HUISVUILWAGEN HALLER X-2C 20m 3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HUISVUILWAGEN HALLER X-2C 20m 3"

Transcriptie

1 1. Algemeen. HUISVUILWAGEN HALLER X-2C 20m 3 Bij de huisvuilwagen, type X-2C is veel aandacht geschonken aan het ontwikkelen van een eenvoudige opbouw. Een opbouw die weinig onderhoud vergt, een hoge beladingsnelheid en een goede gewichtsverdeling heeft, evenals een lage inworphoogte voor het vuil. De Haller X-2C opbouw is uitstekend geschikt voor het inzamelen van alle fracties, waaronder GFTafval, huisvuil, grof vuil, papier en karton, snoeihout, houtafval, PMD, gemengde plastic en oude metalen. De beladingcyclus kan continu en enkelvoudig werken. In de aanbieding spreken we over een 20m 3 opbouw optioneel kan een 21m 3 aangeboden worden. Dit kan dan op het zelfde chassis lengte gemonteerd worden. 2. De drie basis elementen van de Haller X-2C Het systeem bestaat uit: hulpraam reservoir achterlader Aan de achterlader word dan weer het laadsysteem gemonteerd. 2.1 Hulpraam Dit hulpraam is opgebouwd uit twee langsliggers met dwarsbalken. De constructie hiervan is in zijn geheel volgens de opbouwrichtlijnen van het desbetreffende chassis. Het reservoir is bevestigd op het hulpraam, dat aan de achterzijde en het midden stijf op het chassis is gemonteerd door middel van hoekprofielen. Hierdoor wordt een maximale sterkte gecreëerd. Er wordt gebruik gemaakt van veren, trekstangen of flexibele ophangrubbers aan de voorzijde van het hulpraam. De reden hiervan is, om de opbouw te beschermen tegen optredende buigingen van het chassis. 2.2 Reservoir Het reservoir is door middel van lassen bevestigd aan het hulpraam. In het reservoir is een hydraulisch bediend uitdrukschot gemonteerd. Waarmee de fractie naar buiten gedrukt word. Het uitdrukschot is voorzien van vier kunststof geleidingssloffen. waardoor het uitdrukschot langs de geleidingsbanen kan voortbewegen. Tevens zijn er rubber strips op het uitdrukschot geplaatst om de afdichting tussen het uitdrukschot en de reservoirwand te waarborgen. Het uitdrukschot, dat bij het begin van de inzameling achter in het reservoir staat, wordt automatisch naar voren gedrukt (cabinerichting) als de tegendruk van de uitdrukcilinder te groot wordt. Het uitdrukschot wordt bediend door een hartverchroomde dubbelwerkende telescoopcilinder. De dubbelwerkende telescoopcilinder heeft als grote voordeel dat bij de inzameling van bijvoorbeeld G.F.T. -afval het uitdrukschot geheel voorin (cabinerichting) geplaatst kan worden zodat het G.F.T.

2 afval niet wordt samengeperst. De voorzijde van het reservoir is tot een hoogte van 650mm vloeistof dicht. Aan de rechterzijde van het reservoir is een inspectieluik aanwezig. Hierdoor is het mogelijk om op een veilige manier de ruimte achter het uitdrukschot te kunnen betreden voor mogelijk onderhoud smering of schoonmaken. Door middel van een afglijplaat, bevestigd over de gehele breedte van het reservoir, kan de fractie er op de juiste manier uitvallen. De twee scharnierbare veiligheidssteunen, bevestigd aan het uiteinde van het reservoir, geven het onderhoudspersoneel de mogelijkheid hun werk veilig te verrichten. Veiligheidssteunen zijn uitgeklapt Reservoir is aan de rechterzijde uitgerust met een inspectieluik 2.3 Achterlader De trog van de achterlader heeft een nuttige inhoud van 2 m³. De breekbalk (nuttige breedte 2.10 mtr.) is zodanig geconstrueerd, op een hoogte van +/ mm (hangt af van hoogte chassis) vanaf de grond, dat het inzamelen van grof vuil zonder problemen kan worden uitgevoerd. Bij het ledigen wordt de achterlader door twee hefcilinders ± 80 omhoog gedraaid, waardoor het reservoir over de gehele breedte geopend wordt. Het afval kan nu door het uitdrukschot naar buiten geperst worden. De achterlader wordt geopend en gesloten door twee dubbelwerkende hydraulische cilinders, die gemonteerd zijn aan beide zijden van de achterlader. Deze cilinders zijn uitgerust met slangbreukventielen voor het geval er iets misgaat in het hydraulische systeem. Wanneer de achterlader gesloten is, wordt deze automatisch afgesloten door een vergrendeling. Dit blijft gedurende de beladingcyclus. Doordat de achterlader uitgerust is met een rubberafdichting, is deze lekvrij. Dit is ideaal tijdens het inzamelen van de G.F.T. fractie. De achterlader is aan weerszijden voorzien van een treeplank. Deze opklapbare treeplank is verzinkt en voorzien van een slipvast profiel en rubber. De handvaten (bekleed met rubber), bestemd voor de beladers, zijn links en rechts verticaal gemonteerd. De afmetingen evenals de montage van de treeplanken en handgrepen zijn geheel volgens de CEnormering.

3 3 Belading De achterlader van de huisvuilwagen, type X-2C, kan omgebouwd worden voor het bevestigen van een belading. Door het monteren van een draaideur (DIN-kader) of een frame dat aan de achterlader is bevestigd, kunnen er verschillende typen beladingen worden bevestigd, waardoor de meest verschillende werkzaamheden kunnen worden verricht, zoals de inzameling van: plastic zakken grof vuil mini containers (80 ltr. t/m 240 ltr.) vierwiel containers (500 ltr ltr. en m³). 4. Verdichtingmechanisme De beladingcyclus kan continu en enkelvoudig werken. De trog van de achterlader kan door het verdichtingmechanisme in één cyclus worden leeggemaakt met een maximale cyclustijd van 20 seconden. De persinrichting werkt volgens het duo-press-systeem. Dit houdt in dat het afval eerst wordt samengeperst tussen perspaneel en bodem van trog en daarna samen met sledepaneel naar boven tegen de achterwand van trog en uitdrukschot. Deze panelen zijn voorzien van dubbelwerkende cilinders die geheel vrij van het afval bewegen waardoor beschadigingen zoveel mogelijk worden voorkomen. Het netto laadvermogen wordt bepaald door de verdichtingsgraad van de desbetreffende fractie: - G.F.T. = 750 kg per m 3 - restafval = 500 kg per m 3 - los vuil = 550 kg per m 3 - papier = 450 kg per m 3 In onderstaande figuren wordt de beladingcyclus omschreven: fase 1 fase 2 Het perspaneel (6) zwaait naar achteren. Sledepaneel (7) schuift naar beneden en pers-paneel (6) perst het afval in de achterlader (4).

4 fase 3 fase 4 Het perspaneel (6) ledigt de achterlader (4) en schuift Het sledepaneel (7) en het gesloten perspaneel (6) lopen het afval tegen het uitdrukschot in het reservoir (2). naar boven en persen het afval in het reservoir tegen het uitdrukschot. 5. Hydrauliek De Haller X2c opbouw is uitgerust met een dubbele schottenpomp Deze schottenpomp bestaat uit twee pompen en wordt als volgt toegepast: voorste pomp: achterste pomp: - verdichtingsmechanisme in de achterlader - heffen en zakken van de achterlader - uitdrukschot in- en uitschuiven - aanwezige belading Doordat de opbouw is uitgerust met deze dubbele schottenpomp kan het beladingsysteem onafhankelijk van het verdichtingsysteem werken. Door middel van een onderhoudsvrije homokinetische aandrijfas die bevestigd is op de PTO van het voertuig en aan de flens van de pomp, wordt de pomp aangedreven. De Haller X-2C opbouw is voorts uitgerust met elektronisch gedempte dubbelwerkende cilinders. De cilinders zijn voorzien van geslepen en hardverchroomde zuigerstangen die geheel vrij van het afval bewegen, waardoor bevuiling van de lagering voorkomen wordt. Het hydraulisch systeem van de Haller X-2C kent meerdere beveiligingen tegen mechanische overbelasting. De hydrauliek tank van de opbouw is gemonteerd voorop het reservoir, achter de cabine. Vanuit deze hydraulische tank wordt de olie naar de dubbele schottenpomp gevoerd. Deze tank heeft een inhoud van 160 ltr. en is voorzien van een kogelkraan, retourfilter en peilglas. Tevens is het hydraulische systeem uitgerust met een persfilter. 6. Besturing

