terugblik op Het jaar 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "terugblik op Het jaar 2013"

Transcriptie

1 JAAR OVERZICHT 2013

2 terugblik op Het jaar 2013 Een overzicht van onze activiteiten in het afgelopen jaar. Is dat interessant voor u? Wij denken van wel. Graag willen wij met u, als gewaardeerde relatie, onze resultaten delen. Afgelopen jaar hebben wij weer een aantal mooie projecten neergezet. De gemene deler binnen deze werken is de persoonlijke nauwe samenwerking met diverse partijen die wij ervaren hebben. Of het gaat om samenwerking met onze opdrachtgevers, ontwikkelaars, adviseurs of uitvoerders; wij constateren een positieve verandering in de keten als het gaat over participatie en werkmethodiek. Samenwerking is de sleutel tot succes. Het levert de beste, snelste en duurzaamste resultaten. Als architect zijn wij hier een fervent voorstander van. Wij wensen u een energiek en succesvol Wij zien er naar uit met u samen te werken en u van dienst te kunnen zijn. Hartelijke groet namens de directie van ConsortArchitects, Hans Lucas Peter Couwenbergh Machiel Hopman expositie met werk van o.a. Jean-Marc Spaans

3 LELY CAMPUS pronkstuk langs rijksweg a20 Met gepaste trots kunnen wij zeggen dat we in 2013 één van de meest duurzame gebouwen in de wereld hebben gerealiseerd. Het was 2009 toen Machiel Hopman de opdracht kreeg om een masterplan te ontwikkelen voor de nieuwe locatie van het internationele hoofdkantoor en een productiehal van Lely. Dat het een duurzaam project werd, stond vooraf vast. Het architectonisch ontwerp van de Lely Campus onderscheidt zich esthetisch en op duurzaamheidsniveau van andere utiliteitsgebouwen. Ik wilde de energie en het hightech karakter dat ik voelde binnen het bedrijf Lely vertalen naar de nieuwbouw. Het is een representatief en comfortabel gebouw geworden waarmee wij aantonen dat architectuur en duurzaamheid heel goed samen gaan, zegt Hopman. ConsortArchitects was hoofdverantwoordelijk voor het totale ontwerp, de bouwdirectie en BREEAM begeleiding. Dankzij de inzet van het integrale ontwerpteam en uitvoeringsteam onder leiding van Dura Vermeer Bouw Zuid West, en bovenal het vertrouwen van de opdrachtgever is het project een heus pronkstuk geworden. Programma kantoor Het kantoor, m 2 groot, bestaat uit drie horizontale vleugels. Het programma bevat kantoorruimten, een restaurant (cap. 400), diverse vergader-, videoconference- en ontmoetingsruimten, een auditorium (cap. 100), showroom, shop, receptie- en lobby en diverse facilitaire ruimten. Programma Productiehal De m 2 grote hal huisvest de fabricagelijn, expeditie, opslag, R&D afdeling, traingslokalen, douche-en kleedruimten, vergaderruimten en kantoor.

4 Inspirerend en duurzaam werklandschap Als moderne onderneming hecht Lely veel waarde aan het faciliteren van een prettige en inspirerende werkomgeving voor haar medewerkers. Het bedrijf hanteert de filosofie Work Smarter. Dit is een vorm van het Nieuwe Werken. In deze filosfie draait het om het stimuleren van effectiviteit, innoverend denken, interactie en werkplezier. Om dit in het nieuwe gebouw te bewerkstelligen is veel aandacht uitgegaan naar de ontwikkeling van een passend interieurconcept. Onder leiding van ConsortArchitects is dit concept bedacht en uitgerold door interieurarchitect Eline Strijkers. Zij heeft een inspirerend en duurzaam werklandschap neergezet dat leunt op twee thema s; Hightech en Nature. Hightech is verbonden met de architectuur van het gebouw en zorgt voor oriëntatie. In kantoorruimtes, vergaderzalen en het auditorium zijn innovatieve meubilering en de nieuwste ICT technologieën verwerkt. Nature is het thema voor de kleinere ervaringen, hierin komen veel natuurlijke en ambachtelijk geproduceerde materialen terug. De introductie van diverse formele en informele vergaderplekken zetten de totaalopzet van het interieur kracht bij en stimuleren de gewenste interactie tussen medewerkers. Vijf sterren BREEAM ambitie Dat Lely hoge doelstellingen qua duurzaamheid hanteerde voor de nieuwbouw, was direct vanaf het begin duidelijk. Wij adviseerden onze opdrachtgever om hiervoor de BREEAM-meetmethode te gebruiken. BREEAM is een keurmerk dat zich duidelijk van andere duurzaamheidskeurmerken onderscheidt. BREEAM is namelijk zeer uitgebreid. Er wordt niet alleen gekeken naar energie-/waterverbruik en materialen, maar ook naar het transport, naar landgebruik en ecologie, naar vervuiling, afval, management en naar comfort en gezondheid. In september 2012 werden door de DGBC twee ontwerpcertificaten afgegeven; voor de productiehal op niveau Outstanding/5 sterren en voor het kantoor Excellent/4 sterren. De ambities zijn inmiddels opgeschroefd. Lely ambieert een vijf sterren BREEAM-NL uitvoeringscertificaat voor de totale nieuwbouw. Dit is het hoogst haalbare niveau, dat nog zelden is gerealiseerd. Dat houdt in dat in de uitvoeringsfase absolute focus lag op het behalen van BREEAM-punten binnen alle aspecten van het project. Een hele opgave die, dankzij de inzet en toewijding van alle betrokken partijen, met positief resultaat is afgerond. De casus ligt nu ter beoordeling bij de assessor.

5 LUXE BUSINESSPARK DEN HAAG Op het centraal gelegen businesspark Ypenburg nabij Den Haag werd in het najaar van 2013 een hoogwaardig utiliteitsproject opgeleverd. ConsortArchitects was nauw betrokken bij de gebiedsontwikkeling en tekent voor de inrichting van het kavel en het ontwerp van de gebouwen. Het ontwerp bestaat uit vijf losstaande luxe kantoorvilla s en een langgerekt bedrijfsverzamelgebouw. De laatste is opgedeeld in 22 multifunctionele bedrijfsunits van verschillende metrages. Boven elke unit is er een self-storage ruimte. De luxe kantoorvilla s zijn doosvormige elementen met een uitkraging die ondersteund wordt door betonnen staanders. Uitstraling, locatie en plattegrond in combinatie met het achterliggende bedrijfsverzamelgebouw maken dit businesspark interessant voor diverse soorten kantoren en bedrijfsondernemingen, (medische-) praktijken of sportscholen. NIEUW PAND VOOR KINDEROPVANG BIJ DE HAND In Rotterdam-Prinsenland gingen dit najaar de deuren open van het nieuwe pand voor Kinderdagverblijf Lieve Lotte. ConsortArchitects maakte in opdracht van stichting Kinderopvang Bij De Hand het ontwerp voor dit fris ogende compacte gebouw. Het nieuwe dagverblijf werd gerealiseerd naast het bestaande pand van kinderdagopvang Woeste Willem van dezelfde organisatie. Lieve Lotte, twee bouwlagen hoog, doet met haar ronde vorm haar naam eer aan. De gevel is uitgevoerd in eerlijk baksteen met warme kleurelementen. Materiaalkeuze en vorm maken het pand onderscheidend in relatie tot het meer technisch en hoekige gebouw van het naburige kinderdagverblijf Woeste Willem.

6 Geconditioneerd Foodcentrum ABC Westland Op het terrein van Agri & Food centrum ABC Westland in Poeldijk wordt een nieuw Foodcenter gerealiseerd. Om het nieuwbouw project van m 2 groot te realiseren, wordt een bestaande hal gesloopt. Het resultaat is een geconditioneerd handelscentrum met bedrijfsunits voor groothandel in agri- & food sector. Het programma voorziet in een aantal praktische verhuurbare bedrijfsunits, van 110 m 2 tot m 2. Het project wordt opgeleverd conform de strenge HACCP, BRC en IFS hygiëneeisen. ConsortArchitects verricht al sinds de jaren 60 van de vorige eeuw opdrachten op het terrein van ABC Westland. Het nieuwe foodcentrum zal eind 2014 klaar zijn voor gebruik. RENOVATIE WOONBLOKKEN WOONWIJK 110-MORGEN In opdracht van Bouwservice Buskoop ontwierp ConsortArchitects voor Bouwvereniging Onze Woning (BVOW) een renovatieplan voor 3 woonblokken in de wijk 110-morgen te Rotterdam. Inspelend op de huidige vraag uit de markt, zijn de blokken verdiept en opgehoogd. Ook is er een lift toegevoegd, zodat de 48 appartementen ook voor minder validen goed bereikbaar zijn. De frisse moderne uitstraling van het pand, bereikt door de toepassing van zorgvuldig geselecteerde materialen, brengt de allure terug in het typische stedenbouwkundige plan uit de jaren 50. Waar strakke woonblokken te midden van het groen staan. Alle appartementen zijn reeds verhuurd. Nieuw distributiecentrum Igepa Tiel Op het bedrijventerrein Medel in Tiel bouwt Burgland Bouw een distributiecentrum met kantoor voor opdrachtgever DHG/Igepa. ConsortArchitects verzort het totale proces van ontwerp tot en met uitvoering. Het programma van het distributiecentrum bestaat uit een hal ( m²), entresol vloer (470 m²) en 20 laaddocks. Het aangrenzende kantoordeel beslaat 2100 m² BVO. Het pand wordt gerealiseerd voor eindgebruiker IGEPA Nederland. De IGEPA Group is groothandelaar in papier, produceert internationaal signage- en display materiaal en verzorgt 2D & 3D printing. De oplevering van het gebouw staat gepland voor april ECOLOGISCHE WONINGEN MALDEN In opdracht van ontwikkelaar Ca Vera, ontwierp ConsortArchitects voor een gebiedsontwikkeling in Malden een twintigtal ecologische woningen. In een zorgvuldig afwegingsproces is gekozen voor duurzame oplossingen met een bewezen staat van dienst. Naast de toepassing van duurzame materialen en energieconcepten hebben alle woningen flexibele plattegronden, waardoor op de begane grond de mogelijkheid tot een extra kamer aanwezig is. Deze ruimte is geschikt als slaapkamer, werkkamer of speelkamer. De woningen zijn in oktober 2013 onder grote belangstelling in de verkoop gegaan.

7 HOPMANHUIS Hopmanhuis 10 jaar actief op particuliere markt In 2014 bestaat Hopmanhuis 10 jaar. Het concept, waarmee ConsortArchitects zich richt tot de particuliere opdrachtgever, werd bedacht en gelanceerd door Machiel Hopman in een tijd dat de uitgifte van vrije kavels in de lift zat. Particuliere opdrachtgevers die de moeite nemen zelf een woning te bouwen, verdienen een ontwerp dat exact aansluit bij hun woonwensen, dacht Hopman. En hij bedacht een traject dat de particuliere opdrachtgever duidelijkheid biedt op alle fronten. Hopmanhuis stemt afspraken en leveringsvoorwaarden helder en inzichtelijk af en legt alles vast in deelcontracten. Zo blijft het proces inzichtelijk qua planning én financiën. Hopmanhuis ontwerpt maatwerk woning in diverse bouwstijlen, begeleidt opdrachtgevers bij de selectie van een bouwpartij en houdt toezicht tijdens de uitvoering van de bouw. Kortom, een overzichtelijk traject gericht op het behalen van de beste kwaliteit dat begeleid wordt door een vertrouwd contactpersoon.

8 Consortinternational turkije Consort Turkey gastspreker op Green Business Conference Istanbul In september 2013 was Consort Turkey op verzoek van de Sustainability Academy aanwezig op de Green Business Conference in Istanbul. Machiel Hopman sprak, samen met compagnon Robert-Jan van der Veen, over de visie en ideeën van Consort Turkey op duurzaamheid en de toepasbaarheid daarvan in een miljoenenstad als Istanbul. Om een slag te maken naar de concrete praktijk heeft Consort Turkey het initiatief genomen een Innovation Lab op te zetten. Het Innovation Lab wil samenwerking en kennisdeling op het gebied van duurzaamheid en innovatie tussen Turkse en Nederlandse universiteiten, het bedrijfsleven (ontwerpers, ingenieurs) en de vastgoedsector stimuleren. Zie verder: Expositie gevonden verhouding Sinds twee jaar biedt ConsortArchitects een concreet podium aan de beeldende kunst. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat kunst een stimulans is voor de creatieve geest, geven wij graag ruimte aan kunstenaars. Op dit moment is een expositie met werk van kunstenaars Jean-Marc Spaans en Marleen van Wijngaarden te bezichtigen. Jean-Marc toont een serie fotowerken waarbij licht en architectuur een belangrijke rol spelen. Marleen heeft op een prominente wand een permanent wand-reliëf gerealiseerd, dat gebaseerd is op een architectonische maatsysteem. Het wand-reliëf is mede tot stand gekomen met financiële ondersteuning van het Centrum Beeldende Kunst (CBK). Middels investeringsbijdragen voor beeldend kunstenaars stimuleert het CBK kunst bij bedrijven. ConsortArchitects ondersteunt dit initiatief van harte. TAIwAN presentatie schetsontwerp In de stad Tainan in Taiwan zal onze ontwikkelende opdrachtgever de komende jaren een commercieel- en woonproject realiseren. ConsortArchitects presenteerde, passend binnen de Aziatische cultuur, een ontwerp waarin wonen, shopping, parkeren en recreatieve buitenruimte op aantrekkelijke wijze gecombineerd worden. CONSORTSERVICES snelle en praktische dienstverlening Inspelend op de vraag uit de markt naar snelle, praktische en projectmatige ondersteuning introduceerde ConsortArchitects in 2013 Consort Services. Consort Services zet zich in om bedrijven in de bouwbranche met raad en daad terzijde te staan. Bij Consort Services kan met terecht voor diverse werkzaamheden zoals; bouwkundig tekenwerk, bouwmanagement, vergunningsaanvragen, het maken van technische omschrijvingen voor woningen of BREEAM-expert begeleiding. Heeft u ook behoefte aan praktische ondersteuning? Neem contact op met Consort Services: DUURZAAMHEID KOSTEN BOUWMANAGEMENT VORMGEVING TECHNIEK BIM TOETSEN SPECIALS korea Ontwerp tweede high-rise Begin 2011 werd in Seoul ons ontwerp voor de kantoortoren GT Tower East gerealiseerd. Bij aanvang van dit hoogbouw project sprak de opdrachtgever direct de intentie uit om ook een tweede toren in het bekende zakendistrict Gangnam in de Zuid-Koreaanse hoofdstad te realiseren. Afgelopen jaar werkte ConsortArchitects aan de stedenbouwkundige plannen voor de inpassing van deze tweede toren. Het voorlopig ontwerp voor de toekomstige GT Tower West werd goed ontvangen.

9 FoTOGRAFIe Marijn van Zanten Samuel Ashfield bart van Hoek Walter Herfst Dura Vermeer TesSa JOL Ti Corp

LELY C A MP U S P R O JE CTD O CUM EN TATIE INZE NDING ARC13 ARCHIT ECT UUR

LELY C A MP U S P R O JE CTD O CUM EN TATIE INZE NDING ARC13 ARCHIT ECT UUR LELY C A MP U S P R O JE CTD O CUM EN TATIE INZE NDING ARC13 ARCHIT ECT UUR BESTAANDE SITUATIE A20 PLANGEBIED HAL 2 HAL 1 NIEUWE SITUATIE A20 FABRICAGE HAL 4 KANTOOR HAL 2 Masterplan Lely Campus 2015 ConsortArchitects

Nadere informatie

LELY CAMPUS PROJECTDOCUMENTATIE INZENDING ARC13 INTERIEUR

LELY CAMPUS PROJECTDOCUMENTATIE INZENDING ARC13 INTERIEUR LELY CAMPUS PROJECTDOCUMENTATIE INZENDING ARC13 INTERIEUR MASTERPLAN A20 FABRICAGE HAL 4 KANTOOR HAL 2 Lely Campus BREEAM OUTSTANDING De nieuwe duurzame bedrijfscampus van Lely in Maassluis is ingericht

Nadere informatie

ABC Westland prijswinnaar. Kunst aan de muur. Ontwerpen met SMARTRevit. Bloemenveiling FloraHolland in Madurodam

ABC Westland prijswinnaar. Kunst aan de muur. Ontwerpen met SMARTRevit. Bloemenveiling FloraHolland in Madurodam JAAR OVERZICHT 2012 Van ArchitectenConsort naar ConsortArchitects We zijn het jaar 2012 fris begonnen met een nieuwe naam: ConsortArchitects. In een steeds internationaler wordende markt past het Engelse

Nadere informatie

inzending ARC15 Interieur Award Waal Vlaardingen

inzending ARC15 Interieur Award Waal Vlaardingen Waal Vlaardingen Opdrachtgever Waal, Vlaardingen Adres Schiedamsedijk 22, Vlaardingen Opgave herontwikkeling kantoorgebouw: interieur Ontwerp Van Ouwerkerk Architecten, Rotterdam Projectarchitect Arnold

Nadere informatie

Case study Nieuwbouw DC Conakryweg Amsterdam

Case study Nieuwbouw DC Conakryweg Amsterdam Case study Nieuwbouw DC Conakryweg Amsterdam Beschrijving van het project Aan de Conakryweg te Amsterdam, wordt in het voorjaar 2018 gestart met de realisering van een nieuw distributiecentrum voor Caprev

Nadere informatie

Prominent, representatief & modern.

Prominent, representatief & modern. Prominent, representatief & modern. Oplevering medio 2017 Huurprijs vanaf: 895,- p.m. Multifunctionele kantoor- en bedrijfsruimtes vanaf 84 m² BVO te koop en te huur op BusinessPark27 te Blaricum. Drie

Nadere informatie

genmab cepezed situatie

genmab cepezed situatie genmab genmab Het nieuwe hoofdkantoor van Genmab op het Science Park Utrecht is een integraal ontwerp van en interieur. De nieuwbouw is onder meer ontworpen op een open werkcultuur en intensieve interactie,

Nadere informatie

Netwerkbijeenkomst Duurzaam integraal ontwerpen

Netwerkbijeenkomst Duurzaam integraal ontwerpen Netwerkbijeenkomst Duurzaam integraal ontwerpen 18 november 2009 Deerns raadgevende ingenieurs bv Klokgebouw 125 Strijp-S S Terrein 5617 AB Eindhoven Tel. 088 374 0220 Ir. E. Lousberg Ir. E. Kerkhof Ir.

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSPLAN VISIE & INSPIRATIE EEN DUURZAME INNOVATIECAMPUS IN MAASSLUIS 26 NOVEMBER 2015

BEELDKWALITEITSPLAN VISIE & INSPIRATIE EEN DUURZAME INNOVATIECAMPUS IN MAASSLUIS 26 NOVEMBER 2015 BEELDKWALITEITSPLAN VISIE & INSPIRATIE EEN DUURZAME INNOVATIECAMPUS IN MAASSLUIS 26 NOVEMBER 2015 CONTEXT TOPSECTOREN IN NEDERLAND plein De negen topsectoren van de Nederlandse economie 2 NETWERK INNOVATIE

Nadere informatie

100% 90% winnaar. Dutch Health Tec Academy, Utrecht. Voor minder dan de helft van de nieuwbouwprijs, mooi onderwijsgebouw neergezet

100% 90% winnaar. Dutch Health Tec Academy, Utrecht. Voor minder dan de helft van de nieuwbouwprijs, mooi onderwijsgebouw neergezet Dutch Health Tec Academy, Utrecht 100% transformatie van leegstaande bedrijfshal met kantoor naar onderwijsgebouw en kenniscentrum 90% hergebruik van bestaand casco winnaar van de VGME Award 2011 Voor

Nadere informatie

Nieuwbouw. Veelgesteldevragenover BREEAM-NL Aleenhetbesteisgoed genoegvoorlely Pionierslateneigen woningcertificeren

Nieuwbouw. Veelgesteldevragenover BREEAM-NL Aleenhetbesteisgoed genoegvoorlely Pionierslateneigen woningcertificeren Veelgesteldevragenover BREEAM-NL Aleenhetbesteisgoed genoegvoorlely Pionierslateneigen woningcertificeren Veelgestelde vragen over BREEAM-NL De Dutch Green Building Council krijgt regelmatig inhoudelijke

Nadere informatie

ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993. 3 jaar 2 Architectenbureaus in Noordwijk 1994-1997

ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993. 3 jaar 2 Architectenbureaus in Noordwijk 1994-1997 ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993 1 e tekenaar, projectleider: Cursus(sen) AutoCAD, diverse m.b.t. intern management, middenkader. Divers bouwkundig werk in de utiliteit. Enige

Nadere informatie

Fluor. Architectenbureau Paul de Ruiter

Fluor. Architectenbureau Paul de Ruiter Fluor Architectenbureau Paul de Ruiter Een dynamisch kenniscentrum De robuuste, aluminium gevelstructuur in combinatie met een contrasterend warm en aangenaam interieur kenmerkt het nieuwe kantoor van

Nadere informatie

Stadskantoor Rotterdam

Stadskantoor Rotterdam h e r o n t w i k k el i n g Stadskantoor Rotterdam a m b i t i ed o cu m en t Ambitiedocument Stadskantoor Rotterdam Stedenbouwkundige en architectonische randvoorwaarden 1. Inleiding In het centrum van

Nadere informatie

Vanderlande Veghel. Opdrachtgever: Programma

Vanderlande Veghel. Opdrachtgever: Programma Vanderlande Veghel Opdrachtgever: Programma Start ontwerp: Oplevering: Vanderlande kantoor 19.000 m 2 en parkeergarage 600 plaatsen mei 2014 parkeergarage december 2014 kantoor juni 2016 Vanderlande Veghel

Nadere informatie

Een slim, duurzaam gebouw hoe maak je dat?

Een slim, duurzaam gebouw hoe maak je dat? Een slim, duurzaam gebouw hoe maak je dat? Donderdag 10 november Jan Kadijk, Hoofd DGBC Academy 2 3 4 6 7 8 9 DGBC: Onze rollen Stimuleren Communiceren Verbinden Inspireren Opleiden Certificeren BREEAM:

Nadere informatie

1. KWALITATIEVE VRAAG: EEN ONDERSCHEID IN BEELDKWALITEITEN

1. KWALITATIEVE VRAAG: EEN ONDERSCHEID IN BEELDKWALITEITEN BIJLAGE A 1. KWALITATIEVE VRAAG: EEN ONDERSCHEID IN BEELDKWALITEITEN Bedrijventerreinen zijn onder te verdelen op basis van verschijningsvorm De vraag naar bedrijfsruimte is gedifferentieerd is en kan

Nadere informatie

Eekholt Plaza, Verkavelingsstudie hotel- en woontorens, Diemen. In opdracht van Pluis Participatie Groep

Eekholt Plaza, Verkavelingsstudie hotel- en woontorens, Diemen. In opdracht van Pluis Participatie Groep Eekholt Plaza, Verkavelingsstudie hotel- en woontorens, In opdracht van Pluis Participatie Groep 1/7 De locatie betreft een kavel met kantoorgebouw op een bedrijventerrein in op de grens met Amsterdam

Nadere informatie

Nieuwbouw Faxx gebouw, Veemarktkwartier Tilburg

Nieuwbouw Faxx gebouw, Veemarktkwartier Tilburg Nieuwbouw Faxx gebouw, Veemarktkwartier Tilburg BREEAM Excellent**** 6 juli 2015 Voorstellen Andre Dröge Adviseur duurzame leefomgeving o.a. BREEAM-NL assessor/expert Nieuwbouw en in-use Trainer assessoren

Nadere informatie

... VERBINDT. Wij denken in een keten benadering. De organisatie van het TIC is opgebouwd door professionals uit de markt.

... VERBINDT. Wij denken in een keten benadering. De organisatie van het TIC is opgebouwd door professionals uit de markt. WELKOM VERBINDT Wij denken in een keten benadering. De organisatie van het TIC is opgebouwd door professionals uit de markt. Ondernemers ondernemen voor Ondernemers. Zij weten als geen ander, hoe een brug

Nadere informatie

Bèta Sciences & Technology Zuyd Hogeschool

Bèta Sciences & Technology Zuyd Hogeschool wonderful day design architectuur met de focus op interieurontwerp Bèta Sciences & Technology Zuyd Hogeschool Het nieuwe werken en het nieuwe onderwijs Het onderwijs verandert, de huisvesting verandert

Nadere informatie

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven!

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Postbus 711 3900 AS Veenendaal Kerkewijk 26 3901 EG Veendaal (T) 0318-55 19 60 (F) 0318-55 19 61 (M) info@ingeniousvastgoed.nl (I) www.ingeniousvastgoed.nl Haar

Nadere informatie

Uw aanspreekpunt. voor

Uw aanspreekpunt. voor Uw aanspreekpunt voor Nieman & Tauw hebben de krachten gebundeld. Twee gerenommeerde ingenieursbureaus met een gemeenschappelijke visie over het ontzorgen van de klant en het integraal adviseren. Om de

Nadere informatie

CASE STUDY. Datum 23-05-2013. Betreft Case study conform credit MAN 9. Onze referentie Bijlage

CASE STUDY. Datum 23-05-2013. Betreft Case study conform credit MAN 9. Onze referentie Bijlage CASE STUDY Datum 23-05-2013 Project AkzoNobel HQ Betreft Case study conform credit MAN 9 Van GroupA Onze referentie Bijlage Omschrijving van het project Lange tekst Hoofdkantoor AkzoNobel Het nieuwe hoofdkantoor

Nadere informatie

Atrium28. Brengt mensen en ambities samen. Storkstraat 12, Leusden

Atrium28. Brengt mensen en ambities samen. Storkstraat 12, Leusden Atrium28 Brengt mensen en ambities samen Storkstraat 12, Leusden algemeen Brengt mensen en ambities samen Atrium28 doet haar naam alle eer aan. Open, representatief, praktisch, een tikkeltje theatraal,

Nadere informatie

!pet projectinrichters. binnenkomer. enexis den bosch

!pet projectinrichters. binnenkomer. enexis den bosch !pet projectinrichters binnenkomer enexis den bosch Het Nieuwe Werken... Het centrale kantoor van Enexis staat aan het Paleis Kwartier in Den Bosch. In het nieuwe onderkomen werkt Enexis volgens het principe

Nadere informatie

TE KOOP Bouwgrond nieuwbouw Cornelisland Ridderkerk

TE KOOP Bouwgrond nieuwbouw Cornelisland Ridderkerk TE KOOP Bouwgrond nieuwbouw Cornelisland Ridderkerk VANAF 2.500 M 2 TURN-KEY BEDRIJFSPAND OP EEN TOP-ZICHTLOCATIE OP DE KOP VAN HET NIEUWE BEDRIJVENTERREIN CORNELISLAND TE RIDDERKERK OMSCHRIJVING Op de

Nadere informatie

8 MULTIFUNCTIONELE BEDRIJFSUNITS

8 MULTIFUNCTIONELE BEDRIJFSUNITS 8 MULTIFUNCTIONELE BEDRIJFSUNITS DE POL TE LOSSER Alfred Marshallstraat 1 Postbus 572 7550 AN Hengelo Telefoon (074) 255 68 88 Fax (074) 291 85 21 www.bedrijfsunits.com projectontwikkeling Inhoud Inleiding

Nadere informatie

TE HUUR/ TE KOOP. LEERDAM Energieweg ,- EXCL BTW P/M Verkoop bespreekbaar. Vrijstaande kantoorvilla

TE HUUR/ TE KOOP. LEERDAM Energieweg ,- EXCL BTW P/M Verkoop bespreekbaar. Vrijstaande kantoorvilla LEERDAM Energieweg 22 4.995,- EXCL BTW P/M Verkoop bespreekbaar TE HUUR/ TE KOOP Vrijstaande kantoorvilla 010-3413807 info@prachthuismakelaardij.nl prachthuismakelaardij.nl Kenmerken & specificaties Bouwjaar:

Nadere informatie

sikkelkruid 11 3824 PN AMERSFOORT

sikkelkruid 11 3824 PN AMERSFOORT sikkelkruid 11 3824 PN AMERSFOORT sikkelkruid 11 In de zeer gewilde wijk Nieuwland gelegen tussenwoning. Alstublieft. Met veel plezier presenteer ik u de verkoopbrochure van de Sikkelkruid 11 te Amersfoort.

Nadere informatie

Casestudy Faxx-locatie

Casestudy Faxx-locatie Casestudy Faxx-locatie Van de Ven Bouw en Ontwikkeling 28-4-2014 Inhoud Algemeen... 3 Projectgegevens... 4 BREEAM-NL... 5 Specifieke ontwerpmaatregelen... 6 Specifieke uitvoeringsmaatregelen... 6 Reductie

Nadere informatie

Stellinghof Woonbuurtje in Vijfhuizen. In opdracht van Ymere Ontwikkeling

Stellinghof Woonbuurtje in Vijfhuizen. In opdracht van Ymere Ontwikkeling Stellinghof oonbuurtje in Vijfhuizen In opdracht van Ymere Ontwikkeling 1/6 In het ontwerp wordt op een hedendaagse wijze een nieuw gehucht in de polder gemaakt dat aansluit bij de bestaande dorpse karakteristiek

Nadere informatie

Interieur kantoorruimte te Tubbergen

Interieur kantoorruimte te Tubbergen Interieur kantoorruimte te Tubbergen Projectnummer: 09-292 Deze kantoorruimte staat aan de rand van het industrieterrein in Tubbergen. De indeling van deze kantoorruimte is zorgvuldig ontworpen naar de

Nadere informatie

Referenties BREEAM. Multi Purpose Building Eindhoven Airport. Bovenregionaal kantoor Enexis - Zwolle. E-commerce distributiecentrum Wehkamp - Zwolle

Referenties BREEAM. Multi Purpose Building Eindhoven Airport. Bovenregionaal kantoor Enexis - Zwolle. E-commerce distributiecentrum Wehkamp - Zwolle Referenties BREEAM Al sinds de ontwikkeling van het label in Nederland is de Nieman Groep betrokken bij BREEAM-NL. Wij hebben in iopdracht van de DGBC meegewerkt aan de vertaling van het schema Nieuwbouw

Nadere informatie

Hoofdkantoor a.s.r. in Utrecht Inzending voor ARC16 Architectuur Award

Hoofdkantoor a.s.r. in Utrecht Inzending voor ARC16 Architectuur Award Hoofdkantoor a.s.r. in Utrecht Inzending voor ARC16 Architectuur Award Hoofdkantoor a.s.r. EEN LICHT EN GROEN TWEEDE LEVEN VOOR EEN GROOT KANTOORGEBOUW Het hoofdkantoor van a.s.r. in Utrecht is volledig

Nadere informatie

Te Huur. Leidseveer 2, Utrecht

Te Huur. Leidseveer 2, Utrecht Te Huur Leidseveer 2, Utrecht PROJECTINFORMATIE Leidseveer 2, Utrecht Diverse kantoorruimtes te huur bij Tribes aan de Leidseveer tegenover het NS - station in het centrum van de prachtige stad Utrecht.

Nadere informatie

Vanderlande Veghel. Opdrachtgever: Programma

Vanderlande Veghel. Opdrachtgever: Programma Opdrachtgever: Programma Start ontwerp: Oplevering: Vanderlande kantoor 19.000 m 2 en parkeergarage 600 plaatsen mei 2014 parkeergarage december 2014 kantoor maart 2016 In mei 2014 zijn we na een architecten

Nadere informatie

Eekholt Plaza, Verkavelingsstudie hotel- en woontorens, Diemen. In opdracht van Pluis Participatie Groep

Eekholt Plaza, Verkavelingsstudie hotel- en woontorens, Diemen. In opdracht van Pluis Participatie Groep Eekholt Plaza, Verkavelingsstudie hotel- en woontorens, In opdracht van Pluis Participatie Groep De locatie betreft een kavel met kantoorgebouw op een bedrijventerrein in op de grens met Amsterdam Zuidoost.

Nadere informatie

Wenslauerstraat huisjes 65, 67 en 69 Vernieuwing van 3 panden in de Bellamy buurt, Amsterdam

Wenslauerstraat huisjes 65, 67 en 69 Vernieuwing van 3 panden in de Bellamy buurt, Amsterdam Wenslauerstraat huisjes 65, 67 en 69 Vernieuwing van 3 panden in de Bellamy buurt, Amsterdam In opdracht van Structure Building In de afgelopen tien jaar heeft de Wenslauerstraat in de Amsterdamse Bellamybuurt

Nadere informatie

Interieur Woonhuizen. In opdracht van diverse particuliere opdrachtgevers

Interieur Woonhuizen. In opdracht van diverse particuliere opdrachtgevers In opdracht van diverse particuliere opdrachtgevers 1/5 M3H heeft diverse verbouwingen en woninginrichtingen voor particuliere opdrachtgevers begeleid en gerealiseerd. Daarbij zijn er twee belangrijke

Nadere informatie

BEDRIJFSGEBOUW ZWOLLEWEG/HANZEWEG HARSELAAR-ZUID, BARNEVELD

BEDRIJFSGEBOUW ZWOLLEWEG/HANZEWEG HARSELAAR-ZUID, BARNEVELD TE KOOP BEDRIJFSGEBOUW ZWOLLEWEG/HANZEWEG HARSELAAR-ZUID, BARNEVELD TE KOOP BEDRIJFGEBOUW BEDRIJFSGEBOUW ZWOLLEWEG/HANZEWEG (HARSELAAR ZUID, BARNEVELD) Nieuw te bouwen bedrijfsgebouw op unieke zichtlocatie

Nadere informatie

10 huur- en 27 koop woningen en een parkeergarage. In opdracht van Ymere Ontwikkeling. Mokumer

10 huur- en 27 koop woningen en een parkeergarage. In opdracht van Ymere Ontwikkeling. Mokumer de 10 huur- en 27 koop woningen en een parkeergarage In opdracht van Ymere Ontwikkeling 1/7 De is een stadsvernieuwingsproject in de 19e eeuwse Staatsliedenbuurt van Amsterdam. Het gebouw wordt op alle

Nadere informatie

Energiekeurmerk: A-Label

Energiekeurmerk: A-Label Energiekeurmerk: A-Label TE HUUR» Nieuwbouw bedrijfsruimte vanaf circa 400 m2» Uitstekend bereikbaar vanwege centrale ligging» Nabij Schiphol en Bloemenveiling Aalsmeer» Gereed derde kwartaal 2010 Op bedrijventerrein

Nadere informatie

+ opslag algemene ruimten zijnde 2% 391,03 m² Totaal VVO Toren Oost ,43

+ opslag algemene ruimten zijnde 2% 391,03 m² Totaal VVO Toren Oost ,43 B+M Den Haag bv architecten- en adviesbureau Zwaardstraat 16 2584 TX Den Haag 070 358 62 62 - info@bplusm.nl - www.bplusm.nl Gegevens object: Projectnummer 08-0031 Lokatie: Wilhelminapier, Rotterdam Betreft:

Nadere informatie

Quion Capelle a/d IJssel

Quion Capelle a/d IJssel Quion Capelle a/d IJssel Hoofdkantoor Quion Capelle a/d IJssel Situatie Locatie Fascinatio, Capelle a/d IJssel Quion is een financiële dienstverlener, die zich toelegt op de verwerking van woninghypotheken.

Nadere informatie

BREEAM-NL Algemeen Oktober 2013. Part of the BRE Trust

BREEAM-NL Algemeen Oktober 2013. Part of the BRE Trust BREEAM-NL Algemeen Oktober 2013 Part of the BRE Trust Dutch Green Building Council Algemeen Opgericht 1 juni 2008 Marktinitiatief: zorg voor één gemeenschappelijke taal voor duurzaamheid in vastgoed Onafhankelijke

Nadere informatie

MPC Work Today Maastricht: Kantoorruimte die u warm welkom heet, ontdek dat het werkt!

MPC Work Today Maastricht: Kantoorruimte die u warm welkom heet, ontdek dat het werkt! MPC Work Today Maastricht: ruimte die u warm welkom heet, ontdek dat het werkt! MPC Work Today Maastricht Een deel van kantoorgebouw Cap du Sud maakt deel uit van MPC Work Today, het nieuwe flexibele verhuurconcept

Nadere informatie

Stellinghof Woonbuurtje in Vijfhuizen. In opdracht van Ymere Ontwikkeling

Stellinghof Woonbuurtje in Vijfhuizen. In opdracht van Ymere Ontwikkeling Stellinghof oonbuurtje in Vijfhuizen In opdracht van Ymere Ontwikkeling In het ontwerp wordt op een hedendaagse wijze een nieuw gehucht in de polder gemaakt dat aansluit bij de bestaande dorpse karakteristiek

Nadere informatie

Figuur 1: impressie Rabobank Dommelstreek te Geldrop. Figuur 2: uitleg ontwerpconcept oorwarmers

Figuur 1: impressie Rabobank Dommelstreek te Geldrop. Figuur 2: uitleg ontwerpconcept oorwarmers Omschrijving van het project Rabobank Dommelstreek heeft in Geldrop het bestaand kantoor herontwikkeld. Er is een kantoor ontstaan met alle faciliteiten onder één dak. Een vernieuwde omgeving die beter

Nadere informatie

EEN CONNECTIEF GEBOUW INTERIEUR SIGMAX

EEN CONNECTIEF GEBOUW INTERIEUR SIGMAX Sigmax kantoor In het Business & Science Park in Enschede, pal tegenover het FC Twente stadion en het NS-station heeft Architectenbureau Paul de Ruiter het nieuwe hoofdkantoor van ICT-bedrijf Sigmax ontworpen:

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE DEMMERSWEG (UNITS) 41-47 HENGELO OV

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE DEMMERSWEG (UNITS) 41-47 HENGELO OV VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE DEMMERSWEG (UNITS) 41-47 HENGELO OV Objectinformatie: Demmersweg 41-47 (units) te Hengelo Ov. pag. 1 van 10 VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE DEMMERSWEG (UNITS) 41-47 7556 BN

Nadere informatie

TE KOOP BEDRIJFSUNITS ZWOLLEWEG HARSELAAR-ZUID BARNEVELD

TE KOOP BEDRIJFSUNITS ZWOLLEWEG HARSELAAR-ZUID BARNEVELD TE KOOP BEDRIJFSUNITS ZWOLLEWEG HARSELAAR-ZUID BARNEVELD TE KOOP BEDRIJFS- EN KANTOORUNITS BEDRIJFSUNITS ZWOLLEWEG, HARSELAAR ZUID, BARNEVELD Unieke kans! Waarom? A. Gelegen op een toplocatie op het nieuwe

Nadere informatie

De duurzame renovatie van het a.s.r. kantoor. Iris Oort Adjunct directeur Business Support a.s.r. 8 oktober 2015

De duurzame renovatie van het a.s.r. kantoor. Iris Oort Adjunct directeur Business Support a.s.r. 8 oktober 2015 De duurzame renovatie van het a.s.r. kantoor Iris Oort Adjunct directeur Business Support a.s.r. 8 oktober 2015 Wie zijn wij? a.s.r. helpen door te doen, zonder verspilling 1974 De werkvloer toen.. Keuze

Nadere informatie

Warehouse. Zaandam. toplocatie in Nederland gelegen nabij A8 / A10 20 minuten naar Schiphol 16 loadingdocks

Warehouse. Zaandam. toplocatie in Nederland gelegen nabij A8 / A10 20 minuten naar Schiphol 16 loadingdocks Warehouse Zaandam toplocatie in Nederland gelegen nabij A8 / A10 20 minuten naar Schiphol 16 loadingdocks Warehouse Zaandam Inhoudsopgave Warehouse - logistiek centrum 5 Bereikbaarheid 7 Dichtbij uw klanten

Nadere informatie

WERK. plezier. Schootense Dreef 31 HELMOND Prijs op aanvraag. bedrijfsruimtehelmond.nl. begint bij Broeckx makelaars

WERK. plezier. Schootense Dreef 31 HELMOND Prijs op aanvraag. bedrijfsruimtehelmond.nl. begint bij Broeckx makelaars WERK plezier begint bij Broeckx makelaars Schootense Dreef 31 HELMOND Prijs op aanvraag bedrijfsruimtehelmond.nl 0492 549 055 - helmond@woonplezier.nl Beschrijving Groot Schooten is gelegen aan de West

Nadere informatie

In opdracht van Ymere Ontwikkeling. Vrolikstraat 245-251, Amsterdam

In opdracht van Ymere Ontwikkeling. Vrolikstraat 245-251, Amsterdam Vrolikstraat 245-251, Amsterdam In opdracht van Ymere Ontwikkeling 1/6 Het nieuwe woongebouw in de Vrolikstraat vervangt vier traveën uit een rij van vijf identieke panden. Het nieuwe gebouw speelt in

Nadere informatie

In opdracht van Multi Vastgoed, Johan Matser en Bam Vastgoed. Leidse Rijn Centrumplan, Utrecht

In opdracht van Multi Vastgoed, Johan Matser en Bam Vastgoed. Leidse Rijn Centrumplan, Utrecht Leidse Rijn Centrumplan, Utrecht In opdracht van Multi Vastgoed, Johan Matser en Bam Vastgoed 1/6 LRC is het vitale levendige centrum van de Utrechtse uitbreidingswijk Leidsche Rijn. Het tweede stadshart

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE HUUR. Industrieweg 134 te Rotterdam

VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE HUUR. Industrieweg 134 te Rotterdam VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE HUUR Industrieweg 134 te Rotterdam Object Voor de verhuur is een bedrijfsobject beschikbaar van in totaal circa 2.442 m² v.v.o. bestaande uit bedrijfs-/ en kantoorruimte

Nadere informatie

Casestudy Valkenburgerstraat BREEAM-NL

Casestudy Valkenburgerstraat BREEAM-NL Management 9 Kennisoverdracht d.d. 3 maart 2016 Case-study Valkenburgerstraat Omschrijving van het project Het programma bestaat uit een driesterren- en een viersterrenhotel. Het driesterrenhotel heeft

Nadere informatie

Zaandam. In opdracht van ZVH. Vernieuwing E-flats Poelenburg

Zaandam. In opdracht van ZVH. Vernieuwing E-flats Poelenburg Vernieuwing E-flats Poelenburg, Zaandam In opdracht van ZVH M3H heeft in opdracht van woningcorporatie ZVH het bewonersparticipatie traject begeleid voor de E-flats in de wijk Poelenburg in Zaandam. De

Nadere informatie

Referenties BREEAM. Bedrijfshal met kantoren Witzand Bouwmaterialen Almelo. Multi Purpose Building Eindhoven Airport

Referenties BREEAM. Bedrijfshal met kantoren Witzand Bouwmaterialen Almelo. Multi Purpose Building Eindhoven Airport Referenties BREEAM Al sinds de ontwikkeling van het label in Nederland is de Nieman Groep betrokken bij BREEAM-NL. Wij hebben in opdracht van de Dutch Green Building Council (DGBC) meegewerkt aan de vertaling

Nadere informatie

Hoe krijg je het eerste volledig WELL gecertificeerde gebouw van Nederland?

Hoe krijg je het eerste volledig WELL gecertificeerde gebouw van Nederland? brings concepts to life Hoe krijg je het eerste volledig WELL gecertificeerde gebouw van Nederland? Bastiaan Beerens Peter Buurman Adviseur Bouwfysica en Gezonde Gebouwen - WELL AP Sustainability Director

Nadere informatie

Terugblik. Seminar Laboratoriumgebouwen in internationaal perspectief 7 november 2008 R U I M D E N K E N D

Terugblik. Seminar Laboratoriumgebouwen in internationaal perspectief 7 november 2008 R U I M D E N K E N D Terugblik R U I M D E N K E N D J.F. Kennedylaan 100 3741 EH Baarn Postbus 168 3740 AD Baarn T 31 (0)35 543 43 43 F 31 (0)35 543 43 44 E info@atosborne.nl Kijk op onze website voor meer informatie: www.atosborne.nl

Nadere informatie

Inhoud. Apeldoorn Business Campus. Ontmoeting en interactie. Kennisdeling, kennisoverdracht en samenwerken

Inhoud. Apeldoorn Business Campus. Ontmoeting en interactie. Kennisdeling, kennisoverdracht en samenwerken Apeldoorn Business Campus Apeldoorn Business Campus is gevestigd in het voormalig hoofdkantoor van Centraal Beheer Achmea. Deze campus is een plek waar onderwijs en bedrijfsleven onder één dak zijn gehuisvest.

Nadere informatie

Margrietstraat 14 16 Waalwijk

Margrietstraat 14 16 Waalwijk Margrietstraat 14 16 Waalwijk Margrietstraat 14-16 Waalwijk Dit unieke object biedt de ideale combinatie van luxueus wonen op de eerste verdieping met representatieve kantoorruimte op de begane grond.

Nadere informatie

CROSS TOWERS ANTONIO VIVALDISTRAAT 150 AMSTERDAM ZUIDAS

CROSS TOWERS ANTONIO VIVALDISTRAAT 150 AMSTERDAM ZUIDAS CROSS TOWERS ANTONIO VIVALDISTRAAT 150 AMSTERDAM ZUIDAS TE HUUR ca. 6.030 m 2 1 LOCATIE & BEREIKBAARHEID ZUID-AS NS STATION ZUID NS STATION RAI Het gebouw is gelegen op de Zuidas, waar nationale en international

Nadere informatie

JongZeeuw architecten - wie zijn we?

JongZeeuw architecten - wie zijn we? JongZeeuw architecten - wie zijn we? Grondslag bij de verbinding tussen verleden, heden en toekomst. Multidisciplinair bureau met deskundigheid op het vlak van architectuur, stedenbouw, interieur, energiezuinigheid,

Nadere informatie

Uithoorn. Wieger Bruinlaan 8. Gebouw Wieger. Bijzonder complex met stadse allure

Uithoorn. Wieger Bruinlaan 8. Gebouw Wieger. Bijzonder complex met stadse allure Uithoorn Wieger Bruinlaan 8 Gebouw Wieger Bijzonder complex met stadse allure Achterzijde/waterkant van Wieger Wieger Completer dan gebouw Wieger kan een bedrijfsverzamelgebouw niet zijn. Wieger biedt

Nadere informatie

Kantoorruimte vanaf 208 m 2

Kantoorruimte vanaf 208 m 2 Zwaanstraat 31, Innovation Power House te Eindhoven Kantoorruimte vanaf 208 m 2 Representatief, recentelijk gerenoveerd kantoorgebouw met lab en ontwikkelingsruimte. Omschrijving Algemeen HORECA Op de

Nadere informatie

Project Schoenenwinkel Ierden Skuon, eerste fase van herontwikkeling (restauratie en verbouwing) monumentale stadspand uit 1880

Project Schoenenwinkel Ierden Skuon, eerste fase van herontwikkeling (restauratie en verbouwing) monumentale stadspand uit 1880 Project Schoenenwinkel Ierden Skuon, eerste fase van herontwikkeling (restauratie en verbouwing) monumentale stadspand uit 1880 Datum oplevering / realisatie 30-03-2012 Bruto Oppervlakte 117 m2 (exclusief

Nadere informatie

Randstad. Diemermere 25, Diemen. Oplevering: In samenwerking met: Quist Wintermans Architekten

Randstad. Diemermere 25, Diemen. Oplevering: In samenwerking met: Quist Wintermans Architekten randstad Opdrachtgever: Randstad Adres: Diemermere 25, Diemen Functie: kantoor Omvang: 20.000 m2 BVO Oplevering: 2016-17 Projectteam: Julian Wolse, Grea Hage In samenwerking met: Quist Wintermans Architekten

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE DEMMERSWEG (UNITS) HENGELO OV

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE DEMMERSWEG (UNITS) HENGELO OV VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE DEMMERSWEG (UNITS) 41-47 HENGELO OV Objectinformatie: Demmersweg 41-47 (units) te Hengelo Ov. pag. 1 van 8 VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE DEMMERSWEG (UNITS) 41-47 7556 BN

Nadere informatie

Manifest onze manier van werken

Manifest onze manier van werken 6-11-2008 12:23 Manifest onze manier van werken De gemeente Lelystad ontwikkelt op dit moment de visie op haar toekomstige manier van werken. Hoe het stadhuis er na de renovatie uit komt te zien en ingedeeld

Nadere informatie

ITSME REGIOKANTOOR ROTTERDAM

ITSME REGIOKANTOOR ROTTERDAM ITSME REGIOKANTOOR ROTTERDAM DRIEMANSSTEEG, ROTTERDAM PAGINA 1 ES ELECTRO & HOOGLAND-MENNENS In opdracht van itsme Nederland is door advies, ontwikkeling, realisatie het ontwerp gemaakt voor de nieuwe

Nadere informatie

Gekroonde Haanpoort. Leiden

Gekroonde Haanpoort. Leiden Gekroonde Haanpoort Leiden 10 _Gekroonde Haanpoort 10 Leiden Ruim en comfortabel wonen in industrieel erfgoed in hartje Leiden? In de Leidse binnenstad, aan de Middelstegracht, doet zich een unieke kans

Nadere informatie

Huur kantoorruimte op Evert van de Beekstraat 104 te Schiphol 349 per maand

Huur kantoorruimte op Evert van de Beekstraat 104 te Schiphol 349 per maand Huur kantoorruimte op Evert van de Beekstraat 104 te Schiphol 349 per maand Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Kantoorruimte Huren

Nadere informatie

Wonen en zorg Zonnehuis Langerhuize A, Amstelveen (302)

Wonen en zorg Zonnehuis Langerhuize A, Amstelveen (302) 138 ata WERKEN ata / architectuurcentrale Thijs Asselbergs 2012 Wonen en zorg Zonnehuis Langerhuize A, Amstelveen (302) werknummer 302 werknaam Zonnehuis Langerhuize adres Laan van de helende meesters,

Nadere informatie

Visie bedrijventerrein Kranenburg. Groningen VISIE KRANENBURG GRONINGEN 1

Visie bedrijventerrein Kranenburg. Groningen VISIE KRANENBURG GRONINGEN 1 Visie bedrijventerrein Kranenburg Groningen Dracht kranenburg - 1904-2016 VISIE KRANENBURG GRONINGEN 1 COLOFON Opdrachtgever: VBGW Groningen Door: Donkergroen Ontwerp & Advies Postbus 145 8600 AC Sneek

Nadere informatie

VANBERLO & STRIJP-T DE ONTBREKENDE SCHAKEL VAN DE EINDHOVENSE INDUSTRIE

VANBERLO & STRIJP-T DE ONTBREKENDE SCHAKEL VAN DE EINDHOVENSE INDUSTRIE JULI 2017, EDITIE 9 VANBERLO & STRIJP-T DE ONTBREKENDE SCHAKEL VAN DE EINDHOVENSE INDUSTRIE Aan de andere kant van het Strijps bultje vinden we Strijp-T. Een prachtige plek vol met historie, en op het

Nadere informatie

PTT gebouw Binnenrotte, Rotterdam. JSA jsa-rotterdam.nl

PTT gebouw Binnenrotte, Rotterdam. JSA jsa-rotterdam.nl 1e verdieping voormalig PTT-kantoor 0 5 10m Transformatie naar appartementen en restaurant In 2019 heeft het voormalige PTT-gebouw uit 1951 aan de Binnenrotte een transformatie ondergaan van een apparatengebouw

Nadere informatie

CREATIEF DESKUNDIG BETROUWBAAR

CREATIEF DESKUNDIG BETROUWBAAR WONEN IS MEER DAN EEN DAK BOVEN JE HOOFD! CREATIEF DESKUNDIG BETROUWBAAR Het bedrijf een korte introductie Verrassend creatief met hands-on mentaliteit Actief op het gebied van het ontwikkelen, realiseren,

Nadere informatie

KOOI. Bouwen met. Special! 40 pagina s vakwerk van Bouwen met Kooi. Kooi 65 jaar vakmanschap. Tevreden & ontzorgen Wij leveren turnkey vakwerk

KOOI. Bouwen met. Special! 40 pagina s vakwerk van Bouwen met Kooi. Kooi 65 jaar vakmanschap. Tevreden & ontzorgen Wij leveren turnkey vakwerk Bouwen met KOOI nr 1 DECEMBER 2010 Special! 40 pagina s vakwerk van Kooi 65 jaar vakmanschap Tevreden & ontzorgen Wij leveren turnkey vakwerk 2. BOUWEN MET KOOI BOUWEN MET KOOI 3. korte lijnen. Dat is

Nadere informatie

Te koop. Kloosterschuurlaan 19

Te koop. Kloosterschuurlaan 19 Te koop Kloosterschuurlaan 19 2231 MT Rijnsburg Vrijheidslaan 35, 2321 JR Leiden (071) 5 233 277 leiden@basis.nl www.basis.nl Omschrijving Het nieuwbouwproject 'Kloosterschuur' op de strategische hoek

Nadere informatie

CASESTUDY DUURZAME NIEUWBOUW DINTELOORD

CASESTUDY DUURZAME NIEUWBOUW DINTELOORD CASESTUDY DUURZAME NIEUWBOUW DINTELOORD PROJECTTEAM Opdrachtgever: Bouwmanagement: Aannemer: E-installateur: W-installateur: Koeling: Adviseurs: Van Oers United B.V. Van Vliet Bouwmanagement B.V. Bouwonderneming

Nadere informatie

BOERHAAVE BUILDING ZOETERMEER

BOERHAAVE BUILDING ZOETERMEER BOERHAAVE BUILDING ZOETERMEER BOERHAAVE BUILDING ZOETERMEER Boerhaavebuilding is een hoogwaardig kantoorgebouw dat in 2006 ingrijpend is gerenoveerd. De afgelopen periode tot en met 2016 heeft het gebouw

Nadere informatie

Casestudy Valkenburgerstraat BREEAM-NL

Casestudy Valkenburgerstraat BREEAM-NL Management 9 Kennisoverdracht d.d. 12 augustus 2015 Case-study Valkenburgerstraat Omschrijving van het project Het programma bestaat uit een driesterren- en een viersterrenhotel. Het driesterrenhotel heeft

Nadere informatie

vmx architects Inzending ARC15

vmx architects Inzending ARC15 vmx architects Inzending ARC15 Inleiding De locatie van het Ex-Casa400 project ligt in het Eenhoorngebied. Kenmerkend voor dit gebied is de omslag die hier merkbaar is van de 19e eeuwse stad met gesloten

Nadere informatie

werk en onderzoek op niveau

werk en onderzoek op niveau ERIBA Groningen werk en onderzoek op niveau Project ERIBA Locatie Groningen Opdrachtgever UMCG/ Rijksuniversiteit Groningen Functioneel/ Ruimtelijk PvE ICS adviseurs Het ERIBA-gebouw markeert de eerste

Nadere informatie

BUREAUPRESENTATIE BUREAUPRESENTATIE 2015

BUREAUPRESENTATIE BUREAUPRESENTATIE 2015 BUREAUPRESENTATIE INHOUD 1. WIE IS MARGREET VAN DER HOEVEN ARCHITECTEN... 2. WERKWIJZE... 3. VISIE... 2. REFERENTIESLIJST... 2. REFERENTIES... 3. WAAROM MARGREET VAN DER HOEVEN ARCHITECTEN... WIE IS MARGREET

Nadere informatie

Kaschra Bouwmanagement

Kaschra Bouwmanagement Kaschra Bouwmanagement VAN INITIATIEF TOT EN MET GEBRUIK Kaschra Bouwmanagement werkt vanuit ervaring en deskundigheid in het hele bouwtraject. Onze dienstverlening omvat: management op de bouwplaats bouwtoezicht

Nadere informatie

Casestudy Faxx-locatie

Casestudy Faxx-locatie Casestudy Faxx-locatie Van de Ven Bouw en Ontwikkeling 28-4-2014 Inhoud Algemeen... 3 Projectgegevens... 4 BREEAM-NL... 5 Specifieke ontwerpmaatregelen... 6 Specifieke uitvoeringsmaatregelen... 6 Reductie

Nadere informatie

De Ondernemershuizengids

De Ondernemershuizengids De Ondernemershuizengids Het Ondernemershuis Inleiding De Plaspoelpolder is in beweging! Het aantal lunchrooms is in 2014 meer dan verdubbeld en lege gebouwen vinden nieuwe gebruikers! De opkomst van verschillende

Nadere informatie

Evenwichtig. Ontwerp. 58 Inside Information. Sinds begin dit jaar houdt AkzoNobel domicilie aan de Amsterdamse Zuidas.

Evenwichtig. Ontwerp. 58 Inside Information. Sinds begin dit jaar houdt AkzoNobel domicilie aan de Amsterdamse Zuidas. Evenwichtig 58 Inside Information Sinds begin dit jaar houdt AkzoNobel domicilie aan de Amsterdamse Zuidas. II 4 2016.indb 58 21-09-16 13:41 samenspel De Amsterdamse Zuidas is zonder overdrijving dé toplocatie

Nadere informatie

Referenties BREEAM begeleiding

Referenties BREEAM begeleiding Referenties BREEAM begeleiding Door de Nieman Groep Vanaf de ontwikkeling is de Nieman Groep betrokken bij het van Breeam-NL label. Wij hebben meegewerkt aan de vertaling van het schema Nieuwbouw naar

Nadere informatie

Q-PORT AMSTERDAM KINGSFORDWEG AMSTERDAM SLOTERDIJK

Q-PORT AMSTERDAM KINGSFORDWEG AMSTERDAM SLOTERDIJK Q-PORT AMSTERDAM KINGSFORDWEG 43-117 AMSTERDAM SLOTERDIJK TE HUUR 2.990 m 2 1 LOCATIE & BEREIKBAARHEID kingsfordweg 43-117 AMSTERDAM SLOTERDIJK Het gebouw heeft een centrum locatie in het kantorenpark

Nadere informatie

VistaPlaza Y O U N E V E R G E T A S E C O N D C H A N C E TO MAKE A FIRST IMPRESSION... www.vistaplaza.nl

VistaPlaza Y O U N E V E R G E T A S E C O N D C H A N C E TO MAKE A FIRST IMPRESSION... www.vistaplaza.nl VistaPlaza Y O U N E V E R G E T A S E C O N D C H A N C E VistaPlaza is een in het oog springend gebouw dat onder architectuur is ontwikkeld. Het gebouw is duidelijk herkenbaar door gebruik van hoogwaardige

Nadere informatie

Te Huur. Rivium Quadrant 141

Te Huur. Rivium Quadrant 141 Te Huur Rivium Quadrant 141 PROJECTINFORMATIE Rivium Quadrant 141, Capelle Aan Den IJssel Diverse Kantoorruimtes te huur op het Rivium Quadrant 141-151 Dit uniek gelegen kantoorgebouw is te vinden aan

Nadere informatie

Huurprijs 836,91 p.m.

Huurprijs 836,91 p.m. Orionstraat 10 - Rotterdam Huurprijs 836,91 p.m. Omschrijving Orionstraat 10 te Rotterdam - 110-Morgen 3-kamer appartement gelegen op de 1e verdieping met balkon. Gelegen in 110-morgen, nabij de Zorgboulevard

Nadere informatie

terra fotografie richard powers tekst joyce huisman st yling karin boon

terra fotografie richard powers tekst joyce huisman st yling karin boon 3 p i e t b o o n terra fotografie richard powers tekst joyce huisman st yling karin boon vo o r w o o r d n e d e r l a n d 13 zuid-afrika 27 n e d e r l a n d 65 caribbean 79 d e n e m a r ke n 117

Nadere informatie