Welke verschillende taken vallen te onderscheiden in deze organisatie?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welke verschillende taken vallen te onderscheiden in deze organisatie?"

Transcriptie

1 Verslagen Werkveldoriëntaties uitstroomprofielen; training-coach, beweeg- en leefstijladviseur, beleid in Zie ik mezelf binnen deze organisatie werken? Zo ja, welke rol en wat spreekt je aan? Zo nee, waarom niet? Blok sc Heerenveen Beweegcentrum Drachten Indoor Binn npret Dijkmansport Deskresearch FC Groningen Sportcentrum Kardinge Blok Bossabal Clinic Urban Sport Footgolf Outdoor International

2 Heerenveen SC Heerenveen is een voetbalclub die op het hoogste landelijke niveau speelt. Hierdoor zijn er op alle gebieden wel taken te onderscheiden. Maar tijdens de presentatie kwamen er maar een aantal aan bod. Dit waren: - Scouting - Training - Beleid gezonde leefstijl - Erik(Stagiair HIS), Trainingsprogramma jeugd Natuurlijk zullen er binnen de SC Heerenveen nog vele taken te onderscheiden zijn maar daar is tijdens deze presentatie verder niet op in gegaan. uitstroomprofielen; training-coach, actieve en gezonde leefstijl, beleid in De rollen die zo op het eerste oog voor mij lijken weg gelegd zijn: - Training-coach - Actieve en gezonde leefstijl Zie ik mezelf binnen deze organisatie werken? Zo ja, welke rol en wat spreekt je aan? Zo nee, waarom niet? Deze keuzes hiervoor zijn omdat mijn interesse voornamelijk bij de gezondheid en begeleiding ligt. Ik kan mijzelf het best vinden in deze rollen. Ondanks dat het tijdens de presentatie niet zo zeer ging over de leefstijl, zal dit toch zeker aan bod komen binnen de club. Ook zou ik wel willen werken als training-coach binnen de club. Voornamelijk dan op jeugd gericht. Waar bij mij de interesse ligt bij het trainingsprogramma van de kinderen(opgezet door Erik). Het heeft mij deze dag wel wat meer duidelijkheid gegeven wat er zoal binnen een betaald voetbalclub aan taken zijn. Het was ook de eerste keer dat ik een kijkje achter de schermen krijg bij een voetbalclub. Een conclusie die ik na deze dag wel kon trekken is dat het wel mijn interesse gewonnen heeft op de benoemde rollen hierboven.

3 Beweegcentrum Drachten De taken die ik hier voornamelijk kon onderscheiden waren die voor de specialisatie Training en Coaching, Sport business & ondernemerschap en die van Actieve en gezonde leefstijl. Het is een enorm uitgebreid sportcentrum dat op deze gebieden heel veel te bieden heeft. Tijdens het opzetten waren er, geloof ik, drie personen die dit hebben gedaan waarvan op ieder gebied een in gespecialiseerd was. Zo was onze gastspreker de echte ondernemer in het bedrijf en hield zich voornamelijk bezig op dit gebied. uitstroomprofielen; training-coach, beweeg- en leefstijladviseur, beleid in Bij de rol van Actieve en Gezonde leefstijl zie ik de rol van adviseur weg gelegd. Dat deze bij de mensen die het nodig hebben, ze voorziet van een goed advies en daarbij samen met de persoon op gebied van Training & Coaching de schema s voor opstelt. Op gebied van Sportbusiness en Ondernemerschap zie ik vooral de rol weggelegd voor de manager. De man die zorgt de boel draaiende te houden. Zie ik mezelf binnen deze organisatie werken? Zo ja, welke rol en wat spreekt je aan? Zo nee, waarom niet? Misschien wel. Maar dan alleen de rol die gekoppeld is aan de specialisatie van de Gezonde en Actieve leefstijl. Dat is de kant die mij het voornaamste aantrekt. Ik denk niet dat werken bij deze organisatie de meest ideale baan is. Maar dit kan komen omdat ik nog niet alle banen in dit gebied heb waargenomen. Het heeft mij na vandaag wel de inzicht gegeven dat hoe groter de vestiging/onderneming is hoe meer plek er is voor verschillende rollen binnen de sportwereld. Wat voor mij best interessant gegeven is. Mooi voorbeeld na vandaag is de rol van onze gastspreker. Hij zette de onderneming op maar deed qua sportgebied niks tot weinig. Daarvoor waren er andere mensen binnen het bedrijf.

4 Indoor binnenpret Van de vier uitstroom profielen kan ik er maar een uithalen die hier in terug te vinden is. Dat is die van Sportbusiness & ondernemerschap. uitstroomprofielen; training-coach, beweeg- en leefstijladviseur, beleid in De rol die hier is weggelegd binnen het profiel Sportbusiness en ondernemerschap is de rol van ondernemer. Zie ik mezelf binnen deze organisatie werken? Zo ja, welke rol en wat spreekt je aan? Zo nee, waarom niet? Nee. De man kon mij niet overtuigen van zijn manier van handelen. Een eigen onderneming lijkt mij wel interessant maar dan zou ik wel anders te werk willen gaan. Ik zou er meer een goed plan achter willen hebben en niet zoals deze man op mij over kwam waaruit ik het idee kreeg dat hij zomaar wat had gedaan. Dat wanneer ik later zelf een onderneming mocht gaan starten dat het zekerweten niet zo zal gaan als dat deze man heeft gedaan.

5 Dijkmansport, vervangende opdracht Activiteiten Algemeen 1. Beschrijf de ontstaansgeschiedenis van de sport/bewegingsvorm. 2. Beschrijf de meest relevante ontwikkelingen van de afgelopen vijf jaar in deze sport. 3. Beschrijf hoe de tak van sport mondiaal, in Europa en in Nederland georganiseerd is. 4. Hoe wordt de tak van sport in Nederland gefinancierd? 5. Beschrijf de belangrijkste grote evenementen van deze sport SGM 1. Zoek minimaal 2 vacatures die de SGM-er uit kan oefenen binnen deze sport. 2. Welke uitstroomprofielen kom je tegen in deze vacatures? 3. Geef aan of jij wel of niet in deze sport actief zou willen zijn en geef aan waarom wel/niet en waar je al goed en bent of wat je nog zou moeten ontwikkelen 4. Interview een klasgenoot over de presentaties die gegeven zijn tijdens de WO (wie, vorm, inhoud, behandelde informatie/ vragen). Voeg het interview en de uitwerking ervan toe aan het verslag.

6 1. Ontstaan van Fitness Het ontstaan van fitness ligt verder weg in de geschiedenis dan we zouden denken. De eerste vormen van fitness zijn van drieduizend jaar geleden. Maar waar komt ons hedendaags fitness vandaan? Het ontstaan komt weg bij de Ayurveda. Dit is een hindoeïstische gezondheidsleer uit India. De aspecten die hier centraal stonden waren het in balans brengen van lichaam en geest. Hier was in die tijd geen sprake van krachttoestellen maar het doel wat ze ermee wilden bereiken staat in het hedendaagse fitness vaak nog steeds centraal. De eerste sportschool werd opgericht door de grieken. Rond 776 v. Chr. Richten zij het zogenaamde gymnasion op. Dit sportcentra was speciaal voor de deelnemers van de Olympische spelen die hier konden trainen. Middeleeuwen In de middeleeuwen kwam het trainen van het lichaam steeds minder voor, mede doordat andere sporten populaire werden. Eind achttiende eeuw en begin negentiende eeuw ontwikkelden twee pioniers genaamd Friedrich GutMuths en Friedrich Ludwig Jahn een methode met oefeningen op apparaten. Vanaf dit moment kan gesteld worden dat hier de oorsprong lgt van het moderne gymnastiek. 1865, het jaar waarin Dioclesian Lewis The new gymnastics introduceerde. Hij wilde de hele fysieke educatie veranderen en zich meer focussen op de gezondheid. Hij zorgde voor het Instituut voor Fysieke Educatie zodat er nieuwe docenten voor Lichamelijke Opvoeding werden opgeleid. Amsterdam Rond 1865 werd in Amsterdam het Het paleis voor Volksvlijt gebouwd. Een voorganger van het moderne fitnesscentrum want men kon hier namelijk doen aan krachtsport, worstelen en boksen. Bodybuilding Een onderdeel dat bij fitness hoort. Een van de eerste bodybuilders kwam uit Duitsland. Eugen Sandow leefde van en wordt gezien als de uitvinder van het moderne bodybuilding.

7 Introductie van judo binnen fitnesscentra 1950; Veel Japanse judo experts immigreerden naar de westerse landen om hier deze sport te promoten. Doordat er bij deze sport ook veel fitness kwam kijken werd dit dan vaak ook in een gecombineerd waar beide te beoefenen was. Hier wordt dan ook gedacht dat hier de grondlegging van een deel van de hedendaagse fitnesscentra ligt. Aerobics en cardio fitness De heer Kenneth H. Coopers ontwikkelde een oefening om het hart en de longen te versterken. Dit kreeg de naam aerobics. Vanf 1968 is dit echt doorgebroken en wordt tot op de dag van vandaag nog veel beoefent. In 1986 werd het eerste computergestuurde fitnesstoetsel ontwikkeld, het was een gat in de markt want het zorgde ook voor een enorme uitbreiding van het assortiment van de fitnesscentra. Conclusie Als we al deze ontwikkelingen in de loop der jaren bij elkaar voegen is te concluderen dat dit gezamenlijk zorgt voor de Fitness zoals wij die hier en nu momenteel kennen. Fitness is niet van de een op andere dag geworden zoals het nu is, het zijn vele ontwikkelingen die in de loop der jaren bij elkaar zijn gevoegd tot de sport zoals wij die nu kennen, Fitness! 2. Recente ontwikkelingen afgelopen 5 jaar Fitness is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de meeste beoefende sport van ons land. Een groot deel van de centra hebben zich doorontwikkeld tot multifunctionele sportcentra waar ook meer beoefend kan worden dan alleen de fitness zelf. De trends die zich de laatste jaren voornamelijk hebben ontwikkeld zijn die van het thuis fitnessen. Zo is het steeds makkelijker geworden om thuis aan je beweging te komen. Uit onderzoek blijkt ook dat 40% van de mensen vanaf 20 jaar thuis iets van fitness apparatuur heeft staan. En van de mensen die zelf bij een fitnesscentrum zitten is dat 45%. Een goed voorbeeld van thuisfitness is het populaire Insanity van Shaun T. Je zet de tv aan met de dvd en je kunt thuis al mee doen met de groep die het voor doet op tv. Een andere ontwikkeling binnen het fitness is de afname van fitness als hoofdactiviteit binnen de centra. In de afgelopen twee jaar is er een afname van 10% geweest. De oorzaak ligt naar alle waarschijnlijkheid bij de concurrentie uit andere sectoren die steeds

8 vaker fitness aanbieden, zoals fysiotherapiepraktijken en wellnesscentra. Ook komt de Low budget centra steeds meer opzetten. Dit voornamelijk wegens de crisis waardoor mensen minder te besteden hebben en daardoor liever goedkoper gaan sporten in plaats van hun huidige dure abonnement. 3. De tak van sport mondiaal, Europees en landelijk. Mondiaal: Als we wereldwijd gaan kijken naar fitness kunnen we stellen dat de VS het fitnessland bij uitstek is. 14% van de bevolking(ruim 41 miljoen) is lid van een fitnesscentrum. Hier telt de VS er bijna van. Als we kijken naar latijns amerika is in dit continent het land Brazilië de grootste op de fitnessmarkt met 2,5 miljoen leden en centra. Het laatste continent, naast Europa, Azie en Austrailië is te zien dat Japan op basis van de jaarlijkse omzet het meest welvarende land is op dat gebied van fitness. Dit is met een omzet van 3 miljard euro per jaar met een aantal van fitnesscentra. Europees: Als we kijken naar het fitness in Europa dan beoefent hier ongeveer 40 miljoen mensen deze tak van sport. De totale grote bedraagt ongeveer een 20,2 miljard. De top 4 van landen waar de meeste mensen aan fitness doen ziet er als volgt uit: UK, Duitsland, Italië en Spanje. Maar drie van deze landen behoort niet tot de landen die de hoogste penetratie hebben. Dat zijn er twee, Nederland en Spanje. Beide hebben een penetratie van 17%. Landelijk Zoals net al benoemd heeft Nederland een Europees gezien een goede penetratie van 17%. Nederland had in 2012 ± 2000 fitnesscentra. Over dit aantal fitnesscentra zijn er 2 miljoen mensen verdeeld. Dit zorgde voor een totale omzet van 1,2 miljard euro. 5. Financiering deze tak van sport in Nederland In Nederland is er binnen de regering een bepaalde pot met geld voor de sport. Deze subsidies kunnen de gemeenten besteden om het sportbeleid binnen dat gebied te gaan verbeteren. Maar voor een sportschool zit dat anders. Dit zijn zelfstandige ondernemingen. Zij moeten dus zelf zorgen voor het geld om de zaak draaiende te houden. Dit doen ze namelijk in het begin bijvoorbeeld aan de hand van een lening bij een bank. Vervolgens moet de financiering komen uit de inkomsten die een fitnessclub zal krijgen.

9 6. Belangrijkste evenementen Als we kijken naar fitness, en dan met oog op Dijkmansport, in de gewone sportscholen is er op gebied niet echt een evenement. Wel zijn er evenementen in zijtakken van deze sport die vanuit het fitness ontstaan zijn. Een voorbeeld hiervan zijn de Crossfitgames in de VS. SGM 1. Twee vacatures Sportcentrum Fit & Fun Deventer zoekt fitness instructeur (M/V) Functie omschrijving Fitness Instructeur; Als fitness instructeur begeleid je zowel nieuwe als bestaande klanten met het behalen van hun doelstellingen in de fitnessruimtes. Je stelt persoonlijke trainingsprogramma s op en geeft trainingsadviezen. Je werkt met ons unieke fitness begeleiding systeem. Je geeft ook circuittrainingen. Je helpt mee met alle facetten van activiteiten die gedaan moeten worden binnen Sportcentrum Fit & Fun om onze klanten op een professionele wijze te helpen. Functie eisen Fitness Instructeur; - Minimaal MBO werk- en denk niveau. - Afgeronde relevante opleiding. - Je kan goed met mensen omgaan en vindt dit ook leuk. - Je bent enthousiast en representatief. - Je bent servicegericht en doelt op kwaliteit. - Werkervaring is een eis. - Communicatief vaardig. - Het kunnen geven van groepslessen (circuittrainingen e.d.) is een pre. - Je bent woonachtig in Deventer of in de omgeving van Deventer. Bedrijfscultuur: Ondanks dat het een professioneel bedrijf is heerst er een gezellige en informele sfeer onder het personeel en klanten. Center Manager/Bedrijfsleider Relatie van Randstad in SPIJKENISSE functieomschrijving Is sport belangrijk voor jou en zit ondernemen in jouw bloed? Dan ben jij wellicht de kandidaat die wij zoeken! Voor een fitness- en healthcentrum in Hoogvliet zijn we per direct op zoek naar een enthousiaste en ervaren Bedrijfsleider. Functie eisen:

10 - HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur een afgeronde opleiding richting hospitality, sport/marketing management of commercie) - aantoonbare leidinggevende capaciteiten - ervaring met het runnen van een filiaal of afdeling - optimale flexibiliteit qua werktijden en -dagen ('s avonds en 's weekends) - affiniteit met fitness en/of gezonde lifestyle - grote mate van zelfstandigheid In deze functie ben jij de drijvende kracht achter strategische veranderingen, crisismanagement en implementatie van nieuwe methodieken. Kerntaken: - financieel verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen het healthcentrum - verantwoordelijk voor de operationele uitvoering (indien noodzakelijk ook zelf meewerken) - verantwoordelijk voor het externe imago van deze locatie - op een motiverende en zelfverzekerde manier zorgdragen dat medewerkers het beste uit zichzelf halen en iedere dag hun grenzen weten te verleggen De mix van management, sales en operations maakt dat deze functie uitdagend en afwisselend is. Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en pas jij binnen deze branche? Solliciteer dan direct! 2. Welke uitstroomprofielen. Bij de eerste vacature, die voor de fitnessinstructeur, kun je het uitstroomprofiel van Training & Coaching plaatsen. Bij de tweede, die van manager, is het profiel Sportbusiness en Ondernemerschap te plaatsen. 3. Zie ik mijzelf werken bij zo n organisatie Ligt eraan op welk gebied. Ik ben wel erg geïnteresseerd in de gezondheid kant en dan de richting Actieve en gezonde leefstijl. Dat zie je niet vaak terug in een fitnesscentrum. Ik kan me zo niet echt een baan binnen de fitness bedenken waar ik me zie werken later. Als bijbaan tijdens de studie als instructeur lijkt me wel interessant maar meer ook niet echt.

11 4. Interview Aan de hand van een kort interview met Robin Eggens, over Dijkmansport, ben ik hier het een en ander over te weten gekomen. Binnen Dijkmansport bevinden zich namelijk drie uitstroomprofielen van onze opleiding. Zo melde Robin dat hier de profielen; Sport Business & Ondernemerschap, Beweeg en Leefstijladviseur en de laatste die van Training-coaching. Zo gaf Robin ook aan dat de heer Dijkman, oprichter van Dijkmansport, een grote gedrevenheid en passie heeft voor zijn bedrijf en hier dan enorm voor leeft. Wat was opgevallen was dat er naast fitness ook judo en groepslessen werden aangeboden. Dit doelt al meer op het idee van de moderne fitnessclub omdat je tegenwoordig meer moet bieden om je klanten aan te trekken.

12 FC Groningen Het is te vergelijken met SC Heerenveen. Gezien de taken zullen die op alle gebieden wel hetzelfde zijn alleen qua uitvoering zullen ze voornamelijk wat van elkaar kunnen veranderen. uitstroomprofielen; training-coach, beweeg- en leefstijladviseur, beleid in De rollen die mij hier aanspreken zijn de zelfde als die bij die van Heerenveen. Op dat gebied ligt toch mijn meeste interesse. Het trainers en coach vak binnen voetbal en de actieve en gezonde leefstijl in zijn geheel. Zie ik mezelf binnen deze organisatie werken? Zo ja, welke rol en wat spreekt je aan? Zo nee, waarom niet? Het zou mij wel interessant lijken om bij een club als onze FC een rol te kunnen betekenen. Dit zou dan net als ik bij Heerenveen ook aangaf wel op het gebied van Training & Coaching of Gezonde & Actieve leefstijl zijn. Zo zou een rol op trainersgebied bij de jeugd wel interessant zijn, iets van een speciaal coach. Of alle rollen wel binnen de gezonde en actieve leefstijl. Het was voor mij een erg interessante dag. Het sprak mij meer aan dan SC Heerenveen. Ook gedeeltelijk qua presentatie en uitstraling maar een ander punt dat meespeelde was ook wel omdat ik meer met de FC heb. Het punt dat mij aansprak is ook de mogelijkheid tot stage bij Groningen. Het lijkt me erg mooi om iets op gezondheid gebied of coaching gebied, een combinatie van beide zal mooi zijn, te kunnen doen bij FC Groningen.

13 Sportcentrum Kardinge Het is mij tijdens deze dag niet helemaal duidelijk geworden welke taken er nou exact weg gelegd waren voor ons als SMG ers. Er werd door de mensen wel verteld wat hun functie was binnen het gebouw maar niet zo zeer wat er voor ons nou allemaal mogelijk was. uitstroomprofielen; training-coach, beweeg- en leefstijladviseur, beleid in Dat is mij hier niet heel duidelijk geworden. Op gebied van alle 4 de profielen zal er een mogelijkheid liggen maar daar waren ze te onduidelijk in. De rollen als manager en organisator kwamen wel voorbij tijdens het gesprek maar vond ik te algemeen gezien hun uitleg om er een specifieke SGM rol aan te koppelen. Zie ik mezelf binnen deze organisatie werken? Zo ja, welke rol en wat spreekt je aan? Zo nee, waarom niet? Ik zie mij zelf hier later niet werken. Mijn interesse ligt bij de Actieve en Gezonde leefstijl kant van de opleiding en aangezien ik en de rest van de klas op dit gebied niet duidelijk zijn geworden wat de mogelijkheden binnen Kardinge daarvoor zijn, zie ik hier voor mij geen baan weg gelegd. Ik ben er niet heel veel wijzer van geworden. Doordat ik het centrum al wel kende van eerdere keren dat ik er was geweest en de naar mijn mening niet veel informerende presentatie heeft het mij niet veel gedaan deze dag. Had er meer van verwacht moet ik eerlijk zeggen.

14 Bossabal De taken die ik na deze dag kan noemen binnen deze organisatie zijn het organiseren, promoten en managen. Ik zie deze organisatie dan ook voor ontstaan voor een SGM'er met het uitstroomprofiel Sportbusiness en Ondernemerschap. uitstroomprofielen; training-coach, beweeg- en leefstijladviseur, beleid in Bij deze organisatie zie ik zoals ik hierboven ook al benoemd had, het uitstroomprofiel Sportbusiness en ondernemerschap tot zn recht komen. En dan voornamelijk de rol van ondernemer. Zie ik mezelf binnen deze organisatie werken? Zo ja, welke rol en wat spreekt je aan? Zo nee, waarom niet? Nee. Zo n organisatie als deze trekt mijn interesse totaal niet. Een eigen onderneming lijkt mij wel interessant maar dan zou ik het niet willen zoals deze. Dat zich eigenlijk door heel Nederland verplaatst. En als alles net zo goed geregeld is deze clinic dan haak ik direct af. Want het leek in mijn ogen zeer amateuristisch en zou het graag goed georganiseerd zien, ik vind dat je als een proffesional moet overkomen voor je klanten en dat was dit een helaas slecht voorbeeld van. Een voorbeeld zoals het niet zou moeten. Zoals ik net al bij mijn verklaring geschreven had is het mij duidelijk geworden dat ik nu een goed voorbeeld heb gezien van hoe je niet clinic moet verzorgen wil je goed en professioneel over komen. Nee, het kon mij niet boeien zoals zij ons vertelden van de manier waarop zij tewerk gingen.

15 Urbansport Voetgolf Deze organisatie is een eenmansbedrijf. Het wordt in stand gehouden door de heer Urban. Hij heeft wel mensen in dienst maar dat is puur als oproepkracht op de momenten dat er een evenement geboekt is bij zijn organisatie. uitstroomprofielen; training-coach, beweeg- en leefstijladviseur, beleid in De enige rol die ik zie weg gelegd is die voor de studenten met de richting Sportbusiness en ondernemerschap. De heer Urban is puur een ondernemer en zien hem/in zijn bedrijf geen plek weg gelegd voor een van de andere drie uitstroomprofielen. Zie ik mezelf binnen deze organisatie werken? Zo ja, welke rol en wat spreekt je aan? Zo nee, waarom niet? Nee. De organisatie is nog dusdanig klein dat hij dit alleen vol kan houden door dit als extraatje te houden naast zijn echte fulltime baan. Als ik een eigen organisatie zou opzetten zou ik me daar ook volledig op willen richten en daar dan de fulltime baan van willen hebben. Het is vanwege de voorgaande werkveld oriëntaties niet veel verandert. We hebben nu al veel ondernemers gezien en heeft mijn beeld niet veel verandert. Het is vooral dat ik het graag anders zou willen organiseren en niet zoals hij er niet alleen van kan leven. Zou het graag groter willen. Vind het ook wel interessant maar vind het wel te veel van hetzelfde, mis de echte trainer en coaching profiel en die van de actieve en gezonde leefstijl en aangezien dit de voorlaatste was vond ik dit wat tegenvallen. Deed mij wat aan binnenpret denken. Een ondernemer die maar iets begon wat hem in zijn hoofd opkwam.

16 Outdoor International De taken van manager, organisator en begeleider komen hier in naar voren. Al weet ik niet precies in hoeverre ik de man van de presentatie en eigenaar van de organisatie als manager kan rekenen. Hij gaf aan dat hij veel had die te maken hadden met het draaiende houden van de organisatie op zich had. Het personeel dat er in dienst is voornamelijk oproepkracht. Wanneer weer activiteiten geboekt zijn worden zij opgeroepen om te begeleiden. uitstroomprofielen; training-coach, beweeg- en leefstijladviseur, beleid in De rol die hier voornamelijk is weggelegd is die van ondernemer en organisator. Zie ik mezelf binnen deze organisatie werken? Zo ja, welke rol en wat spreekt je aan? Zo nee, waarom niet? Ik zou me hier niet zo snel zie werken. Al moet ik wel zeggen dat het hier wel eerder zal zijn dan bij Urbansport en Bossabal. Dat komt doordat dit wel een vaste organisatie is waarbij niet nog een extra baan nodig zou zijn. De rol die dan misschien zou kunnen is die van de organisator. Maar moet zeggen dat ik dit hier ook nog niet heel snel zie gebeuren omdat de branche mij niet echt ligt, waren het activiteiten echt gericht op de gezonde en actieve leefstijl dan misschien wel. Toch weer een ondernemer van een bedrijf. Dat is wel het eerste wat ik dacht. Het was wel een interessant verhaal aan de ene kant maar had ook wel zoiets van, alweer een man die een vergelijkbaar verhaal verteld als de rest.

Welke verschillende taken vallen te onderscheiden binnen deze organisatie? Welke rol zie je binnen deze organisatie weggelegd;

Welke verschillende taken vallen te onderscheiden binnen deze organisatie? Welke rol zie je binnen deze organisatie weggelegd; Werkveldoriëntaties Indoor strand Binnenpret Blok 1.3 19-02-2014 Het indoor strand Binnenpret is een indoor hal in Groningen. Op het indoor strand Binnenpret worden er veel verschillende activiteiten gegeven.

Nadere informatie

[ Werkveldoriëntaties ] Thomas Zylstra. Sport, Gezondheid en Management 1P. Hanze Hogeschool Groningen

[ Werkveldoriëntaties ] Thomas Zylstra. Sport, Gezondheid en Management 1P. Hanze Hogeschool Groningen 2013 Thomas Zylstra Sport, Gezondheid en Management 1P Hanze Hogeschool Groningen [ Werkveldoriëntaties ] In dit document zijn alle verslagen van de werkveldoriëntaties opgenomen die ik in blok 1.3 heb

Nadere informatie

UVA STUDENT CAREERS CENTRE

UVA STUDENT CAREERS CENTRE Vacature analyse Check of de vacature die je gevonden hebt bij je past Wat is het? Een vacature analyse is een lijst van vragen die je voor jezelf kunt beantwoorden naar aanleiding van een vacature, om

Nadere informatie

Vacature: Spoelkeukenmedewerker

Vacature: Spoelkeukenmedewerker Vacature: Spoelkeukenmedewerker Functienaam Spoelkeukenmedewerker Soort Permanent Afwasser gezocht voor het bedrijfsrestaurant van ASML in Veldhoven. Fysiek inspannend werk (kratten met borden) waardoor

Nadere informatie

Training & Coaching. Organisatie. BodyMentors BV. Contactpersoon. heer L. Eersteling. Website. http://www.bodymentors.nl. Branches

Training & Coaching. Organisatie. BodyMentors BV. Contactpersoon. heer L. Eersteling. Website. http://www.bodymentors.nl. Branches Training & Coaching Organisatie BodyMentors BV Contactpersoon heer L. Eersteling Website http://www.bodymentors.nl Branches Fitness- en Wellnesscentra Beschrijving Functie BodyMentors is dé premium Personal

Nadere informatie

Infogids 2019/20. Opleidingen mbo Handel INFORMATIEMOMENTEN. OPEN DAGEN Zondag 18 november 2018 Zondag 20 januari tot 16.

Infogids 2019/20. Opleidingen mbo Handel INFORMATIEMOMENTEN. OPEN DAGEN Zondag 18 november 2018 Zondag 20 januari tot 16. Opleidingen mbo Handel INFORMATIEMOMENTEN OPEN DAGEN Zondag 18 november 2018 Zondag 20 januari 2019 11.00 tot 16.00 uur INFODAGEN Donderdag 14 maart 2019 Woensdag 29 mei 2019 16.00 tot 20.00 uur www.facebook.com/derooipannen

Nadere informatie

HOE PAK IK DIT AAN? Handvatten voor de invulling van de Dag van de Mobiliteit

HOE PAK IK DIT AAN? Handvatten voor de invulling van de Dag van de Mobiliteit HOE PAK IK DIT AAN? Handvatten voor de invulling van de Dag van de Mobiliteit INHOUD Tips en trucs... 3 Ter inspiratie: verslagen van deelnemers... 5 2 Tips en trucs Tips om tot een goede invulling van

Nadere informatie

Remind Trainersopleiding

Remind Trainersopleiding Remind Trainersopleiding 1. Over Remind Remind helpt jaarlijks duizenden studenten en scholieren meer uit hun leven te halen, door ze te leren hoe je slimmer kan leren en jezelf kan motiveren. Wij doen

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Fitnesscentra Fitness is de meest beoefende sport van ons land. Fitnesscentra hebben zich verder ontwikkeld. Zo is een deel van de ondernemingen uitgegroeid tot multifunctionele bewegingscentra waar ook

Nadere informatie

De toekomst van consultancy

De toekomst van consultancy De toekomst van consultancy Course Assignment Management Consulting 5 oktober 2013 Teska Koch 2518936 Teska.koch@hotmail.com Word count: 1.510 Een kijkje in de glazen bol: Wat is de toekomst van consultancy?

Nadere informatie

Is dit iets voor jou? Traineeship Hemmink GROEIT

Is dit iets voor jou? Traineeship Hemmink GROEIT Is dit iets voor jou? Traineeship Hemmink GROEIT Traineeship Hemmink B.V. Pagina 2 Is dit iets voor jou? Dit traineeship biedt je een unieke kans om het werkveld, jezelf en Hemmink te ontdekken. Je doet

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

WERKEN BIJ TICOHUIS. De bewoners doen samen met de zorgmedewerkers zelf het huishouden. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

WERKEN BIJ TICOHUIS. De bewoners doen samen met de zorgmedewerkers zelf het huishouden. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. WERKEN BIJ TICOHUIS Op dit moment wordt in het centrum van Oosterhout hard gewerkt aan het TICOhuis: een thuis (woon-zorgvoorziening) voor zestien jongvolwassenen met een verstandelijke beperking (ZZP

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Waar sta jij? Reflectie- vragen voor de vakantie, zodat je er straks fit en effectief tegen aan kunt. Marischka Setz DNHS

Waar sta jij? Reflectie- vragen voor de vakantie, zodat je er straks fit en effectief tegen aan kunt. Marischka Setz DNHS Waar sta jij? Reflectie- vragen voor de vakantie, zodat je er straks fit en effectief tegen aan kunt. Vragen uit Loopbaan gesprekken waarmee je meteen jouw voordeel kunt doen Marischka Setz DNHS Waar sta

Nadere informatie

Vacatures. U treft in dit bestand meerdere vacatures aan. Scroll naar beneden om ze allemaal te zien

Vacatures. U treft in dit bestand meerdere vacatures aan. Scroll naar beneden om ze allemaal te zien Vacatures U treft in dit bestand meerdere vacatures aan Scroll naar beneden om ze allemaal te zien Vooronze(internationale)projectenzijn wijopzoeknaarnieuwecolega s: recruitment interim development COMMERCIEEL

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld APQ-vragenlijst 28 maart 2018 Bea Voorbeeld Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER A

HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER A HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER A INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Fitnesstrainer A Verwerven competenties Theorie-examen Portfolio Praktijkexamen

Nadere informatie

Vacature: Showroom manager

Vacature: Showroom manager Vacature: Showroom manager Functienaam Showroom manager Soort Permanent Jij bent die Showroommanager die wij zoeken (m/v): Ben jij een manager die commercieel, creatief en communicatief sterk is. Niet

Nadere informatie

HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESINSTRUCTEUR

HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESINSTRUCTEUR HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESINSTRUCTEUR INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Groepslesinstructeur A Verwerven competenties Theorieexamen Portfolio

Nadere informatie

Jouw club klaar voor de

Jouw club klaar voor de Jouw club klaar voor de toekomst?! Watersportverbond, 6 maart 2019 www.academievoorsportkader.nl De omgeving van clubs verandert, beweegt jouw club mee? Sport in cijfers 74 sportbonden 23.000

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek < Uw Fitnesscentrum > < Uw Logo >

Klanttevredenheidsonderzoek < Uw Fitnesscentrum > < Uw Logo > Klanttevredenheidsonderzoek < Uw Fitnesscentrum > < Uw Logo > Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 < Uw Fitnesscentrum >... 4 Product... 4 Gewenste Unique Selling Points... 5 Partners... 5 Opbouw

Nadere informatie

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee verbind jezelf aan Cofely sprak me aan omdat ze behalve technisch ook qua duurzaamheid vooroploopt. En haar ambities omzet in concrete producten voor klanten. Zo heb ik tijdens mijn traineeship een Energie

Nadere informatie

Wij gaan verhuizen! dagen per jaar geopend is, 24 uur per dag en 7 dagen per week! Beste sporter,

Wij gaan verhuizen! dagen per jaar geopend is, 24 uur per dag en 7 dagen per week! Beste sporter, Beste sporter, Breaking news! Er gaat binnenkort heel wat veranderen binnen onze club! Lees je mee? We zijn er lange tijd mee bezig geweest, maar nu is het definitief en mogen we het grote nieuws eindelijk

Nadere informatie

brunel.nl/ysp Young Financial Specialist Program Traineeship financiële dienstverlening

brunel.nl/ysp Young Financial Specialist Program Traineeship financiële dienstverlening brunel.nl/ysp Young Financial Specialist Program Traineeship financiële dienstverlening Young Financial Specialist Program Traineeship financiële dienstverlening Je weet dat je vooruit wilt maar je zoekt

Nadere informatie

Support Engineer There are no translations available.

Support Engineer There are no translations available. Support Engineer Wij zoeken een gemotiveerde, enthousiaste collega die goed kan luisteren en doorvragen om de klantvraag helder te krijgen en die de sociale vaardigheden heeft om de vele soorten klanten

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar bij Integrand

Parttime bestuursjaar bij Integrand Parttime bestuursjaar bij Integrand Integrand verbindt en stimuleert ambitie 1 Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is Integrand? 3. Wat houdt een bestuursjaar bij Integrand in? a. Voorzitter b. Vice voorzitter/hr-manager

Nadere informatie

Vacature: Spoelkeukenmedewerker

Vacature: Spoelkeukenmedewerker Vacature: Spoelkeukenmedewerker Functienaam Spoelkeukenmedewerker Soort Permanent Afwasser gezocht voor het bedrijfsrestaurant van ASML in Veldhoven. Fysiek inspannend werk (kratten met borden) waardoor

Nadere informatie

GASTLES ONDERNEMERSCHAP. Handreiking. voor ondernemers. Ondernemerschap in de klas

GASTLES ONDERNEMERSCHAP. Handreiking. voor ondernemers. Ondernemerschap in de klas GASTLES ONDERNEMERSCHAP Handreiking voor ondernemers Ondernemerschap in de klas Ondernemerschap in de klas WAAROM ALS GASTDOCENT VOOR DE KLAS Er zijn allerlei redenen te noemen waarom praktijkmensen als

Nadere informatie

SALES RECRUITMENT SCORECARD

SALES RECRUITMENT SCORECARD Introductie en uitleg Waarom? Als wij bij klanten zitten om een functie te bespreken, dan merken wij vaak dat ze eigenlijk niet goed hebben nagedacht over essentiële zaken en dus niet precies weten waar

Nadere informatie

INTERVIEW ROLMODEL BLOK 4 SOUFYAN ABBASSI

INTERVIEW ROLMODEL BLOK 4 SOUFYAN ABBASSI INTERVIEW ROLMODEL BLOK 4 SOUFYAN ABBASSI 500734542 Interview Rolmodel Mijn 4 e interview heb ik gehouden met niemand minder dan Othman Abalhoussaien. Othman heeft momenteel een eigen onderneming genaamd

Nadere informatie

Persoonlijk rapport van: Marieke Adesso 29 Mei 2006 1

Persoonlijk rapport van: Marieke Adesso 29 Mei 2006 1 Talenten Aanzien en Erkenning 3 Besluitvaardigheid 8 Confrontatie en Agitatie 4 Doelgerichtheid 4 Talenten Hulpvaardigheid 5 Ontzag 3 Orde en Netheid 4 Pragmatisme 6 Stressbestendigheid 7 Verantwoording

Nadere informatie

Maakt jouw service het verschil?

Maakt jouw service het verschil? Maakt jouw service het verschil? De boeiende wereld van Hospitality Aansprekende projecten, afwisseling en uitdagende banen. Dat is in het kort wat je van Adecco Hospitality, Events & Promotions mag verwachten.

Nadere informatie

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk er is maar één werkgever nodig voor een goede start Hoe gaat het met jouw zoektocht naar werk? Weet jij al wat je te bieden hebt, welk werk goed

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 Inhoud Inleiding 6 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 2 Instanties in Nederland 13 Belangrijke instanties voor ondernemers 14 Kamer

Nadere informatie

De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving

De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving Ziekenhuizen De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving Product Omgeving Gedrag WELKOM Wat voor manieren zijn er mogelijk om de kwaliteit binnen de horeca outlets van ziekenhuizen te

Nadere informatie

Het ondernemingsplan

Het ondernemingsplan Meesterproef Dienstverlening & Commercie Meesterproef D&C - Ondernemingsplan Het ondernemingsplan Pleincollege Nuenen Schooljaar 2015/2016 1 Inhoud 1. Korte inleiding... 3 2. Het ondernemingsplan... 4

Nadere informatie

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. FemaleTOPTalent Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma voor de vrouwelijke professional: Met een HBO- of academische opleiding;

Nadere informatie

STAGEMOGELIJKHEDEN INHOUD 1 HET CULTUURPARK. Participatiestage / Afstudeerstage. Bonaire Caribisch Nederland

STAGEMOGELIJKHEDEN INHOUD 1 HET CULTUURPARK. Participatiestage / Afstudeerstage. Bonaire Caribisch Nederland STAGEMOGELIJKHEDEN STAGE OPDRACHTEN: SOORT STAGES: VAKGEBIED: NIVEAU: STAGEPERIODE: STARTDATUM: WERKLOCATIE: RIJBEWIJS: Zie voorbeelden Participatiestage / Afstudeerstage Divers MBO HBO - WO in overleg

Nadere informatie

Bedrijfsomschrijving. Uitingstraat 12

Bedrijfsomschrijving. Uitingstraat 12 Bedrijfsomschrijving Uitingstraat 12 Datum: september 2017 Plan TBF (Total Body-Fit) en Fysiotherapie Bekkers zijn na 6 en 10 jaar ervaring klaar voor de volgende stap: Een nieuwe bedrijfslocatie in eigen

Nadere informatie

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART VAAK GESTELDE SOLLICITATIEVRAGEN: 1. Wat trekt je in deze functie aan? 2. Vertel eens iets over jezelf? 3. Waarom solliciteer je juist bij ons bedrijf? 4. Wat zijn je sterke

Nadere informatie

Opdrachten: http://tweakers.net/vormgevingsstagiair

Opdrachten: http://tweakers.net/vormgevingsstagiair Opdrachten: 1. Verzamel vijf vacatures van banen die jij zou willen uitoefenen in je stage. Hierbij is het niet van belang of het bedrijf bij jouw in de buurt gevestigd is. 2. Beantwoord de volgende vragen

Nadere informatie

P r o e f l e s Overtuigend communiceren en adviseren Thema > Adviseren kan je leren Door Astrid Kies

P r o e f l e s Overtuigend communiceren en adviseren Thema > Adviseren kan je leren Door Astrid Kies Proefles Overtuigend communiceren en adviseren Thema > Adviseren kan je leren Door Astrid Kies Docent van de cursus Overtuigend Communiceren en Adviseren www.secretary.nl/adviseren Inhoudsopgave 1.Standaard

Nadere informatie

De 10 onmisbare ingrediënten

De 10 onmisbare ingrediënten De 10 onmisbare ingrediënten Ingrediënten om meer te verdienen met video door Noortje Janmaat Business coach en oprichter van Verdienen met VIDEO www.verdienenmetvideo.nl noortje@verdienenmetvideo.nl 06-15

Nadere informatie

TotalBalance Test / Mini-training

TotalBalance Test / Mini-training TotalBalance Test / Mini-training Weet jij al wie je bent en wat je wilt? Ben je op zoek naar een goede balans tussen werk en privé? Of wil je meer energie? De TotalBalance Test geeft je inzicht op welke

Nadere informatie

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT LFG 1

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT LFG 1 DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT COMPETENTIEOPDRACHT INTRODUCTIE AQUA & LEISURE 1. INLEIDING Een belangrijk werkveld in de zwembadsector is het werken als lifeguard in een zwembad. Dit kan zowel in publiek zwembad,

Nadere informatie

JOB MARKETING. How to create a killer cv and cover letter. Jelle Verdoodt @Sportcareers

JOB MARKETING. How to create a killer cv and cover letter. Jelle Verdoodt @Sportcareers JOB MARKETING How to create a killer cv and cover letter Agenda 1. Voorstelling 2. Hoe past je cv en motivatiebrief in jullie zoektocht naar een job? 3. Hoe creëer je een killer cv? 4. Hoe zorg je dat

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelplan

Persoonlijk Ontwikkelplan Persoonlijk Ontwikkelplan Wesselink T, Thijs 300395 t.wesselink@st.hanze.nl thijswesselink.weebly.nl Eric Mulder e.b.mulder@pl.hanze.nl Inhoudsopgave Competentiescan... 3 Verantwoording Kerntaken... 3

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar bij Integrand

Parttime bestuursjaar bij Integrand Parttime bestuursjaar bij Integrand Integrand verbindt en stimuleert ambitie 1 Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is Integrand? 3. Wat houdt een bestuursjaar bij Integrand in? a. Algemeen b. Voorzitter c. Vicevoorzitter/HR-manager

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren!

maandag 11 mei inleveren! maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... Stageboek 2015 1 Gegevens Leerling Naam -------------------------------------------------------------------------------------- Adres Postcode Woonplaats

Nadere informatie

W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P

W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P I N S P I R E E R M A N A G E C O A C H Waardevol klantcontact LEERGANG VOOR TEAMLEIDERS Waardevol leiderschap Jouw creativiteit heeft ruimte nodig Een klantcontactcentrum

Nadere informatie

After-market Manager m/v

After-market Manager m/v provincies Groningen en Drenthe ontstaan. Per 1 januari 2017 is, door de samenvoeging met Greve, GroeNoord uitgebreid met vestigingen in de provincies Friesland en Flevoland. Wij bedienen onze klanten

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren voor technische professionals 20 juni 2013 Jullie doelen? Workshop Presenteren Minder zenuwen bij presentaties Makkelijker contact met het publiek Wat wél en beter

Nadere informatie

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo Sander, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk vindt.

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

Workshop Solliciteren

Workshop Solliciteren Workshop Solliciteren Haagse Hogeschool Maandag 4 maart Saskia Slotboom Poll - Ik heb al een stageplek - Ik heb ideeën over waar ik stage wil lopen - Ik heb nog geen idee Workshop Solliciteren Tips om

Nadere informatie

After-market Manager m/v

After-market Manager m/v provincies Groningen en Drenthe ontstaan. Per 1 januari 2017 is, door de samenvoeging met Greve, GroeNoord uitgebreid met vestigingen in de provincies Friesland en Flevoland. Wij bedienen onze klanten

Nadere informatie

In je kracht. Werkboek voor deelnemers

In je kracht. Werkboek voor deelnemers In je kracht Werkboek voor deelnemers Uitleg Mijn toekomst! Benodigdheden: Werkblad Mijn toekomst! (je kunt het Werkblad meegeven om thuis na te lezen, maar dit is niet noodzakelijk) Voor iedere deelnemers

Nadere informatie

Factsheet persbericht

Factsheet persbericht Factsheet persbericht Nut vakbonden onbekend bij jongeren 30 november 2011 Inleiding Van oktober 2011 tot november 2011 hield Zoekbijbaan.nl het Nationale Bijbanen Onderzoek. Aan het onderzoek deden 2464

Nadere informatie

Training Sales. Sales: onderzoeken, adviseren en verkopen

Training Sales. Sales: onderzoeken, adviseren en verkopen Training Sales Sales: onderzoeken, adviseren en verkopen Verkopen. De één krijgt er een vieze smaak van in zijn mond en de ander staat te trappelen om aan de slag te gaan. Sales is wat jij ervan maakt.

Nadere informatie

Klanttest blok 3. Jaana Kaismo

Klanttest blok 3. Jaana Kaismo Klanttest blok 3 Jaana Kaismo Inleiding Voor mijn Klanttest blok 3 heb ik weer een open training gegeven. Een open training houdt in dat iedereen een keer gratis mag mee trainen en kijken hoe hij of zij

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Amsterdam 2018-2019 JOHAN CRUYFF ACADEMY AMSTERDAM INSTITUTE COLLEGE ALGEMENE INFORMATIE Diploma: HBO-diploma van de

Nadere informatie

Handleiding 1 Hour Coaching

Handleiding 1 Hour Coaching Handleiding 1 Hour Coaching Coachingsinstrument: Eigen bedrijf beginnen? Beschrijving coachingsinstrument: Veel mensen dromen ervan om een eigen bedrijf te beginnen en tegenwoordig zijn er veel ZZP-ers

Nadere informatie

Agenda van vanavond!

Agenda van vanavond! 1 Agenda van vanavond! Welkom + Statusoverzicht! Communicatie: RTL Nieuws Weekblad van Dongen Persoonlijke ervaringen: John de Jager Uitkomsten enquête + uitwerken thema s (werkgroepen) Dialoog + terugkoppeling

Nadere informatie

Workshop Omgaan met veranderingen

Workshop Omgaan met veranderingen Workshop Omgaan met veranderingen Omgaan met verandering, uitgaan van je eigen kracht Je kunt nooit twee keer in dezelfde rivier stappen is een gezegde dat verandering typeert. Alles verandert voortdurend.

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar bij Integrand Rotterdam

Parttime bestuursjaar bij Integrand Rotterdam Parttime bestuursjaar bij Integrand Rotterdam Integrand verbindt en stimuleert ambitie Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is Integrand? 3. Wat houdt een bestuursjaar bij Integrand in? a. Voorzitter b. Vice voorzitter/hr-manager

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Groningen 2016-17 JOHAN CRUYFF UNIVERSITY INSTITUTE COLLEGE Maak van je passie voor sport je beroep Open Dagen www.hanze.nl/opendag

Nadere informatie

Netwerken, zo doe je dat

Netwerken, zo doe je dat Netwerken, zo doe je dat Wanneer je bij het zoeken van een baan niet netwerkt, loop je 70% van de vacatures en mogelijke vacatures op de arbeidsmarkt mis. Deze vacatures worden via via vervuld en verschijnen

Nadere informatie

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESDOCENT INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESDOCENT INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESDOCENT INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Groepslesdocent Portfolio Groepslesdocent Fit!vak Deelopdrachten 1: Het

Nadere informatie

Graag tot ziens! Het Remind Team

Graag tot ziens! Het Remind Team In dit document kun je lezen wat Remind doet, waar Remind voor staat, wat er van je verwacht wordt als trainer, welke studenten bij Remind passen, en wat je aankomende vijf maanden kunt verwachten als

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE]

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] Waarvoor kiezen klanten voor SoHuman? SoHuman helpt mensen, teams en organisaties met hun persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Vacature: Meubelbezorgers (2x)

Vacature: Meubelbezorgers (2x) Vacature: Meubelbezorgers (2x) Functienaam Meubelbezorgers (2x) Soort Permanent Wij zoeken twee handige kandidaten voor een meubelzaak die het leuk vinden om fysiek bezig te zijn in een afwisselende functie

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Amsterdam 2016-17 JOHAN CRUYFF UNIVERSITY INSTITUTE COLLEGE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters

Nadere informatie

Ondernemerschap in Nederland

Ondernemerschap in Nederland Ondernemerschap in Nederland Je neemt deel aan het profiel Ondernemerschap. Dit betekent dat je erover denkt om in de toekomst als ondernemer te gaan werken. Dat is anders dan werken in loondienst. Dan

Nadere informatie

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Elevator pitch Elevator pitch, laat van je horen Hoe vertel jij krachtig over jezelf in zestig seconden? Sta jij te haperen op een netwerkborrel? Spring je van de hak op de tak tijdens een zakenlunch?

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Groningen 2016-17 JOHAN CRUYFF UNIVERSITY INSTITUTE COLLEGE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Leidinggeven Leidinggeven: Kwaliteit: Uit veel onderzoeken blijkt dat de invloed van een leidinggevende op zijn omgeving enorm is. Een goede leidinggevende haalt meer uit zijn afdeling, weet zijn medewerkers

Nadere informatie

Workshops 26 juni 2019 Baljuwstraat 2 Conferentie Opleiding en Werk. Ronde 1 van uur uur

Workshops 26 juni 2019 Baljuwstraat 2 Conferentie Opleiding en Werk. Ronde 1 van uur uur Workshops 26 juni 2019 Baljuwstraat 2 Conferentie Opleiding en Werk Ronde 1 van 16.30 uur -17.15 uur 1. Leerwerkloket- Jakolien van der Poel, Joyce Mulder en Mariska Sengsily, LeerWerk Adviseurs van de

Nadere informatie

BINNEN 6 MAANDEN EN IN 3 STAPPEN NAAR FIT!VAK PREVENTIECENTRUM IMPLEMENTATIETRAJECT VOOR CERTIFICERING. Versie 1.1

BINNEN 6 MAANDEN EN IN 3 STAPPEN NAAR FIT!VAK PREVENTIECENTRUM IMPLEMENTATIETRAJECT VOOR CERTIFICERING. Versie 1.1 Fit!vak Plus certificering Analyse en Plan Van Aanpak versie 1.1 Maart 2011 BINNEN 6 MAANDEN EN IN 3 STAPPEN NAAR FIT!VAK PREVENTIECENTRUM IMPLEMENTATIETRAJECT VOOR CERTIFICERING Versie 1.1 December 2011

Nadere informatie

zoekt: Talentvolle Onderwijsadviseurs / Trainers

zoekt: Talentvolle Onderwijsadviseurs / Trainers zoekt: Talentvolle Onderwijsadviseurs / Trainers Voor meer informatie over de functie: Marcel Bogaarts, directeur Bazalt T 06 21 82 17 91 sluitingsdatum: 7 januari 2019 Organisatie Stichting Bazalt is

Nadere informatie

Portfolio Manager Hosted Desktop

Portfolio Manager Hosted Desktop Portfolio Manager Hosted Desktop Over IS Group IS (internedservices) Group is de grootste onafhankelijke Nederlandse aanbieder van IT en Cloud solutions. Opgericht in 1996 en door fusies en overnames gegroeid

Nadere informatie

Samenvatting onderzoek Het nieuwe verkopen

Samenvatting onderzoek Het nieuwe verkopen Samenvatting onderzoek Het nieuwe verkopen Inleiding De kracht van consumenten en internet wordt steeds groter. Met de toenemende populariteit van digitale informatie wordt de rol van de verkoper beduidend

Nadere informatie

ieuwsbrief JANUARI 2019 INTERNATIONAL BUSINESS COLLEGE samenwerking Driessen groep Urban Minorz! Embedded Fitness Goorts & Coppens Huijbregts Rabobank

ieuwsbrief JANUARI 2019 INTERNATIONAL BUSINESS COLLEGE samenwerking Driessen groep Urban Minorz! Embedded Fitness Goorts & Coppens Huijbregts Rabobank blz 3 t/ zzz samenwerking Driessen groep Urban Minorz! Embedded Fitness Goorts & Coppens ieuwsbrief JANUARI 2019 INTERNATIONAL BUSINESS COLLEGE Huijbregts Rabobank Helmond Sport INTERNATIONAL BUSINESS

Nadere informatie

Ondernemingsplan. De basis in 10 stappen. Een leidraad om je bedrijf, de markt en jezelf goed in kaart te brengen. Ik ga starten

Ondernemingsplan. De basis in 10 stappen. Een leidraad om je bedrijf, de markt en jezelf goed in kaart te brengen. Ik ga starten Ondernemingsplan De basis in 10 stappen Een leidraad om je bedrijf, de markt en jezelf goed in kaart te brengen Ik ga starten Hoe maak je een ondernemingsplan? Een ondernemingsplan is de eerste stap naar

Nadere informatie

Hoe je meer verdient met online video s

Hoe je meer verdient met online video s Hoe je meer verdient met online video s Video s die je continue nieuwe klanten opleveren door Noortje Janmaat Business coach en oprichter van Verdienen met VIDEO www.verdienenmetvideo.nl noortje@verdienenmetvideo.nl

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

FOOTBALL BUSINESS FUNDAMENTALS

FOOTBALL BUSINESS FUNDAMENTALS ONLINE 2015-16 CURSUS FOOTBALL BUSINESS FUNDAMENTALS MAAK VAN JE PASSIE VOOR VOETBAL JE BEROEP De cursus is een goede introductie in het voetbalmanagement, want het helpt je om verschillende situaties

Nadere informatie

Werkblad Mijn talenten en werk - kwaliteitenreflectie

Werkblad Mijn talenten en werk - kwaliteitenreflectie Werkblad Mijn talenten en werk - kwaliteitenreflectie Doel: Je onderzoekt hoe jij jouw talenten kunt inzetten in je werk (nu en later). Je gaat een activiteit buiten school onderzoeken. Dit kan zijn: a.

Nadere informatie

1. Waarom ondernemerschap? 2. Wat is ondernemerschap? 3. Wat kan/moet onderwijs met. ondernemerschap?

1. Waarom ondernemerschap? 2. Wat is ondernemerschap? 3. Wat kan/moet onderwijs met. ondernemerschap? Ondernemerschap 1. Waarom ondernemerschap? 2. Wat is ondernemerschap? 3. Wat kan/moet onderwijs met ondernemerschap? Overheid: O innovatie O banen Bedrijven: ondernemende medewerkers voegen waarde toe;

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ KRIJGT IEDEREEN AAN HET SPORTEN Ben je sportief? En heb je een goede conditie? Maak van sport je werk! Je kunt bij allerlei verschillende bedrijven

Nadere informatie

Inspelen op levensfasen van je medewerkers bij het bepalen van beloning

Inspelen op levensfasen van je medewerkers bij het bepalen van beloning Inspelen op levensfasen van je medewerkers bij het bepalen van beloning Met je beloningskeuzes inspelen op de levensfase waarin je medewerkers zitten. Wat levert dat op en hoe pak je het aan? De arbeidsmarkt

Nadere informatie

Habilis Executive Search. Productie en Techniek

Habilis Executive Search. Productie en Techniek Habilis Executive Search Productie en Techniek Habilis mens en organisatie Mensen zijn voortdurend in beweging. Organisaties zijn continu in beweging. Met als hoogste doel het meest optimale resultaat

Nadere informatie

Welkom bij: Taal- en cultuurstudies

Welkom bij: Taal- en cultuurstudies Welkom bij: Wat is bijzonder aan? De meerwaarde van taal en talen breed denken Programma Wat kun je ermee? Test jezelf voor Taal- en cultuuurstudies Student en afgestudeerde Vragen (panel ) Wat is bijzonder

Nadere informatie