Wat vindt u van het nieuwe Mauveplein? Geef uw mening en stem. Die telt!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat vindt u van het nieuwe Mauveplein? Geef uw mening en stem. Die telt!"

Transcriptie

1 Deze nieuwsbrief is voor alle bewoners van de Mauvebuurt en laat zien welke activiteiten er zijn in de wijk rond het project Oud Krispijn Vernieuwt. Gemeente Dordrecht en Krispijn Wonen werken samen met vele andere organisaties en samen met de bewoners aan de verbetering en vernieuwing van de wijk. Meer informatie is te vinden op de wijkwebsite Wat vindt u van het nieuwe Mauveplein? Geef uw mening en stem. Die telt! De Mauveschool verhuist in het najaar naar Koloriet. De school wordt zo snel mogelijk gesloopt. Midden in de Mauvebuurt komt dan namelijk een prachtig nieuw plein. Maar hoe komt dat plein er uit te zien? Voor wie is het plein bedoeld? Kunt u meepraten en meedoen bij het ontwerpen van het plein en daarna bij het beheer? Wordt het een groenplein of een speelplein? De actieve bewoners van de Mauvebuurt hebben geholpen bij de keuze van een ontwerper: Adriaan Eckhart. Hij ontwerpt al jaren groen en pleinen en kent de buurt ook goed. Bij het ontwerp moest hij rekening houden met afspraken die in de afgelopen periode al zijn gemaakt. Dat betekent niet dat het definitieve ontwerp al vastligt. Helemaal niet. Oud Krispijn Vernieuwt wil namelijk eerst weten wat u vindt van het nieuwe plein: groenplein of speelplein? U mag stemmen! Uw stem telt! Via internet (zie óf via het stemformulier in deze speciale Wijknieuwsbrief over de inrichting van het Mauveplein kunt u stemmen. Zie pagina 7. Aan u de vraag. Moet het Mauveplein een speelplein worden of een groenplein? Waarmee moet bij het ontwerp rekening worden gehouden? Wat moet zeker een plek krijgen op het plein? Meer informatie in deze Wijknieuwsbrief en op de wijkwebsite voor Oud Krispijn. Doet u mee? Ook als het plein klaar is? Blijft het wel leuk en gezellig op dat grote nieuwe plein? Reden te meer voor veel bewoners om actief mee te doen. Niet alleen bij het ontwerpen van het plein, maar ook bij het beheer. Regelmatig bespreken bewoners en medewerkers van instellingen hoe het gaat op het plein, wat er anders kan. Samen zorgen zij voor het beheer van plein: een plein dat schoon is, heel en veilig, maar vooral ook heel gezellig. Zo gaat dat op het Nicolaas Beetsplein. De bedoeling is dat ook bij het Mauveplein te organiseren. Op het stemformulier kunt u aangeven als u mee wilt doen. Mei 2007 SPECIALE UITGAVE Stemcode nodig! Iedereen in de Mauvebuurt van 8 jaar en ouder mag meestemmen. Wordt het nieuwe Mauveplein een groenplein of een speelplein? Om te kunnen stemmen hebt u wel een stemcode nodig. Die kreeg u eerder in de bus. Stemmen kan op of met het stemformulier achterin deze Wijknieuwsbrief. Zie pagina 7. Extra formulieren zijn te krijgen in het Wijkinformatiecentrum, Brouwersdijk 211. Bel voor meer informatie met (078) of kijk op

2 Ik kies voor h Een speelplein is er natuurlijk vooral om op te spelen. Vooral door kinderen tot een jaar of tien. Centraal op het plein komt een mooie speelplek. Uiteraard is die heel veilig ingericht. De ondergrond is van bijvoorbeeld kunstgras of rubber. Voor de ouders of voor opa en oma staan er bankjes, want de hele kleintjes kun je natuurlijk nog niet alleen laten. Uiteraard is zo n plein streng verboden voor honden; dat geldt voor alle speelplekken in Dordrecht. Rondom het plein ligt verharding. Dat kunnen stoeptegels zijn of andere stenen. Het is een mooie rand om je nieuwe rolschaatsen of je driewieler of fietsje uit te proberen. Je kunt langs alle kanten makkelijk op het plein komen. Dat is veilig bij het oversteken. Verder zijn er natuurlijk ook stukjes gras. Daarin staan weer leuke kleine klim- of speeldingen. Je kunt er over het gras naar toe of langs de vele kleine paadjes. Van bovenaan lijkt het plein wel een grote windmolen. Een laag hekje schermt het gras af van de bestrating rondom. De allerkleinsten rennen dan niet zo maar de straat op. Rond het plein staan gelukkig geen auto s. Parkeren kan aan de andere kant van de straat. Er is dus volop overzicht op het plein. Ook vanuit alle woningen rondom is er goed toezicht mogelijk. De bomen geven in de zomer lekker wat schaduw. Het zijn bloeiende bomen, zodat er mooie bloesem aan komt. Die bomen zijn hoog genoeg om er langs alle kanten goed onderdoor te kijken. Op een aantal plekken op het plein staan lage struiken. Die blijven ook in de winter groen. Misschien kunnen we hier ook kiezen voor planten die bloemen of bloesem krijgen?

3 et speelplein

4 Ik kies voor h Het groenplein is er vooral omdat het zo ontzettend mooi is tussen alle huizen. Al dat groen sluit prachtig aan bij de hagen en de voortuinen van de Mauvebuurt. Het is niet voor niets een tuindorp. Voor de kleine kinderen is er vast nog wel een plekje om te spelen of een kleine speelvoorziening. Voetballen hier is uiteraard niet de bedoeling. Het kan ook niet, want het gras glooit op een aantal plekken. Die kleine heuveltjes maken het plein wel apart. Verder op het plein ruimte voor struiken. Die blijven ook in de winter groen. Misschien kunnen we ook hier kiezen voor planten die kleurige bloemen of bloesem krijgen? Dat maakt het groenplein nog mooier. De boom precies in het midden van het plein is heel bijzonder; misschien wordt het een hele mooie hoge cipres? Een mooie plek om ook bankjes neer te zetten. Het hele plein is groen. Het gras loopt door tot de rand van het plein. Rondom het plein staat een voethekje; zo n laag hekje dat voorkomt dat iedereen kriskras over het groenplein gaat. Voor de mensen die even willen wandelen zijn er wandelpaadjes. Zo n laag hekje is ook veiliger voor de kleine kinderen. De kunnen dan niet zomaar de straat opstappen. Rond het plein staan geen auto s, want parkeren kan aan de andere kant van de straat. Er is dus volop zicht op het groene plein. Er komen op het plein bloeiende bomen, zodat er mooie bloesem aan komt. Die bomen zijn hoog genoeg om er langs alle kanten goed onderdoor te kijken.

