Idee wijk geadopteerd door Status Contactgegeven s ja / nee

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Idee wijk geadopteerd door Status Contactgegeven s ja / nee"

Transcriptie

1 Idee wijk geadopteerd door Status Contactgegeven s / nee Mijn naam is Jason Bonam. Mijn idee voor Dordrecht is in alle wijken van Dordrecht een Calisthenics sport faciliteit te bouwen waar jong en oud gratis kunnen sporten onder begeleiding van een Calisthenics traniner. Calisthenics verovert sinds 2012 Nederland en de eerste faciliteit van Nederland is in Dordrecht in 2012 geopend. Het project is zeer succesvol en het aantal sporters groeit. Als initiatiefnemer van dit alles zou ik graag meer Calisthenics faciliteiten in Dordrecht zien maar zeker ook in heel Nederland. Ik hoop dat we dat in de toekomst met elkaar kunnen gaan realiseren want sporten is gezond, het brengt mensen in beweging en op een sportieve en sociale manier bij elkaar. Mijn idee kort uitgelegd is een talentencht voor Dordrecht zodat iedereen hun talent kan laten zien, maar dan ook echt alle vormen van talent. voor alle leeftijden een soort Dordrecht got talent. Zo hebben alle dordtenaren iets leuks ze kunnen gezellig komen kijken naar de talenten van dordt of meedoen met hun talent. Alle wijken SP Besproken in fractie Alle wijken VVD Besproken met indiener Hallo allemaal, Mijn idee is om zonnepanelen op alle platte daken in de stad Dordrecht te leggen. Ik hoorde van mijn mama, dat ze aan het Laantje van Middenhoeve zonnepanelen wilden neerleggen in het weiland! Dat ziet er toch niet uit?! Laat dat grasveld blijven/worden, laten we Dordrecht groen houden! Alle wijken D66 Besproken met indiener. Rondgeleid in duurzaamheidsfabriek.

2 Er moet iets gebeuren om het al maar toenemende zwerfvuil terug te dringen. Sinds een half ar raap ik (73) tijdens mijn dagelijkse wandelingen zwerfvuil op in Dubbeldam en omgeving. Plastic flesjes, blikjes, flessen, verpakkingen van allerlei soort, papieren zakdoekjes, en veel plastic zakken en nog veel, veel meer. Ook op (parkeer)plaatsen waar nota bene afvalbakken staan is het dagelijks een klerezooi. Ik heb de indruk dat middelbare scholieren daders zijn (maar zij niet alleen). Ik wil best met mijn 'werk' doorgaan, maar het is frustrerend om te merken dat er niet tegenop te werken is. Mijn idee: Laat een vertegenwoordiger van de Gemeente eens alle klassen van de scholen afgaan om te wijzen op de milieuvervuiling die wordt aangebracht terug te brengen met het dringende verzoek afval in de daarvoor bedoelde bakken te deponeren of gewoon mee naar huis te nemen en niet meer neer te smijten op straten, pleintjes, groenvoorzieningen en langs en in sloten. De Gemeente zou regelmatig in Dordt Centraal en oproep moeten plaatsen om geen zwerfvuil achter te laten en de inwoners van onze mooie stad te wijzen op hun morele plicht om zuinig te zijn op het milieu en de stad leefbaar te houden. Alle wijken GroenLinks (verwijst naar Weizigt) Besproken met indiener

3 Graag projecten starten voor Ecologisch wonen en bouwen in Dordrecht. Alle wijken SP Besproken in fractie Voor de uitwerking in de praktijk, zie het voorbeeld zoals in Nijmegen al in de praktijk is gebracht. Waarbij bewoners, gemeente, woningbedrijven en Provincie de handen in een geslagen hebben om dit te realiseren, zie de voordelen "probleem is parkeerplekken te weinig voor bewoners in het havengebied (op gewone dagen) met name Houttuinen, Knolhaven, Nieuwe Haven, 't Vlak, Hoge Nieuwstraat, Binnen Walevest, Buiten Walevest en Blauwpoortsplein gebied. Fantastische renovaties cq nieuwbouw voor bewoning maar als ieder nieuw woonadres 2 parkeervergunningen kan krijgen en er worden geen nieuwe parkeerplekken gecreëerd dan moeten vele bewoners heel ver weg gaan parkeren (dat is 's avonds in het donker niet prettig). Dus kunnen er nieuwe (meer) parkeerplaatsen gerealiseerd worden als er handige verplaatsingen gedan worden!?! Ja!! Binnenstad BVD Besproken in fractie.

4 Mag er aub een bankje komen te staan tussen de Bieshof op de Stadspolders en de witte flats aan het Wantij, want daar wonen diverse oudere en bearde personen, die ook graag even met hun volle boodschappenkar willen uitblazen. Alvast mijn hartelijke dankt als dit gaat lukken. Binnenstad VSP, i.s.m. CDA en GroenLinks Besproken met indieners. Zij zien bij nader inzien liever af van bankje, i.v.m. hangjeugd. Ik woon in Leger des Heils huis, ik vind echt erg regels. Ik hoop dat de gemeente kan iets voor ons doen, dank jullie wel. Binnenstad SP Besproken in fractie. nee Een mooi voetbalveld bij de Lijnbaan Binnenstad SP Besproken in fractie. nee Meer dingen voor kinderen /tieners Lijnbaan Binnenstad SP Besproken in fractie. nee Meer prullenbakken Binnenstad Vraag aan college. Besproken in adviescommissie Fysieke ruimte. nee Een mooi voetbalveld Binnenstad (niet gedaopteerd) - nee

5 Veel meer kleinere bijzondere winkels in de stad Winkels overdag altijd open, veel winkels zijn vaak overdag dicht. Dat is niet goed voor het bezoek aan de stad. Binnenstad (niet gedaopteerd) - nee Dat alle honden poep weg gaat van de stoep, want kinderen kunnen niet spelen. (2X) Binnenstad Vragen meegenomen bij nieuw Hondenuitlaatbelei d Besproken in adviescommissie Fysieke ruimte nee Ik wil graag gratis parkeerplaats Binnenstad (niet gedaopteerd) - nee Ik woon in de Stadspolders en wil ook een overdekt WKC Binnenstad (niet gedaopteerd) - nee Een Zara in de binnenstad Binnenstad CDA Besproken met indiener. Een Starbucks (2X) Binnenstad CDA Besproken met indiener. Er is inmidels een Stabucks, Zuidpunt (A16) nee Ik wil graag Segways kunnen huren. Binnenstad (niet gedaopteerd) - nee Betere voorzieningen voor campers meer dan nu Binnenstad CU/SGP met D66 Vragen gesteld aan wethouder.

6 Een hockeyveld Binnenstad (niet gedaopteerd) - Wil Dordrecht mee gaan in de vaart der volkeren, dient er iets te gebeuren aan de trappen van de Zwijndrechtse brug. Te veel mensen, vooral ouderen hebben er de grootste moeite mee. Denk aan een overdekte rolpad, (geen roltrap). De ruimte op de brug tussen platform en slagboom is nodig voor opstelling fietsers. De trappen blijven intact voor brommers, etc. Te veel mensen kunnen alleen lopend de lange oprit vanaf de Hugo de Gr Met 2 bijlagen (brief en situatieschets) Binnenstad BVD Besproken in fractie. Op de Voorstraat hangen draden over de weg waar in de wintermaanden kerstversieringen aan worden op gehangen. Deze zouden ook kunnen worden gebruikt om andere zaken aan op te hangen. Ik dacht aan een kunstmanifestatie waarbij kunstenaars een werk maken die aan deze draden bevestigd worden. Je krijgt dan een kunstroute die over de hele Voorstraat loopt. Binnenstad BVD Besproken in fractie. een familiepretpark Binnenstad (niet gedaopteerd) - belichting paden Binnenstad? BVD Besproken in fractie.?

7 Ik denk dat de binnenstad 's avonds aantrekkelijker gemaakt kan worden door de mooie monumenten en gevels sfeervol te belichten. Dit ontneemt dan wellicht ook de aandacht van de 'lelijke' gevels die we helaas ook veel hebben. Wellicht kan er een sfeer bereikt worden zoals bijvoorbeeld in Breda. Concreet voorbeeld: het prachtige bankgebouw aan het Bagijnhof zou absoluut sfeer belichting verdienen. Ik hoorde en las dat Gemeente Dordrecht vluchtelingen wil huisvesten in Dordrecht, wat zou het mooi zijn dat er midden in het centrum een ontmoetingsplek komt waar Dordtenaren in contact kunnen komen met de vluchteling en de vluchteling in contact kan komen met een Dordtenaar en zo elkaar helpen naar betere samenleving ipv van alleen maar naar het negatieve te kijken. Zo help je hun ook sneller te integreren in Dordrecht. Er staan genoeg panden leeg waar je mooie locatie van kunt maken als ontmoetingscentrum. Zorg dat er een duidelijk plan komt en dat de omgeving goed over wordt ingelicht. Binnenstad VVD? Binnenstad PvdA Besproken in fractie. Ik woon nu iets meer dan 2 ar in Dordrecht en heb het erg naar mijn zin. Wat ik heel erg mis in de binnenstad bij de winkels is een container (in mijn vorige woonplaats Hellevoetsluis ondergronds) voor plastic afval. Ook in het Stadswiel waar ik woon is er geen gelegenheid dat apart weg te gooien. Evenals voor kleding. Misschien iets voor in de buurt van de nieuwe Dirk? Binnenstad GroenLinks met BVD Besproken in fractie.

8 Dordrecht is HOT!! Dordrecht is hot! Zeker na de Sinterklaasintocht en Koningsdag. Toch kan Dordrecht nog veel mooier en teogankelijker worden gemaakt. Ik schaam me zelfs voor de leegstand als ik door de winkelstraten loop. Hierbij de kans dus om mijn ideeen te spuien! Binnenstad GroenLinks en PvdA voor idee van de toiletten en VVD voor idee bloembakken Ingebracht in raadsdebat (levendige binnenstad). Maak van dordrecht in 2016 een "ville de Fleurie". Aankleden dus die stad! Op verschillende locatie,s van die oude houten boerenkarren plaatsen welke met bloemen zijn gevuld. Oude watertonnen opgestapeld welke de "kruimeltjes kade" leven in blazen. De lantarenpalen hebben bloembakkenen stralen niet alleen licht maar ook van kleur. Haalbaar? Zonder inspanning geen resultaat. De boerenkarren zijn nog voorhanden in oosteuropa, opkopen transporteren en pimpen door de locale tuincentra. In frankrijk hangen in de mooiste stadjes de lantarenpalen vol ook hier dus een bestand concept nemen... Voor de leegstand heb ik ook plannen. De toeristen willen graag gebruik naken van een toilet. Als gastvrij Dordrecht kunnen we wel twee of drie panden ombouwen tot openbaar toilet. Niet zo maar een natuurlijk maar eentje die de aandacht trekt met thema toilet. Wat te denken van het thema oudste toilet van Holland, het toilet van sinterklaas, het koningstoilet? Dit worden attracties op zich waar mensen via via nog lang over doorpraten... De rest van de leegstaande panden tijdelijk pimpen met planten en bloemen. Indien weer verhuurd dan verdijnen de planten en bloemen weer, in goed overleg met de verhuurders natuurlijk.

9 Hoop graag te horen of mijn idee wel of niet de juiste snaar heeft geraakt, ik ben in ieder geval enthausiast!

10 Big Rivers is een uniek en druk bezocht festival. Probeer daar wat extra geld voor vrij te maken ipv te korten op de subsidie. Binnenstad SP Ingebracht in raadsdebat (subsidiebeleid) Serie ideeën voor levendige Binnenstad van Bill Hermsen Binnenstad BVD Besproken in fractie. Op de BOMKADE en omgeving zijn diverse kanonslopen tegen huizen/loodsen weggewerkt.het zou een idee zijn zijn om hiervan AFFUITEN te maken(door Drechtwerk) en te plaatsen aan de havenkant.bij voorbeeld op het Otto Dickeplein(dit is toch al een saai gedeelte van Dordt. Ik kan de bijlage niet goed inbrengen met een foto van een AFFUIT Binnenstad CDA Actie ondernomen door CDA i.s.m. afdeling Archeologie gemeente. Mogelijkheden worden onderzocht. Op de Voorstraat hangen draden over de weg waar in de wintermaanden kerstversieringen aan worden op gehangen. Deze zouden ook kunnen worden gebruikt om andere zaken aan op te hangen. Ik dacht aan een kunstmanifestatie waarbij kunstenaars een werk maken die aan deze draden bevestigd worden. Je krijgt dan een kunstroute die over de hele Voorstraat loopt. Brief met ideeën Buitengebied (Dordtse Biesbosch) van Stichting Telluris Binnenstad Zie hiervoor - Buitengebied PvdA Besproken in fractie Voetbal toernooi in Dordrecht Crabbehof CDA Mogelijkheden verkend. nee

11 Een skatebaan + speeltuin (2X) Crabbehof SP Besproken in fractie. Mogelijkheden verkend. nee Bij me oma een sportveld (van Bosseplantsoen 69) Crabbehof SP met CDA Besproken in fractie. Mogelijkheden verkend. Nog meer activiteiten voor kinderen in de buurt. Crabbehof SP Besproken in fractie. Mogelijkheden verkend. Een trampoline op het grote grasveld bij de Henri Polakstraat. Crabbehof CU/SGP Besproken in fractie. Mogelijkheden verkend. nee Meer wijkagenten en drinkwater kranen. Crabbehof VVD: wijkagenten, GroenLinks: kranen Besproken in fractie. Mogelijkheden verkend. Kinder speeltuin voor baby's Crabbehof SP Besproken in fractie. Mogelijkheden verkend.

12 Een leuke wijk en een luxe speeltuin Crabbehof CDA Besproken in met indiener. Mogelijkheden verkend. Meer zebrapaden vooral bij de scholen Crabbehof PvdA Besproken in fractie. Mogelijkheden verkend. Verkeersdrempels Crabbehof PvdA Besproken in fractie. Mogelijkheden verkend.? Dat er een hele grote schoenen winkel is. Crabbehof (niet gedaopteerd) - nee Schone wijk (Crabbehof) en troep opruimen Crabbehof GroenLinks Besproken in fractie. nee Minder multicultureel Crabbehof (niet gedaopteerd) - nee Goeie voetbal velden Crabbehof (niet gedaopteerd) - nee

13 Graag projecten starten voor Ecologisch wonen en bouwen in Dordrecht. Dordrecht algemeen SP (dubbel binnengekomen) Voor de uitwerking in de praktijk, zie het voorbeeld zoals in Nijmegen al in de praktijk is gebracht. Waarbij bewoners, gemeente, woningbedrijven en Provincie de handen in een geslagen hebben om dit te realiseren, zie de voordelen Graag een vaste volleybalnet op een veldje ergens plaatsen voor iedereen te gebruiken. Bijv. naast het speeltuin in Zuidhoven, daar is ruimte genoeg naast het voetbalveld. Crabbehof/Zuidhove n CU/SGP met SP. Mogelijke wijkwens? Graag in het wantijpark meer gelegenheid om te sporten (meer rekken etc.), het is vaak erg druk en staan we in de rij. Dubbeldam CDA Mogelijkheden verkend. In Dubbeldam een Bart Smit Dubbeldam (niet gedaopteerd) - Betere parkeergelegenheid op Damplein + veilige oversteekplaatsen Dubbeldam CDA Ingebracht in raadsdebat/beleidsvoorst el nee

14 Ik wil dat er voor ons school (wantijschool) een leuke park komt te staan. Dubbeldam (niet gedaopteerd) - In de Baron van Boetzelaerlaan staat al een speeltoestel. Toen het geplaatst was, was het precies voor de doelgroep, kleine kids, maar deze kids zijn toe aan wat meer uitdaging! Dus een stoerder speeltoestel, zoals een vogelnestschommel en uitdagendere toestellen om te klimmen en te klauteren! Het is zonde dat het nu gebruikt wordt door hangjongeren en niet meer door de kids uit de buurt. Dubbeldam CDA met D66 Besproken met gemeente. Geen verandering in situatie. Gemeld aan indiener. Vlag weg bij Dubbeldamse monument Dubbeldam (niet gedaopteerd) - nee a) Een Hema of Blokker in de "oude DA" winkel (Damplein); b)op de plek van de "schuur"(nijhofflaan) een horeca gelegenheid Annex partycentrum. Dubbeldam (niet gedaopteerd) - In Dubbeldam een snoepwinkel Dubbeldam VVD Besproken met indiener

15 Geen geld verkwisten aan het onnodig renoveren van Damplein Tegen leegstand en verpaupering bedrijfspanden icm de sociale huurwoningnood (ik volg al enige tijde de discussie en ook uw frustratie ivm winkelleegstand en de makelaars) Dubbeldam (niet gedaopteerd) - nee Krispijn SP Ingebracht in raadsdebat. -Overheidsinstelling en/of gemeentepanden, u als gemeente het recht voorbehouden, het bestemmingsplan te wijzigen naar grond om op te wonen. -Kantoorpand Crownpoint en/of Belanstingkantoor relatief (denk aan InHolland school vlakbij) eenvoudig aanpassen naar (begeleid) kamerwonen. All-in huurprijs. Centrale douche gelegenheid met hokjes. -Makelaars die 3 ar leegstand houden ivm winstoogmerk, onteigenen! Sociaal Belang! Een sportvereniging Krispijn (niet gedaopteerd) - Game plek waar je kan gamen. Krispijn VVD?

16 Een schoolgebouw, een speelpaleis van bouwen. Krispijn CDA? Voor alle Oud-Krispijnse hondenbezitters: Bij wijkingang via het fietspad vanaf de Zwijndrechtse brug, langs de geluidswal bij A16. Dit is een losloopstrook voor honden. Fietsers komen heel hard de brug af (na lange brug op). Honden + eigenaar moeten elkaar regelmatig met of zonder discussie ontwijken. Krispijn zie eerder idee m.b.t. hondenbeleid: meegeven met startnotitie - Tip: plaats duidelijk zichtbare signalen naar fietsers al zijnde losloopstrook en vangnetten voor afval(zoals bij Barendrecht Carnisse fietspadring Meer organiseren + aandacht voor eenzame ouderen Krispijn VSP en BVD Ingebracht in raadsdebat. Blijvende aandacht. Een turn plein Krispijn (niet gedaopteerd) -

17 Om zwerfvuil op de Bosboom-Touissaintstraat tegen te gaan, zou het super zijn als een opening aan de zijkant van de vuilcontainers zou zijn (zoals in de stad). Mensen laten hun blikjes etc. naast de container staan omdat er geen prullenbak is op de hele de hele straat. Vaak staat zwerfvuil in onze tuinen. Heel erg bedankt alvast. Krispijn CU/SGP, i.s.m. GL Meegegeven aan wethouder. Zwerfvuilbeleid. 30 km/per uur in de Jozef Israelsstraat wordt nu erg hard gereden voor het speeltuintje waar veel kinderen spelen. Krispijn PvdA en D66 Besproken in fractie. Mogelijkheden verkend. Meer speeltuinen in de wijk 2X Krispijn (niet gedaopteerd) Kaart met speelplekken beschikbaar -

18 Waarde stadgenoten, Krispijn CU/SGP? Enige tijd geleden ben ik naar de gemeente gegaan met mijn idee een kinderbad te realiseren in het Weizigtpark. Het meest bezochte park door kinderen, wel of niet met ouders. Mijn idee is in wezen een wijken idee want zowel oud en nieuw Krispijn als Crabbehof en Wielwijk bezoeken het park, mede door groots opgezette speeltuin met alles erop en aan. Maar voor ouders met nog hele kleine kinderen zou het een geweldige ontspanning zijn maar via de heren v.d Vegt en Engelen van Stadsbeheer, kwamen de kosten aan de orde en toen hield het op 2 ton! Ik ga er vanuit dat u al gemeenteraadslid de weg en de spraak weet, misschien zou u fondsen, instellingen kunnen benaderen. Ik wil dat de wijk kindvriendelijke is zodat de kinderen normaal kunnen spelen. Krispijn (niet geadopteerd) - nee 1- Meer schommels en speeldingen voor de kinderen 2- Leukere speeldingen Krispijn (niet geadopteerd) - nee Hele grote speeltuin voor tieners Krispijn (niet geadopteerd) - nee

19 Meer toezicht en meer camera's en meer activiteiten voor kinderen. Krispijn SP Besproken in fractie. Link met Veiligheidsbeleid. nee Kunstgras speeltuinen Krispijn (niet geadopteerd) - nee Cruijff kooi in Oud-Krispijn Krispijn (niet geadopteerd) - nee In het Weizigtpark moet het grasveld van het voetbalterrein begaanbaar gemaakt worden Dmv drainage/kunstgras. Nu kan er bijna ¾ van het ar niet gevoetbald worden. Krispijn CU/SGP met D66 Besproken met indieners. Vragen aan college en motie ingediend. (evaluatie september 2016) Een laagdrempelige toegang als verbinding in de wijk. Krispijn BVD? Een buurtwoning die voor iedereen toegankelijk is. En waar iedereen welkom is en zich welkom voelt, huismeester, politie, bewoners alles kan en mag binnen de afgesproken regels. Eenrichtingverkeer Helmersstraat Krispijn PvdA Besproken in fractie. Mogelijkheden verkend.?

20 Borden woonerf bij Hollanderstraat Krispijn PvdA Besproken in fractie.? Leegstand winkels verhelpen met plaatsing leerbedrijven, dit i.s.m. bedrijven en ROC's Krispijn CU/SGP Besproken in fractie. Vrouwen sportschool Krispijn (niet geadopteerd) - nee Grotere speeltuin bij de prinses Magrietstraat Krispijn (niet geadopteerd) - nee Honden die overal hun behoeften doen, op plekkern waar niet mogelijk zijn. Vooral speeltuinen. Krispijn zie hiervoor: toegevoegd bij hondenbeleid - Skatebaan, gamehuis Krispijn VVD Mogelijkheden verkend. nee Skatebaan en gamehuis Krispijn VVD Mogelijkheden verkend. nee eigen wijkcentrum Krispijn Krispijn SP Zie hieronder? In mijn wijk staat een prachtig buurthuis, de koloriet, wat er door inzet van bewoners is gekomen.al ren proberen we met diverse partners dit bruisend te krijgen,beste raadsleden is het zoals het nu gaat voor bestemd een ruimte waar ieder plekje word verhuurd en er alleen naar de word gekeken,er zijn bewoners die er graag iets willen Krispijn VVD en VSP Raadsleden hebben verschillende gesprekken gevoerd met Koloriet en met wethouder Wijken, maar gewenste resultaat nog niet bereikt. Blijft de

21 organiseren maar door gebrek aan ruimtes geen kant op kunnen dus koloriet waar voor die bedoeld is en geen verhuur bedrijf 5 trampolines waarover ik mag beslissen wie er op mag; ik ook aandacht houden. Raadsleden staan op standpunt dat wijkfunctie beter vorm moet krijgen. Onbekend (niet geadopteerd) - nee tuintjes schoonmaken Onbekend (Krispijn?) (niet geadopteerd) - nee Er komen steeds meer toeristen naar Dordrecht.Er zijn heel veel mensen die bijvoorbeeld over de wantijdijk fietsen maar wat mij een doorn in het oog is: ER STAAN BIJNA GEEN BANKJES EN PRULLENBAKKEN. Stadspolders CDA met VSP Meegegeven aan wethouder. Dit hoort ook bij de gastvrijheid van Dordrecht. De speeltuin in mijn straat moet blijven. En een trampoline of glijbaan er bij. Dat is bakema-erf Meer activiteiten voor de jeugd er is naast het winkelcentrum helemaal niks voor de jongeren van ar. Stadspolders GroenLinks? Sterrenburg CDA Besproken in fractie. Ik wil beter toezicht op zgn zwerfvuil dit hoort niet in zo'n mooie wijk als Sterrenburg. Als "straf" voor degene die zwerfafval achterlaat met zo'n grijper een hele dag afval verzamelen!! Sterrenburg BVD met GL Meegegeven aan wethouder (Zwerfvuil beleid)

22 a) Er moeten meer speelplaatsen komen; b) Zich aan de 30 km houden in de straten waar borden zijn opgehangen voor kinderen die naar school lopen. Sterrenburg PvdA Besproken in fractie. Mogelijkheden verkend. nee Betere beleid voor werkeloze 60 + en meer en betere regelingen voor mensen die ouder zijn en werkeloos zijn geworden buiten hun wil om. Sterrenburg PvdA, BVD en SP Besproken in fractie. Mogelijkheden verkend. Blijvende aandacht. Opknappen van de ruiterpaden in De Elzen, daar zij door de zware regenval slecht begaanbaar zijn en het grootste deel door bebossing niet eens te vinden is. Sterrenburg BVD? ideeën voor speeltuin en speelplek bij Slangenburg en Prattenburg Sterrenburg CDA met BVD Mogelijkheden verkend. Nog geen concreet resultaat. In Sterrenburg een binnen speeltuin Sterrenburg CDA Mogelijkheden verkend. Dat mensen die van rechts komen rechts gaan lopen en links links Sterrenburg GL?

23 Een honden uitlaat park met hindernissen zou in Sterrenburg 1 niet misstaan. Sterrenburg D66 Besproken met indiener. Ingebracht bij nieuw hondenbeleid. Een leuke speelplek voor de jeugd bij ons in de straat ze hebben alleen een kaal veldje en er woont veel klein spul die niet zonder ouders naar buiten gaat. Prattenburg 2 Sterrenburg CDA en D66 van Stadsbeheer uitleg gekregen dat iets verder gelegen een nieuwe speelplek is gerealiseerd; info doorg d naar indiener. Dordt is een geweldige stad. Sterrenburg algehele instemming - nee Er moet een voetbal veld bij de Rigelhof (2X) een Johan Cruijff kooi Sterrenburg BVD? nee Veel beter groen onderhoud in de wijk de Pijl in Sterrenburg (nu heel slecht) Bij parkeerplaatsen/ slechte stoep onderhoud moet veel beter. Sterrenburg GL Besproken in fractie. nee

24 Wat ik wil is een coffeecorner met lekkere bagels Sterrenburg (niet geadopteerd) - nee Voetbalkooi in Sterrenburg 1 Sterrenburg (niet geadopteerd) - nee Een buiten zwembad naar onze flat en een pretpark naast onze school Sterrenburg (niet geadopteerd) - nee Voetbal veld (2X) Sterrenburg (niet geadopteerd) - nee Zwembad Sterrenburg (niet geadopteerd) - nee Een grotere speeltuin achter Wielhovenstraat (in de wijk Industriegebied) Als u het doet ben ik u dankbaar ook veel kinderen. Sterrenburg CU/SGP?

