Archeologische Vereniging Limburg Sectie van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Archeologische Vereniging Limburg Sectie van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap"

Transcriptie

1 Archeologische Vereniging Limburg Sectie van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap Jaarverslag a. BESTUUR Per 1 januari 2009 was het bestuur als volgt samengesteld: Dagelijks bestuur dhr. R. Paulussen voorzitter mw. B. de Fraiture secretaris dhr. J.P. de Warrimont penningmeester Algemeen bestuur dhr. R. Bloemen regio Venray dhr. J.v.d. Boorn regio redactie AIL en werkgroep Educatie dhr. W. Dijkman regio Maastricht / hoofdredacteur AIL dhr. Xavier van Dijk regio Horst mw. D. Habets regio Kerkrade dhr. H. Heijmans regio Weert dhr. C. Houben bibliotheek dhr. A. Lupak regio Roermond dhr. W. Luys regio Reuver mw. E. Puts regio Simpelveld mw. L. Wiggers LGOG De bestuursvergaderingen worden structureel bijgewoond door mw. G. Jansen, beleidsmedewerker archeologie van de Provincie Limburg en door de heer H. Stoepker als adviserende leden. Werkgroep Educatie: Dhr. J.v.d. Boorn Mw. L. Wiggers Dhr. J.P. de Warrimont Mw. M. Aarts Mw. D. Habets Dhr. R. Paulussen Mw. E. Puts voorzitter werkgroep secretaris werkgroep penningmeester Per 31 december 2009 bedroeg het ledental 340 personen, dat is een achteruitgang met 2 leden. 2b. Op de Algemene Ledenvergadering van 20 mei trad Lita Wiggers af als vertegenwoordiger van het hoofdbestuur. Zij wordt de vertegenwoordiger van de Westelijke Mijnstreek en zal in die hoedanigheid deel uitmaken van het bestuur van de AVL. Joke Jongeling is voortaan de vertegenwoordiger archeologie in het hoofdbestuur.

2 2c. Het algemeen bestuur kwam in het verslagjaar vier maal in vergadering bijeen: 18 februari museum Roerstreek te St. Odiliënberg uur 23 september museum Roerstreek te St. Odiliënberg uur 09 december museum Roerstreek te St. Odiliënberg uur De jaarvergadering werd gehouden op 20 mei 2009 in het Heemkundegebouw te St. Odiliënberg, voorafgaande aan de lezing van Marion Aarts, Zitterd Revisited, een nieuw beeld van de stad. Het jaarverslag 2008 d.d per toegezonden is op de jaarvergadering goedgekeurd. De Ledenvergadering ging ook akkoord met het financiële jaaroverzicht 2008 en de begroting van 2009 opgesteld door Jean Pierre de Warrimont. Ook de kascontrolecommissie (Wim Dijkman en Jos van den Boorn) controleerden op 15 april 2009 de kas. Op de ledenvergadering gaf de kascommissie haar goedkeuring. Activiteiten: De AVL vormt een actieve koepelorganisatie voor archeologie in Limburg. Aangesloten bij de AVL zijn zowel individuele amateur- en beroepsarcheologen als heemkundeverenigingen, archeologische werkgroepen, musea e.d. De AVL- leden vormen een groot netwerk waarin kennis en ervaring wordt uitgewisseld. 3A: KENNISOVERDRACHT EN ADVIEZEN 3a 1: Werkgroepen, cursussen en archeologiedagen (kennis en ervaring uitwisselen) Onder leiding van Wiel Luys en Leo Verhart ging de Werkgroep vuurstenen bijlen van de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal haar tweede jaar in , samen met de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal start cursus (3 avonden) Het Middeleeuwse Maasdal door Jacob Schotten. 31 cursisten. 17 en , Venlo, De Limburgse Archeologie Dagen (LAD). Op vrijdag 50 en zaterdag 80 aanwezigen. De Limburgse Archeologie Dagen worden georganiseerd door Het Limburgs Museum, de AVL (Béatrice Provincie), de Provincie Limburg en het Steunpunt Archeologie en Monumenten. De werkgroep kwam 7x bijeen Opstartvergadering Regiodag Archeologie in museum Het Domein te Sittard op 30 januari De organisatie ligt in handen van de Werkgroep Educatie. Werkgroep Educatie kwam bijeen op 25 maart, 17 september en 12 november a 2: Adviezen en archeologische ondersteuning door onze leden aan gemeenten Bijeenkomst Jean Pierre de Warrimont met Arjen Bosman (Past2Present) over het archeologisch beleid van de gemeente Margraten , Schinnen, Info-avond Verwachtingskaart Schinnen. Locale amateurarcheologen worden betrokken bij de vervaardiging van de archeologische verwachtingskaart van de gemeente Schinnen , Heerlen, Bijeenkomst Buitenring Parkstad Limburg. Locale amateurarcheologen worden ingelicht over resultaten archeologisch vooronderzoek. De Werkgroep archeologie van de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal heeft diverse keren bijgedragen aan archeologische begeleidingen.

3 Bij diverse archelogische onderzoeken in de regio Venray werd door de Archeologische Werkgroep Venray (AWV) assistentie verleend (industrieterrein De Hulst, de Diepeling in Castenray, in het centrum van Horst en aan de Scheiweg in Leunen. Ook was de werkgroep aanwezig bij graafwerkzaamheden in het kader van aanleg nutsvoorzieningen en herinrichting van straten en pleinen in het centrum van Venray. Resultaten onderzoek werden gepubliceerd in het weekblad Peel en Maas en via de Kabelkrant Venray. De werkgroep RURA werkt dankzij een subsidie van de gemeente Roermond haar achterstallig werk (inventarisatie, uitwerken archeologische opgravingen) weg ten einde de goed geregistreerde vondsten over te kunnen dragen aan het Provinciaal Depot. 3 B: PUBLIEKSBEREIK (musea, scholen, tv-serie, excursies, publicaties) 3b 1: Kennisoverdracht door onze leden aan musea, scholen en tv-serie , 19 juni 2009, 4 november 2009 Jean Pierre de Warrimont geeft inhoudelijke adviezen bij voorbereiding van een film over Eugène Dubois bij de tentoonstelling De aapmens van Dubois, De vondst die Darwin gelijk gaf in het Natuurhistorisch Museum te Maastricht. Delen van deze film zijn te zien op de tentoonstelling ( ). De Archeologische Werkgroep Beesel in de persoon van Wiel Luys heeft met behulp van vondstmateriaal omgeving Swalmen les gegeven heb over de Steentijd en de Romeinse tijd aan leerlingen van groep 7-8 van de basisschool St. Theresia in Swalmen. Wiel Luys heeft een nieuwe versie van de traproute Swalmen gemaakt (archeologische wandelroute). De Archeologische Werkgroep Venray gaf in het kader van het project van Romein tot Raaylander een presentatie aan gymnasiumleerlingen van het Raayland College te Venray , Limburg, Expeditie Limburg deel 7 op L1. De werkgroep Educatie heeft een fors (inhoudelijke) aandeel gehad aan het tot stand komen van deze tv-serie. 3b 2: Excursies , Venlo, archeoloog Xavier van Dijk, rondleiding archeologie over het toekomstige Floriadeterrein (na afloop van ALV LGOG) , Schinveld, Wandeling in Schinveldse bossen, ism Stichting IKL , Helden, Oorlogswandeling, wandeling door de Heldense bossen, ism IVN Helden. Deze wandelingen werden georganiseerd in het kader van de Week van de Geschiedenis. 3b 3: Publicaties (AiL, website, kroniek) Uitgave tijdschrift ARCHEOLOGIE IN LIMBURG (AiL) De redactieleden W. Dijkman (hoofdredacteur), Marion Aarts, Ron Bloemen (contactpersoon Noord), Jos van den Boorn (internet site), Guido Creemers, Sjeng Kusters, Jean Pierre de Warrimont (secretaris) zijn 3 keer bijeengekomen. De redactievergaderingen AIL vonden plaats op 15 januari, 10 juni en 16 september 2009.