5 et groenplein

6 De spelregels bij uw keuze Aan u de keuze hoe het nieuwe Mauveplein er uit komt te zien. Maar u zult snappen dat niet alles zo maar kan. Als u een zwembad wilt op het plein, dan kunnen we nu al verklappen dat dat niet kan. Hieronder een overzicht van alles wat er in de afgelopen jaren al is vastgesteld en van invloed is op de inrichting van het plein. Spelen? Bedoeld voor basisschoolleeftijd De gemeente Dordrecht heeft een Speelnota. Daarin staat op welke plekken in buurten en wijken gespeeld kan worden en door wie (allerkleinsten, basisschoolleeftijd, tieners, jongeren). Voor het Mauveplein geldt dat het is bedoeld voor kinderen van de basisschool. Er komen dus speelmogelijkheden voor die leeftijd. Voor jongeren zijn elders in de wijk voldoende voorzieningen, bijvoorbeeld bij t Hobbeltje en op het Nicolaas Beetsplein. Straat en parkeren Nu kunt u aan drie kanten van de school over de straat rijden en parkeren. Afgesproken is dat dat straks aan alle vier de kanten van het plein kan. De parkeerplaatsen komen rondom het plein aan de kant van de woningen. Het plein ligt zeg maar als een eiland in het midden. Extra kwaliteit van bestrating en andere inrichting Voor alles wat er wordt gebouwd of ingericht in Oud Krispijn Zuid geldt het Beeldkwaliteitplan van Oud Krispijn Vernieuwt. Er is extra geld om nieuwe huizen, straten en pleinen extra mooi te maken. Het Centrum Beeldende Kunst wordt betrokken bij de inrichting van alle pleinen, dus ook het Mauveplein. Tuindorp en monument De Mauvebuurt is prachtig gerenoveerd. Het is een tuindorp en een monument. De nieuwe inrichting van het plein moet daar natuurlijk bij passen. Uitgangspunt is dat het nieuwe plein symmetrisch wordt aangelegd. De ene helft van het plein is dus het spiegelbeeld van de andere helft. Om het plein overzichtelijk en veiliger te houden, is besloten op het plein geen hagen te planten. Wel komen er hoeken met (bloeiende) planten en struiken. Bloeiende bomen Oud Krispijn Vernieuwt heeft een Bomenplan vastgesteld in overleg met actieve bewoners in de wijk. Dit plan geldt voor heel Oud Krispijn Zuid. Afgesproken is dat op het nieuwe Mauveplein bloeiende bomen komen, zoals bijvoorbeeld de sierkers. Daarin is nog wel heel veel keuze mogelijk. Inspraak door bewoners Oud Krispijn Vernieuwt vindt de inspraak van bewoners en de medewerking van bewoners heel erg belangrijk. U kunt er dus op rekenen dat we u zo goed mogelijk op de hoogte houden. Bovendien zijn er veel mogelijkheden om mee te denken, mee te praten, mee te doen. De leefbaarheid van de Mauvebuurt krijgt veel aandacht. Er is zeer regelmatig overleg met de actieve bewonersgroep in de buurt.

7 Eerste stemronde Geef aan waar uw voorkeur naar uitgaat Het speelplein Het groenplein Geef uw eerste voorkeur voor de inrichting (vakje kleuren) Laag hekje rondom Veel zitgelegenheid Een hondentoilet Mooi kunstwerk (indien haalbaar) Geef uw tweede voorkeur (vakje kleuren) Laag hekje rondom Veel zitgelegenheid Een hondentoilet Mooi kunstwerk (indien haalbaar) Wat is uw leeftijd en ouder Wat is uw stemcode? Meedoen, mee blijven doen Wilt u graag mee blijven doen? Bij het ontwerp van het plein, maar straks ook bij het beheer van het plein? Vul dan hieronder uw gegevens in. Oud Krispijn Vernieuwt houdt u dan op de hoogte. Naam... Adres... Postcode... Woonplaats... adres... telefoonnummer(s)... Stuur deze bon naar: Wijkinformatiecenrum, Brouwersdijk 211, 3314 GL Dordrecht Eerste stemronde Geef aan waar uw voorkeur naar uitgaat Het speelplein Het groenplein Geef uw eerste voorkeur voor de inrichting (vakje kleuren) Laag hekje rondom Veel zitgelegenheid Een hondentoilet Mooi kunstwerk (indien haalbaar) Geef uw tweede voorkeur (vakje kleuren) Laag hekje rondom Veel zitgelegenheid Een hondentoilet Mooi kunstwerk (indien haalbaar) Wat is uw leeftijd en ouder Wat is uw stemcode? Meedoen, mee blijven doen Wilt u graag mee blijven doen? Bij het ontwerp van het plein, maar straks ook bij het beheer van het plein? Vul dan hieronder uw gegevens in. Oud Krispijn Vernieuwt houdt u dan op de hoogte. Naam... Adres... Postcode... Woonplaats... adres... telefoonnummer(s)... Stuur deze bon naar: Wijkinformatiecenrum, Brouwersdijk 211, 3314 GL Dordrecht

