Welke verschillende taken vallen te onderscheiden binnen deze organisatie? Welke rol zie je binnen deze organisatie weggelegd;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welke verschillende taken vallen te onderscheiden binnen deze organisatie? Welke rol zie je binnen deze organisatie weggelegd;"

Transcriptie

1 Werkveldoriëntaties Indoor strand Binnenpret Blok Het indoor strand Binnenpret is een indoor hal in Groningen. Op het indoor strand Binnenpret worden er veel verschillende activiteiten gegeven. Activiteiten die hieronder vallen zijn beachvolleybal, indoor soccer, voetvolley, beachvolleybalteams die er trainen in de winter, kinderfeestjes, feesten, bruiloften etc. Als trainer/coach kan het van belang zijn, doordat je bepaalde activiteiten kan begeleiden. Dus trainer van een beachvolleybalteam of de coach/begeleider tijdens een kinderfeestje. Ook zal je als trainer/coach op het indoor strand een clinic kunnen geven over de desbetreffende sport. Als ondernemer is het interessant om zoals als Binnenpret op te starten. Omdat het een mix is van allerlei soorten activiteiten. Dit wil zeggen dat je als ondernemer op veel verschillende manieren je geld kunt verdienen aan de verschillende activiteiten. Zelf zal je er als ondernemer moeten voor zorgen dat het aanbod aantrekkelijk is en dat je constant met ideeën komt voor nieuwe activiteiten. Voor iemand die de specialisatie actieve & gezonde leefstijl doet is het mooi om te zien dat er veel verschillende activiteiten gegeven worden op het gebied van gezond en actief bewegen. Als professional zou je naast het sporten nog meer dingen kunnen doen, zoals bijvoorbeeld clinics geven of doelgroepen helpen met hun voeding/bewegen. Iemand die op het gebied van beleid wat doet bij de organisatie kan hier zeker wel terecht. Vanuit de gemeente zijn dit soort activiteiten goed om te doen, zodat de inwoners van de omgeving wellicht meer gaan bewegen. Als beleidsmedewerker zou je in contact kunnen komen met de gemeente om het uit te bouwen of door een goed plan op te zetten om de inwoners/omgeving meer kennis te laten maken met Binnenpret. Nee, ik zie mijzelf niet bij deze organisatie werken, omdat ik hou van structuur. Bij Binnenpret heb je geen vaste uren, omdat je niet weet of er feesten of andere activiteiten gehouden zullen worden. Wat betekent deze werkveldoriëntatie voor mijn loopbaanplanning? Wat is mijn conclusie na vandaag? Voor mijzelf was het weer een eyeopener om te zien dat je ook dit soort dingen met een hal kunt doen. Dus door meerder activiteiten bijeen te laten komen en je je eigen creativiteit erin kan stoppen om er wat moois was te maken.

2 Sportcentrum Kardinge Blok Het sportcentrum Kardinge is een vrij nieuw centrum en ligt net iets buiten Groningen. Het sportcentrum centrum beschikt over een ijsbaan, een zwembad, verschillende sporthallen, squashbanen, tennisbanen, een sportwinkel en er worden verschillende evenementen georganiseerd. Omdat het sportcentrum over veel verschillende activiteiten/sporten beschikt zou je als trainer&coach hier zeker wel goed terecht kunnen. Je zou trainer/coach kunnen worden bij de verschillende sporten en daarbij zou je trainers eventueel kunnen aansturen. Voor veel mensen is dit denk ik wel een droom om zo'n groot sportcentrum op te zetten. Door de variatie van sporten is het een multifunctioneel trainingscentrum, waarbij iedereen terecht kan. In de presentatie werd duidelijk dat voor elk onderdeel, zoals het zwembad, ijsbaan, evenementen een andere manager op zit. Als ondernemer ben je eindverantwoordelijk voor al deze verschillende activiteiten en heb je ook te maken met de financiële zaken, de gemeente en overige stakeholders. Het sportcentrum beschikt over veel verschillende sporten, zowel recreatief als topsport. Als beweeg- en leefstijladviseur heb je met dit sportcentrum een goede mogelijk om mensen te helpen. Er worden veel verschillende sporten aangeboden waar je mensen in kan adviseren. Daarnaast worden ook presentaties gegeven voor verschillende doelgroepen, waarbij jij als beweeg- en leefstijladviseur mensen advies kan geven over hun leefstijl en ze daarbij te helpen om de sport en voeding te combineren. Het sportcentrum heeft veel te maken met de gemeente en verschillende stakeholders. Zo zou je als beleidsmedewerker in overleg met de gemeente verschillende doelgroepen daarin kunnen betrekken, zoals scholen, sportverenigingen, bedrijven etc. Je zou ook het beleid van het sportcentrum aan kunnen passen door per activiteiten een nieuw beleid aan te passen om te zorgen dat ze nog beter hun missie/visie kunnen uitvoeren. Ja, ik zou wel binnen deze organisatie willen werken. Als beweeg- en leefstijladviseur zijn er veel kansen om mensen op een goede manier te helpen en ze bewust te maken van hun leefstijl. Daarnaast als beleidsmedewerker is het interessant om te kijken wat je met zo'n sportcentrum allemaal kunt doen en bereiken. Wat betekent deze werkveldoriëntatie voor mijn loopbaanplanning? Wat is mijn conclusie na vandaag? Ik vond het wel interessant om te zien hoe ze het sportcentrum aanpakten. Dat er veel georganiseerd werd en er ook nog veel verbeterd kan worden in de toekomst. Ik heb voor mezelf een beter beeld gekregen over wat voor soort taken er zijn en wat je zou kunnen doen/bereiken.

3 Bewegingcentrum Drachten Blok Het beweegcentrum in Drachten is een centrum die erg gericht is op de gezondheid van mensen. Zo bieden ze verschillende groepslessen aan, zoals aerobics, spinning, dansen, hebben ze een fitnesscentrum met verschillende soorten apparatuur en een aparte trainingsruimte en hebben ze verschillende fysiotherapeuten rondlopen die de mensen helpen met klachten. Als trainer/coach zou je werkzaam kunnen zijn als fitnessinstructeur, groepslesinstructeur. Hierbij zou je zowel groepen als individuen kunnen begeleiden en hen helpen met hun gezondheid. De eigenaar van het centrum heeft nog meerdere beweegcentra. Zo werken de centra allemaal met elkaar en worden sommige panden ook onderverhuurd door bedrijven en fysiotherapeuten. Als ondernemer is het interessant om een beweegcentrum op te richten, omdat je klein kunt beginnen met minimale middelen en zo snel kan groeien. Als leefstijlbegeleider kan je mensen begeleiden in de fitness, als groepslesinstructeur en hen helpen met voedingsprogramma's op de vloer. Je geeft ze adviezen en spreekt de mensen regelmatig aan hoe het gaat. Zoals de ondernemer van het beweegcentrum aan gaf zou je in samenwerking met fysiotherapeuten en andere bedrijven, je pand kunnen onderverhuren of voor andere doelgroepen ter beschikking stellen om er te sporten. Ik ben zelf al een aantal jaren werkzaam in de fitness. Ik zou wel in zo'n beweegcentrum willen werken als leefstijlbegeleider. Wel zou ik dan meerdere taken willen doen in plaats van alleen mensen begeleiden op de vloer.

4 Lycurgus Blok Lycurgus is een volleybalvereniging in Kardinge. Lycurgus zit bij de top 5 van Nederland en is dus echt een vereniging waar op topniveau gespeeld wordt. Wij kregen een presentatie van de hoofdtrainer van de volleybalheren 1, die ons uitlegde wat voor taken er als SGM professional aan bod kwamen binnen deze tak van sport. Als trainer/coach zou je natuurlijk aan de slag kunnen gaan bij de verschillende teams. De vereniging heeft geen jeugdopleiding dus is de kans klein om er trainer te worden. Als trainer van zo'n vereniging heb je veel verantwoordelijkheid en ben je een voorbeeldpersoon voor de vereniging. Daarnaast gaat het om een hoog niveau en zou je ook werkzaam kunnen zijn als videoanalist, dit is iemand die video's analyseert en dit terugkoppelt aan de trainer/coach die met deze beelden conclusies kan trekken en de tactiek of training hierop kunnen aanpassen. Het ondernemerschap kwam tijdens de presentatie niet echt voor. Hier is niet veel over verteld, maar als ondernemer van deze sportvereniging draait er veel om de financiële middelen. De vereniging wil wel uitbreiden maar kan dit alleen doen wanneer men meer geld binnenkrijgt. Als ondernemer moet je dus goed letten op de financiële middelen om bestaansrecht te hebben. Als beweeg- en leefstijladviseur zou je de vereniging kunnen helpen om te zorgen dat de topsporters zo fit en gezond mogelijk zijn. Dus door op het gebied van voeding en bewegen de juiste balans weten te vinden en over te brengen aan de sporters. Dit is van essentieel belang voor de sporter om op topniveau te presteren. Als beleidsmedewerker is dit wel een interessant iets om naar te kijken. Zoals Lycurgus weinig financiële middelen heeft, hoe zou je er als beleidsmedewerker ervoor kunnen gaan zorgen dat de vereniging genoeg financiële middelen heeft om op topniveau te blijven presteren. Zoals het adviseren van het aantrekken van sponsoren of in de omgeving te kijken naar verschillende ideeën. Nee, ik zie mijzelf niet binnen deze organisatie werken. Mijn passie ligt meer bij voetbal en ik daarom niet snel bij deze vereniging werkzaam kunnen zijn. Wanneer dit een voetbalorganisatie zou zijn, zou hier mijn interesse wel kunnen liggen als beweeg- en leefstijladviseur.

5 New attraction/ Pedalpark BMX Blok FC Groningen Blok

[ Werkveldoriëntaties ] Thomas Zylstra. Sport, Gezondheid en Management 1P. Hanze Hogeschool Groningen

[ Werkveldoriëntaties ] Thomas Zylstra. Sport, Gezondheid en Management 1P. Hanze Hogeschool Groningen 2013 Thomas Zylstra Sport, Gezondheid en Management 1P Hanze Hogeschool Groningen [ Werkveldoriëntaties ] In dit document zijn alle verslagen van de werkveldoriëntaties opgenomen die ik in blok 1.3 heb

Nadere informatie

Welke verschillende taken vallen te onderscheiden in deze organisatie?

Welke verschillende taken vallen te onderscheiden in deze organisatie? Verslagen Werkveldoriëntaties uitstroomprofielen; training-coach, beweeg- en leefstijladviseur, beleid in Zie ik mezelf binnen deze organisatie werken? Zo ja, welke rol en wat spreekt je aan? Zo nee, waarom

Nadere informatie

SPREKER R O B W U I J S T E R ERVARING ALS SPREKER

SPREKER R O B W U I J S T E R ERVARING ALS SPREKER JE KUNT ME ALS SPREKER BOEKEN Zoek je een enthousiaste, motiverende, inspirerende spreker voor je bijeenkomst, evenement, congres, bedrijfsevenement of symposium? Zoek je een spreker met een heldere boodschap?

Nadere informatie

Jouw club klaar voor de

Jouw club klaar voor de Jouw club klaar voor de toekomst?! Watersportverbond, 6 maart 2019 www.academievoorsportkader.nl De omgeving van clubs verandert, beweegt jouw club mee? Sport in cijfers 74 sportbonden 23.000

Nadere informatie

Help jij studerend Groningen gezond ouder te worden?

Help jij studerend Groningen gezond ouder te worden? Help jij studerend Groningen gezond ouder te worden? Word actief! Bij de ACLO kun je actief worden door in commissies of in een bestuur te gaan. Op die manier ontwikkel je je niet alleen op je studiegebied,

Nadere informatie

SPORTDEELNAME MAANDMEETING. Meting 9 September In opdracht van NOC*NSF

SPORTDEELNAME MAANDMEETING. Meting 9 September In opdracht van NOC*NSF SPORTDEELNAME MAANDMEETING Meting 9 September In opdracht van NOC*NSF 1 Inhoudsopgave 1 Sportdeelname afgelopen maand 2 Sportdeelname afgelopen 12 maanden 3 Sportdeelname per tak van sport Maandvraag September

Nadere informatie

Help jij studerend Groningen gezond ouder te worden?

Help jij studerend Groningen gezond ouder te worden? Help jij studerend Groningen gezond ouder te worden? Word actief! Zowel bij de ACLO als bij haar verenigingen kun je actief worden door in commissies of in een bestuur te gaan. Op die manier ontwikkel

Nadere informatie

KNSB Verenigingsdag. Papendal, 3 oktober 2015 MJOP

KNSB Verenigingsdag. Papendal, 3 oktober 2015 MJOP KNSB Verenigingsdag Papendal, 3 oktober 2015 MJOP Voorstellen David den Hartog Master sportfysiotherapeut en manueeltherapeut Eigenaar Geeresteingroep (Woudenberg, Zeist, Amersfoort) Fysiotherapeut Jong

Nadere informatie

Koersplan. Highschool Eindhoven

Koersplan. Highschool Eindhoven Koersplan Highschool Eindhoven 1 Inleiding Frits Philips lyceum- mavo is een toekomstgerichte school met de focus op talentontwikkeling. Leerlingen krijgen volop de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken

Nadere informatie

Competenties en kwaliteiten van de topsporter (1 van 9)

Competenties en kwaliteiten van de topsporter (1 van 9) (1 van 9) Doorzettingsvermogen Dit is een eigenschap die elke topsporter bezit. Gaan voor het hoogst haalbare doel en hiervoor niet afwijken als er een teleurstelling of tegenslag is. Resultaatgerichtheid

Nadere informatie

Sara Wennekes NED-33 Tokyo 2020

Sara Wennekes NED-33 Tokyo 2020 On the road to GOLD Sara Wennekes NED-33 Tokyo 2020 Sara Wennekes Begonnen met windsurfen in 2008. Nederlandse selectie windsurfen van het watersportverbond Woont in surfcity Scheveningen om fulltime te

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 2. OVER DE ACLO 4

Inhoudsopgave 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 2. OVER DE ACLO 4 Inhoudsopgave 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 2. OVER DE ACLO 4 2.1 Wat biedt de ACLO? 5 2.1.1 Vrije uren 5 2.1.2 Algemene uren 5 2.1.3 Cursussen 5 2.1.4 Verenigingen 5 2.1.5 Evenementen 5 2.2 Structuur

Nadere informatie

Sport in Eindhoven

Sport in Eindhoven Sport in Eindhoven 31-05-2018 Inhoud 1. Welkom! 2. Sport in Eindhoven 3. Sportvisie en uitvoeringsprogramma 4. Vooruitblik 2018 Hoeveel sportverenigingen heeft Eindhoven? a. 110 b. 160 c. 210 d. 340 Facts

Nadere informatie

INTERVIEW ROLMODEL BLOK 4 SOUFYAN ABBASSI

INTERVIEW ROLMODEL BLOK 4 SOUFYAN ABBASSI INTERVIEW ROLMODEL BLOK 4 SOUFYAN ABBASSI 500734542 Interview Rolmodel Mijn 4 e interview heb ik gehouden met niemand minder dan Othman Abalhoussaien. Othman heeft momenteel een eigen onderneming genaamd

Nadere informatie

Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3

Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 2. OVER DE ACLO 4 2.1 Wat biedt de ACLO? 5 2.1.1 Vrije uren 5 2.1.2 Algemene uren 5 2.1.3 Cursussen 5 2.1.4 Verenigingen 5 2.1.5 Evenementen

Nadere informatie

Bedrijfsomschrijving. Uitingstraat 12

Bedrijfsomschrijving. Uitingstraat 12 Bedrijfsomschrijving Uitingstraat 12 Datum: september 2017 Plan TBF (Total Body-Fit) en Fysiotherapie Bekkers zijn na 6 en 10 jaar ervaring klaar voor de volgende stap: Een nieuwe bedrijfslocatie in eigen

Nadere informatie

WAT WEET DE SPORTARTS OVERBELASTING?

WAT WEET DE SPORTARTS OVERBELASTING? WAT WEET DE SPORTARTS OVERBELASTING? Ron du Bois, sportarts SGF SPORTGENEESKUNDE FRIESLAND TMS Heerenveen SMA Leeuwarden SMA Drachten SMA Sneek TOPSPORT MEDISCH SAMENWERKINGSVERBAND Overeenkomst met sportbond(en)

Nadere informatie

5. Maandvraag December 2013 a. Sportieve voornemens

5. Maandvraag December 2013 a. Sportieve voornemens 5. Maandvraag December 01 a. Sportieve voornemens Sportieve voornemens Basis: n=11 Nederlander van 15-80 jaar Percentage JA Geslacht Man 75% Vrouw 69% Leeftijd 15 - jaar 85% 8 4-44 jaar 77% 45-64 jaar

Nadere informatie

KNWU Beleidsplan MTB 2013-2016

KNWU Beleidsplan MTB 2013-2016 KNWU Beleidsplan MTB 2013-2016 Who-am-I? Han ten Hove namens cie Off Road, WT-4 trainer MTB specialisatie, Proces manager, jeugdtrainer Bar End, UCI team MPL Specialized, Expert WT opleidingen, Examinator

Nadere informatie

Visie 2020. Iedereen is Kampioen. Van Wit naar Zwart, Via Haags Goud naar Olympische Goud

Visie 2020. Iedereen is Kampioen. Van Wit naar Zwart, Via Haags Goud naar Olympische Goud Visie 2020 Iedereen is Kampioen Van Wit naar Zwart, Via Haags Goud naar Olympische Goud Missie/Visie LGJ stelt alles in het werk om een individuele sporter te ontwikkelen tot het hoogst mogelijke niveau.

Nadere informatie

INDIVIDUEEL SPORTTRAJECT

INDIVIDUEEL SPORTTRAJECT INDIVIDUEEL SPORTTRAJECT TENNIS Karen Verrydt Sport en bewegen Thomas More Turnhout 2015-2016 1 INDIVIDUEEL SPORTTRAJECT TENNIS INTERESSE Ik heb van kleins af altijd een voorkeur gehad voor balsporten.

Nadere informatie

KNVB CAMPUS KNVB.NL/CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN

KNVB CAMPUS KNVB.NL/CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN KNVB CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN KNVB.NL/CAMPUS CAMPUS KNVB CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN Het moderne voetbal vraagt om goed voorbereid samenspel én talent. Met spelers die sterker zijn dankzij hun

Nadere informatie

Burgerpanel Zeewolde. Resultaten peiling 7: sportbeleving

Burgerpanel Zeewolde. Resultaten peiling 7: sportbeleving Burgerpanel Zeewolde Resultaten peiling 7: sportbeleving oktober 2013 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 7 e peiling met het burgerpanel van Zeewolde. De peiling ging deze keer

Nadere informatie

Ontwikkeling zaalhockey op HGC

Ontwikkeling zaalhockey op HGC Ontwikkeling zaalhockey op HGC 2005-2015 HGC zaalhockeybeleid 2015-2016 Beleid: Zaalhockey ondersteunt de technische en taktische ontwikkeling van alle hockeyers; Doelstelling: HGC draait ook met zaalhockey

Nadere informatie

De Sportprofessional: ook voor uw vereniging!

De Sportprofessional: ook voor uw vereniging! De Sportprofessional: ook voor uw vereniging! Programma VSU Harten voor Sport Beweegmakelaar Buurtsportcoaches (Mobiele) verenigingsmanager Combinatiefunctionaris Verenigingsmodel Vereniging Sport Utrecht

Nadere informatie

TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we.

TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we. TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN Become a better me and we. TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we. Leer hoe je als leidinggevende bij jezelf en je team energie aanwakkert, zodat jullie

Nadere informatie

Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3

Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 2. OVER DE ACLO 4 2.1 Wat biedt de ACLO? 5 2.1.1 Vrije uren 5 2.1.2 Algemene uren 5 2.1.3 Cursussen 5 2.1.4 Verenigingen 5 2.1.5 Evenementen

Nadere informatie

Werkveldoriëntatie. Alex van der laan Hanze Hogeschool Groningen Jan Willem Bruining SLB 10-04-2014

Werkveldoriëntatie. Alex van der laan Hanze Hogeschool Groningen Jan Willem Bruining SLB 10-04-2014 Werkveldoriëntatie By Alex van der laan Hanze Hogeschool Groningen Jan Willem Bruining SLB 10-04-2014 Voorwoord In blok 1.3 krijgen wij de kans om ons te verdiepen in de verschillende uitstroomprofielen

Nadere informatie

Sport- en beweeg interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2018

Sport- en beweeg interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2018 Naam interventie: Natuurlijk Bewegen A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de

Nadere informatie

SPONSORMAP VOLLEYBALVERENIGING TURFSTEKERS-DRACHTEN

SPONSORMAP VOLLEYBALVERENIGING TURFSTEKERS-DRACHTEN SPONSORMAP 2016-2017 VOLLEYBALVERENIGING TURFSTEKERS-DRACHTEN Inhoudsopgave Voorwoord 3 Over Volleybalvereniging Turfstekers-Drachten 4 Sponsormogelijkheden 5 Pakket 1 Adopteer een team 6 Pakket 2 Trainingspakken

Nadere informatie

High School Breda 2015-2016. Geeft talent een kans. By Graaf Engelbrecht

High School Breda 2015-2016. Geeft talent een kans. By Graaf Engelbrecht High School Breda 2015-2016 Geeft talent een kans By Graaf Engelbrecht Inleiding Graaf Engelbrecht staat bekent om haar sportprofiel binnen VO Breda. Als één van de eerste scholen in Nederland, biedt zij

Nadere informatie

Maar ook met sport overkoepelende organisaties werken wij natuurlijk graag samen. Zoals marketingplannen maken of adviezen geven alles is mogelijk.

Maar ook met sport overkoepelende organisaties werken wij natuurlijk graag samen. Zoals marketingplannen maken of adviezen geven alles is mogelijk. Wij Wij zijn een sportmarketing bureau wij doen voor u alles op marketing gebied van Marketingplannen en Marketing acties tot Marketing advies. Wij bieden u de beste service en kwaliteit, wij halen er

Nadere informatie

Rapportage gouden voornemens 2016

Rapportage gouden voornemens 2016 Rapportage gouden voornemens 2016 Extra vragen NOC*NSF Sportdeelname maandmeting december 2015 1 Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 Inleiding Management Summary Onderzoeksresultaten Onderzoeksverantwoording Contact

Nadere informatie

Sport, Gezondheid en Management. Cursusjaar 2015/2016. Stage jaar 2. Feedback en beoordeling werkveldbegeleider

Sport, Gezondheid en Management. Cursusjaar 2015/2016. Stage jaar 2. Feedback en beoordeling werkveldbegeleider Sport, Gezondheid en Management Cursusjaar 2015/2016 Stage jaar 2 Feedback en beoordeling werkveldbegeleider Naam student: Danny Sims Naam John van Apeldoorn werkveldbegeleider: Organisatie: Eco coachen

Nadere informatie

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding Ambitieplan Spaarnestad 2015-2020 1. Inleiding Dit ambitieplan is geschreven om een koers aan te brengen in de ontwikkeling van het Haarlems volleybal en toe te treden tot het talent ontwikkeling programma

Nadere informatie

Ambitie document GKV Enomics

Ambitie document GKV Enomics Ambitie document GKV Enomics 2017-2021 Beleid ontwikkelen is dromen die je hebt vertalen naar concrete doelen. die je stelt zijn die zaken die nog in de toekomst liggen. Het zijn de punten op de horizon

Nadere informatie

Nieuwsbrief Buitenlust

Nieuwsbrief Buitenlust Nieuwsbrief 2-2017 Buitenlust 2.0 2017-2021 Beste lezers, Dit is de tweede nieuwsbrief die jullie ontvangen van R&TC Buitenlust. Het jaar is al bijna 3 maanden oud en is er al weer het één en ander gebeurd.

Nadere informatie

KNVB CAMPUS CLINICS VOETBALTECHNISCHE TRAINING 12 TOT 96 DEELNEMERS VIDEOANALYSE TECHNISCH/TACTISCH - 12 TOT 96 DEELNEMERS

KNVB CAMPUS CLINICS VOETBALTECHNISCHE TRAINING 12 TOT 96 DEELNEMERS VIDEOANALYSE TECHNISCH/TACTISCH - 12 TOT 96 DEELNEMERS KNVB CAMPUS CLINICS Vergaderen met uw bedrijf krijgt op de gloednieuwe KNVB Campus een nieuwe dimensie. Boek naast een compleet verzorgde vergadering een geweldige (sport)clinic op de KNVB Campus. Met

Nadere informatie

BeweegCircuit. Denfit BeweegCircuit

BeweegCircuit. Denfit BeweegCircuit BeweegCircuit Met dit BeweegCircuit brengt Denfit de sportschool naar buiten. Met de toestellen uit de Professional, Basix en DenfitGym lijn is het mogelijk een BeweegCircuit op maat samen te stellen.

Nadere informatie

Jeugdvoetbalopleiding. Door Bellemans Wouter

Jeugdvoetbalopleiding. Door Bellemans Wouter Jeugdvoetbalopleiding Door Bellemans Wouter Wie ben ik? Bellemans Wouter 25 jaar Voetballer bij F.C. Herne 3 de provinciale Vlaams-Brabant 20 jaar actief als voetballer Bachelor in de lichamelijke opvoeding

Nadere informatie

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken Aanleiding UZSC heeft heel wat bereikt: stevig aanwezig in de top van het Nederlandse waterpolo bij de mannen en de vrouwen, een bloeiende jeugdopleiding

Nadere informatie

Vragenlijst vertrekkende leden (jeugd)

Vragenlijst vertrekkende leden (jeugd) Vragenlijst vertrekkende leden (jeugd) Je hebt onze vereniging verlaten. Wij willen er graag achter komen wat voor jou de redenen daarvoor zijn geweest. Het kan ons mogelijk helpen om in de toekomst een

Nadere informatie

Optisport. Wij Brengen. Exploitaties Samen werken aan een gezonde toekomst. www.optisport.nl

Optisport. Wij Brengen. Exploitaties Samen werken aan een gezonde toekomst. www.optisport.nl Optisport Exploitaties Samen werken aan een gezonde toekomst Wij Brengen Je In Beweging! www.optisport.nl Wij brengen je in beweging! Dit motto zegt precies wat wij ambiëren. Een actieve leefstijl die

Nadere informatie

JEUGDPLAN NEDERLAND JONGENS

JEUGDPLAN NEDERLAND JONGENS JEUGDPLAN NEDERLAND JONGENS Wat is het Jeugdplan Nederland? Sinds jaar en dag organiseert de KNVB het Jeugdplan Nederland (JPN). Het JPN, dat zowel voor jongens als voor meiden wordt aangeboden, is het

Nadere informatie

NOC*NSF Sportdeelname Index

NOC*NSF Sportdeelname Index NOC*NSF Sportdeelname Index Meting 53 In opdracht van NOC*NSF 1 Inhoudsopgave 1 Sportdeelname 2 3 4 6 5 7 8 Sportdeelname schoolgaande jeugd (t/m 18 jaar) Sportdeelname per tak van sport Duurzaamheid sporten

Nadere informatie

Spektakel is de basis voor sportief succes

Spektakel is de basis voor sportief succes Spektakel is de basis voor sportief succes Voetbal speel je voor het publiek was één van de quotes die Simon Kistemaker verkondigde tijdens zijn terugkeer (of thuiskomst) afgelopen december in Doetinchem.

Nadere informatie

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business Sport & Coaching Groningen 2016-17 JOHAN CRUYFF COLLEGE UNIVERSITY INSTITUTE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters een

Nadere informatie

NOC*NSF SPORTDEELNAME INDEX 2013 ACHMEA SPORT INDEX 18. Meting 13 Januari In opdracht van NOC*NSF

NOC*NSF SPORTDEELNAME INDEX 2013 ACHMEA SPORT INDEX 18. Meting 13 Januari In opdracht van NOC*NSF NOC*NSF SPORTDEELNAME INDEX ACHMEA SPORT INDEX 18 Meting 13 In opdracht van NOC*NSF GfK Sportdeelname Index 1 Inhoudsopgave 1 Sportdeelname Index Sportdeelname afgelopen maand 3 Sportdeelname afgelopen

Nadere informatie

Onderzoek in de wat leren we er van Informatiesysteem

Onderzoek in de wat leren we er van Informatiesysteem Onderzoek in de wat leren we er van Informatiesysteem Liesbeth Preller (NISB), Dave van Dijk (Vital Health) Experimenteel onderzoek Vooronderzoek Behandeling Experiment Controle Verschil Implementatie

Nadere informatie

NOC*NSF Sportdeelname Index

NOC*NSF Sportdeelname Index NOC*NSF Sportdeelname Index Meting 54 In opdracht van NOC*NSF 1 Inhoudsopgave 1 2 3 4 6 5 Sportdeelname Index Sportdeelname Sportdeelname schoolgaande jeugd (t/m 18 jaar) Sportdeelname per tak van sport

Nadere informatie

Strategisch Plan 2013-2016. Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging

Strategisch Plan 2013-2016. Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging Strategisch Plan 2013-2016 Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging 1 Wie zijn we? Wat zien we en wat willen we? Hoe willen we dat bereiken? 2 Wie zijn we? Wat zien we en wat willen we? Hoe

Nadere informatie

KNVB CAMPUS KNVB.NL/CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN

KNVB CAMPUS KNVB.NL/CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN KNVB CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN KNVB.NL/CAMPUS CAMPUS KNVB CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN Het moderne voetbal vraagt om goed voorbereid samenspel én talent. Met spelers die sterker zijn dankzij hun

Nadere informatie

GEEFT IEDERE ACHTERHOEKSE JONGERE VIA SPORT GOEDE ONTWIKKEL-

GEEFT IEDERE ACHTERHOEKSE JONGERE VIA SPORT GOEDE ONTWIKKEL- HUN EIGEN TOP TE HALEN! L E E R H E T B E S T E U I T J E Z E L F T E H A L E N WE ZIEN DE NOODZAAK EN KANSEN OM ONZE JEUGD IN DE ACHTERHOEK VIA SPORT EEN BETER ONTWIKKELKLIMAAT TE BIEDEN. OP SCHOOL, IN

Nadere informatie

Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 2. OVER DE ACLO 4

Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 2. OVER DE ACLO 4 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 2. OVER DE ACLO 4 2.1 Wat biedt de ACLO? 5 2.1.1 Vrije uren 5 2.1.2 Groepslessen en open uren 5 2.1.3 Cursussen 5 2.1.4 Verenigingen 5 2.1.5

Nadere informatie

1 3 4 5 6 7 Psst niet verder vertellen, motorcross Geen format, geen doelgroepen, geen marketingformule Meer dan 450 voorstellingen en meer dan 800 artiesten 12 14 15 16 Aanlegplaatsen voor kanovaren

Nadere informatie

Sport biedt veel mensen ontspanning en draagt ook bij aan de gezondheid van mensen en aan de sociale contacten.

Sport biedt veel mensen ontspanning en draagt ook bij aan de gezondheid van mensen en aan de sociale contacten. Hoofdstuk 11 Sport 11.1 Inleiding Sport biedt veel mensen ontspanning en draagt ook bij aan de gezondheid van mensen en aan de sociale contacten. In dit hoofdstuk komen achtereenvolgens aan de orde: 11.2

Nadere informatie

Artikel. Lara Peeters. Laurens Vreekamp JDE-SEMUX.3V-13. Seminar. Blok C. Aantal woorden: 1221

Artikel. Lara Peeters. Laurens Vreekamp JDE-SEMUX.3V-13. Seminar. Blok C. Aantal woorden: 1221 Artikel Lara Peeters 1622966 Laurens Vreekamp JDE-SEMUX.3V-13 Seminar Blok C 1 Aantal woorden: 1221 Voorwoord Mijn keuze om persuasive design nog verder te gaan onderzoeken is gebaseerd op mijn toekomst

Nadere informatie

Goodpractice 2: De trainer, een onmisbare schakel

Goodpractice 2: De trainer, een onmisbare schakel Goodpractice 2: De trainer, een onmisbare schakel Ambities en uitdagingen voor sporter, trainer, begeleiding, ouders, overheid, ondernemer, sponsor en vrijwilliger. Westa 2020 Een leven lang in beweging

Nadere informatie

Aanvullend voorzieningenpakket Olympisch Netwerk (steunpunten talenten)

Aanvullend voorzieningenpakket Olympisch Netwerk (steunpunten talenten) Aanvullend voorzieningenpakket Olympisch Netwerk (steunpunten talenten) Diensten 1. Algemeen Anti dopingvoorlichting/advi es Rol Olympisch Netwerk informeren/doorverwijz en Eventuele externe partij Sportarts/deskundig

Nadere informatie

NOC*NSF Sportdeelname Index

NOC*NSF Sportdeelname Index NOC*NSF Sportdeelname Index Meting 55 In opdracht van NOC*NSF GfK August 15, Sportdeelname maandmeting 1 Inhoudsopgave 1 2 3 4 6 5 Sportdeelname Index Sportdeelname Sportdeelname schoolgaande jeugd (t/m

Nadere informatie

(Top)sport op het Scheldemond College

(Top)sport op het Scheldemond College (Top)sport op het Scheldemond College Topsporter met talentstatus / LOOT-status Je hebt passie en talent voor een bepaalde sport. De afgelopen jaren heb je laten zien dat jij heel ver kunt komen. De NOC*NCF

Nadere informatie

SPORTGEBOUWEN SPORTGEBOUWEN

SPORTGEBOUWEN SPORTGEBOUWEN Tekst: Twan Epe SPECIAL SPORTGEBOUWEN 57 SPORTGEBOUWEN SPORTGEBOUWEN SPORTGEBOUWEN SPORTGEBOUWEN Sportend Nederland krijgt het steeds drukker met als gevolg een toename van de tijdsflexibele en individuele

Nadere informatie

NOC*NSF Sportdeelname index Zilveren Kruis Sport index t/m 18 jaar

NOC*NSF Sportdeelname index Zilveren Kruis Sport index t/m 18 jaar NOC*NSF Sportdeelname index Zilveren Kruis Sport index t/m 18 jaar Meting 44 augustus 2016 In opdracht van NOC*NSF 1 1 2 3 4 6 5 7 8 Inhoudsopgave Sportdeelname Index augustus 2016 Sportdeelname afgelopen

Nadere informatie

DVO op weg naar de top

DVO op weg naar de top DVO op weg naar de top Ambitiedocument 2013-2016 Waarom dit plan? DVO heeft zich in de afgelopen drie jaren geleidelijk weten te ontwikkelen tot een stabiele korfballeague vereniging. Hoe mooi korfbal

Nadere informatie

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2013 MSI

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2013 MSI Beweegpret 55+ aan Zet A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de rol van de professional

Nadere informatie

Jaaroverzicht Sportdeelname

Jaaroverzicht Sportdeelname Jaaroverzicht Sportdeelname NOC*NSF Sportdeelname maandmetingen: 2013 2017 1 Sportdeelname: jaargemiddelden 2013 2017 2 In 2017 sportte gemiddeld 64% minimaal wekelijks, dit komt overeen met bijna 9,9

Nadere informatie

Groningen, Assen 2012-2013. Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl

Groningen, Assen 2012-2013. Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl 05 Groningen, Assen 2012-2013 Sport en Bewegen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Gemeenten kunnen lokaal kiezen waarom ze voor Sportdorp kiezen en wat ze hierin belangrijk vinden.

Gemeenten kunnen lokaal kiezen waarom ze voor Sportdorp kiezen en wat ze hierin belangrijk vinden. Sportdorpen Limburg Wat is Sportdorp? Sportdorp is een samenwerkingsverband van sportverenigingen en andere lokale partijen in een dorpskern om inwoners vanuit hun eigen behoefte meer en vaker te laten

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3

INHOUDSOPGAVE 2 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 2. OVER DE ACLO 4 2.1 Wat biedt de ACLO? 5 2.1.1 Vrije uren 5 2.1.2 Algemene uren 5 2.1.3 Cursussen 5 2.1.4 Verenigingen 5 2.1.5 Evenementen

Nadere informatie

NOC*NSF Sportdeelname index Sport index t/m 18 jaar

NOC*NSF Sportdeelname index Sport index t/m 18 jaar NOC*NSF Sportdeelname index Sport index t/m 18 jaar Meting 49 januari 2017 In opdracht van NOC*NSF 1 Inhoudsopgave 1 2 3 4 6 5 Sportdeelname Index januari 2017 Sportdeelname afgelopen maand Sportdeelname

Nadere informatie

vmbo voor Sport & Dans Rotterdam

vmbo voor Sport & Dans Rotterdam vmbo voor Sport & Dans Rotterdam Welkom op Thorbecke vmbo voor Sport & Dans! vmbo b/k, met of zonder LWOO Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Sport & Dans staat groot in onze naam, maar je krijgt

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelplan

Persoonlijk Ontwikkelplan Persoonlijk Ontwikkelplan Wesselink T, Thijs 300395 t.wesselink@st.hanze.nl thijswesselink.weebly.nl Eric Mulder e.b.mulder@pl.hanze.nl Inhoudsopgave Competentiescan... 3 Verantwoording Kerntaken... 3

Nadere informatie

Pace vragenlijst Physician-based Assessment and Counseling for Exercise

Pace vragenlijst Physician-based Assessment and Counseling for Exercise Pace vragenlijst Physician-based Assessment and Counseling for Exercise Dit formulier bepaalt uw lichamelijke activiteiten niveau. Lees dit formulier door en kies de zin die het beste aansluit bij uw huidige

Nadere informatie

Hoe we (jong)volwassenen weer aan het sporten krijgen. VSG Kennisdag 25 januari 2018 Almere

Hoe we (jong)volwassenen weer aan het sporten krijgen. VSG Kennisdag 25 januari 2018 Almere Hoe we (jong)volwassenen weer aan het sporten krijgen VSG Kennisdag 25 januari 2018 Almere Patrick Rijnbeek Werkzaam als: fysiotherapeut Kwaliteitsmedewerker koepel fysiotherapie Regiomanager eerstelijnszorg

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN EN GEMEENTELIJKE SPORTBELEID. In opdracht van NOC*NSF

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN EN GEMEENTELIJKE SPORTBELEID. In opdracht van NOC*NSF GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN EN GEMEENTELIJKE SPORTBELEID In opdracht van NOC*NSF GfK 2014 Gemeenteraadsverkiezingen Sportdeelname Index Hardlooprapportage en gemeentelijk sportbeleid februari 2014 1 Inleiding

Nadere informatie

VOOR DE TEAMS VAN MORGEN

VOOR DE TEAMS VAN MORGEN VOOR DE TEAMS VAN MORGEN 4 TRAINEN EN VERGADEREN 6 TRAININGSCENTRUM 8 TEAMHOTEL INHOUD 10 VERGADERARRANGEMENTEN 12 KNVB CAMPUS CLINICS 14 TRAININGSKAMPEN 16 EVENEMENTEN 18 SPORTMEDISCH CENTRUM 20 KNVB

Nadere informatie

MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business Sport & Coaching Enschede 2017-2018 JOHAN CRUYFF COLLEGE ENSCHEDE Johan Cruijff Oprichter Johan Cruijff wist als geen ander dat sporters een

Nadere informatie

STICHTING WELZIJN OUDEREN DINKELLAND. Fit en Gezond in Dinkelland

STICHTING WELZIJN OUDEREN DINKELLAND. Fit en Gezond in Dinkelland STICHTING WELZIJN OUDEREN DINKELLAND Fit en Gezond in Dinkelland WIE ZIJN WIJ? Patricia Verhoeven: Beweegmakelaar Marleen Wagenaar: Beleidsmedewerker/ Projectleider Van de Stichting Welzijn Ouderen Dinkelland

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Tilburg 2016-17 JOHAN CRUYFF UNIVERSITY INSTITUTE COLLEGE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters

Nadere informatie

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business Sport & Coaching Roosendaal 2016-17 JOHAN CRUYFF COLLEGE UNIVERSITY INSTITUTE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters een

Nadere informatie

MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business Sport & Coaching Groningen 2019-2020 JOHAN CRUYFF COLLEGE GRONINGEN Johan Cruijff Grondlegger Johan Cruijff wist als geen ander dat sporters

Nadere informatie

Groningen, Assen 05 2014-2015. Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl

Groningen, Assen 05 2014-2015. Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl Groningen, Assen 05 2014-2015 Sport en Bewegen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

NOC*NSF Sportdeelname index Zilveren Kruis Sport index t/m 18 jaar

NOC*NSF Sportdeelname index Zilveren Kruis Sport index t/m 18 jaar NOC*NSF Sportdeelname index Zilveren Kruis Sport index t/m 18 jaar Meting 47 november 2016 In opdracht van NOC*NSF 1 1 2 3 4 6 5 7 8 Inhoudsopgave Sportdeelname Index november 2016 Sportdeelname afgelopen

Nadere informatie

WERKEN IS TOPSPORT MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES

WERKEN IS TOPSPORT MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES U wilt graag dat uw medewerkers dagelijks presteren op het hoogste niveau. Topsporters weten het als geen ander: je kunt alleen succesvol zijn als je ook

Nadere informatie

Indoorkampen herfstvakantie Teteringen, Breda en Prinsenbeek

Indoorkampen herfstvakantie Teteringen, Breda en Prinsenbeek SPORT BSO KINDER- EN PEUTEROPVANG Inschrijven kan tot 18 oktober 2015 Indoorkampen herfstvakantie Teteringen, Breda en Prinsenbeek Wil jij ook meedoen met Expeditie Robinson? Ben jij een ware Robinson?

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Amsterdam 2016-17 JOHAN CRUYFF UNIVERSITY INSTITUTE COLLEGE Maak van je passie voor sport je beroep Open Dagen www.hva.nl/opendagen

Nadere informatie

Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 2. OVER DE ACLO 4

Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 2. OVER DE ACLO 4 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 2. OVER DE ACLO 4 2.1 Wat biedt de ACLO? 5 2.1.1 Vrije uren 5 2.1.2 Groepslessen en open uren 5 2.1.3 Cursussen 5 2.1.4 Verenigingen 5 2.1.5

Nadere informatie

F S T I J L. Gezondere L E. van studenten faciliteren

F S T I J L. Gezondere L E. van studenten faciliteren 96 Gezondere L E E Hij is geen fitnessondernemer in traditionele zin, maar hij runt in loondienst wel één van de grootste sportclubs van Nederland. Maandelijks sporten zo n 20.000 mensen in het Radboud

Nadere informatie

Basis Sport Project. Buurt, onderwijs. sport

Basis Sport Project. Buurt, onderwijs. sport Buurt, onderwijs & sport Sport-Koepel Edam-Volendam, sportief het hele jaar! Sport-Koepel is de organisatie voor Edamse en Volendamse scholen, sportverenigingen, sportieve Edammers en Volendammers en inwoners

Nadere informatie

Sporten met een GGZ achtergrond Een analyse van een enquête m.b.t. sport en bewegen afgenomen bij cliënten van de RIBW

Sporten met een GGZ achtergrond Een analyse van een enquête m.b.t. sport en bewegen afgenomen bij cliënten van de RIBW Sporten met een GGZ achtergrond Een analyse van een enquête m.b.t. sport en bewegen afgenomen bij cliënten van de RIBW INHOUD 1. Inleiding 3 2. Analyse enquête 4 3. Aanbevelingen 12 2 1. INLEIDING Vanuit

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Amsterdam 2016-17 JOHAN CRUYFF UNIVERSITY INSTITUTE COLLEGE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters

Nadere informatie

Sportaanbod Gelderland voor basisscholen

Sportaanbod Gelderland voor basisscholen Sportaanbod Gelderland voor basisscholen www.geldersesportfederatie.nl/sportaanbod Sportlessen en gezondheidsactiviteiten voor kinderen van alle basisscholen in Gelderland. De paardensportbond KNHS, Atletiekunie,

Nadere informatie

Business Club Inter Rijswijk Sponsorbrochure

Business Club Inter Rijswijk Sponsorbrochure Business Club Inter Rijswijk Sponsorbrochure Inhoud Onze historie 1 Topsport 2 Breedtesport 2 Maatschappelijke betrokkenheid 3 Onze ambitie 3 Uw ondersteuning 3 Doelgroep en bereik 4 Business Club Inter

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene informatie voor het ontwikkelen van een HIGH PERFORMANCE speler.

Hoofdstuk 1: Algemene informatie voor het ontwikkelen van een HIGH PERFORMANCE speler. Hoofdstuk 1: Algemene informatie voor het ontwikkelen van een HIGH PERFORMANCE speler. Wat is een High PERFORMANCE speler nou precies? Ik mijn ogen is dat een top 200 speler van de wereld. Om hier te komen

Nadere informatie

I N 7 S T A P P E N D O O R B R E K E N N A A R P E R J A A R

I N 7 S T A P P E N D O O R B R E K E N N A A R P E R J A A R I N 7 S T A P P E N D O O R B R E K E N N A A R 1 0 0. 0 0 0 P E R J A A R Jij als ambitieuze ondernemende vrouw hebt een DROOM. Vanuit passie en met jouw missie heb je je bedrijf opgezet. Je werkt hard

Nadere informatie

De zwakke schakels in mijn topsportcarrière

De zwakke schakels in mijn topsportcarrière De zwakke schakels in mijn topsportcarrière 6 Onderwerpen. De zwakke schakels waar ik tegen aanliep in mijn topsportcarrière Mijn ervaring en de zwakke schakels bij 1 e topsport ( groeiontwikkeling) Mijn

Nadere informatie

d r o m e n d e n k e n d o e n zwembaden sporthallen turnhallen multifunctionele centra

d r o m e n d e n k e n d o e n zwembaden sporthallen turnhallen multifunctionele centra d r o m e n d e n k e n d o e n zwembaden sporthallen turnhallen multifunctionele centra Dromen werkelijkheid maken, ambities vertalen naar realiteit, planningen en berekeningen omzetten in haalbaar projectmanagement.

Nadere informatie

De rijkserkende opleiding Personal Trainer incl. Fitnesstrainer-B

De rijkserkende opleiding Personal Trainer incl. Fitnesstrainer-B Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De rijkserkende opleiding Personal Trainer incl. Fitnesstrainer-B De specialiteit van de Personal Trainer staat steeds

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek < Uw Fitnesscentrum > < Uw Logo >

Klanttevredenheidsonderzoek < Uw Fitnesscentrum > < Uw Logo > Klanttevredenheidsonderzoek < Uw Fitnesscentrum > < Uw Logo > Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 < Uw Fitnesscentrum >... 4 Product... 4 Gewenste Unique Selling Points... 5 Partners... 5 Opbouw

Nadere informatie