LITURGISCHE VIERINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LITURGISCHE VIERINGEN"

Transcriptie

1 Week 04 dd Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 29 januari: Vierde zondag door het jaar: Zalig de armen van geest (Mt. 5, 1-12). Dinsdag 31 januari: H. Johannes Bosco, priester: Als priester te Turijn ( ) wijdt Johannes heel zijn leven aan de volksjeugd van deze stad. Met de bedoeling om deze jonge mensen voor te bereiden als christenen op hun taak in de maatschappij sticht hij de Congregatie van de Salesianen en van Maria. Deze dienst aan de jeugd verspreidt zich niet alleen binnen Europa, ook ver daar buiten. Donderdag 2 februari: Opdracht van de Heer: Maria Lichtmis: Mijn ogen hebben uw heil aanschouwd (Lc. 2,22-40). Dit feest is één aspect van de veelvormige openbaring van de Heer: bij zijn opdracht wordt het kind, veertig dagen na zijn geboorte, door Simeon erkend als het heil dat God heeft bereid en als het licht voor de wereld. Daarom is het op de eerste plaats een feest van de Heer - in de traditie van de Oosterse kerken ook Ontmoeting van de Heer genoemd - vervolgens een Mariafeest. De naam Maria Lichtmis herinnert aan een lichtprocessie als hulde aan Maria, terwijl de eigenlijke zin de opgang is om de Heer te ontmoeten in zijn tempel. HEILIGE KRUISVERHEFFING Zaterdag 28 januari u. Eucharistieviering Zondag 29 januari u. Eucharistieviering Opnameviering voor de vormelingen. Maandag 30 januari u. Eucharistieviering voor overleden familie (T). Woensdag 1 februari u. Morgengebed (getijdengebed) in de kapel u. Geen Eucharistieviering Donderdag 2 februari u. Eucharistieviering voor Mevr. Denise Wittevrongel, echtgenote van de Hr. Urbain Tamsin. Zaterdag 4 februari u. Eucharistieviering

2 Zondag 5 februari u. Viering in het teken van Onze Lieve Vrouw Lichtmis, met kinderzegening. We nodigen hierbij in het bijzonder de gezinnen uit waar het voorbije jaar een kindje werd gedoopt. SINT-THOMAS VAN KANTELBERG Zaterdag 28 januari u. Eucharistieviering voor E.H. Albert Schotte, eerste pastoor van de parochie. Zondag 29 januari u. Eucharistieviering voor overleden ouders. Dinsdag 31 januari u. Eucharistieviering voor E.Z. Madeleine De Meyere. Woensdag 1 februari u. Eucharistieviering. Donderdag 2 februari u. Eucharistieviering. Vrijdag 3 februari u. Eucharistieviering voor de familie V.B.-V. Zaterdag 4 februari u. Eucharistieviering. Zondag 5 februari O.L.Vrouw Lichtmis u. Kinderzegening. Uitdeling van de handjes aan de ouders van de kinderen, gedoopt in het voorbije jaar. Eucharistieviering voor Mevr. Suzanne Janssens, echtgenote van de Hr. André De Groote. Jaarmis voor de Hr. Joseph Vanhoutte en Mevr. Elza Strubbe. Voor Mevr. Monique Janssens, echtgenote van de Hr. Georges Vandewalle. Deze viering wordt ondersteund door het Gemengd Zangkoor Cantate en de kleuters van Kantelberg. Na de viering is er receptie in de kerk.

3 Nieuwjaar in Sint-Thomas op 7 januari Marc Engelbeen leest de voorbeden als lector. Het dames- en herenkoor van de parochie Ondersteunde de viering. Lector Nicole Reuse leest een votieflezing over hoop en vrede. Achter de schermen zorgt Willy Talloen voor een perfecte projectie op het scherm.

4 Van links naar rechts: Marcella, Luc, Dirk, Linda, Dirk, diaken Bart, Lut en pastoor Hugo luisteren naar het jaar overzicht van de parochie gebracht door Johan Van Gool. Johan Van Gool houdt de jaartoespraak! Dit jaar met bijzondere aandacht voor de bisschopskeuze en het nieuwe Onzevader. Een gezellige receptie na de viering.