8 Lentefeest Mauvebuurt 23 mei Op woensdag 23 mei 2007 is het zover feest in de Mauvebuurt. Die dag is de presentatie van het nieuwe beheerplan voor de Mauvebuurt en de uitslag van de keuze: speelplein of groenplein? s Middags zijn er leuke activiteiten voor de kinderen, zoals Oud Hollandse Spellen en een springkussen. De geur van de poffertjes nodigt ook zeker uit. s Avonds is er een gezellige avond voor de ouders. In de Mauveschool richten we een gezellige ruimte in, waar u kunt (bij)praten over de buurt. Wat gaat er goed? Wat kan nog wel wat aandacht gebruiken. Uiteraard willen we het dan ook graag hebben over zaken als hagen en voortuinen, brandgangen en een schone straat. Bovendien is er een idee om van de Mauvebuurt een groetzone te maken. In één van de klaslokalen kunt u meedoen met de Mauvebuurt-quiz. Voor de winnaars is er een leuke prijs. In het lokaal daarnaast kunt u samen met de ontwerper van het Mauveplein verder praten over uw ideeën en wensen voor het plein. We weten dan ook de uitslag van de stemming: groenplein of speelplein? Loop zeker ook even langs de stand van de hovenier die de hagen knipt. Hij heeft die dag geraniums bij Langs de wanden is ook van alles te zien. Zo zijn we op zoek naar oude foto s van de buurt en we hebben al wat leuke gevonden. Kom dus ook op woensdag 23 mei naar de Mauveschool. Het wordt heel gezellig. Deze Wijknieuwsbrief is een uitgave van de samenwerkende organisaties in het project Oud Krispijn Vernieuwt. COLOFON Informatie is te vinden op en in het Wijkinformatiecentrum, Brouwersdijk 211. Bijdragen en reacties: redactie Wijknieuwsbrief Oud Krispijn Vernieuwt, Brouwersdijk 211, 3314 GL Dordrecht. Of mail naar communicatieoudkrispijn@dordrecht.nl

Evaluatie e-participatie Mauveplein

Evaluatie e-participatie Mauveplein Evaluatie e-participatie Mauveplein Oud Krispijn Vernieuwt Evaluatie Mauveplein 2008-01-16[4] pagina 1 Samenvatting In Oud Krispijn is de uitvoering van het Raamwerk 2013 gaande. Sinds 2000 wordt gewerkt

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Hier 29 oktober komt ook 2018 tekst Programma avond Korte inleiding Terugblik Resultaten van de enquête Uit elkaar in groepen - Hildebranddreef

Nadere informatie

Vertrouwen in de toekomst van de wijk

Vertrouwen in de toekomst van de wijk Dit is een speciale uitgave in kleur van de Wijknieuwsbrief van Oud Krispijn Vernieuwt. In dit bewaar nummer vindt u heel veel informatie over het Raamwerk 2013, hét plan voor de toekomst van Oud Krispijn.

Nadere informatie

NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN

NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN De Keuzemeersen is een klein natuurgebied naast de Leie. Een natuurgebied is leuk voor de mensen die in de stad wonen. Niet iedereen heeft een tuin. Of sommigen willen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Voor u ligt de nieuwsbrief over het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden die we in uw wijk gaan uitvoeren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

RIOLERING VERVANGEN EN HERINRICHTEN STRAAT

RIOLERING VERVANGEN EN HERINRICHTEN STRAAT RIOLERING VERVANGEN EN HERINRICHTEN STRAAT Deel Boven-Hardinxveld tussen Rivierdijk Wetering en Koningin Wilhelminalaan Nassaustraat. Uitnodiging voor de bewonersavond op 27 juni en 5 juli 2016 van 19:00

Nadere informatie

Mijn spelen is leren, mijn leren is spelen

Mijn spelen is leren, mijn leren is spelen Mijn spelen is leren, mijn leren is spelen Dat is de beginregel van een gedicht van Hiëronymus van Alphen, die leefde van 1746 tot 1803. Een periode waarin kinderen werden beschouwd als kleine grote mensen.

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL 2018-2022 SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM COLOFON Programmacommissie Isabelle van Woerkom (voorzitter) Arjen de Groot (secretaris) Judith

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER BOUWDORP MAYERSLOOT-WEST 11 t/m 15 augustus Per kind één formulier helemaal invullen

INSCHRIJFFORMULIER BOUWDORP MAYERSLOOT-WEST 11 t/m 15 augustus Per kind één formulier helemaal invullen INSCHRIJFFORMULIER BOUWDORP MAYERSLOOT-WEST 11 t/m 15 augustus 2014 Per kind één formulier helemaal invullen Naam :... Adres :... Postcode + Woonplaats :... Telefoonnummer :... E-mailadres :. Geboortedatum

Nadere informatie

VERKIEZINGSKRANT woensdag 20 maart 2019

VERKIEZINGSKRANT woensdag 20 maart 2019 VERKIEZINGSKRANT woensdag 20 maart 2019 GRONINGEN FRIESLAND DRENTHE NOORD-HOLLAND FLEVOLAND OVERIJSSEL ZUID-HOLLAND UTRECHT GELDERLAND NOORD-BRABANT ZEELAND LIMBURG PROVINCIALE STATENVERKIEZINGEN WATERSCHAPSVERKIEZINGEN

Nadere informatie

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden!

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Geloof in Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden 2018-2022 Lijst 5 Verkiezingsprogramma 2018-2022 in eenvoudige taal Op

Nadere informatie

Goede straten en fijne plekken in Engboogerd

Goede straten en fijne plekken in Engboogerd Goede straten en fijne plekken in Engboogerd 28 en 30 augustus 2018 10 september 2018 Aanscherping en aanvulling ontwerpprincipes Basisprofiel wijk Engboogerd Wijkprogramma 7 ONTWERPPRINCIPES Verbeterpunten

Nadere informatie

Straten in Groningen

Straten in Groningen Straten in Groningen Laura de Jong Januari 2017 Marjolein Kolstein www.os-groningen.nl Inhoud Inhoud... 1 Samenvatting... 2 1. Inleiding... 3 2. Resultaten... 4 2.1 Verschillende groepen... 4 2.2 Tevredenheid

Nadere informatie

Wat ontzettend fijn dat u de moeite heeft genomen naar deze bijeenkomst te komen! Wij zien u ook graag bij de volgende bijeenkomst.

Wat ontzettend fijn dat u de moeite heeft genomen naar deze bijeenkomst te komen! Wij zien u ook graag bij de volgende bijeenkomst. Beste mevrouw/meneer, Wat ontzettend fijn dat u de moeite heeft genomen naar deze bijeenkomst te komen! Wij zien u ook graag bij de volgende bijeenkomst. Heel Heer Oudelands Ambacht gaat op de schop, dat

Nadere informatie

1e proef 12-12-07. Vertrouwen in de toekomst van de wijk BEWAARNUMMER. december 2007

1e proef 12-12-07. Vertrouwen in de toekomst van de wijk BEWAARNUMMER. december 2007 Dit is een speciale uitgave in kleur van de Wijknieuwsbrief voor alle bewoners van Oud Krispijn in het gebied waar de komende jaren nog veel meer plannen in uitvoering gaan voor het op knap - pen van de

Nadere informatie

Samen de buurt mooier maken!

Samen de buurt mooier maken! Samen de buurt mooier maken! Samen de buurt mooier maken Samen voor een groene en leefbare buurt! Groen frist de wijk op en zorgt ervoor dat iedereen prettiger woont. Het is ook nog eens goed voor het

Nadere informatie

In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen.

In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen. Gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen. Wat vind jij belangrijk?

Nadere informatie

Uitdagingen in de bloemkoolwijk

Uitdagingen in de bloemkoolwijk Meedenknotitie 1/7 Uitdagingen in de bloemkoolwijk Gerco van Maanen en Marjon Bouma (Gedeeld Eigendom), mei 2013 Algemene situatieschets Naar aanleiding van de vraag welke mogelijkheden er eigendomtechnisch

Nadere informatie

Opknappen wijk Vogelweide. vragen en antwoorden

Opknappen wijk Vogelweide. vragen en antwoorden Opknappen wijk Vogelweide vragen en antwoorden Vogelweide is toe aan groot onderhoud, denk daarbij aan zaken als het vervangen van de riolering en het ophogen van de straat. Het uitvoeren van groot onderhoud

Nadere informatie

Samen maken we Groningen

Samen maken we Groningen Verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands - D66 Groningen 2018-2022 Samen maken we Groningen D66 krijgt het voor elkaar Samen maken we Groningen 2 Op 21 november 2018 gaan we in Groningen naar de stembus.

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen. Stem ook!

Gemeenteraadsverkiezingen. Stem ook! Gemeenteraadsverkiezingen Woensdag 19 maart GEMEENTERAADSverkiezingen Stem ook! Op woensdag 19 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Iedereen vanaf 18 jaar mag dan stemmen. Bepaal mee wie er in de gemeenteraad

Nadere informatie

De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek?

De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek? De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek? Waarom een Leefplekmeter? We brengen een groot deel van onze tijd door op de plek waar we wonen of werken. Dit heeft belangrijke gevolgen voor ons leven en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Dit ontwerp is met een

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Programma 1. Het project 2. Voorlopig plan 3. Van der Duyn van Maasdamstraat 4. Van Hogendorpstraat en plein 5. Van Limburg Stirumstraat 6. Werkzaamheden

Nadere informatie

Buitenruimte Battle

Buitenruimte Battle Ontwerp je eigen wijk In Rotterdam komt een nieuwe stad in Merwe. Maar hoe moet deze wijk er uit komen te zien? Er moet bijvoorbeeld bedacht worden hoe de huizen er uit zien, waar de kinderen kunnen spelen,

Nadere informatie

Bewonerspanel Novemberpeiling 2018 Wensen en gebruik openbare ruimte. Utrecht.nl/onderzoek

Bewonerspanel Novemberpeiling 2018 Wensen en gebruik openbare ruimte. Utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel Novemberpeiling 2018 Wensen en gebruik openbare ruimte Utrecht.nl/onderzoek Inleiding Samenvatting Wensen en gebruik openbare ruimte Met de groei van de stad wordt de vraag hoe we de openbare

Nadere informatie

Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is

Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is Kaalslag en de boomhut Deze foto laat veel zien. Ten eerste de wil van bewoners om met elk stukje materiaal dat ze kunnen vinden een

Nadere informatie

ONGEZONDE SITUATIE GEZONDERE SITUATIE. Creëert een ongezonde situatie: slechte lucht door uitlaatgassen

ONGEZONDE SITUATIE GEZONDERE SITUATIE. Creëert een ongezonde situatie: slechte lucht door uitlaatgassen In een zone 30 verplaatsen mensen zich vaak over een korte afstand. Kies daarom voor meer ruimte waarin de burger zich actief kan verplaatsen (zoals met de fiets of te voet). Creëer ook een aangename omgeving

Nadere informatie

VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT Donderdag 23 mei 2019 BEPAAL MEE WIE IN DE EUROPESE UNIE BESLISSINGEN GAAN NEMEN. Den Haag

VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT Donderdag 23 mei 2019 BEPAAL MEE WIE IN DE EUROPESE UNIE BESLISSINGEN GAAN NEMEN. Den Haag VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT Donderdag 23 mei 2019 BEPAAL MEE WIE IN DE EUROPESE UNIE BESLISSINGEN GAAN NEMEN. Den Haag WAT DOET DE EUROPESE UNIE? Nederland is lid van de Europese Unie (EU). In de EU

Nadere informatie

De Levende tuin, met een levende omheining. De Levende tuin laat uw tuin leven. Wilt u van uw tuin een groene oase maken?

De Levende tuin, met een levende omheining. De Levende tuin laat uw tuin leven. Wilt u van uw tuin een groene oase maken? FOTO S: TUINEN VAN APPELTERN met een levende omheining De omheining van een levende tuin leeft mee. Deze biedt beschutting, maar is ook toegankelijk voor kleine dieren. Van oude stenen bijvoorbeeld, zijn

Nadere informatie

Dit gaat er gebeuren!

