Limburgse Reconversiemaatschappij - Acquisitiebeleid bedrijventerreinen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Limburgse Reconversiemaatschappij - Acquisitiebeleid bedrijventerreinen"

Transcriptie

1 SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 181 van LYDIA PEETERS datum: 18 december 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Limburgse Reconversiemaatschappij - Acquisitiebeleid bedrijventerreinen In de beleidsnota lezen we dat de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) een bijzondere taak krijgt toegewezen in uitvoering van het Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat (SALK) en het ondersteunen van nieuwe economische activiteit, groei én de creatie van ondernemerschap en tewerkstelling in Limburg. Sinds de sluiting van de mijnen is dit overigens steeds een belangrijke taak geweest voor LRM, meer bepaald zorgen voor tewerkstelling in Limburg. LRM kreeg ook de opdracht te zorgen voor de ontwikkeling van de terreinen die destijds eigendom waren van NV MIJNEN. In het kader hiervan werd in 2004 een persinitiatief gelanceerd door LRM om bedrijventerreinen in As, Zonhoven en Dilsen-Stokkem bouwrijp te maken. In uitvoering hiervan werd in 2005 een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen LRM enerzijds en de stad Dilsen-Stokkem voor de ontwikkeling van de terreinen gelegen op het bedrijventerrein Lanklaar. Deze overeenkomst behelsde de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg opdat de terreinen beheerd door LRM (+/- 6 ha) bouwrijp en ontwikkeld konden worden. De overeenkomst werd uitgevoerd en de ontsluitingsweg reeds lang opgeleverd Vandaag is er evenwel nog geen nieuwe economische ontwikkeling op dit terrein, daar waar andere terreinen in de onmiddellijke omgeving wel vlot ingevuld raken. Vreemd is bovendien dat op de website van LRM consulteer is welke bedrijventerreinen LRM te koop of te huur aanbiedt, en dat hier slechts drie terreinen te koop worden aangeboden, meer bepaald in Sint-Truiden, Lommel en Tessenderlo. 1. Graag een overzicht van alle terreinen in eigendom en beheer van LRM, met vermelding van ligging, oppervlakte en planologische inkleuring. 2. Graag een overzicht van het aantal percelen dat LRM verkocht sinds 2005 met het oog op economische ontwikkeling. 3. Graag een overzicht van het aantal percelen dat LRM verhuurt sinds 2005 met het oog op economische ontwikkeling. 4. Wat is de reden dat het perceel gelegen op het bedrijventerrein in Lanklaar en waarvoor extra wegenis werd aangelegd, momenteel niet wordt aangeboden?

2 5. Zijn er naast de drie percelen die via de website worden aangeboden nog andere percelen te koop of te huur aangeboden en zo ja, waarom wordt hiervan geen melding gemaakt op de website van LRM? 6. Welk acquisitiebeleid stelt LRM voorop om snel werk te maken van de invulling van haar bedrijventerreinen? 7. Welke controle wordt hierop uitgeoefend?

3 PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT ANTWOORD op vraag nr. 181 van 18 december 2015 van LYDIA PEETERS 1. Gronden gelegen in Sint-Truiden : Bedrijventerrein Schurhovenveld - eigendom : HWP NV, een dochtervennootschap van LRM NV - KMO-zone - Ligging: hoek Nijverheidsstraat / Groenstraat (gelegen tussen VCST NV en Punch Powertrain NV) - Totale oppervlakte terrein: 9,8 hectare - Volgens gewestplan: industriegebied - Stand van zaken: o Geen loten meer vrij voor verkoop o Wegenis nog over te dragen aan het openbaar domein van stad Sint- Truiden o Jaarlijkse opvolging CO2-neutraal elektriciteitsverbruik Bedrijventerrein Brustem Industriepark - eigendom: Brustem Industriepark NV (50% LRM NV, 50% POM Limburg) of verkort BIP NV - Regionaal bedrijventerrein - Ligging: Lichtenberglaan (voormalig militair domein) - Totale oppervlakte terrein: 44,51 hectare (excl. landingsbaan, zie verder) - Volgens gewestplan: regionaal bedrijventerrein (eigendom BIP NV) lokaal bedrijventerrein (eigendom Stad Sint-Truiden) - Stand van zaken: o Landingsbaan in eigendom van LRM NV: 42,79 hectare o Nog 1 lot vrij voor verkoop: 1,45 hectare o Voor 1 lot een optieovereenkomst afgesloten: 1,77 hectare o Nog in eigendom: 7,99 hectare luchtvaartgebonden gronden Gronden gelegen in Tessenderlo: Bedrijventerrein Tessenderlo Schoonhees - Eigendom: HWP NV - Zone voor grootschalige bedrijven (11,7863 hectare), KMO-zone (9,33 hectare) en een groenbuffer (9,74 hectare) - Ligging: hoek Industrieweg / Fabriekstraat, ten zuidoosten van Tessenderlo Chemie - Totale oppervlakte terrein: 33 hectare - Volgens gewestplan: industriegebied / bufferzone - De commercialisatie werd gestart in december 2015 Gronden gelegen in Dilsen-Stokkem: Noordelijke KMO-zone - Eigendom: Maas Valley Development Company of verkort MVDC NV, een dochter van LRM NV en Mijnen NV - Ligging: hoek Siemenslaan / Bekaertlaan - Totale oppervlakte terrein: 3,87 hectare - Volgens gewestplan: ambachtelijke bedrijven en kmo s

4 - Volgens GRUP : zone voor gemengd bedrijventerrein / representatief karakter (gelegen in grondwaterwinningsgebied beschermingszone type 3) Zuidelijke KMO-zone - Eigendom: MVDC NV - Ligging: gelegen op het voormalig mijnterrein te Eisden, ten oosten van de Vulexplas, ten noorden van de groenbuffer, aansluitend aan de nieuwe ontsluitingsweg - Totale oppervlakte terrein: 4,08 hectare - Volgens gewestplan: ambachtelijke bedrijven en kmo s - Volgens GRUP: zone voor gemengd bedrijventerrein / representatief karakter (gelegen in grondwaterwinningsgebied beschermingszone type 3) Gronden gelegen in Lommel : Bedrijventerrein Kristalpark III - eigendom: 49% AGB Lommel Patrimonium, 51% LRM NV - bedrijventerrein ingedeeld in 4 deelgebieden: o megaprojectzone (84,73 hectare) en toeleveringspark (55,36 hectare) o transport, distributie en logistiek (32,51 hectare) o regionaal bedrijventerrein (67,17 hectare) o kantoor en hightech (18,98 hectare) - ligging: Ondernemersstraat - totale oppervlakte terrein: ca 300 hectare bruto - volgens gewestplan: industriegebied 2. Gronden gelegen in Sint-Truiden : Bedrijventerrein Schurhovenveld , , , ,1173 Bedrijventerrein Brustem Industriepark , , , , , , , , ,7623 Gronden gelegen in Tessenderlo: Bedrijventerrein Tessenderlo Schoonhees ,4411

