Vertoning HUMOR films, 16 febr 2016 Betty Bloos-van der Wijst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vertoning HUMOR films, 16 febr 2016 Betty Bloos-van der Wijst"

Transcriptie

1 Vertoning HUMOR films, 16 febr 2016 Betty Bloos-van der Wijst Het is de finale avond van het HUMOR Project en alle 6 in groepjes gemaakte films worden getoond. Het is ook een avond waarbij partners welkom zijn en uiteraard degenen die hebben meegewerkt aan de films. De opkomst is daarom groot en even bestond nog de angst dat niet iedereen in de zaal zou passen maar gelukkig paste het allemaal net, vooral gelukkig omdat we niet konden uitwijken naar de grote filmzaal omdat die door de Heemkundekring eerder geboekt was. Ruud Scheidel opent de "HUMOR avond" en verwelkomt alle aanwezigen, in het bijzonder de genodigden die hebben meegewerkt aan de films. Hij verwelkomt ook de "Belgische tak", o.a. Tony Jacobs, de nieuwste uitbreiding van ERSA. Allereerst heeft hij enkele "zakelijke" mededelingen : - over 14 dagen komt Franka Stas, in de filmwereld goed bekend staand, en zij gaat ons cameraregie onderwijzen. Dat gebeurt op 2 verschillende avonden. Vooral niet missen! - binnen 14 dagen ontvangen de ERSA leden bericht over het ERSA uitstapje van dit jaar. Er is een kleine wijziging in de organisatie ten opzichte van voorgaande jaren, namelijk het gezamenlijke eten op de Finale Film avond in december wordt nu gedaan als afsluiting van het uitstapje, in Roosendaal. Dus ook de ERSA leden die niet met het uitstapje mee (kunnen) gaan zijn welkom met partners. De finale avond van december zal daarom iets anders ingevuld gaan worden. - Wat betreft het inzenden van ERSA films voor het MOTTO festival : Ruud stuurt alles in één keer op, dus alle films kunnen bij hem ingeleverd worden (vanavond nog). Wel dient 1 persoon per groepje 5,-- over te maken naar de organisatie. Zie daarvoor de gegevens op de NB'80 site. - We zitten ook vrij dicht bij het inleveren van films voor de BFM, de jurering is aan het einde van de maand. Inleveren van de films bij Fred Roosendaal. René Roeken neemt het hier over als leider van het HUMOR project. Hij constateert allereerst dat dit een makkelijke avond voor hem is, hij hoeft alleen de films maar aan te kondigen. Maar hij wil nog wel graag aanstippen dat het HUMOR project succesvol verlopen is en dat er enthousiast aan meegewerkt is. Hij wijst ook op het belang van deze projecten voor de club. Omdat elk jaar een nieuw genre "behandeld" wordt krijgen de leden een goede mogelijkheid om alle aspecten van dat betreffende genre beter te leren kennen. De leden zijn natuurlijk al geïnteresseerd in het maken van films en door de kennis die ze opdoen in de groepjes (we leren ook van elkaar) worden de eigen films ook beter.

2 Dit is alweer het 5e project. We begonnen met een speelfilm, daarna een informatieve film met een onderwerp dat met Roosendaal te maken had, dan de beeldende film of wel 'praten met beelden'. Daarna portretfilm wat breder getrokken werd naar onderwerpen met karakter. En nu dan het thema HUMOR. Het klinkt zo simpel maar het is een hele opgave. Daar zijn we vanavond getuige van. Het project werd vóór de zomer gestart. De eerste avond op 14 april heeft Urbain Appeltans een uitgebreide en humoristische (hoe kan het anders) toelichting gegeven op dit soort films (hij zou overigens vanavond weer aanwezig zijn om de resultaten te zien maar hij moest helaas om gezondheidsredenen afzeggen.) Na de eerste avond werden groepjes gevormd, waarin liefst ervaren en minder ervaren leden met elkaar werken, en op de eerstvolgende evaluatieavond werden de groepjes voorgesteld en de rolverdeling ervan aangegeven. Een bijkomend voordeel van deze projecten is dat het de maatschappelijke contacten van ERSA ook uitbreidt vanwege alle mensen van buiten de club die meewerken. Daardoor is ERSA dus niet alleen naar binnen gericht maar ook naar buiten wat voor veel dingen nuttig kan zijn. Vanavond worden 6 films vertoond. Eerst zien we de film en dan legt de projectgroep de werkwijze uit, geeft aan wat moeilijk was en wat verbeterd zou kunnen worden. Ook zien we wat bloopers. Eerste film : Hot Item Makers : Koos Wijling, Frans Thielen, Guus van der Wal, Gerard van der Heijden en Cees Zagers. Er was een indeling qua werk gemaakt. Er werd voor deze film gebruik gemaakt van acteurs en iemand voor de make up. Er is ook gebruik gemaakt van een leenauto. Koos Wijling geeft de toelichting en vertelt over de uitwerking en de problemen waar men tegenaan liep. De opnamen zijn in 2 dagen gemaakt. Men is 10 keer bij elkaar geweest voordat gedraaid werd. Aan het scenario hebben alle leden van de groep meegewerkt. Guus had het verhaal op Internet gevonden.

3 Achteraf bleek het meest complex dat er dezelfde dag geen controle was of de shots wel goed waren. Daarom hadden ze uiteindelijk minder goede shots over dan bedoeld. Een volgende keer zullen ze de shots direct na de opnamen gaan bekijken. met van alles helpt. René wijst er op hoe leuk het is om te zien hoe een film zich ontwikkelt en ook om te zien hoe men elkaar Tweede film : Koekoek Makers : Gé de Neef, Maarten van Rooden, Marianne Bos en Betty Bloos. Gé bedankt Cor Claassens voor zijn belangrijke bijdrage aan het scenario. Dat was een enorme hulp. Er werd gebruik gemaakt van iemand buiten de club die de rol van de man speelde en iemand die de rol van de vriendin speelde. Verder werkte de Red Hat Society heel goed mee bij het tot stand komen van de film. Er waren 4 opname avonden. Gé de Neef geeft de toelichting. Helaas is Maarten verhinderd omdat hij voor zijn werk in Wenen zit (wat hebben sommige mensen het toch moeilijk). De problemen betroffen vooral het geluid en het licht. Wat geluid betreft waren er wat probleempjes met de apparatuur en het licht was vooral moeilijk omdat uitsluitend in de avond gefilmd werd. Omdat er op meerdere uit elkaar liggende avonden gefilmd werd was de continuïteit ook wel een punt van verbetering. En wat ook een beetje lastig was dat de leden van de groep veel en op verschillende tijden met vakantie gingen. Een verbeterpuntje dus (voortaan gewoon allemaal samen?). Het idee voor de film kreeg Betty aangereikt van familie in Australië. Derde film : Middeleeuwse helpdesk. Makers : Frits Segers, Fred Roosendaal, Rob Willems en Bert Berkhoudt. De laatste 2 speelden de hoofdrollen. Het idee werd van You Tube gehaald. In de toelichting vertelt Fred dat het geheel eigenlijk als one shot opgenomen had moeten worden maar dat is niet gelukt. Uit de getoonde bloopers blijkt ook wel dat dat moeilijk gerealiseerd kon worden in 1 opnamedag.

4 Om de bloopers werd nog meer gelachen dan om de feitelijke film wat aanleiding was tot een opmerking om daar eens iets meer mee te gaan doen. René oppert ook eens te kijken naar het idee om "making of" films naar festivals te sturen. René is blij dat alle makers zo open zijn over de problemen waar men tegenaan gelopen is En dan is er PAUZE Vierde film : Een vreemde droom. Makers : Willem Jan Vermeulen en Mieke Witteveen met de hulp van Arnold Meeuwsen (animaties), Cor Claassen (camera), Ad Smits (figurante) en Lester Vermeulen (de zoon van). Oorspronkelijk bestond de groep uit 5 personen, 2 daarvan zijn voor zichzelf begonnen. Er is veel met green screen gewerkt en dat gaf heel wat probleempjes die weer heel vermakelijke bloopers opleverden. Er is een paar keer iets veranderd in het verhaal en er waren wat probleempjes met requisieten maar het is uiteindelijk gelukt. Vijfde film : De beer is los. Makers : Arnold Meeuwsen, Cas Dekker, Peter Hagenaars en Betty Bloos. Stem van de beer Pieter Nieuwenhuize. Eén opnamedag.

5 Cas legt uit dat maar 3 weken voor de finale overgeschakeld moest worden op een ander scenario omdat het eerste verhaal moest worden opgegeven. Twee jonge leden van de groep die met hun drone zouden meewerken hebben dat uiteindelijk niet gedaan. Daarna moest alles natuurlijk heel vlug gedaan worden om toch nog mee te kunnen doen. Cas had dit verhaal nog in zijn voorraad. Er waren wat probleempjes met het geluid vanwege de apparatuur. Het licht ging goed. En verder waren er ook niet echt problemen behalve natuurlijk de korte tijd waarin een en ander gerealiseerd moest worden. Zesde en laatste film : Dekmantel. Makers : René Roeken, Hans Lips, Henk Heijnen en Tineke Engelen. Er is gebruik gemaakt van acteurs. De film is gebaseerd op een verhaal van Roald Dahl, een bekend verhaal dat veel verfilmd is. Er zijn er minstens 100 van op You Tube, maar zij hebben wat veranderingen aangebracht ten opzichte van het oorspronkelijke verhaal. Minder tekst bijvoorbeeld en een ander eind. Er is in 3 à 4 dagen gefilmd en er waren 14 scenes. De opnamen vonden ook plaats op 31 december en dat gaf nogal eens ongewenste bijgeluiden. Hans laat een making of filmpje zien en geeft een toelichting op de werkwijze. In het slotwoord wijst René er op dat men nu duidelijk gezien heeft wat er allemaal komt kijken bij het maken van een film. Hij bedankt alle makers en natuurlijk ook al degenen die op een of andere manier hebben meegewerkt.

6 De winnaars zijn de makers van de films en de verliezers zijn degenen die niet meegespeeld hebben. Ruud heeft het laatste woord met grote dank aan René voor het (wederom) trekken van het project.

Verslag excursie Dordrecht 29 september

Verslag excursie Dordrecht 29 september Alweer lang geleden, op zaterdag 30 mei, ging een respectabel aantal ERSAleden op stap naar het oer Hollandse Dordrecht. Cor Claassens was de grote organisator van deze reis en dan weet je wel dat het

Nadere informatie

Najaarsbijeenkomst regio Friesland van het Genootschap van Sint Jacob 9 november 2013.

Najaarsbijeenkomst regio Friesland van het Genootschap van Sint Jacob 9 november 2013. Najaarsbijeenkomst regio Friesland van het Genootschap van Sint Jacob 9 november 2013. Een feest van herinneringen, dàt is een bijeenkomst van het Genootschap. Dit jaar komen we bij elkaar in Hotel/Restaurant

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ZAANARIO. nummer 02 Uitgave Jan DE NIEUWSBRIEF VAN VIDEOCLUB ZAANSTREEK NOORD. In deze nieuwsbrief

NIEUWSBRIEF ZAANARIO. nummer 02 Uitgave Jan DE NIEUWSBRIEF VAN VIDEOCLUB ZAANSTREEK NOORD. In deze nieuwsbrief nummer 02 Uitgave Jan. 2018 Videoclub Zaanstreek- Noord www.videoclubzaanstreeknoord.nl info@videoclubzaanstreeknoord.nl NIEUWSBRIEF ZAANARIO DE NIEUWSBRIEF VAN VIDEOCLUB ZAANSTREEK NOORD In deze nieuwsbrief

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ZAANARIO

NIEUWSBRIEF ZAANARIO nummer 04 Uitgave NOV. 2018 Videoclub Zaanstreek- Noord www.videoclubzaanstreeknoord.nl info@videoclubzaanstreeknoord.nl NIEUWSBRIEF ZAANARIO In deze nieuwsbrief NOVA 3 & 4 nov. Van de voorzitter FOL 2018

Nadere informatie

P R O G R A M M A S E P T E M B E R 2015 M E I 2016. Datum Onderwerp Bijzonderheden. 1 september Openingsavond Zie toelichting

P R O G R A M M A S E P T E M B E R 2015 M E I 2016. Datum Onderwerp Bijzonderheden. 1 september Openingsavond Zie toelichting Fotoclub de PHOENIX P R O G R A M M A S E P T E M B E R 2015 M E I 2016 Datum Onderwerp Bijzonderheden 1 september Openingsavond 8 september Foto om de maand: film over zwart wit fotografie 15 september

Nadere informatie

PIM 2013 VU. One day in Amsterdam. Martijn van der Burg MBG215

PIM 2013 VU. One day in Amsterdam. Martijn van der Burg MBG215 PIM 2013 VU One day in Amsterdam Martijn van der Burg 2527162 MBG215 Achtergrond Dit essay is geschreven in opdracht voor het vak Interactieve Multimedia voor de studie IMM aan de Vrije universiteit. Het

Nadere informatie

Terugblik op de clubavond van 24 april 2018 workshop cameraregie

Terugblik op de clubavond van 24 april 2018 workshop cameraregie Close-Up-Pers 45 e jaargang, nr. 9, 3 mei 2018 In dit nummer: Terugblik op de clubavond van 24 april 2018... 1 De komende clubavond van 8 mei 2018... 4 Regiofestival NH 63... 4 Etentje op 22 mei 2018...

Nadere informatie

Essay Project Interactieve Multimedia Tom Tol Groep: 23

Essay Project Interactieve Multimedia Tom Tol Groep: 23 Essay Project Interactieve Multimedia Tom Tol Groep: 23 Het doel van project interactieve multimedia is om een interactieve video te maken met als thema het leveren van negatieve feedback aan anderen.

Nadere informatie

Uitslagen 11 juni 2015

Uitslagen 11 juni 2015 Uitslagen 11 juni 2015 19.00 uur Baan 1 Sjaak Appeldoorn Rob Konijn 6-8 23-jun-15 Baan 2 Jan van der Geest Jos Dekker 5-8 Baan 3 Henk Broekkamp Rob van Oostenbrugge 7-4 Baan 6 Martin Bakker Hans Scheerman

Nadere informatie

4 communicatie. Ik weet welke informatie anderen nodig hebben om mij te kunnen begrijpen. Ik vertel anderen wat ik denk of voel.

4 communicatie. Ik weet welke informatie anderen nodig hebben om mij te kunnen begrijpen. Ik vertel anderen wat ik denk of voel. 4 communicatie Communicatie is het uitwisselen van informatie. Hierbij gaat het om alle informatie die je doorgeeft aan anderen en alle informatie die je van anderen krijgt. Als de informatie aankomt,

Nadere informatie

De komende clubavond van 19 september 2017

De komende clubavond van 19 september 2017 Close-Up-Pers 44 e jaargang, nr. 12, 14 september 2017 In dit nummer: De komende clubavond van 19 september 2017... 1 Nova educatiedag 2017... 1 Huishoudelijke mededelingen... 2 Videocamera Sony DCR-TRV730E...

Nadere informatie

Clubontmoeting Allez Tirer - Les Francophiles, zaterdag 13 april 2019 Pos. Naam Gespeeld Punten Saldo 1 Richard Romijn, Simon de Wit Marco

Clubontmoeting Allez Tirer - Les Francophiles, zaterdag 13 april 2019 Pos. Naam Gespeeld Punten Saldo 1 Richard Romijn, Simon de Wit Marco Clubontmoeting Allez Tirer - Les Francophiles, zaterdag 13 april 2019 Pos. Naam Gespeeld Punten Saldo 1 Richard Romijn, Simon de Wit 4 4 24 2 Marco de Vogel, Doortje Kuijper 4 4 21 3 Helene Winterswijk,

Nadere informatie

Hang de Kwink van de Week onder de deelposter Zelfmanagement (zie Vooruitblik/ deelposter bij les 8 op de website).

Hang de Kwink van de Week onder de deelposter Zelfmanagement (zie Vooruitblik/ deelposter bij les 8 op de website). groepsfase performing VOORBEREIDING Lesdoel Nodig Kwink van de Week Een sterke groep Kwink thuis Emotiewoordenschat Ik herken reclame en kan er kritisch mee omgaan. - Pen en papier (bij Oriëntatie en Zelfstandig)

Nadere informatie

INSULA NEWS INSULA NEWS

INSULA NEWS INSULA NEWS MEDIAWIJS KLASSENJOURNAAL INSULA NEWS INSULA NEWS INSULA NEWS Maak je eigen journaal! STAPPENPLAN DOCENT INSULA NEWS STAP 1 INDELING [ CA. 10 MINUTEN] Om een filmpje te maken moeten er veel dingen gebeuren.

Nadere informatie

De wereld om je heen. Project met een green screen

De wereld om je heen. Project met een green screen De wereld om je heen. Project met een green screen De wereld om je heen is een leuk project om kinderen kennis te laten maken met het green screen. Dit is een leuke activiteit voor zowel de jongste kinderen

Nadere informatie

Essay Project Interactieve Multimedia. Lukas Hulsbergen Groep 06. The Beeckestijn Project

Essay Project Interactieve Multimedia. Lukas Hulsbergen Groep 06. The Beeckestijn Project Essay Project Interactieve Multimedia Lukas Hulsbergen Groep 06 The Beeckestijn Project Abstract In dit essay wil ik dieper ingaan op de motivatie van het maken van het project en meer inzicht geven over

Nadere informatie

Kerstdrive Een gelukkig 2017 voor iedereen!!! THE WINNER TAKES IT ALL

Kerstdrive Een gelukkig 2017 voor iedereen!!! THE WINNER TAKES IT ALL Kerstdrive 2016 Kerstdrive 2016 Een gelukkig 2017 voor iedereen!!! THE WINNER TAKES IT ALL K E R S T D R I V E 2 0 1 5 K e r s t d r i v e bij One Down is al jaren een feest maar hoe zou het er nu aan

Nadere informatie

In dit nummer: Terugblik op de clubavond van 13 maart De komende clubavond van 27 maart Agenda... 4 Tenslotte... 5 Colofon...

In dit nummer: Terugblik op de clubavond van 13 maart De komende clubavond van 27 maart Agenda... 4 Tenslotte... 5 Colofon... Close-Up-Pers 45 e jaargang, nr. 6, 22 maart 2018 In dit nummer: Terugblik op de clubavond van 13 maart 2018... 1 De komende clubavond van 27 maart 2018... 4 Agenda... 4 Tenslotte... 5 Colofon... 5 Terugblik

Nadere informatie

Datum: donderdag 12 april 2018

Datum: donderdag 12 april 2018 Datum: donderdag 12 april 2018 Populierenblaadje Algemeen: Staking: Morgen zijn alle kinderen vrij. De school is dan dicht. Toelichting vanuit het team: Beste Ouders, Zoals u weet gaan wij op 13 april

Nadere informatie

Oproep van de redactie

Oproep van de redactie Subscribe Past Issues Translate Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en omstreken - editie oktober 2018 Oproep van de redactie De input voor de nieuwsbrief is op dit moment minimaal. Via deze weg een oproep

Nadere informatie

De nominatie-avond op 5 febr.(door Gerben Sinjewel)

De nominatie-avond op 5 febr.(door Gerben Sinjewel) Februari 2019 Februari is de maand van ons bezoek aan de Fotoclub Uitgeest, Valentijnsdag en de komst van de Rondreisjury. Maar wat is de overeenkomst van de drie? De Verrassing! De nominatie-avond op

Nadere informatie

nieuwsbrief september

nieuwsbrief september nieuwsbrief september CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 ----------------------------------------------------------------------------------------------- ---------- kalender

Nadere informatie

16 april. Er werd op deze dag weer goed gescoord op de lus rood-blauw. Cees, Gerda en Wil zijn net bij de afslag van rood 1 aangekomen.

16 april. Er werd op deze dag weer goed gescoord op de lus rood-blauw. Cees, Gerda en Wil zijn net bij de afslag van rood 1 aangekomen. 16 april Het was een lekkere frisse golfdag. Zo n dag van een extra jasje aan of uit. In het zonnetje en een beetje luwte was het aangenaam vertoeven, maar op de ruimte moest je niet zijn. Qua temperatuur

Nadere informatie

Verslagen partijen 2 e ronde

Verslagen partijen 2 e ronde Verslagen partijen 2 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. 13 april 2012, 6 e en laatste speelavond

Nadere informatie

MOVING: workshop filmmaken

MOVING: workshop filmmaken Dit werkblad is van: klas: MOVING: workshop filmmaken Neem zelf bewegend beeld op en maak er een videoclip, korte film of reportage van door er geluid, effecten en titels aan toe te voegen... Clips op

Nadere informatie

Ik ben ook heel benieuwd hoe onze/jouw leerlingen de toekomst zien. Wat

Ik ben ook heel benieuwd hoe onze/jouw leerlingen de toekomst zien. Wat Bestuur Postbus 98 2215 ZH Voorhout Beste collega, Wat moet onze koers zijn voor de komende jaren? Daarover denken wij nu volop na. Op allerlei manieren kunnen jij en je collega s meedenken en meebouwen

Nadere informatie

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Concept - NOTULEN 24 ste ALGEMENE LEDENVERGADERING VERENIGING VAN PENSHONADO S Donderdag 28 februari 2019, aanvang 19.30 uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Aanwezig: 24 leden volgens de presentielijst Bestuur:

Nadere informatie

Niets van wat ik vertel is waar

Niets van wat ik vertel is waar 1 Niets van wat ik vertel is waar Zelfs de wijste mannen scheppen er genoegen in af en toe een beetje onzin te verkopen. Roald Dahl Je hebt dit boek waarschijnlijk niet zomaar gekocht. Misschien loop je

Nadere informatie

kinderrechten Aardrijkskunde kinderrechten gehoord? Met welke kinderrechten hebben zij te

kinderrechten Aardrijkskunde kinderrechten gehoord? Met welke kinderrechten hebben zij te Aardrijkskunde kinderrechten Omschrijving van de opdracht: Introductie Thema: Kinderrechten In dit thema staat de volgende hogere orde denkvraag centraal: Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen

Nadere informatie

INLEIDING MULTIMEDIA 2008 NAAM:SANDINO RATHLING ST.NR : GROEP: IMM08101

INLEIDING MULTIMEDIA 2008 NAAM:SANDINO RATHLING ST.NR : GROEP: IMM08101 INLEIDING MULTIMEDIA 2008 NAAM:SANDINO RATHLING ST.NR : 1400576 GROEP: IMM08101 Inleiding Als opdracht voor het vak Inleiding multimedia moest er een kort interactief filmpje gemaakt worden over de topics

Nadere informatie

VOOR U LIGT DE LAATSTE NIEUWSBRIEF VAN HET SEIZOEN

VOOR U LIGT DE LAATSTE NIEUWSBRIEF VAN HET SEIZOEN Alliance française de Walcheren DE ZOMER VOOR U LIGT DE LAATSTE NIEUWSBRIEF VAN HET SEIZOEN 2017/2018. Zoals velen van u dat zullen voelen, schieten ook voor ons de jaren aan duizelingwekkende snelheden

Nadere informatie

Lesbrief voor de voorstelling Cyrano de Bergerac door Joris Lehr

Lesbrief voor de voorstelling Cyrano de Bergerac door Joris Lehr Lesbrief voor de voorstelling Cyrano de Bergerac door Joris Lehr Inhoud 1. Over de schrijver Edmond Rostand 2. Het verhaal 3. Thema: werkelijke schoonheid 4. De speelstijl 5. De verteller 6. Vooraf 7.

Nadere informatie

In één klap. Auteur: Johanna van Caspel

In één klap. Auteur: Johanna van Caspel In één klap Auteur: Johanna van Caspel Voorwoord Beste lezer, In deze tijd zijn veel mensen bezig met allerlei dingen die er niet toe doen, we maken ons druk om van alles en nog wat maar zien niet wat

Nadere informatie

Jaarverslag april 2014 Zuidwal CH Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website.

Jaarverslag april 2014 Zuidwal CH Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. Jaarverslag 2017 Opgericht 1. Colofon Opgericht De Zeeuwse Documentaire Stichting is opgericht op. Jaarverslag Het verslagjaar behelst het kalender jaar 2017. Samenstelling bestuur Voorzitter, fondsenwerver,

Nadere informatie

Deze nieuwsbrief is een maandelijkse uitgave van VideoClub HOORN en de REGIO

Deze nieuwsbrief is een maandelijkse uitgave van VideoClub HOORN en de REGIO augustus 2012 Deze nieuwsbrief is een maandelijkse uitgave van VideoClub HOORN en de REGIO http://www.videoclub-hoorn.nl blocq.x11@tiscali.nl Agenda juli: 25 juli Videokijkavond. Kanofimpjes etc. bekijken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief DVSB. Jaargang 2 juni 2018 nr 10. Wedstrijdprogramma bij DVSB. Door de winst in het Eemlandtoernooi speelt DVSB om de supercup op 6 juni.

Nieuwsbrief DVSB. Jaargang 2 juni 2018 nr 10. Wedstrijdprogramma bij DVSB. Door de winst in het Eemlandtoernooi speelt DVSB om de supercup op 6 juni. Nieuwsbrief DVSB Jaargang 2 juni 2018 nr 10 Wedstrijdprogramma bij DVSB Door de winst in het Eemlandtoernooi speelt DVSB om de supercup op 6 juni. De onderlinge competitie duurt nog enkele weken: - Maandag

Nadere informatie

Reflectieverslag mondeling presenteren

Reflectieverslag mondeling presenteren Reflectieverslag mondeling presenteren Naam: Registratienummer: 900723514080 Opleiding: BBN Groepsdocente: Marjan Wink Periode: 2 Jaar: 2008 Inleiding In dit reflectieverslag zal ik evalueren wat ik tijdens

Nadere informatie

Vakantie-activiteiten JJC 2013. Evaluatieverslag

Vakantie-activiteiten JJC 2013. Evaluatieverslag Vakantie-activiteiten JJC 2013 Evaluatieverslag oktober 2013 Inleiding In maart 2013 heeft JJC bij diverse fondsen een aanvraag ingediend t.b.v. projecten voor Vakantieactiviteiten. Wederom heeft JJC veel

Nadere informatie

Veldhovens Driebanden Toernooi Uitslagen Ronde 1

Veldhovens Driebanden Toernooi Uitslagen Ronde 1 Veldhovens Driebanden Toernooi 2017-2018 Uitslagen Ronde 1 Eindstand Poule - 1 Datum: 30-08-17 1 Mark Faassen ** 36 38 90 3 0.422 31.66 4.00 35.66 105.500% 2 Joop van Baren ** 42 42 90 4 0.467 30.00 6.00

Nadere informatie

Masha Galperina, Jana Endemann, Willard van der Sar.

Masha Galperina, Jana Endemann, Willard van der Sar. Verslag presentatie Concrete Meetkunde Meetkunde met bijzondere betekenis Masha Galperina, Jana Endemann, Willard van der Sar. 3 juli 2009 De presentatie. Toen we het lokaal binnen kwamen waar de presentatie

Nadere informatie

Oriëntatie: Samen Scholen Beeldende Kunsteducatie. Helma Molenaars en Grada Buren.

Oriëntatie: Samen Scholen Beeldende Kunsteducatie. Helma Molenaars en Grada Buren. Oriëntatie: Het doel van deze lessenserie is: bestaande foto s zoeken met een eigen verhaal erbij. Dan gaan jullie mensen deze fotoserie voorleggen en vragen welk verhaal zij erin zien. Tot slot gaan jullie

Nadere informatie

WWB. Speler Kolfclub Punten Slagen Gemiddelde

WWB. Speler Kolfclub Punten Slagen Gemiddelde Aantal spelers Wedstrijduitslag /0 Seizoen: --0 t/m --0 Super 0 Rick Groot Op Maat 0 0 0,0 Dirk Spijker Onder Ons 0, Bertus Commandeur Onder Vrienden 0, Dick Beers Op Maat 0,0 Ids de Haan Gezellig Samenzijn

Nadere informatie

nieuwsbrief Van de directie Schooljaar nummer 5 Kerstmarkt 2 Even voorstellen Nieuwe baan Buitenschoolse opvang Vanuit de MR

nieuwsbrief Van de directie Schooljaar nummer 5 Kerstmarkt 2 Even voorstellen Nieuwe baan Buitenschoolse opvang Vanuit de MR nieuwsbrief Schooljaar 2018 2019 nummer 5 Van de directie Van de directie 1 Kerstmarkt 2 In dit nummer: Nieuwe baan Even voorstellen Buitenschoolse opvang Vanuit de MR Interessante informatie: 3 4 5 4

Nadere informatie

WORKSHOP NIEUWS: MAAK JE EIGEN JOURNAAL ROLVERDELING: Locatie. De opnames kunnen in of buiten de school worden gemaakt.

WORKSHOP NIEUWS: MAAK JE EIGEN JOURNAAL ROLVERDELING: Locatie. De opnames kunnen in of buiten de school worden gemaakt. WORKSHOP NIEUWS: MAAK JE EIGEN JOURNAAL In deze workshop leren jullie om je eigen journaal te maken. In teamverband en op basis van actueel binnenlands en buitenlands nieuws bepalen jullie eerst in een

Nadere informatie

Media en Macht Lessenserie Het YouTube-virus

Media en Macht Lessenserie Het YouTube-virus Media en Macht Lessenserie Het YouTube-virus Docentenhandleiding doelgroep duur 2 vmbo/havo/vwo, 3 vmbo/havo/vwo 5 klokuren Oliver Laric Inleiding YouTube bestaat ruim 5 jaar en is een ongekend populaire

Nadere informatie

Lesplan atheneum 5. Woensdag 16 mei 2007, 3 e uur, blok 6: literatuur, les 1

Lesplan atheneum 5. Woensdag 16 mei 2007, 3 e uur, blok 6: literatuur, les 1 Woensdag 16 mei 2007, 3 e uur, blok 6: literatuur, les 1 - Leerlingen weten wat er dit blok van ze wordt verwacht. - Ze vormen groepen, verdelen de taken (logboek en planning, contextonderzoek, filmen

Nadere informatie

Unilocatie Vierhoeven. Proces en stand van zaken

Unilocatie Vierhoeven. Proces en stand van zaken Unilocatie Vierhoeven Proces en stand van zaken Unilocatie Vierhoeven Start van de planvorming 2005 Trekker Tjeu Segers (toen VZ) Gestart met werkgroep Unilocatie Lang politiek bewerken in informeren Thor

Nadere informatie

Sire Filmpjes maken - Docent

Sire Filmpjes maken - Docent Mediawijsheid lessen Juli 2013 Sire Filmpjes maken - Docent Sociale Media als Facebook/Twitter/Instagram is het medium waar veel pubers zich op begeven. Ouders zeggen wel eens dat de smartphone aan de

Nadere informatie

2 APRIL. Wim, Edmond en Willem staan klaar om op blauw twee af te slaan. Dik hoort er ook bij, maar moest even dit plaatje schieten.

2 APRIL. Wim, Edmond en Willem staan klaar om op blauw twee af te slaan. Dik hoort er ook bij, maar moest even dit plaatje schieten. 2 APRIL 48 deelnemers kwamen opdagen op deze seniorendag. Niemand ondervond kennelijk naweeën van een 1 april-grap. Het was druk aan de wedstrijdtafel van Edmond. De eerste qualifyingwedstrijd van dit

Nadere informatie

Geonews. Shoot! Puzzelplezier. Laat de regisseur in je los Artikel op pagina 5. Hebt u nieuws voor onze Geocachingcommunity?

Geonews. Shoot! Puzzelplezier. Laat de regisseur in je los Artikel op pagina 5. Hebt u nieuws voor onze Geocachingcommunity? geonews@hotmail.nl Geonews Hebt u nieuws voor onze Geocachingcommunity? J A A R G A N G 5, N R. 3 M A A R T 2 0 1 7 Mail het ons! Laat de regisseur in je los Artikel op pagina 5 I N D I T N U M M E R :

Nadere informatie

100% presence reflectie (logboek)

100% presence reflectie (logboek) 100% presence reflectie (logboek) Naam: Thomas Meiborg Klas: 1C Groep: 11 Naam Groep: Team 14 Andere Groepsleden: Valérie den Besten, Olaf van Boetzelaer, Rik Geersing, Tobias Roquas, Terry Tanke Module:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2016 Nummer 6 De Hoge Wick denkt na over LED

Nieuwsbrief Juli 2016 Nummer 6 De Hoge Wick denkt na over LED Nieuwsbrief Juli 2016 Nummer 6 De Hoge Wick denkt na over LED Het bestuur van De Hoge Wick dat de laatste jaren druk bezig is de club groener en meer energieneutraal te maken, onderzoekt serieus de mogelijkheid

Nadere informatie

4. Organisatorische en financiële problemen, want ze zijn niet goed voorbereid op deze grote aantallen studenten.

4. Organisatorische en financiële problemen, want ze zijn niet goed voorbereid op deze grote aantallen studenten. Antwoorden thema 1 Studie en beroep Oefening 2 1. Met 25 procent. 2. De economische crisis. 3. Omdat de kansen op de arbeidsmarkt toch slecht zijn. 4. Organisatorische en financiële problemen, want ze

Nadere informatie

26 MAART. Het plezier in het golfen zal blijven. Geloof in jezelf, dan kom je veel verder.

26 MAART. Het plezier in het golfen zal blijven. Geloof in jezelf, dan kom je veel verder. 26 MAART 42 deelnemers kwam zich melden. Een drukte van belang aan de wedstrijdtafel. Gelukkig klopte de kas nadat de laatste had ingeschreven. Het is wel gezellig die drukte, maar je moet je hoofdje er

Nadere informatie

Close-Up-Pers 42 e jaargang, nr. 12, 4 juni 2015

Close-Up-Pers 42 e jaargang, nr. 12, 4 juni 2015 Close-Up-Pers 42 e jaargang, nr. 12, 4 juni 2015 In dit nummer: Terugblik op de clubavond van 26 mei 2015... 1 De komende clubavond van 15 september 2015... 3 Het Gerucht... 3 Huishoudelijke mededelingen...

Nadere informatie

VERPLEEGHUIS DE LICHTENBERG AMERSFOORT

VERPLEEGHUIS DE LICHTENBERG AMERSFOORT BEWEGING 3.0 VERSLAG VAN DE ALGEMENE VERGADERING VERPLEEGHUIS DE LICHTENBERG AMERSFOORT 16 APRIL 2011 1 AGENDA 1. 15.00 uur Ontvangst met koffie, thee, sap Ronddelen van de stukken: verslag AV 17-04-2010,

Nadere informatie

Lesideeën Het VerhAal Stiftgedicht

Lesideeën Het VerhAal Stiftgedicht Lesideeën Het VerhAal Stiftgedicht Een gedicht waarbij je woorden en zinnen niet opbouwt, maar schrapt. Je gebruikt een krantenartikel, tijdschrift of boek dat kapot is. Met een dikke zwarte stift ga je

Nadere informatie

Ik dank jullie allemaal voor het vertrouwen en de goede samenwerking.

Ik dank jullie allemaal voor het vertrouwen en de goede samenwerking. Donderdag 07-04-2016 Schoolnieuws Juf Carla Beste ouders, Met deze brief kondig ik mijn afscheid aan. Ik heb de keuze gemaakt te stoppen met het onderwijs en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen in

Nadere informatie

Handleiding voor leerkrachten Digitale les Media-educatie Bovenbouw basisonderwijs

Handleiding voor leerkrachten Digitale les Media-educatie Bovenbouw basisonderwijs Handleiding voor leerkrachten Digitale les Mediaeducatie Bovenbouw basisonderwijs Verantwoording Elk kind heeft rechten! Zo heeft iedereen tot achttien jaar recht op schoon water, onderwijs en goede voeding.

Nadere informatie

6 september 2016 NIEUWSBRIEF. nummer 2 seizoen

6 september 2016 NIEUWSBRIEF. nummer 2 seizoen 6 september 2016 NIEUWSBRIEF nummer 2 seizoen 2016-2017 nieuw bridgejaar gestart door: Sonja van Katwijk Bridgeclub Ermelo Fijn om de meesten van jullie na de vakantie weer terug te zien. Fijn dat de meeste

Nadere informatie

Evaluatie weblectures bij FLOT. aanleiding

Evaluatie weblectures bij FLOT. aanleiding Evaluatie weblectures bij FLOT aanleiding In september 2013 is bij de lerarenopleiding wiskunde van FLOT gestart met het project weblectures. Het plan was om deze in te zetten bij de cursussen calculus

Nadere informatie

Na de middag lunch hadden Jelle, Betty, Corrie en Geart een spellen circuit van 10 oud Hollandse spelen uitgezet welke door de verschillende gevormde

Na de middag lunch hadden Jelle, Betty, Corrie en Geart een spellen circuit van 10 oud Hollandse spelen uitgezet welke door de verschillende gevormde Familiedag 2017. Als jongste van de Fabrieken mocht ik aan het eind van de familiedag het slotwoordje doen. Hierin werd aan het eind speciaal onze familie uit Australia Harmen, Monika en Andrew, Vincent

Nadere informatie

UNIVERSITEIT VAN JE DROMEN

UNIVERSITEIT VAN JE DROMEN UNIVERSITEIT VAN JE DROMEN Interactive Video Vrije Universiteit Amsterdam Student: jafar kaboli Studentennummer: 1711342 Group: imm08209 Vak: Inleiding multimedia Opdracht: Essay Interactieve Media Inleverdatum:

Nadere informatie

Oh ja? Dat klinkt als een belangrijk project. En nu kom je erachter dat het niet haalbaar is?

Oh ja? Dat klinkt als een belangrijk project. En nu kom je erachter dat het niet haalbaar is? Positief moeten doen Uitgeschreven progressiegerichte dialogen zijn mooi materiaal om jezelf te trainen. Je kunt dat op verschillende manieren doen. Je kunt de dialoog lezen en in de kantlijn schrijven

Nadere informatie

Jongknapen. Liefste, beste, stoerste, grappigste, zotste, slimste, vriendelijkste, enthousiastste, onnozelste jongknapen,

Jongknapen. Liefste, beste, stoerste, grappigste, zotste, slimste, vriendelijkste, enthousiastste, onnozelste jongknapen, Jongknapen Liefste, beste, stoerste, grappigste, zotste, slimste, vriendelijkste, enthousiastste, onnozelste jongknapen, We zijn alweer toe aan het tweede boekje van dit jaar. Wat gaat de tijd toch snel

Nadere informatie

Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en vragen aandacht voor hun probleem!

Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en vragen aandacht voor hun probleem! Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en vragen aandacht voor hun probleem! VERSLAG VAN EEN BEWONERS EN SP-ONDERZOEK KLACHTEN OVER WATEROVERLAST BEWONERS VAN DE

Nadere informatie

LEERLIJN. Muziek & Techniek, onderdeel Techniek Zie 'Inleiding Muziek & Techniek' voor de volgorde van alle onderdelen van de leerlijn.

LEERLIJN. Muziek & Techniek, onderdeel Techniek Zie 'Inleiding Muziek & Techniek' voor de volgorde van alle onderdelen van de leerlijn. LEERLIJN Titel Periode Muziek & Techniek, onderdeel Techniek Zie 'Inleiding Muziek & Techniek' voor de volgorde van alle onderdelen van de leerlijn. ALGEMEEN Titel activiteit Een raadselachtige film VL

Nadere informatie

China Light Sprookjeshof

China Light Sprookjeshof China Light Sprookjeshof Afgelopen week zijn jullie al wel iets voorbij zien komen over het China Light waar we naar toe zijn geweest in het Sprookjeshof Zuidlaren. Ik heb alle foto,s nu online gezet en

Nadere informatie

Human Environmental Analysis Eindverslag

Human Environmental Analysis Eindverslag Human Environmental Analysis Eindverslag UrbanScouts: René den Hertog 4015878 Joren Paridaens 3991601 Pim van de Ven 4018613 Zeger-Jan van de Weg 3717259 25 januari 2013 Inhoudsopgave 1 Individuele teamleden

Nadere informatie

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij films. Films en auteursrecht

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij films. Films en auteursrecht Werkblad Auteursrecht bij films Films en auteursrecht De bioscoopfilm is net afgelopen en je blijft nog even zitten om de aftiteling van de film te bekijken. Dat duurt lang zeg. Zoveel namen. Hebben al

Nadere informatie

Is jouw doel om ze te overtuigen ook in Nederland te komen wonen? Nee hoor; ik ga ze gewoon kennis laten maken; verder niets.

Is jouw doel om ze te overtuigen ook in Nederland te komen wonen? Nee hoor; ik ga ze gewoon kennis laten maken; verder niets. Een stedentrip is wat Giga (28) het liefste doet tijdens zijn vakanties: het lijstje van steden die hij dit jaar nog gaat bezoeken is enorm; Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Antwerpen, Brugge, Gent, Praag,

Nadere informatie

17 december Jaarafsluiting

17 december Jaarafsluiting 17 december Jaarafsluiting 40 deelnemers ging met elkaar de strijd aan tijdens de jaarafsluiting. We speelden de wedstrijd in de vorm van texas scramble. Alles was goed voorbereid en niets heeft ons in

Nadere informatie

VEM Buitengewone Ledenvergadering 13 mei 2019

VEM Buitengewone Ledenvergadering 13 mei 2019 Aanwezige bestuursleden: Voorzitter: Femke Hoffman Secretaris: Petra van Weegberg Bestuurslid: Trudy Vosters Pagina 1 13-05-2019 VEM Buitengewone Ledenvergadering 13 mei 2019 Afgemeld bestuursleden: Ingrid

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vaarboom

Nieuwsbrief De Vaarboom Maart 2013 Beste ouders, Wat is er de afgelopen weken weer veel gebeurd! We hebben een fantastische start gemaakt in ons nieuwe gebouw. Zowel leerkrachten en leerlingen lijken zich helemaal op hun gemak

Nadere informatie

BELANGRIJKE DATUMS VERJAARDAGEN GROEPSTIJDEN

BELANGRIJKE DATUMS VERJAARDAGEN GROEPSTIJDEN BELANGRIJKE DATUMS Vrijdag 10 september Start seizoen Zondag 10 oktober Open dag Vrijdag 22 t/m zondag 24 oktober Leidingweekend Zaterdag 30 oktober Kerstkaartenactie Zaterdag 6 november Spokentocht Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vriendschapsbank maart 2016

Nieuwsbrief De Vriendschapsbank maart 2016 Dit is alweer de derde nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt een paar keer per jaar en wordt zo veel mogelijk digitaal verstuurd. Als u zelf een bijdrage wilt leveren, is die van harte welkom. Beste mensen

Nadere informatie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie September 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Voor de zomer vakantie is Kelvin Zwart begonnen in groep 1, in groep 2 is Henk Schaefer na

Nadere informatie

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 06 13550381 donboscoroosendaal@juzt.nl BELANGRIJKE DATA. Datum wat Belangrijk 19 juni Thema ochtend

Nadere informatie

Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013

Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013 Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013 Een evaluatierapport over de SamenOud-activiteiten in Stadskanaal, Veendam en Pekela. R. Brans Mei 2014 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Doel

Nadere informatie

12 september uur Vergadering MR. 13 september 2016 Opening project voeding. 14 september uur Informatie avond groepen 8

12 september uur Vergadering MR. 13 september 2016 Opening project voeding. 14 september uur Informatie avond groepen 8 De Boskriek, Oudelaan 21-02 6605 SG Wijchen. 024-6452829 email; info@boskriek.nl 12 september 2016 20.00 uur Vergadering MR 13 september 2016 Opening project voeding 14 september 2016 groepen 8 15 september

Nadere informatie

Jaargang Nummer december 2017 INHOUD AGENDA t/m Kerstvakantie Resonans Raad

Jaargang Nummer december 2017 INHOUD AGENDA t/m Kerstvakantie Resonans Raad Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2017-2018 Nummer 16 22 december 2017 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch Nieuwsbrief december 2016 Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch In deze Nieuwsbrief Eskil aan het woord Partners van... Movie night Stichting specsavers Sociale vaardingsheids training Vrijwilliger

Nadere informatie

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM ... NFF Educatie ... Lesmateriaal ...

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM ... NFF Educatie ... Lesmateriaal ... NFF DOCENTENHANDLEIDING KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM NFF Educatie Van 20 tot en met 29 september 2017 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Het NFF ziet filmeducatie als een belangrijke

Nadere informatie

Dinsdag 30 mei 2017 Jaargang 22 nr. 35

Dinsdag 30 mei 2017 Jaargang 22 nr. 35 Dinsdag 30 mei 2017 Jaargang 22 nr. 35 Hemelvaart In verband met pinksteren hebben onze leerlingen aanstaande maandag (Tweede Pinksterdag) vrij! Dinsdag 6 juni verwachten we iedereen weer op school. Eindfilm

Nadere informatie

Mooie foto s in Dynamische foto-expo 2018

Mooie foto s in Dynamische foto-expo 2018 HOME DUIKEN DUIKREPORTER REIZEN FOTO EN FILM MATERIAAL INLOGGEN! " FOTO EN FILM ZOEKEN Mooie foto s in Dynamische foto-expo 2018 door Redactie DuikeninBeeld op 8 februari 2018 Geen reacties De Dynamische

Nadere informatie

Nieuwsbrief VTV Helpt Elkander

Nieuwsbrief VTV Helpt Elkander Nieuwsbrief VTV Helpt Elkander Augustus 2014 Normaal gesproken ontvangt u in onze nieuwsbrief gewoon wat activiteiten en wetenswaardigheden. Deze keer echter hebben wij u naar aanleiding van de afgelopen

Nadere informatie

www.deschuttervis.nl Aan: Beste Leden, Als eerste wens ik u namens het bestuur een goed en gezond 2012 toe.

www.deschuttervis.nl Aan: Beste Leden, Als eerste wens ik u namens het bestuur een goed en gezond 2012 toe. Beste Leden, Als eerste wens ik u namens het bestuur een goed en gezond 2012 toe. Even een terugblik naar onze jaarlijkse feestavond van december 2011. Met een goed gevulde zaal, blije mensen en vele mooie

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 1. Opening Met een welkom aan onze ereleden, de heren Rijkenberg en Verduin, opent de voorzitter de

Nadere informatie

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Je gaat deelnemen aan een van de behandelingen bij Centrum Jeugd van GGz Breburg. De behandelaren

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 : 3 februari 2016

Nieuwsbrief 11 : 3 februari 2016 BASISSCHOOL HET DAL Brede School Markeent St. Jozefslaan 102 6006 JN Weert Tel: 0495-534518 Nieuwsbrief 11 : 3 februari 2016 1. Agenda Datum Tijd Voor wie Wat / Waar / Overige info Vr. 5 februari Ochtend

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst 2 oktober 2017

Informatiebijeenkomst 2 oktober 2017 Pagina 1 van 10 Informatiebijeenkomst 2 oktober 2017 Versie : 1.0 Datum : 12-10-2017 Opgesteld door : Projectgroep Betondakidee Pagina 2 van 10 1. AANLEIDING & DOELSTELLING 1.1. Inleiding Op 2 oktober

Nadere informatie

BESTUURSVERGADERING JV SOLA GRATIA: OPENBARE AANDACHTSPUNTEN

BESTUURSVERGADERING JV SOLA GRATIA: OPENBARE AANDACHTSPUNTEN BESTUURSVERGADERING JV SOLA GRATIA: OPENBARE AANDACHTSPUNTEN SEIZOEN 14/ 15 BESTUURSVERGADERING 1 10 SEPTEMBER 2014 De Redactie bekijkt verschillende aanbiedingen om de kosten van het drukwerk in te perken.

Nadere informatie

VOOR DOCENTEN: voorbereiding in de les THEATER LEJO. en Het Gelders Orkest.

VOOR DOCENTEN: voorbereiding in de les THEATER LEJO. en Het Gelders Orkest. VOOR DOCENTEN: voorbereiding in de les THEATER LEJO en Het Gelders Orkest www.hetgeldersorkest.nl Het Gelders Orkest Theater Lejo en Het Gelders Orkest Beste leerkracht, U gaat binnenkort met uw klas kijken

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT - AZV CLIP CUP -

WEDSTRIJDREGLEMENT - AZV CLIP CUP - WEDSTRIJDREGLEMENT - AZV CLIP CUP - Voor alle vragen, opmerkingen en verduidelijkingen: contacteer Elissa Betrains via clipcup@azv.be of telefonisch op het nummer 016 61 80 80. We helpen je graag verder!

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCC Beleggen Nieuwsbrief inhoud:

Nieuwsbrief HCC Beleggen Nieuwsbrief inhoud: Nieuwsbrief 20090101 HCC Beleggen Nieuwsbrief 20090101 inhoud: Bestuurswisseling Vacatures HCC Beleggen 2009 52ste HCC Beleggen Symposium Fortis lijdt stevig verlies HCC Beleggen wenst u een voorspoedig

Nadere informatie

BIG Challenge-bijeenkomst 25 januari 2016

BIG Challenge-bijeenkomst 25 januari 2016 BIG Challenge-bijeenkomst 25 januari 2016 Bedankt Stand donaties 24-1 257.840 Geweldige start! BIG Challenge 2016 26 teams 202 deelnemers Alpe d HuZes 15 deelnemers Alpe d HuZus Inschrijving Alpe d HuZUS

Nadere informatie

Afgemeld: Wilfried de Wijs, Theo Verhoeven en Kees van Meggelen (OMBC), Ad van Dongen (Hof van Holland)

Afgemeld: Wilfried de Wijs, Theo Verhoeven en Kees van Meggelen (OMBC), Ad van Dongen (Hof van Holland) Verslag afgevaardigde vergadering Vergadering op Zondag 06 03 2016 (Cafe de Kroeg) Aanwezigen: Peter Stoop, Jack Hoevenaar en (OMBC), Mario Fennema en Peter Warnier (Freggels), Hans Dickens (Hoekske),

Nadere informatie

groepsportfolio M0302E 28 oktober 2016 Carmen, Anne, Floor & Jauke [subtitel] update update update update update update update update update update

groepsportfolio M0302E 28 oktober 2016 Carmen, Anne, Floor & Jauke [subtitel] update update update update update update update update update update [Media, Informatie en Communicatie] of [Communicatie] [Titel] [subtitel] [Plan van Aanpak] [Naam] [Klas] groepsportfolio M0302E 28 oktober 2016 Carmen, Anne, Floor & Jauke UPDATE MO302E ANNE CARMEN JAUKE

Nadere informatie

Introductie. Het concept. De website

Introductie. Het concept. De website Gijs Bos IM1109 Project Interactieve Multimedia 28 juni 2011 Introductie Het project begonnen wij met een ander concept, deze zou gaan over een eerstejaars student die zijn eerste stappen op de Universiteit

Nadere informatie