Dit gaat er gebeuren! Dit gaat er gebeuren! Samen maken we de wijk Even voorstellen: Fatima Azemmour (9) Riek van den Boomgaard (78) Amirah Akçam (28) Jan de Beuk (44) Mark Verlinden (32) en Rico Oliveira (55) Ze bestaan niet

Nadere informatie

Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook. Bewonersavond 2 juli 2014

Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook. Bewonersavond 2 juli 2014 Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook Bewonersavond 2 juli 2014 Programma 19.30 Opening en doel van de avond 19.35 Resultaten internetpeiling 19.50 Toelichting op het ontwerp op hoofdlijnen

Nadere informatie

Aan de (toekomstige) bewoners van de Cuijkse Tuinen en Mijn Watermerk te Cuijk. Geachte heer/mevrouw,

Aan de (toekomstige) bewoners van de Cuijkse Tuinen en Mijn Watermerk te Cuijk. Geachte heer/mevrouw, Aan de (toekomstige) bewoners van de Cuijkse Tuinen en Mijn Watermerk te Cuijk Geachte heer/mevrouw, Met deze brief willen wij u informeren over de werkzaamheden die wij de komende tijd gaan uitvoeren

Nadere informatie

Melkweg. Kijk goed uit! Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: Veilig verkeer

Melkweg. Kijk goed uit! Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: Veilig verkeer Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Kijk goed uit! Taal en ouders: Veilig verkeer Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Kijk goed uit, 2014 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann

Nadere informatie

Zomaar wat ideeën voor de toekomst

Zomaar wat ideeën voor de toekomst Toelichting Zakkend Zand op het voorstel van de gemeente en NS aan de bewoners van de Maijweg, de Hertogstraat, Guldenvliesstraat, Lekkerbeetjesstraat en de Koningsweg aan de westzijde Er is al veel te

Nadere informatie

Herinrichting Ernst Casimir e.o. Welkom Bewoners. Even voorstellen

Herinrichting Ernst Casimir e.o. Welkom Bewoners. Even voorstellen Herinrichting Ernst Casimir e.o. Welkom Bewoners Even voorstellen Wesley Ploeg regisseur openbare ruimte gemeente Waddinxveen Shiona Vierbergen projectleider gemeente Waddinxveen Cees van Walsem projectleider

Nadere informatie

Een goed idee voor je buurt is geld waard!

Een goed idee voor je buurt is geld waard! Een goed idee voor je buurt is geld waard! Fijn buiten zitten met mooi weer Een bankje bij ons woongebouw. Gezellig samen een praatje maken. Als het aan mij ligt We hebben geld ingezameld in de buurt.

Nadere informatie

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 Ik arriveer op een zon overgoten Wijkpark. Nog geen kwartier later wordt het park in de schaduw gelegd door donkere wolken. Die trokken gelukkig weg en wederom

Nadere informatie

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk Resultaten atelier 2 oktober 2009 A1-1 Bouwen aan het Robert Scottplein, maar niet te hoog (maximaal 3 lagen). Bouwen aan de Jan van Galenstraat maximaal 5 lagen met parkeren. Let op rust in de buurt.

Nadere informatie

Resultaten enquête Speelruimte in Kerkehout SPELEN IN BEWEGING

Resultaten enquête Speelruimte in Kerkehout SPELEN IN BEWEGING Resultaten enquête Speelruimte in Kerkehout SPELEN IN BEWEGING 73 respondenten: Reacties: 20 (groot)ouder van (klein)kinderen 0 tot en met 5 jaar 2 jeugdige van de basisschool (circa 6-12 jaar) 20 jongere

Nadere informatie

Melkweg. Goede reis. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Reizen

Melkweg. Goede reis. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Reizen Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Goede reis Reizen Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Goede reis, 0 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave

Nadere informatie

Welkom in Clarissenhof

Welkom in Clarissenhof 2 Welkom in Clarissenhof Hier komt alles samen. Rust en leven, de stad en groen, jong en oud, historie en moderne 03 architectuur. Gelegen op een minuut lopen van het station en vlak bij het centrum is

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma PvdA Feijenoord

Verkiezingsprogramma PvdA Feijenoord Verkiezingsprogramma PvdA Feijenoord Vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid en solidariteit. Dat zijn de idealen van de Partij van de Arbeid. Wij staan voor een spreiding van kennis, macht

Nadere informatie

Nieuws uit Sint-Bernadette

Nieuws uit Sint-Bernadette Nieuws uit Sint-Bernadette De komende jaren staat heel wat te gebeuren in uw wijk. Lees in deze brochure alles over de belangrijkste projecten. november 2014 Renovatie school Gustaaf Callier Na enkele

Nadere informatie

Kom! Informatiemarkt over wonen in Rivierenwijk 22 september uur De Ark

Kom! Informatiemarkt over wonen in Rivierenwijk 22 september uur De Ark Informatiekrant over bouwen aan een betere Rivierenwijk nummer 1 september 2011 Kom! Informatiemarkt over wonen in Rivierenwijk 22 september 19.00 uur De Ark In dit nummer: De schop in de grond in het

Nadere informatie

In de groenstrook aan de Lotusbloemweg hoek Jasmijnstraat

In de groenstrook aan de Lotusbloemweg hoek Jasmijnstraat PROGRAMMA - Welkom - Voorstellen medewerkers - Presentatie groot onderhoud door Gemeente - Presentatie speeltoestellen - Gelegenheid voor algemene vragen na de presentatie aan de tafels - Inzien bestekstekeningen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

24 platanen, 24 uren in een dag 4 seizoenen in een jaar

24 platanen, 24 uren in een dag 4 seizoenen in een jaar N W 13 14 12 15 11 16 10 17 9 18 8 19 7 20 6 5 21 22 4 23 3 2 24 1 dag dag da nacht Z iedere plataan staat voor een uur van de dag 13 14 12 15 11 16 10 17 9 18 8 19 7 20 6 5 21 22 4 23 3 2 24 1 door uurverdeling

Nadere informatie

Stem ook! Woensdag 18 maart kiezen we twee keer

Stem ook! Woensdag 18 maart kiezen we twee keer Provinciale Statenverkiezingen Woensdag 18 maart kiezen we twee keer Stem ook! Op woensdag 18 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen. Iedereen vanaf 18 jaar mag dan stemmen.

Nadere informatie

Melkweg. De deur op slot. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Veilig wonen

Melkweg. De deur op slot. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Veilig wonen Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B De deur op slot Wonen: Veilig wonen Colofon Melkweg: De deur op slot, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van

Nadere informatie

Ik doe mee met ROGplus. Voor inwoners van Maassluis, Vlaardingen & Schiedam

Ik doe mee met ROGplus. Voor inwoners van Maassluis, Vlaardingen & Schiedam Ik doe mee met ROGplus Voor inwoners van Maassluis, Vlaardingen & Schiedam Laat uw stem horen, wij luisteren naar u! Meld u nu aan en maak kans op een leuke prijs! Bent u cliënt van ROGplus of mantelzorger

Nadere informatie

Voor vooruitgang in Uitgeest

Voor vooruitgang in Uitgeest Verkiezingsprogramma 2018 Dit is het verkiezingsprogramma van D66 Uitgeest in gewone taal. Voor het volledige programma kun je kijken op onze website: uitgeest.d66.nl Voor vooruitgang in Uitgeest 1 Voorwoord

Nadere informatie

PLANTWIJZER VIDEO 15

PLANTWIJZER VIDEO 15 PLANTWIJZER V I D E O 15 15 VIDEO 15 VASTE PLANTEN 1 Deze video gaat over bloeiende vaste planten. Dit is een uitgebreide groep waarover ik in een bijgevoegde pdf vertel welke de meest makkelijk te gebruiken

Nadere informatie

Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Fleringen. Wilt u 5 minuten nadenken over ons Fleringen? dorpsraad. Fleringen

Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Fleringen. Wilt u 5 minuten nadenken over ons Fleringen? dorpsraad. Fleringen Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Fleringen Wilt u 5 minuten nadenken over ons Fleringen? dorpsraad Fleringen Vragenlijst Dorpsplan Plus Fleringen Fleringen start dit najaar met het maken van een Dorpsplan

Nadere informatie

Vakantie opvang Steendijkpolder presenteert het thema: Op vakantie!

Vakantie opvang Steendijkpolder presenteert het thema: Op vakantie! Vakantie opvang Steendijkpolder presenteert het thema: Op vakantie! Wij hebben zin in de zomervakantie! Om de dagen waarop uitstapjes gepland staan zo soepel mogelijk te laten verlopen, vragen wij u om

Nadere informatie

Informatiepakket voor de werkgroep Parkeren Heimerstein en Remmerstein

Informatiepakket voor de werkgroep Parkeren Heimerstein en Remmerstein Informatiepakket voor de werkgroep Parkeren Heimerstein en Remmerstein 1 Inhoudsopgave Opdrachtformulering Kaders voor project 3 Heimerstein en Remmerstein in cijfers 3 Bestemmingsplan 3 Parkeerregels

Nadere informatie

TIJD VOOR VERANDERING VERKIEZINGSPROGRAMMA

TIJD VOOR VERANDERING VERKIEZINGSPROGRAMMA TIJD VOOR VERANDERING VERKIEZINGSPROGRAMMA 2018-2022 2 INLEIDING Op 21 maart 2018 zijn er weer verkiezingen. Iedereen mag stemmen op een politieke partij. We kiezen dan de partijen die vier jaar lang samen

Nadere informatie

AUGUSTUS Inhoud:

AUGUSTUS Inhoud: Inhoud: Burendag Stuupkes mèrt Kersttocht Handwerkclubje Speeltuinroute Heeft u een idee? We kijken terug naar: Gennepse Quiz Foute Bingo AUGUSTUS 2016 De zomer is weer in volle gang, Voor velen zit de

Nadere informatie

Nijmegen. schoon, heel & veilig?!

Nijmegen. schoon, heel & veilig?! Nijmegen schoon, heel & veilig?! INHOUDSOPGAVE Verharding 1. Heel en veilig - rijbaan 2. Heel en veilig - trottoirs en fietspaden 3. Schoon - onkruid op verharding 4. Schoon - zwerfvuil op verharding en

Nadere informatie

Wat vindt de ChristenUnie belangrijk

Wat vindt de ChristenUnie belangrijk Wat vindt de ChristenUnie belangrijk Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Tweede Kamer 2017-2021 Verkiezingsprogramma 2017-2021 Eenvoudige taal Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering.

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Melkweg. Lekker warm. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Gas en stroom

Melkweg. Lekker warm. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Gas en stroom Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Lekker warm Wonen: Gas en stroom Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Lekker warm, 0 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg Verkiezingsprogramma 2018 in gewone taal Middelburg Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Op 21 maart 2018 zijn er in bijna heel Nederland verkiezingen. Deze verkiezingen gaan over het bestuur van de gemeenten.

Nadere informatie

Dit is een proefexamen leesvaardigheid ERK A2. Dit examen gaat over een straatfeest dat in uw buurt wordt georganiseerd.

