Dagorde Toeristencongres 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dagorde Toeristencongres 2014"

Transcriptie

1 Dagorde Toeristencongres Verwelkoming door de voorzitter & algemene toelichtingen seizoen Terugblik seizoen 2013 : Aantal vergunninghouders zijn opnieuw gestegen in 2013, terwijl het aantal deelnemers aan onze organisaties in Oost Vlaanderen zijn gedaald. Dit is een trend die we over gans Vlaanderen zien. Reden? Het slechte weer in het voorjaar? Is toch een zaak die we in het oog moeten houden of zich deze trend verder zet in Het positieve is het aantal vergunninghouders in Oost Vlaanderen dat jaar na jaar stijgt. Echter is hier ook een opmerking te formuleren, nml. dat ongeveer 1/3 van de vergunninghouders niet lid is van één van onze clubs. Het zijn dus vooral vergunninghouders die niet lid zijn van een club die stijgen, terwijl de andere stagneren. Één van de opdrachten van onze commissie zal zijn om in 2014 te gaan kijken hoe we samen met onze clubs deze individuen naar een club kunnen krijgen. Wat betreft de laureaatschappen : zien we in 2013 ook een neerwaardse trend en dit vooral in de provincieoverschrijdende Vlaamse laureaatschappen zoals het Vlaams laureaatschap, Classics en VTT. Sommige laureaatschappen zijn gehalveerd en halen nauwelijks nog een 20 tal laureaten. Enkel het Lm classic laureaatschap gaat er op vooruit. Zijn er hier verklaringen voor? Hoe dan ook hangt het verder bestaan van deze laureaatschappen aan een zijden draadje. Wij doen dan ook een oproep naar de clubs om jullie leden te motiveren om aan deze laureaatschappen deel te nemen. Of te implementeren in jullie clubgebonden laureaatschappen. NIEUW ZOMERSEIZOEN 2014 OFFICIEEL BLAD / UITSLAG Vanaf 1 januari 2014 komt er dus geen WBV afgevaardigde meer naar uw organisatie om de dagrijders in te schrijven. Er kan wel nog een WBV afgevaardigde aanwezig zijn op uw organisatie maar dat zal dan vooral zijn om te beantwoorden aan vragen van deelnemers, bevoorbeeld om inlichtingen te verschaffen aan toekomstige nieuwe leden. De afgevaardigden worden omgeschoold tot PR WBV afgevaardigden en volgen nog komende maand een opleiding. Dit zullen de classics zijn, de labels en de topcluborganisaties. Bij nieuwe organisaties zullen wij ook aanwezig zijn om bijvoorbeeld de deelnemers te scannen Het inschrijven van vergunning- en niet-vergunninghouders gebeurt dus voortaan door de organiserende club. De werkwijze is als volgt: De deelnemer met een dagvergunning vult zoals steeds het formulier dagvergunning in.

2 Een dagrijder betaalt steeds 2 euro meer als een vergunninghouder. Na de organisatie maakt u een lijst van alle dagrijders met de naam + woonplaats. Deze lijst is terug te vinden op de website van Wielerbond Vlaanderen of op cyclobike.be. Deze lijst sturen jullie ten laatste de maandagavond na de organisatie naar WBV ( mathieu.). Wanneer jullie deze lijst tijdig doorsturen is de procedure eenvoudig en krijgen jullie vanuit WBV de week nadien een afrekening toegestuurd om het verschuldigde bedrag te storten naar WBV ( 2euro 0,75 eurocent per deelnemer). Het officieel blad zoals u dat van vroeger kent bestaat dus nu niet meer. Wat wij wel van u verwachten is dat u onmiddellijk na de organisatie een uitslag doormaild naar de voorzitter van PCR. Wat laat u ons precies weten: Hoeveel Cyclo deelnemers waren er aanwezig. Hoeveel VTT deelnemers waren er aanwezig. Hoeveel dagrijders reden er mee Hoeveel kids waren er aanwezig. En tenslotte het totaal aantal deelnemers. Kortom een min of meer gedetailleerde uitslag. Dit aantal kan u aflezen bij het opmaken van een klassering via het scanprogramma. Deze uitslag stuurt u het liefst de dag van de organisatie zelf nog per mail naar de provinciale voorzitter, zodat de uitslag zo snel mogelijk op cyclobike kan geplaatst worden. En uiteraard moet u ook de volledige uitslag op de WBV server zetten. We doen nog eens een oproep naar de clubs die hun rekeningnummers nog niet hebben doorgegeven, alsook de facturatieadressen. Er is ook nog steeds de mogelijkheid om scanners te bestellen. Dit kan eenvoudig door een mailtje te doen naar de voorzitter van de PCR. 2. Verslag verantwoordelijken VTT, Labels, Permanenten, Kids. VTT en Labels door Chris van de Maele Permanenten door Johan Lanckriet Kids door Gerrit Devenijns 3. Prijsuitreiking Topcubbekers. Eerste van 1 ste provinciale Sportvereniging Zomergem Eerste van 2 de provinciale WTC Calcine Kalken Eerste van 3 de provinciale KWC Sportief onze roem Knesselare Eerste van 4 de provinciale Destelbergen Sport 4. Uitreiken van trofeeën in verband met permanente routes en andere. Permanente routes door Johan Lanckriet Trofee ronde van Vlaanderen route door Julien De Schepper Vlaamse laureaten

3 5. Provinciale Clubvergadering MIDWEEKFIETSTOCHTEN De starturen van de midweektochten laten wij volledig vrij. U kan dus in principe een midweektocht zowel in de voor- als namiddag inrichten PERMANENTEN Net zoals vorig jaar moeten er geen periodieke uitslagen van de permanenten meer worden overgemaakt. Het volledige palmares wordt onmiddellijk na 30 september (periode 1 maart 2014 tot 30 september 2014) verstuurd via het WBV scanprogramma naar de WBV server. De lijst met de permanenten welke vanaf 1 maart in aanmerking komen is verkrijgbaar bij Johan Lanckriet, en wordt eveneens op cyclobike gepubliceerd. Vanaf 2011 werd het permanentenseizoen beperkt tot het zomerseizoen. Dus enkel permanenten gereden tussen 1 maart en 30 september zullen dan nog in aanmerking komen. Met het koppelen van de permanente routes aan het fietsroutennetwerk waarbij men een tocht kan uitstippelen aan de hand van de genummerde borden, valt het onderhoud van uw permanente route grotendeels weg. Het nadeel van een permanente route via de fietsknooppunten is wel dat men de lijst met de te volgen nummers dient bij te hebben. Het lezen van deze nummers op papier is al fietsend niet zo vanzelfsprekend. Vandaar dat wij het zeer wenselijk achten dat de permanenten ook beschikbaar zouden zijn in gps formaat. Aangezien jullie de permanenten via de website van de fietsknooppunten gemakkelijk kunnen uittekenen, is het ook niet zo moeilijk om hiervan een bestand in gpx formaat op te maken. Van een aantal permanente tochten ontbreken wij nog steeds het gpx bestand om dit op onze website cyclobike te zetten. Gezien het aantal deelnemers jaar na jaar in dalende lijn ging hebben wij eind vorig jaar de reglementering rond de permanenten wat aangepast. Het totaal aantal kilometers om permanent Laureaat te worden wordt beperkt tot 750 km. Wij beslisten ook om vanaf 2014 de permanenten opnieuw te laten meetellen voor het provinciaal laureaatschap. Er kan maximaal één permanente per gewest in rekening gebracht worden voor het provinciaal laureaatschap. Als men twijfelt in welk gewest de route ligt kan men op de website zich vergewissen in welk gewest de gemeente ligt waar u gaat fietsen Voor elke deelnemer aan een permanente route zal de organiserende club een bedrag van 0,25 storten op de gezamenlijke rekening van de organiserende clubs van permanenten. Voor de permanenten achten wij het nog steeds wenselijk dat de deelnemers toch nog de controlekaarten onderweg laten afstempelen. Het bedrag van de organisatievergunning permanenten wordt verminderen tot 10,00.

4 WEGWIJZERS Van alle fietstochten dient één exemplaar van elke wegwijzer, één week voor de dag van de organisatie, te worden overgemaakt aan de voorzitter van de PCR. Dat kan liefst via ; VTT De aanvragen voor het organiseren van een vtt tocht dienen tevens ingediend te worden bij de Provinciale Commissie Sport en Natuur. On-line registratie en aanvraag dient te gebeuren via volgende link: De aanvraag en het indienen van de nodige documenten dient jaarlijks te gebeuren uiterlijk op 15 april voor het daarop volgend winterseizoen, en uiterlijk op 15 november voor het daarop volgend zomerseizoen. Tot vorig jaar dienden in de zones waar het ANB verantwoordelijk was, op de bepijling stickers aangebracht te worden met de gegevens van de organisator ( naam verantwoordelijke, datum organisatie, tel.nr., ) Deze verplichting werd afgeschaft. Evenwel dient het ANB ingelicht te worden zodat zij bij inspectie ter plaatse kunnen nagaan van welke organisator een bepaalde bepijling is. Best kan u bij het digitaal dossier dat u op de server van de provincie Oost-Vlaanderen aanmaakt, een digitale versie van de gebruikte pijlen bijvoegen. De provinciale commissie Sport en natuur wenst nog te benadrukken dat te veel clubs laattijdig hun aanvraag indienen. De data van 15 november en 15 april dienen beter gerespecteerd te worden. Niet alle aanvragen zijn steeds compleet: men voert wel de algemene gegevens in zoals datum, locatie, afstanden en starturen, doch men vergeet de nodige documenten bij het dossier te voegen: digitaal parcours, goedkeuring van gemeenten. Hierbij dient opgemerkt dat het in eerste instantie volstaat om de brieven die u aan de gemeente richt bij het dossier te voegen. Niet alle gemeenten antwoorden op uw aanvraag tot goedkeuring. Het ANB deelt tevens mee dat in de loop van het jaar minstens 1 vtt zal doorgelicht worden. Dit betekent dat controleurs van het ANB ter plaatse zullen nagaan of aan alle eisen voldaan is. Er zal hierbij allicht bijzondere aandacht besteedt worden aan de delen van uw vtt parcours waar het ANB machtiging moet voor verlenen. Er zal in het bijzonder nagegaan worden of het aanvraagde parcours daadwerkelijk gevolgd wordt, of de bepijling op een aanvaardbare wijze aangebracht werd en dat zeker geen reclame ( spandoeken, tenten,.. ) gemaakt wordt in deze zones. BONDSBIJDRAGE Voor elke cluborganisatie opgenomen op de provinciale, Vlaamse of nationale kalender dient er per dag een bondsbijdrage van 20,00 te worden betaald. Deze bijdrage wordt betaald na ontvangst van de rekening, toegestuurd door de WBV. Voor de classics dient een extra bijdrage van 50 aan WBV betaald worden.

5 Per bijkomende startplaats dient er vanaf 2014 geen provinciale bijdrage van 10,00 meer te worden betaald. INSCHRIJVINGEN Al de deelnemers aan onze organisaties moeten in het bezit zijn van een vergunning welke beantwoordt aan de voorschriften van het decreet van de Vlaamse Overheid. Dat zijn alleen de vergunningen afgeleverd door de WBV (zowel wielertoeristen als renners) en de andere federaties. Zij worden ingeschreven via het inscannen van de vergunning door de medewerkers van de organisator. Dit nadat ze een inschrijvingsrecht hebben betaald en een deelnamekaart hebben ontvangen. Ook de VBR en VWB vergunning en de vergunning van de FCWB worden aanvaard. Aangezien op de huidige vergunningen geen jaartal meer vermeld staat aangezien de vergunningen pas om de vier jaar zullen vervangen worden, bent u bijgevolg niet meer zeker dat een deelnemer met een vergunning wel in orde is met de betaling van zijn jaarbijdrage. Pas wanneer deze deelnemer zich met zijn vergunning aanbiedt om deze te laten scannen kan u weten of de betrokkene al dan niet in het WBV bestand opgenomen is. Indien niet, dan betekent dit dat de vergunning van deze persoon voor het lopende jaar niet vernieuwd werd, en deze bijgevolg een dagvergunning moet nemen. Of u bij de inschrijving de deelnemers eerst laat betalen, en nadien de vergunning scant, of eerst de vergunning scant en daarna de betaling, is voor ons om het even. In beide gevallen dient u erop te letten dat een deelnemer wiens vergunning niet in orde is, een dagvergunning moet nemen. Het is daarom geraadzaam, zeker bij de drukste momenten aan de inschrijving, dat u een tweede persoon bij de scanner plaatst, die indien nodig, de betrokkene naar de tafel van dagvergunningen kan leiden. Inschrijvingskaarten : het is niet meer nodig om inschrijvingskaarten te maken per afstand, in principe is één soort voor VTT en één soort voor cyclo voldoende. Voor het klimbrevet kunnen eventueel een aparte kaart gemaakt worden. In een tweede startplaats betaalt de deelnemer aan een medewerker van de organisator en ontvangt daarvoor een deelnamekaart. De medewerker van de organisator noteert de naam en de club van de deelnemer op een zelf aangelegde lijst. De deelnemer krijgt zijn vergunning terug. In de hoofdstartplaats gekomen wordt de deelnamekaart getoond en laat de deelnemer zijn vergunning scannen. De lijst wordt in de startplaats van de deelnemer aangelegd om bij betwisting (vergeten scannen!) toch nog een bewijs van deelname te hebben. Het is ook toegelaten dat u in de tweede startplaats de vergunningen van de deelnemers scant. Het inschrijvingsbedrag voor deelname aan onze organisaties wijzigt in 2014 niet. Tot 100 km = 2,00 Van 101 tot 200 km = 2,50 Van 201 tot 300 km = 3,00 VTT tot 60 km = 3,00 VTT + 60 km = 4,00

