Nieuwsbrief 6 April 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 6 April 2017"

Transcriptie

1 Choku karatekids Nieuwsbrief 6 April 2017 V o o r w o o r d Beste lezer, De nieuwsbrief is 1 jaar geworden!!! Vorig jaar rond deze tijd zijn we aan dit project begonnen, met het idee de jeugdige karateka s te betrekken bij het maken van de nieuwsbrief en wat informatie te verschaffen aan deze karateka s. Parallel aan de nieuwsbrief zijn we met een groep beginnende karateka s begonnen aan de puntencompetitie om ervaring in karatewedstijden op te doen. Voor Choku kinderen was dit ook nieuw. Wij hebben als redactie veel leuke reacties gehad. De interviews met een karateka worden zowel door de lezers, als de karateka s-zelf, enorm gewaardeerd. De geïnterviewde karateka s hebben ons (de lezers en de andere karateka s) veel tips en trucs gegeven. Wij willen hierbij nogmaals iedereen bedanken, die tot nog toe heeft mee gewerkt aan dit mooie project. In dit nummer gaan weer een karateka interviewen. Dit keer was de gelukkige Boris Delhez. Ondanks zijn drukke agenda heeft hij de tijd vrij gemaakt om naar Zaandam te komen en onze journalisten te woord te staan. In dit nummer lees je ook een verslagje van de verrichtingen van onze beginnende karateka s bij de laatste puntencompetitie van vorige week. Veel leesplezier!!

2 Boris Delhez werd geïnterviewd door Samy en Simla Wie is Boris en wat doet hij? (Lachend) Dat ben ik. Ik ben fysiotherapeut. Ik doe nog een studie oncologiefysiotherapie. Dat is fysiotherapie voor mensen met kanker. Hoeveel jaar heb je al aan karate gedaan? Vanaf mijn 6 de dus dat is 21 jaar Wat is jouw lievelingseten? Ik denk Soto, Indonesisch soep. Heb je andere familieleden die aan topsport doen? Nee. Mijn nichtje deed aan tennis, ook wedstrijden, maar niet op een hoog niveau. Wat was je beste techniek? Weet ik eigenlijk niet ik denk misschien lage Mawashi..of mijn voorste hand

3 Wat was je slechtste techniek? Ik kan niet werpen, daar ben ik slecht in. Wie is jouw voorbeeld? Biamonti kennen jullie hem?..dat was nog vóór de tijd Aghayev. Biamonti is volgens mij 9 keer Europees kampioen geworden. Heb je een bepaald ritueel als je aan een wedstrijd meedoet? Nee..niet eigenlijk ik doe de warming up en dan de wedstrijd. Wat is je hoogste prestatie? De Halve finale van het German Open, denk ik. Misschien ook het WK Wado met teams. Daar zijn we eerste geworden (dus 1 van die 2 is mijn beste prestatie). Wat is je beste ervaring met karate? Ik vind trainingen heel leuk De sport zelf vind ik ook erg leuk. Van wie heb je het meeste geleerd met karate? Van Ivan natuurlijk. Als je iets mocht veranderen aan karate, wat zou dat zijn? Niet te veel kleine regeltjes. Wat zijn de plus- en de minpunten van karate? Een pluspunt is, dat Karate een leuke sport is. Het is heel compleet, dus niet alleen kracht of snelheid of lenigheid telt, maar dat alles bij elkaar, is wat je nodig hebt om goed te zijn.. Het minpunt is, dat het niet meer zo populair is in Nederland en dat vind ik erg jammer. Als je naar het NK gaat, dan zijn er bijna geen tegenstanders meer. Dat er niemand komt kijken en zo. Het leeft hier niet zo al in Frankrijk bijvoorbeeld. Nu het een Olympische sport gaat worden, hoop ik dat het meer gaat leven. Wat kun je de beginnende karateka s aanraden? Dat ze hun best moet doen op de trainingen zichzelf altijd moeten blijven verbeteren. Dus niet trainen om te trainen, maar trainen om aan iets te werken, om beter te worden! Ben je wel eens te zwaar geweest voor een wedstijd? Niet op de wedstrijd zelf. Nee Wat raad je de beginnende karatekas af? Ze moeten trainen, als ze het leuk vinden. Als ze het niet leuk vinden, dan moeten ze het niet doen.. In welke poule zat jij? In Senioren min 60. Dat is de lichtste categorie. Waarom heb je gekozen voor karate en niet voor een andere sport? Vechten vond ik altijd leuk Ik was fan van de Power Rangers Toen ik 6 was, mocht ik eindelijk zoiets gaan doen. Zo ben ik karate gaan doen. Wie is je concurrent? Ik doe niet meer aan wedstrijden, maar Geoffrey Beerens was mijn laatste concurrent. Wat is je favoriete Kata? Honshu (hij deed het voor) Heb je weleens buiten de mat gevochten? Nee.

