Vraag nr. 20 van 9 september 2014 van MARTINE TAELMAN. Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat - Project Terhills

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vraag nr. 20 van 9 september 2014 van MARTINE TAELMAN. Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat - Project Terhills"

Transcriptie

1 VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Vraag nr. 20 van 9 september 2014 van MARTINE TAELMAN Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat - Project Terhills Het project Terhills werd als een toeristisch project opgenomen in het uitvoeringsplan van het Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat (SALK). Het project omvat een vakantiepark, kmo s, woningen, wellness en een hotelfunctie en moet extra toeristen aantrekken en 1500 jobs verzekeren. Door de Vlaamse Regering werd bovenop de Europese ESF-middelen ten bedrage van 17,5 miljoen euro en de 49 miljoen euro van EFRO, in totaal 81 miljoen euro vrijgemaakt voor het SALK-uitvoeringsplan. Tijdens de gedachtewisseling in de commissie Economie op 18 juli 2013 werd de verdeling van deze middelen toegelicht. Ongeveer 12 miljoen euro van de uitgetrokken 81 miljoen euro gaat naar de vrijetijdseconomie en -beleving en wordt verdeeld als volgt: 4 miljoen euro voor opleiding, 1 miljoen euro voor sociale economie, 2,5 miljoen euro voor Be-Mine, 2,275 miljoen euro voor THOR, 1,925 miljoen euro voor sociale huisvesting en 0,7 miljoen euro voor Terhills. Deze 0,7 miljoen euro is specifiek voorbehouden voor het project Connecterra, gelegen in het projectgebied van Terhills, om via een wandelpad een extra natuurbeleving voor de toerist toe te voegen aan het concept. Terhills zal in grote mate met private middelen gefinancierd worden, maar ook de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) zal hierin investeren. In de nieuwe samenwerkingsovereenkomst die het Vlaamse Gewest afsloot met de LRM lezen we hierover: Via haar dochtervennootschap nv Maas Valley Develpment Company (MVDC) ontwikkelt LRM de voormalige mijnterreinen van Eisden tot een van de belangrijkste nieuwe toeristische bestemmingen in Limburg, onder de naam Terhills. Tijdens de gedachtewisseling verzekerde de minister van Toerisme dat de realiseerbaarheid van het project Terhills buiten kijf stond. Bij de presentatie van de stand van zaken in het SALK-uitvoeringsplan in de commissie Economie van 20 maart 2014 werd omtrent het project Terhills meegedeeld: - het Terhills masterplan bestaat uit verschillende componenten w.o. een vakantiepark - de toewijzing aan een exploitant is in onderzoek bij LRM. 1. Wat is de stand van zaken in de uitvoering van het SALK-project Terhills? Graag voor elke component van het Terhills-masterplan een overzicht van:

2 a) de concrete, stappen, initiatieven en acties de inmiddels al werden genomen en/of uitgevoerd; b) de betrokken partners; c) de geraamde investeringskost en de verdeling van de financiering hiervan over de diverse projectpartners; d) de eerstvolgende stappen die zullen worden gezet? 2. Werd het onderzoek naar een exploitant voor het vakantiepark inmiddels afgerond door de LRM? Werd de exploitatie van het vakantiepark al toegewezen en zo ja, aan wie? Wanneer is de start van de werken gepland? Wanneer is de oplevering gepland en wanneer neemt de exploitatie een aanvang? 3. Hoe groot is de omvang van de middelen die de dochtervennootschap van LRM, de nv Maas Valley Development Company (MVDC), thans nog ter beschikking heeft voor de ontwikkeling van de voormalige mijnterreinen van Eisden? Hoeveel van de totaal beschikbare middelen die binnen nv MVDC werden gereserveerd voor het project Terhills zijn al besteed en waaraan? Graag een overzicht. N.B. Deze vraag werd gesteld aan de ministers Weyts (vraag nr. 64) en Muyters (nr. 20).

3 PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT GECOÖRDINEERD ANTWOORD op vraag nr. 20 van 9 september 2014 van MARTINE TAELMAN 1. Voorafgaandelijk: De grondpositie van het projectgebied (circa 365ha) ligt bij de Maas Valley Development Company NV (hierna MVDC ), volle dochter van investeringsmaatschappij LRM die tevens optreedt als ontwikkelaar van de Terhills site. Update projecten: Terhills Cablepark (stad Dilsen-Stokkem): Status: In augustus 2013 werd op de grote Vulex-plas op de Terhills site een kabelinfrastructuur geopend voor het grote publiek. In augustus 2014 werd een multifunctioneel clubhuis toegevoegd aan deze nieuwe duurzame sportactiviteit. Sinds de opening mocht het park reeds meer dan bezoekers ontvangen. Modus Operandi: MVDC sloot een uitbatingsovereenkomst af met een groep jonge Limburgse ondernemers (THE bvba). Investering: circa 1M BTW ex. Subsidiering: 105K t.b.v. van permanente nutsvoorzieningen van het cablepark (MS) (via LSMmiddelen stad Dilsen-Stokkem); 111K namens de Provincie Limburg (via Provincie Limburg, sportdienst) Terhills Hotel (gemeente Maasmechelen): Status: Voor de verbouwing van het voormalige hoofdgebouw van de mijn van Eisden tot een 4* hotel met 60 kamers werden begin 2014 de loten elektriciteit, sanitaire installaties, HVAC en afwerking aan de diverse aannemers gegund. Thans lopen de werken volgens schema en zal er een opening gerealiseerd worden in Januari Modus Operandi: MVDC is eigenaar van het hotelgebouw en investeert in de verbouwingswerken. Eburon NV (Different Hotel Group) treedt op als erfpachthouder/exploitant voor een periode van 27 jaren. Investering: 7.2M BTW ex. Wellness Lemuria Dit project betreft de bouw en exploitatie van een state-of-the-art wellness complex van ca m2. Dit project is een belangrijk onderdeel van het toekomstige ontspannigsaanbod voor het Terhills National Park Resort. De realisatie hiervan is in

4 handen van Immo Moran, tevens eigenaar van de gronden waarop deze wellness zal worden gerealiseerd. Terhills Pure Shopping: Deze nieuwe winkelbestemming voorziet in 5.700m2 netto verhuurbare winkelruimte en vormt de schakel tussen de diverse deelprojecten. Vergunningentraject: - (i) Socio Economische vergunning bekomen per 26 oktober 12; - (ii) Project-MER ontheffing bekomen per 20 mei 14; - (iii) Bouwvergunning ingediend per 13 juni 14; Opening is voorzien voor medio 2016 Investering: circa 8M BTW ex. Duurzaam Wonen: Het Terhills Masterplan voorziet circa 100 duurzame woonentiteiten. De ontwikkeling van woningen werd nog niet opgestart en is voorzien voor Q Connectara: Connectera is geen dossier van LRM maar wordt uitgevoerd door RLKM. Status uitvoering FASE 1: Sanering en basisinrichting terreinen (opruimen van overtollige randinfrastructuur, draadafsluiting, sluikstort, slingervuil etc.); Wandelwegennetwerk van 24 km (met inbegrip van rolstoelpad): operationeel sinds juni 2013; Onthaalpaviljoen met terras, speeltuin en sanitair paviljoen: operationeel sinds april Reeds bezoekers sinds de opening in april 2014 (exploitatie door vzw Regionaal Landschap Kempen en Maasland); Universitair paviljoen: operationeel sinds juni 2014(exploitatie door U.Hasselt) Westelijke schachtbok: operationeel en toegankelijk tot op 12m hoogte. De betrokken partners: Regionaal Landschap Kempen en Maasland (Opdrachthouder/Projectontwikkelaar/Exploitant); Universiteit Hasselt (Wetenschappelijk Onderzoek/Exploitant Field Research Centre/Ecotron+); LRM nv (Eigenaar); Stichting van Openbaar nut Limburg Sterk Merk (Financier); Toerisme Vlaanderen (Co-financier); Interreg 4B-Programma North West Europe (Co-financier); Toerisme Limburg (Ondersteuning Marketing en Promotie); Gemeente Maasmechelen (Ondersteuning, Visievorming en Vergunningverlening); Stad Dilsen-Stokkem (Ondersteuning, Visievorming en Vergunningverlening); Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid (Adviesverlening/Conceptbewaking i.f.v. Nationaal Park); Agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse Overheid (Adviesverlening/Conceptbewaking i.f.v. kandidatuur Werelderfgoed); Ruimte Vlaanderen (Adviesverlening/Conceptbewaking i.f.v Strategisch Open Ruimte-project); Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (Wetenschapspopularisatie Ecoton+); WWF België/Vlaanderen vzw (Publiekswerking, Educatie en Sensibilisatie).

5 De geraamde investeringskost en de verdeling van de financiering hiervan over de diverse projectpartners: Fase 1 : Totale investering 4.2 M.Euro; Besteed Fase 1 op 06/2014: 3.4 M.Euro (=81%); Financiering Fase 1 : 3.4 M.Euro LSM, 0.7 M.Euro Toerisme Vlaanderen, 0.1 M.Euro Europa via Interreg 4B-NWE. De eerst volgende stappen die zullen worden gezet: Verdere afwerking FASE 1 (medio 2015) Afwerking fietslus verbinding Lanklaar-Eisden; Uitkijkpunt top terril; Belevingselementen in het bezoekersonthaal; Permanente erfgoedtentoonstelling in westelijke schachtbok. Oostelijke schachtbok: Formaliseren van eerdere afspraken over consolidatie met gemeente Maasmechelen, LRM nv en Agentschap Onroerend Erfgoed (eind 2014). Ecotron+: Aanvang bouw Ecotron+ door Universiteit Hasselt (2015). Opstart FASE 2 (2015/2016) -Tentoonstellingspaviljoen Nationaal Park/biodiversiteit 2. Na een marktbevraging tot het vinden van een exploitant en analyse van de ingediende concepten blijven er vandaag 2 kandidaten over. Momenteel wordt er een preferent tracé doorlopen met 1 kandidaat met als doel een samenwerking tot stand te laten komen. Momenteel zijn deze onderhandelingen volop lopende. Indien er binnenkort een samenwerking tot stand kan komen is een start der werken tegen Q realistisch met een opening van het park tegen Q Kapitaal MVDC: : euro volstort kapitaal inbreng van gronden Lening MVDC ter financiering Terhills Cable Park en Terhills Hotel: waarvan heden nog op te nemen:

Limburgse Reconversiemaatschappij - Acquisitiebeleid bedrijventerreinen

Limburgse Reconversiemaatschappij - Acquisitiebeleid bedrijventerreinen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 181 van LYDIA PEETERS datum: 18 december 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Limburgse Reconversiemaatschappij - Acquisitiebeleid bedrijventerreinen

Nadere informatie

Hoeveel bedragen per provincie voor 2012 en 2013 de middelen die het IWT jaarlijks aan alle steunprogramma s besteedt?

