VERSLAG KALENDERVERGADERING WINTERSEIZOEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG KALENDERVERGADERING WINTERSEIZOEN"

Transcriptie

1 1 VERSLAG KALENDERVERGADERING WINTERSEIZOEN VERWELKOMING Nieuwe naam, logo en huisstijl U weet het al, of u hebt het ongetwijfeld al gehoord; de naam Wielerbond Vlaanderen is gewijzigd in Cycling Vlaanderen. Zeg dus niet langer Wielerbond Vlaanderen, maar wel Cycling Vlaanderen! Cycling Vlaanderen staat voor alles wat wielrennen is in Vlaanderen, zowel competitief als recreatief. Met de baseline Kloppend hart van het wielrennen werd alvast de toon gezet. Het nieuwe logo weerspiegelt 100% de oneindige rijkheid van het fietsen in Vlaanderen. Het oneindigheidsteken geeft het typische Vlaamse parcours weer: bochtig, hoog en laag, onder en boven, Een oneindige afwisseling die je enkel in Vlaanderen terugvindt. Vlaanderen, dat is het kloppend hart van het wielrennen! Met de naam Cycling Vlaanderen wordt vanaf heden naar buiten getreden als communicatief en commercieel merk. Het nieuwe logo mag je vanaf nu ook gebruiken. Nieuw scanprogramma Vanaf volgend jaar zullen de leden van de Vlaamse Wielerbond ( VWB) en ook van de VBR geen vergunning meer bezitten. Zij zullen zich laten inscannen door middel van hun identiteitskaart. Bij Cycling Vlaanderen zullen wij ook in de toekomst blijven gebruik maken van een vergunning. Om beide systemen te kunnen scannen zullen wij ons een nieuw scanprogramma moeten aanschaffen. Dit zal nog wel enkele maanden duren vooraleer dit klaar is. In afwachting zullen wij enkel het aantal ingeschreven WBV leden kunnen noteren. 1D- en 2D-scanners Misschien ondervond je al eens problemen bij het inscannen van de vergunning? De meeste clubs scannen met de goedkopere 1D-scanners. Het grote nadeel is echter dat wanneer de streepjescode beschadigd je deze moeilijk kan inscannen. Met een 2D-scanner vergroot je de mogelijkheden.. Daarnaast kan je met dit soort scanners ook beschadigde codes nog steeds inlezen. Bovendien, iets wat momenteel meer en meer voorkomt, kun je ook codes op een scherm inscannen. Met een 1D scanner lukt het soms, maar met de 2D-scanners is dat geen probleem meer! Samengevat 1D-scanner - Kan beschadigde codes slecht of niet meer lezen - Scant alleen codes in groot formaat 2D-scanner- Kan ook beschadigde codes makkelijk uitlezen - Leest ook codes in zeer klein formaat - Kan ook codes op een scherm inlezen Vlaamse laureaatschappen Voor zowel het Vlaams Laureaat Wielertoerisme (55), het Classic Laureaat (17), het VTT laureaatschap (39) als het VTT marathonlaureaatschap (10) is de belangstelling zeer laag. Er werd dan ook een voorstel tot stopzetting van al deze laureaatschappen ingediend. Op het toeristencongres dat eind februari zal plaatsvinden zullen wij het hierover zeker terugkomen.

2 Het Esso laureaatschap en het LM laureaatschap blijven wel nog bestaan. In de provincie blijven onze laureaatschappen wel nog bestaan zoals Provinciaal zomerlaureaat, VTT zomerlaureaat en vtt winterlaureaat. Strookjes voor dagvergunningen Vanaf januari zullen de clubs de alfabetische lijsten met dagrijders niet meer hoeven door te mailen naar Cycling Vlaanderen in Gent. Zij zullen de strookjes nog wel 1 jaar moeten bijhouden. Dus deze strookjes moeten nog steeds ingevuld worden door de dagrijders. Het is dus de verantwoordelijkheid van de clubs dat dit allemaal serieus verloopt. Het juiste aantal dagrijders moet nog steeds in het scanprogramma worden toegevoegd De clubs krijgen nog wel hun 75 centjes terug gestort.. Korte terugblik Winterseizoen Wat betreft de winter van 2016 kunnen we spreken van goed weg en mountainbikeseizoen. Tot begin november konden wij genieten van prachtig weer. Het aantal deelnemers is bij de meeste organisaties gestegen. De cyclotochten worden eindelijk als volwaardig geschouwd door de clubs. Er is dan ook geen onderscheid meer tussen vtt en cyclo. Het voorlopig aantal deelnemers van de huidige winter: Wij zitten aan deelnemers. Dat zijn mountainbikers en 6292 cyclotoeristen Flyers. Het is altijd een promotie voor uw organisatie als er flyers worden gedrukt. Wij verwachten dat u de sponsors van de PCR ook op uw flyer plaatst. U mag ook een flyer naar ons doormailen, ( in JPEG) wij plaatsen die dan op onze facebook. Ons facebook account heet: Wielerbond Recreatief Fietsen. Opgelet, Cycling Vlaanderen Gent heeft ook een eigen facebook account Beurtrol Dan wil ik het nog eens hebben over de vtt beurtrol. Wij hebben de laatste twee jaar dit herleidt tot 3 roll-up s en enkele spandoeken met de bak waar de flyers in liggen. Nog steeds is het voor veel clubs niet mogelijk om hierin wat ordelijk te zijn. Voor de zomer 2017 zullen de clubs die materiaal lenen een borg moeten betalen. Wie de materialen als eerste komt afhalen zal een borg van 100 euro betalen. Als de volgende organisator de materialen komt afhalen, zal deze, na controle, de borg doorbetalen. Als er zaken ontbreken moet die natuurlijk de borg niet betalen. De PCR zal dan de ontbrekende materialen aanrekenen. 2 KALENDER WINTERSEIZOEN Op deze kalender staan er 35 VTT organisaties gepland. Tevens zijn er ook 35 cyclo-tochten genoteerd. Enkel op de kerst vtt in Astene wordt geen cyclotocht georganiseerd. We starten in Herzele met Fiets & Mountainbike Happening en eindigen in Aalter waar we met de slothappening te gast zijn bij WTC Aalter Sportief op zaterdag 17 februari De fiets en mountainbike happening is dus het einde van de zomer, en de start van de winter. Verder blijft alles hetzelfde als de huidige winter. Iedereen ( vtt & Cyclo) mag deelnemen aan de Oost-Vlaamse WINTER TOURS van Cycling Vlaanderen.

