VIVIUM Partnership Samen vooruit.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VIVIUM Partnership Samen vooruit."

Transcriptie

1 VIVIUM Partnership 2015 Samen vooruit.

2 Woord vooraf Beste makelaar, beste partner, In een sterk veranderende context waarin het MiFID-stof nog niet helemaal is gaan liggen, wenst VIVIUM haar verankering met de makelaardij ook in 2015 te bevestigen. In lijn met de AssurMiFID-gedragsregels gaan wij het engagement aan om ons bij de verstrekking van verzekeringsbemiddelingsdiensten steeds op loyale, billijke en professionele wijze in te zetten voor de belangen van de klanten met de makelaar als tussenpersoon. Tegen deze wettelijke achtergrond hebben we dan ook geopteerd om het partnership met u, onze trouwe makelaar, te vernieuwen en bij te sturen waar nodig. Meer dan ooit benadrukken we onze gezamenlijke verantwoordelijkheid als verzekeraar en verzekeringstussenpersoon om de kwaliteit van de dienstverlening aan de klanten te optimaliseren. Met het partnership dat voor u ligt, streeft VIVIUM ernaar om die taakverdeling zo uit te werken dat de klanten optimaal kunnen bediend worden door u, de makelaar die hun vertrouwenspersoon is. Ontdek hierna hoe VIVIUM ook in 2015 een kwaliteitsvolle dienstverlening ondersteunt en waardeert. Ik wens u een optimaal partnership met VIVIUM als trouwe bondgenoot. Marc Simons Commercieel Directeur

3 Inhoud 1. Het AssurMiFID beleid van VIVIUM in een notendop 4 2. Het VIVIUM Partnership Samenwerkingsintensiteit 2.2 Bepaling van de totaliteit van uw puntenaantal 3. De vergoedingsvormen in het VIVIUM Partnership Beheersvergoeding voor punten per zaak Non-Life en Life 3.2 Beheersvergoeding voor gebruik V-connect 3.3 Kwaliteitsvergoeding 3.4 Beheersvergoeding voor het vergroten van uw portefeuille met VIVIUM 3.5 Beheersvergoeding voor maximale samenwerkingsintensiteit 3.6 Klantervaringen delen 4. Rekenvoorbeeld uitbetaling vergoedingen Definities en toekenningsmodaliteiten 14 Voor alle bijkomende informatie: ga naar V-Connect of praat erover met uw account manager.

4 4 1. Het AssurMiFID beleid van VIVIUM in een notendop In het kader van de AssurMiFID-gedragsregels hebben wij als partners de verplichting alles in het werk te stellen om te vermijden dat conflicten, die kunnen ontstaan tussen de maatschappij en de klant of tussen klanten onderling, de belangen van de klanten schaden. Met het oog op de nakoming van deze verplichting, hebben wij als maatschappij een duidelijk kader uitgewerkt voor het toekennen van vergoedingen, provisies of niet-geldelijke voordelen aan onze makelaars voor de verrichting van een verzekeringsbemiddelingsdienst ten behoeve van een klant (het zogenoemde inducementsbeleid ). Enkel de vergoedingen die conform zijn aan ons inducementsbeleid kunnen aan u worden toegekend. Concreet, ter uitvoering van haar algemene principe, is het inducementsbeleid van VIVIUM gebaseerd op de toepassing van 4 hiernavolgende vergoedingssystemen: Tarifaire vergoedingen: Dit is de vergoeding die de makelaar krijgt voor al de investeringen, inspanningen en activiteiten die hij doet om zijn klanten een goede dienstverlening te kunnen geven. Beheersvergoeding: Dit is de vergoeding die de makelaar krijgt voor: - het uitvoeren van taken die hij overneemt van VIVIUM bij het opstellen van contracten en bijvoegsels en bij het beheer van schadegevallen. - het verstrekken van input aan VIVIUM op het gebied van productontwikkeling, procesontwikkeling en kwaliteitsverbetering in het algemeen. Adviesvergoeding: Dit is de vergoeding die de makelaar krijgt voor de extra inspanningen die hij doet voor de selectie en acquisitie van nieuwe klanten, en voor de selectie van bestaande klanten die in aanmerking komen voor aanpassingen/optimalisaties van bestaande contracten. Kwaliteitsvergoeding: Dit is de vergoeding die de makelaar krijgt voor de inspanningen die hij doet (alleen en in samenwerking met VIVIUM) om een evenwichtige en gezonde portefeuille uit te bouwen. Op de toepassing van deze vergoeding zal een duidelijk toezicht worden georganiseerd. De hierboven genoemde vergoedingen kunnen zowel apart als in combinatie toegekend worden. Voor wat betreft de tarifaire vergoeding verwijzen we naar het vergoedingenreglement 2015.

5 5 2. Het VIVIUM Partnership Samenwerkingsintensiteit Een optimale taakverdeling tussen makelaar en maatschappij zorgt ervoor dat er minder dubbel werk is. Kortom, de makelaar werkt efficiënt en in grote mate autonoom en geniet een groter vertrouwen van de maatschappij ten gunste van zijn klant. Hoe intenser deze samenwerking, hoe beter de makelaar de producten en processen van de maatschappij kent. Hierdoor kan hij zijn klanten een beter advies verlenen en kan hij beter beoordelen of de producten beantwoorden aan de behoeften van zijn klant en hem een betere service garanderen. Door de intensere samenwerking zal de makelaar in het proces meer taken op zich nemen en wordt de werklast bij de maatschappij verlicht. We spreken van een verhoogde samenwerkingsintensiteit tussen makelaar en maatschappij. Deze verhoogde samenwerking wordt bezegeld door het lidmaatschap van een VIVIUM Partnership. In het VIVIUM Partnership zijn er 3 niveaus: de Diamond Partner, de Sapphire Partner en de Crystal Partner. U kunt op één van de volgende 3 manieren automatisch een partnerniveau bereiken: Mogelijkheid 1: u behaalt voldoende punten. Mogelijkheid 2: u realiseert voldoende nieuwe zaken en behaalt hierbij een minimum aantal punten. Mogelijkheid 3: u hebt een bestaande portefeuille Non-Life bij VIVIUM opgebouwd en behaalt een minimum aantal punten. Mogelijkheid 1 Punten 2 vanaf 600 punten vanaf punten vanaf punten Mogelijkheid 2 Nieuwe zaken 3 en punten 2 vanaf 75 nieuwe zaken én minimum 400 punten vanaf 150 nieuwe zaken én minimum punten vanaf 200 nieuwe zaken én minimum punten Mogelijkheid 3 Incasso en punten 2 vanaf euro geboekte premie Non-Life én minimum 400 punten vanaf euro geboekte premie Non-Life én minimum punten vanaf euro geboekte premie Non-Life én minimum punten 1 Dit partnership staat open voor elke makelaar die een erkenningsovereenkomst heeft gesloten met VIVIUM. 2 Punten = gewogen punten Non-Life en verdiende punten Life. 3 Nieuwe zaken in Life betreft het aantal nieuwe zaken gerealiseerd in adviesvergoeding Leven.

6 6 2.2 Bepaling van de totaliteit van uw puntenaantal Punten per zaak Non-Life Hoe groter de portefeuille die u jaar na jaar beheert via VIVIUM, hoe efficiënter de service naar uw klant verloopt, want u bent immers vertrouwd met de werkwijze van VIVIUM. VIVIUM van haar kant waardeert uw voorbeeldig administratief beheer door toekenning van punten op basis van uw productie: Producten voor PARTICULIEREN Product Punten Criterium Brand VIVIUM Woning, Feel at Home, Home solutions (Plus) 1 15 per zaak Auto BA Auto 2 & 3 5 per zaak BA Auto + overige waarborgen (Omnium of Special Auto, bradinaglas) 2, 3 & 4 10 per zaak Omnium toegevoegd in een bestaande BA Auto 2, 3 & 4 5 per zaak Rechtsbijstand 2 & 3 2 per zaak Bescherming van de bestuurder 2 & 3 3 per zaak Casco Transport 5 per zaak Bijstandsverzekering 1 per zaak Arbeidsongevallen Huispersoneel 1 per zaak Burgerlijke Aansprakelijkheid BA Privé-leven 1 per zaak Producten voor BEDRIJVEN Product Punten Criterium Max. aantal punten / contract Brand VIVIUM Business Property 1 per 50 euro premie 150 Buildings opgemaakt in Feel at Home/Home Solutions Plus 1 per 50 euro premie 150 Andere speciale risico s 1 per 50 euro premie 150 Technische verzekeringen 5 1 per 50 euro premie 150 Auto Auto Bedrijven 6 1 per 50 euro premie 150 Arbeidsongevallen Arbeidsongevallen / VIVIUM Business Accidents 1 per 50 euro premie 150 Burgerlijke Aansprakelijkheid BA Ondernemingen / VIVIUM Business Liability 7 1 per 50 euro premie 150 Objectieve aansprakelijkheid 1 per 50 euro premie 150 Packages Voor VIVIUM Comfort Deal en VIVIUM Business Solutions worden de punten toegekend op basis van de onderliggende producten, zoals hierboven beschreven. 1 Met uitzondering van Buildings, zie Producten voor bedrijven - 2 Toerisme & Zaken, Lichte vrachtwagens. - 3 Enkel personenwagens en transport tot 3,5 ton. - 4 Bij opzeg van de overige waarborgen worden de punten niet tegengeboekt als het BA-contract drie jaar blijft lopen. - 5 Alle Risico s Computer, Machinebreuk, Geldverzekering. - 6 Vrachtwagen, tractor, taxi, autobussen en andere voertuigen. - 7 Bij een voorlopige premie afgerekend op omzet en/of lonen, worden de punten toegekend op de jaarlijkse voorlopige premie.

