Samenwerkingsovereenkomst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samenwerkingsovereenkomst"

Transcriptie

1 Samenwerkingsovereenkomst De ondergetekenden: 1 [i.g.v. BV] de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid...[naam BV] BV, gevestigd te [plaats], hierna te noemen de Verzekeringsadviseur, rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar bestuurder, de heer/mevrouw...[naam bestuurder], of rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar bestuurder BV, rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer/ mevrouw [i.g.v. V.O.F.] de vennootschap onder firma..., gevestigd te... [plaats], hierna te noemen de Verzekeringsadviseur, vertegenwoordigd door haar vennoten... en...[namen vennoten], [i.g.v. eenmanszaak]... [naam eigenaar], wonende te [plaats], handelend onder de naam... [handelsnaam], hierna te noemen de Verzekeringsadviseur, en 2 de naamloze vennootschap Movir N.V., gevestigd te Nieuwegein, hierna en in de bijlagen te noemen Movir verklaren dat zij met elkaar onderstaande samenwerkingsovereenkomst zijn aangegaan: 1. Algemene bepalingen 1.1. De Verzekeringsadviseur heeft door deze overeenkomst het recht te bemiddelen bij het sluiten van verzekeringen van Movir De Verzekeringsadviseur treedt niet op voor rekening of op naam van Movir De Verzekeringsadviseur heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om te bemiddelen in de bij artikel 1.1 bedoelde verzekeringen, dan wel een ontheffing van de vergunningsplicht De Verzekeringsadviseur is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel De Verzekeringsadviseur is bij Movir bekend onder relatienummer: [NUMMER] Gedurende de eerste twee jaar van de samenwerking is de samenwerking voorwaardelijk en kunnen de Verzekeringsadviseur en/of Movir de samenwerking op ieder moment beëindigen met een opzegtermijn van één maand. In dat geval is artikel 10.2 van toepassing.

2 2. Verplichtingen 2.1. De Verzekeringsadviseur informeert Movir direct als: a) hij niet langer over de juiste vergunningen om te bemiddelen beschikt; b) de AFM hem een verbod om te bemiddelen heeft opgelegd Beide partijen zullen elkaar direct informeren bij wijzigingen in de onderneming, die van invloed zijn op de samenwerking en/of samenwerkingsovereenkomst tussen de Verzekeringsadviseur en Movir. De Verzekeringsadviseur informeert Movir in ieder geval bij veranderingen in de rechtsvorm, als er nieuwe bestuurders of vennoten aantreden, als een partij meer dan 25% van de aandelen en/of de stemrechten in de onderneming verwerft en bij (andere) wezenlijke wijzigingen van de zeggenschap in de onderneming Zowel de Verzekeringsadviseur als Movir houden alle informatie geheim waarvan zij kunnen vermoeden dat deze een vertrouwelijk karakter heeft. Deze geheimhoudingsplicht leggen zij ook op aan hun medewerkers. De geheimhoudingsplicht blijft ook gelden na het einde van de samenwerking De Verzekeringsadviseur en Movir mogen de aan hen verstrekte persoonsgegevens van medewerkers van Movir en de Verzekeringsadviseur gebruiken voor het onderhouden van de contacten met elkaar en in het kader van fraudebestrijding De Verzekeringsadviseur is zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor het door hem uitgebrachte advies en het documenteren daarvan. Movir draagt daar geen verantwoordelijkheid voor. 3. Rechtstreekse benadering Movir benadert verzekeringnemers die een relatie zijn van de Verzekeringsadviseur niet rechtstreeks met polisgerelateerde informatie, tenzij: a) dit redelijkerwijs noodzakelijk is in verband met uitvoering van de verzekeringsovereenkomst, b) Movir hiertoe wettelijk verplicht is, of c) de Verzekeringsadviseur hiervoor toestemming heeft gegeven. Movir stelt de Verzekeringsadviseur op de hoogte van de inhoud van de informatie. 4. Informatieverstrekking en (online) communicatiemiddelen 4.1. Voor het naleven van de verplichtingen tot informatieverstrekking aan de cliënt op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) heeft Movir de medewerking van de Verzekeringsadviseur nodig. De Verzekeringsadviseur verleent die medewerking De Verzekeringsadviseur gebruikt alleen de meest recente door Movir ter beschikking gestelde documentatie, formulieren en andere (online) communicatiemiddelen Movir zorgt dat al haar communicatiemiddelen voldoen aan de wettelijke eisen De Verzekeringsadviseur stuurt polisstukken, voorwaarden en andere voor de cliënt bestemde stukken, die hij van Movir ontvangt, direct aan zijn relatie door Voor gebruik van elkaars naam, logo of huisstijl wordt toestemming gevraagd. Toestemming is niet nodig voor gebruik van de uitingen genoemd in artikel 4.2 en reclamemateriaal dat door Movir is verstrekt.

3 5. Onderbemiddeling 5.1. Als de Verzekeringsadviseur wil samenwerken met onderbemiddelaars (zoals bedoeld in de Wft), dan kan dat alleen met toestemming van Movir De toestemming kan door Movir worden ingetrokken Als Movir daar om vraagt, doet de Verzekeringsadviseur opgave van de onderbemiddelaars waar hij mee samenwerkt De Verzekeringsadviseur werkt alleen samen met onderbemiddelaars die beschikken over de vereiste AFM-vergunningen of ontheffingen Daden van de onderbemiddelaar zijn geheel voor rekening van de Verzekeringsadviseur. 6. Portefeuille en portefeuilleoverdracht 6.1. De portefeuille omvat alle door bemiddeling van de Verzekeringsadviseur bij Movir tot stand gebrachte en alle naar zijn portefeuille overgeboekte verzekeringen, voor zover niet overgeboekt naar de portefeuille van een andere verzekeringsadviseur of door Movir in eigen beheer genomen Movir neemt een schriftelijk verzoek van de Verzekeringsadviseur om (een deel van) zijn portefeuille aan een andere verzekeringsadviseur over te dragen in behandeling De overnemende verzekeringsadviseur beschikt over alle benodigde vergunningen Movir stelt in onderling overleg met de Verzekeringsadviseur een redelijke termijn vast voor de overdracht, tenzij Movir gegronde bezwaren heeft tegen een aanstelling van de overnemende verzekeringsadviseur. 7. Beloningsregeling 7.1. Als voor een verzekering die door bemiddeling van de Verzekeringsadviseur tot stand is gekomen respectievelijk tot zijn portefeuille behoort, betaling van provisie door Movir is overeengekomen, wordt de beloning bepaald conform de bijlage Beloningsregeling De Beloningsregeling kan worden gewijzigd door Movir. 8. Financiële afspraken 8.1. Movir incasseert de premie, tenzij dat anders is overeengekomen. In dat geval is de bijlage Premie-incasso van toepassing Movir opent een administratieve rekening op naam van de Verzekeringsadviseur Bedragen die Movir aan de Verzekeringsadviseur verschuldigd is en bedragen die de Verzekeringsadviseur aan Movir verschuldigd is, zullen via die administratieve rekening worden verrekend Als een Verzekeringsadviseur meerdere administratieve rekeningen heeft, mag Movir de saldi onderling verrekenen Movir verzorgt iedere maand een rekeningafschrift voor de Verzekeringsadviseur waarin alle in de afgelopen maand gedane boekingen staan. Het saldo op het afschrift is het verschuldigde bedrag De Verzekeringsadviseur vult een debetsaldo aan, uiterlijk op de datum die op het afschrift wordt vermeld. Movir maakt een creditsaldo zo spoedig mogelijk na het versturen van het afschrift over naar het rekeningnummer dat de Verzekeringsadviseur heeft opgegeven. Afrekening gebeurt één keer per maand. Tussentijds bestaat geen aanspraak op uitbetaling De Verzekeringsadviseur heeft geen dekkings- of schaderegelingsbevoegdheden.

4 9. Wijziging overeenkomst 9.1. Als bijzondere omstandigheden een wijziging redelijkerwijs noodzakelijk maken, mag Movir of de Verzekeringsadviseur de bepalingen in deze overeenkomst wijzigen. In dat geval wordt de wederpartij door middel van een aangetekende brief gemotiveerd geïnformeerd over de voorgenomen wijziging. Daarbij wordt de vastgestelde ingangsdatum van de wijziging vermeld. De ingangsdatum wordt vastgesteld op een redelijke termijn De wederpartij mag de wijziging schriftelijk weigeren door middel van een aangetekende brief. In dat geval eindigt de overeenkomst op de 30e dag na de vastgestelde ingangsdatum van de wijziging. Artikel 10.2 is dan van overeenkomstige toepassing Als de wederpartij op de 30e dag na de vastgestelde ingangsdatum nog niet heeft gereageerd, is de wijziging van kracht. 10. Einde overeenkomst Zowel de Verzekeringsadviseur als Movir kan de samenwerking beëindigen bij aangetekende brief met een opzegtermijn van twee maanden Bij beëindiging door opzegging zoals omschreven in artikel 10.1 wordt de portefeuille die bij Movir was opgebouwd voor de datum waarop de samenwerking eindigt, gefixeerd naar de toestand per beëindigingsdatum. De Verzekeringsadviseur blijft bij de verzekeringsovereenkomsten binnen deze portefeuille als bemiddelaar betrokken; de bepalingen van deze samenwerkingsovereenkomst, blijven, voor zover relevant, van toepassing. Vanaf de beëindigingsdatum neemt Movir geen nieuwe aanvragen of overboekingen van verzekeringen naar de portefeuille van de Verzekeringsadviseur meer in behandeling Zowel de Verzekeringsadviseur als Movir kan de samenwerking met onmiddellijke ingang, zonder rechterlijke tussenkomst en zonder dat daarvoor een vergoeding verschuldigd wordt, beëindigen wegens een dringende reden. Onder een dringende reden wordt verstaan: a) intrekking van de aan de Verzekeringsadviseur respectievelijk Movir verleende relevante Wft-vergunning of Wft-ontheffing; b) oplegging van een definitieve, niet voor beroep vatbare, handhavingsmaatregel aan de Verzekeringsadviseur of Movir op grond waarvan voortzetting van de samenwerking door de wederpartij in redelijkheid niet meer kan worden gevergd; c) wanneer de Verzekeringsadviseur of Movir zich, ook na schriftelijke aanmaning, niet aan de bepalingen van deze overeenkomst houdt; d) door de Verzekeringsadviseur of Movir bewust en aantoonbaar gepleegde fraude met het oogmerk de wederpartij, de verzekeringnemer of een derde die tot dezelfde juridische groep behoort als de wederpartij te misleiden teneinde voor zichzelf of voor derden financieel voordeel te behalen; e) wanneer de Verzekeringsadviseur of Movir de reputatie van de financiële dienstverlening schaadt of dreigt te schaden, of in ernstige mate handelt in strijd met de belangen van de verzekeringnemer of de wederpartij; f) (aanvraag van) surséance van betaling of faillissement, onder bewindstelling, onder curatelestelling of liquidatie van de wederpartij dan wel van toepassingverklaring van de schuldsaneringsregeling natuurlijke personen; g) wanneer na overlijden van de Verzekeringsadviseur diens erfgenamen niet binnen negen maanden gebruik hebben gemaakt van de wettelijke ontheffingsmogelijkheden uit de Wft of de portefeuille hebben verkocht aan een andere, met Movir samenwerkende, verzekeringsadviseur Artikel 10.3.d is niet van toepassing als de fraude buiten medeweten van de Verzekeringsadviseur respectievelijk Movir is gepleegd door een werknemer of een andere natuurlijke persoon die onder diens verantwoordelijkheid werkzaamheden verricht voor de

5 Verzekeringsadviseur respectievelijk Movir en de Verzekeringsadviseur respectievelijk Movir adequate maatregelen heeft getroffen. Dat laat het recht op het vorderen van schadevergoeding onverlet Als de samenwerking wordt opgezegd op grond van artikel 10.3 kan Movir de portefeuille in eigen beheer nemen. Artikel 11 van de bijlage Beloningsregeling is dan van toepassing Bij beëindiging van de samenwerking wordt de toegang tot het extranetaccount van de Verzekeringsadviseur stopgezet. 11. Tot slot Op deze overeenkomst is Nederlands recht van toepassing Geschillen in verband met deze overeenkomst zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter te Utrecht. Door ondertekening van deze overeenkomst bevestigen de Verzekeringsadviseur en Movir hun samenwerking en geven zij aan akkoord te gaan met de in deze overeenkomst opgenomen bepalingen. Aldus tussen partijen overeengekomen in tweevoud opgemaakt en ondertekend te..., op. Verzekeringsadviseur te Nieuwegein, op... Movir... de heer R.A. van der Linden. de heer L.A.G.G.M. van Drunen

6 Bijlage Premie-incasso 1. De Verzekeringsadviseur incasseert de premie die zijn relaties aan Movir verschuldigd zijn. 2. Geld dat de Verzekeringsadviseur namens Movir incasseert, gebruikt hij niet voor andere doeleinden dan afdracht aan Movir. 3. Het recht om de premie te incasseren vervalt: a) als de Verzekeringsadviseur ondanks aanmaning een debetsaldo in zijn administratieve rekening niet tijdig aanzuivert; b) als de Verzekeringsadviseur zich ondanks aanmaning niet aan de bepalingen uit deze overeenkomst en bijlage houdt; c) als de Verzekeringsadviseur de reputatie van de financiële dienstverlening schaadt of dreigt te schaden, of in ernstige mate handelt in strijd met de belangen van de verzekeringnemer en/of Movir; d) bij (aanvraag van) surséance van betaling of faillissement, van toepassingverklaring van de schuldsaneringsregeling natuurlijke personen, onder bewindstelling, onder curatelestelling of liquidatie. 4. Als het recht op premie-incasso vervalt, neemt Movir de incasso over. Movir kan dan de portefeuille in eigen beheer nemen. In dat geval eindigt de samenwerking. Als Movir de portefeuille in eigen beheer neemt is artikel 11 van de bijlage Beloningsregeling van toepassing. 5. Als de premie niet inbaar is stuurt de Verzekeringsadviseur de stukken, met daarbij vermeld de reden dat de premie niet geïnd is, terug aan Movir: a) Polissen en aanhangsels van verzekeringen dienen binnen 60 dagen na in het bezit komen van de Verzekeringsadviseur te worden geretourneerd. b) Borderellen dienen binnen 60 dagen na de premievervaldatum te worden geretourneerd. 6. Als de in artikel 5 genoemde stukken ná 60 dagen aan Movir worden teruggestuurd, wordt de administratieve rekening van de Verzekeringsadviseur niet gecrediteerd. De bedragen waarop de stukken betrekking hebben komen dan voor rekening en risico van de Verzekeringsadviseur. 7. In afwijking van artikel 8.6 uit de samenwerkingsovereenkomst mag de Verzekeringsadviseur de volgende bedragen, voor zover de Verzekeringsadviseur daarvoor nog niet is gecrediteerd, op een debetsaldo in mindering brengen: a) door de Verzekeringsadviseur aan Movir verrichte betalingen; b) namens Movir gedane premierestituties; c) niet inbare premiebedragen, voor zover is voldaan aan artikel 5; aftrekbaar is de premie min de van toepassing zijnde provisie. 8. Als Movir daarom vraagt, geeft de Verzekeringsadviseur een specificatie van de op het saldo in mindering gebrachte bedragen. 9. Als de samenwerkingsovereenkomst eindigt, vervalt ook het recht op premie-incasso.

7 Bijlage Beloningsregeling De beloningsregeling geldt alleen voor polissen, waarbij de Verzekeringsadviseur aanspraak kan maken op provisie. 1. Op de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en de ongevallenverzekeringen van Movir wordt een doorlopende provisie van ten hoogste 12,5% van de premie aan de Verzekeringsadviseur betaald. De exacte hoogte van de provisie wordt vastgesteld door de Verzekeringsadviseur in overleg met de verzekeringnemer. De vastgestelde provisiehoogte geldt voor de gehele verzekering en kan alleen worden gewijzigd per contractsvervaldatum. 2. Bij het vaststellen van de provisie zorgt de Verzekeringsadviseur er steeds voor dat hij voldoet aan wettelijke verplichtingen met betrekking tot passendheid van de beloning. 3. Het recht op provisie ontstaat als de premie van de betreffende verzekering door Movir is ontvangen. 4. Bij premievrijstelling vervalt het recht op provisie evenredig aan de mate van premievrijstelling. 5. Bij premiebetaling in termijnen wordt ook de provisie in termijnen betaald. 6. Bij overboeking van een verzekering met provisierechten op (schriftelijk) verzoek van een verzekeringnemer naar een andere verzekeringsadviseur geldt het volgende: 6.1. De overdragende Verzekeringsadviseur blijft recht houden op provisie tot het einde van het kalenderjaar waarin Movir het verzoek ontvangt. Vanaf dat moment gaat het recht op provisie over op de overnemende verzekeringsadviseur Als Movir het verzoek op of na 1 november ontvangt, komt in afwijking van artikel 6.1 de provisie tot het einde van het volgende kalenderjaar toe aan de overdragende Verzekeringsadviseur. Vanaf dat moment gaat het recht op provisie over op de overnemende verzekeringsadviseur Bij overboeking tijdens de eerste contractstermijn van een verzekering met een contractsduur van vijf jaar geldt in plaats van artikel 6.1 en 6.2 het volgende: a) De overdragende Verzekeringsadviseur houdt recht op provisie tot het einde van die eerste contractstermijn. Vanaf dat moment gaat het recht op provisie over op de overnemende verzekeringsadviseur. b) Als Movir het verzoek op of na 1 november in het laatste jaar van de eerste contractstermijn ontvangt, komt in afwijking van 6.3.a de provisie tot het einde van het volgende kalenderjaar toe aan de overdragende Verzekeringsadviseur. Vanaf dat moment gaat het recht op provisie over op de overnemende verzekeringsadviseur. 7. Als een verzekering geheel of gedeeltelijk vervalt, wordt de provisie van het vervallen gedeelte teruggeboekt in de administratieve rekening als onverdiende provisie en verrekend met provisieboekingen. 8. Als verrekening van onverdiende provisie niet volledig mogelijk is, betaalt de Verzekeringsadviseur het resterende deel van de onverdiende provisie op het eerste verzoek van Movir terug.

8 9. De verplichting tot terugbetaling van onverdiende provisie blijft op de Verzekeringsadviseur rusten, ook na het eindigen van de samenwerkingsovereenkomst, totdat de verzekering inclusief het terugboekingsrisico tot de portefeuille van een andere verzekeringsadviseur is gaan behoren. 10. Een onderbemiddelaar (zoals bedoeld in de Wft) kan tegenover Movir geen aanspraak maken op provisie. 11. Bij het in eigen beheer nemen van de portefeuille koopt Movir de rechten op provisie af. De afkoopwaarde is voor: a) ongevallenverzekeringen anderhalf maal de jaarlijkse provisie b) arbeidsongeschiktheidsverzekeringen tweemaal de jaarlijkse provisie. Een koopsom wordt geboekt in de administratieve rekening.

9 Voor een aantal teksten in de samenwerkingsovereenkomst, bijlage Beloningsbeleid, geldt voor u een andere tekst, te weten: Lees in artikel 1 van de Bijlage Beloningsbeleid (indien van toepassing) een doorlopende provisie voor AOV van maximaal 17,5% ipv 12,5 %. De bestaande provisie-afspraken blijven voor u gelden. Lees in artikel 6.1 én artikel 6.2 verzekeringsjaar ipv kalenderjaar. Een verzekeringsjaar loopt van de hoofdpremievervaldatum tot de volgende hoofdpremievervaldatum. Lees in artikel 6.2 én in artikel 6.3.b de dag 2 maanden voor de hoofdpremievervaldatum ipv 1 november. Lees in artikel 6.3 langer dan één jaar in plaats van vijf jaar.

de Aanbieder en de Bemiddelaar, hierna gezamenlijk ook te noemen Partijen,

de Aanbieder en de Bemiddelaar, hierna gezamenlijk ook te noemen Partijen, S A M E N W E R K I N G S O V E R E E N K O M S T M A R K E L O N L I N E De ondergetekenden, 1. Markel International Insurance Company Limited, handelend onder de naam Markel International Nederland,

Nadere informatie

SAMENWERKINGSVOORWAARDEN. September 2014

SAMENWERKINGSVOORWAARDEN. September 2014 SAMENWERKINGSVOORWAARDEN September 2014 Inhoud Artikel Omvang van de samenwerking 1 Directe benadering 2 Onderbemiddelaar 3 Toepasselijke wettelijke normen en nakoming gedragscodes 4 Zorgplicht en integriteit

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. Zonnebloem UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. [NAAM UITVAARTVERENIGING]

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. Zonnebloem UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. [NAAM UITVAARTVERENIGING] SAMENWERKINGSOVEREENKOMST tussen Zonnebloem UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. en [NAAM UITVAARTVERENIGING] aangesloten bij de vereniging Bond van Uitvaartverenigingen in de Provincie --------------------------

Nadere informatie

Overeenkomst VERZEKERINGSSUBAGENT

Overeenkomst VERZEKERINGSSUBAGENT Overeenkomst VERZEKERINGSSUBAGENT TUSSEN Hier rechtsgeldig vertegenwoordigd door J.P.L. den Hartigh handelend in de hoedanigheid van verzekeringsagent/verzekeringsmakelaar (*) verder genoemd de tussenpersoon,

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VERZEKERINGSADVISEURS ONDERGETEKENDEN: Statutaire naam kantoor. Handelsnaam kantoor. Aanstelling / RC nummer

