KALENDERVERGADERING ZOMERSEIZOEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KALENDERVERGADERING ZOMERSEIZOEN 2016 15.10.2015"

Transcriptie

1 KALENDERVERGADERING ZOMERSEIZOEN VERWELKOMING Leden van de Provinciale Commissie voor Recreatieve Sportbeoefening Dames en heren clubverantwoordelijken, beste vrienden, Welkom op de kalendervergadering zomerseizoen Korte terugblik: Wat betreft de zomer van 2015 kunnen we spreken van goed wielerseizoen. Het aantal deelnemers is zo goed als stabiel gebleven. We beleefden een prachtig voorjaar, wat zich ook resulteerde in de organisaties de meer deelnemers lokten. Het voorlopig aantal deelnemers in 2015 is deelnemers waarvan dagvergunningen. De kwaliteit van de organisaties ging er in de meeste gevallen op vooruit, al zijn er toch een aantal organisatoren die we vragen een inspanning te doen. Vooral wat bevoorrading en sanitair betreffen. Laureaatschappen seizoen 2015 Aangezien de vergunning van de deelnemers bij elke organisatie gescand wordt dienen nog enkel voor nationale en Vlaamse laureaatschappen formulieren ingevuld te worden Opgelet: Ook de Oost-Vlaamse proeven - voor deze laureaatschappen - moeten worden afgestempeld op deze respectievelijke formulieren. Dit is onder meer het geval voor het Vlaams laureaatschap, het Nationaal vtt laureaatschap, en het LM laureaatschap. De formulieren dienen ten laatste op 24 oktober in ons bezit te zijn. Van de overige laureaatschappen zullen de clubsecretarissen verzamellijsten ontvangen met daarop de verschillende laureaten van de club. Deze lijsten worden dan binnen de gestelde termijn voor akkoord terug gestuurd naar het PCR secretariaat. Wanneer u niet akkoord gaat met de lijst van afgedrukte laureaten vermeldt u dit op de betreffende lijst. De voorwaarden voor de verschillende laureaatschappen staan op onze website = Om deze kalendervergadering van deze avond vlot te laten verlopen is er veel voorbereidend werk geleverd door de onze provinciale secretaris Johan Lanckriet Wij wensen hem hiervoor te bedanken. 2. KALENDER 2016 Aangezien er enkele nieuwe organisatoren zijn, wensen we nog even een paar gemaakte afspraken en reglementen in herinnering te brengen:

2 2 Er wordt maximum toegestaan: - 1 organisatie van 150 km of meer per dag in de provincie - (Liefst) 1 kidsorganisatie per dag in de provincie cyclo vtt - 1 weekdagfietstocht per dag in de provincie - 1 cluborganisatie per dag per gewest -Voor de volgorde van het weekend is de zondag bepalend. -Bij betwisting van datum houden we geen rekening met de volgorde van het weekend in de maand, maar wel met de volgorde in het kalenderjaar. Deze regel hanteren we dus voor het bepalen van het vaste weekend van de cluborganisaties bij eventuele betwisting van datum. Voor een goed begrip aangezien het volgend jaar een schrikkeljaar is gaan wij in 2016 twee dagen vooruit. Wanneer een feestdag op een weekend valt hebben de organisatoren welke op de feestdag organiseren voorrang op de gewone weekend-organisaties. (Uiteraard als zij het vorig jaar op de kalender stonden) Bijkomende startplaatsen worden slechts toegestaan wanneer in het gewest van de tweede startplaats geen organisatie op de kalender staat of mits akkoord van de organiserende club in dat gewest. Een tweede startplaats dient minimaal 25 km verwijderd te liggen van de hoofdstartplaats. Bijkomende startplaatsen buiten de eigen provincie moeten aangevraagd worden aan de voorzitter van de PCR van de betrokken provincie via de PCR van Oost-Vlaanderen. Gezien het WBV scanprogramma de mogelijkheid biedt mogen in de tweede startplaats de vergunningen van de deelnemers gescand worden. Dit is evenwel geen verplichting. Wanneer enkel in de hoofdstartplaats gescand wordt, is het aan te raden de deelnemers in de tweede startplaats hierop bij de start te wijzen. Weekdagfietstochten kunnen het ganse zomerseizoen door worden georganiseerd. De langste afstand wordt beperkt tot 60 km. De inschrijvingsuren voor de weekdagfietstochten worden volledig vrijgelaten, en iedere club kan deze naar wens invullen. Zo kan perfect een weekdagfietstocht doorgaan in de voormiddag en/of namiddag. Volgende organisaties hebben zich reeds kandidaat gesteld om in 2016 een label te organiseren: (totaal 9) Heirnistochten Omlopen der Schelde- & Zwalmstreek Azalea fietstochten Zomergem Mont Saint Aubert Zomergem Vlaamse Pijl Zwalm Rochus tochten Flanders Cyclo & Bikes Events Vriendschapstocht Wat de Classics betreft moeten de clubs zich telkens kandidaat stellen. Om het kwaliteitslabel classic te verkrijgen zullen deze organisaties aan het lastenboek moeten voldoen. Van deze organisaties verwachten we dat ietsje meer dan de labelorganisaties.

3 Het kan niet meer zijn dat er verhoogd inschrijvingsgeld wordt gevraagd zonder de deelnemer extra te verwennen. 3 Volgende organisaties dienden hun kandidatuur tijdig binnen : 12 maart Omloop van Vlaanderen Classic 20 maart Ename Classic 2 april Ronde van Vlaanderen Classic 16 april Peter Van Petegem Classic 23 april Safety jogger Classic 30 april Veranda s Willems Classic 14 mei Altebra Classic 22 mei Van Den Haute Classic 18 juni Spie Belgium Classic 25 juni Lucien Van Impe Classic 11 juli AT Classic 10 september Volvo Classic 18 september Achiel Buysse Classic Indien een club voor de eerste maal een classic wil organiseren moet deze een motivatie + kandidatuur indienen bij de voorzitter. Indien er nu nog organisatoren hun organisatie wensen te laten erkennen dan kunnen zij hun kandidatuur uitzonderlijk nog stellen tot 23 oktober Zowel Labels als classics dienen zich te houden aan het lastenboek. Met de classic organisatoren zal er terug een werkvergadering georganiseerd worden in november Dit gebeurt trouwens ook met de label organisatoren. Daar zal zowel de label als de classic kalender definitief worden. Ik moet meegeven dat er enkele classics organisaties in 2015 niet voldeden aan de eisen. Hierop zal teruggekomen worden op de classic-vergadering. Indien zij niet kunnen voldoen aan de eisen in 2016 zullen zij op de kalender geweigerd worden. Fiets- en MTB weekend in 2016 Zijn kandidaturen welkom, tot hiertoe ligt alles open. Terloops: Vanaf 2014 konden de clubs zich kandidaat stellen voor een Fiets en MTB weekend, een jaar of meer op voorhand. Dat geldt ook voor de vtt Slothappening. Voor de vtt slothappening 2017 hebben wij reeds een kandidaat. = (SV Zomergem) Op de meeste classics en labelorganisaties zal er een PR afgevaardigde aanwezig zijn. Deze zal enkel promotioneel werk leveren maar kan in nood technische ondersteuning bieden. Nieuw volgend jaar is het Label vrouwvriendelijk -Vrouwvriendelijk label Waarom? Meer vrouwelijke recreatieve leden bij WBV Enerzijds door het succes van de familievergunningen Anderzijds omdat het fietsen bij dames populairder wordt De meer vrouwelijke recreatieve leden vertaalt zich echter (nog) niet in de deelname aan wielertochten. Slechts 11% dames nemen deel aan onze tochten momenteel. Hier willen we als federatie iets aan gaan doen.

4 4 => Via een herkenbaar label willen we dames informeren over toertochten (zowel op de weg als in het veld) die aan een aantal criteria voldoen. -Vrouwvriendelijk label welke criteria? Sanitaire voorzieningen voor man en vrouw aan start en aankomst Sanitaire voorzieningen voor man en vrouw op bevoorradingen Gescheiden kleedkamers aan start en aankomst Gescheiden douches bij aankomst Technische bijstand aanwezig tijdens de duur van het event Minstens 2 verschillende afstanden aanbieden (beginner niveau en gevorderd niveau) - Interesse? Wens je criteria te volgen en het label te dragen? De verantwoordelijkheid ligt in het kamp van de organisator. We rekenen op jullie goodwill. Tochten zijn voor alle duidelijkheid niet exclusief voor dames. Heren zijn uiteraard ook welkom Afzonderlijke, extra promotie voor jullie tochten Mogelijks meer (vrouwelijke) deelnemers Wat zou een goede benaming zijn? Aanvraag en motivatie mailen naar mathieu.bruyneel@wielerbondvlaanderen.be 3. SAMENSTELLING EN GOEDKEURING KALENDER 2016 Eventuele verschuivingen, wijzigingen of toevoeging van afstanden, formules of startplaatsen behandelen we nu tijdens het voorlezen en overlopen van het ontwerp van de kalender. De kalender wordt geprojecteerd op de schermen. De voorzitter leest de kalender voor; (niet te vlug) - datum organisatie afstanden bijkomende startplaatsen - organisator - labelkandidaturen en classics kunnen zich tegelijk melden - de andere gegevens worden door de betrokkenen zelf nagezien bij ontvangst van de definitieve kalender welke zal worden toegestuurd door de PCR. De secretaris volgt de voorzitter en noteert eventuele verschuivingen en/of wijzigingen. - volgt mee op de originele aanvraagformulieren - wijzigingen noteren op de aanvraagformulieren en eventueel verplaatsen naar de andere datum. De wijzigingen worden onmiddellijk aangebracht in de geprojecteerde kalender. VOORLEZEN ONTWERP KALENDER Aan de clubs die een toprit hebben toegewezen gekregen vragen nog een aanvraagformulier door te sturen met alle gegevens erop. Afhandeling en definitieve goedkeuring van de kalender. Zo vlug als mogelijk ontvangt elke club de informatie welke in verband met zijn eigen organisatie zal worden opgenomen in de definitieve kalender, en dit met alle gegevens. Eventuele opmerkingen moeten vóór 31 oktober 2015 gemeld worden aan het secretariaat PCR. Veranderen van datum kan niet meer na vanavond. Tegen eind november wordt de definitief goedgekeurde kalender dan overgemaakt aan de

5 Wielerbond te Gent. 5 De definitieve kalender zal uiterlijk tegen 1 december ingevoerd worden en kenbaar gemaakt worden via de website van Wielerbond Vlaanderen. Het is aan de clubs om dit na te zien!!!!!!! Wij dringen er nogmaals op aan dat elke club de gegevens van zijn eigen organisaties controleert op eventuele fouten en ons deze direct meldt aan Johan zodat dit kan verbeterd worden. 4. ALLERLEI INSCHRIJVINGSBEDRAGEN De inschrijvingsbedragen voor de cyclo en vtt organisaties blijven in 2016 ongewijzigd. De inschrijvingsbedragen voor de cyclo en vtt organisaties blijven dus als volgt: Dagvergunning 2,00 Inschrijvingsbedragen CYCLO tot 100 km 2, tot 200 km 2, tot 300 km 3, km 5,50 VTT tot 60 km 3,00 60 tot 80 km 4, km : 5,00! Dus vanaf de zondag (21 februari 2016) waar de Toprit 35 km wordt georganiseerd gelden deze tarieven. Bijzondere inschrijvingsbedragen kunnen van toepassing zijn voor de Classics en andere nationale promotietochten van de WBV Jongeren tot 14 jaar ( U15) nemen gratis deel. ( behalve bij Classics ) Niet-vergunninghouders jonger dan 15 jaar, dienen evenwel een dagvergunning van 2 euro te betalen. Voor labelorganisaties is een uniform inschrijvingstarief van toepassing voor alle afstanden van zowel cyclo als vtt tochten: 4,00 En zoals reeds vermeld kandidaturen voor labelorganisaties en CLassics kunnen nog tot 23 oktober ingediend worden. Clubaansluiting De clubaansluiting 2016 blijft voor de recreatieve clubs volledig gratis. Met recreatieve clubs wordt bedoeld: de wielertoeristenclubs en de wielerclubs die uitsluitend wedstrijden organiseren voor de recreatieve renners, zoals masters en cyclosportieven, en de funclasse in het mountainbiken. Als club kan men aansluiten vanaf het moment dat minimum twee leden een vergunning

6 wielertoerisme-vtt nemen. Dit wordt nogal eens vergeten, ook bij organiserende clubs. 6 Bondsbijdrage Per organisatie ingeschreven op de kalender, ook voor de permanenten en brevetten, wordt een bondsbijdrage van 20,00 betaald. Voor een tweede startplaats dient men niet meer te betalen. Voor Classics dient 70,00 organisatierecht betaald te worden aan WBV Voor wat betreft zomerseizoen 2015 zijn er enkele organisatoren nog niet in orde met enerzijds het doorsturen van de lijsten met de deelnemers dagvergunningen en anderzijds het betalen van de openstaande facturen. Deze zijn : datum organisatie organisator lijst DV factuur betaald 30/jun Rondom Philippine WTC Philippine neen ja neen 1/jul FT O.Braeckman K.Gentse VS neen ja neen 21/jul Ster van SNA KWC Sport na Arbeid neen ja 28/jul Eikelvrienden Fietstocht De Pluim Oosteeklo neen ja 30/jul Dwars door Wetteren Lambroek Massemen ja ja neen 8/aug Memorial Tom Simpson K.Gentse VS neen neen 9/aug Esylux Muurchallenge Maspoe neen neen 16/aug Trekvogeltocht New Pleintje Trekvogels Haaltert ja ja neen 9/sep TC Vrije Vogels Nazomerfietstocht Nazareth neen ja 13/sep Wetteren-Steenhuize- Wetteren Lambroek Massemen neen neen 20/sep Achiel Buysse Classic Wetthra Sports Events neen neen Wij doen een dringende oproep aan deze organisatoren om zich in orde te stellen. Indien dit niet het geval is tegen 1 december 2015 komen zijn niet meer op de kalender van Voor wat het vtt zomerseizoen 2016 betreft dienen alle organisaties een machtiging aan te vragen via de Provinciale Commissie Sport en Natuur van de provincie Oost-Vlaanderen. Zelfs als uw zomer vtt over hetzelfde parcours zou verlopen als een winter vtt dient u toch een machtiging aan te vragen. VTT-organisatoren die voor de eerste keer een vtt inrichten zullen zich eerst moeten registreren als club via de website van de provincie. De link waar u dit kan doen vindt u op cyclobike.be onder Nieuws. Opgelet: uw dossier voor de zomer vtt s 2016 dient al in orde te zijn voor 15 november. Dus wees er snel bij want de limiet is vlug overschreden. Elk jaar zijn er tochten die niet in de provinciale kalender staan zoals bvb deze winter de Drie koningen vtt in Gent. Niet aangevraagde vtt tochten komen niet meer op onze Oost-Vlaamse vtt flyer. LOGISTIEKE ONDERSTEUNING :! We benadrukken nog eens dat het verboden is om te pijlen ( met verf) op de grond. Meer en meer gemeenten schrijven hiervoor GAS boetes uit die ferm kunnen oplopen. Enkele hebben het dit jaar in hun geldbeugel gevoeld. Men is gewaarschuwd. Vraag ook steeds de toelating aan bij de gemeente voor jouw doortocht doorheen de

7 gemeenten, dan kom je niet tot de verrassing dat je pijlen niet zijn weggehaald door gemeentearbeiders. 7 Om de clubs te ondersteunen die niet over pijlen beschikken, zijn er volgende opties. Door de provinciale sportdienst wordt ook het komende seizoen de mogelijkheid geboden om pijlen te ontlenen. Deze zullen beschikbaar zijn in elke gemeentelijke sportdienst. Ook de PCR beschikt over Catena pijlen. Deze worden ter beschikking gesteld van de clubs. U kan hiervoor contact opnemen met Chris Van de Maele of Johan Lanckriet. En ook bij WBV, Strandlaan 3 in Gent kan je alle materiaal ontleden. Ook Etixx in de vorm van poeder kan altijd besteld worden, 1 emmer kost 60 euro en is goed voor 500 deelnemers. WBV heeft met Cibel (groothandel in groeten en fruit van Groep Achiel De Witte) een overeenkomst afgesloten voor clubs lid van WBV. Clubs zullen in 2016 voor hun organisaties die voorkomen op de kalender van WBV aan een voordelig tarief Fruit kunnen aankopen voor hun tocht. Hoe plaats je een bestelling? De clubcontactpersoon met WBV logt in via de login bij WBV. Eens ingelogd, klik je op de knop bestelling CIBEL links van het scherm. Kies je tocht en plaats de bestelling. Voor weekendtochten kan bv. Besteld worden tot de dinsdag. Er zijn verschillende afhaalpunten voorzien. Meer info vind je op onze website. Verzekering

8 8 Bestel een goedkoop toilet via Eco.Toilet Voordelige prijzen bij huur mobiel toilet Prijzen (excl. BTW) 30 euro voor standaard toilet per weekend 35 euro voor plaszuil per weekend Levering op vrijdag en ophaling op maandag Hoe aanvragen? Via website WBV PDF downloaden, invullen en doorsturen WBV communiceert hier verder nog over Meer info? WINTERSEIZOEN Samen met het Cycling.be magazine ontvingen alle vergunninghouders de nationale winterkalender Onze provinciale winterkalender van de Oost-Vlaamse Wowow VTT en cyclotochten werd op exemplaren gedrukt. De kalender kan tevens geraadpleegd worden via onze website cyclobike.be. Wie aan 20 winterfietstochten deelneemt, cyclo of vtt, zal op de slothappening in Zwalm een aandenken ontvangen. Dus alle laureaten komen eveneens in aanmerking voor de trekking van de prijzen tijdens de slotplechtigheid, waaronder een aantal Trek mountainbikes. De tarieven voor deelnamen aan de wintertochten bedraagt drie euro. Wij herhalen het nog eens ; ook de cyclo deelnemers moeten een waardige bevoorrading krijgen. Een koekje in de hand stoppen in een café is uit den boze. Wie zich niet houd aan de regels zullen wij volgende winter schrappen uit de winterkalender. Een zeer slecht voorbeeld was de cyclotocht van de Raepespurters in Lokeren. Zo moet het absoluut niet! Hier werden alle voorschriften en regels genegeerd. De cyclotocht tijdens de slothappening in Zwalm telt tegelijkertijd als winterrit en als toprit 35 km voor de zomer. De voorwaarden om volgende winter vtt laureaat te worden blijven dezelfde als vorig jaar, namelijk 30 deelnames voor goud, 25 voor zilver en 20 voor brons. Het laureaatschap platina is weggelegd voor wie deelneemt aan alle organisaties cyclo of vtt het speelt geen rol. Per dag komt één organisatie in aanmerking. Het Fiets en MTB weekend geldt voor één organisatie. Net zoals de vorige jaren dienen geen kaarten meer afgestempeld te worden om Ename laureaat te worden. Dus ook de cyclotochten komen in aanmerking voor de Ename Cup. Per dag komt evenwel slechts één discipline ( weg of vtt) in aanmerking voor de Ename Cup. Wie aan 14 van deze 18 organisaties deelneemt wordt laureaat en kan tijdens de slothappening zijn prijs komen afhalen.

9 De club met de meeste Ename laureaten ontvangt op de slothappening de Ename Cup. 9 Het verloten van een aantal prijzen tijdens de slotplechtigheid van het Fiets & MTB weekend en de slothappening op het einde van het winterseizoen, is mogelijk dank zij de steun van een aantal sponsors. Dat deze sponsors in ruil voor deze steun zichtbaar aanwezig willen zijn op onze organisaties, is dan ook meer dan logisch. Daarom vragen we jullie om de roll-up die met het beurtrolsysteem meegegeven worden, dan ook daadwerkelijk op een zichtbare plaats te installeren. Er zijn nog wel enkel spandoeken bij van WBV en Ename. Denk eraan dat een aantal van onze sponsors ook vrij sportief zijn, en geregeld deelnemen aan onze organisaties. Aan het begin van elk seizoen, winter en zomer, wordt aan de betreffende organisatoren het beurtrolsysteem meegedeeld waarbij allerlei materieel zoals borden, spandoeken, flyers, e.d. wordt meegegeven. Elk jaar dienen wij bij het begin van elk seizoen een groot deel van dit materieel te vervangen of aan te vullen. Wij vragen jullie met aandrang om al het materieel in ere te houden, zodat de clubs na u dit eveneens in dezelfde toestand ontvangen zoals jullie zelf deden. Ook dit jaar hebben we meerdere malen vastgesteld dat borden welke de deelnemers naar de startplaats moeten leiden, na de organisatie blijven hangen. Sommige clubs doen onvoldoende moeite om na hun organisatie al de ter beschikking gestelde pijlen en borden terug te verzamelen. Als er volgende zomer niet zorgvuldig wordt omgegaan met het materiaal zullen wij verplicht zijn om een vast bedrag op te leggen aan de clubs die het niet zo nauw nemen met het materiaal. EHBO koffer : wij herinneren de organisatoren eraan om ook op de bevoorradingsposten een EHBO koffer te voorzien. Formulieren mutualiteiten : kunnen eenvoudig door ieder lid van WBV via de login.dewielerbond.be afgehaald worden. Je moet enkel de barcode van je vergunning invoeren en je komt in je persoonlijk profiel. 5. SLOT Tot slot wens ik nog een dankwoord te richten aan Centrum Sportief Eeklo voor de feilloze organisatie van het Fiets- en mtb weekend op 26 en 27 september. Dit was opnieuw een type voorbeeld van een zeer degelijke, zelfs perfecte organisatie, zoals we van onze grootste Oost-Vlaamse club ondertussen gewend zijn. De cyclo en vtt parcours waren voorbeeldig uitgepijld en de parcours waren prachtig. De bevoorradingen waren echte voorbeelden van hoe het moet zijn. Tijdens deze tweedaagse fietshappening is nog maar eens duidelijk gebleken dat deze organisatie een echte promotietocht was voor het wielertoerisme in het algemeen. Een groot

10 verschil met bvb grote organisaties in andere provincies. Nogmaals proficiat aan Marc Standaert en zijn team. 10 Tenslotte wens ik Carine en Freddy te bedanken voor het kosteloos gebruik van deze zaal. De volgende vergadering, op 17 december voor de winterkalender zal hier de laatste zijn. Nog een goede thuiskomst.

KALENDERVERGADERING ZOMERSEIZOEN oktober Verslaggeving door Stefaan Lauwaert, voorzitter PCR Oost Vlaanderen

KALENDERVERGADERING ZOMERSEIZOEN oktober Verslaggeving door Stefaan Lauwaert, voorzitter PCR Oost Vlaanderen KALENDERVERGADERING ZOMERSEIZOEN 2017 16 oktober 2016 1 Verslaggeving door Stefaan Lauwaert, voorzitter PCR Oost Vlaanderen 1. VERWELKOMING 2. Korte terugblik wat het aantal deelnemers betreft: Wat betreft

Nadere informatie

Hierbij vindt u de nodige informatie voor de aanvraag van een organisatie tijdens het zomerseizoen 2014.

Hierbij vindt u de nodige informatie voor de aanvraag van een organisatie tijdens het zomerseizoen 2014. Marc Van Impe Larenbroekstraat 35 9450 Haaltert tel / fax 053/83 84 66 gsm: 0475/64 16 75 e-mail : vanimpe.marc@telenet.be email : johan.lanckriet@scarlet.be Provinciale Commissie voor Recreatiesport Aan

Nadere informatie

RICHTLIJNEN ZOMERSEIZOEN 2014

RICHTLIJNEN ZOMERSEIZOEN 2014 RICHTLIJNEN ZOMERSEIZOEN 2014 Vanaf 1 januari 2014 komt er geen WBV afgevaardigde meer naar uw organisatie om de dagrijders in te schrijven. Op grote organisaties zal wel nog een WBV afgevaardigde aanwezig

Nadere informatie

Dagorde Toeristencongres 2014

Dagorde Toeristencongres 2014 Dagorde Toeristencongres 2014 1. Verwelkoming door de voorzitter & algemene toelichtingen seizoen 2014. Terugblik seizoen 2013 : Aantal vergunninghouders zijn opnieuw gestegen in 2013, terwijl het aantal

Nadere informatie

Verwelkoming door de voorzitter. -Moment van stilte voor onze overleden wielervrienden van het afgelopen jaar.

Verwelkoming door de voorzitter. -Moment van stilte voor onze overleden wielervrienden van het afgelopen jaar. Verslag Toeristencongres 1 maart 2018 te Balegem Verwelkoming door de voorzitter. -Moment van stilte voor onze overleden wielervrienden van het afgelopen jaar. Korte terugblik op 2017 Aantal leden - Op

Nadere informatie

Een (warme) dikke merci aan iedereen voor de hulp en samenwerking in deze ijzige koude!

Een (warme) dikke merci aan iedereen voor de hulp en samenwerking in deze ijzige koude! Ledeninfo: SK Heusden Nieuwsbrief: februari 2017 735 deelnemers aan onze VTT + cyclo Husdine! Dit is een succes! Wetende dat het s nachts - 7 C was. Bij deze willen wij iedereen bedanken (sponsors, leden,

Nadere informatie

VERSLAG KALENDERVERGADERING WINTERSEIZOEN

VERSLAG KALENDERVERGADERING WINTERSEIZOEN 1 VERSLAG KALENDERVERGADERING WINTERSEIZOEN 2017-2018 12.12.2016 VERWELKOMING Nieuwe naam, logo en huisstijl U weet het al, of u hebt het ongetwijfeld al gehoord; de naam Wielerbond Vlaanderen is gewijzigd

Nadere informatie

TROFEE DE BEIAARD 2016

TROFEE DE BEIAARD 2016 TROFEE DE BEIAARD 2016 Zaterdag 12 maart - Toprit 75 km & Fietstochten Luc Badisco 75-50-25 km. Garage NV Badisco Toyota, Stationsstraat 23, 9550 Herzele 75 & 50 & 25 km. I&S: 08.00-14.00 Info: De Cooman

Nadere informatie

HET BEHEER VAN DE CLUBGEGEVENS 2008

HET BEHEER VAN DE CLUBGEGEVENS 2008 Inhoudtafel HET BEHEER VAN DE CLUBGEGEVENS 2008...1 De Kalender 2008...1 Indeling van de webstek Rechts menu met algemene functies...2 Wijziging van de werktaal...2 0.Eenvormige schermen...3 1.Aansluiting

Nadere informatie

Verwelkoming door de voorzitter. -Moment van stilte voor onze overleden wielervrienden van het afgelopen jaar.

Verwelkoming door de voorzitter. -Moment van stilte voor onze overleden wielervrienden van het afgelopen jaar. Toeristencongres 7 maart 2019 te Balegem Verwelkoming door de voorzitter. -Moment van stilte voor onze overleden wielervrienden van het afgelopen jaar. Dagelijks Bestuur PCR: Even voorstellen: Lauwaert

Nadere informatie

Reglementen afdeling MTB/VWB 2013

Reglementen afdeling MTB/VWB 2013 Reglementen afdeling MTB/VWB 2013 ART 1 Organisaties 1. Ten einde zo veel mogelijk fietsliefhebbers de kans te geven op een zinvolle, veilige en kwalitatief hoogstaande manier hun sport te beleven en om

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier 2014 Castori MTB Team

Inschrijvingsformulier 2014 Castori MTB Team Inschrijvingsformulier 2014 Castori MTB Team Achternaam Voornaam Adres Nr Postcode Gemeente Geboortedatum Geboorteplaats Rijksregisternummer Email Telefoon Wenst lid te worden van Castori MTB Team. Mountainbikeclub

Nadere informatie

Groepsfoto van 6 maart 2016

Groepsfoto van 6 maart 2016 JAARGANG 47 EDITIE APRIL MEI - JUNI 2016 DE GIDON VANONDER Clubblad van WTC De Flandriens Groepsfoto van 6 maart 2016 Info van WBV over Laureaatschappen Eeklo gaststad 1000km tegen kanker Memorial Luc

Nadere informatie

INFO voor de Wielertoerist Aangesloten bij VZW WIELERCOMITE EEKLO

INFO voor de Wielertoerist Aangesloten bij VZW WIELERCOMITE EEKLO INFO voor de Wielertoerist Aangesloten bij VZW WIELERCOMITE EEKLO Uitgave Seizoen 2016 Bewaar mij a.u.b. 1 Beste Clubleden van vzw Wielercomité Eeklo, Als bestuur willen wij iedereen informeren over de

Nadere informatie

KALENDER. Sporthal Flabbaert, Prinsengoeddreef 33, Knesselare Cyclo: 105 km. I&S: 07.00-13.00 CLUBSTART te Knesselare om 7u15

KALENDER. Sporthal Flabbaert, Prinsengoeddreef 33, Knesselare Cyclo: 105 km. I&S: 07.00-13.00 CLUBSTART te Knesselare om 7u15 KALENDER ZATERDAG 2 JULI CYCLO Knesselare-Kluisberg-Knesselare - 148-105-60-25 km. Sporthal Flabbaert, Prinsengoeddreef 33, Knesselare Cyclo: 148 km. I&S: 07.00-09.00 CLUBSTART te Knesselare om 7u15 Cyclo:

Nadere informatie

TOERISTENCONGRES 2016

TOERISTENCONGRES 2016 TOERISTENCONGRES 2016 Verwelkoming door de voorzitter. Algemene toelichtingen : Moment van stilte voor onze overleden wielervrienden van het afgelopen jaar. Korte terugblik op 2015. De meeste organisaties

Nadere informatie

De flandriens. Clubblad Wielertoeristenclub. 45 ste - jaargang : editie April- Mei- Juni- 2014

De flandriens. Clubblad Wielertoeristenclub. 45 ste - jaargang : editie April- Mei- Juni- 2014 Clubblad Wielertoeristenclub De flandriens 45 ste - jaargang : editie April- Mei- Juni- 2014 Verantw. Uitgever: Erik Van de Walle Harlingerhof 15-9990 Maldegem Clubfoto WTC DE FLANDRIENS 2014 Clubblad

Nadere informatie

DONDERDAG 1 AUGUSTUS. Info: De Coeyer Walter, 0478 980837, wdcoeyer@scarlet.be

DONDERDAG 1 AUGUSTUS. Info: De Coeyer Walter, 0478 980837, wdcoeyer@scarlet.be AUGUSTUS - SEPTEMBER 2013 DONDERDAG 1 AUGUSTUS Dwars door Wetteren Wtc Lambroek Massemen Taverne Parking, Lambroekstraat 50, Wetteren I&S: 13.30-16.30 Info: De Geest Freddy, 0475 347832, freddy.de.geest1@telenet.be

Nadere informatie

20 e TROFEE DE BEIAARD Ronde van Zuid-Oost-Vlaanderen 2016

20 e TROFEE DE BEIAARD Ronde van Zuid-Oost-Vlaanderen 2016 20 e TROFEE DE BEIAARD Ronde van Zuid-Oost-Vlaanderen 2016 Zaterdag 12 maart - Toprit 75 km & Fietstochten Luc Badisco 75-50-25 km. Garage NV Badisco Toyota, Stationsstraat 23, 9550 Herzele 75 & 50 & 25

Nadere informatie

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours uiterlijk drie maanden voor het evenement te laten keuren

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering 15 januari 2017 Bestuur N&V Kampioenen + laureaten Soorten ritten en laureaatschappen Clubritten Puntenstelsel Kledij Bolling Wandeling Sleinse Voorjaarsrit: 30-60 km 2 april

Nadere informatie

Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP

Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP Vereniging voor Vlaams-Brabantse Badmintonton Clubs Ondernemingsnummer: 424.375.097 Rekeningnummer Fortis : 001-0952174-01 Website: http://www.vvbbc.be Uitgave

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1. VOORWAARDEN OM BIJ WBV EEN RECREATIEVE TOCHT TE ORGANISEREN

INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1. VOORWAARDEN OM BIJ WBV EEN RECREATIEVE TOCHT TE ORGANISEREN INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1. VOORWAARDEN OM BIJ WBV EEN RECREATIEVE TOCHT TE ORGANISEREN 1.1 Wie mag organiseren? 1.2 Waar een organisatie aanvragen? 1.3 Wanneer een organisatie aanvragen? 2. SOORTEN RECREATIEVE

Nadere informatie

Reglementen Afdeling Wielertoerisme / VWB Werkingsjaar 2019

Reglementen Afdeling Wielertoerisme / VWB Werkingsjaar 2019 Reglementen Afdeling Wielertoerisme / VWB Werkingsjaar 2019 ART 1 Organisaties 1. Om zo veel mogelijk fietsliefhebbers de kans te geven op een zinvolle, veilige en kwalitatief hoogstaande manier hun sport

Nadere informatie

VZW Mountainbike team Groot Leuven Tiensesteenweg 248 3001 Heverlee 0893643281. Rules of engagement. Algemeen

VZW Mountainbike team Groot Leuven Tiensesteenweg 248 3001 Heverlee 0893643281. Rules of engagement. Algemeen Rules of engagement Algemeen MTGL stelt zich de beoefening van het wielertoerisme in al zijn facetten ten doel. Ze tracht dit doel te bereiken door het inrichten van wieleruitstappen individueel of in

Nadere informatie

Kidskalender zomer 2015

Kidskalender zomer 2015 Kidskalender zomer 2015 21/03/2015 Toprit 100 km en Fietstochten Luc Badisco Toyota Wtc De Wijngaardvrienden Herzele Garage NV Badisco Toyota, Stationsstraat 23, Herzele Info: De Cooman Freddy, 0472/77.82.29,

Nadere informatie

Hoe activiteiten registreren voor publicatie op de digitale infoborden?

Hoe activiteiten registreren voor publicatie op de digitale infoborden? Verenigingen Hoe activiteiten registreren voor publicatie op de digitale infoborden? Het registreren van activiteiten voor publicatie op de digitale infoborden kan zoals hieronder beschreven. Let op: elke

Nadere informatie

Kandidaatstelling en toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen wielrennen... 3

Kandidaatstelling en toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen wielrennen... 3 INHOUD Kandidaatstelling en toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen wielrennen... 3 Concessievoorwaarden in verband met de kandidaatstelling en de toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen...

Nadere informatie

Enerzijds was de extra beveiliging van gegevens die de GDPR ons oplegt een belangrijke drijfveer voor ons als vereniging om de overstap te maken.

Enerzijds was de extra beveiliging van gegevens die de GDPR ons oplegt een belangrijke drijfveer voor ons als vereniging om de overstap te maken. Turnkring Rust Roest Merksplas VZW Opstal 10 2330 Merksplas info@rustroestmerksplas.be www.rustroestmerksplas.be Ondernemingsnummer: BE 0899.598.091 Rekeningnr KBC: BE70 7330 5167 1425 Beste ouder(s),

Nadere informatie

JEUGDSPORTPROJECT. Handleiding Webapplicatie VBL-Give&Go Invulling seizoen 2014-2015!

JEUGDSPORTPROJECT. Handleiding Webapplicatie VBL-Give&Go Invulling seizoen 2014-2015! JEUGDSPORTPROJECT Handleiding Webapplicatie VBL-Give&Go Invulling seizoen 2014-2015! Zoals jullie weten, heeft VBL in het kader van de facultatieve opdracht Jeugdsport opnieuw een project en een aanvraag

Nadere informatie

Esso Best of Belgium Cycle Tour Reglement

Esso Best of Belgium Cycle Tour Reglement Esso Best of Belgium Cycle Tour 2019 - Reglement De Esso Best of Belgium Cycle Tour is een fietsinitiatief georganiseerd door Cycling Vlaanderen en Belgian Cycling. Het initiatief wordt ondersteund door

Nadere informatie

INHOUD. 201.000 Algemene organisatie 2 202.000 Weg 5 212.000 Tucht 11. Versie 20150119 1

INHOUD. 201.000 Algemene organisatie 2 202.000 Weg 5 212.000 Tucht 11. Versie 20150119 1 REGLEMENT INHOUD 201.000 Algemene organisatie 2 202.000 Weg 5 212.000 Tucht 11 Versie 20150119 1 201.000 ALGEMENE ORGANISATIE CATEGORIEËN RENNERS 1 Renners De REGLEMENTERING BETREFFENDE DE RENNERS VANAF

Nadere informatie

Handleiding Lumap Webshop

Handleiding Lumap Webshop A) Hoe zoek ik artikelen op?. Log in op de Lumap Webshop www.lumap.be met jouw persoonlijke login gegevens. 2. Kies hier of je de prijzen inclusief btw of exclusief btw wenst te zien. 3. Via de zoekbalk

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Wielerbond Vlaanderen Vlaamse Commissie BMX Strandlaan 3 9000 Gent

Wielerbond Vlaanderen Vlaamse Commissie BMX Strandlaan 3 9000 Gent 1 PRAKTISCHE RICHTLIJNEN EN VERPLICHTINGEN VOOR DE ORGANISATIE VAN EEN MANCHE VAN DE FLANDERS CUP BMX 2016 LASTENBOEK VOOR DE ORGANISATIE VAN EEN MANCHE VAN DE FLANDERS CUP BMX 2016 2 1 INFRASTRUCTUUR

Nadere informatie

Lastenboek. Vlaamse Kampioenschappen

Lastenboek. Vlaamse Kampioenschappen Lastenboek Vlaamse Kampioenschappen Lastenboek KvV 2015 1. BASISVOORWAARDEN 1.1 Algemeen De benaming Vlaamse Kampioenschappen is eigendom van de Vlaamse Atletiekliga v.z.w. hierna genoemd als VAL. De VAL

Nadere informatie

Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie

Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie CC Nova - Wetteren Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie 1 1. Handleiding voor de ticketkoper Beste ticketkoper, Bedankt dat je kiest voor cultuurcentrum

Nadere informatie

PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN 2016

PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN 2016 PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN 2016 LASTVOORWAARDEN MET BETREKKING TOT DE OPENBARE AANBESTEDINGEN PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN OP DE WEG. 1. Algemeen. De organiserende club moet aangesloten zijn bij WBV.

Nadere informatie

PROVINCIAAL BESTUUR VBR WEST VLAANDEREN www.bbr-vbr-wvl.be

PROVINCIAAL BESTUUR VBR WEST VLAANDEREN www.bbr-vbr-wvl.be PROVINCIAAL BESTUUR VBR WEST VLAANDEREN www.bbr-vbr-wvl.be Aan : West-Vlaamse VBR clubs Provinciale Bestuursleden Verslaggevers kranten Oostende, 10 februari 2015 Verslag van de vergadering van het "Provinciaal

Nadere informatie

Welke categorieën van wedstrijden zijn er?

Welke categorieën van wedstrijden zijn er? Wat is de MTB Kids Challenge 2013? Wielerbond Vlaanderen organiseert in 2013 achttien MTB-wedstrijden waaraan zowel rennertjes met een vergunning als zonder een vergunning kunnen deelnemen: de MTB Kids

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

WEGWIJZER JEUGD SEIZOEN 2014-2015 Racing Club Tienen ATLETIEK

WEGWIJZER JEUGD SEIZOEN 2014-2015 Racing Club Tienen ATLETIEK Beste ouders en atleten, Op 1 november gaat het nieuwe atletiekseizoen van start. Hierbij willen wij u dan ook wat nuttige informatie meegeven om de samenwerking tussen clubbestuur, trainers, ouders en

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR GOEDKEURING VAN EEN PERMANENTE MOUNTAINBIKEROUTE

AANVRAAGFORMULIER VOOR GOEDKEURING VAN EEN PERMANENTE MOUNTAINBIKEROUTE AANVRAAGFORMULIER VOOR GOEDKEURING VAN EEN PERMANENTE MOUNTAINBIKEROUTE 1. AANVRAGER Gemeentebestu(u)r(en) van: Vertegenwoordigd door (verantwoordelijke):. Functie: GSM: e-mail: 2. MOUNTAINBIKEROUTE!!!!!

Nadere informatie

Categorie indeling 2015, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld

Categorie indeling 2015, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld Type wedstrijden Toegelaten renners Uit welke ploegen Inschrijvingsgeld 1.12 individueel - Eliterenners zonder contract - Renners U 23 - Belgische en buitenlandse clubploegen (met toelating van hun federatie)

Nadere informatie

FLECHES PASCALES et NATIONALES

FLECHES PASCALES et NATIONALES FLECHES PASCALES et NATIONALES Omschrijving Audax Club Parisien homologeert organisaties zoals de «Flèche Vélocio» en delegeert hun organisatie en controle mits voldaan wordt aan de volgende voorwaarden.

Nadere informatie

De wedstrijden mogen niet georganiseerd worden op dezelfde dag van een manche van de Lotto-Cycling Cup.

De wedstrijden mogen niet georganiseerd worden op dezelfde dag van een manche van de Lotto-Cycling Cup. 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Een wedstrijd kan alleen in aanmerking komen voor de Lotto-Beker van België indien elk parcours gunstig geëvalueerd werd na keuring uitgevoerd door

Nadere informatie

Handleiding ticketkoper AntigoneCloud Editie. CC de Velinx - Tongeren. Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie

Handleiding ticketkoper AntigoneCloud Editie. CC de Velinx - Tongeren. Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie Handleiding ticketkoper AntigoneCloud Editie CC de Velinx - Tongeren 1 1. Handleiding voor de ticketkoper Beste ticketkoper, Bedankt om uw bestelling te plaatsen bij CC de Velinx - Tongeren. Deze handleiding

Nadere informatie

Inschrijving FIS wedstrijden (doc. d.d. 27-7-2010) 1

Inschrijving FIS wedstrijden (doc. d.d. 27-7-2010) 1 Inschrijvingsreglement voor FIS wedstrjiden Koninklijke Belgische Ski Federatie (KBSF vzw) 2010-2011 - Renners met een FIS - licentie zijn verplicht om hun programma via het Excel formulier binnen de hieronder

Nadere informatie

VTT ZOMERKALENDER 2019

VTT ZOMERKALENDER 2019 PROVINCIALE COMMISSIE VOOR RECREATIESPORT OOST-VLAANDEREN VTT ZOMERKALENDER 2019 MOUNTAINBIKE TREK TOURS www.cyclobike.be Iedereen mag deelnemen aan de Oost-Vlaamse TREK MOUNTAIN BIKE TOURS van Cycling

Nadere informatie

Inschrijving FIS wedstrijden (doc. d.d. 11-9-2009) 1

Inschrijving FIS wedstrijden (doc. d.d. 11-9-2009) 1 Inschrijvingsreglement voor FIS wedstrjiden Koninklijke Belgische Ski Federatie (KBSF vzw) - Renners met een FIS - licentie zijn verplicht om hun programma binnen de hieronder opgesomde termijnen in te

Nadere informatie

Inloggen. Klik op de bol Webwinkel en vul je gebruikersnaam en wachtwoord in. Handleiding Klant

Inloggen. Klik op de bol Webwinkel en vul je gebruikersnaam en wachtwoord in. Handleiding Klant Inloggen Zodra de BV van je team je als klant in de Webwinkel heeft ingegeven, krijg je als klant een gebruikersnaam en wachtwoord per mail toegestuurd. Hiermee kan je inloggen in de webwinkel via de homepagina

Nadere informatie

Categorie indeling 2018 Wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld

Categorie indeling 2018 Wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld Type wedstrijden Toegelaten renners Uit welke ploegen Inschrijvingsgeld 1.12 A individueel Afst: 120 140 km 810 (30) 1150 (30) - Belgische en buitenlandse clubploegen (met toelating van hun federatie)

Nadere informatie

Reglementering Flanders XCO Series 2018

Reglementering Flanders XCO Series 2018 Reglementering Flanders XCO Series 2018 Artikel 1 - Wedstrijden De Flanders XCO Series is een mountainbike XCO regelmatigheidscriterium en staat onder toezicht van Cycling Vlaanderen. Artikel 2 - Reglementen

Nadere informatie

151117-Lastenboek Kampioenschappen van Vlaanderen LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN

151117-Lastenboek Kampioenschappen van Vlaanderen LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN 1 KANDIDAATSTELLING EN TOEWIJZING VAN EEN KAMPIOENSCHAP VAN VLAANDEREN WIELRENNEN 1. De wielerclub, het gemeente- of stadsbestuur kiest welk kampioenschap het

Nadere informatie

Antwerp Ski Team Club reglement 2015-2016

Antwerp Ski Team Club reglement 2015-2016 Antwerp Ski Team Club reglement 2015-2016 Lidmaatschap: - Steunend Lid = steun aan club. - Lid = lidmaatschap AST, SNEEUWSPORT VLAANDEREN licentie - Lid met piste = lidmaatschap AST + SNEEUWSPORT VLAANDEREN

Nadere informatie

Inschrijvingsreglement FIS wedstrijden seizoen 2015-2016

Inschrijvingsreglement FIS wedstrijden seizoen 2015-2016 Inschrijvingsreglement FIS wedstrijden seizoen 2015-2016 Vanaf seizoen 2014-2015 werkt de Koninklijke Belgische Ski Federatie met een nieuw online systeem voor FIS-inschrijvingen. Elke Belgische renner

Nadere informatie

Reglementen Afdeling Wielertoerisme / VWB Werkingsjaar 2016

Reglementen Afdeling Wielertoerisme / VWB Werkingsjaar 2016 Reglementen Afdeling Wielertoerisme / VWB Werkingsjaar 2016 ART 1 Organisaties 1. Om zo veel mogelijk fietsliefhebbers de kans te geven op een zinvolle, veilige en kwalitatief hoogstaande manier hun sport

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN EN TOEWIJZING STANDAARD DOEL VAN DE ORGANISATIE EN INFRASTRUCTUUR

ALGEMENE BEPALINGEN EN TOEWIJZING STANDAARD DOEL VAN DE ORGANISATIE EN INFRASTRUCTUUR ALGEMENE BEPALINGEN EN TOEWIJZING STANDAARD De Belgian Cycling Happening voor wielertoeristen en mountainbikers van Belgian Cycling wordt jaarlijks georganiseerd in september tijdens het 38e weekend. Tijdens

Nadere informatie

LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN

LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN INHOUD Kandidaatstelling en toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen wielrennen... 3 Concessievoorwaarden in verband met de kandidaatstelling en de toewijzing

Nadere informatie

LEDENBRIEF afdeling Petegem zesde ledenbrief november/december 2011

LEDENBRIEF afdeling Petegem zesde ledenbrief november/december 2011 LEDENBRIEF afdeling Petegem zesde ledenbrief november/december 2011 Beste bondsleden, Oktober was een heel drukke bondsmaand met veel activiteiten. Cijfers zeggen wel niets over de inhoud van de activiteiten,

Nadere informatie

FLANDERS KIDS TOUR DRAAIBOEK ORGANISATOREN KLOPPEND HART VAN HET WIELRENNEN

FLANDERS KIDS TOUR DRAAIBOEK ORGANISATOREN KLOPPEND HART VAN HET WIELRENNEN FLANDERS KIDS TOUR DRAAIBOEK ORGANISATOREN KLOPPEND HART VAN HET WIELRENNEN WWW.CYCLING.VLAANDEREN 2 INHOUD Inleiding... 3 Wat?... 3 Voor wie?... 3 Praktisch... 3 Deelnameprijs... 3 Vlaamse Wielerschool...

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Handleiding Voedselteamleden

Handleiding Voedselteamleden Wijzigingen in de handleiding tov vorige versie 19/04/2007 Wijzigingen persoonlijke gegevens aan de bestelverantwoordelijke vragen, producten zuivel kunnen met decimalen besteld worden. 15/06/2007 Uitbreiding

Nadere informatie

Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie

Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie CC Nova - Wetteren Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie 1 1. Handleiding voor de ticketkoper Beste ticketkoper, Bedankt om uw bestelling te plaatsen

Nadere informatie

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd.

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd. Verslag provinciale raad 26 juni 2017 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief Peter CRAUWELS Provinciaal Secretaris Frans WILLEMSEN Provinciaal

Nadere informatie

INHOUD STRANDLAAN GENT. T

INHOUD STRANDLAAN GENT. T INHOUD Kandidaatstelling en toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen wielrennen... 3 Concessievoorwaarden in verband met de kandidaatstelling en de toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen...

Nadere informatie

Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2010-2011. Trophée de Wallonie Trophée Jean Haneffe

Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2010-2011. Trophée de Wallonie Trophée Jean Haneffe Ski Club de Bruxelles rue Frans Merjay, 111 1050 Bruxelles Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2010-2011 Trophée de Wallonie Trophée Jean Haneffe Programma: Zondag 2 januari : Koersvergadering 19.00 in

Nadere informatie

1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË

1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Een wedstrijd kan alleen in aanmerking komen voor de Beker van België indien elk parcours gunstig geëvalueerd werd na keuring uitgevoerd door een technisch

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR. Artikel 1. Artikel 2 HOOFDSTUK 2: VERHUUR SPORTHAL.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR. Artikel 1. Artikel 2 HOOFDSTUK 2: VERHUUR SPORTHAL. 1 GEMEENTE AFFLIGEM HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR Artikel 1 De gemeentelijke sporthal Bellekouter bestaat uit: 1250 m2 sportzaal; 6 kleedkamers,

Nadere informatie

Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2011-2012. Trophée Jean Haneffe

Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2011-2012. Trophée Jean Haneffe Ski Club de Bruxelles rue Frans Merjay, 111 1050 Bruxelles Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2011-2012 Trophée Jean Haneffe Programma: Maandag 2 januari : Welkomsdrink 18.00 in Salle de Charvin Maandag

Nadere informatie

SEIZOEN 2015-2016. Infoavond zondag 28 juni 2015

SEIZOEN 2015-2016. Infoavond zondag 28 juni 2015 SEIZOEN 2015-2016 Infoavond zondag 28 juni 2015 Introductie Verwelkoming Korte terugblik Programma Infosessie seizoen 2015 2016 Teamoverleg Gezellig samenzijn Terugblik Senioren Terugblik Senioren Terugblik

Nadere informatie

Meer info bij de sportdienst van de deelnemende gemeenten. Voor jong en oud!

Meer info bij de sportdienst van de deelnemende gemeenten. Voor jong en oud! Meer info bij de sportdienst van de deelnemende gemeenten. Voor jong en oud! vlaamse stuurgroep mountainbike Wat? Start to Mountainb!ke is een project van Bloso, in samenwerking met de erkende Vlaamse

Nadere informatie

HANDLEIDING WORKFLOW KALENDERWIJZIGINGEN IN SMART CLIENT BEKERWEDSTRIJDEN INPLANNEN IN SMART CLIENT

HANDLEIDING WORKFLOW KALENDERWIJZIGINGEN IN SMART CLIENT BEKERWEDSTRIJDEN INPLANNEN IN SMART CLIENT HANDLEIDING WORKFLOW KALENDERWIJZIGINGEN IN SMART CLIENT BEKERWEDSTRIJDEN INPLANNEN IN SMART CLIENT Inhoud 1. Algemene principes... 3 2. Wijzigingen aan de voorlopige kalender... 4 Principes... 4 A. Wijzigingen

Nadere informatie

Voor de gedetailleerde kalender kunt U te terecht op onze website www.fbtc-bfk.be.

Voor de gedetailleerde kalender kunt U te terecht op onze website www.fbtc-bfk.be. Fédération Belge de Tir aux Clays a.s.b.l. Association Sportive Affiliée au C.O.I.B., I.S.S.F., F.I.T.A.S.C et à l E.S.C. Belgische Federatie Kleischieten v.z.w. Sportieve Vereniging. Aangesloten bij B.O.I.C.,

Nadere informatie

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat Reglement 2015 Inleiding Eind 2014 telt Recreas vzw 141 aangesloten sportclubs die een erg heterogene waaier van sporttakken aanbieden

Nadere informatie

CLUB AANSLUITING 2010

CLUB AANSLUITING 2010 2010 CLUB AANSLUITING NAAM CLUB: INVULLEN IN DRUKLETTERS AFKORTING: Adres maatschappelijke zetel: Provincie: Website: Rekeningnummer: Statuut: feitelijke vereniging - vzw - andere:. Is de club nog lid

Nadere informatie

Stappenplan De Amateurcoach. Inhoud

Stappenplan De Amateurcoach. Inhoud Inhoud Voorbereidingen De Amateurcoach... 3 Stap 1 Invoeren van teams & spelers in de database... 4 Stap 2 Samenstellen teams door Amateurcoaches... 5 Stap 3 Invoeren van wedstrijduitslagen & wedstrijddetails...

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Placement

Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Placement Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Placement Alle studenten die naar het buitenland gaan voor een stage moeten een dossier aanmaken in Mobility Online. Meer info over de procedures

Nadere informatie

BELGIAN CUP MTB GRAND PRIX REGLEMENT 2013

BELGIAN CUP MTB GRAND PRIX REGLEMENT 2013 BELGIAN CUP MTB GRAND PRIX REGLEMENT 2013 Artikel 1 De Belgian Cup MTB GP is een mountainbike XCO regelmatigheidscriterium en staat onder toezicht van de KBWB-RLVB. Artikel 2 De wedstrijden worden verreden

Nadere informatie

Concentra Selfservice. Veel gestelde vragen 1 ALGEMEEN... 3. Welke internet browser gebruiken?... 3 2 REGISTRATIE EN MIJN KLANTGEGEVENS...

Concentra Selfservice. Veel gestelde vragen 1 ALGEMEEN... 3. Welke internet browser gebruiken?... 3 2 REGISTRATIE EN MIJN KLANTGEGEVENS... Concentra Selfservice Veel gestelde vragen 1 ALGEMEEN... 3 Welke internet browser gebruiken?... 3 2 REGISTRATIE EN MIJN KLANTGEGEVENS... 4 Mijn straat is niet gekend... 4 De knop bevestig postcode werkt

Nadere informatie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie Aanvraagformulier projectsubsidie integratie In te vullen door de aanvragers 1. Vul hieronder enkele gegevens van je organisatie in: IBAN: B E - - 2. Vul hieronder enkele gegevens van de verantwoordelijke

Nadere informatie

KAMPIOENSCHAP VAN KALMTHOUT

KAMPIOENSCHAP VAN KALMTHOUT Zondag 29 april 2012 KAMPIOENSCHAP VAN KALMTHOUT Reglement: Art.1: Op zondag 29 april 2012 wordt het eerste kampioenschap van Kalmthout ingericht voor Wielertoeristen. Volgend tijdsschema is voorzien:

Nadere informatie

Reglementering Flanders XCO Series 2015

Reglementering Flanders XCO Series 2015 Reglementering Flanders XCO Series 2015 Artikel 1 - Wedstrijden De Flanders XCO Series is een mountainbike XCO regelmatigheidcriterium en staat onder toezicht van de Wielerbond Vlaanderen. Artikel 2 -

Nadere informatie

Handleiding digitaal evenementenloket

Handleiding digitaal evenementenloket Handleiding digitaal evenementenloket Versie 1.0 11/12/2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Aanmelden op het digitaal evenementenloket... 3 3. Invullen digitaal dossier... 4 Waarvoor staan de verschillende

Nadere informatie

FLANDERS INDOOR CUP ORGANISATOR. ZS Equestrian Events bvba. Overheulestraat 235 B-8560 Moorsele. Tel. +32/

FLANDERS INDOOR CUP ORGANISATOR. ZS Equestrian Events bvba. Overheulestraat 235 B-8560 Moorsele. Tel. +32/ FLANDERS INDOOR CUP 2017-2018 ORGANISATOR ZS Equestrian Events bvba Overheulestraat 235 B-8560 Moorsele Tel. +32/476 52 36 82 http://www.zilverenspoor.com E-mail: info@zilverenspoor.com Opgelet : Er is

Nadere informatie

Samenaankoop voor beginners

Samenaankoop voor beginners 4. Zelfde groot voordeel vanaf 500 liter Samenaankoop voor beginners Begin april 2008 betaalden we voor 1 liter stookolie 0,8238 euro! Een historisch record. Wie kan dat nog betalen? Tientallen kwb-afdelingen

Nadere informatie

Korte handleiding ouderlogin

Korte handleiding ouderlogin 1 Korte handleiding ouderlogin Inloggen - Ga naar http://www.kchetgroenehuis.nl en kies rechtsboven voor de ouderlogin de groene button. - Er kan standaard worden ingelogd met uw mailadres en het wachtwoord:

Nadere informatie

Reglementering Flanders XCO Series 2017

Reglementering Flanders XCO Series 2017 Reglementering Flanders XCO Series 2017 Artikel 1 - Wedstrijden De Flanders XCO Series is een mountainbike XCO regelmatigheidscriterium en staat onder toezicht van Cycling Vlaanderen. Artikel 2 - Reglementen

Nadere informatie

Categorie indeling 2016, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld

Categorie indeling 2016, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld Type wedstrijden Toegelaten renners Uit welke ploegen Inschrijvingsgeld 1.12 individueel - Eliterenners zonder - Renners U 23 -Amateurs en Masters met vergunning WBV FCWB onder bepaalde voorwaarden in

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW JOGGINGCLUB HERZELE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW JOGGINGCLUB HERZELE 04-04-2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT JOGGINGCLUB HERZELE 1/6 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW JOGGINGCLUB HERZELE 1. DOELSTELLING VAN EEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT: Dit huishoudelijk reglement is bedoeld om de

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE INSCHRIJVINGEN Europese Bedrijfssportspelen Gent 2017

HANDLEIDING ONLINE INSCHRIJVINGEN Europese Bedrijfssportspelen Gent 2017 HANDLEIDING ONLINE INSCHRIJVINGEN Europese Bedrijfssportspelen Gent 2017 1) Verbinding maken met de online inschrijvingstool... 2 2) Kies je taal... 2 3) Een account creëren... 3 4) Verbinding maken met

Nadere informatie

FC KERKSKEN: programma week 12

FC KERKSKEN: programma week 12 FC KERKSKEN: programma week 12 Beste trainers, afgevaardigden en spelers van Fc Kerksken; Vooraleer het programma van week 12 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer alvast in jullie

Nadere informatie

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Uitgangspunten Het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)is de opvolger van het B-Circuit. De hoofdredenen voor deze wijziging zijn: Het Provinciaal Bestuur stelt

Nadere informatie

Opgelet: Reclame is onvermijdbaar daardoor kan dit alles gratis.

Opgelet: Reclame is onvermijdbaar daardoor kan dit alles gratis. 1. Website: SiKuFoto = www.fotosite.be Foto s op de site kunnen via het bestuur, na controle, geplaatst worden door mij. Er kan ook een nieuwsbrief verstuurd worden naar SiKuFoto leden Fotogalerij waar

Nadere informatie

VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20

VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20 VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20 Alle onderstaande antwoorden hebben uitsluitend betrekking tot de volgende sportvereniging: Naam (*):.. Adres maatschappelijke zetel (*): Om lid te worden

Nadere informatie

Reglementen afdeling MTB/VWB 2016

Reglementen afdeling MTB/VWB 2016 Reglementen afdeling MTB/VWB 2016 ART 1 Organisaties 1. Ten einde zo veel mogelijk fietsliefhebbers de kans te geven op een zinvolle, veilige en kwalitatief hoogstaande manier hun sport te beleven en om

Nadere informatie

Reglementering Flanders XCO Series 2016

Reglementering Flanders XCO Series 2016 Reglementering Flanders XCO Series 2016 Artikel 1 - Wedstrijden De Flanders XCO Series is een mountainbike XCO regelmatigheidscriterium en staat onder toezicht van de Wielerbond Vlaanderen. Artikel 2 -

Nadere informatie

Nog vragen? Neem dan gerust contact op met ons secretariaat op het nummer 02/545.57.57 of stuur een mailtje naar info@houtproef.be.

Nog vragen? Neem dan gerust contact op met ons secretariaat op het nummer 02/545.57.57 of stuur een mailtje naar info@houtproef.be. een organisatie van Confederatie Bouw Vlaamse Schrijnwerkers Contactpersoon: Filip Coveliers Lombardstraat 34-42, 1000 Brussel T 02 545 57 05 F 02 545 58 59 info@houtproef.be www.houtproef.be FAQ vragen

Nadere informatie

KMO-PORTEFEUILLE. Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid.

KMO-PORTEFEUILLE. Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid. KMO-PORTEFEUILLE Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid. Kleine en Middelgrote ondernemingen kunnen in dat geval genieten van 50 % steun op de in aanmerking komende

Nadere informatie

Checklist voor de organisator

Checklist voor de organisator Checklist voor de organisator 1. Waarom een ruiterbrevetexamen organiseren? - Het geeft een bevestiging aan de ruiter over zijn vorderingen en over de ontwikkeling van zijn paardrijden in het western rijden;

Nadere informatie