Schooljaar september NIEUWSBRIEF nr. 4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schooljaar september NIEUWSBRIEF nr. 4"

Transcriptie

1 Schooljaar september 2016 NIEUWSBRIEF nr. 4 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr plaatsvinden. Vanaf staan we vaak allemaal op het plein en zijn dan dus minder goed bereikbaar. Probeert u het dan direct na uur nog eens. Belangrijke data Kijk ook op de agenda op de website voor alle data van het hele jaar Maandag 3 oktober Start Kinderboekenweekproject Maandag 3 oktober MARGE (alle kinderen s middags vrij). Groep 4 heeft wel het bezoek van de bibliotheek! Maandag 3 oktober MR vergadering Donderdag 13 oktober Afsluiting project Kinderboekenweek ( zie informatie in deze nieuwsbrief) Vrijdag 14 oktober Groep 7-8 Code-uur (programmeren) 15 t/m 23 oktober Herfstvakantie Schoolnieuws Juf Jildou heeft een dochter: Juliët! Op 1 september is Juliët geboren. Na een voorspoedige bevalling lag ze in de armen van juf Jildou. We hebben een prachtige kaart gekregen waar de 2 oudste zussen met hun nieuwe zusje in de armen zitten. We feliciteren Jildou en Michiel met hun prachtige dochter! Hiernaast de een foto van Juliët.

2 Kinderboekenweek Van 5 t/m 16 oktober is de Kinderboekenweek. Voor De Samensprong is dat natuurlijk aanleiding om allerlei speciale activiteiten en lessen te organiseren. Het thema is dit jaar Voor altijd jong! Opa s en Oma s spelen hierin een centrale rol. In de brief die meegezonden wordt met deze nieuwsbrief vindt u uitgebreide informatie. Jumbo spaaractie Wij hebben ons aangemeld voor de actie sparen voor je school. Bij aankoop van 10 bij de Jumbo, kunt u een voucher met een code krijgen. Deze kunt u zelf activeren. Mocht het niet lukken, dan kunt u de bonnetjes ook op school inleveren. Wij sparen voor buitenspeelmateriaal. Ons materiaal is zo langzamerhand wel aan vernieuwing toe, dus als u boodschappen doet bij de Jumbo, denk dan even aan onze kleuters. Wij vallen voor deze actie onder de regio Leek. Maandag margemiddag Maandagmiddag zijn alle leerlingen vrij. Het team gaat dan bezig met het uitwerken van Engels op onze school. Zoals u weet willen we Engels invoeren in groep 1 t/m 8. Uiteindelijk doel is om een officieel certificaat te halen en dan ook een officiële Vroeg Vreemde Talen Onderwijs Engels-school te worden (vvtoe school). Het totale traject duurt 3 schooljaren. In juni 2016 hebben we al de eerste stap gezet en maandag gaan we hiermee verder. Een deel van de middag besteden we aan het kiezen van een nieuwe methode Engels en het maken van afspraken over de invoering hiervan, het verder uitwerken van onze visie op goed Engels onderwijs en afspraken maken over het traject vvtoe. Het 2 e deel van de middag besteden we aan het vergroten van onze eigen vaardigheden. De taal komt aan bod bij Classroom English (specifieke woorden die je gebruikt tijdens de lessen) en ook allerlei tips om de lessen goed en leuk in te vullen.

3 Verkeer De verkeerswerkgroep is weer bijeen geweest. Arjan Janssens van de gemeente is met een plan gekomen waar we ons als werkgroep over hebben gebogen. Doel is de verkeersveiligheid voor de school te verbeteren. Om dit te bereiken is het plan om het straatbeeld te veranderen, zodat het overzichtelijker wordt. De parkeerhavens worden aangepast, zodat de fietsers en auto s minder door elkaar rijden. Ook wordt gekeken of de routes van en naar de oversteekplekken (bij de brigadiers) verbeterd kunnen worden, door een vrij kleine aanpassing van de stoepen. Om in aanmerking te komen voor een subsidie van de gemeente zal het plan worden ingediend bij de gemeente. We maken een redelijke goed kans. Een grote stap in de goede richting! Oud papier 1 oktober 2016 P. Muller B.J. Brouwer 5 november 2016 J. Brouwer M. Knevelman 3 december 2016 E. Blauw L. Verkerk 7 januari 2017 J.W. Hummel E. Jonker 4 februari 2017 R. de Haan B. Oostra 4 maart 2017 J. Hindriks B. Luinenburg 1 april 2017 B. Luchtenveld R. Lenselink 6 mei 2017 I. v.d Wal D. Tingen 3 juni 2017 G. Kuiper A. de Rue 1 juli 2017 J. Dijkstra T. Kootstra 5 augustus 2017 W. Piersma H. ten Duis Hoofdweg Boven 68 Dokter Beumerstraat 3 Oosterwoldseweg 50 Koudenburgerweg 2A Leeksterweg 30 Meidoornlaan 22 Dr. Beumerstraat 13 Berkenweg 14 Sl. de Bruïneweg 53 Opzienersweg 27 A Kerkstraat 23 Eikensingel 9 Laweystraat 19 Eikensingel 2 Hoofdweg Boven 51 Hoofdweg Boven 84 Hoofdweg-Boven 43 Mr. van Ekstraat 3A Ericastraat 15 Oosterwoldseweg 46 Snikke 5 Eikensingel Het oud papier wordt elke eerste zaterdag van de maand opgehaald. Om 8.45 uur staat de koffie klaar, om 9.00 is het vertrek op de vrachtwagen. Wilt u bij onverwachte verhindering zelf met iemand van deze lijst ruilen of een andere vervanger zoeken en dit doorgeven aan Bart Luchtenveld, tel.nr of Mail: bart-syta@home.nl. Verder willen wij u er nog op wijzen dat u verplicht bent tijdens het ophalen de oranje hesjes die de chauffeur u verstrekt te dragen!!! Eveneens dient u t.a.v. de bediening zijn opdrachten te volgen.

4 Schoolmaatschappelijk werk We hebben erg korte lijnen met het schoolmaatschappelijk werk. Martine Laan verzorgt dit voor It Twaspan. Aanmelding kan via onze ib-er (Jennie Schepers). Nieuws uit groep 1/2 Deze weken hebben we nog gewerkt aan het thema wonen. Ook hebben we bij groep 2 een begin gemaakt met letters. De K (kamer)en de M (muur)hebben we gedaan. Het is heel verrassend met welke woorden sommige kinderen aankomen. De letter van volgende week is de O van opa en oma. Elk kind mag een woord bedenken met de aangeboden letter en die komt dan op het bord. Daarna maken we een werkblad, waarbij we de letter op moeten zoeken en in de loop van de week wordt de letter zo nu en dan herhaald. De letters komen daarna aan de muur te hangen, zodat u ook kunt zien welke geweest zijn. Het thema wonen zijn we nu aan het afsluiten en volgende week starten we met de Kinderboekenweek. Het thema is Voor altijd jong en opa s en oma s staan centraal. Opa s of oma s die iets in de groep willen doen of vertellen zijn van harte welkom. Graag wel even van tevoren aanmelden Misschien zijn er ook wel opa s en oma s nieuwsgierig hoe het nu bij de kleuters gaat, ook zij mogen zich aanmelden. U kunt bijvoorbeeld denken aan voorlezen uit een oud boek, liedjes zingen van vroeger of iets vertellen over hoe het vroeger op school ging. Nieuws uit groep 3 Lezen Inmiddels zijn we begonnen met kern 2. Door de afwezigheid van juf Margo worden de toetsen van kern 1 verspreid over de week afgenomen. Dit leren de kinderen in kern 2: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog Bovenstaande letters en woorden komen aan bod in kern 2, deze woorden passen bij het thema Mijn lijf. Uw kind krijgt deze woorden aangeboden met behulp van een verhaal dat verteld wordt aan de hand van een reuzenboek. In dat verhaal moeten 2 kinderen naar zwemles, maar door een ongelukje komen ze daar niet terecht. Naast het uitbreiden van de letterkennis, werkt uw kind ook aan de vaardigheden die nodig zijn om te kunnen lezen: woorden in stukjes hakken (letters of klanken) en die stukjes weer aan elkaar plakken tot een woord. Met behulp van de tot nu toe geleerde letters kunnen ook andere woorden worden gemaakt dan bovenstaande woorden, bijvoorbeeld: vaar, kaas, pit, raam, boos. Dat is een ontdekkingsreis met steeds meer ontdekkingen en uitdagingen. Wat is er voor uw kind leuker dan thuis te laten zien wat het allemaal al kan? Het is belangrijk dat uw kind zelfvertrouwen krijgt bij het lezen. Spreek daarom altijd uw waardering uit over de leespogingen en de schrijfsels van uw kind, ook al gaat er nog wel eens iets mis. Op de site van Veilig Leren Lezen staan gratis spellen voor thuis. Hieronder een spel uitgelicht passend bij kern 2.

5 Spel 1: Stickers plakken Schrijf op een velletje met zelfklevende stickers een aantal keren de volgende woorden: oog - neus - buik - teen. Zet alle knuffels van uw kind bij elkaar. Laat uw kind de stickers op het juiste lichaamsdeel van de knuffeldieren plakken. Wellicht kan uw kind ook de volgende woorden al (spellend) lezen: poot - been - oor - kin. Deze woorden zijn immers samengesteld uit de letters die in kern 1 en 2 van Veilig Leren Lezen zijn aangeboden. U zult verbaasd zijn hoeveel stickers u nodig hebt! Voor meer spellen bij kern 2:

6 Verjaardag juf Mieke Iedereen heel erg bedankt voor de gezellige dag. Ik ben enorm verwend door alle kinderen. We hebben spelletjes gedaan passend bij het boek De Gruffalo, lekkere dingen gegeten en gedanst in de disco van groep 3! Kortom een zeer geslaagde ochtend. Nieuws uit groep 4-5 Gym: Op maandag en donderdag hebben wij gym. Vanwege het mooie weer hebben we van de week nog heerlijk buiten gegymd. We hebben diverse tikspelen met elkaar gedaan. Helaas blijkt dat niet iedereen gymkleding of schoenen mee heeft. Wilt u hier samen met uw kind om denken?

7 Creativiteit Tekenen en knutselen vinden de leerlingen in deze groep erg leuk. Zo heeft iedereen een mooie kat gemaakt van een stuk krant. Nu zijn we druk bezig om een bloem te maken van alle handen van de leerlingen. Samen werken we aan een mooi resultaat. Groep 4 Voorstelling Kinderboekenweek Aanstaande maandag 3 oktober van 14:00 15:00 uur is er een bijeenkomst van de bibliotheek voor de leerlingen van groep 4. De leerlingen zijn deze middag vrij, maar de kinderen willen vast wel graag naar deze bijeenkomst. Alle kinderen van groep 4 zijn dus van harte welkom om deze voorstelling te bekijken in de Samensprong. Juf Geeske is er om de kinderen op te vangen. Groep 5 Wereldoriëntatie Voor de leerlingen in groep 5 is aardrijkskunde en geschiedenis nieuw. Met aardrijkskunde zijn we bezig met het werken over de buurt. Zo weten de leerlingen wat voor gebouwen in een buurt staan, wat een plattegrond en legenda is en hoe ze iemand de weg kunnen wijzen op een plattegrond. Met geschiedenis werken we over het tijdperk jagers en boeren. We weten nu hoe de jagers en boeren een vuursteen gebruikten en hoe ze vuur maakten. Nieuws uit groep 5/6 Gymnastiek We vinden het heel belangrijk dat kinderen schoenen dragen tijdens de gymles. Dit in verband met de hygiëne. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de kinderen sportkleding meenemen: het gebeurt nu nog dat kinderen in dezelfde kleding weer op school zitten als waar ze net mee hebben gegymd! Wilt u daarop ook toezien? Geschiedenis Groep 5 werkt nu aan het thema van de boeren en de jagers; we hebben gezien hoe er vuur wordt gemaakt en hoe er vuistbijlen worden gemaakt van steen. Groep 6 zit midden in de Middeleeuwen en we hebben via het digibord een bezoekje gebracht aan een zeilschip van de VOC. We hebben ook opgezocht dat er hele dure producten, zoals thee en nootmuskaat, mee werden vervoerd. Op dinsdag 4 oktober hebben we hiervan een repetitie. Een samenvatting van de lesstof hebben de kinderen inmiddels mee naar huis gekregen. Blazersklas Woensdag 29 september zijn we dan echt van start gegaan met de blazersklas van groep 5. Het aantal kinderen dat saxofoon heeft gekozen ligt ongeveer gelijk met het aantal dat wil leren trompetspel.

8 Nieuws uit groep 7/8 Comprix sportdag groep 8. De leerlingen van groep 8 moesten al vroeg op school zijn. De Comprix Sportdag stond op het programma en zo zijn we om uur naar Gorredijk vertrokken. Na de warming-up stonden er 3 ronden vol activiteiten te wachten. Voor ons waren dit: boogschieten, dansen en de circus-school. Andere scholen deden weer andere activiteiten. Bij het boogschieten was het even wennen aan de techniek, maar daarna werden de borden veelvuldig geraakt. Het tweede onderdeel was een clinic dansen. De jongens en meisjes hebben hier met veel enthousiasme een dans aangeleerd gekregen. Als laatste stond de circus-school ons te wachten. Een mevrouw verwelkomde ons en de vele klaarstaande attributen zagen er verleidelijk uit. We mochten gelijk beginnen en alle materialen werden ingezet. Met de nodige tips en tools werden er al echte artiesten gecreëerd. De ochtend werd afgesloten met een gezamenlijke lunch en een presentje in de vorm van een T-shirt. We kunnen terug kijken op een leuke sportieve dag. Helden Mensen die de wereld mooier maakten De leerlingen van groep 7-8 zijn vanochtend naar Oosterwolde geweest voor een ontmoeting met kinderboekenschrijfster Janny van der Molen. Het thema was helden. Wanneer ben je een held? Welke eigenschappen moet een held bezitten? Kortom wie zijn helden? De kinderen mochten op deze vragen een eigen antwoord geven. Haar boek 'Helden - Mensen die de wereld mooier maakten' stond centraal in deze ontmoeting. Aan de hand van twee verhalen over "helden" is er invulling aan het thema gegeven. De eerste persoon was Florence Nightingale. Deze Britse veelvuldige vrouw is bekend geworden als grondlegger van de moderne verpleegkunde. We werden meegenomen door Janny in de geschiedenis die ons bracht naar de slagvelden in Turkije, waar Florence werkte in een hospitaal. De tweede persoon is minder bekend, maar hetgeen waarvoor ze streed heeft minstens zoveel impact gehad op de mensheid. De zwarte Rosa Parks weigerde in 1955 haar plaats in de bus af te staan een blanke medereiziger. Dominee Martin Luther King reageerde hierop met een geslaagde busboycot. Het verzet tegen de rassenscheiding bereikte hiermee een nieuw hoogtepunt. We hebben een leerzame ochtend beleefd, waarin de kinderen de ruimte kregen voor eigen inbreng en ideeën over het thema "helden".

9 Voortgezet Onderwijs. De voorlichting over het voortgezet onderwijs begint alweer los te komen. Zodra ik informatie krijg van de scholen voor het VO zal ik deze vermelden in de nieuwsbrief bij groep 7/8 en de beschikbare materialen aan de leerlingen meegeven. Het schema zal steeds aangevuld worden en in elke nieuwsbrief vermeld staan. Daarnaast wil ik ouders/verzorgers er ook op attenderen zelf de internetsites van de scholen in de gaten te houden met betrekking tot informatie. Voorlichting over het Voortgezet Onderwijs. Op diverse scholen voor het voortgezet onderwijs (VO) begint binnenkort de voorlichting aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit groep 8 of eventueel groep 7. Op alle scholen worden informatieavonden gehouden voor ouders/verzorgers. Daarnaast worden voor ouders en kinderen ook open dagen georganiseerd. Hieronder een lijst met daarop de data voor de verschillende VO scholen. Oktober. Donderdag 27 oktober 2016: Sneak Preview Dr. Nassau College Norg uur. Maandag 31 oktober 2016: Lwoo-informatieavond voor ouders/verzorgers groep 8 Stellingwerf College Oosterwolde 19:30 uur. November. Woensdag 2 november 2016: Open lessen CSG Liudger Waskemeer uur. Woensdag 2 november 2016: Activiteitenmiddag RSG De Borgen Leek/Roden. Donderdag 3 november 2016: Voorlichtingsavond voor ouders/verzorgers van kinderen uit groep 8 CSG Liudger Waskemeer uur. Maandag 21 november 2016: Informatieavond voor ouders/verzorgers groep 8 Stellingwerf College Oosterwolde 19:30 uur. December. Woensdag 7 december 2016: Informatieavond ouders groep 8 Dr. Nassau College Norg uur. Donderdag 8 december 2016: Voorlichting verrijkt en versneld VWO voor ouders/verzorgers en leerlingen groep 8 Stellingwerf College Oosterwolde uur. Januari. dinsdag 10 januari 2017: Doemiddag Dr. Nassau College Norg uur. Donderdag 19 januari en vrijdag 20 januari 2017: Doe-dagen Nijeborg Leek (BB, KB en Tl). Woensdag 25 januari 2017: Open huis Nijeborg Leek (BB, KB en Tl) tot uur. Vrijdag 27 januari 2017: Open huis Lindenborg Leek (Havo,Ath. En Gym.). Dinsdag 24 januari 2017: Open dag Dr. Nassau College Norg uur. Woensdag 25 januari 2017: Open Dag Stellingwerf College Oosterwolde uur. Februari. Woensdag 1 februari 2017: Open Huis CSG Liudger Waskemeer uur. Woensdag 8 februari 2017: Doemiddag Dr. Nassau College Norg uur. Juni. Woensdag 21 juni 2017: Kennismaking voor nieuwe leerlingen en hun ouders/verzorgers CSG Liudger Waskemeer leerlingen van uur en ouders/verzorgers vanaf uur. Donderdag 29 juni 2017: Ontvangst nieuwe brugklasleerlingen en ouders Stellingwerf College Oosterwolde uur Juli. Woensdag 12 juli 2017: kennismakingsmiddag RSG De Borgen Leek/Roden.

10 Nieuws van de Samensprong Tussenschoolse opvang De TSO wordt georganiseerd door Voor dag en Dou. Om gebruik te kunnen maken van de TSO, dient u uw kind(eren) eenmalig aan te melden bij Voor dag en Dou. U meldt uw kind aan via het aanmeldformulier op onze website. Na de aanmelding ontvangt u een bevestiging. Wanneer uw kinderen op vaste dagen komen, geeft u dit aan op het aanmeldformulier. U hoeft dan verder niets te doen. Wanneer uw kind(eren) op wisselende dagen komen, geeft u dit door via telefoon: of door een mail te sturen naar planning@dagendou.nl Het is voor ons van belang dat wij weten wanneer uw kind(eren) op de TSO aanwezig is. Overmacht buiten beschouwing gelaten, verzoeken wij u daarom dringend de aanwezigheid van uw kind(eren) tijdig aan ons door te geven. TSO Coördinator: Lisa Abbott van Veenen Administratie: Lisa Abbott van Veenen Adres: Bareldsburglaan 4-5 Postcode/plaats: 8431 AM te Oosterwolde Telefoon: Mail: planning@dagendou.nl Website: Speel-o-theek de Flierefluit organiseert weer een Kinderkleding & Speelgoedbeurs Datum : Zaterdag 1 oktober Tijd : van uur Plaats : Dorpshuis De Enter in Haulerwijk Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis! Er is veel aanbod van kinderkleding, speelgoed, kinderboeken en babyartikelen. Leuk voor (aanstaande) ouders, grootouders, gastouders, oppas of andere nieuwsgierigen. De speel-o-theek verkoopt hier zelf ook afgeschreven speelgoed!!! Tevens hebben wij een leuke AANBIEDING om nu lid te worden. Deze aanbieding geldt nu al. Wil je zelf met spullen komen staan, er is nog plek. Mail dan voor meer info met flierefluit@scala-welzijn.nl of bel

Schooljaar december NIEUWSBRIEF nr. 10

Schooljaar december NIEUWSBRIEF nr. 10 Schooljaar 2016-2017 22 december 2016 NIEUWSBRIEF nr. 10 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Schooljaar maart NIEUWSBRIEF nr. 14

Schooljaar maart NIEUWSBRIEF nr. 14 Schooljaar 2016-2017 2 maart 2017 NIEUWSBRIEF nr. 14 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Schooljaar december NIEUWSBRIEF nr. 9

Schooljaar december NIEUWSBRIEF nr. 9 Schooljaar 2016-2017 8 december 2016 NIEUWSBRIEF nr. 9 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 7

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 7 Schooljaar 2016-2017 10 november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Schooljaar oktober NIEUWSBRIEF nr. 6

Schooljaar oktober NIEUWSBRIEF nr. 6 Schooljaar 2016-2017 27 oktober 2016 NIEUWSBRIEF nr. 6 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Schooljaar februari NIEUWSBRIEF nr. 12

Schooljaar februari NIEUWSBRIEF nr. 12 Schooljaar 2016-2017 12 februari 2017 NIEUWSBRIEF nr. 12 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 9 juni 2016. NIEUWSBRIEF nr. 19

Schooljaar 2015-2016 9 juni 2016. NIEUWSBRIEF nr. 19 Schooljaar 2015-2016 9 juni 2016 NIEUWSBRIEF nr. 19 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Schooljaar februari NIEUWSBRIEF nr. 9

Schooljaar februari NIEUWSBRIEF nr. 9 Schooljaar 2017-2018 1 februari 2018 NIEUWSBRIEF nr. 9 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Schooljaar februari NIEUWSBRIEF nr. 10

Schooljaar februari NIEUWSBRIEF nr. 10 Schooljaar 2017-2018 15 februari 2018 NIEUWSBRIEF nr. 10 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Schooljaar 2016-2017 14 september 2016. NIEUWSBRIEF nr. 3

Schooljaar 2016-2017 14 september 2016. NIEUWSBRIEF nr. 3 Schooljaar 2016-2017 14 september 2016 NIEUWSBRIEF nr. 3 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Schooljaar januari NIEUWSBRIEF nr. 8

Schooljaar januari NIEUWSBRIEF nr. 8 Schooljaar 2017-2018 18 januari 2018 NIEUWSBRIEF nr. 8 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 8

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 8 Schooljaar 2016-2017 24 november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 8 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Schooljaar maart NIEUWSBRIEF nr. 11

Schooljaar maart NIEUWSBRIEF nr. 11 Schooljaar 2017-2018 15 maart 2018 NIEUWSBRIEF nr. 11 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 18 februari 2016. NIEUWSBRIEF nr. 13

Schooljaar 2015-2016 18 februari 2016. NIEUWSBRIEF nr. 13 Schooljaar 2015-2016 18 februari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 13 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 5

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 5 Schooljaar 2017-2018 23 november 2017 NIEUWSBRIEF nr. 5 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Schooljaar april NIEUWSBRIEF nr. 13

Schooljaar april NIEUWSBRIEF nr. 13 Schooljaar 2017-2018 12 april 2018 NIEUWSBRIEF nr. 13 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Schooljaar oktober NIEUWSBRIEF nr. 3

Schooljaar oktober NIEUWSBRIEF nr. 3 Schooljaar 2017-2018 12 oktober 2017 NIEUWSBRIEF nr. 3 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 17 september 2015. NIEUWSBRIEF nr. 3

Schooljaar 2015-2016 17 september 2015. NIEUWSBRIEF nr. 3 Schooljaar 2015-2016 17 september 2015 NIEUWSBRIEF nr. 3 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Kern 2: teen - een - neus - buik - oog. Spellen bij kern 2. In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog

Kern 2: teen - een - neus - buik - oog. Spellen bij kern 2. In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog Kern 2: teen - een - neus - buik - oog In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog De letters i - m - r - v - s aa - p e zijn bekende letters geworden. De letters

Nadere informatie

Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 03 27 september 2013

Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 03 27 september 2013 PCBS De Rank J. van Goyenstraat 4 3181 HE Rozenburg 0181-214972 www.pcbsderank.nl info@pcbsderank.vcodekring.nl Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 03 27 september 2013 De nieuwsbrief wordt voortaan digitaal

Nadere informatie

Schooljaar maart NIEUWSBRIEF nr. 12

Schooljaar maart NIEUWSBRIEF nr. 12 Schooljaar 2017-2018 29 maart 2018 NIEUWSBRIEF nr. 12 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Saenparel INFO 06-10-2014-27-10-2014

Saenparel INFO 06-10-2014-27-10-2014 Saenparel INFO 06-10-2014-27-10-2014 Agenda: Wo 07-10 Herfstwandeling groep 1/2 van 10.00-12.00 uur Do 09-10 Excursie groep 7 8 naar Boerderij Ma t/m vr 13-10 t/m 17-10 Herfstvakantie Ma 20-10 Ouderraad

Nadere informatie

Schooljaar juni NIEUWSBRIEF nr. 18

Schooljaar juni NIEUWSBRIEF nr. 18 Schooljaar 2017-2018 21 juni 2018 NIEUWSBRIEF nr. 18 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. * De volgorde waarin de kinderen optreden wordt tijdens het oefenen bepaald. De Woensdag 26 september hebben we een

Nieuwsbrief. * De volgorde waarin de kinderen optreden wordt tijdens het oefenen bepaald. De Woensdag 26 september hebben we een OBS Heidepolle Paulus Potterstraat 13 8471 VM Wolvega 0561-614262 directie@heidepolle.nl www.heidepolle.nl Nieuwsbrief Circusproject * De volgorde waarin de kinderen optreden wordt tijdens het oefenen

Nadere informatie

1 september Algemeen nieuws. Inhoud:

1 september Algemeen nieuws. Inhoud: 1 september 2016 Inhoud: Nieuws 2 Nieuwsbrief 2 Aanwezigheid directie 2 Bewegen 3 Agenda 3 Kalender 3 Welkom Nieuwe leerlingen: 5 LUIZENCONTROLE 5 Tussenschoolse opvang 6 Algemeen nieuws 1 Nieuws Een nieuw

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 28 september 2016

Nieuwsbrief 4 28 september 2016 Nieuwsbrief 4 28 september 2016 Belangrijke data 28-09 Start Kinderpostzegelactie 28-09 Algemene ledenvergadering ouderraad, aanvang: 20.30 u. 03-10 Studiedag, alle leerlingen vrij 05-10 Start Kinderboekenweek

Nadere informatie

Belangrijke data. Algemeen. 22 september Lezen in de vakantie

Belangrijke data. Algemeen. 22 september Lezen in de vakantie 22 september 2016 Belangrijke data 23 september: Leerlingenraad 26 september: Start verkeersweek 29 september: Op voeten en fietsen dag 4 oktober: Informatieavond groep 3 en 8. Aanvang 19.00 uur 5 oktober:

Nadere informatie

1. Informatie van het team

1. Informatie van het team Nieuwsbrief schooljaar 2016-2017 30 september 2016 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderdelen: 1. Informatie van het team 2. Informatie uit de groepen 3. Verjaardagen tot de volgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 4

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 4 Schooljaar 2017-2018 9 november 2017 NIEUWSBRIEF nr. 4 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

PBS les van de week. Toiletten

PBS les van de week. Toiletten 7-09-2018 Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op vrijdag 14 september 2018. De nieuwsbrief staat op onze site www.kompasassen.nl. PBS les van de week De les die

Nadere informatie

Paulus-Weekbrief 6. Weekbrief 02-10-2015. Informatieavond 01-10-2015

Paulus-Weekbrief 6. Weekbrief 02-10-2015. Informatieavond 01-10-2015 Paulus-Weekbrief 6 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 Schooljaar 2015-2016 Week 40 Weekbrief 02-10-2015

Nadere informatie

Veilig leren lezen Kern 1: ik - maan - roos vis

Veilig leren lezen Kern 1: ik - maan - roos vis Kern 1: ik - maan - roos vis Letters: m - r - v - i - s - aa - p - e Woorden: ik - maan - roos - vis - sok aan pen en Aan de hand van deze woorden leert uw kind de letters. Deze letters spreekt uw kind

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Beste ouders/verzorger(s), Het is alweer bijna herfstvakantie. Deze valt vroeg dit jaar, maar een weekje vrij is vast welkom voor de kinderen. Voor

Nadere informatie

Gym. Studiedag Beelddenken vrijdag 29 september. Beste ouders, Allemaal een fijn weekend! Vriendelijke Groeten, Team Weemewereld

Gym. Studiedag Beelddenken vrijdag 29 september. Beste ouders, Allemaal een fijn weekend! Vriendelijke Groeten, Team Weemewereld Nieuwsbrief 4 maandag 25 vrijdag 29 september Beste ouders, 4 Allemaal een fijn weekend! Vriendelijke Groeten, Team Weemewereld Gym We hebben al een aantal keer gegymd in de sportzaal en merken dat nog

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

7 oktober 2016 Schoolstraat XV - Donkerbroek. 12 oktober voorleeswedstrijd 15 t/m 23 oktober herfstvakantie

7 oktober 2016 Schoolstraat XV - Donkerbroek. 12 oktober voorleeswedstrijd 15 t/m 23 oktober herfstvakantie 5 7 oktober 2016 Schoolstraat 15 8435 XV - Donkerbroek 12 oktober voorleeswedstrijd 15 t/m 23 oktober herfstvakantie Teldatum Op 1 oktober 2016 waren er 111 leerlingen op t Startblok. Deze teldatum is

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf 12.00 uur vrij Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Donderdag 8 november Schoolontbijt Maandag 13 november Koffie

Nadere informatie

Groep 3 : Na een lekkere lange zomervakantie zijn we alweer een poos hard aan het werk. Hieronder vindt u de doelen waar wij in groep 3 aan werken.

Groep 3 : Na een lekkere lange zomervakantie zijn we alweer een poos hard aan het werk. Hieronder vindt u de doelen waar wij in groep 3 aan werken. Groep 3 : Na een lekkere lange zomervakantie zijn we alweer een poos hard aan het werk. Hieronder vindt u de doelen waar wij in groep 3 aan werken. Veilig leren lezen Maandag 21 september zijn we begonnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. PBS informatieavond 16 september. Nieuws uit het team. Van school. Denkt u aan de startdag van morgen? In deze nieuwsbrief meer informa-

Nieuwsbrief. PBS informatieavond 16 september. Nieuws uit het team. Van school. Denkt u aan de startdag van morgen? In deze nieuwsbrief meer informa- Nieuwsbrief Denkt u aan de startdag van morgen? In deze nieuwsbrief meer informa- e! U doet toch ook mee! GEZELLIG!! I N D E Z E N I E U W S B R I E F O N D E R A N D E R E Vrije dagen Info-avond N U M

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 september 2015

Nieuwsbrief groep 3 september 2015 Nieuwsbrief groep 3 september 2015 Hierbij ontvangt u de tweede nieuwsbrief. Wij houden u graag op de hoogte van het reilen en zeilen in de groep. Mist u iets in deze nieuwsbrief dan horen we dit graag.

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Algemene informatie. SOS formulieren Verzoek de SOS formulieren deze week te retourneren zodat data verwerkt kan worden!

Algemene informatie. SOS formulieren Verzoek de SOS formulieren deze week te retourneren zodat data verwerkt kan worden! Datum: 10-09-2018 Nieuwsbrief: 02 Algemene informatie Info verbouwing De ouders van school maar ook de inwoners van Aadorp zijn benieuwd naar de plannen van bouw en verbouw aan de Albardastraat. Ook Tubantia

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie Nieuwsbrief 3 Agenda 30 sept. Dag van de Westlandse Techniek, groepen 7 en 8 3 okt. Middag en avond Startgesprekken Themabijeenkomst Leesplezier Deze week opa en oma activiteiten 5 okt. Middag en avond

Nadere informatie

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016 Uithoornse Spelen! Agenda Uithoornse Spelen groepen 7 en 8 woensdag 1 juni 2016 Avondvierdaagse ma. 6

Nadere informatie

KBS NOORDERPOORT NIEUWSBRIEF 9 12 januari tot en met 26 januari 2018

KBS NOORDERPOORT NIEUWSBRIEF 9 12 januari tot en met 26 januari 2018 INFORMATIEAVOND, KIJKOCHTEND EN INSCHRIJF DAG Beste ouders/verzorgers Hoewel het schooljaar pas begonnen is, kijken we toch al vooruit naar schooljaar 2018-2019. En niet alleen wij kijken vooruit, maar

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) GELUKKIG NIEUWJAAR Namens het team van de Gerardus Majella wensen wij u en uw gezin een gelukkig en gezond 2017. Wij hebben er weer veel zin in! Na een leuke start op het

Nadere informatie

STUDIEDAG: Op maandag 24 oktober hebben de kinderen de hele dag vrij. De leerkrachten hebben dan een studiedag.

STUDIEDAG: Op maandag 24 oktober hebben de kinderen de hele dag vrij. De leerkrachten hebben dan een studiedag. 26 september 2016 Nummer 3 (week 39) AGENDA 04 oktober 05 oktober 07 oktober 10 oktober 13 oktober 17 t/m 24 oktober Dierendag Groep 7 techniek 08.45-11.45 uur Dag van de leerkracht Groep 8 techniek 08.45-11.45

Nadere informatie

Dinsdag 17 oktober 2017 Informatieavond over het verbetertraject

Dinsdag 17 oktober 2017 Informatieavond over het verbetertraject Dinsdag 17 oktober 2017 Informatieavond over het verbetertraject Woensdag 18 oktober 2017 Boekenmarkt Donderdag 19 oktober 2017 afsluiting kinderboekenweek Vrijdag 20 oktober 2017 Koffie met directie,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12.

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12. Nieuwsbrief 30 mei 2017 Vanuit de directie: Belangrijke data Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de een na laatste nieuwsbrief. Dat betekent dat we het einde van het schooljaar al naderen. Nog

Nadere informatie

De Globe Te laat komen

De Globe Te laat komen Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 september 2016

Nieuwsbrief groep 3 september 2016 Nieuwsbrief groep 3 september 2016 Nieuws uit de groep: De eerste kern van veilig leren lezen is alweer afgerond. In de eerste vier weken hebben de kinderen al acht woorden leren lezen en kennen zij al

Nadere informatie

Weekbericht van 3 oktober Algemeen:

Weekbericht van 3 oktober Algemeen: Weekbericht van 3 oktober 2016 Algemeen: Informatie avond nieuwe stijl: Op woensdagavond 5 oktober wordt de informatie avond voor de groepen 1 t/m 8 gehouden. U bent van 18.00 uur tot 19.30 uur van harte

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek ASJEMENOU Foto s U kunt foto s van de opening van de Kinderboekenweek, het voorlezen door groep 8 bij de kleuters en de 1e opa en oma middag, vinden op onze website in het album Kinderboekenweek. Kinderboekenweek

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

In de bijlage een brief namens het bestuur van Comprix, met uitleg over de nieuwe naam en het logo.

In de bijlage een brief namens het bestuur van Comprix, met uitleg over de nieuwe naam en het logo. Riemslootnieuws 668 08-09- Jaargang 17 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl TSO: planning@dagendou.nl www.comperio.nl KDV en BSO Flexkids

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN OBS DE HOEKSTIEN NUMMER: Hegedyk 44 DATUM: GV Luxwoude MAIL:

NIEUWSBRIEF VAN OBS DE HOEKSTIEN NUMMER: Hegedyk 44 DATUM: GV Luxwoude MAIL: NIEUWSBRIEF VAN OBS DE HOEKSTIEN NUMMER: 4 2018-2019 Hegedyk 44 DATUM: 12-10-2018 8405 GV Luxwoude MAIL: directeur@hoekstien.nl Tel: 0513-529555 WEBSITE: www.hoekstien.nl Agenda Maandag 15 oktober Nascholing

Nadere informatie

Schoolfotograaf Vrijdag 15 september komt de schoolfotograaf weer langs. Broertjes en zusjes mogen vanaf uur op de foto.

Schoolfotograaf Vrijdag 15 september komt de schoolfotograaf weer langs. Broertjes en zusjes mogen vanaf uur op de foto. 21 juli 2017 (nr 11) Zomerfeest Wat was het weer een geslaagd en gezellig zomerfeest! Ouders van de Stuurluigroep, ook via deze weg dank jullie wel voor het organiseren! Mochten er trouwens ouders zijn,

Nadere informatie

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Volgende week zijn er twee thema's aan de orde: de week van de opvoeding en de Kinderboekenweek. Dat is veel. Toch hebben

Nadere informatie

Riemslootnieuws 669 15-09-2016. Jaargang 17

Riemslootnieuws 669 15-09-2016. Jaargang 17 Riemslootnieuws 669 15-09- Jaargang 17 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl TSO: planning@dagendou.nl www.comperio.nl KDV en BSO Flexkids

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

24 augustus 2108 schooljaar

24 augustus 2108 schooljaar Braninknieuws 1 24 augustus 2108 schooljaar 2018-2019 Weekagenda Komt eraan 27 augustus 30 augustus 10 september 11 september Opening schooljaar, 8.45-9.30 uur inloop in de hal, koffie en thee en informeel

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 23 oktober 2016 / NUMMER 9

WEEKBRIEF. 23 oktober 2016 / NUMMER 9 WEEKBRIEF 23 oktober 2016 / NUMMER 9 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Op de valreep toch nog een nieuwsbrief. Na een heerlijke week met echt herfstweer, mogen we weer aan de slag met elkaar.

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

Informatieavond OBS De Zevensprong Groep 5

Informatieavond OBS De Zevensprong Groep 5 Informatieavond OBS De Zevensprong Groep 5 Even voorstellen Jeanine Sparnaaij Werkdagen: maandag, dinsdag of maandag, donderdag Liesbeth Mulckhuyse zie dagen Jeanine Jos Broer Werkdagen: woensdag, donderdag,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 15 september 2017

Nieuwsbrief. 15 september 2017 Nieuwsbrief 2 15 september 2017 Vanuit de kinderopvang Na een fijne zomer zijn we op de BSO gestart met 3 groepen. Het was even wennen, maar we merken dat de kinderen en u als ouders zo langzamerhand weten

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd!!

Van harte gefeliciteerd!! Oktober 2016 - nummer 3 Belangrijke data Vrijdag 14 oktober Afsluiting KinderBoekenWeek- Open Podium 1 Dinsdag 18 oktober Licht aan actie (meer info verderop in de nieuwsbrief) Kinderen uit groep 4 t/m

Nadere informatie

Weekjournaal nr

Weekjournaal nr nr. 3 2018-2019 Juf Cobie Vanmorgen kregen we de mededeling van juf Cobie dat haar vader is overleden. Wij wensen juf Cobie en haar familie heel veel sterkte toe de komende tijd. Sportdag groep 8 Vrijdag

Nadere informatie

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden Feest van Geven en Ontvangen

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden   Feest van Geven en Ontvangen No.7 8 december 2017 CBS De Schutse 0591-37 18 98 Paardelandsdrift 9 info@cbsdeschutse.nl 7854 PR Aalden www.cbsdeschutse.nl Feest van Geven en Ontvangen Kerstviering De activiteitencommissie en de leerkrachten

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 3 17 oktober 2012

Nieuwsbrief nummer 3 17 oktober 2012 Nieuwsbrief nummer 3 17 oktober 2012 Locatie Aalderinkshoek Apollolaan 1C 7604 EH Almelo Tel: 0546-819348 Locatie Haghoek Haghoeksweg 39 7602 XZ Almelo Tel: 0546-865366 directie@triangel-almelo.nl www.triangel-almelo.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Belangrijke data. Schoolse zaken. Uit de groepen. Week t/m 23 juni 2018

Nieuwsbrief. Belangrijke data. Schoolse zaken. Uit de groepen. Week t/m 23 juni 2018 Nieuwsbrief Week 25 17 t/m 23 juni 2018 Belangrijke data Maandag 18 juni: schoolreis groep 3/4. Dinsdag 19 juni: schoolpleinactiviteiten. Woensdag 20 juni schoolreis groep 1/2. Woensdag 20 juni: uitloopmoment.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 september Kinderboekenweek 2016

Nieuwsbrief 23 september Kinderboekenweek 2016 Openbare Basisschool Est Dorpsstraat 3 4185 NA EST www.obsest.nl directie@obsest.nl Nieuwsbrief 23 september 2016 Kinderboekenweek 2016 Tijdens de Kinderboekenweek 2016 staan opa s en oma s centraal onder

Nadere informatie

Agenda. Gefeliciteerd! Algemeen

Agenda. Gefeliciteerd! Algemeen 30-09-2016 Agenda Wo. 05-10: Studiedag, de kinderen zijn vrij Do. 06-10: Start van de kinderboekenweek Di. 11-10: Hulpouderavond Vr. 21-10: Begin van de herfstvakantie. Kinderen zijn om 12.30 uur uit!

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar Kalender (ouders/verzorgers) Schooljaar 2017 2018 Molenweg 1 91 JD Roden 0-5017434 www.demarke-roden.nl september 2017 week 36 1 e schooldag Inloop ouders 8:15 8:45 uur Deze week Juf Anneke jarig 07 Juf

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 1 oktober 2013 Project Kinderhulp

Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 1 oktober 2013 Project Kinderhulp Belangrijke data: Woensdag 2 oktober t/m zaterdag 12 oktober: Kinderboekenweek met als thema Klaar voor de start. Woensdag 2 oktober: verenigingsbrede studiedag over PR en imago. ALLE KINDEREN ZIJN VRIJ.

Nadere informatie

Nieuwsflits OBS de Lamer nummer 3 schooljaar

Nieuwsflits OBS de Lamer nummer 3 schooljaar Kinderboekenweek Afgelopen woensdag hebben we een mooie start gemaakt met de Kinderboekenweek. Met de hele school naar het Terra. Wat hebben de leerlingen een mooie ochtend gehad. Hieronder een kleine

Nadere informatie

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen 23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener Algemeen Wennen We zijn inmiddels alweer 2 weken aan de slag en iedereen heeft zijn draai wel zo n beetje gevonden. Natuurlijk is

Nadere informatie

, # 2 / 23 september 2016

, # 2 / 23 september 2016 2016-2017, # 2 / 23 september 2016 Terugblik fusiefeest We kunnen terugblikken op een prachtig fusiefeest! Allereerst de opening door alle leerlingen van obs De Veenvlinder met de zogenaamde klapdans.

Nadere informatie

Nr. 5 8 januari Agenda. Korte Terugblik. Open morgen nieuwe leerlingen. Groepsnieuws. Geboren

Nr. 5 8 januari Agenda. Korte Terugblik. Open morgen nieuwe leerlingen. Groepsnieuws. Geboren Beste lezers van deze nieuwsbrief Namens het team van de Schimmelpenninck van der Oye wens ik u en jullie een gezegend 2014 toe. Na een heerlijke kerstvakantie zijn wij vanmorgen uitgerust en vol enthousiasme

Nadere informatie

Let op! Eerder uit op woensdag 16 november. Flessenactie Oudervereninging. Versiercommissie ALGEMEEN

Let op! Eerder uit op woensdag 16 november. Flessenactie Oudervereninging. Versiercommissie ALGEMEEN ALGEMEEN Let op! Eerder uit op woensdag 16 november Op woensdag 16 november is de school een uur eerder uit, om 11.30 uur dus. Wij zijn volop bezig met de inrichting van onze nieuwe school en hebben daar

Nadere informatie

d.d Algemeen nieuws

d.d Algemeen nieuws d.d. 28-02-2019 Algemeen nieuws Pasen: Op donderdag 18 april is het paasatelier. Wie zou ons deze dag kunnen en willen helpen. Als het mogelijk is graag de hele dag. U kunt zich hiervoor opgeven bij juf

Nadere informatie

okt Geachte ouders,

okt Geachte ouders, okt. 2016 www.finnjol.nl Geachte ouders, Enkele mededelingen: 1. Team: Uit de sollicitatieprocedure voor groep 5/6 en 7/8 is helaas nog geen geschikte kandidaat naar voren gekomen. Wij zoeken samen met

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Beste ouders/verzorgers, Wanneer ik aan deze nieuwsbrief begin is de maand februari

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5. Bureau Halt

Nieuwsbrief Nr. 5. Bureau Halt Nieuwsbrief Nr. 5 Belangrijke data Maandag 4 feb. Uitreiking School op Seef label Woensdag 13 feb. Studiedag: alle kinderen vrij! Donderdag 14 feb. Speelgoedmiddag groep 1/2 Vrijdag 22 feb. Rapporten mee

Nadere informatie

Formatie Twee week geleden heeft u al het formatieplaatje kunnen zien voor komend schooljaar.

Formatie Twee week geleden heeft u al het formatieplaatje kunnen zien voor komend schooljaar. Riemslootnieuws 749 12-07-2018 Jaargang 17 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 www.comprix.nl NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Formatie 2018-2019 Twee week geleden heeft u al het formatieplaatje

Nadere informatie

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij VLINDERPOST Nieuwsbrief van RKB De Vlinder Frankrijklaan 2 1966 VD Heemskerk Tel. : 0251 237766 vlinder@tabijn.nl Schooljaar 2016-2017 nummer 2 donderdag 22 september 2016 Agenda: Woensdag 28 sep. Maandag

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

schooljaar nummer 2.

schooljaar nummer 2. O.B.S. De Gezellehoek Rodenbachlaan 31 4707 NH ROOSENDAAL T: 0165-540358 E: basisschool@gezellehoek.nl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Nieuwsbrief Zuiderlaan 197B 7944 EE M e ppel Tel.: 0522-799111 www.obssprinkels.nl Nieuwsbrief Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Agenda: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Schoolreisje gr. 1 t/m 6 Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Maandag 12 september Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid Ramona / Marcha. Jarige(n) van de week. Nieuws uit de school

Nieuwsbrief. Maandag 12 september Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid Ramona / Marcha. Jarige(n) van de week. Nieuws uit de school Maandag 12 september 2016 Activiteitenoverzicht Nieuwsbrief 13 september Openingsviering in de kerk (start om 9.00 uur) 14 september Onderwijsmiddag Vlagtwedde (studiemiddag team) 20 september Informatiemiddag

Nadere informatie

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website.

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website. Bijbelverhalen Week 35; maandag 29 augustus vrijdag 2 september Weekthema: Ontdekken Verhalen: Exodus 2; Mozes Lied: Mijn God is zo groot Week 36; maandag 5 september vrijdag 9 september Weekthema: Een

Nadere informatie

Jaargang 6. Nieuwsbrief 03 13-10 - 2015

Jaargang 6. Nieuwsbrief 03 13-10 - 2015 Jaargang 6 Nieuwsbrief 03 13-10 - 2015 Buitendorpstraat 1 2471 AW Zwammerdam T 0172-61 38 03 oranjenassau@scopescholen.nl www.oranjenassau.scopescholen.nl Agenda 12 16 oktober 19 23 oktober 26-30 oktober

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 In deze nieuwsbrief: MR informatieavond Nieuws uit het schoolteam Koningsspelen De Oase rekent er op los! Schoonmaakavond Zomerfeest Vakanties en studiedagen 2016/2017 Oproep

Nadere informatie