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VERZEKERINGSADVISEURS ONDERGETEKENDEN: Statutaire naam kantoor. Handelsnaam kantoor. Aanstelling / RC nummer SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VERZEKERINGSADVISEURS ONDERGETEKENDEN: Statutaire naam kantoor Handelsnaam kantoor Aanstelling / RC nummer : XXX : XXX : XXX Bezoekadres + woonplaats : XXXXX XXXXX Hierna te noemen:

Nadere informatie

Voogd en Bemiddelaar hierna in gezamenlijkheid Partijen genoemd en ieder afzonderlijk Partij

Voogd en Bemiddelaar hierna in gezamenlijkheid Partijen genoemd en ieder afzonderlijk Partij Addendum inzake Zorgverzekeringen behorende bij de Samenwerkingsovereenkomst (met voetnoot 2011-01-06 vs 1 incasso Maatschappij incl. addenda dd 2011-09-21, 2012-05-21 en 2013-03-21 ) Tussen Voogd & Voogd

Nadere informatie

Overeenkomst VERZEKERINGSSUBAGENT

Overeenkomst VERZEKERINGSSUBAGENT Overeenkomst VERZEKERINGSSUBAGENT TUSSEN Industrial Insurance Group Belgium NV - SA Louizalaan 85, B-1050 Brussels Belgium Hier rechtsgeldig vertegenwoordigd door J.P.L. den Hartigh handelend in de hoedanigheid

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst. Juridische naam: Vestigingsadres: Postcode en vestigingsplaats:

Samenwerkingsovereenkomst. Juridische naam: Vestigingsadres: Postcode en vestigingsplaats: Samenwerkingsovereenkomst Ondergetekenden: Juridische naam: Vestigingsadres:.. Postcode en vestigingsplaats:, verder te noemen 'de Onderbemiddelaar' en Ditiszorg gevestigd te Volendam aan de Edammerweg

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST. tussen ZONNEBLOEM UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. DE VERENIGING BOND VAN UITVAARTVERENIGINGEN IN DE PROVINCIE --------------------------

RAAMOVEREENKOMST. tussen ZONNEBLOEM UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. DE VERENIGING BOND VAN UITVAARTVERENIGINGEN IN DE PROVINCIE -------------------------- RAAMOVEREENKOMST tussen ZONNEBLOEM UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. en DE VERENIGING BOND VAN UITVAARTVERENIGINGEN IN DE PROVINCIE -------------------------- welke de voorwaarden bevat waaronder partijen zullen

Nadere informatie

- OVEREENKOMST - INZAKE HANDELSAGENTUUR

- OVEREENKOMST - INZAKE HANDELSAGENTUUR - OVEREENKOMST - INZAKE HANDELSAGENTUUR ONDERGETEKENDEN: De rechtspersoon (of eenmanszaak, v.o.f., c.v.)... gevestigd te..., ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te... onder

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST

VERWERKERSOVEREENKOMST VERWERKERSOVEREENKOMST Partijen: 1. Basis bedrijfskleding VOF. Gevestigd te Mollerusweg 96, 2031 BZ HAARLEM KvK-nummer: 34220214 hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door J W H D van der Meij, hierna

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT OVEREENKOMST VAN OPDRACHT DE ONDERGETEKENDEN: 1. Stichting Vidomes, welke is gevestigd te (2616 LZ) Delft aan de Kleveringweg 24, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw D.L. Braal, hierna te

Nadere informatie

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen:

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen: Voorbeeld overeenkomst van opdracht Partijen: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (naam) B.V., gevestigd te (adres), rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam), hierna te noemen Opdrachtgever

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden 1. Waarvoor dienen deze algemene voorwaarden? 1.1 Wij hebben een aantal afspraken die gelden voor iedere samenwerking die wij met een bemiddelaar aangaan. In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

Overeenkomst Huishoudelijke Ondersteuning

Overeenkomst Huishoudelijke Ondersteuning Overeenkomst Huishoudelijke Ondersteuning, locatie... gevestigd te..., bij het aangaan van deze overeenkomst vertegenwoordigd door mevrouw M.A.C. van der Valk, hierna te noemen de zorgaanbieder en mevrouw/de

Nadere informatie

Model-overeenkomst voor onderzoeksopdrachten

Model-overeenkomst voor onderzoeksopdrachten Model-overeenkomst voor onderzoeksopdrachten De ondergetekenden: Het College voor zorgverzekeringen, gevestigd te Diemen, aan de Eekholt 4, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. R.G.P.

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VERZEKERINGSADVISEURS ONDERGETEKENDEN: Statutaire naam kantoor : Handelsnaam kantoor (evt.) : Aanstelling / RC nummer :

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VERZEKERINGSADVISEURS ONDERGETEKENDEN: Statutaire naam kantoor : Handelsnaam kantoor (evt.) : Aanstelling / RC nummer : SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VERZEKERINGSADVISEURS ONDERGETEKENDEN: Statutaire naam kantoor : Handelsnaam kantoor (evt.) : Aanstelling / RC nummer : Bezoekadres + woonplaats : Hierna te noemen: de verzekeringsadviseur

Nadere informatie

Overeenkomst van opdracht

Overeenkomst van opdracht Overeenkomst van opdracht 1 Aard en duur van de overeenkomst 1.1 De opdracht, die opdrachtnemer voor opdrachtgever zal verrichten, bestaat uit het volgende: inrichten en bijhouden van de volledige administratie,

Nadere informatie

Modelovereenkomst inhuur externe specialist betonwerk Betonsupport.

Modelovereenkomst inhuur externe specialist betonwerk Betonsupport. Modelovereenkomst inhuur externe specialist betonwerk Betonsupport. Partijen Ondergetekenden: naam: straat/postbus: postcode: plaats: telefoonnummer: e-mailadres: KvK-nummer: BTW-nummer: hierna te noemen:

Nadere informatie

Optie lint Tuinbouwweg Park Triangel

Optie lint Tuinbouwweg Park Triangel Dit is een onverbindend concept: aan dit concept kunnen geen rechten worden ontleend. Zonder overeenstemming tussen partijen kunnen partijen hieraan geen rechten ontlenen. Ondertekening vindt plaats na

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST INZAKE OVERNAME VAN ACTIVITEITEN VAN

KOOPOVEREENKOMST INZAKE OVERNAME VAN ACTIVITEITEN VAN KOOPOVEREENKOMST INZAKE OVERNAME VAN ACTIVITEITEN VAN BV KOOPOVEREENKOMST OP HOOFDLIJNEN Ondergetekenden: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid..bv. te. ( KvK nummer ) vertegenwoordigd

Nadere informatie

Dienstenwijzer Ten behoeve van bemiddeling en advisering

Dienstenwijzer Ten behoeve van bemiddeling en advisering Dienstenwijzer Ten behoeve van bemiddeling en advisering Op alle diensten die door Convento Assurantiën worden geleverd zijn algemene voorwaarden van toepassing. De tekst van deze voorwaarden zijn geplaatst

Nadere informatie

Disclaimer Interbank Verzekeringen

Disclaimer Interbank Verzekeringen Disclaimer Interbank Verzekeringen De betrokken partijen Partij 1. Dazure B.V., handelend onder de naam Interbank Verzekeringen, gevestigd en kantoorhoudende te (4811 WV) Breda aan de Nieuwstraat 13A,

Nadere informatie

Quality Service Europe

Quality Service Europe VERWERKINGSOVEREENKOMST Partijen: 1. MvanR Retail/, gevestigd te Tiel, KvK-nummer: 30251796, hierna te noemen verantwoordelijke ; En 2., gevestigd te Tiel, KvK-nummer: 11025593, hierna te noemen verwerker

Nadere informatie

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Algemene Voorwaarden van Dienstverlening SPOOR 3 BV Artikel 1. Definities Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Opdrachtgever: de

Nadere informatie

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Voor de Drankindustrie Uitvoeringsovereenkomst Aanvullende pensioenregeling

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Voor de Drankindustrie Uitvoeringsovereenkomst Aanvullende pensioenregeling Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Voor de Drankindustrie Uitvoeringsovereenkomst Aanvullende pensioenregeling Uitvoeringsovereenkomst excedent middelloonregeling per 1 januari 2015 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT 1 VPRA-modelcontract/Geen werkgeversgezag OVEREENKOMST VAN OPDRACHT Partijen: 1. vof, gevestigd te Dronten, 8251 NS aan de Golfresidentie, KvK-nummer:., rechtsgeldig vertegenwoordigd door dr. K.B. van

Nadere informatie

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN 1. Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten en opdrachten, waarbij HR Financials Riskmanagement B.V., handelend onder de naam:,

Nadere informatie

OVEREENKOMST inzake consignatie

OVEREENKOMST inzake consignatie OVEREENKOMST inzake consignatie DE ONDERGETEKENDEN: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid., gevestigd aan de. te., ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer/mevrouw. in de functie

Nadere informatie

LICENTIEOVEREENKOMST/VOORWAARDEN

LICENTIEOVEREENKOMST/VOORWAARDEN LICENTIEOVEREENKOMST/VOORWAARDEN De ondergetekenden: 1. Licentiegever; en 2. de besloten vennootschap ilearn Company B.V, gevestigd en kantoorhoudende te Ede, aan de Wiek 121, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 74414860 Offerte: een aanbieding (schriftelijk of per mail) van Bart Jansen Advies

Nadere informatie

Dat Partijen in verband met de bemiddeling in bijbouwe Producten een overeenkomst wensen te sluiten (de Overeenkomst).

Dat Partijen in verband met de bemiddeling in bijbouwe Producten een overeenkomst wensen te sluiten (de Overeenkomst). versie 20161003 Deze overeenkomst gedateerd [ ] is gesloten tussen: 1. DYNAMIC CREDIT MORTGAGES B.V., een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, geregistreerd bij de kamer van koophandel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN

Algemene Voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN Algemene Voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN Nieuwdorp Hypotheken & Verzekeringen tevens handelend onder de naam Cebri BV, Frambozenstraat 76, 2564 XN te Den Haag, hierna te noemen Nieuwdorp Hypotheken &

Nadere informatie

Dit is een voorbeeld van Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zoals gegenereerd met de Arbeidsovereenkomst generator van ICTRecht:

Dit is een voorbeeld van Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zoals gegenereerd met de Arbeidsovereenkomst generator van ICTRecht: Dit is een voorbeeld van Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zoals gegenereerd met de Arbeidsovereenkomst generator van ICTRecht: https://ictrecht.nl/diensten/juridische- generatoren/arbeidsovereenkomst-

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN O P T I E O V E R E E N K O M S T De ondergetekenden: 1. [ ] B.V., gevestigd te en kantoorhoudende te [ ], aan [ ], hierna te noemen: Optieverlener, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar statutair

Nadere informatie

Raamwerkovereenkomst GS1 Keurmerk. voor Data Management Services levensmiddelen en drogisterij

Raamwerkovereenkomst GS1 Keurmerk. voor Data Management Services levensmiddelen en drogisterij voor Data Management Services levensmiddelen en drogisterij Versie 1.0, 27 juni 2016 Samenvatting Documenteigenschap Naam Waarde Raamwerkovereenkomst GS1 Keurmerk Datum 27 juni 2016 Status Beschrijving

Nadere informatie

Algemene voorwaarden - Natura verzekeringen

Algemene voorwaarden - Natura verzekeringen Polisvoorwaarden: MV-99-100 Algemene voorwaarden - Natura verzekeringen Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Algemeen

Nadere informatie

De verzekeringsportefeuille in het zuivere marktmodel

De verzekeringsportefeuille in het zuivere marktmodel De verzekeringsportefeuille in het zuivere marktmodel mr. dr. Cees de Jong Even voorstellen LinkedIn Profiel: nl.linkedin.com/in/baarle 5 jaar ona>ankelijk consultant 40 jaar ervaring (Interpolis, NieuwRoIerdam,

Nadere informatie

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Drankindustrie Uitvoeringsovereenkomst Aanvullende Middelloonregeling Module A

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Drankindustrie Uitvoeringsovereenkomst Aanvullende Middelloonregeling Module A Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Drankindustrie Uitvoeringsovereenkomst Aanvullende Middelloonregeling Module A Uitvoeringsovereenkomst Aanvullende Middelloonregeling Module A per 1 januari 2016

Nadere informatie

Toelichting bij de modelovereenkomst

Toelichting bij de modelovereenkomst Toelichting bij de modelovereenkomst Algemeen De Belastingdienst kan op basis van een concrete overeenkomst oordelen over het al dan niet moeten betalen van loonheffingen. Loonheffingen zijn verschuldigd

Nadere informatie

Acceptatievragen Bestuurders- en Toezichthoudersaansprakelijkheidsverzekering. VVE s

Acceptatievragen Bestuurders- en Toezichthoudersaansprakelijkheidsverzekering. VVE s Acceptatievragen Bestuurders- en Toezichthoudersaansprakelijkheidsverzekering voor VVE s Belangrijk: toelichting op de reikwijdte van de mededelingsplicht 1. Als aanvrager/kandidaat-verzekeringnemer bent

Nadere informatie

MODEL VOOR EEN MAATSCHAPSOVEREENKOMST TUSSEN ARCHITECTEN

MODEL VOOR EEN MAATSCHAPSOVEREENKOMST TUSSEN ARCHITECTEN MODEL VOOR EEN MAATSCHAPSOVEREENKOMST TUSSEN ARCHITECTEN De ondergetekenden: 1. Naam:..., wonende te:..., hierna te noemen partij A 2. Naam:..., wonende te:..., hierna te noemen partij B overwegende: dat

Nadere informatie

Circulaire (tussentijds) overvoeren en oversluiten van posten

Circulaire (tussentijds) overvoeren en oversluiten van posten Circulaire (tussentijds) overvoeren en oversluiten van posten 26-10-2011 1. Inleiding In verband met de ontwikkelingen in de verzekeringsmarkt en de gewijzigde wetgeving (van kracht worden Wet financieel

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. FAM-advies / Schadehulp gevestigd te Zelhem ingeschreven in KvK onder nummer 09111006, vertegenwoordigd door de heer Frank Gerrit Jan Fukking re directeur,

Nadere informatie

Freelance Inhuurovereenkomst

Freelance Inhuurovereenkomst Freelance Inhuurovereenkomst De partijen, 1. Opdrachtgever X, gevestigd aan de Straat 123 te Amsterdam te Amsterdam, Kamer van Koophandel nummer 12345678 en rechtsgeldig vertegenwoordigd door A. de Vries

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1: algemeen Deze algemene voorwaarden, betalings- en leveringsvoorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder 65879880. Deze voorwaarden zijn van kracht vanaf

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST SERVICEOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [NAAM], statutair gevestigd en kantoorhoudende aan de [adres] te [(postcode)] [plaats], ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

Deelnemersovereenkomst Stichting Voeggarant. Deelnemersovereenkomst Stichting Voeggarant. Pagina 1

Deelnemersovereenkomst Stichting Voeggarant. Deelnemersovereenkomst Stichting Voeggarant. Pagina 1 Pagina 1 De ondergetekenden:, gevestigd te Heerenveen aan de lepelaarstraat 27, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door het bestuur van, hierna te noemen Voeggarant; en, gevestigd te, ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Operationele Techniek Verzekering

Algemene Voorwaarden Operationele Techniek Verzekering Algemene Voorwaarden Operationele Techniek Verzekering OTV ALG MINT 2015 Inhoudsopgave 1 Definities, meervoud en sanctiewetgeving 3 2 Grondslag 3 3 Automatische bijverzekering 3 4 Verplichtingen van verzekerde

Nadere informatie

Samenwerkingsvoorwaarden

Samenwerkingsvoorwaarden Samenwerkingsvoorwaarden September 2009 2 Samenwerkingsvoorwaarden Samenwerkingsvoorwaarden 3 4 Inhoud Algemeen 1 Definities 2 Onderwerp 3 Omvang van de samenwerking 4 Onderbemiddelaar Gebondenheid aan

Nadere informatie

Aanvraagformulier Bestuurders- en commissarissenaansprakelijkheidsverzekering

Aanvraagformulier Bestuurders- en commissarissenaansprakelijkheidsverzekering Aanvraagformulier Bestuurders- en commissarissenaansprakelijkheidsverzekering Belangrijk: toelichting op de reikwijdte van de mededelingsplicht 1. Als aanvrager/kandidaat-verzekeringnemer bent u verplicht

Nadere informatie

HANDLEIDING BELONINGSREGELING LEVEN 2012. Voor het regelen van (kleine) schadegevallen JANUARI 2012 INFORMATIE VOOR HET INTERMEDIAIR

HANDLEIDING BELONINGSREGELING LEVEN 2012. Voor het regelen van (kleine) schadegevallen JANUARI 2012 INFORMATIE VOOR HET INTERMEDIAIR INFORMATIE VOOR HET INTERMEDIAIR HANDLEIDING BELONINGSREGELING LEVEN 2012 Voor het regelen van (kleine) schadegevallen JANUARI 2012 05 150 11-12 ALGEMEEN n Deze beloningsregeling maakt deel uit van de

Nadere informatie

De Opdrachtgever: de (rechts)persoon die de opdracht aan RandstadMakelaars verstrekt.

De Opdrachtgever: de (rechts)persoon die de opdracht aan RandstadMakelaars verstrekt. Artikel 1 - Toepasselijkheid Deze algemene bepalingen zijn van toepassing op iedere overeenkomst van opdracht tot dienstverlening en/of bemiddeling, alsmede de daaruit voortvloeiende aanvullende en/of

Nadere informatie

WFT Dienstenwijzer. Wie zijn wij?

WFT Dienstenwijzer. Wie zijn wij? WFT Dienstenwijzer Met ingang van 1 januari 2007 is binnen de assurantiebranche de Wet op het financieel toezicht (WFT) van kracht. De WFT eist dat consumenten, voorafgaand aan het tot stand komen van

Nadere informatie

LICENTIEOVEREENKOMST

LICENTIEOVEREENKOMST LICENTIEOVEREENKOMST Ondergetekenden: 1. [NAAM ARCHITECT(ENBUREAU)], geboren op [ ] te [ ], wonende te [ ] aan de [ ]/ gevestigd en kantoorhoudende aan de [ ] te [ ], (ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

2014 no. 6 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA

2014 no. 6 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA 2014 no. 6 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA LANDSBESLUIT, houdende algemene maatregelen, van 29 januari 2014 ter uitvoering van artikel 27a, eerste lid, van de Landsverordening toezicht verzekeringsbedrijf (AB

Nadere informatie

CONCEPT BESTEMD VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT BESTEMD VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN OVEREENKOMST VAN ACHTERGESTELDE GELDLENING tussen en [ ] OVEREENKOMST VAN ACHTERGESTELDE GELDLENING DE ONDERGETEKENDEN: (1), een besloten vennootschap statutair gevestigd en kantoorhoudende te, aan de,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Dave Imming Assurantiën te De Goorn

ALGEMENE VOORWAARDEN Dave Imming Assurantiën te De Goorn ALGEMENE VOORWAARDEN Dave Imming Assurantiën te De Goorn 1. Algemeen Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten waarbij door Dave Imming Assurantiën te De Goorn financiële adviezen

Nadere informatie

2.1. De Investeerders verstrekken hierbij een Lening aan Geldnemer en Geldnemer aanvaardt deze Lening.

2.1. De Investeerders verstrekken hierbij een Lening aan Geldnemer en Geldnemer aanvaardt deze Lening. OVEREENKOMST LENING DE PARTIJEN: A. de in Bijlage 1 bij deze Overeenkomst Lening genoemde Investeerders aan de hand van het Investeerdersnummer waaronder zij bekend zijn bij de Stichting Klantengelden

Nadere informatie

Elke rechtspersoon die door de Oude Bank als onderdeel wordt aangemerkt van het concern, waarvan ook de Oude Bank een onderdeel is.

Elke rechtspersoon die door de Oude Bank als onderdeel wordt aangemerkt van het concern, waarvan ook de Oude Bank een onderdeel is. 2010 1. Definities Aaanvraagformulier Het door de Nieuwe Bank ter beschikking gestelde Aanvraagformulier, waarin de Rekeninghouder opdracht geeft tot het uitvoeren van de. Er is een Aanvraagformulier voor

Nadere informatie

Convenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ontoelaatbaar gedrag van (i) externe

Convenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ontoelaatbaar gedrag van (i) externe Autoriteit woningcorporaties Inspectie Leefomgeving en Transport Convenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ontoelaatbaar gedrag van (i) externe accountants, accountantsorganisaties en (mede)beleidsbepalers

Nadere informatie

STICHTING AUTORITEIT FINANCIËLE MARKTEN, hierna AFM, Gevestigd te Amsterdam, STICHTING DSI, hierna: DSI, Gevestigd te Amsterdam

STICHTING AUTORITEIT FINANCIËLE MARKTEN, hierna AFM, Gevestigd te Amsterdam, STICHTING DSI, hierna: DSI, Gevestigd te Amsterdam Convenant tussen de Stichting Autoriteit Financiële Markten en de Stichting DSI inzake vakbekwaamheid van Relevante personen werkzaam onder de verantwoordelijkheid van Ondernemingen STICHTING AUTORITEIT

Nadere informatie

Logo. Zorgleveringsovereenkomst Extramuraal Huishoudelijke Verzorging

Logo. Zorgleveringsovereenkomst Extramuraal Huishoudelijke Verzorging Logo Zorgleveringsovereenkomst Extramuraal Huishoudelijke Verzorging Versie maart 2014 Zorgleveringsovereenkomst Extramuraal Huishoudelijke Verzorging Pag. 2 v. 9 De R.K. Stichting Zorgcentra Meerlanden,

Nadere informatie

-cliënt: degene die deelneemt aan advies-, trainings-, coaching-of begeleidingstraject, dat laatste als hij niet zelf de opdrachtgever is.

-cliënt: degene die deelneemt aan advies-, trainings-, coaching-of begeleidingstraject, dat laatste als hij niet zelf de opdrachtgever is. Algemene voorwaarden 2015 -Corewonders V.O.F. Artikel Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: -opdrachtnemer: Corewonders V.O.F. die deze algemene voorwaarden gebruikt voor het aanbieden

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden OK Webshop

Algemene Voorwaarden OK Webshop Algemene Voorwaarden OK Webshop Artikel 1 Definities In deze Algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 OK Webshop: de organisatie welk verantwoordelijk is voor het beheer van het Keurmerk OK Webshop;

Nadere informatie

Correspondentieadres: Expertise B.V., Delftse Jaagpad 3, 2324 AA Leiden. LEVERINGSVOORWAARDEN EXPERTISE B.V. d.d. 10 februari 2015

Correspondentieadres: Expertise B.V., Delftse Jaagpad 3, 2324 AA Leiden. LEVERINGSVOORWAARDEN EXPERTISE B.V. d.d. 10 februari 2015 Correspondentieadres: Expertise B.V., Delftse Jaagpad 3, 2324 AA Leiden LEVERINGSVOORWAARDEN EXPERTISE B.V. d.d. 10 februari 2015 LEVERINGSVOORWAARDEN EXPERTISE B.V. A. ALGEMEEN 1 DEFINITIES In deze leveringsvoorwaarden

Nadere informatie

Licentieovereenkomst betreffende knowhow

Licentieovereenkomst betreffende knowhow Licentieovereenkomst betreffende knowhow Snijders Advocaten Vughterweg 74 5211 CM s-hertogenbosch Contactpersoon: Bart Huijs M: 06 51 62 35 02 E: bhuijs@snijders-advocaten.nl Disclaimer - Deze modelcontracten

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST ZELFSTANDIGE WOONRUIMTE TWEE JAAR OF KORTER

HUUROVEREENKOMST ZELFSTANDIGE WOONRUIMTE TWEE JAAR OF KORTER HUUROVEREENKOMST ZELFSTANDIGE WOONRUIMTE TWEE JAAR OF KORTER ONDERGETEKENDEN: 1. VOORNA(A)M(EN) ACHTERNAAM, geboren op GEBOORTEDATUM te GEBOORTEPLAATS, wonende te PLAATS (POSTCODE), aan de STRAAT HUISNUMMER,

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING

OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING TUSSEN: wonende te handel drijvende onder de naam en ingeschreven in de KBO met nummer. De vennootschap.. en ingeschreven in de KBO met nummer. vertegenwoordigd

Nadere informatie

Acceptatievragen. Bestuurders- en commissarissenaansprakelijkheidsverzekering. Basis

Acceptatievragen. Bestuurders- en commissarissenaansprakelijkheidsverzekering. Basis Acceptatievragen Bestuurders- en commissarissenaansprakelijkheidsverzekering Basis Belangrijk: toelichting op de reikwijdte van de mededelingsplicht 1. Als aanvrager/kandidaat-verzekeringnemer bent u verplicht

Nadere informatie

Overeenkomst voor accountancydiensten

Overeenkomst voor accountancydiensten Overeenkomst voor accountancydiensten DE ONDERGETEKENDEN: 1. [ Naam Opdrachtnemer], gevestigd te [ adres ] en geregistreerd in het handelsregister onder nummer [ KvKnr ] (hierna te noemen: Opdrachtnemer

Nadere informatie

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK ALGEMENE VOORWAARDEN De hierna volgende Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Surlinio B.V, ingeschreven bij de KvK Haaglanden onder nummer 60691611. ARTIKEL

Nadere informatie

1.3 Toepasselijkheid van algemene of andere voorwaarden van de opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.

1.3 Toepasselijkheid van algemene of andere voorwaarden van de opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen. Artikel 1 Aanbieding en overeenkomst 1.1 In deze overeenkomst wordt onder opdrachtgever verstaan: degene die een offerte van MIO Advies, gevestigd te Duiven, hierna MIO Advies, ontvangt of degene met MIO

Nadere informatie

Leenvoorwaarden KPN B.V. versie januari 2007

Leenvoorwaarden KPN B.V. versie januari 2007 Leenvoorwaarden Leenvoorwaarden KPN B.V. versie januari 2007 I N H O U D 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN............................................. 3 2 TOTSTANDKOMING LEENOVEREENKOMST................................

Nadere informatie

Huurovereenkomst Crumble development HuubieBuubie speelkeuken Pagina 1 van 5

Huurovereenkomst Crumble development HuubieBuubie speelkeuken Pagina 1 van 5 Huurovereenkomst Crumble development HuubieBuubie speelkeuken Pagina 1 van 5 De ondergetekenden: 1. Crumble development, gevestigd te Grubbenvorst, aan de Julianastraat 32, ten deze vertegenwoordigd door

Nadere informatie

3.1 Onderstaande begrippen komen vaker in de voorwaarden voor. Daarom leggen wij deze graag even uit.

3.1 Onderstaande begrippen komen vaker in de voorwaarden voor. Daarom leggen wij deze graag even uit. Bijlage: ALGEMENE VOORWAARDEN Don Risicobeheer 1. Waarvoor dienen deze algemene voorwaarden? 1.1 Wij hebben een aantal afspraken die gelden voor iedereen en voor al onze dienstverlening. Bijvoorbeeld op

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VAN ZONNEPANELEN (inclusief omvormer, elektrische infrastructuur en montage) tussen. Solar Renting B.V.

HUUROVEREENKOMST VAN ZONNEPANELEN (inclusief omvormer, elektrische infrastructuur en montage) tussen. Solar Renting B.V. HUUROVEREENKOMST VAN ZONNEPANELEN (inclusief omvormer, elektrische infrastructuur en montage) tussen Solar Renting B.V. en De heer Voorbeeld Voorbeeld Voorbeeldstraat 1 1111aa Voorbeeld HUUROVEREENKOMST

Nadere informatie

De besloten vennootschap Nationale Waarborg B.V. gevestigd te Nieuwegein en kantoorhoudende in Nieuwegein aan de Dukatenburg 84b.

De besloten vennootschap Nationale Waarborg B.V. gevestigd te Nieuwegein en kantoorhoudende in Nieuwegein aan de Dukatenburg 84b. ALGEMENE VOORWAARDEN NATIONALE WAARBORG B.V. HUURDER Voor het verlenen van huurwaarborgen in verband met huurovereenkomsten voor particulier onroerend goed onder de Leegstandwet. 1. Waarvoor dienen deze

Nadere informatie

Aanvraagformulier Werknemersschadeverzekering

Aanvraagformulier Werknemersschadeverzekering Aanvraagformulier Werknemersschadeverzekering Belangrijk: toelichting op de reikwijdte van de mededelingsplicht 1. Als aanvrager/kandidaat-verzekeringnemer bent u verplicht de gestelde vragen in dit aanvraagformulier

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Al Barzag Dijkshoornseweg 211 2614 KC Delft. T: 085 0290037 E: info@albarzag.nl W: www.albarzag.nl. Publicatie 22 oktober 2015

Dienstenwijzer. Al Barzag Dijkshoornseweg 211 2614 KC Delft. T: 085 0290037 E: info@albarzag.nl W: www.albarzag.nl. Publicatie 22 oktober 2015 Dienstenwijzer Al Barzag Dijkshoornseweg 211 2614 KC Delft T: 085 0290037 E: info@albarzag.nl W: www.albarzag.nl Publicatie 22 oktober 2015 Pagina 1 van 6 Geachte relatie, De overheid hecht aan een goede

Nadere informatie

partijen zijn op de hoogte van de Richtlijn/Adviesregeling Arbeidsvoorwaarden Bestuurder kinderopvang van de NVTK (hierna: de Richtlijn).

partijen zijn op de hoogte van de Richtlijn/Adviesregeling Arbeidsvoorwaarden Bestuurder kinderopvang van de NVTK (hierna: de Richtlijn). MODEL ARBEIDSOVEREENKOMST BESTUURDER KINDEROPVANG DE ONDERGETEKENDEN: 1. [NAAM RECHTSPERSOON], gevestigd te [PLAATS], ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door [NAAM], in zijn/haar hoedanigheid van [FUNCTIE],

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Zorg & Zo Buro - Dienstverleners

Algemene voorwaarden Zorg & Zo Buro - Dienstverleners Algemene voorwaarden Zorg & Zo Buro - Dienstverleners 1. Algemeen! 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst van de eenmanszaak Zorg & Zo Buro gevestigd

Nadere informatie

Dienstenwijzer ZZP Verzekeren

Dienstenwijzer ZZP Verzekeren Dienstenwijzer ZZP Verzekeren 1. Dienstenwijzer Via deze dienstenwijzer geven we je inzicht in onze dienstverlening voor de zzp verzekeringen. Je kunt hierin lezen wat wij doen voor onze klanten en hoe

Nadere informatie

Acceptatievragen. Basis Bestuurders- en Toezichthoudersaansprakelijkheidsverzekering. verenigingen, stichtingen en coöperaties

Acceptatievragen. Basis Bestuurders- en Toezichthoudersaansprakelijkheidsverzekering. verenigingen, stichtingen en coöperaties Acceptatievragen Basis Bestuurders- en Toezichthoudersaansprakelijkheidsverzekering voor verenigingen, stichtingen en coöperaties Belangrijk: toelichting op de reikwijdte van de mededelingsplicht 1. Als

Nadere informatie

Om te weten waar je heen gaat, moet je eerste weten waar je vandaan komt!

Om te weten waar je heen gaat, moet je eerste weten waar je vandaan komt! Eric Bot 1 Om te weten waar je heen gaat, moet je eerste weten waar je vandaan komt! Inhoudsopgave Inleiding Beloning / Portefeuillerecht Wie is verantwoordelijkheid voor het advies? Rechtsfiguur van de

Nadere informatie

Het Servicekantoor B.V., gevestigd te Groningen, hierna te noemen Tussenpersoon.

Het Servicekantoor B.V., gevestigd te Groningen, hierna te noemen Tussenpersoon. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2015-190 d.d. 30 juni 2015 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, mr. E.M. Dil-Stork en drs. W Dullemond leden en mr. M. van Pelt, secretaris)

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST ONZELFSTANDIGE WOONRUIMTE VIJF JAAR OF KORTER (voor het huren van een kamer in een woning waarin de verhuurder niet woont)

HUUROVEREENKOMST ONZELFSTANDIGE WOONRUIMTE VIJF JAAR OF KORTER (voor het huren van een kamer in een woning waarin de verhuurder niet woont) HUUROVEREENKOMST ONZELFSTANDIGE WOONRUIMTE VIJF JAAR OF KORTER (voor het huren van een kamer in een woning waarin de verhuurder niet woont) ONDERGETEKENDEN: 1. VOORNA(A)M(EN) ACHTERNAAM, geboren op GEBOORTEDATUM

Nadere informatie

Deze algemene voorwaarden gelden in iedere overeenkomst (hierna: iedere PANASJ (master)franchisenemer, hierna: PANASJ en iedere verklaring

Deze algemene voorwaarden gelden in iedere overeenkomst (hierna: iedere PANASJ (master)franchisenemer, hierna: PANASJ en iedere verklaring Algemene voorwaarden PANASJ Deze algemene voorwaarden gelden in iedere overeenkomst (hierna: Overeenkomst) tot verlening van diensten door iedere PANASJ (master)franchisenemer, hierna: PANASJ en iedere

Nadere informatie

2. Algemene voorwaarden van contractant c.q. derden zijn voor EndeWeb Internet niet bindend en niet van toepassing.

2. Algemene voorwaarden van contractant c.q. derden zijn voor EndeWeb Internet niet bindend en niet van toepassing. EndeWeb Internet is een handelsnaam van Endemar Communicatie: Endemar Communicatie is een eenmanszaak. EndeWeb Internet, gevestigd te 's-gravenhage, kantoorhoudend aan het adres Warnaarslaan 23, 2496 RA

Nadere informatie

Triodos Bank. Dit zijn onze Bepalingen inzake de Europese Incasso-overeenkomst (per 1 september 2013)

Triodos Bank. Dit zijn onze Bepalingen inzake de Europese Incasso-overeenkomst (per 1 september 2013) Triodos Bank. Dit zijn onze Bepalingen inzake de Europese Incasso-overeenkomst (per 1 september 2013) Vragen? Heeft u vragen over deze bepalingen, neemt u dan contact op met de mensen van Triodos Bank

Nadere informatie

Convenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ontoelaatbaar gedrag van (i) externe

Convenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ontoelaatbaar gedrag van (i) externe Convenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ontoelaatbaar gedrag van (i) externe accountants, accountantsorganisaties en (mede)beleidsbepalers daarvan en (ii) financiële ondernemingen en (mede)beleidsbepalers

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement ICTWaarborg

Huishoudelijk reglement ICTWaarborg Huishoudelijk reglement ICTWaarborg Aanvragen van deelname Artikel 1 1. De aanvraag voor deelname wordt bij het stichtingsbureau ingediend door middel van een daartoe vastgesteld aanmeldingsformulier.

Nadere informatie

*5070-1268740* OVEREENKOMST TOT BUDGETBEHEER

*5070-1268740* OVEREENKOMST TOT BUDGETBEHEER *5070-1268740* OVEREENKOMST TOT BUDGETBEHEER 1. De Stadsbank Oost Nederland, gevestigd te Enschede, Spelbergsweg 35, hierna te noemen de budgetbeheerder, en 2. Naam: Geboren: wonende te: hierna (indien

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Klachtenportaal Zorg Per

Algemene voorwaarden Klachtenportaal Zorg Per Algemene voorwaarden Klachtenportaal Zorg Per 01-01-2019 Artikel 1: Definities: In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. aangesloten zorgaanbieder: zorgaanbieder waarmee op grond van artikel

Nadere informatie

Model-overeenkomst van opdracht

Model-overeenkomst van opdracht Model-overeenkomst van opdracht (opdrachtnemer = BV/ dga) De ondergetekenden: [naam onderneming voluit], gevestigd te ( [postcode]) [plaats] aan de [adres], in dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst

Verwerkersovereenkomst Verwerkersovereenkomst 1/7 Partijen: nummer en, statutair gevestigd te en geregistreerd bij de KvK onder het, hierna te noemen Verwerkingsverantwoordelijke ; Extin, h.o.d.n.v. Extin Media, Extin Hosting

Nadere informatie