Hallo! Heel veel succes!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hallo! Heel veel succes!"

Transcriptie

1 18 Augustus 2015

2 Hallo! Je hebt je gemeld bij het Jongerenloket, onderdeel van WerkBedrijf. Het Jongerenloket staat klaar voor jongeren in hun zoektocht naar werk of een opleiding. Uitgaande van jouw talenten, kijken we samen wat jij zélf kunt doen om aan je toekomst te werken. Het is belangrijk dat je actief bezig bent met het zoeken naar werk, dat je uitzoekt of je nog een nieuwe opleiding kunt volgen en zo ja, wat de weg hier naartoe inhoudt. Het Jongerenloket heeft een heleboel (gratis!) instrumenten die je verder kunnen helpen! We streven ernaar dat iedereen die begeleiding krijgt van het Jongerenloket zo snel mogelijk gaat werken of studeren. Als het je niet lukt om een betaalde baan te vinden, dan zullen we samen met jou op zoek gaan naar een werkplek met behoud van uitkering (leerwerkplek). Het opdoen van werkervaring vergroot de kans op een betaalde baan! In dit boek vind je een overzicht van alles wat wij aanbieden. Er zit vast iets bij wat voor jou geschikt is! Maak dus snel een keuze en bespreek samen met je jongerenadviseur waarvoor jij in aanmerking komt. Als je zelf geen keuze kunt maken, zal je jongerenadviseur je helpen bij het maken van die keuze. De matchmakers van het WerkBedrijf sturen je wekelijks s met de nieuwste vacatures. Hou ze in de gaten! Heel veel succes! Kijk ook regelmatig op de site van het Jongerenloket, Hierop staan vacatures in de vacaturebank voor jonge medewerkers!

3 Inhoud Startersbeurs... 4 Workfast... 5 Sollicitatietraining... 6 Denktank... 7 Empowermenttraining... 8 Oriënteren op werken in Nederland... 9 Sollicitatiespreekuur LinkedIn Workshop Workshop: CV Workshop: Netwerken Workshop: Competenties Workshop: Sociale media Workshop: Sollicitatiebrieven En nu ik! Studieloopbaangesprek KiesKeurig Start Klaar! Werken met een arbeidsbeperking Anders Denken, Anders Doen... 21

4 Startersbeurs Met de Startersbeurs kun je werkervaring opdoen bij een werkgever die je zelf gaat zoeken. Je kunt ook solliciteren op een vacature op de startersbeurssite. Gedurende 6 maanden werk je minimaal 32 uur per week om relevante werkervaring op te doen. Je krijgt 500 per maand voor je werkzaamheden (deze kosten worden door de gemeente aan de werkgever vergoed). Gedurende je startersbeursplek ontwikkel je competenties en vaardigheden die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt én die aansluiten bij je opleidingsniveau. Daarnaast bouw je voor iedere maand die je gewerkt hebt 100 spaartegoed op. Dit tegoed kun je inzetten voor scholing, een cursus of een certificeringstraject. Afhankelijk van de plek van de werkgever. Je doet relevante werkervaring op en bouwt een netwerk op. Ruim 200 jongeren zijn je voorgegaan. Van deze jongeren heeft 60% binnen 3 maanden na afronding van de Startersbeurs (en vaak al tijdens) een betaalde baan gekregen! Meer info - Je bent in het bezit van een startkwalificatie (minimaal een diploma MBO2-niveau of een havo/vwo-diploma); - Je bent 18 jaar, of jonger dan 27 jaar oud; - Je ontvangt geen uitkering, of als je deze wel hebt, moet je deze opzeggen. Maximaal 6 maanden. Via website: OP=OP! De Startersbeurs is geldig zolang de voorraad strekt. Op de website kun je zien hoeveel beurzen er nog beschikbaar zijn!

5 Workfast Intensieve 1 op 1 begeleiding. Je krijg gemiddeld zo n drie keer per week een individueel coachingsgesprek met een medewerker van Workfast. Daarnaast ben je fulltime bezig met het zoeken naar werk. De Workfast medewerker ondersteunt je bij de voorbereiding van je sollicitaties. - Je bent er klaar voor om aan het werk te gaan; - Je wilt graag ondersteuning in je zoektocht naar werk. Je leert goed hoe je moet solliciteren en waar je vacatures kunt vinden. Je krijgt structuur aangeboden in je dagelijkse sollicitatieactiviteiten. Doordat je zo intensief bezig bent met solliciteren en je hier goede feedback op krijgt, vinden de meesten snel een baan. Meer info De meeste jongeren hebben binnen 5 tot 12 weken een baan gevonden. Je bent fulltime bezig met dit traject. De gesprekken zijn bij het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, Nieuwe Dukenburgseweg 21a.

6 Sollicitatietraining Een interactieve, ervaringsgerichte sollicitatietraining waarbij je een goed zoekprofiel leert maken, leert netwerken, een goed CV en sollicitatiebrief leert maken en oefent met sollicitatiegesprekken. - Je wilt graag meer leren hoe je goed moet solliciteren. Het uiteindelijke doel is het vinden van een baan. Je leert beter en effectiever solliciteren. Je weet waar je kwaliteiten liggen, hebt een realistisch zoekprofiel en oefent je elevatorpitch. Je weet hoe je een vacature analyseert, een motivatiebrief en een goed CV schrijft en je kan effectief solliciteren. 6 bijeenkomsten van 3 uur. Vaak twee keer per week, soms één keer per week. Bij het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen (Nieuwe Dukenburgseweg 21a) of in een wijkcentrum. Groepsgrootte Bij minimaal 8 inschrijvingen gaat de training door. Maximaal 14 jongeren per groep.

7 Denktank Samen met andere startende hoger opgeleide werkzoekenden ga je volop solliciteren. Door out of the box te denken kom je tot nieuwe ideeën en ga je deze ook uitvoeren. De wekelijkse ontmoeting is inspirerend en motiverend om door te gaan. Groepsgrootte Maximaal 15. Het ultieme doel is een baan te vinden of alsnog een studie te starten, en te voltooien. Eventueel een Startersbeurs. - Je bent in het bezit van een HBO- of WO-diploma - Je bent al behoorlijk thuis in de actuele manier van solliciteren - Je hebt bij voorkeur al eerst de sollicitatietraining gevolgd. 1,5 uur per week. Het is een doorlopende groep. Zodra kandidaten een baan vinden, stromen ze uit. Hierop kan weer een nieuwe kandidaat instromen. Maximaal 12 bijeenkomsten per kandidaat. Administratie@wbrn.nl Bij het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen (Nieuwe Dukenburgseweg 21a) of in een wijkcentrum.

8 Empowermenttraining In deze training werk je eraan je leven weer op de rails te krijgen en met meer kracht en vertrouwen in het leven staan. Je leert de regie over je leven op te pakken en positief te denken! Je ontdekt waar je talenten en capaciteiten liggen. Je leert zaken op te pakken middels diverse methodes, je checkt de effectiviteit hiervan en je kunt reflecteren op je gemaakte keuzes. Je gaat mogelijkheden zien waardoor je controle krijgt over je eigen situatie. Er ontstaat perspectief waardoor je beter in je vel gaat zitten! - Je wilt aan je zelfvertrouwen en assertiviteit werken; - Je wilt vanuit je eigen motivatie je leven oppakken. Groepsgrootte Bij minimaal 8 inschrijvingen gaat de training door, maximaal 10 deelnemers. Je zit lekkerder in je vel, je ervaart een grotere mate van zelfstandigheid en je ziet weer perspectief. Je hebt meer inzicht in patronen en je kunt beter je eigen keuzes maken. Je hebt meer controle over je eigen situatie en je hebt zelfbewust inzicht over je eigen handelen. Het resultaat is ook afhankelijk van je eigen inzet en de mate waarin je thuis de werkopdrachten maakt en het geleerde toepast in de dagelijkse praktijk. 7 bijeenkomsten, een keer per week een dagdeel van drie uur. In een wijkcentrum, locatie volgt!

9 Oriënteren op werken in Nederland Een training voor anderstaligen die op zoek zijn naar werk en die nog geen of weinig werkervaring in Nederland hebben opgedaan. Je leert hoe de Nederlandse arbeidsmarkt eruit ziet en wat er van je verwacht wordt als je in Nederland gaat werken. Je krijgt inzicht in gedrag op de werkvloer, verwachtingen van werknemers/werkgevers, gewoontes met collega s en hoe je omgaat met verlof en verzuim. Je hebt een actueel CV, je weet wat je kwaliteiten zijn en je kunt dit aangegeven met voorbeelden (STARR-methode), je kunt een elevatorpitch houden, je kent de verzuimregels, gedragsregels en verlofregels op de werkvloer, je hebt kennis van de opbouw van organisaties (organogram), je kent het begrip functie en functie-inhoud en je hebt kennisgemaakt met begrippen als Vakbond, CAO, OR. - Je hebt in Nederland geen scholing gevolgd (met uitzondering van taalonderwijs/inburgering); - Je bent in staat om te werken. Start met een voorlichtingsbijeenkomst 6 dagdelen, één dagdeel per week Bij het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen (Nieuwe Dukenburgseweg 21a) of in een wijkcentrum. Groepsgrootte Maximaal kandidaten.

10 Sollicitatiespreekuur Heb je een sollicitatiegesprek en wil je nog even met iemand oefenen? Dat kan bij het sollicitatiespreekuur! - Je wilt graag oefenen voor je sollicitatiegesprek; - Je hebt een sollicitatiegesprek bij een bedrijf. Bij het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen (Nieuwe Dukenburgseweg 21a). Je hebt je sollicitatiegesprek voorbereid met een sollicitatietrainer. Je kan vragen stellen, het gesprek oefenen en eventueel je brief verbeteren. Ook wordt je CV gecheckt, zodat deze perfect op je sollicitatie aansluit! Een gesprek duurt maximaal 1 uur. Je kunt telefonisch een afspraak maken. Bel Je kunt natuurlijk lastminute een afspraak maken!

11 LinkedIn Workshop Linkedin is voor hoger opgeleiden één van de belangrijkste instrumenten bij het zoeken en vinden van werk. In deze workshop leer je het maximale uit je Linkedin-profiel te halen. Eenmalig. Bij het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen (Nieuwe Dukenburgseweg 21a). Een up-to-date LinkedInprofiel en kennis over hoe je je Linkedinprofiel kunt inzetten in de zoektocht naar werk.

12 Workshop: CV Je leert alles over het maken van een CV en over methodes waardoor je je kunt onderscheiden van anderen. Dit met een persoonlijk, mooi vormgegeven CV. Je leert hoe je een basis-cv maakt, je analyseert diverse soorten CV s en de vormgeving van een CV anno nu. Groepsgrootte Maximaal 15 deelnemers. Je hebt na afloop kennis van een goed basis CV en inspiratie en handvatten voor een mooi vormgegeven, persoonlijk CV. Eenmalig, 1,5 uur. Bij het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen (Nieuwe Dukenburgseweg 21a).

13 Workshop: Netwerken Je leert hoe je via netwerken en een korte, krachtige presentatie van jezelf (een pitch) dichter bij vacatures kan komen en ervoor kan zorgen dat mensen zich je herinneren. In deze workshop leer je waarom netwerken handig is en hoe je je netwerk onderhoudt. Je krijgt tips om succesvol te netwerken en gaat aan de slag met jouw elevatorpitch. Eenmalig, 1,5 uur. Bij het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen (Nieuwe Dukenburgseweg 21a). Groepsgrootte Maximaal 15 deelnemers. Je weet na afloop het belang van netwerken en het opbouwen/onderhouden van een goed netwerk en heeft handvatten voor de uitvoer ervan. Ook weet je aan welke voorwaarden een goede pitch moet voldoen.

14 Workshop: Competenties Competenties benoemen en concreet maken wordt steeds belangrijker. In deze workshop benoem je je competenties en maak je deze concreet met behulp van de STARRT-methode. Ook benoem je je leerpunten! Eenmalig, 1,5 uur. Bij het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen (Nieuwe Dukenburgseweg 21a). Groepsgrootte Maximaal 15 deelnemers. Na afloop van de workshop ken je het belang van competenties en kan je deze concreet toelichten.

15 Workshop: Sociale media Door sociale media slim te gebruiken kan je je zoektocht naar relevante vacatures uitbreiden. In deze workshop krijg je uitleg over verschillende soorten sociale media. Je leert alles over het vinden van werk en gevonden worden via sociale media. Je krijgt tips over hoe je goed kunt solliciteren via internet. Ook krijg je uitleg over LinkedIn. Eenmalig, 1,5 uur. Maximaal 15 deelnemers. Je kent na afloop van de workshop de verschillende sociale media, de werking ervan en het belang ervan voor jouw functie en niveau. Je hebt handvatten gekregen om een LinkedIn-profiel te maken en te onderhouden. Het principe vinden en gevonden worden is uitgelegd. Bij het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen (Nieuwe Dukenburgseweg 21a).

16 Workshop: Sollicitatiebrieven In deze workshop leer je alles over de opbouw en opmaak van je sollicitatiebrief. Je schrijft een pakkende, verrassende, onderscheidende brief die goed aansluit op de organisatie waar je solliciteert en een waardevolle aanvulling op je cv is. Eenmalig, 1,5 uur. Bij het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen (Nieuwe Dukenburgseweg 21a). Maximaal 15 deelnemers. Je hebt kennis van een correcte sollicitatiebrief en hebt geleerd hoe je je kan onderscheiden met jouw brief.

17 En nu ik! Een training voor alleenstaande jonge moeders Jij staat centraal. Iedere bijeenkomst heeft een thema, waarover kennis wordt gegeven en waarbij persoonlijke ervaring wordt uitgewisseld. De thema s worden afgestemd op wat jullie zelf willen. Eventueel worden er gastsprekers uitgenodigd. - Je bent tussen de 23 en 27 jaar oud; - Je bent een alleenstaande jonge moeder. 8 bijeenkomsten op woensdag van 9.15 tot uur. Groepsgrootte Bij minimaal 8 inschrijvingen gaat de training door, maximaal 10 deelnemers. Je hebt meer zicht op je persoonlijke mogelijkheden. Je kunt keuzes maken en deze motiveren. Je netwerk van vrouwen in een vergelijkbare situatie is uitgebreid en je kunt ervaringen delen met deze vrouwen. Na de training volgt een gesprek met de kandidaat, jongerenadviseur en trainer om de resultaten en je plan van aanpak voor de toekomst te bespreken. KION Plaza, Campusbaan 6 in Nijmegen. Kinderopvang is aanwezig tijdens de training!

18 Studieloopbaangesprek Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste studiekeuze? Of wil je weten wat je mogelijkheden zijn om een (vervolg)opleiding te starten? Maak dan een afspraak met een loopbaanadviseur, speciaal voor jongeren! Je gaat dan in gesprek over je opleidingskeuze. Soms hoort daar ook het maken van een gratis beroepskeuzetest bij! Bij het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen (Nieuwe Dukenburgseweg 21a). - Je wilt een opleiding volgen, maar weet nog niet welke opleiding het beste bij je past; - Je hebt nog geen startkwalificatie en moet onderzoeken of je in staat bent om een opleiding te volgen. - Je weet niet goed in welke richting je het beste kunt solliciteren. Eén of meerdere gesprekken.

19 KiesKeurig Twijfel jij over wat je moet gaan doen? Wil je je focussen op het vinden van werk of op het vinden van een opleiding? Dit kunnen lastige keuzemomenten zijn. In deze cursus ga je jouw keuzeproces aan. Je onderzoekt of je je gaat richten op het volgen van een opleiding óf het vinden van werk. Voorafgaand aan de training vul je de Educatiemeter in. Educatiemeter is een onderzoek waarbij jouw persoonskenmerken en beroepen met elkaar in verband worden gebracht. Deze resultaten vormen het vertrekpunt van de training. Bij iedere bijeenkomst horen thuisopdrachten, die weer uitgangspunt zijn voor de volgende bijeenkomst. Bij het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen (Nieuwe Dukenburgseweg 21a) of externe locatie in Nijmegen. Specifieke data, tijden en locatie zijn op te vragen. Je komt tot een weloverwogen keuze voor een traject gericht op werk óf voor het volgen van een opleiding. Je bent je bewust van de consequenties van jouw gemaakte keuze. - Je hebt de educatiemeter vooraf ingevuld. 6 bijeenkomsten van 3 uur in een tijdsbestek van 8 weken. Administratie@wbrn.nl

20 Start Klaar! Werken met een arbeidsbeperking In deze training word je voorbereid op werk, zodat je met vertrouwen de arbeidsmarkt benadert en betreedt. We denken in kansen en mogelijkheden en bereiden je voor op de loonwaardebepaling. We gaan samen met jou een CV opstellen en praten over het omgaan met arbeidsbeperkingen. Doel van de training? Werk vinden en werk behouden! - Je wilt aan het werk gaan; - Je hebt een arbeidsbeperking; - Je gaat te maken krijgen met loonwaardebepaling. Bij het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen (Nieuwe Dukenburgseweg 21a). Groepsgrootte Maximaal 12 deelnemers. Met vertrouwen de arbeidsmarkt tegemoet treden. Zicht hebben op jouw kwaliteiten en vaardigheden. Voorbereid zijn op werk zoeken, vinden en houden. 8 bijeenkomsten van 3 uur.

21 Anders Denken, Anders Doen Uitgangspunt van de training? Wanneer je in staat bent om anders te gaan zien en denken, ga je automatisch ook anders doen! In deze training leg je de focus op jouw verborgen kwaliteiten en leer jij je te verplaatsen in de denkwijze van de werkgever. Door anders te kijken naar jezelf, de werkgevers en de arbeidsmarkt leer je je op een effectievere manier te profileren en andere tactieken om werk te vinden. Voor de training vul je een vragenlijst over jezelf in. Je hebt vertrouwde denkpatronen doorbroken, je gaat nadenken vanuit een ander perspectief. Hierdoor wordt je zelfkennis en je zelfvertrouwen vergroot. Je hebt je eigen werkvaardigheden ontdekt, kan beter omgaan met moeilijkheden en bereidt je persoonlijke presentatie voor. Daarnaast stel je je voor aan een bedrijfsdienstverlener van het WerkBedrijf die jou kan helpen je te profileren! Elke week een bijeenkomst van drie uur, vier weken lang. Nijmegen. Specifieke data, tijden en locatie zijn op te vragen. Groepsgrootte deelnemers. Een andere focus, een ander perspectief!

Hallo! Heel veel succes!

Hallo! Heel veel succes! 1 13 Augustus 2015 Hallo! Je hebt je gemeld bij het Jongerenloket, onderdeel van het WerkBedrijf. Het Jongerenloket staat klaar voor jongeren in de zoektocht naar werk of een opleiding. Uitgaande van jouw

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

(als reorganisatie de aanleiding is) 15 november 2014. Karin Boelens

(als reorganisatie de aanleiding is) 15 november 2014. Karin Boelens Werk naar werk (als reorganisatie de aanleiding is) 15 november 2014 Karin Boelens Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Mobiliteit: Werk naar werk... 3 2.1 Voorlichting... 3 2.2 Intakegesprek... 4 2.2.1 Portal Werkinzicht...

Nadere informatie

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen!

Nadere informatie

wij begeleiden van werk naar werk

wij begeleiden van werk naar werk wij begeleiden van werk naar werk Koraal Groep Wij begeleiden van Werk naar Werk Als je hoort dat je boventallig bent of niet meer kunt werken in je huidige baan, wil je in actie komen. Maar wat kun je

Nadere informatie

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen! Veranderingen, verschuivingen u wordt herplaatst!

Nadere informatie

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN?

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? Dat is een akelige situatie. FNV WERKEN AAN WERK helpt je graag om zo snel mogelijk weer aan

Nadere informatie

een nieuwe baan via Randstad HR Solutions aanvullende informatie

een nieuwe baan via Randstad HR Solutions aanvullende informatie een nieuwe baan via Randstad HR Solutions aanvullende informatie In aanvulling op het basistraject bestaat de mogelijkheid om je van werk naar werk traject samen met je adviseur op je specifieke behoefte

Nadere informatie

Compagnon helpt u met een maatwerkprogramma op weg naar een nieuwe uitdaging

Compagnon helpt u met een maatwerkprogramma op weg naar een nieuwe uitdaging Compagnon helpt u met een maatwerkprogramma op weg naar een nieuwe uitdaging De kortste weg naar een passende baan Uw functie bij Van Oord komt te vervallen en u moet op zoek naar een nieuwe baan. Deze

Nadere informatie

Groepsbijeenkomst. Terugmelden, werkintake & meenemen documenten; Vragen? Graag na de presentatie!

Groepsbijeenkomst. Terugmelden, werkintake & meenemen documenten; Vragen? Graag na de presentatie! Groepsbijeenkomst Kennismaken; Baanbrekers & Participatiewet; Opdrachten inspanningsperiode; Inloopspreekuur; Wat kunt u van ons verwachten: voorbeelden!; Transferium & Mobiliteitscentrum; Sociale kaart.

Nadere informatie

5 Tips Voor Meer Sollicitatiesucces Snel en eenvoudig 5 stappen in de goede richting

5 Tips Voor Meer Sollicitatiesucces Snel en eenvoudig 5 stappen in de goede richting 5 Tips Voor Meer Sollicitatiesucces Snel en eenvoudig 5 stappen in de goede richting E-book geschreven door Sollicitatiedokter.nl Inhoudsopgave 1. Behandel solliciteren als een baan... pagina 1 2. Wees

Nadere informatie

Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Utrecht.nl

Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Utrecht.nl Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Voor je ligt informatie over de ontwikkelcarrousel met workshops die het Expertisecentrum (voorheen Loopbaancentrum)

Nadere informatie

Onze producten. Naar een toekomst met een leuke baan. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Ga dan naar

Onze producten. Naar een toekomst met een leuke baan. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Ga dan naar Naar een toekomst met een leuke baan Heb je nog vragen of wil je meer weten? Ga dan naar www.toekomstwinkel.nl of via: Onze producten Designed by: Solute Design Inspiratiedag Ons basisproduct. Door middel

Nadere informatie

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Solliciteren Solliciteren, vol vertrouwen aan de bak Je staat op een punt in je leven dat je op zoek gaat naar een baan. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging of je bent genoodzaakt om iets anders

Nadere informatie

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk De jongeren die zich aanmelden bij Maljuna Frato hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt en hebben weinig of geen zicht op hun mogelijkheden, kwaliteiten

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

FLUITEND NAAR JE WERK. Met Loopbaanadvies van de FNV

FLUITEND NAAR JE WERK. Met Loopbaanadvies van de FNV FLUITEND NAAR JE WERK Met Loopbaanadvies van de FNV Herziene versie, juni 2018 LOOPBAANADVIES FNV ALTIJD DICHTBIJ EN GRATIS VOOR LEDEN De FNV wil het werk van haar leden zo plezierig mogelijk maken. Als

Nadere informatie

Employee Support en Menea

Employee Support en Menea Employee Support en Menea Sinds de aankondiging in april heb je de adviseurs van Employee Support bij Philip Morris kunnen zien om jou en je collega's te ondersteunen en bij te staan. Gelukkig hebben veel

Nadere informatie

Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Utrecht.nl

Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Utrecht.nl Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Voor je ligt informatie over de ontwikkelcarrousel met workshops die het Expertisecentrum (voorheen Loopbaancentrum)

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Oriënteren en Profileren Het Loopbaanplein van FCB helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten.

Nadere informatie

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Programma Korte toelichting Nutri-akt Arbeidsmarkt Sollicitatieproces Zelfreflectie Sollicitatiebrief

Nadere informatie

Groepsbijeenkomst. Werkintake & mee te nemen documenten; Vragen?

Groepsbijeenkomst. Werkintake & mee te nemen documenten; Vragen? Groepsbijeenkomst Kennismaken; Baanbrekers & Participatiewet; Sollicitatie opdrachten; Wat kunt u van ons verwachten: voorbeelden!; Transferium & Mobiliteitscentrum; Sociale kaart. Werkintake & mee te

Nadere informatie

Leerjaar 4: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A

Leerjaar 4: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A Leerjaar 4: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A Thema 12: Het vinden van werk c: Kiezen en solliciteren naar passende stageplek Thema 1 Introles De leerling oriënteert zich op

Nadere informatie

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk er is maar één werkgever nodig voor een goede start Hoe gaat het met jouw zoektocht naar werk? Weet jij al wat je te bieden hebt, welk werk goed

Nadere informatie

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent Menukaart Loopbaanevents Investeer in jouw talent Inhoud 1. LOOPBAANEVENTS OP LOCATIE... 3 Inleiding... 3 Praktisch... 3 2. TALENT ONTWIKKELEN ( TALENTMANAGEMENT)... 4 (her)ken je Talent/ Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

WIJ en jij Wet investeren in jongeren

WIJ en jij Wet investeren in jongeren Ik heb een WW-uitkering. Krijg ik een werkleeraanbod? Je krijgt pas een werkleeraanbod als je WW-uitkering is afgelopen. Zolang je een WW-uitkering krijgt, geldt voor jou de sollicitatie- en reintegratieplicht

Nadere informatie

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN?

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? Dat is een akelige situatie. FNV WERKEN AAN WERK ondersteunt je in je zoektocht naar een baan.

Nadere informatie

4 - daagse podiumtraining BUSINESS AS UNUSUAL. Dez e t r a i n i n g i s e c h t een

4 - daagse podiumtraining BUSINESS AS UNUSUAL. Dez e t r a i n i n g i s e c h t een 4 - daagse podiumtraining BUSINESS AS UNUSUAL Dez e t r a i n i n g i s e c h t een a a n r a d er o m t e l ere n m e n s e n e c h t t e b e t re k k e n e n t e r a k e n m e t j o u w v er h a a l.

Nadere informatie

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN?

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? Dat is een akelige situatie. FNV WERKEN AAN WERK helpt je graag om zo snel mogelijk weer aan

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Het FCB Loopbaanplein helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten. De gratis zelftesten van

Nadere informatie

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN?

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? Dat is een akelige situatie. FNV WERKEN AAN WERK helpt je graag om zo snel mogelijk weer aan

Nadere informatie

"Wat wil ik bereiken in mijn werk? Wil ik bij mijn huidige werkgever blijven? Ga ik mij oriënteren op ander werk? Hoe bereik ik mijn doel?

Wat wil ik bereiken in mijn werk? Wil ik bij mijn huidige werkgever blijven? Ga ik mij oriënteren op ander werk? Hoe bereik ik mijn doel? FNV Loopbaanadvies Waarom? "Wat wil ik bereiken in mijn werk? Wil ik bij mijn huidige werkgever blijven? Ga ik mij oriënteren op ander werk? Hoe bereik ik mijn doel?" Houden dit soort vragen u bezig, dan

Nadere informatie

Baan op eigen kracht

Baan op eigen kracht Baan op eigen kracht Groepsbijeenkomst Kennis maken met Baanbrekers Visie Baanbrekers Opdrachten inspanningsperiode voor 4 weken Randvoorwaarden Participatiewet & Arbeid Tips en uitleg CV Sociale kaart

Nadere informatie

1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit

1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit - 1 - 1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit Bescheidenheid siert de mens... maar niet de sollicitant. Een cv onthult én verhult! Het onthult omdat je jezelf voorstelt en het verhult

Nadere informatie

Sollicitatietips. Praktische tips bij solliciteren Van CV tot aan gesprek. Ledenevent PGGM 11 mei 2015 Petra Hulkenberg

Sollicitatietips. Praktische tips bij solliciteren Van CV tot aan gesprek. Ledenevent PGGM 11 mei 2015 Petra Hulkenberg Sollicitatietips Praktische tips bij solliciteren Van CV tot aan gesprek Ledenevent PGGM 11 mei 2015 Petra Hulkenberg Agenda workshop Introductie Hoe bereiden organisaties zich voor? - Profiel - Gesprekstechnieken

Nadere informatie

JobBootcamp staat voor duurzame oplossingen die de zelfredzaamheid van uw medewerker vergroot. Van teambuilding tot mobiliteitsvraagstukken.

JobBootcamp staat voor duurzame oplossingen die de zelfredzaamheid van uw medewerker vergroot. Van teambuilding tot mobiliteitsvraagstukken. JobBootcamp staat voor duurzame oplossingen die de zelfredzaamheid van uw medewerker vergroot. Van teambuilding tot mobiliteitsvraagstukken. Inhoudsopgave Daarom JobBootcamp 5 De fases van mobiliteit

Nadere informatie

Onderwerpen. Wat kun je meenemen?

Onderwerpen. Wat kun je meenemen? Werk zoeken Dit thema gaat over werk zoeken in Amersfoort en omgeving. Onderwerpen Vacatures zoeken Het UWV-werkbedrijf Uitzendbureaus Netwerken Stap 1 Introductie Wat kun je meenemen? printfoto nr.47

Nadere informatie

De loopbaanchecklist

De loopbaanchecklist De loopbaanchecklist Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop je jouw loopbaan stuurt. Bij het beantwoorden van de vragen gaat het niet direct om andere banen, je

Nadere informatie

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer.

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer. http://www. Welkom Organisaties die afscheid gaan nemen van medewerkers helpen wij door deze medewerkers te begeleiden op weg naar nieuw werk: tijdig, passend en in een goede sfeer. Dat scheelt organisaties

Nadere informatie

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Waarom deze brochure? Een baan vinden: dat is niet altijd even makkelijk.

Nadere informatie

Agenda van vanavond!

Agenda van vanavond! 1 Agenda van vanavond! Welkom + Statusoverzicht! Communicatie: RTL Nieuws Weekblad van Dongen Persoonlijke ervaringen: John de Jager Uitkomsten enquête + uitwerken thema s (werkgroepen) Dialoog + terugkoppeling

Nadere informatie

Deelnemers welkom heten Stel medewerkers op hun gemak, maak contact.

Deelnemers welkom heten Stel medewerkers op hun gemak, maak contact. Deelnemers welkom heten Dag 1: Deelnemers welkom heten Introductie trainers Energizer: De deelnemers lopen kriskras door de ruimte. Zij geven elkaar een krachtige hand en zeggen hoe zij heten in verstaanbaar

Nadere informatie

Wil je gericht groeien? Speciaal voor jou hebben we zeven leergangen samengesteld.

Wil je gericht groeien? Speciaal voor jou hebben we zeven leergangen samengesteld. Leergangen 2019-2020 Wil je gericht groeien? Speciaal voor jou hebben we zeven leergangen samengesteld. Hoe werkt het? 1. Kies de leergang die jij graag wilt volgen. Waarin wil jij je ontwikkelen? Wat

Nadere informatie

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk!

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief De 10 Stappen Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief: De 10 Stappen! Dit stappenplan is bestemd voor iedereen die opzoek is naar een betaalde baan/stageplek en wil

Nadere informatie

Studieloopbaan en Loopbaanorientatie. Nieke Campagne Studenten Loopbaan Service Universiteit Leiden

Studieloopbaan en Loopbaanorientatie. Nieke Campagne Studenten Loopbaan Service Universiteit Leiden Studieloopbaan en Loopbaanorientatie Nieke Campagne Studenten Loopbaan Service Universiteit Leiden Programma - Wat kan er in de opleiding - Hoe kies je? - Loopbaan oriëntatie en Studieloopbaankeuzes, binnen

Nadere informatie

Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten

Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten Programma Solliciteren Zoeken en benaderen Het gesprek Wat als het niet lukt? Hoe zorg je ervoor dat wat er in de motor zit ook uit de wielen komt? Alles

Nadere informatie

Introductie Baanbrekers Visie Baanbrekers Opdrachten zoekperiode voor 4 weken Randvoorwaarden WWB & Arbeid Tips en uitleg CV Sociale kaart

Introductie Baanbrekers Visie Baanbrekers Opdrachten zoekperiode voor 4 weken Randvoorwaarden WWB & Arbeid Tips en uitleg CV Sociale kaart Introductie Baanbrekers Visie Baanbrekers Opdrachten zoekperiode voor 4 weken Randvoorwaarden WWB & Arbeid Tips en uitleg CV Sociale kaart Inloopspreekuur woensdag tussen 09.00 & 11.00 Terug melden, Werkintake

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

AVANTIRO W E R K IN Z I C H T EEN NIEUWE TOEKOMST, DIE VOND IK! OUTPLACEMENT ASSESSMENTS - LOOPBAANONDERZOEK - OUTPLACEMENT - COACHING - TRAINING

AVANTIRO W E R K IN Z I C H T EEN NIEUWE TOEKOMST, DIE VOND IK! OUTPLACEMENT ASSESSMENTS - LOOPBAANONDERZOEK - OUTPLACEMENT - COACHING - TRAINING AVANTIRO W E R K IN Z I C H T EEN NIEUWE TOEKOMST, DIE VOND IK! OUTPLACEMENT pagina 1 Avantiro beweegt mensen DOE DE DINGEN ZONDER TE FORCEREN, AAN EEN APPELBOOM GROEIEN NIMMER PEREN. Dit ogenschijnlijk

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Voor medewerkers van woningcorporaties In samenwerking met de corporatie-academie Informatie colofon en aanmeldprocedure: zie einde brochure Simpel en snel leren op je

Nadere informatie

een nieuwe baan via Randstad HR Solutions

een nieuwe baan via Randstad HR Solutions een nieuwe baan via Randstad HR Solutions Je hebt als medewerker van Philip Morris onlangs te horen gekregen dat de locatie waar je werkt sluit. Dat heeft ingrijpende gevolgen voor jou en je collega s.

Nadere informatie

ACTIEF SOLLICITEREN JOBCOACH TRAJECT

ACTIEF SOLLICITEREN JOBCOACH TRAJECT ACTIEF SOLLICITEREN JOBCOACH TRAJECT DOEL Aangemelde en toekomstige BBL studenten die geen werkplek hebben kunnen 1 à 2 onderwijsperioden na aanmelden starten aan de opleiding doordat ze (met hulp van

Nadere informatie

WERKEN AAN WERK Persoonlijke begeleiding en training bij (dreigend) ontslag

WERKEN AAN WERK Persoonlijke begeleiding en training bij (dreigend) ontslag WERKEN AAN WERK Persoonlijke begeleiding en training bij (dreigend) ontslag Werken aan werk Persoonlijke begeleiding en training bij (dreigend) ontslag Om werknemers die ontslagen dreigen te worden of

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Onderwerpen. Kennismaken met verschillende manieren van solliciteren. Zich voorbereiden op een sollicitatie. Wat kun je meenemen?

Onderwerpen. Kennismaken met verschillende manieren van solliciteren. Zich voorbereiden op een sollicitatie. Wat kun je meenemen? Solliciteren Dit thema gaat over solliciteren: hoe doe je dat? Onderwerpen Kennismaken met verschillende manieren van solliciteren. Zich voorbereiden op een sollicitatie Stap 1 Introductie Wat kun je meenemen?

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend!

Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend! Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend! Heb je geen werk, geen uitkering maar wél ambitie? Wil je bijvoorbeeld graag werkervaring opdoen, in contact komen

Nadere informatie

WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN?

WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? Dat is een akelige situatie. WERKEN AAN WERK helpt je graag om zo snel mogelijk weer aan de slag

Nadere informatie

Stichting Jong Actief Trajecten

Stichting Jong Actief Trajecten Participatieladder Jong Actief Trede 6: Betaald werk Re-integratie Trede 5: Betaald werk met ondersteuning Re-integratie Trede 4: Onbetaald werk Sociale Activering / Dagbesteding Trede 3: Deelname georganiseerde

Nadere informatie

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten AVONTURENKAART Reflectieopdrachten Je hebt aangegeven dat je het niet weet; je hangt niet erg aan je huidige baan maar hebt ook niet de ambitie om naar een andere baan op zoek te gaan. Geef hieronder kort

Nadere informatie

Beste HRM Dienstverlener voor de Overheid

Beste HRM Dienstverlener voor de Overheid Outplacement Outplacement Sta je aan het begin van een nieuwe stap in je loopbaan? Wij ondersteunen je bij het vinden van een nieuwe baan. Nieuwe keuzes maken is wat onwennig en het maakt je soms onzeker.

Nadere informatie

LEERWERK MAKELAAR MATCHMAKER TUSSEN LEERBAAN-STUDENTEN EN ONDERNEMERS

LEERWERK MAKELAAR MATCHMAKER TUSSEN LEERBAAN-STUDENTEN EN ONDERNEMERS LEERWERK MAKELAAR MATCHMAKER TUSSEN LEERBAAN-STUDENTEN EN ONDERNEMERS WIE IS DE LEER WERKMAKELAAR Makelaar voor BBL: Werk & Opleiding (MBO) Ondersteunt werkgevers & (leerling)werknemers Tot aan het diploma

Nadere informatie

De bibliotheek werkt. voor werkzoekenden én voor u!

De bibliotheek werkt. voor werkzoekenden én voor u! De bibliotheek werkt voor werkzoekenden én voor u! Levendig solliciteren: Wat is de inhoud van de concepten Walk&Talk en Videotraining Jouw voorsprong op de rest? Welke ervaring heeft Albert Kivits, directeur

Nadere informatie

TRAINING ASSERTIVITEIT

TRAINING ASSERTIVITEIT BROCHURE TRAINING ASSERTIVITEIT Met succes opkomen voor jezelf Je geeft gemakkelijk grenzen aan Je vergroot je zichtbaarheid IN HET KORT Je bent op zoek naar vaardigheden om je assertiviteit te vergroten.

Nadere informatie

Outplacement. Via loopbaanadvies naar je nieuwe baan!

Outplacement. Via loopbaanadvies naar je nieuwe baan! Outplacement Via loopbaanadvies naar je nieuwe baan! Outplacement De outplacementprogramma s van Trainingsbureau Ingrid Nagel zijn bestemd voor medewerkers die uw organisatie gaan verlaten en nieuw werk

Nadere informatie

SOLLICITATIEGESPREK? GEBRUIK DEZE 30 HANDIGE ZINNETJES

SOLLICITATIEGESPREK? GEBRUIK DEZE 30 HANDIGE ZINNETJES E-blog SOLLICITATIEGESPREK? GEBRUIK DEZE 30 HANDIGE ZINNETJES In loopbaan De voorbereiding op het sollicitatiegesprek is het halve werk. Helemaal als je weet welke vragen er op je afgevuurd worden tijdens

Nadere informatie

WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN?

WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? Dat is een akelige situatie. WERKEN AAN WERK helpt je graag om zo snel mogelijk weer aan de slag

Nadere informatie

Netwerken, zo doe je dat

Netwerken, zo doe je dat Netwerken, zo doe je dat Wanneer je bij het zoeken van een baan niet netwerkt, loop je 70% van de vacatures en mogelijke vacatures op de arbeidsmarkt mis. Deze vacatures worden via via vervuld en verschijnen

Nadere informatie

Studiekeuzebegeleiding bij Intermijn Individueel

Studiekeuzebegeleiding bij Intermijn Individueel Studiekeuzebegeleiding bij Intermijn Individueel Ontdek welke studie écht bij je past Intermijn is een studiekeuzeorganisatie met een duidelijke visie als het gaat om kiezen: kiezen moet je leren. Een

Nadere informatie

Workshop Solliciteren

Workshop Solliciteren Workshop Solliciteren Haagse Hogeschool Maandag 4 maart Saskia Slotboom Poll - Ik heb al een stageplek - Ik heb ideeën over waar ik stage wil lopen - Ik heb nog geen idee Workshop Solliciteren Tips om

Nadere informatie

Werkgelegenheidsplan. Werkervaring opdoen bij Philips? Maak gebruik van het Philips Werkgelegenheidsplan

Werkgelegenheidsplan. Werkervaring opdoen bij Philips? Maak gebruik van het Philips Werkgelegenheidsplan Werkgelegenheidsplan Werkervaring opdoen bij Philips? Maak gebruik van het Philips Werkgelegenheidsplan Vergroot je kansen op een betaalde baan Een jaar lang werkervaring opdoen, gecombineerd met een gedegen

Nadere informatie

HOE PROFESSIONEEL SOLLICITEREN? Enkele tips. Aures Churchilllaan 76D B02 8790 Waregem

HOE PROFESSIONEEL SOLLICITEREN? Enkele tips. Aures Churchilllaan 76D B02 8790 Waregem HOE PROFESSIONEEL SOLLICITEREN? Enkele tips Aures Churchilllaan 76D B02 8790 Waregem 1 VOORBEREIDING VAN EEN SOLLICITATIEGESPREK Checklist: Studie van het bedrijf (zie website). Studie van de functie.

Nadere informatie

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt!

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt! 2013 CNV Cursusprogramma > Leren werkt! 1 WORKSHOPS > Alle workshops duren 1 dag of 2 losse dagdelen. Profileren kun je leren dagdelen worden een aantal netwerken geïntro- Workshops Profileren kun je leren

Nadere informatie

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie

WIJ-Wet Investeren in Jongeren

WIJ-Wet Investeren in Jongeren WIJ-Wet Investeren in Jongeren Afdeling Samenleving Bezoekadres: 1 e bezoek: Publiekscentrum Raadhuisplein 2 Krimpen aan den IJssel Openingstijden: Maandag; 08.30 12.30 uur Dinsdag; 08.30 12.30 uur Woensdag;

Nadere informatie

Op de volgende pagina's worden bovengenoemde instrumenten uitvoeriger beschreven.

Op de volgende pagina's worden bovengenoemde instrumenten uitvoeriger beschreven. Bijlage 1 Reintegratiemiddelen Chronologische volgorde van reïntegratiemiddelen, die ingezet kunnen worden tijdens het Van Werk Naar Werk-traject, hieronder volgt een beknopt overzicht: 1. arbeidsmarktprofiel

Nadere informatie

Workshop Solliciteren

Workshop Solliciteren Workshop Solliciteren Haagse Hogeschool Maandag 4 maart Saskia Slotboom Poll - Ik heb al een stageplek - Ik heb ideeën over waar ik stage wil lopen - Ik heb nog geen idee Workshop Solliciteren Tips om

Nadere informatie

Publiekstekst Wet investeren in jongeren

Publiekstekst Wet investeren in jongeren Publiekstekst Wet investeren in jongeren Juni 2009 Deze publicatie is gemaakt door Stimulansz in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Stimulansz spreekt haar dank uit aan alle

Nadere informatie

Inhoud en competenties leer-werkboeken

Inhoud en competenties leer-werkboeken Inhoud en competenties leer-werkboeken Ik, leren en werken Voorbereidende interne stage Hoofdstuk 1 Voorbereiding op de stage In dit hoofdstuk staat de competentie Leren centraal. De deelnemer maakt kennis

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

mobiliteitstrajecten Randstad HR Solutions voor de zorginstellingen in de VVT, GHZ en GGZ

mobiliteitstrajecten Randstad HR Solutions voor de zorginstellingen in de VVT, GHZ en GGZ mobiliteitstrajecten Randstad HR Solutions voor de zorginstellingen in de VVT, GHZ en GGZ klanttevredenheid Uit onafhankelijk onderzoek (Cedeo, branchekeurmerk) blijkt dat maar liefst 96% van de medewerkers

Nadere informatie

Personal Branding voor Ingenieurs

Personal Branding voor Ingenieurs Personal Branding voor Ingenieurs 8 juni 2012 Lustrumsymposium Jullie doelen - succesvolle loopbaan - een baan vinden - de allerbeste zijn? - Saskia Slotboom 2012 2 Personal Branding Tools en praktische

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Simpel en snel leren op je werk Bij Ik Overtref Me geloven we dat jij alles in huis hebt om een succesvolle professional te zijn. Je wilt alleen af en toe een duwtje in

Nadere informatie

FLUITEND NAAR JE WERK. Loopbaanadvies

FLUITEND NAAR JE WERK. Loopbaanadvies FLUITEND NAAR JE WERK Loopbaanadvies Herziene versie, mei 2017 LOOPBAANADVIES BIJ DE VAKBOND? Je vraagt je misschien af waarom de FNV loopbaanadvies aanbiedt. Eén van onze doelen is het werk van onze

Nadere informatie

INTRODUCTIE PERSOONLIJKE GEGEVENS. Naam: Leeftijd: Geslacht: m / v. Begindatum:

INTRODUCTIE PERSOONLIJKE GEGEVENS. Naam: Leeftijd: Geslacht: m / v. Begindatum: Naam Datum: INHOUDSOPGAVE 1. Introductie 2. Persoonlijke gegevens 3. Rapportage kwaliteit van leven 4. Persoonlijke ontwikkeling plan (POP) 5. Competenties waar nu aan wordt gewerkt 6. Binnen de stichting

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met het. Individueel Ontwikkelings Plan!

Haal het beste uit jezelf met het. Individueel Ontwikkelings Plan! Haal het beste uit jezelf met het Individueel Ontwikkelings Plan! 2 Inleiding Je werkt in de sociale werkvoorziening. Daar is het de gewoonte dat je je kwaliteiten en talenten blijft ontwikkelen. Je kunt

Nadere informatie

Werkgelegenheidsplan. Werkervaring opdoen bij Philips? Maak gebruik van het Philips Werkgelegenheidsplan

Werkgelegenheidsplan. Werkervaring opdoen bij Philips? Maak gebruik van het Philips Werkgelegenheidsplan Werkgelegenheidsplan Werkervaring opdoen bij Philips? Maak gebruik van het Philips Werkgelegenheidsplan Vergroot je kansen op een betaalde baan Ingrid Hurkens (48), verkoopmedewerker MyShop: Ik hoor gewoon

Nadere informatie

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent waarom deze handleiding? We krijgen vaak de vraag hoe je je nu het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding

Nadere informatie

SPELVARIANTEN. Bonus: Ondertussen oefen je met het geven en ontvangen van feedback en bouw je aan het vertrouwen in jouw team.

SPELVARIANTEN. Bonus: Ondertussen oefen je met het geven en ontvangen van feedback en bouw je aan het vertrouwen in jouw team. SPELVARIANTEN Wil jij weten waar je in jouw huidige werk goed in bent? Hoe jij communiceert en je gedraagt en vooral hoe de ander dat ziet? En wil jij dit graag uitwisselen met je teamgenoten zodat jullie

Nadere informatie

Het Regionaal Jongerenloket Nijmegen

Het Regionaal Jongerenloket Nijmegen Het Regionaal Jongerenloket Nijmegen Het Regionaal Jongerenloket Nijmegen (RJN) is een samenwerkingsverband tussen het UWV, het ROC Nijmegen en 9 gemeenten in de regio Nijmegen. Het RJN is er voor jongeren

Nadere informatie

Ik kies uit deze 3 beroepen 1 beroep: Dit is mijn gewenste beroep. Mijn gewenste beroep past in veel branches/sectoren, bijvoorbeeld:

Ik kies uit deze 3 beroepen 1 beroep: Dit is mijn gewenste beroep. Mijn gewenste beroep past in veel branches/sectoren, bijvoorbeeld: BEROEPENORIËNTATIE. 2. 3. Ik wil werken in één van deze 3 beroepen: Ik kies uit deze 3 beroepen beroep: Dit is mijn gewenste beroep 2 Het volgende antwoord past bij mijn gewenste beroep: Mijn gewenste

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

Passus Advies B.V. Cliënten Audit Rapport. Norm : Keurmerk Blik op Werk

Passus Advies B.V. Cliënten Audit Rapport. Norm : Keurmerk Blik op Werk Norm : Scope: Het ondersteunen van organisaties op het gebied van managementadvies, coaching en training. Datum: 27 januari t/m 01 februari 2014 DNV Team Leader Audit Team C.C.M. de Vries MBA C.C.M. de

Nadere informatie

Zet jezelf in beeld! Maandag 7 maart 2016 Buitenpost

Zet jezelf in beeld! Maandag 7 maart 2016 Buitenpost Zet jezelf in beeld! & Maandag 7 maart 2016 Buitenpost Agenda. Korte kennismaking Beetje theorie Voorbeelden van een videopitch Zelf aan de slag met jouw pitch! Interessant aanbod Aanbod Interactie is

Nadere informatie

Aanbod cursussen en trainingen

Aanbod cursussen en trainingen Aanbod cursussen en trainingen 2019-2020 Naar een positieve groep Maak van jouw klas een positieve groep; kinderen die zich veilig voelen, presteren beter. Deze praktische cursus is bedoeld voor leerkrachten

Nadere informatie

Netwerk 45+ werk.nl uwv.nl. Samen naar een nieuwe baan. Werk boven uitkering

Netwerk 45+ werk.nl uwv.nl. Samen naar een nieuwe baan. Werk boven uitkering werk.nl uwv.nl Netwerk 45+ Samen naar een nieuwe baan Werk boven uitkering Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u weten wat voor u in uw situatie geldt? Kijk dan op werk.nl. Als u daarna nog vragen

Nadere informatie

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Personal branding Personal branding, waar sta jij voor? Wat vind je belangrijk? Wat maakt jou uniek? Tijdens de workshop Personal branding ga je op ontdekkingstocht naar jouw waarden en kwaliteiten.

Nadere informatie

jij en de WIJ de Wet investeren in jongeren voor iedereen tot 27 jaar

jij en de WIJ de Wet investeren in jongeren voor iedereen tot 27 jaar jij en de WIJ de Wet investeren in jongeren voor iedereen tot 27 jaar jij en de WIJ Je hebt je gemeld bij het Werkplein. Misschien omdat je geen of te weinig werk hebt of geen inkomen hebt. Als je jonger

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie