Wij wensen u veel leesplezier!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij wensen u veel leesplezier!"

Transcriptie

1 Voor u ligt een nieuwe Break Out Magazine. Een vernieuwde editie waarin we terugblikken op de EK<19 in Nederland en het EK<17 in Tsjechië. Wij wensen u veel leesplezier!

2 HandbalAcademie Er zijn veel nieuwe speelsters op de HandbalAcademie gekomen. Dat vinden wij een goed teken. De 'oudere' meiden hebben afscheid genomen en zijn goed terecht gekomen. Roxanne, Monika, Larissa en Tess zijn in Duitsland gaan handballen. Sanne en Estavana zijn naar Denemarken verhuisd. De overige meiden spelen nog steeds in de Nederlandse competitie. In de laatste Breakout Magazine hebben we de nieuwe meiden al even genoemd: Celine Bootsman en Britt Holster (Succes Schoonmaak/VOC Amsterdam); Angelique van Duijvenbode en Shantella Smid (Hellas); Kelly Dulfer, Roos Lockhorst en Kelly Vollebregt (Quintus); Kristy Zimmerman (GIBO Groep/Kwiek); Janneke Vandewall (Loreal); Sharelle Maarse (Venus/Nieuwegein); Angela Steenbakkers (Eurotech/Bevo HC) en Priscilla ter Elst (Borhave). De eerste week op Papendal heeft in het teken gestaan van testen en onderwijs. Voor de nieuwe speelsters is er nu een gewenningsperiode op Papendal. Dat houdt in dat de speelsters nog niet het gehele programma draaien, maar echt wennen aan de overstap naar het vele trainen. Wij denken hier goed aan te doen en krijgen ook positieve feedback terug. Gino heeft ons eind vorig seizoen verlaten. Gelukkig hebben we dit intern kunnen opvangen door het inzetten van Harrie Weerman bondscoach Heren. Wij zijn erg blij met deze oplossing. We hebben nu een volgende weekindeling kunnen maken: Maandag uur fysieke training o.l.v. Auke Klarenbeek en Jokelyn Tienstra uur handbaltraining o.l.v. Monique Tijsterman, Jokelyn Tienstra en Henk Groener Dinsdag uur fysieke training o.l.v. Auke Klarenbeek en Jokelyn Tienstra uur handbaltraining o.l.v. Monique Tijsterman en Jokelyn Tienstra Woensdag uur handbaltraining o.l.v. Monique Tijsterman en Jokelyn Tienstra uur fysieke training o.l.v. Auke Klarenbeek en Monique Tijsterman Donderdag uur fysieke training o.l.v. Auke Klarenbeek en Jokelyn Tienstra uur handbaltraining o.l.v. Henk Groener en Harrie Weerman Tijdens de afwezigheid van Jokelyn en Henk i.v.m. voorbereiding A-team WK in Brazilië zal Harrie vaker aanwezig zijn op de HandbalAcademie. Verder is het niet meer deelnemen aan de Nederlandse competitie een grote verandering die wij hebben doorgevoerd. Wij denken nog steeds een juiste beslissing. De eerste internationale stage is rond. Van zondag 16 t/m vrijdag 21 oktober gaan we naar Sport- und Bildungszentrum Bartholomä in Duitsland. Naast de dagelijkse trainingen zullen we een aantal wedstrijden spelen.

3 Nederland <19 wint zilveren medaille op het EK in eigen land!!! Een tot de nok toe gevuld Topsportcentrum Rotterdam diende zondag 14 augustus als strijdperk voor de finale van het EK handbal voor dames <19. De enige twee ploegen die de 6 gespeelde wedstrijden ook allen in winst hadden omgezet stonden tegenover elkaar. Denemarken, dat als een topland geldt waar het gaat om dameshandbal en met name ook het opleiden van spelers, was licht favoriet. De Nederlandse dames hadden op weg naar deze historische finaleplek al met dusdanige tegenstanders afgerekend, dat de Denen er allerminst gerust op waren dat dit wel even zouden gaan winnen. Met een eindstand ging de Europese titel naar Denemarken. Estavana Polman (middenopbouw) en Angela Malestein (rechterhoek) werden namens Nederland gekozen in het All Star Team en Lois Abbingh werd met 66 doelpunten, topscorer van het toernooi. Met dank aan editie NHV Zuid Holland en IK en

4 Reacties van speelsters op het EK in Nederland Celine Michielsen heeft de beide EK's mogen spelen: Ik vond de EK's heel leuk. Ik heb er echt super veel van geleerd; vooral van het EK onder 19. En ik ben natuurlijk nog steeds aan het genieten van die zilveren medaille! Anouk van de Wiel: Voor mij was het EK een van de grootste ervaringen die ik in mijn handballeven heb gehad; nog nooit heeft er zo veel publiek achter de meiden gestaan en nog nooit eerder hebben we zo goed gepresteerd. Ik heb geleerd hoe wij binnen ons team optimaal kunnen functioneren en wat iedereen daarvoor nodig heeft. Myrthe Schoenaker: Ik vond het geweldig, ik denk er elke dag nog wel aan terug hoe mooi het was. In de voorbereidingen gingen we steeds meer als team handballen en op het EK was dat denk ik onze kracht. We hebben van wedstrijd tot wedstrijd geleefd dus we hielden ons alleen maar bezig met de volgende tegenstander. We hebben voor elk punt gevochten en alles klopte. Sanne Hoekstra: Het EK vond ik echt helemaal top!! De sfeer zowel in het team als erbuiten was echt fantastisch. Ook ons spel was goed, we hebben heel constant gespeeld en iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Becky van Nijf: Ik heb de EK als een leuk, spannend toernooi ervaren; een hele nieuwe ervaring! Angela Malestein: Ik heb het EK als super ervaren! Elke wedstrijd was leuk om te spelen, tribunes vol, alles goed geregeld, goede sfeer in de groep en we speelde als team echt goed. Dus ja, beter kan eigenlijk niet. En voor het eerst echt bewust genoten van een toernooi! Larissa van Dorst maakt de stap naar Duitsland Het EK<19 is net voorbij, maar voor sommigen smaakt het nu al naar meer. Larissa van Dorst is één van de jeugdinternationals die stiekem hoopt op een plek bij de A-selectie als het EK voor vrouwen (senioren) in december 2012 in Nederland georganiseerd wordt. Hoe reëel de kans is dat ze erbij zit zal blijken aan de hand van de progressie die ze komend seizoen mogelijk zal boeken. Na 5 jaar Hellas maakt Larissa nu de overstap naar topclub TSV Bayer 04 Leverkusen dat uitkomt in de Duitse Bundesliga. Ik heb veel zin om te beginnen aan mijn nieuwe uitdaging in Duitsland. Ik had niet verwacht dat ik zo'n kans nu al zou krijgen. Voor mijn gevoel klopt alles daar. Ik krijg keerperstraining van Andreas Tiel (in zijn tijd een van de beste doelmannen ter wereld) en kom te spelen in een team met een aantal jonge, maar ook een aantal heel ervaren meiden van wie ik hopelijk ook veel zal leren.

5 Op bezoek bij Tess Wester en Roxanne Bovenberg

6 Huidige Club: Tess: VfL Oldenburg Roxanne: TSV Bayer 04 Leverkusen Sinds wanneer ben je weg bij de HandbalAcademie? Tess: Dit is het eerste seizoen dat ik niet meer op de HandbalAcademie zit. Dus sinds seizoen Roxanne: Na het seizoen ben ik weg van de Handbal Academie. Hoe lang heb je op de HandbalAcademie gezeten? Tess: Ik heb 3 seizoen op de HandbalAcademie gezeten. Van mijn 15e tot mijn 18e. Roxanne: Ik heb 4 jaar op de HandbalAcademie gezeten. Hoeveel train je nu per week? Tess: Gemiddeld zo n 12 uur per week, dat verschilt per week. Roxanne: Ongeveer 14 uur per week. Is de beleving bij wedstrijden heel anders dan hier in Nederland? Tess: Ja de beleving is heel anders. Ik speel nu in een stadion waar 2000 man in kan en bij de eerste wedstrijd zat er 1400 man. De hele wedstrijd door is er kabaal en er is ook een hele fanclub. Iedereen is er om handbal te zien of om handbal te spelen en dat geeft wel een kick. Roxanne: De handbalbeleving gaat veel verder en dieper bij de mensen hier. Ze zijn enthousiast, leven met je mee, zijn positief en verschrikkelijk fanatiek. Ze staan op met handbal en gaan ermee naar bed. Echt vanuit hun hart. Heb je het naar je zin? Was het anders dan je had verwacht? Roxanne: Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin in. Leverkusen is een leuke stad en gelukkig ook dichtbij huis, haha! De club is erg positief en ik voel mij er thuis. Tess: Ik heb heel erg moeten wennen in het begin, maar het gaat steeds beter. Het is wel anders dan verwacht, want je gaat er heen en denkt, leuk naar het buitenland, maar dat viel wel een beetje tegen met de taal, nieuwe mensen en een hele andere mentaliteit. Nu alles wat meer gewend is wordt het ook steeds leuker en gelukkig zijn de meiden in het team allemaal heel leuk! Heb je nog veel contact met vrienden van thuis? Roxanne: Skypen is de beste uitvinding die er ooit gedaan is en gelukkig is Leverkusen maar 2,5 uur van huis dus ik zie mijn vrienden van thuis nog geregeld.

7 Tess: Ik probeer mijn vriendinnen zo veel mogelijk te spreken via internet en telefoon en dat gaat best goed. Ik weet wel aan welke vriendinnen ik wel wat heb en aan welke niet, maar daar was ik op de HandbalAcademie ook wel achter. Spreek je de taal al goed of nog een beetje moeite? Roxanne: Met de Duitse taal gaat prima. Ik werk in de week ook als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Daar ben ik in afgestudeerd en heb ik van mijn baas Duitse les gekregen en verder spreek ik het heel de dag door dus het gaat gelukkig goed! Tess: Gelukkig heb ik Duits ook gehad op school, dus het verstaan ging vanaf het begin eigenlijk goed. Het spreken is heel erg wennen, maar je moet het gewoon veel spreken en dan gaat het steeds beter. Ik kan me goed verstaanbaar maken en iedereen verbeterd mij ook. Dus dan leer je ook snel. Hoe is het contact met je nieuwe teamgenoten? Roxanne: Mijn team is erg open, vriendelijk en probeert je zo veel mogelijk overal bij te helpen. Aan het begin van het jaar heb ik een buddy gekregen en die helpt mij ook met alles. Verder kan ik veel lachen met ze en gaan we ook buiten de handbal met elkaar om. Tess: Goed, denk ik tenminste (haha). Ik woon samen met een Duits meisje uit mijn team, dat is wel erg wennen omdat je op de HandbalAcademie alles voor jezelf had. En ik heb er ook wel heel veel aan dat Laura en Lois ook bij mij in het team zitten. Voor de rest is iedereen heel aardig en zijn ze ook allemaal bereid om met alles te helpen en dat is heel fijn. Is het eten erg anders? Viezer? Lekkerder? Gezonder? Ongezonder? Roxanne: Het eten is net zoals thuis, haha! Mijn ouders komen vaak in het weekend langs en nemen dan heerlijk Nederlands eten mee. Maar verder koken we zelf en er is tot nu toe nog niet mislukt. Alles heeft nog gesmaakt. Tess: Het eten is heerlijk! Aangezien ik een super kok ben! Nee, maar het is wel makkelijk dat je zelf kan weten wat je eet en wanneer je eet. Je kunt eten waar je trek in hebt en als het niet smaakt is het je eigen schuld. Wel mis ik dat het niet voor je wordt klaargemaakt en dat je als je terug komt van trainen nog moet beginnen met koken. Ik probeer wel gezond te koken en meestal gaat dat ook wel goed. En als ik niet weet hoe ik het moet maken bel ik mijn mama via skype en dan koken we samen! Mis je de HandbalAcademie een beetje? Tess: Ja, ik mis de gezelligheid ontzettend! Het s avonds bij Lotte of Monika op de kamer zitten en dat je makkelijk bij elkaar binnenloopt. Ook was het een beetje je thuis geworden in de laatste 3 jaar dus het was heel erg wennen om daar weg te zijn. Ik hoop dat ik hier een zo n zelfde plek kan maken.

8 Roxanne: Ik ben blij dat ik de stap gemaakt heb van de HA naar Duitsland maar de gezelligheid van Papendal mis ik zeker. De avonden met z n allen en met de andere sporters waren echt super. Ik zou een boek kunnen schrijven over wat ik allemaal mee gemaakt heb daar op Papendal ;) haha! Terugblik op het EK<17 Het Nederlands Team <17 heeft van 23 juni t/m 3 juli deelgenomen aan het EK in Tsjechië. Deze talentvolle jonge handbalsters, onder leiding van Carolien Brandriet en Monique Tijsterman was ingedeeld in een poule met gerenommeerde toplanden als Noorwegen, Spanje en Polen. In de eerste poulewedstrijd moest men het opnemen tegen Noorwegen. Het Nederlands team was duidelijk onder de indruk van de tegenstander en de omstandigheden en had daardoor moeite om goed in het ritme te komen. Na een ruststand in het voordeel van Noorwegen, wist men, na het bedaren van de zenuwen, een veel betere tweede helft te produceren en de schade met een eindstand enigszins te beperken. De tweede tegenstander was Spanje, dat haar eerste wedstrijd nipt van Polen had gewonnen. Deze wedstrijd was cruciaal om zicht te houden op een plek bij de beste 8 landen. Het werd een wedstrijd met een hoog tempo en veel doelpunten. Na een ruststand werd er met gewonnen. In de laatste poulewedstrijd was het nog puntloze Polen de tegenstander. Een overwinnen zou plaatsing betekenen bij de beste twee van de poule en dus minimaal een 8ste plaats op het EK. Het werd een moeizame wedstrijd tegen de stugge Poolse meiden. Na een ruststand werd op basis van een sterkere tweede helft alsnog een overwinning veilig gesteld. In de tussenronde zou een plek in de halve finales veilig gesteld kunnen worden, maar dan zou er van Frankrijk en Hongarije gewonnen moeten worden. De Franse ploeg bleek geen tegenstander voor de Nederlandse meiden. Na een ruststand walste men in de tweede helft over de tegenstander heen met een eindstand als resultaat.

9 Hongarije was nu de laatste horde die genomen moest worden om de halve finales te bereiken. Deze tegenstander was echter van een ander kaliber dan de Françaises en er ontspon zich een zeer spannende wedstrijd. Ook Hongarije streed immers om de begeerde halve finaleplek. Na een ruststand verloor Nederland helaas met waarmee het veroordeeld was tot het spelen voor de plekken 5 t/m 8. Zweden was de eerste tegenstander in de Nederlandse strijd om bij de eerste 7 te eindigen en zo een plek voor het WK van volgend jaar te verdienen. Na een ruststand ging de kaars in de tweede helft langzaam uit en werd er met verloren, waardoor er nog één wedstrijd op het programma stond. Om de 7de en 8ste plek zou er gespeeld worden tegen Roemenië met als inzet dus een plek op het WK Het werd een alles of niets wedstrijd met in de eerste helft twee onmachtige ploegen; bij rust was het 9-9. De tweede helft leverde een record aantal doelpunten en Nederland werd helaas verslagen met Zo eindigde Nederland als 8ste tijdens dit EK. Celine Michielsen werd verkozen in het All Star Team (beste cirkel) en werd bovendien topscorer van het toernooi. Reacties van speelsters op het EK <17 Loes Vandewal: Het was een hele leerzame en leuke ervaring. We hebben er helaas niet uit kunnen halen wat erin zat, maar ik weet waar ik hard aan zal moeten werken komend jaar. Ik heb ervaring opgedaan en die zal mij alleen maar beter maken. Ik hoop dat we een kans krijgen om te laten zien dat wij wél kunnen handballen. Roos Lockhorst: Het EK was een fantastische ervaring waarin ik veel geleerd heb. Maar ik baal nog steeds dat we ons niet geplaatst hebben. Kristy Zimmerman: Ik heb het EK als heel erg leerzaam ervaren. In de twee weken tijd heb ik heel veel geleerd en ben ik ook weer op verbeterpunten gekomen waar ik aan kan werken.

10 Kelly Dulfer: Leerzaam toernooi. Sommige wedstrijden gingen als team heel goed, maar sommige ook niet zo goed. Ik denk wel dat we door dit toernooi wel meer een team zijn geworden. Ook vond ik het zelf een hele leuke ervaring om aan het EK mee te doen, omdat je tegen allemaal verschillende landen speelt die toch allemaal weer iets anders spelen dan dat je bent gewend in Nederland. Esmee Dekker: Het was een prima ervaring. Janneke Vandewall: Ik heb het EK een super ervaring gevonden. Heel erg leuk. Op het laatst voelde ik wel dat de vermoeidheid begon te komen. In de kamer van. Britt Holster en Angelique van Duijvenbode Naam: Britt Holster Sinds wanneer woon je op Papendal? Sinds 29 augustus 2011 Voel je je thuis op je kamer en op Papendal? Ik voel mij thuis op mijn kamer. Dit komt ook omdat ik veel foto's heb opgehangen. Zo zie ik toch de mensen, die ik normaal veel vaker zag. Zelf heb ik gezorgd voor een aantal kussens voor op mijn bed. Ik vind het namelijk heerlijk om op bed te zitten met mijn laptop of om tv te kijken. Ook zijn mijn kastjes gevuld en staan er verschillende spullen op mijn bureau. Zulke kleine dingetjes geven mij het gevoel dat ik 'thuis' ben. Welke kleur heeft je kamer? Roze, grijs en wit. Ben je een sloddervos of een opgeruimd type? Ik ben een opgeruimd type. Natuurlijk is het niet altijd even netjes en is het sommige dagen ook echt een troep, maar dan ruim ik het als ik tijd heb op. Ook probeer ik op vrijdag als ik naar huis ga, mijn kamer zo netjes mogelijk achter te laten. Breng je veel tijd door op je kamer? Ik breng vooral veel tijd op mijn kamer door om huiswerk te maken. Dit doe ik meestal 's middags, omdat dan veel meiden op school zijn en ik vroeg vrij ben. 's Avonds kijken wij ons vaste programma GTST in de woonkamer en meestal kijken wij nog andere programma's. Wat is je meest dierbare bezit in je kamer? Mijn meest dierbare bezit zijn mijn foto's die aan de muren hangen. Vooral de lijst ' My Family.

11 Welke kamer moeten we ECHT zien? Ik vind dat je een rondje langs alle kamers moet maken! De kamers zijn allemaal even groot, maar zo verschillend ingericht. Dus als je binnenkort je kamer wilt verbouwen, kan je zeker ideeën opdoen hier op Papendal. Naam: Angelique van Duijvenbode Sinds wanneer woon je op Papendal? Net als Britt sinds 29 augustus 2011 Voel je je thuis op je kamer en op Papendal? Ja, ik heb er wel echt mijn ding van gemaakt en het is wel een Angelique-kamer geworden. Welke kleur heeft je kamer? Wit, zwart en rood. Ben je een sloddervos of een opgeruimd type? Tot nu toe is alles opgeruimd maar ik weet niet hoelang ik dat vol houd. Thuis ben ik nooit zo netjes, maar dat ga ik hier denk ik wel anders doen. Hier heb ik geen moeder die het voor me opruimt. Breng je veel tijd door op je kamer? Een beetje, soms ben ik bij andere meiden op de kamer, maar ik vind het soms ook wel lekker om alleen op mijn kamer te zitten.

12 Wat is je meest dierbare bezit in je kamer? Ik heb heel veel foto s op mijn kamer en dat vind ik toch wel het belangrijkste. Ik heb heel veel foto s met mijn vriendinnen, zo zijn ze toch nog wel een beetje dichtbij. Verder vind ik mijn bed en mijn stijltang ook wel belangrijk haha. Welke kamer moeten we ECHT zien? Van Roos en Priscilla. Even voorstellen... Eline Eilers is de nieuwe studie-intermediair. Vanaf begin september is Eline gestart en heeft ze de functie overgenomen van Jurgen Wouters. Eline gaat de sporters begeleiden op het gebied van onderwijs. Daarnaast zet ze zich in om de aansluiting tussen topsport en onderwijs te verbeteren door te zoeken en te bewegen naar innovatieve en flexibele studievormen. Ze heeft de Masteropleiding Onderwijskunde afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen en gaat dus in deze functie gebruik maken van haar onderwijskundige kennis. In haar privéleven rijdt ze fanatiek paard, geeft ze ponyrijles en tennist ze af en toe. Eline is van maandag tot en met vrijdag te vinden in het bekende kantoortje rechts bij de ingang van het Sporthotel. Wist u dat... sommige wielrenners vaker op de begane grond zijn in plaats van op hun eigen kamer op de eerste verdieping er al wat kleine relaties ontstaan tussen verschillende sporters

13 drie meiden van de HandbalAcademie in week twee al gingen stappen en al gelijk gesnapt zijn door. de donderdagavond gekroond is tot de woonkameravond Esmee haar kamer als stamkamer gebruikt wordt Inger haar eerste schoolcijfer een 7,3 is, terwijl ze vorig jaar misschien zou blijven zitten Sharelle weer mag beginnen met... we alle enkelbraces weg kunnen gooien aan het eind van het jaar, door de goede enkelstabiliteitstrainingen Kristy het liefste de hele dag kipfilet eet Roos haar kamer op een vuilnisbelt lijkt, maar ze wel elke dag opruimt Lotte haar badkamer volgelopen was met water, omdat ze de kraan was vergeten dicht te doen Anouk als enige voor het 4de jaar op de Handbalacademie zit Celine haar matras plotseling van de gang gestolen was; de handboogschutters die per ongeluk hadden meegenomen; we het bewijs op video hebben staan Melissa haar kast in elkaar was gestort, en met zes meiden hebben moeten opruimen we een kwartier op de grond hebben gelegen; dat we dit hebben gedaan tijdens de workshop mentale vaardigheden Onze ouders ook een bijeenkomst hebben gehad onder de naam: Ouder van een Topsporter Evelien de moeder is van de groep Angelique een hele moeilijke eter is grote Kelly zomaar op de grond ligt met de training omdat ze een euro zag liggen Colofon Het Break Out Magazine is een uitgave van de HandbalAcademie. Wilt u ook op de hoogte zijn van al het nieuws rondom de HandbalAcademie? Mail dan naar m.tijsterman@handbal.nl.

We hebben veel reacties ontvangen uit Nederland op ons weblog. Hiervoor willen wij iedereen nogmaals bedanken!

We hebben veel reacties ontvangen uit Nederland op ons weblog. Hiervoor willen wij iedereen nogmaals bedanken! 1 Inleiding... - Geweldige zomer - Seizoen 2010/2011 - Clinics - Op bezoek bij - Terugblik op de wedstrijden van de HA - Noorwegen - Tussentijdse evaluatie en belronde ouders Voor u ligt een nieuw Break

Nadere informatie

Inleiding... * Selectie * Seizoen * Clinic * Terugblik wedstrijden HA * Europacup * Op bezoek bij... * Terugblik EKkwalificatie

Inleiding... * Selectie * Seizoen * Clinic * Terugblik wedstrijden HA * Europacup * Op bezoek bij... * Terugblik EKkwalificatie 1 Inleiding... * Selectie 2011-2012 * Seizoen 2011-2012 * Clinic * Terugblik wedstrijden HA * Europacup * Op bezoek bij... * Terugblik EKkwalificatie

Nadere informatie

Jaargang 3, nr 1 Juli 2011 NHV Zuid-Holland en IK Ek-editie EK Dames

Nadere informatie

Wij wensen u veel leesplezier!

Wij wensen u veel leesplezier! Voor u ligt een nieuwe Break Out Magazine. We blikken terug op de afgelopen maanden en onze eerste internationale stage in Duitsland. De HandbalAcademie wenst u een gezond, gelukkig en sportief 2012! Wij

Nadere informatie

Terugblik seizoen 2008-2009. Uit de media. HandbalAcademie team niet door naar finale

Terugblik seizoen 2008-2009. Uit de media. HandbalAcademie team niet door naar finale Terugblik seizoen 2008-2009 Uit de media HandbalAcademie team niet door naar finale In de Spotlight Jamie van Vliet Teuntje Schaefers Roos van Breukelen Ron van Vliet over de HandbalAcademie Even voorstellen

Nadere informatie

Inleiding. In de Spotlight Inske Kuik. Wij stellen aan u voor Carola Gnannt. 9 speelsters verlaten HA. De Route naar Rotterdam Diane Lamein

Inleiding. In de Spotlight Inske Kuik. Wij stellen aan u voor Carola Gnannt. 9 speelsters verlaten HA. De Route naar Rotterdam Diane Lamein Inleiding In de Spotlight Inske Kuik Wij stellen aan u voor Carola Gnannt 9 speelsters verlaten HA De Route naar Rotterdam Diane Lamein Dynamisch seizoen HA Drukke zomer voor speelsters HandbalAcademie

Nadere informatie

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen SPREEKBEURT HANDBAL door Casper Houtepen Mijn onderwerp voor de spreekbeurt is handbal. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het zelf doe en ik het een leuke sport vind. Misschien willen door mijn spreekbeurt

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Einde reguliere competitie in zicht

Einde reguliere competitie in zicht Inleiding Programma HA 4 HA speelsters in selectie tegen Litouwen Kies de slogan voor de EK s! In de Spotlight Daniek Snelder Wij stellen aan u voor Gerrit Spilt Einde reguliere competitie in zicht De

Nadere informatie

Voor u ligt een nieuwe Break Out Magazine. De eerste van het seizoen

Voor u ligt een nieuwe Break Out Magazine. De eerste van het seizoen Voor u ligt een nieuwe Break Out Magazine. De eerste van het seizoen 2012-2013. Wij wensen u veel leesplezier! 1 HandbalAcademie 2012-2013 We zijn alweer twee maanden aan het trainen met de HandbalAcademie.

Nadere informatie

Masters hangen aan Eelco's lippen...

Masters hangen aan Eelco's lippen... Masters hangen aan Eelco's lippen... De spanning voor het WK-Masters in Lyon loopt bij de deelnemers aan Project 2015 al danig op. Daarom hebben we Eelco gevraagd of hij een keer met ons wilde praten over

Nadere informatie

De HandbalAcademie: voorloper op Papendal

De HandbalAcademie: voorloper op Papendal De HandbalAcademie: voorloper op Papendal Als één van de eerste sportbonden kon het Nederlands Handbal Verbond (NHV) jonge talenten een fulltime-trainingsprogramma aanbieden. In september 2006 ging op

Nadere informatie

Verslagen partijen 2 e ronde

Verslagen partijen 2 e ronde Verslagen partijen 2 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. 13 april 2012, 6 e en laatste speelavond

Nadere informatie

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat ik dit in mijn volleybalcarrière nog mee zou maken had

Nadere informatie

Wij wensen u veel leesplezier!

Wij wensen u veel leesplezier! Voor u ligt de laatste Break Out Magazine van dit seizoen. We blikken terug op de afgelopen maanden en wij kijken vooruit naar deze zomer! Wij wensen u veel leesplezier! 1 HandbalAcademie 2012-2013 Dit

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

NEDERLANDS HANDBAL SCOORT Coach HandbalAcademie / Bondscoach heren

NEDERLANDS HANDBAL SCOORT Coach HandbalAcademie / Bondscoach heren Uit de media HandbalAcademie team niet door naar finale In de Spotlight Lois Abbingh Arno Visser over de HandbalAcademie Even voorstellen Nicky van Melick Heidi Veltmaat Wist-u-dat NEDERLANDS HANDBAL SCOORT

Nadere informatie

Ook Oranjeleeuwin Kirsten van de Ven verruilt binnen Zweden Tyresö voor LdB FC Malmö.

Ook Oranjeleeuwin Kirsten van de Ven verruilt binnen Zweden Tyresö voor LdB FC Malmö. Lieke Martens ook naar Zweden. Topclub Kopparbergs/Göteborg FC trekt na Manon Melis en Loes Geurts nu ook Lieke aan. De Zweedse club is blij: "Martens is een snelle en technische vleugelspeelster. Ze heeft

Nadere informatie

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum Agenda Dinsdag 12 mei: Sponsoravond Vrijdag 22 mei: Vrijwilligersavond Zaterdag 30 mei: Open dag / speler van het jaar Zaterdag 6 juni: 2de Meulebѐѐk Toernooi Uitslagen voetbal Datum Thuis Uit Uitslag

Nadere informatie

UNIEK RESULTAAT Directeur NHV Ben Spaai

UNIEK RESULTAAT Directeur NHV Ben Spaai Uit de media HandbalAcademie Team wedstrijdverslagen Dames Juniors plaatsen zich voor EK EK-kwalificatie Youth In de Spotlight Larissa van Dorst Programma HandbalAcademie Team HandbalAcademie kies voor

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Afscheid groep 8 3 JULI 2015

Afscheid groep 8 3 JULI 2015 Afscheid groep 8 3 JULI 2015 DE REGENBOOG Hallo iedereen, is en blijft een mooie en leuke school. De tijd op de Regenboog was super leuk, ik heb veel geleerd maar ook veel gelachen. Mijn klasgenoten en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Meisjes- en vrouwenvoetbal

Nieuwsbrief Meisjes- en vrouwenvoetbal KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Nieuwsbrief Meisjes- en vrouwenvoetbal knvb.nl In dit terugkerende item worden de ontwikkelingen van het meisjes- en vrouwenvoetbal in district Zuid II

Nadere informatie

HandbalAcademie team gaat in 2010 goed van start

HandbalAcademie team gaat in 2010 goed van start Inleiding Programma HA HandbalAcademie - Wedstrijdverslagen Rickie Singer nieuw op de HandbalAcademie In de Spotlight Marcella Deen Wij stellen aan u voor Henne van Es HandbalAcademie team gaat in 2010

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

zondag 12 juni uur poule D Turkije-Kroatie 15. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 16.

zondag 12 juni uur poule D Turkije-Kroatie 15. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 16. POULEWEDSTRIJDEN vrijdag 10 juni 21.00 uur poule A (wedstrijdprijs) Frankrijk-Roemenie 1. ruststand 2 pnt 1. 2. eindstand 5 pnt 2. 3. Hoeveel doelpunten scoort Antoine Griezmann? 1 pnt 3. 4. Hoeveel gele

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

WK 2015 EDITIE. interviews statistieken wedstrijdschema en meer. MANON MELIS We gaan voor het hoogst haalbare

WK 2015 EDITIE. interviews statistieken wedstrijdschema en meer. MANON MELIS We gaan voor het hoogst haalbare VOETBAL CENTRAAL ALLES OVER DE WK-DROOM VAN JOUW FAVORIETE ORANJELEEUWINNEN! WK 2015 EDITIE MANON MELIS We gaan voor het hoogst haalbare VIVIANNE MIEDEMA Schiet met scherp bij Oranje ANOUK HOOGENDIJK Quote?

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

DE REIS VAN EEN TOPSPORTER IN HANDBALLEND NEDERLAND Hoofdcoach Dames A-team Henk Groener

DE REIS VAN EEN TOPSPORTER IN HANDBALLEND NEDERLAND Hoofdcoach Dames A-team Henk Groener Uit de media HandbalAcademie Team wedstrijdverslagen Terugblik Stage Nederlands team In de Spotlight Anouk van de Wiel Programma HandbalAcademie Team Robert Rinsma over de HandbalAcademie Even voorstellen

Nadere informatie

INFOBULLETIN DECEMBER 2015

INFOBULLETIN DECEMBER 2015 INFOBULLETIN DECEMBER 2015 Limburgse Jeugd Masters 2015/2016 De eerste ronde van de Limburgse jeugd Masters is op 22 november gespeeld in Heerlen. Drie jongens en 3 meisjes van Quick waren present. Isa

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Teun van der Donk. Teun in O17. Teun van der Donk

Teun van der Donk. Teun in O17. Teun van der Donk Met veel trots stelt V.O.C de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Drie zonen spelen bij Sparta: Thomas

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Proteus minitoernooi 2012 (2) Proteus minitoernooi 2012 (2) Sterrencompetitie Doelgroepenbad 14-12-2012 Nadat vorige week vrijdag de 1 e wedstrijden waren gespeeld stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. Tevens stond

Nadere informatie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie ON DE NIEUWSBRIEF VAN DE GEZELLIGSTE VERENIGING VAN AMERSFOORT NOORD EN OMSTREKEN Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie 2. Vanuit de jeugdcommissie a. Trainers bedankt b. Hoe gaan we met elkaar om

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Hoe korfbal is ontstaan

Hoe korfbal is ontstaan Hoe korfbal is ontstaan Korfballers hebben hun sport te danken aan een onderwijzer, Nico Broekhuysen is zijn naam. Hij woonde in Amsterdam en hij moest een cursus gaan volgen in Zweden. s Avonds deden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl.

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl. Van de redactie Het is nu alweer een jaar geleden dat we zijn begonnen met deze nieuwsbrief. Er is in het afgelopen sportseizoen veel gebeurt. Veel nieuwe banden, slips en ook natuurlijk niet te vergeten

Nadere informatie

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting :

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : 1.Wat vind je leuk aan korfbal? Dat het een teamsport is. Dat het een gemengde sport is. Dat het twee vakken heeft, 1 verdedigen en 1 aanvallen. 2.Wat

Nadere informatie

7 september 2015 Parksingel 7 6681 NC Bemmel 0481-454018 frodos@skar.nl www.kinderopvangskar.nl. Beste ouders,

7 september 2015 Parksingel 7 6681 NC Bemmel 0481-454018 frodos@skar.nl www.kinderopvangskar.nl. Beste ouders, 7 september 2015 Parksingel 7 6681 NC Bemmel 0481-454018 frodos@skar.nl www.kinderopvangskar.nl Beste ouders, We kijken met de zomervakantie 2015 terug op een hele gezellige tijd samen met de kinderen.

Nadere informatie

Evaluatie project webshop 2.0

Evaluatie project webshop 2.0 Evaluatie project webshop 2.0 Kim Krijt MM2A Kim Ik vind dat de productie erg goed is verlopen, wij hebben onderling geen problemen gehad. Ik vind dat er erg goed werk is geleverd. Als ik het vergelijk

Nadere informatie

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 30ste jaargang nr. 27 7 april 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 10-04 Luca, groep 3 10-04 Roos, groep 1B 11-04 Stan, groep 1B

Nadere informatie

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en???

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? De Zeeuws Barabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) heeft als doel: Het doen beoefenen van sport door doven. Dit doel probeert zij onder meer te bereiken door:

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

EEN BIJZONDERE DAG TECHNISCH COÖRDINATOR SJORS RÖTTGER

EEN BIJZONDERE DAG TECHNISCH COÖRDINATOR SJORS RÖTTGER Spelen tegen je eigen ploeg De opvolger van Sjors Röttger HandbalAcademie wedstrijdverslagen Estavana Polman in de spotlight Programma HandbalAcademie Henk van Vliet over de HandbalAcademie Even voorstellen

Nadere informatie

Mihailo Sain weer in actie bij het WOC Alphen aan den Rijn

Mihailo Sain weer in actie bij het WOC Alphen aan den Rijn Nieuwsbrief -3- Januari 2011 Inhoudsopgave: Onderzoek sport en ontwikkeling voor kinderen Even voorstellen Wedstrijdverslag M

Nadere informatie

AFKICKEN? GEEN SPRAKE VAN!

AFKICKEN? GEEN SPRAKE VAN! AFKICKEN? GEEN SPRAKE VAN! Nadat iedereen weer heeft kunnen afkicken van het EK voor senioren in Appelscha, gaan we komende week hopelijk genieten van het WK van de algemene Klasse, dat in het Duitse Bad

Nadere informatie

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie! Nieuwsbrief d.d. 17-04-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Pasen 2019 We willen iedereen hele, gezellige

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

Wij wensen u veel leesplezier!

Wij wensen u veel leesplezier! Voor u ligt een nieuwe Break Out Magazine. We blikken terug op de afgelopen maanden. Wij wensen u veel leesplezier! 1 HandbalAcademie 2012 Tijdens het WK in Brazilië waar onze dames een iets teleurstellende

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrienden & Relaties

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrienden & Relaties MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Vrienden & Relaties s Avonds en in het weekend zit ik vaak alleen thuis. Ik bel dan wel eens met mijn vrienden, maar ze bellen me nooit terug. Ik heb verkering,

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: doorzetten en de moed erin houden

gedragsregel in verhaal: doorzetten en de moed erin houden gedragsregel in verhaal: doorzetten en de moed erin houden We zitten al in de helft van het jaar en het zwemseizoen zit er bijna op. De zwemmers kijken allemaal al uit naar de twee weken durende stage

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

EEN MOOIE HANDBALZOMER VOOR ONZE JEUGD Technisch Directeur Ton van Linder

EEN MOOIE HANDBALZOMER VOOR ONZE JEUGD Technisch Directeur Ton van Linder Uit de media Terugblik EK Juniors Terugblik EK Youth Vooruitblik seizoen 2009-2010 In de Spotlight Isabelle Jongenelen Jokelyn Tienstra over haar operatie Even voorstellen Gino Smits Wist-u-dat EEN MOOIE

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

Wedstrijdschema zaterdag 15 september B jeugd

Wedstrijdschema zaterdag 15 september B jeugd Wedstrijdschema zaterdag 15 september B jeugd Poule 1 Poule 2 DSS ZAP Juro Unirek VZV Quintus V&L Hellas Westfriesland SEW OTTO Workforce/ HAL 1 Uitslagen Scheids 1 Scheids 2 Tijd 1 Tijd 2 9:30 uur Poule

Nadere informatie

WIJ. De basis voor iedere groep zijn 3 gouden schoolregels - Jij hoort erbij - Je doet wat je belooft - Help een ander

WIJ. De basis voor iedere groep zijn 3 gouden schoolregels - Jij hoort erbij - Je doet wat je belooft - Help een ander Themakrant WIJ WIJ We zijn dit schooljaar begonnen in alle groepen met het thema Wij. Wij gaat over hoe we met elkaar willen omgaan op school, maar vooral wat we van elkaar mogen verwachten. Daarmee bedoelen

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet!

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet! Gevaarlijke liefde Gevaarlijke liefde In de pauze Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Als je verliefd wordt ben je in de wolken. Tegelijk voel je je

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen Bijlage 1a thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1b thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1c thema 4 - sportattributen 3e leerjaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance.

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance. Kringgesprek Geachte ouders, 2013 2013--2014 De maand november komt alweer tot zijn einde. Sinds het begin van dit schooljaar verzorgt Buurtwerk Prins Alexander activiteiten op school op woensdagmiddag.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF No 2 November 2012

NIEUWSBRIEF No 2 November 2012 NIEUWSBRIEF No 2 November 2012! SAMENWERKINGSCLUSTER SCKlarenbeek VVVoorst SV Wilp SV Cupa t.b.v. meidenvoetbal SC Klarenbeek, VV Voorst, SV Cupa en SV Wilp zetten zich in om het meidenen meisjesvoetbal

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen.

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen. Mijn naam is Aron van der Wal. Ik zit in de sport/brugklas HAVO/VWO van het Fivelcollege in Delfzijl. Naar aanleiding van de opdracht om iemand te interviewen die zich minimaal 20 uren per week met sport

Nadere informatie

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 31ste jaargang nr. 28 4 april 2018 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 05-04 Minke, groep 3 05-04 Roosmarijn, groep 4 06-04 Milo, groep

Nadere informatie

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO ACTUEEL Zo eindelijk hebben jullie weer een voor jullie. Het bestuur heeft 3x vergaderd. En dan werd er o.a. gevraagd of mijn email adres het niet deed, maar sorry het ontbrak mij even aan de tijd. Let

Nadere informatie

Heuvelklas in Westouter

Heuvelklas in Westouter K L A S N I E U W S U I T K L A S 4! Jaargang 9, nummer 31 23 mei 2016 Heuvelklas in Westouter De maandag na de heuvelklas stonden we nog even stil bij de heuvelklas. We speelden een heuvelklasquiz en

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Op zoek naar de vrouw áchter de lesbo

Op zoek naar de vrouw áchter de lesbo LANG LEVE DE DI VER SI TEIT tekst Saskia Doorschodt fotografie Dorien Grötzinger Op zoek naar de vrouw áchter de lesbo Ik ben lesbisch. Velen van ons hebben dit wel eens hardop tegen iemand anders gezegd.

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1.1 Welke doelman zat bij Feyenoord op de bank tijdens de gewonnen UEFA Cup-finale van 2002 tegen Borussia Dortmund? 1.2 Tegen welke tegenstander en in

Nadere informatie

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter Een lekkere en gezonde lunch! Ik eet het beter Hallo, allemaal ik ben Gaby en zit in groep8. En ik ga jullie iets vertellen over wat we twee weken geleden hebben gedaan. Het was 20 maart toen we van de

Nadere informatie

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja Voorwoord Verliefd zijn is super, maar ook doodeng. Want het kan je heel onzeker maken. En als het uiteindelijk uitgaat, voel je je intens verdrietig. In dit boek lees je over mijn liefdesleven, de mooie,

Nadere informatie

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 30ste jaargang nr. 29 21 april 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 24-04 Hayat, groep 3 24-04 Mats, groep 6 25-04 Iris, groep 2A

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

1. Brillenglazen zijn toch gewoon brillenglazen? Merk jij het verschil tussen een glas van Pearle, Hans Anders of een dure opticien? Waarom een hele hoop euro's betalen als het ook stukken goedkoper kan.

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test Beeld Hoofdstuk 5 Uitgeschreven tekst NL test www.ncrv.nl/ncrvgemist/8-1-2011/nl-test-2011-afl-1 (fragment tot 8:53 min.) NL test (NCRV) Duur fragment: 8:53 min. Duur uitzending: 24:49 min. Datum uitzending:

Nadere informatie

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige In de rubriek vertelt een (oud) prof-sport(st)er over zijn/haar voorste kruisband blessure. Vanaf het moment dat deze blessure werd opgelopen, de operatie, de revalidatie, de rentree en daarna. In : keurig

Nadere informatie

Cobie kreeg lesje van "de Mario",

Cobie kreeg lesje van de Mario, Sinds de warmtemetingen vanaf 1901 is 8 maart nog nooit zo warm geweest, 16 graden. www.redeoss.nl Nr. 86 08-03-2014 Toernooi te Pijnacker Sporthal: MFA "Het Nest" Nog maar net gereed de Multifunctionele

Nadere informatie

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN HERKEN JE DIT? Heb je steeds het gevoel het net niet goed genoeg te doen voor iedereen? Zijn de dagen te kort voor

Nadere informatie