5 Ook koster Jan geniet van de receptie. Nicole brengt de hapjes op de receptie bij de aanwezigen. Nafi was er ook in de viering en op de receptie.

6 Oproep tot kandidaten kerkraad van de H. Kruisverheffing en Sint- Jozef Oproep door de aangestelde verantwoordelijke van de parochie tot kandidaten voor het lidmaatschap van de kerkraad (KR-I) Overeenkomstig artikel 7 1 van het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, wordt aan alle belangstellenden meegedeeld dat er 2 vacatures zijn binnen de kerkraad van de kerkfabriek H. Kruisverheffing en Sint-Jozef te Sint-Kruis (gemeente Brugge). Enkel de personen die beantwoorden aan de hierna volgende voorwaarden, komen in aanmerking om lid te zijn van de kerkraad: 1. rooms-katholiek zijn; 2. de volle leeftijd van 18 jaar hebben bereikt op het ogenblik van de verkiezing; 3. in de bevolkingsregisters ingeschreven zijn van de gemeente of van een van de gemeenten van de gebiedsomschrijving van de parochie (voor de parochie H. Kruisverheffing en Sint-Jozef betreft het de gemeente(n) Brugge). Uitsluitend schriftelijke kandidaturen komen in aanmerking. Zij moeten vóór 1 februari 2017 ingediend zijn bij: Kerkfabriek H. Kruisverheffing en Sint-Jozef ter attentie van E.H. Jozef Quaghebeur, Pastorieweg 15 B-8310-Sint-Kruis. De poststempel of de datum van ondertekening voor ontvangst geldt hierbij. Kandidaturen dienen vergezeld te zijn van een kopie van de identiteitskaart (voor- en achterzijde of zo het om een elektronische identiteitskaart gaat, een afdruk ervan met adresgegevens), dit met het oog op de controle van de voorwaarden 2 en 3. Na 1 februari 2017 zullen de naam, voornaam en volledig adres van de kandidaten bekendgemaakt worden door uithangen in de parochiekerk van de H. Kruisverheffing en Sint-Jozef te Sint-Kruis. Opgemaakt op 16 januari 2017 te Sint-Kruis, Jozef Quaghebeur, door de bisschop aangestelde verantwoordelijke van de parochie H. Kruisverheffing en Sint-Jozef te Sint-Kruis (gemeente Brugge).

7 BROEDERLIJK DELEN Woensdag 1 februari om uur: Lanceeravond Broederlijk Delen in de Spil te Roeselare. EVEN BEZINNEN LIEF EN LEED WE VERTROUWEN TOE AAN DE VERREZEN HEER Pol Bevernagie, uitvaartdienst op 18 januari in Heilige Kruisverheffing. PAROCHIALE BERICHTEN HEILIGE KRUISVERHEFFING NEOS NIEUWJAAR Maandag 16 januari kwam het Miljan Trio, Ludmilla Tentiouk, cymbalom, Jan Lefebvre, accordeon en zang, en Hendrik Wanzeele, contrabas, met een boeiend programma van Oost- Europese volksmuziek, Wiener Schrammelmusik en Duitse stemmingsmuziek. Ze zorgden, samen met een glaasje Cava, voor een enthousiaste en bijzonder gezellige sfeer op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Neos waarvoor een 70-tal leden zich hadden ingeschreven.

8 Het Miljan Trio op de Nieuwjaarsreceptie van Neos. KERKFABRIEK Dinsdag 31 januari om uur in de pastorie: bijeenkomst van het Kerkbestuur H. Kruisverheffing. KOOR Woensdag 1 februari om uur in het klooster: repetitie. SINT-THOMAS VAN KANTELBERG GEMENGD ZANGKOOR CANTATE Er is repetitie op maandag 30 januari om uur. Het bestuur van het Gemengd Zangkoor Cantate komt samen op dinsdag 31 januari om uur in de pastorie.

9 NIEUWS UIT DE BUURT CONCERT CANTORES Op 11 en 12 februari brengt de korenfamilie Cantores hun eerste concert in De vier koren brengen een gevarieerd repertoire met als thema Winternacht. In dit concert zullen alle koren afzonderlijk optreden, maar ook tijdens het zingen proberen we bruggen te bouwen tussen jong en oud. De maan en de nacht zijn een metafoor voor de duisternis van de winter in dit winterconcert. Een programma met onbekende pareltjes brengt u wat warmte in deze koudste tijd van het jaar. Zaterdag 11 februari om uur Zondag 12 februari om uur Cultuurzaal Daverlo, Dries 2, Assebroek Kaarten 10 euro - 5 euro (-12 j.)

10 DE ANDERE FILM In Cinema Liberty in de Kuipersstraat te Brugge (achterzijde van de Schouwburg), met vlakbij de parking Biekorf. Zie ook Donderdag 26 januari OM UUR In aanwezigheid van regisseur Pieter Van Eecke SAMUEL IN THE CLOUDS België 2016 regie: Pieter Van Eecke 70 Vertolking: Samuel Mendoza e.a. Samuel, een 50-jarige Aymara-man, stapt elke dag vanuit El Alto naar het voormalige skiresort op de bergtop Chacaltaya en verwelkomt daar buitenlandse toeristen in een skihut met adembenemend zicht op La Paz. Samuel bediende gedurende 30 jaar de skilift, maar de laatste jaren smolt de gletsjer helemaal weg. Sinds enkele jaren herbergt de berg ook het hoogste klimaatlaboratorium ter wereld waar wetenschappers de veranderingen bestuderen. Ondanks alles blijft Samuel hopen op sneeuw. Met het verhaal van Samuel die hoog boven de wolken droomt van sneeuw, vestigt regisseur en klimaatactivist Pieter Van Eecke de aandacht op het klimaat en draagt hij op een creatieve manier bij aan het maatschappelijk debat. Een auteursdocumentaire en indringend portret van een berg, een man, hun gezamenlijke verleden en het verdwijnen van een toekomst. Sun Mee Donderdag 26 januari OM UUR EL OLIVO Spanje Duitsland regie: Iciar Bollain 100 Vertolking: Anna Castillo, Javier Gutierrez, Pep Ambros, Manuel Cucala Wanneer haar grootvader weigert nog langer te eten, wil de jonge Spaanse Alma, een ware indignada, de eeuwenoude olijfboom terughalen die haar vader en haar ooms ooit uit economische noodzaak moesten verkopen, tegen de wil in van hun vader. De boom kwam terecht in de ruime inkomhal van een zogezegd groen energieconcern in het Duitse Düsseldorf. Voor deze wellicht uitzichtloze tocht neemt ze een vrachtwagenchauffeur en Duitse ecologisten onder de arm. Paul Laverty, de vaste en geëngageerde scenarioschrijver van Ken Loach, heft dit concrete verhaal op tot het ruimere maatschappelijke niveau: de economische crisis, de zorg voor het milieu, corruptie, strijd van de indignados tegen het status-quo in Spanje. De warme relatie tussen grootvader en kleindochter belichaamt ook het respect voor een duurzamer verleden en de huidige strijd voor het milieu. Naar Gorik De Henau in Filmmagie juli-augustus 2016

11 Donderdag 2 februari om uur A QUIET PASSION Groot-Brittannië België 2016 regie: Terence Davies 125 Vertolking: Cynthia Nixon, Jennifer Ehle, Duncan Duff De titel van de film, vrij vertaald een ingehouden hartstocht, geeft zeer goed de inhoud en de sfeer weer van de nieuwe prent van Terence Davies. Emily Dickinson, de na haar dood beroemd geworden Amerikaanse dichteres ( ), verliet nooit haar woning. De film wordt dan ook helemaal gedraaid in het statige herenhuis dat voor haar even goed een beschermende burcht als een gevangenis is. Haar hart stort zij uit in haar strijd voor gelijkwaardigheid. Zij schopt tegen sociale en religieuze schenen, haar zoektocht naar liefde wordt belemmerd door haar moeilijk karakter. Tegelijk leiden de lyrische dialogen, gebaseerd op haar poëzie, tot een innerlijke diepgang. Terence Davies, een grote naam sinds Distant Voices, Still Lives, neemt ons mee in een gestileerd victoriaans kostuumdrama. Zijn aanpak is klassiek: elke take is afgemeten, gepolijst, in evenwicht, en in beeld gebracht met een schilderachtige finesse. Een lust voor oog en oor. Naar Jonas Bruyneel in Filmmagie november 2016

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 03 dd 18-01-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 22 januari: Derde zondag door het jaar: Vervulling van de profetie van Jesaja (Mt. 4, 12-23). Zondag

Nadere informatie

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Intredeprocessie met twaalf apostelen. De voetwassing ten teken van dienstbaarheid. De apostelen rond het altaar. Aanbidding op het einde van de viering. Goede Vrijdag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet.