4 Als je geen karateka was, welke sport zou je gaan doen? Nu ik minder aan het trainen ben, ben ik aan het fitnessen. In de praktijk kan ik dat altijd doen, als ik klaar ben met mijn werk of tussendoor. Ik doe voornamelijk krachttraining. Ik hou eigenlijk van alle sporten, behalve curling (lachend) Wat is je vervelendste ervaring bij het oefenen van karate? Als iets niet lukt. Het gebeurde dat ik me goede voorbereid had en ik de indruk had, dat ik goed zou presteren op een wedstrijd, maar dat het niet lukte. Dat is heel vervelend! Wat is je leukste ervaring met karate? Als het wel lukt (lachend). Als je je techniek spontaan uitvoert. Dat je niet hoeft na te denken. Een trap die er goed opzit en je hebt er niet over nagedacht, dát is leuk. Stel: Ik moet tegen je vechten. Hoe kan ik van je winnen? Je moet me moe maken. Je moet van me winnen op conditie. Wie/ wat heeft je geïnspireerd karate te doen? Vroeger de Ninja s en de Power Rangers. En toen ik wedstrijden ging doen bijvoorbeeld Biamonti, de man die zo goed was, en later Aghayev. Wilde je iets bereiken met karate, voordat je ging stoppen? Ik wilde wereldkampioen worden. Dat wil iedereen. Was je zenuwachtig voor een wedstrijd toen je jonger was? En wat deed je dan? Ja hoor. Ik was vroeger zenuwachtig. Ik deed niets bijzonders ik moest wachten, totdat ik aan de beurt was. Hoe bereid je een wedstrijd voor? Zoals elke andere dag. Goed ontbijt. Spulletjes meenemen en een goede warming-up doen. Dat is het eigenlijk. Van wie denk je, dat je nog kunt leren? Van veel mensen kun je veel leren. Ik denk eigenlijk, dat je van iedereen wat kunt leren. Wat heb je geleerd tijdens/door je karatecarrière? Als je iets wilt, moet je er hard je best voor doen Hard trainen. Doorzetten. Doen Was je vroeger een ondeugend iemand? Ja, af en toe wel. Wat wilde jij worden, toen je even oud was, als wij nu zijn (qua beroep)? Dat wist ik eigenlijk nooit. Ik wilde eigenlijk iets doen, waarbij ik veel kon sporten. Bijvoorbeeld bij het leger of bij de politie. Later dacht ik, dat dat toch niet leuk was. Dat sporten is deels toch gelukt. Als fysiotherapeut ben je ook met sport bezig.

5 Verslag Puntencompetitie 23 April 2017 Met een klein groepje van 10 deelnemers hebben wij meegedaan aan de puntencompetitie van SambonSports. De competitie is speciaal bedoeld voor beginnende jeugdkarateka s om ervaring op te doen op een leuke en leerzame manier. Adam, de 6-jarige, mocht voor het eerst proeven wat een karatewedstrijd is. De spanning was duidelijk zichtbaar op zijn gezicht. Bij het horen van Hajime zocht Adam de aanval en hij bleef dat maar doen. Zijn eerste wedstrijd verloor hij, maar heeft ook zijn punten gescoord. Zijn tweede wedstrijd won hij overtuigend. Zijn derde wedstrijd verloor hij nipt, maar hij stapte lachend van de mat. Lyna en Tess mochten het tegen elkaar opnemen. Dat was ook de eerste wedstrijd in de poule. De kleintjes waren erg aan elkaar gewaagd. Lyna won met een punt verschil. Ze kregen van de zaal een mooi applaus voor de leuke en sportieve wedstrijd. Lyna won de tweede wedstrijd in 20 seconden. Een derde wedstrijd won ze ook vroegtijdig. Tess, op haar beurt, won ook de andere 2 wedstrijden. Beide dames hebben de nodige punten behaald om mooie medailles in ontvangst te nemen. Hila deed voor de tweede keer mee aan de puntencompetitie. Ze won haar eerste wedstrijd overtuigend. Hila kreeg in haar tweede wedstrijd 3 waarschuwingen, omdat ze haar tegenstandster hard op het lichaam raakte. Hila moest zich inhouden, waardoor ze uit haar ritme was. Ondanks dat ze eerst voor stond, heeft ze haar wedstrijd verloren. Omdat er niet gecoacht mocht worden, heeft ze in de pauze de nodige tips gekregen van de coaches. Haar derde wedstrijd won ze overtuigend en ook zij ontving een mooie medaille.

6 Ferdaous heeft geknokt voor wat ze waard is, maar miste de scherpte en de conditie. Ferdaous verloor haar 3 wedstrijden maar heeft mooie dingen laten zien. Ferdaous kan deze competitie gebruiken om te werken aan haar verbeterpunten. Lina begon uitstekend. Met 8-0 won ze de eerste wedstrijd. De tweede wedstrijd begon ze nonchalant. Ze heeft weliswaar wat punten gemaakt, maar verloor met een punt verschil. In de pauze kreeg ze de nodige aanwijzingen, waardoor ze de derde wedstrijd weer overtuigend won. In de poule des doods zaten maar liefst 4 Choku deelnemers, die het ook tegen elkaar moesten opnemen. Dat ging hard aan toe, maar de toeschouwers hebben genoten van het vertoonde spel. Lamis, die als enige 4 wedstrijden mocht spelen, heeft alle 4 overtuigend gewonnen. Lamis was zakelijk in haar spel en dat leverde ook de winst in alle partijen. Bij Aya zag je de stijgende lijn van de laatste tijd. Aya verloor een wedstrijd van Lamis, maar Aya won overtuigend de andere 2 wedstrijden van haar vriendinnen Riham en Alicia. Riham zat niet in haar spel, ze miste de scherpte. Ze is een ervaring rijker en kan de komende tijd aan haar verbeterpunten werken. Bij Alicia zag je ook een stijgende lijn. Alicia heeft niet gewonnen, maar heeft hard geknokt en heeft ook mooie punten gescoord. Alicia moest het opnemen tegen meiden, die meer ervaring hebben. De kinderen hebben genoten en wij (de ouders en de begeleiders) ook. Wij willen SambonSports bedanken voor de uitnodiging en de mooie sfeer.