7 Groei en kwaliteit van uw portefeuille Non-Life Wanneer u als professionele makelaar bovendien blijk geeft van een actief risicobeheer door de uitbouw van een gezonde portefeuille in het belang van uw klanten, dan zullen we dit extra waarderen. Bij de bepaling van de totaliteit van uw puntenaantal Non-Life wordt dan ook rekening gehouden met de groei en de kwaliteit van uw portefeuille in de vorm van een wegingsfactor volgens onderstaand schema. S/P Kwaliteitsmultiplicator & Groei geboekte premie Non-Life Beheersmultiplicator 35% x 1,2 Vanaf euro x 1,2 40% x 1,1 Vanaf tot euro x 1,1 45% x 1 Vanaf tot euro x 1 55% x 0,9 Vanaf tot euro x 0,9 60% x 0,8 Minder dan euro x 0,8 75% x 0,6 > 75% x 0,2 Indien de geboekte premie Non-Life 2014 < euro, is de kwaliteitsmultiplicator minimum 0,8. Op deze wijze geven we u ruimschoots de kans om VIVIUM op uw tempo te leren kennen zodat de service naar uw klanten er nog meer op vooruitgaat. Indien de totaalpunten Non-Life negatief zijn, is de kwaliteitsmultiplicator en de beheersmultiplicator altijd 1. De schade-premieverhouding (S/P) is gedefinieerd als de globale S/P (takken Auto, Brand, Overige (Burgerlijke aansprakelijkheid + CMR) en Arbeidsongevallen, met uitzondering van Rechtsbijstand) van de laatste 3 jaar afgetopt op euro per schadegeval. De schade-premieverhouding wordt berekend door het totaal van alle schades (betalingen + reserves) in die tak, voorgevallen in 2015, 2014 en 2013 te delen door het totaal van de verdiende premies in die tak van diezelfde jaren: (S S S 2013 ) / (P P P 2013 ). Deze berekening volgt de rekenregels zoals toegepast binnen het schaderegelingsproces van VIVIUM. Zowel de schadelast als de premies worden hierbij vastgesteld per eind december.

8 Punten per zaak Life Als professionele makelaar zorgt u er niet alleen voor dat uw klant de nodige kwalitatieve informatie over alle vormen van levensverzekeringen ontvangt, maar u zorgt eveneens voor een actieve opvolging van uw cliënteel en creëert de nodige bewustwording. Hierdoor draagt u niet alleen bij tot de werving van nieuwe klanten maar ook tot een betere kwalitatieve adviesverlening aan de bestaande klanten. VIVIUM zal u hierbij in belangrijke mate ondersteunen door het ter beschikking stellen van eenvoudige en transparante processen en procedures, waardoor de klant meteen over alle correcte informatie en documentatie beschikt. VIVIUM waardeert het resultaat van uw inspanningen door toekenning van punten op basis van uw productie: Product Punten Criterium Max. aantal punten Opmerkingen Leven Individueel Tijdelijke/Schuldsaldo/Sudden Death 1 Individuele levensverzekeringen 1 Zorg Lichamelijke ongevallen 1 per 300 euro productiepremie per 750 euro productiepremie per 50 euro premie min. productiepremie van euro 20 min. 1 punt per zaak Gewaarborgd Inkomen, Omzetverzekering en Non-Stop Plan - Constante en klimmende rente 1 - Ideaal klimmende rente 1 per 600 euro jaarpremie per 300 euro jaarrente verhogingen die het gevolg zijn van aanpassingen in het sociaal statuut RIZIV komen niet in aanmerking Employee Benefits VIVIUM Excellent Benefits, VIVIUM Team benefits en Individuele Pensioentoezegging Loontrekkenden gekoppeld aan een basisplan 1 per 750 euro productiepremie 200 ook koopsommen krijgen punten maar worden gedeeld door 10 Bonusplannen 1 per 750 euro productiepremie 200 eerste storting = productiepremie (wordt niet gedeeld door 10)

9 9 3. De vergoedingsvormen in het VIVIUM Partnership 2015 Hieronder worden de vergoedingsvormen van het VIVIUM Partnership beschreven. Enkele vormen van vergoeding voorziet VIVIUM in functie van het niveau van samenwerkingsintensiteit (zie 2.1). 3.1 Beheersvergoeding voor punten per zaak Non-Life en Life VIVIUM weet uw inspanningen naar waarde te schatten door de toekenning van een beheersvergoeding op basis van uw behaalde punten in functie van de samenwerkingsintensiteit. Per gewogen punt Non-Life 2 euro 2,5 euro 3 euro Per punt Life 1 euro 1,5 euro 2 euro 3.2 Beheersvergoeding voor gebruik V-connect Als professionele makelaar is een efficiënt beheer van uw kantoor primordiaal zodat u al uw aandacht aan uw klanten kunt besteden om een optimale en kwalitatieve dienstverlening te verzorgen. VIVIUM deelt deze bezorgdheid met u! Met V-Connect stellen wij onze makelaars een tool ter beschikking die toelaat om zoveel mogelijk processen op een directe manier (Straight Through Processing) af te handelen. Dit geldt zowel voor de opmaak van nieuwe zaken als voor het dagelijks beheer van uw portefeuille. Een optimaal gebruik van V-Connect maakt een grotere kwaliteit van dienstverlening mogelijk. VIVIUM beloont u hiervoor met een beheersvergoeding op onderstaande wijze. Gebruiksgraad van V-Connect 80% per nieuwe zaak of voorstel: 5 euro U ontvangt een vergoeding voor alle nieuwe zaken en voorstellen die u tussen 1 januari 2015 en 31 december 2015 opmaakt via V-Connect. De zaken Brand tellen alleen mee als de kapitaalsbepaling gebeurd is op basis van het rooster VIVIUM door Gudrun, door inspectie of door u als makelaar 1. De gebruiksgraad van V-Connect is voorts de verhouding tussen het aantal opgemaakte zaken via V-Connect en het aantal zaken dat u theoretisch had kunnen opmaken via V-Connect. 1 Voor zover deze bevoegdheid in uw raamcontract is opgenomen.

10 Kwaliteitsvergoeding Verzekeren houdt risico s in. We hoeven u niet te vertellen dat een gezonde spreiding van de risico s op lange termijn leidt tot de beste resultaten. In uw klantenportefeuille is dat niet anders. Een goede klantenmix vormt een drieledig voordeel. Uw klant kan er op rekenen dat hij een correcte prijs betaalt voor het risico dat hij wenst te laten verzekeren. Bovendien zal een gezond beheer bijdragen tot een goede risicobeheersing. VIVIUM zal dan ook de kwaliteit van uw klantenportefeuille waarderen en vergoeden zowel per productgroep als op de globale mix Kwaliteitsvergoeding per tak Deze vergoeding wordt berekend door de verdiende premie per tak Auto, Brand, Overige (Burgerlijke Aansprakelijkheid + CMR) en Arbeidsongevallen te vermenigvuldigen met een bepaald percentage. Dit percentage is afhankelijk van de schade-premieverhouding (S/P) op uw portefeuille in die tak in het voorbije jaar en van de grootte van uw portefeuille. De schadepremieverhouding wordt berekend door het totaal van alle schades (betalingen + reserves) in die tak, voorgevallen in 2015 te delen door het totaal van de verdiende premies in die tak in Deze berekening volgt de rekenregels zoals toegepast binnen het schaderegelingsproces van VIVIUM. Zowel de schadelast als de premies worden hierbij vastgelegd per eind december. Het percentage per tak wordt als volgt bepaald: (evenwichts% tak S/P tak) x 0,05 met een maximum van 1% 1,50% 1,75% Tak Evenwichtspercentage Auto 52% Brand 35% Overige (BA + CMR) 38% Arbeidsongevallen 75%

11 Kwaliteitsvergoeding op globale portefeuille Wanneer uw globale S/P kleiner is dan 42% of zich situeert tussen 42% en 47%, ontvangt u bovendien een percentage op de verdiende premie Non-Life in functie van uw samenwerkingsintensiteit. De globale S/P is de som van de schadelast (betalingen + reserves) van de 4 bovenvermelde takken, afkomstig van schadegevallen voorgevallen in 2015, gedeeld door de som van de verdiende premie van de 4 bovenvermelde takken voor diezelfde periode. De verdiende premie Non-Life 2015 is de som van de verdiende premie 2015 van de 4 takken afzonderlijk. Kwaliteitsvergoeding op de globale portefeuille in functie van de samenwerkingsintensiteit: < 42% 0,50% 0,75% 1,25% 42%-47% 0,25% 0,50% 0,75% 3.4 Beheersvergoeding voor het vergroten van uw portefeuille met VIVIUM Hoe intenser onze samenwerking, hoe beter u de producten en processen van de maatschappij kent. Hierdoor kunt u uw klanten een beter advies verlenen en kunt u beter beoordelen of de producten beantwoorden aan de behoeften van uw klant en hem een betere service garanderen. Door de intensere samenwerking zult u in het proces meer taken op u nemen en wordt de werklast bij de maatschappij verlicht. Indien het aantal nieuwe zaken in uw portefeuille uitbreidt in samenwerking met VIVIUM, waardeert VIVIUM dit met een extra beheersvergoeding. Als u 450 nieuwe zaken realiseert, dan ontvangt u een extra bonus van euro. Als u 350 nieuwe zaken realiseert, dan ontvangt u een extra bonus van euro. Als u 250 nieuwe zaken realiseert, dan ontvangt u een extra bonus van euro. Als u 200 nieuwe zaken realiseert, dan ontvangt u een extra bonus van euro. Vanaf 150 nieuwe zaken ontvangt u al euro. De nieuwe zaken in Life betreft het aantal nieuwe zaken gerealiseerd in adviesvergoeding Life.

12 Beheersvergoeding voor maximale samenwerkingsintensiteit Een maximale kwaliteit van dienstverlening aan uw klanten is alleen mogelijk bij de hoogste samenwerkingsintensiteit. Daarom kent VIVIUM een extra beheersvergoeding toe in functie van uw behaalde aantal punten. U ontvangt euro als u het niveau Sapphire Partner haalt en euro als u het niveau Diamond Partner haalt. 3.6 Klantervaringen delen VIVIUM nodigt graag haar partnermakelaars uit op een regionaal event waar u, naast uw contactpersonen bij VIVIUM, ook kunt netwerken met collega-makelaars. VIVIUM organiseert ook elk jaar een aantal activiteiten waaraan u op uitnodiging en in functie van uw samenwerkingsintensiteit kunt deelnemen mits, in voorkomend geval, aanvaarding van het organisatiereglement.

13 13 4. Rekenvoorbeeld uitbetaling vergoedingen De 3 vergoedingen Beheersvergoeding voor punten per zaak Non-Life en Life Beheersvergoeding gebruik V-connect Beheersvergoeding voor het vergroten van uw portefeuille met VIVIUM worden opgesplitst in een vergoeding voor productie Life en voor productie Non-Life: Beheersvergoeding op productie Life = vergoeding per punt Life + vergoeding V-Connect Life + bonusvergoeding nieuwe zaken Life (= bonus nieuwe zaken x nieuwe zaken Life / totaal aantal nieuwe zaken). De vergoeding Life is verworven voor zover u minstens 10 nieuwe zaken in adviesvergoeding realiseert en wordt uitbetaald tot maximum 5% van de gewogen rappelproductie. Beheersvergoeding op productie Non-Life = vergoeding per gewogen punt Non-Life + vergoeding V-Connect Non-Life + bonusvergoeding nieuwe zaken Non-Life (= bonus nieuwe zaken x nieuwe zaken Non-Life / totaal aantal nieuwe zaken). Een voorbeeld: Uw globale afgetopte S/P van de voorbije 3 jaar bedraagt 45% en uw kantoor kende in 2015 een netto premiegroei Non-Life van euro. U realiseert punten in Non-Life en punten in Life. U maakt 200 nieuwe zaken op via V-Connect, waarvan 50 zaken Life en 150 zaken Non-Life. Dit zijn meteen al uw zaken, dus uw gebruiksgraad is 100%. Het gewogen aantal punten Non-Life = * 1 (S/P) * 1,1 (netto groei) = Uw partnerniveau = Diamond (2.810 punten en 200 nieuwe zaken). De beheersvergoeding op productie Life is: - vergoeding per punt Life: 2 x = euro - vergoeding V-Connect Life: 50 x 5 = 250 euro - bonusvergoeding nieuwe zaken Life: x 50/200 = 375 euro Beheersvergoeding op productie Life 1 : ( ) = euro De beheersvergoeding op productie Non-Life is: - vergoeding per gewogen punt Non-Life: 3 x = euro - vergoeding V-Connect Non-Life: 150 x 5 = 750 euro - bonusvergoeding nieuwe zaken Non-Life: x 150/200 = euro Beheersvergoeding op productie Non-Life: ( ) = euro De totale beheersvergoeding op uw productie bedraagt: = euro 1 Deze vergoeding wordt enkel uitgekeerd als u minstens 10 nieuwe zaken in adviesvergoeding Life realiseert en wordt afgetopt op 5% van uw gewogen rappelproductie.

14 14 5. Definities en toekenningsmodaliteiten In Leven Individueel, alsook voor de EB-producten, ontvangt u punten per schijf productiepremie, gedefinieerd als het resultaat van premie x duur. Onder premie wordt de eerste jaarpremie verstaan, inclusief premies voor aanvullende dekkingen. De duur is de duur van de premiebetaling, met een minimum van 10 jaar en een maximum van 35 jaar. Is de duur minder dan 10 jaar, dan levert dit geen punten op. Voor koopsommen is deze duur één jaar. Voor EB-producten is de duur 10 jaar. Voor Gewaarborgd Inkomen en in de takken Brand Bedrijven en Leven Individueel, krijgt u punten voor premieverhogingen met bijvoegsel. De aftopping voor deze producten telt per beweging per jaar. Bij vernietiging of schorsing van een nieuwe zaak voor er drie volledige jaarpremies betaald zijn, worden de verworven punten in mindering gebracht. Wanneer een nieuwe zaak Bonusplan wordt vernietigd of geschorst voordat de recurrente koopsommen van de drie eerste jaren van het contract betaald zijn, worden de verworven punten in mindering gebracht. Premieverlagingen met bijvoegsel voor Gewaarborgd Inkomen en in de takken Brand Bedrijven en Leven Individueel, voor er drie volledige jaarpremies betaald zijn, worden gedeeltelijk tegen geboekt. Dit geldt niet bij overlijden van de verzekerde. Voor de individuele klassieke levensverzekeringen 1 Top-Hat Plan, Top V en Diamond Soprano worden geen nieuwe zaken meer opgemaakt. U ontvangt wel punten op verhogingen en indexaties in bestaande contracten. Dit reglement is geldig tot een niveau van punten. 1 UKZT, UKMT (6%), Jeugdplan, UKMT, Vrij Pensioen, Gemengde, Vaste Termijn, Levenslange, Tijdelijke met tegenverzekering.

15 15 Het VIVIUM Partnership 2015 heeft uitsluitend betrekking op het kalenderjaar VIVIUM behoudt zich het recht voor om voor elk kalenderjaar de toekenningsvoorwaarden en de vergoedingen van het VIVIUM Partnership te bepalen. Gelet op de geloofwaardigheid, de continuïteit en het imago van het VIVIUM Partnership, behoudt VIVIUM zich het recht voor om het Partnership en de daaraan gekoppelde vergoedingen enkel toe te kennen aan makelaars die: de deontologie en de integriteit van VIVIUM respecteren (hiervoor verwijzen we naar het integriteitsbeleid van de P&V Groep) en een portefeuille bezitten die blijk geeft van stabiliteit en deze op professionele wijze beheren en al hun contractuele verplichtingen ten opzichte van VIVIUM nakomen en zich niet in staat van faillissement of kennelijk onvermogen bevinden en geen abnormale stijging van de schade-premieverhouding in hun portefeuille vertonen en niet toe te kennen in geval van de beëindiging van de Overeenkomst tot erkenning als tussenpersoon, eerder gesloten tussen de partijen. Alle berekeningen gebeuren op basis van de door VIVIUM geregistreerde gegevens. Deze brochure kan, mits voorafgaande kennisgeving, op elk moment worden aangepast als gevolg van een nieuwe of gewijzigde regelgeving die van toepassing is op deze brochure.

16 MAATSCHAPPELIJKE ZETEL Koningsstraat Brussel tel fax ZETEL ANTWERPEN Desguinlei Antwerpen tel fax VIVIUM N.V. v.u.: VIVIUM N.V. Koningsstraat 153, 1210 Brussel N Lid van de P&V Groep Verzekeringsonderneming erkend door de NBB onder codenummer 0051 BTW BE RPR Brussel

VERZEKERINGEN VERGOEDINGEN van de meest voorkomende verzekeringsproducten voor natuurlijke en rechtspersonen van toepassing op 30/04/2014

VERZEKERINGEN VERGOEDINGEN van de meest voorkomende verzekeringsproducten voor natuurlijke en rechtspersonen van toepassing op 30/04/2014 VERZEKERINGEN VERGOEDINGEN van de meest voorkomende verzekeringsproducten voor natuurlijke en rechtspersonen van toepassing op 30/04/2014 Ons kantoor leeft bij het verstrekken van haar diensten van verzekeringsbemiddeling

Nadere informatie

Commerciële actie «Business & Modulis Easy» REGLEMENT

Commerciële actie «Business & Modulis Easy» REGLEMENT Commerciële actie «Business & Modulis Easy» REGLEMENT AG Insurance organiseert in de periode van 1 maart 2017 tot en met 30 september 2017 een commerciële actie, waarin de productie Business BOAR van de

Nadere informatie

VIVIUM Omzetverzekering

VIVIUM Omzetverzekering VIVIUM Omzetverzekering Uw zaak blijft zijn omzet halen, ook als u buiten strijd bent Maandelijkse uitkering tijdens arbeidsongeschiktheid Tot 60% van uw omzet gegarandeerd Mogelijkheid tot integrale uitbetaling

Nadere informatie

VIVIUM Non-Stop Plan. Verzeker het voortbestaan van uw zaak

VIVIUM Non-Stop Plan. Verzeker het voortbestaan van uw zaak VIVIUM Non-Stop Plan Verzeker het voortbestaan van uw zaak Maandelijkse uitkering tijdens arbeidsongeschiktheid Tot 80% van uw bedrijfskosten betaald door VIVIUM Hét redmiddel voor uw onderneming tijdens

Nadere informatie

Laat uw zaak niet ten onder gaan aan ziekte of ongeval

Laat uw zaak niet ten onder gaan aan ziekte of ongeval Zeker van elkaar. Laat uw zaak niet ten onder gaan aan ziekte of ongeval p.2 Inleiding p.2 Uitkering ontoereikend p.3 De oplossingen van VIVIUM p.4 Nog meer voordelen van VIVIUM p.5 Besluit Laat uw zaak

Nadere informatie

VIVIUM Comfort Deal het verzekeringspakket voor Particulieren

VIVIUM Comfort Deal het verzekeringspakket voor Particulieren VIVIUM Comfort Deal het verzekeringspakket voor Particulieren VRAAG en ANTWOORD 1 ONDERSCHRIJVING ------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

TopPerformance Plan Beloon uw medewerkers optimaal door minder belastingen te betalen.

TopPerformance Plan Beloon uw medewerkers optimaal door minder belastingen te betalen. TopPerformance Plan Beloon uw medewerkers optimaal door minder belastingen te betalen. Voor elke bonus die u aan uw medewerkers geeft, betaalt u het drievoudige. Vindt u dat normaal? Om de groei en de

Nadere informatie

Belangenconflictenbeleid Studiebureel JPL NV

Belangenconflictenbeleid Studiebureel JPL NV Kredietunie.be Studiebureel JPL nv Belangenconflictenbeleid Studiebureel JPL NV 1. Studiebureel Jpl nv Maatschappelijke zetel : Weg Naar As 138 b11 3600 Genk Telefoon : 089/35 65 21 Fax : 089/36 37 35

Nadere informatie

VIVIUM Gewaarborgd Inkomen

VIVIUM Gewaarborgd Inkomen VIVIUM Gewaarborgd Inkomen Uw inkomen verzekerd, wat er ook gebeurt Gegarandeerd inkomen bij ziekte of ongeval Tot 80% van uw huidig loon U kiest de waarborgen Weet u hoeveel u van de sociale zekerheid

Nadere informatie

VIVIUM Langetermijnsparen

VIVIUM Langetermijnsparen VIVIUM Langetermijnsparen Sparen voor de toekomst met fiscale korting Gewaarborgd rendement Jaarlijkse winstdeelname Fiscaal voordeel Financiële zekerheid voor uw nabestaanden Moet u straks rondkomen met

Nadere informatie

Vergoedingen Leven 2014

Vergoedingen Leven 2014 Vergoedingen Leven 2014 2 Partnership 2014 Inhoud Incassocommissie Rappelcommissie 4 5 6 De berekening van de rappelcommissie 8 Overlijden 10 Recuperatie Portefeuillecommissie Bijzondere modaliteiten 13

Nadere informatie

ACTIE GEZIN. tot en met 31/12/2014* Bescherm uw gezin en krijg tot. 2 jaar aan halve prijs! Familiale. Rechtsbijstand Privéleven*

ACTIE GEZIN. tot en met 31/12/2014* Bescherm uw gezin en krijg tot. 2 jaar aan halve prijs! Familiale. Rechtsbijstand Privéleven* ACTIE GEZIN tot en met 31/12/2014* Bescherm uw gezin en krijg tot 2 jaar aan halve prijs! Top + Familiale Rechtsbijstand Privéleven* 2 jaar aan halve prijs! Top + Familiale Rechtsbijstand Privéleven* Onderschrijf

Nadere informatie

Uw groepsverzekering. Een toelichting bij uw premieafrekening 530-01

Uw groepsverzekering. Een toelichting bij uw premieafrekening 530-01 Uw groepsverzekering Een toelichting bij uw premieafrekening Sinds 23 oktober wordt uw groepsverzekering beheerd in een nieuw informaticasysteem. Binnenkort ontvangt u uw eerste premieafrekening in de

Nadere informatie

JEUGDPLAN Capi Type levensverzekering. Raadpleeg ook de afzonderlijke informatiefiche van het gekozen fonds. Waarborgen

JEUGDPLAN Capi Type levensverzekering. Raadpleeg ook de afzonderlijke informatiefiche van het gekozen fonds. Waarborgen JEUGDPLAN Capi 23 1 Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet op de premies gestort in het tak 21-gedeelte van het contract (Tak 21). De winstdeelname wordt gestort in het tak

Nadere informatie

Capiplan. Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21 Waarborgen

Capiplan. Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21 Waarborgen Capiplan Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21 Waarborgen - In geval van leven van de verzekerde op de einddatum van het contract waarborgt het contract de betaling van de totale

Nadere informatie

U hebt de laagste Bonus-Malus? Ontdek uw exclusieve voordelen voor het leven!

U hebt de laagste Bonus-Malus? Ontdek uw exclusieve voordelen voor het leven! U hebt de laagste Bonus-Malus? Ontdek uw exclusieve voordelen voor het leven! U rijdt al jaren zonder ongeval in fout? U hebt een verantwoordelijke rijstijl? Kortom u bent een goede bestuurder? Dan doen

Nadere informatie

JEUGDPLAN Capi 23 1. Type levensverzekering. Raadpleeg ook de afzonderlijke informatiefiche van het gekozen fonds. Waarborgen

JEUGDPLAN Capi 23 1. Type levensverzekering. Raadpleeg ook de afzonderlijke informatiefiche van het gekozen fonds. Waarborgen JEUGDPLAN Capi 23 1 Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet op de premies gestort in het tak 21-gedeelte van het contract (Tak 21). De winstdeelname wordt gestort in het tak

Nadere informatie

VIVIUM Langetermijnsparen

VIVIUM Langetermijnsparen VIVIUM Langetermijnsparen Sparen voor de toekomst met fiscale korting Gewaarborgd rendement Jaarlijkse winstdeelname Fiscaal voordeel Financiële zekerheid voor uw nabestaanden Moet u straks rondkomen met

Nadere informatie

Overzicht taksen, bijdragen en vergoedingen d.d. 14.11.2014. van. [Naam kantoor] [FSMA-nummer]

Overzicht taksen, bijdragen en vergoedingen d.d. 14.11.2014. van. [Naam kantoor] [FSMA-nummer] DIT DIENT OP BASIS VAN HET KANTOOR TE WORDEN UITGEWERKT BZB heeft een model uitgewerkt waarmee u aan de verplichte transparantie van commissielonen kunt voldoen. Dit model werd nu uitgebreid met een overzicht

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan Managed Funds Balanced Fund 1

Top-Hat Plus Plan Managed Funds Balanced Fund 1 Top-Hat Plus Plan Managed Funds Balanced Fund 1 INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING (tak 23) Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Er kunnen

Nadere informatie

Financiële Informatiefiche voor fiscale levensverzekering

Financiële Informatiefiche voor fiscale levensverzekering Financiële Informatiefiche voor fiscale levensverzekering Geldig vanaf 6/2/2015 DL Strategy Type Levensverzekering Levensverzekering met intrestvoet gewaarborgd door de verzekeringsmaatschappij (Tak 21).

Nadere informatie

BIJVOEGSEL AAN DE BEMIDDELINGSOVEREENKOMST VOOR VERZEKERINGSTUSSENPERSONEN BAREMA VAN DE COMMISSIELONEN VOOR BEMIDDELAARS

BIJVOEGSEL AAN DE BEMIDDELINGSOVEREENKOMST VOOR VERZEKERINGSTUSSENPERSONEN BAREMA VAN DE COMMISSIELONEN VOOR BEMIDDELAARS BIJVOEGSEL AAN DE BEMIDDELINGSOVEREENKOMST VOOR VERZEKERINGSTUSSENPERSONEN A BAREMA VAN DE COMMISSIELONEN VOOR BEMIDDELAARS I. COMMISSIE NIET-LEVEN II. COMMISSIE LEVEN I. COMMISSIE NIET-LEVEN Commissieloon

Nadere informatie

1160/K PERSOONLIJK en VERTROUWELIJK

1160/K PERSOONLIJK en VERTROUWELIJK 1160/K040242 PERSOONLIJK en VERTROUWELIJK AANVULLEND SECTORAAL PENSIOENSTELSEL VAN HET PARITAIR COMITE VOOR DE BEDIENDEN UIT DE INTERNATIONALE HANDEL, HET VERVOER EN DE LOGISTIEK exemplaar aangeslotene

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan Capiplan of Capi 23 1

Top-Hat Plus Plan Capiplan of Capi 23 1 Top-Hat Plus Plan Capiplan of Capi 23 1 INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING (tak 21) Type levensverzekering Capiplan Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet op de premies gestort in het tak 21-gedeelte

Nadere informatie

Cijfers. Evolutie leden-verzekerden (sociëtarissen) 2009 30.754 2007 21.486 2002 11.873 2011 36.949 2003 13.309 2004 14.030 2008 24.407 2005 15.

Cijfers. Evolutie leden-verzekerden (sociëtarissen) 2009 30.754 2007 21.486 2002 11.873 2011 36.949 2003 13.309 2004 14.030 2008 24.407 2005 15. Cijfers Evolutie leden-verzekerden (sociëtarissen) 4 35 3 25 2 15 1 5 22 11.873 23 13.39 24 14.3 25 15.712 19.727 27 21.486 28 24.47 29 3.754 21 34.726 211 36.949 38.763 Evolutie verzekeringscontracten

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan. Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21. Waarborgen

Top-Hat Plus Plan. Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21. Waarborgen Top-Hat Plus Plan Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21. Waarborgen - In geval van leven van de verzekerde op de einddatum van het contract waarborgt het contract de betaling van

Nadere informatie

VIVIUM BUSINESS SOLUTIONS PROJECT

VIVIUM BUSINESS SOLUTIONS PROJECT PRODUCENT Van Eynde N.Zakenkantoor (DX 91304 KIM) Dorpsstraat, 45 (999/031000) 9130 KIELDRECHT TEL.: 03/773.37.30 FAX.: 03/773.40.14 NICO@NVE.BE VERZEKERINGNEMER Mevrouw PICAVET Melissa Paardenkerkhofstraat,

Nadere informatie

Financiële Informatiefiche voor fiscale levensverzekering

Financiële Informatiefiche voor fiscale levensverzekering Financiële Informatiefiche voor fiscale levensverzekering Geldig vanaf 15/4/2016 DL Strategy Type Levensverzekering Levensverzekering met intrestvoet gewaarborgd door de verzekeringsmaatschappij (Tak 21).

Nadere informatie

Meer info? Contacteer ons Service Center Employee Benefits op bovenvermeld nummer of via e-mail.

Meer info? Contacteer ons Service Center Employee Benefits op bovenvermeld nummer of via e-mail. Briefwisseling richten aan HP Persoonlijk en Vertrouwelijk Voor meer informatie Service Center Employee Benefits Tel... - Fax. @vivium.be Onze referentie 530- Uw referentie Betreft:

Nadere informatie

VIVIUM Auto. Zorgeloos op weg met de 5 sterren autoverzekering. De autoverzekering die u een échte oplossing biedt bij een ongeval.

VIVIUM Auto. Zorgeloos op weg met de 5 sterren autoverzekering. De autoverzekering die u een échte oplossing biedt bij een ongeval. VIVIUM Auto Zorgeloos op weg met de 5 sterren autoverzekering De autoverzekering die u een échte oplossing biedt bij een ongeval. 1. U kunt met een gerust hart uw wagen toevertrouwen aan een specialist

Nadere informatie

Reglement van de DVV Stars (versie 01/08/2013)

Reglement van de DVV Stars (versie 01/08/2013) Reglement van de DVV Stars (versie 01/08/2013) Inhoud Deel 1: Hoe DVV Stars sparen?... 2 Hoofdstuk 1: Hoe DVV Stars sparen in uw autopolis?... 2 Art. 1.1.1. Op welke voertuigen kunt u DVV Stars sparen?...

Nadere informatie

4. Uw extra troef: Turbo Bonus, in een hogere versnelling naar de laagste bonusmalusgraad! Bonus-Malus -2 uniek en voor het leven!

4. Uw extra troef: Turbo Bonus, in een hogere versnelling naar de laagste bonusmalusgraad! Bonus-Malus -2 uniek en voor het leven! 4. Uw extra troef: Turbo Bonus, in een hogere versnelling naar de laagste bonusmalusgraad! Met Turbo Bonus tellen ongevallen van meer dan 5 jaar geleden niet meer mee voor de berekening van de bonus-malusgraad.

Nadere informatie

U hebt de laagste Bonus-Malus? Ontdek uw exclusieve voordelen voor het leven!

U hebt de laagste Bonus-Malus? Ontdek uw exclusieve voordelen voor het leven! U hebt de laagste Bonus-Malus? Ontdek uw exclusieve voordelen voor het leven! U rijdt al jaren zonder ongeval in fout? U hebt een verantwoordelijke rijstijl? Kortom u bent een goede bestuurder? Dan doen

Nadere informatie

Informatie MIFID (Twin Peaks II)

Informatie MIFID (Twin Peaks II) Informatie MIFID (Twin Peaks II) Sinds 30 april 2014 is de Mifid wetgeving, ook gekend als de Twin Peaks II regelgeving, van toepassing op de verzekeringssector in België. Deze wetgeving legt bijkomende

Nadere informatie

VIVIUM Gewaarborgd Inkomen

VIVIUM Gewaarborgd Inkomen Zelfstandigen KUNT U DOOR EEN ZIEKTE OF ONGEVAL NIET MEER WERKEN? VERZEKER UW INKOMEN, WAT ER OOK GEBEURT. VIVIUM Gewaarborgd Inkomen Gegarandeerd inkomen bij ziekte of ongeval Tot 80% van uw huidig loon

Nadere informatie

tot en met 31/08/2014 * 1 + 2 + 3 maanden gratis * 1 maand gratis BA Auto 2 maanden gratis Top Omnium of Top Occasium 3 maanden gratis Top Bijstand

tot en met 31/08/2014 * 1 + 2 + 3 maanden gratis * 1 maand gratis BA Auto 2 maanden gratis Top Omnium of Top Occasium 3 maanden gratis Top Bijstand Actie Auto tot en met 31/08/2014 * 1 + 2 + 3 maanden gratis * 1 maand gratis BA Auto 2 maanden gratis Top Omnium of Top Occasium 3 maanden gratis Top Bijstand Onderschrijf een contract BA Auto en ontvang

Nadere informatie

IS UW GEZIN VOLDOENDE BESCHERMD? VIVIUM BA Gezin. Het product De waarborgen De rechtsbijstand

IS UW GEZIN VOLDOENDE BESCHERMD? VIVIUM BA Gezin. Het product De waarborgen De rechtsbijstand IS UW GEZIN VOLDOENDE BESCHERMD? VIVIUM BA Gezin Het product De waarborgen De rechtsbijstand 2 VIVIUM BA GEZIN IJzersterke waarborgen en de meest complete dekking Uw driejarig zoontje loopt in een onbewaakt

Nadere informatie

Particulieren & Ondernemingen en Arbeidsongevallen

Particulieren & Ondernemingen en Arbeidsongevallen Samenwerkingsovereenkomst 2015 Particulieren & Ondernemingen en Arbeidsongevallen BOAR Allianz Benelu moedigt een aanhoudende samenwerking in BOAR aan, om een evenwichtige uitbouw van uw portefeuille te

Nadere informatie

Overzicht taksen, bijdragen en vergoedingen. d.d. 05.01.2015. van. PerPius bvba FSMA 106785A

Overzicht taksen, bijdragen en vergoedingen. d.d. 05.01.2015. van. PerPius bvba FSMA 106785A Overzicht taksen, bijdragen en vergoedingen d.d. 05.01.2015 van PerPius bvba FSMA 106785A 1 VERZEKERINGEN TAKSEN BIJDRAGEN VERGOEDINGEN Voor de meest voorkomende verzekeringsproducten voor natuurlijke

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan Managed Funds Dynamic Fund 1

Top-Hat Plus Plan Managed Funds Dynamic Fund 1 Top-Hat Plus Plan Managed Funds Dynamic Fund 1 INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING (tak 23) Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Er kunnen

Nadere informatie

Overzicht taksen, bijdragen en vergoedingen d.d. 09/05/2016. van. 4U2invest Bvba. Doelhofstraat Nieuwmunster FSMA: 115.