6 VTT + 80 km = 5,00 Het inschrijvingsbedrag voor de labelorganisaties bedraagt 4,00, zowel voor cyclo als vtt. Voor vtt tochten van meer dan 80 km is dit 5,00. Voor dit inschrijvingsbedrag worden u onderweg, naargelang de gefietste afstand, één of meerdere ruime bevoorradingen aangeboden. Na de rit wordt u nog een gratis drank aangeboden ter waarde van een Ename trappist. De jongeren van 7 tot 14 jaar nemen gratis deel aan onze organisaties, behalve de Classics en organisaties voor een goed doel. De deelnemers aan onze kidstochten in groep betalen geen inschrijvingsrecht doch enkel een dagvergunning. (vanaf 1 januari 2014) Op de organisaties waar een kidstocht voorzien is, wordt deze begeleid door de leden van onze kidswerkgroep. Omdat deze mensen vrijwel gratis deze begeleiding uitvoeren, verzoeken wij jullie vriendelijk deze begeleiders gratis te scannen op jullie organisatie. Zoals reeds in 2009 beslist werd, zal elke club een bijdrage van 0,20 euro storten per deelnemer aan een vtt of winterorganisatie. In de winterperiode wordt dus eveneens 20 cent afgedragen voor een cyclotocht. Dit geld wordt gestort op de rekening van de vereniging van Oost-Vlaamse clubs. Met deze bijdragen zullen de herinneringen voor de vtt zomer- en winterlaureaten aangekocht worden. Er werden reeds twee verantwoordelijken van de clubs aangeduid die deze rekeningen jaarlijks zullen nazien, André Leroy en Gaston Van De Kerckhove. KALENDERS De organisaties voor de zomerkalender (fietstochten - brevetten - veldtoertochten - permanenten) van 2014 moeten aangevraagd worden vóór 1 september Deze aanvragen moeten worden gestuurd naar de gewestafgevaardigde. Die zal zelf tijdig contact opnemen met de clubs uit zijn gewest. De clubs zullen vooraf per mail nogmaals op de hoogte gebracht worden om hun aanvragen in te dienen, waarbij de te gebruiken formulieren zullen bijgevoegd worden. De kalendervergadering voor het zomerseizoen 2015 zal doorgaan op donderdag 16 oktober. Voor de winterkalender zal deze doorgaan op maandag 15 december, telkens om uur. Voor de kalender 2015 zal het ontwerp van de kalender niet meer naar de clubs worden gestuurd. Via de nieuwspagina op de website zullen de clubs worden uitgenodigd de kalender te controleren, voor wat hun organisaties betreft, op de website van de Wielerbond Vlaanderen Eventuele opmerkingen kunnen dan via worden overgemaakt aan het secretariaat PCRS. LAUREAATSCHAPPEN Alle informatie in verband met de verschillende laureaatschappen is terug te vinden in het provinciale reglement op de website van de PCRS: Via het internet kan men zich ook informeren over het Vlaamse laureaatschap en dit op de website van Wielerbond Vlaanderen:

7 Op deze website is ook het Vlaamse reglement van het wielertoerisme terug te vinden. Dit reglement is enkel en alleen daar te vinden. Het wordt niet verspreid in drukvorm. Wat de diverse laureaatschappen betreft zijn volgende wijzigingen aangebracht: Om provinciaal laureaat te worden in 2014 dient men te voldoen aan volgende voorwaarden: Men dient aan 30 organisaties ( cyclo of vtt ) in Oost-Vlaanderen deel te nemen. Verplicht inbegrepen in deze 30 organisaties is deelname aan het Oost-Vlaams fiets- en mtb weekend in Maldegem Deelname in Maldegem kan zowel op zaterdag als zondag. Er is geen verplichting meer om een minimaal aantal topritten ( voorheen: brevetten ) te fietsen. Deelname aan permanente routes komen nu dus terug in aanmerking voor het behalen van het provinciaal laureaatschap. 1 permanente route per gewest, dus maximen 5 permanenten tellen mee voor het provinciaal laureaatschap. - Deelname aan de BCH in Les lacs de l Eau d Heure is evenmin verplicht. (Een BCH is enkel verplicht voor de diverse provinciale laureaatschappen wanneer deze in onze provincie doorgaat.) Het laureaatschap 100+ verdwijnt vanaf dit jaar. Labellaureaat wordt men door deel te nemen aan 7 van 10 labelorganisaties. Dus het labellaureaatschap blijft wel bestaan omdat brouwerij Roman dit volledig sponsort. Op de zaterdag van het Oost-Vlaams fiets- en mtb weekend in Maldegem op 27 september zal de slotplechtigheid van het labellaureaatschap doorgaan. De labelherinneringen kunnen er afgeheald worden vanaf 14 uur. Op de slotplechtigheid om 16 uur zullen onder de laureaten een aantal prijzen verloot worden, waaronder een TREK fiets of mtbike. Aanwezigheid van de laureaten voor wat betreft het winnen van de hoofdprijzen is verplicht. PROVINCIAAL ZOMERLAUREAAT VTT Wie tijdens het zomerseizoen aan respectievelijk 15 veldtoertochten, waaronder verplichtend de vtt van het Oost-Vlaams Fiets- & MTB Weekend, deelneemt wordt zomerlaureaat vtt. Om bovendien in aanmerking te komen voor de prachtige naturaprijzen dient de laureaat persoonlijk aanwezig te zijn op de prijsuitreiking van het Oost-Vlaams Fiets- en MTB Weekend in Maldegem op zaterdag 27 september. Wie nationaal zomerlaureaat vtt wenst te worden dient minimaal 10 vtt s te fietsen, waarvan minimaal 1 buiten de provincie, en als elfde proef is deelname aan de nationale vtt happening verplicht. Deze gaat dit jaar door op 6 juli in Oud Heverlee. ( provincie Vlaams Brabant ) De vtt in het kader van de BCH in Les lacs de l Eau d Heure is verplicht. BCH 2014 in Lac L eau Dheure : Kunnen jullie vanaf 1 maart 2014 reserveren in vakantiepark Landal aan een gunsttarief voor een weekendboeking van donderdag tot maandag. Dit via cycling.be. Aankoop Etixx Ook in 2014 zullen onze clubs Etixx kunnen aankopen aan een gunsttarief. Nml. 7,5 kg bekertjes + gebruik van Dispensers kost in euro. Er zal opnieuw een

8 provinciaal verdeelcentrum worden opricht ten huize Chris Van de Maele, dus je kan bij hem terecht voor de bestellingen. KANDIDATUREN OOST-VLAAMS FIETS EN MOUNTAINBIKEWEEKEND / VTT SLOTHAPPENING In het verleden werden deze organisaties vast gelegd op de respectievelijke kalendervergaderingen. Vanaf nu kan u als club zich kandidaat stellen voor één van deze happenings voor de komende jaren. Stel uw club in 2016 een jubileum te vieren heeft, dan kan u zich eventueel nu al kandidaat stellen voor de slothappening of de Oost-Vlaamse fietshappening. Als u beantwoordt aan de nodige voorwaarden zal uw kandidatuur direct worden aanvaard. VTT Slothappening 2014 Tijdens de VTT slothappening zullen naast de winterlaureaten VTT en cyclo + de enamelaureaten ook de Nationale Laureaten VTT gehuldigd worden. We roepen dus op dat deze laureaten ook zouden aanwezig zijn op deze slothappening.

RICHTLIJNEN ZOMERSEIZOEN 2014

RICHTLIJNEN ZOMERSEIZOEN 2014 RICHTLIJNEN ZOMERSEIZOEN 2014 Vanaf 1 januari 2014 komt er geen WBV afgevaardigde meer naar uw organisatie om de dagrijders in te schrijven. Op grote organisaties zal wel nog een WBV afgevaardigde aanwezig

Nadere informatie

Hierbij vindt u de nodige informatie voor de aanvraag van een organisatie tijdens het zomerseizoen 2014.

Hierbij vindt u de nodige informatie voor de aanvraag van een organisatie tijdens het zomerseizoen 2014. Marc Van Impe Larenbroekstraat 35 9450 Haaltert tel / fax 053/83 84 66 gsm: 0475/64 16 75 e-mail : vanimpe.marc@telenet.be email : johan.lanckriet@scarlet.be Provinciale Commissie voor Recreatiesport Aan

Nadere informatie

Verwelkoming door de voorzitter. -Moment van stilte voor onze overleden wielervrienden van het afgelopen jaar.

Verwelkoming door de voorzitter. -Moment van stilte voor onze overleden wielervrienden van het afgelopen jaar. Verslag Toeristencongres 1 maart 2018 te Balegem Verwelkoming door de voorzitter. -Moment van stilte voor onze overleden wielervrienden van het afgelopen jaar. Korte terugblik op 2017 Aantal leden - Op

Nadere informatie

TOERISTENCONGRES 2016

TOERISTENCONGRES 2016 TOERISTENCONGRES 2016 Verwelkoming door de voorzitter. Algemene toelichtingen : Moment van stilte voor onze overleden wielervrienden van het afgelopen jaar. Korte terugblik op 2015. De meeste organisaties

Nadere informatie

KALENDERVERGADERING ZOMERSEIZOEN 2016 15.10.2015

KALENDERVERGADERING ZOMERSEIZOEN 2016 15.10.2015 KALENDERVERGADERING ZOMERSEIZOEN 2016 15.10.2015 1 1. VERWELKOMING Leden van de Provinciale Commissie voor Recreatieve Sportbeoefening Dames en heren clubverantwoordelijken, beste vrienden, Welkom op de

Nadere informatie

INFO voor de Wielertoerist Aangesloten bij VZW WIELERCOMITE EEKLO

INFO voor de Wielertoerist Aangesloten bij VZW WIELERCOMITE EEKLO INFO voor de Wielertoerist Aangesloten bij VZW WIELERCOMITE EEKLO Uitgave Seizoen 2016 Bewaar mij a.u.b. 1 Beste Clubleden van vzw Wielercomité Eeklo, Als bestuur willen wij iedereen informeren over de

Nadere informatie

Verwelkoming door de voorzitter. -Moment van stilte voor onze overleden wielervrienden van het afgelopen jaar.

Verwelkoming door de voorzitter. -Moment van stilte voor onze overleden wielervrienden van het afgelopen jaar. Toeristencongres 7 maart 2019 te Balegem Verwelkoming door de voorzitter. -Moment van stilte voor onze overleden wielervrienden van het afgelopen jaar. Dagelijks Bestuur PCR: Even voorstellen: Lauwaert

Nadere informatie

Groepsfoto van 6 maart 2016

Groepsfoto van 6 maart 2016 JAARGANG 47 EDITIE APRIL MEI - JUNI 2016 DE GIDON VANONDER Clubblad van WTC De Flandriens Groepsfoto van 6 maart 2016 Info van WBV over Laureaatschappen Eeklo gaststad 1000km tegen kanker Memorial Luc

Nadere informatie

KALENDERVERGADERING ZOMERSEIZOEN oktober Verslaggeving door Stefaan Lauwaert, voorzitter PCR Oost Vlaanderen

KALENDERVERGADERING ZOMERSEIZOEN oktober Verslaggeving door Stefaan Lauwaert, voorzitter PCR Oost Vlaanderen KALENDERVERGADERING ZOMERSEIZOEN 2017 16 oktober 2016 1 Verslaggeving door Stefaan Lauwaert, voorzitter PCR Oost Vlaanderen 1. VERWELKOMING 2. Korte terugblik wat het aantal deelnemers betreft: Wat betreft

Nadere informatie

VERSLAG KALENDERVERGADERING WINTERSEIZOEN

VERSLAG KALENDERVERGADERING WINTERSEIZOEN 1 VERSLAG KALENDERVERGADERING WINTERSEIZOEN 2017-2018 12.12.2016 VERWELKOMING Nieuwe naam, logo en huisstijl U weet het al, of u hebt het ongetwijfeld al gehoord; de naam Wielerbond Vlaanderen is gewijzigd

Nadere informatie

INFO voor de Wielertoerist Aangesloten bij VZW WIELERCOMITE EEKLO

INFO voor de Wielertoerist Aangesloten bij VZW WIELERCOMITE EEKLO INFO voor de Wielertoerist Aangesloten bij VZW WIELERCOMITE EEKLO Uitgave Seizoen 2017 Bewaar mij a.u.b. 1 Beste Clubleden van vzw Wielercomité Eeklo, Als bestuur willen wij iedereen informeren over de

Nadere informatie

PROVINCIAAL BESTUUR VBR WEST VLAANDEREN www.bbr-vbr-wvl.be

PROVINCIAAL BESTUUR VBR WEST VLAANDEREN www.bbr-vbr-wvl.be PROVINCIAAL BESTUUR VBR WEST VLAANDEREN www.bbr-vbr-wvl.be Aan : West-Vlaamse VBR clubs Provinciale Bestuursleden Verslaggevers kranten Oostende, 10 februari 2015 Verslag van de vergadering van het "Provinciaal

Nadere informatie

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours uiterlijk drie maanden voor het evenement te laten keuren

Nadere informatie

Esso Best of Belgium Cycle Tour Reglement

Esso Best of Belgium Cycle Tour Reglement Esso Best of Belgium Cycle Tour 2019 - Reglement De Esso Best of Belgium Cycle Tour is een fietsinitiatief georganiseerd door Cycling Vlaanderen en Belgian Cycling. Het initiatief wordt ondersteund door

Nadere informatie

Reglementen afdeling MTB/VWB 2013

Reglementen afdeling MTB/VWB 2013 Reglementen afdeling MTB/VWB 2013 ART 1 Organisaties 1. Ten einde zo veel mogelijk fietsliefhebbers de kans te geven op een zinvolle, veilige en kwalitatief hoogstaande manier hun sport te beleven en om

Nadere informatie

Een (warme) dikke merci aan iedereen voor de hulp en samenwerking in deze ijzige koude!

Een (warme) dikke merci aan iedereen voor de hulp en samenwerking in deze ijzige koude! Ledeninfo: SK Heusden Nieuwsbrief: februari 2017 735 deelnemers aan onze VTT + cyclo Husdine! Dit is een succes! Wetende dat het s nachts - 7 C was. Bij deze willen wij iedereen bedanken (sponsors, leden,

Nadere informatie

HET BEHEER VAN DE CLUBGEGEVENS 2008

HET BEHEER VAN DE CLUBGEGEVENS 2008 Inhoudtafel HET BEHEER VAN DE CLUBGEGEVENS 2008...1 De Kalender 2008...1 Indeling van de webstek Rechts menu met algemene functies...2 Wijziging van de werktaal...2 0.Eenvormige schermen...3 1.Aansluiting

Nadere informatie

TROFEE DE BEIAARD 2016

TROFEE DE BEIAARD 2016 TROFEE DE BEIAARD 2016 Zaterdag 12 maart - Toprit 75 km & Fietstochten Luc Badisco 75-50-25 km. Garage NV Badisco Toyota, Stationsstraat 23, 9550 Herzele 75 & 50 & 25 km. I&S: 08.00-14.00 Info: De Cooman

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier 2014 Castori MTB Team

Inschrijvingsformulier 2014 Castori MTB Team Inschrijvingsformulier 2014 Castori MTB Team Achternaam Voornaam Adres Nr Postcode Gemeente Geboortedatum Geboorteplaats Rijksregisternummer Email Telefoon Wenst lid te worden van Castori MTB Team. Mountainbikeclub

Nadere informatie

Reglementering Flanders XCO Series 2018

Reglementering Flanders XCO Series 2018 Reglementering Flanders XCO Series 2018 Artikel 1 - Wedstrijden De Flanders XCO Series is een mountainbike XCO regelmatigheidscriterium en staat onder toezicht van Cycling Vlaanderen. Artikel 2 - Reglementen

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

BELGIAN CUP MTB GRAND PRIX REGLEMENT 2013

BELGIAN CUP MTB GRAND PRIX REGLEMENT 2013 BELGIAN CUP MTB GRAND PRIX REGLEMENT 2013 Artikel 1 De Belgian Cup MTB GP is een mountainbike XCO regelmatigheidscriterium en staat onder toezicht van de KBWB-RLVB. Artikel 2 De wedstrijden worden verreden

Nadere informatie

Reglementering Flanders XCO Series 2015

Reglementering Flanders XCO Series 2015 Reglementering Flanders XCO Series 2015 Artikel 1 - Wedstrijden De Flanders XCO Series is een mountainbike XCO regelmatigheidcriterium en staat onder toezicht van de Wielerbond Vlaanderen. Artikel 2 -

Nadere informatie

Welke categorieën van wedstrijden zijn er?

Welke categorieën van wedstrijden zijn er? Wat is de MTB Kids Challenge 2013? Wielerbond Vlaanderen organiseert in 2013 achttien MTB-wedstrijden waaraan zowel rennertjes met een vergunning als zonder een vergunning kunnen deelnemen: de MTB Kids

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1. VOORWAARDEN OM BIJ WBV EEN RECREATIEVE TOCHT TE ORGANISEREN

INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1. VOORWAARDEN OM BIJ WBV EEN RECREATIEVE TOCHT TE ORGANISEREN INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1. VOORWAARDEN OM BIJ WBV EEN RECREATIEVE TOCHT TE ORGANISEREN 1.1 Wie mag organiseren? 1.2 Waar een organisatie aanvragen? 1.3 Wanneer een organisatie aanvragen? 2. SOORTEN RECREATIEVE

Nadere informatie

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Uitgangspunten Het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)is de opvolger van het B-Circuit. De hoofdredenen voor deze wijziging zijn: Het Provinciaal Bestuur stelt

Nadere informatie

VZW Mountainbike team Groot Leuven Tiensesteenweg 248 3001 Heverlee 0893643281. Rules of engagement. Algemeen

VZW Mountainbike team Groot Leuven Tiensesteenweg 248 3001 Heverlee 0893643281. Rules of engagement. Algemeen Rules of engagement Algemeen MTGL stelt zich de beoefening van het wielertoerisme in al zijn facetten ten doel. Ze tracht dit doel te bereiken door het inrichten van wieleruitstappen individueel of in

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË ELITES & U23 REGLEMENT 2016

LOTTO-BEKER VAN BELGIË ELITES & U23 REGLEMENT 2016 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË De Wegcommissie heeft voor 2016 de kalender van de wedstrijden van de Lotto-Beker van België voor Elites z/c en U23 vastgelegd als volgt: Wedstrijden

Nadere informatie

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur Beroepsinstantie inzake openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie Vlaamse Regering Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid Afdeling Kanselarij Boudewijnlaan 30, bus 20 1000 Brussel

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Reglementering Flanders XCO Series 2017

Reglementering Flanders XCO Series 2017 Reglementering Flanders XCO Series 2017 Artikel 1 - Wedstrijden De Flanders XCO Series is een mountainbike XCO regelmatigheidscriterium en staat onder toezicht van Cycling Vlaanderen. Artikel 2 - Reglementen

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE Wie is voor wat verantwoordelijk? Wie lid wil worden van de Minder Mobielen Centrale kan voor een aanvraag terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose

Nadere informatie

Contactpersoon: Mark De Somviele (e-mail: mark.de.somviele@skynet.be tel.: 09 374 61 19)

Contactpersoon: Mark De Somviele (e-mail: mark.de.somviele@skynet.be tel.: 09 374 61 19) Atletiek Club Halestra vzw Maatschappelijke zetel: Markettestraat 6 te 9881 Bellem Secretariaat: Sint-Gerolflaan 27 te 9880 Aalter Nieuwsbrief d.d. woensdag 30/09/2015 Contactpersoon: Mark De Somviele

Nadere informatie

Categorie indeling 2018 Wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld

Categorie indeling 2018 Wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld Type wedstrijden Toegelaten renners Uit welke ploegen Inschrijvingsgeld 1.12 A individueel Afst: 120 140 km 810 (30) 1150 (30) - Belgische en buitenlandse clubploegen (met toelating van hun federatie)

Nadere informatie

Nog vragen? Neem dan gerust contact op met ons secretariaat op het nummer 02/545.57.57 of stuur een mailtje naar info@houtproef.be.

Nog vragen? Neem dan gerust contact op met ons secretariaat op het nummer 02/545.57.57 of stuur een mailtje naar info@houtproef.be. een organisatie van Confederatie Bouw Vlaamse Schrijnwerkers Contactpersoon: Filip Coveliers Lombardstraat 34-42, 1000 Brussel T 02 545 57 05 F 02 545 58 59 info@houtproef.be www.houtproef.be FAQ vragen

Nadere informatie

INHOUD STRANDLAAN GENT. T

INHOUD STRANDLAAN GENT. T INHOUD Kandidaatstelling en toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen wielrennen... 3 Concessievoorwaarden in verband met de kandidaatstelling en de toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen...

Nadere informatie

PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN 2016

PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN 2016 PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN 2016 LASTVOORWAARDEN MET BETREKKING TOT DE OPENBARE AANBESTEDINGEN PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN OP DE WEG. 1. Algemeen. De organiserende club moet aangesloten zijn bij WBV.

Nadere informatie

Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2010-2011. Trophée de Wallonie Trophée Jean Haneffe

Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2010-2011. Trophée de Wallonie Trophée Jean Haneffe Ski Club de Bruxelles rue Frans Merjay, 111 1050 Bruxelles Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2010-2011 Trophée de Wallonie Trophée Jean Haneffe Programma: Zondag 2 januari : Koersvergadering 19.00 in

Nadere informatie

Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2011-2012. Trophée Jean Haneffe

Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2011-2012. Trophée Jean Haneffe Ski Club de Bruxelles rue Frans Merjay, 111 1050 Bruxelles Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2011-2012 Trophée Jean Haneffe Programma: Maandag 2 januari : Welkomsdrink 18.00 in Salle de Charvin Maandag

Nadere informatie

1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË

1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Een wedstrijd kan alleen in aanmerking komen voor de Beker van België indien elk parcours gunstig geëvalueerd werd na keuring uitgevoerd door een technisch

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering 15 januari 2017 Bestuur N&V Kampioenen + laureaten Soorten ritten en laureaatschappen Clubritten Puntenstelsel Kledij Bolling Wandeling Sleinse Voorjaarsrit: 30-60 km 2 april

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN EN TOEWIJZING STANDAARD DOEL VAN DE ORGANISATIE EN INFRASTRUCTUUR

ALGEMENE BEPALINGEN EN TOEWIJZING STANDAARD DOEL VAN DE ORGANISATIE EN INFRASTRUCTUUR ALGEMENE BEPALINGEN EN TOEWIJZING STANDAARD De Belgian Cycling Happening voor wielertoeristen en mountainbikers van Belgian Cycling wordt jaarlijks georganiseerd in september tijdens het 38e weekend. Tijdens

Nadere informatie

W.T.C. O.A. v.z.w. Cycling Team E Berg

W.T.C. O.A. v.z.w. Cycling Team E Berg W.T.C. O.A. v.z.w. Cycling Team E Berg INTERN REGLEMENT W.T.C. O.A. v.z.w. OPRICHTING W.T.C. O.A. is als feitelijke vereniging ontstaan in 2010 en werd in 2013 omgevormd tot een vzw. Naam: "Wielertoeristenclub

Nadere informatie

Kandidaatstelling en toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen wielrennen... 3

Kandidaatstelling en toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen wielrennen... 3 INHOUD Kandidaatstelling en toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen wielrennen... 3 Concessievoorwaarden in verband met de kandidaatstelling en de toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen...

Nadere informatie

Reglementering Flanders XCO Series 2016

Reglementering Flanders XCO Series 2016 Reglementering Flanders XCO Series 2016 Artikel 1 - Wedstrijden De Flanders XCO Series is een mountainbike XCO regelmatigheidscriterium en staat onder toezicht van de Wielerbond Vlaanderen. Artikel 2 -

Nadere informatie

De deelname aan de Beker van België is voorbehouden aan Belgische clubs en selecties volgens navolgende modaliteiten.

De deelname aan de Beker van België is voorbehouden aan Belgische clubs en selecties volgens navolgende modaliteiten. N-ROU-DP-11008-110629-RN-BEKER VAN BELGIE NIEUWELINGEN 2012 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Kalender fietsseizoen 2019;

Kalender fietsseizoen 2019; Kalender fietsseizoen 2019; Januari 2019 1 31 1 2 3 4 5 6 2 7 8 9 10 11 12 13 3 14 15 16 17 18 19 20 4 21 22 23 24 25 26 27 5 28 29 30 31 1 2 3 Februari 2019 5 28 29 30 31 1 2 3 6 4 5 6 7 8 9 Beenhesp

Nadere informatie

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP REGLEMENT 2019

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP REGLEMENT 2019 PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP REGLEMENT 2019 Inhoud Artikel 1 Wedstrijddatum... 2 Artikel 2 Categorieën... 2 Artikel 2.1 Vlaamse jeugdwedstrijd... 3 Artikel 2.2 Provinciaal kampioenschap... 3 Artikel 2.3 Recreanten...

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport dossiernummer: 1704203 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement ' Oost-Vlaamse Sportringen' wijziging om op 18.12.2017 voor laatste maal de Oost-

Nadere informatie

151117-Lastenboek Kampioenschappen van Vlaanderen LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN

151117-Lastenboek Kampioenschappen van Vlaanderen LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN 1 KANDIDAATSTELLING EN TOEWIJZING VAN EEN KAMPIOENSCHAP VAN VLAANDEREN WIELRENNEN 1. De wielerclub, het gemeente- of stadsbestuur kiest welk kampioenschap het

Nadere informatie

Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015

Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015 Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015 1 De Vlaamse Zaalvoetbalbond is de enige federatie die enkel zaalvoetbal aanbiedt en erkend wordt door de Vlaamse Gemeenschap. Tevens zijn wij erkend door BLOSO.

Nadere informatie

Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP

Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP Vereniging voor Vlaams-Brabantse Badmintonton Clubs Ondernemingsnummer: 424.375.097 Rekeningnummer Fortis : 001-0952174-01 Website: http://www.vvbbc.be Uitgave

Nadere informatie

LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN

LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN INHOUD Kandidaatstelling en toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen wielrennen... 3 Concessievoorwaarden in verband met de kandidaatstelling en de toewijzing

Nadere informatie

Reglement MSP Ponydressuur Trophy

Reglement MSP Ponydressuur Trophy Reglement MSP Ponydressuur Trophy Van toepassing vanaf 1/1/2008 1. Algemeen 1.1. MSP Ponydressuur Trophy heeft als doel binnen Vlaanderen de ponydressuur te stimuleren en te ontwikkelen, waarbij het zal

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3e trimester

Nieuwsbrief 3e trimester WIELERBOND VLAANDEREN Afdeling Vlaams-Brabant vzw Provinciebaan 4A 3110 Rotselaar tel 016/22.26.50 email: info@wielerbondvlaanderen-vlaams-brabant.be www.wielerbondvlaanderen-vlaams-brabant.be Infomatie:

Nadere informatie

VZW Mountainbike team Groot Leuven Zandstraat 2d 3390 Tielt-Winge Rules of engagement. Algemeen

VZW Mountainbike team Groot Leuven Zandstraat 2d 3390 Tielt-Winge Rules of engagement. Algemeen Rules of engagement Algemeen MTGL stelt zich de beoefening van het wielertoerisme in al zijn facetten ten doel. Ze tracht dit doel te bereiken door het inrichten van wieleruitstappen individueel of in

Nadere informatie

Reglement LOTTO-BEKER VAN BELGIE JUNIORS

Reglement LOTTO-BEKER VAN BELGIE JUNIORS 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit tellende voor de Lotto-Beker van België Juniors dient zijn parcours uiterlijk vier maanden voor het

Nadere informatie

Categorie indeling 2016, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld

Categorie indeling 2016, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld Type wedstrijden Toegelaten renners Uit welke ploegen Inschrijvingsgeld 1.12 individueel - Eliterenners zonder - Renners U 23 -Amateurs en Masters met vergunning WBV FCWB onder bepaalde voorwaarden in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari-februari. WTC Berlaar. 1. Wensen. Beste. Wensen. Voor

Nieuwsbrief. Januari-februari. WTC Berlaar. 1. Wensen. Beste. Wensen. Voor Nieuwsbrief WTC Berlaar Januari-februari 2016 1. Wensen Beste Wensen Voor 2016 2. Jubileum Een tijdje geleden waren we er nog van overtuigd dat we in 2016 ons 25-jarig bestaan zouden vieren. Dat bleek

Nadere informatie

Categorie indeling 2015, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld

Categorie indeling 2015, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld Type wedstrijden Toegelaten renners Uit welke ploegen Inschrijvingsgeld 1.12 individueel - Eliterenners zonder contract - Renners U 23 - Belgische en buitenlandse clubploegen (met toelating van hun federatie)

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

Handleiding tochtopgaven kalender seizoen 2016

Handleiding tochtopgaven kalender seizoen 2016 Handleiding tochtopgaven kalender seizoen 2016 Inloggen Ga naar www.ntfu.nl Inloggen Vereniging/commissie vul je lidnummer (= verenigingsnummer) en wachtwoord in. (Wachtwoord kwijt? Klik dan op Wachtwoord

Nadere informatie

Nieuwsbrief. November- December 2014

Nieuwsbrief. November- December 2014 Nieuwsbrief WTC Berlaar November- December 2014 1. Vergunning 2015 AANDACHT! Gooi uw vergunning van 2013 niet weg. Deze bleef afgelopen seizoen geldig en dat blijft ze ook in 2015. Na het betalen van het

Nadere informatie

LOTTO CYCLING CUP REGLEMENT DOELSTELLING

LOTTO CYCLING CUP REGLEMENT DOELSTELLING LOTTO CYCLING CUP REGLEMENT 2017 1 DOELSTELLING - Het organiseren van een internationale competitie genaamd Lotto Cycling Cup" voor Belgische en buitenlandse clubs en UCI vrouwenploegen waarvoor volgende

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR KAATSENTITEIT VLAANDEREN 24 NOVEMBER 2014

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR KAATSENTITEIT VLAANDEREN 24 NOVEMBER 2014 KAATSENTITEIT VLAANDEREN v.z.w. Maatschappelijke zetel: Houtmarkt 1, 9300 Aalst Secretaris-Schatbewaarder Thierry Dufour Zeuningenstraat 12 1570 Tollembeek Tel.: 0475/61.00.77 E-mail: Thierry.Dufour@telenet.be

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË JUNIORS REGLEMENT 2015

LOTTO-BEKER VAN BELGIË JUNIORS REGLEMENT 2015 LOTTO-BEKER VAN BELGIË JUNIORS REGLEMENT 2015 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours uiterlijk

Nadere informatie

ARTIKEL Straffenbarema regionale wedstrijden Cycling Vlaanderen

ARTIKEL Straffenbarema regionale wedstrijden Cycling Vlaanderen ARTIKEL 210.000 Straffenbarema regionale wedstrijden Cycling Vlaanderen NR Wedstrijdfeit Type wedstrijd A* Type wedstrijd B* Type wedstrijd C* Straffenbarema 1 Vertrek-, aankomst-, protocol procedure.

Nadere informatie

Mutatieprocedure per aangetekende . proefproject

Mutatieprocedure per aangetekende  . proefproject Mutatieprocedure per aangetekende e-mail proefproject 1. Algemeen principe en voorwaarden... 3 2. Procedure... 3 3. Handleiding... 4 1. Algemeen principe en voorwaarden a) Dezelfde formulieren dienen gebruikt

Nadere informatie

De flandriens. Clubblad Wielertoeristenclub. 45 ste - jaargang : editie April- Mei- Juni- 2014

De flandriens. Clubblad Wielertoeristenclub. 45 ste - jaargang : editie April- Mei- Juni- 2014 Clubblad Wielertoeristenclub De flandriens 45 ste - jaargang : editie April- Mei- Juni- 2014 Verantw. Uitgever: Erik Van de Walle Harlingerhof 15-9990 Maldegem Clubfoto WTC DE FLANDRIENS 2014 Clubblad

Nadere informatie

Reglementering jeugdkampioenschappen seizoen Elite jeugdkampioenschappen

Reglementering jeugdkampioenschappen seizoen Elite jeugdkampioenschappen Reglementering jeugdkampioenschappen seizoen 2019-2020 Artikel V1548 Elite jeugdkampioenschappen 1. Deelnemers 11. De ELITE jeugdkampioenschappen worden gespeeld door de clubs die uitkomen in de afdelingen

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar THE FLUO CHALLENGE

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar THE FLUO CHALLENGE WEDSTRIJDREGLEMENT XIU actie schooljaar 2017-2018 THE FLUO CHALLENGE Inleiding THE FLUO CHALLENGE is een wedstrijd die georganiseerd wordt door de vzw XIU. Scholen die deelnemen aan deze wedstrijd proberen

Nadere informatie

Reglementen Afdeling Wielertoerisme / VWB Werkingsjaar 2019

Reglementen Afdeling Wielertoerisme / VWB Werkingsjaar 2019 Reglementen Afdeling Wielertoerisme / VWB Werkingsjaar 2019 ART 1 Organisaties 1. Om zo veel mogelijk fietsliefhebbers de kans te geven op een zinvolle, veilige en kwalitatief hoogstaande manier hun sport

Nadere informatie

N-ROU-DP RN LOTTO-BEKER VAN BELGIË JUNIORS 2017

N-ROU-DP RN LOTTO-BEKER VAN BELGIË JUNIORS 2017 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit tellende voor de Lotto-Beker van België Juniors dient zijn parcours uiterlijk vier maanden voor het

Nadere informatie

INHOUD. 201.000 Algemene organisatie 2 202.000 Weg 5 212.000 Tucht 11. Versie 20150119 1

INHOUD. 201.000 Algemene organisatie 2 202.000 Weg 5 212.000 Tucht 11. Versie 20150119 1 REGLEMENT INHOUD 201.000 Algemene organisatie 2 202.000 Weg 5 212.000 Tucht 11 Versie 20150119 1 201.000 ALGEMENE ORGANISATIE CATEGORIEËN RENNERS 1 Renners De REGLEMENTERING BETREFFENDE DE RENNERS VANAF

Nadere informatie

Onderstaande wedstrijden zullen deel uitmaken van de Lotto-Beker van België Juniores 2019:

Onderstaande wedstrijden zullen deel uitmaken van de Lotto-Beker van België Juniores 2019: 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Een wedstrijd kan alleen in aanmerking komen voor de Lotto-Beker van België indien elk parcours gunstig geëvalueerd werd na keuring uitgevoerd door

Nadere informatie

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd.

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd. Verslag provinciale raad 26 juni 2017 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief Peter CRAUWELS Provinciaal Secretaris Frans WILLEMSEN Provinciaal

Nadere informatie

REGLEMENTERING MTB KIDS SERIES 2015

REGLEMENTERING MTB KIDS SERIES 2015 REGLEMENTERING MTB KIDS SERIES 2015 De Kids Series MTB is een MTB happening voor kinderen met en zonder vergunning van Wielerbond Vlaanderen. Het is een organisatie in samenwerking tussen Wielerbond Vlaanderen,

Nadere informatie

Onderstaande wedstrijden zullen deel uitmaken van de Lotto-Topcompetitie nieuwelingen 2019:

Onderstaande wedstrijden zullen deel uitmaken van de Lotto-Topcompetitie nieuwelingen 2019: 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-TOPCOMPETITIE Een wedstrijd kan alleen in aanmerking komen voor de Lotto-Topcompetitie Nieuwelingen indien elk parcours gunstig geëvalueerd werd na keuring uitgevoerd

Nadere informatie

Reglement LOTTO-BEKER VAN BELGIE NIEUWELINGEN

Reglement LOTTO-BEKER VAN BELGIE NIEUWELINGEN 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit tellende voorde Lotto-Beker van België Nieuwelingen dient zijn parcours uiterlijk vier maanden

Nadere informatie

20 e TROFEE DE BEIAARD Ronde van Zuid-Oost-Vlaanderen 2016

20 e TROFEE DE BEIAARD Ronde van Zuid-Oost-Vlaanderen 2016 20 e TROFEE DE BEIAARD Ronde van Zuid-Oost-Vlaanderen 2016 Zaterdag 12 maart - Toprit 75 km & Fietstochten Luc Badisco 75-50-25 km. Garage NV Badisco Toyota, Stationsstraat 23, 9550 Herzele 75 & 50 & 25

Nadere informatie

VERGADERING VRIJ 27 JANUARI 2012

VERGADERING VRIJ 27 JANUARI 2012 VERGADERING VRIJ 27 JANUARI 2012 Plaats: Thuis bij de familie Borghys Piersstraat 28 2550 Kontich om 20.45u Aanwezig: Borghys Wim Braem Stefan De Backer Peter Hendrickx Karin Janssens Tamara Van Caeseele

Nadere informatie

PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN REGLEMENT

PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN REGLEMENT PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN REGLEMENT 1. De provinciale kampioenschappen worden georganiseerd door het provinciale bestuur en gaan door tussen het 2 de weekend van oktober en het weekend voor het BK -

Nadere informatie

JAARGANG 47 EDITIE JANUARI FEBRUARI MAART 2016 DE GIDON VANONDER Clubblad van WTC De Flandriens Verantwoordelijke uitgever: Nico Vereecke - Balgerhoeke 112B Eeklo Nieuwjaarswensen... 3 Woordje van de voorzitter.....

Nadere informatie

Reglementen afdeling MTB/VWB 2016

Reglementen afdeling MTB/VWB 2016 Reglementen afdeling MTB/VWB 2016 ART 1 Organisaties 1. Ten einde zo veel mogelijk fietsliefhebbers de kans te geven op een zinvolle, veilige en kwalitatief hoogstaande manier hun sport te beleven en om

Nadere informatie

Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2014-2015. Trophée de Wallonie

Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2014-2015. Trophée de Wallonie Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2014-2015 Trophée de Wallonie Programma: Maandag 29 december : Welkomstdrink 18.00 in Salle de Charvin Maandag 29 december : Koersvergadering aansluitend aan de welkomstdrink

Nadere informatie

WTC Leeuwergem zal er naar streven het wielertoerisme maximaal te bevorderen door het organiseren van diverse fietsactiviteiten voor haar leden.

WTC Leeuwergem zal er naar streven het wielertoerisme maximaal te bevorderen door het organiseren van diverse fietsactiviteiten voor haar leden. ALGEMEEN WTC Leeuwergem zal er naar streven het wielertoerisme maximaal te bevorderen door het organiseren van diverse fietsactiviteiten voor haar leden. Niet-leden mogen NIET deelnemen aan de door het

Nadere informatie

Categorie indeling 2018, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld

Categorie indeling 2018, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld Type wedstrijden Toegelaten renners Uit welke ploegen Inschrijvingsgeld 1.12 A individueel - Eliterenners zonder contract - Belgische en buitenlandse (met toelating van hun federatie) Afst: 120 140 km

Nadere informatie

WTC Leeuwergem zal er naar streven het wielertoerisme maximaal te bevorderen door het organiseren van diverse fietsactiviteiten voor haar leden.

WTC Leeuwergem zal er naar streven het wielertoerisme maximaal te bevorderen door het organiseren van diverse fietsactiviteiten voor haar leden. ALGEMEEN WTC Leeuwergem zal er naar streven het wielertoerisme maximaal te bevorderen door het organiseren van diverse fietsactiviteiten voor haar leden. Niet-leden mogen NIET deelnemen aan de door het

Nadere informatie

De wedstrijden mogen niet georganiseerd worden op dezelfde dag van een manche van de Lotto-Cycling Cup.

De wedstrijden mogen niet georganiseerd worden op dezelfde dag van een manche van de Lotto-Cycling Cup. 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Een wedstrijd kan alleen in aanmerking komen voor de Lotto-Beker van België indien elk parcours gunstig geëvalueerd werd na keuring uitgevoerd door

Nadere informatie

VLAAMSE JUDOFEDERATIE VZW

VLAAMSE JUDOFEDERATIE VZW VLAAMSE JUDOFEDERATIE VZW Afdeling Provinciaal Comité Antwerpen REGLEMENT JEUGDTROFEE PROVINCIE ANTWERPEN 2016 1. Doel. De provinciale jeugdcompetitie stimuleren door het uitreiken van de provinciale Jeugdtrofee.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4e trimester

Nieuwsbrief 4e trimester WIELERBOND VLAANDEREN Afdeling Vlaams-Brabant vzw Provinciebaan 4A 3110 Rotselaar tel 016/22.26.50 email: info@wielerbondvlaanderen-vlaams-brabant.be www.wielerbondvlaanderen-vlaams-brabant.be Infomatie:

Nadere informatie

FAQ Solidarity Award

FAQ Solidarity Award FAQ Solidarity Award Wat is het doel van de wedstrijd ING Solidarity Award? Wie kan deelnemen aan de wedstrijd ING Solidarity Award, wat zijn de verkiesbaarheidscriteria? Hoe kan ik mijn vereniging inschrijven?

Nadere informatie

Reglementen Afdeling Wielertoerisme / VWB Werkingsjaar 2016

Reglementen Afdeling Wielertoerisme / VWB Werkingsjaar 2016 Reglementen Afdeling Wielertoerisme / VWB Werkingsjaar 2016 ART 1 Organisaties 1. Om zo veel mogelijk fietsliefhebbers de kans te geven op een zinvolle, veilige en kwalitatief hoogstaande manier hun sport

Nadere informatie

Reglement Bpost bank trofee 2015-2016

Reglement Bpost bank trofee 2015-2016 Reglement Bpost bank trofee 2015-2016 Art. 1 De bpost bank trofee is een organisatie van Golazo sports in samenwerking met vzw Sportinez en vzw Fietspromo en start dit seizoen voor de 29ste keer. Art.

Nadere informatie

REGLEMENT ONDERSTEUNING

REGLEMENT ONDERSTEUNING REGLEMENT ONDERSTEUNING Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 24 mei 2016 Binnen de perken van de budgettaire mogelijkheden ondersteunt Vlamo de artistieke, organisatorische en technische werking van

Nadere informatie

2. Wat zijn de deelnemingsvoorwaarden te vervullen uiterlijk op 1/09/2018? Bijkomende voorwaarde te vervullen door de ambtenaren van niveau C :

2. Wat zijn de deelnemingsvoorwaarden te vervullen uiterlijk op 1/09/2018? Bijkomende voorwaarde te vervullen door de ambtenaren van niveau C : FAQ Bijzonder gedeelte van de vergelijkende selectie voor overgang naar de graad van fiscaal deskundige (niveau B) en de hiermee overeenstemmende proef over de beroepsbekwaamheid 1. Wat is het onderscheid

Nadere informatie

Categorie indeling 2017, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld

Categorie indeling 2017, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld Type wedstrijden Toegelaten renners Uit welke ploegen Inschrijvingsgeld 1.12 A individueel Afst: 120 140 km 810 (30) 1150 (30) 1.12 B individueel Afst: 100 120 km 600 (20) 700 (20) -Amateurs en Masters

Nadere informatie

1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour?

1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour? FAQ BIKETOUR 2015 1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour? 2. Hoe kan ik mijn profielpagina delen met anderen? 3. Hoe kan ik mijn profielfoto wijzigen? 4. Hoe kan ik de naam

Nadere informatie