LITURGISCHE VIERINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LITURGISCHE VIERINGEN"

Transcriptie

1 Week 47 dd Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Een nieuw liturgisch jaar (A) vangt aan. We volgen de evangelist Matteüs. In de liturgie wordt de paarse kleur gedragen. Zondag 27 november: Eerste zondag van de advent: Waak en wees bereid (Mt. 24, 37-44). Zondag 27 november: H. Acharius, bisschop: De heilige Acharius (+ 639) is bisschop van het samengevoegde bisdom Noyon-Doornik. Hij heeft een grote invloed op de verspreiding van het christendom in het huidige Belgische deel van het Merovingische Rijk. Woensdag 30 november: H. Andreas, apostel: Andreas, een Galilees visser en broer van Petrus, is de eerste van de toekomstige apostelen, die door Jezus geroepen wordt aan de oever van de Jordaan. Hij brengt Petrus bij Jezus. Hoewel hij de eerstgeroepene is, verdwijnt hij bijna volledig op de achtergrond. Weinig weten wij over deze deemoedige visser die door de Heer tot mensenvisser wordt gemaakt. Volgens de traditie zou hij de kruisdood gestorven zijn. Donderdag 1 december: H. Eligius, bisschop: Eligius, omstreeks 590 geboren in de omgeving van Limoges, is eerst goudsmid, nadien raadgever van de Frankische koningen. Hij sticht de abdij van Solignac, wordt priester gewijd, nadien bisschop van Noyon-Doornik. Hij is vooral werkzaam in de Leie- en Scheldestreek en sticht de Sint-Salvatorkerk (kathedraal) van Brugge. Hij sterft op 1 december. Vrijdag 2 december: Zalige Jan van Ruusbroec: Jan van Ruusbroec, ook de wonderbare genoemd, wordt geboren te Ruisbroek bij Brussel in Als kapelaan van Sint-Goedele sticht hij op 50-jarige leeftijd een klooster van Reguliere Kanunniken van de heilige Augustinus te Groenendaal. Daar schrijft hij zijn beroemde werken over de mystiek. Hij overlijdt er op 2 december Zaterdag 3 december: H. Franciscus Xaverius, priester: Franciscus Xaverius ( ) is een van de metgezellen van Ignatius van Loyola. Hij verkondigt het geloof in India, Ceylon, de Molukken en in Japan. Hij brandt van liefde voor God en voor het heil van de mensen. Hij sterft aan een stadspoort van China. SINT-THOMAS VAN KANTELBERG Dit weekend maken we kennis met de nieuwe tekst van het Onze Vader. Zaterdag 26 november u. Eucharistieviering voor Mevr. Arlette Isselee en familie.

2 Zondag 27 november u. Eucharistieviering voor de Hr. Arthur Dobbelaere, Mevr. Maria Van Houcke en Mevr. Marie-José Despieghelaere. Dinsdag 29 november u. Eucharistieviering voor E.Z. Rachel Goethals. Woensdag 30 november u. Eucharistieviering. Donderdag 1 december u. Eucharistieviering. Vrijdag 2 december u. Eucharistieviering. Zaterdag 3 december u. Eucharistieviering voor de Hr. Danny Dusoir en Mevr. Lisette Vanhaeren. Uit dankbaarheid om gouden huwelijksjubileum van Jacques Timmerman en Christiane Blomme en voor de overleden ouders en schoonouders. Zondag 4 december u. Eucharistieviering voor Mevr. Suzanne Janssens, echtgenote van de Hr. André De Groote. HEILIGE KRUISVERHEFFING Dit weekend maken we kennis met de nieuwe tekst van het Onze Vader. Zaterdag 26 november u. Eucharistieviering Zondag 27 november u. Eucharistieviering voor de overleden leden van het parochiaal koor. Voor Hr. en Mevr. Jan en Suzanne Vandevelde-Vervisch, Godelieve en Rose-Anne Vandevelde. Voor overleden ouders en grootouders. Voor Hr. en Mevr. Georges en Madeleine Lamote-Fonteyne en overleden familie. Startviering voor de vormelingen. Maandag 28 november u. Eucharistieviering. Woensdag 30 november u. Morgengebed (getijdengebed) in de kapel u. Eucharistieviering.

