alpaca fokkerij & services

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "alpaca fokkerij & services"

Transcriptie

1 alpaca fokkerij & services

2 Bij AlpacaOord fokken wij alpaca s van de beste kwaliteit in schitterende kleuren. Hierin zoeken wij naar bijzondere, maar bewezen bloedlijnen. Toen wij jaren geleden met alpaca s begonnen, was er nog maar weinig kennis beschikbaar. Door ervaring, aangevuld met cursussen en workshops in binnen- en buitenland, zijn wij steeds meer te weten gekomen. De alpaca s zijn een hobby voor ons hele gezin, en ieder heeft zijn eigen specialisme. Kevin heeft zijn werk gemaakt van AlpacaOord Alpaca Services en biedt een scala aan diensten voor alpaca liefhebbers. Behalve het verzorgen van workshops bieden wij verschillende diensten, hebben wij een aantal dekhengsten van topkwaliteit en verkopen wij dieren uit eigen fok. In dit boekje leest u meer over AlpacaOord en staan onze dieren in de spotlights. Veel leesplezier, en graag tot snel, Familie Hamstra Yvonne, Peter, Kevin & Mark vlnr: AOH Morgan Freeman, AOH Jim Carrey & AOH Armani; Inca Informer, Van Diemen Hornblower & hond Lobke; AOH Mia & AOH Rosario Welkom in onze alpacawereld! Fam Hamstra De focus binnen AlpacaOord ligt op het aanbod van training en informatie omtrent de omgang met, en verzorging van alpaca s. Graag helpen wij u om optimaal van uw dieren te genieten.

3 Onze kudde & alpaca s te koop Wij fokken alpaca s van de hoogst haalbare kwaliteit omdat wij dat leuk vinden, niet om shows te winnen of voor handel. Wij streven ons eigen fokdoel na. Onze alpacaboerderij is gevestigd in een schitterend deel van Drenthe waar ieder dier het hele jaar toegang heeft tot weiland en schuilstal. Wij hebben gemiddeld 15 dieren, en genieten ervan jaarlijks 2-5 veulens te zien opgroeien. Wij hebben voortdurend alpaca s te koop. Dit varieert van hoogwaardige fokmerries en vriendelijke ruintjes tot ervaren dekhengsten. Incidenteel helpen wij andere fokkers om hun dieren te verkopen. Aangezien wij ons beseffen dat een alpaca een hele uitgave kan zijn, hechten wij eraan om u goed te ondersteunen bij het maken van een keuze. Ook vinden wij het belangrijk om elke alpaca met een complete overdracht en bijbehorende papieren af te leveren, opdat u zorgeloos van uw dieren kunt genieten. Op onze website treft u onze actuele verkoopslijst. Laat u echter niet afschrikken wanneer hier niet tussenstaat wat u zoekt - goede kans dat wij u kunnen helpen de perfecte alpaca te vinden elders in Nederland of in het buitenland.

4 Win het vertrouwen van uw alpaca s

5 Dekservice De afgelopen jaren hebben wij stevig geïnvesteerd in een aantal dekhengsten van topkwaliteit. Het primaire doel is om onze eigen kudde te verbeteren. Daarnaast stellen wij deze hengsten graag ter dekking beschikbaar voor andere fokkers. Onze hengsten zijn te boeken voor mobile matings; dat wil zeggen dat wij met de hengst naar u toekomen voor de dekking, en hem daarna gelijk weer meenemen. Wij geloven dat dit de meest efficiënte en veilige manier is om dekkingen te verzorgen. De gezondheid van uw en onze dieren staat op de eerste plaats. Wij vragen van u een schone dekstal te verzorgen, waarbij onze hengst geen onnodig contact heeft met andere dieren dan uw merrie. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor driveby-dekkingen. Daarbij komt u met de merrie bij ons langs, en neemt u de merrie na de dekking gelijk weer mee. De dekking vindt dan plaats in een gedesinfecteerde dekstal. Actuele dektarieven treft u op onze website. Galileo is een beige hengst die opvalt door zijn compacte maar sterke bouw, zijn glans en uniformiteit. Hij is een ideale hengst om dichtheid en verhoogde fleece coverage in de kudde te brengen met daarbij een uitzonderlijke glans. Galileo heeft het goed gedaan in de showring en mag inmiddels de titels kleurkampioen en reserve kleurkampioen dragen. Informer is een schitterende en kalme fawnkleurige zoon van de befaamde Lavender Park Tulley. Doordat zijn moeder zwart is, heeft u een grote kans op gekleurde veulens. Met voorouders als Patagonia Celtic Triumph, Lillyfield Jack of Spades en Shanbrooke Accoyo Tulaco is Informer een topkeuze voor fokkers van gekleurde alpaca s. Bent u op zoek naar een grijze hengst? Hornblower is door zijn solide Australische pedigree waardevol voor het fokken van grijze dieren uit grijze of gekleurde merries. Bijzonder is zijn bewolling over het hele lijf. Veel grijze dieren in de benelux kunnen hier van profiteren. Hornblower is beschikbaar om aan te kopen, maar staat ook ter dekking. Laat u informeren. Pure Galileo sire: Snowmass Invincibly Elite XX (wit) dam: Pure Stargazer (fawn) wolanalyse 3e fleece: AFD 21.3 µ, SD 5.0 registratie: AAB Inca Informer Van Diemen Hornblower sire: Lavender Park Tulley (fawn) dam: Inca Grazia (zwart) wolanalyse 1e fleece: AFD 18.3 µ, SD 3.4 registratie: AAB sire: Alpacaspecialist Elvis (zwart) dam: Alawah Carmen (rose-grey) wolanalyse 2e fleece: AFD 23.8 µ, SD 4.7 registratie: AAB003228

6 Alpaca Dienstverlening Scheerservice Graag helpen wij u met alle facetten van de alpacafokkerij. Wij kunnen u hierin compleet ontzorgen. Plaatsen van microchips, tanden en vechtkiezen bijwerken, dekkingen en voetverzorging zijn een greep uit de werkzaamheden die wij voor u kunnen verrichten. Ook kunnen wij uw dieren voor u presenteren op alpacashows in binnenen buitenland. Gaat u (langdurig) op reis? Wij kunnen uw dieren en/of boerderij voor u beheren tijdens uw afwezigheid. Tevens kunnen wij u ondersteunen bij het selecteren van dieren op basis van uw fokplan, het opstellen van een fokplan of het verzorgen van een kudde waardering. Bezoek onze website of neem contact op voor actuele prijsinformatie. Graag maken wij voor u een offerte op maat, en u zult versteld staan van de value for money. De afgelopen jaren mochten wij weer op tientallen alpacahouderijen in binnen- en buitenland langskomen om te scheren. Ons scheerseizoen loopt grofweg van half april tot begin juli, waarbij wij er naar streven om alle Nederlandse en Belgische adressen medio juni bezocht te hebben. Dit kunnen wij doen tegen een scherp tarief, mits u tijdig reserveert. Normaliter vragen wij u om al in januari te reserveren. Wij maken dan in maart een geografische planning zodat wij iedereen zo efficiënt en voordelig mogelijk kunnen bedienen. Het loont om samen met andere lokale alpacahouders een scheerder te reserveren. Op alpacaoord.nl treft u meer informatie over onze scheerservice, het aanmeldformulier, prijzen en referenties.

7 Alpaca Transport Wandelingen Wij begrijpen volledig dat het vervoer van uw alpaca s een delicate zaak is. Niet alleen wilt u dat uw dieren goed verzorgd worden, maar ook zijn er factoren als regelgeving en dierziektepreventie. Wij snappen heel goed dat het u wellicht niet uitkomt om zelf meerdere dagen van huis te zijn om alpaca s te vervoeren. Daarom bieden wij transport in opdracht met onze speciale alpacabus. Uiteraard is deze door het RDW goedgekeurd voor veetransport en zijn alle vergunningen aanwezig. Veiligheid en biosecurity zijn bij het transporteren van alpaca s prioriteit. De bus is voorzien van een speciale antislipvloer welke eenvoudig te reinigen is. Wij volgen de strikte Nederlandse regelgeving omtrent Reiniging & Ontsmetting voor internationale veetransporteurs. Offerte aanvragen? Stuur een met de gewenste ophaal- en afleverplaats. U ontvangt dan een globale prijsindicatie en een aantal data. Op basis van de gekozen datum en onze route zullen wij een offerte uitbrengen. Het is hartstikke leuk om door middel van een boswandeling kennis te maken met alpaca s. U kunt een wandeling boeken, of een tegoedbon voor een alpacawandeling bestellen. Voor de alpacawandeling maken wij afhankelijk van de groepsgrootte een afspraak bij een locatie in de omgeving van Steenwijk. Na een korte kennismaking en een introductie van de dieren vertrekken wij voor een wandeling van ongeveer een uur. Bij terugkomst drinken wij gezamenlijk een drankje. Via onze website zijn cadeaubonnen verkrijgbaar, eventueel met luxe geschenkverpakking.

8 Wintercheck Veel alpacahouders vragen ons in de maanden november en december om nog eens langs te komen en de dieren te controleren. Standaard controleren wij de volgende onderdelen: Nagels en poten Snij- en vechttanden (Kaak)abcessen Algehele conditie Slijmvliezen Ogen en oren Aanwezigheid huidproblemen Optioneel is dit uit te breiden met: Drachtigheidscontrole Mestonderzoek op locatie Ontworming Behandeling abcessen Vitamine supplementatie Plaatsen microchips Registratie van veulens bij de AAB Wegen van de dieren Kudde beoordeling & showselectie Hiervoor rekenen wij slechts de voorrijkosten, inkoopkosten materialen en een vooraf overeengekomen dag- of uurtarief. Workshops Vaak zeggen alpacafokkers dat alpaca s makkelijk te houden zijn. Dat is ook zo, mits je het huiswerk hebt gedaan. Veel informatie is al beschikbaar via de website nl. Echter is het erg belangrijk om de dieren te begrijpen, en ook de signalen te leren kennen die verraden dat er iets mis is. Hiervoor is geen enkel alternatief dan praktijkervaring. Natuurlijk helpt het als u al ervaring heeft met bijvoorbeeld schapen, paarden of huisdieren. Maar een alpaca is een wezenlijk ander dier. Met andere voordelen en andere risico s. gebeuren. Ook zal je aantoonbaar minder medische spoedgevallen hebben omdat je leert problemen tijdig te signaleren. Wij pretenderen niet alle kennis in huis te hebben. Niemand weet alles van alpaca s. Onze jaren ervaring met alpaca s in binnen- en buitenland, de duizenden dieren die wij jaarlijks zien en uiteraard het hebben van onze eigen succesvolle alpacafokkerij helpt hiermee. Elk jaar volgen wij zelf weer specifieke opleidingen, bijscholingen en workshops op het gebied van dierentraining, medische zaken maar ook wol en genetica. Ook op onze eigen workshops hebben alle deelnemers de kans hun ervaring te delen; daar leert iedereen van - ook wij. Tevens verzorgen wij: Drachtigheidscontrole van uw alpaca s op locatie. Enkele malen per jaar organiseren wij een Workshop AlpacaTaal. Ons doel hiermee is om zowel beginnende als ervaren alpacahouders te helpen meer plezier van hun dieren te hebben. Door de dieren te begrijpen zal je minder stress bij mens en dier hebben wanneer er iets moet Voor een actueel overzicht van geplande workshops bezoekt u onze website of neem contact op.

9 AlpacaOord Familie Hamstra Facebook: AlpacaOord Kevin Hamstra: +31 (0)

INTERNATIONALE ALPACASHOW

INTERNATIONALE ALPACASHOW INTERNATIONALE ALPACASHOW Showreglement Alpaca Association Benelux Begeleiders in de showring 1. Begeleiders van de alpaca in de showring moeten gekleed gaan in een donkere broek en wit bovenstuk. 2. Het

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F 1 VEEL NIEUWS T en eerste wensen wij iedereen nog het beste voor 2012! 2011 is weer voorbij gevlogen en heeft ons weer nieuwe inzichten, contacten en werkzaamheden gegeven. Diegene die ons een beetje volgt

Nadere informatie

INTERNATIONALE ALPACASHOW. Showreglement Alpaca Association Benelux Versie K

INTERNATIONALE ALPACASHOW. Showreglement Alpaca Association Benelux Versie K INTERNATIONALE ALPACASHOW Showreglement Alpaca Association Benelux Versie 2018.12.15.K Inhoudsopgave 1 - Definities 2 2 - Voorbereiding & Presentatie 2 2.A. Begeleiders in de showring 2 2.B. Gereed staan

Nadere informatie

II Een nakomelingenkeuring is geen theorie.

II Een nakomelingenkeuring is geen theorie. II Een nakomelingenkeuring is geen theorie. Inleiding. Binnen een fokkerij die zichzelf serieus neemt is een nakomelingenonderzoek een must. Maar men moet zich goed realiseren waar men mee bezig is of

Nadere informatie

Acquisitie & Commercieel Mind Management Berlijn. TrainAway. 16 september 2014 OPLEIDINGSREIS

Acquisitie & Commercieel Mind Management Berlijn. TrainAway. 16 september 2014 OPLEIDINGSREIS TrainAway Spiegelstraat 38 B Bussum, Utrecht 1405 HX Telefoon: 085-0600310 E-mail: info@trainaway.nl Website: www.trainaway.nl Acquisitie & Commercieel Mind Management Berlijn 16 september 2014 OPLEIDINGSREIS

Nadere informatie

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal 1 Zorgt u meer dan 4 uur per week voor iemand die extra zorg nodig heeft? Duurt deze zorg al langer dan 3 maanden? Doet u dit vanuit een persoonlijke band met

Nadere informatie

Alpaca-Ranch. Actueel

Alpaca-Ranch. Actueel 1/6 F L A S H B A C K Het is de bedoeling dat we op onze weblog (http://alpaca-ranch.blogspot.com/) korte berichten schrijven om de lezer op de hoogte te houden van onze maandelijkse beslommeringen. Alhoewel

Nadere informatie

Voortplanting en fokkerij

Voortplanting en fokkerij Keuzedeel mbo Voortplanting en fokkerij gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0132 Penvoerder: Sectorkamer voedsel, groen en gastvrijheid Gevalideerd door: Sectorkamer voedsel, groen en

Nadere informatie

Mogelijkheden op De Alpacaboerderij

Mogelijkheden op De Alpacaboerderij Mogelijkheden op De Alpacaboerderij Wil je een dagprogramma boeken? Dan kun je rustig zelf de geschikte combinatie van activiteiten voor de groep uitkiezen, of je kiest een van onze kant en klare arrangementen.

Nadere informatie

Hoe gaan. daarmee om? (OP)FOKKERS. Veranderde btw-tarieven voor paardenhouderij

Hoe gaan. daarmee om? (OP)FOKKERS. Veranderde btw-tarieven voor paardenhouderij LEREN Veranderde btw-tarieven voor paardenhouderij Hoe gaan (OP)FOKKERS daarmee om? Op 1 januari 2018 is de Landbouwregeling en de Veehandelsregeling komen te vervallen. Dit betekent dat er voor fokkers

Nadere informatie

Dekovereenkomst Alpacaranch Tia Lowa Toy

Dekovereenkomst Alpacaranch Tia Lowa Toy Dekovereenkomst Alpacaranch Tia Lowa Toy Dekking heeft plaats op de Ranch Tia Lowa Toy. Tussen Naam van het bedrijf Naam Adres Postcode + woonplaats Tel Fax BTW nr. Voorts merrie eigenaar genoemd En Alpacaranch

Nadere informatie

HET NODIGE BLOED VOOR DE TOEKOMST Conrad Quality Z

HET NODIGE BLOED VOOR DE TOEKOMST Conrad Quality Z HET NODIGE BLOED VOOR DE TOEKOMST Conrad Quality Z CONRAD QUALITY Z Geboren in 2016 Z-gekeurd in 2018 1.71m groot ingeteeld: 3x3 op CORRADO (1,60m) 48,11% volbloed VADER : CONNOR Jonge hengst van CASALL

Nadere informatie

Examen VMBO-KB 2009. Arabisch CSE KB. tijdvak 1 vrijdag 29 mei 9.00 11.00 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage.

Examen VMBO-KB 2009. Arabisch CSE KB. tijdvak 1 vrijdag 29 mei 9.00 11.00 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Examen VMBO-KB 2009 tijdvak 1 vrijdag 29 mei 9.00 11.00 uur Arabisch CSE KB Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Beantwoord alle vragen in de uitwerkbijlage. Dit examen bestaat uit 37 vragen. Voor

Nadere informatie

1. Natuur Vaardigheden van herder bij het proces van planning en uitvoering begrazing

1. Natuur Vaardigheden van herder bij het proces van planning en uitvoering begrazing 1. Natuur Vaardigheden van herder bij het proces van planning en uitvoering begrazing 1.1 De begrazing is georganiseerd volgens het processchema in de leidraad van deze kwaliteitsregeling De herder en

Nadere informatie

Stoeterij Het Soerhuis in Wilp:

Stoeterij Het Soerhuis in Wilp: Tekst: Dennis Mensink Stoeterij Het Soerhuis in Wilp: Nederlandse fokker van De zwarte parels van Menorca doen ook de harten van Nederlandse paardenliefhebbers sneller kloppen, aldus Sisco Fuster van Stoeterij

Nadere informatie

Meer fans, meer focus, meer klanten. Met Anne Raaymakers

Meer fans, meer focus, meer klanten. Met Anne Raaymakers Meer fans, meer focus, meer klanten Met Anne Raaymakers Je bent op de goede plek als je weet dat je jezelf en je bedrijf online beter moet presenteren, maar je weet niet zeker hoe je dat moet doen niet

Nadere informatie

Genetische diversiteit in de Gelderse paarden populatie

Genetische diversiteit in de Gelderse paarden populatie Genetische diversiteit in de Gelderse paarden populatie Bart Ducro 1,, Anouk Schurink 1, Sipke-Joost Hiemstra 1,2, Kor Oldenbroek 2 Juli, 2011 1) Animal Breeding and Genomics Centre, Wageningen UR 2) Centrum

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Omdat u belangrijk bent! Omdat jij belangrijk bent! 1 Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste die extra hulp nodig heeft? Zorgt u bijvoorbeeld voor een ouder, partner,

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Omdat u belangrijk bent! Omdat jij belangrijk bent! 1 Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste die extra hulp nodig heeft? Zorgt u bijvoorbeeld voor een ouder, partner,

Nadere informatie

Coöperatief Vergaderen

Coöperatief Vergaderen Coöperatief Vergaderen Een complete aanpak voor actief vergaderen met betrokken deelnemers Dr. Spencer Kagan Met Betty de Jaeger en Dook Kopmels Inhoud Hoe dit boek tot stand kwam 4 Voorwoord 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

een nieuwe loopbaanstap

een nieuwe loopbaanstap een nieuwe loopbaanstap Veranderen en vorm geven in verbinding met jezelf! 2018 Klooster Nieuwkerk Goirle Van je hoofd naar je hart 'Je moet meer leren vertrouwen op je eigen ervaringen en waarnemingen

Nadere informatie

FINANCIEREN. LEASEN. VERZEKEREN. Onderhoudsplan

FINANCIEREN. LEASEN. VERZEKEREN. Onderhoudsplan FINANCIEREN. LEASEN. VERZEKEREN. Onderhoudsplan Complete zekerheid voor je SEAT De aanschaf van een nieuwe SEAT is een goede investering. Daar wil je het liefst lang en zorgeloos van genieten. En daar

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWIJZER ZUYDERLAND ZORGCENTRA

VRIJWILLIGERSWIJZER ZUYDERLAND ZORGCENTRA VRIJWILLIGERSWIJZER ZUYDERLAND ZORGCENTRA 1 Deze vrijwilligerswijzer is bedoeld voor mensen die overwegen of reeds besloten hebben om in de nabije toekomst als vrijwilliger binnen Zuyderland Zorgcentra

Nadere informatie

De workshop Webteksten wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Webteksten wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Webteksten schrijven Webteksten schrijven, effectieve content creëren Hoe schrijf je aantrekkelijke teksten voor je website? Hoe zorg je dat een potentiële klant jullie website vindt, en daar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Najaar In het zonnetje! Kayo

Nieuwsbrief. Najaar In het zonnetje! Kayo Nieuwsbrief Najaar 2016 Beste lezer, In onze nieuwsbrief vertellen we u elk kwartaal wat er zich in ons Dierenwelzijnscentrum afspeelt. We vertellen in verschillende rubrieken over leuke en opvallende

Nadere informatie

Efficiënt hulpmiddel met toekomstmogelijkheden

Efficiënt hulpmiddel met toekomstmogelijkheden TOEGELICHT Genoomselectie Efficiënt hulpmiddel met toekomstmogelijkheden Na een lange aanloop is het zover: het KWPN heeft dit voorjaar voor het eerst fokwaarden gepubliceerd, die mede zijn berekend op

Nadere informatie

BETTER COWS BETTER LIFE

BETTER COWS BETTER LIFE BETTER COWS BETTER LIFE De perfecte match voor een perfecte veestapel Een goed presterende veestapel is de wens van iedere veehouder. Met fokkerij legt u de basis voor uw veestapel van de toekomst. U wilt

Nadere informatie

Welkom. Franchiseorganisatie

Welkom. Franchiseorganisatie zorg zonder zorgen Welkom U bent zelfstandig ondernemer in de zorg en wilt graag ondersteuning bij de administratieve en ondernemingstaken van uw bedrijf? Wilt u ook op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

HET NODIGE BLOED VOOR DE TOEKOMST Conrad Quality Z

HET NODIGE BLOED VOOR DE TOEKOMST Conrad Quality Z HET NODIGE BLOED VOOR DE TOEKOMST Conrad Quality Z CONRAD QUALITY Z Geboren in 2016 Z-gekeurd in 2018 1.71m groot ingeteeld: 3x3 op CORRADO (1,60m) 48,11% volbloed VADER : CONNOR Jonge hengst van CASALL

Nadere informatie

e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren

e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren Een workshop organiseren? Veel werk, maar ook erg leuk! Hieronder vindt je wat tips en aandachtspunten die je vast en zeker van pas zullen komen. De lijst is natuurlijk

Nadere informatie

Falabella Stamboek Europa INSCHRIJFFORMULIER

Falabella Stamboek Europa INSCHRIJFFORMULIER Falabella Stamboek Europa INSCHRIJFFORMULIER EUROPESE FALABELLA MERRIE, HENGSTEN-, VEULENKEURING OP 27 augustus 2017: inschrijving sluit op 1 Augustus 2017! Stamboekopname, conform rubrieken stamboekopname

Nadere informatie

KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek

KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek Inhoudsopgave: Artikel 1 -Algemeen Artikel 2 -Fokdoel Artikel 3 -Keuringen Algemeen Artikel 4 -Inschrijven en aanmelden voor keuringen

Nadere informatie

Wij bieden maatwerkoplossingen en voorzien u van deskundig advies.

Wij bieden maatwerkoplossingen en voorzien u van deskundig advies. Inhoud Logistiek uitbesteden... 2 Kies voor TLogistics... 2 Kwaliteit is niet noodzakelijk duur... 2 Logistiek voor B2C- als B2B-klanten vanuit Rijen... 3 Locatie Rijen... 3 IT-Systeem... 4 One stop shop...

Nadere informatie

Schaapskudde 't Schaap van Staete

Schaapskudde 't Schaap van Staete Schaapskudde 't Schaap van Staete Bezoekadres: Vossemeerdijk 6 8251 PN Dronten Telefoon: 06 14543464 of 06 41423664 E-mail: schaapvans@gmail.com Website: www.schaapvanstaete.nl Facebook: www.facebook.com/schaapvanstaete

Nadere informatie

De workshop Stressmanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Stressmanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Stressmanagement Stressmanagement, hoe word jij stress de baas? Stress. daar kunnen we allemaal over meepraten. Een beetje stress kan geen kwaad. Somt helpt het ons optimaal te presteren. Maar

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

Naam en adres Onze gegevens luiden: Boveko Bedrijfsverzekeringen, gevestigd aan de Beatrixlaan 2a, 4213 CJ te Dalem.

Naam en adres Onze gegevens luiden: Boveko Bedrijfsverzekeringen, gevestigd aan de Beatrixlaan 2a, 4213 CJ te Dalem. Bladzijde 1 Informatie over onze dienstverlening Wij maken graag heldere afspraken met u over onze dienstverlening en de bijbehorende kosten. In deze brochure leest u daar meer over. Wij gaan hierbij verder

Nadere informatie

ŠKODA Zekerheidspolis & ŠKODA Onderhoudsplan

ŠKODA Zekerheidspolis & ŠKODA Onderhoudsplan ŠKODA Zekerheidspolis & ŠKODA Onderhoudsplan ŠKODABank ŠKODALeasing FINANCIEREN. LEASEN. VERZEKEREN. VWBAN274-04 SKODA Zekerheidspolis en Onderhoudsplan.indd 1 25-09-13 15:43 VWBAN274-04 SKODA Zekerheidspolis

Nadere informatie

een nieuwe loopbaanstap

een nieuwe loopbaanstap een nieuwe loopbaanstap Veranderen en vorm geven in verbinding met jezelf! 2017 Klooster Nieuwkerk Goirle Van je hoofd naar je hart 'Je moet meer leren vertrouwen op je eigen ervaringen en waarnemingen

Nadere informatie

SPREEKBEURT LAMA EN ALPACA

SPREEKBEURT LAMA EN ALPACA l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT LAMA EN ALPACA ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE LAMA

Nadere informatie

Nieuwsbrief Zomer 2012

Nieuwsbrief Zomer 2012 Geachte huisdiereigenaar, Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief van het voorjaar 2012. Wij hopen dat u de informatie in deze brief, over de gezondheid van huisdieren kunt waarderen. Met vriendelijke groet,

Nadere informatie

Dienstenwijzer SH Assurantie

Dienstenwijzer SH Assurantie Dienstenwijzer SH Assurantie De verzekeringsbedrijfstak en de overheid hechten waarde aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Om u een indruk te geven van onze werkwijze hebben wij deze

Nadere informatie

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT Een vereniging biedt kansen voor bedrijven. Uiteraard in het ledenbestand, maar ook in het zakelijk netwerk dat achter de verenging schuilgaat. Veel clubs organiseren

Nadere informatie

Cursusprogramma najaar 2015

Cursusprogramma najaar 2015 Cursusprogramma najaar 2015 Geachte relatie, Dit najaar ontvangt u een totaal ander cursusprogramma dan u van ons gewend bent. We merken dat er steeds meer behoefte is aan persoonlijke begeleiding en training

Nadere informatie

ŠKODA Zekerheidspolis & ŠKODA Onderhoudsplan

ŠKODA Zekerheidspolis & ŠKODA Onderhoudsplan ŠKODA Zekerheidspolis & ŠKODA Onderhoudsplan ŠKODABank ŠKODALeasing Financieren. Leasen. Verzekeren. Complete zekerheid voor uw ŠKODA De aanschaf van een nieuwe ŠKODA is een goede investering. Daar wilt

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

Regiotaxi Veenweide, vervoer voor iedereen.

Regiotaxi Veenweide, vervoer voor iedereen. Regiotaxi Veenweide, vervoer voor iedereen. Regiotaxi Veenweide is een vorm van openbaar vervoer voor iedereen in de gemeenten Abcoude, Breukelen, Loenen, Lopik, Montfoort, Oudewater en Woerden. Met Regiotaxi

Nadere informatie

Dienstverlening. Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer

Dienstverlening. Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer Dienstverlening Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer Dienstverlening Landsmeer De gemeente Landsmeer is er voor u: inwoners en ondernemers van

Nadere informatie

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING Vrijdag 22 mei 2009 Mercure Hotel - Kosterijland

Nadere informatie

Handboek Leerlingenvervoer Schooljaar 2014/2015

Handboek Leerlingenvervoer Schooljaar 2014/2015 Handboek Leerlingenvervoer Schooljaar 2014/2015 Belangrijke gegevens (zorgvuldig bewaren!!!) Naam leerling: Routenummer: Vervoerder: Naam chauffeur: Overige opmerkingen: Belangrijke contactgegevens LET

Nadere informatie

utravel Quick Start Guide

utravel Quick Start Guide Quick Start Guide Met utravel ben je altijd zorgeloos onderweg! Met de nieuwe all-in-one travel app van UNIGLOBE beheer je al je vluchten en reservaties makkelijk op 1 scherm. utravel biedt reizigers op

Nadere informatie

FAQ REGISTRATIE EN FONDSENWERVING

FAQ REGISTRATIE EN FONDSENWERVING FAQ REGISTRATIE EN FONDSENWERVING Waarom Milieudefensie? Milieudefensie zet zich in voor gezond en eerlijk voedsel, slimme vervoersoplossingen en duurzaam consumeren. Ons streven is om de aarde eerlijk

Nadere informatie

Senioren. Badkamers. Bad eruit, douche erin in 1 dag! Jan van Erp Senior Collection. Kijk op

Senioren. Badkamers. Bad eruit, douche erin in 1 dag! Jan van Erp Senior Collection. Kijk op CO MFORT - VEILIG - GE MAK - MOOI - Senioren Badkamers Bad eruit, douche erin in 1 dag! Jan van Erp Senior Collection Kijk op www.janvanerp.nl Vertrouwd Jan van Erp Advies Wij helpen u graag! Een ongeluk

Nadere informatie

Resultaten: Enquête BWP

Resultaten: Enquête BWP 2014 Resultaten: Enquête BWP Resultaten enquête Demografie...2 Administratie en lidmaatschap...5 Communicatie... 10 Activiteiten... 14 Overzicht opmerkingen... 22 1 Resultaten enquête Demografie Gemiddelde

Nadere informatie

11 december 2011 SPONSOREN & STANDHOUDERS

11 december 2011 SPONSOREN & STANDHOUDERS 11 december 2011 SPONSOREN & STANDHOUDERS Informatie voor sponsoren & standhouders O p zondag 11 december 2011 organiseert een groepje alpaca-fokkers een grote internationale alpacashow en - keuring in

Nadere informatie

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654 Registratie Reglement Vereniging Barockpinto Studbook Hoofdstraat 51, 7981 AD, Diever - The Netherlands - +31 (0) 6 52 33 22 54 E-mail: info@barockpintostudbook.com - Website: www.barockpintostudbook.com

Nadere informatie

DAGJE NAAR KEULEN MET TRANSTRAVEL

DAGJE NAAR KEULEN MET TRANSTRAVEL DAGJE NAAR KEULEN MET TRANSTRAVEL Brengt u dichterbij Beste, Bedankt voor uw interesse en het aanvragen van de informatie over onze verdiensten. Wij vertrouwen erop u voldoende te kunnen informeren doormiddel

Nadere informatie

Wat zijn de oorzaken van de verschillen in vruchtbaarheid tussen de alpacamerries en wat is het effect van deze factoren?

Wat zijn de oorzaken van de verschillen in vruchtbaarheid tussen de alpacamerries en wat is het effect van deze factoren? Wat zijn de oorzaken van de verschillen in vruchtbaarheid tussen de alpacamerries en wat is het effect van deze factoren? Lennie Buijtenhek Maasbommelstraat 35 Tilburg 013-8504840 851122541@hasdb.nl Samenvatting

Nadere informatie

De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst

De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst Sylvia Verhoef, adviseur en manager Opleidingen Anita Buijs, manager bedrijfsvoering backoffice 2 Ben jij de secretaresse van de toekomst? Perfecte

Nadere informatie

GEEN ZORGEN MEER OVER JE ONDERHOUDSKOSTEN SEAT ONDERHOUDSPLAN 1,- VANAF PER DAG TECHNOLOGY TO ENJOY

GEEN ZORGEN MEER OVER JE ONDERHOUDSKOSTEN SEAT ONDERHOUDSPLAN 1,- VANAF PER DAG TECHNOLOGY TO ENJOY GEEN ZORGEN MEER OVER JE ONDERHOUDSKOSTEN SEAT ONDERHOUDSPLAN VANAF 1,- PER DAG TECHNOLOGY TO ENJOY COMPLETE ZEKERHEID VOOR JE SEAT De aanschaf van een nieuwe SEAT is een goede investering. Daar wil je

Nadere informatie

Dienstenwijzer Ten behoeve van bemiddeling en advisering

Dienstenwijzer Ten behoeve van bemiddeling en advisering Dienstenwijzer Ten behoeve van bemiddeling en advisering Op alle diensten die door Convento Assurantiën worden geleverd zijn algemene voorwaarden van toepassing. De tekst van deze voorwaarden zijn geplaatst

Nadere informatie

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree.

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. De inhoud van dit document bestaat uit twee delen, te weten: Advieswijzer. In dit document leest u meer over Apple

Nadere informatie

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken www.segment.nl BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken Investeren in uw persoonlijk vakmanschap 3 Samen studeren in een vaste groep 3 Persoonlijke benadering 3 Gemotiveerde studenten 3 Enthousiaste

Nadere informatie

Module Duurzame fokkerij

Module Duurzame fokkerij Module Duurzame fokkerij Colofon Auteur Marko Ruis Redactie Sigrid Kroon, Bureau Contenti Beeld ARKA media BV Shutterstock Dierenwelzijnsweb Wikimedia Kleindier Liefhebbers Nederland Het Ontwikkelcentrum

Nadere informatie

Hengstenbrochure 2015

Hengstenbrochure 2015 Hengstenbrochure 2015 Vol trots presenteren wij u voor het komende dekseizoen de hengsten van Moravita Classical Breeding & Training Centre. Niet alleen de reeds gekeurde hengsten ( goedgekeurd in Duitsland,

Nadere informatie

Fokkerijoverleg Aanwezig: 22 leden inclusief het bestuur Afwezig met kennisgeving: 6 leden.

Fokkerijoverleg Aanwezig: 22 leden inclusief het bestuur Afwezig met kennisgeving: 6 leden. Fokkerijoverleg 11-11-2012 Aanwezig: 22 leden inclusief het bestuur Afwezig met kennisgeving: 6 leden. Het fokkerijoverleg van vandaag gaat om het uitwisselen van ideeën voor de invulling van het VFR.

Nadere informatie

Een educatief programma voor groep 8 (en 7) Handleiding Deel 2 Draaiboek Woordvoerders van de Eendenkooi

Een educatief programma voor groep 8 (en 7) Handleiding Deel 2 Draaiboek Woordvoerders van de Eendenkooi Een educatief programma voor groep 8 (en 7) Handleiding Deel 2 Draaiboek Woordvoerders van de Eendenkooi Inhoudsopgave Deel 2: programma Eendenkooi 1. Planning en organisatie 1.1. Voordat u begint 1.2.

Nadere informatie

Trainershandleiding Huiswerk Bikkels. Inkijkexemplaar

Trainershandleiding Huiswerk Bikkels. Inkijkexemplaar Trainershandleiding Huiswerk Bikkels versie 2015 Inhoudsopgave Introductie 5 Organiseer je training 6 Praktische tips 8 De werkmap 12 Powerpoint presentatie 13 Draaiboek 14 Deel 1 15 Deel 2 23 Deel 3 31

Nadere informatie

Toelichting nieuwe wet- en regelgeving Besluit houders van dieren

Toelichting nieuwe wet- en regelgeving Besluit houders van dieren Het is sinds 1 juli 2014 van kracht. De Raad van Beheer krijgt veel vragen over de gevolgen van deze nieuwe wet- en regelgeving voor de hondenfokkerij, -tentoonstellingen en wedstrijden. In dit artikel

Nadere informatie

Dienstverlening en tarieven in verpleeghuizen

Dienstverlening en tarieven in verpleeghuizen Dienstverlening en tarieven in verpleeghuizen DIENSTVERLENING EN TARIEVEN Hartelijk welkom, Binnenkort verhuist u naar een verpleeghuis van Omring. Met deze brochure willen wij u informeren over onze dienstverlening

Nadere informatie

STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek

STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek Inhoudspogave: Artikel 1 -Algemeen Artikel 2 -Het NRPS Veulenboek Artikel 3 -Het NRPS Register A Artikel 4 -Het NRPS Register B Artikel 5 -Het NRPS

Nadere informatie

Even voorstellen! Assurantiekantoor Havekes is een Assurantietussenpersoon die sinds 1968 ondernemers,

Even voorstellen! Assurantiekantoor Havekes is een Assurantietussenpersoon die sinds 1968 ondernemers, DIENSTENWIJZER In dit dienstverleningsdocument (DVD) leest u welke diensten en producten wij aanbieden, wat onze werkwijze is en hoe u ons daarvoor betaalt. Verder treft u algemene informatie over ons

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang. Welkom bij Vlietkinderen. Tussenschoolse opvang

Tussenschoolse opvang. Welkom bij Vlietkinderen. Tussenschoolse opvang Tussenschoolse opvang Welkom bij Vlietkinderen Tussenschoolse opvang 1 Welkom! Het verhaal van Vlietkinderen gaat over veel meer dan alleen opvang. Ons verhaal gaat over ontdekken, ontwikkelen, spelen,

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 5. Inleiding 6

Inhoud. Voorwoord 5. Inleiding 6 Inhoud Voorwoord 5 Inleiding 6 1 Erfelijkheidsleer 9 1.1 Erfelijke verandering 9 1.2 Ontdekking van de erfelijkheidsleer (genetica) 12 1.3 De chromosomen 13 1.4 Kwalitatieve eigenschappen 17 1.5 De monogene

Nadere informatie

Clicker Training. Train uw pup met de clicker training. Uw pup leren wat zijn naam is:

Clicker Training. Train uw pup met de clicker training. Uw pup leren wat zijn naam is: HIL02347 P&K Puppy Clicker NL 19/10/07 14:34 Page 1 Clicker Training Train uw pup met de clicker training Clicker training is in de jaren veertig ontwikkeld door trainers van zeezoogdieren. Zij ontdekten

Nadere informatie

Bribus. Het nieuwe ontzorgen: de keukenconsulent van Bribus. Bij nieuwbouw- en verbouwprojecten komt veel kijken, dat weet

Bribus. Het nieuwe ontzorgen: de keukenconsulent van Bribus. Bij nieuwbouw- en verbouwprojecten komt veel kijken, dat weet Keukenconsulent Het nieuwe ontzorgen: de keukenconsulent van Bribus Bij nieuwbouw- en verbouwprojecten komt veel kijken, dat weet u als geen ander. Bribus Keukens neemt u graag een aanzienlijk deel van

Nadere informatie

Programma Meivakantie

Programma Meivakantie Programma Meivakantie Locatie Voor alle ouders en kinderen die gebruik maken van BSO Tuinstad Schiebroek Het programma voor de meivakantie is klaar! Bijgaand treft u het programma aan. Om de dagen waarop

Nadere informatie

Meer dan patiëntencommunicatie.

Meer dan patiëntencommunicatie. Meer dan patiëntencommunicatie. In dialoog met uw patiënt. Bestel uw patiënteninformatiemateriaal via de e-shop en ontvang een GRATIS demonstratiemodel.* www.straumann.nl/eshop *Zolang de voorraad strekt.

Nadere informatie

Beleidsplan Versie 0.2 Januari 2016

Beleidsplan Versie 0.2 Januari 2016 Beleidsplan Versie 0.2 Januari 2016 Inh o u d s o p g a v e Inhoudsopgave... 2 Visie... 3 Kernwaarden... 4 1. Evangelie Centraal... 4 2. Eigentijds en Relevant... 4 3. Echtheid... 4 4. Excelleren... 4

Nadere informatie

Training Stressmanagement

Training Stressmanagement Training Stressmanagement Stressmanagement, stress de baas Een beetje stress kan geen kwaad. Sterker nog, soms presteer je zelfs beter onder een beetje druk. Maar wat als stress een constante factor is

Nadere informatie

Handleiding bestellen abonnement. Stichting Vlister Openlucht Baden

Handleiding bestellen abonnement. Stichting Vlister Openlucht Baden Handleiding bestellen abonnement Stichting Vlister Openlucht Baden 1. Start Ga naar de site http://www.deloete.nl of http://www.onspolderbad.nl En druk daar op de grote rode knop Bestel NU online LET OP:

Nadere informatie

FSE KEURING 27 AUGUSTUS 2017 VRAAGPROGRAMMA

FSE KEURING 27 AUGUSTUS 2017 VRAAGPROGRAMMA FSE KEURING 27 AUGUSTUS 2017 VRAAGPROGRAMMA Open voor FSE geregistreerde hengsten, merries, 1 en 2 jarige hengsten & merries en hengst- & merrieveulens Datum: 27 AUGUSTUS 2017 Locatie: Manege Groenewoude

Nadere informatie

Assenrade. De naam Assenrade is een afgeleide van de naam van de voormalige burgemeesterswoning in Brummen.

Assenrade. De naam Assenrade is een afgeleide van de naam van de voormalige burgemeesterswoning in Brummen. VERSIE 2.0/februari 2012 2 Welkom Assenrade U bent van harte welkom in verpleegunit Assenrade. Ondanks dat we nooit uw thuis kunnen vervangen, stellen wij alles in het werk om uw verblijf in onze verpleegunit

Nadere informatie

Copyright Labrador Kring Nederland Coverfoto: Ron Baltus

Copyright Labrador Kring Nederland Coverfoto: Ron Baltus Copyright Labrador Kring Nederland Coverfoto: Ron Baltus Labrador Kring Nederland is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging. Een vereniging die staat voor de belangen van ons hondenras, de Labrador

Nadere informatie

Leerlingenvervoer Gemeente Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne en Nissewaard

Leerlingenvervoer Gemeente Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne en Nissewaard 1 Leerlingenvervoer Gemeente Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne en Nissewaard Informatie en gedragsregels om het vervoer van leerlingen zo goed mogelijk te doen verlopen. 2 3 Uw kind maakt gebruik van

Nadere informatie

DIT DOEN WIJ VOOR U. Alles wat u moet weten.

DIT DOEN WIJ VOOR U. Alles wat u moet weten. DIT DOEN WIJ VOOR U Alles wat u moet weten. 2 Inleiding U denkt erover een financieel product af te sluiten. Wie weet heeft u die beslissing zelfs al genomen. Daar komt enorm veel bij kijken. Wij willen

Nadere informatie

Postzegels vel Voor ruim 1 miljoen Nederlanders is het verzamelen van postzegels een fascinerende en persoonlijke bezigheid. Wellicht wordt u ook regelmatig verrast door de schoonheid van een postzegel

Nadere informatie

VRAGENLIJST KANDIDAAT - KINDERBEGELEIDER

VRAGENLIJST KANDIDAAT - KINDERBEGELEIDER VRAGENLIJST KANDIDAAT - KINDERBEGELEIDER IDENTIFICATIEGEGEVENS KINDERBEGELEIDER /ONTHAALOUDER: Naam en voornaam: Adres: Gemeente: Telefoon: E- mail: Geboortedatum: Studies/Diploma: Werksituatie: Postcode:

Nadere informatie

Excuses als het resultaat nog niet helemaal perfect is. Toch wensen wij u veel leesplezier. Attentie! vanaf 23 t/m 26 december is de Til gesloten.

Excuses als het resultaat nog niet helemaal perfect is. Toch wensen wij u veel leesplezier. Attentie! vanaf 23 t/m 26 december is de Til gesloten. `Dit is de eerste nieuwsbrief die verstuurd wordt met deze methode: de opmaak is anders en bovendien maken we gebruik van de email adressen zoals deze in het ledenbestand bekend zijn. Excuses als het resultaat

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Deze dienstenwijzer wordt u aangeboden door: MeerHuis financiële dienstverlening Robberstraat 1 4201 AK GORINCHEM Voordat u besluit om van onze dienstverlening

Nadere informatie

Training Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke effectiviteit Training Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit: vergroot je invloed door slim te werken Niet harder, maar slimmer werken: zo vergroot je je persoonlijke effectiviteit. Door op een slimme

Nadere informatie

WWW.DHLFORYOU.NL MAKKELIJK PAKJES VERSTUREN NIEUW! DHLFORYOU.NL BEZORGT HET. EXTRA VOORDELIG.

WWW.DHLFORYOU.NL MAKKELIJK PAKJES VERSTUREN NIEUW! DHLFORYOU.NL BEZORGT HET. EXTRA VOORDELIG. MAKKELIJK PAKJES VERSTUREN DHLFORYOU.NL BEZORGT HET. EXTRA VOORDELIG. incl. 21% BTW NIEUW! DHLFORYOU.NL INTERNATIONAL UW PAKJES NAAR MEER DAN 250 BESTEMMINGEN OVER DE HELE WERELD WWW.DHLFORYOU.NL Kinderkleertjes

Nadere informatie

Peter Daels Bevruchting van de merrie

Peter Daels Bevruchting van de merrie Peter Daels Bevruchting van de merrie Er was eens een langvervlogen tijd toen natuurlijke dekking aan huis nog alledaags was. Natuurlijke dekking en kunstmatige inseminatie. Sommige stamboeken aanvaarden

Nadere informatie

Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning

Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning Workshop Stressmanagement Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning Stress op de werkvloer is onoverkomelijk. Wel kun je leren hiermee om te gaan. Tijdens de workshop Stressmanagement

Nadere informatie

Handleiding TruckBreak

Handleiding TruckBreak Handleiding TruckBreak Wat is het? Om het gebruik en het gemak van het platform te optimaliseren is deze handleiding geschreven. Wanneer kun je het gebruiken? Als een tool om Truckbreaks te reserveren

Nadere informatie

Boekingsvoorwaarden Trav l

Boekingsvoorwaarden Trav l Boekingsvoorwaarden Trav l 1. Boeking De vakantieboeker (jijzelf of een gemachtigde) gaat bij boeking akkoord met onze boekingsvoorwaarden. De vakantieboeker machtigt Trav l om familie of begeleider van

Nadere informatie

Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland

Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland SELECTIEREGLEMENT Versie 3.3, 01-07-2014 Inhoudsopgave ART. 1: INLEIDENDE BEPALINGEN...2 ART. 2: KEURING ALGEMEEN...2 ART. 3: JURYLEDEN EN COMMISSIELEDEN...2 ART.

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

Canon Essential Business Builder Program. Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes

Canon Essential Business Builder Program. Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes Canon Essential Business Builder Program Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes Essential Business Builder Program Introductie Het runnen van een drukkerij is een uitdaging. De activiteiten

Nadere informatie

*Z01081E8A59* documentnr.: INT/G/15/19052 zaaknr.: Z/G/15/16497

*Z01081E8A59* documentnr.: INT/G/15/19052 zaaknr.: Z/G/15/16497 *Z01081E8A59* documentnr.: INT/G/15/19052 zaaknr.: Z/G/15/16497 Raadsinformatiebrief Onderwerp : Enquête leerlingenvervoer gemeente Grave 2015 Aard : Toezegging(en) raad/commissie Portefeuillehouder :

Nadere informatie