Hoeveel bedragen per provincie voor 2012 en 2013 de middelen die het IWT jaarlijks aan alle steunprogramma s besteedt? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 111 van MARTINE TAELMAN datum: 12 november 2014 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Innovatie - Decentrale spreiding De algemene uitgavenbegroting

Nadere informatie

In de beleidsnota Economie, Werk en Innovatie 2014-2019 deelt de minister met betrekking tot het SALK-rapport onder meer mee:

In de beleidsnota Economie, Werk en Innovatie 2014-2019 deelt de minister met betrekking tot het SALK-rapport onder meer mee: SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 145 van MARTINE TAELMAN datum: 24 november 2014 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Automobielindustrie Subsidiëring De automobielindustrie

Nadere informatie

1. Kan de minister een stand van zaken geven over de uitvoering van het actieplan? Welke acties zijn nog niet afgerond?

1. Kan de minister een stand van zaken geven over de uitvoering van het actieplan? Welke acties zijn nog niet afgerond? VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN GEERT BOURGEOIS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, TOERISME EN VLAAMSE RAND Vraag

Nadere informatie

nr. 455 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Ecologiepremie+ - Aanvragen 2017

nr. 455 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Ecologiepremie+ - Aanvragen 2017 SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 455 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Ecologiepremie+ - Aanvragen 2017 De Ecologiepremie+

Nadere informatie

In augustus 2013 kwam een nieuwe wijziging. Het bedrag van euro werd verhoogd tot euro.

In augustus 2013 kwam een nieuwe wijziging. Het bedrag van euro werd verhoogd tot euro. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 579 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 13 juni aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Winwinlening - Stand van zaken De winwinlening werd in 2006

Nadere informatie

Vraag nr. 14 van 28 augustus 2014 van MARINO KEULEN. Provincie Limburg - Projecten met overheidssteun

Vraag nr. 14 van 28 augustus 2014 van MARINO KEULEN. Provincie Limburg - Projecten met overheidssteun VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Vraag nr. 14 van 28 augustus 2014 van MARINO KEULEN Provincie Limburg - Projecten met overheidssteun

Nadere informatie

nr. 241 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 13 januari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Waarborgregeling - Stand van zaken

nr. 241 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 13 januari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Waarborgregeling - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 241 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 13 januari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Waarborgregeling - Stand van zaken De Waarborgregeling

Nadere informatie

Het SALK-plan: engagementen Vlaamse regering. Lieven Tack. Kabinet minister-president Bourgeois. Bilzen, 24 maart 2015

Het SALK-plan: engagementen Vlaamse regering. Lieven Tack. Kabinet minister-president Bourgeois. Bilzen, 24 maart 2015 Het SALK-plan: engagementen Vlaamse regering Lieven Tack Kabinet minister-president Bourgeois Bilzen, 24 maart 2015 1. Situering Aankondiging sluiting Ford Genk op 24 oktober 2012 Grote economische en

Nadere informatie

OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR

OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR VR 2018 2601 MED.0016/3BIS BIJLAGE OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR PERIODE: 1 JULI 2016 TOT 30 JUNI 2017 1) Vlaamse overheid: 12 beleidsdomeinen A) Kanselarij en Bestuur

Nadere informatie

Bovendien pleit Voka KvK Limburg er voor dat zo snel mogelijk gestart wordt met de opmaak van ENA 2.

Bovendien pleit Voka KvK Limburg er voor dat zo snel mogelijk gestart wordt met de opmaak van ENA 2. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 763 van LYDIA PEETERS datum: 20 juni 2016 aan JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW Economisch Netwerk Albertkanaal - Stand van zaken In een recent rapport

Nadere informatie

VR 2015 2509 DOC.0987/2BIS

VR 2015 2509 DOC.0987/2BIS VR 2015 2509 DOC.0987/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering betreffende steun aan projecten in het kader van het Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling en het Europees Sociaal Fonds DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR

OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR VR 2019 2501 MED.0026/3BIS BIJLAGE OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR PERIODE: 1 JULI 2017 TOT 30 JUNI 2018 1) Vlaamse overheid: 11 beleidsdomeinen A) Kanselarij en Bestuur

Nadere informatie

PROVINCIAAL RUIMTELIJK STRUCTUURPLAN WEST-VLAANDEREN Tweede partiële herziening

PROVINCIAAL RUIMTELIJK STRUCTUURPLAN WEST-VLAANDEREN Tweede partiële herziening PROVINCIAAL RUIMTELIJK STRUCTUURPLAN WEST-VLAANDEREN Tweede partiële herziening Voorontwerp Oktober 2018 Colofon dienst ruimtelijke planning Koning Leopold III laan 41 BE 8000 Brugge tel +32 50 40 35

Nadere informatie

WINTERBIJEENKOMST LANDSCHAPSPARK BORSELE. Diana Korteweg Maris Kenniscentrum Kusttoerisme / HZ University of Applied Sciences 28 januari 2019

WINTERBIJEENKOMST LANDSCHAPSPARK BORSELE. Diana Korteweg Maris Kenniscentrum Kusttoerisme / HZ University of Applied Sciences 28 januari 2019 WINTERBIJEENKOMST LANDSCHAPSPARK BORSELE Diana Korteweg Maris Kenniscentrum Kusttoerisme / HZ University of Applied Sciences 28 januari 2019 KENNISCENTRUM KUSTTOERISME Onderdeel van HZ University of Applied

Nadere informatie

FRIS Duurzame Energie. Trekkers: EnergyVille

FRIS Duurzame Energie. Trekkers: EnergyVille FRIS Duurzame Energie Trekkers: EnergyVille Voorstelling FRIS werkgroep Duurzame Energie Leden FRIS werkgroep Trekker Bouwstenen FRIS-cluster IncubaThor met stimuleringsprogramma KIC InnoEnergy (pre-seed)

Nadere informatie

nr. 52 van HERMAN WYNANTS datum: 16 oktober 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Bovenlokale sportinfrastructuur - Projecten

nr. 52 van HERMAN WYNANTS datum: 16 oktober 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Bovenlokale sportinfrastructuur - Projecten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 52 van HERMAN WYNANTS datum: 16 oktober 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Bovenlokale sportinfrastructuur - Projecten In het kader

Nadere informatie

Goedkeuring milieueffectrapport. Terhills vakantiepark te Dilsen-Stokkem

Goedkeuring milieueffectrapport. Terhills vakantiepark te Dilsen-Stokkem Vlaamse overheid Departement Omgeving Afdeling Gebiedsontwikkeling, Omgevingsplanning en projecten Milieueffectrapportage Koning Albert II-laan 20 bus 8 1000 Brussel T 02/553 80 79 mer@vlaanderen.be www.omgevingvlaanderen.be

Nadere informatie

nr. 178 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 14 december 2015 aan PHILIPPE MUYTERS DronePort Brustem - Opzet, financiering en objectieven

nr. 178 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 14 december 2015 aan PHILIPPE MUYTERS DronePort Brustem - Opzet, financiering en objectieven SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 178 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 14 december 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT DronePort Brustem - Opzet, financiering en objectieven

Nadere informatie

UITVOERING SALK maart Kris Peeters, Minister-President Donderdag 20 maart 2014

UITVOERING SALK maart Kris Peeters, Minister-President Donderdag 20 maart 2014 UITVOERING SALK maart 2014 Kris Peeters, Minister-President Donderdag 20 maart 2014 Inhoud 1. Van aankondiging sluiting Ford Genk tot SALK 2. Governance SALK 3. Stand van zaken na een half jaar uitvoering

Nadere informatie

OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR

OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR BIJLAGE OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR PERIODE: 1 JULI 2015 TOT 30 JUNI 2016 1) Vlaamse overheid: 12 beleidsdomeinen A) Kanselarij en Bestuur Departement Kanselarij en

Nadere informatie

Ford Genk-site klaar voor nieuwe toekomst

Ford Genk-site klaar voor nieuwe toekomst PERSBERICHT PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN ECONOMIE BRUSSEL 24 augustus 2017 Ford Genk-site klaar voor nieuwe toekomst Op 31 december 2015 werd Vlaanderen eigenaar van de terreinen van het voormalige

Nadere informatie

nr. 69 van KOEN VAN DEN HEUVEL datum: 21 november 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Vlaams Supercomputer Centrum - Stand van zaken

nr. 69 van KOEN VAN DEN HEUVEL datum: 21 november 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Vlaams Supercomputer Centrum - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 69 van KOEN VAN DEN HEUVEL datum: 21 november 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Vlaams Supercomputer Centrum - Stand van zaken Het

Nadere informatie

MEDEDELING AAN DE VLAAMSE REGERING

MEDEDELING AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT MEDEDELING AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: 9 de oproep inzake het indienen van een aanvraag tot onderhandelingen omtrent de totstandkoming van

Nadere informatie

Kredietverlening aan zelfstandigen en ondernemingen - Stand van zaken

Kredietverlening aan zelfstandigen en ondernemingen - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 751 van WILLEM-FREDERIK SCHILTZ datum: 31 augustus 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Kredietverlening aan zelfstandigen en ondernemingen

Nadere informatie

Het Participatiefonds Vlaanderen biedt vanaf 1 juli 2014 volgende kredietformules aan:

Het Participatiefonds Vlaanderen biedt vanaf 1 juli 2014 volgende kredietformules aan: SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 244 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 15 januari aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Participatiefonds Vlaanderen - Starteo ParticipatieMaatschappij

Nadere informatie

.be. Maatschappelijk project Elerweerd. Voor mens en natuur

.be. Maatschappelijk project Elerweerd. Voor mens en natuur .be R i v i er par k Maatschappelijk project Elerweerd Voor mens en natuur Is deze infobrochure ook bij u in de bus gevallen? Dan woont u in alle waarschijnlijkheid in de nabijheid van het gebied waar

Nadere informatie

1. Hoeveel bedraagt de totale beheersvergoeding die PMV ontvangt? Graag een overzicht per jaar voor de periode

1. Hoeveel bedraagt de totale beheersvergoeding die PMV ontvangt? Graag een overzicht per jaar voor de periode SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 399 van GÜLER TURAN datum: 27 februari 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Vlaams Participatiefonds - Activiteiten Ingevolge de zesde

Nadere informatie

nr. 556 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 4 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Overdrachten familiebedrijf - Stand van zaken

nr. 556 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 4 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Overdrachten familiebedrijf - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 556 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 4 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Overdrachten familiebedrijf - Stand van zaken Sinds 1 januari

Nadere informatie

1. Hoeveel aanvragen voor een zorgtraject werden in de tussentijd al door de bankensector ontvangen? Graag een overzicht per provincie.

1. Hoeveel aanvragen voor een zorgtraject werden in de tussentijd al door de bankensector ontvangen? Graag een overzicht per provincie. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 364 van MARTINE TAELMAN datum: 17 februari 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Bankenplan - Zorgtrajecten financiële moeilijkheden Op

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - ontwerp van decreet houdende de wijziging van het decreet van 30 april 2009 betreffende de organisatie

Nadere informatie

2. Kan de minister een actueel overzicht geven van de geplande plaatsing van ecorasters langs gewestwegen, met per provincie:

2. Kan de minister een actueel overzicht geven van de geplande plaatsing van ecorasters langs gewestwegen, met per provincie: SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 1139 van LYDIA PEETERS datum: 17 mei 2016 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Ontsnipperingsmaatregelen - Stand

Nadere informatie

nr. 545 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS DronePort Brustem - Stand van zaken

nr. 545 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS DronePort Brustem - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 545 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT DronePort Brustem - Stand van zaken DronePort NV is een

Nadere informatie

Steendorp, O mijn duurbre grond

Steendorp, O mijn duurbre grond Steendorp, O mijn duurbre grond Herwonnen cuestatrots Europees Landbouwfonds voor platteland investeert in zijn platteland samen met de Vlaamse overheid en het provinciebestuur Oost-Vlaanderen Project

Nadere informatie

1. Hoeveel bedroeg het budget van Screen Flanders de voorbije vijf jaar. 2. Hoeveel projecten/films konden met dit budget ge(co)financierd worden?