5 Gronden gelegen in Lommel: Bedrijventerrein Kristalpark III - Nog geen gronden verkocht Gronden gelegen in As: KMO-zone As , , , , ,1170 Gronden gelegen in Zonhoven: KMO-zone Molenheide , , , , , Gronden gelegen in Tessenderlo: Bedrijventerrein Tessenderlo Schoonhees Door HWP NV werd een recht van opstal toegekend op lot 1b (oppervlakte : 1,4992 hectare) ten voordele van de gemeente Tessenderlo voor een duur van 4 jaar met het oog op de realisatie van een containerpark. Gemeente Tessenderlo heeft inmiddels laten weten te willen overgaan tot aankoop van lot 1b. De notariële akte is momenteel in opmaak. Gronden gelegen in Sint-Truiden: Landingsbaan Brustem Voor de volledigheid, gezien het hier niet gaat over een bedrijventerrein, werd de landingsbaan deels verhuurd aan Punch Powertrain als testbaan en deels in consessie gegeven aan Limburg Regional Airport BVBA (LRA) als start- en landingsbaan voor de huidige vliegactiviteiten te Brustem. Bedoeling is de landingsbaan samen met de binnen BIP gereserveerde luchtvaartgebonden gronden in te brengen in de kortelings op te richten vennootschap Droneport NV. 4. De gronden in Lanklaar worden wel degelijk te koop aangeboden. Er staat sinds 2014 een verkoopsbord op de terreinen, aan de overzijde van Coox Motors. Anderzijds worden deze gronden tevens vermarkt via de website De gronden van het voormalig mijnterrein te Eisden waren aanvankelijk eigendom van Mijnen NV, maar zijn in februari 2013 ingebracht in MVDC NV. MVDC is de master ontwikkelaar van de nieuwe toeristische bestemming Terhills, gelegen te stad Dilsen-Stokkem en gemeente Maasmechelen.

6 Zowel wat de noordelijke als zuidelijke KMO-zone betreft, wordt gezocht naar maximale integratie en synergie met het Terhills project waar deze terreinen integraal deel van uitmaken. In het commercialisatiebeleid wordt ondermeer gemikt op een aantal toeleveranciers binnen Terhills (v.b. linnenwasserij t.b.v. het vakantiepark). Om die reden gebeuren de verkopen vanuit MVDC NV en via de website De verkoop van de noordelijke KMO-zone is eerder complex door: aanwezigheid van een hoogspanningsmast in het midden van het terrein; aanwezigheid van een hoogspanningsleiding dwars over het terrein (hoogtebeperking); aanwezigheid van een fluxys-leiding; groot hoogteverschil ten opzichte van de Siemenslaan. Bij de verkoop van de zuidelijke KMO-zone zullen de activiteiten op deze zone zeker moeten afgestemd worden met onder andere het vakantiepark en de retail. In de periode hebben een aantal kandidaat-investeerders interesse getoond in voormelde gronden. Voor de noordelijke KMO-zone zijn er tot hiertoe 5 leads, voor de zuidelijke KMO-zone is er met 6 bedrijven gesproken. Maar tot hiertoe heeft dit nog niet geleid tot een verkoop. Een aantal van deze leads zijn geland op andere beschikbare terreinen in de omgeving. Er is momenteel geen schaarste aan ruimte om te ondernemen in de omgeving. Zo zijn er voor de regio Maasland (Dilsen- Stokkem/Maasmechelen) nog bedrijfsgronden te koop op Vossenberg (verklaveling van Budé), IQ-Park (Lanklaar) en Soerveld (Lanklaar). 5. Neen De beschikbare terreinen worden doorgegeven aan het lokale AIO team en samengevoegd met de overige beschikbare terreinen. De specifieke sterktes van die terreinen wordt afgestemd met de account managers van FIT Brussel die potentiële leads in portfolio hebben en met de mensen van Locate in Limburg. Dit gebeurt enerzijds tijdens het lead overleg waar de 3 partijen samenzitten. Daarnaast is er nog een maandelijks inhoudelijk statusoverleg tussen AIO en FIT op het hoofdkantoor van FIT waar dossiers one on one worden besproken. Daarnaast is LRM vertegenwoordigd in de Raad van Bestuur van Locate in Limburg. Maandelijks is er overleg tussen de directie van LRM en Locate in Limburg. Op dossierniveau zijn er frequente contacten.

Vraag nr. 20 van 9 september 2014 van MARTINE TAELMAN. Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat - Project Terhills

Vraag nr. 20 van 9 september 2014 van MARTINE TAELMAN. Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat - Project Terhills VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Vraag nr. 20 van 9 september 2014 van MARTINE TAELMAN Strategisch Actieplan Limburg in het

Nadere informatie

Herontwikkeling FORD Genk. Stand van zaken, Bilzen 24 maart 2015

Herontwikkeling FORD Genk. Stand van zaken, Bilzen 24 maart 2015 Herontwikkeling FORD Genk Stand van zaken, Bilzen 24 maart 2015 Situatie bedrijventerreinen Genk & omgeving Gemeente Terrein Bezette oppervlakte (ha) Aangeboden oppervlakte (ha) Totale oppervlakte (ha)

Nadere informatie

In de beleidsnota Economie, Werk en Innovatie 2014-2019 deelt de minister met betrekking tot het SALK-rapport onder meer mee:

In de beleidsnota Economie, Werk en Innovatie 2014-2019 deelt de minister met betrekking tot het SALK-rapport onder meer mee: SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 145 van MARTINE TAELMAN datum: 24 november 2014 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Automobielindustrie Subsidiëring De automobielindustrie

Nadere informatie

RESOC Limburg 30 juni 2008 Stijn Bijnens, Algemeen Directeur

RESOC Limburg 30 juni 2008 Stijn Bijnens, Algemeen Directeur RESOC Limburg 30 juni 2008 Stijn Bijnens, Algemeen Directeur Onze missie LRM wil als rendementsgedreven investeringsmaatschappij dé katalysator zijn in de ontwikkeling van de Limburgse economie door het

Nadere informatie

nr. 178 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 14 december 2015 aan PHILIPPE MUYTERS DronePort Brustem - Opzet, financiering en objectieven

nr. 178 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 14 december 2015 aan PHILIPPE MUYTERS DronePort Brustem - Opzet, financiering en objectieven SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 178 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 14 december 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT DronePort Brustem - Opzet, financiering en objectieven

Nadere informatie

Marktoproep aan kandidaat-kopers

Marktoproep aan kandidaat-kopers Oostvaartdijk 1850 Grimbergen Braakliggende grond met bouwmogelijkheden Marktoproep aan kandidaat-kopers Juli 2019 Inhoud 1. De braakliggende grond... 2 1.1 Beschrijving... 2 1.2 Ligging en bereikbaarheid...

Nadere informatie

Motivatienota Onteigeningsplan. Recreatiezone Melsbroek

Motivatienota Onteigeningsplan. Recreatiezone Melsbroek Motivatienota Onteigeningsplan Recreatiezone Melsbroek 1. LIGGING PLANGEBIED De gemeente Steenokkerzeel is gelegen in Vlaams-Brabant, ten noord-oosten van Brussel, tussen de gemeenten Machelen, Zaventem,

Nadere informatie

een plek op de luchthaven economie en ruimte om te ondernemen

een plek op de luchthaven economie en ruimte om te ondernemen een plek op de luchthaven economie en ruimte om te ondernemen START colloquium ruimte om te ondernemen ruimte om te on ndernem men STA ART collo oquium Een plek op de luchthaven Vlaams beleidskader d =

Nadere informatie

nr. 545 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS DronePort Brustem - Stand van zaken

nr. 545 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS DronePort Brustem - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 545 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT DronePort Brustem - Stand van zaken DronePort NV is een

Nadere informatie

1801 Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Wingene Ontwerp in functie van de voorlopige vaststelling Bindend gedeelte

1801 Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Wingene Ontwerp in functie van de voorlopige vaststelling Bindend gedeelte 1801 Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Wingene Ontwerp in functie van de voorlopige vaststelling Bindend gedeelte INHOUD 0 Inleiding 2 1 Prioriteiten 2 2 Opmaak masterplannen, landschapsplannen of

Nadere informatie

Bedrijvenpark WITTE MOLEN. Gronden en KMO-units in Aarschot BIZ

Bedrijvenpark WITTE MOLEN. Gronden en KMO-units in Aarschot BIZ Bedrijvenpark WITTE MOLEN Gronden en KMO-units in Aarschot ONDERNEMEN IN AARSCHOT Het stadsbestuur van Aarschot wil haar inwoners en ondernemers de kans geven om economische activiteiten te ontwikkelen

Nadere informatie

VESTIGINGSAANVRAAG Bedrijfsverzamelgebouw t Walletje Te Knokke-Heist 3 E FASE Verhuur loods

VESTIGINGSAANVRAAG Bedrijfsverzamelgebouw t Walletje Te Knokke-Heist 3 E FASE Verhuur loods VESTIGINGSAANVRAAG Bedrijfsverzamelgebouw t Walletje Te Knokke-Heist 3 E FASE Verhuur loods DEEL 1. TOELICHTING AGSO Knokke-Heist heeft zich door het afsluiten van een bijzondere samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

H.W.P. Naamloze Vennootschap. Kempische Steenweg 311 bus 4.01 B-3500 Hasselt RPR Antwerpen, afdeling Hasselt

H.W.P. Naamloze Vennootschap. Kempische Steenweg 311 bus 4.01 B-3500 Hasselt RPR Antwerpen, afdeling Hasselt H.W.P. Naamloze Vennootschap Kempische Steenweg 311 bus 4.01 B-3500 Hasselt 0451.555.190 - RPR Antwerpen, afdeling Hasselt Jaarverslag van de Raad van Bestuur aan de Statutaire Algemene Vergadering Geachte

Nadere informatie

Reconversie Vilvoorde Machelen

Reconversie Vilvoorde Machelen Reconversie Vilvoorde Machelen SITUERING 250 hectare verouderde en vervuilde industriegronden, gelegen tussen Zeekanaal, Vilvoorde, Woluwelaan R22 en grens Brussel Initiatieven vanuit de overheid in het

Nadere informatie

BPOST N.V. Muntcentrum 1000 Brussel

BPOST N.V. Muntcentrum 1000 Brussel BPOST N.V. Muntcentrum 1000 Brussel 2 mei 2017 Geachte, U vindt hierbij het inlichtingenformulier vastgoedinformatie en het stedenbouwkundig uittreksel betreffende het vastgoed gelegen in Dokter Haubenlaan(M)

Nadere informatie

Ruimte om te ondernemen bedrijventerreinen

Ruimte om te ondernemen bedrijventerreinen Streekpact 2013-2018 Cijferanalyse Publicatiedatum: 30 september 2013 Contactpersoon: Severine Appelmans Ruimte om te ondernemen bedrijventerreinen Samenvatting Beschikbare aanbod 73,5 hectare (ha) (eind

Nadere informatie

Sinds 1 januari 2014 is het Vlaamse Gewest bevoegd voor de dienstencheques aangekocht in Vlaanderen.

Sinds 1 januari 2014 is het Vlaamse Gewest bevoegd voor de dienstencheques aangekocht in Vlaanderen. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 636 van GRIET COPPÉ datum: 5 juli 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Dienstencheques - Profiel gebruikers Sinds 1 januari 2014 is het

Nadere informatie

TE KOOP Bouwgrond nieuwbouw Cornelisland Ridderkerk

TE KOOP Bouwgrond nieuwbouw Cornelisland Ridderkerk TE KOOP Bouwgrond nieuwbouw Cornelisland Ridderkerk VANAF 2.500 M 2 TURN-KEY BEDRIJFSPAND OP EEN TOP-ZICHTLOCATIE OP DE KOP VAN HET NIEUWE BEDRIJVENTERREIN CORNELISLAND TE RIDDERKERK OMSCHRIJVING Op de

Nadere informatie

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING,

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING, VLAAMSE REGERING Besluit van de Vlaamse regering houdende definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de afbakening van de gebieden van de natuurlijke en de agrarische

Nadere informatie

De drie belangrijkste verbeteringen worden op de website van VLAIO als volgt omschreven:

De drie belangrijkste verbeteringen worden op de website van VLAIO als volgt omschreven: SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 103 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 25 oktober 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Kmo-portefeuille - Stand van zaken subsidiëring De kmo-portefeuille

Nadere informatie

PROJECTINFORMATIE BEDRIJVENPARK HONDERDLAND DE EILANDEN MAASDIJK

PROJECTINFORMATIE BEDRIJVENPARK HONDERDLAND DE EILANDEN MAASDIJK PROJECTINFORMATIE BEDRIJVENPARK HONDERDLAND DE EILANDEN MAASDIJK BETREFT Na de succesvolle uitgave bedrijvenpark Honderdland fase 1, waar in de afgelopen jaren circa 45 hectare tuinbouwgebied is getransformeerd

Nadere informatie

Bedrijventerrein Woestijne

Bedrijventerrein Woestijne Bedrijventerrein Woestijne Aalter Inhoud 1. Inleiding en situering 1 2. Inrichtingsplan 4 2.1 Ontsluiting 6 2.2 Zonering 8 2.3 Woestijnegoed 10 2.4 Duurzaam bedrijventerrein 12 3. Uitgifte van terreinen

Nadere informatie

Hoeveel bedragen per provincie voor 2012 en 2013 de middelen die het IWT jaarlijks aan alle steunprogramma s besteedt?

Hoeveel bedragen per provincie voor 2012 en 2013 de middelen die het IWT jaarlijks aan alle steunprogramma s besteedt? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 111 van MARTINE TAELMAN datum: 12 november 2014 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Innovatie - Decentrale spreiding De algemene uitgavenbegroting

Nadere informatie

MEDEDELING AAN DE VLAAMSE REGERING

MEDEDELING AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT MEDEDELING AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: 9 de oproep inzake het indienen van een aanvraag tot onderhandelingen omtrent de totstandkoming van

Nadere informatie

Sint-Niklaas - Lokeren

Sint-Niklaas - Lokeren Sint-Niklaas - Lokeren 1. Valleigebieden (KB 7/11/78) 0911 De agrarische gebieden met landschappelijke waarde die op kaart welke de bestemmingsgebieden omschrijven overdrukt zijn met de letter V hebben

Nadere informatie

Moest de firma Essers IMMO NV de natuurwaarde in het desbetreffende gebied verhogen?

Moest de firma Essers IMMO NV de natuurwaarde in het desbetreffende gebied verhogen? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 190 van JOHAN DANEN datum: 4 december 2015 aan JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW Uitbreidingsplannen transportbedrijf Genk Noord - Stand van zaken

Nadere informatie

Informatiebrochure. Verkoop kantoorgebouw met magazijn Energielaan 1 te Brecht

Informatiebrochure. Verkoop kantoorgebouw met magazijn Energielaan 1 te Brecht Informatiebrochure Verkoop kantoorgebouw met magazijn Energielaan 1 te Brecht Inleiding - situering In opdracht van het gemeentebestuur van Brecht verkoopt IGEAN dienstverlening een kantoorgebouw met magazijn

Nadere informatie

BOES Benedicte Beiaardlaan, Grimbergen. Uw bericht van Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n) MEOW-2015-DD

BOES Benedicte Beiaardlaan, Grimbergen. Uw bericht van Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n) MEOW-2015-DD BRUSSEL, 20/05/2015 Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene administratie van de PATRIMONIUMDOCUMENTATIE Afz.: DIENST PLAN VL-BRABANT KRUIDTUINLAAN 50 B396 1000 BRUSSEL BOES Benedicte Beiaardlaan,

Nadere informatie

nr. 337 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 9 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Activeringsmaatregelen 50-plussers - Stand van zaken

nr. 337 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 9 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Activeringsmaatregelen 50-plussers - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 337 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 9 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Activeringsmaatregelen 50-plussers - Stand van zaken

Nadere informatie

Verplichte informatie

Verplichte informatie Verplichte informatie In Vlaanderen geeft het Decreet Ruimtelijke Ordening (D.R.O.) van 18 mei 1999 de gemeenten een grotere autonomie op stedenbouwkundig vlak. Om aan dat decreet te voldoen, moeten de

Nadere informatie

VDAB - Versneld activeren van personen in stelsel van werkloosheid en bedrijfstoeslag (SWT)

VDAB - Versneld activeren van personen in stelsel van werkloosheid en bedrijfstoeslag (SWT) SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 594 van AXEL RONSE datum: 18 juni 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Versneld activeren van personen in stelsel van werkloosheid

Nadere informatie

nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten

nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten Op pagina

Nadere informatie

nr. 455 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Ecologiepremie+ - Aanvragen 2017

nr. 455 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Ecologiepremie+ - Aanvragen 2017 SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 455 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Ecologiepremie+ - Aanvragen 2017 De Ecologiepremie+

Nadere informatie

ADVIES VAN 28 JANUARI 2015 OVER HET VOORONTWERP RUP INSTEEKHAVEN LUMMEN

ADVIES VAN 28 JANUARI 2015 OVER HET VOORONTWERP RUP INSTEEKHAVEN LUMMEN ADVIES VAN 28 JANUARI 2015 OVER HET VOORONTWERP RUP INSTEEKHAVEN LUMMEN SARO KONING ALBERT II-LAAN 19 BUS 24 1210 BRUSSEL INHOUD I. SITUERING... 2 II. ALGEMENE BEOORDELING... 3 III. UITGEBREID PLANNINGS-

Nadere informatie

Maasstreek Makelaardij

Maasstreek Makelaardij Echt, Fahrenheitweg kavel A+B Maasstreek Makelaardij Graaf 27 6101 CC Echt Tel. 0475-486565 Fax 0475-485444 www.maasstreek.nl info@maasstreek.nl Echt, Fahrenheitweg Bedrijfspand met luxe afwerking op een

Nadere informatie

9/15/2017 TOP 500-EVENT WELKOM

9/15/2017 TOP 500-EVENT WELKOM TOP 500-EVENT 15.09.2017 WELKOM 1 TOP 500 VOORSTELLING ANALYSE TOP 500 EDITIE 2017 (CIJFERS 2016) TERUGBLIK SPREIDING OMZET TEWERKSTELLING PERSONEELSKOSTEN TOEGEVOEGDE WAARDE RENDABILITEIT EXPORT CONCLUSIES

Nadere informatie

Het SALK-plan: engagementen Vlaamse regering. Lieven Tack. Kabinet minister-president Bourgeois. Bilzen, 24 maart 2015

Het SALK-plan: engagementen Vlaamse regering. Lieven Tack. Kabinet minister-president Bourgeois. Bilzen, 24 maart 2015 Het SALK-plan: engagementen Vlaamse regering Lieven Tack Kabinet minister-president Bourgeois Bilzen, 24 maart 2015 1. Situering Aankondiging sluiting Ford Genk op 24 oktober 2012 Grote economische en

Nadere informatie

leeswijzer bij de kenningsgevingsnota Plan-MER ontsluiting Haspengouw - E40

leeswijzer bij de kenningsgevingsnota Plan-MER ontsluiting Haspengouw - E40 leeswijzer bij de kenningsgevingsnota Plan-MER ontsluiting Haspengouw - E40 WelkoM Hallo, Deze leeswijzer begeleidt u doorheen de kennisgevingsnota van het milieueffectenrapport voor de ontsluiting Haspengouw

Nadere informatie

c) Wie was of waren de uitvoerder(s), met aanduiding of het gaat om een profit- of non-profitorganisatie?

c) Wie was of waren de uitvoerder(s), met aanduiding of het gaat om een profit- of non-profitorganisatie? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 13 van EMMILY TALPE datum: 2 oktober 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT WIJ-trajecten - Tendering De werkinlevingsovereenkomsten voor

Nadere informatie

nr. 125 van GRETE REMEN datum: 18 november 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Ex-Fordwerknemers - Outplacement

nr. 125 van GRETE REMEN datum: 18 november 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Ex-Fordwerknemers - Outplacement SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 125 van GRETE REMEN datum: 18 november 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Ex-Fordwerknemers - Outplacement Met de sluiting van Ford

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 MAART 2013 C.10.0638.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.10.0638.N 1. E.V., 2. H.S., 3. L.S., 4. M.S., 5. V.S., 6. L.S., eisers, vertegenwoordigd door mr. Pierre Van Ommeslaghe, advocaat bij

Nadere informatie

Te koop. Zuiderzeestraatweg 620, Wezep. Karakteristiek kazernecomplex ca. 9.370 m² b.v.o., ca. 2,4 ha. terrein (Her)ontwikkelingsmogelijkheden

Te koop. Zuiderzeestraatweg 620, Wezep. Karakteristiek kazernecomplex ca. 9.370 m² b.v.o., ca. 2,4 ha. terrein (Her)ontwikkelingsmogelijkheden Zuiderzeestraatweg 620, Wezep Karakteristiek kazernecomplex ca. 9.370 m² b.v.o., ca. 2,4 ha. terrein (Her)ontwikkelingsmogelijkheden www.dtz.nl Het object betreft een voormalig kazernecomplex bestaande

Nadere informatie

PRESENTATIE VERKOOP GROND VERBLIJFSRECREATIE + ** CAMPING MET SANITAIR TE OVERMERE

PRESENTATIE VERKOOP GROND VERBLIJFSRECREATIE + ** CAMPING MET SANITAIR TE OVERMERE PRESENTATIE VERKOOP GROND VERBLIJFSRECREATIE + ** CAMPING MET SANITAIR TE OVERMERE ALGEMENE BESCHRIJVING Volgende combinatie wordt te koop aangeboden : - een grond voor verblijfsrecreatie met totale oppervlakte

Nadere informatie

DOENAERTSTAAT ENGELSE WANDELING BEDRIJVENTERREINEN EN BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW KORAMIC REAL ESTATE NV. Doenaertstraat / Engelse Wandeling 8500 KORTRIJK

DOENAERTSTAAT ENGELSE WANDELING BEDRIJVENTERREINEN EN BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW KORAMIC REAL ESTATE NV. Doenaertstraat / Engelse Wandeling 8500 KORTRIJK DOENAERTSTAAT - ENGELSE WANDELING BEDRIJVENTERREINEN EN BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW Doenaertstraat / Engelse Wandeling 8500 KORTRIJK DECEMBER 2008 KORAMIC REAL ESTATE NV DOENAERTSTRAAT ENGELSE WANDELING - KORTRIJK

Nadere informatie

Repertorium Teams Thuisverpleging Limburg

Repertorium Teams Thuisverpleging Limburg Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid Afdeling Preventie, Eerstelijn en Thuiszorg Koning Albert II-laan 35 bus 33, 1030 BRUSSEL Tel. 02 553 35 09 - Fax 02 553 36 90 http://www.zorg-en-gezondheid.be Repertorium

Nadere informatie

: Team Ontwikkeling, Realisatie en Beheer : K. van der Velden Telefoonnummer : 693503 : ks.van.der.velden@deventer.nl

: Team Ontwikkeling, Realisatie en Beheer : K. van der Velden Telefoonnummer : 693503 : ks.van.der.velden@deventer.nl Grondprijzenbrief 2014 Gemeente Deventer januari 2014 1 Uitgave : Team Ontwikkeling, Realisatie en Beheer Naam : K. van der Velden Telefoonnummer : 693503 Mail : ks.van.der.velden@deventer.nl 2 Inhoud

Nadere informatie

VASTGOEDPRIJZEN 2010

VASTGOEDPRIJZEN 2010 UPDATE CIJFERS VASTGOEDPRIJZEN 2010 Bron: FOD Economie, Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie Verwerking: Stad Genk, Dienst Beleidsplanning De statistieken over de vastgoedprijzen zijn

Nadere informatie

Kortrijk. 1. Reservegebieden voor beperkte industriële uitbreiding (KB 4/11/77)

Kortrijk. 1. Reservegebieden voor beperkte industriële uitbreiding (KB 4/11/77) Kortrijk 1. Reservegebieden voor beperkte industriële uitbreiding (KB 4/11/77) 1082 De gebieden die als "reservegebieden voor beperkte industriële uitbreiding" zijn aangeduid, kunnen op initiatief van

Nadere informatie

PERSBERICHT. Maandag 24 september 2018, 7u00. Persbericht 24 september 2018

PERSBERICHT. Maandag 24 september 2018, 7u00. Persbericht 24 september 2018 PERSBERICHT Maandag 24 september 2018, 7u00 1 Lidl huurt 55.000 m² nieuwbouw in Breda Logistiek park WDP Breda gaat laatste fase in WDP is gestart met de realisatie van een nieuw distributiecentrum van

Nadere informatie

VASTGOEDPRIJZEN 2009

VASTGOEDPRIJZEN 2009 UPDATE CIJFERS VASTGOEDPRIJZEN 2009 Bron: FOD Economie, Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie Verwerking: Stad Genk, Dienst Beleidsplanning De statistieken over de vastgoedprijzen zijn

Nadere informatie

POM ERSV LIMBURG DUURZAME BEDRIJVENTERREINEN IN DE PRAKTIJK 7 DECEMBER 2009

POM ERSV LIMBURG DUURZAME BEDRIJVENTERREINEN IN DE PRAKTIJK 7 DECEMBER 2009 POM ERSV LIMBURG DUURZAME BEDRIJVENTERREINEN IN DE PRAKTIJK 7 DECEMBER 2009 PROGRAMMA 14U00 14U30 14U40 14U55 15U20 15U40 16U00 16U25 16U40 17U00 ONTVANGST VERWELKOMING DHR. MARC VANDEPUT, VOORZITTER POM

Nadere informatie

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening regionaalstedelijk gebied Brugge

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening regionaalstedelijk gebied Brugge gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening regionaalstedelijk gebied Brugge Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Definitief Definitief gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening regionaalstedelijk

Nadere informatie

FRIS seminarie 30.06.2015

FRIS seminarie 30.06.2015 FRIS seminarie 30.06.2015 Presentatie Logistiek en Mobiliteit J.Grutman Logistiek Manager LPL Logistiek Competitie in Limburg België staat op de 3 de plaats in de Logistics Performance Index (World Bank,

Nadere informatie

Bellstraat 5, 3846 CR Harderwijk. Huurprijs 57,50 per m² per jaar

Bellstraat 5, 3846 CR Harderwijk. Huurprijs 57,50 per m² per jaar Bellstraat 5, 3846 CR Harderwijk Huurprijs 57,50 per m² per jaar Omschrijving TE HUUR Bellstraat 5 te Harderwijk Op het nieuwe bedrijventerrein Lorentz III is een complex gerealiseerd (2018) geschikt als

Nadere informatie

Luik Economie. Infovergadering 19 februari 2013 Steven Vanassche

Luik Economie. Infovergadering 19 februari 2013 Steven Vanassche Luik Economie Infovergadering 19 februari 2013 Steven Vanassche Inhoud Kenmerken Zuid-West-Vlaamse economie Fysieke ruimte om te ondernemen Mentale ruimte om te ondernemen Inhoud Kenmerken Zuid-West-Vlaamse

Nadere informatie

AANBOD VAN BEDRIJVENTERREINEN IN DE PROVINCIE WEST- Cijfers per 1 januari 2018 VLAANDEREN

AANBOD VAN BEDRIJVENTERREINEN IN DE PROVINCIE WEST- Cijfers per 1 januari 2018 VLAANDEREN AANBOD VAN BEDRIJVENTERREINEN IN DE PROVINCIE WEST- VLAANDEREN 172 ha 224 ha, naar type ha 50 ha 100 ha 150 ha 200 ha 250 ha ha 30 ha 60 ha 90 ha 120 ha 150 ha 180 ha 210 ha 240 ha 270 ha 300 ha 35 ha

Nadere informatie

een directeur, afwezig Stefaan Lambrechts algemeen directeur wd. Bert Stippelmans voorzitter

een directeur, afwezig Stefaan Lambrechts algemeen directeur wd. Bert Stippelmans voorzitter 005 Rapportering organisatiebeheersing/kwaliteitsmanagement stad en OCMW Sint-Truiden 2018-2019 - Kennisneming 006 Onderhandse verkoop van grond gelegen te Brustem: definitieve verkoop en voorwaarden -

Nadere informatie

Boudewijnlaan Herenthout Hoeve met grond. Marktoproep aan kandidaat-kopers

Boudewijnlaan Herenthout Hoeve met grond. Marktoproep aan kandidaat-kopers Boudewijnlaan 32 2270 Herenthout Hoeve met grond Marktoproep aan kandidaat-kopers Juli 2019 Inhoud 1. De hoeve en grond... 2 1.1 Beschrijving... 2 1.2 Ligging en bereikbaarheid... 3 1.3 Kadastrale informatie

Nadere informatie

G O K - I N D I C A T O R E N B I J L E E R L I N G E N I N B a O EN S O

G O K - I N D I C A T O R E N B I J L E E R L I N G E N I N B a O EN S O S T A R T P A G I N A Welkom op de startpagina van de cijfers over de GOK-en bij leerlingen in het basis- en secundair onderwijs! De cijfers over de GOK-en (lees: leerlingkenmerken voor financiering) zijn

Nadere informatie

Analyse ontwikkeling van vraag en aanbod logistiek terreinen in de regio Schiphol

Analyse ontwikkeling van vraag en aanbod logistiek terreinen in de regio Schiphol Analyse ontwikkeling van vraag en aanbod logistiek terreinen in de regio Schiphol Hoofdrapport 4 maart 2013 Inhoudsopgave 1. Aanleiding en context pagina 3 3. Geografische afbakening pagina 4 4. Ontwikkeling

Nadere informatie

Archeologienota Sint-Truiden, Schurhovenveld (Nijverheidslaan Hal 3 Punch Powertrain)

Archeologienota Sint-Truiden, Schurhovenveld (Nijverheidslaan Hal 3 Punch Powertrain) Archeologienota Sint-Truiden, Schurhovenveld (Nijverheidslaan Hal 3 Punch Powertrain) Programma van Maatregelen 2016K42 HAAST Historisch en Archeologisch Advies, Studies en Toegepast onderzoek Rik van

Nadere informatie

PROJECTINFORMATIE BEDRIJVENPARK HONDERDLAND DE EILANDEN MAASDIJK

PROJECTINFORMATIE BEDRIJVENPARK HONDERDLAND DE EILANDEN MAASDIJK PROJECTINFORMATIE BEDRIJVENPARK HONDERDLAND DE EILANDEN MAASDIJK KOOP ONDERNEMEN OP EEN TOPLOCATIE LANGS DE A20 Na de succesvolle uitgave van bedrijvenpark Honderdland Fase 1, waar in de afgelopen jaren

Nadere informatie

Project Eiland Zwijnaarde Infovergadering infrastructuur. Merelbeke, 09/02/2015

Project Eiland Zwijnaarde Infovergadering infrastructuur. Merelbeke, 09/02/2015 Project Eiland Zwijnaarde Infovergadering infrastructuur Merelbeke, 09/02/2015 Panel Mathias De Clercq, eerste schepen Stad Gent; en voorzitter Raad van Bestuur nv Eiland Zwijnaarde Michel Deveen, Waterwegen

Nadere informatie

Publiek-private samenwerking. Steven Van Garsse

Publiek-private samenwerking. Steven Van Garsse Publiek-private samenwerking Steven Van Garsse Succesvolle stadsvernieuwing is steeds het resultaat van een samenwerking tussen overheid en private sector. Deze samenwerking maakt immers vaak het verschil

Nadere informatie

een zeer lage prijs (bron FOD Economie). 1 De grote stijging zou te wijten zijn aan de verkoop van een zeer groot perceel/groot aantal percelen aan

een zeer lage prijs (bron FOD Economie). 1 De grote stijging zou te wijten zijn aan de verkoop van een zeer groot perceel/groot aantal percelen aan De statistieken over de vastgoedprijzen zijn gebaseerd op gegevens afkomstig van het Kadaster van de FOD Financiën en betreffen de verkopen die onderworpen zijn aan het stelsel van registratierechten.

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW KLEINE HEI HONDERDLAND FASE 2 MAASDIJK

VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW KLEINE HEI HONDERDLAND FASE 2 MAASDIJK VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW KLEINE HEI HONDERDLAND FASE 2 MAASDIJK KOOP BETREFT Op bedrijventerrein Honderdland Fase 2 in Maasdijk is momenteel bedrijfsverzamelgebouw Kleine

Nadere informatie

MANAGEMENTRAPPORT MEI 2017/ GEBOUWEN Vlaams overheidsvastgoed in cijfers/ Vlaamse overheid

MANAGEMENTRAPPORT MEI 2017/ GEBOUWEN Vlaams overheidsvastgoed in cijfers/ Vlaamse overheid MANAGEMENTRAPPORT MEI 2017/ GEBOUWEN Vlaams overheidsvastgoed in cijfers/ Vlaamse overheid Een grondige inventaris van de met gegevens over s, eigendoms- en gebruiksrechten,... is essentieel voor een goed

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Limburgse reconversiemaatschappij

Limburgse reconversiemaatschappij Limburgse reconversiemaatschappij (LRM-groep) Transparantie en financiële resultaten Verslag van het Rekenhof aan het Vlaams Parlement Brussel, december 2018 Limburgse reconversiemaatschappij (LRM-groep)

Nadere informatie

Bovendien pleit Voka KvK Limburg er voor dat zo snel mogelijk gestart wordt met de opmaak van ENA 2.

Bovendien pleit Voka KvK Limburg er voor dat zo snel mogelijk gestart wordt met de opmaak van ENA 2. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 763 van LYDIA PEETERS datum: 20 juni 2016 aan JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW Economisch Netwerk Albertkanaal - Stand van zaken In een recent rapport

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout. Kantorenlocatie Beneluxweg- Zuid

Gemeente Oosterhout. Kantorenlocatie Beneluxweg- Zuid Gemeente Oosterhout Kantorenlocatie Beneluxweg- Zuid Netto oppervlakte: ca. 1.4 hectare Aantal bedrijven: 1 bedrijf Bereikbaarheid (wegen, spoor, water, openbaar vervoer): A27 en openbaar vervoer Type

Nadere informatie

BEDRIJFSGEBOUW GELEGEN TE SCHELLE BOOMSESTEENWEG 10

BEDRIJFSGEBOUW GELEGEN TE SCHELLE BOOMSESTEENWEG 10 BEDRIJFSGEBOUW GELEGEN TE SCHELLE BOOMSESTEENWEG 10 LIGGING : Gelegen ten zuiden van Antwerpen langsheen de A12 (Antwerpen Boom- Brussel) op de grens met de gemeente Aartselaar. Deze centrale ligging biedt

Nadere informatie

Roeselare - Tielt. 1. Reservegebieden voor woonwijken (KB 17/12/79)

Roeselare - Tielt. 1. Reservegebieden voor woonwijken (KB 17/12/79) Roeselare - Tielt 1. Reservegebieden voor woonwijken (KB 17/12/79) 0180 De gebieden die als "reservegebied voor woonwijken" zijn aangeduid, kunnen op initiatief van de gemeente of de vereniging van gemeenten

Nadere informatie

Achtergrondrapportage

Achtergrondrapportage Achtergrondrapportage behorend bij het essay Het geheim van bedrijventerrein Noordwest Opzet rapportage Historie locatie bedrijventerrein Noordwest Eerdere bestemmingen van het gebied Planontwikkeling

Nadere informatie

3. Hoeveel bedroeg de provinciale spreiding in absolute cijfers en het aantal unieke klanten ten aanzien van de beroepsactieve bevolking in 2015?

3. Hoeveel bedroeg de provinciale spreiding in absolute cijfers en het aantal unieke klanten ten aanzien van de beroepsactieve bevolking in 2015? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 279 van EMMILY TALPE datum: 29 januari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Loopbaanbegeleiding - Stand van zaken Op 1 juli 2013 werd

Nadere informatie

In beweging voor u COMPLEXEN IN EXPLOITATIE

In beweging voor u COMPLEXEN IN EXPLOITATIE Complexen in exploitatie Het betreft exploitaties waarvoor een op uitvoering gebaseerde exploitatieopzet is vastgesteld. In deze complexen is per 31 december 2013 totaal een bedrag geïnvesteerd van ca.

Nadere informatie

DOENAERTSTRAAT ENGELSE WANDELING BEDRIJVENTERREINEN EN BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW KORAMIC REAL ESTATE NV. Doenaertstraat / Engelse Wandeling 8500 KORTRIJK

DOENAERTSTRAAT ENGELSE WANDELING BEDRIJVENTERREINEN EN BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW KORAMIC REAL ESTATE NV. Doenaertstraat / Engelse Wandeling 8500 KORTRIJK DOENAERTSTRAAT - ENGELSE WANDELING BEDRIJVENTERREINEN EN BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW Doenaertstraat / Engelse Wandeling 8500 KORTRIJK KORAMIC REAL ESTATE NV DOENAERTSTRAAT ENGELSE WANDELING - KORTRIJK 1 INHOUD

Nadere informatie

TE KOOP EIGEN GROND OP ZICHTLOCATIE PLAZA te MOERDIJK

TE KOOP EIGEN GROND OP ZICHTLOCATIE PLAZA te MOERDIJK TE KOOP EIGEN GROND OP ZICHTLOCATIE PLAZA te MOERDIJK 1/9 Projectinformatie 1606 TE KOOP 3 PERCELEN VANAF 3.373 m2 TOT 11.176 m2 Betreft: Een drietal percelen op bedrijventerrein Plaza te Moerdijk, vanaf

Nadere informatie

GENK-ZUID: GROEPSAANKOOP PV- PANELEN

GENK-ZUID: GROEPSAANKOOP PV- PANELEN GENK-ZUID: GROEPSAANKOOP PV- PANELEN PROJECT HERNIEUWBARE ENERGIE GENK-ZUID Aanleiding Probleemstelling: Negatief imago Hoge energieprijzen CO₂ uitstoot: maatschappelijke verantwoordelijkheid Bedrijventerrein

Nadere informatie

Vraag nr. 14 van 28 augustus 2014 van MARINO KEULEN. Provincie Limburg - Projecten met overheidssteun

Vraag nr. 14 van 28 augustus 2014 van MARINO KEULEN. Provincie Limburg - Projecten met overheidssteun VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Vraag nr. 14 van 28 augustus 2014 van MARINO KEULEN Provincie Limburg - Projecten met overheidssteun

Nadere informatie

STAD BRUGGE Assebroek

STAD BRUGGE Assebroek STAD BRUGGE Assebroek Oktober 2011 Mercedes Van Volcem DE STAD BRUGGE MAAKT PLANNEN RUP Stationsomgeving (strategisch project) situering RUP Stationsomgeving waarom wordt het opgemaakt? zal BPA 80 La Brugeoise

Nadere informatie

Ook in het regeerakkoord gaat er veel aandacht uit naar armoedepreventie.

Ook in het regeerakkoord gaat er veel aandacht uit naar armoedepreventie. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 497 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 27 maart 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Faillissementen - Preventief beleid In 2015 startten 5.025

Nadere informatie

Sint-Truiden - Tongeren

Sint-Truiden - Tongeren Sint-Truiden - Tongeren 1. Reservegebieden voor industriële uitbreiding (KB 5/04/77) 1080 De gebieden die als reservegebieden voor industriële uitbreiding zijn aangeduid, kunnen op initiatief van de Staat,

Nadere informatie

Development Company Greenport Venlo. Stand van zaken. Leopold Hermans - Manager Business Development. www.dcgv.nl

Development Company Greenport Venlo. Stand van zaken. Leopold Hermans - Manager Business Development. www.dcgv.nl Development Company Greenport Venlo Stand van zaken Leopold Hermans - Manager Business Development www.dcgv.nl 1 Venlo in Europa 2 3 4 Opbouw presentatie Wat is DCGV? Het Klavertje 4 gebied Hoofddoelstellingen

Nadere informatie

Commerciële actie «Business & Modulis Easy» REGLEMENT

Commerciële actie «Business & Modulis Easy» REGLEMENT Commerciële actie «Business & Modulis Easy» REGLEMENT AG Insurance organiseert in de periode van 1 maart 2017 tot en met 30 september 2017 een commerciële actie, waarin de productie Business BOAR van de

Nadere informatie

Gemengd regionaal bedrijventerrein Polderhoek te Zonnebeke

Gemengd regionaal bedrijventerrein Polderhoek te Zonnebeke Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gemengd regionaal bedrijventerrein Polderhoek te Zonnebeke Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gemengd regionaal bedrijventerrein

Nadere informatie

nr. 527 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 mei 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Kmo-groeisubsidie - Aanvragen

nr. 527 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 mei 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Kmo-groeisubsidie - Aanvragen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 527 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 mei 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Kmo-groeisubsidie - Aanvragen De kmo-groeisubsidie is

Nadere informatie

NIEUWBOUWONTWIKKELING. Parc A15 te Ridderkerk

NIEUWBOUWONTWIKKELING. Parc A15 te Ridderkerk NIEUWBOUWONTWIKKELING Parc A15 te Ridderkerk Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. Postbus 24040 3007 DA ROTTERDAM tel. 010 424 88 88 fax 010 424 88 89 www.ooms.com 2 VERKOOPINFORMATIE PARC A15 TE RIDDERKERK

Nadere informatie

Koop bedrijfspand op Edisonstraat 4-10 te Venlo vraagprijs k.k.

Koop bedrijfspand op Edisonstraat 4-10 te Venlo vraagprijs k.k. Koop bedrijfspand op Edisonstraat 4-10 te Venlo 4600000 vraagprijs k.k. Aanbiedende partij: VeTeBe Makelaardij Email: info@vetebe.nl Telefoon: 077 32 62 600 Website: www.vetebe.nl Omschrijving KENMERKEN

Nadere informatie

Structuurplan Herne. PRESENTATIE GRS Herne

Structuurplan Herne. PRESENTATIE GRS Herne PRESENTATIE GRS Herne Wat komt aan bod: Wat is een gemeentelijk ruimtelijk structuurplan? Hoe past het gemeentelijk structuurplan in het structuurplan van de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse overheid?

Nadere informatie

Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) - Economische steun

Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) - Economische steun SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 352 van DANIËLLE VANWESENBEECK datum: 1 maart 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) - Economische

Nadere informatie

BESTUUR DER STAD RONSE BIJEENROEPING VAN DE RAAD DAGORDE :

BESTUUR DER STAD RONSE BIJEENROEPING VAN DE RAAD DAGORDE : 1 BESTUUR DER STAD RONSE Ronse, 22 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE RAAD Mevrouw, Mijnheer, U wordt verzocht deel te nemen aan de zitting van de gemeenteraad die zal plaatshebben op 03 juli 2017 om 18.00

Nadere informatie

Collectieve ontslagen (Periode van 19/06/2009 tot 30/09/2010)

Collectieve ontslagen (Periode van 19/06/2009 tot 30/09/2010) Collectieve ontslagen (Periode van 19/6/29 tot 3/9/21) Terminologie In het kader van onder staande uiteenzetting, dient te worden begrepen onder: aankondiging collectief ontslag : aankondiging van het

Nadere informatie

TE KOOP BOUWKAVELS AAN DE INDUSTRIEKADE WEERT

TE KOOP BOUWKAVELS AAN DE INDUSTRIEKADE WEERT TE KOOP BOUWKAVELS AAN DE INDUSTRIEKADE WEERT LOCATIE De aangeboden kavels zijn gelegen op het voormalige Philipsterrein aan de Industriekade in Weert. Het terrein is circa 13 hectare groot en de aanwezige

Nadere informatie

RICHTLIJNEN MILIEUEFFECTRAPPORTAGE. Zandontginning Russendorp te Lommel door SCR Sibelco. Initiatiefnemer: SCR Sibelco De Zate Dessel

RICHTLIJNEN MILIEUEFFECTRAPPORTAGE. Zandontginning Russendorp te Lommel door SCR Sibelco. Initiatiefnemer: SCR Sibelco De Zate Dessel Vlaamse overheid Departement Leefmilieu, Natuur en Energie Dienst Mer Graaf de Ferrarisgebouw Koning Albert IIlaan 20 1000 BRUSSEL tel: 02/553.80.79 fax: 02/553.80.75 RICHTLIJNEN MILIEUEFFECTRAPPORTAGE

Nadere informatie

MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD

MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 14.11.2011 Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD 68251 VLAAMSE OVERHEID N. 2011 2948 [C 2011/35922] 14 OKTOBER 2011. Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Het Participatiefonds Vlaanderen biedt vanaf 1 juli 2014 volgende kredietformules aan:

Het Participatiefonds Vlaanderen biedt vanaf 1 juli 2014 volgende kredietformules aan: SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 244 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 15 januari aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Participatiefonds Vlaanderen - Starteo ParticipatieMaatschappij

Nadere informatie

PERSBERICHT. Donderdag 20 september 2018, 17u45. Persbericht 20 september 2018

PERSBERICHT. Donderdag 20 september 2018, 17u45. Persbericht 20 september 2018 PERSBERICHT Donderdag 20 september 2018, 17u45 1 WDP opent tweede gebouw van 25.000 m² in Luxemburgse logistieke hub Start van gebouw 3: reeds 15.000 m² verhuurd Samen met de plechtige inhuldiging van

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting [Voorontwerp van] decreet houdende wijziging van het decreet van 21 december 2001 houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2002 en het decreet van 30 april 2009 betreffende de organisatie en

Nadere informatie