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet. Sint-Thomas Male Kerstnachtviering: Alles is klaar Net voor de viering Jezus is er nog niet. Opening van de viering door pastoor Hugo. Els Arnout (sopraan) en Elien Rogiers (piano) ondersteunen de nachtviering.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 06 dd 10-02-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 februari: Eerste zondag in de veertigdagentijd: Door de Geest naar de woestijn gevoerd (Lc. 4, 1-13).

Nadere informatie

DE KALENDER EEN NIEUW BEGIN: WELKOM. Dag lezer,

DE KALENDER EEN NIEUW BEGIN: WELKOM. Dag lezer, DE KALENDER Donderdag 5 januari 13.30 u. COVDA Sint-Vincentius (Kring Maisstraat) Voedselbedeling (Maisstraat 20) Zondag 8 januari Feest van de Openbaring Maandag 9 januari 13.30 u. Hobbyclub Sint-Vincentius

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 23 dd 08-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 juni: Elfde zondag door het jaar: Haar zonden zijn haar vergeven, want ze heeft veel liefde betoond

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 23 dd 10-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 juni: Elfde zondag door het jaar: Het rijk is als een mosterdzaadje (Mc. 4, 26-34). Dinsdag 16 juni:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 05 dd 01-02-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 5 februari: Vijfde zondag door het jaar: Gij zijt het licht der wereld (Mt. 5, 13-16). Zondag 5 februari:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 22 dd 01-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 5 juni: Tiende Zondag door het jaar: Jongeling, ik zeg je, sta op (Lc. 7, 11-17). Zondag 5 juni: H. Bonifatius,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 04 dd 22-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 26 januari: Derde zondag door het jaar: Vervulling van de profetie Jesaja (Mt. 4, 12-23). Zondag 26 januari:

Nadere informatie

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage!

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage! EVEN BEZINNEN KERKOPBOUW BISDOM BRUGGE Aan alle vrijwilligers die onze Kerk mee dragen, aan alle parochieassistenten en decanaal secretarissen die hun taken met veel zorg behartigen zeggen wij tijdens

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 18 dd 06-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 10 mei: Zesde paaszondag: Dat mijn vreugde in u moge zijn en uw vreugde volkomen wordt (Joh. 15, 09-17).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 16 dd 22-04-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 26 april: Vierde paaszondag: De goede herder geeft zijn leven (Joh.10, 11-18). Woensdag 29 april: H.

Nadere informatie

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot.

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot. Een van de oudste huizen, nu infocentrum voor toeristen. Nog een gezellig straatje in de oude binnenstad. Zaterdagavond 30 juli was er een Social Evening Programme, een gezellig samenzijn met medewerkers

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 32 dd 10-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 augustus: Twintigste zondag door het jaar: Geen vrede maar verdeeldheid (Lc. 12, 49-53) Zondag 14

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 34 dd 24-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 augustus: Tweeëntwintigste zondag door het jaar: Wie zich verheft, wordt vernederd (Lc. 14, 1-14).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 33 dd 17-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 21 augustus: Eenentwintigste zondag door het jaar: Zij zullen komen uit het oosten en het westen (Lc.

Nadere informatie

Vormsel Heilige Kruisverheffing

Vormsel Heilige Kruisverheffing Vormsel Heilige Kruisverheffing Dinsdag 19 mei was er ook voor de vormelingen van de H. Kruisverheffing een wake. In een eerste deeltje werden de voorbije catechesebijeenkomsten kort opgeroepen. Daarna

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 52 dd 28-12-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 1 januari: Feest van de Moeder van God: Traditiegetrouw stellen wij het nieuwe jaar onder de bescherming

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 33 dd 19-08-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 23 augustus: Eenentwintigste zondag door het jaar: Naar wie zouden we gaan? (Joh.6, 60-69). Maandag 24

Nadere informatie

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale uur - Viering met cantor. Geen bijeenkomsten

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale uur - Viering met cantor. Geen bijeenkomsten ROOSTER Donderdag 11 januari Vrijdag 12 januari Zaterdag 13 januari Zondag 14 januari Maandag 15 januari Dinsdag 16 januari Woensdag 17 januari Liturgisch koor Cantate Domino en projectzangers. We repeteren

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 12 januari in de Dagkapel 19.00 uur:

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 08 dd 22-02-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 26 februari: Achtste zondag door het jaar: Maak u niet bezorgd (Mt. 6, 24-34). Woensdag 1 maart: Aswoensdag:

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 FEDERATIE BRASSCHAAT Info doorgeven. Met deze kalender willen we u informeren over activiteiten die in onze federatie georganiseerd worden en die niet alleen bedoeld

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 18 dd 03-05-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 7 mei: Vierde paaszondag: Ik ben de deur voor uw schapen (Joh.10, 1-10): op deze vierde paaszondag bidt

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 01 dd 07-01-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 11 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan, gezalfd met de heilige Geest (Mc. 1, 7-11).

Nadere informatie

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel.

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. Samen schilderen en knutselen. Aandachtig voor de Jezus-film. Nog even

Nadere informatie

Hoe heette de reus die door David verslagen werd? Hoe heet de vrouw van Adam?

Hoe heette de reus die door David verslagen werd? Hoe heet de vrouw van Adam? Hoe heette de reus die door David verslagen werd? Hoe heet de vrouw van Adam? Wie is de huidige paus? Ken je namen van pausen? Hoe heette de man die het volk van Israël uit de slavernij van Egypte bevrijdde

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 19 dd 11-05-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 15 mei: Hoogfeest van Pinksteren: De Geest zal U alles leren (Joh 14, 15-26). De Geest des Heren heeft

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 13 dd 29-03-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 2 april: Vijfde zondag in de veertigdagentijd: Opwekking van Lazarus (Joh. 11, 1-45). Zondag 2 april:

Nadere informatie

HANDLEIDING BIJ DE VERNIEUWING VAN DE MANDATEN IN DE KERKRADEN (KLEINE HELFT)

HANDLEIDING BIJ DE VERNIEUWING VAN DE MANDATEN IN DE KERKRADEN (KLEINE HELFT) HANDLEIDING BIJ DE VERNIEUWING VAN DE MANDATEN IN DE KERKRADEN (KLEINE HELFT) Een draaiboek voor de aangestelde verantwoordelijke van de parochie die van rechtswege deel uitmaakt van de kerkraad en voor

Nadere informatie

A. DRIEJAARLIJKSE VERNIEUWING VAN EEN GEDEELTE VAN DE LEDEN VAN DE KERKRAAD

A. DRIEJAARLIJKSE VERNIEUWING VAN EEN GEDEELTE VAN DE LEDEN VAN DE KERKRAAD A. DRIEJAARLIJKSE VERNIEUWING VAN EEN GEDEELTE VAN DE LEDEN VAN DE KERKRAAD 253. Om de drie jaar is er een gedeeltelijke vernieuwing van de kerkraad. De leden van de grote helft treden een eerste keer

Nadere informatie

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen 1 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier geboren.

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP

WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP EVEN BEZINNEN LIEF EN LEED WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP Arwen De Pourcq, gedoopt op 14 mei in AZ Sint-Jan. Lou Claerhout, gedoopt op 11 juni in Sint-Baafs. Axelle Lefevere, gedoopt op 25 juni in

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Van dat laatste zijn we overtuigd en daarvoor zetten we ons in, met iedereen die vol hoop aan de toekomst wil bouwen!

Van dat laatste zijn we overtuigd en daarvoor zetten we ons in, met iedereen die vol hoop aan de toekomst wil bouwen! KALENDER Bij het logo Zoals vruchtbare grond is voor een boom, zo is de christelijke traditie voor de geloofsgemeenschap in Assebroek. Het is onmisbaar om goed geworteld te zijn in die hoopvolle en levengevende

Nadere informatie

HANDLEIDING BIJ DE VERNIEUWING VAN DE MANDATEN IN DE KERKRADEN (GROTE HELFT)

HANDLEIDING BIJ DE VERNIEUWING VAN DE MANDATEN IN DE KERKRADEN (GROTE HELFT) HANDLEIDING BIJ DE VERNIEUWING VAN DE MANDATEN IN DE KERKRADEN (GROTE HELFT) Een draaiboek voor de aangestelde verantwoordelijke van de parochie die van rechtswege deel uitmaakt van de kerkraad en voor

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST Op kerstavond, maandag 24 dec., is er om 20.00u een

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST De Kern 26 maart 2017 om uur. 4e zondag in de 40 dagen, zondag Laetare, verheug u... Thema: Meer dan genoeg

ORDE VAN DIENST De Kern 26 maart 2017 om uur. 4e zondag in de 40 dagen, zondag Laetare, verheug u... Thema: Meer dan genoeg ORDE VAN DIENST De Kern 26 maart 2017 om 10.00 uur 4e zondag in de 40 dagen, zondag Laetare, verheug u... Thema: Meer dan genoeg voorganger: ds. Harry Gijsen organist: Peter de Rijke Orgelspel voor de

Nadere informatie

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS HEILIGE PIUS X Zaterdag 17 december. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 18 december. Vierde Zondag van de Advent. 11.15 u. Plechtige hoogmis, Zaterdag 24 december. 17.00

Nadere informatie

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort De viering begint bij droog weer in de tuin van de pastorie. Daar vindt de

Nadere informatie

Deze vergoeding wordt aangegeven met een fiscale fiche 281.50.

Deze vergoeding wordt aangegeven met een fiscale fiche 281.50. Lijst met afspraken tussen de provinciegouverneur en het bisdom Brugge met betrekking tot bepaalde uitgavenposten in de rekeningen van de kerkfabrieken. Voorafgaande opmerking met betrekking tot de bewijsstukken

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

KALENDER werkjaar

KALENDER werkjaar KALENDER werkjaar 2017- 2017- Bij het logo Zoals vruchtbare grond is voor een boom, zo is de christelijke traditie voor de geloofsgemeenschap in Assebroek. Het is onmisbaar om goed geworteld te zijn in

Nadere informatie

Antonius van Padua. Activiteiten Maart Juli Antonius van Paduakerk Groesbeekseweg 96 Nijmegen

Antonius van Padua. Activiteiten Maart Juli Antonius van Paduakerk Groesbeekseweg 96 Nijmegen Antonius van Padua Activiteiten Maart Juli 2015 Antonius van Paduakerk Groesbeekseweg 96 Nijmegen www.avpnijmegen.nl Maart 4 maart Woensdag 10.30 12.15 uur. Leerhuis. Verzorgd door Albert Meijer. 4 maart

Nadere informatie

JEF SELEN WORDT HEEL FEESTELIJK GEVIERD BIJ ZIJN NEGENTIGSTE VERJAARDAG!!! HEILIGE PIUS X

JEF SELEN WORDT HEEL FEESTELIJK GEVIERD BIJ ZIJN NEGENTIGSTE VERJAARDAG!!! HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 14 januari. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 15 januari. Tweede Zondag door het jaar. 11.15 u. Plechtige hoogmis. Zaterdag 14 januari. 08.00 u.

Nadere informatie

Gemeenschappelijk Parochieteam 5 januari 2010

Gemeenschappelijk Parochieteam 5 januari 2010 Parochie VerrezenHeer Heilig Sacrament Aanwezig: Pastoor Paul Gemeenschappelijk Parochieteam 5 januari 2010 PT Verrezen Heer: Lucia (kosteres), Theo Decker (diaken), Patrick Claes, Arlette Lenaerts, Greta

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

waarom doet meneer pastoor de afwas tijdens de mis?

waarom doet meneer pastoor de afwas tijdens de mis? Bart Giedts Bart Giedts waarom doet meneer pastoor de afwas tijdens de mis? Mijnheer Pastoor druk.indd 3 14/01/14 15:26 Inhoud Voorwoord 9 Mogen nonnekes buiten hun klooster komen? 11 Waarom kiezen ze

Nadere informatie

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor ROOSTER Donderdag 11 september Vrijdag 12 september Zaterdag 13 september OPEN MONUMENTENDAG Zondag 14 september Maandag 15 september Dinsdag 16 september Woensdag 17 september 10.35 uur - De Vrouwenschola

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

Nr. 07 Website Zenderen: 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017

Nr. 07 Website Zenderen:   24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 07 Website Zenderen: www.zenderen.nl 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november 2017 2 december 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Collecterooster: extra collectes in december: 31 december: Bloemengroep.

Collecterooster: extra collectes in december: 31 december: Bloemengroep. HOOP DOET LEVEN Bij de beste wensen voor een nieuw jaar horen vooral positieve geluiden en hoopvolle gedachten: Voldoende vrijwilligers om alle taken te kunnen verrichten. Voldoende steun van parochianen

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 16-04-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 20 april: Paaszondag: De Heer moest uit de doden opstaan (Joh.20.1-9). Begin van de paastijd, in de liturgie

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 20 dd 20-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 mei: Hoogfeest van Pinksteren: Ontvang de Heilige Geest (Joh 20, 19-23). De Geest des Heren heeft

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD VAN KRUIS NAAR OPSTANDING April 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 1 april ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 2 april 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2011 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Het Passieverhaal door de Maastrichtse schilder Henri Jonas, ook de glazenier van veel ramen in de Koepelkerk.

Het Passieverhaal door de Maastrichtse schilder Henri Jonas, ook de glazenier van veel ramen in de Koepelkerk. Het Passieverhaal door de Maastrichtse schilder Henri Jonas, ook de glazenier van veel ramen in de Koepelkerk. 1 Jaargang 3, nr. 4 april 2019 Op naar Pasen Maart was een bijzondere maand, omdat de Vasten-

Nadere informatie

Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPDRACHT VAN DE HEER IN DE TEMPEL We vieren vandaag het hoogfeest Opdracht

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016 Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december 2015-20 november 2016 Kalender bisdom van Breda (versie 17-12-2015) Datum Basilieken Bisdom en Sint Franciscuscentrum Parochies Activiteiten in Rome 26/12/2015

Nadere informatie

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel.

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel. nov 2016 45 maandag 7 dinsdag 8 woensdag 9 donderdag 10 vrijdag 11 zaterdag 12 Aankomst Sint zondag 13 s nov 2016 46 maandag 14 dinsdag 15 woensdag 16 donderdag 17 vrijdag 18 zaterdag 19 zondag 20 s nov

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 47 dd 19-11-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 23 novembe: Vierendertigste zondag door het jaar: Feest van Christus, Koning van het heelal: Zoals een

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Uitnodiging voor het Kerstfeest

Uitnodiging voor het Kerstfeest Uitnodiging voor het Kerstfeest Van het parochiebestuur Pastor Eppink mindert zijn voorgaan in de liturgie Nieuw liturgisch rooster Biechten voor Kerstmis De begraafplaats heeft een nieuwe inrit gekregen

Nadere informatie

Collecterooster: extra collectes in december: 31 december: Bloemengroep.

Collecterooster: extra collectes in december: 31 december: Bloemengroep. HOOP DOET LEVEN Bij de beste wensen voor een nieuw jaar horen vooral positieve geluiden en hoopvolle gedachten: Voldoende vrijwilligers om alle taken te kunnen verrichten. Voldoende steun van parochianen

Nadere informatie

Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum. we vieren het Avondmaal

Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum. we vieren het Avondmaal Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum zondag 26 maart 2017 - vierde zondag van de Veertigdagentijd - we vieren het Avondmaal voorganger: ds. Pieter Goedendorp begeleiding: Jaap Grünbauer lector: Marjon

Nadere informatie

Witte Donderdag 18 april avondgebed om uur

Witte Donderdag 18 april avondgebed om uur Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum Witte Donderdag 18 april 2019 avondgebed om 19.30 uur Sadao Watanabe: De voetwassing voorbereid door de Werkgroep Liturgie van onze gemeente voorganger: lector:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 252 29 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Reactie Nederlandse Bisschoppenconferentie

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK 1 ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK I. Orde van dienst bij de opname tijdens de eucharistieviering (in voorbereiding van de eerste communie)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. mei 2014 (jrg. 14 nr. 6)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. mei 2014 (jrg. 14 nr. 6) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum mei 2014 (jrg. 14 nr. 6) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 Bank: NL93 INGB 0001 0680 62 Rekeningnr. Parochiebijdrage: NL23

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Woensdag 2 december 10:30 12:00 uur Mandala s tekenen in de lounge. Houdt u van tekenen? Kom dan mandala s tekenen! 14:30 15:30 uur Quiz

Woensdag 2 december 10:30 12:00 uur Mandala s tekenen in de lounge. Houdt u van tekenen? Kom dan mandala s tekenen! 14:30 15:30 uur Quiz G Maandag 30 november 10:30 12:00 uur Ochtendactiviteit variabel. Abdul bekijkt met u wat u op dat moment een leuke activiteit vindt om de week mee te starten Een gezellige middag met spelletjes als de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie maart 2018 5de jaargang # 3 Van de Redactie Deze maand staat de nieuwsbrief in het teken van Pasen. Pasen, het grootste feest van de christenen. Overal ter wereld zullen de kerken weer vol zijn met mensen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. februari 2015 (jrg. 15 nr. 3)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. februari 2015 (jrg. 15 nr. 3) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum februari 2015 (jrg. 15 nr. 3) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98

Nadere informatie

55e JAARGANG NO 22 vrijdag 28 juni 2019

55e JAARGANG NO 22 vrijdag 28 juni 2019 OOS NUUTS PERIODIEK GENHOUTER NIEUWSBLAD Berichten, mededelingen en advertenties vóór maandagavond 20.00 uur digitaal bezorgen op: redactie@sint-hubertus-genhout.nl Bankrekening: NL17RABO0104906510 o.v.v.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 21 dd 25-05-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 29 mei: Negende zondag door het jaar: Het geloof van de honderdman (Lc. 7, 1-10) Dinsdag 31 mei: Feest

Nadere informatie

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten Het sacrament van Het doopsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur:

Nadere informatie

Orde voor de gezamenlijke ochtenddienst op maandag 1 januari 2018 om uur in de Oude of Sint Alexanderkerk Nieuwjaar Kleur: Wit.

Orde voor de gezamenlijke ochtenddienst op maandag 1 januari 2018 om uur in de Oude of Sint Alexanderkerk Nieuwjaar Kleur: Wit. Protestantse Gemeente Bennekom i.w. Orde voor de gezamenlijke ochtenddienst op maandag 1 januari 2018 om 11.00 uur in de Oude of Sint Alexanderkerk Nieuwjaar Kleur: Wit. Voorganger: 1e ouderling: 2e ouderling:

Nadere informatie

Mijmeren rond Maria Lichtmis

Mijmeren rond Maria Lichtmis CD s Mijmeren rond Maria Lichtmis Inleiding: Op 2 februari, veertig dagen na Kerstmis, vierden we het feest van Maria Lichtmis, ofwel de Opdracht van de Heer in de tempel. We herdenken dan dat Maria en

Nadere informatie

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten Het sacrament van Het doopsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Thema: De tempel als profetisch-kritisch brandpunt

Thema: De tempel als profetisch-kritisch brandpunt Dromen voor onze wereld ORDE VAN DIENST voor de 3 e zondag van de veertigdagentijd 4 maart 2018 Thema: De tempel als profetisch-kritisch brandpunt Voorganger: ds. Chris Mondt Gastheer: Daan Warner, Lector:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 45 dd 05-11-2014 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 9 november: Kerkwijdingsfeest van de Lateraanse basiliek: Zijn leerlingen herinnerden zich dat er geschreven

Nadere informatie

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015 Op verhaal komen Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin september-december 2015 In en rond de kerkjes van Schoorl en Groet gebeurt meer dan je denkt. In dit boekje vind je

Nadere informatie

Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018

Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018 Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018 Moeder Gods Maria V-I Zaterdag 31 december 2016 18u00 Molenbeersel Zondagskerkviering Zondag 1 januari 2017 Openbaring van de Heer, drie koningen. I-II

Nadere informatie

Overzicht van de activiteiten in Wittesteijn

Overzicht van de activiteiten in Wittesteijn Overzicht van de activiteiten in Wittesteijn Donderdag 1 oktober Fitness 09.00 uur Fitnessruimte Nieuws van de dag 10.10 uur t Reveltje Spel en bewegen met kinderen Vrijdag 2 oktober Fitness 09.00 uur

Nadere informatie