Dit is een proefexamen leesvaardigheid ERK A2. Dit examen gaat over een straatfeest dat in uw buurt wordt georganiseerd. Dit is een proefexamen leesvaardigheid ERK A2 Dit examen gaat over een straatfeest dat in uw buurt wordt georganiseerd. Het proefexamen bestaat uit 5 leesteksten met 25 vragen. U heeft 65 minuten de tijd

Nadere informatie

Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV Basisschool

Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV Basisschool Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV 06-09-2017 - Basisschool Leidschendam-Voorburg, 22 september 2017 Tijdens de straatinterviews ontbraken de kinderen in de basisschoolleeftijd. Maar ook

Nadere informatie

t BLIK Op donderdagmiddag 29 juni heeft het team hun laatste studiemoment van dit schooljaar. Wie helpt mee de ramen schoonmaken

t BLIK Op donderdagmiddag 29 juni heeft het team hun laatste studiemoment van dit schooljaar. Wie helpt mee de ramen schoonmaken Nieuwsbrief t BLIK 19 juni 2017 29 juni, Studiemiddag Op donderdagmiddag 29 juni heeft het team hun laatste studiemoment van dit schooljaar. Alle kinderen zijn dus donderdagmiddag 29 juni vrij. Wie helpt

Nadere informatie

Enquête Leusden. Op 2 mei is de enquête, bestaande uit 10 vragen verstuurd aan 36 adressen (49 personen) Aantal reacties: 27 43% Verstuurd Reacties

Enquête Leusden. Op 2 mei is de enquête, bestaande uit 10 vragen verstuurd aan 36 adressen (49 personen) Aantal reacties: 27 43% Verstuurd Reacties Programma 23 mei 1. Opening 2. Voorstellen 3. Status project 4. Resultaten enquête 5. Pauze/koffie 6. Presentatie vlekkenplan 7. Vervolg project 8. Vragen 9. Afsluiting Op 2 mei is de enquête, bestaande

Nadere informatie

4.3 Kern 3: Leuvenheim

4.3 Kern 3: Leuvenheim 4.3 Kern 3: Leuvenheim Kern 3 bestaat uit het dorp Leuvenheim. Voor het opstellen van dit kernspeelplan is de speelplek in Leuvenheim bezocht. Ook zijn de bewoners in het onderzoek betrokken. Er is een

Nadere informatie

Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden. Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren?

Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden. Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren? Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren? Augustus 2016 1 Vernieuwing buurtwinkelcentrum De Horden

Nadere informatie

Het sprookje van. Wonen. op het mooiste plekje van. Uden

Het sprookje van. Wonen. op het mooiste plekje van. Uden Het sprookje van Wonen op het mooiste plekje van Uden park maashorst parkmaashorst.nl P ark M aashorst 1 Uden Noord, grenzend aan Maashorst, is het ideale gebied voor een bijzondere ontwikkeling. Op de

Nadere informatie

Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul. (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum)

Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul. (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum) Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum) april 2016 1 Aandachtspunten voor vernieuwing van winkelcentrum De Heul Door

Nadere informatie

Bewonersavond Bosveld druk bezocht

Bewonersavond Bosveld druk bezocht jaargang 1 nummer 1 In dit nummer Bewonersavond druk bezocht Start werkgroep Werkgroep praat en denkt mee Werkzaamheden renovatie Wisselwoning Planning Bewonersinbreng aanbesteding Huurverhoging na renovatie?

Nadere informatie

Inleiding. Werkgroep Spelen 1/7 14 april 2011

Inleiding. Werkgroep Spelen 1/7 14 april 2011 1/7 14 april 2011 Inleiding Op 11 april 2011 werd een workshop Spelen Heesterbuurt in de Viergang gehouden. Tijdens de workshop werd door tien deelnemers een bewonersontwerp 1 gemaakt voor de speelplekken

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren in eenvoudige taal Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Utrecht

Verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren in eenvoudige taal Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Utrecht Jouw idealen in Utrecht Verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren in eenvoudige taal Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Utrecht 1 Jouw idealen in Utrecht Verkiezingsprogramma van de Partij voor de

Nadere informatie

BASISSCHOOL NOORDERLICHT JAARGANG 6 NUMMER 6 21 APRIL 2017 NIEUWSBRIEF

BASISSCHOOL NOORDERLICHT JAARGANG 6 NUMMER 6 21 APRIL 2017 NIEUWSBRIEF BASISSCHOOL NOORDERLICHT JAARGANG 6 NUMMER 6 21 APRIL 2017 NIEUWSBRIEF School voor jonge avonturiers die hun wereld willen ontdekken Speelleerplein en aanplant Voorjaar! Tijd om de aanleg van het speelleerplein

Nadere informatie

Groep: Schrijf achter elk dier waar je denkt dat het woont. a) De mensen in het clipje laten aan andere mensen zien dat het hun huis en tuin is.

Groep: Schrijf achter elk dier waar je denkt dat het woont. a) De mensen in het clipje laten aan andere mensen zien dat het hun huis en tuin is. Naam: Groep: LES 3 - WERKBLAD 1 Kamertje te huur! SAMENWONEN Bekijk het clipje: Samenwonen. a) Met wie woon jij samen in en om jouw huis? Schrijf de namen op van de mensen die in jouw huis wonen. Welke

Nadere informatie

Wat een feiten! Wist u dat.

Wat een feiten! Wist u dat. Kinderen in het verkeer de Mariaschool 24 september 2018 Wat een feiten! Wist u dat. Kinderen minstens twee keer per dag, 5 dagen in de week 40 weken in een schooljaar 8 jaar lang naar school gaan -----------------------------------

Nadere informatie

Deze avond. Plaats over deze achtergrondfoto uw eigen [kleuren]foto op de voorgrond...

Deze avond. Plaats over deze achtergrondfoto uw eigen [kleuren]foto op de voorgrond... Deze avond Plaats over deze achtergrondfoto uw eigen [kleuren]foto op de voorgrond......gebruik vervolgens onderstaande tool om uw foto op maat te knippen......zo, dat de randen van uw foto overeenkomen

Nadere informatie

Inspraakvergadering. herinrichting Gandhiplein. Gandhiplein. 4 februari uur Dienstencentrum De Zorge, Pannebekestraat 33, 8000 Brugge

Inspraakvergadering. herinrichting Gandhiplein. Gandhiplein. 4 februari uur Dienstencentrum De Zorge, Pannebekestraat 33, 8000 Brugge Inspraakvergadering herinrichting Gandhiplein 4 februari 2010-20.00 uur Dienstencentrum De Zorge, Pannebekestraat 33, 8000 Brugge Gandhiplein Voorstelling panel namens de stad Brugge de heer Bernard De

Nadere informatie

Textielplein Tilburg. Textielplein Tilburg - Wij gaan voor een levendig Textielplein!

Textielplein Tilburg. Textielplein Tilburg - Wij gaan voor een levendig Textielplein! Textielplein Tilburg Textielplein Tilburg - Wij gaan voor een levendig Textielplein! Inhoud Waar ligt het Textielplein?... 3 Wat is het Textielplein nu?... 3 Waarom moet hier iets gebeuren?... 4 Hoe gaan

Nadere informatie

Speelplan 2016 Gemeente Velsen

Speelplan 2016 Gemeente Velsen Speelplan 2016 1 Speelplan 2016 Gemeente Velsen Inleiding Elk jaar wordt u het investeringsplan voor speelplekken voorgelegd; het zogenoemde Speelplan. Het Speelplan toont een overzicht van de speelplekken

Nadere informatie

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar!

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar! Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 12 september Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR HET OPZETTEN VAN EEN BUURTSCHAP Werkgroep Talenten/171114

INFORMATIE VOOR HET OPZETTEN VAN EEN BUURTSCHAP Werkgroep Talenten/171114 INFORMATIE VOOR HET OPZETTEN VAN EEN BUURTSCHAP Werkgroep Talenten/171114 Een goede buur is beter dan een verre vriend Waarschijnlijk bent u al op de hoogte: de komende jaren krijgt de gemeente Heumen

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s) van de Regenboog,

Beste ouder(s)/verzorger(s) van de Regenboog, Beste ouder(s)/verzorger(s) van de Regenboog, Zie je wat ik zie? Zie je t wel of niet? Samen zien we meer. Je weet niet wat je ziet Roze streepjes op een vlinder. Witte pluisjes in een boom. Zwarte stippen

Nadere informatie

Flinke opknapbeurt Meerdervoort

Flinke opknapbeurt Meerdervoort vragen en antwoorden Flinke opknapbeurt Meerdervoort vragen en antwoorden Flinke opknapbeurt Colofon Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht Meerdervoort 2016-2018 www.zwijndrecht.nl

Nadere informatie

12 februari Bijeenkomst Project Couwenhoven

12 februari Bijeenkomst Project Couwenhoven 12 februari 2019 Bijeenkomst Project Couwenhoven projectgebied proces tot nu toe Buurtgesprekken Webpagina Couwenhoven Beleid van de gemeente Technische randvoorwaarden Veldbezoek en analyse Samen input

Nadere informatie

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan Leefbaarheid Samen werken aan prettig wonen in uw wijk Plezierig wonen wordt niet alleen bepaald door uw woning. Minstens zo belangrijk is een schone, veilige buurt, waarin de bewoners prettig met elkaar

Nadere informatie

Fonds Leefbaarheid. dan onderneemt u actie! Dat kan met het Fonds Leefbaarheid. In deze brochure leest u hier alles over. U woont graag plezierig

Fonds Leefbaarheid. dan onderneemt u actie! Dat kan met het Fonds Leefbaarheid. In deze brochure leest u hier alles over. U woont graag plezierig Fonds Leefbaarheid Lekker leven? Met het Fonds Leefbaarheid! Als we nu eens buiten kunnen zitten met dat mooie weer Een zitje bij ons woongebouw. Misschien zelfs extra verlichting! Gezellig samen een praatje

Nadere informatie

WELKOM op de tweede bewonersavond Randenbroek-Zuid

WELKOM op de tweede bewonersavond Randenbroek-Zuid WELKOM op de tweede bewonersavond Randenbroek-Zuid 09.12.2008 AGENDA > Welkomstwoord > Terugkoppeling avond 1 > Presentatie denkrichtingen > Themagesprekken > Afsluiting TERUGKOPPELING AVOND 1 PRESENTATIE

Nadere informatie

Bijeenkomst Lineair Park 12 september 2015

Bijeenkomst Lineair Park 12 september 2015 Bijeenkomst Lineair Park 12 september 2015 Op zaterdagochtend 12 september kwamen 14 buurtbewoners, waarvan drie hele jonge buurtbewoners, naar het buurthuis aan de 2 e Daalsedijk. De bijeenkomst ging

Nadere informatie

Slecht Voldoende Goed Weet niet Wat vindt u van de gezondheid- en zorgvoorzieningen 4% 36% 56% 4% Wat vindt u van het aanbod aan gezondheid- en

Slecht Voldoende Goed Weet niet Wat vindt u van de gezondheid- en zorgvoorzieningen 4% 36% 56% 4% Wat vindt u van het aanbod aan gezondheid- en Enquête Schuytgraaf Bewoners van Schuytgraaf hebben de enquête ingevuld. In totaal waren er 144 respondenten. Hieronder vind je de belangrijkste conclusies en opmerkingen die uit de enquête naar voren

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven. Daarbij geldt: een hoger cijfer (10)

Nadere informatie

Informatiepakket voor de werkgroep Parkeren Mildenburg/Brittenburg

Informatiepakket voor de werkgroep Parkeren Mildenburg/Brittenburg Informatiepakket voor de werkgroep Parkeren Mildenburg/Brittenburg Mildenburg 1-101 plus 14 garageboxen Brittenburg 1-142 alleen woningen 2 Inhoudsopgave Opdrachtformulering... 3 Kaders voor project...

Nadere informatie

Ludgernieuws. [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief van de Ludgerschool

Ludgernieuws. [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief van de Ludgerschool 29 maart 2018 Jaargang 19 [Geef de titel van het document op] 1 Nieuwsbrief van de Ludgerschool Ludgernieuws Genietend van het lentezonnetje zit ik voor het eerst weer in de tuin. Aan de takken van de

Nadere informatie

Rho adviseurs voor leefruimte

Rho adviseurs voor leefruimte 45 Bijlage 4 Reactienota Rho adviseurs voor leefruimte Reactienota Voorontwerpbestemmingsplan Herstructurering woongebied centrum Reactienota 1 Inspraak 1.1 Algemeen Het voorontwerpbestemmingsplan Herstructurering

Nadere informatie