Schooljaar oktober NIEUWSBRIEF nr. 6

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schooljaar oktober NIEUWSBRIEF nr. 6"

Transcriptie

1 Schooljaar oktober 2016 NIEUWSBRIEF nr. 6 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr plaatsvinden. Vanaf staan we vaak allemaal op het plein en zijn dan dus minder goed bereikbaar. Probeert u het dan direct na uur nog eens. Belangrijke data Kijk ook op de agenda op de website voor alle data van het hele jaar Dinsdag 1 november Voorlichting Voortgezet Onderwijs voor de ouders/verzorgers groep 8 en uur Dinsdag 1 november Kennismakingsgesprekken groep 4-5 (ook op 14 november) Dinsdag 8 november Lichtjesfeest ( uur) Donderdagmiddag 10 Margemiddag. Alle leerlingen s middags vrij. Teamscholing Engels november Schoolnieuws Inspectiebezoek: voldoende Vlak voor het uitkomen van deze nieuwsbrief hebben we de terugkoppeling gekregen van de inspectie. We vallen voor de komende 4 jaren weer gewoon onder het basisarrangement. Dat betekent dat de inspectie de onderwijskwaliteit op onze school gemiddeld voldoende vond. Ook had ze een aantal adviezen die we ons zeker ter harte nemen. Over enkele weken zal het rapport komen dat we eerst intern zullen bespreken. Lichtjesfeest Op dinsdag 8 november is van uur weer ons jaarlijkse lichtjesfeest. In alle groepen zullen we de lampions laten zien dei de kinderen in de komende periode gaan maken. Hierbij nodigen we iedereen uit die maar wil komen kijken! Decoteam zoekt leden Voor het decoteam zoeken we nog ouders die deze groep willen versterken. Het decoteam is de groep ouders die enkele keren per jaar de centrale delen van de school aankleed. Voor de komende periode staat de klus te wachten voor het lichtjesfeest. Wie wil helpen (structureel of voor deze keer)? Graag melden bij Daan Planting.

2 Oud papier 3 september 2016 B. Mulder E. Hut 1 oktober 2016 P. Muller B.J. Brouwer 5 november 2016 J. Brouwer M. Knevelman 3 december 2016 E. Blauw L. Verkerk 7 januari 2017 J.W. Hummel E. Jonker 4 februari 2017 R. de Haan B. Oostra 4 maart 2017 J. Hindriks B. Luinenburg 1 april 2017 B. Luchtenveld R. Lenselink 6 mei 2017 I. v.d Wal D. Tingen 3 juni 2017 G. Kuiper A. de Rue 1 juli 2017 J. Dijkstra T. Kootstra 5 augustus 2017 W. Piersma H. ten Duis Opzienersweg 30 Laweystraat 28 Hoofdweg Boven 68 Dokter Beumerstraat 3 Oosterwoldseweg 50 Koudenburgerweg 2A Leeksterweg 30 Meidoornlaan 22 Dr. Beumerstraat 13 Berkenweg 14 Sl. de Bruïneweg 53 Opzienersweg 27 A Kerkstraat 23 Eikensingel 9 Laweystraat 19 Eikensingel 2 Hoofdweg Boven 51 Hoofdweg Boven 84 Hoofdweg-Boven 43 Mr. van Ekstraat 3A Leije 33 Oosterwoldseweg 46 Snikke 5 Eikensingel Het oud papier wordt elke eerste zaterdag van de maand opgehaald. Om 8.45 uur staat de koffie klaar, om 9.00 is het vertrek op de vrachtwagen. Wilt u bij onverwachte verhindering zelf met iemand van deze lijst ruilen of een andere vervanger zoeken en dit doorgeven aan Bart Luchtenveld, tel.nr of Mail: bart-syta@home.nl. Verder willen wij u er nog op wijzen dat u verplicht bent tijdens het ophalen de oranje hesjes die de chauffeur u verstrekt te dragen!!! Eveneens dient u t.a.v. de bediening zijn opdrachten te volgen. Schoolmaatschappelijk werk We hebben erg korte lijnen met het schoolmaatschappelijk werk. Martine Laan verzorgt dit voor It Twaspan. Aanmelding kan via onze ib-er (Jennie Schepers).

3 Nieuws uit groep 1/2 Deze week zijn we begonnen met het thema Herfst. Na een vakantie is het altijd weer erg kaal in de groep en we zij dus alweer begonnen met werkjes en met spulletjes de klas aan te kleden. In groep 2 hebben we de letter H van herfst gedaan. Het was best lastig om hier woordjes mee te bedenken. Juf Minke is nog steeds ziek, deze week vervangt juf Inge haar, zei is voor de vakantie ook al een week geweest. We hopen dat juf Minke snel weer beter is. Maandag hoeven de kinderen geen pauzehap mee! Vrijdag 4 november gaan we lampionnen maken, hiervoor kunnen we nog enkele moeders gebruiken, die ons willen helpen. Op 11 november is het onze beurt om naar It Sinnehiem te gaan. Op deze dag hoeven we ook geen pauzehap mee. Bij goed weer vertrekken we rond half 10 vanaf school. Zijn er ouders die ons willen helpen met begeleiden van de groep? Bij slecht weer hebben we ouders nodig om ons met de auto daar naartoe te vervoeren. Wij vertrekken dan om kwart voor 10. Als u wilt helpen of eventueel kunt rijden kunt u zich aanmelden bij juf Henny. Nieuws uit groep 3 We zijn dinsdagmiddag gestart met het lezen met ouders. De kinderen lezen boekjes in tweetallen. De kinderen die in op dat moment in de klas zijn, zijn ook aan het lezen. De een op de computer, een ander in een leesboekje en weer een ander oefent woordjes in de Veilig en Vlot boekjes. We gaan vanaf deze week gymmen in de sporthal. Denkt u eraan uw kind geschikte kleding mee te geven naar school. Dit leren de kinderen in kern 3: Letters: d - oe - k - ij - z Woorden: doos, poes, koek, ijs, zeep In kern drie herhalen we de letters van kern 1 en 2. De nieuwe woorden en letters worden aangeboden aan de hand van een verhaal uit een reuzenboek. In dit verhaal vinden kinderen in een wensdoos telkens een nieuwe verrassing. Het thema van deze kern is Wat zit erin? Uw kind zit bij het begin van kern 3 alweer een week of 7 in groep 3. Steeds meer woorden kunnen worden gelezen. Uw kind leert niet alleen nieuwe letters en woorden, maar oefent deze ook op verschillende manieren. Een voorbeeld van zo'n oefening is het invullen van letters in woorden waarin