4 Nr. 111 Jo kempkens, De verrassing van het goud uit de Basiliek. Jörgen Dinnissen, Kerkdorp Melderslo: resultaten archeologisch bureau en huis aanhuis onderzoek. Leo Verhart, Vondsten, vindplaatsen en verhalen: een doos vol pleisterwerk. Nr. 112 Annick Arts, Alain Vanderhoeven, Vanessa Vander Ginst en Geert Vynckier, Een vroegchristelijke kerk onder de O.L.V.-basiliek in Tongeren. Leo Verhart, Vondsten, vindplaatsen en verhalen: een wapperende soutane. Wim Dijkman, Winnaar eerste Guillon-penning: Jean Pierre de Warrimont. Nr. 113 Jean Pierre de Warrimont, Prehistorische en Romeinse vondsten in en rondom Ulestrate, Gemeente Meerssen. Een boekbespreking. L. Amkreutz en A. Verpoorte, Een paleolithische schaaf van Wommersom kwartsiet uit de groeve L Ortye te Stein. Ivo van Wijk, Adé Porreij en Piet van de Velde, 100 bandkeramische huizen in Elsloo. Website De website ( is verder uitgebouwd tot een site met archeologische onderwerpen gericht op de Nederlandse en Belgische provincie Limburg en het Duits grensgebied. De ambitie is om voor AVL-leden een service-deel in te richten (interne communicatie, discussiefora). Onze leden werden speciaal geattendeerd op de volgende lezingen: , Maastricht, Gilbert Soeters: Recent archeologisch onderzoek in Maastricht , Venlo, Maarten Dolmans: Archeologische opgravingen Maasboulevard Venlo , St. Odiliënberg, Marion Aarts: Zitterd Revisited, een nieuw beeld van de stad , Venlo, de heer Walboomers: Romeins Venlo, Blerick en Tegelen , Sittard, Marion Aarts: Zitterd Revisited, een nieuw beeld van de stad , Tongeren, Jean Bourgeois: De Kelten in de Lage Landen. Opstarten Project Kroniek Nieuwe Stijl Leo Verhart en Béatrice de Fraiture hebben een projectplan Kroniek Nieuwe Stijl geschreven. Het voorgenomen project omvat o.a. de bundeling per jaar van gegevens van alle archeologische onderzoeken en archeologische vondsten in Limburg in boekvorm en digitaal beschikbaar gemaakt. Met diverse partijen is er overleg geweest. Op vond in dit verband een bestuursvergadering Stichting SAAL plaats. 3C: EXTERNE CONTACTEN / BELANGENBEHARTIGING 3c 1:Externe contacten, bestuur was aanwezig bij Negentiende Steentijddag te Leiden Bezoek opening tentoonstelling Darwin, Cuvier et le Grand Animal de Maestricht in het Natuurhistorisch Museum te Maastricht Bezoek voorpresentatie TV reeks Expeditie Limburg in Foroxity te Roermond Bezoek opening Darwin tentoonstelling Universiteit Maastricht.

5 De presentatie van de Canon van Limburg bezocht Opening van de Dubois tentoonstelling in het Natuurhistorisch Museum bijgewoond Belgische 29 e contactdag Prehistorie te Namen. 3c 2: Belangenbehartiging De AVL is in haar rol als belangenvereniging amateur-archeologen Limburg gesprekspartner in diverse overlegrondes en overleg met MergelNu en overleg met Provincie Limburg ter voorbereiding GS-nota Amateurarcheologie Limburg. Oktober 2009, overleg met Rijksdienst Cultureel Erfgoed(RCE), pilotproject ARCHIS. Wiel Luys heeft deelgenomen aan de ARCHIS cursus in Amersfoort.

1. ARCHEOLOGISCHE VERENIGING LIMBURG SECTIE VAN HET LIMBURGS GESCHIED- EN OUDHEIDKUNDIG GENOOTSCHAP

1. ARCHEOLOGISCHE VERENIGING LIMBURG SECTIE VAN HET LIMBURGS GESCHIED- EN OUDHEIDKUNDIG GENOOTSCHAP Verslag Activiteiten Archeologische Vereniging Limburg 2010 1. ARCHEOLOGISCHE VERENIGING LIMBURG SECTIE VAN HET LIMBURGS GESCHIED- EN OUDHEIDKUNDIG GENOOTSCHAP 2a. BESTUUR Per 31 december 2010 was het

Nadere informatie

1. ARCHEOLOGISCHE VERENIGING LIMBURG SECTIE VAN HET LIMBURGS GESCHIED- EN OUDHEIDKUNDIG GENOOTSCHAP

1. ARCHEOLOGISCHE VERENIGING LIMBURG SECTIE VAN HET LIMBURGS GESCHIED- EN OUDHEIDKUNDIG GENOOTSCHAP Verslag Activiteiten Archeologische Vereniging Limburg 2013 1. ARCHEOLOGISCHE VERENIGING LIMBURG SECTIE VAN HET LIMBURGS GESCHIED- EN OUDHEIDKUNDIG GENOOTSCHAP 2a. Bestuur Het AVL-bestuur bestaat uit 6

Nadere informatie

CONCEPT Verslag Activiteiten Archeologische Vereniging Limburg 2016

CONCEPT Verslag Activiteiten Archeologische Vereniging Limburg 2016 CONCEPT Verslag Activiteiten Archeologische Vereniging Limburg 2016 1. ARCHEOLOGISCHE VERENIGING LIMBURG SECTIE VAN HET LIMBURGS GESCHIED- EN OUDHEIDKUNDIG GENOOTSCHAP 2a. Bestuur Het AVL-bestuur bestaat

Nadere informatie

1. ARCHEOLOGISCHE VERENIGING LIMBURG SECTIE VAN HET LIMBURGS GESCHIED- EN OUDHEIDKUNDIG GENOOTSCHAP

1. ARCHEOLOGISCHE VERENIGING LIMBURG SECTIE VAN HET LIMBURGS GESCHIED- EN OUDHEIDKUNDIG GENOOTSCHAP Verslag Activiteiten Archeologische Vereniging Limburg 2011 1. ARCHEOLOGISCHE VERENIGING LIMBURG SECTIE VAN HET LIMBURGS GESCHIED- EN OUDHEIDKUNDIG GENOOTSCHAP 2a. BESTUUR Per 31 december 2011 was het

Nadere informatie

1. ARCHEOLOGISCHE VERENIGING LIMBURG SECTIE VAN HET LIMBURGS GESCHIED- EN OUDHEIDKUNDIG GENOOTSCHAP

1. ARCHEOLOGISCHE VERENIGING LIMBURG SECTIE VAN HET LIMBURGS GESCHIED- EN OUDHEIDKUNDIG GENOOTSCHAP CONCEPT Jaarverslag Archeologische Vereniging Limburg 2012 1. ARCHEOLOGISCHE VERENIGING LIMBURG SECTIE VAN HET LIMBURGS GESCHIED- EN OUDHEIDKUNDIG GENOOTSCHAP 2a. Bestuur Het AVL-bestuur bestaat uit 6

Nadere informatie

1. ARCHEOLOGISCHE VERENIGING LIMBURG SECTIE VAN HET LIMBURGS GESCHIED- EN OUDHEIDKUNDIG GENOOTSCHAP

1. ARCHEOLOGISCHE VERENIGING LIMBURG SECTIE VAN HET LIMBURGS GESCHIED- EN OUDHEIDKUNDIG GENOOTSCHAP Verslag Activiteiten Archeologische Vereniging Limburg 2014 1. ARCHEOLOGISCHE VERENIGING LIMBURG SECTIE VAN HET LIMBURGS GESCHIED- EN OUDHEIDKUNDIG GENOOTSCHAP 2a. Bestuur Het AVL-bestuur bestaat uit 6

Nadere informatie

Interview Tessa de Groot

Interview Tessa de Groot Interview Tessa de Groot Tessa de Groot die op 27 september een lezing voor onze Kring verzorgt is momenteel werkzaam als senior onderzoeker Romeinse tijd bij de nieuwe Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap

Nadere informatie

Eenheid Limburg. Reactietijden politie spoedmeldingen

Eenheid Limburg. Reactietijden politie spoedmeldingen Eenheid Limburg Reactietijden politie Eenheid Limburg Beek Beesel Bergen (L) Brunssum Echt-Susteren Eijsden-Margraten Gennep Gulpen-Wittem Heerlen Horst aan de Maas Kerkrade Landgraaf Leudal Maasgouw Maastricht

Nadere informatie

Neimed Krimpbericht. Ontgroening in Limburg. Maart 2014

Neimed Krimpbericht. Ontgroening in Limburg. Maart 2014 Maart 2014 Neimed Krimpbericht Ontgroening in Limburg Het aantal kinderen dat geboren wordt, is de afgelopen 50 jaar aanzienlijk gedaald, in Limburg in veel sterkere mate dan landelijk. Dat komt omdat

Nadere informatie

Bevolkingsontwikkeling in 2014: krimp en groei in Limburg

Bevolkingsontwikkeling in 2014: krimp en groei in Limburg Maart 2015 Neimed Krimpbericht Bevolkingsontwikkeling in 2014: krimp en groei in Landelijk is de groei van het aantal in 2014 wat toegenomen. Een gelijksoortige ontwikkeling, maar dan in de vorm van een

Nadere informatie

Gulpen-Wittem / Heuvelland

Gulpen-Wittem / Heuvelland Bestuurlijk Kernoverleg (BKO) Zuid-Limburg Hans Teunissen Hubert Mackus Gert-Jan Krabbendam Jos Last Kim Schmitz Pieter Meekels Ralph Diederen Frank Simons Peter Thomas Carlo Vankan Toine Gresel voorzitter

Nadere informatie

Nieuwsbrief 48 6 november 2015. www.p-m-k.nl

Nieuwsbrief 48 6 november 2015. www.p-m-k.nl www.p-m-k.nl Nieuwsbrief 48 6 november 2015 Beste donateur, Het bestuur van Peel, Maas & Kempen heeft voor u nieuwsbrief 48 samengesteld. Er is aandacht voor een themaweekend op 13 en 14 november, een

Nadere informatie

ARCHEOLOGIE IN LIMBURG

ARCHEOLOGIE IN LIMBURG INDEX OP nummers 1 116 ARCHEOLOGIE IN LIMBURG Wim Moorman met medewerking van Wim Dijkman en een inleiding van Leo Verhart INHOUDSOPGAVE 2 Inhoud Ten geleide... 3 De Archeologische Vereniging Limburg (AVL),

Nadere informatie

Verslag over het jaar 2007.

Verslag over het jaar 2007. Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. Kring Roermond. Verslag over het jaar 2007. 1. Aantal leden. De Kring Roermond telde op 31 december 2007 247 leden, een afname van 8 leden ten opzichte

Nadere informatie

Nieuwsflits. Oktober Inhoud: Limburgse activiteiten i.h.k.v. de Nationale Archeologie Dagen 2016: Archeologische Agenda: Eindredactie:

Nieuwsflits. Oktober Inhoud: Limburgse activiteiten i.h.k.v. de Nationale Archeologie Dagen 2016: Archeologische Agenda: Eindredactie: Nieuwsflits Oktober 2016 Inhoud: Archeologische agenda met o.a. Programma van de Nationale Archeologie Dagen 2016 - Limburg Beste lezer, Het is een tijdje geleden, maar de Nationale Archeologie Dagen 2016

Nadere informatie

Neimed Krimpbericht. Veel Westerse en weinig niet-westerse allochtonen in Limburg SEPTEMBER 2015

Neimed Krimpbericht. Veel Westerse en weinig niet-westerse allochtonen in Limburg SEPTEMBER 2015 SEPTEMBER 2015 Neimed Krimpbericht Veel Westerse en weinig niet-westerse allochtonen in Limburg In Limburg wonen relatief veel Westerse allochtonen en weinig niet-westerse allochtonen. Evenals landelijk

