Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 8

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 8"

Transcriptie

1 Schooljaar november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 8 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr plaatsvinden. Vanaf staan we vaak allemaal op het plein en zijn dan dus minder goed bereikbaar. Probeert u het dan direct na uur nog eens. Belangrijke data 29 november oudergesprekken 1 december Streetwise 2 december Surprisetentoonstelling in de grote zaal uur 5 december Sinterklaasviering Groep 1-4 s middags vrijdag Groep 5-8 continurooster tot uur Kijk ook op de agenda op de website voor alle data van het hele jaar Schoolnieuws Uitslag ouderraadpleging continurooster november De werkgroep andere schooltijden heeft uw mening gevraagd over de schooltijden. U kon kiezen uit werken met een continurooster of handhaven van de huidige schooltijden. U heeft allemaal een stemformulier gekregen en kunnen stemmen tot 11 november. Vorige week zijn de stemmen geteld. In onderstaand schema ziet u een overzicht van uitkomst van deze ouderraadpleging. Enquête continurooster: Huidig rooster Geen mening Totaal continurooster Continurooster Ouders gr.5-8 continurooster Woensdagmiddag vrij Continurooster vrijdagmiddag Schalmei Twaspan Totalen Totaal aantal stemmen van de Schalmei Totaal aantal stemmen van Twaspan 73 waarvan meer dan 75% voor. 56 waarvan meer dan 73% voor. Totaal van beide scholen 129 Het is duidelijk dat een ruime meerderheid van de ouders die het formulier heeft ingeleverd voor de invoering van het continurooster is. Ook is er een voorkeur voor de vrije woensdagmiddag voor de groepen 1 t/m 4. De directeuren van de scholen zullen een voorstel tot invoeren, met ingang van het volgend schooljaar , indienen bij de Medezeggenschapsraden van de beide scholen.

2 De medezeggenschapsraden zullen in hun vergadering van januari over het voorstel stemmen. U weet dan ruim voor het nieuwe schooljaar wat de schooltijden voor volgend schooljaar zullen zijn en hebt dus voldoende tijd om hierop in te spelen. De werkgroep gaat nu bezig met de praktische uitwerking. Een van de actiepunten die moet worden opgelost, is dat we op 4 dagen in de week (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag) 4 ouders nodig en op woensdag 2, die ons in de middagpauze willen assisteren. Ook kon u op het formulier nog opmerkingen kwijt. In onderstaand schema hebben we de opmerkingen (gegroepeerd) opgenomen die meer dan 5 keer zijn genoemd. Alle andere opmerkingen werden minder vaak genoemd ( dat is dus minder dan 4%) Alle opmerkingen worden, ook die die niet hieronder worden genoemd, meegenomen in de voorbereiding. We proberen er, waar mogelijk, rekening mee te houden. Tegenstemmers Schalmei Twaspan Kind vind het fijn even thuis te zijn in de middag pauze 6 2 Voorstemmers Rust in dagritme / beter voor concentratie / continuïteit 19 7 Handig voor mijn werk, oppas en/of privéomstandigheden 9 4 Meer speeltijd kinderen of om andere dingen te doen 11 1 ANWB Streetwise Op 1 december van half 9 tot 12 uur komt er een spannend verkeersprogramma bij ons op school. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool door het oefenen met praktijksituaties beter om te gaan met het huidige verkeer. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen - In Toet toet leert groep 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje. - Tijdens Blik en klik leert groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de veiligheidsgordel en gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto. - Hallo auto leert groep 5 en 6 in de Dokter Beumerstraat over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Ze nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger komt in deze les aan bod. - Trapvaardig tenslotte traint groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. Er wordt gefietst over een uitdagend parcours en ze trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Zodat ze straks beter voorbereid zijn op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. Daarnaast is er de icheckbox, waarmee een simpele maar doelmatige indicatieve oogmeting uitgevoerd wordt. De icheckbox is speciaal ontwikkeld voor ANWB Streetwise en is een vast onderdeel van Blik en klik. Daarnaast worden er boxen uitgedeeld voor de groepen 5 t/m 8, waarmee de leerkracht zelf in de les de oogmeting kan uitvoeren.

3 Voorleeswedstrijd We hebben weer een geweldige voorleeswedstrijd gehad. Er waren 6 winnaars uit de groepen 4 t/m 8 die voor mochten lezen. De grote zaal zat vol met alle leerlingen van onze school en enkele aanwezige familieleden van de deelnemers. Stijn mocht als eerste voorlezen, daarna Levi, Myat, Stef, Jent en Emma. De deelnemers vertelden een fragment uit hun boek en wisten de zaal stil te krijgen en mee te nemen in hun verhalen. Na iedere deelnemer werd er door de jury een korte terugblik gegeven. Het was een leuke ochtend met interessante boeken en leuke verhalen. De jury stond nu de moeilijke taak te wachten om een rangschikking te maken. Ondertussen verzorgden de kinderen van groep 7-8 de kleine pauze door het verhaal "Wij gaan op berenjacht" met de zaal te spelen. Daar was het grote moment en de jury ging de uitslag bekend maken. Als derde was Myat geëindigd. De tweede plaats werd aan Levi toebedeeld en de winnares werd Emma. Proficiat! Emma gaat onze school vertegenwoordigen op de gemeentelijke voorleeswedstrijd. Voor alle deelnemers was er een prijs in de vorm van een boekenbon. Oudergesprekken Volgende week dinsdag zijn de oudergesprekken gepland. U heeft een ontvangen met daarin een link naar he bestand om een afspraak te maken. Surprisetentoonstelling 2 december Op vrijdag 2 december worden de surprises, gemaakt door de kinderen van de groepen 5 t/m 8 tentoongesteld in de Grote Zaal. Alle ouders, familie en vrienden mogen vanaf half 12 komen kijken, wat de kinderen er dit jaar weer van gemaakt hebben. Kinderen uit de groepen 1 t/m 4 mogen door de ouders/verzorgers vanaf uur uit hun klas worden opgehaald. Dan kunt u eerst de door uw kind gemaakte werkjes bewonderen (en meenemen, dus een tas is wel handig) en vervolgens kunt u in de Grote Zaal samen kijken naar de Surprisetentoonstelling. Komt allen kijken!

4 Sinterklaasfeest Op 5 december komt Sinterklaas weer op school. In de brief bij deze nieuwsbrief vindt u de laatste informatie hierover. Kerst Voor diverse activiteiten tijdens de kerst zijn we op zoek naar lege, schone glazen potjes zonder etiket. Inleveren kan bij de meester Hans en juf Margo. Oud papier 3 december 2016 E. Blauw L. Verkerk 7 januari 2017 J.W. Hummel E. Jonker 4 februari 2017 R. de Haan B. Oostra 4 maart 2017 J. Hindriks B. Luinenburg 1 april 2017 B. Luchtenveld R. Lenselink 6 mei 2017 I. v.d Wal D. Tingen 3 juni 2017 G. Kuiper A. de Rue 1 juli 2017 J. Dijkstra T. Kootstra 5 augustus 2017 W. Piersma H. ten Duis Leeksterweg 30 Meidoornlaan 22 Dr. Beumerstraat 13 Berkenweg 14 Sl. de Bruïneweg 53 Opzienersweg 27 A Kerkstraat 23 Eikensingel 9 Laweystraat 19 Eikensingel 2 Hoofdweg Boven 51 Hoofdweg Boven 84 Hoofdweg-Boven 43 Mr. van Ekstraat 3A Leije 33 Oosterwoldseweg 46 Snikke 5 Eikensingel Het oud papier wordt elke eerste zaterdag van de maand opgehaald. Om 8.45 uur staat de koffie klaar, om 9.00 is het vertrek op de vrachtwagen. Wilt u bij onverwachte verhindering zelf met iemand van deze lijst ruilen of een andere vervanger zoeken en dit doorgeven aan Bart Luchtenveld, tel.nr of Mail: bart-syta@home.nl. Verder willen wij u er nog op wijzen dat u verplicht bent tijdens het ophalen de oranje hesjes die de chauffeur u verstrekt te dragen!!! Eveneens dient u t.a.v. de bediening zijn opdrachten te volgen. Schoolmaatschappelijk werk We hebben erg korte lijnen met het schoolmaatschappelijk werk. Martine Laan verzorgt dit voor It Twaspan. Aanmelding kan via onze ib-er (Jennie Schepers).

5 Nieuws uit groep 1/2 Op vrijdag 11 november zijn we naar It Sinnehiem geweest. De kinderen vonden dit erg spannend en de laatste dagen waren ze aan het aftellen hoeveel nachtjes nog. Gelukkig hadden we mooi weer en konden we onder begeleiding van diverse ouders daar lopend naar toe. Na in het donker enkele liedjes gezongen hebben, deels samen met de bewoners, kregen de kinderen een zakje met spulletjes mee. Na het teruglopen kregen de kinderen op school ranja en chips. Lopend onderweg naar It Sinnehiem Bij het weggaan kregen we een traktatie Direct daarna zijn we begonnen met het thema Sinterklaas. Groep 2 heeft de letter S en de P gehad. Tijdens het werken zijn we druk met het maken van baretten, voor als Sinterklaas op school komt. Ook hebben we vorige week gekeken bij de voorleeswedstrijd van de kinderen uit de hogere groepen.

6 Geconcentreerd zitten we te luisteren bij de voorleeswedstrijd Volgende week gaan we ook pietengym doen. Als het goed is komen Sint en Piet vannacht langs om iets in de gymschoen te doen. We hebben in elk geval ons best gedaan om zo hard mogelijk te zingen. In groep 2 zijn de toetsen beginnend geletterdheid en beginnend gecijferdheid afgenomen. Deze worden op de contactavond volgende week besproken. Nieuws uit groep 3 Er komt weer een gezellige tijd aan in de klas. Sinterklaas is weer in Nederland, dus een spannende tijd voor de kinderen. Naast het knutselen over Sinterklaas hebben we al gesplitst met pepernoten en woorden gemaakt over Sinterklaas. Lezen Afgelopen week is de herfstsignalering afgenomen. Alle kinderen hebben weer erg hun best gedaan! We hebben ook met z n allen geteld hoeveel letters we al hebben geleerd en het waren er..22! Wat een kanjers in groep 3. Op maandag krijgen de kinderen een nieuw blad met Veilig en Vlot woorden in hun mapje. Op de achterkant van dit papier printen we ook de tekst van de week. Deze tekst lezen we op school iedere dag met verschillende doelen. Zo gaan we de tekst voorspellen als voorbereiding op begrijpend lezen, we oefenen het tekstbegrip en kleuren de nieuwe letters die we geleerd hebben. Op deze manier kunt u ook zien wat voor soort teksten we in de klas lezen. Wilt u ervoor zorgen dat het mapje van Veilig en Vlot iedere maandag mee naar school genomen wordt?

7 Dit leren de kinderen in kern 4: Letters: h - w - o - a - u Woorden: huis, weg, bos, tak, hut De letters i - m - r - v - s aa - p e - t ee - n b oo zijn bekende letters geworden. De nieuwe woorden en letters worden aangeboden aan de hand van een verhaal over oma die met kinderen naar het bos gaat en verdwaalt. Het thema van kern 4 is: waar ben ik. Dit thema heeft veel mogelijkheden om rondom woonomgeving of bijvoorbeeld verkeer allerlei activiteiten te doen. Ook het bos kan als thema gekozen worden. In deze kern leert uw kind het lezen van werkwoorden met de derde-persoons-t, zoals: 'loopt', 'maakt' en 'rent'. U zult merken dat uw kind steeds meer en beter leert lezen. Vertel hoe knap u dat vindt. Uw kind leert niet alleen nieuwe woorden en letters maar ontdekt ook steeds meer waar lezen toe dient: je kunt genieten van een verhaal, je kunt informatie opzoeken in een boek of een gids en je kunt elkaar op papier een boodschap doorgeven! Het eerste spel bij 'Samen bezig zijn ondersteunt de laatste functie van lezen en schrijven. Op de site van Veilig Leren Lezen staan gratis spellen voor thuis. Hieronder nog een leuk idee voor de Sinterklaas tijd! Spel 4: Rijmpjes maken In deze periode zijn rijmpjes en versjes aan de orde van de dag. Probeer eens met uw kind rijmwoorden te maken, zinnen met rijmwoorden te bedenken of zoveel mogelijk rijmwoorden bij een startwoord te bedenken. Ook hier moet u vooral op de uitspraak letten en niet op de schrijfwijze. Dus 'zijn' rijmt op 'trein' en 'mand' rijmt op 'klant'. Laat uw kind eens ervaren welke woorden in de bekende sinterklaasliedjes rijmen. Bedenk ook samen rijmpjes! Voor meer spellen bij kern 4: Gym Op maandag en donderdag gymmen wij in de gymzaal. Wilt u eraan denken dat uw kind op deze dagen gymkleding en gymschoenen meeneemt? Op maandag 28 november gymmen we niet in de gymzaal. We gaan pietengymmen in het speellokaal op school. De kinderen mogen hiervoor hun gymkleding en gymschoenen wel meenemen. Lees/computer moeders Na de herfstvakantie zijn we begonnen met lezen en computeren met moeders. De moeder van Ilana komt elke vrijdagochtend met alle kinderen computeren. Op dinsdag en donderdag lezen de moeders van Roan, Lasse, Mart, Giel, Maas en Nynke met de kinderen. Heel fijn dat ze dit willen doen!

8 Nieuws uit groep 4-5 Optreden Blazersklas We hebben naar een prachtig concert geluisterd van de Blazersklas! Alle kinderen van groep 5, erg knap gedaan! Meer foto s en een verslag staan op de website. Taalklas Oosterwolde Twee meisjes uit groep 4, Aya en Jolie, spreken thuis Arabisch. Voor Aya en Jolie is de Nederlandse taal best lastig, al hebben ze al veel Nederlands geleerd. Om nog beter Nederlands te kunnen praten en schrijven en dus vooral de woordenschat te vergroten, mogen de meiden een korte periode de ochtenden naar Oosterwolde. Daar krijgen ze extra taalles. s Middags zijn Aya en Jolie weer bij ons in de klas. De meiden worden elke ochtend met een busje opgehaald en dat vinden ze leuk maar ook best spannend! Voorleeswedstrijd Myat uit groep 4 heeft voorgelezen bij de Grote Twaspan-voorleeswedstrijd en hij heeft het erg goed gedaan! Hij is zelfs derde geworden!

9 Surprises en gedichten groep 5 De kinderen van de groep 5 hebben lootjes getrokken voor Sinterklaas. Op vrijdag 2 december gaan ze alle surprises, met daarin verstopt de cadeautjes en het gedicht, tentoonstellen. Nog een week de tijd dus om er iets moois van te maken. De meeste kinderen zijn al druk bezig! Maar we verklappen verder niets! Komt u allemaal kijken op 2 december? Nieuws uit groep 5/6 Blazersklas Vanmorgen hebben we, in het kader van het project Kinderen, daar zit muziek in, de uitvoering gehad van de blazersklas van groep 5. Samen met groep 5 van de Schalmei hebben de kinderen opgetreden voor een zaal vol ouders, medeleerlingen en andere belangstellenden. Wat hebben ze veel geleerd! Meester Ruud Splinter heeft de ochtend geleidt en samen met de kinderen werd meegespeeld met een aantal leuke liedjes. Natuurlijk kwam Happy voorbij maar ook een lied uit een James Bond film werd meegenomen. Heel knap allemaal. Alle kinderen hebben een certificaat gekregen en daarnaast ook nog een formulier om je op te geven bij muziekvereniging Excelsior. Sinterklaassurprises De hulppiet hoorde dat er al een groot aantal kinderen druk bezig zijn met het maken van de surprise voor de sinterklaasviering. Het gedicht erbij is voor enkele kleine pietjes nog wel een beetje lastig, maar het hoort erbij!!!! Denken alle Pietjes er aan om de surprise op vrijdag 2 december mee te nemen naar school!! Emma voorleeskampioen! Nieuws uit groep 7/8 Vorige week donderdag was de school-voorleeswedstrijd. Onze groep werd vertegenwoordigd door Stijn, Stef en Emma. Het werd een leuke en interessante ochtend door de mooie verhalen die verteld werden, maar vooral door de manier waarop. De jury vond dat Emma het, het beste gedaan had van allemaal. GEFELICITEERD. Emma gaat ons volgend jaar vertegenwoordigen bij de gemeentelijke voorleeswedstrijd in Oosterwolde.

10 Lootjes trekken en surprise maken. Vorige week zijn de lootjes getrokken in de groep. Altijd een spannend moment al weet niemand wie hij/zij heeft. Ik heb in de wandelgangen al verschillende ideeën gehoord en ook al dat er kinderen zijn die al druk in de weer zijn met de surprise. Kortom de gezellige periode rondom Sinterklaas en Kerstmis zijn weer aangebroken. Sinterklaas-sfeer in de klas. We zijn met handvaardigheid en tekenen ook druk bezig om de klas en gang in de Sinterklaas-sfeer te krijgen. Kijk eens om u heen als u in de school bent. Toets geschiedenis en aardrijkskunde. Volgende week staat de toets geschiedenis thema 2 op het programma en de week erna de toets aardrijkskunde thema 2. Geschiedenis groep 8 gaat over Pruiken en Revoluties. De onderwerpen die aan bod komen gaan over kennis is macht, revolutie in Frankrijk en revolutie in de Republiek. Geschiedenis groep 7 gaat over de Grieken en de Romeinen. De onderwerpen die aan bod komen gaan over de Grieken, Rome en het Romeinse Rijk. Aardrijkskunde groep 8 gaat over Noord-Amerika. De onderwerpen die aan bod komen gaan over grote verschillen, wonen in Noord-Amerika en werken in Noord-Amerika. Natuurlijk wordt ook de topografie getest van Noord-Amerika. Aardrijkskunde groep 7 gaat over Zuid-Europa. De onderwerpen die aan bod komen gaan over Naar de bergen of naar zee?, wonen in Zuid-Europa en werken in Zuid-Europa. Natuurlijk wordt ook de topografie getest van Zuid-Europa. Voortgezet Onderwijs. De voorlichting over het voortgezet onderwijs begint alweer los te komen. Zodra ik informatie krijg van de scholen voor het VO zal ik deze vermelden in de nieuwsbrief bij groep 7/8 en de beschikbare materialen aan de leerlingen meegeven. Het schema zal steeds aangevuld worden en in elke nieuwsbrief vermeld staan. Daarnaast wil ik ouders/verzorgers er ook op attenderen zelf de internetsites van de scholen in de gaten te houden met betrekking tot informatie. Voorlichting over het Voortgezet Onderwijs. Op diverse scholen voor het voortgezet onderwijs (VO) begint binnenkort de voorlichting aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit groep 8 of eventueel groep 7. Op alle scholen worden informatieavonden gehouden voor ouders/verzorgers. Daarnaast worden voor ouders en kinderen ook open dagen georganiseerd. Hieronder een lijst met daarop de data voor de verschillende VO scholen. November. Woensdag 2 november 2016: Open lessen CSG Liudger Waskemeer uur. Woensdag 2 november 2016: Activiteitenmiddag RSG De Borgen Leek/Roden. Donderdag 3 november 2016: Voorlichtingsavond voor ouders/verzorgers van kinderen uit groep 8 CSG Liudger Waskemeer uur. Maandag 7 november 2016: Oriëntatieavond VMBO Terra Assen. Woensdag 16 november 2016: Kennismakingsmiddag Stellingwerf College Oosterwolde uur. Maandag 21 november 2016: Informatieavond voor ouders/verzorgers groep 8 Stellingwerf College Oosterwolde 19:30 uur. December. Woensdag 7 december 2016: Informatieavond ouders groep 8 Dr. Nassau College Norg uur. Woensdag 7 december 2016: oriëntatieavond VMBO/Havo Terra Assen.

11 Donderdag 8 december 2016: Voorlichting verrijkt en versneld VWO voor ouders/verzorgers en leerlingen groep 8 Stellingwerf College Oosterwolde uur. Januari. Dinsdag 10 januari 2017: Doemiddag Dr. Nassau College Norg uur. Woensdag 11 en donderdag 12 januari 2017: Doe-middag leerlingen groep 8 Terra Oldekerk. Woensdag 18 Januari 2017: oriëntatieavond VMBO/Havo Terra Assen. Donderdag 19 januari en vrijdag 20 januari 2017: Doe-dagen Nijeborg Leek (BB, KB en Tl). Woensdag 25 januari 2017: Open huis Nijeborg Leek (BB, KB en Tl) tot uur. Vrijdag 27 januari 2017: Open huis Lindenborg Leek (Havo,Ath. En Gym.). Dinsdag 24 januari 2017: Open dag Dr. Nassau College Norg uur. Woensdag 25 januari 2017: Open Dag Stellingwerf College Oosterwolde uur. Februari. Woensdag 1 februari 2017: Open Dag Terra Oldekerk uur en uur. Woensdag 1 februari 2017: Open dag Terra Assen uur. Woensdag 1 februari 2017: Open Huis CSG Liudger Waskemeer uur. Woensdag 8 februari 2017: Doemiddag Dr. Nassau College Norg uur. Woensdag 15 februari 2017: Doe-middag leerlingen groep 8 Terra Oldekerk. Juni. Woensdag 21 juni 2017: Kennismaking voor nieuwe leerlingen en hun ouders/verzorgers CSG Liudger Waskemeer leerlingen van uur en ouders/verzorgers vanaf uur. Donderdag 29 juni 2017: Ontvangst nieuwe brugklasleerlingen en ouders Stellingwerf College Oosterwolde uur Juli. Woensdag 5 juli 2017: Kennismakingsdag nieuwe leerlingen Terra Oldekerk uur. Woensdag 12 juli 2017: kennismakingsmiddag RSG De Borgen Leek/Roden.

12 Nieuws van de Samensprong Tussenschoolse opvang De TSO wordt georganiseerd door Voor dag en Dou. Om gebruik te kunnen maken van de TSO, dient u uw kind(eren) eenmalig aan te melden bij Voor dag en Dou. U meldt uw kind aan via het aanmeldformulier op onze website. Na de aanmelding ontvangt u een bevestiging. Wanneer uw kinderen op vaste dagen komen, geeft u dit aan op het aanmeldformulier. U hoeft dan verder niets te doen. Wanneer uw kind(eren) op wisselende dagen komen, geeft u dit door via telefoon: of door een mail te sturen naar planning@dagendou.nl Het is voor ons van belang dat wij weten wanneer uw kind(eren) op de TSO aanwezig is. Overmacht buiten beschouwing gelaten, verzoeken wij u daarom dringend de aanwezigheid van uw kind(eren) tijdig aan ons door te geven. TSO Coördinator: Lisa Abbott van Veenen Administratie: Lisa Abbott van Veenen Adres: Bareldsburglaan 4-5 Postcode/plaats: 8431 AM te Oosterwolde Telefoon: Mail: planning@dagendou.nl Website:

Schooljaar december NIEUWSBRIEF nr. 10

Schooljaar december NIEUWSBRIEF nr. 10 Schooljaar 2016-2017 22 december 2016 NIEUWSBRIEF nr. 10 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 7

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 7 Schooljaar 2016-2017 10 november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Schooljaar december NIEUWSBRIEF nr. 9

Schooljaar december NIEUWSBRIEF nr. 9 Schooljaar 2016-2017 8 december 2016 NIEUWSBRIEF nr. 9 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018 Schooljaar nummer 3

Nieuwsbrief november 2018 Schooljaar nummer 3 Nieuwsbrief november 2018 Schooljaar 18-19 nummer 3 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 29 okt 30 31 Afscheid juf Ans 1 nov 2 KRANTEN ACTIE 3 4 5 6 7 ANWB streetwise 8 9 10 11 12

Nadere informatie

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 5

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 5 Schooljaar 2017-2018 23 november 2017 NIEUWSBRIEF nr. 5 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 9 juni 2016. NIEUWSBRIEF nr. 19

Schooljaar 2015-2016 9 juni 2016. NIEUWSBRIEF nr. 19 Schooljaar 2015-2016 9 juni 2016 NIEUWSBRIEF nr. 19 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Schooljaar oktober NIEUWSBRIEF nr. 6

Schooljaar oktober NIEUWSBRIEF nr. 6 Schooljaar 2016-2017 27 oktober 2016 NIEUWSBRIEF nr. 6 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Schooljaar februari NIEUWSBRIEF nr. 12

Schooljaar februari NIEUWSBRIEF nr. 12 Schooljaar 2016-2017 12 februari 2017 NIEUWSBRIEF nr. 12 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Groepsspecifieke zaken : dinsdag 24 sept. kabouterpad groep A : donderdag 26 sept. kabouterpad groep B

Groepsspecifieke zaken : dinsdag 24 sept. kabouterpad groep A : donderdag 26 sept. kabouterpad groep B Gen. Winkelmanstraat 111 3769 EC Soesterberg tel. 0346 351518 e-mail: info@depostiljonsoesterberg.nl website : www.depostiljonsoesterberg.nl Nieuwsbrief 2 Soesterberg, 17 september 2013. Beste ouders,

Nadere informatie

Populierenblaadje. Datum: vrijdag 25 januari Algemeen:

Populierenblaadje. Datum: vrijdag 25 januari Algemeen: Datum: vrijdag 25 januari 2019 Populierenblaadje Algemeen: Nieuwsbrief: Op de laatste ouderraadvergadering hebben de aanwezige ouders gesproken over de informatievoorziening vanuit school. De afgelopen

Nadere informatie

DE JARIGEN Sadey van Houten Mila Stams Thomas Bragt Lasse Trip Sjors Boeren Siem Huntjens Jules van Heel Aimee Breddels AGENDA

DE JARIGEN Sadey van Houten Mila Stams Thomas Bragt Lasse Trip Sjors Boeren Siem Huntjens Jules van Heel Aimee Breddels AGENDA DE JARIGEN t/m 26 november 2016 17 november Sadey van Houten groep 4 23 november Mila Stams groep 1-2b 18 november Thomas Bragt groep 5 26 november Lasse Trip groep 3 19 november Sjors Boeren groep 5 26

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 10, 25 juni 2019

Schooljaar Nummer 10, 25 juni 2019 Schooljaar 2018-2019 Nummer 10, 25 juni 2019 Kalender: 26 juni Rapportfolio gaat mee 28 juni Studiedag team, alle leerlingen vrij 2 juli Groep 8 voert de eindmusical op 3 juli Sponsorloop voor ons plein

Nadere informatie

Schooljaar februari NIEUWSBRIEF nr. 9

Schooljaar februari NIEUWSBRIEF nr. 9 Schooljaar 2017-2018 1 februari 2018 NIEUWSBRIEF nr. 9 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Schooljaar september NIEUWSBRIEF nr. 4

Schooljaar september NIEUWSBRIEF nr. 4 Schooljaar 2016-2017 29 september 2016 NIEUWSBRIEF nr. 4 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Schooljaar maart NIEUWSBRIEF nr. 14

Schooljaar maart NIEUWSBRIEF nr. 14 Schooljaar 2016-2017 2 maart 2017 NIEUWSBRIEF nr. 14 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

De Springplank: info 4 maart 2015

De Springplank: info 4 maart 2015 De Springplank: info 4 maart 2015 Nieuwe leerling. We willen Cas van Toorn van harte welkom heten bij ons op school. Cas, een fijne tijd op De Springplank gewenst. Gastlessen Het water komt Vrijdagochtend,

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), 28 september 2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), Inmiddels is het schooljaar alweer vier weken bezig. De infoavonden zijn geweest en volgende week staan de eerste formele oudercontacten op het rooster. Deze

Nadere informatie

Springnieuws Obs de Springplank

Springnieuws Obs de Springplank Springnieuws Obs de Springplank Poststraat 1 9628 AA Siddeburen 0598-431212 mailbox@obs-de-springplank.nl http://www.obs-de-springplank.nl/ http://obsdespringplank.blogspot.com Agenda 4 december Sinterklaas.

Nadere informatie

BLI X OPENER. In dit nummer: NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE. Jaargang 26 Nummer februari 2017

BLI X OPENER. In dit nummer: NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE. Jaargang 26 Nummer februari 2017 BLI X OPENER NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE Terugblik studiedag 8 februari In dit nummer: Terugblik studiedag 8 februari Oudertevredenheid Afscheid Henk Storms ANWB Streetwise

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 10, 25 juni 2019

Schooljaar Nummer 10, 25 juni 2019 Schooljaar 2018-2019 Nummer 10, 25 juni 2019 Kalender: 22 juni Verjaardag juf Liesbeth 25 juni Excursie naar De Appelzak voor groep 4A 26 juni Verjaardag Corrie, schoolschoonmaakster 27 juni Rapportfolio

Nadere informatie

Mededeling ter herinnering

Mededeling ter herinnering Mededeling ter herinnering Morgen, vrijdag 15 maart, is de school gesloten i.v.m. de landelijke onderwijsstaking. We hebben u hierover op 15 februari een brief gestuurd. ANWB Streetwise op het Sterrenschip

Nadere informatie

Ludgernieuws. [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief van de Ludgerschool

Ludgernieuws. [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief van de Ludgerschool 29 maart 2018 Jaargang 19 [Geef de titel van het document op] 1 Nieuwsbrief van de Ludgerschool Ludgernieuws Genietend van het lentezonnetje zit ik voor het eerst weer in de tuin. Aan de takken van de

Nadere informatie

Infobulletin December 2018

Infobulletin December 2018 Infobulletin December 2018 1 17 ANWB Streetwise voor de hele school 2 18 3 19 Kerstverrassing brengen bij de Meergaarden 4 20 Eindejaarsviering met kerstmarkt voor het goede doel! 5 Sinterklaasviering!

Nadere informatie

Schooljaar januari NIEUWSBRIEF nr. 8

Schooljaar januari NIEUWSBRIEF nr. 8 Schooljaar 2017-2018 18 januari 2018 NIEUWSBRIEF nr. 8 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 18 februari 2016. NIEUWSBRIEF nr. 13

Schooljaar 2015-2016 18 februari 2016. NIEUWSBRIEF nr. 13 Schooljaar 2015-2016 18 februari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 13 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Veilig kennismaken met het verkeer

Veilig kennismaken met het verkeer Veilig kennismaken met het verkeer Goed en verantwoord omgaan met verkeerssituaties leert een kind maar op één manier: in de praktijk! ANWB Streetwise is een verkeerseducatieprogramma voor kinderen op

Nadere informatie

Schooljaar februari NIEUWSBRIEF nr. 10

Schooljaar februari NIEUWSBRIEF nr. 10 Schooljaar 2017-2018 15 februari 2018 NIEUWSBRIEF nr. 10 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Vanuit de directie...

Vanuit de directie... Volg ons ook op twitter en facebook @theemnijverdal week 9 : vrijdag 17 oktober 2014 Vanuit de directie... Nu de herfstvakantie er (bijna) weer opzit, duiken we steeds verder de herfst in. Zeker wanneer

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 17 september 2015. NIEUWSBRIEF nr. 3

Schooljaar 2015-2016 17 september 2015. NIEUWSBRIEF nr. 3 Schooljaar 2015-2016 17 september 2015 NIEUWSBRIEF nr. 3 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Meenedelingen 163 1 november 2015

Meenedelingen 163 1 november 2015 CBS Daltonschool de Meene - Frans Halsstraat 25 7021 DL Zelhem Tel. 0314-622 002 - info@cbsdemeene.nl - www.cbsdemeene.nl Meenedelingen 163 1 november 2015 CBS "De Meene" - Frans Halsstraat 25-7021 L Zelhem

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Vrijdag 13 oktober Voorleeswedstrijd groep 5 t/m 8 Maandag 16 oktober Fietscontrole groep 4 t/m 8

Nieuwsbrief. Agenda. Vrijdag 13 oktober Voorleeswedstrijd groep 5 t/m 8 Maandag 16 oktober Fietscontrole groep 4 t/m 8 Nieuwsbrief C.b.s. de Linde, Linderveld 4a 7681 RA Vroomshoop. Tel: 0546 644053 Website: www.delindevroomshoop.nl E-mail: cbsdelinde@gmail.com 06-10-2017 Agenda Vrijdag 13 oktober Voorleeswedstrijd groep

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: Durven Voor schooltijd Nieuwe ontwikkelingen Kalender september Kalender oktober ANWB Streetwise

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: Durven Voor schooltijd Nieuwe ontwikkelingen Kalender september Kalender oktober ANWB Streetwise NIEUWSBRIEF DE BRUG Inhoud: Durven Voor schooltijd Nieuwe ontwikkelingen Kalender september Kalender oktober ANWB Streetwise Wist u dat???? Er donderdag 3 oktober a.s. een perspectiefbespreking is op school?

Nadere informatie

Kern 4: huis-weg-bos-tak-hut

Kern 4: huis-weg-bos-tak-hut Kern 4: huis-weg-bos-tak-hut In deze kern leert uw kind: Letters: h - w - o - a - u Woorden: huis, weg, bos, tak, hut De letters i - m - r - v - s aa - p e - t ee - n b oo zijn bekende letters geworden.

Nadere informatie

Welkom Juf Ida. Nieuws vanuit de MR. Leskracht thema: Van handel naar industrie. PCBS Julianaschool 13 maart 2019

Welkom Juf Ida. Nieuws vanuit de MR. Leskracht thema: Van handel naar industrie. PCBS Julianaschool 13 maart 2019 PCBS Julianaschool 13 maart 2019 Welkom Juf Ida Net voor de voorjaarsvakantie hebben we afscheid genomen van Juf Suzanne van Kaam. Met ingang van 1 maart 2019 is Juf Ida Kloosterman benoemd als leerkracht

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Verkeersweek KC De Troubadour (maandag 18 t/m donderdag 21 april)

Nieuwsbrief. Verkeersweek KC De Troubadour (maandag 18 t/m donderdag 21 april) Nieuwsbrief Jaargang 21 - nummer 15 april 2016 Verkeersweek KC De Troubadour (maandag 18 t/m donderdag 21 april) Volgende week vindt de jaarlijkse verkeersweek plaats. Door middel van dit schrijven informeren

Nadere informatie

Informatieavond nieuwe stijl

Informatieavond nieuwe stijl KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar 2016-2017 // 17 e jaargang // nummer 4 // 15 september 2016 Website www.delangenoord.nl De Langenoord Informatieavond nieuwe stijl

Nadere informatie

Bascule nieuws. Nieuwsbrief van OBS De Bascule. Een school in balans. 5 april 2019 Jaargang 16 nummer 26. Belangrijke data. In dit nummer o.a.

Bascule nieuws. Nieuwsbrief van OBS De Bascule. Een school in balans. 5 april 2019 Jaargang 16 nummer 26. Belangrijke data. In dit nummer o.a. Sportlaan 85 7833 CH Nieuw-Amsterdam 0591-552042 Postbus 68 7833 ZH Nieuw-Amsterdam www.obs-bascule.nl Bascule nieuws Een school in balans 5 april 2019 Jaargang 16 nummer 26 Nieuwsbrief van OBS De Bascule

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

24 november Inhoud: Nieuw netwerk ICT 2 Ouderraadpleging continurooster 2 Sinterklaas op school 2 Aanwezigheid directie 2

24 november Inhoud: Nieuw netwerk ICT 2 Ouderraadpleging continurooster 2 Sinterklaas op school 2 Aanwezigheid directie 2 24 november 2016 Inhoud: Nieuw netwerk ICT 2 Ouderraadpleging continurooster 2 Sinterklaas op school 2 Aanwezigheid directie 2 Kerst - creaochtend. 3 Schaaktoernooi 4 Kind op maandag 4 Nestkastjes 2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 november 2014

Nieuwsbrief 24 november 2014 Nieuwsbrief 24 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Op 16 november was er een scholendienst in het kerkelijk centrum Het Anker. De dienst werd

Nadere informatie

Schooljaar april NIEUWSBRIEF nr. 13

Schooljaar april NIEUWSBRIEF nr. 13 Schooljaar 2017-2018 12 april 2018 NIEUWSBRIEF nr. 13 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 3 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief april 2018 Nieuwsbrief 16 26 april 2018 GROEPSACTIVITEITEN Sportdag 2018 Het slechte weer heeft de kinderen van De Toorts er niet van weerhouden om lekker te bewegen. De groepen 1, 2 en 3 hebben op school gesport.

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 29, nummer 4 07-10-2016 (verschijnt 1x per twee weken) In deze editie: ANWB Streetwise Afscheid juf Wilma Renovatie Overblijf Even voorstellen Aanwezigheid

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr november 2016

NIEUWSBRIEF nr november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 22 november 2016 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Uitje groep 7 meester Mark Inloopochtend Nieuws uit de MR De Vreedzame School Informatieavond ParnasSys Het Vergeten Kind: opbrengst

Nadere informatie

1 september Algemeen nieuws. Inhoud:

1 september Algemeen nieuws. Inhoud: 1 september 2016 Inhoud: Nieuws 2 Nieuwsbrief 2 Aanwezigheid directie 2 Bewegen 3 Agenda 3 Kalender 3 Welkom Nieuwe leerlingen: 5 LUIZENCONTROLE 5 Tussenschoolse opvang 6 Algemeen nieuws 1 Nieuws Een nieuw

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl Inhoud Inhoud... 1 Groep 3... 1 De leerlingenraad voor het schooljaar 2016-2017.... 2 Opbrengst Jumbo actie... 2 Doe koe actie van de Coop...

Nadere informatie

Delta Digitaal Oktober 2016

Delta Digitaal Oktober 2016 Delta Digitaal Oktober 2016 Zet het in je Belangrijke data 3 november Dansexcursie gr. 1-2 7 november Start met schoolfruit voor alle kinderen 10 november Nationaal schoolontbijt 15 november Excursie Markant

Nadere informatie

KALENDER: VAKANTIES 2015-2016: GROEP 8: ANWB STREETWISE:

KALENDER: VAKANTIES 2015-2016: GROEP 8: ANWB STREETWISE: KALENDER: 4 t/m 8 mei : Meivakantie 11 mei : Techniekmiddag groep 7 11 mei : ANWB Streetwise 11 mei : Bijeenkomst voor ouders groep 8 12 mei : Hoofdluiscontrole (of elders deze week) 12 mei : Excursie

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 22 nov no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 22 nov no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 22 nov. 2016 no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Juf Johanne was afgelopen vrijdag voorlopig voor het laatst op school. Ze gaat nu met zwangerschapsverlof.

Nadere informatie

Nieuwsbrief maandag 9 november t/m vrijdag 13 november 15

Nieuwsbrief maandag 9 november t/m vrijdag 13 november 15 4454r week(nr) 46 C.b.s. de Triangel Kanaal A n.z. 191 7881 KS Emmer-Compascuum 0591-351570 triangel@viviani.nl www.cbs-detriangel.nl Nieuwsbrief maandag 9 november t/m vrijdag 13 november 15 Zendingsproject

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2015

Nieuwsbrief november 2015 Personele zaken: Juf Sabine gaat met ingang van maandag 16 november met zwangerschapsverlof. Wij wensen haar een plezierig verlof. Juf Ellen ten Berge zal groep 6 overnemen op maandag t/m woensdag. Juf

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 17 november 2014

Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het duurt nog even en dan is het weer kerst. Leerlingen uit hogere groepen namen in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

Schooljaar juni NIEUWSBRIEF nr. 18

Schooljaar juni NIEUWSBRIEF nr. 18 Schooljaar 2017-2018 21 juni 2018 NIEUWSBRIEF nr. 18 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2016 Jaargang:

Nieuwsbrief November 2016 Jaargang: Nieuwsbrief November 2016 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in november en oktober 1 en 3 november Voorlopig advies groep 8 3 november Groep 7 naar Rijksmuseum Amsterdam 4 november Strippenkaartverkoop

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 24 september 2015 2015-2016

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 24 september 2015 2015-2016 Basisschool Het Molenven Wiekendje Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl jaarboekmolenven@hotmail.nl 24 september 2015 2015-2016 Interessante informatie: 1 en 2 okt. : Studiedag, alle leerlingen

Nadere informatie

Schooljaar 2016-2017 14 september 2016. NIEUWSBRIEF nr. 3

Schooljaar 2016-2017 14 september 2016. NIEUWSBRIEF nr. 3 Schooljaar 2016-2017 14 september 2016 NIEUWSBRIEF nr. 3 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op

Nadere informatie

Opgave EHBO voorlichting

Opgave EHBO voorlichting September 2018 Nummer 3 EHBO voorlichting voor alle ouders Dinsdag 2 oktober om 19.30 uur komt Ria Giele van de EHBO Geldrop. Alles wat je moet weten om eerste hulp te kunnen verlenen aan je kind wordt

Nadere informatie

Schooljaar maart NIEUWSBRIEF nr. 11

Schooljaar maart NIEUWSBRIEF nr. 11 Schooljaar 2017-2018 15 maart 2018 NIEUWSBRIEF nr. 11 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Bijlage: Kennismaken met sport en cultuur Nieuwsbrief december Kleutergroepen: In een eerdere nieuwsbrief van dit jaar hebben we al aangegeven dat er in onze groep 1 erg veel leerlingen komen. Na intern

Nadere informatie

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 4

Schooljaar november NIEUWSBRIEF nr. 4 Schooljaar 2017-2018 9 november 2017 NIEUWSBRIEF nr. 4 Ziekmelding Ziekmeldingen van leerlingen kunnen vanaf 8.00 uur alleen via telefoonnr. 438140 plaatsvinden. Vanaf 08.15 staan we vaak allemaal op het

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2016 Dit is de feestkrant van 2016. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen. Alle gevers en geefsters: hartelijk bedankt!

Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen. Alle gevers en geefsters: hartelijk bedankt! Opsteker nr.7 8 december 2017 CBS De Slagkrooie 0591-38 24 12 Ringstraat 2 info@cbsdeslagkrooie.nl 7848 BW Schoonoord www.cbsdeslagkrooie.nl Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer: 5 16 februari Februari & Maart

Nieuwsbrief nummer: 5 16 februari Februari & Maart Nieuwsbrief nummer: 5 16 februari 2017 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Hebt u vragen of opmerkingen over onderwerpen die in de nieuwsbrief staan? Regelmatig is er een Oudercafé waarin

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Jaargang 1, nieuwsbrief 3 10 november 2016

Agenda. Jarigen. Jaargang 1, nieuwsbrief 3 10 november 2016 Jaargang 1, nieuwsbrief 3 10 november 2016 Agenda Datum Activiteit 11 nov. Lootjes trekken Sinterklaas 28 nov. Surprise, gedicht en cadeautjes mee naar school 29 nov. Maandviering bovenbouw 5 dec. Sinterklaas:

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda.

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda. Sinterklaasfeest 5 december 2014 Vandaag was het eindelijk zover: Sinterklaas en zijn Pieten brachten een bezoek aan obs Akkrum! Toen om 8.30 uur alle leerlingen en een groot aantal ouders op het plein

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2013

Nieuwsbrief oktober 2013 Nieuwsbrief oktober 2013 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 2 Start kinderboekenweek 3 Speelgoedmiddag groep 1/2 4 7 8 9 Boekenmarkt 10 11 Einde kinderboekenweek Kijkochtend 8.30 9.00 uur 14

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste ouders en verzorgers,

VOORWOORD. Beste ouders en verzorgers, Wetenswaardigheid 11 26 februari 2015 Beste ouders en verzorgers, VOORWOORD Deze week heeft u allemaal het tweede rapportgesprek. We hopen dat het prettige gesprekken zijn en dat u helder en duidelijk

Nadere informatie

Jan Harmenshof Nieuws 2017

Jan Harmenshof Nieuws 2017 Jan Harmenshof Nieuws 2017 Nieuwe leerlingen Als nieuwe leerlingen begroeten wij Lorenzo van Lith in groep 1/2b en Stijn Neuman en Ammar Arkhouch in groep 1/2c. Wij wensen hen een fijne tijd op OBS Jan

Nadere informatie

Riemslootnieuws. Jaargang 16 29-10-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090. www.obsderiemsloot.nl.

Riemslootnieuws. Jaargang 16 29-10-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090. www.obsderiemsloot.nl. Riemslootnieuws 632 www.obsderiemsloot.nl. TSO aanmeldingen via planning@dagendou.nl Jaargang 16 29-10-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: riemsloot@dagendou.nl

Nadere informatie

samen met onze Kanjers

samen met onze Kanjers agenda Versieren Sint vrijdag 16 november Ouderavond Kanjertraining donderdag 22 november Surprises bovenbouw bekijken maandag 3 december Sinterklaasviering dinsdag 4 december Versieren Kerst OR donderdag

Nadere informatie

26 oktober 2015 schooljaar nieuwsbrief 5

26 oktober 2015 schooljaar nieuwsbrief 5 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 26 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 nieuwsbrief 5 Van de directie Direct alweer flink aan de slag. U vindt belangrijke info in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief. November Pietenochtend EU-Schoolfruit. Kosten schoolreis & kamp Surprises. Fietscontrole Oud papier

Nieuwsbrief. November Pietenochtend EU-Schoolfruit. Kosten schoolreis & kamp Surprises. Fietscontrole Oud papier In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief November 2018 10-minutengesprekken Pietenochtend EU-Schoolfruit Kosten schoolreis & kamp Surprises Fietscontrole Oud papier Ouderenquête 10-minutengesprekken Op maandag

Nadere informatie

Week 49 Zaterdag 9 december Anne Westeneng Groep 7/8. Week 50 Zaterdag 16 december Jaylee Setten Groep 3/4

Week 49 Zaterdag 9 december Anne Westeneng Groep 7/8. Week 50 Zaterdag 16 december Jaylee Setten Groep 3/4 Basisschool t Kompas Prinses Christinastraat 4 3615 AG Westbroek 0346-281475 info.kompaswestbroek.nl@vechtstreekenvenen.nl Nr. 7 > 29 november 2017 Uit t Kompas Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is nu

Nadere informatie

Weekmail obs Hagen 17 november Sinterklaas op school Hagen.

Weekmail obs Hagen 17 november Sinterklaas op school Hagen. Weekmail obs Hagen 17 november 2017 Sinterklaas op school Hagen. Zaterdag 18 november komt Sinterklaas weer aan in ons land. Een gezellige tijd thuis en op school. Hij heeft beloofd om op dinsdag 5 december

Nadere informatie

de Nieuwsbrief is een driewekelijkse uitgave van de Montessorischool Nijmegen datum activiteit bijzonderheden

de Nieuwsbrief is een driewekelijkse uitgave van de Montessorischool Nijmegen datum activiteit bijzonderheden Pagina 1 van 6 NIEUWSBRIEF nr 4 2015-2016 12 november Redactie: Aanleveren kopij: Annet van Summeren directie@montessorinijmegen.nl Margot Guitjens margotguitjens@hotmail.com de Nieuwsbrief is een driewekelijkse

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vrijdag 30 augustus: fotospeurtocht op de startdag!

Nieuwsbrief. Vrijdag 30 augustus: fotospeurtocht op de startdag! Nieuwsbrief 2 9 Vrijdag 30 augustus: fotospeurtocht op de startdag! Vrijdag 30 augustus 2019: een fotospeurtocht voor het hele gezin! I N D E Z E N I E U W S B R I E F Morgen starten we het jaar op een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 12 donderdag 17 november 2016

NIEUWSBRIEF. NR. 12 donderdag 17 november 2016 NR. 12 donderdag 17 november 2016 Kind op maandag: Waar ben je veilig? 1 Samuël 19, 20 David gaat naar het profetenhuis. De koning stuurt soldaten achter hem aan om hem op te halen, maar er gebeurt iets

Nadere informatie

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk Nummer 7 8 november 2017 17 november: Lootjes trekken (groep 6 t/m 8) 20 t/m 24 november: 10-minutengesprekken met ouder(s)/verzorger(s) (en kind) 22 november: Schoen zetten (groep 1 t/m 8) 22 november:

Nadere informatie

Jaargang 22, Maand: December 2015 INFO

Jaargang 22, Maand: December 2015 INFO Jaargang 22, Maand: December 2015 Basisschool De Schare INFO Met de maand december voor de deur, staan we ook voor de wintermaand met alle feestdagen. Naast het gewone programma, is er tijd voor het feest

Nadere informatie

Enkhuizen, 16 februari 2017

Enkhuizen, 16 februari 2017 www.tweemaster-enkhuizen.nl Enkhuizen, 16 februari 2017 Wilt u reageren op de info? Mailt u dan naar: info@tweemaster-enkhuizen.nl Beste ouders Nog 1 dag en de eerste schoolperiode van het jaar 2017 is

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Nieuwsbrief 7 OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Agenda: vrij 1 dec. Bureau Halt verzorgt een les voor groep 8 Extra gymles voor groep 7 ma 4 dec. Surprises inleveren op school (gr. 5

Nadere informatie

Hoeksteeninfo CBS De Hoeksteen Ooltgensplaat November 18 Nummer 04

Hoeksteeninfo CBS De Hoeksteen Ooltgensplaat November 18 Nummer 04 Hoeksteeninfo CBS De Hoeksteen Ooltgensplaat November 18 Nummer 04 Ontwikkelingen in de schoolorganisatie In de krant heeft u kunnen zien dat wij een vacature hebben voor onderwijsassistentie in de groepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november nr. 05

Nieuwsbrief. 6 november nr. 05 Nieuwsbrief 6 2014 2014-2015 nr. 05 Beste ouders/ verzorgers, De herfstvakantie is weer achter de rug. De komende periode wordt een drukke, maar gezellige tijd. Binnenkort komen de eerste rapporten en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

Nieuwsbrief december Aankomst Sint & Piet. De komende maand: Agenda. dinsdag 5 december Sinterklaasfeest. dinsdag 12 december 2017

Nieuwsbrief december Aankomst Sint & Piet. De komende maand: Agenda. dinsdag 5 december Sinterklaasfeest. dinsdag 12 december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Jaargang 27 Nummer 4 De komende maand: Agenda 5 december 2017 Sinterklaasviering. s Middags les volgens normaal programma. 7 december 2017 Kunstuitleen groep 6 7 december 2017

Nadere informatie

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 2017 Agenda Nummer 15 Maandag 11 december Toets Aardrijkskunde thema 2 voor

Nadere informatie

(Het volgende Praatpaaltje verschijnt op ) JARIG

(Het volgende Praatpaaltje verschijnt op ) JARIG (Het volgende Praatpaaltje verschijnt op 26-03-2018) 13-03 Boet Jonkers (gr. 1-2b) 15-03 Noek van Stratum (gr. 5-6) 17-03 Evi van Gompel (gr. 8) 17-03 Nine Paans (gr. 3-4) 18-03 Yoeri van de Moosdijk (gr.

Nadere informatie

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet,

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet, Inhoud Nieuwsbrief: Agenda: 03-09 Peutergym 06-09 AC vergadering 20.00 uur 11-09 Informatieavond 19.30 uur 12-09 MR + SC 18-09 Pleinfeest 21-09 Speelgoedochtend groep 1/2 25-09 Schoolfotograaf Ouderspreekavond:

Nadere informatie

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 Bijbelverhalen voor de komende week: Gabriël bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Gabriël bij Maria, Lucas 1:26-38 Agenda: 5 december Sint op school, groep 1 tot en met 4

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden Feest van Geven en Ontvangen

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden   Feest van Geven en Ontvangen No.7 8 december 2017 CBS De Schutse 0591-37 18 98 Paardelandsdrift 9 info@cbsdeschutse.nl 7854 PR Aalden www.cbsdeschutse.nl Feest van Geven en Ontvangen Kerstviering De activiteitencommissie en de leerkrachten

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 1 december

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 1 december Basisschool Het Molenven Wiekendje Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl Wiekendje@molenven.nl jaarboekmolenven@hotmail.nl 1 december 2016 2016-2017 Interessante informatie: 2 dec. Sint op school

Nadere informatie

Infoblad. December Jarigen: (alvast) van harte gefeliciteerd en een gezellige dag toegewenst. Jarigen. Agenda. Welkom

Infoblad. December Jarigen: (alvast) van harte gefeliciteerd en een gezellige dag toegewenst. Jarigen. Agenda. Welkom Infoblad December 2018 Agenda Week 50 12-12 Volleybaltoernooi Week 51 20-12 Kerstviering 21-12 School van 10 tot 12 uur 21-12 Kerstvakantie Week 2 07-01 Studiedag; kinderen vrij 08-01 Nieuwjaarsreceptie

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Tevredenheidsonderzoek. Ouderbijdrage. Sponsorloop. Voortgangsgesprekken

Nieuwsbrief 4. Tevredenheidsonderzoek. Ouderbijdrage. Sponsorloop. Voortgangsgesprekken Tevredenheidsonderzoek Nieuwsbrief 4 Afgelopen week zijn per e-mail de uitnodigingen voor het tevredenheidsonderzoek verstuurd. Graag willen wij alle ouders oproepen hieraan mee te werken. Op deze manier

Nadere informatie