4 een letter ontbreekt. Bij het stukje -en kan het kind kiezen uit b, p en r om er een compleet woord van te maken. Het plaatje dat naast het woord afgebeeld wordt geeft aan welk woord bedoeld is (ben, pen of ren). Uw kind leest ook al korte zinnen: ik eet een vis. een kip en een aap. tim zit bij een boom. Waarschijnlijk heeft u al vaker gehoord dat er op school gewerkt wordt met Veilig & Vlot. Wellicht is uw kind al thuisgekomen met een diploma van Veilig & Vlot. Eerst na kern 1 en pas geleden na kern 2. Veilig & Vlot is een boekje met woordrijtjes die opklimmen in moeilijkheid. Uw kind leert hiermee niet alleen correct, dus foutloos woorden lezen, maar juist ook vlot. Vlot lezen is een belangrijke voorwaarde voor begrijpend lezen. Op de site van Veilig Leren Lezen staan gratis spellen voor thuis. Hieronder een ander spel uitgelicht passend bij kern 3. Spel 4: Blijven voorlezen Het lijkt nu dat uw kind voortaan zelf wel kan lezen. En misschien denkt u zelfs dat voorlezen nu niet meer hoeft. Niets is minder waar! Blijf voorlezen! In voorleesverhalen biedt u uw kind een enorme woordenschat en taalachtergrond. Juist die elementen zijn belangrijke in de verdere lees- en aalontwikkeling van uw kind. En natuurlijk vindt uw kind het vooral gezellig om voorgelezen te worden. Het biedt een groter aanbod aan verhalen dan de eenvoudige tekstjes die het zelf kan lezen. En u stimuleert de nieuwsgierigheid naar het lezen in boeken. Voor meer spellen bij kern 3: Nieuws uit groep 4/5 Juf Marjanne Na een periode van afwezigheid is juf Marjanne voor de herfstvakantie weer aan het werk gegaan in groep 4-5. Deze week was ze afwezig vanwege een tandheelkundige ingreep. Volgende week is ze er weer helemaal! We bedanken hierbij juf Geeske enorm voor haar inzet.

5 Nieuws uit groep 5/6 Knikkeren De knikkertijd is weer aangebroken; het was er zomaar ineens Niemand weet wanneer het begon en wie er als eerste de knikkers had meegenomen.. Bijgaand een aantal foto s van leerlingen van groep 5 en 6. Toetsen Volgende week hebben zowel groep 5 als groep 6 een tempotoets van tafels. Voor groep 6 geldt dat ze de tafels van 1 t/m 8 en 10 goed moeten beheersen. Kinderen die dit nog moeilijk vinden hebben hiervoor nog een oefenblad mee naar huis gekregen. Groep 5 heeft volgende week donderdag een toets van geschiedenis en groep 6 heeft woensdag een topotoets van Zuid Nederland. Beide groepen hebben hiervoor huiswerk meegekregen. Succes ermee!! Lampion Wij gaan volgende week dinsdagmiddag een lampion maken voor het lichtjesfeest en voor de Sint Maartenviering. Nieuws uit groep 7/8 CodeUur. We moesten een spel maken. De drone moest de olifant redden. De drone moest een signaal sturen naar de ranger. Dan moest de ranger de stroper pakken. De stroper werd onzichtbaar, die verstopte zich in de struiken en toen moest je een sensor instellen die de stroper ging zoeken. De ranger ging de stroper pakken. Toen was het spel afgelopen. Sven: Ik vond het op zich wel leuk omdat ik spelletjes maken wel leuk vind. Kayen: Ik vond het heel saai omdat je steeds dingetjes moest invoeren. Je moest klikken en typen steeds weer.

6 Gymles. Afgelopen maandag heeft oud-leerling Fleur Kuiper samen met een Letse student onze gymles verzorgd. Fleur zit op het Stellingwerf College in Oosterwolde en moest in het kader van een uitwisselingsprogramma een activiteit organiseren. Zij is toen bij ons gekomen met de vraag of dit mogelijk was op school en zo is dit idee ontstaan. De kinderen zijn opgedeeld in drie groepen. Ze moesten spellen doen met ballen en waarbij de tijd belangrijk was. We hebben gelijktijdig een beetje Engels les gehad, omdat de student uit Letland de uitleg in het Engels deed. De groep die uiteindelijk won heeft een kleine attentie gekregen. Het was een leuke les en er is met veel plezier deelgenomen. Fleur bedankt! Informatieavond Voortgezet Onderwijs. Op dinsdag 1 november ( uur) is er een voorlichting voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 8 over het voortgezet onderwijs. We starten deze avond om uur. Meester Daan en meester Erwin zullen op deze avond uitleg geven over de verschillende scholen en welke richtingen daar aangeboden worden en hoe we komen tot een advies voor het VO. Natuurlijk zijn de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 7 ook welkom.

7 Voorstelronde. Hallo, ik ben Eric Huls, dit jaar mag ik stagelopen bij groep 7/8 van OBS It Twaspan. Dit is voor mijn opleiding PABO die ik volg op de Eekhorst in Assen. Ik kom uit Langelo en verhuis eind dit jaar naar Norg. Elke dinsdag loop ik mee en af en toe een week lang. Behalve naar school gaan, zit ik ook nog op voetbal, dit doe ik bij GOMOS, wat staat voor goed oefenen maakt ons sterk. Hier speel ik in het 2 e elftal, ook geef ik training aan de JO11-2, waar ik op de zaterdag ook langs de lijn sta. Halverwege het jaar switch ik naar groep 1/2, ik hoop dat dat me net zo goed gaat bevallen als nu. Lichtjesfeest. De voorbereidingen in de klas voor het lichtjesfeest zijn begonnen. We hebben een start gemaakt met het maken van de lampion. We verklappen natuurlijk nog niet hoe deze er zal komen uit te zien. Voortgezet Onderwijs. De voorlichting over het voortgezet onderwijs begint alweer los te komen. Zodra ik informatie krijg van de scholen voor het VO zal ik deze vermelden in de nieuwsbrief bij groep 7/8 en de beschikbare materialen aan de leerlingen meegeven. Het schema zal steeds aangevuld worden en in elke nieuwsbrief vermeld staan. Daarnaast wil ik ouders/verzorgers er ook op attenderen zelf de internetsites van de scholen in de gaten te houden met betrekking tot informatie. Voorlichting over het Voortgezet Onderwijs. Op diverse scholen voor het voortgezet onderwijs (VO) begint binnenkort de voorlichting aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit groep 8 of eventueel groep 7. Op alle scholen worden informatieavonden gehouden voor ouders/verzorgers. Daarnaast worden voor ouders en kinderen ook open dagen georganiseerd. Hieronder een lijst met daarop de data voor de verschillende VO scholen. Oktober. Donderdag 27 oktober 2016: Sneak Preview Dr. Nassau College Norg uur. Maandag 31 oktober 2016: Lwoo-informatieavond voor ouders/verzorgers groep 8 Stellingwerf College Oosterwolde 19:30 uur. November. Woensdag 2 november 2016: Open lessen CSG Liudger Waskemeer uur. Woensdag 2 november 2016: Activiteitenmiddag RSG De Borgen Leek/Roden. Donderdag 3 november 2016: Voorlichtingsavond voor ouders/verzorgers van kinderen uit groep 8 CSG Liudger Waskemeer uur. Maandag 7 november 2016: Oriëntatieavond VMBO Terra Assen. Woensdag 16 november 2016: Kennismakingsmiddag Stellingwerf College Oosterwolde uur. Maandag 21 november 2016: Informatieavond voor ouders/verzorgers groep 8 Stellingwerf College Oosterwolde 19:30 uur. December. Woensdag 7 december 2016: Informatieavond ouders groep 8 Dr. Nassau College Norg uur. Woensdag 7 december 2016: oriëntatieavond VMBO/Havo Terra Assen.

8 Donderdag 8 december 2016: Voorlichting verrijkt en versneld VWO voor ouders/verzorgers en leerlingen groep 8 Stellingwerf College Oosterwolde uur. Januari. Dinsdag 10 januari 2017: Doemiddag Dr. Nassau College Norg uur. Woensdag 11 en donderdag 12 januari 2017: Doe-middag leerlingen groep 8 Terra Oldekerk. Woensdag 18 Januari 2017: oriëntatieavond VMBO/Havo Terra Assen. Donderdag 19 januari en vrijdag 20 januari 2017: Doe-dagen Nijeborg Leek (BB, KB en Tl). Woensdag 25 januari 2017: Open huis Nijeborg Leek (BB, KB en Tl) tot uur. Vrijdag 27 januari 2017: Open huis Lindenborg Leek (Havo,Ath. En Gym.). Dinsdag 24 januari 2017: Open dag Dr. Nassau College Norg uur. Woensdag 25 januari 2017: Open Dag Stellingwerf College Oosterwolde uur. Februari. Woensdag 1 februari 2017: Open Dag Terra Oldekerk uur en uur. Woensdag 1 februari 2017: Open dag Terra Assen uur. Woensdag 1 februari 2017: Open Huis CSG Liudger Waskemeer uur. Woensdag 8 februari 2017: Doemiddag Dr. Nassau College Norg uur. Woensdag 15 februari 2017: Doe-middag leerlingen groep 8 Terra Oldekerk. Juni. Woensdag 21 juni 2017: Kennismaking voor nieuwe leerlingen en hun ouders/verzorgers CSG Liudger Waskemeer leerlingen van uur en ouders/verzorgers vanaf uur. Donderdag 29 juni 2017: Ontvangst nieuwe brugklasleerlingen en ouders Stellingwerf College Oosterwolde uur Juli. Woensdag 5 juli 2017: Kennismakingsdag nieuwe leerlingen Terra Oldekerk uur. Woensdag 12 juli 2017: kennismakingsmiddag RSG De Borgen Leek/Roden.

9 Nieuws van de Samensprong Tussenschoolse opvang De TSO wordt georganiseerd door Voor dag en Dou. Om gebruik te kunnen maken van de TSO, dient u uw kind(eren) eenmalig aan te melden bij Voor dag en Dou. U meldt uw kind aan via het aanmeldformulier op onze website. Na de aanmelding ontvangt u een bevestiging. Wanneer uw kinderen op vaste dagen komen, geeft u dit aan op het aanmeldformulier. U hoeft dan verder niets te doen. Wanneer uw kind(eren) op wisselende dagen komen, geeft u dit door via telefoon: of door een mail te sturen naar planning@dagendou.nl Het is voor ons van belang dat wij weten wanneer uw kind(eren) op de TSO aanwezig is. Overmacht buiten beschouwing gelaten, verzoeken wij u daarom dringend de aanwezigheid van uw kind(eren) tijdig aan ons door te geven. TSO Coördinator: Lisa Abbott van Veenen Administratie: Lisa Abbott van Veenen Adres: Bareldsburglaan 4-5 Postcode/plaats: 8431 AM te Oosterwolde Telefoon: Mail: planning@dagendou.nl Website: De Naschoolse activiteiten zijn weer begonnen of gaan binnenkort beginnen Denken jullie erom dat de activiteiten voor aanvang afgestempeld dien te worden bij Anton!! Alvast bedankt