Nadere informatie

De opkomst van structurele bevolkingsdaling

De opkomst van structurele bevolkingsdaling Dit is het laatste Neimed Krimpbericht van de hand van Wim Derks. Na twee jaar komt er een einde aan de boeiende serie van deze auteur. De serie verscheen maandelijks op de website van Neimed. De hele

Nadere informatie

Bijlage 6. Kaart met ligging TOP- en Natura 2000-gebieden

Bijlage 6. Kaart met ligging TOP- en Natura 2000-gebieden Bijlage 6 Kaart met ligging TOP- en Natura 2000-gebieden Rapport bij de Verdrogingsgevoelige Vegetatiekaart Limburg 2013 127 Bijlage 7 de VVL limburg in zes kaarten 128 VVL-Kaart 1 Noord-Limburg Bergen

Nadere informatie

Beleidsplan Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten

Beleidsplan Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten Beleidsplan Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten Pagina 1 van 9 Inhoud Inleiding... 4 Aanleiding... 4 Betrokkenen... 4 Geldigheidsduur... 4 Publicatie... 4 Organisatie... 4 Rechtspersoonlijkheid....

Nadere informatie

, Gemeente Roerdalen Stuknummer: Ontvangstdatum: 18 april 2017

, Gemeente Roerdalen Stuknummer: Ontvangstdatum: 18 april 2017 gemeente roerdalen Brief aan de gemeenteraad, Gemeente Roerdalen Stuknummer: 17-76305 Ontvangstdatum: 18 april 2017 uw kenmerk onderwerp Taakstelling huisvesting statushouders. ons kenmerk 2017/03/30/MO

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de vereniging Afvalsamenwerking Limburg

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de vereniging Afvalsamenwerking Limburg Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de vereniging Afvalsamenwerking Limburg Datum: donderdag 24 september 2015 Locatie: SIF Sustainable Innovation Factory Industrieterrein 4,5981 NK PANNINGEN

Nadere informatie

Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie

Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie Huishoudelijk Reglement van de Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie (AWN), gevestigd te 's Gravenhage. Naam en zetel Artikel 1 Naam, zetel en duur

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 In 2015 worden 4 vergaderingen gehouden (12 maart, 21 mei, 8 oktober en 10 december).

JAARVERSLAG 2015 In 2015 worden 4 vergaderingen gehouden (12 maart, 21 mei, 8 oktober en 10 december). Stichting Heemkunde Hegelsom Opgericht 25 september 2009 Secretariaat: Past. Debijestraat 34 5963 AG Hegelsom JAARVERSLAG 2015 In 2015 worden 4 vergaderingen gehouden (12 maart, 21 mei, 8 oktober en 10

Nadere informatie

: Archeologisch depot en cultuurhistorische presentatie. Inhoudsopgave. Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5. Bijlage(n): 1

: Archeologisch depot en cultuurhistorische presentatie. Inhoudsopgave. Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5. Bijlage(n): 1 S T A T E N V O O R S T E L Datum : 18 oktober 2005 Nummer PS : PS2005ZCW14 Dienst/sector : MEC/DCU Commissie : ZCW Registratienummer : 2005MEC001843i Portefeuillehouder : vbergen Titel : Archeologisch

Nadere informatie

Nieuwsflits. Februari Inhoud: Komende activiteiten: Archeologisch nieuws: Eindredactie:

Nieuwsflits. Februari Inhoud: Komende activiteiten: Archeologisch nieuws: Eindredactie: Nieuwsflits Februari 2012 Inhoud: Komende activiteiten Archeologisch nieuws Nieuws van de AVL Komende activiteiten: 16 februari 2012 Lezing Gerard Tichelman over het Romeinse platteland in Zuid-Limburg

Nadere informatie

RAPPORTAGE VONDSTMELDING TONGEREN: GROTE MARKT

RAPPORTAGE VONDSTMELDING TONGEREN: GROTE MARKT RAPPORTAGE VONDSTMELDING TONGEREN: GROTE MARKT Foto teruggevonden op: www.casino-tongeren.be/fotos%20tongeren/index.html I. Verslaggever: Geert Vynckier en Alain Vanderhoeven Vlaams Instituut voor het

Nadere informatie

WERKPLAN 2014. Geplande tentoonstellingen 2014 (onder voorbehoud)

WERKPLAN 2014. Geplande tentoonstellingen 2014 (onder voorbehoud) 1 WERKPLAN 2014 1 COLLECTIE Beheer en behoud collectie. Het hele jaar door worden de gebruikelijke voorzorgs- en controlemaatregelen genomen. Het klimaat (de luchtvochtigheid en de temperatuur) worden

Nadere informatie

Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) Tel: 14040 Brabant Noordoost

Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) Tel: 14040 Brabant Noordoost Routing aanmelding EED gemeenten Regio Gemeenten Aanmelding EED Dommelvallei + Geldrop-Mierlo * (zie bijlage onderaan pagina), Nuenen, Son en Breugel, Waalre Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD)

Nadere informatie

pagina 1 van 6 Oktober 2013 - nummer 4 Dit is de nieuwsbrief van Het Land van Herle van oktober 2013. Deze nieuwsbrief verzenden we mede namens de historische en heemkundeorganisaties in Parkstad Limburg.

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de Wensbus. Gemeenten Limburg per Mook en Middelaar. Gennep. Bergen. Venray. Horst a/d Maas. Venlo.

Vragen en antwoorden over de Wensbus. Gemeenten Limburg per Mook en Middelaar. Gennep. Bergen. Venray. Horst a/d Maas. Venlo. Gemeenten Limburg per 1-1-2011 Mook en Middelaar Gennep Bergen Vragen en antwoorden over de Wensbus Nederweert Venray Horst a/d Maas Peel en Maas Beesel Venlo Weert Leudal Roermond Maasgouw Roerdalen Echt-Susteren

Nadere informatie

8 QUICKSCAN 2017 ARCHEOLOGIE KLAVER Gemeente Horst aan de Maas

8 QUICKSCAN 2017 ARCHEOLOGIE KLAVER Gemeente Horst aan de Maas QUICKSCAN ARCHEOLOGIE KLAVER 8 QUICKSCAN 2017 ARCHEOLOGIE KLAVER Gemeente 8 2017 Horst aan de Maas Gemeente Horst aan de Maas 20 APRIL 2017 20 APRIL 2017 Contactpersonen KOOS MOL Arcadis Nederland B.V.

Nadere informatie

Kort overzicht van de geschiedenis van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap

Kort overzicht van de geschiedenis van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap Kort overzicht van de geschiedenis van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap Inleiding Het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap ontstond per 1 januari 1929 door fusie van het Provinciaal

Nadere informatie

Beleidsplan Coöperatie Erfgoed Limburg u.a. dd (ledenvergadering)

Beleidsplan Coöperatie Erfgoed Limburg u.a. dd (ledenvergadering) Beleidsplan Coöperatie Erfgoed Limburg u.a. dd 17092018 (ledenvergadering) Wie zijn wij Limburg heeft veel professionele organisaties, wetenschappelijke instellingen en vrijwilligersorganisaties die zich

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Limburg, december 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Limburg, december 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Limburg, december 2016 Daling WW-uitkeringen in Limburg Het aantal lopende WW-uitkeringen in Limburg is in december 2016 ruim 10% lager dan een jaar geleden. Eind december 2016

Nadere informatie

Toelichting BenW-adviesnota

Toelichting BenW-adviesnota Onderwerp: Toelichting BenW-adviesnota Afdeling/team: Welzijn subsidie heemkunde, ivn, wao belangengroep, zonnebloem, rode kruis, buurtverenigingen en vrouwenvereniging de overstap Afdelingshoofd: Bremmers,

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Limburg, april 2015

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Limburg, april 2015 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Limburg, april 2015 Daling WW grootst onder kortdurend werkzoekenden Afgelopen daalde het aantal WW-uitkeringen. Het herstel van de economie en arbeidsmarkt zet door. Het aantal

Nadere informatie

Wij bieden u onze excuses aan over het feit dat wij maandenlang weinig tot niets van ons hebben laten horen en/of zien.

Wij bieden u onze excuses aan over het feit dat wij maandenlang weinig tot niets van ons hebben laten horen en/of zien. Secretariaat : Stalbergweg 187, 5913 BM VENLO Telefoon : 077 35.10.267 / 0031612077259 Email : gerard.derkx@home.nl Geachte sponsor, donateurs en vrienden van de Stichting Erfgoed Venlo. Wij bieden u onze

Nadere informatie

De kracht van vrijwilligers Waardering en ondersteuning. Waardering en ondersteuning

De kracht van vrijwilligers Waardering en ondersteuning. Waardering en ondersteuning De kracht van vrijwilligers Waardering en ondersteuning 33 Waardering en ondersteuning 34 De kracht van vrijwilligers Waardering en ondersteuning Waardering Vrijwilligers zetten zich in vanwege hun liefde

Nadere informatie

Datum: 26 februari 2013 Kenmerk: REC/TM / Onderwerp Spreidingsplan ex artikel 76a WEC / Aanvraag nevenvestiging

Datum: 26 februari 2013 Kenmerk: REC/TM / Onderwerp Spreidingsplan ex artikel 76a WEC / Aanvraag nevenvestiging REG> Limburg ^ Gemeente Venray T.a.v. Projectleider MD, Margon van den Hoek Postbus 500 5800 AM Venray gemeente venray Casenr.: j afdeling 2 7 FEB 2013 Datum: 26 februari 2013 Kenmerk: REC/TM / 1305-003

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Limburg, oktober 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Limburg, oktober 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Limburg, oktober 2018 Sterke daling WW in alle leeftijdsgroepen Het aantal WW-uitkeringen in Limburg lag in oktober 2018 1% lager dan de daarvoor. In vergelijking met een jaar

Nadere informatie

Nieuwsflits. april Inhoud: Komende activiteiten: Archeologisch nieuws: Eindredactie:

Nieuwsflits. april Inhoud: Komende activiteiten: Archeologisch nieuws: Eindredactie: Nieuwsflits april 2011 Inhoud: Komende activiteiten Archeologisch nieuws Nieuws van de AVL Komende activiteiten: 19 mei 2011 Centrum de Kapel te Roermond studiemiddag vrijwilligers, professionals en gemeentelijke

Nadere informatie

Genealogie Café in Meijel

Genealogie Café in Meijel Genealogie Café in Meijel Wanneer je bezig bent met het bouwen van je stamboom is het belangrijk om vanaf het begin alle informatie die je vindt goed vast te leggen. Dat kan in papieren vorm, maar er zijn

Nadere informatie

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE JAARVERSLAG 2016 *Inleiding De leden van de raad De provinciale raad van kerken in Groningen en Drenthe (voortaan de raad ) bestaat uit leden die namens

Nadere informatie

HOVO NEDERLAND. Jaarverslag

HOVO NEDERLAND. Jaarverslag HOVO Nederland www.hovonederland.nl info@hovonederland.nl secretariaat Pb 1061 2302 BB Leiden HOVO NEDERLAND Jaarverslag 2013 HOVO-Nederland Jaarverslag 2013 In 2013 heeft HOVO Nederland een nieuwe start

Nadere informatie

Financiële jaarverslaggeving over 2018

Financiële jaarverslaggeving over 2018 Financiële jaarverslaggeving over 2018 Hofstraat 1 7041 AD 's-heerenberg RSIN nummer 8164.40.050 / 8166.73.287 Inhoudsopgave pagina 1. Jaarverslag 1.1 Doelstelling.. 3 1.2 Organisatie.. 3 1.3 Activiteitenverslag

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE Artikel 1. Leden/donateurs (zie statuten artikel 5 t/m 9) 1. De vereniging kent leden die bij het IVN zijn aangemeld

Nadere informatie

Ik heb op 30 juni 2016 een verzoek op grond van artikel 41b van de Woningwet ontvangen namens 33 gemeenten, te weten

Ik heb op 30 juni 2016 een verzoek op grond van artikel 41b van de Woningwet ontvangen namens 33 gemeenten, te weten Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties DG Bestuur en Wonen Datum Ik heb op 30 juni 2016 een verzoek op grond van artikel 41b van de Woningwet ontvangen namens 33 gemeenten, te weten Beek,

Nadere informatie

Overgedragen bevoegdheden. bevoegdheden van het

Overgedragen bevoegdheden. bevoegdheden van het Register van gemeenschappelijke regelingen als bedoeld in artikel2t van de Wet gemeenschappelijke regelingen (Wgr), waaraan de gemeente Weert deelneemt. L. Naam Wijziging Gemeenscha ppelijke regeling Omnibuzz,

Nadere informatie

Belastingoverzicht 2015

Belastingoverzicht 2015 Belastingoverzicht 2015 Tarieven en lastendruk van OZB, rioolheffing, afvalstoffenheffing van de Limburgse gemeenten en de waterschapsheffingen in Limburg Provincie Limburg, 31 maart 2015 Samensteller

Nadere informatie

3.6. Lastendruk waterschappen

3.6. Lastendruk waterschappen 3.6. Lastendruk waterschappen In dit belastingoverzicht zijn ook de heffingen van de waterschappen opgenomen. We hebben ons daarbij gericht op de heffingen voor de huishoudens, waarbij net als bij de gemeentelijke

Nadere informatie

De Toekomstvisie is vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering van 16 april 2011.

De Toekomstvisie is vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering van 16 april 2011. VERENIGING VAN VRIJWILLIGERS IN DE ARCHEOLOGIE TOEKOMSTVISIE AWN Vrijwilligers verrijken de archeologische kennis en zorgen voor draagvlak. De Toekomstvisie is vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Erfgoedvereniging Engelbrecht van Nassau

Erfgoedvereniging Engelbrecht van Nassau Erfgoedvereniging Engelbrecht van Nassau Beleidsplan Erfgoedvereniging Engelbrecht van Nassau PERIODE 2016-2020 Vastgesteld in de bestuursvergadering van woensdag 10 februari 2016 Bekrachtigd in de algemene

Nadere informatie

Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 (inclusief financiel inzicht)

Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 (inclusief financiel inzicht) Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 (inclusief financiel inzicht) Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 Inleiding Met die jaarplan geeft het bestuur van de Vereniging Oud Valkenburg aan wat de plannen

Nadere informatie

Programma van activiteiten 2012 en 2013

Programma van activiteiten 2012 en 2013 Jaarverslag 2011 Programma van activiteiten 2012 en 2013 Het bestuur van de vereniging AWLV is sinds de algemene ledenvergadering van 27 april 2011 als volgt samengesteld: dhr. C.A. van der Brugge voorzitter

Nadere informatie

Nota archeologie gemeente Roermond 2011

Nota archeologie gemeente Roermond 2011 Inleiding In opdracht van de gemeente Roermond is in de periode 2006 2008 een archeologieatlas voor de gehele gemeente vervaardigd. Deze atlas vormt de basis voor het Roermondse archeologiebeleid dat transparant

Nadere informatie

Samenwerken = Samen werken

Samenwerken = Samen werken Samenwerken = Samen werken Samenwerking Veel verschillende vormen van samenwerking Wettelijke taken, autonome taken Veel verschillende partijen Voordelen niet altijd in euro s aan te geven Belangrijkste

Nadere informatie

ANBI-gegevens IVN afdeling Schinnen

ANBI-gegevens IVN afdeling Schinnen Sinds 1 januari 2016 moeten ANBI'S op een eigen website bepaalde gegevens publiceren. In dit document staan de vereiste gegevens volgens onderstaande inhoudsopgave: Inhoud Naam van de vereniging... 2 RSIN-nummer...

Nadere informatie

Wat is eigenlijk het probleem? Speerpuntenanalyse wie is over het algemeen de klos. Strategie. Raadscommissie

Wat is eigenlijk het probleem? Speerpuntenanalyse wie is over het algemeen de klos. Strategie. Raadscommissie Wat is eigenlijk het probleem? Raadscommissie Bart Pastoor Secretaris ROVL Speerpuntenanalyse wie is over het algemeen de klos Fietsers en bromfietsers Ouderen (voorrangsituaties) Jonge automobilisten

Nadere informatie

Heemkundekring Engelbrecht van Nassau

Heemkundekring Engelbrecht van Nassau Heemkundekring Engelbrecht van Nassau Beleidsplan Heemkundekring Engelbrecht van Nassau PERIODE 2016-2020 Vastgesteld in de bestuursvergadering van woensdag 10 februari 2016 Bekrachtigd in de algemene

Nadere informatie

AFSPRAKENLIJST BESTUUR ERFGOEDPLATFORM GEMEENTE HEUMEN

AFSPRAKENLIJST BESTUUR ERFGOEDPLATFORM GEMEENTE HEUMEN AFSPRAKENLIJST BESTUUR ERFGOEDPLATFORM GEMEENTE HEUMEN Plaats: Marishuis 27 juni 2016 Tijd: 14 uur Deelnemers: Leo Ewals (LE) vz. Jan Paul Bevoort (JB) Petra Thijssen (PT) penn. Harrie Joosten (HJ) secr.

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Limburg, oktober 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Limburg, oktober 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Limburg, oktober 2017 Verdere daling WW-uitkeringen Het aantal lopende WW-uitkeringen lag in oktober 2017 in Limburg 21% lager dan een jaar geleden. Deze daling is sterker dan

Nadere informatie

Chantal Bakkenes, Silvia Pellemans, Mariëlle Stokbroekx

Chantal Bakkenes, Silvia Pellemans, Mariëlle Stokbroekx Besprekingsverslag Onderwerp vierde bijeenkomst platform Limburgse archeologie regio midden Datum 1 juli 2014 Notulist Marion Zijlema Aanwezig Bart Moonen, Erik Caris, Perry van Doorn, Jac Forschelen,

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen Afsprakenlijst 19 september 2016 LE opent de vergadering.

1. Opening en mededelingen Afsprakenlijst 19 september 2016 LE opent de vergadering. AFSPRAKENLIJST BESTUUR ERFGOEDPLATFORM GEMEENTE HEUMEN Plaats: Harrie Joosten, Worsumseweg 3, Overasselt Dinsdag 1 november 2016 Aanwezig: Leo Ewals (LE), Harrie Joosten (HJ), Petra Thijssen (PT) en Frans

Nadere informatie

De invloed van de WOZ in de corporatiemarkt.

De invloed van de WOZ in de corporatiemarkt. De invloed van de WOZ in de corporatiemarkt. STELLING De WOZ waarde geeft een goed beeld van de marktwaarde van uw objecten Groen of Rood (neutraal bestaat niet!) 2 BsGW stelt zich voor Wie zijn we en

Nadere informatie

Archeologie op school. Handleiding voor de leerkracht

Archeologie op school. Handleiding voor de leerkracht Archeologie op school Handleiding voor de leerkracht 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Aan de slag: verkorte handleiding 4 3. Verantwoording 5 Archeologie en erfgoededucatie 5 Kerndoelen 5 Didactisch concept

Nadere informatie

Nieuwsflits. jan. 2011. Inhoud: Archeologisch nieuws: Komende activiteiten: Eindredactie:

Nieuwsflits. jan. 2011. Inhoud: Archeologisch nieuws: Komende activiteiten: Eindredactie: Nieuwsflits jan. 2011 Inhoud: Komende activiteiten Archeologisch nieuws Nieuws van de AVL Komende activiteiten: 24 januari 2011 fanfarezaal Sint Geertruid lezing over Rijkholtonderzoek door José Schreurs

Nadere informatie

Agenda 2015. Overzicht activiteiten 2015.

Agenda 2015. Overzicht activiteiten 2015. Overzicht activiteiten 2015. Studiecentrum Het studiecentrum is elke woensdag- en zaterdagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. In overleg met H. Dortants is het regelmatig mogelijk om eerder toegang

Nadere informatie

De kracht van vrijwilligers Bijdragen aan educatie en publieksbereik. Bijdragen aan educatie en publieksbereik

De kracht van vrijwilligers Bijdragen aan educatie en publieksbereik. Bijdragen aan educatie en publieksbereik Bijdragen aan educatie en publieksbereik Vrijwilligers als ambassadeurs van de archeologie Wie met veel bevlogenheid met archeologie bezig is, kan daar ook enthousiast over vertellen. Door inzet van vrijwilligers

Nadere informatie

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE JAARVERSLAG 2010 *Inleiding De leden van de raad De provinciale raad van kerken in Groningen en Drenthe (voortaan de raad ) bestaat uit leden die namens

Nadere informatie

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland Beleidsplan 2019-2022 Vastgesteld op 4 december 2018 Historisch Genootschap Midden- Kennemerland Historisch Genootschap Midden-Kennemerland 1. INLEIDING Dit is het eerste beleidsplan van de vereniging

Nadere informatie

JAARVERSLAG WMO RAAD DRUTEN

JAARVERSLAG WMO RAAD DRUTEN jaa JAARVERSLAG WMO RAAD DRUTEN 2014 Voorwoord. Dit jaarverslag beslaat de periode 2014 van het functioneren van de WMO -Raad. De WMO - Raad blijft onafhankelijk en zonder last of ruggespraak haar adviesfunctie

Nadere informatie

Nieuwsflits. september Inhoud: Archeologische Agenda:

Nieuwsflits. september Inhoud: Archeologische Agenda: Nieuwsflits september 2014 Inhoud: Archeologische agenda Nieuw op de AVL-site Nieuws van de AVL Archeologisch nieuws Beste lezer, Voor u ligt alweer de derde AVL-nieuwsflits van 2014. Als vanouds met alleen

Nadere informatie

Stichting Streekmuseum Schippersbeurs Jaarverslag 2013

Stichting Streekmuseum Schippersbeurs Jaarverslag 2013 Stichting Streekmuseum Schippersbeurs Jaarverslag 2013 Bezoekadres: Op de Berg 4 6 6181 GT ELSLOO tel. 046-4376052 email: info@streekmuseumelsloo.nl internet: www.streekmuseumelsloo.nl 1 BESTUUR Het stichtingsbestuur

Nadere informatie

Statutaire naam: Vereniging Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe

Statutaire naam: Vereniging Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe Algemene gegevens Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe Statutaire naam: Vereniging Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe RSIN : 816512103 KvK: 40271212 ANBI-beschikking: 23-9-2011, nr. 80028 Secretariaat:

Nadere informatie

De kracht van vrijwilligers Bijdragen aan archeologisch onderzoek. Bijdragen aan archeologisch onderzoek

De kracht van vrijwilligers Bijdragen aan archeologisch onderzoek. Bijdragen aan archeologisch onderzoek 21 Bijdragen aan archeologisch onderzoek 22 De kracht van vrijwilligers Bijdragen aan archeologisch onderzoek Het belang van actief onderzoek doen Vrijwilligers ondersteunen gemeenten en beroepsarcheologen

Nadere informatie

Investeren in Steden en Dorpen Coalitieakkoord 2007 2011. Programma Investeren in Steden en Dorpen kleine kernen

Investeren in Steden en Dorpen Coalitieakkoord 2007 2011. Programma Investeren in Steden en Dorpen kleine kernen Investeren in Steden en Dorpen Coalitieakkoord 2007 2011 Programma Investeren in Steden en Dorpen kleine kernen Presentatie voor Provinciale Staten van Drenthe, Maastricht 29 augustus 2008 Mathieu Spierts,

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Limburg, maart 2019

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Limburg, maart 2019 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Limburg, maart 2019 Daling aantal WW-uitkeringen, kansen in horeca Het aantal WW-uitkeringen in Limburg daalde in maart 2019 met 2% in vergelijking met de vorige. Ten opzichte

Nadere informatie

Archief Sint Adelbert-Vereniging, afdeling Nijmegen

Archief Sint Adelbert-Vereniging, afdeling Nijmegen Plaatsingslijst Archief Sint Adelbert-Vereniging, afdeling Nijmegen Archiefnummer: 28 Archiefnaam: ADN Sector: Stands- en vakorganisaties Soort archief: Instellingsarchief Datering: 1935-1988 Katholiek

Nadere informatie

Gevormd en omgevormd landschap Prehistorie tot Middeleeuwen

Gevormd en omgevormd landschap Prehistorie tot Middeleeuwen Gevormd en omgevormd landschap Prehistorie tot Middeleeuwen DPV 95 jaar 1 9 1 3 2 0 0 8 onder eindredactie Marcel J.L.Th. Niekus d r e n t s p r e h i s t o r i s c h e v e r e n i g i n g foto: ToonBeeld/Frans

Nadere informatie

WOZ-monitor Limburg 2009

WOZ-monitor Limburg 2009 WOZ-monitor Limburg 2009 Maastricht, 23 november 2009 Colofon Provincie Limburg Postbus 5700 6202 MA Maastricht Tel.: +31 (0)43 389 99 99 Fax.: +31 (0)43 361 80 99 E-mail: postbus@prvlimburg.nl Internet:

Nadere informatie

MEDIAKIT. Bereik in één keer 41% van alle mensen in. Limburg

MEDIAKIT. Bereik in één keer 41% van alle mensen in. Limburg MEDIAKIT Bereik in één keer 41% van alle mensen in Limburg NUMMER 1 Grootste familiemagazine in Limburg AL méér dan 30 jaar Aangesloten bij het HOI duidelijke vormgeving altijd spraakmakend abonnees 130.667

Nadere informatie

Bevraging van de vrijetijdsarcheologen en vrijwilligers in de Belgische archeologie

Bevraging van de vrijetijdsarcheologen en vrijwilligers in de Belgische archeologie Bevraging van de vrijetijdsarcheologen en vrijwilligers in de Belgische archeologie Bijgevoegd de vragenlijst die we U in het kader van het project Discovering the Archaeologists of Europe willen voorleggen.

Nadere informatie

Verslag Informatie- en inspiratiebijeenkomst Nationale Archeologiedagen Noord-Brabant 14 juli 2016, Gedeputeerdenkamer (Noordbrabants Museum)

Verslag Informatie- en inspiratiebijeenkomst Nationale Archeologiedagen Noord-Brabant 14 juli 2016, Gedeputeerdenkamer (Noordbrabants Museum) Verslag Informatie- en inspiratiebijeenkomst Nationale Archeologiedagen Noord-Brabant 14 juli 2016, Gedeputeerdenkamer (Noordbrabants Museum) Voor wie overweegt in 2016 mee te doen met de Nationale Archeologiedagen

Nadere informatie

Zorg Overzicht GEMEENTEN LIMBURG

Zorg Overzicht GEMEENTEN LIMBURG Zorg Overzicht GEMEENTEN LIMBURG VERSIE MAART 2018 Mede mogelijk gemaakt door: TOELICHTING Zorgloket (Wmo) Bij het Zorgloket, of een sociaal wijkteam, kunt u terecht voor hulpvragen omtrent de Wmo (Wet

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 In 2013 worden 5 vergaderingen gehouden (24 januari, 12 maart, 30 mei, 5 september en 12 december) Afmelding vrijwilligers in 2013

JAARVERSLAG 2013 In 2013 worden 5 vergaderingen gehouden (24 januari, 12 maart, 30 mei, 5 september en 12 december) Afmelding vrijwilligers in 2013 Stichting Heemkunde Hegelsom Opgericht 25 september 2009 Secretariaat: Past. Debijestraat 34 5963 AG Hegelsom JAARVERSLAG 2013 In 2013 worden 5 vergaderingen gehouden (24 januari, 12 maart, 30 mei, 5 september

Nadere informatie

Terpen- en wierdenland. Een verhaal in ontwikkeling. Ulrum

Terpen- en wierdenland. Een verhaal in ontwikkeling. Ulrum Terpen- en wierdenland Een verhaal in ontwikkeling Ulrum Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland Met steun van de provincies Groningen en Fryslân en de

Nadere informatie

26 mei 2004 Toestemming voor een commercieel televisieprogramma voor algemene omroep

26 mei 2004 Toestemming voor een commercieel televisieprogramma voor algemene omroep Regionaal Televisie Netwerk Limburg B.V. De heer W.C.H. Claessen Milaanstraat 90 6135 LH SITTARD Datum Onderwerp 26 mei 2004 Toestemming voor een commercieel televisieprogramma voor algemene omroep Uw

Nadere informatie

Nieuwsflits. december Inhoud:

Nieuwsflits. december Inhoud: Nieuwsflits december 2014 Inhoud: Archeologische agenda Nieuws van de AVL Nieuw op de AVL-site Archeologisch nieuws Archeologische tentoonstellingen & congressen Archeologische Agenda: 20 januari 2015,

Nadere informatie

Collectie. formulier. 2.1 Aanwinsten 2015

Collectie. formulier. 2.1 Aanwinsten 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Collectie... 3 Publiek... 4 Educatie... 5 Educatie basisonderwijs... 5 Personeel... 6 Bestuur... 6 Vrijwilligers... 6 Bijlage financieel verslag... 7 1 Inleiding In dit verslag

Nadere informatie

AFSPRAKENLIJST BESTUUR ERFGOEDPLATFORM GEMEENTE HEUMEN

AFSPRAKENLIJST BESTUUR ERFGOEDPLATFORM GEMEENTE HEUMEN AFSPRAKENLIJST BESTUUR ERFGOEDPLATFORM GEMEENTE HEUMEN Aanwezig: Leo Ewals (LE), Petra Thijssen (PT), Harrie Joosten (HJ), Jan Paul Bevoort (JPB) en Frans Wildenborg (FW) (not.) Datum: dinsdag 28 maart

Nadere informatie

Klasse/poule Team Sporthal Speeldag Tijd

Klasse/poule Team Sporthal Speeldag Tijd Klasse/poule Team Sporthal Speeldag Tijd Topklasse D 1 FSG 2 Sittard (Kleesj) maandag 19:30:00 2 Beringe/Dorssers 1 Helden-Panningen maandag 20:30:00 3 Tumudo/DentalClinics 1 Maastricht (Daalhof) woensdag

Nadere informatie

Belastingoverzicht 2018

Belastingoverzicht 2018 Belastingoverzicht 2018 Tarieven en lastendruk van OZB, rioolheffing, afvalstoffenheffing van de Limburgse gemeenten en de waterschapsheffingen in Limburg Provincie Limburg, maart 2018 Samensteller Provincie

Nadere informatie

Regionale arbeidsmarktrapportages voortgezet onderwijs 2015

Regionale arbeidsmarktrapportages voortgezet onderwijs 2015 Regionale arbeidsmarktrapportages voortgezet onderwijs 2015 Regio Limburg Regionale arbeidsmarktrapportages voortgezet onderwijs 2015 Regio Limburg... De onderwijsarbeidsmarkt is een regionale arbeidsmarkt,

Nadere informatie

Beleidsplan DPV De Statutaire doelstelling van de DPV

Beleidsplan DPV De Statutaire doelstelling van de DPV Beleidsplan DPV 2017-2021 0. De Statutaire doelstelling van de DPV De bevordering van de wetenschap der voor- en vroeghistorische beschaving, meer in het bijzonder de bevordering van het onderzoek naar

Nadere informatie

Belastingoverzicht 2019

Belastingoverzicht 2019 Belastingoverzicht 2019 Tarieven en lastendruk van OZB, rioolheffing, afvalstoffenheffing van de Limburgse gemeenten en de waterschapsheffingen in Limburg Provincie Limburg, maart 2019 Samensteller Provincie

Nadere informatie

Presentatie inventaris archief kathedraal kapittel

Presentatie inventaris archief kathedraal kapittel Presentatie inventaris archief kathedraal kapittel 1297-1797 Roermond, vrijdag 2 september 2011 De inventarisatie van het archief van het kathedrale kapittel van het bisdom Roermond 1297-1797 is onlangs

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2016. Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum

Beleidsplan 2013-2016. Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Beleidsplan 2013-2016 Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Beleidsplan Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Inleiding... 3 Activiteiten... 3 Organisatie en financiën...

Nadere informatie

Mergelweg 07.00-09.00 ri HSG

Mergelweg 07.00-09.00 ri HSG Mergelweg 07.00-09.00 ri HSG herkomst bestemming waarom Relatie 1 Banholt Meerssen kortste route Berg 2 Berg + T A2 kortste route Vilt 3 Berg + T A2 snelste route Sibbe 4 Berg + T A2 vermijden files Maastricht

Nadere informatie

Algemene Docentenhandleiding bij de lesmaterialen over de archeologie van Vlaardingen

Algemene Docentenhandleiding bij de lesmaterialen over de archeologie van Vlaardingen Algemene Docentenhandleiding bij de lesmaterialen over de archeologie van Vlaardingen Inhoudsopgave INLEIDING... 3 1 DE LESPAKKETTEN IN HET KORT... 3 2 DE OPBOUW VAN DE LESSEN... 4 3 ACHTEGRONDINFORMATIE

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2013. Onderzoek naar resten Kasteel Rietwijk

Nieuwsbrief mei 2013. Onderzoek naar resten Kasteel Rietwijk Onderzoek naar resten Kasteel Rietwijk In de kastelenbuurt van Heemskerk werd in november 2012 vanwege de sloop en nieuwbouwplannen een proefsleuvenonderzoek verricht. Dit werd uitgevoerd door het archeologische

Nadere informatie