Overzicht taksen, bijdragen en vergoedingen d.d. 09/05/2016. van. 4U2invest Bvba. Doelhofstraat Nieuwmunster FSMA: 115. Overzicht taksen, bijdragen en vergoedingen d.d. 09/05/2016 van 4U2invest Bvba Doelhofstraat 22 8377 Nieuwmunster FSMA: 115.285A. BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN EN VERZEKERINGEN TAKSEN BIJDRAGEN VERGOEDINGEN

Nadere informatie

Informatie over ons kantoor

Informatie over ons kantoor Informatie over ons kantoor NV Verzekeringen P. Geeurickx & Co info@geeurickx.be Leopoldlaan 85 bus 1 9300 Aalst Tel. 053 78 74 75 Fax 053 78 73 61 e-mail : info@geeurickx.be RPR: 0422.714.221 Verzekeringsmakelaar

Nadere informatie

Autoverzekering. De polis Autoverzekering is een autoverzekering naar Belgisch recht, aangeboden door Argenta Assuranties nv.

Autoverzekering. De polis Autoverzekering is een autoverzekering naar Belgisch recht, aangeboden door Argenta Assuranties nv. Autoverzekering De polis Autoverzekering is een autoverzekering naar Belgisch recht, aangeboden door Argenta Assuranties nv. Uw appeltje voor de dorst www.argenta.be Gerust onderweg met de autoverzekering

Nadere informatie

Ons kantoor. Groep NBA verzekeringsmakelaars - handelsnaam. Feys, Renard, Bossuyt & Sinnesael NV officiële benaming Kennedypark 24/1 8500 Kortrijk

Ons kantoor. Groep NBA verzekeringsmakelaars - handelsnaam. Feys, Renard, Bossuyt & Sinnesael NV officiële benaming Kennedypark 24/1 8500 Kortrijk Ons kantoor Groep NBA verzekeringsmakelaars - handelsnaam Feys, Renard, Bossuyt & Sinnesael NV officiële benaming Kennedypark 24/1 8500 Kortrijk RPR 413645216 Telefoon: 056 231 870 Fax: 056/ 223 541 E-mail:

Nadere informatie

Verzekeringsvoorstel autodeelpolis Autopia VERZEKERINGSNEMER

Verzekeringsvoorstel autodeelpolis Autopia VERZEKERINGSNEMER Verzekeringsvoorstel autodeelpolis Autopia VERZEKERINGSNEMER Producent: Casier-Decoodt Risk & Insurance Vlootnummer: 13433 Maatschappij: Vivium Identiteit verzekeringsnemer Naam: Voornaam: Geboortedatum:

Nadere informatie

Goedeklantbonus 10 % Pack Modulis Apotheek

Goedeklantbonus 10 % Pack Modulis Apotheek Goedeklantbonus 10 % Pack Modulis Apotheek Modulis, voor een globale visie en een eenvoudiger beheer van uw verzekeringen! Goede raad geven en magistrale bereidingen maken behoort tot uw beroep. En u

Nadere informatie

Aansluitingsformulier voor de verzekering van de burgerrechtelijke beroepsaansprakelijkheid. Verzekeringsbemiddeling en distributie van verzekeringen

Aansluitingsformulier voor de verzekering van de burgerrechtelijke beroepsaansprakelijkheid. Verzekeringsbemiddeling en distributie van verzekeringen 1 Aansluitingsformulier voor de verzekering van de burgerrechtelijke beroepsaansprakelijkheid Verzekeringsbemiddeling en distributie van verzekeringen Verzekeringsmakelaars en -agenten 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

happy family klantenreglement

happy family klantenreglement happy family klantenreglement Artikel 1. Algemeen kader Happy Family is een programma dat voordelen biedt voor de leden van een gezin dat producten Auto, Woning en Privé-Leven bezit bij eenzelfde verzekeringsmakelaar

Nadere informatie

Reglement modulo 50+

Reglement modulo 50+ Reglement modulo 50+ Ethias nv rue des Croisiers 24 4000 Luik www.ethias.be info@ethias.be Verzekeringsonderneming toegelaten onder het nr. 0196 voor de beoefening van alle verzekeringstakken Niet-Leven,

Nadere informatie

financiële infofiche Flexibel VAP Saving Plan geldig op 22 mei 2017

financiële infofiche Flexibel VAP Saving Plan geldig op 22 mei 2017 Type levensverzekering Doelgroep Contracterende partijen Waarborgen Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen, met gewaarborgde intrestvoet door de verzekeringsmaatschappij. Deze levensverzekering laat

Nadere informatie

AssurMiFID-gedragsregels*

AssurMiFID-gedragsregels* Het register van de verzekeringstussenpersonen wordt bijgehouden door de FSMA, te 1000 Brussel, Congresstraat 12-14 en is terug te vinden op www.fsma.be. Voor al uw vragen en problemen kan u in eerste

Nadere informatie

VAPZ - Sociaal VAP - RIZIV

VAPZ - Sociaal VAP - RIZIV VAPZ - Sociaal VAP - RIZIV 2 VAPZ - Sociaal VAP - RIZIV Inhoud Reden bijvoegsel en invoegetreding...3 Pensioenleeftijd...3 Verdaging van de pensioenleeftijd...3 Gevolgen van de verdaging van de pensioenleeftijd...3

Nadere informatie

RECORD PREMIUM 1 1. Levensverzekering met een eenmalige premie van het type tak 21, met een gegarandeerde rentevoet op de gestorte nettopremie².

RECORD PREMIUM 1 1. Levensverzekering met een eenmalige premie van het type tak 21, met een gegarandeerde rentevoet op de gestorte nettopremie². RECORD PREMIUM 1 1 Type levensverzekering Waarborgen Levensverzekering met een eenmalige premie van het type tak 21, met een gegarandeerde rentevoet op de gestorte nettopremie². In geval van leven van

Nadere informatie

financiële infofiche Flexibel VAP Saving Plan geldig op 1 januari 2017

financiële infofiche Flexibel VAP Saving Plan geldig op 1 januari 2017 Type levensverzekering Doelgroep Contracterende partijen Waarborgen Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen, met gewaarborgde intrestvoet door de verzekeringsmaatschappij. Deze levensverzekering laat

Nadere informatie

Bent u zelfstandige met vennootschap? Gewaarborgd inkomen Kies voor financiële zekerheid, ook bij arbeidsongeschiktheid!

Bent u zelfstandige met vennootschap? Gewaarborgd inkomen Kies voor financiële zekerheid, ook bij arbeidsongeschiktheid! Bent u zelfstandige met vennootschap? Gewaarborgd inkomen Kies voor financiële zekerheid, ook bij arbeidsongeschiktheid! Niemand kan voorspellen hoe uw professionele toekomst er zal uitzien. Er zijn heel

Nadere informatie

TECHNISCHE OPLEIDING : AEDES VERZEKERINGEN

TECHNISCHE OPLEIDING : AEDES VERZEKERINGEN TECHNISCHE OPLEIDING : AEDES VERZEKERINGEN INHOUDSTAFEL 1. OPMAKEN VAN EEN OFFERTE / VOORSTEL / POLIS 2. AANVRAGEN VAN EEN UITZONDERING AUTO / MOTO 3. DOMICILIATIEBERICHTEN AANMAKEN 4. BOEKHOUDING 5. SCHADEGEVALLEN:

Nadere informatie

Het leven zit vol risico s. Speel op zeker met uw spaargeld

Het leven zit vol risico s. Speel op zeker met uw spaargeld Het leven zit vol risico s Speel op zeker met uw spaargeld Veilige en sterke prestaties voor uw spaargeld De DL Eternal en DL Eternal Alpha fondsen van DL Strategy 1 Uw spaargeld is veilig, rendabel en

Nadere informatie

MiFID Brochure. ERGO Life, merk van ERGO Insurance NV

MiFID Brochure. ERGO Life, merk van ERGO Insurance NV MiFID Brochure ERGO Life, merk van ERGO Insurance NV 30 april 2014 Uw bescherming bij het afsluiten van een verzekeringsovereenkomst conform de MIFID-gedragsregels 1. Inleiding De bescherming van afnemers

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN FIRST FISCAAL FIRST PENSIOENSPAREN

ALGEMENE VOORWAARDEN FIRST FISCAAL FIRST PENSIOENSPAREN ALGEMENE VOORWAARDEN FIRST FISCAAL FIRST PENSIOENSPAREN Inhoudstafel Blz. Artikel 1 : Definities 4 Artikel 2 : Doel van het contract - Algemene beschrijving 4 Artikel 3 : Ingangsdatum van het contract

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE

FINANCIËLE INFOFICHE FINANCIËLE INFOFICHE RENT LIFE - RENT FIX - RENT TEMPO Ethias nv Uw verzekeringsagent 2517-707 07/15 OM MEER TE WETEN OVER DE RENTEFORMULES EN VOOR EEN GRATIS OFFERTE, INFORMEER U VANAF VANDAAG: > Bezoek

Nadere informatie

Managed Funds Aggressive Fund 1

Managed Funds Aggressive Fund 1 Managed Funds Aggressive Fund 1 LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN Type levensverzekering Waarborgen Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Er kunnen

Nadere informatie

DE BELANGRIJKSTE CIJFERS VAN 2014 VOOR ZELFSTANDIGEN EN LOONTREKKENDEN

DE BELANGRIJKSTE CIJFERS VAN 2014 VOOR ZELFSTANDIGEN EN LOONTREKKENDEN DE BELANGRIJKSTE CIJFERS VAN 2014 VOOR ZELFSTANDIGEN EN LOONTREKKENDEN 1. DERDE PIJLER Pensioensparen Langetermijnsparen 950 euro/jaar 2.280 euro/jaar Beperkt tot 15% op belastbaar beroepsinkomen tot 1.900

Nadere informatie

Enkele richtlijnen bij de. onderschrijving van. Auto-contracten

Enkele richtlijnen bij de. onderschrijving van. Auto-contracten Enkele richtlijnen bij de onderschrijving van Auto-contracten 2 Enkele richtlijnen bij de onderschrijving van Auto-contracten Hoe schaalt u de risico s correct in? Onze maatschappij gelooft in de waarde

Nadere informatie

SwingRIZIV. Denk eraan om ook voor uzelf te zorgen.

SwingRIZIV. Denk eraan om ook voor uzelf te zorgen. SwingRIZIV Denk eraan om ook voor uzelf te zorgen. U bent geneesheer, tandarts, apotheker of kinesist en u geniet het RIZIV-statuut. Jaarlijks keert het RIZIV dus een bedrag uit voor de opbouw van een

Nadere informatie

Informatiebrochure voor de verzekeringsnemer

Informatiebrochure voor de verzekeringsnemer Informatiebrochure voor de verzekeringsnemer Uw bescherming wanneer u een verzekeringscontract afsluit in overeenstemming met de deontologische MiFiD-regels. Welkom bij Arces Arces is de beste verzekeringsmaatschappij

Nadere informatie

OFFERTE Aanvullend Pensioen - RIZIV

OFFERTE Aanvullend Pensioen - RIZIV Blz. 1 van 5 OFFERTE Aanvullend Pensioen - RIZIV VERZEKERINGNEMER DOKTER JONGE VERZEKERDE DOKTER JONGE Geslacht : mannelijk Geboortedatum : 01/01/1989 Leeftijd : 25 jaar en 6 maand Sociaal Statuut : zelfstandige

Nadere informatie

OFFERTE Aanvullend Pensioen - RIZIV

OFFERTE Aanvullend Pensioen - RIZIV Blz. 1 van 5 OFFERTE Aanvullend Pensioen - RIZIV VERZEKERINGNEMER DOKTER JONGE VERZEKERDE DOKTER JONGE Geslacht : mannelijk Geboortedatum : 01/01/1989 Leeftijd : 25 jaar en 6 maand Sociaal Statuut : zelfstandige

Nadere informatie

Globalia Pro. 1. De voordelen : 2. De voorwaarden : 3. De takken :

Globalia Pro. 1. De voordelen : 2. De voorwaarden : 3. De takken : 1. De voordelen : Bonus van 10% tot 15% (bij leven) op de jaarpremies Een contract - Een vervaldatum - Een premie Geen fractioneringskosten (indien domiciliëring) Geen poliskosten Uiterst voordelige tarieven

Nadere informatie

Bemiddelingsfiche voor het sparen of beleggen met een levensverzekering

Bemiddelingsfiche voor het sparen of beleggen met een levensverzekering BVBA Kantoor Decapmaker Oostlaan 18 8970 Poperinge Ondernemingsnummer: 0426.185.831 info@decapmaker.be, tel: 057/33 65 65, fax: 057/ 33 87 47, www.decapmaker.be Bankagent Crelan en Verzekeringsmakelaar

Nadere informatie

Goedeklantbonus 10 % Pack Modulis Apotheek. Specifieke waarborgen voor kerngezonde verzekeringen

Goedeklantbonus 10 % Pack Modulis Apotheek. Specifieke waarborgen voor kerngezonde verzekeringen Goedeklantbonus 10 % Pack Modulis Apotheek Specifieke waarborgen voor kerngezonde verzekeringen Modulis, voor een globale visie en een eenvoudiger beheer! Goede raad geven en magistrale bereidingen maken

Nadere informatie

DE BELANGRIJKSTE CIJFERS VAN 2016 VOOR ZELFSTANDIGEN EN LOONTREKKENDEN

DE BELANGRIJKSTE CIJFERS VAN 2016 VOOR ZELFSTANDIGEN EN LOONTREKKENDEN DE BELANGRIJKSTE CIJFERS VAN 2016 VOOR ZELFSTANDIGEN EN LOONTREKKENDEN 1. DERDE PIJLER Pensioensparen Langetermijnsparen 940 euro/jaar 2.260 euro/jaar Beperkt tot 15% op belastbaar beroepsinkomen tot 1.880

Nadere informatie

VIVIUM Auto. Het voelt goed om een keuze te hebben.

VIVIUM Auto. Het voelt goed om een keuze te hebben. VIVIUM Auto Het voelt goed om een keuze te hebben. Bij VIVIUM kiest u zelf in alle vrijheid uw bescherming bij een auto-ongeval. Zo bent u er altijd helemaal gerust in. Pieker niet over uw auto. Rijd ermee.

Nadere informatie

AssurMiFIDgedragsregels

AssurMiFIDgedragsregels AssurMiFIDgedragsregels ZAKENKANTOOR FEYTONS ZEPPEREN Zakenkantoor Feytons Zepperen Tel 011 69 89 89 Fax 011 69 89 90 Dekkenstraat 45 3800 Zepperen Sint Truiden www.feytons.be verzekeringen@feytons-zepperen.be

Nadere informatie

(Sociaal) VRIJ AANVULLEND PENSIOEN 1

(Sociaal) VRIJ AANVULLEND PENSIOEN 1 (Sociaal) VRIJ AANVULLEND PENSIOEN 1 Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet (Tak 21). Mogelijkheid om te kiezen voor een formule waarbij dit met betrekking tot de winstdeelname

Nadere informatie

Pension@work Werknemer PROFESSIONELEN

Pension@work Werknemer PROFESSIONELEN Werknemer PROFESSIONELEN Intro Een zekere toekomst dankzij uw werkgever Gefeliciteerd! Uw werkgever biedt u de groepsverzekering aan. Daarmee bouwt hij een mooi kapitaal op waarover u vrij beschikt bij

Nadere informatie

Een pensioenspaarplan op UW maat

Een pensioenspaarplan op UW maat VIVIUM Managed Funds Het product De risico s De kosten De opbrengst Een pensioenspaarplan op UW maat Denkt u aan pensioensparen, langetermijnsparen of niet-fiscaal sparen? Of aan een individuele pensioentoezegging

Nadere informatie

TARIEFFICHE LICHTE VRACHT

TARIEFFICHE LICHTE VRACHT Inhoud TARIEFFICHE LICHTE VRACHT 1. Bonus-malusschaal in burgerrechtelijke aansprakelijkheid... 1 2. Bijlage woonzones burgerrechtelijke aansprakelijkheid... 5 3. Volledige omnium met aankoopprijsgarantie...

Nadere informatie

vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen stars for life praktische gids het pensioenplan

vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen stars for life praktische gids het pensioenplan vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen stars for life praktische gids het pensioenplan inhoud : 1. iedere zelfstandige zijn VAPZ 2. het gemiddeld wettelijk pensioen van een zelfstandige 3. het VAPZ

Nadere informatie

Tijdelijk aanbod tot volledige afkoop van crest 20 contracten die vóór 31 januari 2002 werden afgesloten.

Tijdelijk aanbod tot volledige afkoop van crest 20 contracten die vóór 31 januari 2002 werden afgesloten. spaarverzekering Tijdelijk aanbod tot volledige afkoop van crest 20 contracten die vóór 31 januari 2002 werden afgesloten. Aanbod geldig van 24 augustus 2016 tot en met 21 oktober 2016. Informatiebrochure.

Nadere informatie

Gewaarborgd Inkomen Brochure

Gewaarborgd Inkomen Brochure Gewaarborgd Inkomen Brochure AMMA Verzekeringen o.v. Vereniging voor onderlinge verzekeringen met vaste en onveranderlijke bijdragen krachtens artikel 2, 2 van de wet van 25.06.1992 (B.S. 20.08.1992) toegelaten

Nadere informatie

VIVIUM Auto. Het voelt goed om een keuze te hebben. MAATSCHAPPELIJKE ZETEL Koningsstraat 153 1210 Brussel tel. +32 2 406 35 11 fax +32 2 406 35 66

VIVIUM Auto. Het voelt goed om een keuze te hebben. MAATSCHAPPELIJKE ZETEL Koningsstraat 153 1210 Brussel tel. +32 2 406 35 11 fax +32 2 406 35 66 MAATSCHAPPELIJKE ZETEL Koningsstraat 153 1210 Brussel tel. +32 2 406 35 11 fax +32 2 406 35 66 ZETEL ANTWERPEN Desguinlei 92 2018 Antwerpen tel. +32 3 244 66 88 fax +32 3 244 66 87 VIVIUM N.V. Lid van

Nadere informatie

Reglement Voorjaarsactie 2013 Start 2 Success

Reglement Voorjaarsactie 2013 Start 2 Success Algemeen Art. 1 Van 1 januari tot en met 31 maart 2013 organiseert Fidea de productieactie in het segment van Ondernemingen en in het segment van Particulieren. De bemiddelaar kan op basis van zijn gerealiseerde

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE LAR BUSINESS PRO & RETAIL

TECHNISCHE FICHE LAR BUSINESS PRO & RETAIL LAR Rechtsbijstand TECHNISCHE FICHE LAR BUSINESS PRO & RETAIL Juni 2016 Wij halen uw gelijk. DOELGROEP LAR BUSINESS Pro: Micro-, Kleine en Middelgrote Ondernemingen LAR BUSINESS Retail: Kleinhandel PRODUCTOVERZICHT

Nadere informatie

GROEPSVERZEKERING. Brochure werknemer. Pension@work. Mijn werk, mijn groepsverzekering, mijn toekomst!

GROEPSVERZEKERING. Brochure werknemer. Pension@work. Mijn werk, mijn groepsverzekering, mijn toekomst! GROEPSVERZEKERING Brochure werknemer Pension@work Mijn werk, mijn groepsverzekering, mijn toekomst! 2 Gefeliciteerd! Uw werkgever biedt u de groepsverzekering Pension@work aan. Daarmee bouwt hij voor u

Nadere informatie

bemiddelaar naam en adres (of stempel) nummer... ... CBFA-nummer... ... telefoonnummer... ... straat, huisnummer en eventueel busnummer

bemiddelaar naam en adres (of stempel) nummer... ... CBFA-nummer... ... telefoonnummer... ... straat, huisnummer en eventueel busnummer FLEXIBEL VAP SAVING exemplaar voor de maatschappij nieuwe zaak RIZIV-polis bemiddelaar naam en adres (of stempel) nummer... vervangt polis nr.... begindatum contract einddatum contract: 65 jaar CBFA-nummer...

Nadere informatie

Athora Cover Reglement Klant

Athora Cover Reglement Klant Athora Cover Reglement Klant Athora Belgium nv - Louizalaan 149-1050 Brussel - KBO - BTW-nr. (BE) 0403.262.553 - RPR Brussel - Verzekeringsonderneming toegelaten onder codenr. 0145. U kunt ons beleid met

Nadere informatie

VIP-PLAN VOOR BEDRIJFSLEIDERS EN WERKNEMERS

VIP-PLAN VOOR BEDRIJFSLEIDERS EN WERKNEMERS VIP-PLAN VOOR BEDRIJFSLEIDERS EN WERKNEMERS INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING 30.30.014/10 09/08 U bent bedrijfsleider en u wil een extra-legaal pensioenvoordeel - gefinancierd do of aan bepaalde personeelsleden.

Nadere informatie

Artikel 4: Registratie van de daden van verzekeringsbemiddeling

Artikel 4: Registratie van de daden van verzekeringsbemiddeling Gedragscode betreffende de taakverdeling tussen de verzekeringsonderneming en de verzekeringstussenpersoon in het kader van de toepassing van de MiFID-regels op de verzekeringssector Afdeling 1: Algemene

Nadere informatie

Baron Assurantiën staat bij KiFiD geregistreerd onder nummer

Baron Assurantiën staat bij KiFiD geregistreerd onder nummer ALGEMENE VOORWAARDEN Baron Assurantiën Versie 4-2018 Deze algemene voorwaarden maken onderdeel uit van de overeenkomst tussen u als klant en Baron Assurantiën als onafhankelijk tussenpersoon. Indien u

Nadere informatie

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op al uw opdrachten aan Tjepko Jansen Verzekeringen BV, waaronder in ieder geval:

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op al uw opdrachten aan Tjepko Jansen Verzekeringen BV, waaronder in ieder geval: ALGEMENE VOORWAARDEN Tjepko Jansen Verzekeringen BV Versie 2-2018 Deze algemene voorwaarden maken onderdeel uit van de overeenkomst tussen u als klant en Tjepko Jansen Verzekeringen BV als onafhankelijk

Nadere informatie

VIVIUM Top-Hat Plus Plan

VIVIUM Top-Hat Plus Plan VIVIUM Top-Hat Plus Plan Laat uw vennootschap sparen voor uw pensioen Uw vennootschap betaalt uw pensioenpremies U betaalt minder belastingen dan bij een loonsverhoging U behoudt de vrijheid om uw pensioengeld

Nadere informatie

CAPIPLAN 1. Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet (Tak 21). Waarborgen

CAPIPLAN 1. Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet (Tak 21). Waarborgen CAPIPLAN 1 Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet (Tak 21). Waarborgen Hoofdwaarborg Bij leven van de verzekerde op de einddatum: Het contract waarborgt de betaling van de

Nadere informatie

CAPI 23 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN

CAPI 23 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN CAPI 23 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet op de premies gestort in het tak 21-gedeelte van het contract (Tak

Nadere informatie

Wilt u meer informatie over deze documenten? Contacteer ons op bovenvermeld telefoonnummer of via .

Wilt u meer informatie over deze documenten? Contacteer ons op bovenvermeld telefoonnummer of via  . PERSOONLIJK EN VERTROUWELIJK In behandeling bij Telefoon Fax E-mail Onze referentie 530- Uw referentie Betreft: benefit statement bij uitdiensttreding Geachte mevrouw, heer, Naar aanleiding van de uitdiensttreding

Nadere informatie

HANDLEIDING BELONINGSREGELING LEVEN 2012. Voor het regelen van (kleine) schadegevallen JANUARI 2012 INFORMATIE VOOR HET INTERMEDIAIR

HANDLEIDING BELONINGSREGELING LEVEN 2012. Voor het regelen van (kleine) schadegevallen JANUARI 2012 INFORMATIE VOOR HET INTERMEDIAIR INFORMATIE VOOR HET INTERMEDIAIR HANDLEIDING BELONINGSREGELING LEVEN 2012 Voor het regelen van (kleine) schadegevallen JANUARI 2012 05 150 11-12 ALGEMEEN n Deze beloningsregeling maakt deel uit van de

Nadere informatie

Baloise Insurance Partnership 2015

Baloise Insurance Partnership 2015 Baloise Insurance Partnership 2015 1 2 Inhoudstafel Deel I - Basisvereisten voor een duurzame samenwerking...p. 4 Deel II - Vergoedingen Niet-Leven 2015...p. 5 Deel III - Vergoedingen Leven 2015...p. 7

Nadere informatie

CertiFlex: drie veilige en slimme spaarformules.

CertiFlex: drie veilige en slimme spaarformules. CertiFlex: drie veilige en slimme spaarformules. Uw Ethias-adviseur helpt u de formule te kiezen die het best bij u past. CERTIFLEX-8 CERTIFLEX PENSIOEN CERTIFLEX FISCAAL Integrale nv Verzekeraar Ethias

Nadere informatie

Ons kantoor. Jean Nelissen NV Laagdorp 5 3570 Alken

Ons kantoor. Jean Nelissen NV Laagdorp 5 3570 Alken Ons kantoor Jean Nelissen NV Laagdorp 5 3570 Alken RPR 0434.221.686 Telefoon: 011 590 790 Fax: 011 590 791 E-mail: info@nelissenverzekeringen.be FSMA nr: 017920A Erkend als Verzekeringsmakelaar Toezichthoudende

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Pack CarSharing

Algemene Voorwaarden. Pack CarSharing Algemene Voorwaarden Pack CarSharing 0079-8285130N-16122017 AG Insurance nv E. Jacqmainlaan 53, B-1000 Brussel RPR Brussel BTW BE 0404.494.849 www.aginsurance.be Tel. +32(0)2 664 81 11 Fax +32(0)2 664

Nadere informatie

OVERZICHT. Allianz All-In-One Pro Algemene voorwaarden AD1082NL-09/13 1

OVERZICHT. Allianz All-In-One Pro Algemene voorwaarden AD1082NL-09/13 1 OVERZICHT Artikel 1 Vooraf. blz. 2 Artikel 2 Basisvoorwaarden... blz. 2 Artikel 3 Overzicht van de verzekeringscontracten waaruit het package kan bestaan.. blz. 2 Artikel 4 Bijzonderheden van een package....

Nadere informatie