Choku karatekids Nieuwsbrief 2 Augustus 2016

Choku karatekids Nieuwsbrief 2 Augustus 2016 Choku karatekids Nieuwsbrief 2 Augustus 2016 Beste Choku karatekids, ouder(s)/verzorger(s), In de nieuwsbrief van deze nieuwsbrief hebben onze reporters Samy en Jesse een oudere karateka geïnterviewd.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 December 2016

Nieuwsbrief 4 December 2016 Choku karatekids Nieuwsbrief 4 December 2016 Voorwoord. Beste lezer, In dit laatste nummer van 2016 lees je een terugblik op 2016. Je leest ook een verslagje van de Grote Clubactie. En uiteraard lees je

Nadere informatie

Choku karatekids Nieuwsbrief 3 Oktober 2016

Choku karatekids Nieuwsbrief 3 Oktober 2016 Choku karatekids Nieuwsbrief 3 Oktober 2016 Voorwoord Beste karateka, Hierbij de derde editie van de nieuwsbrief karate kids. Wij hebben veel positieve reacties gekregen op het interview in de vorige editie.

Nadere informatie

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige In de rubriek vertelt een (oud) prof-sport(st)er over zijn/haar voorste kruisband blessure. Vanaf het moment dat deze blessure werd opgelopen, de operatie, de revalidatie, de rentree en daarna. In : keurig

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Opening Schoolplein. Donderdag 22 februari is het vernieuwde. Wat zijn we allemaal trots op zo n leuk en mooi nieuw plein!

Nieuwsbrief. Opening Schoolplein. Donderdag 22 februari is het vernieuwde. Wat zijn we allemaal trots op zo n leuk en mooi nieuw plein! Nieuwsbrief Opening Schoolplein Februari 2018 IN DIT NUMMER: Opening Schoolplein 1 Open dag 21 maart 2 Nederlands kampioenschap Ski en snowboard 3 Gratis activiteit sportservice 4 GGD Flits 5 Kinderdisco

Nadere informatie

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting :

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : 1.Wat vind je leuk aan korfbal? Dat het een teamsport is. Dat het een gemengde sport is. Dat het twee vakken heeft, 1 verdedigen en 1 aanvallen. 2.Wat

Nadere informatie

Het Funakoshi boekje

Het Funakoshi boekje 1 Het Funakoshi boekje Een boekje voor ECHTE karateka s!! 2 Intro Hallo allemaal! De maand oktober was een actieve maand voor onze clubleden. We deden een intensieve wafelverkoop en kregen een nieuwe dojo

Nadere informatie

Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België)

Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België) Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België) Op woensdag 31 Oktober en donderdag 1 November vond in Namen voor de 16 e keer het Internationale jeugdtoernooi van Namen plaats. Evenals vorig jaar nam de afdeling

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 2017

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 2017 NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 2017 VAN DE VOORZITTER VINCENT Met nog vier badmintonmaanden voor de boeg staan er nog een hoop leuke activiteiten op het programma. Om te beginnen het ouder-kindtoernooi

Nadere informatie

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd.

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Beste stijlleden, beste ouders Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Waarom een nieuwsbrief? Als stijlmeesters vinden we het belangrijk dat alles duidelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief,

Nieuwsbrief, Nieuwsbrief, 08-06-2016 Trapvaardigheid Op 17 en 18 mei heeft groep 8 aan het Bavo verkeersveiligheidscircuit bij voetbalvereniging Good Luck deelgenomen. De leerlingen zijn wat betreft hun fietskwaliteiten

Nadere informatie

René Smaal update december 2016:

René Smaal update december 2016: René Smaal update december 2016: Bekijk nu de planning tot eind 2016 op www.renesmaal.nl/nieuws Wij hadden al een fijne en goede groep met coaches. Deze is sinds kort uitgebreid met drie nieuwe assistent-coaches:

Nadere informatie

Nu nog een mooie naam...

Nu nog een mooie naam... // MINIMEERKAMP HILVERSUM // VAN DE REDACTIE Jeugdtoernooi - 28 oktober 2007, Hilversum Afgelopen zondag was het weer tijd voor een nieuwe editie van het Minimeerkamp. Dit is een jeugdtoernooi speciaal

Nadere informatie

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet Visie Waterpolo Z & PC Nunspeet Inhoud Inleiding...3 De Waterpolo Commissie...3 Trainers en Coaches...4 Missie en Visie...5 Scheidsrechters en W officials...5,6 Trainingen en Teams...6,7,8 Inleiding De

Nadere informatie

Schoolhockey Toernooi 2017

Schoolhockey Toernooi 2017 Schoolhockey Toernooi 2017 Op woensdag 29 maart 2017 Programma: Bij DMHC Shinty, Hoofdstraat 21 Driebergen Dag jongens en meisjes Van harte welkom op Shinty voor het Schoolhockey toernooi 2017. Hartstikke

Nadere informatie

OBS De Blaak ( ) Website:

OBS De Blaak ( )   Website: Ouderinfo 9 12 januari 2018 OBS De Blaak (013-4689466) Email: obs.de.blaak@opmaat-scholen.nl Website: www.obsdeblaak.nl Beste ouders/verzorgers, In deze informatiebrief: Ouderinfo versus Klasbord Vakantietoernooi

Nadere informatie

Nog meer kampioenen!!!

Nog meer kampioenen!!! Jaargang 3, nummer 9 Nog meer kampioenen!!! 17 mei 2017 De vereniging Rotterdam Basketbal, Forward Lease Rotterdam Basketbal en F. Breeman BMW Rotterdam Basketbal zijn te vinden op Konden we in de nieuwsbrief

Nadere informatie

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd.

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Beste stijlleden, beste ouders Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Waarom een nieuwsbrief? Als stijlmeesters vinden we het belangrijk dat alles duidelijk

Nadere informatie

OKS Winterschoolkrant 2014

OKS Winterschoolkrant 2014 OKS Winterschoolkrant 2014 Verslag landenmarkt Wij (klas 5/6a) hadden het project Europa. Iedereen uit de klas had in een 2-tal of 3- tal een land gekozen. Over het land dat we gekregen hadden moesten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugd November 2016

Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Hallo Allemaal, Inmiddels begint het buiten weer steeds vroeger donker te worden en dat betekent dus dat we ook weer een aantal feestdagen gaan krijgen de komende tijd.

Nadere informatie

MARKTONDERZOEKVERSLAG. Goldensports, juni 2016

MARKTONDERZOEKVERSLAG. Goldensports, juni 2016 MARKTONDERZOEKVERSLAG Goldensports, juni 2016 Marktonderzoek Golden sports juni 2016 Inleiding In juni 2016 hebben 63 deelnemers van GoldenSports de vragenlijst ingevuld (zie bijlage 1). De vragenlijsten

Nadere informatie

Kampioenen! Nr. 8 Juni 2011. Inhoud:

Kampioenen! Nr. 8 Juni 2011. Inhoud: De laatste competitiewedstrijden zijn gespeeld en voor veel van de teams zitten de trainingen er ook al op. De tweede helft van het veldseizoen heeft veel mooie resultaten gebracht, namelijk 2 kampioenschappen,

Nadere informatie

Sport(ouders) en emoties Door: Steven Pont en Tischa Neve

Sport(ouders) en emoties Door: Steven Pont en Tischa Neve Sport(ouders) en emoties Door: Steven Pont en Tischa Neve Dit onderdeel gaat over emoties, want sport en emoties zijn nu eenmaal sterk met elkaar verbonden. En dat is maar goed ook, want die emoties zijn

Nadere informatie

Afdelingsontmoeting Grootebroek

Afdelingsontmoeting Grootebroek Afdelingsontmoeting Grootebroek Op zondag 30 November vond in Grootebroek (NH) de Afdelingsontmoeting plaats. Dit is een toernooi waarbij de afdeling West, Midden, Holland-Noord en Zuidwest, de strijd

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

MEPPELER HOCKEY VERENIGING

MEPPELER HOCKEY VERENIGING Van de voorzitter: Sta je maanden in de kou en regen te blauwbekken op en langs het hockeyveld, is het eindelijk lekker weer, zit het seizoen er al weer op. Dat is jammer! Afijn dat zij zo. We kunnen terugzien

Nadere informatie

Klanttest blok 3. Jaana Kaismo

Klanttest blok 3. Jaana Kaismo Klanttest blok 3 Jaana Kaismo Inleiding Voor mijn Klanttest blok 3 heb ik weer een open training gegeven. Een open training houdt in dat iedereen een keer gratis mag mee trainen en kijken hoe hij of zij

Nadere informatie

Masters hangen aan Eelco's lippen...

Masters hangen aan Eelco's lippen... Masters hangen aan Eelco's lippen... De spanning voor het WK-Masters in Lyon loopt bij de deelnemers aan Project 2015 al danig op. Daarom hebben we Eelco gevraagd of hij een keer met ons wilde praten over

Nadere informatie

foto s met dank aan Tjitte de Vries en Theo Kock (mogelijke andere rechthebbenden wenden zich met hun claims tot de uitgever van dit boek)

foto s met dank aan Tjitte de Vries en Theo Kock (mogelijke andere rechthebbenden wenden zich met hun claims tot de uitgever van dit boek) 'Duim omhoog' 1 foto s met dank aan Tjitte de Vries en Theo Kock (mogelijke andere rechthebbenden wenden zich met hun claims tot de uitgever van dit boek) 2013, Anton de Vries Alle rechten voorbehouden

Nadere informatie

De Babbeltjes. Maand: November

De Babbeltjes. Maand: November De Babbeltjes Maand: November Video actie Ben jij een echte balkunstenaar? Of heb jij een mooie korfbal actie? Doe dan nu mee met de video actie! Maak een filmpje van jouw truc of actie en stuur deze op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 november 2014

NIEUWSBRIEF 2 november 2014 1 De meeste zaken kun je al in deze Nieuwsbrief vinden, maar de website (www.odigym.nl) proberen we helemaal up to date te houden met de actuele status van lessen en ander nieuws. Dus kijk maar snel daar

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015

Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015 INFOOTJE NR. 15 Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015 Agenda Donderdag 12 mei Praktijk verkeersexamen groep 7 Fiets mee naar school Zondag 15 mei Eerste Pinksterdag Maandag 16 mei Tweede Pinksterdag,

Nadere informatie

TRAINEN OM TE KUNNEN..SPELEN IN HET HOOGSTE RITME VAN DE ABSOLUTE TOP WEDSTRIJD EEN VOLLEDIG TOERNOOI LANG TER ILLUSTRATIE DE KRAMP GEVALLEN IN DE

TRAINEN OM TE KUNNEN..SPELEN IN HET HOOGSTE RITME VAN DE ABSOLUTE TOP WEDSTRIJD EEN VOLLEDIG TOERNOOI LANG TER ILLUSTRATIE DE KRAMP GEVALLEN IN DE TRAINEN OM TE KUNNEN..SPELEN IN HET HOOGSTE RITME VAN DE ABSOLUTE TOP WEDSTRIJD EEN VOLLEDIG TOERNOOI LANG TER ILLUSTRATIE DE KRAMP GEVALLEN IN DE LAATSTE PLAY OFF FINALE HEREN 2018 Jamie Dwyer over spel

Nadere informatie

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Les 2: Weten wat je echt wilt

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Les 2: Weten wat je echt wilt Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Les 2: Weten wat je echt wilt Leroy Seijdel Company Les 2: Weten wat je echt wilt Je moet eerst mentaal presteren, voordat je fysiek kunt presteren Hoe

Nadere informatie

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 30ste jaargang nr. 29 21 april 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 24-04 Hayat, groep 3 24-04 Mats, groep 6 25-04 Iris, groep 2A

Nadere informatie

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum Agenda Dinsdag 12 mei: Sponsoravond Vrijdag 22 mei: Vrijwilligersavond Zaterdag 30 mei: Open dag / speler van het jaar Zaterdag 6 juni: 2de Meulebѐѐk Toernooi Uitslagen voetbal Datum Thuis Uit Uitslag

Nadere informatie

De moeilijkste verkoop in je leven, is het verkopen van jezelf aan jezelf.

De moeilijkste verkoop in je leven, is het verkopen van jezelf aan jezelf. De moeilijkste verkoop in je leven, is het verkopen van jezelf aan jezelf. Verkopen staat gelijk aan inkomen Iedere dag ben je bezig met verkopen je verkoopt aan; jezelf familieleden je omgeving je partner

Nadere informatie

Goud voor Büchli en zilver voor Eefting op WK Baan

Goud voor Büchli en zilver voor Eefting op WK Baan 28 februari 2019, 22:58 (CET) Goud voor Büchli en zilver voor Eefting op WK Baan Pruszków, 28 februari 2019 - Ook de tweede dag van het wereldkampioenschap op de baan in Pruszków leverde de Nederlandse

Nadere informatie

LESGEVEN IS TOPSPORT. www.cps.nl/lesgevenistopsport

LESGEVEN IS TOPSPORT. www.cps.nl/lesgevenistopsport www.cps.nl/lesgevenistopsport IK BEN Marc Lammers. COACH VAN HET BELGISCH DAMESHOCKEYTEAM. EERDER WAS IK BONDSCOACH VAN SPANJE EN HET NEDERLANDS DAMESHOCKEYTEAM. MET NEDERLAND WON IK EEN gouden medaille

Nadere informatie

Sport en Innovatie. Wetenschappers en innovatie

Sport en Innovatie. Wetenschappers en innovatie Wetenschappers en innovatie Sport en Innovatie Deelnemers rondetafelgesprek: Nico Delleman Hidde Haisma Marnix ten Kortenaar Koen Lemmink Hanno van der Loo Nando Timmer Huub Toussaint Bij innovatie speelt

Nadere informatie

Zeg niks of iets positiefs!

Zeg niks of iets positiefs! Zeg niks of iets positiefs! Kinderen zeggen wat ze van hun coaches en ouders verwachten #interviews #kinderen #voetbal Meer dan de helft van de kinderen tussen de 12 en 19 jaar traint en speelt bij een

Nadere informatie

Doelen stellen. Stellen van doelen is belangrijk!! Doel + Prestatie bepaald namelijk of je tevreden bent over de prestatie

Doelen stellen. Stellen van doelen is belangrijk!! Doel + Prestatie bepaald namelijk of je tevreden bent over de prestatie Doelen stellen Stellen van doelen is belangrijk!! Doel + Prestatie bepaald namelijk of je tevreden bent over de prestatie 5 Stel je voor: Je hebt een heel moeilijke toets op school Je leert keihard voor

Nadere informatie

Terugblik maart. René Smaal update maart/april 2017:

Terugblik maart. René Smaal update maart/april 2017: René Smaal update maart/april 2017: Bekijk nu de planning tot en met augustus 2017 op www.renesmaal.nl/nieuws Terugblik maart Een aantal van René Smaal Karate hebben mee gedaan met teamwedstrijden tijdens

Nadere informatie

Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 13 januari 2018

Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 13 januari 2018 Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 13 januari 2018 Dit jaar werden de Nationale Kampioenschappen Taekwondo in Den Haag gehouden en wel op zaterdag 13 januari. Met 24 inschrijvingen was TKD Oude

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT De periode tot aan de zomervakantie zal worden ingevuld met o.a. de trainingen, externe toernooien, de clubkampioenschappen, een ouder-kind toernooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief MHCU. November 2017

Nieuwsbrief MHCU. November 2017 Nieuwsbrief MHCU November 2017 Van de penningmeester De afgelopen weken, maanden en jaren blijkt dat niet alleen MHCU maar ook andere verenigingen en stichtingen moeite hebben met het vinden van vrijwilligers.

Nadere informatie

7&8. Lesbrief groep 7 & 8 Sport is fun! Jouw veiligheidsplan. Over deze les. Wat heeft u nodig? Leerdoelen

7&8. Lesbrief groep 7 & 8 Sport is fun! Jouw veiligheidsplan. Over deze les. Wat heeft u nodig? Leerdoelen Lesbrief groep 7 & 8 Sport is fun! Over deze les Wat heeft u nodig? Digitaal schoolbord Digitale video Fun met sport Per leerling een werkblad Fun met sport groep 7-8 Een voorwerp van uw favoriete sport

Nadere informatie

CTZ organisatie CTZ wat is dat dan? Korfballen: ja!, korfballen organiseren: nee! Korfballen: ja! korfballen organiseren in losse stukjes: ja!

CTZ organisatie CTZ wat is dat dan? Korfballen: ja!, korfballen organiseren: nee! Korfballen: ja! korfballen organiseren in losse stukjes: ja! CTZ organisatie De CTZ ondergaat een organisatorische wijziging. Hier lees je waar de CTZ zich mee bezig houdt, waarom de wijziging nodig was en wie er nu allemaal betrokken zijn. Nuttig voor iedereen

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 1 Seizoen

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 1 Seizoen Nummer 1 Seizoen 2015-2016 2015-2016-1 In deze nieuwsbrief 1 Inleiding 2 Terugblikken 3 Pupillen van de week 4 Agenda 5 Afspraken 6 Competitie CMV 7 Weetjes 8 Overig nieuws 9 Digitale info 10 Voor de ouders

Nadere informatie

-Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 20 JEUGD Mei 2016

-Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 20 JEUGD Mei 2016 -Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 20 JEUGD Mei 2016 1. Gezocht: trainers 2. Jurycursus 3. Kids Run 4. Mini s en C 5. Verslag oudertraining 6. Hoera! 7. Verslag pupillencompetitie AV Zaanland 8. Evening games

Nadere informatie

Bijlage 2: 3.2 onderzoek

Bijlage 2: 3.2 onderzoek Bijlage : 3. onderzoek Ik heb een onderzoek gedaan naar de fitheid van de kinderen van groep 7 en 8 van de Sint Lambertus school in Asten. Ik heb eerst een enquête afgenomen, en heb daarna testjes afgenomen

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Contractverlenging in december is een teken van vertrouwen tussen club en trainer

Contractverlenging in december is een teken van vertrouwen tussen club en trainer Marcel Dekker jeugdtrainer bij Wijhe 92 Contractverlenging in december is een teken van vertrouwen tussen club en trainer Ook in het seizoen 2013-2014 is Marcel Dekker als jeugdtrainer aan Wijhe 92 verbonden.

Nadere informatie

Les 2 Talentontwikkeling Opdrachtenblad

Les 2 Talentontwikkeling Opdrachtenblad Les 2 Talentontwikkeling Opdrachtenblad Opdracht 3: Hoi, mijn naam is Tessa. Eerst heb ik op hoog niveau geschaatst. Als extra training begon ik met wielrennen. Daar had ik meer plezier in en meer talent

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Seizoen 2014-2015. Nieuwsbrief 1, sept 2014 Hallo Jeugdleden en ouders, De vakantie ligt alweer twee weken achter ons. De scholen zijn begonnen en langzaam aan rolt alles weer in het bekende ritme. Zo

Nadere informatie

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Op zaterdag 17 januari 2015 zijn gelijk met de jeugd de clubkampioenschappen voor de senioren-a gehouden. Er hadden zich hiervoor negen deelnemers aangemeld

Nadere informatie

Play offs. Schipholfonds. Dames starten vrijdag met play offs. Alle stemmers bedankt!

Play offs. Schipholfonds. Dames starten vrijdag met play offs. Alle stemmers bedankt! Nieuwsbrief ZV De Zaan, 11 mei 2016 (nummer 20, seizoen 2015-2016) Play offs Dames starten vrijdag met play offs Dit weekend gaan de play offs van start. De senioren bijten de spits af en spelen vrijdag

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen.

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 4, juli 2012 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Veel leesplezier en een

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 2 oktober 2015 jaargang 13 nr. 4 agenda: 5 oktober Opening Kinderboekenweek 6 oktober Ouderraad boekenruilmarkt

Nadere informatie

25jr. Jubileum JBC/N haven. Zaterdag 4 juni werd het Nasi toernooi voor de 25x gespeeld.

25jr. Jubileum JBC/N haven. Zaterdag 4 juni werd het Nasi toernooi voor de 25x gespeeld. Nr.121 04-06-2016 Toernooi te Julianadorp Zaterdag 4 juni werd het Nasi toernooi voor de 25x gespeeld. Sporthal: Sport aan Zee De volgende spelers deden daar aan mee: Bennie, Jérôme, John, Kees, Mario,

Nadere informatie

Op 16 maart 2006 kwam topjudoka Ilse Heylen bij ons op bezoek om ons wat meer te vertellen over zichzelf en haar judo:

Op 16 maart 2006 kwam topjudoka Ilse Heylen bij ons op bezoek om ons wat meer te vertellen over zichzelf en haar judo: Op 16 maart 2006 kwam topjudoka Ilse Heylen bij ons op bezoek om ons wat meer te vertellen over zichzelf en haar judo: Hoe is je judocarrière begonnen? Heylen: Ik ben met judo begonnen toen ik 8 jaar was

Nadere informatie

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief nummer 6, jaargang 2016 Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd.

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief nummer 6, jaargang 2016 Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Beste stijlleden, beste ouders Hierbij de Stijl Nieuwsbrief nummer 6, jaargang 2016 Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Waarom een nieuwsbrief? Als stijlmeesters vinden we het belangrijk dat alles

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur 1 Clubfound actie Plus van den Hoven 2 Rabobank Clubkas Campagne 2. Vanuit het bestuur

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur 1 Clubfound actie Plus van den Hoven 2 Rabobank Clubkas Campagne 2. Vanuit het bestuur NIEUWSBRIEF Nummer 43, 18 mei 2018 INHOUDSOPGAVE Van het bestuur 1 Clubfound actie Plus van den Hoven 2 Rabobank Clubkas Campagne 2 Vanuit het bestuur De wedstrijden zijn allemaal weer gespeeld en heel

Nadere informatie

HBSS Schoolvoetbalcompetitie

HBSS Schoolvoetbalcompetitie HBSS Schoolvoetbalcompetitie Plezier, samenwerken en scoren Voetbal jij graag buiten op het pleintje, tijdens gym of vind je voetbal gewoon superleuk? Dan is de tofste zaalvoetbalcompetitie van Schiedam

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: inspannen en ontspannen

gedragsregel in verhaal: inspannen en ontspannen gedragsregel in verhaal: inspannen en ontspannen Henk Haai is erachter gekomen dat zwemmen niet alleen maar zwemmen is, maar dat de omgeving en de intrinsieke motivatie van een zwemmer ook heel veel invloed

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 Onderwerpen in deze nieuwsbrief: Hitteplan Migratie netwerk Studiedag Coöperatief Leren Laatste leerlingenraad Schoolkamp en schoolreisjes Schoolsporttoernooien Oproep docu-ouders.

Nadere informatie

10 tips voor straatfotografie

10 tips voor straatfotografie 10 tips voor straatfotografie maandag 21 december 2015, 20:20 door Iris van Liempt 5992x gelezen 19 reacties Straatfotografie is een mooie sport. Op straat vind je namelijk van alles en het beweegt constant.

Nadere informatie

Quadrowedstrijd Projectfolder

Quadrowedstrijd Projectfolder Quadrowedstrijd Projectfolder De Kraal Schaffelkant Zesde leerjaar A Ontwerpen maar! Tijdens het eerste projectmoment werd onze klas in twee groepen verdeeld. Elke groep moest een Quadro-voertuig ontwerpen.

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

Ons seizoen van het begin tot het einde.

Ons seizoen van het begin tot het einde. Ons seizoen van het begin tot het einde. SGV F1 Trainsters: Mart Ise Tamara Gijs Yara Daphne Matthias Mirthe Op woensdag 20 augustus was het dan eindelijk zo ver het seizoen ging van start met de eerste

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

Planning tot en met december online: Bekijk nu de planning tot en met december 2017 op

Planning tot en met december online: Bekijk nu de planning tot en met december 2017 op René Smaal update december 2017: Planning tot en met december online: Bekijk nu de planning tot en met december 2017 op www.renesmaal.nl/nieuws Terugblik november De Grote Clubactie. Winnaars bekend Midden

Nadere informatie

Bijlage 1 Thema 1. De helppagina van een tijdschrift

Bijlage 1 Thema 1. De helppagina van een tijdschrift 98 De helppagina van een tijdschrift Bijlage 1 Thema 1 Ik ben een meisje van 10 jaar en zit in groep 6. Wij zijn in nieuwe groepjes gezet en nu zit ik tegenover een meisje waar ik me heel erg aan erger.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Abdel-Kwan Rotterdam Editie 3

NIEUWSBRIEF. Abdel-Kwan Rotterdam Editie 3 NIEUWSBRIEF Abdel-Kwan Rotterdam 30-6-2016 Editie 3 Maatschappelijk nieuws TOP OUDER Cursussen Het nationaal programma Rotterdam Zuid organiseert periodiek en in alle wijken van Rotterdam Zuid " Topouder"

Nadere informatie

Sheila Overbeek over Presta en IPO

Sheila Overbeek over Presta en IPO Sheila Overbeek over Presta en IPO Twee jaar geleden waren mijn man en ik op de kampioens-clubmatch van de Nederlandse Schnauzer Club in Wijchen. Toen we een kopje koffie zaten te drinken, raakten wij

Nadere informatie

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige In de rubriek vertelt een sport(st)er over zijn/haar voorste kruisband blessure. Vanaf het moment dat deze blessure werd opgelopen, de operatie, de revalidatie, de rentree en daarna. In : JE MOET EERST

Nadere informatie

OPROEPEN EN MEDEDELINGEN

OPROEPEN EN MEDEDELINGEN Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste Bar End(ster)ers, De zomer is begonnen en voor velen is dit

Nadere informatie

programma Olympische dag klas 3

programma Olympische dag klas 3 programma Olympische dag klas 3 woensdag 12 juli PASCAL COLLEGE DE CLINICS waar je uit kunt kiezen: handbal yoga streetball boksen aikido Kanoen Golf tennis ALGEMENE INFO Woensdag 12 juli is het zover,

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3 Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3 In deze nieuwsbrief 1 Inleiding 2 Terugblikken 3 Pupillen van de week 4 Agenda 5 Afspraken 6 Competitie CMV 7 Weetjes 8 VOLAR nieuws 9 Voor de ouders 1. Inleiding

Nadere informatie

Nieuwenhuis naar wereldtitel, zilver Van der Poel

Nieuwenhuis naar wereldtitel, zilver Van der Poel Nieuwenhuis naar wereldtitel, zilver Van der Poel Nieuwegein, 29 januari 2017 - De Nederlandse ploeg wist op de tweede dag van het wereldkampioenschap veldrijden in Bieles (Luxemburg) een nieuwe wereldtitel

Nadere informatie

Deze maand als Stergroom van de maand. Anja van Turnhout

Deze maand als Stergroom van de maand. Anja van Turnhout Deze maand als Stergroom van de maand. Anja van Turnhout Wat is je naam? Anja Van Turnhout Wanneer, waar geboren? 02/08/1971, Deurne (Antwerpen) Wat is je woonplaats? Kontich Bij welke menner ben je groom?

Nadere informatie

Column Asjeblieft! Voorlezen is een feest. Burgemeester dr. J.W.A. Van Dijk 24 januari 2014

Column Asjeblieft! Voorlezen is een feest. Burgemeester dr. J.W.A. Van Dijk 24 januari 2014 Column Asjeblieft! Burgemeester dr. J.W.A. Van Dijk 24 januari 2014 Voorlezen is een feest eze week is het de Nationale Voorleesweek. Op D de basisscholen en bij de bibliotheken wordt er extra voorgelezen.

Nadere informatie

DATUM 7 april 2017 ONDERWERP Nieuwsbrief

DATUM 7 april 2017 ONDERWERP Nieuwsbrief Brede school Het DOK DATUM 7 april 2017 ONDERWERP Nieuwsbrief In Volle Vaart Op dit moment zijn alle kinderen van Het DOK druk bezig met het ontwerpen en timmeren van zeepkisten om komende dinsdag 11 april

Nadere informatie

Even bijpraten maart 2015

Even bijpraten maart 2015 Kiosk 3, 5802 NP Venray, Telefoon: 0478 550224 Even bijpraten 25 25 maart 2015 Agenda van de week. 08 april: Koffieochtend, met als thema: E.H.B.O. bij kinderen. Dit is een belangrijk onderwerp dus kom

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Toppers! Er zijn in Nederland ongeveer 6804 basisscholen, het kunnen er inmiddels eentje meer of minder zijn. Maar in ieder geval 6800 basisscholen.

Toppers! Er zijn in Nederland ongeveer 6804 basisscholen, het kunnen er inmiddels eentje meer of minder zijn. Maar in ieder geval 6800 basisscholen. Toppers! 22 april 2015: Schoolkorfbal (de voorronde) Er zijn in Nederland ongeveer 6804 basisscholen, het kunnen er inmiddels eentje meer of minder zijn. Maar in ieder geval 6800 basisscholen. Waarom deze

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De sandwich door A.F.Th. van der Heijden

Boekverslag Nederlands De sandwich door A.F.Th. van der Heijden Boekverslag Nederlands De sandwich door A.F.Th. van der Heijden Boekverslag door een scholier 2214 woorden 30 mei 2002 6,4 13 keer beoordeeld Auteur Genre A.F.Th. van der Heijden Novelle Eerste uitgave

Nadere informatie

Uitkomsten Enquête jeugd

Uitkomsten Enquête jeugd Uitkomsten Enquête jeugd 3 oktober 205 26 Totale aantal deelnemers 6 tenniskidsleeftijd 2 jaar en jonger 0 oudere jeugd 3 jaar en ouder Q2: Hoe lang ben je al lid? Beantwoord: 6 Overgeslagen: 0 4 Tenniskids

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Proteus minitoernooi 2012 (2) Proteus minitoernooi 2012 (2) Sterrencompetitie Doelgroepenbad 14-12-2012 Nadat vorige week vrijdag de 1 e wedstrijden waren gespeeld stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. Tevens stond

Nadere informatie

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige In de rubriek vertelt een sport(st)er over zijn/haar voorste kruisband blessure. Vanaf het moment dat deze blessure werd opgelopen, de operatie, de revalidatie, de rentree en daarna. In : MENTAAL MOET

Nadere informatie

Haal je sporters in de weken

Haal je sporters in de weken Haal je sporters in de weken voor de Spelen uit hun gewone dagelijkse leven Marjolein van Unen (1963) is sinds maart 1997 in dienst van de JBN (Judo Bond Nederland). In Beijing begeleidde ze vier judoka

Nadere informatie

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier!

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Mededelingen 2 Open trainingen........................................ 2 Inspiratieavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie. Wisselbeker naar de Van Heemstraschool in Hattem. Van Heemstraschool

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie. Wisselbeker naar de Van Heemstraschool in Hattem. Van Heemstraschool 1 Nieuwsbrief Nummer 15 23-04-2019 Vanuit de directie Agenda 19-04-2019 t/m 05-05-2019 Wisselbeker naar de Van Heemstraschool in Hattem Op vrijdag 12 april werden de kinderen uit groep 7 van de Van Heemstraschool

Nadere informatie

Verslag GP toernooi Hoorn 2013

Verslag GP toernooi Hoorn 2013 Verslag GP toernooi Hoorn 2013 Op het eerste GP toernooi van 2013 is de jeugd van schaakclub Oppositie goed vertegenwoordigd. Wessel, Sanne, Lotte, Anna en Tom reizen samen met Arjen en Bastiaan op een

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord: Ruud van Nistelrooy 9. Inleiding: Flow is flow Weten waar je samen heen wilt 19 collectieve ambitie

Inhoud. Voorwoord: Ruud van Nistelrooy 9. Inleiding: Flow is flow Weten waar je samen heen wilt 19 collectieve ambitie Flow Inhoud Voorwoord: Ruud van Nistelrooy 9 Inleiding: Flow is flow 11 1. Weten waar je samen heen wilt 19 collectieve ambitie 2. Gedeelde afspraak 33 Gezamenlijk doel 3. Wat willen we? 41 Teamwaarden

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie