Reglementen Algemene Jeugdcompetitie 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reglementen Algemene Jeugdcompetitie 2014"

Transcriptie

1 Reglementen Algemene Jeugdcompetitie 2014 Voor alle jeugdcompetities gelden de gepubliceerde wedstrijdregels van de KNCB. Speciaal voor de jeugd zijn additionele regels vastgesteld. Deze additionele regels zijn erop gericht om zo veel mogelijk wedstrijden door zo veel mogelijk spelers in goede harmonie te laten verlopen. Bovendien zijn ze erop gericht om cricket te bevorderen bij, en aantrekkelijk te maken voor de jongste jeugd. Geleidelijk, per leeftijdsklasse, maken de jeugdspelers kennis met de officiële wedstrijdregels. Leeftijdsgrenzen 2014 Peildatum leeftijdscategorieën 2014 Under 16: geboren na 1 september 1997 Under 14: geboren na 1 september 1999 Under 12: geboren na 1 september 2001 Under 10: geboren na 1 september 2003 Under 9: geboren na 1 september 2004 Aanvullende informatie: Bowlingrestricties: De volgende bowlingrestricties voor fastbowlers zijn van toepassing op de leeftijd van de bowler, ongeacht in welke competitie de speler uitkomt. Geb. na 1 sept Competitieleeftijd Max. per spell Max. per dag 2001 U U U Wides: Voor verkorte pitches U9 t/m U12: kan de batsman vanuit zijn normale stance de bal volstrekt niet raken, dan is het een wide. Bijv: bal pitcht achter de benen van een batsman en gaat van het wicket af. NB: komt de bal naar binnen zoals bij een legbreakbowler, dan is het geen wide. Gelieve daar waar hij staat, deze te lezen als hij of zij.

2 U9 Een team bestaat uit 6 spelers. Aantal overs 12. De overs worden om en om gespeeld, dus 4 x 6 overs. Lunch na afloop van alle overs. Als er meer spelers zijn, dan worden er geen extra overs gespeeld niet battend en niet bowlend: dit ter voorkoming van te lange wedstrijden. Als er meer spelers zijn, dan mogen de extra spelers indraaien bij het fielden. Er staan steeds maximaal 6 spelers in het veld. Alle 6 fielders mogen in totaal maximaal 2 overs bowlen. Als er meer dan 6 fielders zijn, dan mag een leider de fielders minder overs geven (waarbij 6 spelers minimaal 1 over moeten bowlen) om zo veel mogelijk kinderen aan de beurt te laten komen. Alle 6 batslieden krijgen in totaal 12 bespeelbare ballen gebowled. Als er meer dan 6 batslieden zijn, dan mag een leider de batslieden minder overs geven (waarbij 6 batslieden minimaal 1 over moeten batten) om zo veel mogelijk kinderen aan de beurt te laten komen. Wides en no balls leveren geen runs op voor de tegenpartij en worden overgebowled. Wel worden de wides en no balls aangegeven door de leiders (wide: zie aanvullende informatie; pas vanaf een meter of meer aan linker- of rechterzijde ). Leiders geven aanwijzingen aan kinderen die gooien ipv bowlen. Als een speler in de beginnerspoule nog niet kan bowlen, dan mag de leider de bal aangooien voor een vlotter verloop van het spel. Een gelopen run op een wide of een no ball wordt aangemerkt als een run. Indien de batsman een roller slaat en runt, is het geen no ball. Een batsman kan niet uitgaan op een roller. Byes: indien de bal doorschiet langs de wicketkeeper en er gelopen wordt zonder dat de batsman de bal heeft geraakt, wordt de run aangemerkt als bye. Uitgaan geschiedt alleen door: bowled, gevangen, run out, hit wicket (U9 kent dus géén stumped of lbw). Indien een batsman uit gaat, mag hij blijven staan, maar bij het verlies van een wicket worden 2 runs afgetrokken van het totaal van de battende partij. Fielders zijn verplicht ten minste 10 meter afstand te bewaren van de batsman. Er wordt gespeeld met plastic bats en zachte ballen. Pitch-lengte: 15 meter. Minimale afmeting van het veld: van het midden van de pitch tot de zijkant: 25 meter. Van de stumps naar de achter- en voorkant: 20 meter. Een gewonnen wedstrijd levert 2 punten op, een gelijkspel 1 punt, en een verloren wedstrijd 0 punten.

3 U10 Een team bestaat uit 8 spelers. Met 6 spelers moet de wedstrijd gespeeld worden. Aantal overs 16. Het aantal overs wordt om en om gespeeld, dus 4 x 8 overs. Lunch na afloop van alle overs. Als er meer spelers zijn, dan worden er geen extra overs gespeeld niet battend en niet bowlend: dit ter voorkoming van te lange wedstrijden. Als er meer spelers zijn, dan mogen de extra spelers indraaien bij het fielden. Er staan steeds maximaal 8 spelers in het veld. Alle 8 fielders mogen maximaal 2 overs bowlen. Als er meer dan 8 fielders zijn, dan mag een leider de fielders minder overs geven (waarbij 8 spelers minimaal 1 over moeten bowlen) om zo veel mogelijk kinderen aan de beurt te laten komen. Alle 8 batslieden krijgen 12 bespeelbare ballen gebowled. Als er meer dan 8 batslieden zijn, dan mag een leider de batslieden minder overs geven (waarbij 8 batslieden minimaal 1 over moeten batten) om zo veel mogelijk kinderen aan de beurt te laten komen. Wides en no balls leveren geen runs op voor de tegenpartij en worden overgebowled. Wel worden de wides en no balls aangegeven door de leiders (wide: zie aanvullende informatie; pas vanaf een meter of meer aan linker- of rechterzijde ). Leiders geven aanwijzingen aan kinderen die gooien ipv bowlen. Een gelopen run op een wide of een no ball wordt aangemerkt als een run. Indien de batsman een roller slaat en runt, is het geen no ball. Een batsman kan niet uitgaan op een roller. Byes: indien de bal doorschiet langs de wicketkeeper en er gelopen wordt zonder dat de batsman de bal heeft geraakt, wordt de run aangemerkt als bye. Uitgaan geschiedt alleen door: bowled, gevangen, run out, hit wicket (U10 kent dus géén stumped of lbw). Indien een batsman uit gaat, mag hij blijven staan, maar bij het verlies van een wicket worden 3 runs afgetrokken van het totaal van de battende partij. Fielders zijn verplicht ten minste 10 meter afstand te bewaren van de batsman. Er wordt gespeeld met plastic bats of blauwe houten kinderbats en zachte ballen. Leiders kiezen voorafgaand aan de wedstrijd met welk type bat alle kinderen zullen spelen. Pitch-lengte: 17 meter. Minimale afmeting van het veld: van het midden van de pitch tot de zijkant: 28 meter. Van de stumps naar de achter- en voorkant: 22 meter. Een gewonnen wedstrijd levert 2 punten op, een gelijkspel 1 punt, en een verloren wedstrijd 0 punten.

4 U12 Een team bestaat uit 8 spelers. Met 6 spelers moet de wedstrijd gespeeld worden. Aantal overs: 20. De overs worden achter elkaar gespeeld, dus 2 x 20 overs. Lunch na afloop van beide innings. Als er meer kinderen zijn, dan mogen de extra spelers indraaien: fielden, bowlen en ook batten. In het veld staan echter altijd maximaal 8 spelers. Er worden geen overs opgeteld om iedereen aan de beurt te laten komen. Er wordt gebat met een gelijk aantal batslieden van beide teams. Bowlers moeten minimaal 2 overs bowlen en mogen maximaal 4 overs bowlen, met een maximum van 2 overs per spell. Uitgaan geschiedt door: bowled, gevangen, run out, hit wicket, stumped en lbw. Indien een batsman uit gaat, mag hij terugkomen als alle andere batslieden aan de beurt geweest zijn. De batslieden komen terug in dezelfde volgorde dat ze gebat hebben. Een batsman gaat retired bij 30 runs (aangemerkt als not out)*. Wides en no balls leveren 2 runs op voor de tegenpartij en worden niet overgebowled. (wide: zie aanvullende informatie; pas vanaf een meter of meer aan linker- of rechterzijde). Behalve in de laatste over van beide innings: in de laatste over van de innings worden alle wides en no balls overgebowled, en leveren de wides en no balls in de laatste over van de innings 1 run extra op voor de tegenpartij. Een gelopen run op een wide of een no ball wordt aangemerkt als een run. Indien de batsman een roller slaat en runt, is het geen no ball. Een batsman kan niet uitgaan op een roller. Byes: indien de bal doorschiet langs de wicketkeeper en er gelopen wordt zonder dat de batsman de bal heeft geraakt, wordt de run aangemerkt als bye. Fielders zijn verplicht ten minste 10 meter afstand te bewaren van de batsman. Helm, legguards en handschoenen zijn verplicht voor batslieden en wicketkeepers. Er wordt gespeeld met een harde cricketbal met gewicht 4 ¾ ounce. Pitch-lengte: 17 meter. Minimale afstand van het veld: van het midden van de pitch tot de zijkant: 35 meter. Van de stumps naar de achter- en voorkant: 30 meter. Een gewonnen wedstrijd levert 2 punten op, een gelijkspel 1 punt, en een verloren wedstrijd 0 punten. *Ter bevordering van het uitspelen van het totaal van 20 overs per innings en ter bevordering van het aan de beurt laten komen van alle spelers, mogen de coaches in onderling overleg voorafgaand aan de wedstrijd, batslieden retired laten gaan, ruim voor het maximum aantal runs van 30 per batsman bereikt is. Alleen indien een batsman retired gaat bij een lager aantal runs, mag hij terugkomen als alle andere batsmen aan de beurt zijn geweest. Alle batslieden komen in de oorspronkelijke volgorde van batten terug en de runs uit de eerste beurt worden meegenomen in de telling van de tweede beurt. Bij een totaal van 30 runs, opgebouwd tijdens beide beurten, gaat de batsman definitief retired.

5 U14 Een team bestaat uit 11 spelers. Met 8 spelers van beide teams aanwezig, moet de wedstrijd vanaf het afgesproken tijdstip gespeeld worden. Alleen indien een team volgens opgave voor aanvang van de KNCB Jeugdcompetitie uit niet meer dan 8, 9 of 10 spelers bestaat, mag de laatste batsman zijn beurt uitbatten met een extra runner. Alleen de runs van de laatste batsman tellen voor het resultaat. Als beide partijen akkoord gaan met 12 a side, mogen alle spelers bowlen, batten en fielden (mits 11 spelers in het veld staan). Kom je er samen niet uit, dan geldt het volgende: extra speler mag fielden (mits 11 spelers in het veld staan), en voorts óf bowlen óf batten (maar niet allebei). Er worden geen extra overs opgeteld om iedereen aan de beurt te laten komen. Aantal overs: 30. De overs worden achter elkaar gespeeld, dus 2 x 30 overs. Uit = uit: een batsman gaat uit. Een batsman gaat retired bij 30 runs (aangemerkt als not out). Indien een batsman retired gaat bij een lager aantal runs, mag hij terugkomen als alle andere batsmen aan de beurt geweest zijn, met dien verstande dat zijn runs uit de eerste beurt worden meegenomen in de telling van de tweede beurt. Bij een totaal van 30 runs, opgebouwd tijdens beide beurten, gaat de batsman definitief retired. Als iedereen uit is, komen de retired-not-out batslieden terug in de oorspronkelijke volgorde van batten. Uitgaan geschiedt door: bowled, gevangen, run out, stumped, hit wicket en lbw. Wides en no balls leveren 2 runs extra op voor de tegenpartij. Wides en no balls worden niet overgebowled. Behalve in de laatste over van beide innings: in de laatste over van de innings worden alle wides en no balls overgebowled, en leveren de wides en no balls in de laatste over van de innings 1 run extra op voor de tegenpartij. Een gelopen run op een wide of een no ball wordt aangemerkt als een run. Byes: indien de bal doorschiet langs de wicketkeeper en er gelopen wordt zonder dat de batsman de bal heeft geraakt, wordt de run aangemerkt als bye. Bowlers moeten minimaal 2 overs bowlen, en mogen maximaal 4 overs, met een maximum van 2 overs per spell. Fielders zijn verplicht ten minste 10 meter afstand te bewaren van de batsman. Helm, legguards en handschoenen zijn verplicht voor batslieden en wicketkeepers. Er wordt gespeeld met een harde cricketbal met gewicht 4 ¾ ounce. Pitch-lengte: 19 meter. Minimale afstand van het veld: van het midden van de pitch naar de zijkant: 40 meter. Van de stumps naar de achter- en voorkant: 35 meter. Een gewonnen wedstrijd levert 2 punten op, een gelijkspel 1 punt, en een verloren wedstrijd levert 0 punten op.

6 U16 Een team bestaat uit 11 spelers. Met 8 spelers van beide teams aanwezig, moet de wedstrijd vanaf het afgesproken tijdstip gespeeld worden. Alleen indien een team volgens opgave voor aanvang van de KNCB Jeugdcompetitie uit niet meer dan 8, 9 of 10 spelers bestaat, mag de laatste batsman zijn beurt uitbatten met een extra runner. Alleen de runs van de laatste batsman tellen voor het resultaat. Als beide partijen akkoord gaan met 12 a side, mogen alle spelers bowlen, batten en fielden (mits 11 spelers in het veld staan). Kom je er samen niet uit, dan geldt het volgende: extra speler mag fielden (mits 11 spelers in het veld staan), en voorts óf bowlen óf batten (maar niet allebei). Er worden geen extra overs opgeteld om iedereen aan de beurt te laten komen. Aantal overs: 30. De overs worden achter elkaar gespeeld, dus 2 x 30 overs. Uit = uit: een batsman gaat uit. Een batsman gaat retired bij 60 runs en komt niet terug. Uitgaan geschiedt door alle in de MCC Laws of Cricket (Code 2000) voorkomende wijzen van uitgaan. Wides en no balls leveren 2 runs extra op voor de tegenpartij. Wides en no balls worden niet overgebowled. Behalve in de laatste over van beide innings: in de laatste over van de innings worden alle wides en no balls overgebowled, en leveren de wides en no balls in de laatste over van de innings 1 run extra op voor de tegenpartij. Een gelopen run op een wide of een no ball wordt aangemerkt als een run. Byes: indien de bal doorschiet langs de wicketkeeper en er gelopen wordt zonder dat de batsman de bal heeft geraakt, wordt de run aangemerkt als bye. Bowlers mogen maximaal 7 overs bowlen, met een maximum van 5 overs per spell. Fielders zijn verplicht ten minste 10 meter afstand te bewaren van de batsman. Helm, legguards en handschoenen zijn verplicht voor batslieden en wicketkeepers. Er wordt gespeeld met een harde cricketbal met gewicht 5 ounce. Pitch-lengte: 20 meter. Minimale afstand van het veld: van het midden van de pitch tot de zijkant: 50 meter. Van de stumps naar de voor- en achterkant: 45 meter. Een gewonnen wedstrijd levert 2 punten op, een gelijkspel 1 punt, en een verloren wedstrijd levert 0 punten op.

7 Extra Jeugdcompetitie 2014 U12 Top Een team bestaat uit 8 spelers. Met 6 spelers moet de wedstrijd gespeeld worden. Aantal overs: 20. De overs worden achter elkaar gespeeld, dus 2 x 20 overs. Lunch na afloop van beide innings. Uit = uit: een batsman gaat uit en mag niet terugkomen. Uitgaan geschiedt door: bowled, gevangen, run out, stumped, hit wicket en lbw. Een batsman gaat NIET retired. Wides en no balls leveren 2 runs extra op voor de tegenpartij. Wides en no balls worden niet overgebowled. Behalve in de laatste over van beide innings: in de laatste over van de innings worden alle wides en no balls overgebowled, en leveren de wides en no balls in de laatste over van de innings 1 run extra op voor de tegenpartij. Een gelopen run op een wide of een no ball wordt aangemerkt als een run. Byes: indien de bal doorschiet langs de wicketkeeper en er gelopen wordt zonder dat de batsman de bal heeft geraakt, wordt de run aangemerkt als bye. Bowlers mogen maximaal 4 overs bowlen, met een maximum van 2 overs per spell. Fielders zijn verplicht ten minste 10 meter afstand te bewaren van de batsman. Helm, legguards en handschoenen zijn verplicht voor batslieden en wicketkeepers. Er wordt gespeeld met een harde cricketbal met gewicht 4 ¾ ounce. Pitch-lengte: 17 meter. Minimale afstand van het veld: van het midden van de pitch tot de zijkant: 35 meter. Van de stumps naar de voor- en achterkant: 30 meter. Een gewonnen wedstrijd levert 2 punten op, een gelijkspel 1 punt, en een verloren wedstrijd 0 punten.

8 U14 Top Een team bestaat uit 11 spelers. Met 8 spelers van beide teams aanwezig, moet de wedstrijd op het vastgestelde tijdstip gespeeld worden. Als beide partijen akkoord gaan met 12 a side, mogen alle spelers bowlen, batten en fielden (mits 11 spelers in het veld staan). Kom je er samen niet uit, dan geldt het volgende: extra speler mag fielden (mits 11 spelers in het veld staan), en voorts óf bowlen óf batten (maar niet allebei). Aantal overs: 30. De overs worden achter elkaar gespeeld, dus 2 x 30 overs. Uit = uit: een batsman gaat uit. Een batsman gaat NIET retired. Uitgaan geschiedt door alle in de MCC Laws of Cricket (Code 2000) voorkomende wijzen van uitgaan. Wides en no balls leveren 2 runs extra voor de tegenpartij op. Wides en no balls worden niet overgebowled. Behalve in de laatste over van beide innings: in de laatste over van de innings worden alle wides en no balls overgebowled, en leveren de wides en no balls in de laatste over van de innings 1 run extra op voor de tegenpartij. Een gelopen run op een wide of een no ball wordt aangemerkt als een run. Byes: indien de bal doorschiet langs de wicketkeeper en er gelopen wordt zonder dat de batsman de bal heeft geraakt, wordt de run aangemerkt als bye. Bowlers mogen maximaal 6 overs bowlen, met een maximum van 5 overs per spell. Fielders zijn verplicht ten minste 10 meter afstand te bewaren van de batsman. Helm, legguards en handschoenen zijn verplicht voor batslieden en wicketkeepers. Er wordt gespeeld met een harde cricketbal met gewicht 4 ¾ ounce. Pitch-lengte: 19 meter. Minimale afmeting van het veld: van het midden van de pitch naar de zijkant: 40 meter. Van de stumps naar de achter- en voorkant: 35 meter. Een gewonnen wedstrijd levert 2 punten op, een gelijkspel 1 punten. Een verloren wedstrijd levert 0 punten op.

9 Speeldagen en aanvangstijden De KNCB Jeugdcompetitie speelt zich af in de periode tussen 11 mei (de laatste zondag van de meivakantie) en 5-19 juli (aanvang zomervakantie noord en midden regio s). De finales kunnen gespeeld worden aan het einde van de zomervakantie van alle regio s. De U9 - U12 competities worden bij voldoende ingeschreven teams in Zuid Holland op woensdagmiddag gespeeld. De wedstrijden starten tussen uur, al naar gelang de verkeerssituatie dat toestaat. Alle overige competities U competities worden van 11 mei t/m 8 juni op zondagochtend gespeeld, en van 15 juni t/m 5-19 juli op zaterdagochtend gespeeld. Aanvang 9.00 uur. Op Bloemendaal speelt de U16 in verband met de beschikbaarheid van de velden ook om uur. Aanvangstijden kunnen in onderling overleg aangepast worden. Let op: In verband met de senioren - en dames wedstrijdprogramma s, moeten de coaches erop toe zien dat de wedstrijden op tijd beginnen en vlot verlopen! U9-U10: lunch na afloop van de innings. Alleen een korte drinkpauze op het veld tussen 2 e en 3 e innings. U12: lunch na afloop van de innings. Alleen een korte drinkpauze op het veld tussen de innings. U14-U16: lunch tussen de innings maximaal 30 minuten. Verregende en door regen beïnvloede wedstrijden Verregende wedstrijden mogen ingehaald worden, ook op een andere dag dan de hierboven bepaalde wedstrijddagen. Verregende wedstrijden mogen ingehaald worden met een 20/20 wedstrijd. Teams spreken in onderling overleg met elkaar direct een nieuwe datum af en geven die datum per omgaande schriftelijk per door aan de organisator van de KNCB jeugdcompetitie (marike.dickmann@kncb.nl ). Indien de verregende wedstrijd niet ingehaald kan worden, geldt een uitslag van 1-1. Een wedstrijd wordt door regen stilgelegd indien naar het oordeel van de umpires het niet mogelijk is veilig te cricketen cq redelijkerwijs te cricketen. In de eerste innings wordt tijdens regen voor iedere 6 minuten totaal verloren speeltijd 1 over afgetrokken van beide batting-innings. In de tweede innings wordt voor iedere 3 minuten totaal verloren speeltijd 1 over afgetrokken. Als door regen het aantal overs is ingekort, dan wordt het resultaat bepaald door de gemiddelde run-rate, dat wil zeggen, het aantal gescoorde runs per innings gedeeld door het aantal gebowlede overs. Het aantal gescoorde runs cq genomen wickets in het aantal gespeelde overs wordt omgezet naar het volledige aantal overs van de betreffende wedstrijd. De wedstrijd is definitief verregend indien tenminste één van de partijen minder dan 20 overs als battende partij beschikbaar heeft. Dat betekent dat de zaterdag- en zondagochtend wedstrijden definitief verregend zijn als tijdens de eerste innings 1,5 uur verloren is gegaan.

10 Afzeggen wedstrijden De wedstrijd mag verzet worden indien een team onvoldoende spelers heeft in verband met de start van de zomervakantie of in de U16: indien de spelers dezelfde dag beschikbaar moeten zijn voor opstelling in de seniorenteams. In alle andere gevallen heeft het team dat de wedstrijd afzegt, en waarvan de wedstrijd niet verzet kan worden, de wedstrijd verloren. Teams die in onderling overleg een wedstrijd verzetten, geven de nieuwe datum per omgaande schriftelijk per door aan de organisator van de KNCB jeugdcompetitie Inschrijven voor de competitie betekent meedoen volgens het door de KNCB aangegeven schema. Teams die niet gedurende de gehele duur van de competitie (11 mei t/m 5 juli) aan het KNCB wedstrijdprogramma kunnen deelnemen, kunnen buiten mededinging meedoen in de competitie. Speelgerechtigde spelers Voor ieder team dat deelneemt aan een KNCB jeugdcompetitie, moet een teamlijst worden ingezonden naar de organisator van de KNCB ruim voor aanvang van de KNCB jeugdcompetitie. (marike.dickmann@kncb.nl). Op deze lijst dienen de voor- en achternamen, de geboortedata en de dispensaties worden geregistreerd. Spelers kunnen wel incidenteel uitkomen voor een ouder team dan hun reguliere team, maar zij kunnen niet uitkomen voor een jonger team dan hun reguliere team. Indien een coach/leider/team een speler uit een oudere leeftijdscategorie laat invallen, om wat voor reden dan ook, dan verliest dat team de wedstrijd, ongeacht de uitslag van de wedstrijd. De wedstrijd zal niet worden overgespeeld. (Andersom kan een jongere speler wel invallen bij een ouder team.) Dispensatie wordt verleend aan spelers die tot 6 maanden te oud zijn. Spelers die geselecteerd zijn voor het wedstrijdprogramma van de Dutch Lions en buitenlandse spelers komen niet in aanmerking voor dispensatie. Notabene: een Dutch Lion of speler die ouder is dan 6 maanden, kan in bijzondere gevallen toch in aanmerking komen voor dispensatie indien deze speler niet in een ander team in de regio kan worden ingedeeld. Om afkalving van het jeugdcricket in Nederland tegen te gaan, worden dispensatie-verzoeken van meisjes ruimhartiger behandeld. Spelers die niet bekend zijn bij de KNCB, kunnen niet deelnemen aan de competitie. Indien een team een onbekende speler opstelt, dan loopt dat team het risico de wedstrijd te verliezen, ongeacht de uitslag van de wedstrijd, en zonder de mogelijkheid de wedstrijd over te spelen. De bovenstaande bepalingen zullen dan met terugwerkende kracht worden toegepast. Uitslagen Het thuisspelende team is verantwoordelijk voor het insturen van het, door beide teams ondertekende, wedstrijdformulier. De wedstrijdformulieren dienen uiterlijk op dinsdag na de wedstrijddag per mail aanwezig te zijn bij de organisator van de KNCB jeugdcompetitie. Bij niet tijdig inleveren, worden beide teams verantwoordelijk voor het doorgeven van de wedstrijdgegevens. Indien na herhaalde verzoeken de beide

11 teams geen uitslag doorgeven voor de dan geldende deadline, dan wordt een uitslag van 0-0 ingevuld. Eindstand De eindstand in een poule wordt bepaald door het hoogste aantal wedstrijdpunten. Degene die aan het einde van de competitie bovenaan staat, is kampioen. Indien 2 teams gelijk eindigen, dan wordt de eindstand bepaald door de volgende criteria: het onderlinge resultaat in een gesloten competitie, vervolgens wicketgemiddelde. Indien dan nog gelijk geëindigd, dan is degene met de meeste gemaakte runs gedurende de gehele competitie, kampioen. Indien zelfs dat aantal gemaakte runs gelijk blijkt te zijn, dan geldt: degene die de meeste wickets heeft genomen, is uiteindelijk kampioen. Indien de omstandigheden dat toelaten (tijd, veld), wordt de regionale competitie gevolgd door finales tussen de nrs 1 en 2 van de regionale competities om de strijd om het landskampioenschap.

KNCB Jeugdcompetitie 2016

KNCB Jeugdcompetitie 2016 Reglementen Algemene Jeugdcompetitie 2016 Voor alle jeugdcompetities gelden de gepubliceerde wedstrijdregels van de KNCB. Speciaal voor de jeugd zijn additionele regels vastgesteld. Deze additionele regels

Nadere informatie

KNCB Jeugdcompetitie 2019

KNCB Jeugdcompetitie 2019 KNCB Jeugdcompetitie Reglementen Algemene Jeugdcompetitie Voor alle jeugdcompetities gelden de gepubliceerde wedstrijdregels van de KNCB. Speciaal voor de jeugd zijn additionele regels vastgesteld. Deze

Nadere informatie

Voor alle leeftijdsgroepen geldt: de wedstrijd duurt maximaal 50 minuten, een innings duurt maximaal 20 minuten!

Voor alle leeftijdsgroepen geldt: de wedstrijd duurt maximaal 50 minuten, een innings duurt maximaal 20 minuten! Reglementen Flamingo Indoor Toernooien 2015 Speciaal voor de Flamingo Indoor Toernooien voor U10 t/m U16 zijn additionele regels op het jeugdwedstrijdreglement van de KNCB vastgesteld. Deze additionele

Nadere informatie

Wedstrijdafspraken SGS Senioren Onderlinge Cricket 2019

Wedstrijdafspraken SGS Senioren Onderlinge Cricket 2019 Wedstrijdduur: De wedstrijd bestaat uit 2x max. 40 overs en vangt om 12.00 uur aan ongeacht het aantal beschikbare fielders. Op tijd aanwezig zijn (11.00 uur) en tijdig verkleden wordt usance bij SO. De

Nadere informatie

25 juni Excelsior 20. Schiedam. Programmaboekje schoolcrickettoernooi Fer Schroeders Cup

25 juni Excelsior 20. Schiedam. Programmaboekje schoolcrickettoernooi Fer Schroeders Cup 25 juni 2014 Excelsior 20 Schiedam Programmaboekje schoolcrickettoernooi 2014 Fer Schroeders Cup Inleiding Met veel plezier bieden wij u hierbij het programma aan van het 11 e crickettoernooi voor het

Nadere informatie

Ga naar www.ecricket.nl en log in met de door de KNCB / ARL verstrekte inlogcodes

Ga naar www.ecricket.nl en log in met de door de KNCB / ARL verstrekte inlogcodes Meer informatie over ecricket is te vinden op http://www.arl-sports.com/ Invoeren Scorecards op ecricket Ga naar www.ecricket.nl en log in met de door de KNCB / ARL verstrekte inlogcodes Inlogcode en Password

Nadere informatie

Wijzigingen regio West

Wijzigingen regio West en regio West Onderstaand vind u de belangrijkste wijzigingen voor de Regio West. Eerst is het huidige artikel omschreven (uitgaande van het nationale reglement), Daaronder het eventueel afwijkende reglement

Nadere informatie

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr. HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.) INHOUDSOPGAVE: Algemeen Het wedstrijdreglement Draaiboek Algemeen

Nadere informatie

Reglement Eredivisie Heren 2016

Reglement Eredivisie Heren 2016 Reglement Eredivisie Heren 2016 KONINKLIJKE NEDERLANDSE LAWN TENNIS BOND REGLEMENT EREDIVISIE HEREN 2016 Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond Postbus 1617 3800 BP Amersfoort INHOUDSOPGAVE I. Algemene

Nadere informatie

K.N.C.B. SPELREGLEMENT REGULIER Topklasse, Hoofdklasse, Eerste Klasse en Overgangsklasse (1 mei 2015 versie 2)

K.N.C.B. SPELREGLEMENT REGULIER Topklasse, Hoofdklasse, Eerste Klasse en Overgangsklasse (1 mei 2015 versie 2) K.N.C.B. SPELREGLEMENT REGULIER Topklasse, Hoofdklasse, Eerste Klasse en Overgangsklasse (1 mei 2015 versie 2) Inhoud Algemeen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel

Nadere informatie

REGIOBEKERTOERNOOI ZONDAG REGIO ZUID

REGIOBEKERTOERNOOI ZONDAG REGIO ZUID REGIOBEKERTOERNOOI ZONDAG REGIO ZUID 2018-2019 INSCHRIJVING 2018-2019 Voor het bekertoernooi zondag werden de volgende inschrijvingen ontvangen: Dames categorie-a: 07 teams Dames categorie-b: 09 teams

Nadere informatie

REGIOBEKERTOERNOOI ZATERDAG REGIO ZUID

REGIOBEKERTOERNOOI ZATERDAG REGIO ZUID REGIOBEKERTOERNOOI ZATERDAG REGIO ZUID 2018-2019 INSCHRIJVING 2018-2019 Voor het bekertoernooi zaterdag werden de volgende inschrijvingen ontvangen: Dames categorie-a: 10 teams Dames categorie-b: 14 teams

Nadere informatie

K.N.C.B. SPELREGLEMENT REGULIER Hoofdklasse (D) (15 april 2014)

K.N.C.B. SPELREGLEMENT REGULIER Hoofdklasse (D) (15 april 2014) K.N.C.B. SPELREGLEMENT REGULIER Hoofdklasse (D) (15 april 2014) Inhoud Algemeen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12

Nadere informatie

INSCHRIJVING

INSCHRIJVING Besturen van verenigingen uitkomend met teams In regio Zuid Eindhoven, 30 september 2016 Onderwerp Regiobeker ZATERDAG Contactpersoon Wedstrijdwezen competitie.zuid@nevobo.nl 040-2381043 Geacht bestuur,

Nadere informatie

INSCHRIJVING

INSCHRIJVING Besturen van verenigingen uitkomend met teams In regio Zuid Eindhoven, 30 september 2016 Onderwerp Regiobeker ZONDAG Contactpersoon Wedstrijdwezen competitie.zuid@nevobo.nl 040-2381043 Geacht bestuur,

Nadere informatie

Algemene competitie-informatie Landelijke A en B, Super A-/B en IDC-competities

Algemene competitie-informatie Landelijke A en B, Super A-/B en IDC-competities Algemene competitie-informatie Landelijke A en B, Super A-/B en IDC-competities 2016-2017 Nieuwegein, 19 oktober 2016 Competitieleiding Alle wedstrijden in de Landelijke A en B, Super B en IDC-competities

Nadere informatie

Takenpakket en Taakverdeling Jeugdcommissie Takenpakket Jeugdcommissie

Takenpakket en Taakverdeling Jeugdcommissie Takenpakket Jeugdcommissie Takenpakket en Taakverdeling Jeugdcommissie Takenpakket Jeugdcommissie Bestuursfunctie: portefeuille jeugd Organisatie, coördinatie en eindverantwoording jeugdactiviteiten Opstellen en bewaken meerjarenplan/beleid

Nadere informatie

K.N.C.B. SPELREGLEMENT TWENTY20 Topklasse (H) (15 april 2014)

K.N.C.B. SPELREGLEMENT TWENTY20 Topklasse (H) (15 april 2014) K.N.C.B. SPELREGLEMENT TWENTY20 Topklasse (H) (15 april 2014) Inhoud Algemeen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12

Nadere informatie

Officiële. NPB padelcompetitie. voorjaar 2017

Officiële. NPB padelcompetitie. voorjaar 2017 Nederlandse PadelBond Officiële NPB padelcompetitie voorjaar 2017 Inhoudsopgave: Nederlandse Padelbond Onderwerp: pagina 1. Inleiding 3 2. Competitieniveaus 4 3. Speeldata 4 4. Speeltijden 5 5. Aanmelding

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. 3 Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen. Versie juni

Wedstrijdreglement. 3 Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen. Versie juni 3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen Versie juni 2014 1 Inhoud 3.5.1 Algemeen... 3 3.5.2 Opbouw... 3 3.5.3 Inschrijven... 3 3.5.4 Samenstellen team... 4 3.5.5 Deelname

Nadere informatie

COMPETITIE REGLEMENT BBF Partners:

COMPETITIE REGLEMENT BBF Partners: COMPETITIE REGLEMENT HOOFDSTUK I: "ALGEMEEN" Artikel 1 De competitie wordt onder auspiciën van de Bossche Badminton Federatie, hierna te noemen de B.B.F., gespeeld en door het bestuur van deze Federatie

Nadere informatie

Reglement Rood Oranje competitie (mini- en driekwart) KNLTB District Zuid

Reglement Rood Oranje competitie (mini- en driekwart) KNLTB District Zuid Reglement Rood Oranje competitie (mini- en driekwart) KNLTB District Zuid 2012 Inhoudsopgave Algemene info: blz. 3 Ballen en banen rode competitie (mini): blz. 4 Ballen en banen oranje competitie (driekwart):

Nadere informatie

Law 9 De bowling-, popping- en returncreases Law 10 Voorbereiding en onderhoud van het speelveld Law 11 De pitch afdekken

Law 9 De bowling-, popping- en returncreases Law 10 Voorbereiding en onderhoud van het speelveld Law 11 De pitch afdekken K.N.C.B. SPELREGLEMENT REGULIER Tweede Klasse en lager, Damesklasse en Veteranencompetities; Seizoen 2017-12 april 2017 Inhoud Algemeen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel

Nadere informatie

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN WEDSTRIJDSPORT JEUGD 2014

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN WEDSTRIJDSPORT JEUGD 2014 REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN WEDSTRIJDSPORT JEUGD 2014 Tevens wordt verwezen naar de matrix 1 REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN WEDSTRIJDSPORT JEUGDHONKBAL Ter bevordering van de leesbaarheid is het honkbal jeugdreglement

Nadere informatie

Competitiereglement Moergestelse dartcompetitie

Competitiereglement Moergestelse dartcompetitie Competitiereglement Moergestelse dartcompetitie 1.1 Voorwaarden teams. 1.1.1 Uit hun midden wijzen de spelers van een team een captain aan. Deze wordt beschouwd als de contactpersoon voor het team. Mededelingen

Nadere informatie

K.N.C.B. SPELREGLEMENT REGULIER Topklasse, Hoofdklasse, Eerste Klasse en Overgangsklasse; Seizoen 2016 (16 april 2016)

K.N.C.B. SPELREGLEMENT REGULIER Topklasse, Hoofdklasse, Eerste Klasse en Overgangsklasse; Seizoen 2016 (16 april 2016) K.N.C.B. SPELREGLEMENT REGULIER Topklasse, Hoofdklasse, Eerste Klasse en Overgangsklasse; Seizoen 2016 (16 april 2016) Inhoud CONCEPT Versie 4 26 maart 2016 Algemeen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud 1/9 Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud Algemeen 1. Dit Reglement is een aanvulling op het Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud en is alleen van toepassing voor de Clubkampioenschappen van

Nadere informatie

Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach

Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach Informatie voor spelers (en ouders en supporters) die deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach Er wordt conform de Nevobo reglementen gespeeld door jongens en meisjes teams in de leeftijd

Nadere informatie

COMPETITIE REGLEMENT BBF Partners:

COMPETITIE REGLEMENT BBF Partners: COMPETITIE REGLEMENT HOOFDSTUK I: "ALGEMEEN" Artikel 1 De competitie wordt onder auspiciën van de Bossche Badminton Federatie, hierna te noemen de B.B.F., gespeeld en door het bestuur van deze Federatie

Nadere informatie

1 Algemeen Competitievorm Start competitie Inschrijving Poule-indeling Topklasse...

1 Algemeen Competitievorm Start competitie Inschrijving Poule-indeling Topklasse... Inhoud 1 Algemeen... 2 1.1 Competitievorm... 2 2 Start competitie... 2 2.1 Inschrijving... 2 2.2 Poule-indeling... 3 2.3 1 e indeling in september... 3 2.4 2 e indeling in januari... 4 2.5 Topklasse...

Nadere informatie

Algemene competitie informatie

Algemene competitie informatie Algemene competitie informatie Competitieleiding Alle wedstrijden in de Landelijke A en B, Super A, B en C en IDC-C competities worden georganiseerd door het Bondsbureau en vallen dus onder de Bondscompetitie.

Nadere informatie

K.N.C.B. SPELREGLEMENT TWENTY20 Eerste Klasse en lager (H) en Damesklasse (1 juni 2014)

K.N.C.B. SPELREGLEMENT TWENTY20 Eerste Klasse en lager (H) en Damesklasse (1 juni 2014) K.N.C.B. SPELREGLEMENT TWENTY20 Eerste Klasse en lager (H) en Damesklasse (1 juni 2014) Inhoud Algemeen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel

Nadere informatie

KNCB Basisscholen Cricket Introductie Programma

KNCB Basisscholen Cricket Introductie Programma KNCB Basisscholen Cricket Introductie Programma Cricket Clinic Planner Datum: Week 1 Materiaal: 2/3 x kwik-set + 5 x Batting tees, gekleurde pionnen, 20 x tennisballen Doel: Leren basis van Batten Les

Nadere informatie

K.N.C.B. SPELREGLEMENT TWENTY20 Twilight en Dames competities april 2017

K.N.C.B. SPELREGLEMENT TWENTY20 Twilight en Dames competities april 2017 K.N.C.B. SPELREGLEMENT TWENTY20 Twilight en Dames competities- 2017 12 april 2017 Inhoud Algemeen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel

Nadere informatie

K.N.C.B. COMPETITIEREGLEMENT REGULIERE COMPETITIE (1 mei 2015 versie 3)

K.N.C.B. COMPETITIEREGLEMENT REGULIERE COMPETITIE (1 mei 2015 versie 3) K.N.C.B. COMPETITIEREGLEMENT REGULIERE COMPETITIE (1 mei 2015 versie 3) Inhoud ALGEMEEN Artikel 1 - Algemeen Artikel 2 - Duur van het seizoen Artikel 3 - Indeling van de competities Artikel 4 - Deelname

Nadere informatie

K.N.C.B. SPELREGLEMENT TWENTY20 TOPKLASSE Seizoen 2018

K.N.C.B. SPELREGLEMENT TWENTY20 TOPKLASSE Seizoen 2018 Inhoud Algemeen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Artikel 16 Artikel 17 Artikel

Nadere informatie

K.N.C.B. COMPETITIEREGLEMENT REGULIERE COMPETITIE 16 april 2016

K.N.C.B. COMPETITIEREGLEMENT REGULIERE COMPETITIE 16 april 2016 K.N.C.B. COMPETITIEREGLEMENT REGULIERE COMPETITIE 16 april 2016 Inhoud ALGEMEEN Artikel 1 - Algemeen Artikel 2 - Duur van het seizoen Artikel 3 - Indeling van de competities Artikel 4 - Deelname aan de

Nadere informatie

Jeugdzaalvoetbalcompetitie

Jeugdzaalvoetbalcompetitie Jeugdzaalvoetbalcompetitie 2017 2018 REGIO EMMEN E.O. / REGIO ASSEN E.O. Algemene bepalingen en de belangrijke spelregels ALGEMENE BEPALINGEN Organisatie De wedstrijden worden gespeeld onder auspiciën

Nadere informatie

Publicatie 3.13 Regionale Jeugdcompetitie datum vaststelling 01 november 2018 Man. Wedstrijdzaken

Publicatie 3.13 Regionale Jeugdcompetitie datum vaststelling 01 november 2018 Man. Wedstrijdzaken Publicatie 3.13 Regionale Jeugdcompetitie Publicatie 3.13 datum vaststelling 01 november 2018 door Man. Wedstrijdzaken 1 Algemeen... 2 1.1 Competitievorm... 2 1.1.1 Plaatsingstoernooien... 2 2 Start competitie...

Nadere informatie

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25 Voorwoord Beste sportvrienden, Dit jaar, 2017, organiseren we wederom het Laarbeekcuptoernooi voor de 4 Laarbeekse voetbalverenigingen, te weten: ASV 33, ELI, Mariahout en Sparta 25. Dit jaarlijkse evenement

Nadere informatie

NATIONALE TAFELVOETBAL LEAGUE. 22 en 23 juni 2019 INFOSHEET

NATIONALE TAFELVOETBAL LEAGUE. 22 en 23 juni 2019 INFOSHEET LEAGUE 22 en 23 juni 2019 INFOSHEET VOORWAARDEN DEELNAME Deelname aan de landelijke competitie 2019 is voorbehouden aan spelers, die lid zijn van een vereniging of bond die aangesloten is bij de Nederlandse

Nadere informatie

Competitiereglement NPB padelcompetitie2018 (NJC)

Competitiereglement NPB padelcompetitie2018 (NJC) Competitiereglement NPB padelcompetitie2018 (NJC) Competitieleiders NPB: Gerco Wicherson & Karin Overweg e-mailadres: competities@padelbond.nl Versie 20180627 1. Inleiding Dit document is een handvat voor

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. KNVB district Oost. Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. KNVB district Oost. Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Oost Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B Reglement beker mannen senioren teams categorie B Artikel 1 Aan

Nadere informatie

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2. A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2. A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A.1 De 1ste klasse speelt: 2 x 9-ball (race to 7), 1 x 10-ball (race to 7), 1 x 8-ball (race to 6), 1 x 10-ball koppel (race to 6) en 1 x 14.1 (race to 60) De 2e en 3e

Nadere informatie

NPB padelcompetitie. najaar 2017

NPB padelcompetitie. najaar 2017 Nederlandse PadelBond NPB padelcompetitie najaar 2017 Inhoudsopgave: Nederlandse Padelbond Onderwerp: pagina 1. Inleiding 3 2. Competitieniveaus 4 3. Speeldata 4 4. Speeltijden 6 5. Aanmelding team(s)

Nadere informatie

Wedstrijdreglement BZA

Wedstrijdreglement BZA Wedstrijdreglement BZA Algemeen 1. Het Bedrijfs - & Zomeravondvoetbal 2013 - nader te noemen BZA wordt namens ZVV Urk door de Commissie Recreatief georganiseerd. De organisatie heeft het mandaat om beslissingen

Nadere informatie

Accommodatiereglement (15 april 2014)

Accommodatiereglement (15 april 2014) 1 Accommodatiereglement (15 april 2014) Preambule. Het accommodatiereglement maakt ten aanzien van de eisen een onderscheid tussen Topklasse, Hoofdklasse, Eerste klasse en Overgangsklasse (heren) en Hoofdklasse

Nadere informatie

Reglement NK Sevens Seizoen

Reglement NK Sevens Seizoen Reglement NK Sevens Seizoen 2015-2016 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 Artikel 1 Algemeen... 3 Artikel 2 Inschrijving... 3 Artikel 3 Kwalificatie... 4 Artikel 4 Toernooireglement...

Nadere informatie

Reglement SBN Jeugdcompetitie Najaar 2016

Reglement SBN Jeugdcompetitie Najaar 2016 ALGEMENE BEPALINGEN BEGRIPSBEPALINGEN ARTIKEL 1 Voor de Jeugdcompetitie zijn de algemene bepalingen van het competitiereglement van toepassing. Beroepscommissie Commissie welke ingeschakeld kan worden

Nadere informatie

Materiaal Terughalen overige teambags teambegeleiders en naar materiaalhok brengen Inventarisatie materiaal

Materiaal Terughalen overige teambags teambegeleiders en naar materiaalhok brengen Inventarisatie materiaal Draaiboek Activiteiten (in chronologische volgorde) September Trials KNCB Dutch Lions en Dutch Lionesses Uitnodiging KNCB aan jeugdsecretariaten voor opgave jeugdleden trials nationale jeugdselecties,

Nadere informatie

Reglement Bandstoten 2017

Reglement Bandstoten 2017 Reglement Bandstoten 2017 Biljartvereniging t Beertje Weert Bandstoot Toernooi 2017. 31e Toernooi Clublokaal Café Bar Two Jacks Maasstraat 42 Weert. Tel 06-10017340. Reglement Bandstoot Toernooi 2017 Algemeen

Nadere informatie

Reglement. Biljartbond Zuid-Drenthe

Reglement. Biljartbond Zuid-Drenthe Reglement Biljartbond Zuid-Drenthe Oosterhesselen, april 2015 Beste sportvrienden, Onze biljartbond is opgericht op 8 november 1953. De vorige versie van ons reglement dateerde alweer van 15 jaar terug.

Nadere informatie

Infobrief NK Jeugd #2

Infobrief NK Jeugd #2 Infobrief NK Jeugd #2 Beste deelnemers, teambegeleiders en verenigingen, Bedankt voor jullie inschrijvingen voor het NK Jeugd! Bij deze ontvangen jullie alle benodigde informatie over het NK. Het NK Jeugd

Nadere informatie

K.N.C.B. SPELREGLEMENT TWENTY20 Topklasse (16 april 2016)

K.N.C.B. SPELREGLEMENT TWENTY20 Topklasse (16 april 2016) K.N.C.B. SPELREGLEMENT TWENTY20 Topklasse (16 april 2016) Inhoud Algemeen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel

Nadere informatie

Reglement - Softball

Reglement - Softball Reglement - Softball 2017-2018 Algemene bepalingen: Er wordt gewerkt in vijf categorieën: o klas 1 2 jongens o klas 1 3 meisjes o klas 3 4 jongens o schoolteam jongens en meisjes Een speler mag altijd

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie

STANDAARDTEAMS. Voor invallen in standaardteams 2e klasse en hoger

STANDAARDTEAMS. Voor invallen in standaardteams 2e klasse en hoger Pagina's 1. Tabel klassegrenzen - speelgerechtigheid junioren en senioren 2016-17 2. Speelgerechtigheid junioren. 4. Speelgerechtigheid senioren. TABEL KLASSEGRENZEN - SPEELGERECHTIGDHEID JUNIOREN & SENIOREN

Nadere informatie

1 Algemeen Competitievorm Start competitie Inschrijving Poule-indeling Topklasse...

1 Algemeen Competitievorm Start competitie Inschrijving Poule-indeling Topklasse... Inhoud 1 Algemeen... 2 1.1 Competitievorm... 2 2 Start competitie... 2 2.1 Inschrijving... 2 2.2 Poule-indeling... 3 2.3 1 e indeling in september... 3 2.4 2 e indeling in januari... 4 2.5 Topklasse...

Nadere informatie

DISTRICTS JEUGD COMPETITIE ROTTERDAM 2010

DISTRICTS JEUGD COMPETITIE ROTTERDAM 2010 N u m m e r 1 - S e p t e m b e r 1 9 9 9 regio Zuidwest district Rotterdam Stationsplein 4b 3331 LL Zwijndrecht 078-6255200 www.knltb.nl s e p t e m b e r 2 0 0 9 DISTRICTS JEUGD COMPETITIE ROTTERDAM

Nadere informatie

De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar.

De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar. Kempische Verstandhouding der Tennisclubs : K.V.T. Reglement van de KVT-competitie: Artikel 1 : Ploegen kunnen ingeschreven worden in verschillende afdelingen: Afdeling 1 : Maximum 80 punten enkel voor

Nadere informatie

Alle Honkbal- en Softbalverenigingen Competitiezaken CC Datum 10 november 2015 Onderwerp Opzet Softbal Topsport Jeugdcompetities voor seizoen 2016

Alle Honkbal- en Softbalverenigingen Competitiezaken CC Datum 10 november 2015 Onderwerp Opzet Softbal Topsport Jeugdcompetities voor seizoen 2016 Aan Alle Honkbal- en Softbalverenigingen Van Competitiezaken CC Datum 10 november 2015 Onderwerp Opzet Softbal Topsport Jeugdcompetities voor seizoen 2016 Inleiding Tijdens seizoen 2015 is een leuke en

Nadere informatie

HoSS Ranking reglement

HoSS Ranking reglement HoSS Ranking reglement 2017-2018 Algemeen De inschrijving staat open voor iedereen vanaf 16 jaar en ouder. Uitzonderingen op deze regel zijn: Indien een jeugdspeler gedurende het seizoen 16 wordt, kan

Nadere informatie

Rabobank Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Rabobank Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25 Voorwoord Beste sportvrienden, Dit jaar, 2014, organiseren we wederom het Rabobank Laarbeekcuptoernooi voor de 4 Laarbeekse voetbalverenigingen, te weten: Sparta 25, ELI Mariahout en ASV 33. Dit jaarlijkse

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Woold-Rydercup 2018.

Wedstrijdreglement Woold-Rydercup 2018. Versie: d.d.31-3-2018 Wedstrijdreglement Woold-Rydercup 2018. Wedstrijddefinitie: De competitie wordt in teamverband gespeeld in de wedstrijdvormen Matchplay Fourball BetterBall (FBBB) en Single Matchplay.

Nadere informatie

Toelichting op de bekerreglementen, richtlijnen en antwoorden op vragen

Toelichting op de bekerreglementen, richtlijnen en antwoorden op vragen Toelichting op de bekerreglementen, richtlijnen en antwoorden op vragen Versie 1.0 d.d.10-07-2019 Inhoud Het bekerprogramma 2019/ 20... 2 De bekergroepen... 2 De wijze van loting... 2 De planningsregels...

Nadere informatie

Concept promotie/degradatie regeling regio West seizoen

Concept promotie/degradatie regeling regio West seizoen Concept promotie/degradatie regeling regio West seizoen 2018 2019 Inhoud 1. Opmerking vooraf... 2 2. Promotie en Degradatie... 2 3. Afzien van het spelen van PD-/opvullingswedstrijden... 3 4. Aanspraak

Nadere informatie

KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19. Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B

KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19. Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19 Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B Uitgave: 2018-2019 Datum: augustus 2018 Bekerbesluit Reserve-elftallen mannen categorie

Nadere informatie

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 1. Algemeen Op de Kadercompetitie zijn van toepassing: - De statuten en huishoudelijk reglement van de KNBB en KNBB Vereniging Carambole -

Nadere informatie

Voorwoord. Donderdag 26 mei en vrijdag 27 mei 2016

Voorwoord. Donderdag 26 mei en vrijdag 27 mei 2016 Voorwoord Nu alvast wil de Commissie Veldhovense Schoolverlaters Sportdagen eenieder welkom heten op het Peanutbaltoernooi, dat dit jaar voor de 30 e keer gehouden gaat worden op: Donderdag 26 mei en vrijdag

Nadere informatie

VC Geldrop Heren Recreanten Competitie. Samenvatting van afspraken betreffende gedragsregels Eindhoven september 2015

VC Geldrop Heren Recreanten Competitie. Samenvatting van afspraken betreffende gedragsregels Eindhoven september 2015 1. DOEL De recreantencompetitie moet recreatief volleybal geven, dit houdt in dat het spel en alles wat daarmee samenhangt, ontspannend moet werken. 2. ORGANISATIE / STRUCTUUR 2.1. De competitie is voor

Nadere informatie

DISTRICTSCOMPETITIE REGLEMENT. KNBB District Twente. (ingevolge artikel 7203 CR)

DISTRICTSCOMPETITIE REGLEMENT. KNBB District Twente. (ingevolge artikel 7203 CR) Pagina 1 van 11 DISTRICTSCOMPETITIE REGLEMENT KNBB District Twente 2017 2018 (ingevolge artikel 7203 CR) Pagina 2 van 11 Het Districtscompetitie Reglement KNBB Twente zijn in de loop van de tijd gewijzigd.

Nadere informatie

K.N.C.B. COMPETITIEREGLEMENT TWENTY20 (1 mei 2015) CONCEPT 20 maart Inhoud

K.N.C.B. COMPETITIEREGLEMENT TWENTY20 (1 mei 2015) CONCEPT 20 maart Inhoud K.N.C.B. COMPETITIEREGLEMENT TWENTY20 (1 mei 2015) Inhoud CONCEPT 20 maart 2015 ALGEMEEN Artikel 1 - Algemeen Artikel 2 - Duur van het seizoen Artikel 3 Indeling van de competities Artikel 4 - Deelname

Nadere informatie

Artikel 2 : De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar.

Artikel 2 : De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar. Kempische Verstandhouding der Tennisclubs : K.V.T. Reglement van de KVT-competitie: Artikel 1 : Ploegen kunnen ingeschreven worden in verschillende afdelingen: Afdeling 1 : Maximum 60 punten voor de Heren.

Nadere informatie

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12 REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop van de reguliere competitie in

Nadere informatie

NATIONALE TAFELVOETBAL LEAGUE INFOSHEET

NATIONALE TAFELVOETBAL LEAGUE INFOSHEET LEAGUE INFOSHEET VOORWAARDEN DEELNAME Deelname aan de landelijke competitie is voorbehouden aan spelers die actief lid zijn van een vereniging of bond die aangesloten is bij de Nederlandse Tafelvoetbal

Nadere informatie

Spelreglement t.b.v. O.D.S.I: Versie:2013/2014. Rucphen,9 april Begrippenlist:

Spelreglement t.b.v. O.D.S.I: Versie:2013/2014. Rucphen,9 april Begrippenlist: 1 Spelreglement t.b.v. O.D.S.I: Versie:2013/2014 Rucphen,9 april 2013 Begrippenlist: Oud spelers zijn spelers die, in de 1 ste helft van de competitie of in de 2 de helft van de competitie, bij ODSI minimaal

Nadere informatie

Reglement Nationale Schoolhockeycompetitie 2019

Reglement Nationale Schoolhockeycompetitie 2019 Reglement Nationale Schoolhockeycompetitie 2019 Regels over de teamsamenstelling Alle teams (max. 16 spelers) spelen met een keeper (inclusief keeperuitrusting en helm) en de teams zorgen zelf voor de

Nadere informatie

Heren en dames standaardteams

Heren en dames standaardteams Promotie-/degradatieregeling Bondscompetitie, seizoen 2018-2019 Heren en dames standaardteams Hoofdklasse De vier hoogst geëindigde teams (nummers 1 t/m 4) uit de reguliere competitie spelen play-offs

Nadere informatie

Heren en dames standaardteams

Heren en dames standaardteams Promotie-/degradatieregeling Bondscompetitie seizoen 2017-2018 Inleiding: invoering Promotieklasse met invang van seizoen 2018-2019 In de zomer van 2016 heeft het bondsbestuur van de KNHB na aankondiging

Nadere informatie

Voorwaarden en richtlijnen Opstapcompetitie. laagdrempelige competitie voor beginnende spelers

Voorwaarden en richtlijnen Opstapcompetitie. laagdrempelige competitie voor beginnende spelers Voorwaarden en richtlijnen Opstapcompetitie laagdrempelige competitie voor beginnende spelers INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 H1 OPZET EN BEPALINGEN OPSTAPCOMPETITIE... 4 1.1 Doel... 4 1.1.1 Doel Badminton

Nadere informatie

Ploegopgave/invallersregeling WATERPOLO COMPETITIE

Ploegopgave/invallersregeling WATERPOLO COMPETITIE Inhoud Ploegopgave / Invallersregeling 2018 2019 2 ategorieën 2 lgemeen 3 Vereisten 3 Het spelen voor meer dan één ploeg 4 Invallen in een hogere ploeg 4 ategorie I 4 Eredivisie Senioren 4 Eredivisie /-jeugd

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Reglementen nacompetitie seizoen 2011/ 12. Algemene opmerkingen

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Reglementen nacompetitie seizoen 2011/ 12. Algemene opmerkingen Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Reglementen nacompetitie seizoen 2011/ 12 Wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden zal er sprake

Nadere informatie

REGIO BEKERTOERNOOI. Halve Finale Zaterdag 19 april Finale Zaterdag 24 mei 2014 (onder voorbehoud)

REGIO BEKERTOERNOOI. Halve Finale Zaterdag 19 april Finale Zaterdag 24 mei 2014 (onder voorbehoud) REGIO BEKERTOERNOOI Finale Zaterdag 19 april 2014 Finale Zaterdag 24 mei 2014 (onder voorbehoud) UITSLAGEN 11 + 12 JAN 2014 poule veld Waddixnveen Uitslagen 09.15 uur X2 A 1 Wadd Flyers 2 Lokomotief 2

Nadere informatie

Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg.

Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg. Bijlage 1 Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg. Hoofdstuk 14. Gerechtigdheid tot spelen recreantencompetitie 14.1 Speelgerechtigdheid 1. Dames en heren welke lid zijn van een

Nadere informatie

DISTRICTS JEUGD COMPETITIE ROTTERDAM 2013

DISTRICTS JEUGD COMPETITIE ROTTERDAM 2013 N u m m e r 1 - S e p t e m b e r 1 9 9 9 regio Zuidwest district Rotterdam Stationsplein 4b 3331 LL Zwijndrecht 088-1302740 www.knltb.nl s e p t e m b e r 2 0 1 2 DISTRICTS JEUGD COMPETITIE ROTTERDAM

Nadere informatie

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015 Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015 Vastgesteld in de bondsvergadering van Blad 1 van 66 INHOUDSOPGAVE: HOOFDSTUK 1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN... 9 PARAGRAAF 1.2 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN

Nadere informatie

K.N.C.B. COMPETITIEREGLEMENT REGULIERE COMPETITIE april 2018

K.N.C.B. COMPETITIEREGLEMENT REGULIERE COMPETITIE april 2018 K.N.C.B. COMPETITIEREGLEMENT REGULIERE COMPETITIE 2018 18 april 2018 Inhoud ALGEMEEN Artikel 1 - Algemeen Artikel 2 - Duur van het seizoen Artikel 3 - Indeling van de competities Artikel 4 - Deelname aan

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie

Wijzigingen Reglementen Bondsraad 24 juni artikel Oud nieuw. 2 Huishoudelijk Reglement

Wijzigingen Reglementen Bondsraad 24 juni artikel Oud nieuw. 2 Huishoudelijk Reglement 2 Huishoudelijk Reglement 2.3.2.1 De Nevobo kent op nationaal niveau de volgende commissies: a. Commissie van Beroep; b. Strafcommissie; c. Financiële Commissie; d. Strafvervolgingcommissie; e. Reglementencommissie;

Nadere informatie

Om deze dag soepel te laten verlopen, vragen wij u goede notie te nemen van de nu volgende gedragscode en aandachtspunten.

Om deze dag soepel te laten verlopen, vragen wij u goede notie te nemen van de nu volgende gedragscode en aandachtspunten. Van de organisatie Om het kwalificatietoernooi in goede banen te leiden, zijn de belangrijkste zaken op een rijtje gezet. Hieronder vinden jullie de gedragscode, aandachtspunten, deelname en reglement

Nadere informatie

Aan de (wedstrijd)secretariaten van alle honkbal- en softbal verenigingen. Geachte (wedstrijd)secretaris,

Aan de (wedstrijd)secretariaten van alle honkbal- en softbal verenigingen. Geachte (wedstrijd)secretaris, Aan de (wedstrijd)secretariaten van alle honkbal- en softbal verenigingen Afdeling: Contactpersoon: Referentie: Competitiezaken Jacco Lansbergen 2016/323 Datum: E-mail: Onderwerp: 4 januari 2017 competitie@knbsb.nl

Nadere informatie

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2 A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A.1 De 1ste klasse speelt: 2 x 9-ball (race to 7), 1 x 10-ball (race to 7), 1 x 8-ball (race to 6), 1 x 10-ball koppel (race to 6) en 1 x 14.1 (race to 60) De 2e klasse

Nadere informatie

Reglement Nacompetities seizoen

Reglement Nacompetities seizoen Reglement Nacompetities seizoen 2009-2010 Met ingang van het huidige seizoen zal er voor wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden

Nadere informatie

Wedstrijdbulletin KNLTB Voorjaar 8&9 Landelijk 2018

Wedstrijdbulletin KNLTB Voorjaar 8&9 Landelijk 2018 Wedstrijdbulletin KNLTB Voorjaar 8&9 Landelijk 2018 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Welke en hoeveel partijen een speler mag spelen 3 Telling in de 8&9-competitie 3 Uitstel van competitiewedstrijden 3 Invallen

Nadere informatie

Reglement KNVB Nacompetities seizoen 2016/ 17

Reglement KNVB Nacompetities seizoen 2016/ 17 Reglement KNVB Nacompetities seizoen 2016/ 17 Wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden zal er sprake zijn van dezelfde werkwijze

Nadere informatie

Toernooireglement Petanque

Toernooireglement Petanque Toernooireglement Petanque BIJLAGE 07: PILOT NATIONAAL KAMPIOENSCHAP TÊTE-À-TÊTE MET VOORRONDEN IN DE VORM VAN DISTRICTSKAMPIOENSCHAPPEN Vastgesteld door het bondsbestuur op 12 oktober 2018; Inwerkingtredend

Nadere informatie

Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2013/ 14

Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2013/ 14 Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2013/ 14 Wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden zal er sprake zijn van dezelfde werkwijze

Nadere informatie

Handleiding Online Inschrijven Seizoen

Handleiding Online Inschrijven Seizoen Bij deze de handleiding om de teams in te schrijven voor het seizoen 2017-2018. De onderstaande functionarissen kunnen dit realiseren voor de vereniging. De Secretaris, Wedstrijdsecretaris senioren, Wedstrijdsecretaris

Nadere informatie

NATIONALE TAFELVOETBAL LEAGUE INFOSHEET

NATIONALE TAFELVOETBAL LEAGUE INFOSHEET LEAGUE INFOSHEET VOORWAARDEN DEELNAME Deelname aan de landelijke competitie is voorbehouden aan spelers die actief lid zijn van een vereniging of bond die aangesloten is bij de Nederlandse Tafelvoetbal

Nadere informatie