Natuurlijk hebben we weer toppers. Maar in dit overzicht ook aandacht voor de mindere goden. En wat zijn mindere goden? Zonder de mindere goden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Natuurlijk hebben we weer toppers. Maar in dit overzicht ook aandacht voor de mindere goden. En wat zijn mindere goden? Zonder de mindere goden"

Transcriptie

1

2 Natuurlijk hebben we weer toppers. Maar in dit overzicht ook aandacht voor de mindere goden. En wat zijn mindere goden? Zonder de mindere goden kunnen de goden geen goden zijn! En wat zijn goden? Bij S.O. dienen we dat begrip wat te nuanceren. Binnen SGS blijft S.O. de plek om op latere leeftijd (een rekbaar begrip natuurlijk) nog te kunnen cricketen als speler, umpire of scoorder, ongeacht niveau en lichamelijke en geestelijke fitheid. Meedoen is het belangrijkste en iedereen wordt door de andere spelers in staat gesteld actief mee te doen. Verder is het recreatieve en sociale aspect belangrijk, waarbij ook partners een belangrijke rol (kunnen) hebben. Zij, die daaraan bijdragen, zijn de echte S.O.-goden. Zij, die dat in het vuur van het spel wel eens vergeten, spelen met vuur. Een vagevuur in soms wat badinerende tekst kan hun deel worden. Iedereen verdient met zijn komst een vriendschappelijke en plezierige dag bij S.O. Een ongelukkige prestatie gooit natuurlijk wel eens roet in het cricket-eten. Na de eerste massage tijdens de gezellige 3 de innings komt het alleen nog terug in het puike lezenswaardige verslag van onze onvolprezen Gerard. En dan lijkt het al minder erg en is de geestelijke pijn goed houdbaar. We kijken dan zelfs al weer uit naar een herkansing. Het seizoen 2017 staat voor de herkansing langzaam maar zeker in de steigers. We starten dinsdag 2 mei! Na een dag rust op 1 mei. Dinsdag 25 juli zijn we vrij i.v.m. met ons bezoek aan het Vierlandentournooi op Sparta die week (24-29 juli). De toer naar Het Oosten begint op maandagmiddag 31 juli voor de slapers met op dinsdag 1 augustus spelen op Hengelo en donderdag 3 augustus spelen op Gelre. Op maandag 11 september ons jubileum 45 jaar S.O., Eleven-Nine, gevolgd door de laatste (jubileum)wedstrijd op dinsdag 12 september Alle reden dus om uw nieuwe agenda te pakken en vol goede cricketvoornemens uw S.O. speeldagen te noteren. Veel lees- en kijkplezier gewenst.

3

4

5 Prestaties met het hout. Voor onze captains altijd weer een puzzel. Wie verdient een vroege beurt? Hoe vangen we een collaps op in de order? Tenslotte kan het verkeren zei Bredero. Wie scoort regelmatig een dubbele cijfer? Wie kan versnellen als het nodig is? Wie kan fungeren als plechtanker? Wie houdt zijn hoofd koel? En dan hebben we het natuurlijk over de trouwe spelers van S.O. Vragen te over, die inzicht, ervaring en vertrouwen vergen. Als steun in de rug voor onze captains in 2017 het batten van Het overzicht biedt van laag naar hoog meer dan voldoende gegevens voor het opstellen van evenwichtige en productieve battingorders. De gemiddelden van de volgende spelers zijn het noteren waard. Herman van der Horst 13,14 Pieter Bertels 12,14 Aad de Neef 14,09 Aad van Troost 26,67 Simon Santcroos 23,50 Natuurlijk hier en daar een not out, maar toch

6

7

8

9

10

11 We kennen onze richtingzoekers. Het valt deksels niet mee om de stramme schouders en armen in de gewenste stand te krijgen en te houden. En dan ook nog een aanloop. Het (te zware) lichaam is al helemaal uit balans op moment supreme: het loslaten van de bal in de richting van de batsman aan de overkant. We zijn dan ook blij met zij, die het schip van rechte ballen op wicketkoers houden. De ruggengraat (backbones) vaak van onze aanval. Mans de R. 126 overs 27 wickets gemiddeld 14,78 runs per wicket gemiddeld 7 overs per wedstrijd (18) Farouk A. 134 overs 19 wickets gemiddeld 22,26 runs per wicket gemiddeld 7,8 overs per wedstrijd (17) Walter P. 90 overs 13 wickets gemiddeld 24,15 runs per wicket gemiddeld 6 overs per wedstrijd (15) Hij deed slechts 2x mee wegens oppassen, maar zou niet misstaan in het rijtje. Dick Rigbers 16 overs 4 wickets gemiddeld 13,50 runs per wicket gemiddeld 8 overs per wedstrijd (2) En niet te vergeten: Amin K. 82 overs 21 wickets gemiddeld 11,48 runs per wicket gemiddeld 6,3 overs per wedstrijd (13) De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat 4 van de 5 hierbovengenoemden vaak spelen, niet alleen bij de S.O. Zij doen er alles aan qua training om bij S.O. goed voor de dag te komen. En natuurlijk heeft iedere gebowlde over afgelopen seizoen bijgedragen. Zeker als soms toch ook een gerenommeerde batsman sneuvelde.

12

13

14

15

16

17

18

19 Iedere vang is er 1 en bij S.O. telt het zeker dubbel. Ook de voldoening is groot als dat rode of roze monster zonder al te veel weerstand vast in de handen zit. En wil je veel vangen dan ben je afhankelijk van de captain, die het veld uitzet. Weer aan de boundary! Natuurlijk hebben we hier onze bekende groot verbruikers achter het wicket. Maar ook die enkele gemaakte vang per seizoen kan van groot belang zijn geweest voor het verloop van de betreffende wedstrijd. Dus ook de namen verderop in de lijst waren en zijn van groot belang geweest. Extra vermelding voor Berend van Weel. 4 vangen in de 2 wedstrijden, waarin hij meedeed.

20

21

22

23

24

25

26 De quiz was weer aanleiding tot een genoeglijk half uurtje puzzelen en hulp zoeken voor de beantwoording. De grote tafel, waar den ieder aan zat, was duidelijk van invloed op sommige gegeven antwoorden. Maar anderen hebben in gepaste eenzaamheid de vragen proberen op te lossen. Op verzoek is n.a.v. het gebeuren in de USA ook hier een hertelling uitgevoerd.tot verbazing van de teller leverde het een wijziging op in de top-3. Dirk Coster bleef 1 met 13,5 punt van de max. 20 te behalen punten. Bij Aad van Troost bleek 1 vraag toch fout. En eindigde nu op een gedeelde 2de plaats samen met Hans Noorhoff: 11 punten.

27 VRAAG 1. Even op gang komen. Bij welke club is deze foto genomen? (1 punt) Tijdens het diner was al aangegeven, dat de foto van de beeldbepalende kerktoren was ontdaan. Een oplettende kijker ziet nog net rechtsboven een smal reepje van de toren. De oranje zonneschermen waren voor de opsteller van de vraag eigenlijk voldoende als markant herkenningspunt. Slechts 1 familie scoorde goed: Quick 1888 in Nijmegen door natuurlijk Arthur en Annie. VCC kwam heel vaak voor naast Hercules, ACC, Ajax Leiden en Olympia Gouda. Dat laatste niet eens zo gek, maar naar en van de pitch lopen dan blijft het flatgebouw uit beeld. En waarom VCC zo vaak? Als je vanuit het clubhuis van VCC kijkt zie je dit echt niet. Ook niet als je naar de pitch loopt. Kortom. Allemaal volgers van 1 schaap aan de grote tafel.

28 VRAAG 2: Omschrijf een China man (2 punten). Een bal gebowld door een.....(bowler) De bal draait na pitching (bal) Naar de......batsman) In feite een... (bowler) Een scala aan lege en halve, vaak ook nog foute, antwoorden. Volgens de New-Zealand Cricket Umpires & Scorers Association is dit een Chinaman. Een bal gebowld door een De bal draait Naar de In feite een left-arm (unorthodox) spinbowler (bowler) left to right after pitching right-handed batsman (batsman) (traditional) right-handed off spinbowler NB. Voor de (toekomstige umpires onder ons. De New Zealandse site is zeer toegankelijk met informatie, cursusmateriaal en hun The Umpires Companion is het downloaden en lezen of nazoeken van iets meer dan waard ( VRAAG 3: Hoeveel runs hebben we als S.O. bij elkaar geslagen in 2016, inclusief alle extra s? Dus de som van de wedstrijdscores van de 19 voltooide wedstrijden (beide innings beeindigd). (1 punt of bij gelijke stand qua overige punten de dichtstbijzijnde) Niet de eerste de beste schreef runs! Nagenoeg 1000 runs per wedstrijd in 2 x 40 overs! Ons onbereikbare maximum ligt bij 6 ballen per over en op iedere bal een 6: 2 x 40 x 6 x 6 = 2880 runs. Op zich dus een redelijk antwoord, maar de harde waarheid is 5518 runs. Gemiddeld 290 runs per wedstrijd. 145 per innings. Dirk kwam tot Donald, heel eerlijk, hield het op Hans N., 9000 en Aad van Troost was aan de extreem lage kant. VRAAG 4: Welke 4 clubs speelden in augustus 2016 om de plaatsen 5-8 in de TOP-klasse KNCB? (2 goed = 1 punt. 3 goed = 2 punten. 4 goed = 3 punten.) Leef je mee met het Nederlandse cricket! 50% had het goed (HDVS, VOC, HCC en VRA), maar dat kan ook met de tafel te maken hebben gehad. Verder werden genoemd: VCC, Kampong, Dosti, Excelsior, Quick Hg en ACC. VRAAG 5: Wat is een Golden duck? (1 punt) Dat is gezien de antwoorden nagenoeg iedereen wel een keer overkomen. Echter nul runs op de 1ste bal of 0 punten is te ruim. Dat hebben we vaak, maar dan zijn we nog niet OUT. Een aanvulling werd gegeven zonder toekenning van een bonuspunt. Een Diamond duck is OUT voor 0 op de eerst gebowlde bal van de eerste over van de innings. En dan nog wachten tot je mag fielden in het stille verre veld! Soms is cricket echt vormend.

29 VRAAG 6: Op welke datum zou de 1ste wedstrijd van de grote SGS in 2016 gespeeld worden? En waar? En waarom ging de wedstrijd vroegtijdig niet door? (1 punt) Het was een drukke week in april 2016 voor Roelof. Iedere dag weer de wedstrijd voorbereiden! 26 april. 27 april. 28 april. 9 april. 5 mei. Het was echt zondag 24 april in Hengelo. De dikke laag hagelstenen van het slechte en uiterst koude weer zijn ons door Roelof op de website getoond. VRAAG 7: Welke 3 spelers hebben 18 wedstrijden gespeeld bij SO in 2016? (1 punt per juiste speler.) Hier wellicht een instinker, omdat Hans Noorhoff tjdens de vergadering werd geroemd als meest trouwe speler. Alle 19 wedstrijden present. Wie het niet waren: Adriaan Poffers, Walter Prescod, Dirk Coster, Farouk Ayoube, Simon Santcroos, Gerard vd Meij en Hans Noorhoff. Het waren Mans de Rooij, Donald Noorhoff en Aad de Neef. Hij, die 4 namen invulde, had er 1 goed. MANS DE ROOIJ DONALD NOORHOFF AAD DE NEEF DE VIERDE NAAM VRAAG 8: Welke spelers van SO staan op deze foto bij de 1ste training 2016? (0,5 punt per speler) Wederom goed kijken en de website in april gelezen te hebben met een uitvoerige fotoreportage. Peter van Giezen? Bas de Gaay Fortman? Pieter Bertels? Velen kwamen niet verder dan 4-5 namen. Niemand scoorde alle 8: v.l.n.r. Amin K., Hans N., Mans de R, Dirk C., Farouk A., Robert de R., Aad de N. en Arjen vd P. Het flatgebouw heeft iets weg van het flatgebouw bij Quick 1888.

30 Welk echtpaar kwam er kijken? Familie Ackermann! VRAAG 9: Welke speler wordt hier getraind door zijn dochter? En voor welke club speelde hij en was hij een drijvende kracht? (1 punt) Lezen! Een vraag, die 2 antwoorden behoefde. Velen kwamen niet verder dan onze onvolprezen Rino Groenewegen. De club VVV ontbrak zeer vaak! VRAAG 10: Wie zijn deze denkers? 1 punt) Een makkie. Bas de G.F. en Simon S. in diepe gedachten tijdens de regen op ACC. 3 formulieren waren op 5 december binnen. In alle rust kwamen ook zij niet tot de volledige score. Wel hoog in de ranglijst met 13 (Herman vd H.), 12,5 (Wouter H.) en 10 punten (Georg R.). Bij vraag 1 noteren wij nu ook Bloemendaal en Rood & Wit als aantal runs mist net 3 runs t.o.v. het juiste aantal van Het lijkt erop dat de totalen uit de verslagen zijn geteld of toch niet? De andere aantallen waren 5310 en Vraag 4 werd 2x goed beantwoord en 1x slechts 3 goede clubs. Even naar de KNCBsite op uw smartphone of iets dergelijks. Dat had ook tijdens het diner gekund! Bij de trainingsfoto werden 1x 9 namen genoemd! 8 goede en Herman vd H. Niemand scoorde de familie Ackermann. Dat kon je thuis makkelijk even nazoeken op de website bij onze verslagen.

31 Ook in 2017 weer een quiz. En zullen nu echt rekening moeten houden met het beschikbaar zijn van de moderne communicatiemiddelen.

32

33

34

35

36

Maar eerst Met natuurlijk de feestelijke viering van 90 jaar SGS!

Maar eerst Met natuurlijk de feestelijke viering van 90 jaar SGS! Het mooie seizoen 2018 ligt al weer ver achter ons. In het cijferoverzicht hebben we deze keer veel beelden opgenomen. Tenslotte zegt 1 beeld meer dan 1000 woorden. Het komende seizoen 2019 wordt ongetwijfeld

Nadere informatie

Voor alle leeftijdsgroepen geldt: de wedstrijd duurt maximaal 50 minuten, een innings duurt maximaal 20 minuten!

Voor alle leeftijdsgroepen geldt: de wedstrijd duurt maximaal 50 minuten, een innings duurt maximaal 20 minuten! Reglementen Flamingo Indoor Toernooien 2015 Speciaal voor de Flamingo Indoor Toernooien voor U10 t/m U16 zijn additionele regels op het jeugdwedstrijdreglement van de KNCB vastgesteld. Deze additionele

Nadere informatie

25 juni Excelsior 20. Schiedam. Programmaboekje schoolcrickettoernooi Fer Schroeders Cup

25 juni Excelsior 20. Schiedam. Programmaboekje schoolcrickettoernooi Fer Schroeders Cup 25 juni 2014 Excelsior 20 Schiedam Programmaboekje schoolcrickettoernooi 2014 Fer Schroeders Cup Inleiding Met veel plezier bieden wij u hierbij het programma aan van het 11 e crickettoernooi voor het

Nadere informatie

Rood & Wit U13 1 HCC U13 1: HCC weer op het goede spoor door een overwinning met 15 runs (129 9 tegen 144 7). Gespeeld in Haarlem op 5 juni 2010.

Rood & Wit U13 1 HCC U13 1: HCC weer op het goede spoor door een overwinning met 15 runs (129 9 tegen 144 7). Gespeeld in Haarlem op 5 juni 2010. Rood & Wit U13 1 HCC U13 1: HCC weer op het goede spoor door een overwinning met 15 runs (129 9 tegen 144 7). Gespeeld in Haarlem op 5 juni 2010. Dit keer een gecombineerd beeldverslag om de heldendaden

Nadere informatie

KNCB competitie survey 2015

KNCB competitie survey 2015 KNCB competitie survey 2015 Respondenten 201 compleet ingevulde survey s 179 heren en 22 dames 7 personen hebben enkel vriendschappelijke wedstrijden gespeeld Leeftijd van de respondenten U18 19-25 26-30

Nadere informatie

NOT OUT. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei 1954 www.crickethengelo.com

NOT OUT. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei 1954 www.crickethengelo.com NOT OUT CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei 1954 www.crickethengelo.com Voorzitter: D. Neeb 074-2505080 diederik @ neeb.nl Secretaris: A.A. Poffers 0548-610118 secretariscrickethengelo

Nadere informatie

Ga naar www.ecricket.nl en log in met de door de KNCB / ARL verstrekte inlogcodes

Ga naar www.ecricket.nl en log in met de door de KNCB / ARL verstrekte inlogcodes Meer informatie over ecricket is te vinden op http://www.arl-sports.com/ Invoeren Scorecards op ecricket Ga naar www.ecricket.nl en log in met de door de KNCB / ARL verstrekte inlogcodes Inlogcode en Password

Nadere informatie

KNCB Jeugdcompetitie 2016

KNCB Jeugdcompetitie 2016 Reglementen Algemene Jeugdcompetitie 2016 Voor alle jeugdcompetities gelden de gepubliceerde wedstrijdregels van de KNCB. Speciaal voor de jeugd zijn additionele regels vastgesteld. Deze additionele regels

Nadere informatie

Reglementen Algemene Jeugdcompetitie 2014

Reglementen Algemene Jeugdcompetitie 2014 Reglementen Algemene Jeugdcompetitie 2014 Voor alle jeugdcompetities gelden de gepubliceerde wedstrijdregels van de KNCB. Speciaal voor de jeugd zijn additionele regels vastgesteld. Deze additionele regels

Nadere informatie

Diverse regels om darts te spleen Basisregels

Diverse regels om darts te spleen Basisregels Diverse regels om darts te spleen Basisregels In principe zijn dart wedstrijden gespeeld tussen twee spelers of twee teams. De teams kunnenworden samengesteld uit twee of meer mensen elk. Negen worpen

Nadere informatie

KNCB Jeugdcompetitie 2019

KNCB Jeugdcompetitie 2019 KNCB Jeugdcompetitie Reglementen Algemene Jeugdcompetitie Voor alle jeugdcompetities gelden de gepubliceerde wedstrijdregels van de KNCB. Speciaal voor de jeugd zijn additionele regels vastgesteld. Deze

Nadere informatie

INTERCLUB 2019 OPGELET één

INTERCLUB 2019 OPGELET één INTERCLUB 2019 Bij iedere jaarwisseling start reeds de voorbereiding van het komende seizoen. De eerste grote activiteit is de interclub, waarvoor iedereen die wenst deel te nemen zich kan inschrijven

Nadere informatie

NOT OUT. Kiezen? Ja, voor onze adverteerders. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei 1954 www.crickethengelo.

NOT OUT. Kiezen? Ja, voor onze adverteerders. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei 1954 www.crickethengelo. Kiezen? Ja, voor onze adverteerders NOT OUT CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei 1954 www.crickethengelo.com Voorzitter: D. Neeb 074-2505080 diederik @ neeb.nl Secretaris: R.E. Kruijshoop

Nadere informatie

NOT OUT. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei 1954 www.crickethengelo.com

NOT OUT. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei 1954 www.crickethengelo.com NOT OUT CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei 1954 www.crickethengelo.com Voorzitter: D. Neeb 074-2505080 diederik @ neeb.nl Secretaris: W. Voogel 0546-490994 voogelw @ home.nl Penningmeester:

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2018

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2018 PROGRAMMABOEKJE Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2018 Beste meisjes en jongens, Het hele jaar door zijn er allerlei sportieve evenementen in onze gemeente. We zijn niet voor niets tot sportgemeente

Nadere informatie

Notulen Najaarsvergadering USV Hercules, afdeling cricket, 30 oktober 2014

Notulen Najaarsvergadering USV Hercules, afdeling cricket, 30 oktober 2014 Notulen Najaarsvergadering USV Hercules, afdeling cricket, 30 oktober 2014 Aanwezig: Lucas Brouwers, Roeland Buijze, Kuno Buyze, Ad de Vries, Joost Helberg, Jasper Helberg, Bouke Jansen, Marc Jarmuszewski,

Nadere informatie

Joep van Deudekom. 10 tegen 1. Tekeningen Michiel van de Vijver. Leopold / Amsterdam

Joep van Deudekom. 10 tegen 1. Tekeningen Michiel van de Vijver. Leopold / Amsterdam Joep van Deudekom 10 tegen 1 Tekeningen Michiel van de Vijver Leopold / Amsterdam eerste helft 1 Kon het erger? Pieter had het veld nog nooit op deze manier gezien. Het gras hing in de lucht en de wolken

Nadere informatie

Thomas Verhaar. Update

Thomas Verhaar. Update Update 28-01-2019 Met veel trots stelt V.O.C. de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Thomas speelt sinds

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2016

NIEUWSBRIEF oktober 2016 NIEUWSBRIEF oktober 2016 Alle ingeschreven leden ontvangen deze nieuwsbrief. Mocht uw zoon/dochter niet meer sporten dan bent u wellicht vergeten om hem/haar uit te schrijven. Neem dan s.v.p. zo spoedig

Nadere informatie

NOT OUT. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei

NOT OUT. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei NOT OUT CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei 1954 www.crickethengelo.com Voorzitter: D. Neeb 074-2505080 diederik @ neeb.nl Secretaris: R.E. Kruijshoop 074-2422976 re.kruijshoop @

Nadere informatie

Teun van der Donk. Teun in JO18. Teun van der Donk

Teun van der Donk. Teun in JO18. Teun van der Donk Met veel trots stelt V.O.C. de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Vier van onze zonen spelen bij Sparta:

Nadere informatie

NOT OUT. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB,,HENGELO Opgericht 1 mei VAN UW VOORZITTER

NOT OUT. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB,,HENGELO Opgericht 1 mei VAN UW VOORZITTER NOT OUT CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB,,HENGELO Opgericht 1 mei 1954 www.crickethengelo.com Voorzitter: D. Neeb 0742505080 diederik @ neeb.nl Secretaris: W. Voogel 0546490994 voogelw @ home.nl Penningmeester:

Nadere informatie

WALLY VAN WEELDE,

WALLY VAN WEELDE, WALLY VAN WEELDE, 1924-1992 'DE GROTE SNOR' DOOR MR. RENÉ W. VAN IERSCHOT 'Wally van Weelde was van het formaat waaromheen legenden worden gesponnen', zo luidde de slotzin van een herdenkingsartikel in

Nadere informatie

Handleiding testfase Cool Moves Volley (CMV)

Handleiding testfase Cool Moves Volley (CMV) Handleiding testfase Cool Moves Volley (CMV) 2017-2018 Inleiding Gebruik deze handleiding als je aan de slag gaat met het testen van één of meerdere nieuwe ideeën voor het volleybalaanbod voor kinderen

Nadere informatie

Teun van der Donk. Teun in O17. Teun van der Donk

Teun van der Donk. Teun in O17. Teun van der Donk Met veel trots stelt V.O.C de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Drie zonen spelen bij Sparta: Thomas

Nadere informatie

Bowlen. Inleiding. Inhoud. Geschiedenis

Bowlen. Inleiding. Inhoud. Geschiedenis Inleiding Ik doe een spreekbeurt over bowlen, omdat het een leuke sport is. Ik zit zelf op bowlen en wil over mijn sport vertellen. Inhoud Geschiedenis Materiaal De bowlingbal Bal vasthouden en gooien.

Nadere informatie

KLEEFSTRA ALMANAK 2015

KLEEFSTRA ALMANAK 2015 Koninklijke Nederlandse Cricket Bond KLEEFSTRA ALMANAK 2015 85ste Overzicht van Nederlandse Cricketcijfers Samengesteld door de redactie van de Kleefstra Almanak: Mevr. T.E. Buma Dhr. T.H. Hartman Dhr.

Nadere informatie

Tafelen bij een wedstijd. Hoe werkt dat en waar moet ik allemaal aan denken?

Tafelen bij een wedstijd. Hoe werkt dat en waar moet ik allemaal aan denken? Tafelen bij een wedstijd Hoe werkt dat en waar moet ik allemaal aan denken? Inhoud Tafelen, wat is dat? De Timer De Scorer Dit is het startscherm ( van het wedstrijdformulier op de ipad) Voorbereiding

Nadere informatie

Voorwoord. Donderdag 26 mei en vrijdag 27 mei 2016

Voorwoord. Donderdag 26 mei en vrijdag 27 mei 2016 Voorwoord Nu alvast wil de Commissie Veldhovense Schoolverlaters Sportdagen eenieder welkom heten op het Peanutbaltoernooi, dat dit jaar voor de 30 e keer gehouden gaat worden op: Donderdag 26 mei en vrijdag

Nadere informatie

Cricket Voetbal Tennis Squash Klavertje 4 E en F Toernooi (29-aug)

Cricket Voetbal Tennis Squash Klavertje 4 E en F Toernooi (29-aug) Cricket Voetbal Tennis Squash Klavertje 4 E en F Toernooi (29-aug) EEN GROOT FESTIJN OP DE DIEPPUT Bijna is het weer zover Op zondag 29 augustus wordt er op de Diepput al weer voor de zevende keer gestreden

Nadere informatie

NOT OUT. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei Van uw voorzitter

NOT OUT. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei Van uw voorzitter NOT OUT CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei 1954 www.crickethengelo.com Voorzitter: D. Neeb 074-2505080 diederik @ neeb.nl Secretaris: W. Voogel 0546-490994 voogelw @ home.nl Penningmeester:

Nadere informatie

NOT OUT. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB,,HENGELO Opgericht 1 mei VAN UW VOORZITTER

NOT OUT. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB,,HENGELO Opgericht 1 mei VAN UW VOORZITTER Voorzitter: D. Neeb 074-2505080 diederik @ neeb.nl Secretaris: W. Voogel 0546-490994 voogelw @ home.nl Penningmeester: mw. H. van Blaaderen 074-8511620 hvanblaaderen @ home.nl - Betalingen: Bankrekeningnummer:

Nadere informatie

NOT OUT. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei VOORWOORD

NOT OUT. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei VOORWOORD NOT OUT CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei 1954 www.crickethengelo.com Voorzitter: D. Neeb 074-2505080 diederik @ neeb.nl Secretaris: W. Voogel 0546-490994 voogelw @ home.nl Penningmeester:

Nadere informatie

NOT OUT. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB,,HENGELO Opgericht 1 mei 1954

NOT OUT. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB,,HENGELO Opgericht 1 mei 1954 NOT OUT CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB,,HENGELO Opgericht 1 mei 1954 Voorzitter: D. Neeb 074-2505080 diederik @ neeb.nl Secretaris: W. Voogel 0546-490994 voogelw @ home.nl Penningmeester: mw. H. van

Nadere informatie

30 augustus 2011 THAT WAS THAT 62ste jaargang nr. 14. Verslag Bloemendaal - CCG 27 augustus

30 augustus 2011 THAT WAS THAT 62ste jaargang nr. 14. Verslag Bloemendaal - CCG 27 augustus C.C.G. Cricket Club Groenendaal Opgericht 1 april 1949 Banknummer : ING 66.83.70.289 Gironummer : 109338 Secretariaat : S. Volten, Regentesselaan 30, 3571 CE Utrecht E-mailadres: s.volten@planet.nl Telefoonnummers:

Nadere informatie

jaargang 53 nummer 1 Redactie: R.E. Kruijshoop, Klinkeweg 13, 7552 PB Hengelo

jaargang 53 nummer 1 Redactie: R.E. Kruijshoop, Klinkeweg 13, 7552 PB Hengelo jaargang 53 nummer 1 Redactie: R.E. Kruijshoop, Klinkeweg 13, 7552 PB Hengelo NOT OUT CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei 1954 www.crickethengelo.com Voorzitter: D. Neeb 074-2505080

Nadere informatie

Accommodatiereglement (15 april 2014)

Accommodatiereglement (15 april 2014) 1 Accommodatiereglement (15 april 2014) Preambule. Het accommodatiereglement maakt ten aanzien van de eisen een onderscheid tussen Topklasse, Hoofdklasse, Eerste klasse en Overgangsklasse (heren) en Hoofdklasse

Nadere informatie

het mededelingenblad voor biljartclub de Vliegert

het mededelingenblad voor biljartclub de Vliegert Beste Biljartleden, Zoals U allen kunt ziet is de Biljartzaal weer op orde en heeft ook een nieuwe vloer gekregen. Prachtig om te zien en ik hoop nu dat de stank eruit is. De WL is alles in orde aan het

Nadere informatie

We gaan er vanuit dat de B en C junioren een uur training krijgen en op grootveld met keeper spelen. Je training ziet er dan zo uit:

We gaan er vanuit dat de B en C junioren een uur training krijgen en op grootveld met keeper spelen. Je training ziet er dan zo uit: Floorball training Standaard jaarplanning B en C junioren (12-15 jaar) Deze standaard jaarplanning is een hulpmiddel voor alle jeugdtrainers. Met deze planning kan je het hele seizoen vullen met leuke

Nadere informatie

AMSTERDAMSCHE FOOTBALL CLUB. Opgericht 18 januari Dick van der Klaauw Toernooi

AMSTERDAMSCHE FOOTBALL CLUB. Opgericht 18 januari Dick van der Klaauw Toernooi AMSTERDAMSCHE FOOTBALL CLUB Opgericht 18 januari 1895 Dick van der Klaauw Toernooi Zondag 25 mei 2014 AFC VrienDelijKe BeDrijVen Het AFC Dick van der Klaauw-jeugdtoernooi Dick van der Klaauw, werd in het

Nadere informatie

Nr Finaleronde seizoen , Op sporthal Oostervant te Rotterdam.

Nr Finaleronde seizoen , Op sporthal Oostervant te Rotterdam. Nr.6 21-04-2008 Finaleronde seizoen 2007-2008, Op 19-04-2008 sporthal Oostervant te Rotterdam. Om 12.00 is de start van de 1 ste wedstrijd in de Oostervant te Rotterdam. Voordat het zover zou zijn had

Nadere informatie

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Start om 14 u., einde verwacht rond 18 u. Maximum 8 teams (beperkte plaatsen). Teams van 3 spelers, de spelers wisselen elkaar af per discipline. Elk team beslist

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2017

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2017 PROGRAMMABOEKJE Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2017 Beste sportvrienden, Dit jaar wordt voor de 31 e keer het schoolvoetbaltoernooi in de gemeente Hellendoorn georganiseerd. De organisatie

Nadere informatie

Softbal slow pitch. Bijeenkomst 22 Feb Agenda: - Oorspronkelijk uitgangspunt. - Terugblik seizoen 2014 Plus Delta Leermomenten

Softbal slow pitch. Bijeenkomst 22 Feb Agenda: - Oorspronkelijk uitgangspunt. - Terugblik seizoen 2014 Plus Delta Leermomenten Softbal slow pitch Agenda: Bijeenkomst 22 Feb 2015 - Oorspronkelijk uitgangspunt - Terugblik seizoen 2014 Plus Delta Leermomenten - Wat is softbal slow pitch? Belangrijkste regels Overige regels - Regels

Nadere informatie

KLEEFSTRA ALMANAK 2013

KLEEFSTRA ALMANAK 2013 Koninklijke Nederlandse Cricket Bond KLEEFSTRA ALMANAK 2013 83ste Overzicht van Nederlandse Cricketcijfers Samengesteld door de redactie van de Kleefstra Almanak: Mevr. T. Buma Dhr. T.H. Hartman Dhr. D.E.

Nadere informatie

JOHAN CRUIJFF MIJN VERHAAL. in makkelijke taal

JOHAN CRUIJFF MIJN VERHAAL. in makkelijke taal JOHAN CRUIJFF MIJN VERHAAL in makkelijke taal Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Voorwoord Ik heb geen diploma s. Alles wat ik weet, heb ik in het echte leven geleerd. Ik was twaalf jaar toen

Nadere informatie

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 BADMINTON

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 BADMINTON LES 2. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 - De leerlingen kunnen onderhands opslaan met een shuttle. - Ze houden het racket vast bij het handvat met de shake-hand greep. Groep 5/6 - Leerlingen spelen

Nadere informatie

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL.

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL. LES 3. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: - De leerlingen kiest een afspeellijn die niet verdedigd wordt. - De leerling doet bij iemand is hem, niemand is hem, pogingen om de bal te pakken. - De leerling staat

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

NOT OUT. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei 1954

NOT OUT. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei 1954 NOT OUT CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB HENGELO Opgericht 1 mei 1954 www.crickethengelo.com Voorzitter: D. Neeb 074-2505080 diederik @ neeb.nl Secretaris: R.E. Kruijshoop 074-2422976 re.kruijshoop @

Nadere informatie

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO ACTUEEL Zo eindelijk hebben jullie weer een voor jullie. Het bestuur heeft 3x vergaderd. En dan werd er o.a. gevraagd of mijn email adres het niet deed, maar sorry het ontbrak mij even aan de tijd. Let

Nadere informatie

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 Voorzitter: IJmert de Vries E-mail : ijmert@zod.nl Vice-voorzitter: Rob van Son E-mail : rob.son@planet.nl Secretariaat : Marianne Braakman-Kooiker E-mail : mhccsecretariaat@gmail.com

Nadere informatie

Nummer augustus In deze Eye Catcher o.a.

Nummer augustus In deze Eye Catcher o.a. Nummer 14 31 augustus 2015 In deze Eye Catcher o.a. De ziekenboeg HB2 op kampioenenspoor?? Afsluiting van het seizoen Zet alvast in je agenda: Jeugdtoernooi 17 oktober After-Season Toernooi Familie/vrienden

Nadere informatie

Kleefstra Almanak 2009

Kleefstra Almanak 2009 Koninklijke Nederlandse Cricket Bond Kleefstra Almanak 2009 79ste Overzicht van Nederlandse Cricketcijfers Samengesteld door de redactie van de Kleefstra Almanak: Mevr. P. Moon Dhr. D.E. Kooper Dhr. A.P.

Nadere informatie

KLEEFSTRA ALMANAK 2016

KLEEFSTRA ALMANAK 2016 Koninklijke Nederlandse Cricket Bond KLEEFSTRA ALMANAK 2016 86ste Overzicht van Nederlandse Cricketcijfers Samengesteld door de redactie van de Kleefstra Almanak: Mevr. T.E. Buma Dhr. T.H. Hartman Dhr.

Nadere informatie

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 TENNIS.

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 TENNIS. LES 3. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 - De leerlingen letten heel de tijd goed op de bal/ blijven kijken naar de bal - De leerlingen kunnen de bal op het racket balanceren - De oog-hand coördinatie

Nadere informatie

Ons seizoen van het begin tot het einde.

Ons seizoen van het begin tot het einde. Ons seizoen van het begin tot het einde. SGV F1 Trainsters: Mart Ise Tamara Gijs Yara Daphne Matthias Mirthe Op woensdag 20 augustus was het dan eindelijk zo ver het seizoen ging van start met de eerste

Nadere informatie

KNCB Rapportage 2014: Jeugd Competitie en Jeugd Development

KNCB Rapportage 2014: Jeugd Competitie en Jeugd Development KNCB Rapportage 2014: Jeugd Competitie en Jeugd Development 1 Introductie Deze KNCB Rapportage 2014- Jeugd Competitie en Jeugd Development, betreft een beknopt overzicht van de ontwikkeling en de stand

Nadere informatie

KNCB Basisscholen Cricket Introductie Programma

KNCB Basisscholen Cricket Introductie Programma KNCB Basisscholen Cricket Introductie Programma Cricket Clinic Planner Datum: Week 1 Materiaal: 2/3 x kwik-set + 5 x Batting tees, gekleurde pionnen, 20 x tennisballen Doel: Leren basis van Batten Les

Nadere informatie

Seta nieuws in t Klökske - week 13 - woensdag 27 maart 2019

Seta nieuws in t Klökske - week 13 - woensdag 27 maart 2019 Deze week in t Klökske Veel spanning in de competities. COMPETITIE Zaterdagcompetitie Uitslagen zaterdag 23 maart: Senioren: Minor 1 SETA 1 5-5 Heerlen 4 SETA 2 1-9 SETA 1 Falco 2 5-5 Sittard 1 SETA 2

Nadere informatie

SPORT-FLITS Dosc A1. pag. 1. Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/ nummer 36

SPORT-FLITS Dosc A1. pag. 1. Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/ nummer 36 SPORT-FLITS Dosc A1 Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/2016 - nummer 36 Vandaag, 25 juni 2016, stond de allerlaatste (?) wedstrijd van Hans Schell als trainer/coach op het programma,

Nadere informatie

(nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch)

(nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch) (nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch) Het werkt op zich net als een gewoon potje basketbal, alleen zijn jullie nu net zo lang als echte basketballers. Papa en mama nemen de kinderen

Nadere informatie

K.N.C.B. SPELREGLEMENT REGULIER Topklasse, Hoofdklasse, Eerste Klasse en Overgangsklasse (1 mei 2015 versie 2)

K.N.C.B. SPELREGLEMENT REGULIER Topklasse, Hoofdklasse, Eerste Klasse en Overgangsklasse (1 mei 2015 versie 2) K.N.C.B. SPELREGLEMENT REGULIER Topklasse, Hoofdklasse, Eerste Klasse en Overgangsklasse (1 mei 2015 versie 2) Inhoud Algemeen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel

Nadere informatie

Pagina Voorlichtingsavond voor team- en keeperstrainers V.V.A. Jaarmagazine Scholing door spel en plezier Augustus 2014

Pagina Voorlichtingsavond voor team- en keeperstrainers V.V.A. Jaarmagazine Scholing door spel en plezier Augustus 2014 Pagina Voorlichtingsavond voor team- en keeperstrainers V.V.A. Jaarmagazine Scholing door spel en plezier Augustus 2014 nieuwe opzet VVA Voetbalschool voor kinderen van 7 t/m 10 jaar d.d. 17 september

Nadere informatie

CONNECT TO THE GAME. Methodiek voor honkbalscheidsrechters

CONNECT TO THE GAME. Methodiek voor honkbalscheidsrechters CONNECT TO THE GAME Methodiek voor honkbalscheidsrechters Two Umpire System 2018 Stuurgroep Honkbal, KNBSB Datum: maart 2018 Versie: 2.0 Auteur: RR Deze handleiding is vastgesteld door de Stuurgroep Honkbal

Nadere informatie

Aan de tafel! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de tafels te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda.

Aan de tafel! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de tafels te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda. Aan de tafel! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de tafels te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda.nl Aan de tafel 1. Zeeslag 2. Snelle Jelle 3. Vier op een

Nadere informatie

NOT OUT VAN UW VOORZITTER

NOT OUT VAN UW VOORZITTER NOT OUT CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB,,HENGELO Opgericht 1 mei 1954 www.crickethengelo.com Voorzitter: D. Neeb 074-2505080 diederik @ neeb.nl Secretaris: W. Voogel 0546-490994 voogelw @ home.nl Penningmeester:

Nadere informatie

VOLLEY VLAANDEREN BEACHVOLLEY CHAMPIONSHIP 2018 Divisie-circuit

VOLLEY VLAANDEREN BEACHVOLLEY CHAMPIONSHIP 2018 Divisie-circuit VOLLEY VLAANDEREN BEACHVOLLEY CHAMPIONSHIP 2018 Divisie-circuit REGLEMENT SPELERS/SPEELSTERS 1. Divisie beach tour commissie. De Divisie Beach Tour Commissie is het orgaan dat de leiding heeft over het

Nadere informatie

Het woordje van de voorzitter

Het woordje van de voorzitter Het woordje van de voorzitter Pilamayaye Tatanka Tiwahe,... klinkt voor sommigen misschien als een Aziatische rijstschotel of een plaats uit een toeristische reisfolder. Het betekent in Lakotaans "Dankjewel

Nadere informatie

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website Nieuwsflits 8 week 23 nieuwsbrief@huizerhc.nl naar de website Huldiging der kampioenen A.s. zondag vindt vanaf ongeveer 14.00 uur de huldiging plaats van de jeugd en senioren teams die kampioen zijn geworden

Nadere informatie

vv Bergambacht Technische Commissie Onderbouw

vv Bergambacht Technische Commissie Onderbouw vv Bergambacht Technische Commissie Onderbouw Algemene Voetbalvisie 8 tegen 8 Mo11 en Jo11 en Jo12 Toegepaste (basis)principes binnen 8 tegen 8 De jeugd van vv Bergambacht speelt in dubbel ruit met accent

Nadere informatie

Donderdag 28 december Sportpark Duinwetering

Donderdag 28 december Sportpark Duinwetering Donderdag 28 december 2017 Sportpark Duinwetering WWW.MSVNOORDWIJK.NL Op donderdag 28 december a.s. wordt het basketbalevenement voor de Noordwijkse basisscholen gehouden. Het laatste sporttoernooi van

Nadere informatie

Dag R7 ARD106 D874 ARDV104 A3 9 AV10 7 D102 V75432

Dag R7 ARD106 D874 ARDV104 A3 9 AV10 7 D102 V75432 Dag 4 Op het eerste gezicht leek het minder sterk dan anders. Minder internationale supersterren. De Italianen (behalve mevrouw Lavazza zelf) ontbraken en ook gerenommeerde spelers als vader en zoons Hackett

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers,

Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Kijk ook op onze website: www.roomburg.nl ts Kijk ook op Binnenkort onze website: ook op www.roomburg.nl Twitter Binnenkort ook op Twitter ROOMBURG NIEUWSBRIEF Jongste Jeugd

Nadere informatie

Zomaar een clubavond

Zomaar een clubavond Zomaar een clubavond door Ig Nieuwenhuis Gewoon een vrijdagavond bij BCO, spelvorm paren, en eens zien wat er gebeurt. Mijn verzuchting dat paren niet mijn spelletje is, zal wel bekend zijn. Geïnspireerd

Nadere informatie

NOT OUT. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB,,HENGELO Opgericht 1 mei 1954

NOT OUT. CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB,,HENGELO Opgericht 1 mei 1954 NOT OUT CLUBBLAD VAN DE MIXED CRICKET CLUB,,HENGELO Opgericht 1 mei 1954 Voorzitter: D. Neeb 074-2505080 diederik @ neeb.nl Secretaris: W. Voogel 0546-490994 voogelw @ home.nl Penningmeester: mw. H. van

Nadere informatie

Oefenen met breuken. Circuitles voor groep 6

Oefenen met breuken. Circuitles voor groep 6 Oefenen met breuken. Circuitles voor groep 6 Circuit met verschillende hoeken. Hierbij meerder intellegenties aanspreken. De kinderen wel in vele hoeken laten komen, zodat ze op verschillende manieren

Nadere informatie

Snuffelen Wim Snooy. Verjaardagskalender Marianne van Geelen. Week 40, e jaargang Inhoud: De Argo Pagina 1

Snuffelen Wim Snooy. Verjaardagskalender Marianne van Geelen. Week 40, e jaargang   Inhoud: De Argo Pagina 1 Week 40, 2013 46e jaargang http://usvhercules.nl/argo Snuffelen Wim Snooy De kop is er af. 13 September jl. werd de jaarlijkse snuffelavond van de klaverjassers gehouden. Voor de minder geoefenden en zij

Nadere informatie

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten Aan de bal Onur Arslantas 3T2 Mevrouw Scholten Zakelijke Gegevens A. Aan de bal B. Lieneke Dijkzeul C. Lemniscaat, juli 2005, 279 Bladzijden, geen druknummer gezien. Samenvatting Rahmane woont in een dorpje

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 5 20-12-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. Het jaar is weer in hoog tempo voorbij gevlogen. Op bestuurlijk niveau was het flink aanpoten.

Nadere informatie

Met verslagen van mini toernooien, een raadsel, een bijzondere familiefoto en jeugdige internationale debutanten ook nu een volle NieuwsKrant.

Met verslagen van mini toernooien, een raadsel, een bijzondere familiefoto en jeugdige internationale debutanten ook nu een volle NieuwsKrant. Hallo allemaal, Met verslagen van mini toernooien, een raadsel, een bijzondere familiefoto en jeugdige internationale debutanten ook nu een volle NieuwsKrant. En heb je al ingeschreven voor HET kamp!?

Nadere informatie

KLEEFSTRA ALMANAK 2014

KLEEFSTRA ALMANAK 2014 Koninklijke Nederlandse Cricket Bond KLEEFSTRA ALMANAK 2014 84ste Overzicht van Nederlandse Cricketcijfers Samengesteld door de redactie van de Kleefstra Almanak: Mevr. T.E. Buma Dhr. T.H. Hartman Dhr.

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Nieuws Selectie 2019/2020

Nieuws Selectie 2019/2020 Nieuws Selectie 2019/2020 Tamer Ugur. Ik ben 32 jaar, afkomstig uit IJsselstein nu woonachtig in Nieuwegein. Positie: 10 of voor de verdediging. In het verleden ook veelal als linker middenvelder-buitenspeler

Nadere informatie

Club: vv Sweel. Tijd: 60 min. Aantal spelers: 8. Organisatie (tekening en accenten):

Club: vv Sweel. Tijd: 60 min. Aantal spelers: 8. Organisatie (tekening en accenten): Dribbelen en kappen Club: vv Sweel Aantal spelers: 8 Tijd: 60 min Tijd: Activiteiten trainer en spelers: Didactische aanwijzingen, aandachtspunten of accenten: 5 min Warming-up 1: (standaard wedstrijd

Nadere informatie

Selectie elftallen zijn alleen de eerste 2 elftallen van een afdeling. Bv JO19-1 en JO19-2 en MO19-1 en MO19-2 O19 staat voor JO19 en MO19.

Selectie elftallen zijn alleen de eerste 2 elftallen van een afdeling. Bv JO19-1 en JO19-2 en MO19-1 en MO19-2 O19 staat voor JO19 en MO19. Trainings-bepalingen Algemeen: De trainingen voor seizoen 2017-2018 kunnen gestart worden volgens onderstaand schema Selectie elftallen van: Senioren, O19, O17 O15 : start maandag 21 augustus Senioren

Nadere informatie

INHOUD. LBC - Landsmeerse Bridge Club. Wedstrijd- en Competitie-Reglement. Doel van het Reglement. Algemene bepalingen

INHOUD. LBC - Landsmeerse Bridge Club. Wedstrijd- en Competitie-Reglement. Doel van het Reglement. Algemene bepalingen INHOUD LBC - Landsmeerse Bridge Club Wedstrijd- en Competitie-Reglement Doel van het Reglement Het reglement geeft richtlijnen om in een speel-seizoen de wedstrijden voor het club-kampioenschap te organiseren.

Nadere informatie

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 HANDBAL

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 HANDBAL LES 2. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4: - De leerling durft als keeper een zachte bal tegen te houden wanneer een leerling van hetzelfde niveau gooit. - De leerling vangt een goed aangegooide

Nadere informatie

Instructie Scheidsrechter

Instructie Scheidsrechter Instructie Scheidsrechter Een wedstrijd kan niet zonder scheidsrechter. In deze korte instructie wordt beschreven wat er van de scheidsrechter wordt verwacht, voor, tijdens en na de wedstrijd. Treedt rustig

Nadere informatie

Kinderen tot 8 jaar. +/- 10 min Kern A2: Aanleren slag beweging bij de Forehand

Kinderen tot 8 jaar. +/- 10 min Kern A2: Aanleren slag beweging bij de Forehand Dag:... Speelsterkte: Beginner Spelsoort: Enkel (1) tijd:... Spelsituatie: baseline spel Slag: Forehand drive Kern A1: Aaanleren klaarstaan en inschatten van de balbaan. Aandachtspunten: 1) racket wijst

Nadere informatie

Annie van Gansewinkel. Vast

Annie van Gansewinkel. Vast Annie van Gansewinkel Vast 4 Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen De groeten Je krijgt de groeten van je vader. Jim haalt zijn schouders op. Hij blijft tegen de bal schoppen. De bal knalt tegen

Nadere informatie

AMSTERDAMSCHE FOOTBALL CLUB. Opgericht 18 januari 1895. Dick van der Klaauw Toernooi

AMSTERDAMSCHE FOOTBALL CLUB. Opgericht 18 januari 1895. Dick van der Klaauw Toernooi AMSTERDAMSCHE FOOTBALL CLUB Opgericht 18 januari 1895 Dick van der Klaauw Toernooi 31 mei 2015 AFC VRIENDELIJKE BEDRIJVEN Het AFC Dick van der Klaauw-jeugdtoernooi Dick van der Klaauw, werd in het jaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. jaargang 8 nr. 302 week 17 2013. Afgelopen dinsdag brachten Eddy en ik een bezoek aan Hans in Horst (aan de Maas).

NIEUWSBRIEF. jaargang 8 nr. 302 week 17 2013. Afgelopen dinsdag brachten Eddy en ik een bezoek aan Hans in Horst (aan de Maas). NIEUWSBRIEF jaargang 8 nr. 302 week 17 2013 Herstel Hans (door Nico Grubben) Afgelopen dinsdag brachten Eddy en ik een bezoek aan Hans in Horst (aan de Maas). Hans zat nog in een rolstoel, maar op de brug

Nadere informatie

TRAININGSPLAN. Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe. Naam: Naam paard:

TRAININGSPLAN. Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe. Naam: Naam paard: TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard: DOELEN Wat wil je bereiken? Als alles mogelijk zou zijn, geld en talent geen rol zouden spelen, wat is dan jouw grote droom

Nadere informatie

EINDVERSLAG COMMISSARIS TECHNISCHE ZAKEN

EINDVERSLAG COMMISSARIS TECHNISCHE ZAKEN EINDVERSLAG COMMISSARIS TECHNISCHE ZAKEN WISSELINGS ALV 2015/2016 Beste leden, Voor u ligt het halfjaarlijkse verslag van de Commissaris Technische Zaken van E.H.V. Never Less. In dit verslag krijgt u

Nadere informatie

ERE galerij van onze Good Olds

ERE galerij van onze Good Olds ERE galerij van onze Good Olds Wij zijn blij dat wij hen nog in ons midden hebben. Sommigen zien wij helaas niet te vaak maar vergeten zijn wij hen zeker niet! Van vele SGS-ers ontbreekt het geboortejaar.

Nadere informatie

Hanneke Schmeink Recreatie Vermaning Groothandel Droomstad Paviljoen Nannewiid Aannemersbedrijf Bangma B.V. Regio Bank

Hanneke Schmeink Recreatie Vermaning Groothandel Droomstad Paviljoen Nannewiid Aannemersbedrijf Bangma B.V. Regio Bank Website: www.oudehaske-volleybal.nl Email : info@volleybal-oudehaske.nl Aan alle deelnemers van het 19 e Stratenvolleybaltoernooi Onder het motto een gezellig potje volleyballen doen 12 senioren teams

Nadere informatie