3 Donderdag 1 december u. Eucharistieviering. Zaterdag 3 december u. Eucharistieviering Zondag 4 december u. Eucharistieviering voor de leden en overleden leden van de Landelijke Gilde en KVLV. Voor Mevr. Sonia Wittesaele, echtgenote van de Hr. Antoine Vanhollebeke. Deze viering wordt mede opgeluisterd door het Universitair Koor van Cluj, uit Transsylvanië (NW van Roemenië, waar nog een paar miljoen mensen Hongaars spreken en katholiek zijn.) 20 jaar koor van de Heilige Kruisverheffing Het koor dat elke zondag en op feestdagen de liturgie helpt verzorgen in de kerk Heilige Kruisverheffing bestaat al veel langer dan 20 jaar en al die jaren heeft het koor trouw de kerkelijke diensten helpen verzorgen: de misvieringen op zondag, de liturgie van de Goede Week, speciale vieringen voor oudere en zieke mensen, Nieuwjaarsdag, Allerzielen, de vormselviering e.a. De laatste 20 jaar zingt het koor onder de leiding van Geert Claeys, geassisteerd door Mieke Verhaeghe en Regina Vandendriessche. Die assistentie is welkom, want ook dirigenten willen wel eens op reis gaan, of hebben familiale verplichtingen. Vandaar. Het repertoire wordt grotendeels bepaald door de liedkeuze voorgesteld in de Liturgische Kalender die jaarlijks wordt gepubliceerd. Daarom kiezen we bewust en in hoofdzaak voor het repertoire in het zangboek Zingt Jubilate. De laatste jaren is er ook iets meer ruimte voor het gregoriaans. Op Hoogdagen kiezen we voor een gregoriaanse intredezang en communio en tijdens sterke liturgische tijden zoals Advent, Vasten en Paastijd voor een gregoriaans kyriale (Kyrie, Gloria, Sanctus en Agnus Dei). Ook het Rorate (ZJ nr. 68) behoort intussen tot de vaste gezangen in de Advent. Wij repeteren één keer om de twee weken: op de eerste en de derde woensdag van de maand van tot uur bij de Zusters van Maria (Mariawende). Dit zijn telkens hartverwarmende momenten. We zitten rond de tafel geschaard en repeteren intensief. Dat volstaat meestal, omdat we een uitgekiende strategie volgen in verband met planning. We bepalen de liederen, aanroepingen, kyriales, etc. weken vooraf, zodat we op tijd en stond een nieuw lied kunnen aanleren dat dan op de geëigende dag gezongen wordt. Er is bijzonder weinig verloop in het koor. Af en toe haakt een koorlid af wegens leeftijd, maar tot nog toe hebben we die zangers altijd kunnen vervangen door nieuwe stemmen die de rangen komen versterken. Het koor telt op dit ogenblik 25 leden. De sfeer binnen de groep is uitstekend en het jaarlijks Sint-Cecilia-feest en de jaarlijkse uitstap zijn telkens een voltreffer.

4 We houden er altijd rekening mee dat een paar mensen er niet bij kunnen zijn op zondag om familiale of toeristische redenen. Toch is er elke keer een vrij ruime aanwezigheid. Wij blijven ervan overtuigd dat verzorgde liturgie mensen aanspreekt en we krijgen dan ook geregeld gelukwensen voor ons werk. Geert Claeys, koorleider. Het koor met enkele sympathisanten bij zijn recente uitstap naar Duinbergen. Dinsdag 22 november vieren we de H. Cecilia. Vele koren, muziekverenigingen en muzikanten vieren dit. Ook ons parochiaal koor, en wel op zaterdagavond 26 november, met een gezelllig etentje in de CM. Iedere zon- en feestdag staat het koor er om de eucharistieviering muzikaal te verzorgen onder de kundige leiding van dirigenten Geert Claeys, Mieke Verhaeghe of Regine Vandendriessche, en ondersteund door organist Norbert Andries die ook verder voor een passende muzikale omlijsting zorgt. Waarvoor aan allen onze hartelijkste dank! BISSCHOPSWIJDING LODE AERTS Paus Franciscus heeft kanunnik Lode Aerts op 5 oktober 2016 benoemd tot bisschop van Brugge. De wijding door kardinaal De Kesel vindt plaats in de Sint-Salvatorskathedraal op zondag 4 december om uur. De viering zal ook op groot scherm te volgen zijn vanuit een zaal op de site van het oud Sint-Jan, waar ook mee gebeden en gezongen wordt. U wordt van harte uitgenodigd om deze viering bij te wonen. WELZIJNSZORG BROEDERLIJK DELEN De werkgroepen van Welzijnszorg en Broederlijk Delen van de Heilige Kruisverheffing en Sint- Thomas van Kantelberg komen samen op woensdag 30 november om uur in de pastorie van de H. Kruisverheffing.

5 HERABONNEREN KERK EN LEVEN Er zijn reeds heel wat abonnees die hun abonnement op Kerk en Leven hebben vernieuwd, waarvoor van harte dank! Kerk en Leven serveert u elke week een moment waarop u stilstaat bij het wonder van het leven. Ook in 2017 kunt u die momenten met ons beleven. Aarzel dus niet om uw abonnement op Kerk en Leven van uw federatie Sint-Kruis te vernieuwen. De prijs blijft ongewijzigd. Wij bieden u ook volgend jaar 48 nummers voor de prijs van 40 euro. U kunt ook een steunabonnement nemen aan 45 euro. Gewoon doen dus! Het liefst tegen 5 december: dan loopt je abonnement zeker zonder onderbreking door in Hoe herabonneren? U schrijft het bedrag over op rekeningnr. BE van Parochieblad Sint-Kruis. U betaalt liever contant? Dan kan u terecht voor en na elke eucharistieviering van het weekend van 19 en 20 november in de eigen parochiekerk. Ook kan u geld + naam + adres in een omslag deponeren in de brievenbus van de pastorie: in de Brieversweg 332 en in de Pastorieweg 15. EVEN BEZINNEN

6 PAROCHIALE BERICHTEN SINT-THOMAS VAN KANTELBERG WINTERCONCERT

7 Male Waar Wij Wonen' organiseert een winterconcert op vrijdag 16 december om uur in de kerk Sint-Thomas van Kantelberg te Male met Willem Vermandere. Jan Demeulemeester schreef ooit in 2002, toen Willem Vermandere nog maar eens een nieuw programma kwam voorstellen in de Brusselse A.B., het volgende Op de duur zou je geloven dat Willem al eeuwen bestaat en ooit in het oneindige al zijn vrienden troubadours en balladeurs zal terugvinden Op de duur, beste Willem, moet men over jou geen (kritische) commentaar meer schrijven. Vermandere fabuliert toch vanzelf. Laat ons maar gewoon doen: Vermandere, zingt gij maar voort! (uit: Folk Roddels.be). Het concert is ten voordele van de Sint-Vincentiusvereniging St-Kruis. Kaarten voorverkoop: euro - aan de deur: euro - inclusief gratis consumptie tijdens de pauze. Inlichtingen en kaartverkoop: Martin Claeys, Brieversweg 365, Sint-Kruis Male VORMSELCATECHESE De verantwoordelijken van de vormselcatechese komen samen op maandag 28 november om uur in de pastorie. GEMENGD ZANGKOOR CANTATE Er is repetitie op maandag 28 november om uur. KERKRAAD De Kerkraad komt samen op dinsdag 29 november om uur. EERSTE COMMUNIE De verantwoordelijken voor de Eerste communie 2017 komen samen op donderdag 1 december om uur. HEILIGE KRUISVERHEFFING KOORREPETITIES De eerstvolgende weken repeteert het koor iedere woensdagavond bij de Zusters van Maria om uur. START VORMSELCATECHESE Zondag 27 november, begin van het nieuw kerkelijk jaar, starten we ook met de vormselcatechese. Een 40-tal jongens en meisjes zijn ingeschreven. Catechisten Lien Lecompte, Sabine Coussement, Guy Rogissart, Liesbet Descan en Renée Maeyaert zorgen voor de begeleiding. André Verlinde ondersteunt hen administratief. Priester Christophe Thienpont, Eric Colenbier, diaken Wilfried Desrumaux en het parochiaal koor verlenen ook hun medewerking. De catechese start met een kennismakingsronde waar de vormelingen ook de eerste eucharistieviering voorbereiden. We wensen hen een verrijkende voorbereiding toe op weg naar het vormsel dat zal plaatsvinden op zaterdag 3 juni 2017 om uur. Bij voorbaat van harte dank ook aan allen die er zich voor inzetten.

8 NIEUWS UIT DE BUURT KERSTMARKT IN HET GROOTSEMINARIE Op zaterdag 26 en zondag 27 november van tot uur Er is een uitgebreide Windroosstand met artisanale werken gemaakt in het dagcentrum. Verschillende standen met speelgoed - boeken - textiel - snoep - wijn - appelsap - confituur - chocolade - decoratiemateriaal - vogelkastjes - bloemsierkunst - gedroogde bloemen - kerstversiering - wol en kousen - sjaals, mutsen, handschoenen - stoffen - kant - linnen - juwelen - handtassen - iconen - kalligrafie - houten beelden - aquarellen. In de bistro kunt u terecht voor koude en warme gerechten en desserts (zaterdag tot uur). In het Dreupelhuisje vindt u likeuren, oliebollen, braadworsten, kerstbomen. Er is een tweedehandsboekenverkoop georganiseerd door het Grootseminarie.

9 Zondag: Tussen en uur kunt u genieten van een ontbijt met cava. Volwassenen betalen 10 euro, kinderen 6 euro. Voor het ontbijt inschrijven vóór 17 november bij vriendenvanwindroos@skynet.be met vermelding van naam, aantal volwassenen en kinderen en storten op rekening Vrienden van Windroos BE Om uur is er geleid bezoek aan het seminarie. Hiervoor inschrijven bij vriendenvanwindroos@skynet.be Tussen en uur komt Sinterklaas op bezoek. DE ANDERE FILM In Cinema Liberty in de Kuipersstraat te Brugge (achterzijde van de Schouwburg), met vlakbij de parking Biekorf. Zie ook Donderdag 24 november om uur FUOCOAMMARE It Fr 2016 regie: Gianfranco Rosi 108 Palmares: Gouden Beer Filmfestival van Berlijn 2016 Rosi, de Italiaans-Amerikaanse cineast (52), won al in 2013 De Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië met een documentaire: Sacro GRA, over de ringweg rond Rome, versta: over de mensen bij en aan die ringweg. Anders dan de meeste journalisten in tijd- en kopijnood bleef hij na dit succes een jaar lang op het Italiaanse eiland Lampedusa, ten zuiden van Sicilië, waar altijd maar vluchtelingen uit Noord-Afrika aanlandden, tenminste als ze de oversteek in gammele bootjes haalden. Twee hoofdfiguren in zijn documentaire met de titel Vuur op zee zijn Samuele Caruana, een jongen van 12, en dokter Bartolo Pietro die trouw alle aangespoelde vluchtelingen opvangt om te ontdekken wie dringend meer zorg nodig heeft. Beter, indringender dan de soms al te korte beelden van het tv-nieuws, mooier ook dankzij de filmkunst van Rosi. Vissers accepteren alles wat uit de zee komt. Laten wij daar in Europa een voorbeeld aan nemen! riep Gianfranco Rosi met de Gouden Beer in de hand. (Mooov 2016) Donderdag 1 december om uur REMEMBER Canada - D 2015 regie: Atom Egoyan 95 Vertolking: Christopher Plummer, Dean Norris, Martin Landau e.a.

10 De Canadees-Armeense cineast Atom Egoyan peilt in zijn rijk oeuvre van zeer uiteenlopende films bijna altijd naar hoe het verleden in het heden doorwerkt. In Remember is dat niet anders. Daarin volgt hij Zev (wat 'wolf' betekent) op de voet, een oudere man die uit een zorgcentrum wegloopt. Door zijn vriend Max is Zev op pad gestuurd met een brief. In zijn eentje gaat een niet van zijn stuk te brengen Zev hardnekkig op zoek naar deze ex-nazi, verantwoordelijk voor het uitmoorden van zijn familie 70 jaar geleden tijdens de Holocaust. Onder een valse identiteit zou de man ongestoord in de VS voortleven. Zevs naarstig zoeken lijkt meer op een odyssee, een zwerftocht dan op een missie. Onderweg klopt de man aan bij een x-aantal heren met dezelfde naam, een dwarsdoorsnede van de bevolking zeg maar, om ten slotte bij de juiste man te arriveren... En toch slaagt Egoyan erin om van Remember gaandeweg een regelrechte thriller te maken door aan deze ongemeen boeiende road-movie een even verrassend als hallucinant slotakkoord te breien, un coup de théâtre. Freddy Sartor

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 48 dd 30-11-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 4 december: Tweede zondag van de advent: Bereid de weg des Heren (Mt. 3, 1-12). Dinsdag 6 december: H.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 46 dd 16-11-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 20 november: Christus, Koning van het heelal: Met dit feest sluiten wij de jaarcyclus C (het Lucasjaar)

Nadere informatie

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Intredeprocessie met twaalf apostelen. De voetwassing ten teken van dienstbaarheid. De apostelen rond het altaar. Aanbidding op het einde van de viering. Goede Vrijdag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel.

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. Samen schilderen en knutselen. Aandachtig voor de Jezus-film. Nog even

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet.

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet. Sint-Thomas Male Kerstnachtviering: Alles is klaar Net voor de viering Jezus is er nog niet. Opening van de viering door pastoor Hugo. Els Arnout (sopraan) en Elien Rogiers (piano) ondersteunen de nachtviering.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 23 dd 08-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 juni: Elfde zondag door het jaar: Haar zonden zijn haar vergeven, want ze heeft veel liefde betoond

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 47 dd 25 november LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 29 november: Eerste zondag van de advent: Uw verlossing komt nabij (Lc.21,25-36). In de liturgie wordt

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 23 dd 10-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 juni: Elfde zondag door het jaar: Het rijk is als een mosterdzaadje (Mc. 4, 26-34). Dinsdag 16 juni:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 22 dd 01-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 5 juni: Tiende Zondag door het jaar: Jongeling, ik zeg je, sta op (Lc. 7, 11-17). Zondag 5 juni: H. Bonifatius,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 18 dd 06-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 10 mei: Zesde paaszondag: Dat mijn vreugde in u moge zijn en uw vreugde volkomen wordt (Joh. 15, 09-17).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 16 dd 22-04-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 26 april: Vierde paaszondag: De goede herder geeft zijn leven (Joh.10, 11-18). Woensdag 29 april: H.

Nadere informatie

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage!

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage! EVEN BEZINNEN KERKOPBOUW BISDOM BRUGGE Aan alle vrijwilligers die onze Kerk mee dragen, aan alle parochieassistenten en decanaal secretarissen die hun taken met veel zorg behartigen zeggen wij tijdens

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 06 dd 10-02-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 februari: Eerste zondag in de veertigdagentijd: Door de Geest naar de woestijn gevoerd (Lc. 4, 1-13).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 47 dd 19-11-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 23 novembe: Vierendertigste zondag door het jaar: Feest van Christus, Koning van het heelal: Zoals een

Nadere informatie

Vormsel Heilige Kruisverheffing

Vormsel Heilige Kruisverheffing Vormsel Heilige Kruisverheffing Dinsdag 19 mei was er ook voor de vormelingen van de H. Kruisverheffing een wake. In een eerste deeltje werden de voorbije catechesebijeenkomsten kort opgeroepen. Daarna

Nadere informatie

Infovergadering. Agenda : Welkom. Vormsel. Organisatie catechese. Catecheseploeg / Ouders als mede-catechisten. Inschrijvingen en communicatie.

Infovergadering. Agenda : Welkom. Vormsel. Organisatie catechese. Catecheseploeg / Ouders als mede-catechisten. Inschrijvingen en communicatie. Vormsel 2017 Infovergadering Agenda : Welkom Vormsel Organisatie catechese Catecheseploeg / Ouders als mede-catechisten Inschrijvingen en communicatie Vragen Welkom Bezinningsmoment Onze Vader in de hemel,

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 32 dd 10-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 augustus: Twintigste zondag door het jaar: Geen vrede maar verdeeldheid (Lc. 12, 49-53) Zondag 14

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Inleiding / Catecheseploeg Vormsel: wat? hoe? waarom? Organisatie catechese Ouders als mede-catechisten Inschrijvingen

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 34 dd 24-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 augustus: Tweeëntwintigste zondag door het jaar: Wie zich verheft, wordt vernederd (Lc. 14, 1-14).

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we tweede zondag van de Advent. Advent is een tijd

Nadere informatie

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN Drie-en-dertigste zondag door het jaar, 13 november 2016 Nederlandse vertaling: NRL, 2015

Nadere informatie

Infovergadering. Agenda : Welkom / Catecheseploeg. Vormsel : korte toelichting. Organisatie catechese. Ouders als mede-catechisten

Infovergadering. Agenda : Welkom / Catecheseploeg. Vormsel : korte toelichting. Organisatie catechese. Ouders als mede-catechisten Vormsel 2016 Infovergadering Agenda : Welkom / Catecheseploeg Vormsel : korte toelichting Organisatie catechese Ouders als mede-catechisten Inschrijvingen en communicatie Vragen Welkom Bezinningsmoment

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 45 dd 11-11-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 15 november: Drieëndertigste zondag door het jaar: Hij zal zijn uitverkorenen verzamelen uit de vier

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

Plaatselijke werking Sint-Pieter ONS STAPPENPLAN PROGRAMMABOEKJE VORMSEL Houd deze site zeker in de gaten!

Plaatselijke werking Sint-Pieter ONS STAPPENPLAN PROGRAMMABOEKJE VORMSEL Houd deze site zeker in de gaten! Plaatselijke werking Sint-Pieter ONS STAPPENPLAN PROGRAMMABOEKJE VORMSEL 2016-2017 www.vormsel.be Houd deze site zeker in de gaten! ALGEMENE ACTIVITEITEN Hieronder vermelde activiteiten zijn voor alle

Nadere informatie

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016 Eucharistieviering m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort Vijfde zondag van Pasen 24 april 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Uitnodiging tot de communie Jezus Christus zelf

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Eeuwfeest Herenkoor Parochieel zangkoor Sancta Cecilia

Eeuwfeest Herenkoor Parochieel zangkoor Sancta Cecilia Eeuwfeest Herenkoor Na oprichting van onze parochie Antonius van Padua in 1905 ontstond de behoefte aan een parochiekoor en werd ruim 10 jaar later in 1916 een koor opgericht met de naam: Parochieel zangkoor

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 18 dd 03-05-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 7 mei: Vierde paaszondag: Ik ben de deur voor uw schapen (Joh.10, 1-10): op deze vierde paaszondag bidt

Nadere informatie

Infovergadering. Agenda : Welkom. Vormsel. Organisatie catechese. Catechese : Catechisten - Inhoud. Inschrijvingen en communicatie.

Infovergadering. Agenda : Welkom. Vormsel. Organisatie catechese. Catechese : Catechisten - Inhoud. Inschrijvingen en communicatie. Vormsel 2018 Infovergadering Agenda : Welkom Vormsel Organisatie catechese Catechese : Catechisten - Inhoud Inschrijvingen en communicatie Vragen Welkom Bezinningsmoment Infovergadering Agenda : Welkom

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

ADVENT. C.R.L. en C.R.W. Z. Jan van Ruusbroec, ged. In eucharistie: eerste lezing en evangelie zie boven. In getijden: van de dag; gebed van de zalige

ADVENT. C.R.L. en C.R.W. Z. Jan van Ruusbroec, ged. In eucharistie: eerste lezing en evangelie zie boven. In getijden: van de dag; gebed van de zalige ADVENT DECEMBER 2013 EERSTE ZONDAG VAN DE ADVENT P In getijden: avondgebed: (psalterium: week I, blz. 3 en 771) Psalmen 141, 142, 185 1 DECEMBER: In eucharistie: 157; eerste lezing: Jes. 2, 1-5; antwoordpsalm:

Nadere informatie

INFOAVOND DD 10/9/2018

INFOAVOND DD 10/9/2018 INFOAVOND DD 10/9/2018 VRAAG 1: WAT IS EEN VORMSELTRAJECT : Het vormsel is geen plotse gebeurtenis. het is belangrijk dat kinderen én hun ouders een traject afleggen, letterlijk op weg gaan naar het vormsel.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 33 dd 17-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 21 augustus: Eenentwintigste zondag door het jaar: Zij zullen komen uit het oosten en het westen (Lc.

Nadere informatie

Gebedsmoment aan een Mariakapelletje Zalig gij die hebt geloofd

Gebedsmoment aan een Mariakapelletje Zalig gij die hebt geloofd Gebedsmoment aan een Mariakapelletje Zalig gij die hebt geloofd De meimaand is de maand bij uitstek om een groet te brengen aan Maria, en om een gebedsmoment te houden aan één van de vele Mariakapelletjes

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Infovergadering. Agenda : Welkom Bezinning - Tafelgesprek. Catechese : inhoud & organisatie. Inschrijvingen en communicatie.

Infovergadering. Agenda : Welkom Bezinning - Tafelgesprek. Catechese : inhoud & organisatie. Inschrijvingen en communicatie. Vormsel 2019 Infovergadering Agenda : Welkom Bezinning - Tafelgesprek Catechese : inhoud & organisatie Inschrijvingen en communicatie Vragen Vormsel Wat : Sacrament Persoonlijke keuze van jongere/ouders

Nadere informatie

Geachte redacties, beste mensen,

Geachte redacties, beste mensen, Geachte redacties, beste mensen, Bijgesloten de Bisdom Berichten verzonden op 14 augustus 2018. U vindt een bericht over de startactiviteit voor Jongeren, een uitnodiging voor de Kostersdagen, een uitnodiging

Nadere informatie

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort De viering begint bij droog weer in de tuin van de pastorie. Daar vindt de

Nadere informatie

Plechtigheden Goede Week en Pasen

Plechtigheden Goede Week en Pasen Plechtigheden Goede Week en Pasen 1 april Palmzondag 10.00 uur Hoogmis Jezus wordt feestelijk onthaald in Jeruzalem. Wij vieren de Eucharistie met palmwijding en processie en nodigen jong en oud hierbij

Nadere informatie

ROOSTER. Donderdag 12 oktober uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale. Vrijdag 13 oktober

ROOSTER. Donderdag 12 oktober uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale. Vrijdag 13 oktober ROOSTER Donderdag 12 oktober Vrijdag 13 oktober Zaterdag 14 oktober Zondag 15 oktober Maandag 16 oktober Dinsdag 17 oktober In de kerk. Generale Repetitie voor de Themaviering (einde 22.00). 19.00 uur

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Welkom in de Arke. Voorganger: ds. Geert Bruinsma

Welkom in de Arke. Voorganger: ds. Geert Bruinsma Welkom in de Arke Voorganger: ds. Geert Bruinsma Aansluite nd aan de middagdie nst van 16.00 uur In de Arke. Vanmiddag broodmaaltijd Lezen : Matteüs 7:1-12 Tekst : Matteüs 7:6 Psalm 23c : 1, 2, 3, 4 en

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 48 dd 26-11-2014 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Een nieuw liturgische jaar (B) vangt aan. We volgen de evangelist Marcus Zondag 30 november: Eerste zondag van

Nadere informatie

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten Het sacrament van Het huwelijk Sacramenten Sacramenten IIn de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de In het evangelie willen Farizeeën Jezus op de proef stellen zeven sacramenten. Sacramenten met een

Nadere informatie

Jezus' Droom: Ook mijn droom? Vormselwake 2014. 22 april 2014 Parochies Heule-Bissegem. 'Bouwen aan een betere wereld!'

Jezus' Droom: Ook mijn droom? Vormselwake 2014. 22 april 2014 Parochies Heule-Bissegem. 'Bouwen aan een betere wereld!' Jezus' Droom: 'Bouwen aan een betere wereld!' Ook mijn droom? Vormselwake 2014 22 april 2014 Parochies Heule-Bissegem Gebedswake H. Vormsel 2014-1 - Federatie Heule-Bissegem Welkom en begroeting Inleiding

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan DUINZICHTKERK, zondag 29 april 2018 Cantáte Domino Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. A. Sterrenburg Ouderling van dienst: Marijke Mootz Diaken van dienst: Niek de Graaf Organist: Gert

Nadere informatie

Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette?

Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette? Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette? Waarmee vullen bedevaarders hun flessen aan de grot van Lourdes? Welke twee gebeden bid

Nadere informatie

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot.

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot. Een van de oudste huizen, nu infocentrum voor toeristen. Nog een gezellig straatje in de oude binnenstad. Zaterdagavond 30 juli was er een Social Evening Programme, een gezellig samenzijn met medewerkers

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 45 dd 05-11-2014 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 9 november: Kerkwijdingsfeest van de Lateraanse basiliek: Zijn leerlingen herinnerden zich dat er geschreven

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Geachte redacties, beste mensen,

Geachte redacties, beste mensen, Geachte redacties, beste mensen, Bijgesloten de Bisdom Berichten verzonden op 9 oktober 2018. U vindt hierin de column van de bisschop, uitnodiging Martinusdag en Vormselweekend, uitnodiging Jongerenweekend

Nadere informatie

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten Het sacrament van Het huwelijk Sacramenten Sacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 27 6 november 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 27 6 november 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 27 6 november 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort In deze viering zullen parochianen Do en Kees de Haart een zegen ontvangen ter gelegenheid

Nadere informatie

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten Het sacrament van Het doopsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten Het sacrament van Het doopsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit.

Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit. Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit. In de linker kolom zie je hieronder de data, uren en kerken waarop gedoopt wordt. In de rechterkolom zie je dat bij elke doopdatum een voorbereidingsavond hoort. Daar

Nadere informatie

VORMSEL- CATECHESE Ouderavond 27 september

VORMSEL- CATECHESE Ouderavond 27 september VORMSEL- CATECHESE 2017-2018 Ouderavond 27 september Welkom! Wie zijn wij? Kort: Nieuwe regeling vormselvieringen vanuit bisdom Wat willen we jullie vanavond vertellen? Deel 1: algemene info Pauze met

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 13. Zondag van het brood uit de hemel. 5 augustus 2018

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 13. Zondag van het brood uit de hemel. 5 augustus 2018 Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 13 Zondag van het brood uit de hemel 5 augustus 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 750 INLEIDING Genade zij u en

Nadere informatie

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen)

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen) Dag van het Woord OPNAME IN DE KERKGEMEENSCHAP & overhandiging Evangelie/ Woord van God Opname in de Kerkgemeenschap Catechumenen of geloofsleerlingen zijn volwassenen die een lange weg afleggen om christen

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

EEN GROTE FAMILIE. Liedjesbundel voor familievieringen in het kader van het nieuwe initiatietraject in het Vicariaat Brussel

EEN GROTE FAMILIE. Liedjesbundel voor familievieringen in het kader van het nieuwe initiatietraject in het Vicariaat Brussel EEN GROTE FAMILIE Liedjesbundel voor familievieringen in het kader van het nieuwe initiatietraject in het Vicariaat Brussel Een uitgave van de Dienst Verkondigen en Vieren 1 Inhoud Naar aanleiding van

Nadere informatie

Eucharistieviering Vijfde zondag na Epifanie Zondag van de genezingen 4 februari 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Vijfde zondag na Epifanie Zondag van de genezingen 4 februari 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Vijfde zondag na Epifanie Zondag van de genezingen 4 februari 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 248, verzen 1, 2 en 3 INLEIDING Genade

Nadere informatie

Hoe heette de reus die door David verslagen werd? Hoe heet de vrouw van Adam?

Hoe heette de reus die door David verslagen werd? Hoe heet de vrouw van Adam? Hoe heette de reus die door David verslagen werd? Hoe heet de vrouw van Adam? Wie is de huidige paus? Ken je namen van pausen? Hoe heette de man die het volk van Israël uit de slavernij van Egypte bevrijdde

Nadere informatie

Eucharistieviering van 8 juni 2014 Pinksteren

Eucharistieviering van 8 juni 2014 Pinksteren Eucharistieviering van 8 juni 2014 Pinksteren Afscheidsviering van Z.E.H. Deken Johan De Baere Processie met Pinkstericoon doorheen de kerk, voor Pinkstericoon zevenarmige kandelaar. Intredelied: ZJ 409:

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter.

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesentwintigste zondag door het jaar C 24-25 september 2016 Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534, 1-2-3) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat

Nadere informatie

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale ROOSTER Donderdag 30 november Vrijdag 1 december Zaterdag 2 december 20.00 uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale 19.30 uur - Repetitie Dames en Heren Bartholomeuskoor (einden 20.45 uur). We repeteren

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten In de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap

Nadere informatie

Oudervergadering 18 juni Vormsel 2014

Oudervergadering 18 juni Vormsel 2014 Oudervergadering 18 juni 2013 Vormsel 2014 Oudervergadering 18 juni 2013 Vormsel: wat? hoe? waarom? Organisatie catechese Inschrijvingen en verdere communicatie Vragen Welkom Bezinnend moment Men kan heel

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de

Nadere informatie

bij avondwake en kerkelijke uitvaart

bij avondwake en kerkelijke uitvaart Informatie bij avondwake en kerkelijke uitvaart Rooms-katholieke parochies van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin Maasdijk - Poeldijk Heenweg - s Gravenzande Kwintsheul - De Lier

Nadere informatie

Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626

Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626 VIERING VAN DE HEILIGE DOOP IN DE SINT MICHAËLKERK OPENING Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626 Begroeting

Nadere informatie

WAT ALS? HUWELIJKSBELOFTE. Net doorheen de humor voel je goed aan wat een huwelijksbelofte ten volle is. Straffe woorden vanuit een groeiperspectief

WAT ALS? HUWELIJKSBELOFTE. Net doorheen de humor voel je goed aan wat een huwelijksbelofte ten volle is. Straffe woorden vanuit een groeiperspectief WAT ALS? WAT ALS? HUWELIJKSBELOFTE Net doorheen de humor voel je goed aan wat een huwelijksbelofte ten volle is. Straffe woorden vanuit een groeiperspectief WAT ALS? HUWELIJKSBELOFTE Net doorheen de humor

Nadere informatie

HET VORMSELTRAJECT. Samen groeien in geloof

HET VORMSELTRAJECT. Samen groeien in geloof HET VORMSELTRAJECT Samen groeien in geloof Opnieuw kiezen. Je wordt niet als christen geboren, je moet het worden! Doopsel: keuze van de ouders Vormsel: keuze van het kind en de ouders samen Twee accenten

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 48 dd 02-12-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 6 december: Tweede zondag van de advent: Heel de mensheid ziet Gods redding (Lc.3, 1-6). Zondag 6 december:

Nadere informatie

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde Zo blijven dan geloof, hoop en liefde 1 Kor. 13, vers 13a DUINZICHTKERK zondag 23 november 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst L. Fijn van Draat;

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hooglied 2 : 8-17 4 e zondag van Pasen 26 april 2015 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane-Fioreze ouderling: mevr. T.R. van Genderen. diaken: J.H.

Nadere informatie

Voorbereiding. Dag lieve God,

Voorbereiding. Dag lieve God, Voorbereiding Dag lieve God, Ik mag weer naar U toe komen. Dank U wel! Ik maak een kruisje met wijwater en kniel voor U. Wil U mij helpen om goed te bidden? En zorgt U ervoor dat deze heilige Mis mij helpt

Nadere informatie

ZATERDAG 11 januari 2014 ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN SINT-MICHIEL KUURNE

ZATERDAG 11 januari 2014 ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN SINT-MICHIEL KUURNE ZATERDAG 11 januari 2014 ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN SINT-MICHIEL KUURNE OPENINGSLIED Mensen onderweg door stad en land en overzee. Dragen in hun handen vele vragen met zich mee. Bouwend aan een stad

Nadere informatie

Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus, de Heer en van de heilige Geest. Onze hulp is de Naam van de Heer,

Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus, de Heer en van de heilige Geest. Onze hulp is de Naam van de Heer, Eucharistieviering Hemelvaart van de Heer 25 mei 2017 Oudkatholieke parochie van de h. Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 655, 1-5 INLEIDING Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus,

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Liturgie Kerk en Schooldienst 14 oktober 2018 Thema: vriendschap Predikant: Organist: Met medewerking van: Intrede Zingen 288: 1 ds. Bram Verduijn Anita Wubs alle kinderen en leerkrachten van Het Gebint

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST Op kerstavond, maandag 24 dec., is er om 20.00u een

Nadere informatie

Het logo als gespreksopener. Een catechetische handreiking

Het logo als gespreksopener. Een catechetische handreiking Het logo als gespreksopener Een catechetische handreiking 2 Het Jaar van het Geloof Van 11 oktober 2012 (de begindatum van Vaticanum II en de publicatiedatum van de Catechismus van de Katholieke Kerk)

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

PAROCHIEBLAD DECEMBER 2013

PAROCHIEBLAD DECEMBER 2013 Paus Franciscus "Blijmoedig en met een realistisch oog voor de kansen die onze tijd bieden om een aansprekende, PAROCHIEBLAD DECEMBER 2013 Parochie H. Andreas, Palestinastraat 326, Heerlerbaan Tel. 045-5413381

Nadere informatie