3 3 Het inschrijvingsrecht voor deelname aan deze recreatieve veldtoertochten of cyclotochten bedraagt 3,00 euro, met uitzondering van de VTT Classic der Vlaamse Ardennen te Kluisbergen. En ondertussen is dit voor iedereen duidelijk: De cyclo-deelnemers betalen ook 3 euro. De cyclotoeristen en de mountainbikers komen allemaal in aanmerking voor het winterlaureaatschap en het Enamelaureaatschap. Zij zitten ook in de trommel voor de naturaprijzen en kunnen eveneens een hoofdprijs winnen.!! Nogmaals.We verwachten wel van onze organisatoren dat de cyclo-deelnemers een even goeie bevoorrading ontvangen als onze VTT ers De meeste cyclo deelnemers verwachten ook een papieren wegwijzer. Denk daar dus aan. Trouwens een wegwijzer naar de voorzitter doormailen is nog steeds verplicht. Bij een ongeval wordt de wegwijzer opgevraagd.. Ook moeten de cyclo toeristen kunnen gebruik maken van de wasgelegenheid en afspuitplaatsen. M/V OK Logo Naast de warme drank, frisdrank en de versnapering in de bevoorradingspost (en) vragen wij extra aandacht voor toiletten aan deze bevoorradingsposten. U kon bij de aanvraag van uw vtt organisatie aanduiden of u het M/V OK Logo zal aanvragen. Voorlopig staat dit genoteerd onder het nr 8. Maar dit logo moet nog eens apart aangevraagd worden bij Mathieu Bruyneel in Gent Het M/V OK label werd vorig jaar gelanceerd door Cycling Vlaanderen om meer vrouwen te stimuleren deel te nemen aan wielertochten. Als organisatie kan je dit label ontvangen als je voldoet aan een aantal voorwaarden: - Sanitaire voorzieningen op startplaats, bevoorradingsposten en aankomstplaats -Gescheiden kleedkamers aan de start -Gescheiden douches in de aankomstzone -Technische bijstand gedurende het event Graag stimuleren wij zoveel mogelijk organisaties om te voldoen aan deze voorwaarden en dit label aan te vragen bij Cycling Vlaanderen. Het zou fijn zijn dat alle tochten op de winterkalender het label M/V OK dragen! Zonder dat we dat bvb moeten verplichten in de toekomst.!! Dus ik herhaal het, enkel op aanvraag kan dit logo verkregen worden. Mathieu zal ook het logo aanvinken op de website. Zorg er steeds dat aan de aankomst voldoende tuinslangen ter beschikking zijn om de fietsen te reinigen, en dat er overal kleedkamers met wasgelegenheid voorzien is. Bewaakte fietsparking is niet verplicht op een organisatie, maar wij raden dit ter stelligste aan. Hou deze laagdrempelig en bij voorkeur gratis. Zorg voor een systeem zodat ze geen 2 x betalen. LAUREAATSCHAPPEN WINTERSEIZOEN Het WBV provinciaal winterlaureaatschap omvat 4 onderscheidingen: tochten en alles gereden hebben. Zowel vtt ers als cyclotoeristen zullen worden opgenomen in de stand voor de Trekcup. ENAME CUP Naast het TREK WINTER TOURS laureaatschap bestaat tevens het Ename laureaatschap.

4 Aan dit laureaatschap, zowel voor mountainbikers als voor cyclotoeristen is een herinnering verbonden geschonken door brouwerij Roman uit Oudenaarde. 4 ALLERLEI In de winterperiode kan er iemand van onze PR afgevaardigden aanwezig zijn op uw organisatie. Houd dus een tafel vrij in de onmiddellijke buurt van een stopcontact. De WBV afgevaardigde zal zelf contact opnemen wanneer dit moet gebeuren. Onze provinciale winterkalender van de Oost-Vlaamse TREK mountainbiketours zal terug exemplaren gedrukt worden. De kalender zal tevens geraadpleegd kunnen worden via onze website cyclobike.be. FIETSBIJSTAND Goed nieuws voor onze recreatieve leden! Vanaf 2017 kun je maar liefst 7x gebruikmaken van onze fietsbijstand, en dat ook buiten de landsgrenzen! Heb jij wel eens pech gehad onderweg en had je het juiste materiaal niet bij? Of was de schade zo groot dat je niet meer verder kon? Met de Cycling Vlaanderen fietsbijstand kun je steeds zonder zorgen op pad! Voor 2017 bieden we jou twee leuke extraatjes: Geniet als individueel lid van 7 interventies per jaar i.p.v. 3. Ook leden met een familievergunning kunnen 7 keer beroep doen op de Cycling Vlaanderen fietsbijstand. Doe je al graag eens een ommetje in Nederland of Luxemburg? Vanaf 2017 wordt je ook geholpen tot 30km buiten de landsgrenzen (enkel Ned en Lux!) Cycling.be Vanaf 2017 zal je het cycling.be magazine enkel digitaal kunnen lezen. Toiletten We hebben voor onze organisatoren een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Toi Toi&Dixi. Om de algemene kwaliteit op toertochten te verhogen konden we heel interessante huurprijzen bedingen bij deze aanbieder van mobiele toiletten. Opgelet : minstens 14 dagen op voorhand bestellen. Prijzen (exclusief BTW): Leveringen tot 4 stuks Dixi B/Toi Fresh Per toilet 30,00 EUR/event (excl. BTW) KROS (urinoir/4pers.) Per urinoir 35,00 EUR/event (excl. BTW) Toi Cap (rolstoelgebruikers) Per toilet 85,00 EUR/event (excl. BTW) Alle informatie vind je op de CV website: Fruit Wielerbond Vlaanderen heeft voor haar clubs een overeenkomst gesloten met Groep Achiel De Witte, een groothandelsorganisatie in groenten en fruit, met als bekendste merk hun appelsienen en clementines van CIBEL. Clubs die een recreatieve wielertocht organiseren via Wielerbond Vlaanderen, kunnen aan zeer voordelige prijzen fruit aankopen voor de bevoorrading van hun tocht. Een bestelling gebeurt via de clublogin. Alle informatie vind je op de WBV website: Etixx

5 5 Er kunnen (voorlopig) nog emmers etixx besteld worden via Mathieu Bruyneel in Gent. Een emmer weegt 7.5 kg en is goed voor +/-500 deelnemers. U krijgt er ook 500 drinkbekertjes bij. Na Nieuwjaar wordt het contract met Etixx wel bekeken meer dan waarschijnlijk zullen wij opteren voor een andere dranksponsor. Wij houden jullie op de hoogte. Een tent kan je gratis huren, enkel dient hiervoor een borg te worden betaald. Je kan ook een verdeelton huren. Per uitgeleende verdeelton zal 50 euro waarborg gevraagd worden. Ook bestellen bij Mathieu Bruyneel in Gent Korte pauze SAMENSTELLING EN GOEDKEURING KALENDER 2016 Eventuele verschuivingen, wijzigingen of toevoeging van afstanden, formules of startplaatsen behandelen we nu tijdens het voorlezen en overlopen van het ontwerp van de kalender. Een winterritje kan gekoppeld worden aan uw vtt organisatie. In de winterperiode kan maximum één VTT organisatie en één cyclotocht per dag doorgang vinden in de provincie Een cyclotocht gekoppeld aan een vtt organisatie krijgt de voorrang. Een kidstocht is verplicht op elke vtt organisatie. Variabele data hebben geen voorrang meer op het weekend. Deze variabele data zijn: 1 januari, 1 november, 11 november, 25 & 26 december. Voor de volgende winter stelt zich geen probleem, maar in de toekomst zullen wij beide vtt s toelaten. De club mogen uiteraard naar een andere datum gaan voor 1 jaar zonder zijn vaste datum te verliezen. BVB WTC Maldegem stelde zich nu al kandidaat om de vtt slothappening te organiseren in het jaar dat zij normaal op 11 november uitkomen. (2018) En volgende winter zal WTC Walter Godefroot op 28/11 organiseren De starturen op zaterdag zijn van 8 tot u. Vanaf 20 november wordt een half uur later gestart. Op zondag zijn de starturen van 8 tot 11uur. Vanaf 20 november wordt ook hier een half uur later gestart. U krijgt - na vandaag - welgeteld 3 dagen om eventuele wijzigingen door te mailen. Waarom is dat? Dat is omdat begin februari de kalender zal opgestuurd worden naar alle leden. Daarin zal niet alleen de zomerkalender 2017 staan maar ook de winterkalender die daar op volgt. Op de website kunnen wij altijd onvoorziene wijzigen aanduiden, maar het zal dan in de gedrukte kalender verkeerd staan. Heeft iedereen het lastenboek gelezen? Is iedereen akkoord met de richtlijnen in het lastenboek? Dan wordt er ook verwacht dat men zich aan de richtlijnen houd. Mocht er iemand merken dat de info onderaan de kalender niet klopt, dan mag hij dit direct melden.. Voorzieningen: 1 = sporthal / 2 = parking / 3 = douches = H+D / 3H = douches heren / 3D = douches dames / 4 = emmer water / 5 = cyclotocht / 6 = aandenken / 7 = snack / 8 = M/V ok Logo / 9 = Enamecup