5 De Haller X-2C opbouw is voorzien van een microprocessor, fabrikant; Mobil Electronic. Deze microprocessor staat in verbinding met de bedieningsterminal in de cabine. Deze processor bestuurt de functies van de opbouw en controleert de tijdbewaking van het verdichtingmechanisme. Alle bediening- en veiligheidscomponenten (noodstoppen, signaalknoppen, cilinderschakelaars, treeplankschakelaars enz) worden volgens de norm NEN-EN gemonteerd en geleverd. Het bedrijfstoerental van de opbouw is standaard tpm bij een PTO overbrengingsverhouding van 1:1. De chassisleverancier dient het gewenste bedrijfstoerental in te stellen, nadat de opbouw een elektronisch signaal heeft gegeven. 6.1 Verlichting: De achterzijde van de Haller X-2C wordt standaard voorzien van hoog- en laaggeplaatste achterlichten. Deze achterlichten kunnen worden voorzien van demontabele beschermbeugels. Op de bovenzijde van de achterlader is een werklamp gemonteerd. De opbouw is voorzien van zwaailampen. Dit type zwaailamp, volgens DIN 14620, is radio-ontstoord en voldoet aan de ontstoringsgraad 5 volgens VDE 0879 deel 3. De zwaailamp wordt gemonteerd met een beschermkorf. De Haller X-2C opbouw is uitgerust met 6 stuks zijverlichting; reservoir 4 stuks en achterlader 2 stuks. Alle verlichtingselementen voldoen aan de eisen van het R.D.W. 6.2 Camera-/monitor-systeem: De Haller opbouw kan worden voorzien van een zwart/wit of kleur camerasysteem. Dit systeem bestaan uit een achterzicht en/of zijzichtcamera, aangesloten op de bedieningsterminal, en zal in overleg worden geplaatst.

6 7. Vet smeersysteem: De Haller X-2C opbouw is standaard uitgerust met een handmatig vet smeersysteem, door middel van een handpomp worden de volgende smeerpunten voorzien van vloeibaar vet: daklagers (scharnierpunten) van de achterlader lagers van het perspaneel geleidingsrollen van het sledepaneel De Haller opbouw en de containerbelading en eventueel het chassis, kunnen worden aangesloten op een automatisch vetsmeersysteem. Dit systeem voorziet de volgende smeerpunten van vloeibaar vet: daklagers (scharnierpunten) van de achterlader lagers van de perspanelen geleidingsrollen van het sledepaneel geleidingsbanen van het uitdrukschot laadsysteem (aantal varieert ) chassis ( aantal varieert ) 8. Spuitwerk: De Haller X-2C opbouw zal volgens de huisstijl van de Maassluis gespoten worden. Dit houdt het volgende in: Alle metalen delen van de opbouw worden eerst ontvet en gestraald voordat met het spuitwerk wordt gestart. twee grondlagen één laag roestwerende verf schildering in twee componentenlak minimale totaal dikte 150mü Alle delen van het chassis evenals de spatborden van de achterassen zullen worden voorzien van een bitumenbeschermlaag. 9 Normering: De Haller X-2C opbouw voldoet geheel aan: ARBO en CE-normering NEN-EN De opbouw wordt geleverd met een geldige conformiteitverklaring. De Haller X-2C opbouw inclusief het chassis produceert maximaal 78 DBA. De meest bepalende factor is het chassis, de X-2C opbouw is nagenoeg geluidsarm. Haller Benelux b.v. verzorgt de keuring en weging van het geheel,voor het toelaten op de weg door het R.D.W. in dien gewenst. 10 Service: De Haller X-2C opbouw wordt geleverd met een Nederlandstalige handleiding, onderdelenboek en instructiekaarten.

7 In de cabine bevindt zich de bedieningsterminal welke de opbouw in en uitschakelt en tevens is uitgerust met een storingsindicatie. Uit de praktijk blijkt dat hierdoor 90% van alle storingen vrij eenvoudig door uw personeel zelf opgelost kan worden, al dan niet met onze telefonische hulp. Kenmerken HALLER pershuisvuilwagenopbouw, type X-2C : Een groot aantal aspecten, dat bij het inzamelen van afval, exploitatie en onderhoud van belang kunnen zijn, zijn in onze Haller X-2C serie verwerkt. Wij benadrukken dan ook de volgende punten: Optimale gewichtsverdeling; De opbouw kent een korte achteroverbouw, zodat ook bij een gemonteerde (mini-) containerbelading de gewichtsverdeling optimaal blijft. Werksnelheid; Bij concentraties van mini of vierwiel containers kan mede door de snelle cyclustijd, 20 seconden, en de grote achterlader probleemloos doorgeladen worden. Geluidsarm; Door toepassing van een dubbele schottenpomp en elektronisch gedempte hydraulische cilinders wordt een zeer laag geluidsniveau verkregen. Energiezuinig; Door het lage werktoerental, ± toeren, en de modernste besturingstechnieken wordt een hoog rendement gerealiseerd. Elektronische toerenbeveiliging; Deze beveiliging sluit overbelasting van het perssyteem uit. Elektronisch "gedempte" cilinders; Geslepen en hardverchroomde zuigerstangen die geheel vrij van het afval bewegen waardoor bevuiling van lagering wordt voorkomen. Storingsdisplay; Het traceren van storingen kan zeer eenvoudig worden vastgesteld. Dubbelwerkende uitdrukcilinder; Hierdoor kan bij inzameling van G.F.T.-afval het uitdrukschot voorin (tegen de cabine) worden gezet (niet persen van G.F.T.-afval). Opbouw; Wordt geheel volgens ARBO en CE-normering geleverd.

Power Xpert CX - schakelsysteem voor de distributie van elektrische energie IEC-conform laagspanningsverdeelsysteem en motor control center

Power Xpert CX - schakelsysteem voor de distributie van elektrische energie IEC-conform laagspanningsverdeelsysteem en motor control center Power Xpert CX - schakelsysteem voor de distributie van elektrische energie IEC-conform laagspanningsverdeelsysteem en motor control center Power Xpert CX Flexibele schakeloplossingen voor maximalisatie

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING NL -B Inleiding Gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe rolstoel! Alle rolstoelen uit de Handicare-serie onderscheiden zich door hun kwaliteit en functionaliteit. We zijn buitengewoon

Nadere informatie

Handleiding ECO.30. Kernboormachine

Handleiding ECO.30. Kernboormachine Handleiding ECO.30 Kernboormachine SERIE NO. AANKOOPDATUM Gefeliciteerd met de aanschaf van deze Euroboor ECO.30 kernboormachine. Deze machine is ontwikkeld om snel en efficiënt gaten in diverse staalsoorten

Nadere informatie

CWH 30/200 CWH 30/300 CWH 60/200 CWH 60/300 CWH 90/200 CWH 90/300 CWH 120/200 CWH 120/300

CWH 30/200 CWH 30/300 CWH 60/200 CWH 60/300 CWH 90/200 CWH 90/300 CWH 120/200 CWH 120/300 Nederlands NL REMEHA HOOG RENDEMENT GASBOILER CWH 30/200 CWH 30/300 CWH 60/200 CWH 60/300 CWH 90/200 CWH 90/300 CWH 120/200 CWH 120/300 Installatie-, gebruikers- en servicehandleiding Deze instructies

Nadere informatie

Installatiehandleiding Easy Roof Evolution. Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait)

Installatiehandleiding Easy Roof Evolution. Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait) Installatiehandleiding Easy Roof Evolution Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait) 1. Voorbereiding Stel de bovenkant van de schroeven van de eindklem in op dezelfde hoogte als de bovenkant van de pv module.

Nadere informatie

PREMIUM ACCESSOIRES VOOR UW CAMPER

PREMIUM ACCESSOIRES VOOR UW CAMPER PREMIUM ACCESSOIRES VOOR UW CAMPER Trekhaken Steunsystemen Veersystemen Garagesystemen Dragersystemen Lichtmetalen velgen AANKOOPADVIES Trekhaken en dragersystemen Informatie Kan elke camper achteraf met

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING PUMA 20 9006394D

GEBRUIKERSHANDLEIDING PUMA 20 9006394D GEBRUIKERSHANDLEIDING NL PUMA 20 9006394D Nederlands 2011 Handicare Alle rechten voorbehouden. De verstrekte informatie mag geenszins worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze en met

Nadere informatie

ModuLine 30 Klokthermostaat

ModuLine 30 Klokthermostaat Nefit houdt Nederland warm Gebruikers- en Installatie-instructie ModuLine 30 Klokthermostaat A B temperatuur instelknop programmatemperatuur tijdelijk verlagen programmatemperatuur tijdelijk verhogen dag

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEKJE WAC9Q WAC12Q - WAC18Q. airconditioner (split-unit) wandmodel met met warmtepomp en snelkoppelsysteem

INSTRUCTIEBOEKJE WAC9Q WAC12Q - WAC18Q. airconditioner (split-unit) wandmodel met met warmtepomp en snelkoppelsysteem INSTRUCTIEBOEKJE WAC9Q WAC12Q - WAC18Q airconditioner (split-unit) wandmodel met met warmtepomp en snelkoppelsysteem 2 HARTELIJK DANK Hartelijk dank dat u voor deze EUROM airconditioner gekozen hebt: u

Nadere informatie

Checklist toestellen Commissie Agility, Raad van Beheer 1

Checklist toestellen Commissie Agility, Raad van Beheer 1 Hoogtesprong Vleugels De staander moet tenminste 100cm hoog zijn. Het begin van de vleugel begint op tenminste 75 cm hoogte op de staander. De breedte van de vleugel is 40 tot 60 cm. Het mag niet mogelijk

Nadere informatie

Vanaf nu brandt het licht tot diep in de nacht en de constructieafdeling maakt overuren.

Vanaf nu brandt het licht tot diep in de nacht en de constructieafdeling maakt overuren. SPEEDHUB 500/14 "Sneller dan de branding" Frankrijk 1994. Het contact met de teams en de teammonteurs van de Tour de France was zoals altijd zeer spannend. Onze fietsketting Rohloff S-L-T 99 is succesvol

Nadere informatie

versie 2015-1 Javo BV Postbus 21 2210 AA Noordwijkerhout Holland T: +31 (0)252 343121 F: +31 (0)252 377423 info@javo.eu www.javo.

versie 2015-1 Javo BV Postbus 21 2210 AA Noordwijkerhout Holland T: +31 (0)252 343121 F: +31 (0)252 377423 info@javo.eu www.javo. Gebruikershandleiding Origineel document versie 2015-1 Afneemrobot JAR met bufferband Machine nr.: Javo BV Postbus 21 2210 AA Noordwijkerhout Holland T: +31 (0)252 343121 F: +31 (0)252 377423 info@javo.eu

Nadere informatie

Originele AL-KO-accessoires. Met AL-KO-accessoires loopt u altijd voorop

Originele AL-KO-accessoires. Met AL-KO-accessoires loopt u altijd voorop Originele AL-KO-accessoires Met AL-KO-accessoires loopt u altijd voorop 146 Haup_146-159_NL.indd 146 20-12-2006 11:51:37 voertuigtechniek 147 Haup_146-159_NL.indd 147 20-12-2006 11:51:39 Kogelkoppelingen

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING FEIN-MACHINE

GEBRUIKSAANWIJZING FEIN-MACHINE Veiligheid bij het werken met de zaagmachine Zorg ervoor dat de buis stabiel ligt; denk hierbij aan het feit dat de buis eerst uit één en na het zagen uit twee delen bestaat! Draag tijdens het zagen een

Nadere informatie

Remeha Quinta 25s Remeha Quinta 30s Remeha Quinta 28c Remeha Quinta 35c

Remeha Quinta 25s Remeha Quinta 30s Remeha Quinta 28c Remeha Quinta 35c Technische informatie Remeha Quinta 25s Remeha Quinta 30s Remeha Quinta 28c Remeha Quinta 35c Remeha Quinta 25/30s 28/35c Hoog Rendement gaswandtoestel met (c) of zonder (s) warmwatervoorziening Vermogens:

Nadere informatie

[nl] Stûv 30-compact. instalace installation installatie installazione instalación instalação instalace installation installatie

[nl] Stûv 30-compact. instalace installation installatie installazione instalación instalação instalace installation installatie zione instalación instalação instalace installation installatie installazione instalación instalação installation installatie installazione instalación instalação instalace installation installatie installazione

Nadere informatie

MVS-15RH Woonhuisventilatie

MVS-15RH Woonhuisventilatie Handleiding voor de installateur MVS-15RH Woonhuisventilatie Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers en de installateurs van het mechanisch ventilatiesysteem van het type MVS-15RH. De handleiding

Nadere informatie

BRUGSYSTEMEN EN VIADUCTEN

BRUGSYSTEMEN EN VIADUCTEN BRUGSYSTEMEN EN VIADUCTEN Nederland is een waterrijk en dichtbevolkt land, zodat bruggen en viaducten behoren tot de gebruikelijke infrastructuur. Met de toenemende mobiliteit door het nog steeds groeiende

Nadere informatie

HANDLEIDING & INSTALLATIEVOORSCHRIFT. Koelvitrine KV-RR 12/14

HANDLEIDING & INSTALLATIEVOORSCHRIFT. Koelvitrine KV-RR 12/14 HANDLEIDING & INSTALLATIEVOORSCHRIFT Koelvitrine KV-RR 12/14 Gebruikershandleiding & Installatievoorschrift van de Koelvitrine type KV-RR 12/14 Belangrijk! Lees voor gebruik deze handleiding, dit voorkomt

Nadere informatie

30GH 040-245 30GZ 040-245 Luchtgekoelde vloeistofkoelaggregaten. 50 Hz. Montage, Inbedrijfstelling, Onderhoud

30GH 040-245 30GZ 040-245 Luchtgekoelde vloeistofkoelaggregaten. 50 Hz. Montage, Inbedrijfstelling, Onderhoud 30GH 040-245 30GZ 040-245 Luchtgekoelde vloeistofkoelaggregaten 50 Hz Montage, Inbedrijfstelling, Onderhoud 1 INHOUD Pagina Checklist voor de inbedrijfstelling... 3 Afmetingen/benodigde vrije ruimte...

Nadere informatie

Intergas Verwarming BV

Intergas Verwarming BV Kombi Kompakt HRE 24/18 HRE 28/24 HRE 36/30 Installatievoorschrift Lees voor het installeren en gebruiken van het toestel deze installatievoorschriften zorgvuldig door. Bewaar dit installatievoorschrift

Nadere informatie

HANDLEIDING 1B 20 1B 27 1B 30 1B 40 1B 50. 43380607-NL -12.05-0.1 Printed in Germany

HANDLEIDING 1B 20 1B 27 1B 30 1B 40 1B 50. 43380607-NL -12.05-0.1 Printed in Germany HANDLEIDING 1B 20 1B 27 1B 30 1B 40 1B 50 43380607-NL -12.05-0.1 Printed in Germany 33 Een HATZ dieselmotor gaat voor U werken Deze motor is uitsluitend voor gebruik in de machine, waarin de motor door

Nadere informatie

Cirkelhark met één harkelement

Cirkelhark met één harkelement Cirkelhark met één harkelement V O E D E R W I N N I N G O P M A A T! De cirkelharken van KUHN In de toekomst van de landbouw gaat niets de rentabiliteit van een investering te boven. KUHN geeft al sinds

Nadere informatie

VOORDAT U DE WASMACHINE IN GEBRUIK NEEMT 1.Verwijderen van de verpakking en inspectie

VOORDAT U DE WASMACHINE IN GEBRUIK NEEMT 1.Verwijderen van de verpakking en inspectie 30106300aNL.fm Page 1 Friday, January 8, 2010 5:08 PM GEBRUIKSOMSCHRIJVING Deze wasmachine is uitsluitend bestemd voor het wassen en centrifugeren van in de machine wasbaar wasgoed, in hoeveelheden die

Nadere informatie

Zelf een Red Special bouwen?

Zelf een Red Special bouwen? Zelf een Red Special bouwen? Door René, Gitaar in Tune Hints, tips, mogelijkheden, moeilijkheden Revisie 1.2, datum 7 mei 2005 Zelf een Red Special bouwen? www.gitaar-in-tune.nl Pagina 1 van 36 Voorwoord

Nadere informatie

AlphaVision 16. Gebruikershandleiding. Alphatronics b.v.

AlphaVision 16. Gebruikershandleiding. Alphatronics b.v. AlphaVision 16 Gebruikershandleiding Alphatronics b.v. AlphaVision 16 - Gebruikershandleiding 2000 Alphatronics b.v., Nijkerk Uitgave januari 2000 - REV. 0 25-01-2000PV AV16GEBR.QXD INHOUDSOPGAVE Inleiding

Nadere informatie

Vloeibare brandstoffen - bovengrondse tankinstallaties en afleverinstallaties

Vloeibare brandstoffen - bovengrondse tankinstallaties en afleverinstallaties 30 Vloeibare brandstoffen - bovengrondse tankinstallaties en afleverinstallaties PUBLICATIEREEKS GEVAARLIJKE STOFFEN PGS 30:2011 VERSIE 1.0 (DECEMBER 2011) - PAGINA 1 VAN 61 Vloeibare brandstoffen Bovengrondse

Nadere informatie

5 5. PRODUCTEN 2 BINNENSPOUWBLAOEN/WANOEN/TOPPEN. mm mm mm mm mm mm mm ALGEMEEN REGELGEVING

5 5. PRODUCTEN 2 BINNENSPOUWBLAOEN/WANOEN/TOPPEN. mm mm mm mm mm mm mm ALGEMEEN REGELGEVING . PRODUCTEN 2 BINNENSPOUWBLAOEN/WANOEN/TOPPEN ALGEMEEN REGELGEVING Geprefabriceerde betonnen binnenspouwbladen, wanden en toppen worden op ruime schaal in de hedendaagse woningbouw toegepast. De elementen

Nadere informatie

Onderafdeling 1.- Algemene bepalingen

Onderafdeling 1.- Algemene bepalingen Koninklijk besluit van 13 maart 1998 betreffende de opslag van zeer licht ontvlambare, licht ontvlambare, ontvlambare en brandbare vloeistoffen (B.S. 15.5.1998) Gewijzigd bij: (1) koninklijk besluit van

Nadere informatie

FC- 16 Boat `n Truck 40 MHz 6/8/1 nr. F4044

FC- 16 Boat `n Truck 40 MHz 6/8/1 nr. F4044 GEBRUIKSA ANWIJZING FC- 16 Boat `n Truck 40 MHz 6/8/1 nr. F4044 INHOUDSWEERGAVE Veiligheidsvoorschriften, beslist in acht nemen...3 Veiligheidsvoorschriften...3 Verzekering...3 1 Inhoud van de set...4

Nadere informatie