10 Nestkastjes 2016 Wist u dat koolmezen nu drie weken eerder broeden dan in Dat komt omdat het voorjaar steeds vroeger begint. De bomen staan eerder in blds en daarmee verschijnen de rupsen ook eerder. Het is natuurlijk mooi als er veel rupsen van de kleine wintervlinder ( hoofdvoedsel voor de mezen) zijn, als ze jongen hebben. De (kool)mezen hebben zich dus aangepast. Op drie data (10 en 19 mei en 28 juni) hebben ik de 20 nestkastjes, die rondom De Samensprong hangen, gecontroleerd samen met steeds 2 kinderen van de groepen 5 t/m 8 van beide scholen. Al op 10 mei waren er al 7 jongen van de pimpelmees en lagen er 4 dode jongen van de koolmees. Maar 8 nestkastjes waren bezet door kool- en pimpelmezen en dat valt eigenlijk een beetje tegen. Geen bonte vliegenvanger en ook geen (ring)mussen, hoewel die wel in de buurt waren. Binnenkort gaan we de nestkasten weer herstellen, verven, vervangen, als dat nodig is. De resultaten op een rijtje: koolmees: 28 eitjes; 21 uitgevlogen; 7 dood pimpelmees: 22 eitjes; 10 uitgevlogen; 12 dood Het grote aantal dode jongen heeft te maken met een koude en natte periode. Er zijn dan weinig insecten. De jongen sterven dan van de honger of de kou. Op naar het volgend jaar. De groeten van (meester) Jan Leijstra Schaken in groep 5 Deze week zijn de groepen 5 van Twaspan en Schalmei begonnen met schaken. De lessen worden gegeven door schaakmeester Johan van den Berg. Hij doet dit samen met Halina Suchodolska. De kinderen hebben kennis gemaakt met de stukken zoals loper, paard, toren en dame. Elk stuk heeft eigen regels voor de manier waarop het over het bord mag lopen. Best lastig! Mocht de pion nou ook opzij of alleen vooruit? Toch vonden veel kinderen het leuk om te leren schaken. Ze zijn geconcentreerd bezig om een plan te maken en tactisch te spelen. Ze leren besluiten te nemen en problemen op te lossen. En hoe leuk is het als je de stappen van een paard doorziet? Onder schooltijd worden er vier schaaklessen gegeven. Kinderen die het leuk vinden kunnen zich daarna opgeven voor de naschoolse activiteiten. En niet te vergeten voor het Remco Heite Schoolschaaktoernooi dat in februari 2017 gehouden wordt.

11 Optreden groep 6 op woensdag 23 november Er wordt druk geoefend in de groepen 6 van Schalmei en Twaspan. Elke woensdag krijgen zij in de blazersklassen les op trompet en saxofoon. En de kinderen gaan flink vooruit! Op woensdag 23 november van tot uur sluiten we het project Kinderen: daar zit muziek in! af met een spetterend optreden. Komt u ook? En neem gerust uw buurvrouw of pake of beppe mee. Kinderconcert muziekvereniging Excelsior Muziekvereniging Excelsior is een belangrijke samenwerkingspartner in het project Kinderen: daar zit muziek in! Zo verzorgen zij bijvoorbeeld de naschoolse muziekclub. En dit loopt als een trein. Er doet meer dan de helft van de kinderen aan mee! Kinderen die het leuken vinden om ook na het project muziek te blijven maken, kunnen terecht bij muziekvereniging Excelsior. Naast de lessen die zij verzorgen, is het een gezellige vereniging waar ook veel moderne muzieknummers worden gespeeld. Woensdagavond 23 november geeft muziekvereniging Excelsior een Kinderconcert in De Samensprong. Een leuke manier om kennis te maken met de vereniging en de muziek die gespeeld wordt, bijvoorbeeld van Guus Meeuwis, Nielson, de cupsong en er wordt zelfs gerapt. Nieuwsgierig geworden? Jong en oud, iedereen is welkom! IJsbakjes over? Houdt u van ijs? Heeft u thuis nog lege ijsbakken met deksel? Dan kunnen wij ze goed gebruiken! Het is perfect om de schaakstukken per set in te bewaren. En misschien een leuke reden om met de kinderen een ijsje te eten?

Schooljaar december NIEUWSBRIEF nr. 10

Schooljaar december NIEUWSBRIEF nr. 10 Schooljaar 2016-2017 22 december 2016 NIEUWSBRIEF nr. 10 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 7

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 7 Schooljaar 2016-2017 10 november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Schooljaar december NIEUWSBRIEF nr. 9

Schooljaar december NIEUWSBRIEF nr. 9 Schooljaar 2016-2017 8 december 2016 NIEUWSBRIEF nr. 9 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Schooljaar februari NIEUWSBRIEF nr. 12

Schooljaar februari NIEUWSBRIEF nr. 12 Schooljaar 2016-2017 12 februari 2017 NIEUWSBRIEF nr. 12 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Schooljaar september NIEUWSBRIEF nr. 4

Schooljaar september NIEUWSBRIEF nr. 4 Schooljaar 2016-2017 29 september 2016 NIEUWSBRIEF nr. 4 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Schooljaar februari NIEUWSBRIEF nr. 9

Schooljaar februari NIEUWSBRIEF nr. 9 Schooljaar 2017-2018 1 februari 2018 NIEUWSBRIEF nr. 9 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 4

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 4 Schooljaar 2017-2018 9 november 2017 NIEUWSBRIEF nr. 4 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Schooljaar maart NIEUWSBRIEF nr. 14

Schooljaar maart NIEUWSBRIEF nr. 14 Schooljaar 2016-2017 2 maart 2017 NIEUWSBRIEF nr. 14 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Woensdag, 31 oktober Luizencontrole 1 november - 7 november Juf Melissa in NY, juf Marjan B en juf Inge staan voor de groep

Woensdag, 31 oktober Luizencontrole 1 november - 7 november Juf Melissa in NY, juf Marjan B en juf Inge staan voor de groep Datum: 29 oktober 2018 Belangrijke data: Woensdag, 31 oktober Luizencontrole 1 november - 7 november Juf Melissa in NY, juf Marjan B en juf Inge staan voor de groep Dinsdag, 6 november Einde kledingactie

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 9 juni 2016. NIEUWSBRIEF nr. 19

Schooljaar 2015-2016 9 juni 2016. NIEUWSBRIEF nr. 19 Schooljaar 2015-2016 9 juni 2016 NIEUWSBRIEF nr. 19 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 18 februari 2016. NIEUWSBRIEF nr. 13

Schooljaar 2015-2016 18 februari 2016. NIEUWSBRIEF nr. 13 Schooljaar 2015-2016 18 februari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 13 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 8

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 8 Schooljaar 2016-2017 24 november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 8 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Kern 3: doos-poes-koek-ijs

Kern 3: doos-poes-koek-ijs Kern 3: doos-poes-koek-ijs In deze kern leert uw kind: Letters: d - oe - k - ij z Woorden: doos, poes, koek, ijs, zeep Herhaling van de letters van kern 1 en 2 Deze nieuwe woorden en letters worden aangeboden

Nadere informatie

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 5

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 5 Schooljaar 2017-2018 23 november 2017 NIEUWSBRIEF nr. 5 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Schooljaar januari NIEUWSBRIEF nr. 8

Schooljaar januari NIEUWSBRIEF nr. 8 Schooljaar 2017-2018 18 januari 2018 NIEUWSBRIEF nr. 8 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Schooljaar februari NIEUWSBRIEF nr. 10

Schooljaar februari NIEUWSBRIEF nr. 10 Schooljaar 2017-2018 15 februari 2018 NIEUWSBRIEF nr. 10 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Jaargang 1, nieuwsbrief 2 7 oktober Herfstwandeling (info volgt nog) november 2

Jaargang 1, nieuwsbrief 2 7 oktober Herfstwandeling (info volgt nog) november 2 Jaargang 1, nieuwsbrief 2 7 oktober 2016 Agenda Jarigen Datum Activiteit 4 oktober Dierendag 6 oktober Opa en oma middag (nemen jullie deze middag een prentenboek mee naar school?) 10 De bovenbouw leest

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE GROEPEN

NIEUWS UIT DE GROEPEN Archipelschool de Leeuwenburch Nieuwsbrief middenbouw nummer: 2 Datum: 23 oktober 2015 NIEUWS UIT DE GROEPEN Technisch lezen in GROEP 3 Als u dit leest is groep 3 al bezig met de afronding van kern 2 van

Nadere informatie

Schooljaar april NIEUWSBRIEF nr. 13

Schooljaar april NIEUWSBRIEF nr. 13 Schooljaar 2017-2018 12 april 2018 NIEUWSBRIEF nr. 13 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Schooljaar maart NIEUWSBRIEF nr. 11

Schooljaar maart NIEUWSBRIEF nr. 11 Schooljaar 2017-2018 15 maart 2018 NIEUWSBRIEF nr. 11 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2016

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2016 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2016 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van oktober. Door middel van de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van alles wat er in de groep gebeurd. Ook vertellen we wat

Nadere informatie

1 september Algemeen nieuws. Inhoud:

1 september Algemeen nieuws. Inhoud: 1 september 2016 Inhoud: Nieuws 2 Nieuwsbrief 2 Aanwezigheid directie 2 Bewegen 3 Agenda 3 Kalender 3 Welkom Nieuwe leerlingen: 5 LUIZENCONTROLE 5 Tussenschoolse opvang 6 Algemeen nieuws 1 Nieuws Een nieuw

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van oktober. Door middel van de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van alles wat er in de groep gebeurd. Ook vertellen we wat

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 17 september 2015. NIEUWSBRIEF nr. 3

Schooljaar 2015-2016 17 september 2015. NIEUWSBRIEF nr. 3 Schooljaar 2015-2016 17 september 2015 NIEUWSBRIEF nr. 3 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017 Nieuws uit de groep: Woensdag 4 oktober deden we met maar liefst 4 teams mee met het korfbaltoernooi voor groep 3 en 4. De kinderen hebben het ontzettend goed gedaan! Wat

Nadere informatie

Groep 3 : Na een lekkere lange zomervakantie zijn we alweer een poos hard aan het werk. Hieronder vindt u de doelen waar wij in groep 3 aan werken.

Groep 3 : Na een lekkere lange zomervakantie zijn we alweer een poos hard aan het werk. Hieronder vindt u de doelen waar wij in groep 3 aan werken. Groep 3 : Na een lekkere lange zomervakantie zijn we alweer een poos hard aan het werk. Hieronder vindt u de doelen waar wij in groep 3 aan werken. Veilig leren lezen Maandag 21 september zijn we begonnen

Nadere informatie

Schooljaar 2016-2017 14 september 2016. NIEUWSBRIEF nr. 3

Schooljaar 2016-2017 14 september 2016. NIEUWSBRIEF nr. 3 Schooljaar 2016-2017 14 september 2016 NIEUWSBRIEF nr. 3 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Schooljaar oktober NIEUWSBRIEF nr. 3

Schooljaar oktober NIEUWSBRIEF nr. 3 Schooljaar 2017-2018 12 oktober 2017 NIEUWSBRIEF nr. 3 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 1 oktober 2013 Project Kinderhulp

Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 1 oktober 2013 Project Kinderhulp Belangrijke data: Woensdag 2 oktober t/m zaterdag 12 oktober: Kinderboekenweek met als thema Klaar voor de start. Woensdag 2 oktober: verenigingsbrede studiedag over PR en imago. ALLE KINDEREN ZIJN VRIJ.

Nadere informatie

Schooljaar juni NIEUWSBRIEF nr. 18

Schooljaar juni NIEUWSBRIEF nr. 18 Schooljaar 2017-2018 21 juni 2018 NIEUWSBRIEF nr. 18 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Schooljaar maart NIEUWSBRIEF nr. 12

Schooljaar maart NIEUWSBRIEF nr. 12 Schooljaar 2017-2018 29 maart 2018 NIEUWSBRIEF nr. 12 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

Riemslootnieuws 669 15-09-2016. Jaargang 17

Riemslootnieuws 669 15-09-2016. Jaargang 17 Riemslootnieuws 669 15-09- Jaargang 17 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl TSO: planning@dagendou.nl www.comperio.nl KDV en BSO Flexkids

Nadere informatie

Riemslootnieuws Jaargang 17

Riemslootnieuws Jaargang 17 Riemslootnieuws 685 26-1-2016 Jaargang 17 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl TSO: planning@dagendou.nl www.comperio.nl KDV en BSO Flexkidz

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

De jaarverslagen van de OV en de MR zullen we volgende week al bij het RSN doen.

De jaarverslagen van de OV en de MR zullen we volgende week al bij het RSN doen. Riemslootnieuws 675 03-11- Jaargang 17 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl TSO: planning@dagendou.nl www.comperio.nl KDV en BSO Flexkids

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 28

t Informantje schooljaar week 28 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 28 Agenda

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5.

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Nieuws over groep 5 Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Vandaag heeft de moeder van Maeva foto s van alle groepen gemaakt. Deze komen op onze schoolsite te staan. Deze agenda en

Nadere informatie

Nummer 7 3 oktober 2014 september 2014

Nummer 7 3 oktober 2014 september 2014 Agenda Nummer 7 3 oktober 2014 september 2014 8 oktober Voorleeswedstrijd 8 oktober Schoonmaakavond groepen 1 en 2, 19.00 uur 10 oktober 13.00 uur Opening bibliotheek 10 oktober Fiets-verlichting-controle

Nadere informatie

Nieuwsbrief. PBS informatieavond 16 september. Nieuws uit het team. Van school. Denkt u aan de startdag van morgen? In deze nieuwsbrief meer informa-

Nieuwsbrief. PBS informatieavond 16 september. Nieuws uit het team. Van school. Denkt u aan de startdag van morgen? In deze nieuwsbrief meer informa- Nieuwsbrief Denkt u aan de startdag van morgen? In deze nieuwsbrief meer informa- e! U doet toch ook mee! GEZELLIG!! I N D E Z E N I E U W S B R I E F O N D E R A N D E R E Vrije dagen Info-avond N U M

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

Volg ons nu ook op Twitter. In groep 1 mogen we welkom heten, Levi Slot en Thirza Dekker Levi en Thirza, veel plezier op de Vensterschool.

Volg ons nu ook op Twitter. In groep 1 mogen we welkom heten, Levi Slot en Thirza Dekker Levi en Thirza, veel plezier op de Vensterschool. Volg ons nu ook op Twitter Weeknieuws nr.9 4 november 2016 8 november OV-vergadering 8 november Oud papier 8 november Luizencontrole groep 1 9 november Luizencontrole 11 november St. Maartenoptocht 21

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr NIEUWS VANUIT DE SCHOOL

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Riemslootnieuws 768 24-01-2019 Jaargang 18 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Vorig schooljaar hebben we onder alle ouders en teamleden een enquête gehouden over

Nadere informatie

Welkom Yano en Naéli worden volgende week 4 jaar en komen dan bij ons in groep 1. We wensen Yano, Naéli en hun ouders veel plezier bij ons op school!

Welkom Yano en Naéli worden volgende week 4 jaar en komen dan bij ons in groep 1. We wensen Yano, Naéli en hun ouders veel plezier bij ons op school! OBS Zuid Wolvega Oranje Nassaulaan 51 8471 LL Wolvega 0561-615138 www.obszuid.nl directie@obszuid.nl NIEUWSBRIEF Schooljaar 2019-2020, nr. 3, 13 september 2019. Welkom Yano en Naéli worden volgende week

Nadere informatie

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen.

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen. 1 0 5 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. De informatieavond (middag) van vorige week donderdag is met groot enthousiasme ontvangen.

Nadere informatie

Zoals u deze week heeft kunnen lezen in de extra mail zal de school op vrijdag 15 maart gesloten blijven.

Zoals u deze week heeft kunnen lezen in de extra mail zal de school op vrijdag 15 maart gesloten blijven. Riemslootnieuws 769 07-02-2019 Jaargang 18 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Zoals u deze week heeft kunnen lezen in de extra mail zal de school op vrijdag 15

Nadere informatie

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school Vrijdag 11 november 2016 Weekbrief Activiteitenoverzicht 16 november Kinderraad (2 leerlingen groep 7/8) 23 en 29 november Oudergesprekken 5 december Sinterklaas Aanwezigheid directie / Meerschools Intern

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.5 28 september 2018

Nieuwsbrief nr.5 28 september 2018 Nieuwsbrief nr.5 28 september 2018 Inhoud: Afscheid juf Sonja Nieuwe kinderen Versiering school Kinderboekenweek Nieuws van Kind & Co Herhaling open scholen route Aanwezigheid directie Belangrijke data:

Nadere informatie

Nieuwsbrief groepen 3 week: 4

Nieuwsbrief groepen 3 week: 4 Nieuwsbrief groepen 3 week: 4 Wist je dat? - Kern 7 van Veilig Leren Lezen over piraten gaat en we dat thema erg leuk vinden. - Er de afgelopen 2 weken regelmatig lessen uitvielen, omdat we druk bezig

Nadere informatie

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September 1 30 augustus 13 september RKBS De Banier September Aan «titel» «naam», «groep» Colofon: R.K.B.S. De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Postadres: Postbus 19; 7890 AA Klazienaveen Telefoon: (0591)

Nadere informatie

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom! Vanaf dit schooljaar zit uw kind in groep 8, hartelijk welkom! In dit boekje gaan wij u en uw kind wat meer vertellen over het reilen en zeilen in 8a en

Nadere informatie

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken!

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Weekbrief 20 juni 2016 Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Eindvoorstelling Donderdag 30 juni is de jaarlijkse

Nadere informatie

Riemslootnieuws. Jaargang 16 29-10-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090. www.obsderiemsloot.nl.

Riemslootnieuws. Jaargang 16 29-10-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090. www.obsderiemsloot.nl. Riemslootnieuws 632 www.obsderiemsloot.nl. TSO aanmeldingen via planning@dagendou.nl Jaargang 16 29-10-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: riemsloot@dagendou.nl

Nadere informatie

Datum: Nummer:1

Datum: Nummer:1 Datum: 6-9-2013 Nummer:1 Beste ouders en of verzorgers Welkom in het schooljaar 2013-2014 We hebben een goede start gemaakt! Iedereen is veilig teruggekeerd van de vakantie en met frisse zin begonnen aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 17 november 2014

Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het duurt nog even en dan is het weer kerst. Leerlingen uit hogere groepen namen in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 juli

Nieuwsbrief 8 juli Nieuwsbrief 8 juli 2015-2016 Data: 9 juli: Oud Papier: succes deze laatste keer van het schooljaar! 11 juli: Tour de Funbus van 10.00-12.00 op school Prijs voor winnaar Fiets- en Loopweken! En dat is De

Nadere informatie

Veilig leren lezen Kern 1: ik - maan - roos vis

Veilig leren lezen Kern 1: ik - maan - roos vis Kern 1: ik - maan - roos vis Letters: m - r - v - i - s - aa - p - e Woorden: ik - maan - roos - vis - sok aan pen en Aan de hand van deze woorden leert uw kind de letters. Deze letters spreekt uw kind

Nadere informatie

MR vergadering Woensdag 13 januari is er geen medezeggenschapsraad vergadering.

MR vergadering Woensdag 13 januari is er geen medezeggenschapsraad vergadering. Weekbrief 11 januari 2016 Algemene mededelingen Ouderavond ouderbetrokkenheid dinsdag 12 januari De ouders/verzorgers die zich voor de kerstvakantie hebben opgegeven voor deze ouderavond hebben 4 januari

Nadere informatie

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet,

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet, Inhoud Nieuwsbrief: Agenda: 03-09 Peutergym 06-09 AC vergadering 20.00 uur 11-09 Informatieavond 19.30 uur 12-09 MR + SC 18-09 Pleinfeest 21-09 Speelgoedochtend groep 1/2 25-09 Schoolfotograaf Ouderspreekavond:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Maandag 12 september Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid Ramona / Marcha. Jarige(n) van de week. Nieuws uit de school

Nieuwsbrief. Maandag 12 september Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid Ramona / Marcha. Jarige(n) van de week. Nieuws uit de school Maandag 12 september 2016 Activiteitenoverzicht Nieuwsbrief 13 september Openingsviering in de kerk (start om 9.00 uur) 14 september Onderwijsmiddag Vlagtwedde (studiemiddag team) 20 september Informatiemiddag

Nadere informatie

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar Beste ouder(s)/verzorger(s), Dit is alweer de laatste INFO van dit schooljaar. Aankomende vrijdag zullen de kinderen een brief krijgen met de groepsindeling voor volgend schooljaar. We wensen u alvast

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 22 e jaargang, nr.4 12-09-2014 t Toetertje OBS De Schoener Wielen op het schoolplein De afgelopen week waren er ineens diverse kinderen die met een step, fietsje, skeelers of skateboard naar

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

d.d Algemeen nieuws

d.d Algemeen nieuws d.d. 28-02-2019 Algemeen nieuws Pasen: Op donderdag 18 april is het paasatelier. Wie zou ons deze dag kunnen en willen helpen. Als het mogelijk is graag de hele dag. U kunt zich hiervoor opgeven bij juf

Nadere informatie

Nieuwsflits OBS de Lamer nummer 1 schooljaar

Nieuwsflits OBS de Lamer nummer 1 schooljaar Start nieuwe schooljaar De verhalen van de fijne vakanties zijn weer uitgebreid besproken in de klassen. Zo te horen zijn deze omgevlogen. We hopen dat u net als uw kinderen heeft genoten van deze vrije

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Riemslootnieuws. Jaargang 16 20-08-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090. www.obsderiemsloot.nl.

Riemslootnieuws. Jaargang 16 20-08-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090. www.obsderiemsloot.nl. Riemslootnieuws 623 www.obsderiemsloot.nl. TSO aanmeldingen via planning@dagendou.nl Jaargang 16 20-08-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: riemsloot@dagendou.nl

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 10. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 10. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2016/2017 24-01-2017 Nummer: 10 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken - Opvang tijdens de 10 minuten gesprekken - Oudergesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 4 20 t/m 26 januari 2019

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 4 20 t/m 26 januari 2019 Nieuwsbrief Week 4 20 t/m 26 januari 2019 Van de directie Als school doen we mee aan een project van Kansrijke Groningers, waarin scholen door IturnIT begeleid worden digitale geletterdheid te integreren

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Kleine Wereld

Nieuwsbrief CBS De Kleine Wereld Februari 2013 Nieuwsbrief CBS De Kleine Wereld Margedagen 14-03-2013 middag 28-03-2013 na 14.00u 12-04-2013 alleen gr 1-4 04-06-2013 middag 04-07-2013 na 14.00u 05-07-2013 Wist u dat u uw kind bij ziekte

Nadere informatie

In deze eerst RSN even allemaal praktische zaken op een rijtje, zoals de margedagen,vakanties, gymtijden, aktiviteitenoverzicht voor 2016-2017 etc.

In deze eerst RSN even allemaal praktische zaken op een rijtje, zoals de margedagen,vakanties, gymtijden, aktiviteitenoverzicht voor 2016-2017 etc. Riemslootnieuws 666 Jaargang 17 26-8- www.obsderiemsloot.nl. TSO aanmeldingen via planning@dagendou.nl e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 10 oktober nr. 07

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 10 oktober nr. 07 10 oktober 2016 2016-2017 nr. 07 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Leerlingenraad Na de herfstvakantie gaan we weer van start met de vergaderingen van de leerlingenraad. De leerlingen hebben een briefje

Nadere informatie

Kalender januari en februari. Donderdag 11 februari Gastles Dode hoek groepen 7/8. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij)

Kalender januari en februari. Donderdag 11 februari Gastles Dode hoek groepen 7/8. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij) obs De Phoenix Week 4-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen zijn hard aan het werk aan hun Cito toetsen. Op vrijdag 19 februari zal uw kind zijn/haar rapport ontvangen. De week daarna zullen de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 oktober Beste ouders en verzorgers,

Nieuwsbrief 14 oktober Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Voordat we jullie en alle kinderen een fijne herfstvakantie toewensen, willen we nog het een en ander met jullie delen. De afgelopen weken hebben we met ons nieuwe team hard

Nadere informatie

Nieuwsbrief groepen 3 week: 6 Wist je dat?

Nieuwsbrief groepen 3 week: 6 Wist je dat? Nieuwsbrief groepen 3 week: 6 Wist je dat? - We alweer begonnen zijn aan kern 8 van Veilig Leren Lezen. - We al moeilijke letterklanken leren zoals de ng, sch, en woorden met 2 medeklinkers vooraan en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november nr. 05

Nieuwsbrief. 6 november nr. 05 Nieuwsbrief 6 2014 2014-2015 nr. 05 Beste ouders/ verzorgers, De herfstvakantie is weer achter de rug. De komende periode wordt een drukke, maar gezellige tijd. Binnenkort komen de eerste rapporten en

Nadere informatie

Weekbrief 4 juli Algemene mededelingen

Weekbrief 4 juli Algemene mededelingen Weekbrief 4 juli 2016 Algemene mededelingen Bedankt en succes Albert Boele wordt met ingang van het nieuwe schooljaar directeur op obs De Gouwaert in Goudswaard. Wij wensen Albert veel succes met zijn

Nadere informatie

Losse Entjes. Jaargang 24 no. 3 6 november 2015 (zie voor actuele mededelingen

Losse Entjes. Jaargang 24 no. 3 6 november 2015 (zie voor actuele mededelingen Losse Entjes Jaargang 24 no. 3 6 november 2015 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) Agenda 9 november Inloop middag lampionnen 1 december Inspectiebezoek 14 november Oud papier 4 december Sinterklaasfeest!

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. In de nieuwsbrief vindt u informatie, tips om thuis te oefenen en de leerdoelen. Handig om

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen In april hebben mogen we weer 3 nieuwe leerlingen verwelkomen bij ons op school.

Nieuwe leerlingen In april hebben mogen we weer 3 nieuwe leerlingen verwelkomen bij ons op school. Riemslootnieuws 649 www.obsderiemsloot.nl. TSO aanmeldingen via planning@dagendou.nl Jaargang 16 17-3- e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl

Nadere informatie

Maart Maandthema: 1 / 6

Maart Maandthema: 1 / 6 Maart 2017 Maandthema: 1 / 6 Belangrijke data: Woensdag 1 maart Dinsdag 14 maart Donderdag 30 maart Juf Petra is aanwezig op: wk 9 (27 feb-3 maart) wk 10 (6-10 maart) wk 11 (13-17 maart) wk 12 (20-24 maart)

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02 05 september 2016 2016-2017 nr. 02 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Onze nieuwe collega s stellen zich aan u voor. Even kennismaken.. Hallo allemaal! Graag wil ik mij even aan u voorstellen. Mijn naam

Nadere informatie

Huiswerk op de Sint Josephschool.

Huiswerk op de Sint Josephschool. Huiswerk op de Sint Josephschool. Informatiebrochure voor ouders / verzorgers. Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op de Sint Josephschool. We hopen

Nadere informatie

Riemslootnieuws. 587 Jaargang tel. nr

Riemslootnieuws. 587 Jaargang tel. nr Riemslootnieuws www.obsderiemsloot.nl. TSO aanmeldingen via planning@dagendou.nl 587 Jaargang 15 25-9-2014 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 Kdv en BSO Dag en dou email: riemsloot@dagendou.nl

Nadere informatie

Weekbrief 16 maart 2015

Weekbrief 16 maart 2015 Weekbrief 16 maart 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 16 maart krijgen de kinderen van groep 3 t/m 7 een uitnodiging mee voor de gespreksmiddag/avond op maandag 24 maart. De kinderen

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Weekbrief 12 oktober 2015

Weekbrief 12 oktober 2015 Weekbrief 12 oktober 2015 Algemene mededelingen Kijkavond/boekenmarkt Donderdag 15 oktober is er een kijkavond van 18.30-20.00 uur. Tijdens deze kijkavond is er ook een boekenmarkt. Volgens onderstaand

Nadere informatie

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie