Inleiding... * Selectie * Seizoen * Clinic * Terugblik wedstrijden HA * Europacup * Op bezoek bij... * Terugblik EKkwalificatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inleiding... * Selectie * Seizoen * Clinic * Terugblik wedstrijden HA * Europacup * Op bezoek bij... * Terugblik EKkwalificatie"

Transcriptie

1 1 Inleiding... * Selectie * Seizoen * Clinic * Terugblik wedstrijden HA * Europacup * Op bezoek bij... * Terugblik EKkwalificatie <17 * In de kamer van... * Voorbereiding en EK <19 * Agenda * Colofon Voor u ligt een nieuwe Breakout Magazine. In deze editie gaan we in op de nieuwe selectie HandbalAcademie , we blikken terug op het EK-kwalificatietoernooi <17 en het Europacup avontuur van de HandbalAcademie. Wij wensen u veel leesplezier! Selectie De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van besissingen nemen. De huidige groep speelsters moest beslissen of ze wel of niet op de HA wilde blijven. Een nieuwe groep meiden heeft zich aangemeld en hebben we een intakegesprek mee gehad. Inmiddels is er duidelijkheid over de speelsters die aan het eind van het seizoen gaan stoppen. Sanne (5 jaar HA), Roxanne (4), Lisette (4), Estavana (3), Myrthe (3), Monika (3), Larissa (3), Tess (3), Loren (3), Angela (2), Lynn (2), Isabelle (2), Tamara (2), en Riekie (1,5) gaan ons definitief verlaten. Voor aantal van hen wacht een nieuw avontuur in het buitenland. De andere meiden gaan een nieuw avontuur aan in Nederland. De overige speelsters blijven dus op de HA aangevuld met de volgende speelsters: Celine Bootsman, Britt Holster (T+A/VOC); Kristy Zimmerman (GIBO Groep/Kwiek); Janneke Vandewall (Marsna); Kelly Dulfer, Kelly Vollebregt, Roos Lockhorst (Quintus); Angelique van Duijvenbode, Shantella Smid (Hellas); Angela Steenbakkers (Bevo); Romy Zengerink (DSS), Sharelle Maarse (Aalsmeer) en Priscilla ter Elst (Borhave). Deze nieuwe speelsters krijgen allen nog een medische keuring en een intakegesprek met onderwijs. Wanneer beide accoord geven kunnen deze speelsters Seizoen Naast een wisseling in speelsters zal ook Gino Smits ons gaan verlaten. Gino zijn contract loopt af en wordt door het NHV vanwege bezuinigingen - niet verlengd. Gino kiest er daarnaast voor om terug te gaan naar zijn vorige werkgever. We betreuren het vertrek van Gino maar zijn ervan overtuigd dat we hem nog vaak zullen zien op en het veld en daarbuiten. Ook heeft Gino aangegeven beschikbaar te blijven om waar nodig in te vallen en mee te gaan op stages. Op dit moment zijn wij op zoek voor een goede vervanger. Verder zijn wij druk bezig met invulling van het programma van volgend seizoen. Voorop staat dat we teruggaan naar 16 trainingsuren (8 uur fysiek/8 uur bal) per week. We hebben vier internationale stages van ongeveer een week ingepland zodat de competitie hier volgend jaar rekening mee kan houden. Jokelyn Tienstra en Peter Janssen zijn druk bezig met invulling van deze stages. Waar willen we naar toe, hoe gaan we de dagen invullen met trainingen en wedstrijden.

2 2 Clinic Op 5 februari voorafgaand aan de Europacupwedstrijd van de HandbalAcademie hebben 15 verenigingen deelgenomen aan een handbalclinic voor D-jeugd. De clinic stond onder leiding van Monique Tijsterman, coach van de HandbalAcademie en het Nederlands damesteam < 19. Monique werd ondersteund door Carolien Brandriet Harry Weerman, Gino Smits, Peter Janssen en de Dames Talents van de afdeling Twente. De clinic werd gehouden in de Internationale Indoor Sporthal (IISPA, - Almelo) en begon rond uur. Met ruim 180 deelnemende D-jeugd kinderen was de opkomst geweldig. Terugblik wedstrijden HA Ook de afgelopen periode is er wisselend gespeeld bij de HandbalAcademie. Goede wedstrijden werden afgewisseld met minder goede. Wel zijn we heel trots op het feit dat we de halve finale Challenge Cup hebben bereikt. Helaas waren de Turken over twee wedstrijden te sterk voor ons.

3 3 Europees avontuur eindigt in halve finale Challenge Cup Het team van de HandbalAcademie speelde vandaag de tweede wedstrijd tegen het Turkse Muratpasa Belediyesi SK om een ticket in de finale van de Challenge Cup. Na het nipte verlies vorige week in Arnhem (32-33) was alles nog mogelijk voor de handbaltalenten van Monique Tijsterman. Dat de Turkse ploeg een zware dobber zou worden in Turkije was bekend. Eerdere rondes werden in eigen huis steeds ruim gewonnen. Ook vandaag ging Muratpasa Belediyesi SK goed van start en nam direct de voorsprong. De Nederlandse talenten kwamen halverwege de eerste helft nog wel terug tot een gelijke stand, maar daarna nam de Turkse ploeg wederom afstand tot een ruststand. De tweede helft liet hetzelfde beeld zien, waarbij de voorsprong voor Muratpasa Belediyesi SK geen moment in gevaar kwam. Het Europese avontuur van de HandbalAcademie eindigt in Turkije met een verlies. Het ging vandaag heel moeizaam, zegt coach Monique Tijsterman direct na de wedstrijd. We kwamen al heel snel achter en hoewel we nog twee keer terug komen in de wedstrijd, bleven we eigenlijk steeds een paar punten achter de tegenstander aanlopen. Het terugkomen kostte veel kracht en dan komen we uiteindelijk tekort. De HandbalAcademie kon tijdens deze tweede halve finalewedstrijd niet over een volledige groep beschikken, vanwege competitieverplichtingen in Nederland konden niet alle speelsters afreizen naar Turkije. Tijsterman: Toch dachten we dat we er klaar voor waren en waren we overtuigd dat we hier in Turkije wel een kans zouden maken. Maar helaas bleek dat niet het geval. We hebben veel gescoord, maar lieten ook veel kansen liggen. Daarbij stond de dekking niet goed in combinatie met de keepers, waardoor de tegenstander 42 keer kon scoren. Op dit niveau mag je geen fouten meer maken, dat wordt direct afgestraft. Muratpasa Belediyesi SK heeft een grote schare supporters die ook vandaag weer ruim aanwezig waren in Antalya. Het was echt een heksenketel! aldus Tijsterman. Er was ontzettend veel lawaai en naast de 500 tot 600 plaatsen in de sporthal stonden er ook nog veel mensen om het veld. Ik denk dat er zo n 700 tot supporters waren, bijna allemaal Turks. Dat maakt het geven van aanwijzingen tijdens de wedstrijd heel lastig en dat heeft effect op de speelsters en op de wedstrijd. Ondanks het verlies in Turkije kijkt Tijsterman met een goed gevoel terug op de wedstrijden in de Challenge Cup: We hebben toch de halve finale bereikt. Ik heb ook tegen de speelsters gezegd dat dit niet moeten vergeten. Wie weet of en wanneer ze weer zo n kans krijgen om in Europa een halve finale te spelen. Die ervaring nemen ze weer mee in de volgende wedstrijden.

4 4 Op Bezoek bij Danick Snelder Huidige Club: Thüringer Handball Club in Erfurt Duitsland Sinds wanneer ben je weg bij de HandbalAcademie: Afgelopen seizoen Hoeveel train je nu per week? 8 keer per week Is de beleving bij wedstrijden heel anders dan hier in Nederland? Ja, heel anders! Hier is het heel normaal dat de hal stampvol zit. Wij hebben een hal waar ongeveer 1100 man in kunnen en er zijn in de voorverkoop vaak al meer dan 900 kaarten verkocht. Dat is echt een groot verschil, de trouwe supporters volgen je ook op allerlei andere manieren en zijn altijd trots op je. Bij een goed resultaat of een minder resultaat. Heb je het naar je zin? Was het anders dan je had verwacht? Ja, ik heb het zeker naar mijn zin! Ik wist van te voren niet zo goed wat ik moest verwachten, ik had natuurlijk wel het een en ander gehoord over de competitie en het land, maar ik wist eigenlijk niet zo goed hoe ik me dat voor moest stellen. En ik moet zeggen dat het me zeker bevalt, de manier van trainen, het land en de contacten. Heb je nog veel contact met vrienden van thuis? Na vier jaar op de Handbal Academie was ik al een tijdje van huis en weet je al wel wie je echte vrienden zijn. Deze spreek ik dan ook nog vrij vaak en sommige zijn hier al een keertje langs gekomen. Dat is ook iets wat ik erg leuk vind, tenslotte weten wel een hele boel vrienden dat ik hier woon en leef maar hoe ik het hier echt heb zie je eigenlijk pas als je hier bent Spreek je de taal al goed of nog een beetje moeite? Het gaat steeds beter! In het begin sprak ik geen woord Duits dus dat was wel behelpen. Maar met een paar meiden in het team die goed Engels spraken was dat gelukkig geen probleem. Nu kan ik me goed verstaanbaar maken en kan ik het meeste wat ik wil vertellen ook wel onder woorden brengen.

5 5 Hoe is het contact met je nieuwe teamgenoten? Erg goed! We hebben een heel leuk team, doen regelmatig leuke dingen en de klik onderling is er ook zeker. In het begin vond ik dat natuurlijk wel moeilijk, maar dat was vooral vanwege de taal. Maar aangezien dat veel beter gaat kan ik nu ook veel meer mezelf zijn Is het eten erg anders? Viezer? Lekkerder? Gezonder? Ongezonder? Uhmm ja, ineens voor jezelf moeten koken is toch wel een opgave. Pas als je dat zelf hoeft te doen merk je hoe luxe het eigenlijk op Papendal was haha. Maar je kan het natuurlijk zo gezond maken als je zelf wilt, maar bij ons worden er wel veel Kuchen (soort taart) gegeten, daar is iedereen echt gek op. Mis je de HandbalAcademie een beetje? Nee missen niet, ik kijk er gewoon heel erg positief op terug. Heb er een heleboel geleerd en ben er erg zelfstandig geworden. Maar na vier jaar intern te hebben gezeten was ik wel toe aan een nieuwe en eigen uitdaging. Als ik nu op het punt zou staan waar ik bijna 5 jaar terug ook was, en mocht kiezen om weer deel te nemen aan de Handbal Academie, had ik het zo weer gedaan!

6 6 Carolien kijkt terug op EK kwalificatie Tijdens dit EK was ons doel natuurlijk om ons te plaatsen voor het EK in Tsjechië van t/m In een goede sfeer en klaar om onze eerste interland te spelen begonnen we wat zenuwachtig tegen Armenië, maar al snel bleek dat we duidelijk de meerdere waren. Iedereen pikte haar doelpuntjes mee en de eindstand zegt eigenlijk genoeg. De tweede wedstrijd was tegen Israël en die hadden we de eerste dag zien spelen tegen Roemenië en mocht ook geen probleem zijn. De dekking stond in het tweede gedeelte van de 2e helft niet meer zo geconcentreerd als zou moeten en 18 doelpunten tegen krijgen is eigenlijk teveel. Maar na deze wedstrijd waren we al wel definitief geplaatst voor weer een eindtoernooi! De grote finale was zondag`s tegen thuisland Roemenië die ook beide wedstrijden dik had gewonnen. De wedstrijd ging gelijk op en we hebben keihard moeten knokken om steeds bij te blijven. Aan het eind van de wedstrijd kwamen we tekort en liep het verschil zelfs op tot 6 doelpunten. Dit soort wedstrijden moeten we veel meer spelen. Zoveel weerstand/druk en het spelen in zo`n volle hal was voor velen een nieuwe ervaring. We hebben goed kunnen zien dat we op de goede weg zitten, vooral technisch en op snelheid. Maar fysiek moeten we de komende weken nog flink wat stappen zetten om straks op het EK dit soort ploegen te verslaan! Youth speelsters kijken terug op EK-kwalificatie Reactie Celine Michielsen op het EK-kwalificatie toernooi in Roemenië: Ik vond het echt super leuk, iets waar je over droomt! Waar je alles voor over hebt om mee te mogen maken en dan lukt dat ook. Ik heb er echt van genoten en heb er weer heel veel van geleerd. Ik weet nu dat het niveau internationaal toch weer anders is. Ook de (mooie) spanning die hierbij hoort (volkslied enz.) maakt het toch wel heel anders als een competitiewedstrijd. Ook weet ik nu wat ik nog moet verbeteren. Ik heb veel zin in het EK. We gaan met zijn allen lekker hard trainen! En ons op het EK voor de volle 100% inzetten. Ik denk dat de kwalificatie erg goed is geweest voor het team en dat we nu als team veel sterker zijn en natuurlijk zullen we dit nog verder moeten uitbouwen en dan gaan we voor een topprestatie. Ik wil alle ouders bedanken die naar Roemenie zijn gekomen, want die hebben ons super goed aangemoedigd!

7 7 Reactie Loes Vandewal op het EK-kwalificatie toernooi in Roemenië: Ik heb het toernooi als heel leerzaam ervaren. Door de laatste wedstrijd tegen Roemenië weten we waar we nog aan moeten werken om beter te presteren. Ook was het allemaal heel tof om dit mee te mogen maken. Je vertegenwoordigt dan echt je land, wat een hele sjieke gedachte is. Zo officieel dat het allemaal was heb ik nog nooit meegemaakt. Het is een hele leuke groep waar ik het heel gezellig mee heb gehad. Ik heb geleerd dat ik slimmer moet gaan handballen en dat ik fysiek sterker moet worden. Verder moet het samenspel met de groep beter worden, zodat iedereen weet wat de sterke en zwakke punten van elkaar zijn en hoe we die sterke punten het best naar boven kunnen laten komen. Ik zal hard gaan trainen en dan hoop ik dat ik ook op het EK kom te staan. Het worden allemaal wedstrijden zoals tegen Roemenië dus dat het spannender zal gaan worden en dat presteren belangrijker wordt is duidelijk. Ik hoop dat ik, als kleine middenopbouw, kan laten zien dat ik in het dienst van het team kan spelen. Ik ben wel zenuwachtig voor het EK, omdat je daar moet laten zien wat je in al die tijd geleerd hebt. Het was een hele leuke ervaring en ik hoop dat ik nog meer van deze ervaringen mag opdoen. Reactie Esmee Dekker op het EK-kwalificatie toernooi in Roemenië: Het EK-kwalificatietoernooi in Iasi, Roemenië was een goede ervaring. Het niveauverschil tussen de verschillende landen vond ik wat te groot. De eerste twee wedstrijden hebben we simpel kunnen winnen. Het is jammer dat we van het thuisland verloren hebben. Ik vond dat overigens met afstand de leukste wedstrijd. Als we het koppie erbij houden en met meer gogme spelen, kunnen we zeker van ploegen als Roemenië winnen. We moeten dan ook meer fysiek durven spelen. Dat ligt me wel. Op het EK verwacht ik alleen maar sterke tegenstanders. Welke maakt me niet uit. We maken tegen elk team een kans, als we er maar met elkaar iedere minuut van iedere wedstrijd voor vechten. Ik heb er nu al zin in! We hebben nog 12 weken om ons voor te bereiden. Ik hoop dat we de uitstekende prestaties van de vorige lichting kunnen evenaren, maar liever nog, overtreffen. Reactie Jamy de Ruijter op het EK-kwalificatie toernooi in Roemenië: Ik vond het een hele leerzame week, en als een hele gave ervaring waar ik graag meer voor zou willen doen! We moeten nog hard trainen als team en fysiek sterker worden. Richting het EK moeten we als team nog iets sterker worden en dan kunnen we een goede eindplaats behalen. Een ervaring om nooit te vergeten!

8 8 Reactie Maxime Struijs op het EK-kwalificatie toernooi in Roemenië: Ik vond het een hele spannende, leuke en leerzame ervaring. Spelen in een ander land is altijd al heel bijzonder en helemaal als je voor Oranje mag uitkomen. Het volkslied doet je dan ook wat! Het was natuurlijk ons eerste toernooi en we weten nu waar we staan als team. Ik heb gemerkt dat er internationaal harder wordt gespeeld (vooral de laatste wedstrijd tegen Roemenië) en dat krachttraining eigenlijk noodzakelijk is om mee te komen. Het is voor mij nu een extra motivatie om krachttraining goed te blijven doen. Na de wedstrijd tegen Roemenië weten we dat het niet onmogelijk is om van dit soort teams te winnen. Ik leef nu al erg naar het EK toe. We zullen er hard voor moeten werken zodat we op het EK Roemenië kunnen pakken! Het was echt geweldig om dit mee te maken met dit team. We zijn als team naar elkaar toegegroeid en ik denk dat er nog veel meer in zit dan we tot nu toe hebben laten zien! Reactie Melissa Wilmsen op het EK-kwalificatie toernooi in Roemenië: Ik vond het een leuke en een mooie ervaring. Ik heb er veel van geleerd en ook vooral van genoten! We hebben als team echt super goed gespeeld. Ik verheug me nu al op het EK. Elke week, elke training ga ik hard werken en mezelf bewijzen. Ik ga er hard voor trainen om mee te gaan naar het EK. Reactie Inger Smits op het EK-kwalificatie toernooi in Roemenië: Ik vond het EK-kwalificatie toernooi superleuk om mee te maken en heb erg veel geleerd. De wedstrijd tegen Roemenië was eigenlijk het grote leermoment, omdat de andere twee wedstrijden niet zoveel voorstelde. Wat ik geleerd heb van die wedstrijd is dat internationale wedstrijden altijd hard tegen hard is. Er wordt veel meer toegelaten dan in de Nederlandse competitie en het is erg fysiek. We hebben een goede, snelle ploeg maar komen fysiek nog te kort. Dat merkte je vooral in de aanval in de duels. Ik denk dat het EK een fantastisch toernooi wordt om ervaring op te doen en nog meer van zulke wedstrijden te spelen als tegen Roemenië. De loting is natuurlijk nog niet bekend, maar als ik zie welke landen er naar het EK gaan denk ik dat het erg zwaar zal worden. Maar ook wij hebben een heel goed team dus niks is onmogelijk!

9 9 EK <19 in Nederland! Van 4 tot en met 14 augustus komen de beste handbaltalenten van Europa naar Nederland en strijden om de Europese titel tijdens het EK dames <19. Nederland is, als organiserend land, direct geplaatst en speelt het EK met de beste lichting ooit! Naast Oranje komen er nog 15 landen naar Nederland die verdeeld worden over vier poules in vier speelsteden (Almelo, Arnhem, Leek en Maastricht). Het finaleweekend vindt van 12 tot en met 14 augustus plaats in Sporthal Valkenhuizen in Arnhem en het Topsportcentrum Rotterdam. Omdat het EK plaatsvindt in vijf speelsteden is het voor iedere handballiefhebber mogelijk om deze toptalenten te zien schitteren op dit EK! Kijk voor meer informatie, de deelnemende landen of tickets op Natuurlijk staan de Europese handbalsters in de schijnwerpers tijdens het EK <19, maar er is meer dan topsport. In elke speelstad zijn er verschillende clinics, activiteiten, congressen, (bij)scholingen of andere activiteiten die je niet wilt missen. Kijk op welke activiteiten waar georganiseerd worden, trommel je handbalvrienden op en doe mee! In de kamer van... Naam: Lotte Prak Leeftijd: 18 Positie: Opbouw Sinds wanneer woon je op papendal? Sinds afgelopen seizoen. Voel je je thuis op je kamer? Jaaaa! Ik zit er nu al bijna een jaar en ik voel me zeker thuis. Ik verander de opstelling van mijn bed kast en bureau weleens, maar het blijft mijn kamertje. Het meeste voel ik me wel thuis op me tweepersoonsbed haha!

10 10 Welke kleur heeft je kamer? Lekker veel wit zodat het licht is, met wat zilver accessoires en een muur is turqoise. Ben je een sloddervos of een opgeruimd type? Sloddervos! Ik gooi altijd alles maar op de grond, maar haal het er niet vandaan! Maar als ik vrijdags naar huis ga, moet het wel een beetje opgeruimd zijn anders wordt ik gek op zondagavond. Breng je veel tijd door op je kamer? Nee, alleen om te douchen en slapen en af en toe wat schoolwerk. Voor de rest ben ik heel veel bij andere meiden op de kamer. Wat is je meest dierbare bezit in je kamer? Mijn kleding, maar ook me tweepersoonsbed en natuurlijk me laptop. Welke kamer moeten we ECHT zien? De kamer van Gino, want dan lijkt je eigen kamer heel groot haha!

11 11 Voorbereidingstoernooi <19 in Leek Ter voorbereiding op het EK <19 heeft het Nederlands damesteam een voorbereidingstoernooi gespeeld tegen de absolute wereldtop. Oranje <19 speelde het EK voorbereidingstoernooi in Leek tegen Noorwegen, Rusland en het seniorenteam van China. Hoewel Nederland in het toernooi als laatste eindigde, heeft het team veel progressie geboekt. Het toernooi begon afgelopen dinsdag met de wedstrijd tegen het seniorenteam van China. Nederland had moeite met de tegenstander en maakte vooral in de eerste helft veel fouten, waardoor bij rust de achterstand al 9-19 was. De tweede helft was beter, maar niet genoeg om de wedstrijd te keren. Oranje verloor met Op woensdag, tevens de dag van de loting van het EK <19 en de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2012, was de tegenstander Rusland. Na een goede eerste helft, die eindigde in een voorsprong, nam de concentratie in de tweede helft af. Rusland kwam terug en kon de achterstand omzetten in een overwinning. Op de laatste dag van het toernooi stond de op papier sterkste tegenstander, Noorwegen, te wachten. Oranje had vrijwel de gehele wedstrijd een voorsprong, maar toch was Noorwegen in de laatste vijf minuten net even te sterk. Daardoor eindigde ook de laatste wedstrijd in een nederlaag: Hoewel topsporters nooit willen verliezen, is de klassering tijdens dit toernooi in Leek van ondergeschikt belang. Bondscoach Monique Tijsterman wilde vooral zien hoe het team ervoor staat op weg naar het EK <19 inaugustus. Tijsterman analyseert na afloop het toernooi: We hebben deze dagen een aantal belangrijke stappen gezet. Het is duidelijk geworden wie er op dit niveau een EK kunnen spelen en waar we in de komende maanden nog aan moeten werken. Juist in dit soort wedstrijden zie je hoe belangrijk het is om zestig minuten de tegenstander fysiek de baas te blijven. Vooral in de 1-tegen-1 duels valt er daarom nog winst te behalen, maar ik ben al erg tevreden over de progressie van deze ploeg.

12 12 Na het voorbereidingstoernooi in Leek gaat de voorbereiding op het EK <19 in augustus in volle vaart verder. Tijsterman: Een aantal meiden gaat natuurlijk door met trainen op de HandbalAcademie. De overige speelsters komen op maandag ook naar Papendal voor een gezamenlijke training. Na een vakantie van twee weken in juni/juli komen we op 11 juli weer bij elkaar op Papendal. Van daaruit vertrekken we naar Spanje voor een voorbereidingstoernooi van 14 tot 18 juli. Tegenstanders daar zijn in elk geval Spanje en Rusland en er wordt nog gezocht naar een vierde deelnemer. Twee weken na dat toernooi hebben we nog drie dagen training op Papendal en later nog een keer twee dagen. Op 2 augustus is de laatste oefenwedstrijd, wederom tegen Spanje en dan op 4 augustus start het EK <19! Hoe kijken de speelsters tegen het EK aan Naam: Angela Malestein Geboren: in Spakenburg Positie: Rechterhoek Huidige club: T+A/VOC Amsterdam, nu derde seizoen Wat zijn de hoogtepunten in je handbalcarrière tot dusver? Natuurlijk de bronzen medaille op het WK <18 in de Dominicaanse Republiek, maar ook de eerste keer dat ik voor het grote Oranje mocht spelen was echt een hoogtepunt. Ik was natuurlijk ontzettend zenuwachtig, maar werd heel goed opgevangen door alle andere meiden. In augustus vind het EK Dames <19 in Nederland plaats. Wat verwacht je daarvan? Ik verwacht wel dat we een plek bij de eerste vijf gaan halen. Natuurlijk gaan we voor een medaille, maar een EK is wel altijd moeilijker dan een WK. Spelen in eigen land, maakt dat het EK extra bijzonder? Dat geeft het wel wat extra s als het publiek massaal achter je staat. Mijn moeder en haar vriend zijn er in elk geval bij. Dat zijn mijn grootste supporters en die missen geen wedstrijd!

13 13 Naam: Larissa van Dorst Geboren: in Voorburg Positie: Keepster Huidige club: Hellas, bezig aan het vijfde seizoen Straks kun je keepen op het EK <19. Wat verwacht je daar van? We gaan natuurlijk voor een medaille! We hebben het voordeel dat we thuis spelen. Vorig jaar hebben we op het WK natuurlijk heel goed gepresteerd. Hoewel het EK zwaarder is, moet een plek bij de eerste vijf zeker mogelijk zijn. En we gaan natuurlijk voor het allerhoogste! Naam: Celine Michielsen Geboren: in Breda Positie: Cirkel Huidige club: Venus/Nieuwegein, tweede seizoen Wat is het mooiste moment tot dusver in je handbalcarrière? Het EK-kwalificatietoernooi in maart voor het EK <17 dit jaar. Dat was de eerste keer dat ik met Oranje mocht spelen, dus dat is wel heel bijzonder. Spelen voor de selecties vind ik ook altijd heel leuk en natuurlijk de halve finale in de Europacup met de HandbalAcademie. Wat is jouw ambitie in het handbal, waar wil je over 5 jaar staan? Ik wil net als alle speelsters in het buitenland spelen, het liefst in Duitsland of Denemarken. Ik hoop ooit ook in het A-team te spelen en wil dan zoveel mogelijk medailles binnenhalen en zo goed mogelijk presteren. Wat voor opleiding doe je nu? Ik doe nu examen VMBO theoretische leerweg. Daarna wil ik een opleiding gaan doen tot onderwijsassistent. Wat verwacht je van het EK in Nederland? Allereerst hoop ik natuurlijk dat ik mee mag doen en dat ik dan speelminuten krijg. Dan kan ik laten zien wat ik kan. Ik was er vorig jaar in de Dominicaanse Republiek niet bij, maar hoop dat een derde plaats weer tot de mogelijkheden behoort. En dat het in Nederland is lijkt me wel heel leuk, er zal veel Nederlands publiek zijn. Mijn ouders komen ook altijd kijken en ook mijn opa en oma s zijn fanatieke supporters!

14 14 Agenda 3 mei 2011 Venus/Nieuwegein HandbalAcademie Galecop, Nieuwegein 18 mei 2011 HandbalAcademie Quintus Hellashal, Den Haag 25 mei 2011 Kiddy World/SEW HandbalAcademie 't Span, Wognum 1 juni 2011 HandbalAcademie GIBO Groep/Kwiek Elderveld, Arnhem Colofon Het Break Out Magazine is een uitgave van de HandbalAcademie en verschijnt 1x per 2 maanden.wilt u ook op de hoogte zijn van al het nieuws rondom het HandbalAcademie team? Mail dan naar m.tijsterman@handbal.nl.

Wij wensen u veel leesplezier!

Wij wensen u veel leesplezier! Voor u ligt een nieuwe Break Out Magazine. Een vernieuwde editie waarin we terugblikken op de EK

Nadere informatie

We hebben veel reacties ontvangen uit Nederland op ons weblog. Hiervoor willen wij iedereen nogmaals bedanken!

We hebben veel reacties ontvangen uit Nederland op ons weblog. Hiervoor willen wij iedereen nogmaals bedanken! 1 Inleiding... - Geweldige zomer - Seizoen 2010/2011 - Clinics - Op bezoek bij - Terugblik op de wedstrijden van de HA - Noorwegen - Tussentijdse evaluatie en belronde ouders Voor u ligt een nieuw Break

Nadere informatie

Jaargang 3, nr 1 Juli 2011 NHV Zuid-Holland en IK Ek-editie EK Dames

Nadere informatie

Inleiding. In de Spotlight Inske Kuik. Wij stellen aan u voor Carola Gnannt. 9 speelsters verlaten HA. De Route naar Rotterdam Diane Lamein

Inleiding. In de Spotlight Inske Kuik. Wij stellen aan u voor Carola Gnannt. 9 speelsters verlaten HA. De Route naar Rotterdam Diane Lamein Inleiding In de Spotlight Inske Kuik Wij stellen aan u voor Carola Gnannt 9 speelsters verlaten HA De Route naar Rotterdam Diane Lamein Dynamisch seizoen HA Drukke zomer voor speelsters HandbalAcademie

Nadere informatie

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen SPREEKBEURT HANDBAL door Casper Houtepen Mijn onderwerp voor de spreekbeurt is handbal. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het zelf doe en ik het een leuke sport vind. Misschien willen door mijn spreekbeurt

Nadere informatie

Voor u ligt een nieuwe Break Out Magazine. De eerste van het seizoen

Voor u ligt een nieuwe Break Out Magazine. De eerste van het seizoen Voor u ligt een nieuwe Break Out Magazine. De eerste van het seizoen 2012-2013. Wij wensen u veel leesplezier! 1 HandbalAcademie 2012-2013 We zijn alweer twee maanden aan het trainen met de HandbalAcademie.

Nadere informatie

Einde reguliere competitie in zicht

Einde reguliere competitie in zicht Inleiding Programma HA 4 HA speelsters in selectie tegen Litouwen Kies de slogan voor de EK s! In de Spotlight Daniek Snelder Wij stellen aan u voor Gerrit Spilt Einde reguliere competitie in zicht De

Nadere informatie

Wij wensen u veel leesplezier!

Wij wensen u veel leesplezier! Voor u ligt een nieuwe Break Out Magazine. We blikken terug op de afgelopen maanden en onze eerste internationale stage in Duitsland. De HandbalAcademie wenst u een gezond, gelukkig en sportief 2012! Wij

Nadere informatie

Terugblik seizoen 2008-2009. Uit de media. HandbalAcademie team niet door naar finale

Terugblik seizoen 2008-2009. Uit de media. HandbalAcademie team niet door naar finale Terugblik seizoen 2008-2009 Uit de media HandbalAcademie team niet door naar finale In de Spotlight Jamie van Vliet Teuntje Schaefers Roos van Breukelen Ron van Vliet over de HandbalAcademie Even voorstellen

Nadere informatie

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Proteus minitoernooi 2012 (2) Proteus minitoernooi 2012 (2) Sterrencompetitie Doelgroepenbad 14-12-2012 Nadat vorige week vrijdag de 1 e wedstrijden waren gespeeld stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. Tevens stond

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken Handbal Ik hou mijn spreekbeurt over handbal omdat ik zelf aan deze sport doe en ik het een mooie sport vind. Ik ga het vandaag hebben over wat handbal precies inhoudt, de leeftijdsindeling, de wedstrijden,

Nadere informatie

We zijn goed op weg!!!!

We zijn goed op weg!!!! VoBLABLA VoCASA jeugd nieuwsbrief We zijn goed op weg!!!! Zesde editie december 2016 Hallo speelsters én spelers, ouders van mini, MC1, MB3, MB2, MB1en MA1. Het nieuwe seizoen 2016-2017 is in volle gang!

Nadere informatie

Nog meer kampioenen!!!

Nog meer kampioenen!!! Jaargang 3, nummer 9 Nog meer kampioenen!!! 17 mei 2017 De vereniging Rotterdam Basketbal, Forward Lease Rotterdam Basketbal en F. Breeman BMW Rotterdam Basketbal zijn te vinden op Konden we in de nieuwsbrief

Nadere informatie

De HandbalAcademie: voorloper op Papendal

De HandbalAcademie: voorloper op Papendal De HandbalAcademie: voorloper op Papendal Als één van de eerste sportbonden kon het Nederlands Handbal Verbond (NHV) jonge talenten een fulltime-trainingsprogramma aanbieden. In september 2006 ging op

Nadere informatie

LESGEVEN IS TOPSPORT. www.cps.nl/lesgevenistopsport

LESGEVEN IS TOPSPORT. www.cps.nl/lesgevenistopsport www.cps.nl/lesgevenistopsport IK BEN Marc Lammers. COACH VAN HET BELGISCH DAMESHOCKEYTEAM. EERDER WAS IK BONDSCOACH VAN SPANJE EN HET NEDERLANDS DAMESHOCKEYTEAM. MET NEDERLAND WON IK EEN gouden medaille

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Apeldoorn

Minipolo toernooi in Apeldoorn Minipolo toernooi in Apeldoorn Verslag pupillen 1 Op zondag 7 april deed Proteus weer mee met het minipolotoernooi van Aquapoldro in Apeldoorn. Vanuit de pupillen 1 werd Proteus vertegenwoordigd door 1

Nadere informatie

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum Agenda Dinsdag 12 mei: Sponsoravond Vrijdag 22 mei: Vrijwilligersavond Zaterdag 30 mei: Open dag / speler van het jaar Zaterdag 6 juni: 2de Meulebѐѐk Toernooi Uitslagen voetbal Datum Thuis Uit Uitslag

Nadere informatie

Verslagen partijen 2 e ronde

Verslagen partijen 2 e ronde Verslagen partijen 2 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. 13 april 2012, 6 e en laatste speelavond

Nadere informatie

Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België)

Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België) Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België) Op woensdag 31 Oktober en donderdag 1 November vond in Namen voor de 16 e keer het Internationale jeugdtoernooi van Namen plaats. Evenals vorig jaar nam de afdeling

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1 Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Cartouche JA1 2-8 Top JB1 - Rotterdam JB3 4-3 1 e klasse JC1 - Leonidas JC1 4-1 Top JC2 - HDS JC1 1-6 1 e klasse JD1 - HGC JD1 0-6 Top

Nadere informatie

zondag 12 juni uur poule D Turkije-Kroatie 15. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 16.

zondag 12 juni uur poule D Turkije-Kroatie 15. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 16. POULEWEDSTRIJDEN vrijdag 10 juni 21.00 uur poule A (wedstrijdprijs) Frankrijk-Roemenie 1. ruststand 2 pnt 1. 2. eindstand 5 pnt 2. 3. Hoeveel doelpunten scoort Antoine Griezmann? 1 pnt 3. 4. Hoeveel gele

Nadere informatie

Wij wensen u veel leesplezier!

Wij wensen u veel leesplezier! Voor u ligt de laatste Break Out Magazine van dit seizoen. We blikken terug op de afgelopen maanden en wij kijken vooruit naar deze zomer! Wij wensen u veel leesplezier! 1 HandbalAcademie 2012-2013 Dit

Nadere informatie

Haal je sporters in de weken

Haal je sporters in de weken Haal je sporters in de weken voor de Spelen uit hun gewone dagelijkse leven Marjolein van Unen (1963) is sinds maart 1997 in dienst van de JBN (Judo Bond Nederland). In Beijing begeleidde ze vier judoka

Nadere informatie

Kampioenen! Nr. 8 Juni 2011. Inhoud:

Kampioenen! Nr. 8 Juni 2011. Inhoud: De laatste competitiewedstrijden zijn gespeeld en voor veel van de teams zitten de trainingen er ook al op. De tweede helft van het veldseizoen heeft veel mooie resultaten gebracht, namelijk 2 kampioenschappen,

Nadere informatie

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat ik dit in mijn volleybalcarrière nog mee zou maken had

Nadere informatie

HBSS Schoolvoetbalcompetitie

HBSS Schoolvoetbalcompetitie HBSS Schoolvoetbalcompetitie Plezier, samenwerken en scoren Voetbal jij graag buiten op het pleintje, tijdens gym of vind je voetbal gewoon superleuk? Dan is de tofste zaalvoetbalcompetitie van Schiedam

Nadere informatie

Verslag GP toernooi Hoorn 2013

Verslag GP toernooi Hoorn 2013 Verslag GP toernooi Hoorn 2013 Op het eerste GP toernooi van 2013 is de jeugd van schaakclub Oppositie goed vertegenwoordigd. Wessel, Sanne, Lotte, Anna en Tom reizen samen met Arjen en Bastiaan op een

Nadere informatie

Beste schoolkorfballer,

Beste schoolkorfballer, Beste schoolkorfballer, We zijn zoals elk jaar blij je vandaag op het veld van ZKC 31 te mogen begroeten! We hebben er alles aan gedaan om deze dag goed te organiseren en te zorgen dat alles soepel verloopt.

Nadere informatie

UNIEK RESULTAAT Directeur NHV Ben Spaai

UNIEK RESULTAAT Directeur NHV Ben Spaai Uit de media HandbalAcademie Team wedstrijdverslagen Dames Juniors plaatsen zich voor EK EK-kwalificatie Youth In de Spotlight Larissa van Dorst Programma HandbalAcademie Team HandbalAcademie kies voor

Nadere informatie

Ons seizoen van het begin tot het einde.

Ons seizoen van het begin tot het einde. Ons seizoen van het begin tot het einde. SGV F1 Trainsters: Mart Ise Tamara Gijs Yara Daphne Matthias Mirthe Op woensdag 20 augustus was het dan eindelijk zo ver het seizoen ging van start met de eerste

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd. Olympia E3 -Combinatie E2

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd. Olympia E3 -Combinatie E2 Van de redactie: Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Hengelose handbalverenigingen Olympia en Donar. Met deze week: - Uitslagen van de competitie wedstrijden - Programma voor aankomend

Nadere informatie

37 e jaargang nr december

37 e jaargang nr december 37 e jaargang nr.14 18 december 2017 www.kvscmh.nl UITSLAGEN: Senioren 1 - Eyckelkorf/omhoog 10 10 Senioren 2 - Oranje Wit 2 10 16 De Corridor 3 - Senioren 4 13 5 Senioren 5 mw - Flamingo s 8 7 Junioren

Nadere informatie

HandbalAcademie team gaat in 2010 goed van start

HandbalAcademie team gaat in 2010 goed van start Inleiding Programma HA HandbalAcademie - Wedstrijdverslagen Rickie Singer nieuw op de HandbalAcademie In de Spotlight Marcella Deen Wij stellen aan u voor Henne van Es HandbalAcademie team gaat in 2010

Nadere informatie

De derde periode en het kampioenschap van TEC zaterdag 2

De derde periode en het kampioenschap van TEC zaterdag 2 De derde periode en het kampioenschap van TEC zaterdag 2 Als koploper begonnen we aan de 3e periode. De voorsprong op nummer 2 Oranje Wit was 2 punten. Nummer 3 LRC stond op 9 punten achterstand. Met nog

Nadere informatie

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting :

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : 1.Wat vind je leuk aan korfbal? Dat het een teamsport is. Dat het een gemengde sport is. Dat het twee vakken heeft, 1 verdedigen en 1 aanvallen. 2.Wat

Nadere informatie

Jeugdhandbal. Hallo meiden van de handbal,

Jeugdhandbal. Hallo meiden van de handbal, Jeugdhandbal Hallo meiden van de handbal, En ja hoor, de school is weer begonnen dus dat betekent dat de handbal ook weer gaat beginnen!! Als het goed is hebben de jeugdleden het schema gekregen met de

Nadere informatie

Teun van der Donk. Teun in O17. Teun van der Donk

Teun van der Donk. Teun in O17. Teun van der Donk Met veel trots stelt V.O.C de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Drie zonen spelen bij Sparta: Thomas

Nadere informatie

Ook Oranjeleeuwin Kirsten van de Ven verruilt binnen Zweden Tyresö voor LdB FC Malmö.

Ook Oranjeleeuwin Kirsten van de Ven verruilt binnen Zweden Tyresö voor LdB FC Malmö. Lieke Martens ook naar Zweden. Topclub Kopparbergs/Göteborg FC trekt na Manon Melis en Loes Geurts nu ook Lieke aan. De Zweedse club is blij: "Martens is een snelle en technische vleugelspeelster. Ze heeft

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

Nu nog een mooie naam...

Nu nog een mooie naam... // MINIMEERKAMP HILVERSUM // VAN DE REDACTIE Jeugdtoernooi - 28 oktober 2007, Hilversum Afgelopen zondag was het weer tijd voor een nieuwe editie van het Minimeerkamp. Dit is een jeugdtoernooi speciaal

Nadere informatie

NEDERLANDS HANDBAL SCOORT Coach HandbalAcademie / Bondscoach heren

NEDERLANDS HANDBAL SCOORT Coach HandbalAcademie / Bondscoach heren Uit de media HandbalAcademie team niet door naar finale In de Spotlight Lois Abbingh Arno Visser over de HandbalAcademie Even voorstellen Nicky van Melick Heidi Veltmaat Wist-u-dat NEDERLANDS HANDBAL SCOORT

Nadere informatie

Wedstrijdschema zaterdag 15 september B jeugd

Wedstrijdschema zaterdag 15 september B jeugd Wedstrijdschema zaterdag 15 september B jeugd Poule 1 Poule 2 DSS ZAP Juro Unirek VZV Quintus V&L Hellas Westfriesland SEW OTTO Workforce/ HAL 1 Uitslagen Scheids 1 Scheids 2 Tijd 1 Tijd 2 9:30 uur Poule

Nadere informatie

EUROPACUP: EEN NIEUW AVONTUUR Ass. Coach HandbalAcademie Gino Smits

EUROPACUP: EEN NIEUW AVONTUUR Ass. Coach HandbalAcademie Gino Smits Uit de media HandbalAcademie wedstrijdverslagen In de Spotlight Tamara van der Pijl Wij stellen aan u voor Alex Nelissen Speelsters in actie bij Nederlands team Debuut voor Lois Abbing Sharina organiseert

Nadere informatie

Eilermark 1 SCE 1 uitslag 2-3 Zondag

Eilermark 1 SCE 1 uitslag 2-3 Zondag Eilermark 1 SCE 1 uitslag 2-3 Zondag 4-9-2016 Zwaarbevochten maar verdiende overwinning in Glanerbrug Het seizoen ging weer beginnen. En niet tegen de minste tegenstander. Het was geen publiek geheim dat

Nadere informatie

HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week

HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week 9-2019 UITSLAGEN. Olympia/Esia/Adio A1 - Margraten A1 18-26 SVM D1 - Margraten D1 12-12 Juliana E1 - Margraten E1 13-08 BFC D4 - Margraten D2 07-16 Born E2 - Margraten

Nadere informatie

Veel leesplezier, De Redactie. Dané Jansen. 28 januari Vrije middag groepen januari Volgende BargerBabbel. Pag

Veel leesplezier, De Redactie. Dané Jansen. 28 januari Vrije middag groepen januari Volgende BargerBabbel. Pag 16 januari 014, jaargang. nr. 8 Voor jullie ligt de digitale BargerBabbel zoals we die op school verspreiden (ook apart onder de ouders van aangemelde leerlingen die nog niet op school zitten, en waarvan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16 november Week 46

Nieuwsbrief 16 november Week 46 Even voorstellen Wellicht heeft u mij al zien rondlopen op school. Hierbij wil ik me graag even aan u voorstellen. Vanaf dit schooljaar zal ik op de Regenboog als schoolbegeleider werken. Mijn naam is

Nadere informatie

Sport(ouders) en emoties Door: Steven Pont en Tischa Neve

Sport(ouders) en emoties Door: Steven Pont en Tischa Neve Sport(ouders) en emoties Door: Steven Pont en Tischa Neve Dit onderdeel gaat over emoties, want sport en emoties zijn nu eenmaal sterk met elkaar verbonden. En dat is maar goed ook, want die emoties zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 April 2017

Nieuwsbrief 6 April 2017 Choku karatekids Nieuwsbrief 6 April 2017 V o o r w o o r d Beste lezer, De nieuwsbrief is 1 jaar geworden!!! Vorig jaar rond deze tijd zijn we aan dit project begonnen, met het idee de jeugdige karateka

Nadere informatie

1 e Divisie Dames 4 november 2017

1 e Divisie Dames 4 november 2017 Handbalvereniging DSS Heemskerk 1 e Divisie Dames 4 november 2017 DSS Virto/Quintus Hallo handballiefhebbers! Welkom bij de Eerste Divisie handbalwedstrijd tussen DSS DS1 Quintus DS2! Vandaag ben ik, Rosalie

Nadere informatie

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Welkom nieuwe leden. Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Welkom nieuwe leden. Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd Van de redactie: VVW DS1 Olympia DS1 12-02, 13:00 Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Hengelose handbalverenigingen Olympia en Donar. Met deze week: - Uitslagen van de competitie wedstrijden

Nadere informatie

EEN BIJZONDERE DAG TECHNISCH COÖRDINATOR SJORS RÖTTGER

EEN BIJZONDERE DAG TECHNISCH COÖRDINATOR SJORS RÖTTGER Spelen tegen je eigen ploeg De opvolger van Sjors Röttger HandbalAcademie wedstrijdverslagen Estavana Polman in de spotlight Programma HandbalAcademie Henk van Vliet over de HandbalAcademie Even voorstellen

Nadere informatie

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO ACTUEEL Zo eindelijk hebben jullie weer een voor jullie. Het bestuur heeft 3x vergaderd. En dan werd er o.a. gevraagd of mijn email adres het niet deed, maar sorry het ontbrak mij even aan de tijd. Let

Nadere informatie

Nieuwsbrief amateurvoetbal

Nieuwsbrief amateurvoetbal Nieuwsbrief amateurvoetbal Nummer 862 22 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Bibi de Vries verlaat de KNVB Jelle Goes: 'Plan ontwikkelen voor doorstroming toptalenten' Eerste 5.000 kaarten Olympisch kwalificatietoernooi

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

EEN MOOIE HANDBALZOMER VOOR ONZE JEUGD Technisch Directeur Ton van Linder

EEN MOOIE HANDBALZOMER VOOR ONZE JEUGD Technisch Directeur Ton van Linder Uit de media Terugblik EK Juniors Terugblik EK Youth Vooruitblik seizoen 2009-2010 In de Spotlight Isabelle Jongenelen Jokelyn Tienstra over haar operatie Even voorstellen Gino Smits Wist-u-dat EEN MOOIE

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige In de rubriek vertelt een (oud) prof-sport(st)er over zijn/haar voorste kruisband blessure. Vanaf het moment dat deze blessure werd opgelopen, de operatie, de revalidatie, de rentree en daarna. In : keurig

Nadere informatie

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet Visie Waterpolo Z & PC Nunspeet Inhoud Inleiding...3 De Waterpolo Commissie...3 Trainers en Coaches...4 Missie en Visie...5 Scheidsrechters en W officials...5,6 Trainingen en Teams...6,7,8 Inleiding De

Nadere informatie

Seta nieuws in t Klökske - week 12 - woensdag 22 maart 2017

Seta nieuws in t Klökske - week 12 - woensdag 22 maart 2017 Deze week in t Klökske Beken jij kleur? COMPETITIE Zaterdagcompetitie Uitslagen zaterdag 18 maart: Senioren: SETA 1 Kluis 4 4-6 SETA 2 Maastricht 4 5-5 Jeugd: SETA 1 was vrij SETA 2 Asterix 2 0-5 SETA

Nadere informatie

Geef je kind zelfvertrouwen! - SportPlezier

Geef je kind zelfvertrouwen! - SportPlezier Geef je kind zelfvertrouwen! - SportPlezier En, gewonnen? Nog een doelpunt gescoord? Zomaar vragen die na de wedstrijd vaak gesteld worden aan een kind. Of neem een trots ouderlijk Facebook berichtje van

Nadere informatie

Verslag Helpman JO13-1 in België

Verslag Helpman JO13-1 in België Verslag Helpman JO13-1 in België Achterste rij v.l.n.r.: Thomas (Begeleider) Coen (Leider), Marten (Trainer/Coach), & Michel (Begeleider) Middelste rij v.l.n.r.: Lars, Danelso, Huub, Kaj, Sil, Tygo, Duco

Nadere informatie

Thomas Verhaar. Update

Thomas Verhaar. Update Update 28-01-2019 Met veel trots stelt V.O.C. de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Thomas speelt sinds

Nadere informatie

Teun van der Donk. Teun in JO18. Teun van der Donk

Teun van der Donk. Teun in JO18. Teun van der Donk Met veel trots stelt V.O.C. de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Vier van onze zonen spelen bij Sparta:

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Alpha-deuren/HVH Hellas 2

Alpha-deuren/HVH Hellas 2 Alpha-deuren/HVH Hellas 2 22 oktober 2011 Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Voorwoord Welkom bij de eerste thuiswedstrijd van Alpha-deuren/HVH. Wij zijn als vereniging blij dat we u allemaal mogen

Nadere informatie

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap Stormvogels 28 Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels De klassenindeling van de vijfde klasse G werd in zeker drie dorpen met gejuich ontvangen. Siebengewald,

Nadere informatie

VERENIGING OPGERICHT VOORZITTER LUC PIETERSEN

VERENIGING OPGERICHT VOORZITTER LUC PIETERSEN Uit de media HandbalAcademie Team wedstrijdverslagen Terugblik WK kwalificatietoernooi In de Spotlight Tess Wester Programma HandbalAcademie Team Torben Hansen over de HandbalAcademie Even voorstellen

Nadere informatie

EXTRA NIEUWSBRIEF mei 2019

EXTRA NIEUWSBRIEF mei 2019 EXTRA NIEUWSBRIEF mei 2019 Als trainster van Amjoy ben Ik er trots op dat we met 2 teams uit komen in de eerste klasse gemengd. Met deze spelers werk ik al jaren op de baan en het is super om te zien hoe

Nadere informatie

Good Luck MB1 - Riel MB1

Good Luck MB1 - Riel MB1 Good Luck MB1 - Riel MB1 Afgelopen zaterdag hebben wij onze eerste competitie wedstrijd gespeeld in de 1ste klas. We waren echt benieuwd hoe het zou gaan. We wisten dat de meisjes van Riel ook uit de 2de

Nadere informatie

Wereld Kampioenschap Rafting 2010

Wereld Kampioenschap Rafting 2010 Wereld Kampioenschap Rafting 2010 Nederland, Zoetermeer 12 t/m 15 juli Trainen, trainen, trainen en nog eens trainen. Dat is wat wij in de aanloop naar dit WK hebben gedaan. Zou het zijn vruchten afwerpen?

Nadere informatie

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie! Nieuwsbrief d.d. 17-04-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Pasen 2019 We willen iedereen hele, gezellige

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

Zeg niks of iets positiefs!

Zeg niks of iets positiefs! Zeg niks of iets positiefs! Kinderen zeggen wat ze van hun coaches en ouders verwachten #interviews #kinderen #voetbal Meer dan de helft van de kinderen tussen de 12 en 19 jaar traint en speelt bij een

Nadere informatie

Jaargang /2018 Vrijdag 6 juli. Kopij kan ingeleverd worden via

Jaargang /2018 Vrijdag 6 juli. Kopij kan ingeleverd worden via Jaargang 22-2017/2018 Vrijdag 6 juli nummer 14 P Kopij kan ingeleverd worden via redactie@flevoschool.nl Verjaardagen 9 juli Jurre gr 7, 11 jaar 10 juli Rosalie gr 1/2c, 6 jaar 11 juli Alexander gr 8,

Nadere informatie

Talentontwikkeling. Informatie over de Mini / D-jeugd pilot in de afdeling Oost. Handbal. Voor sporters met passie, tactiek en ambitie!

Talentontwikkeling. Informatie over de Mini / D-jeugd pilot in de afdeling Oost. Handbal. Voor sporters met passie, tactiek en ambitie! Talentontwikkeling Informatie over de Mini / D-jeugd pilot in de afdeling Oost In Zuid Holland zijn ze momenteel bezig in opdracht van het NHV, om de spelvisie en spelregels voor D-jeugd in een ander jasje

Nadere informatie

Hoe korfbal is ontstaan

Hoe korfbal is ontstaan Hoe korfbal is ontstaan Korfballers hebben hun sport te danken aan een onderwijzer, Nico Broekhuysen is zijn naam. Hij woonde in Amsterdam en hij moest een cursus gaan volgen in Zweden. s Avonds deden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie. Wisselbeker naar de Van Heemstraschool in Hattem. Van Heemstraschool

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie. Wisselbeker naar de Van Heemstraschool in Hattem. Van Heemstraschool 1 Nieuwsbrief Nummer 15 23-04-2019 Vanuit de directie Agenda 19-04-2019 t/m 05-05-2019 Wisselbeker naar de Van Heemstraschool in Hattem Op vrijdag 12 april werden de kinderen uit groep 7 van de Van Heemstraschool

Nadere informatie

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2018/2019

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2018/2019 April 2018 Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces Uitgangspunten: seizoen 2018/2019 De Head Coach (HC) 1 is samen met de Technische Commissie (TC) verantwoordelijk voor de indeling en begeleiding

Nadere informatie

No Distance. We make the difference. Hallo allemaal, Hartelijke groet, Team No Distance. Nieuwsbrief januari Uitje van de maand januari

No Distance. We make the difference. Hallo allemaal, Hartelijke groet, Team No Distance. Nieuwsbrief januari Uitje van de maand januari Nieuwsbrief januari 2017 Hallo allemaal, In deze nieuwsbrief een terugblik op het uitje van december, maar ook informatie over het uitje van de maand januari. Marianne zal zich voorstellen in deze nieuwsbrief.

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Zutphen

Minipolo toernooi in Zutphen Minipolo toernooi in Zutphen Indrukwekkende minuut stilte voor aanvang van het toernooi. Voor aanvang van het toernooi werd een minuut stilte gehouden. Dit ter nagedachtenis aan Richard Nieuwenhuizen,

Nadere informatie

uur Loting derde kwalificatieronde UEFA Champions League, Nyon uur Loting derde kwalificatieronde UEFA Europa League, Nyon

uur Loting derde kwalificatieronde UEFA Champions League, Nyon uur Loting derde kwalificatieronde UEFA Europa League, Nyon KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND KNVB-agenda Datum 02/14-07 EK voor vrouwen onder 19, Antalya 03/15-07 EK voor spelers onder 19 jaar, Estland 03/04-07 Eerste kwalificatieronde UEFA Champions League

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Verslagen oktober en 4-5 november

Verslagen oktober en 4-5 november Verslagen 28-29 oktober en 4-5 november 28 oktober Blerick MB1- Deurne MB1 0-0 Deurne begon de wedstrijd gelijk sterk. Na een schot op goal waren wij wakker en zetten wij goed druk. De eerste helft werd

Nadere informatie

Dinsdag 6 november 2018

Dinsdag 6 november 2018 Dinsdag 6 november 2018 De Sprint 2-Hellevoets Effect 1: 3-2 (3 e klasse J duo competitie) Hellevoets Effect 1 heeft zichzelf gisterenavond opnieuw geen dienst bewezen door in Brielle met 2-3 te verliezen

Nadere informatie

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan!

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan! Race 7; 31-07-2016 Deze race waren er maar 3 deelnemers, iedereen wist dus vooraf al dat ze op het podium zouden eindigen. Alleen de plekken moesten nog verdeeld worden. De volgorde van de kwalificatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief,

Nieuwsbrief, Nieuwsbrief, 08-06-2016 Trapvaardigheid Op 17 en 18 mei heeft groep 8 aan het Bavo verkeersveiligheidscircuit bij voetbalvereniging Good Luck deelgenomen. De leerlingen zijn wat betreft hun fietskwaliteiten

Nadere informatie

Maandag 18 februari Hellevoets Effect 1-Salamanders 6: 3-7 (2 e klasse D reguliere competitie)

Maandag 18 februari Hellevoets Effect 1-Salamanders 6: 3-7 (2 e klasse D reguliere competitie) Maandag 18 februari 2019 Hellevoets Effect 1-Salamanders 6: 3-7 (2 e klasse D reguliere competitie) Hellevoets Effect 1 blijft vrijwel zeker alleen deze voorjaarscompetitie in de 2e klasse D van de reguliere

Nadere informatie

DOOR VRIENDSCHAP STERK AMERONGEN

DOOR VRIENDSCHAP STERK AMERONGEN DOOR VRIENDSCHAP STERK AMERONGEN Van harte welkom op het hutspottoernooi van DVSA. Hopelijk werkt het weer goed mee. Uiteraard hopen we ook op een spannend, sportief en gezellig toernooi. Hieronder volgen

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

7&8. Lesbrief groep 7 & 8 Sport is fun! Jouw veiligheidsplan. Over deze les. Wat heeft u nodig? Leerdoelen

7&8. Lesbrief groep 7 & 8 Sport is fun! Jouw veiligheidsplan. Over deze les. Wat heeft u nodig? Leerdoelen Lesbrief groep 7 & 8 Sport is fun! Over deze les Wat heeft u nodig? Digitaal schoolbord Digitale video Fun met sport Per leerling een werkblad Fun met sport groep 7-8 Een voorwerp van uw favoriete sport

Nadere informatie

Finale : The Hawks Ado Lakers 6-10 (na 8 innings)...8. Het ene weekend is het ander niet...9

Finale : The Hawks Ado Lakers 6-10 (na 8 innings)...8. Het ene weekend is het ander niet...9 INHOUDSOPGAVE Voorwoord...4 Inleiding...5 Eerste oefenwedstrijd...6 The Hawks D.S.S. 4-13...6 Hawks morele winnaar van het weekend na 2 e plaats op eigen Rob Noorlander toernooi...7 The Hawks Sparta /

Nadere informatie

world tour en competitie informatie ouders

world tour en competitie informatie ouders world tour en competitie informatie ouders De competitie voor de rode en oranje kinderen is vanaf september 2013 ingrijpend veranderen en heeft een nieuwe naam gekregen: World Tour. Meer informatie vindt

Nadere informatie

DE REIS VAN EEN TOPSPORTER IN HANDBALLEND NEDERLAND Hoofdcoach Dames A-team Henk Groener

DE REIS VAN EEN TOPSPORTER IN HANDBALLEND NEDERLAND Hoofdcoach Dames A-team Henk Groener Uit de media HandbalAcademie Team wedstrijdverslagen Terugblik Stage Nederlands team In de Spotlight Anouk van de Wiel Programma HandbalAcademie Team Robert Rinsma over de HandbalAcademie Even voorstellen

Nadere informatie

Weekbrief No 37 Seizoen Secretariaat: SENIORENAFDELING

Weekbrief No 37 Seizoen Secretariaat: SENIORENAFDELING 1 Weekbrief No 37 Seizoen 2009 2010 24-05-2010 Secretariaat: Estria.jeugdsecretariaat@planet.nl SENIORENAFDELING Uitslagen Zaterdag 22 mei Estria vet. St. Hubert Vet. 1-2 INFORMATIE JEUGDAFDELING Mededelingen

Nadere informatie

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours 2015-2016 We kunnen terug kijken op een zeer enerverend seizoen, met verschillende activiteiten en mooie resultaten. Dit zowel sportief gezien, maar zeker als club.

Nadere informatie

NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN BAAN HEERDE EN GEWESTELIJKE KAMPIOENSCHAPPEN BREDA

NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN BAAN HEERDE EN GEWESTELIJKE KAMPIOENSCHAPPEN BREDA NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN BAAN HEERDE EN GEWESTELIJKE KAMPIOENSCHAPPEN BREDA Het was afgelopen weekend een druk weekend, want er stonden 2 belangrijke toernooien op de agenda voor de RST-rijd(st)ers.

Nadere informatie