARMOEDE Zaterdag 19 en zondag 20 november: verkoop sierkaarsen ten voordele van de actie Welzijnszorg - Samen tegen armoede. VORMSSELCATECHESE Maandag 14 november om uur: bijeenkomst van de vormselcatechisten in de pastorie. LECTOREN De lectoren komen samen op maandag 21 november om uur. PAROCHIAAL KOOR Op zaterdag 26 november om uur viert het parochiaal koor Sint-Cecilia met een etentje en een gezellig samenzijn in de CM. NIEUWS UIT DE BUURT KERKSTMARKT IN HET GROOTSEMINARIE Op zaterdag 26 en zondag 27 november van tot uur Er is een uitgebreide Windroosstand met artisanale werken gemaakt in het dagcentrum.

10 Verschillende standen met speelgoed - boeken - textiel - snoep - wijn - appelsap - confituur - chocolade - decoratiemateriaal - vogelkastjes - bloemsierkunst - gedroogde bloemen - kerstversiering - wol en kousen - sjaals, mutsen, handschoenen - stoffen - kant - linnen - juwelen - handtassen - iconen - kalligrafie - houten beelden - aquarellen. In de bistro kunt u terecht voor koude en warme gerechten en desserts (zaterdag tot uur). In het Dreupelhuisje vindt u likeuren, oliebollen, braadworsten, kerstbomen. Er is een tweedehandsboekenverkoop georganiseerd door het Grootseminarie. Zondag: Tussen en uur kunt u genieten van een ontbijt met cava. Volwassenen betalen 10 euro, kinderen 6 euro. Voor het ontbijt inschrijven vóór 17 november bij vriendenvanwindroos@skynet.be met vermelding van naam, aantal volwassenen en kinderen en storten op rekening Vrienden van Windroos BE Om uur is er geleid bezoek aan het seminarie. Hiervoor inschrijven bij vriendenvanwindroos@skynet.be Tussen en uur komt Sinterklaas op bezoek.

11 DE ANDERE FILM In Cinema Liberty in de Kuipersstraat te Brugge (achterzijde van de Schouwburg), met vlakbij de parking Biekorf. Zie ook Donderdag 17 november om uur MA LOUTE Frankrijk regie: Bruno Dumont 122 Vertolking: Fabrice Luchini, Juliette Binoche, Valeria Bruni-Tedeschi Na Hors Satan, over de doodlopende spirituele zoektocht van een leraar wijsbegeerte, en na de mini-televisiereeks Le Petit Quinquin (Arte) kiest Dumont in deze film met een stijlbreuk voor de humor om de vraag naar het kwaad verder uit te diepen. Aan de Franse Opaalkust is in de eerste helft van de 20ste eeuw het standenverschil groot. Enerzijds de rijke industriëlen van Rijsel, Tourcoing, Roubaix op vakantie, anderzijds de lokale vissersbevolking in dienst van de toeristen. De eerste categorie wordt door professionele acteurs gespeeld zoals Fabrice Luchini in een onherkenbare kolder en Julette Binoche in een nooit geziene gestalte. Tussen hen door een koppel detectives die een aantal onopgeloste verdwijningen proberen op te lossen. Ma Loute is de naam van een visser die verliefd wordt op een meisje boven zijn stand. De reinste kolder - de stijlbreuk laat de kineast veel vrijheid - maar een bittere schets, nog altijd actueel, van de sociale verhoudingen. In Cannes doodgezwegen, maar niet te missen, althans voor wie in de stemming is. Patrick Perquy Donderdag 24 november om uur FUOCOAMMARE It Fr 2016 regie: Gianfranco Rosi 108 Palmares: Gouden Beer Filmfestival van Berlijn 2016 Rosi, de Italiaans-Amerikaanse cineast (52), won al in 2013 De Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië met een documentaire: Sacro GRA, over de ringweg rond Rome, versta: over de mensen bij en aan die ringweg. Anders dan de meeste journalisten in tijd- en kopijnood bleef hij na dit succes een jaar lang op het Italiaanse eiland Lampedusa, ten zuiden van Sicilië, waar altijd maar vluchtelingen uit Noord-Afrika aanlandden, tenminste als ze de oversteek in gammele bootjes haalden. Twee hoofdfiguren in zijn documentaire met de titel Vuur op zee zijn Samuele Caruana, een jongen van 12, en dokter Bartolo Pietro die trouw alle aangespoelde vluchtelingen opvangt om te ontdekken wie dringend meer zorg nodig heeft.

12 Beter, indringender dan de soms al te korte beelden van het tv-nieuws, mooier ook dankzij de filmkunst van Rosi. Vissers accepteren alles wat uit de zee komt. Laten wij daar in Europa een voorbeeld aan nemen! riep Gianfranco Rosi met de Gouden Beer in de hand. (Mooov 2016)

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Intredeprocessie met twaalf apostelen. De voetwassing ten teken van dienstbaarheid. De apostelen rond het altaar. Aanbidding op het einde van de viering. Goede Vrijdag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 18 dd 06-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 10 mei: Zesde paaszondag: Dat mijn vreugde in u moge zijn en uw vreugde volkomen wordt (Joh. 15, 09-17).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 45 dd 09-11-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 13 november: drieëndertigste zondag door het jaar: Het zal uitlopen op getuigenis geven (Lc. 21, 05-19).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 47 dd 23-11-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Een nieuw liturgisch jaar (A) vangt aan. We volgen de evangelist Matteüs. In de liturgie wordt de paarse kleur

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 47 dd 19-11-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 23 novembe: Vierendertigste zondag door het jaar: Feest van Christus, Koning van het heelal: Zoals een

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 23 dd 08-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 juni: Elfde zondag door het jaar: Haar zonden zijn haar vergeven, want ze heeft veel liefde betoond

Nadere informatie

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet.

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet. Sint-Thomas Male Kerstnachtviering: Alles is klaar Net voor de viering Jezus is er nog niet. Opening van de viering door pastoor Hugo. Els Arnout (sopraan) en Elien Rogiers (piano) ondersteunen de nachtviering.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 23 dd 10-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 juni: Elfde zondag door het jaar: Het rijk is als een mosterdzaadje (Mc. 4, 26-34). Dinsdag 16 juni:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel.

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. Samen schilderen en knutselen. Aandachtig voor de Jezus-film. Nog even

Nadere informatie

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN Drie-en-dertigste zondag door het jaar, 13 november 2016 Nederlandse vertaling: NRL, 2015

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 06 dd 10-02-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 februari: Eerste zondag in de veertigdagentijd: Door de Geest naar de woestijn gevoerd (Lc. 4, 1-13).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 16 dd 22-04-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 26 april: Vierde paaszondag: De goede herder geeft zijn leven (Joh.10, 11-18). Woensdag 29 april: H.

Nadere informatie

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot.

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot. Een van de oudste huizen, nu infocentrum voor toeristen. Nog een gezellig straatje in de oude binnenstad. Zaterdagavond 30 juli was er een Social Evening Programme, een gezellig samenzijn met medewerkers

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 22 dd 01-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 5 juni: Tiende Zondag door het jaar: Jongeling, ik zeg je, sta op (Lc. 7, 11-17). Zondag 5 juni: H. Bonifatius,

Nadere informatie

Aan alle jongeren in België

Aan alle jongeren in België Aan alle jongeren in België Beste jongeren, De paus roept regelmatig elke twee of drie jaar bisschoppen van de hele wereld bijeen, om samen na te denken over belangrijke thema s uit het leven van de Kerk

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016 Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december 2015-20 november 2016 Kalender bisdom van Breda (versie 17-12-2015) Datum Basilieken Bisdom en Sint Franciscuscentrum Parochies Activiteiten in Rome 26/12/2015

Nadere informatie

Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5

Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5 Lezen: Lucas 24:1-12 Tekst: Lucas 24:32-35 Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5 Pasen! Gemeente geliefd door Jezus, De afgelopen 40 dagen tijd zijn we opgelopen met 2 mannen op weg naar

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 32 dd 10-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 augustus: Twintigste zondag door het jaar: Geen vrede maar verdeeldheid (Lc. 12, 49-53) Zondag 14

Nadere informatie

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage!

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage! EVEN BEZINNEN KERKOPBOUW BISDOM BRUGGE Aan alle vrijwilligers die onze Kerk mee dragen, aan alle parochieassistenten en decanaal secretarissen die hun taken met veel zorg behartigen zeggen wij tijdens

Nadere informatie

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 ZONDAG 4 NOVEMBER om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 Ik hoop dat u vandaag een kerkdienst kon bezoeken. Zag u er ook naar uit om broeders en zusters te ontmoeten; of vindt u dat niet

Nadere informatie

WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP

WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP EVEN BEZINNEN LIEF EN LEED WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP Arwen De Pourcq, gedoopt op 14 mei in AZ Sint-Jan. Lou Claerhout, gedoopt op 11 juni in Sint-Baafs. Axelle Lefevere, gedoopt op 25 juni in

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 33 dd 17-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 21 augustus: Eenentwintigste zondag door het jaar: Zij zullen komen uit het oosten en het westen (Lc.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 18 dd 03-05-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 7 mei: Vierde paaszondag: Ik ben de deur voor uw schapen (Joh.10, 1-10): op deze vierde paaszondag bidt

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 34 dd 24-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 augustus: Tweeëntwintigste zondag door het jaar: Wie zich verheft, wordt vernederd (Lc. 14, 1-14).

Nadere informatie

Hoe heette de reus die door David verslagen werd? Hoe heet de vrouw van Adam?

Hoe heette de reus die door David verslagen werd? Hoe heet de vrouw van Adam? Hoe heette de reus die door David verslagen werd? Hoe heet de vrouw van Adam? Wie is de huidige paus? Ken je namen van pausen? Hoe heette de man die het volk van Israël uit de slavernij van Egypte bevrijdde

Nadere informatie

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS HEILIGE PIUS X Zaterdag 17 december. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 18 december. Vierde Zondag van de Advent. 11.15 u. Plechtige hoogmis, Zaterdag 24 december. 17.00

Nadere informatie

Het kerkgebouw Huis van God

Het kerkgebouw Huis van God Het kerkgebouw Huis van God Tekenwaarde TTemidden van vele andere gebouwen die worden gebruikt voor bewoning en bedrijvigheid is een kerk de ruimte voor de ontmoeting met God. Kerken staan meestal op een

Nadere informatie

Eucharistie vieren. Dankzegging

Eucharistie vieren. Dankzegging Eucharistie Eucharistie vieren viering van de eucharistie is in de Kerk van levensbelang. Het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) noemt de viering van het EDe sacrament van de eucharistie bron en hoogtepunt

Nadere informatie

EVANGELIE. hoogfeest christus koning. Bidden met het Evangelie. Bidden met dit Evangelie: zie achterzijde

EVANGELIE. hoogfeest christus koning. Bidden met het Evangelie. Bidden met dit Evangelie: zie achterzijde Bidden met dit Evangelie: zie achterzijde EVANGELIE hoogfeest christus koning I MATTEÜS 25:31-46 n die tijd zei Jezus tot zijn leerlingen: Wan neer de Mensenzoon komt in zijn heerlijkheid en vergezeld

Nadere informatie

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 LES 4 Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 De boodschap God hoort en verhoort onze gebeden voor elkaar. Leertekst: Terwijl Petrus onder zware bewaking zat

Nadere informatie

Vormsel Heilige Kruisverheffing

Vormsel Heilige Kruisverheffing Vormsel Heilige Kruisverheffing Dinsdag 19 mei was er ook voor de vormelingen van de H. Kruisverheffing een wake. In een eerste deeltje werden de voorbije catechesebijeenkomsten kort opgeroepen. Daarna

Nadere informatie

In de vriendschap tussen mensen is het Gerlachus zelf die ons groet.

In de vriendschap tussen mensen is het Gerlachus zelf die ons groet. Vriendschap, Vrij en ongedwongen, Zonder vriendschap kun je iemand niet helemaal vertrouwen in je blijdschap en verdriet. Wie ben jij, wie is de ander? In de vriendschap tussen mensen is het Gerlachus

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST Op kerstavond, maandag 24 dec., is er om 20.00u een

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten In de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Voorbereiding Heilig Avondmaal

Voorbereiding Heilig Avondmaal Voorbereiding Heilig Avondmaal Delen (bijlage) MAANDAG: voor de jongere kinderen MAANDAG: voor de oudere kinderen Stel je bent in het buitenland op vakantie en je bezoekt daar een kerk. Bij binnenkomst

Nadere informatie

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten Het sacrament van Het doopsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God Stilteviering zondag 9 november 2014 Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne Huis van God Opening Welkom allemaal in deze stilteviering. Een moment van gebed en bezinning. Moge Gods vrede rusten op ons samenzijn,

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 3 Op weg met Jezus. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 3 Op weg met Jezus. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 3 Op weg met Jezus Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 3 blz. 1 Hieronder zie je een lammetje dat op zoek

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Bron: Fr. James Mallon, Divine Renovation Guidebook, 2016, p. 74-79. Bewerkt door Alpha Nederland en Centrum voor Parochiespiritualiteit,

Nadere informatie

RAnieRo CAntALAMeSSA LEVEN IN CHRISTUS. De spirituele boodschap van de Brief aan de Romeinen DE BOOG

RAnieRo CAntALAMeSSA LEVEN IN CHRISTUS. De spirituele boodschap van de Brief aan de Romeinen DE BOOG RAnieRo CAntALAMeSSA LEVEN IN CHRISTUS De spirituele boodschap van de Brief aan de Romeinen DE BOOG inhoud VOORWOORD...9 INLEIDING... 11 1 BeMinD DooR GoD! De Blijde Boodschap van Gods liefde...15 1. God

Nadere informatie

het vuur van de liefde pinksteren 2008

het vuur van de liefde pinksteren 2008 het vuur van de liefde pinksteren 2008 + J. van den Hende het vuur van de liefde pinksteren 2008 + J. van den Hende Pinksteren is het feest van de heilige Geest, het is de afronding van de Paastijd. We

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

Altaar en lezenaar. Ontmoeting met de Heer

Altaar en lezenaar. Ontmoeting met de Heer Altaar en lezenaar Ontmoeting met de Heer Eucharistie en Woord EHet altaar is het hart van een kerkgebouw. Het woord altaar komt van het Latijnse woord altare. Dat betekent hoogte. Op deze goed zichtbare

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli de zondag van de zomer. PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli de zondag van de zomer. PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus Protestants Kralingen PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli 2015 6 de zondag van de zomer VOORBEREIDING verwelkoming en mededelingen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Openingslied Welkom en kruisteken P. Welkom op deze eerste zondag van de advent. We beginnen een weg van donker naar licht. En we vragen

Nadere informatie

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten Het sacrament van Het doopsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand Viering voor de eerste zondag van de missiemaand 1 oktober 2017 26 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 527 Bekleedt u met de nieuwe mens Begroeting

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel

Parochie Sint Christoffel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van de Eucharistie (1 e communie) St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.:

Nadere informatie

Parklaan 3 Jaargang 68 editie 19 6045 BS Roermond Datum 15-11-2014 Tel. 0475-315461

Parklaan 3 Jaargang 68 editie 19 6045 BS Roermond Datum 15-11-2014 Tel. 0475-315461 Parochiegegevens Kapelgids Parklaan 3 Jaargang 68 editie 19 6045 BS Roermond Datum 15-11-2014 Tel. 0475-315461 info@kapelinhetzand.nl www.kapelinhetzand.nl Bezorgklachten Rek.nr. 1441.51.243 Tel. 0475-315461

Nadere informatie

een profeet! Waar in de Bijbel wordt Abraham genoemd als profeet?

een profeet! Waar in de Bijbel wordt Abraham genoemd als profeet? De profeet Abraham. Waar in de Bijbel wordt Abraham genoemd als profeet? Genesis 20:7 7 Nu dan, geef de vrouw van die man terug, want hij is een profeet! Hij zal voor u bidden, zodat u in leven blijft.

Nadere informatie

Homilie Zo. 21 A 2017 Opening studiejaar Ariënsinstituut Maarssen, H. Hartkerk

Homilie Zo. 21 A 2017 Opening studiejaar Ariënsinstituut Maarssen, H. Hartkerk Homilie Zo. 21 A 2017 Opening studiejaar Ariënsinstituut Maarssen, H. Hartkerk Als je zijn of haar foto ziet, zijn of haar stem weer hoort, dan kan het je ziel diep beroeren, je diep raken, zelfs jaren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN DE GEEST DAALT NEER OVER DE APOSTELEN Juni 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 3 juni ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 4 juni 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten Het sacrament van Het vormsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Een geopende hemel. Opb. 4:1 Hierna had ik een visioen. Er stond een deur open in de hemel.

Een geopende hemel. Opb. 4:1 Hierna had ik een visioen. Er stond een deur open in de hemel. Een geopende hemel Opb. 4:1 Hierna had ik een visioen. Er stond een deur open in de hemel. Opb. 14:13 Ik hoorde een stem uit de hemel zeggen: Schrijf op. Toen droomde hij, en zie, op de aarde stond een

Nadere informatie

Plaats een lamp niet onder de korenmaat

Plaats een lamp niet onder de korenmaat PAROCHIE HERZELE HOUTEM Vijfde zondag door het jaar A 4 en 5 februari 2017 Plaats een lamp niet onder de korenmaat Keer u niet af van uw medemens. Dan zal uw licht stralen als de dageraad [Matteüs] Intredelied:

Nadere informatie

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten Het sacrament van Het vormsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

DE KALENDER EEN NIEUW BEGIN: WELKOM. Dag lezer,

DE KALENDER EEN NIEUW BEGIN: WELKOM. Dag lezer, DE KALENDER Donderdag 5 januari 13.30 u. COVDA Sint-Vincentius (Kring Maisstraat) Voedselbedeling (Maisstraat 20) Zondag 8 januari Feest van de Openbaring Maandag 9 januari 13.30 u. Hobbyclub Sint-Vincentius

Nadere informatie

9 oktober 2016 Tweede zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

9 oktober 2016 Tweede zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 9 oktober 2016 28 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 754 De vreugde voert ons naar dit huis Verwelkoming en kruisteken L. Welkom op deze tweede zondag van de missiemaand, waarin we uitdrukking

Nadere informatie

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 1 Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 2 3 4 5 6 Keruchma zingt voor ons: Aan uw voeten Heer Welzalig de man 7 8 Bijbellezing: Lucas 2 : 40 50 De 12-jarige Jezus in de tempel

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Welkom! Verbonden 1 Ouders; Johan Harlaar & Marjolein Katsma Minke Harlaar Kyaro Jan Johannes Maathuis Ouders; Marcel Huisman & Marieke Maathuis 2 Orde voor de Baalderdienst

Nadere informatie

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort De viering begint bij droog weer in de tuin van de pastorie. Daar vindt de

Nadere informatie

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 De Heer zei tegen Mozes: Zeg tegen Aäron en zijn zonen dat ze de Israëlieten met deze woorden moeten

Nadere informatie

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018 PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) 27-28 januari 2018 Een leer met gezag Intredelied: Dit huis, gereinigd en versierd (ZJ 549, 1-2) Dit huis, gereinigd en versierd, waar Gods gemeente

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid Het heilig Jaar van Barmhartigheid wordt geopend op 8 december 2015 (hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis). Het heilig Jaar wordt afgesloten op 20 november 2016 (hoogfeest

Nadere informatie

Goede Vrijdag - Kruispasen - 19 april 2019

Goede Vrijdag - Kruispasen - 19 april 2019 Goede Vrijdag - Kruispasen - 19 april 2019 Liturgische bloemschikking: Thema: Een nieuw begin In de veertigdagentijd staan we stil bij de vraag wat er voor nodig is om een nieuw begin te maken. Elke week

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

Zomerserie Wat zing ik nou? lied 706 Dans mee met Vader, Zoon en Geest Ds Elly Veldman 16 juni 2019

Zomerserie Wat zing ik nou? lied 706 Dans mee met Vader, Zoon en Geest Ds Elly Veldman 16 juni 2019 Zomerserie Wat zing ik nou? lied 706 Dans mee met Vader, Zoon en Geest Ds Elly Veldman 16 juni 2019 Gemeente van Christus, Wat zing ik nou? Dat vraag ik me wel eens af, als ik een dienst bijwoon. Bij bekende

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 20 november 2016

Preek door de week+ Zondag 20 november 2016 Preek door de week+ Zondag 20 november 2016 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Bekeert je en laat je dopen Bijbelgedeelte: Handelingen 2: 38A (NBG'51) van Jezus Christus, tot vergeving van uw zonden, Context:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 45 dd 11-11-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 15 november: Drieëndertigste zondag door het jaar: Hij zal zijn uitverkorenen verzamelen uit de vier

Nadere informatie

Samen Eucharistie vieren

Samen Eucharistie vieren Samen Eucharistie vieren Presentatie 23 november 2017 Methode OPSTAP 1 Situatieschets catechese 2 Omvorming De Kerk die erop uitgaat is de gemeenschap van missionaire leerlingen die initiatief nemen, die

Nadere informatie

LES 2. Invloed van je gezin. Lees. Lees. Maak Maak een voorbeeld van een dier. Leer. Bid Bid dat je een positieve invloed zal.

LES 2. Invloed van je gezin. Lees. Lees. Maak Maak een voorbeeld van een dier. Leer. Bid Bid dat je een positieve invloed zal. Invloed van je gezin De ouders van Debbie gingen scheiden toen zij 6 jaar was. Ze was haar hele leven naar de kerk gegaan-- soms met haar moeder en soms met haar vader, omdat zij een verschillend geloof

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Eucharistieviering van 24 maart 2013 Palmzondag

Eucharistieviering van 24 maart 2013 Palmzondag Eucharistieviering van 24 maart 2013 Palmzondag Niet tegen te houden Tijdens het intredelied en de intredeprocessie draagt een lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar. Suggestie voor het intredelied:

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

Lees de vier verhalen en beschrijf hoe en waarom David koning is geworden? Wordt er iets gezegd over het hart van David en het hart van Saul?

Lees de vier verhalen en beschrijf hoe en waarom David koning is geworden? Wordt er iets gezegd over het hart van David en het hart van Saul? Een volmaakt hart. Zuiveren van hart zullen God zien OPDRACHT: Bestudeer het leven en karakter van David. hoofdstukken 1 Sam 16,17,18,19,24 hoofdstukken 2 Sam 2,5,6,7 hoofdstukken 2 Sam 11 hoofdstukken

Nadere informatie

Orde van dienst Goede Vrijdag

Orde van dienst Goede Vrijdag Orde van dienst Goede Vrijdag 30 maart 2018 Toelichting bij de bloemschikking Vandaag staan we stil bij het lijden en de kruisdood van Jezus. Het kruis is vandaag daarom omwikkeld met prikkeldraad. Het

Nadere informatie

Plechtigheden Goede Week en Pasen

Plechtigheden Goede Week en Pasen Plechtigheden Goede Week en Pasen 1 april Palmzondag 10.00 uur Hoogmis Jezus wordt feestelijk onthaald in Jeruzalem. Wij vieren de Eucharistie met palmwijding en processie en nodigen jong en oud hierbij

Nadere informatie

Vormingsnamiddag rond het opvoedingsproject in beeld

Vormingsnamiddag rond het opvoedingsproject in beeld Vormingsnamiddag rond het opvoedingsproject in beeld Don Bosco Oasecentrum In het Oasecentrum heeft men voor de medewerkers een vormingsnamiddag uitgewerkt aan de hand van het meditatiedoek. samen DON

Nadere informatie

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje Deze rozenkrans mag je inkleuren, of elke keer dat je een Weesgegroet Maria en Onze Vader hebt gebeden kan je een bijpassende kraal inkleuren. De Weesgegroetkralen

Nadere informatie

Mensen brengen hun geloof in praktijk door actie. Er wordt

Mensen brengen hun geloof in praktijk door actie. Er wordt Daden van geloof Heb je naaste lief HDe inzet voor een betere wereld komt voort uit de inspiratie van Jezus van Nazareth. Mensen die lopen in het voetspoor van Jezus hebben van Hem een duidelijke richtingaanwijzer

Nadere informatie

Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626

Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626 VIERING VAN DE HEILIGE DOOP IN DE SINT MICHAËLKERK OPENING Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626 Begroeting

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we tweede zondag van de Advent. Advent is een tijd

Nadere informatie