25 Onze bosjes voor de deur er uit en wat mooie bomen erin, scheelt enorm met de inkijk en wespen, ongedierte enz. Sterrenburg CDA? Winkelcentrum Sterrenburg: heeft geen "contact" met de wijk eromheen. Donker, somber hol. Mijn idee: dak eraf en open gooien dat centrum Sterrenburg (niet geadopteerd) - nee Onderstaande mail stuurde ik aan Trivire Ik woon reeds ren aan de Blaauwweg. Al weer ren geleden zijn de bomen achter de flats gekapt. Er verscheen een voetbalveldje, pleintje met bankjes en heel veel gras. Steriel en keurig onderhouden, maar ik mis echte natuur. Heb dit al veel vaker aangegeven. Sterrenburg GL met PvdA en CDA? Zie nu op diverse plaatsen in de stad bloemenstroken. Waarom kan dat niet in een strook achter onze flats? De Vlinderstichting is ongetwijfeld bereid om hierbij te adviseren, want het lijkt mij een goed idee als dit een vlinder (en bij) vriendelijk geheel wordt. Mogelijk kan er ook een enkele vlinderstruik geplaatst worden

26 De Bankastraat is een 30 km straat, maar veel te weinig verkeer houdt zich daar aan. Het is voor iedereen die gebruik maakt van de straat beter als de 30 km zone duidelijker wordt aangegeven en bij voorkeur wordt hier ook op gehandhaafd. Ik vind het behoorlijk schokkend dat vanwege werkzaamheden bij het deel van de straat bij de Oranjelaan nu een bord met max. 30 km is opgehangen over het daar al hangende bord met max. 30 km daarop! Vriendelijke groet, Thomas ( ) Vogelbuurt CDA samen met PvdA Besproken in fractie. Mogelijkheden verkend. Digitale ideeënbus (2 ideeën van zelfde persoon, beide voor verbetering fietspaden): In het rood de suggestie tot het aanleggen van een doorlopend dubbelfietspad tussen Korte Parallelweg en Amperestraat. Er is genoeg ruimte voor een dubbel fietspad van 3 meter br., ook voor voetgangers. De oversteek naast het pompstation BP Dokweg is gevaarlijk voor fietsers en voetgangers. Zowel een fietser als een afgetankte automobilist denken dat de weg vrij is en trekken tegelijk op waardoor een gevaarlijke situatie kan ontstaan. Deze doorgang moet worden afgesloten.vanuit het centrum kan men direct via het fietspad naar Praxis doorfietsen zonder oversteken. Minder oponthoud voor het verkeer. Het verk.licht Weesk.dijk en Dokweg werkt toch allang niet meer voor beter doorgaand verkeer. Er komen zeer veel fietsers bij Praxis vanuit het centrum en de Weesk, dijk, Krispijn Met 2 bijlagen (brief en situatieschets) West CU/SGP (Bert) Besproken in fractie.

27 Ik wil dat er in mijn wijk meer speelplaatsen komen en geen toegang is voor honden. We kunnen nergens voetballen omdat er allemaal hondenpoep op het veldjes ligt. Wielwijk SP Besproken in fractie. Skatebaan voor de jeugd (2X) Wielwijk SP Besproken in fractie. nee A.Nyboer Geachte gemeentebestuurder(s) Mijn idee is: Graag het (locatie MH Trompweg) realiseren, zoals dat destijds in het gemeentelijke plan "Wielwijk sterk en weerbaar werd gepubliceerd. Daarbij zouden teven de aangrenzende sterk verouderde flatgebouwen gesloopt worden en de doorgaande verkeersroute parallel aan A16 worden aangelegd. Helaas is tot op heden hier nauwelijks iets van terechtgekomen. Wielwijk D66 i.s.m. anderen buurtavond georganiseerd; raadsbehandeling gehad. Mogelijk follow-up avond in 2e helft 2016 Dit plan was destijds voor mijn vrouw en mij de reden om een appartement te kopen in het gebouw De Compagnie aan het Admiraalsplein. Wij voelen ons bekocht als mocht blijkt dat het mooie plan niet uitgevoerd gaat worden.

28 Graag mensen in de wijk die er geen puinhoop van maken. Staten zijn vuilnisbelten, daar alles op straat word gegooid. Tuinen die er niet uitzien met hoog onkruid, waar de buren last van hebben. Korven worden niet meer neergezet voor de bladeren. Dus hier stop ik mee want weet niet waar ik met de bladeren moet blijven dan maar een vuile straat. Wielwijk GL? nee Hier mag wel eindelijk een fatsoenlijke speelplek komen voor kinderen. Omgeving admiraalsplein en de nieuwbouw is er gewoon geen toestellen voor kinderen. Wielwijk SP Besproken in fractie (algemeen: speelplekken in Wielwijk) nee Meer schommels Wielwijk SP Besproken in fractie. (algemeen: speelplekken in Wielwijk) Een schommel Wielwijk SP Besproken in fractie. (algemeen: speelplekken in Wielwijk) nee Nieuwe speeltuin bij Jan van Brakelstraat Wielwijk SP Besproken in fractie. (algemeen: speelplekken in Wielwijk) nee Er moet een honkbalveld komen Wielwijk SP Besproken in fractie. (algemeen: speelplekken in Wielwijk) nee

29 Speeltuin voor kinderen Wielwijk SP Besproken in fractie. (algemeen: speelplekken in Wielwijk) nee Een binnen zwembad Wielwijk SP Besproken in fractie. (algemeen: speelplekken in Wielwijk) nee Iedereen moet veilig met elkaar spelen maak daarom een hele grote park met een zwembad. Wielwijk (niet geadopteerd) - nee Geen contactgegevens Maak het Admiraalsplein volledig alcoholvrij. (2x vergelijkbaar idee van Genisse in digitale ideeënbus) Nu komen er uit andere wijken groepen dorstigen die met hun overlast (in het openbaar plassen, poepen, rommel achterlaten, dronkenmansgebral en slecht voorbeeld voor de kinderen) de wijk naar beneden halen Wielwijk CU/SGP Besproken in fractie. Dat het goed wordt en schoner! Wielwijk algehele instemming - nee Opvang van vluchtelingen binnen de wijken Wielwijk GL en CDA Besproken in fractie Meer sociale woningbouw in Wielwijk Wielwijk SP Ingebracht in raadsdebat.?

30 Wielwijkpark kindvriendelijker; niet bouwen in Wielwijkpark; beter gebruik maken van park Dit idee (en vergelijkbare ideeën) is/zijn door meerdere mensen (18) ingediend in digitale ideeënbus: Maak van (een deel) de M.H. Trompweg een park. Sloop op korte termijn de sloopflats (oude portiekflats die niet meer aan de huidige wooneisen voldoen) en vervang deze door betere, nieuwe woningen. Verplaats ook de doorgaande verkeersroute. Wielwijk (niet geadopteerd) - nee Wielwijk D66 i.s.m. anderen Zie hiervoor Voor de details van dit idee verwijs ik u naar uw eigen archief en het plan "Wielwijk sterk en weerbaar ". betere toegang voor scootmobielen bij Hof van Nederland Binnenstad D66 vragen gesteld aan wethouder; geen klachten verder bekend over toegankelijkheid; indiener geinformeerd verkeer Dubbeldam "laaghangend fruit" 5 concrete suggesties van Werkgroep Verkeer Dubbeldam Dubbeldam CU/SGP samen met CDA Besproken in fractie. Alle 'ingangen- en uitgangen' op en afritten N3 dienen als welkomst in Dordrecht. Ik vind het eigenlijk beschamend dat deze 'voordeuren' van de stad er zo slordig en onverzorgd uitzien. Als ik bezoek ontvang zorg ik ook voor een nette voordeur en schoon stoepje. VVD VVD heeft hier aandacht voor gevraagd, vooralsnog geen belangrijke prioriteit van college Er wordt nu TE WEINIG aandacht besteed aan het

31 onderhoud. Vaker en netter - zou ook kosten besparend en prettiger binnenrijden zijn. 17 ideeën verzameld door één persoon GL??

wijk geadopteerd door

wijk geadopteerd door Idee Mi idee voor Dordrecht is in alle en van Dordrecht een Calisthenics sport aciliteit te bouwen waar jong en oud gratis kunnen sporten onder begeleiding van een Calisthenics traniner. Calisthenics verovert

Nadere informatie

Verkeerssituaties rondom Admiraalsplein. 27 september Situatie: Buiging in hoofdweg, verwarrende

Verkeerssituaties rondom Admiraalsplein. 27 september Situatie: Buiging in hoofdweg, verwarrende A Situatie: Buiging in hoofdweg, verwarrende inrichting en onduidelijke voorrangssituatie. Ideeën: C Dubbel fietspad aan zijde van de weg, wegverhoging verwijderen, haaientanden, duidelijkere verkeersborden.

Nadere informatie

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk Resultaten atelier 2 oktober 2009 A1-1 Bouwen aan het Robert Scottplein, maar niet te hoog (maximaal 3 lagen). Bouwen aan de Jan van Galenstraat maximaal 5 lagen met parkeren. Let op rust in de buurt.

Nadere informatie

Bewonersavond Koggepark

Bewonersavond Koggepark Bewonersavond Koggepark Woensdag 22 April Aanwezig: 17 bewoners, directeur Digitalis, De Stek, Mooizogoedzo, De Schoor Historie Koggepark Monique van Zandwijk, directeur basisschool de Digitalis startte

Nadere informatie

Samen de buurt mooier maken!

Samen de buurt mooier maken! Samen de buurt mooier maken! Samen de buurt mooier maken Samen voor een groene en leefbare buurt! Groen frist de wijk op en zorgt ervoor dat iedereen prettiger woont. Het is ook nog eens goed voor het

Nadere informatie

Denk mee. over uw eigen buurt! Manifestatie Stadsdeelplan 2012-2015

Denk mee. over uw eigen buurt! Manifestatie Stadsdeelplan 2012-2015 WalBoDuin Wijk: WALDECK, BOHEMEN, KIJKDUIN Verkeerssituatie verbeteren bij International School Betere oversteekplekken op straathoeken voor minder-validen Graffiti verwijderen Aanzien gesloten winkelpinten

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Hier 29 oktober komt ook 2018 tekst Programma avond Korte inleiding Terugblik Resultaten van de enquête Uit elkaar in groepen - Hildebranddreef

Nadere informatie

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal 2018-2022 De SP bestuurde voor het eerst in Gorinchem mee. De SP heeft met onze wethouder veel dingen bereikt. We vertellen

Nadere informatie

SP IJsselstein - Buurtonderzoek Lanceerplaats

SP IJsselstein - Buurtonderzoek Lanceerplaats SP IJsselstein - Buurtonderzoek Lanceerplaats Buurtonderzoekers: Andrea Poppe, Feiko Noorderhaven, Helga Boterman, Patrick van Etten Schrijver verslag: Patrick van Etten Op 08.02.2014 hebben vier leden

Nadere informatie

5 2-5 jaar 6 achteruit gegaan C, D, F, J ja gm ja ja ja A ja ja ja nee B, F ja ja

5 2-5 jaar 6 achteruit gegaan C, D, F, J ja gm ja ja ja A ja ja ja nee B, F ja ja Vraag: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Opmerkingen Respondent: 1 10> jaar 7 achteruit gegaan D ja gm nee ja nee A nee nee - ja A nee ja 2 10> jaar 6 gelijk gebleven B, D nee gm nee ja nee A gm

Nadere informatie

score 4,53 Antwoorden: Vraag 1 Kan ik me gemakkelijk verplaatsen via voet- en fietspaden van goede kwaliteit?

score 4,53 Antwoorden: Vraag 1 Kan ik me gemakkelijk verplaatsen via voet- en fietspaden van goede kwaliteit? score 4,53 Antwoorden: Vraag 1 Kan ik me gemakkelijk verplaatsen via voet- en fietspaden van goede kwaliteit? Voetpaden liggen niet altijd vlak en worden niet goed onderhouden. Fietspaden worden met name

Nadere informatie

Avondwandeling Weizigtpark. Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4

Avondwandeling Weizigtpark. Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4 Avondwandeling Weizigtpark Inhoud Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4 De stadsboerderij is een leuke aanvulling op het

Nadere informatie

Checklist fysieke wijkkenmerken van de gebouwde omgeving

Checklist fysieke wijkkenmerken van de gebouwde omgeving Checklist fysieke wijkkenmerken van de gebouwde omgeving Deze checklist is tot stand gekomen ten behoeve van het onderzoeksproject Wijk en Jeugd, waar gekeken wordt naar de fysieke (in)activiteit van kinderen

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot en met 10 (zeer positief).

Nadere informatie

PvdA Voorne Responses Buurtonderzoek Hooghen Hoeck 2016 Pagina 1 van 18. L = Levendigheid / K = Kindvriendelijk R = Rustige.

PvdA Voorne Responses Buurtonderzoek Hooghen Hoeck 2016 Pagina 1 van 18. L = Levendigheid / K = Kindvriendelijk R = Rustige. S = Schone straten B = Bereikbaarheid E = Onderwijs/scholen V = Veiligheid P = Parkeren K = Kindvriendelijk R = Rustige woonomgeving L = Levendigheid / Gezellig H = Woningen N = Milieu/Natuur/Groen W =

Nadere informatie

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord Zaterdag 6 mei 2017 1 Algemeen Op zaterdag 6 mei heeft de Dorpsraad een bezoek gebracht aan het centrumnoord, het gebied is begrensd door de Hoofdweg,

Nadere informatie

In gesprek met jongeren

In gesprek met jongeren In gesprek met jongeren Hier komt tekst Verslaglegging Raad in de Wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern Hier komt ook tekst 27 september 2017 Aanleiding Op woensdag 27 september 2017, van 18.00 tot

Nadere informatie

Evaluatie Dordtse speelvoorzieningen

Evaluatie Dordtse speelvoorzieningen Evaluatie Dordtse speelvoorzieningen Onderzoekcentrum Drechtsteden drs. S.A.W. van Oostrom-van der Meijden dr. B.J.M. van der Aa augustus 2011 Colofon Opdrachtgever Tekst Foto Drukwerk Informatie gemeente

Nadere informatie

Advies blok Wonen en buitenruimte

Advies blok Wonen en buitenruimte Als Kindergemeenteraad hebben we ons twee jaar lang verdiept in verschillende beleidsterreinen. We werden hierbij ondersteund door drie adviescommissies: Milieu, Economie en Veiligheid. Ook hebben er ruim

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK Italiaanse buurt Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil zien. In

Nadere informatie

Enquête hondenbeleid gemeente Heusden

Enquête hondenbeleid gemeente Heusden Enquête hondenbeleid gemeente Heusden Algemeen 1 In welke kern woont u? Doeveren Drunen Elshout Giersbergen Haarsteeg Hedikhuizen Heesbeen Herpt Heusden Nieuwkuijk Oudheusden Vlijmen Buitengebied 2 Heeft

Nadere informatie

Resultaten overzicht enquête Stadspolders/Oudelandshoek

Resultaten overzicht enquête Stadspolders/Oudelandshoek Resultaten overzicht enquête Stadspolders/Oudelandshoek Vraag 1: herkomst respondent A Stadspolders 138 B Vissershoek 39 C Oudelandshoek 76 - geen antwoord 0 253 Opmerkingen: geen Pagina 1 van 13 Vraag

Nadere informatie

RESULTAAT ENQUETE LEEFBAARHEID IN DE BINNENSTAD VAN HULST

RESULTAAT ENQUETE LEEFBAARHEID IN DE BINNENSTAD VAN HULST RESULTAAT ENQUETE LEEFBAARHEID IN DE BINNENSTAD VAN HULST Zomer 2015 Wijkraad Hulst Binnenstad Beste Hulstenaren, Voor u ligt het resultaat van een enquête die is samengesteld naar aanleiding van de Jaarvergadering

Nadere informatie

Uitslag van de enquête

Uitslag van de enquête Uitslag van de enquête Persoonlijke informatie Leeftijd : Van 18 jaar tot 30 jaar hebben er 9 mensen meegedaan. Van 30 jaar tot 50 jaar hebben er 11 mensen meegedaan. Van 50 jaar tot 70 jaar hebben er

Nadere informatie

3 Wij willen beachvolleybalvelden, een voetbalveldje en verlichting.

3 Wij willen beachvolleybalvelden, een voetbalveldje en verlichting. Reactie Bewonersavond ontmoetingsplaats Prinses Irenestraat/ Prinses Marijkeweg 16/3 reactie nr Reactie Voorkeur 1 2x Beachvolleybal veld en meer verlichting 2 Beachvolleybalvelden: we willen meedenken

Nadere informatie

Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook. Bewonersavond 2 juli 2014

Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook. Bewonersavond 2 juli 2014 Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook Bewonersavond 2 juli 2014 Programma 19.30 Opening en doel van de avond 19.35 Resultaten internetpeiling 19.50 Toelichting op het ontwerp op hoofdlijnen

Nadere informatie

Samen maken we Groningen

Samen maken we Groningen Verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands - D66 Groningen 2018-2022 Samen maken we Groningen D66 krijgt het voor elkaar Samen maken we Groningen 2 Op 21 november 2018 gaan we in Groningen naar de stembus.

Nadere informatie

Wat vindt u van het nieuwe Mauveplein? Geef uw mening en stem. Die telt!

Wat vindt u van het nieuwe Mauveplein? Geef uw mening en stem. Die telt! Deze nieuwsbrief is voor alle bewoners van de Mauvebuurt en laat zien welke activiteiten er zijn in de wijk rond het project Oud Krispijn Vernieuwt. Gemeente Dordrecht en Krispijn Wonen werken samen met

Nadere informatie

Grachtengordel Amsterdam

Grachtengordel Amsterdam Grachtengordel Amsterdam Door AnnaRosa Klaver, Dorian Rijsdijk, Isaac Blom en Yvonne Dijksterghuis, 2B Klas van mr. Van Montfoort Veel van de Amsterdamse grachtenpanden zijn gebouwd in of na de 17e eeuw,

Nadere informatie

Banter Boulevard. Verbinden - groen - duurzaam - zelfvoorzienend - slimruimtegebruik - flexibel DNA van Bant - samen -...

Banter Boulevard. Verbinden - groen - duurzaam - zelfvoorzienend - slimruimtegebruik - flexibel DNA van Bant - samen -... De ambitie van Bant - één dorpsschool Banter Boulevard Verbinden - groen - duurzaam - zelfvoorzienend - slimruimtegebruik - flexibel DNA van Bant - samen -... Concept Januari 2018 De ambitie van Bant

Nadere informatie

EVALUATIE HONDENBELEID 2003

EVALUATIE HONDENBELEID 2003 EVALUATIE HONDENBELEID 2003 SGB Evaluatie Hondenbeleid 2003 Sociaal Geografisch Bureau (SGB) gemeente Dordrecht drs. L. Mellema dr. M. G. Weide februari 2004 Colofon opdrachtgever: tekst: drukwerk: informatie:

Nadere informatie

meeste mensen in de omgeving ruimen wel op Ja Ja Ja Weet niet soms ergens anders

meeste mensen in de omgeving ruimen wel op Ja Ja Ja Weet niet soms ergens anders NALEEF AANLIJN OPMERKING1 OPRUIM NALEEFOPR OPMERKING2 UITRENVELD UITREN VOLDOET OPMERKING3 CONTAINER KERN HOND AANLIJN OPMERKING4 WAAR POEP Haarsteeg veel mensen houden zich er wel Vlijmen nee aan Beetje

Nadere informatie

Uitkomsten bewonersavond Beusichem, 23 september 2009

Uitkomsten bewonersavond Beusichem, 23 september 2009 Uitkomsten bewonersavond Beusichem, 3 september 009 Jong in Beusichem (0 punten) Onderwerpen Speelplekken/activiteiten Speel- en spelmogelijkheden voor jeugd tussen 0-8 Speeltuin? Sportfaciliteiten jongeren

Nadere informatie

In gesprek met organisaties uit de wijk

In gesprek met organisaties uit de wijk Kom ook naar de Dialoog Dag van de 13:00-15:00 uur 6 september Admiraalsplein Schrijf u in voor een plek aan 1 van de tafels! In gesprek met organisaties uit de wijk Stel uw vragen! Op zaterdag 6 september

Nadere informatie

Wijkschouw Helmerhoek Zuid

Wijkschouw Helmerhoek Zuid Wijkschouw Helmerhoek Zuid Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Besluitenlijst Regiegroep Wijkwensen West 18 februari 2014

Besluitenlijst Regiegroep Wijkwensen West 18 februari 2014 Besluitenlijst Regiegroep Wijkwensen West 18 februari 2014 Naam wijkwens 201401 : Waterwiel Het Diner 201402 : 200 jaar Koninkrijk 201403 : Openingsfeest JFK School 201404 : Zomercarnaval Rotterdam Gevraagd

Nadere informatie

Sportontmoetingen in de openbare ruimte

Sportontmoetingen in de openbare ruimte Sportontmoetingen in de openbare ruimte Startfase Literatuurstudie Hoofd- & deelvragen Praktijkonderzoek Onderzoeksresultaten Conclusie Aanbevelingen Gesprek met Nijestee Ontmoeten, kennismaking en elkaar

Nadere informatie

Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal

Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal Resultaten van de Omegawoningen De Woning Stank uit putje (riolering) 2 Sanitair is oud Afvoer is slecht Tocht en vocht; condens Enkel glas

Nadere informatie

Stakeholdersbijeenkomst 18 april te Lindenberg STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10

Stakeholdersbijeenkomst 18 april te Lindenberg STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 18-4-2016 GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 Meest gewaardeerd Veel evenementen die zeer divers zijn (SP Stijn Vat) Grootste wens Meer

Nadere informatie

Burgerbetrokkenheid in Centrum, Krinkelhoek en Mettegeupel. DOE HET LEKKER ZELF

Burgerbetrokkenheid in Centrum, Krinkelhoek en Mettegeupel. DOE HET LEKKER ZELF Burgerbetrokkenheid in Centrum, Krinkelhoek en Mettegeupel. DOE HET LEKKER ZELF Hoe houden we onze wijk leefbaar, schoon, veilig, groen, fraai, gezellig en wat al niet meer. Daar heeft de wijkraad CKM

Nadere informatie

De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september

De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september Verdeling kinderen over de diverse woonplaatsen De aantallen zijn

Nadere informatie

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Koepoortsweg Deen Mariaschool Terugkoppeling Hoorn-Noord 3 en 11 oktober 2016 Programma 19.15 19.25 uur Toelichting op het

Nadere informatie

Tuinonderhoud en achterpaden

Tuinonderhoud en achterpaden Tuinonderhoud en achterpaden waar je thuis bent... Verzorgde tuin, kleine moeite De bewoner is verantwoordelijk voor het tuinonderhoud. Dit is wettelijk zo bepaald. In het besluit kleine herstellingen

Nadere informatie

Dorpsraad komt naar je toe deze zomer. Bezoek Wijk Welgelegen Noord

Dorpsraad komt naar je toe deze zomer. Bezoek Wijk Welgelegen Noord Dorpsraad komt naar je toe deze zomer Bezoek Wijk Welgelegen Noord Zaterdag 6 juni 2015 1 Verslag dorpsraad komt naar je toe deze zomer: 1. Melding overlast scholieren van het HVC die naar de Estafette

Nadere informatie

Inhoud 1. Milieubeleid Bomenbeleid Snel Herstel Meedoen met Groen Slot... 8

Inhoud 1. Milieubeleid Bomenbeleid Snel Herstel Meedoen met Groen Slot... 8 Verslag burgerjury 21 maart 2012 1 Verslag Burgerjury bijeenkomst 21 maart 2012 Op woensdag 21 maart vond de tweede bijeenkomst van de burgerjury plaats in het MFC Fascinatio. Van de honderd burgerjuryleden

Nadere informatie

Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is

Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is Kaalslag en de boomhut Deze foto laat veel zien. Ten eerste de wil van bewoners om met elk stukje materiaal dat ze kunnen vinden een

Nadere informatie

Het advies Circulaire economie Honigcomplex

Het advies Circulaire economie Honigcomplex Het advies Circulaire economie Honigcomplex Dominicus College 3H3 Energieweg 93 Nijmegen 24-01-2019 Inleiding: Wat moet er gebeuren met het Honigcomplex? Het probleem met het Honigcomplex is dat dit gebouw

Nadere informatie

Resultaat enquête fietstunnel Dubbeldamse weg Juli 2016

Resultaat enquête fietstunnel Dubbeldamse weg Juli 2016 Resultaat enquête fietstunnel Dubbeldamse weg Juli 2016 De fietstunnel is een belangrijke doorgang voor fietsers en voetgangers. Gemeente en politie zijn benieuwd naar hoe mensen de fietstunnel ervaren.

Nadere informatie

NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN

NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN De Keuzemeersen is een klein natuurgebied naast de Leie. Een natuurgebied is leuk voor de mensen die in de stad wonen. Niet iedereen heeft een tuin. Of sommigen willen

Nadere informatie

Bijlage: waarop bezuinigen?

Bijlage: waarop bezuinigen? Bijlage: waarop bezuinigen? Door de gemeenteraad en het College van B&W zijn een 20-tal maatregelen aangemeld. De maatregelen voldoen aan drie criteria: ze zijn voor inwoners begrijpelijk, afweegbaar en

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek. onderhoud openbare ruimte

Kwaliteitshandboek. onderhoud openbare ruimte Kwaliteitshandboek onderhoud openbare ruimte 2014 Voorwoord De openbare ruimte is een verzamelnaam voor plekken die we allemaal gebruiken. Bijvoorbeeld straten, parken, pleinen en voet- en fietspaden.

Nadere informatie

Huurdersraadpleging. Huurders in Pekela. 9 juli 2019 Jurriën Schuurman. Huurdersraadpleging Huurders in Pekela

Huurdersraadpleging. Huurders in Pekela. 9 juli 2019 Jurriën Schuurman. Huurdersraadpleging Huurders in Pekela Huurdersraadpleging Huurders in Pekela 9 juli 2019 Jurriën Schuurman 1 uitgever Woonbond Kennis- en Adviescentrum Postbus 28589 1001 AD Amsterdam 020-551 77 00 info@wka-centrum.nl www.wka-centrum.nl.nl

Nadere informatie

Besluitenlijst Regiegroep Wijkenwensen Oost 30 januari 2018

Besluitenlijst Regiegroep Wijkenwensen Oost 30 januari 2018 30 januari 2018 2018.1 Aanvraag scratchmusical 1.900,-- Bewoner goedgekeurd De aanvraag heeft een sociaal maatschappelijke doelstelling voor de cohesie in de Stadspolders. Hierdoor komt hij in aanmerking

Nadere informatie

Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n)

Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n) Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT-24546 Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n) Onderwerp uitslag ontwerpkeuze speelplek 1 Duivenvoordelaan Geachte heer, mevrouw, Onlangs heeft

Nadere informatie

Overzicht, geanonimiseerd Pagina 1 van 8. Onderwijs/scholen V = Veiligheid. K = Kindvriendelijk R = Rustige. woonomgeving. P = Parkeren.

Overzicht, geanonimiseerd Pagina 1 van 8. Onderwijs/scholen V = Veiligheid. K = Kindvriendelijk R = Rustige. woonomgeving. P = Parkeren. Pagina 1 van 8 PLUS S = Schone straten V = Veiligheid K = Kindvriendelijk R = Rustige woonomgeving L = Levendigheid / Gezellig H = Woningen N = Milieu/Natuur/Groe W = Winkelaanbod C = Sociale cohesie D

Nadere informatie

Tabel 1 % Respondenten dat voorziening te weinig aanwezig vindt in woonomgeving (Basis = alle respondenten) Zoetermeer Overig VTO 2003.

Tabel 1 % Respondenten dat voorziening te weinig aanwezig vindt in woonomgeving (Basis = alle respondenten) Zoetermeer Overig VTO 2003. Tabel 1 % Respondenten dat voorziening te weinig aanwezig vindt in woonomgeving (Basis = alle respondenten) Restaurants, eetcafés e.d. 26% 16% - 21% 9% - 23% 26% 19% 18% 17% 52% + 13% - 20% 15% - 29% 23%

Nadere informatie

Inloopbijeenkomst Taskforce Overlast Centrum 2012

Inloopbijeenkomst Taskforce Overlast Centrum 2012 Inloopbijeenkomst Taskforce Overlast Centrum 2012 Op donderdag 26 april 2012 is een informatiebijeenkomst georganiseerd rondom de aanpak van overlast in de binnenstad van Dordrecht. Overlastsituaties en

Nadere informatie

Liemt in Uitvoering. wat miste je als kind in ons dorp. wat vond je als kind leuk aan wonen in ons dorp. wat zou je in Liemt willen kunnen doen

Liemt in Uitvoering. wat miste je als kind in ons dorp. wat vond je als kind leuk aan wonen in ons dorp. wat zou je in Liemt willen kunnen doen hoe lang woon je in Liemt wat vond je als kind leuk aan wonen in ons dorp wat miste je als kind in ons dorp doe je dingen in Liemt op dit moment wat zou je in Liemt willen kunnen doen 12 jaar gezellig/veel

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil

Nadere informatie

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Inleiding Op 22 mei 2015 is de derde buurtschouw uitgevoerd. De twee eerdere zijn gehouden in januari 2014 en april 2013. In november 2014 is een enquête gehouden over

Nadere informatie

Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen

Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen info@vanstolkpark.nl www.vanstolkpark.nl Per mail gestuurd aan politieke partijen in de gemeenteraad van Den Haag. Onderwerp: Verkiezingstijd:

Nadere informatie

zeer ontevreden NVT weet niet

zeer ontevreden NVT weet niet Bijlage 1 Tabellen Tabel 1a Tevredenheid over aspecten (Basis = alle respondenten waar betreffende voorziening in de woonomgeving aanwezig is) zeer tevreden tevreden neutraal ontevreden zeer ontevreden

Nadere informatie

Rapportage enquête winkelstraat Raadhuisstraat en Binnenweg

Rapportage enquête winkelstraat Raadhuisstraat en Binnenweg Rapportage enquête winkelstraat Raadhuisstraat en Binnenweg 12 maart 2016 Inleiding De winkelstraat Binnenweg Raadhuisstraat is al jarenlang onderwerp van gesprek. Er zijn al diverse onderzoeken geweest,

Nadere informatie

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD)

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD) Verslag U bent aan de buurt Berkum 29 mei 2013 Aanvang Locatie Aanwezige functionarissen Aanwezig vanuit de politiek 20.00 uur Wijkcentrum De Weijenbelt Hans Kempenaar (voorzitter) Erik Dannenberg (wijkwethouder)

Nadere informatie

Prieel bankjes toevoegen aan het prieel. Picknick tafels 3-4 picknicktafels in het park plaatsen. Deze kunnen bij elkaar geplaatst.

Prieel bankjes toevoegen aan het prieel. Picknick tafels 3-4 picknicktafels in het park plaatsen. Deze kunnen bij elkaar geplaatst. Sterrenburgpark suggesties voor spelen, bewegen, sporten en ontspannen Het Sterrenburgpark is een mooi park waar Dordtse bewoners kunnen recreëren. Om het park levendiger te maken en bewoners uit te nodigen

Nadere informatie

Zwerfvuil in de gemeente Tiel: een analyse van het probleem

Zwerfvuil in de gemeente Tiel: een analyse van het probleem Zwerfvuil in de gemeente Tiel: een analyse van het probleem De gemeente Tiel krijgt uit een landelijk afvalfonds jaarlijks circa 50.000 om extra maatregelen te nemen ter voorkoming van zwerfvuil. Dit geld

Nadere informatie

Kunt u aangeven wat er volgens u op dit moment beter kan met betrekking tot het scheiden van huisafval?

Kunt u aangeven wat er volgens u op dit moment beter kan met betrekking tot het scheiden van huisafval? Kunt u aangeven wat er volgens u op dit moment beter kan met betrekking tot het scheiden van huisafval? Het gaat goed in mijn buurtje. (3) Nee (2) containers bij flats sneller legen? restafval (grijze

Nadere informatie

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018 Ontwikkeling centrum De Heeg gemeente Maastricht 16 april 2018 OPZET VAN DE AVOND 1. Welkom door Buurtnetwerk Like de Heeg 2. Presentatie door gemeente 3. Korte pauze 4. Vragen stellen en reactie geven

Nadere informatie

Sessie 2: WENSEN VOETGANGER & VERBLIJF

Sessie 2: WENSEN VOETGANGER & VERBLIJF Sessie 2: WENSEN VOETGANGER & VERBLIJF RUIMTE VOOR VOETGANGERS 25x 62,5x 5x 12,5x Toelichting: Gedeeld gebruik van de straat Teveel fietsers voor gedeeld gebruik. Voetganger delft onderspit Op zaterdag/zondag

Nadere informatie

Top-5 PLUS-punten. % van 56 respondenten 29% 27% 25%

Top-5 PLUS-punten. % van 56 respondenten 29% 27% 25% BUURTONDERZOEK Hooghen Hoeck Buurtonderzoek in de buurt Hooghen Hoeck, rondom De Berk, Esdoornlaan, Azalea, Acacia, De Els en Vuurdoorn in Hellevoetsluis, op 23 en 24 november 2016 Hierbij gaven 56 bewoners

Nadere informatie

Wijkagenten nemen deze plek bijna dagelijks in de avonduren mee in hun controles evenals de surveillancedienst.

Wijkagenten nemen deze plek bijna dagelijks in de avonduren mee in hun controles evenals de surveillancedienst. Retouradres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Aan Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT mevrouw N. de Smoker-van Andel en de heer P.J.T. Tiebosch van de fractie D66 p/a Voorstraat 367 3311 CT

Nadere informatie

Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014

Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014 Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014 1 SP Wijkrapport Gesworen Hoek Inleiding De SP is in november de Gesworen Hoek in geweest om in gesprek te komen met de bewoners.

Nadere informatie

Besluitenlijst van commissie Fysieke Leefomgeving 24 oktober 2017

Besluitenlijst van commissie Fysieke Leefomgeving 24 oktober 2017 enlijst van commissie Fysieke Leefomgeving 24 oktober 2017 Agendadeel 1 Opening, mededelingen en vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. 2 Vaststellen besluitenlijst adviescommissie

Nadere informatie

Resultaten bewonersenquête m.b.t. begroting 2015

Resultaten bewonersenquête m.b.t. begroting 2015 Resultaten bewonersenquête m.b.t. begroting 2015 Oud-Beijerland, 24 en 25 oktober 2015 D66, PvdA & GroenLinks Aanleiding Op 4 november wordt de Begroting 2015 in de gemeenteraad van Oud-Beijerland behandeld.

Nadere informatie

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Koepoortsweg Deen Mariaschool Terugkoppeling Venenlaankwartier 4 en 11 oktober 2016 Programma 19.15 19.25 uur Toelichting

Nadere informatie

Buurtonderzoek in Rockanje rondom de Moerbeistraat en in Oostvoorne rond de middellandweg op 24 en 25 februari 2017

Buurtonderzoek in Rockanje rondom de Moerbeistraat en in Oostvoorne rond de middellandweg op 24 en 25 februari 2017 BUURTONDERZOEK Westvoorne Buurtonderzoek in Rockanje rondom de Moerbeistraat en in Oostvoorne rond de middellandweg op 24 en 25 februari 2017 Hierbij gaven 46 bewoners aan de deur en 2 via het internet

Nadere informatie

Schoolverlaters. Bs de Regenboog

Schoolverlaters. Bs de Regenboog Schoolverlaters Bs de Regenboog Schooljaar 2016-2017 Mijn naam is: A Na de zomervakantie ga ik naar: CobbenhagenMavo Mijn leukste herinnering aan mijn basisschooltijd is: Kamp Mijn hobby s zijn: Voetballen

Nadere informatie

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in Nieuwjaarsborrel. 1. MFC en Kerk. 2. Bushalte. 3.

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in Nieuwjaarsborrel. 1. MFC en Kerk. 2. Bushalte. 3. 25 januari 2019 1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in 2018 1. MFC en Kerk 2. Bushalte 3. Minibieb 4. Missie en visie 5. Financiën 3. Nieuwjaarsborrel 1. Welkom en opening

Nadere informatie

Leden besluiten om de houten bankjes gelijk met het plaatsen van het toestel te vervangen voor bankjes van hetzelfde materiaal.

Leden besluiten om de houten bankjes gelijk met het plaatsen van het toestel te vervangen voor bankjes van hetzelfde materiaal. NOTULEN Algemene leden vergadering van zondag 14 Mei 2017 Aanwezig: Het bestuur en een select aantal bewoners die zich altijd geroepen voelen om interesse te tonen in het handelen van het bestuur Het bestuur

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

1 e Werkatelier Dwars door de buurt 13 juli jl.

1 e Werkatelier Dwars door de buurt 13 juli jl. 1 e Werkatelier Dwars door de buurt 13 juli jl. Op 13 juli jl. kwamen er zo n 80 bewoners en andere geïnteresseerden naar De Bonte Kraai om hun wensen en ideeën te delen. Veel mensen, veel ideeën, veel

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Franse buurt

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Franse buurt RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK Franse buurt Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil zien. In totaal

Nadere informatie

1. Wat doet u als u in uw straat of in uw buurt rommel ziet liggen? (meerdere antwoorden mogelijk)

1. Wat doet u als u in uw straat of in uw buurt rommel ziet liggen? (meerdere antwoorden mogelijk) Opschoondag 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% 1. Wat doet u als u in uw straat of in uw buurt rommel ziet liggen? (meerdere antwoorden mogelijk) 28% In onze buurt ligt (bijna) nooit rommel 3 Ik erger me hier

Nadere informatie

De bomen worden niet verwijderd. Akkoord. Niet akkoord. er word 1 boom verwijderd. Niet akkoord

De bomen worden niet verwijderd. Akkoord. Niet akkoord. er word 1 boom verwijderd. Niet akkoord Groot onderhoud Stedenwijk Midden Zuid, fase 1 Reactieformulieren binnengekomen op de inloopbijeenkomst van 4 juli 2017 Nr. Straat Bewonerswens/vraag/opmerking Reactie 1. Haarlemplein / Bomen vervangen

Nadere informatie

Bijeenkomst Lineair Park 12 september 2015

Bijeenkomst Lineair Park 12 september 2015 Bijeenkomst Lineair Park 12 september 2015 Op zaterdagochtend 12 september kwamen 14 buurtbewoners, waarvan drie hele jonge buurtbewoners, naar het buurthuis aan de 2 e Daalsedijk. De bijeenkomst ging

Nadere informatie

Stadsagenda Vlaardingen

Stadsagenda Vlaardingen Stadsagenda Vlaardingen In Vlaardingen is het prettig wonen Percentage dat het (zeer) eens is met de volgende stellingen: 51% stad voor jonge gezinnen Wat voor stad is Vlaardingen? groene stad 80% 60%

Nadere informatie

Concept gebiedsvisie Stadionpark. Resultaten participatie

Concept gebiedsvisie Stadionpark. Resultaten participatie Concept gebiedsvisie Stadionpark Resultaten participatie 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Verloop participatie 4 Samenvatting algemene reacties 5 Samenvatting Waterfront 6 Samenvatting Stadionontwikkeling 8

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven. Daarbij geldt: een hoger cijfer (10)

Nadere informatie

Programma Daar waar ouderen geholpen kunnen worden met het aanvragen van diverse zaken die via internet gaan ( digitalisering)

Programma Daar waar ouderen geholpen kunnen worden met het aanvragen van diverse zaken die via internet gaan ( digitalisering) Programma 2018-2022 1. Ouderenloket in het stadhuis Daar waar ouderen geholpen kunnen worden met het aanvragen van diverse zaken die via internet gaan ( digitalisering) 2. Veiligheid De veiligheid van

Nadere informatie

Melkweg. Wat een troep! Lezen van Alfa B naar Alfa C. Wonen: milieu. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann

Melkweg. Wat een troep! Lezen van Alfa B naar Alfa C. Wonen: milieu. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Melkweg Lezen van Alfa B naar Alfa C Wat een troep! Wonen: milieu Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Colofon Melkweg: Wat een troep!, 2016. Dit boekje is een uitgave van Stichting Melkweg

Nadere informatie

Top-5 PLUSpunten % van 108 respondenten

Top-5 PLUSpunten % van 108 respondenten BUURTONDERZOEK Marinewijk jan2014 Buurtonderzoek in de Marinewijk van 20 tot 25 januari 2014 Van 20 tot 25 januari spraken de vrijwilligers van de PvdA Hellevoetsluis aan de deur met 108 bewoners uit de

Nadere informatie

Bijna een kwart van de mensen in Sterrenburg is lid van een sportvereniging. Qua participatie is Sterrenburg erg gemiddeld.

Bijna een kwart van de mensen in Sterrenburg is lid van een sportvereniging. Qua participatie is Sterrenburg erg gemiddeld. 6 juli 2017 Samenvatting In deze vitaliteitsanalyse wordt aan de hand van een aantal factoren een indruk van de vitaliteit van Sterrenburg gegeven. De vitaliteit van een wijk hangt samen met de zelfredzaamheid

Nadere informatie

Hoofdstuk 6. Netheid eigen wijk

Hoofdstuk 6. Netheid eigen wijk Hoofdstuk 6. Netheid eigen wijk Samenvatting Leidenaren vinden groen in de buurt en een rustige woonomgeving de meest prettige punten aan de inrichting van een wijk. Als grootste bron van irritatie wordt,

Nadere informatie

Project Centrumontwikkeling Oude Pekela

Project Centrumontwikkeling Oude Pekela Resultaten monitoring uitvoeringsprogramma leefbaarheid provincie Groningen 2017-2018 Project Centrumontwikkeling Oude Pekela Beschrijving project Het centrum van Oude Pekela heeft te maken met leegstand

Nadere informatie

november 2018 Flitspeiling afvalscheiding Roosendaal

november 2018 Flitspeiling afvalscheiding Roosendaal november 2018 Flitspeiling afvalscheiding Roosendaal Digipanel + Facebookadvertentie: 2.479 respondenten Dataverzameling: via Digipanel (1.484 respondenten) en facebook (1.286 respondenten. Bereik op Facebook:

Nadere informatie

Uitdagingen in de bloemkoolwijk

Uitdagingen in de bloemkoolwijk Meedenknotitie 1/7 Uitdagingen in de bloemkoolwijk Gerco van Maanen en Marjon Bouma (Gedeeld Eigendom), mei 2013 Algemene situatieschets Naar aanleiding van de vraag welke mogelijkheden er eigendomtechnisch

Nadere informatie

Operatie Periscoop Frederik Hendrik

Operatie Periscoop Frederik Hendrik Operatie Periscoop Frederik Hendrik Het perspectief van kinderen op de openbare ruimte Nav de herinrichting en het verdwijnen van 350 parkeerplekken. Wat vinden kinderen belangrijk? Hoe ziet de buurt

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik doe mee

Inhoud. Mijn leven. ik doe mee Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Meedoen... 4 Hoofdstuk 2 Waarom doen?... 6 Hoofdstuk 3 Rechten... 8 Hoofdstuk 4 Plichten... 10 Hoofdstuk 5 Tips... 12 Hoofdstuk 6 Thuis... 14 Hoofdstuk 7 Familie... 16

Nadere informatie

G EMEENTE. Samenleven. in de buitenruimte

G EMEENTE. Samenleven. in de buitenruimte G EMEENTE Samenleven in de buitenruimte Wethouder Jan Overweg De openbare ruimte is van ons allemaal. Dus hoe mooi zou het zijn als iedereen in Leusden zich verantwoordelijk voelt voor zijn of haar woonomgeving.

Nadere informatie