6 6 Moeilijkheidsgraad: A = vlak parcours / B = licht heuvelend / C = matig heuvelend / D = zwaar heuvelend KALENDER WORDT VOORGELEZEN Afhandeling en definitieve goedkeuring van de kalender. Tegen 20 december 2016 wordt de definitief goedgekeurde kalender dan overgemaakt aan de Wielerbond te Gent, daarna wordt de kalender doorgestuurd naar de MTB gids (Go biking) Houd daar dus rekening mee. De kalender werd door Chris opgemaakt en Johan heeft deze al op de server van Cycling Vlaanderen gezet. Enkel de wijzigingen van vandaag moeten nog aangepast worden. Kijk deze gegevens dus zeker na voor 20 december. De gegevens voor de zomerkalender moesten jullie al gecontroleerd hebben. Achteraf dus niet komen reclameren als er iets niet correct staat op de website. Het zal ook de laatste keer zijn dat wij dit doen. De volgende keer zullen de clubs hun organisaties moeten ingeven op de website, net zoals de zomerkalender. Wij zullen wel nog een voorontwerp doormailen, net zoals wij dat nu deden. Of er nog een kalendervergadering komt moeten wij nog bekijken. Dat zou dan een kalendervergadering voor de zomer en de winter bij elkaar zijn. Zeer belangrijk: Via de VTT-applicatie van de provincie Oost-Vlaanderen moeten alle vtt s van de volgende winterperiode ingevoerd worden voor 15 april Wie dit niet doet krijgt geen machtiging en riskeert ook niet te worden opgenomen in onze winterkalender. Een paar clubs deden dit nu al. De PCR wenst u verder nog een zalig kerstfeest een prettig jaareinde en nog een goede thuiskomst.

Verwelkoming door de voorzitter. -Moment van stilte voor onze overleden wielervrienden van het afgelopen jaar.

Verwelkoming door de voorzitter. -Moment van stilte voor onze overleden wielervrienden van het afgelopen jaar. Verslag Toeristencongres 1 maart 2018 te Balegem Verwelkoming door de voorzitter. -Moment van stilte voor onze overleden wielervrienden van het afgelopen jaar. Korte terugblik op 2017 Aantal leden - Op

Nadere informatie

RICHTLIJNEN ZOMERSEIZOEN 2014

RICHTLIJNEN ZOMERSEIZOEN 2014 RICHTLIJNEN ZOMERSEIZOEN 2014 Vanaf 1 januari 2014 komt er geen WBV afgevaardigde meer naar uw organisatie om de dagrijders in te schrijven. Op grote organisaties zal wel nog een WBV afgevaardigde aanwezig

Nadere informatie

Dagorde Toeristencongres 2014

Dagorde Toeristencongres 2014 Dagorde Toeristencongres 2014 1. Verwelkoming door de voorzitter & algemene toelichtingen seizoen 2014. Terugblik seizoen 2013 : Aantal vergunninghouders zijn opnieuw gestegen in 2013, terwijl het aantal

Nadere informatie

Verwelkoming door de voorzitter. -Moment van stilte voor onze overleden wielervrienden van het afgelopen jaar.

Verwelkoming door de voorzitter. -Moment van stilte voor onze overleden wielervrienden van het afgelopen jaar. Toeristencongres 7 maart 2019 te Balegem Verwelkoming door de voorzitter. -Moment van stilte voor onze overleden wielervrienden van het afgelopen jaar. Dagelijks Bestuur PCR: Even voorstellen: Lauwaert

Nadere informatie

KALENDERVERGADERING ZOMERSEIZOEN 2016 15.10.2015

KALENDERVERGADERING ZOMERSEIZOEN 2016 15.10.2015 KALENDERVERGADERING ZOMERSEIZOEN 2016 15.10.2015 1 1. VERWELKOMING Leden van de Provinciale Commissie voor Recreatieve Sportbeoefening Dames en heren clubverantwoordelijken, beste vrienden, Welkom op de

Nadere informatie

Hierbij vindt u de nodige informatie voor de aanvraag van een organisatie tijdens het zomerseizoen 2014.

Hierbij vindt u de nodige informatie voor de aanvraag van een organisatie tijdens het zomerseizoen 2014. Marc Van Impe Larenbroekstraat 35 9450 Haaltert tel / fax 053/83 84 66 gsm: 0475/64 16 75 e-mail : vanimpe.marc@telenet.be email : johan.lanckriet@scarlet.be Provinciale Commissie voor Recreatiesport Aan

Nadere informatie

KALENDERVERGADERING ZOMERSEIZOEN oktober Verslaggeving door Stefaan Lauwaert, voorzitter PCR Oost Vlaanderen

KALENDERVERGADERING ZOMERSEIZOEN oktober Verslaggeving door Stefaan Lauwaert, voorzitter PCR Oost Vlaanderen KALENDERVERGADERING ZOMERSEIZOEN 2017 16 oktober 2016 1 Verslaggeving door Stefaan Lauwaert, voorzitter PCR Oost Vlaanderen 1. VERWELKOMING 2. Korte terugblik wat het aantal deelnemers betreft: Wat betreft

Nadere informatie

TOERISTENCONGRES 2016

TOERISTENCONGRES 2016 TOERISTENCONGRES 2016 Verwelkoming door de voorzitter. Algemene toelichtingen : Moment van stilte voor onze overleden wielervrienden van het afgelopen jaar. Korte terugblik op 2015. De meeste organisaties

Nadere informatie

INFO voor de Wielertoerist Aangesloten bij VZW WIELERCOMITE EEKLO

INFO voor de Wielertoerist Aangesloten bij VZW WIELERCOMITE EEKLO INFO voor de Wielertoerist Aangesloten bij VZW WIELERCOMITE EEKLO Uitgave Seizoen 2016 Bewaar mij a.u.b. 1 Beste Clubleden van vzw Wielercomité Eeklo, Als bestuur willen wij iedereen informeren over de

Nadere informatie

INFO voor de Wielertoerist Aangesloten bij VZW WIELERCOMITE EEKLO

INFO voor de Wielertoerist Aangesloten bij VZW WIELERCOMITE EEKLO INFO voor de Wielertoerist Aangesloten bij VZW WIELERCOMITE EEKLO Uitgave Seizoen 2017 Bewaar mij a.u.b. 1 Beste Clubleden van vzw Wielercomité Eeklo, Als bestuur willen wij iedereen informeren over de

Nadere informatie

Esso Best of Belgium Cycle Tour Reglement

Esso Best of Belgium Cycle Tour Reglement Esso Best of Belgium Cycle Tour 2019 - Reglement De Esso Best of Belgium Cycle Tour is een fietsinitiatief georganiseerd door Cycling Vlaanderen en Belgian Cycling. Het initiatief wordt ondersteund door

Nadere informatie

Groepsfoto van 6 maart 2016

Groepsfoto van 6 maart 2016 JAARGANG 47 EDITIE APRIL MEI - JUNI 2016 DE GIDON VANONDER Clubblad van WTC De Flandriens Groepsfoto van 6 maart 2016 Info van WBV over Laureaatschappen Eeklo gaststad 1000km tegen kanker Memorial Luc

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier 2014 Castori MTB Team

Inschrijvingsformulier 2014 Castori MTB Team Inschrijvingsformulier 2014 Castori MTB Team Achternaam Voornaam Adres Nr Postcode Gemeente Geboortedatum Geboorteplaats Rijksregisternummer Email Telefoon Wenst lid te worden van Castori MTB Team. Mountainbikeclub

Nadere informatie

Reglementen afdeling MTB/VWB 2013

Reglementen afdeling MTB/VWB 2013 Reglementen afdeling MTB/VWB 2013 ART 1 Organisaties 1. Ten einde zo veel mogelijk fietsliefhebbers de kans te geven op een zinvolle, veilige en kwalitatief hoogstaande manier hun sport te beleven en om

Nadere informatie

Een (warme) dikke merci aan iedereen voor de hulp en samenwerking in deze ijzige koude!

Een (warme) dikke merci aan iedereen voor de hulp en samenwerking in deze ijzige koude! Ledeninfo: SK Heusden Nieuwsbrief: februari 2017 735 deelnemers aan onze VTT + cyclo Husdine! Dit is een succes! Wetende dat het s nachts - 7 C was. Bij deze willen wij iedereen bedanken (sponsors, leden,

Nadere informatie

PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN 2016

PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN 2016 PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN 2016 LASTVOORWAARDEN MET BETREKKING TOT DE OPENBARE AANBESTEDINGEN PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN OP DE WEG. 1. Algemeen. De organiserende club moet aangesloten zijn bij WBV.

Nadere informatie

FLANDERS KIDS TOUR DRAAIBOEK ORGANISATOREN KLOPPEND HART VAN HET WIELRENNEN

FLANDERS KIDS TOUR DRAAIBOEK ORGANISATOREN KLOPPEND HART VAN HET WIELRENNEN FLANDERS KIDS TOUR DRAAIBOEK ORGANISATOREN KLOPPEND HART VAN HET WIELRENNEN WWW.CYCLING.VLAANDEREN 2 INHOUD Inleiding... 3 Wat?... 3 Voor wie?... 3 Praktisch... 3 Deelnameprijs... 3 Vlaamse Wielerschool...

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1. VOORWAARDEN OM BIJ WBV EEN RECREATIEVE TOCHT TE ORGANISEREN

INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1. VOORWAARDEN OM BIJ WBV EEN RECREATIEVE TOCHT TE ORGANISEREN INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1. VOORWAARDEN OM BIJ WBV EEN RECREATIEVE TOCHT TE ORGANISEREN 1.1 Wie mag organiseren? 1.2 Waar een organisatie aanvragen? 1.3 Wanneer een organisatie aanvragen? 2. SOORTEN RECREATIEVE

Nadere informatie

Meer info bij de sportdienst van de deelnemende gemeenten. Voor jong en oud!

Meer info bij de sportdienst van de deelnemende gemeenten. Voor jong en oud! Meer info bij de sportdienst van de deelnemende gemeenten. Voor jong en oud! vlaamse stuurgroep mountainbike Wat? Start to Mountainb!ke is een project van Bloso, in samenwerking met de erkende Vlaamse

Nadere informatie

Reglementen Afdeling Wielertoerisme / VWB Werkingsjaar 2019

Reglementen Afdeling Wielertoerisme / VWB Werkingsjaar 2019 Reglementen Afdeling Wielertoerisme / VWB Werkingsjaar 2019 ART 1 Organisaties 1. Om zo veel mogelijk fietsliefhebbers de kans te geven op een zinvolle, veilige en kwalitatief hoogstaande manier hun sport

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET UiTPAS IN JOUW VERENIGING

AAN DE SLAG MET UiTPAS IN JOUW VERENIGING AAN DE SLAG MET UiTPAS IN JOUW VERENIGING 1. UiTID: jouw persoonlijke account voor UiT & UiTPAS! Om aan de slag te gaan met UiTPAS, maak je eerst een UiTID aan. Dat is een account die je kan gebruiken

Nadere informatie

TROFEE DE BEIAARD 2016

TROFEE DE BEIAARD 2016 TROFEE DE BEIAARD 2016 Zaterdag 12 maart - Toprit 75 km & Fietstochten Luc Badisco 75-50-25 km. Garage NV Badisco Toyota, Stationsstraat 23, 9550 Herzele 75 & 50 & 25 km. I&S: 08.00-14.00 Info: De Cooman

Nadere informatie

Reglementen Afdeling Wielertoerisme / VWB Werkingsjaar 2016

Reglementen Afdeling Wielertoerisme / VWB Werkingsjaar 2016 Reglementen Afdeling Wielertoerisme / VWB Werkingsjaar 2016 ART 1 Organisaties 1. Om zo veel mogelijk fietsliefhebbers de kans te geven op een zinvolle, veilige en kwalitatief hoogstaande manier hun sport

Nadere informatie

SK Heusden. Nieuwsbrief: oktober Ledeninfo:

SK Heusden. Nieuwsbrief: oktober Ledeninfo: SK Heusden Nieuwsbrief: oktober 2018 Ledeninfo: Clublaureaten winter 2018 2019: Alle prestaties die op de winterkalenders van WBV en VWB staan tellen mee. Ook andere officiële ritten tijdens de aangeduide

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering 15 januari 2017 Bestuur N&V Kampioenen + laureaten Soorten ritten en laureaatschappen Clubritten Puntenstelsel Kledij Bolling Wandeling Sleinse Voorjaarsrit: 30-60 km 2 april

Nadere informatie

Nieuwsbrief: December 2016

Nieuwsbrief: December 2016 SK Heusden Nieuwsbrief: December 2016 Ledeninfo: Ter herinnering voor wie het misschien zou vergeten zijn: De vergunningen zijn nog geldig! Jullie moeten enkel betalen voor de verlenging ervan. Gelieve

Nadere informatie

Kandidaatstelling en toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen wielrennen... 3

Kandidaatstelling en toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen wielrennen... 3 INHOUD Kandidaatstelling en toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen wielrennen... 3 Concessievoorwaarden in verband met de kandidaatstelling en de toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen...

Nadere informatie

HET BEHEER VAN DE CLUBGEGEVENS 2008

HET BEHEER VAN DE CLUBGEGEVENS 2008 Inhoudtafel HET BEHEER VAN DE CLUBGEGEVENS 2008...1 De Kalender 2008...1 Indeling van de webstek Rechts menu met algemene functies...2 Wijziging van de werktaal...2 0.Eenvormige schermen...3 1.Aansluiting

Nadere informatie

RECREA NIEUWSBRIEF. Hoe gratis een (vrienden)club aanmaken bij Wielerbond Vlaanderen? In dit nummer

RECREA NIEUWSBRIEF. Hoe gratis een (vrienden)club aanmaken bij Wielerbond Vlaanderen? In dit nummer 18 maart 20 13 Jaargang 1, nr 2 RECREA NIEUWSBRIEF Wielerbond Vlaanderen, Globelaan 49/2, 1190, Brussel Hoe gratis een (vrienden)club aanmaken bij Wielerbond Vlaanderen? Ben je nog niet aangesloten bij

Nadere informatie

INHOUD STRANDLAAN GENT. T

INHOUD STRANDLAAN GENT. T INHOUD Kandidaatstelling en toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen wielrennen... 3 Concessievoorwaarden in verband met de kandidaatstelling en de toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen...

Nadere informatie

LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN

LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN INHOUD Kandidaatstelling en toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen wielrennen... 3 Concessievoorwaarden in verband met de kandidaatstelling en de toewijzing

Nadere informatie

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours uiterlijk drie maanden voor het evenement te laten keuren

Nadere informatie

SK Heusden. Nieuwsbrief: oktober Ledeninfo:

SK Heusden. Nieuwsbrief: oktober Ledeninfo: Ledeninfo: SK Heusden Nieuwsbrief: oktober 2017 Clublaureaten winter 2017 2018: Alle prestaties die op de winterkalenders van WBV en VWB staan tellen mee. Ook andere officiële ritten tijdens de aangeduide

Nadere informatie

VESTING Cross T HULS Partnerbrochure zondag 17 februari 2019

VESTING Cross T HULS Partnerbrochure zondag 17 februari 2019 Partnerbrochure zondag 17 februari 2019 VESTINGCROSS Brico Partnerformules Exclusive partner p. 5 VIP partner p. 6 Platinum Partner p. 7 Gold Partner p. 9 Silver Partner p. 10 Business Partner p. 11 Local

Nadere informatie

Lastenboek. Vlaamse Kampioenschappen

Lastenboek. Vlaamse Kampioenschappen Lastenboek Vlaamse Kampioenschappen Lastenboek KvV 2015 1. BASISVOORWAARDEN 1.1 Algemeen De benaming Vlaamse Kampioenschappen is eigendom van de Vlaamse Atletiekliga v.z.w. hierna genoemd als VAL. De VAL

Nadere informatie

Zondag 7 oktober RONSE Partnerbrochure. Hotondcross

Zondag 7 oktober RONSE Partnerbrochure. Hotondcross Zondag 7 oktober 2018 RONSE Partnerbrochure Hotondcross 1 Introductie Beste (potentiële) partner, U kon het een tijdje terug reeds via de pers vernemen: de Hotondcross in Ronse/Kluisbergen maakt vanaf

Nadere informatie

VESTING Cross T HULS Partnerbrochure zondag 17 februari 2019

VESTING Cross T HULS Partnerbrochure zondag 17 februari 2019 Partnerbrochure zondag 17 februari 2019 Partnerformules Exclusive partner p. 5 VIP partner p. 6 Platinum Partner p. 7 Gold Partner p. 9 Silver Partner p. 10 Business Partner p. 11 Local Partner p. 12 VIP

Nadere informatie

Categorie indeling 2018 Wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld

Categorie indeling 2018 Wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld Type wedstrijden Toegelaten renners Uit welke ploegen Inschrijvingsgeld 1.12 A individueel Afst: 120 140 km 810 (30) 1150 (30) - Belgische en buitenlandse clubploegen (met toelating van hun federatie)

Nadere informatie

BRIEFING. ADRES START EN FINISH: E.Terlinckplein Koksijde. Let op parkeren in de omgeving is betalend.

BRIEFING. ADRES START EN FINISH: E.Terlinckplein Koksijde. Let op parkeren in de omgeving is betalend. 1 BRIEFING Inhoud: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Locatie & Parking Programma Ophalen startnummers Race info Bevoorradingen Ecologische verantwoordelijkheid Parcours overzicht / kaart Douches & kleedkamers

Nadere informatie

Categorie indeling 2015, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld

Categorie indeling 2015, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld Type wedstrijden Toegelaten renners Uit welke ploegen Inschrijvingsgeld 1.12 individueel - Eliterenners zonder contract - Renners U 23 - Belgische en buitenlandse clubploegen (met toelating van hun federatie)

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN EN TOEWIJZING STANDAARD DOEL VAN DE ORGANISATIE EN INFRASTRUCTUUR

ALGEMENE BEPALINGEN EN TOEWIJZING STANDAARD DOEL VAN DE ORGANISATIE EN INFRASTRUCTUUR ALGEMENE BEPALINGEN EN TOEWIJZING STANDAARD De Belgian Cycling Happening voor wielertoeristen en mountainbikers van Belgian Cycling wordt jaarlijks georganiseerd in september tijdens het 38e weekend. Tijdens

Nadere informatie

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd.

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd. Verslag provinciale raad 26 juni 2017 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief Peter CRAUWELS Provinciaal Secretaris Frans WILLEMSEN Provinciaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3e trimester

Nieuwsbrief 3e trimester WIELERBOND VLAANDEREN Afdeling Vlaams-Brabant vzw Provinciebaan 4A 3110 Rotselaar tel 016/22.26.50 email: info@wielerbondvlaanderen-vlaams-brabant.be www.wielerbondvlaanderen-vlaams-brabant.be Infomatie:

Nadere informatie

151117-Lastenboek Kampioenschappen van Vlaanderen LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN

151117-Lastenboek Kampioenschappen van Vlaanderen LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN 1 KANDIDAATSTELLING EN TOEWIJZING VAN EEN KAMPIOENSCHAP VAN VLAANDEREN WIELRENNEN 1. De wielerclub, het gemeente- of stadsbestuur kiest welk kampioenschap het

Nadere informatie

Handleiding nieuwe website Cozycar voor gebruikers

Handleiding nieuwe website Cozycar voor gebruikers 1 Handleiding nieuwe website Cozycar voor gebruikers Inhoudstafel 1. Registreren en inloggen... 2 1.1 Heb je nog geen autodeel-account?... 2 1.2 Heb je al een autodeel-account aangemaakt of had je al een

Nadere informatie

ZONDAG 16 SEPTEMBER Photopress PARTNERBROCHURE

ZONDAG 16 SEPTEMBER Photopress PARTNERBROCHURE ZONDAG 16 SEPTEMBER 2018 Photopress PARTNERBROCHURE 1 Introductie Beste (potentiële) partner, In het seizoen 2016-2017 vormde de mythische Muur in Geraardsbergen het strijdtoneel voor de allereerste Brico

Nadere informatie

Categorie indeling 2017, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld

Categorie indeling 2017, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld Type wedstrijden Toegelaten renners Uit welke ploegen Inschrijvingsgeld 1.12 A individueel Afst: 120 140 km 810 (30) 1150 (30) 1.12 B individueel Afst: 100 120 km 600 (20) 700 (20) -Amateurs en Masters

Nadere informatie

Handleiding nieuwe website Cozycar voor gebruikers

Handleiding nieuwe website Cozycar voor gebruikers Handleiding nieuwe website Cozycar voor gebruikers Inhoudstafel 1. Registreren en inloggen 2 1.1 Heb je nog geen autodeel-account? 2 1.2 Heb je al een autodeel-account aangemaakt of had je al een account

Nadere informatie

1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË

1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Een wedstrijd kan alleen in aanmerking komen voor de Beker van België indien elk parcours gunstig geëvalueerd werd na keuring uitgevoerd door een technisch

Nadere informatie

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Inhoud... 1 Info voor website, Facebook en beelscherm... 2 Affiches en Flyers... 3 Materiaal... 4 Aanvragen en toelatingen... 4 Financieel... 5 Takenlijst en

Nadere informatie

De flandriens. Clubblad Wielertoeristenclub. 45 ste - jaargang : editie April- Mei- Juni- 2014

De flandriens. Clubblad Wielertoeristenclub. 45 ste - jaargang : editie April- Mei- Juni- 2014 Clubblad Wielertoeristenclub De flandriens 45 ste - jaargang : editie April- Mei- Juni- 2014 Verantw. Uitgever: Erik Van de Walle Harlingerhof 15-9990 Maldegem Clubfoto WTC DE FLANDRIENS 2014 Clubblad

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Geregeld. COMMUNICATIE Ja Nee. Op de NTFU kalender staan minimaal de starttijden en inschrijfgelden vermeld (vooraf checken)

Geregeld. COMMUNICATIE Ja Nee. Op de NTFU kalender staan minimaal de starttijden en inschrijfgelden vermeld (vooraf checken) Beoordelingsformulier NTFU Erkende Toertocht En Extra Goed Geregeld Naam tocht: Haren Haren/Lange Haren Welke afstand heb je gereden: 00 km Naam organisatie: Stichting Haren-Haren Verenigingscode: 0040

Nadere informatie

REGLEMENT IJZERZONEN 2013

REGLEMENT IJZERZONEN 2013 REGLEMENT IJZERZONEN 2013 1. Lidmaatschap Lid worden van WTC DE IJZERZONEN kan door: a) Contante betaling van jaarlijks lidgeld 17. Inschrijvingsvergadering vindt normaal plaats in de maand december. Er

Nadere informatie

ZATERDAG 29 DECEMBER Partnerbrochure SPORT VLAANDEREṄ

ZATERDAG 29 DECEMBER Partnerbrochure SPORT VLAANDEREṄ ZATERDAG 29 DECEMBER 2018 Partnerbrochure SPORT VLAANDEREṄ 1 Introductie Beste (potentiële) partner, U kon het aan het begin van dit veldritseizoen reeds vernemen : de Sylvestercross/Brico Cross Bredene

Nadere informatie

omloop kluisbergen op 27 & 28 mei wandelt iedereen!

omloop kluisbergen  op 27 & 28 mei wandelt iedereen! omloop kluisbergen op 27 & 28 mei wandelt iedereen! www.wandelen.be Wandel mee en win deze te gekke Eddy Merckx kinderkoersfiets, geschonken door Fietsen JOWAN Dé Wandelklassieker van de Vlaamse Ardennen!

Nadere informatie

Reglementen afdeling MTB/VWB 2016

Reglementen afdeling MTB/VWB 2016 Reglementen afdeling MTB/VWB 2016 ART 1 Organisaties 1. Ten einde zo veel mogelijk fietsliefhebbers de kans te geven op een zinvolle, veilige en kwalitatief hoogstaande manier hun sport te beleven en om

Nadere informatie

Nieuwsbrief. November- December 2014

Nieuwsbrief. November- December 2014 Nieuwsbrief WTC Berlaar November- December 2014 1. Vergunning 2015 AANDACHT! Gooi uw vergunning van 2013 niet weg. Deze bleef afgelopen seizoen geldig en dat blijft ze ook in 2015. Na het betalen van het

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Categorie indeling 2016, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld

Categorie indeling 2016, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld Type wedstrijden Toegelaten renners Uit welke ploegen Inschrijvingsgeld 1.12 individueel - Eliterenners zonder - Renners U 23 -Amateurs en Masters met vergunning WBV FCWB onder bepaalde voorwaarden in

Nadere informatie

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Inhoud... 1 Info voor website, Facebook en beelscherm... 2 Affiches en Flyers... 3 Materiaal... 4 Aanvragen en toelatingen... 4 Financieel... 4 Takenlijst en

Nadere informatie

Reglementering Flanders XCO Series 2018

Reglementering Flanders XCO Series 2018 Reglementering Flanders XCO Series 2018 Artikel 1 - Wedstrijden De Flanders XCO Series is een mountainbike XCO regelmatigheidscriterium en staat onder toezicht van Cycling Vlaanderen. Artikel 2 - Reglementen

Nadere informatie

Voor jong en oud! Deelname en bevoorrading zijn gratis

Voor jong en oud! Deelname en bevoorrading zijn gratis Deelname en bevoorrading zijn gratis Voor jong en oud! Alle deelnemers zijn verzekerd voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid via Bloso vlaamse stuurgroep mountainbike Vrije start

Nadere informatie

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Uitgangspunten Het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)is de opvolger van het B-Circuit. De hoofdredenen voor deze wijziging zijn: Het Provinciaal Bestuur stelt

Nadere informatie

Categorie indeling 2018, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld

Categorie indeling 2018, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld Type wedstrijden Toegelaten renners Uit welke ploegen Inschrijvingsgeld 1.12 A individueel - Eliterenners zonder contract - Belgische en buitenlandse (met toelating van hun federatie) Afst: 120 140 km

Nadere informatie

De voordelen van de NTFU

De voordelen van de NTFU De voordelen van de NTFU Waarom zijn we lid? Wellicht popt ook bij jullie binnen de club soms de vraag op waarom je als vereniging eigenlijk lid bent van de NTFU. In deze brochure leggen we je graag uit

Nadere informatie

Beste mountainbiker, cyclorijder, LCMT-sympathisant,

Beste mountainbiker, cyclorijder, LCMT-sympathisant, Beste mountainbiker, cyclorijder, LCMT-sympathisant, Sinds 24 oktober zijn de inschrijvingen voor de LCMT (Luxemburg Cycling & Mountainbike Tour) geopend. Binnen de vier dagen mochten we al honderd (!)

Nadere informatie

VZW Mountainbike team Groot Leuven Zandstraat 2d 3390 Tielt-Winge Rules of engagement. Algemeen

VZW Mountainbike team Groot Leuven Zandstraat 2d 3390 Tielt-Winge Rules of engagement. Algemeen Rules of engagement Algemeen MTGL stelt zich de beoefening van het wielertoerisme in al zijn facetten ten doel. Ze tracht dit doel te bereiken door het inrichten van wieleruitstappen individueel of in

Nadere informatie

1. Data Cup 19: 1-5 maart 2017 Cup 20: 8-12 maart 2017 : OPGELET : ander programma!!!

1. Data Cup 19: 1-5 maart 2017 Cup 20: 8-12 maart 2017 : OPGELET : ander programma!!! FLANDERS OUTDOOR SPRINGCUP 2017 ORGANISATOR ZS Equestrian Events bvba Overheulestraat 235 B-8560 Moorsele Tel. +32/476 52 36 82 http://www.zilverenspoor.com E-mail: info@zilverenspoor.com Opgelet : Er

Nadere informatie

RECREA NIEUWSBRIEF. #Fiets Wijs

RECREA NIEUWSBRIEF. #Fiets Wijs 18 maart 2014 Jaargang 2, nr 3 RECREA NIEUWSBRIEF Wielerbond Vlaanderen, Zuiderlaan 8, 9000 Gent In dit nummer: Fiets Wijs! 1 De Groote Tocht 3 Recreatieve organisaties KBWB 7 Wijzigingen zomerkalender

Nadere informatie

W.T.C. O.A. v.z.w. Cycling Team E Berg

W.T.C. O.A. v.z.w. Cycling Team E Berg W.T.C. O.A. v.z.w. Cycling Team E Berg INTERN REGLEMENT W.T.C. O.A. v.z.w. OPRICHTING W.T.C. O.A. is als feitelijke vereniging ontstaan in 2010 en werd in 2013 omgevormd tot een vzw. Naam: "Wielertoeristenclub

Nadere informatie

Wielerbond Vlaanderen Vlaamse Commissie BMX Strandlaan 3 9000 Gent

Wielerbond Vlaanderen Vlaamse Commissie BMX Strandlaan 3 9000 Gent 1 PRAKTISCHE RICHTLIJNEN EN VERPLICHTINGEN VOOR DE ORGANISATIE VAN EEN MANCHE VAN DE FLANDERS CUP BMX 2016 LASTENBOEK VOOR DE ORGANISATIE VAN EEN MANCHE VAN DE FLANDERS CUP BMX 2016 2 1 INFRASTRUCTUUR

Nadere informatie

VZW Mountainbike team Groot Leuven Tiensesteenweg 248 3001 Heverlee 0893643281. Rules of engagement. Algemeen

VZW Mountainbike team Groot Leuven Tiensesteenweg 248 3001 Heverlee 0893643281. Rules of engagement. Algemeen Rules of engagement Algemeen MTGL stelt zich de beoefening van het wielertoerisme in al zijn facetten ten doel. Ze tracht dit doel te bereiken door het inrichten van wieleruitstappen individueel of in

Nadere informatie

LOKEREN RAPENCROSS. Zondag 3 JANUARI. Cyclocross - Categorie B. Start- en aankomst: Park Ter Beuken - Lokeren

LOKEREN RAPENCROSS. Zondag 3 JANUARI. Cyclocross - Categorie B. Start- en aankomst: Park Ter Beuken - Lokeren Zondag 3 JANUARI LOKEREN Cyclocross - Categorie B Start- en aankomst: Park Ter Beuken - Lokeren 1 ste Editie Rapencross Lokeren - Zondag 3 januari 2016 Cyclocross. Bij zowat elke Vlaming - jong en oud,

Nadere informatie

20 e TROFEE DE BEIAARD Ronde van Zuid-Oost-Vlaanderen 2016

20 e TROFEE DE BEIAARD Ronde van Zuid-Oost-Vlaanderen 2016 20 e TROFEE DE BEIAARD Ronde van Zuid-Oost-Vlaanderen 2016 Zaterdag 12 maart - Toprit 75 km & Fietstochten Luc Badisco 75-50-25 km. Garage NV Badisco Toyota, Stationsstraat 23, 9550 Herzele 75 & 50 & 25

Nadere informatie

KMO-PORTEFEUILLE. Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid.

KMO-PORTEFEUILLE. Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid. KMO-PORTEFEUILLE Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid. Kleine en Middelgrote ondernemingen kunnen in dat geval genieten van 50 % steun op de in aanmerking komende

Nadere informatie

HANDLEIDING AANVRAGEN VAN VRIENDSCHAPPELIJKE WEDSTRIJDEN VIA SPORT BEHEER ONLINE PROCEDURE VOOR CLUBS

HANDLEIDING AANVRAGEN VAN VRIENDSCHAPPELIJKE WEDSTRIJDEN VIA SPORT BEHEER ONLINE PROCEDURE VOOR CLUBS HANDLEIDING AANVRAGEN VAN VRIENDSCHAPPELIJKE WEDSTRIJDEN VIA SPORT BEHEER ONLINE PROCEDURE VOOR CLUBS OPGELET: de aanvraagprocedure voor clubs bestaat uit 2 delen: 1. Het vragen van het akkoord van de

Nadere informatie

Beste. In concreto betekent dit:

Beste. In concreto betekent dit: Beste U schreef uw zoon/dochter in voor het schooljaar 2017-2018. Om de lessen te kunnen volgen hebben ze werkschriften nodig. Deze werkschriften dient u zelf te bestellen bij de firma Iddink België. Wat

Nadere informatie

Reglement LOTTO-BEKER VAN BELGIE NIEUWELINGEN

Reglement LOTTO-BEKER VAN BELGIE NIEUWELINGEN 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit tellende voorde Lotto-Beker van België Nieuwelingen dient zijn parcours uiterlijk vier maanden

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

De échte klassieker, de Vlaamse Druivencross Overijse

De échte klassieker, de Vlaamse Druivencross Overijse www.desportvriendenoverijse.be desportvriendenoverijse@skynet.be NIEUWSBRIEF > 10 NOVEMBER 2011 INHOUD 11 December > Vlaamse Druivencross VIP & Hospitality 8 December 2011 > Gespreksavond met Michel Wuyts

Nadere informatie

De deelname aan de Beker van België is voorbehouden aan Belgische clubs en selecties volgens navolgende modaliteiten.

De deelname aan de Beker van België is voorbehouden aan Belgische clubs en selecties volgens navolgende modaliteiten. N-ROU-DP-11008-110629-RN-BEKER VAN BELGIE NIEUWELINGEN 2012 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Ledenbrief Maart 2016

Ledenbrief Maart 2016 Ledenbrief Maart 2016 Ritten : Maart 2016 Wegritten 05/03 Waregem : Dwars door Vlaanderen 06/03 Veldegem 12/03 Merelbeke : Omloop van Vlaanderen 13/03 Assebroek-Aalter : Vlaamse Pijl 13/03 Kachtem 19/03

Nadere informatie

Handleiding invoerschermen subsidie Ecologisch en Veilig Transport

Handleiding invoerschermen subsidie Ecologisch en Veilig Transport Handleiding invoerschermen subsidie Ecologisch en Veilig Transport Info: www.vlaio.be/ecologisch-en-veilig-transport Digitale aanvraag: https://ecologisch-en-veilig-transport.vlaanderen.be Versie: 17 november

Nadere informatie

SPONSORMAP BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN MOUNTAINBIKE CROSS-COUNTRY OLYMPIC (XCO) OP 21 EN 22 JULI 2018 RODEBERG WESTOUTER

SPONSORMAP BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN MOUNTAINBIKE CROSS-COUNTRY OLYMPIC (XCO) OP 21 EN 22 JULI 2018 RODEBERG WESTOUTER MOUNTAINBIKE CROSS-COUNTRY OLYMPIC (XCO) OP 21 EN 22 JULI 2018 RODEBERG WESTOUTER JONGENS & MEISJES ASPIRANTEN, FUN B/AMATEURS, MASTERS 1 &2 HEREN NIEUWELINGEN, HEREN JUNIOREN, DAMES ELITE, JUNIOREN &

Nadere informatie

92 ste Grote Prijs Jules Van Hevel

92 ste Grote Prijs Jules Van Hevel KVC Ichtegem-Sportief organiseert 92 ste Grote Prijs Jules Van Hevel Ichtegem woensdag 3 oktober 2018 Om 14u.30 Interclub voor Beloften en Elite zonder contract 1.12 IC2 Categorie Maximum 25 clubs met

Nadere informatie

PRIMUS CLASSIC IMPANIS-VAN PETEGEM

PRIMUS CLASSIC IMPANIS-VAN PETEGEM 16 SEPTEMBER 2017 FERNANDO GAVIRIA - WINNAAR 2016 PRIMUS CLASSIC IMPANIS-VAN PETEGEM ZATERDAG 16 SEPTEMBER 2017 Bij het schrijven van dit voorwoord moet het klassieke wielervoorjaar nog starten. Niettegenstaande

Nadere informatie

Reglement LOTTO-BEKER VAN BELGIE JUNIORS

Reglement LOTTO-BEKER VAN BELGIE JUNIORS 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit tellende voor de Lotto-Beker van België Juniors dient zijn parcours uiterlijk vier maanden voor het

Nadere informatie

Lastenboek Organisatieovereenkomst. Vlaamse Kampioenschappen - Piste

Lastenboek Organisatieovereenkomst. Vlaamse Kampioenschappen - Piste Lastenboek Organisatieovereenkomst Vlaamse Kampioenschappen - Piste Lastenboek KvV 2018 1 BASISVOORWAARDEN 1.1 Algemeen De benaming Vlaamse Kampioenschappen is eigendom van de Vlaamse Atletiekliga v.z.w.

Nadere informatie

UURNE 68e KUURNE - BRUSSEL - K ebruari 2016 Zondag 28 f/partnerships Sponsoring

UURNE 68e KUURNE - BRUSSEL - K ebruari 2016 Zondag 28 f/partnerships Sponsoring R U U K RUSSL - B 16 0 R 2 U i r U a 68 K ndag 28 febrrutnerships e Zo S ng / i r o s n po Pa Beste, Kuurne-Brussel-Kuurne, KBK, is de legendarische wielerklassieker van het openingsweekend. en zondag

Nadere informatie

HANDLEIDING INSCHRIJVINGEN VAN TEAMS IN COMPETITIE EN BEKERCOMPETITIES

HANDLEIDING INSCHRIJVINGEN VAN TEAMS IN COMPETITIE EN BEKERCOMPETITIES HANDLEIDING INSCHRIJVINGEN VAN TEAMS IN COMPETITIE EN BEKERCOMPETITIES 2014-2015 Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Inloggen op het Extranet... 3 3. Herinschrijven van seniorteams... 4 Stap 1 - voorbereiding...

Nadere informatie

Inhoud. Registreren... 4 Je gebruikersprofiel... 8 Verlengen Materialen opzoeken en reserveren... 12

Inhoud. Registreren... 4 Je gebruikersprofiel... 8 Verlengen Materialen opzoeken en reserveren... 12 Inhoud Registreren... 4 Je gebruikersprofiel... 8 Verlengen... 10 Materialen opzoeken en reserveren... 12 3 Registreren Om je uitgeleende materialen van thuis uit te bekijken of te verlengen of om materialen

Nadere informatie

Ledenbrief Januari 2016

Ledenbrief Januari 2016 Ledenbrief Januari 2016 Het bestuur van de Gele Petjes wenst jullie een gezond en sportief 2016, een jaar met heel wat fietsplezier. Ritten : Januari 2016 Wegritten Elke dag kan er een Wintersterrit gereden

Nadere informatie

gemeenschapscentrum de Bijenkorf Sporthal Assenede Jeugd & Sportdomein Ter Walle

gemeenschapscentrum de Bijenkorf Sporthal Assenede Jeugd & Sportdomein Ter Walle gemeenschapscentrum de Bijenkorf Sporthal Assenede Jeugd & Sportdomein Ter Walle reservaties.assenede.be nieuwe gebruiker Klik hiervoor op Registreren rechts bovenaan Velden met een * zijn verplicht in

Nadere informatie

+ HOSPITALITY & PUBLICITY + GENT-WEVELGEM

+ HOSPITALITY & PUBLICITY + GENT-WEVELGEM + HOSPITALITY & PUBLICITY + GENT-WEVELGEM 29-03-2015 77 STE GENT-WEVELGEM Zondag 29 maart 2015 Het deelnemersveld van Gent-Wevelgem bevat elk jaar het kruim van de grootste wielerkampioenen. De internationale

Nadere informatie

73 STE OMLOOP HET NIEUWSBLAD

73 STE OMLOOP HET NIEUWSBLAD 73 STE OMLOOP HET NIEUWSBLAD Zaterdag 24 februari 2018 Omloop Het Nieuwsblad, dé openingswedstrijd van het klassieke wielervoorjaar is elk jaar opnieuw een dag waar renners en wielerfans maanden reikhalzend

Nadere informatie

Handleiding Online subsidies aanvragen

Handleiding Online subsidies aanvragen Handleiding Online subsidies aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie aanvragen doe je via de subsidiewebsite. Dit kan op 2 manieren. Ga naar http://www.vlaamsbrabant.be/info/subsidies-overzicht.jsp

Nadere informatie

N-ROU-DP RN-BEKER VAN BELGIE NIEUWELINGEN 2017

N-ROU-DP RN-BEKER VAN BELGIE NIEUWELINGEN 2017 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit tellende voorde Lotto-Beker van België Nieuwelingen dient zijn parcours uiterlijk vier maanden

Nadere informatie

WINTER KALENDER VTT & CYCLO TREKCUP CHALLENGE

WINTER KALENDER VTT & CYCLO TREKCUP CHALLENGE WINTER KALENDER 2018-2019 VTT & CYCLO TREKCUP CHALLENGE Iedereen (VTT & cyclo) mag deelnemen aan de Oost-Vlaamse WINTER TREKCUP CHALLENGE van Cycling Vlaanderen. De niet-vergunninghouders kunnen deelnemen

Nadere informatie