H O R E C A C O N V E N A N T P U R M E R E N D

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "H O R E C A C O N V E N A N T P U R M E R E N D"

Transcriptie

1 H O R E C A C O N V E N A N T P U R M E R E N D Ondertekend : 25 juni 2001 In werking getreden : 1 oktober 2001

2 1 vervallen 2 2 Maatregelen die door de horeca-ondernemers worden genomen 2.1 Matiging alcoholgebruik Een "happy hour" (het met een korting van maximaal 50 % van de consumptieprijs verstrekken van alcoholhoudende drank) is uitsluitend toegestaan tussen uur en uur en indien zulks op verantwoorde wijze plaatsvindt. Het bevorderen van het gebruik van alcoholvrije en alcoholarme dranken, met name onder jeugdigen (16-21 jaar), door middel van algemene voorlichting en een "individu" gerichte benadering in de horeca-inrichting. 1. Personen beneden de leeftijd van 16 jaar worden, anders dan onder toezicht van een persoon van 21 jaar of ouder, niet tot een horeca-inrichting toegelaten. Bij twijfel omtrent de vraag of een persoon de leeftijd van 16 jaar bereikt heeft, geschiedt vaststelling van die leeftijd aan de hand van een document als bedoeld in artikel 1, eerste lid, van de Wet op de identificatieplicht of in artikel 1 van het Besluit documenten leeftijdsvaststelling Drank- en Horecawet dan wel aan de hand van een door (een) horeca-inrichting(en) verstrekte pas. 2. Een onder 1. bedoelde horecapas wordt verstrekt nadat de leeftijd van de persoon voor wie de pas bedoeld is, is vastgesteld aan de hand van een document als bedoeld in artikel 1, eerste lid, van de Wet op de identificatieplicht dan wel in artikel 1 van het Besluit documenten leeftijdsvaststelling Drank- en Horecawet. Personen die (reeds) in kennelijke staat van dronkenschap verkeren worden niet tot de horeca-inrichting toegelaten. 2.2 Sluitingstijd Een kwartier vóór het door de horeca-ondernemer bepaalde sluitingstijdstip worden bezoekers daarop attent gemaakt door : Mededeling te doen van het verstrekken van de laatste consumptie. Het geleidelijk verminderen van het geluidsniveau van de ten gehore gebrachte muziek. Het geleidelijk laten toenemen van de verlichting in de horeca-inrichting.

3 3 Na uur worden geen bezoekers tot de horeca-inrichting toegelaten. Bij de in- /uitgang(en) van de horeca-inrichting dient zulks op duidelijk zichtbare wijze kenbaar te worden gemaakt. e. Behoudens een hotel (logiesfunctie), is het verboden een horeca-inrichting tussen uur en uur voor bezoekers open te stellen. Van de onder en e. genoemde verboden kan op door de burgemeester aan te wijzen dagen vrijstelling worden verleen Van het onder e. genoemde verbod wordt op de dag dat de wekelijkse (vee)markt in de binnenstad wordt gehouden op daartoe strekkend verzoek vrijstelling verleend ten behoeve van aldaar gevestigde horecabedrijven. 2.3 Geluidsoverlast Ter voorkoming van geluidsoverlast aan derden dient het ten gehore brengen van mechanische muziek te geschieden in overeenstemming met de bepalingen in het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer of met de van toepassing zijnde vergunning ingevolge de Wet milieubeheer. Het is verboden tussen uur en uur in de horeca-inrichting levende muziek ten gehore te brengen. 2.4 Toezichthouders De horeca-ondernemer zorgt ter voorkoming van ongewenste situaties voor deugdelijk toezicht binnen, vóór en in de directe omgeving van de horeca-inrichting. Afhankelijk van de grootte van de horeca-inrichting en de mate van overlast worden tot dit doel toezichthouders aangesteld of verricht de horeca-ondernemer het toezicht zelf met zijn gebruikelijke personeel. De horeca-ondernemer instrueert de toezichthouders vóór aanvang van de uitoefening van de functie met betrekking tot de na te leven bepalingen van het convenant. Tevens kan met andere horeca-ondernemers een onderling waarschuwingssysteem worden afgesproken. Toezicht op gedragingen van bezoekers in de directe omgeving van de horeca-inrichting wordt uitgeoefend door de horeca-ondernemer zelf dan wel door een toezichthouder.

4 2.5 Reiniging omgeving horeca-inrichting 4 De horeca-ondernemer draagt onmiddellijk na sluiting van de horeca-inrichting zorg voor verwijdering van verontreiniging in de nabijheid van de horeca-inrichting dat kennelijk uit de horeca-inrichting afkomstig is. De horeca-ondernemer ziet er nauwlettend op toe dat geen glaswerk en drank buiten de horeca-inrichting, inclusief een bijbehorend terras, komen. De horeca-ondernemer draagt zorg voor de aanwezigheid van voldoende toiletten en urinoirs in de horeca-inrichting, welke regelmatig gereinigd worden en op eenvoudige wijze bereikbaar zijn voor bezoekers. 2.6 Vernielingen De horeca-ondernemer of een beheerder stelt de politie zo spoedig mogelijk in kennis van vernielingen in of aan de horeca-inrichting zodat een "lik op stuk" beleid kan worden gevoer De horeca-ondernemer dient een grote mate van aangiftebereidheid met betrekking tot vernielingen in relatie tot de horeca te tonen. De horeca-ondernemer houdt toezicht op de directe omgeving van de horeca-inrichting. De horeca-ondernemer doet al het mogelijke ter voorkoming van samenscholingen vóór dan wel in de directe omgeving van de horeca-inrichting. 2.7 Handel in en gebruik van drugs * met ingang van 1 maart 1997 geldt hiervoor de sluitingsregeling horecagelegenheden met uitzondering van gedoogde coffeeshops behorende bij de nota "Coffeeshops in Purmerend". 2.8 Geweld De horeca-ondernemer of de beheerder stelt de politie onmiddellijk in kennis van gevallen waarbij sprake is van geweldpleging in de horeca-inrichting dan wel op een bijbehorend terras alsmede in de directe omgeving.

5 5 Bij constatering in de horeca-inrichting van het in bezit hebben, gebruiken of verhandelen van wapens treedt de horeca-ondernemer of de beheerder onmiddellijk in contact met de politie. 2.9 Ontzeggingenbeleid Aan het door de politie Zaanstreek-Waterland en de besturen van de vereniging HOP en Koninklijk Horea Nederland, afdeling Purmerend, ontwikkelde ontzeggingenbeleid wordt op actieve wijze uitvoering gegeven. De horeca-ondernemer of de beheerder weigert consequent de toegang tot de horecainrichting aan personen die op basis van het ontzeggingenbeleid de toegang tot horecainrichtingen is ontzeg * De tekst van het ontzeggingenbeleid horeca is als bijlage bij dit convenant gevoeg 2.10 Brandveiligheid De horeca-ondernemer ziet er nauwlettend op toe dat er zich in de horeca-inrichting niet meer bezoekers bevinden dan op grond van de gebruiksvergunning dan wel, indien in een horecainrichting minder dan vijftig personen tegelijk aanwezig zullen zijn, Hoofdstuk 6 van de (Model- )bouwverordening, is toegestaan. De in een horeca-inrichting aanwezige (nood)uitgangen en vluchtwegen dienen te allen tijde bruikbaar en vrij van obstakels te zijn. De versieringen moeten voldoen aan brandklasse I of II dan wel volgens certificaat zijn geïmpregneer De horeca-ondernemer zorgt ervoor dat de op grond van wettelijke voorschriften aangebrachte nood- en transparantverlichting te allen tijde in goede staat is en werkt. Tevens zorgt hij ervoor dat brandblusmiddelen op de voorgeschreven plaatsen aanwezig en gebruiksgereed zijn en dat de (brandmeld) installaties onderhouden worden. e. De horeca-ondernemer zorgt ervoor dat in aanvulling op het onder tot en met gestelde, alle andere mogelijke maatregelen worden getroffen die in het belang van het voorkomen, beperken en bestrijden van brand, het beperken van brandgevaar en het voorkomen en beperken van ongevallen bij brand nodig zijn.

6 6 3 Maatregelen die door de gemeente en/of de politie Zaanstreek-Waterland e. worden genomen 3.1 Toezicht/optreden politie, Toezicht brandweer e. De politie reageert snel en adequaat op klachten of verzoeken om assistentie van horecaondernemers of omwonenden. De politie houdt regelmatig toezicht in en om horeca-inrichtingen. De politie houdt tevens toezicht op de naleving van de bepalingen in het horecaconvenant, met uitzondering van het gestelde onder De gemeentelijke brandweer en de afdeling Bouw- en Milieu Inspectie van de directie Gemeentewerken houden toezicht op de naleving van het gestelde onder Over alle strafbare feiten overlegt de politie met justitie om een adequaat beleid te kunnen voeren. 3.2 Verlichting De gemeente onderneemt actie ten aanzien van donkere locaties waar de openbare verlichting onvoldoende is. Dit geldt eveneens voor horeca-ondernemers die eigen grond rond hun horeca-inrichting bezitten. 3.3 Parkeerproblematiek Op locaties waar onvoldoende parkeermogelijkheden aanwezig zijn voor motorvoertuigen en (brom)fietsen, wordt in overleg met de horeca-ondernemers onderzocht of een adequate oplossing voorhanden is. 3.4 Verkeerscirculatie In overleg met taxibedrijven onderzoeken op welke wijze het ophalen van horecabezoekers het meest efficiënt en verkeersveilig kan plaatsvinden. Openbare vervoersfaciliteiten en zonodig uitbreiding daarvan alsmede de zorg voor voldoende taxi-aanbod dienen te worden gestimuleer

7 3.5 Gemeentelijk horecabeleid 7 In overleg met de besturen van de vereniging HOP en van Koninklijk Horeca Nederland, afdeling Purmerend, zal een integraal horecabeleid worden ontwikkel Teneinde een meer gespreid vertrek van horecabezoekers te bewerkstelligen worden de sluitingstijden voor horeca-inrichtingen, van horeca-ondernemers die zich onderwerpen aan de afspraken zoals neergelegd in dit horecaconvenant, verruimd q. flexibel toegepast. 3.6 Ontzeggingenbeleid De politie geeft op actieve wijze uitvoering aan het met de vereniging HOP en met Koninklijk Horeca Nederland ontwikkelde ontzeggingenbelei * De tekst van het ontzeggingenbeleid horeca is als bijlage bij dit convenant gevoeg 3.7 Sancties Ten aanzien van de horeca-ondernemer die dit convenant (mede)ondertekent voert de gemeente het volgende sanctiebeleid : Handel in en gebruik van drugs hiervoor geldt de sluitingsregeling horecagelegenheden met uitzondering van gedoogde coffeeshops behorende bij de nota "Coffeeshops in Purmerend". De tekst van de sluitingsregeling is als bijlage bij dit convenant gevoeg Overige 1. bij constatering van een overtreding van de bepalingen genoemd onder 2.1 sub a, c en d; 2.2 sub d en e; 2.3 sub a en b; 2.4 sub a en c; 2.5 sub a en b; 2.6 sub a, b, c en d; 2.8 sub a en b; 2.9 sub b; 2.10 sub d, tenzij er door het niet in goede staat zijn of het niet werken van de nood- en transparantverlichting een onveilige situatie ontstaat, alsmede 2.10 sub e, een schriftelijke waarschuwing voor de horeca-ondernemer. 2. bij constatering van een tweede overtreding van de bepalingen genoemd onder 1. binnen een periode van zes maanden na de eerste overtreding, wederom een schriftelijke waarschuwing en een gesprek met de horeca-ondernemer door de commissie van goede diensten alsmede afhankelijk van de aard van de overtreding intrekking van de ontheffing sluitingsuur voor de duur van maximaal één week. 3. bij constatering van een derde overtreding van de bepalingen genoemd onder 1. binnen een periode van zes maanden na de tweede overtreding een schriftelijke waarschuwing en een gesprek met de commissie van goede diensten alsmede afhankelijk van de aard van de overtreding intrekking van de ontheffing sluitingsuur voor de duur van maximaal vier weken.

8 4. bij elke volgende overtreding binnen een periode van een jaar na de voorgaande overtreding een schriftelijke waarschuwing en een gesprek met de commissie van goede diensten alsmede intrekking van de ontheffing sluitingsuur voor de duur van maximaal zesentwintig weken bij constatering van een overtreding van de bepalingen genoemd onder 2.10 sub a, b, c en d, intrekking van de ontheffing sluitingsuur voor de duur van drie weken. Ten aanzien van 2.10 sub d, geldt deze sanctie slechts voor zover er door het niet in goede staat zijn of niet werken van de nood- en transparantverlichting een onveilige situatie ontstaat. 6. bij constatering van een tweede overtreding van de bepalingen genoemd onder 2.10 sub a, b, c en d, intrekking van de ontheffing sluitingsuur voor de duur van zes weken. 7. bij elke volgende overtreding van de bepalingen genoemd onder 2.10 sub a, b, c en d, binnen een periode van een jaar na de voorgaande overtreding, algehele sluiting van de horeca-inrichting voor de duur van één jaar. 4 Uitvoering van het convenant De ontheffing sluitingsuur ingevolge de APV 1993 vervalt met onmiddellijke ingang bij opzegging q. beëindiging deelname aan het horecaconvenant. Eventuele toekomstige wijzigingen van het convenant worden vooraf besproken met de betrokken partijen, zijnde een vertegenwoordiging van de besturen van de vereniging HOP en van Koninklijk Horeca Nederland, afdeling Purmerend alsmede de politie Zaanstreek- Waterland en de gemeente Purmeren Partijen evalueren in een nader te bepalen frequentie de in het convenant gemaakte afspraken. De horeca-ondernemers worden hierbij vertegenwoordigd door een afvaardiging uit de besturen van de vereniging HOP en van Koninklijk Horeca Nederland, afdeling Purmeren Aan horeca-ondernemers die niet bereid zijn tot ondertekening van het convenant en aldus geen bijzondere inspanningsverplichting wensen te leveren bij het terugdringen van overlast, zal aan hun aanvraag tot het verlenen van een ontheffing van het algemene sluitingstijdstip van uur niet tegemoet worden gekomen. e. Dit convenant laat onverlet de mogelijkheid tot het verbinden van één of meer voorschriften of beperkingen aan vergunningen als bedoeld in artikel 4 van de Drank- en Horecawet (paracommerciële instellingen). f. Dit convenant laat eveneens onverlet de bevoegdheid van de politie en van justitie om bij overtreding van wettelijke voorschriften strafrechtelijk op te treden.

9 9 5 Conclusies Op basis van een nadere uitwerking van de bepalingen in dit horecaconvenant kan een verdere bijdrage worden geleverd aan het creëren van een woon- en leefklimaat waarin evenwicht is bereikt tussen de belangen van horeca-ondernemers, bewoners, gemeente en de politie Zaanstreek-Waterland met betrekking tot overlast en criminaliteit in relatie tot de horec 6 Ondertekening convenant Omdat de inhoud van dit convenant tot stand is gekomen na overleg tussen de besturen van de vereniging HOP en van Koninklijk Horeca Nederland, afdeling Purmerend, alsmede de politie Zaanstreek-Waterland en de gemeente Purmerend en alle partijen hun verantwoordelijkheid onderkennen om tot een oplossing te komen met betrekking tot overlast in relatie tot de horeca, is dit convenant door betrokken partijen onderteken Purmerend, 25 juni 2001

Inhoudsopgave B E L E I D S R E G E L H O R E C A H A N D H A V I N G 2 0 0 2

Inhoudsopgave B E L E I D S R E G E L H O R E C A H A N D H A V I N G 2 0 0 2 12 juni 2002 Inhoudsopgave Geregistreerd onder nummer BIVO/2010/29815 Wettelijke grondslag: Drank- en horecawet 1 1. Inleiding Een bestuursorgaan kan beleidsregels vaststellen. Titel 4.3 van Algemene

Nadere informatie

LOKAAL HORECACONVENANT OLDEBROEK

LOKAAL HORECACONVENANT OLDEBROEK LOKAAL HORECACONVENANT OLDEBROEK Ondergetekenden: de burgemeester van de gemeente Oldebroek; hierna te noemen 'de burgemeester'; de politie Oost Nederland, team Veluwe Noord, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

HORECA CONVENANT. Vraagt een ontheffing aan van artikel 2.29 van de Algemene plaatselijke verordening.

HORECA CONVENANT. Vraagt een ontheffing aan van artikel 2.29 van de Algemene plaatselijke verordening. HORECA CONVENANT Ondergetekende: Ondernemer van het horecabedrijf.. Gevestigd in het pand te:.. Vraagt een ontheffing aan van artikel 2.29 van de Algemene plaatselijke verordening. Verklaart hierbij kennis

Nadere informatie

Gemeente Losser. Convenant H aproef 2017

Gemeente Losser. Convenant H aproef 2017 Gemeente Losser Convenant H aproef 2017 1. Inleiding Dit document beschrijft de spelregels en verhoudingen tijdens de proef met de horecabranche. De proef houdt in dat de openingstijd voor de horecaondernemers

Nadere informatie

2. Plan van aanpak. Schema e melding overlast Politie voert een controle uit.

2. Plan van aanpak. Schema e melding overlast Politie voert een controle uit. Plan van aanpak van en door de burgemeester van de gemeente Hattem om op te treden bij verstoring van de openbare orde rondom horecabedrijven in de gemeente Hattem. 1. Inleiding In de omgeving van horecabedrijven

Nadere informatie

Gelet op de het besluit van de Raad van de Gemeente Moerdijk d.d. 8 juli 2004;

Gelet op de het besluit van de Raad van de Gemeente Moerdijk d.d. 8 juli 2004; De Gemeente Moerdijk, Vertegenwoordigd door burgemeester de heer H.W. den Duijn De politie, team Moerdijk, Vertegenwoordigd door waarnemend teamchef de heer G.L.A. Kuypers Het Openbaar Ministerie, Vertegenwoordigd

Nadere informatie

Horecaconvenant Samen uit, veilig thuis in Weststellingwerf

Horecaconvenant Samen uit, veilig thuis in Weststellingwerf Horecaconvenant Samen uit, veilig thuis in Weststellingwerf Datum: 7 oktober 2014 Inhoud Horecaconvenant... 1 Samen uit, veilig thuis in Weststellingwerf... 1 1. Inleiding... 3 1.1 Doel convenant... 3

Nadere informatie

Veiligheidsplan horeca Hoeksche Waard Verplichte bijlage bij formulier aanvraag vrijstelling sluitingsuur horecabedrijf

Veiligheidsplan horeca Hoeksche Waard Verplichte bijlage bij formulier aanvraag vrijstelling sluitingsuur horecabedrijf Dit formulier graag volledig ingevuld opsturen naar: Gemeente Binnenmaas Afdeling Ruimte & Groen Postbus 5455 3299 ZH Maasdam Voor informatie kunt u contact opnemen met afdeling Ruimte & Groen: telefoonnummer

Nadere informatie

BM/2017/ december 2017

BM/2017/ december 2017 De burgemeester van Heemskerk maakt bekend dat zij het Horecaconvenant Heemskerk 2017 heett vastgesteld. Dit convenant bevat na ondertekening geformaliseerde afspraken tussen horecaondernemers 1 uit de

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Agendanummer Registratienummer raad 6755 Behorend bij het Burgemeester-advies met registratienummer 6087 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente

Nadere informatie

Horecaconvenant Samen uit, veilig thuis in Ooststellingwerf

Horecaconvenant Samen uit, veilig thuis in Ooststellingwerf Horecaconvenant Samen uit, veilig thuis in Ooststellingwerf Datum: 8 juni 2015 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Doel convenant... 3 1.2 Horecaoverleg... 3 1.3 Sluitingstijden... 4 1.4 De convenantpartners...

Nadere informatie

Beleidsregels Terrassen April 2017

Beleidsregels Terrassen April 2017 Beleidsregels Terrassen 2017 April 2017 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijving 5 Artikel 2 Inrichten van een terras 5 Artikel 3 Terrasmeubilair 5 Artikel 4 Openingstijden 5 Artikel 5 Gebruik gemeentegrond

Nadere informatie

HORECACONVENANT VEILIG UITGAAN IN HOF VAN TWENTE

HORECACONVENANT VEILIG UITGAAN IN HOF VAN TWENTE HORECACONVENANT VEILIG UITGAAN IN HOF VAN TWENTE november 2013 Burgemeester gemeente Hof van Twente Basisteam chef midden, Politie Oost Nederland Openbaar Ministerie, arrondissementsparket Oost Nederland

Nadere informatie

Horecaconvenant Schiermonnikoog.

Horecaconvenant Schiermonnikoog. convenant Schiermonnikoog. Januari 2015. Inhoud. Convenantpartners Besluiten 1. Overleg. 2. Vellige inrichting en onderhoud van de openbare ruimte. 3. Openings- en sluitingstijden. 4. Toezicht: toelatingsbeleid;

Nadere informatie

Met een ontheffing mag u na middernacht sluiten. Hiervoor moet u wel aan een aantal eisen voldoen:

Met een ontheffing mag u na middernacht sluiten. Hiervoor moet u wel aan een aantal eisen voldoen: 1. 1 van 5 Bureau Beleid en Juridische Ondersteuning Contactpersoon : T.J. Ton Telefoonnr. : 0229-252497 E-mail : gemeente@hoorn.nl Uw brief van : - Uw kenmerk : Ons kenmerk : 09.58919 Bijlage(n) : 1 Onderwerp

Nadere informatie

Horecaconvenant Samen uit, veilig thuis in Weststellingwerf

Horecaconvenant Samen uit, veilig thuis in Weststellingwerf Horecaconvenant Samen uit, veilig thuis in Weststellingwerf Datum: 2017-2018 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Doel convenant... 3 1.2 Horecaoverleg... 3 1.3 Sluitingstijden... 3 1.4 De convenantpartners...

Nadere informatie

Doetinchem, 31 mei 2017

Doetinchem, 31 mei 2017 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 10.11 ALDUS VASTGESTELD 8 JUNI 2017 Aanpassingen Algemene plaatselijke verordening op basis van de evaluatie horecaconvenant Te besluiten om: 1. Artikel 2:29 sluitingstijd van

Nadere informatie

Convenant Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan

Convenant Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan Convenant Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan 2012-2017 1. Inleiding In dit convenant Veilig Uitgaan in de gemeente Roosendaal, staan afspraken die tussen de gemeente Roosendaal, de politie, de brandweer, en

Nadere informatie

Reden van het besluit:

Reden van het besluit: Onder een coffeeshop wordt in deze vergunning verstaan: een horecabedrijf in het bezit van vergunning voor het verstrekken van uitsluitend alcoholvrije drank waar handel in cannabisproducten plaatsvindt

Nadere informatie

Beleidsregels sluitingstijden voor horecabedrijven in de gemeente Wageningen 2006

Beleidsregels sluitingstijden voor horecabedrijven in de gemeente Wageningen 2006 CVDR Officiële uitgave van Wageningen. Nr. CVDR330795_1 9 januari 2018 Beleidsregels sluitingstijden voor horecabedrijven in de gemeente Wageningen 2006 De burgemeester van Wageningen Gelet op: 1. Het

Nadere informatie

Handhavingsprotocol Drank- en Horecawet (behorend bij besluit d.d. 25-11-2013)

Handhavingsprotocol Drank- en Horecawet (behorend bij besluit d.d. 25-11-2013) Handhavingsprotocol Drank- en Horecawet (behorend bij besluit d.d. 25-11-2013) Artikel Beschrijving Omschrijving overtreding Maatregel(en) toezichthouder Maatregel(en) bestuur Artikel 3 Verbod zonder vergunning

Nadere informatie

Sanctiebesluit Leiderdorp 2016 Drank en horeca

Sanctiebesluit Leiderdorp 2016 Drank en horeca GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Leiderdorp. Nr. 282 2 januari 2017 Sanctiebesluit Leiderdorp 2016 Drank en horeca Inleiding Een eerder Sanctiebesluit van gemeente Leiderdorp, relatief kort

Nadere informatie

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 14 juli 2011

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 14 juli 2011 1 ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 14 juli 2011 OPSTELLER VOORSTEL: AFDELING: PORTEFEUILLEHOUDER: G. Snapper FJZ/AJZ M.C.M. Waanders Agendapunt: No. /'11 Dokkum, 27 mei 2011 ONDERWERP: Sluitingstijden

Nadere informatie

Beleidsregel handhaving Drank- en Horecawet (2013) Vaststelling 19 december 2013

Beleidsregel handhaving Drank- en Horecawet (2013) Vaststelling 19 december 2013 Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2013 / 123 Naam Beleidsregel handhaving Drank- en Horecawet (2013) Publicatiedatum 18 december 2013 Opmerkingen - Vaststelling van de beleidsregel bij besluit van

Nadere informatie

Exploitatievergunning horecabedrijf (incl. terras)

Exploitatievergunning horecabedrijf (incl. terras) BIJLAGE 1D Exploitatievergunning horecabedrijf (incl. terras) Exploitatievergunning ex artikel 2:28 van de Algemene Plaatselijke verordening van de gemeente Sittard-Geleen De burgemeester van Sittard-Geleen;

Nadere informatie

Handhavingsmodel Drank- en Horecawet

Handhavingsmodel Drank- en Horecawet Handhavingsmodel Drank- en Horecawet Inleiding Dit handhavingsmodel is opgesteld naar aanleiding van de nieuwe Drank- en Horecawet (DHW). Deze maakt de burgemeester verantwoordelijk voor het toezicht op

Nadere informatie

BELEIDSREGELS INDIENINGSVEREISTEN, EISEN EN PROCEDURE VAN EEN AANVRAAG OM EEN VERGUNNING EX ARTIKEL 2:28 VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING

BELEIDSREGELS INDIENINGSVEREISTEN, EISEN EN PROCEDURE VAN EEN AANVRAAG OM EEN VERGUNNING EX ARTIKEL 2:28 VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING gemeente Hardinxveld-Giessendam BELEIDSREGELS INDIENINGSVEREISTEN, EISEN EN PROCEDURE VAN EEN AANVRAAG OM EEN VERGUNNING EX ARTIKEL 2:28 VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING HG 17758 GemHG/INT/12671

Nadere informatie

Vaststelling Drank- en Horecaverordening Breda 2014

Vaststelling Drank- en Horecaverordening Breda 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Breda. Nr. 3867 9 december 2013 Vaststelling Drank- en Horecaverordening Breda 2014 Bekendmaking Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat de gemeenteraad

Nadere informatie

Handhavingsbeleid drank en horeca gemeente Schagen

Handhavingsbeleid drank en horeca gemeente Schagen Handhavingsbeleid drank en horeca gemeente Schagen Inleiding Het toezicht op en de handhaving van de Drank- Horecawet (DHW) is per 1 januari 2013 overgedragen aan de gemeente. Voorheen werd deze taak

Nadere informatie

Bijlage 1: Handhavingsmatrix voor een aantal artikelen uit de Drank- en Horecawet en Algemeen Plaatselijke Verordening

Bijlage 1: Handhavingsmatrix voor een aantal artikelen uit de Drank- en Horecawet en Algemeen Plaatselijke Verordening Bijlage 1: Handhavingsmatrix voor een aantal artikelen uit de en Algemeen Plaatselijke Verordening Grondslag Artikel 3 (horecaof slijtersbedrijf) Artikel 4, lid 1 jo. artikel 2.34 j en 2.34 k Apv Artikel

Nadere informatie

Beleidsregel Horecahandhaving

Beleidsregel Horecahandhaving Beleidsregel Horecahandhaving 1. Inleiding Een horecabedrijf moet voldoen aan verschillende regels. De belangrijkste regels staan in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening Beesel), Wet op de kansspelen

Nadere informatie

Bijlage 2: Handhavingsmatrix Algemene Plaatselijke Verordening

Bijlage 2: Handhavingsmatrix Algemene Plaatselijke Verordening Bijlage 2: Handhavingsmatrix Algemene Plaatselijke Verordening Grondslag Overtreding Het uitoefenen van het horecabedrijf zonder exploitatievergunning. Sprake van illegale exploitatie als: a. wordt geëxploiteerd

Nadere informatie

Deze stukken vormen de basis voor het vaststellen van de regelgeving op gebied van Dranken horeca in onze gemeente.

Deze stukken vormen de basis voor het vaststellen van de regelgeving op gebied van Dranken horeca in onze gemeente. RAADSVOORSTEL *D13.004232* D13.004232 DATUM 2 december 2013 AGENDAPUNT 8 ONDERWERP Vaststellen Drank- en Horecaverordening 2014 ZK13001254 ZAAKNUMMER INLEIDING Sinds 1 januari 2013 is de Drank- en horecawet

Nadere informatie

Drank- en Horecaverordening gemeente Overbetuwe 2013

Drank- en Horecaverordening gemeente Overbetuwe 2013 Onderwerp: Drank- en Horecaverordening gemeente Overbetuwe 2013 Ons kenmerk: 13RB000204 Nr. 7 De raad van de gemeente Overbetuwe; gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van 8 oktober

Nadere informatie

Beleidsregels ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet gemeente Edam-Volendam

Beleidsregels ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet gemeente Edam-Volendam Beleidsregels ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet gemeente Edam-Volendam Opdrachtgever: Burgemeester Sectie Algemeen Juridische Zaken Vastgesteld op 16 maart 2016 De burgemeester van Edam-Volendam,

Nadere informatie

Drank- en Horecawet 2013

Drank- en Horecawet 2013 Onderwerp : Bijlage02: Handhavingsprotocol Drank- en Horecawet 2013 Registratienummer : at13003237 Registratiecode : *at13003237* Auteur : Saskia Wilmink Drank- en Horecawet 2013 Handhavingsprotocol gemeenten

Nadere informatie

dat na het toegangstijdstip geen bezoekers meer mogen worden toegelaten tot het horecabedrijf;

dat na het toegangstijdstip geen bezoekers meer mogen worden toegelaten tot het horecabedrijf; De burgemeester van Medemblik, overwegende: dat de gemeenteraad in de artikelen 2:29 en 2:30 van de Algemene plaatselijke verordening Medemblik (Apv) het kader heeft bepaald voor het sluitingsuur voor

Nadere informatie

BELEIDSREGEL VERGUNNINGEN EN HANDHAVING SLUITINGSTIJDEN HELMOND 2008

BELEIDSREGEL VERGUNNINGEN EN HANDHAVING SLUITINGSTIJDEN HELMOND 2008 Jaar: 2007 Nummer: 110 Besluit: Burgemeester 11 december 2007 Gemeenteblad BELEIDSREGEL VERGUNNINGEN EN HANDHAVING SLUITINGSTIJDEN HELMOND 2008 De burgemeester van Helmond; b e s l u i t vast te stellen

Nadere informatie

Overige aanvraag Op uw aanvraag voor een Drank- en Horecavergunning op grond van de Drank- en Horecawet (DHW) heb ik afzonderlijk beschikt.

Overige aanvraag Op uw aanvraag voor een Drank- en Horecavergunning op grond van de Drank- en Horecawet (DHW) heb ik afzonderlijk beschikt. Stichting Golfpark Spandersbosch T.a.v. het bestuur Sportpark Crailoo 26 1222 AA HILVERSUM POSTBUS 9900 1201 GM HILVERSUM AFDELING: PUBLIEKSZAKEN BEZOEKADRES: OUDE ENGHWEG 23 (BEZOEK NA TELEFONISCHE AFSPRAAK)

Nadere informatie

Bevoegdheid burgemeester/college

Bevoegdheid burgemeester/college Vergunning / ontheffing Artikel 1:4, tweede lid, van de Apv - Voorschriften De aan de vergunning/ontheffing verbonden voorschriften en beperkingen worden niet nagekomen. Exploitatie openbare inrichtingen

Nadere informatie

gelet op art 147 en 149 van de Gemeentewet en artikel 4, 20 en 23 van de Drank- en Horecawet.

gelet op art 147 en 149 van de Gemeentewet en artikel 4, 20 en 23 van de Drank- en Horecawet. No: Onderwerp: Vaststellen Drank- en Horecaverordening gemeente Hattem De raad der gemeente Hattem; gelezen het vorstel van et college d.d. 9 maart 2004, no.. gelet op art 147 en 149 van de Gemeentewet

Nadere informatie

HORECASANCTIEBELEID GEMEENTE VELSEN 2011

HORECASANCTIEBELEID GEMEENTE VELSEN 2011 HORECASANCTIEBELEID GEMEENTE VELSEN 2011 De burgemeester van Velsen, gelet op: - artikel 2:22 van de gewijzigde Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Velsen 2009; - artikel 4:81 Algemene wet bestuursrecht;

Nadere informatie

Handhavingsbeleid drank en horeca gemeente Schagen

Handhavingsbeleid drank en horeca gemeente Schagen Handhavingsbeleid drank en horeca gemeente Schagen Inleiding Het toezicht op en de handhaving van de Drank- Horecawet (DHW) is per 1 januari 2013 overgedragen aan de gemeente. Voorheen werd deze taak

Nadere informatie

Handhavingsprotocol Toezicht Drank- en Horecawet

Handhavingsprotocol Toezicht Drank- en Horecawet Handhavingsprotocol Toezicht Drank- en Horecawet Op 1 januari 2013 is de nieuwe Drank- en Horecawet (DWH) in werking getreden. In deze wet is het toezicht opgedragen aan de door de burgemeester aangewezen

Nadere informatie

Horeca-interventiedraaiboek. Afdeling Ruimte

Horeca-interventiedraaiboek. Afdeling Ruimte Horeca-interventiedraaiboek Afdeling Ruimte Inleiding Voor u ligt het horeca-interventiedraaiboek. In dit stuk staat beschreven hoe en door wie overtredingen door (horeca-)s worden opgemerkt en welke maatregelen

Nadere informatie

Bijlage Veiligheidsplan

Bijlage Veiligheidsplan Bijlage Veiligheidsplan Algemeen In Breda bestaat de mogelijkheid voor horecaondernemers in het aangewezen horecaconcentratiegebied hun zaak geopend te hebben tot maximaal 04.00 uur. Om voor deze ontheffing

Nadere informatie

1. Algemene omschrijving

1. Algemene omschrijving 1.1 Inleiding 1. Algemene omschrijving georganiseerd. Kort algemene informatie invullen over het evenement. In elk geval door wie het wordt 1.2 Ervaringen uit het verleden risico s Kort aangeven er op

Nadere informatie

Model-veiligheidsplan horeca Hoeksche Waard

Model-veiligheidsplan horeca Hoeksche Waard Dit formulier graag volledig ingevuld sturen naar info@gemeentehw.nl. U kunt het formulier ook per post sturen naar Gemeente Hoeksche Waard, Postbus 2003, 3290 EA Oud-Beijerland. Voor meer informatie kunt

Nadere informatie

Handhaving@horeca Breda

Handhaving@horeca Breda Handhaving@horeca Breda 1. Inleiding Breda is een Bourgondische en gezellige uitgaansstad. De haven is opgeknapt waardoor er een groot aantal terrassen aan het water is verschenen. Door de komst van de

Nadere informatie

Beleidsregels ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet Koggenland 2013

Beleidsregels ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet Koggenland 2013 Beleidsregels ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet Koggenland 2013 *D13.003656* D13.003656 De burgemeester van Koggenland, Overwegende dat het wenselijk is om beleidsregels vast te stellen voor de

Nadere informatie

Notitie sluitingstijden horeca tijdens zon- en feestdagen 2014 t/m 2017, gemeente Deurne

Notitie sluitingstijden horeca tijdens zon- en feestdagen 2014 t/m 2017, gemeente Deurne Gemeenteblad nr. 75, 23 oktober 2013 Notitie sluitingstijden horeca tijdens zon- en feestdagen 2014 t/m 2017, gemeente Deurne Deurne, 10 oktober 2013. Versie 1.0. Colofon: Portefeuillehouder : H.J. Mak,

Nadere informatie

Handhavingsmodel horeca en alcohol

Handhavingsmodel horeca en alcohol Handhavingsmodel horeca en alcohol Inleiding De Drank- en Horecawet (DHW) die op 1 januari 2013 inging, geeft aan dat er in 2013 een handhavingsmodel met betrekking tot de DHW moet worden vastgesteld.

Nadere informatie

... HUISREGLEMENT EN HANDHAVING

... HUISREGLEMENT EN HANDHAVING ... HUISREGLEMENT EN HANDHAVING Doel: het veiligstellen van het gastvrijheidsconcept. Huisregels geven aan welk gedrag op de locaties van.niet wordt getolereerd en hebben in dat kader een preventief karakter.

Nadere informatie

Jongeren en alcohol. Een voorbeeld van een lokale aanpak. Jos Wienen, burgemeester van Katwijk. Fusiegemeente sinds 1 januari 2006;

Jongeren en alcohol. Een voorbeeld van een lokale aanpak. Jos Wienen, burgemeester van Katwijk. Fusiegemeente sinds 1 januari 2006; Jongeren en alcohol Een voorbeeld van een lokale aanpak Jos Wienen, burgemeester van Katwijk Kenmerken Katwijk Fusiegemeente sinds 1 januari 2006; Eigen cultuur, traditie en karakter; Kustgemeente; 1 drankgebruik

Nadere informatie

Veilig uitgaan in Edam-Volendam. Convenant gemeente, horeca, politie en Openbaar Ministerie

Veilig uitgaan in Edam-Volendam. Convenant gemeente, horeca, politie en Openbaar Ministerie Veilig uitgaan in Edam-Volendam Convenant gemeente, horeca, politie en Openbaar Ministerie Edam-Volendam, maart 2000 2 CONVENANT TUSSEN GEMEENTE, INDIVIDUELE HORECAONDERNEMERS, POLITIE EN OPENBAAR MINISTERIE

Nadere informatie

Sanctiebeleid Drank- en Horeca Oostzaan De gemeente Oostzaan is verantwoordelijk voor de handhaving van de Drank- en Horecawet (DHW).

Sanctiebeleid Drank- en Horeca Oostzaan De gemeente Oostzaan is verantwoordelijk voor de handhaving van de Drank- en Horecawet (DHW). GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Oostzaan. Nr. 62801 6 november 2014 Sanctiebeleid Drank- en Horeca Oostzaan 2014-2015 Inleiding De gemeente Oostzaan is verantwoordelijk voor de handhaving van

Nadere informatie

Reglement alcoholgebruik sportkantine WFHC Hoorn

Reglement alcoholgebruik sportkantine WFHC Hoorn Reglement alcoholgebruik sportkantine WFHC Hoorn Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a) Alcoholhoudende dranken: Zwak alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder

Nadere informatie

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft buurtfeest t Bultje op 9 september 2017 van tot uur.

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft buurtfeest t Bultje op 9 september 2017 van tot uur. .. Buurtvereniging 't Bultje De heer R.T. van der Zwaag Halvenne 34 5595 HG LEENDE Uw kenmerk: Medewerker: H. Gruijters Doorkiesnummer: 040-2241440 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 31 augustus 2017 Zaaknummer:

Nadere informatie

Geconsolideerde tekst van de regeling Nr. RB

Geconsolideerde tekst van de regeling Nr. RB Agendanr.: Voorstelnr.: RB2012047 Onderwerp: Vaststellen verordening "Paracommercie Heerhugowaard" Aan de Raad, Heerhugowaard, datum raad Beknopt voorstel De raad stelt de verordening "Paracommercie Heerhugowaard

Nadere informatie

Beleidsregel ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet gemeente Reimerswaal

Beleidsregel ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet gemeente Reimerswaal Beleidsregel ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet gemeente Reimerswaal Ontwerpbeleidsregel, vastgesteld door de burgemeester op 13 augustus 2012 afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving 1 Beleidsregel

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALING

HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALING Nr 5A05 De raad van de gemeente Menaldumadeel; overwegende dat het door de inwerkingtreding van de Algemene Wet Bestuursrecht noodzakelijk is om de verordeningen en regelingen aan te passen aan deze wet;

Nadere informatie

Stappenplannen voor de handhaving van de exploitatievergunning en vergunningen ingevolge de Dranken Horecawet en Wet op de Kansspelen.

Stappenplannen voor de handhaving van de exploitatievergunning en vergunningen ingevolge de Dranken Horecawet en Wet op de Kansspelen. Bijlage 2: Stappenplannen voor de handhaving van de exploitatievergunning en vergunningen ingevolge de Dranken Horecawet en Wet op de Kansspelen. Er worden informatiebrieven verstuurd naar alle ondernemingen

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT TOS BERGEIJK 'ALCOHOL IN TENNISPAVILJOEN'

BESTUURSREGLEMENT TOS BERGEIJK 'ALCOHOL IN TENNISPAVILJOEN' BESTUURSREGLEMENT TOS BERGEIJK 'ALCOHOL IN TENNISPAVILJOEN' Preambule In overweging nemende dat: TOS Bergeijk op basis van de gemaakte afspraken bij de afgifte van de vergunning voor horeca-activiteiten

Nadere informatie

Horecaconvenant Binnenhaven Monnickendam gemeente Waterland

Horecaconvenant Binnenhaven Monnickendam gemeente Waterland Afdeling Algemene en Juridische Zaken Juni 2012 Versie 10 HORECACONVENANT BINNENHAVEN MONNICKENDAM GEMEENTE WATERLAND De binnenhaven in Monnickendam is een druk bezochte gebied, met veel verschillende

Nadere informatie

Implementatie Nieuwe Drank- en Horecawet. Modelbeleid NHN Artikel 35 beleid + toelichting

Implementatie Nieuwe Drank- en Horecawet. Modelbeleid NHN Artikel 35 beleid + toelichting Implementatie Nieuwe Drank- en Horecawet Modelbeleid NHN Artikel 35 beleid + toelichting Versie 23 mei 2013 Beleidsregels ontheffing ex. artikel 35 Drank- en Horecawet De burgemeester van, Overwegende

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT KSV DE BETUWE

BESTUURSREGLEMENT KSV DE BETUWE BESTUURSREGLEMENT KSV DE BETUWE Januari 2013 Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a) Alcoholhoudende dranken: Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan

Nadere informatie

Bijlage 1: Handhavingsmatrix Drank- en Horecawet

Bijlage 1: Handhavingsmatrix Drank- en Horecawet Bijlage 1: Handhavingsmatrix Drank- en Horecawet Grondslag Artikel 3 (horecaof slijtersbedrijf) Artikel 4, lid 1 jo. artikel 110g en 110h Apv Overtreding Het uitoefenen van het horecabedrijf of slijtersbedrijf

Nadere informatie

* minimale hoogte dwangsom/hoogte bestuurlijke boete in euro's * maximum dwangsombedrag: 3 x opgelegde dwangsom. Regelgeving

* minimale hoogte dwangsom/hoogte bestuurlijke boete in euro's * maximum dwangsombedrag: 3 x opgelegde dwangsom. Regelgeving DHW 3 Bedrijf exploiteert zonder (rechtsgeldige) vergunning DHW 3 Bedrijf exploiteert zonder (rechtsgeldige) vergunning Geen vergunning, wel zicht op legalisatie Geen vergunning, geen zicht op legalisatie

Nadere informatie

Deregulering in het fysiek domein

Deregulering in het fysiek domein Deregulering in het fysiek domein 4. Sluitingstijden horeca AFDELING 8: TOEZICHT OP HORECABEDRIJVEN Artikel 2:27 Begripsomschrijvingen In deze afdeling wordt verstaan onder: 1. Horecabedrijf: a. de voor

Nadere informatie

Horecasanctiebeleid. Hoofdstuk /Algemeen. Haarlem

Horecasanctiebeleid. Hoofdstuk /Algemeen. Haarlem *** Gemeente Haarlem 1 Horecasanctiebeleid Besluit van de burgemeester van Haarlem van: d.d. 26 maart 2019 Registratienummer: 2019/133453 Publicatiedatum: 26 maart 2019 Inwerkingtredingsdatum: 15 april

Nadere informatie

bestuursreglement alcohol in het Trefpunt

bestuursreglement alcohol in het Trefpunt bestuursreglement alcohol in het Trefpunt Verenigingen / stichtingen in een dorpshuis dienen op basis van de Drank-en Horecawet te beschikken over een bestuursreglement; Het dorpshuis met een drank-en

Nadere informatie

APV: Model APV VNG (laatst gewijzigd: ) Contactpersoon: Patrick Swinkels, DHW: Drank- en Horecawet, geldend per

APV: Model APV VNG (laatst gewijzigd: ) Contactpersoon: Patrick Swinkels, DHW: Drank- en Horecawet, geldend per : Model VNG (laatst gewijzigd: 11-07-2012) Contactpersoon: Patrick Swinkels, 06-51205612 : Drank- en Horecawet, geldend per 1-1-2013 3 Bedrijf exploiteert zonder (rechtsgeldige) vergunning 3 Bedrijf exploiteert

Nadere informatie

Sanctietabel Drank en Horecawet en horeca-exploitatie Gemeente IJsselstein 03 december 2013

Sanctietabel Drank en Horecawet en horeca-exploitatie Gemeente IJsselstein 03 december 2013 ALGEMEEN DHW 3 Bedrijf exploiteert zonder Geen vergunning, wel zicht op 2a Last onder dwangsom 750 (ter info: leges voor drankvergunning 2013 bedraagt 541,60 ) week maatwerk, zie toelichting in bijlage

Nadere informatie

Aanvraagformulier ontheffing nachtzaak artikel 15 dhv behorende bij het hieronder genoemde uitgaansgebied:

Aanvraagformulier ontheffing nachtzaak artikel 15 dhv behorende bij het hieronder genoemde uitgaansgebied: Aanvraagformulier ontheffing nachtzaak artikel 15 dhv behorende bij het hieronder genoemde uitgaansgebied: Uitgaansgebied: Haven, Potkanstraat, Schoolstraat, Visserstraat, Tolbrugstraat, Vismarktstraat,

Nadere informatie

Naam Beleidsregel handhaving Horeca-inrichtingen, waarop de vergunningplicht van artikel 3 Dranken Horecawet van toepassing is (2007)

Naam Beleidsregel handhaving Horeca-inrichtingen, waarop de vergunningplicht van artikel 3 Dranken Horecawet van toepassing is (2007) Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2007 / 83 Naam Beleidsregel handhaving Horeca-inrichtingen, waarop de vergunningplicht van artikel 3 Dranken van toepassing is (2007) Publicatiedatum 30 mei 2007

Nadere informatie

Bestuursdwang toepassing. 3 Last onder dwangsom 850 (ter info: leges voor drankvergunning 2014 bedraagt 502,=)

Bestuursdwang toepassing. 3 Last onder dwangsom 850 (ter info: leges voor drankvergunning 2014 bedraagt 502,=) 3 Bedrijf exploiteert zonder (rechtsgeldige) vergunning 3 Bedrijf exploiteert zonder (rechtsgeldige) vergunning Geen vergunning, wel zicht op Geen vergunning, onduidelijk of gelegaliseerd kan worden, maar

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Gemeente Leeuwarderadeel. Bezoekadres: Ljipstrjitte 1, Stiens Postadres: Postbus 24, 9050 AA, Stiens Contactpersoon: G. de Vries Tel.nr.: 058-2576617 E-mail: g.devries@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

Sanctietabel behorend bij Handhavingsbeleid DHW en horeca-exploitatie Januari 2013

Sanctietabel behorend bij Handhavingsbeleid DHW en horeca-exploitatie Januari 2013 Sanctietabel behorend bij Handhavingsbeleid en horeca-exploitatie Januari 2013 : Algemene Plaatselijke Verordening Nieuwegein model-: model- van de VNG, met betrekking tot invullen verordeningsbevoegdheid

Nadere informatie

Drank- en Horecaverordening gemeente Rijnwaarden 2013

Drank- en Horecaverordening gemeente Rijnwaarden 2013 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rijnwaarden. Nr. 415 6 januari 2014 Drank- en Horecaverordening gemeente Rijnwaarden 2013 Drank- en Horecaverordening gemeente Rijnwaarden 2013 Nr. De raad van

Nadere informatie

bestuursreglement kv De Hazenkamp richtlijnen alcohol

bestuursreglement kv De Hazenkamp richtlijnen alcohol bestuursreglement kv De Hazenkamp richtlijnen alcohol Preambule In overweging nemende dat: - Sportvereniging op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; - in dit

Nadere informatie

Kenmerk: / gelet op artikel 3 van de Winkeltijdenwet en artikel 149 van de Gemeentewet;

Kenmerk: / gelet op artikel 3 van de Winkeltijdenwet en artikel 149 van de Gemeentewet; Kenmerk: 210761 / 211308 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van; gelet op artikel 3 van de Winkeltijdenwet en artikel 149 van de Gemeentewet; B E S L

Nadere informatie

Regelgeving Artikel Overtreding Toelichting Stap 1: Stap 2: Stap 3: Stap 4: Categorie

Regelgeving Artikel Overtreding Toelichting Stap 1: Stap 2: Stap 3: Stap 4: Categorie Bijlage 1: actie eerste actie tweede in euro's bij < 50 in euro's bij > 50 3 Exploitatie van een nieuw Aanzegging dat pand Indien nog geopend: APV 2:28 horecabedrijf zonder per onmiddellijke toepassen

Nadere informatie

Convenant Veilig Uitgaan De Ronde Venen 2014

Convenant Veilig Uitgaan De Ronde Venen 2014 Convenant Veilig Uitgaan De Ronde Venen 2014 Tussen de horecaondernemers verenigd in de afdeling De Ronde Venen van Koninklijke Horeca Nederland en niet verenigde horecaondernemers in gemeente De Ronde

Nadere informatie

Gemeente Zandvoort. Telefoon: 023 574 01 00 Fax: 023 571 37 24 info@zandvoort.nl

Gemeente Zandvoort. Telefoon: 023 574 01 00 Fax: 023 571 37 24 info@zandvoort.nl Vastgesteld door het College van Burgemeester en Wethouders van Zandvoort d.d. 14 november 2003 Inwerkingtreding d.d. 8 december 2003 Gemeente Zandvoort Telefoon: 023 574 01 00 Fax: 023 571 37 24 E-mail:

Nadere informatie

Handhavingsarrangement gemeenten Vlaardingen en Maassluis 2015

Handhavingsarrangement gemeenten Vlaardingen en Maassluis 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Vlaardingen. Nr. 33426 21 april 2015 Handhavingsarrangement gemeenten Vlaardingen en Maassluis 2015 Algemeen In 2007 hebben de gemeenten Vlaardingen en Maassluis

Nadere informatie

Winkeltijdenverordening Hilversum 2018

Winkeltijdenverordening Hilversum 2018 Winkeltijdenverordening Hilversum 2018 (ontwerp; versie 10 januari 2018) De Winkeltijdenwet regelt dat winkels dagelijks tussen 6.00 uur en 22.00 uur open mogen zijn, behalve op zon- en feestdagen. De

Nadere informatie

gelet op artikel 2:30:1 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Assen;

gelet op artikel 2:30:1 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Assen; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Assen Nr. 100202 11 mei 2018 Horecabeleid TT Festival 2018 1. Glas en Blik Aanwijsbesluit: De burgemeester van de gemeente Assen, gelet op artikel 2:30:1

Nadere informatie

Aanvraag Evenementenvergunning

Aanvraag Evenementenvergunning Aanvraag Evenementenvergunning 1. GEGEVENS VAN DE ORGANISATOR/AANVRAGER Naam organisatie: Naam aanvrager: Adres: Postcode en plaats: KvK-nummer: Gegevens contactpersoon tijdens het evenement: Naam: Adres:

Nadere informatie

VEILIGHEIDSPLAN ALGEMEEN DOELSTELLING

VEILIGHEIDSPLAN ALGEMEEN DOELSTELLING VEILIGHEIDSPLAN ALGEMEEN DOELSTELLING Het komen tot een verhoging van de veiligheid en kwaliteit binnen de horeca c.q. het uitgaansleven in de gemeente Tiel, door invoering van collectieve regels en onderlinge

Nadere informatie

Sanctietabel behorend bij Alcohol- en Horecasanctiebeleid gemeente Roosendaal,

Sanctietabel behorend bij Alcohol- en Horecasanctiebeleid gemeente Roosendaal, 3 Bedrijf exploiteert zonder (rechtsgeldige) Geen, wel zicht op legalisatie 1 Last onder dwangsom 750 week 2 weken 680 ( nog niet verleend) 1360 ( nog niet verleend) 3 Bedrijf exploiteert zonder (rechtsgeldige)

Nadere informatie

Reglement Alcohol in sportkantines december 2011

Reglement Alcohol in sportkantines december 2011 Reglement Alcohol in sportkantines december 2011 Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een alcoholreglement; in dit verband

Nadere informatie

APV: Model APV VNG (laatst gewijzigd: ) Contactpersoon: Patrick Swinkels, DHW: Drank- en Horecawet, geldend per

APV: Model APV VNG (laatst gewijzigd: ) Contactpersoon: Patrick Swinkels, DHW: Drank- en Horecawet, geldend per : Model VNG (laatst gewijzigd: 11-07-2012) Contactpersoon: Patrick Swinkels, 06-51205612 : Drank- en Horecawet, geldend per 1-1-2013 3 Bedrijf exploiteert zonder 3 Bedrijf exploiteert zonder Geen vergunning,

Nadere informatie

Handhavingsmodel Drank- en Horecawet

Handhavingsmodel Drank- en Horecawet Handhavingsmodel Drank- en Horecawet Horeca Evenementen Paracommercie Slijterijen Supermarkten Voorwoord Op 1 januari 2013 is de nieuwe Drank- en Horecawet in werking getreden. Deze nieuwe wet maakt mij

Nadere informatie

Gemeentebreed Interventieteam

Gemeentebreed Interventieteam Gemeentebreed Interventieteam Team Toezicht en Handhaving 1 teammanager 8 coördinatoren (1 toezichthouder Drank- en Horecawet) 4 juristen 30 toezichthouders BOA gecertificeerd (3 toezichthouders Drank-

Nadere informatie

BB.nr d.d

BB.nr d.d houdens advies van de commissie BB.nr. 12.069 d.d. 2-10-2012 Onderwerp Algemene beleidsregel en mandaatbesluit Burgemeester inzake gebiedsontzeggingen 2012 Besluit:B 1. Vast te stellen bijgaande Algemene

Nadere informatie

Horecaconvenant Veilig Uitgaan Ermelo

Horecaconvenant Veilig Uitgaan Ermelo Horecaconvenant Veilig Uitgaan Ermelo In dit convenant Veilig Uitgaan in de gemeente Ermelo, staan afspraken die tussen de gemeente Ermelo, de politie Veluwe West, de Koninklijke Horeca Nederland, samen

Nadere informatie

BELEIDSREGEL ARTIKEL 35 DRANK- EN HORECAWET

BELEIDSREGEL ARTIKEL 35 DRANK- EN HORECAWET BELEIDSREGEL ARTIKEL 35 DRANK- EN HORECAWET De burgemeester van Almere; Gelet op het bepaalde in: - artikel 4:81, lid 1, van de Algemene wet bestuursrecht waarin is bepaald dat een bestuursorgaan beleidsregels

Nadere informatie

Convenant Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan

Convenant Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan Convenant Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan 1. Inleiding In dit convenant Veilig Uitgaan in de gemeente Hoorn, staan afspraken die tussen de gemeente Hoorn, de afdeling Hoorn van de regiopolitie Noord-Holland

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 23 september 2010 10i05639

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 23 september 2010 10i05639 Openbare Werken Onderdoor 25 Postbus 30, 3990 DA Houten Telefoon 030 639 26 11 Fax 030 639 28 99 E-mail: gemeentehuis@houten.nl Stichting Aluminium Centrum Mevrouw J. de Reuver Postbus 107 3990 DC HOUTEN

Nadere informatie

VERORDENING DRANK- EN HORECAWET BUSSUM 2014

VERORDENING DRANK- EN HORECAWET BUSSUM 2014 VERORDENING DRANK- EN HORECAWET BUSSUM 2014 VERORDENING DRANK- EN HORECAWET BUSSUM 2014 De raad van de gemeente Bussum; gelezen het voorstel van de burgemeester d.d. xxx, nummer xxx; gelet op de artikelen

Nadere informatie