1. Hoeveel bedroeg het budget van Screen Flanders de voorbije vijf jaar. 2. Hoeveel projecten/films konden met dit budget ge(co)financierd worden? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 501 van AN CHRISTIAENS datum: 3 mei 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Screen Flanders - Budget Screen Flanders is een samenwerking

Nadere informatie

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE OVERHEID 7 november 2012 VLAAMSE REGERING KIEST VOOR BREED OVERLEG BIJ UITVOERING PLANNEN HAVEN VAN ANTWERPEN

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE OVERHEID 7 november 2012 VLAAMSE REGERING KIEST VOOR BREED OVERLEG BIJ UITVOERING PLANNEN HAVEN VAN ANTWERPEN PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE OVERHEID 7 november 2012 VLAAMSE REGERING KIEST VOOR BREED OVERLEG BIJ UITVOERING PLANNEN HAVEN VAN ANTWERPEN Centraal Netwerk geïnstalleerd Vandaag werd in Antwerpen het

Nadere informatie

Gedachtewisseling alternatieve financiering. Vlaams Parlement Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken donderdag 14 maart 2013

Gedachtewisseling alternatieve financiering. Vlaams Parlement Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken donderdag 14 maart 2013 Gedachtewisseling alternatieve financiering Vlaams Parlement Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken donderdag 14 maart 2013 1 Inleiding Fiche 6 missing links (VIA-Invest) Fiche 7a stelplaatsen De

Nadere informatie

Centrumontwikkeling. 11 strategische projectgebieden

Centrumontwikkeling. 11 strategische projectgebieden Centrumontwikkeling 11 strategische projectgebieden 1 Bogaersveld Ruimtelijke Uitvoeringsplan Toegangswegenis, parking en omgevingsaanleg Scholencampus met sportinfrastructuur Gepland periode 2018 2019

Nadere informatie

Beringen. Stadsontwikkeling, van stedelijkheid naar stad

Beringen. Stadsontwikkeling, van stedelijkheid naar stad Beringen Stadsontwikkeling, van stedelijkheid naar stad Masterplan Beringen centrum In 2009 werd beslist een masterplan op te maken om te komen tot een samenhangende ruimtelijke ontwikkelingsvisie voor

Nadere informatie

Prioriteit 2. Versterken van het concurrentievermogen van kmo s. Oproep FICHE

Prioriteit 2. Versterken van het concurrentievermogen van kmo s. Oproep FICHE ESIF Doelstelling Investeren in groei en werkgelegenheid Operationeel programma EFRO Vlaanderen 2014 2020 Prioriteit 2. Versterken van het concurrentievermogen van kmo s Oproep FICHE Specifieke doelstelling

Nadere informatie

pagina 1 van 6 Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de geografische indeling van watersystemen en de organisatie van het integraal waterbeleid in uitvoering van Titel I van het decreet van 18 juli

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 21 december 2001 houdende

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet houdende wijziging van diverse decreten met betrekking tot het economisch, wetenschapsen innovatiebeleid

Voorontwerp van decreet houdende wijziging van diverse decreten met betrekking tot het economisch, wetenschapsen innovatiebeleid Voorontwerp van decreet houdende wijziging van diverse decreten met betrekking tot het economisch, wetenschapsen innovatiebeleid DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Werk, Economie,

Nadere informatie

Experimenteel reglement: Innovatieve partnerprojecten

Experimenteel reglement: Innovatieve partnerprojecten Experimenteel reglement: Innovatieve partnerprojecten I. SITUERING Op 14 juli 2017 heeft de Vlaamse minister bevoegd voor Cultuur zijn conceptnota Een langetermijnvisie voor aanvullende financiering en

Nadere informatie

Kandidatuurstelling "Gratis begeleidingstraject naar een innovatief en duurzaam bedrijfsmodel met de Resilience Design Methode" Naam onderneming:..

Kandidatuurstelling Gratis begeleidingstraject naar een innovatief en duurzaam bedrijfsmodel met de Resilience Design Methode Naam onderneming:.. Formulier begeleiding Resilience Design Kandidatuurstelling "Gratis begeleidingstraject naar een innovatief en duurzaam bedrijfsmodel met de Resilience Design Methode" Naam onderneming:.. Vak voorbehouden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 mei 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 10/1 Europa. Beheers- en uitvoeringsovereenkomst Samenwerkingsprogramma

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET. houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2008 TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING

ONTWERP VAN DECREET. houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2008 TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zit ting 2007-2008 14 mei 2008 ONTWERP VAN DECREET houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2008 TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zie: 1608 (2007-2008) Nr. 1:

Nadere informatie

Reconversie Vilvoorde Machelen

Reconversie Vilvoorde Machelen Reconversie Vilvoorde Machelen SITUERING 250 hectare verouderde en vervuilde industriegronden, gelegen tussen Zeekanaal, Vilvoorde, Woluwelaan R22 en grens Brussel Initiatieven vanuit de overheid in het

Nadere informatie

Zowel Gigarant als Waarborgbeheer NV behoren tot de consolidatieperimeter van de Vlaamse overheid.

Zowel Gigarant als Waarborgbeheer NV behoren tot de consolidatieperimeter van de Vlaamse overheid. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 683 van WILLEM-FREDERIK SCHILTZ datum: 25 juni 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Gigarant en Waarborgbeheer - Waarborgen De Vlaamse

Nadere informatie

Bewonersvergadering : Parking C. versie 1.0

Bewonersvergadering : Parking C. versie 1.0 Bewonersvergadering : Parking C versie 1.0 Agenda Verwelkoming Planningscontext (GRS, VSGB) Lopende initiatieven Neo Project Voetbalstadion Historiek in gemeenteraad Vragen en antwoorden 2 Agenda Verwelkoming

Nadere informatie

VR DOC.1027/2

VR DOC.1027/2 VR 2015 0910 DOC.1027/2 Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het subsidiëren van operationele groepen inzake het Europees Partnerschap voor Innovatie - netwerk voor de productiviteit en duurzaamheid

Nadere informatie

Te Huur Unieke Restaurantlocatie aan de duinrand van Egmond-Binnen

Te Huur Unieke Restaurantlocatie aan de duinrand van Egmond-Binnen Te Huur Unieke Restaurantlocatie aan de duinrand van Egmond-Binnen Vrijblijvende Projectinformatie Horeca object met bedrijfswoning te huur aangeboden Sint Adelbertusweg 31 1935 EM, Egmond-Binnen (Gemeente

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting [Voorontwerp van] decreet houdende wijziging van het decreet van 21 december 2001 houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2002 en het decreet van 30 april 2009 betreffende de organisatie en

Nadere informatie

IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Adres: Schuttershofstraat LANAKEN België IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED

IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Adres: Schuttershofstraat LANAKEN België IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED EURINVESCO BVBA Schuttershofstraat 19 3620 LANAKEN België uw kenmerk ons kenmerk e-mail datum Sint-Truidersteenweg 30 4840/TW notarisinfo@hasselt.be 14-6-2018 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER : EURINVESCO

Nadere informatie

nr. 631 van DANIËLLE VANWESENBEECK datum: 6 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Springplank naar zelfstandige - Resultaten

nr. 631 van DANIËLLE VANWESENBEECK datum: 6 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Springplank naar zelfstandige - Resultaten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 631 van DANIËLLE VANWESENBEECK datum: 6 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Springplank naar zelfstandige - Resultaten Sinds 1

Nadere informatie

Aanvraag van een subsidie voor Oost- Vlaamse bovenlokale sportondersteuning

Aanvraag van een subsidie voor Oost- Vlaamse bovenlokale sportondersteuning Pagina 1 van 6 Aanvraag van een subsidie voor Oost- Vlaamse bovenlokale sportondersteuning Provincie Oost-Vlaanderen directie Sport en Recreatiedomeinen dienst Sport Gouvernementstraat 1-9000 Gent tel.

Nadere informatie

Omgeving - Omgevingsvergunningen

Omgeving - Omgevingsvergunningen Omgeving - Omgevingsvergunningen RZK NV Thonissenlaan 96 3500 HASSELT België uw kenmerk ons kenmerk e-mail datum Runkstersteenweg 204 5487/TW notarisinfo@hasselt.be 7-9-2018 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER

Nadere informatie

Omgeving - Omgevingsvergunningen

Omgeving - Omgevingsvergunningen Omgeving - Omgevingsvergunningen RZK NV Thonissenlaan 96 3500 HASSELT België uw kenmerk ons kenmerk e-mail datum Wo Kozenstraat 44 Stevoort 6605/AC notarisinfo@hasselt.be 21-1-2019 IDENTIFICATIE VAN DE

Nadere informatie

GENK-ZUID: GROEPSAANKOOP PV- PANELEN

GENK-ZUID: GROEPSAANKOOP PV- PANELEN GENK-ZUID: GROEPSAANKOOP PV- PANELEN PROJECT HERNIEUWBARE ENERGIE GENK-ZUID Aanleiding Probleemstelling: Negatief imago Hoge energieprijzen CO₂ uitstoot: maatschappelijke verantwoordelijkheid Bedrijventerrein

Nadere informatie

nr. 508 van GRETE REMEN datum: 13 april 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Project Maak werk van je zaak - Stand van zaken

nr. 508 van GRETE REMEN datum: 13 april 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Project Maak werk van je zaak - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 508 van GRETE REMEN datum: 13 april 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Project Maak werk van je zaak - Stand van zaken Syntra, VDAB

Nadere informatie

nr. 183 van EMMILY TALPE datum: 22 december 2015 aan PHILIPPE MUYTERS WIJ!-trajecten - Resultaten eerste oproep

nr. 183 van EMMILY TALPE datum: 22 december 2015 aan PHILIPPE MUYTERS WIJ!-trajecten - Resultaten eerste oproep SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 183 van EMMILY TALPE datum: 22 december 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT WIJ!-trajecten - Resultaten eerste oproep De werkinlevingsovereenkomsten

Nadere informatie

Dat is de klassieke theorie waarbij eigen middelen en financiële steun van de familie bij de start van een onderneming, de doorslag geven.

Dat is de klassieke theorie waarbij eigen middelen en financiële steun van de familie bij de start van een onderneming, de doorslag geven. TOESPRAAK DOOR KRIS PEETERS VLAAMS MINISTER-PRESIDENT EN VLAAMS MINISTER VAN ECONOMIE, BUITENLANDS BELEID, LANDBOUW EN PLATTELANDSBELEID Infosessie Crowdfunding 14 november 2013 Dames en heren, Totnogtoe

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 21 december 2001 houdende

Nadere informatie

1. Hoeveel van de projecten die werden goedgekeurd werden inmiddels uitgevoerd?

1. Hoeveel van de projecten die werden goedgekeurd werden inmiddels uitgevoerd? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 67 van JORIS POSCHET datum: 23 oktober 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Bovenlokale sportinfrastructuur - Evaluatie Het wegwerken

Nadere informatie

Een blik op de ruimtelijke planning in Vlaanderen

Een blik op de ruimtelijke planning in Vlaanderen Een blik op de ruimtelijke planning in Vlaanderen Departement Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed Afdeling ruimtelijke planning Een blik op de ruimtelijke planning in Vlaanderen 1. Krijtlijnen

Nadere informatie

Belgisch Staatsblad dd MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD

Belgisch Staatsblad dd MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 64616 MONITEUR BELGE 14.06.2017 BELGISCH STAATSBLAD VLAAMSE OVERHEID [C 2017/12585] Publicatie van de projectgebieden van de volledig verklaarde aanvraagdossiers in het kader van de «Oproep inzake het

Nadere informatie

VLAAMS AI-BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN: SITUERING. Johan Hanssens, Secretaris-generaal Departement EWI Vlaams Parlement, 22 mei 2019

VLAAMS AI-BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN: SITUERING. Johan Hanssens, Secretaris-generaal Departement EWI Vlaams Parlement, 22 mei 2019 VLAAMS AI-BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN: SITUERING Johan Hanssens, Secretaris-generaal Departement EWI Vlaams Parlement, 22 mei 2019 Nog 1 week campagne Huidige Vlaamse Regering Nieuwe Vlaamse Regering.? Maar

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN Werk, Economie, Innovatie en Sport NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van decreet houdende wijziging van diverse decreten met betrekking tot het economisch-, wetenschaps-

Nadere informatie

Sinds 1 januari 2014 is het Vlaamse Gewest bevoegd voor de dienstencheques aangekocht in Vlaanderen.

Sinds 1 januari 2014 is het Vlaamse Gewest bevoegd voor de dienstencheques aangekocht in Vlaanderen. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 636 van GRIET COPPÉ datum: 5 juli 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Dienstencheques - Profiel gebruikers Sinds 1 januari 2014 is het

Nadere informatie

a) Hoeveel aanvraagdossiers werden in de periode 2009-2014 jaarlijks ingediend voor de Innovatiemezzanine? Over hoeveel ondernemingen gaat het?

a) Hoeveel aanvraagdossiers werden in de periode 2009-2014 jaarlijks ingediend voor de Innovatiemezzanine? Over hoeveel ondernemingen gaat het? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 702 van WILLEM-FREDERIK SCHILTZ datum: 7 juli 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Participatiemaatschappij Vlaanderen - Innovatiemezzanine

Nadere informatie

VR DOC.0658/1

VR DOC.0658/1 VR 2019 0305 DOC.0658/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Beslissing van de Vlaamse Regering houdende de lancering van de Werkbaarheidscheque

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - voorontwerp van decreet betreffende de maatregelen ten gunste van de tewerkstelling van jongeren in de

Nadere informatie

De aanvrager van de renovatiepremie moet voldoen aan een aantal voorwaarden m.b.t.: - inkomen; - woning; - eigendom; - facturen; - aantal aanvragen.

De aanvrager van de renovatiepremie moet voldoen aan een aantal voorwaarden m.b.t.: - inkomen; - woning; - eigendom; - facturen; - aantal aanvragen. VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING Vraag

Nadere informatie

Waterdunen. Nota Ruimte budget 18 miljoen euro. Planoppervlak 350 hectare

Waterdunen. Nota Ruimte budget 18 miljoen euro. Planoppervlak 350 hectare Waterdunen Nota Ruimte budget 18 miljoen euro Planoppervlak 350 hectare Trekker Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer Stabiele kust, stevige economie De Zeeuwse kust biedt

Nadere informatie

VR DOC.0988/2

VR DOC.0988/2 VR 2019 0207 DOC.0988/2 VR 2019 0207 DOC.0988/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 25 juli 2014 tot bepaling van de bevoegdheden van de leden van

Nadere informatie

nr. 527 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 mei 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Kmo-groeisubsidie - Aanvragen

nr. 527 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 mei 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Kmo-groeisubsidie - Aanvragen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 527 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 mei 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Kmo-groeisubsidie - Aanvragen De kmo-groeisubsidie is

Nadere informatie

Project Eiland Zwijnaarde Infovergadering infrastructuur. Merelbeke, 09/02/2015

Project Eiland Zwijnaarde Infovergadering infrastructuur. Merelbeke, 09/02/2015 Project Eiland Zwijnaarde Infovergadering infrastructuur Merelbeke, 09/02/2015 Panel Mathias De Clercq, eerste schepen Stad Gent; en voorzitter Raad van Bestuur nv Eiland Zwijnaarde Michel Deveen, Waterwegen

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Maasmechelen

Uw gemeente in cijfers: Maasmechelen Inleiding Maasmechelen : Maasmechelen is een gemeente in de provincie Limburg en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn As, Dilsen-Stokkem, Genk, Lanaken en Zutendaal. Maasmechelen heeft

Nadere informatie

VLAAMSE OVERHEID. Economie, Wetenschap en Innovatie

VLAAMSE OVERHEID. Economie, Wetenschap en Innovatie 104400 MONITEUR BELGE 30.11.2017 BELGISCH STAATSBLAD VLAAMSE OVERHEID Economie, Wetenschap en Innovatie [C 2017/31656] Publicatie van de projectgebieden van de volledig verklaarde aanvraagdossiers in het

Nadere informatie

Foto grote zaal MG The National

Foto grote zaal MG The National Foto grote zaal MG The National Muziekgebouw 2025 Toekomstplan doel: inhoudelijk innovatief, leidend en financieel gezond Muziekgebouw Eindhoven Eindhoven Brainport moet groeien om maatschappelijke en

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 16 maart 2012 betreffende het economisch ondersteuningsbeleid, artikel 37;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 16 maart 2012 betreffende het economisch ondersteuningsbeleid, artikel 37; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de regeling van subsidies aan ondernemingen voor uitgaven ter bevordering van ecologisch en veilig goederenvervoer DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE 51173 VLAAMSE OVERHEID N. 2006 3893 [C 2006/36477] 20 JULI 2006. Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de besluiten van de Vlaamse Regering die inhoudelijk betrekking hebben op de werking van

Nadere informatie

nr. 107 van BERT MOYAERS datum: 15 november 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Afslanking provincies - Bevoegdheid Sport

nr. 107 van BERT MOYAERS datum: 15 november 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Afslanking provincies - Bevoegdheid Sport SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 107 van BERT MOYAERS datum: 15 november 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Afslanking provincies - Bevoegdheid Sport Na een jarenlange

Nadere informatie

Luchthaven Antwerpen - Reactie van CEO op het dossier van het burgerplatform Vliegerplein

Luchthaven Antwerpen - Reactie van CEO op het dossier van het burgerplatform Vliegerplein SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 1580 van INGRID PIRA datum: 12 juli 2017 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Luchthaven Antwerpen - Reactie van

Nadere informatie

nr. 125 van GRETE REMEN datum: 18 november 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Ex-Fordwerknemers - Outplacement

nr. 125 van GRETE REMEN datum: 18 november 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Ex-Fordwerknemers - Outplacement SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 125 van GRETE REMEN datum: 18 november 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Ex-Fordwerknemers - Outplacement Met de sluiting van Ford

Nadere informatie

Herontwikkeling FORD Genk. Stand van zaken, Bilzen 24 maart 2015

Herontwikkeling FORD Genk. Stand van zaken, Bilzen 24 maart 2015 Herontwikkeling FORD Genk Stand van zaken, Bilzen 24 maart 2015 Situatie bedrijventerreinen Genk & omgeving Gemeente Terrein Bezette oppervlakte (ha) Aangeboden oppervlakte (ha) Totale oppervlakte (ha)

Nadere informatie

nr. 415 van MARTINE FOURNIER datum: 21 maart 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Openbare werken - Inkomenscompensatie

nr. 415 van MARTINE FOURNIER datum: 21 maart 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Openbare werken - Inkomenscompensatie SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 415 van MARTINE FOURNIER datum: 21 maart 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Openbare werken - Inkomenscompensatie In het recentste

Nadere informatie

MEDEDELING AAN DE VLAAMSE REGERING. Vlaamse bijdragen voor ontwikkelingssamenwerking (ODA) en internationale klimaatfinanciering in 2018.

MEDEDELING AAN DE VLAAMSE REGERING. Vlaamse bijdragen voor ontwikkelingssamenwerking (ODA) en internationale klimaatfinanciering in 2018. DE MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED MEDEDELING AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Vlaamse bijdragen voor ontwikkelingssamenwerking (ODA)

Nadere informatie

nr. 37 van MARTINE TAELMAN datum: 12 november 2014 aan SVEN GATZ Cultuur, Media en Jeugd - Decentrale spreiding

nr. 37 van MARTINE TAELMAN datum: 12 november 2014 aan SVEN GATZ Cultuur, Media en Jeugd - Decentrale spreiding SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 37 van MARTINE TAELMAN datum: 12 november 2014 aan SVEN GATZ VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL Cultuur, Media en Jeugd - Decentrale spreiding De algemene uitgavenbegroting

Nadere informatie

Tussen: hierna te noemen de partners,

Tussen: hierna te noemen de partners, OVEREENKOMST inzake de uitvoering van het Samenwerkingsprogramma Europese Territoriale Samenwerking 2014-2020 (Interreg V-A) Grensregio Vlaanderen-Nederland concept 1 OVEREENKOMST inzake de uitvoering

Nadere informatie

DE DEFINITIEVE TEKST VAN DIT RAADSVOORSTEL KUNT U VINDEN IN HET RAADSINFORMATIESYSTEEM OP

DE DEFINITIEVE TEKST VAN DIT RAADSVOORSTEL KUNT U VINDEN IN HET RAADSINFORMATIESYSTEEM OP DE DEFINITIEVE TEKST VAN DIT RAADSVOORSTEL KUNT U VINDEN IN HET RAADSINFORMATIESYSTEEM OP www.leiden.nl/raad RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit 14.0876 d.d.:7-10-2014 Naam programma: Economie en Toerisme

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS DE VICEMINISTER-PRESIDENT

Nadere informatie

Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) - Economische steun

Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) - Economische steun SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 352 van DANIËLLE VANWESENBEECK datum: 1 maart 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) - Economische

Nadere informatie

VR DOC.0810/2BIS

VR DOC.0810/2BIS VR 2017 1407 DOC.0810/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende de regeling van subsidies aan ondernemingen voor investeringen in maatregelen ter bevordering van het milieu en de verkeersveiligheid

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de voorwaarden waaronder investeringssubsidies kunnen worden toegekend aan toeristische logiezen

Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de voorwaarden waaronder investeringssubsidies kunnen worden toegekend aan toeristische logiezen Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de voorwaarden waaronder investeringssubsidies kunnen worden toegekend aan toeristische logiezen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 18 juli

Nadere informatie

Brus sel, 19 mei 2008. Mijn heer de mi nis ter-pre si dent,

Brus sel, 19 mei 2008. Mijn heer de mi nis ter-pre si dent, 1608 Brus sel, 19 mei 2008 Mijn heer de mi nis ter-pre si dent, Wij hebben de eer U ter bekrachtiging door de Vlaamse Regering het ontwerp van decreet houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing

Nadere informatie

nr. 711 van LIONEL BAJART datum: 13 juli 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Kmo-portefeuille - Stand van zaken

nr. 711 van LIONEL BAJART datum: 13 juli 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Kmo-portefeuille - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 711 van LIONEL BAJART datum: 13 juli 215 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Kmo-portefeuille - Stand van zaken Via de kmo-portefeuille zijn

Nadere informatie

Gerard Meijers Provincie Drenthe Strategie LEADER

Gerard Meijers Provincie Drenthe Strategie LEADER Welkom in Drenthe Gerard Meijers Provincie Drenthe Strategie LEADER Plattelandsontwikkeling in Zuidoost Drenthe 12 maart 2015 Westhoek Inhoud presentatie LEADER Zuidoost-Drenthe Toekomst: Omgevingsvisie

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie