RUITERCLUB RODEBERG vzw

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RUITERCLUB RODEBERG vzw"

Transcriptie

1 Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/ Fax: 057/ Tweemaandelijkse uitgave jaargang 2013 jan febr Uitgiftekantoor Poperinge P RUITERCLUB RODEBERG vzw

2 Hoe te bereiken? Kortrijk Ieper Ieper-Poperinge Betonfabriek Valcke Linksaf Richting Reningelst Aan het einde(6tal km) Linksaf, rechtsaf en rechtsaf Richting Rodeberg Eerste huis rechtsboven Parking aan de linkerkant Trainer Rik Deraedt begeleidt jongeren tijdens de wedstrijden zowel regionaal Nationaal als Internationaal Hij is in het bezit van een BLOSO-diploma trainera dresuur en springen. Hij was ook trainer van huisruiter Christof Deraedt

3 Voorwoord De sportkampen 2013 staan voor de deur. Dit jaar hebben we weer een heel tof vakantieprogramma. We starten in de krokusvakantie met een initiatorcursus voor +16jarigen. Voor wie ambitie heeft organiseren we enkele weken een voorbereiding rijvaardigheid tezamen met een aspirant-initiator. We doen een nieuwe poging om voltige wat meer in de kijker te plaatsen. Alle aandacht gaat opnieuw naar opleiding. Een goede opleiding van in het begin is heel belangrijk en daar staan wij garant voor. De brevetten, nodig om op officiële wedstrijden te gaan, staan hier goed aangeschreven. De beste paarden worden voor u van stal gehaald, de beste trainers worden aangesproken. Op zaterdagvoormiddag, tijdens het examen, is de spanning hier te snijden. Nieuw dit jaar is het kamp in de 2de week van september. Studenten komen aan bod in verschillende niveaus waaronder voorbereiding tot instructeur B. Maar ook de beginner komt hier goed aan bod. Menig ruitertje heeft hier zijn eerste galopervaring opgedaan. Een uitgewerkt programma voor het eerste graadsbrevetje te halen is in het gewone kamp inbegrepen. Al deze kampen worden georganiseerd door de VLP(Vlaamse Liga Paardensport) en kunnen online ingeschreven worden. Nieuw dit jaar is het kamp plus Dit is voor gemotiveerde ruiters die een uur per dag meer willen trainen, dus 3uren willen rijden. Ook de springkampen zijn hier heel gekend. Met je eigen paard of pony een hele week lang trainen, vooral op techniek. We zijn gespecialiseerd in STIJLRIJDEN dit is een parkoers niet alleen foutloos rijden, maar ook met de nodige stijl.. Dit enkel met als doel nog beter presteren. Ons streefdoel is ieder jaar opnieuw Mechelen binnen rijden. Het is ons dan ook weer gelukt om met een aantal ruiters de selecties te halen. Lisa Dierickx met Sarah bij de ponys, Laura Debacker met Unique en Laury Callens met Gin Tonic bij de paarden, Louise Suffys met en Emiel Vermaut met Arizona in de nieuwe proef bij de paarden 1m10, Ook talrijke ruitertjes die door Rik getraind worden konden de finale halen. Grote voorbeeld hierin is Christof Deraedt zoon des huizes. Hij won 2keer deze wedstrijd en was Belgisch Kampioen stijlrijden zowel bij de paarden als bij de ponys. Talrijke Rodebergruiters konden door de jaren heen de superfinale rijden in Mechelen ofwel met hun eigen paard ofwel met een paard ter beschikking gesteld. De Rodebergsfeer vind je nergens terug. Inzet, sportiviteit, plezier, ambiance. Onze uitstekende lesgevers helpen je door de moeilijke momenten in het paardrijden en bezorgen je ook een fantastische vakantieweek. Wie er geweest is komt er terug! Wij hopen je terug te zien in 2013, voor een sportkamp, een rijles of een gezellige babbel in de bar. Rik Annie, Chrsitof en het ganse lesgeversteam.

4 DATA SPORTKAMPEN 2013 Iedere week is er mogelijkheid tot INTERNAATSKAMP EXTERNAATSKAMP 1/2DAGENKAMP in de namiddag vanaf de leeftijd van 6jaar, ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën en volgens niveau paardrijden. Al deze kampen zijn mogelijk met een eigen paard of pony Iedere week is er mogelijkheid tot: Het volgen van een kamp ter voorbereiding van: eerste graad, bekwaamheidsattest(-11j), A en of B brevet let op: examen op zaterdagvoormiddag!!! Iedere week is er mogelijkheid tot het volgen van een springkamp enkel met eigen paard Iedere week is er kamp plus = 3u per dag rijden voor ruiters met een brevet. Let op: voor al deze speciale kampen is er een supplement te betalen(zie verder) KROKUS nr 48 11/02-17/02 examen op 18/02 PASEN nr 49 01/04-05/04 examen op 06/04 nr 50 08/04-12/04 examen op 13/04 JULI en AUGUSTUS nr /07-05/07 examen op 06/07 nr /07-12/07 examen op 13/07 nr /07-19/07 examen op 20/07 nr /07-26/07 examen op 27/07 nr /07-02/08 examen op 03/08 nr /08-09/08 examen op 10/08 nr /08-16/08 examen op 17/08 nr /08-23/08 examen op 24/08 nr /08-30/08 examen op 31/08 SEPTEMBER= nieuw nr /09-13/09 examen op 05/10 initiator/ instructeurb ( 17+) HERFST nr /10-03/11examen op 04/11 De inschrijvingen gebeuren enkel via de website of via de website van de vlp U krijgt een uitnodiging tot betaling en de nodige uitleg via mail.

5 INTERNE VLP-SPORTKAMPEN 2013 Alle kampen zijn mogelijk met eigen paard of pony mits supplement van 10 per dag BASISPRIJS: 275 clubleden krijgen korting van 5 ; Supplementaire verzekering voor niet VLP of LEWB leden: voor de 5dagen of 20 voor het ganse jaar (meerdere kampen of jaarlidgeld) 30,00 voor ruiters met een eigen paard. SPECIALE GROEPEN binnen de VLP kampen BEGINNERSKAMPEN van beginner tot gevorderde, van zondagavond 20uur tot vrijdagavond 18uur. Er wordt extra aandacht besteed aan de beginner. Toffe geduldige lesgevers begeleiden Uw kinderen op hun eerste draf en galoppassen. MINIKAMP: vanaf 6jaar met aangepast programma, breng je knuffel en je speciale wensen mee, wij zorgen voor een eerste onvergetelijk kamp! EERSTE GRAADSBREVET Wij stempelen graag je opdrachtenboekje op vrijdag, dit wordt aangekocht bij aanvang 5. Alle stempels verzameld= 1 ste graad!! BREVETTENKAMP: wekelijks is er mogelijkheid om zich voor te bereiden op een BLOSO brevet. Er wordt dagelijks een uur langer gereden= 3uren, individuele begeleiding indien nodig, er wordt geholpen bij het doornemen van de theoriecursus. Het kamp eindigt op zaterdagvoormiddag met het examen. Ouders worden uitgenodigd om te supporteren. Aanvang 8.30uur, einde 12uur. KAMP-PLUS: nieuw Voor ruiters die supergemotiveerd zijn of enkel in deze week tijd hebben om extra paard te rijden. Er wordt een uur per dag meer gereden. Enkel voor ruiters in het bezit van een Bekw att. Of een A of B- brevet. Ook mogelijkheid om te blijven tot zaterdag met of zonder eigen paard. ASPIRANT-INITIATOR aan het einde van de week krijg je indien geslaagd een getuigschrift aspirant-initiator + voorbereiding op de toelatingsproef, enkel de week van 08/04, 29/07 en 05/08 Het examen is voorzien op zaterdag 5 oktober. ONZE SPECIALITEIT: SPRINGKAMP verplicht met eigen paard Let op: voor al deze speciale kampen is er een supplement te betalen(zie verder) Hoe inschrijven??? inschr.: Vlp sportkampen +Mailtje sturen naar de kampplaats met uitleg.

6 EXTERNE SPORTKAMPEN Alle kampen zijn mogelijk met eigen paard of pony mits supplement van 10 per dag Wekelijks: BASISPRIJS 200 clubleden krijgen een korting van 5 Eigen organisatie 3niveaus: beginner, lichtgevorderde en gevorderde. Opgelet: apart programma van het internaatskamp!!! Van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 16,30u. Supplementaire verzekering voor niet VLP Of LEWB leden voor de 5dagen of 20 voor het ganse jaar(meerder kampen) 30 voor ruiters met een eigen paard voor training thuis. Speciale weken: Vanaf 8 personen ook speciale externe kampen mogelijk tijdens andere weken. Hoe inschrijven??? eigen sportkampen 1/2DAGEN KAMPEN Wekelijks: BASISPRIJS 90 clubleden krijgen een korting van 5 Eigen organisatie 3niveaus: beginner, lichtgevorderde en gevorderde. Van maandag tot vrijdag van 13.30u tot 16.30u Ideaal voor starters, ook voor de allerkleinsten = vanaf 5jaar Vanaf 8 personen ook speciale 1/2 kampen mogelijk. Hoe inschrijven??? eigen sportkampen MOGELIJKE BENODIGDHEDEN HUREN KOPEN VANAF NIVEAU KARWATS ///////// vanaf 6 beginner RIJPET 5 vanaf 37,50 beginner SPRINGVEST 5 vanaf 65 bekwaamheidsattest Andere kleine supplementen vegetarisch 10 eigen eten mee = 5

7 ONZE SPECIALITEIT: SPRINGKAMPEN Ruiterschool Rodeberg heeft een uitstekende reputatie in het begeleiden van jongeren voor wedstrijden en het wedstrijdklaar maken van paarden. Deze begeleiding geldt zowel voor regionale wedstrijden vanaf 60cm als voor Nationale en zelfs Internationale wedstrijden. We hebben momenteel een 3tal ruiters op Internationaal niveau, een 10tal jongeren op Nationaal niveau en een groot aantal veelbelovende jongeren onder onze begeleiding. Onze specialiteit is stijlrijden. Dit jaar waren 6 clubruiters geselecteerd om deel te nemen aan de finale jeugdcup stijlrijden op 26december op de jumping te Mechelen. Het waren Emiel Vermaut (2x), Laura Debacker, Laury Callens, Lisa Dierickx en Louise Suffys. Een super proficiat aan al deze ruiters. Ook andere ruiters die in de vakantie hun opleiding genoten op de Rodeberg of les kregen van trainer Rik Deraedt konden zich selecteren.

8 OP KAMP MET EIGEN PAARD (OF PONY) Voor de kampen met een eigen paard: 1. Men dient vooraf een contract te ondertekenen voor de stalling van een eigen paard op kamp. Dit document is terug te vinden op Het moet meegebracht worden op de dag van aankomst. 2. Men dient een kopij van de papieren van het paard mee te brengen (in orde met het chippen) en de bewijzen van inenting tegen tetanus en griep. 3. Men brengt eigen zadel, hoofdstel, poetsgerief, enz. mee. Er is een kast ter beschikking. Een slot voor op de kast moet zelf meegebracht worden. 4. Bij aankomst dient men zich eerst bij de verantwoordelijke van de sportkampen te melden voor het toewijzen van de stal voor het paard. 5. Het stalgeld wordt bij aankomst betaald (samen met eventuele supplementen zoals brevetten of springstage) en bedraagt per nacht. De ruiters onderhouden hierbij zelf hun stal. Er is eten, stro en hooi, automatische drinkbak, voorzien. Men kan eigen eten meebrengen en dit moet besproken worden bij aankomst. Speciale wensen worden vooraf kenbaar gemaakt. 6. Het is niet gebruikelijk om over weidegang te beschikken, maar het is niet uitgesloten. 7. Het is mogelijk een dag of meerdere dagen vroeger aan te komen of later te vertrekken. De prijs hiervoor bedraagt per nacht 8. Voor de springstages is er een supplement van 130, hier is de prijs van het logement paard inbegrepen.

9 JE WENST JE KENNIS DOOR TE GEVEN AAN ANDEREN??? De Vlaamse trainersschool heeft een attest voor jongeren die wensen te helpen in de sport en dit vanaf het jaar dat ze 16jaar worden. ASPIRANT INITIATOR en INITIATOR Wij reserveerden enkele weken voor gevorderde ruiters ter voorbereiding voor de deelname aan de rijvaardigheidsproef voor initiator. Tegelijkertijd geven we de mogelijkheid tot het behalen van het attest voor aspirant initiator. Nieuw sinds Naast deze theorieopleiding geven we je ook de kans om je voor te bereiden op de toelatingsproef voor initiator. De rijvaardigheidsproef is zowel voor dressuur als voor springen en kan afzonderlijk afgelegd worden. Dit kan op verschillende locaties (zie website VLP onder opleidingen), op de Rodeberg de eerste zaterdag van oktober, maar in de krokus te Waregem en in de Paasvakantie te Woumen. Wij stellen paarden ter beschikking voor de ruiters die niet in het bezit zijn van een paard op dit niveau en dit is een unicum; Weken ter voorbereiding: 8/04-12/04 Pasen en 29juli en 5augustus met examen zaterdag 5 oktober. Max 8deelnemers toegelaten. Vanaf 7personen kunnen wij dit ook op andere weken inrichten!!! Is er voor de ruiters die een handje willen toesteken bij de beginnende ruiters, in de stallen, bij het opzadelen. De aspirant initiator kan de initiator bijstaan in de piste maar mag nog geen les geven. Om te kunnen assisteren bij de promotionele activiteiten van de sportclub. 16uren specifieke opleiding volgen in deze week? Het is een sterk praktijkgerichte opleiding. Door vaak voorkomende praktijksituaties wordt geoefend hoe men op een veilige en efficiënte manier een groep sportbeoefenaars kan begeleiden. Je volgt de cursus aandachtig. Het is de docent die een beoordeling maakt aan het einde van de week en beslist of je al dan niet je getuigschrift in ontvangst kunt nemen. De docent zal o.a. met volgende aspecten rekening houden in zijn beoordeling van de cursist: Communicatieve vaardigheden, attitude en inzet, motivatie en enthousiasme, kennen en toepassen van het oefenstofpakket en elementaire sportspecifieke kennis. Wie een cursus aspirant-initiator volgde is vrijgesteld voor het onderdeel longeren bij het volgen van een initiatorcursus. Opgelet : Dit is geen brevet, wel een getuigschrift afgeleverd door BLOSO. Dit is een zeer intensieve training! Heb je je B brtevet en heb je niet meer gereden sedertdien dan kom je niet in aanmerking voor het deel rijvaardigheid initiator maar kun je wel in een andere groep meerijden.!!!enkel voor getrainde ruiters.

10 BASISPRIJS KAMP voor alle niveaus 275,00 mogelijke supplementen (niet verplicht) Deze worden betaald ter plaatse bij aankomst (niet op vrijdag!!!!) Voorzie voldoende cash geld! manegepaard eigen paard theorieboek periodes eigen paard ///// 50 //// iedere week springen stijlrijden /////// iedere week NEW: KAMP-PLUS iedere week leden club rodeberg iedere week blijven tot zat.middag indien examen! BEHALEN EN VOORBEREIDEN OP BREVETTEN eerste graadsbrevet iedere week bekwaamheidsattest ////// iedere week A-brevet iedere week B-brevet iedere week zelfde als A aspirant initiator /04 29/07-02/ /08 uitleg over de brevetten achteraan!

11 KORTE STAGES OF VAKANTIES Gedurende het ganse jaar is het mogelijk om een weekend, een lang weekend, een midweek van onze installaties gebruik te maken. Hetzij voor een initiatie, een bijscholing, een vervolmaking, een oplossing voor problemen. De paarden kunnen bij ons gestald worden, de slaapgelegenheid van de kampen kan gebruikt worden of er kan gelogeerd worden in een van de hotels die de Rodeberg rijk is of in een van de vakantiehuizen in Heuvelland. Daarvoor kun je terecht op de website Wij helpen U graag bij het vinden van het juiste logement. Scholen, ponyclubs, familie uitstappen, bedrijfsuitstappen, jeugdverenigingen, of gewoon enkele vrienden in functie van een clubactiviteit, alles kan in aanmerking komen mits een geplande activiteit op of rond de paarden. Wij werken graag een totaal arrangement uit op maat van de recreant. Heuvelland is een unieke plek voor fietsers en wandelaars. DATA OM TE ONTHOUDEN 06/01 zaterdag nieuwjaarsreceptie clubleden 09/02 tot 17/02 cursus initiator 09/05 donderdag WVUR jumping en bal cheval 05/07 donderdag veteranen en initiator jumping 29/06 zaterdag spetterende jeugddag 19-23/07 mosselfestijn tvv jeugd 15/09 zondag open deurdag (week van de sportclub) 03/11 zondag Zegening van de paarden 09/11 zaterdag de Sint op bezoek 26/12 donderdag stijlrijden Mechelen

12 WORDT LID VAN ONZE CLUB Tarieven LIDGELD 2011: onveranderd!!! 1 ste lid = 50 2 de lid = 45 3 de lid = 40 4 de lid en verder= 35 Supplementaire verplichte verzekering voor ruiters en grooms: 15, + 10 voor eigenaars of ruiters die ook thuis of ergens anders trainen!! NEEM ALTIJD EEN VERZEKERING!!!! Als men een uurtje komt rijden dan is men niet verzekerd! De verzekering is ook mogelijk zonder lidgeld: + 5 administratie= 20 of 30 voor wie ook thuis rijdt of ergens anders. Wat zijn de voordelen van lid te zijn??? Wedstrijdruiters kunnen gratis hun licentie laten in orde zetten en een stempel krijgen. Opgelet: Wie lid wordt, wordt ook lid van de WVUR en de VLP. Sportkampen kosten - 5 minder per week voor de leden. Deelname aan activiteiten kosten steeds minder voor de leden bv. gebruik paard voor examen of clubwedstrijden. Deelname aan activiteiten zijn exclusief voorbehouden voor leden: bvb springlessen met manegepaard: enkel voor leden! We organiseren regelmatig activiteiten buiten de gewone lessen en dit op alle niveaus. Lessen met eigen paarden zijn voordeliger Ben je lid dan rij je aan een gunsttarief met manegepaarden: Normale prijs rijles: 14,00 leden betalen per uur: en met een abonnement: voor 10uren. Dit betekent dat je na 18uren rijles reeds je lidgeld uitgespaard hebt! Een maandabonnement kost maar dan moet men de lessen verreden hebben binnen de maand en geldt enkel voor lessen en niet voor wandelingen. Je betaald en vraagt of men de datum er wil op vermelden. Is deze aan het einde van het abonnement verreden binnen de maand dan kost het volgende abonnement slechts

13 De Vlaamse Liga Paardensport stuurt de lidkaarten persoonlijk op! Wanneer je binnen de maand je kaart thuis niet toegestuurd kreeg dan neem je best contact op met Annie. Zo leer je de sportfederatie die je verzekering bezorgt eens beter kennen. Ze doen heel wat meer dan alleen verzekeringen. Kijk alvast op de website AFSTEMPELEN LICENTIES Ruiters die geen activiteit hebben in de Rodebergclub maar wel een clubstempel willen, kunnen dit voor het bedrag van 20. (leden betalen hier geen supplement) Ze ontvangen dan wel regelmatig een uitnodiging voor een of andere activiteit en worden op de hoogte gehouden van bvb stijlrijden en cursussen voor brevetten e.d. Ze kunnen niet genieten van de verminderingen op de kampen en de lessen! Wie vragen heeft over op wedstrijd gaan, kan altijd terecht bij Annie voor de administratieve kant en de verwerking ervan. 0496/ Wie aansluit bij Rodeberg, is automatisch lid van WVUR, dit is de regionale afdeling van de VLP Vlaamse Liga Paardensport. Wie voor het eerst op wedstrijd wil gaan moet een licentie hebben. Alle inlichtingen over de prijzen vind je terug op onder licenties. Vergeet niet dat je een brevet moet hebben om een licentie te krijgen. Dit geldt voor iedereen. Ook dit vindt je terug op dezelfde site onder opleidingen. De brevetten kunnen hier behaald worden(zie verder) Wie op wedstrijd gaat moet zijn paard laten immatriculeren(eenmalig) Ook deze documenten zijn terug te vinden op de website van

14 INFORMATIE OVER BREVETTEN Ruiterclub Rodeberg is gespecialiseerd in opleiding naar brevetten toe. De paarden zijn aangepast aan het niveau van het examen. KAMPBREVET: Wie een initiatie of vervolmaking volgt, krijgt een kampbrevet als aandenken. Dit heeft geen enkele officiële waarde. EERSTE GRAADSBREVET Dit is een eerste brevet voor de jonge ruiter en spoort deze aan zicht goed in te zetten. Op zondag kan een opdrachtenboekje aangekocht worden voor Op vrijdag kan de lesgever opdrachten die tot een goed einde gebracht werden, afstempelen in dit boekje, dit enkel op aanvraag. Uitleg en kosten brevettenwerking verder!!! Alle brevettenkampen eindigen op zaterdag om 12uur De ouders kunnen komen supporteren vanaf 8.30uur, dit is niet verplicht VOOR DE DEELNEMERS AFNAME 1 ste GRAAD, BEKWAAMHEIDSATTEST of A-BREVET Kledij: ruiterkledij: rijbroek, laarzen of chaps, ruiterpet, handschoenen VOOR DE DEELNEMERS AFNAME B-BREVET(vervolmaking) Kledij: ruiteruniform, witte rijbroek en hemd, zwarte vest, laarzen of chaps, handschoenen. Halster voor paard of pony, halstertouw, poetsgerief (borstels, hoevekrabber, manenkam, spons). Twee paar bandages + bijhorende beschermdoekjes (nodig voor de springlessen en het leren bandageren ) zie cursus. VOOR DE DEELNEMERS AAN ASPIRANT INITIATOR is er eveneens mogelijkheid tot het afleggen van het examen op zaterdag 5oktober (ook met manegepaard) THEORIECURSUS : Reeds in bezit zijn van een nieuwe cursus (aanvragen bij VLP) AANRADER: het is nuttig als je de cursus vooraf eens doorleest. De cursus kan ook ter plaatse verkregen of afgehaald worden ( 15) Voor vragen over de brevetten op kamp en alle andere stages en speciale kampen kan je en naar of neem contact op met Annie Vaneechoutte op 0496/

15 WAT MOET JE WETEN OVER DE BREVETTEN Bekwaamheidsattest, A-brevet en B-brevet: inhoud en voorwaarden deelname Droom je van een brevet (A of B) of bekwaamheidsattest op kamp? Richt de kampplaats tijdens je sportkamp brevetafnames in? Vraag jij je af of je kan deelnemen en wat de vereisten zijn? Dan vind je hieronder een antwoord op je vragen! BEKWAAMHEIDSATTEST Waarom? Het bekwaamheidsattest is vereist voor ruiters die jonger zijn dan 11 jaar, die wensen op wedstrijd te gaan, voor zowel dressuur of springen bij een erkende federatie. Wanneer mag je deelnemen? Als je minimum 7 jaar bent, maar jonger dan 11 Je moet de basis van zowel dressuur als springen beheersen. Je lesgever op kamp kan in de loop van de kampweek aangeven of je klaar bent het examen af te leggen. Wat moet je doen? Om je bekwaamheidsattest te behalen, moet je geen theorie-examen afleggen, maar enkel het praktijkgedeelte van het A-brevet. Tijdens dit praktisch gedeelte moet je een rijproef en een springproef afleggen in groep (4 ruiters). Je examen wordt beoordeeld door een externe jury. Voor dit examen ben je verplicht rijkledij te dragen (rijpet, rijbroek, laarzen of shaps). Wedstrijdkledij is niet nodig! Wat moet je kunnen? Er is geen theorie-examen! Je haalt zelfstandig een paard, bindt het vast en poetst het. Je kan te paard rijden en volgende opdrachten in een kleine groep behoorlijk uitvoeren: - Enkele hoefslagfiguren rijden in stap en draf; Lichtrijden (op het buitenbeen); In een wending aangalopperen; Een overgang maken van galop achtereenvolgens naar de draf, de stap en halt houden; 1 zijde in verlichte zit rijden; 3 sprongen over 2 hindernissen (rechte en oxer) van minimaal 60 cm maximaal 70 cm hoogte: In draf een rechte en 2 sprongen in galop (rechte en oxer) Je stoort het paard zo weinig mogelijk in de rug en in de mond. Je zadelt en toomt zelfstandig het paard af en doet de naverzorging. Het jurylid mag dit controleren!

16 Wat omvat dit brevet op dit kamp? Er wordt per dag een uur langer gereden ter voorbereiding. Er is een aparte groep eventueel samen met A-brevet. Je blijft een dag langer op kamp. Het examen gaat door op zaterdagvoormiddag om 8.30uur. Supplement op de gewone kampprijs: zie hoger A-BREVET Wanneer mag je deelnemen? Je bent 11 jaar (of je wordt 11 jaar in het jaar dat je het kamp volgt) of ouder. Je hebt noties van de basis van zowel dressuur als springen Je moet ook gedurende het jaar op regelmatige basis paardrijden Waarom? Het A-brevet is vereist om officiële wedstrijden te rijden vanaf 11 jaar. Je moet in het bezit zijn van het A-brevet om je B-brevet te mogen afleggen. Wat moet je doen? Je moet een theoretische proef afleggen. Je moet een rijproef en een springproef afleggen in groep (4 ruiters). Je examen wordt beoordeeld door een externe jury. Voor dit examen ben je verplicht rijkledij te dragen (rijpet, rijbroek, laarzen of shaps). Wedstrijdkledij is niet nodig! Wat moet je kunnen? Theorie Je kent de belangrijkste uitwendige delen van het paard; Je kent de gangmaten van het paard Je kent verschillende hoefslagfiguren. Je kent de hulpgeving voor: - het rijden met contact het aanrijden in stap, het maken van overgangen, de overgang van stap naar draf en terug, de overgang van draf naar galop en terug Je kent de verkeersreglementen en voorschriften i.v.m. ruiter en verkeer, optoming van het paard en uitrusting van de ruiter. Je kent ook de voorschriften voor een respectvol gedrag in en tegenover de natuur. De ruiter is bekwaam om, al dan niet onder begeleiding (naargelang de leeftijd) op een veilige manier een buitenrit te maken. Praktijk: Je haalt zelfstandig een paard, bindt het vast en poetst het. Je kan te paard rijden en volgende opdrachten in een kleine groep behoorlijk uitvoeren: Enkele hoefslagfiguren rijden in stap en draf; Lichtrijden (op het buitenbeen); In een wending aangalopperen;

17 Een overgang maken van galop achtereenvolgens naar de draf, de stap en halt houden; 1 zijde in verlichte zit rijden; 3 sprongen over 2 hindernissen (rechte en oxer) van minimaal 60 cm maximaal 70 cm hoogte: In draf een rechte en 2 sprongen in galop (rechte en oxer) Je stoort het paard zo weinig mogelijk in de rug en in de mond. Je zadelt en toomt zelfstandig het paard af en doet de naverzorging. Het jurylid mag dit controleren Wat kost dit brevet op dit kamp?! Er wordt per dag een uur langer gereden ter voorbereiding. Er is dagelijks theorie onderricht. Er is een aparte groep eventueel samen met bekwaamheidsattest. Je blijft een dag langer op kamp. Het examen gaat door op zaterdagvoormiddag om 8.30uur. Supplement op de gewone kampprijs zie hoger B-BREVET Wanneer mag je deelnemen? Je bent in het bezit van het A-brevet (tenzij je A en B op dezelfde dag aflegt!) Je bent 12 jaar (of je wordt 12 in het jaar dat je het kamp volgt) of ouder Je kan goed genoeg rijden om een volledige dressuurproef te rijden en een springparcours te springen. Om het B-brevet af te kunnen leggen, moet je gedurende het jaar op regelmatige basis paardrijden. Je mag het A- en B-brevet op dezelfde dag afleggen, mits je voldoende kennis hebt. AANDACHT : Er is een groot niveauverschil tussen het A- en B-brevet. Ga er niet zomaar van uit dat je het B-brevet moeiteloos kunt afleggen als je tijdens je vorig sportkamp het A-brevet behaald hebt. Je lesgever op kamp zal je dan ook met raad en daad bijstaan en kan oordelen of je klaar bent om het B-brevet te behalen! Waarom? Het B-brevet is voor ruiters met meer ambitie, die wensen deel te nemen aan wedstrijden zowel voor dressuur als voor springen. Het B-brevet is noodzakelijk als je een competitieve licentie wil nemen om zo deel te nemen aan officiële wedstrijden voor de disciplines jumping (theorie en praktijk dressuur en springen) en dressuur (enkel theorie en praktijk dressuur)

18 Wat moet je doen? Je moet een theoretische proef afleggen. Je moet een volledige dressuurproef afleggen en een parcours springen. Het ruiteruniform is verplicht en het paard moet getoiletteerd zijn (het is aangeraden eigen materiaal, zoals rekkertjes, mee te brengen). Wat moet je kunnen? Theorie Je kent - de belangrijkste inwendige delen van het paard het belang van de zintuigen van het paard - bijkomende onderdelen in de uitrusting van een paard de hoefslagfiguren de verschillende onderdelen van een sprong verschillende hindernissen de belangrijkste reglementeringsbepalingen van een barema A het bandageren de hoefverzorging het toiletteren Je kent de hulpgeving voor : - het in de hand stellen van een paard, het aanspringen in galop, het springen Praktijk Je rijdt individueel op een behoorlijke wijze (minstens 5/10 als globale beoordeling) de opgelegde dressuurproef. De jury moet kunnen zien dat jij in staat bent deel te nemen aan een wedstrijd (dit is niet hetzelfde als winnen!) Je springt in een behoorlijke stijl, uit de rug en uit de mond, een parcours van minstens 4 hindernissen,waarbij één stijlsprong en minstens één breedte-hoogte sprong (de hoogte is minimaal 80cm en maximaal 90cm. De breedte is maximaal 90cm). Wat kost dit brevet op dit kamp?! Er wordt per dag een uur langer gereden ter voorbereiding. Er is dagelijks theorie onderricht. Er is individuele begeleiding indien nodig. Er is individuele oefening voor de dressuurproef en de springproef Je blijft een dag langer op kamp. Het examen gaat door op zaterdagvoormiddag om 9.30uur. Supplement op de gewone kampprijs zie hoger

19 ASPIRANT-INITIATOR Wanneer mag je deelnemen? Je bent in het bezit van een B brevet Je wordt 16 jaar in de loop van het kalenderjaar waarin de cursus start. Opgelet: aspirant-initiator wordt enkel ingericht tijdens volgende kampen: 2de week Pasen-29juli en 5augustus met max van 8deelnemers. Waarom? Je wenst je kennis door te geven aan anderen? Bedoeld voor de ruiters die een handje willen toesteken bij de beginnende ruiters, in de stallen, bij het opzadelen. De aspirant-initiator kan de initiator bijstaan in de piste maar mag nog geen les geven. Om te kunnen assisteren bij de promotionele activiteiten van de sportclub. Wat moet je doen? De aspirant-initiator moet 16 uren specifieke opleiding volgen tijdens de kampweek. De opleiding is sterk praktijkgericht. Door vaak voorkomende praktijksituaties wordt geoefend hoe men op een veilige en efficiënte manier een groep ruiters kan begeleiden. De docent beoordeelt de aspirant-initiator op het einde van de week en beslist of de aspirant-initiator zijn getuigschrift in ontvangst mag nemen. De docent beoordeelt de aspirant-initiator op volgende aspecten: Communicatieve vaardigheden, attitude, inzet, motivatie, enthousiasme, kennen en toepassen van het oefenstofpakket en elementaire sportspecifieke kennis Wie een cursus aspirant-initiator volgt is vrijgesteld voor het onderdeel longeren bij het volgen van een initiatorcursus. Opgelet : Dit is geen brevet, wel een getuigschrift afgeleverd door BLOSO Dit is een zeer intensieve training! Tijdens het kamp wordt de aspirant-initiator ook voorbereid op de toelatingsproef voor initiator praktijk dressuur en springen. Wat kost dit brevet op kamp? Er wordt per dag een uur langer gereden ter voorbereiding. Er is dagelijks theorie onderricht. Er is individuele begeleiding. Er is individuele oefening voor het rijden van de dressuurproef en de springproef. Er is mogelijkheid tot deelname aan het examen met een manegepaard, dit is in de prijs in begrepen. Het toelatingsexamen voor initiator vindt plaats op zaterdag 1 oktober in de voormiddag, hiervoor moet je zelf inschrijven in samenspraak met de kampplaats. Supplement op de gewone kampprijs: zie hoger

20 HUISRUITER TRAINER CHRISTOF DERAEDT RIK DERAEDT Helpen U met raad en daad Je zoon of dochter is verzot op paarden en de paardensport, zelf ben je een leek in het vak en wens je een beroep te doen op mensen met kennis van zaken, die het goed menen en die hun kennis aanbieden om de jeugd hogerop te helpen: dan bent u aan het juiste adres!!! Jarenlang begeleiden Rik Deraedt en Annie Vaneechoutte hun zoon Christof van kleine manegeruiter tot topruiter-springen en stijlruiter met veel kennis van dressuur. Rik is trainer A voor de disciplines dressuur en springen en trainer b voor military. Annie is trainer B alle disciplines en meer gespecialiseerd in de begeleiding van beginnende springruiters. Christof is trainer B springen en heeft heel wat ervaring in het opleiden van verschillende jonge paarden tot topniveau. Hij was verschillende keren Belgisch Kampioen stijlrijden bij de pony s en de paarden. Hij won tot 2 keer de svs stijlrijdenfinale te Mechelen, was ooit beste junior van het tormooi. Hij werd ook Belgisch Kampioen KBRSF Scholieren en Juniors, kon zich enkele jaren terug profileren als krachtproefspecialist en is Internationaal springruiter. Hij won de regionale beker voor 5 en 6jarige paarden bij de WVUR. TRAININGSSTAL EN VERKOOPSSTAL Christof is gestart met een trainings en verkoopsstal en berijdt vooral paarden op wedstrijden en dit op alle niveaus. U kan hier steeds terecht voor advies bij aankoop en verkoop van recreatie of wedstrijdpaarden van alle niveaus. Wij helpen U met raad en daad bij de problemen die U ondervindt met Uw paard. Wenst U een prestatieverbetering en dit op gelijk welk niveau, dan staan wij klaar om U te helpen. Wedstrijdbegeleiding van 60cm tot Internationaal alsook corrigeren van verreden paarden. Tel nr Rik: 0495/ of Christof: 0488/ www.christofderaedt.be

21 RUITERSPORTARTIKELEN Wij hebben een kleine winkel waar alles voor ruiter en paard te koop is. Voor de beginner, voor de wedstrijdruiter, voor de eigenaar, voor het paard, ook zadels aan redelijks prijs, veelzijdigheid en springen, voor de wandelruiter, voor de winter, tegen de regen, enz. Leuke cadeautips voor alle gelegenheden!!! Vraag ernaar, wij helpen U graag met uw uitrusting. Regelmatig kortingen voor leden van de club. Voor de eigenaar JE HEBT EEN EIGEN PAARD En wenst het aan onze zorgen over te laten Er is mogelijkheid tot het stallen van een eigen paard of pony, het ganse jaar, een deel van het jaar of enkele dagen. De huurder beschikt over een ruime box met aangepaste voeding, mogelijkheid tot weidegang, 2open,2overdekte pistes, gebruik hindernismateriaal, afspuitplaats en solarium, deelname aan prachtige wandelingen, groepsrijlessen dressuur en springen, begeleiding op wedstrijden, private rijlessen, advies van gediplomeerde trainers. Bij aanvang van ieder logement dient een eigenaar een contract van stalling voor paarden en een verklaring van vervoer te ondertekenen. Hij bezorgt ons een conform paspoort, met chipnummer en een mutatiedocument, alsook bewijs van verzekering tegen burgerlijke aansprakelijkheid. Wie een paard stalt moet ook lid worden van onze ruiterclub vzw. Wie geen lid is kan geen gebruik maken van de installaties. Een VLP I-verzekering is eveneens verplicht. Wedstrijdruiters geven we een stempel voor je wedstrijdlicentie. TARIEVEN STALLING Vanaf 1janurai 2013: maand, voor wedstrijdpaarden en paarden die enkel in de wintermaanden gestald worden, 275 voor recreatiepaarden en pony s in een box. Weidegang is steeds mogelijk voor 12 per dag en 10 voor kampers mits zelf te mesten.. De prijzen kunnen aangepast worden aan de levensduurte! Als eigenaar betaal je volgende tarieven: Leden gestald leden niet gestald niet leden groepsles springles wandeling gratis 3 5 gebruik piste gratis 5 niet mogelijk

22 OP VAKANTIE IN HEUVELLAND? Dan moet je zeker te paard gezeten hebben!!! Deze unieke kans moet je met beide handen grijpen!! Een bezoekje aan de manege, een tof spel te paard of een serieuze initiatieles met alle grondbeginselen van het paardrijden. Tal van mogelijkheden zowel voor groepen als voor individuelen. Onze cafetaria leent zich ertoe om picknick te nuttigen, broodjesmaaltijd of simpele gerechten te bestellen op voorhand, snacks zijn ter beschikking. Wij zijn open de ganse winterperiode van woensdag tot een met zondag. Op maandag en dinsdag enkel op afspraak. In de zomerperiode zijn wij 7dagen op 7 open en kun je de lessen volgen van op het terras. In de winter is er mogelijkheid de rijlessen in de beide overdekte pistes te volgen van op een verwarmd terras of vanuit de ruime cafetaria(100pl) volledig vernieuwd! Streekbieren worden er geserveerd, ook de picon is heel lekker, met bijhorende tappas. INITIATIELESSEN VOOR GROEPEN Tot max. 20personen per uur kan een initiatieles paardrijden doorgaan, ook wanneer het over volledig beginnende ruiters gaat. Kinderen kunnen meerijden vanaf de leeftijd van 5jaar tot 99 jaar, jonger dienen ze begeleid te worden. De les gaat door op goed afgerichte paarden en is zeker niet gevaarlijk. Misschien een unieke gelegenheid om een aangename dag met je vrienden of familie door te brengen. Tarieven voor groepslessen voor individuen 12.50euro per persoon vaste uurregeling zie website. Tarieven voor grote groepen: 01 tot 10 personen: 14,00 euro per uur/ per persoon 11 tot 20 personen: 12,50 euro per uur/ per persoon 21 tot 40 personen: 11,00 euro per uur/ per persoon 41 tot? Personen: 9,00 euro per uur/ per persoon +1uur verzorging = + 2per persoon. Bij slecht weer in de overdekte rijbaan! Mogelijkheid om op hetzelfde moment in 2groepen tegelijk te rijden ook overdekt. Niet ruiters kunnen de rijlessen volgen van op het verwarmde terras. Verzekering : men is niet verzekerd, dus is dit alles op eigen risico, maar men kan dit wel verzekeren mits vooraf naam adres en geboortedatum opgeven van alle deelnemers: kosten: 1.50 per persoon (+3.50 kosten)

23 NIEUW: KENNISMAKINGSPAKKET Een geschenk voor iemand die ervan droomt om te paard te rijden? Je wenst in alle stilte te beginnen of te herbeginnen? Of gewoon een idee voor jezelf: een kennismaking met het paardensport-pakket: 1/2uur verzorging-1uur initiatie- 1/2uur wandelen in het prachtige Heuvelland (enkel in zomerperiode en indien geen wind!). Prijs: 1pers: 55, 2personen: 75.00, ook met meerdere mogelijk! Wil je een verzekering, zie verder! RINGSTEKING TE PAARD VOOR GROEPEN Nog nooit een paard van dichtbij gezien en toch moet je het paard op! Als dat geen verrassing is! (zie filmpje op onze site) Meestal voor verrassingsreizen en familiegroepen of scholen. We zetten je op het paard met een opstapje. Je krijgt een kleine speer in je hand, met de andere hand hou je het zadel vast. Wij begeleiden het paard in looppas tot aan de ring, je probeert ze af te steken x2, en de volgende is aan de beurt. Meestal worden 2of meer paarden gebruikt, om het spel vlot te laten verlopen. Prijs: 5,00 een gewone consommatie inbegepen.(andere mogelijkheden in samenspraak) +drankje +picknick +koffie(2tassen) +2ontbijtkoeken +appeltaart, 2pannenkoeken+boter+suiker +picon of ricard of maison of sangria+ hapje +porto of martini of sherry of pineau +hapje +verse soep+1/2stokbrood+beleg + broodjesbuffet met beleg en groenten + aperitief soep -broodjesbuffet koffie Vanaf 5personen tot en met 200personen. Vooraf te reserveren!!! Ook in de winterperiode en bij slecht weer!!! Overdekt verwarmd terras!!! DURF DE UITDAGING AAN! STAP OP EEN PAARD!!!!!!!!!

24 Onze ruiterclub wordt gesponsord door: Ten Stuivenberge Douve aanhangwagens Voeders Cuvelier Noel Jacques Demeyer Construct Remaut verzekeringen Tout à fait Sophie Gerdy's Schildersonderneming Boezinge Rieten daken Vermeersch In de Vrede Natan Baumes en La Pomme de Lovely Drukkerij Dejonghe/Kinderkledij Josie Gouwy en Soenen Bistro Steenstraete Bovan Fencing Dranken Noppe BernadetteBakkerij Hans Outside Travel Standaard boekhandel Bvba CRLS Ieper Nima Ieper Clubdokters Dierickx Neirinck Wij hopen jullie terug te zien in 2013

INFORMATIE OVER BREVETTEN

INFORMATIE OVER BREVETTEN INFORMATIE OVER BREVETTEN Ruiterclub Rodeberg is gespecialiseerd in opleiding naar brevetten toe. De paarden zijn aangepast aan het niveau van het examen. KAMPBREVET: Wie een initiatie of vervolmaking

Nadere informatie

De verzekering is in orde wanneer de kamper lid is bij VLP of LEWB. Indien geen lid:

De verzekering is in orde wanneer de kamper lid is bij VLP of LEWB. Indien geen lid: ² BETREFT : RUITERKAMP RODEBERG Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit op ons sportkamp PONY of PAARDRIJDEN, te volgen op de RUITERSCHOOL RODEBERG. Dit kamp is externaat en loopt

Nadere informatie

RUITERKAMP RC RODEBERG

RUITERKAMP RC RODEBERG RUITERKAMP RC RODEBERG Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit om ons sportkamp PONY of PAARDRIJDEN, te volgen op RUITERSCHOOL RODEBERG. Dit kamp is externaat en loopt van /2015

Nadere informatie

RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.

RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34. RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, 21 8954 WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.40 Info@ruiterschoolrodeberg.be www.ruiterschoolrodeberg.be Tweemaandelijkse

Nadere informatie

RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.

RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34. RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, 21 8954 WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.40 Info@ruiterschoolrodeberg.be www.ruiterschoolrodeberg.be Tweemaandelijkse

Nadere informatie

RUITERKAMP RC RODEBERG

RUITERKAMP RC RODEBERG RUITERKAMP RC RODEBERG Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit om ons sportkamp PONY of PAARDRIJDEN, te volgen op RUITERSCHOOL RODEBERG. U wordt verwacht op zondagavond tussen 18u

Nadere informatie

www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be:

www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Ruiterschool Rodeberg Rodebergstraat, 21 8954 Westouter-Heuvelland www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: WEGWIJS IN 2016/ tarieven RUITERCLUB RODEBERG

Nadere informatie

FOLDER SPORTKAMPEN RUITERCLUB RODEBERG vzw

FOLDER SPORTKAMPEN RUITERCLUB RODEBERG vzw FOLDER SPORTKAMPEN RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, 21 8954 WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.40 Fax: 057/44.74.57 Info@ruiterschoolrodeberg.be

Nadere informatie

RUITERCLUB RODEBERG vzw

RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, 21 8954 WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.40 Fax: 057/44.74.57 Info@ruiterschoolrodeberg.be www.ruiterschoolrodeberg.be Tweemaandelijkse

Nadere informatie

RUITERCLUB RODEBERG vzw

RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, 21 8954 WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.40 Fax: 057/44.74.57 Info@ruiterschoolrodeberg.be www.ruiterschoolrodeberg.be Tweemaandelijkse

Nadere informatie

Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit om ons sportkamp PONY- of PAARDRIJDEN te volgen in RUITERSCHOOL RODEBERG

Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit om ons sportkamp PONY- of PAARDRIJDEN te volgen in RUITERSCHOOL RODEBERG RUITERKAMP RODEBERG Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit om ons sportkamp PONY- of PAARDRIJDEN te volgen in RUITERSCHOOL RODEBERG Uw inschrijving is pas definitief in orde nadat

Nadere informatie

Niveau s van de sportlessen

Niveau s van de sportlessen Niveau s van de sportlessen De indeling van de sportlessen gebeurt op de volgende manier. Op het einde van het seizoen komt er dan een beoordeling van de lesgevers om te zien naar welk niveau je kan overgaan.

Nadere informatie

www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Voor al uw vragen

www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Voor al uw vragen Ruiterschool Rodeberg Rodebergstraat, 21 8954 Westouter-Heuvelland www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Voor al uw vragen WEGWIJS OP DE RODEBERG- SEPTEMBER

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2013

NIEUWSBRIEF JUNI 2013 NIEUWSBRIEF JUNI 2013 Ruiterclub Genk vzw Kattevennen 12, 3600 Genk secretariaat@ruiterclubgenk.be www.ruiterclubgenk.be Beste clubleden Veel plezier met het doornemen van onze nieuwsbrief voor de maand

Nadere informatie

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver zomer 2016 Overzicht Juli Zaterdag Zondag 1 2 3 4 Funkamp 5 Funkamp 6 Funkamp 7 Funkamp 8 Funkamp 9 10 11 12 13 14 15

Nadere informatie

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat St-Katelijne-Waver

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat St-Katelijne-Waver Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver Planning zomer 2017 Overzicht Juli Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 1 2 3 Funkamp 4 Funkamp

Nadere informatie

Beste Amazone, Ruiter, Familieleden en Vrienden,

Beste Amazone, Ruiter, Familieleden en Vrienden, Torhout,24 september 2015 Beste Amazone, Ruiter, Familieleden en Vrienden, Met de jaarlijkse 2-daagse jumping begin september valt traditioneel het doek definitief over het zomerprogramma. Met grote tevredenheid

Nadere informatie

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter ZOMERKAMPEN Hof Ter Couter 2015 Beste ouder, Ook in 2015 staat Hof Ter Couter alweer met zomerkampen klaar. In deze brochure stellen we alle kampen even aan u voor. Paardrijden is een mooie sport, waarbij

Nadere informatie

Inleiding. Hallo paardrijliefhebbers!

Inleiding. Hallo paardrijliefhebbers! ZOMERKAMPEN 2016 2 Inleiding Hallo paardrijliefhebbers! Ook in 2016 zorgt 't Saedelhof voor zomerkampen. Dit jaar hebben we echter een aantal wijzigingen doorgevoerd. We organiseren deze keer geen twee,

Nadere informatie

BREVETAFNAME 2016 INFORMATIE VOOR DEELNEMERS

BREVETAFNAME 2016 INFORMATIE VOOR DEELNEMERS BREVETAFNAME 2016 INFORMATIE VOOR DEELNEMERS Inhoud Inleiding 2 Examens en proeven: - Welke proeven moet ik afleggen en hoe zien die proeven eruit? - Welke bewijzen moet ik zeker meebrengen op de examendag?

Nadere informatie

REGLEMENT JEUGD CUP DRESSUUR 2010

REGLEMENT JEUGD CUP DRESSUUR 2010 REGLEMENT JEUGD CUP DRESSUUR 2010 1. Toelatingsvoorwaarden 1.1. Leeftijd: - De wedstrijden zijn enkel toegankelijk voor deelnemers van het basis- en secundair onderwijs, inclusief scholen met voltijdse

Nadere informatie

Tweemaandelijkse uitgave jaargang 2012 februari-maart

Tweemaandelijkse uitgave jaargang 2012 februari-maart RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0/..0 Fax: 0/.. Info@ruiterschoolrodeberg.be www.ruiterschoolrodeberg.be Tweeandelijkse uitgave

Nadere informatie

Een ruiterkamp bij Rijbaan Piet vergeet je niet!

Een ruiterkamp bij Rijbaan Piet vergeet je niet! In samenwerking met : Een ruiterkamp bij Rijbaan Piet vergeet je niet! Van harte welkom op onze VLP ruiterkampen internaat voor deelnemers vanaf 6 jaar tot 18 jaar! Data 08/04/2013 tot en met 12/04/2013

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * OVERIGE ACTIVITEITEN

* NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * OVERIGE ACTIVITEITEN * NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * Hoewel het weer pas dit weekend op lenteweer gaat lijken is het aan het einde van deze maand al weer meivakantie en niet lang daarna kunnen we ons

Nadere informatie

CLUBJUMPINGS WINTERWERKING

CLUBJUMPINGS WINTERWERKING Ruiterschool Rodeberg Rodebergstraat, 21 8954 Westouter-Heuvelland www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Voor al uw vragen CLUBJUMPINGS WINTERWERKING

Nadere informatie

Lidmaatschap VLP-club 2011

Lidmaatschap VLP-club 2011 Lidmaatschap VLP-club 2011 = aanduiden wat past Volledige naam club:. Stempel club: (verplicht!) Vestigingsadres club (= locatie van de infrastructuur) Straat en nr.:. Postcode:. Telefoon: Fax:. Website:

Nadere informatie

Voor meer informatie 0496/

Voor meer informatie 0496/ Ruiterschool Rodeberg Rodebergstraat, 21 8954 Westouter-Heuvelland www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: WORDT LID IN 2017 tarieven RUITERCLUB RODEBERG

Nadere informatie

De brevettenwerking van A tot A

De brevettenwerking van A tot A De brevettenwerking INHOUD Welkomstwoord De brevettenwerking van A tot A Vragenronde De brevettenfilm Hoe bereid ik mijn ruiters voor op een brevetafname? Hoe een brevetafname organiseren als VLP-club?

Nadere informatie

I f n o f a o v a o v n o d n d M en e c n o c m o m m i m s i s s i s e i e V LP

I f n o f a o v a o v n o d n d M en e c n o c m o m m i m s i s s i s e i e V LP Infoavond Mencommissie VLP 2 februari 2011 Agenda Voorwoord (Mark Wentein) Situering VLP, organigram VLP (Lies Vlamynck) Licenties, verzekeringen, immatriculaties (Lies Vlamynck) Aanpassingen reglementen

Nadere informatie

KOOP HIER UW RUITERKLEDIJ regelmatig promotie voor clubleden nu eind augustus begin september opruimaktie

KOOP HIER UW RUITERKLEDIJ regelmatig promotie voor clubleden nu eind augustus begin september opruimaktie Ruiterschool Rodeberg Rodebergstraat, 21 8954 Westouter-Heuvelland www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Voor al uw vragen WEGWIJS OP DE RODEBERG-SEPTEMBER

Nadere informatie

RUITERKAMP MEERDAALHOF

RUITERKAMP MEERDAALHOF RUITERKAMP MEERDAALHOF Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit op ons sportkamp PONY- of PAARDRIJDEN, in Meerdaalhof te Oud-Heverlee. Uw inschrijving is pas definitief in orde nadat

Nadere informatie

RICHTLIJNEN EN INHOUDEN EXAMENS RUITERBREVETTEN

RICHTLIJNEN EN INHOUDEN EXAMENS RUITERBREVETTEN RICHTLIJNEN EN INHOUDEN EXAMENS RUITERBREVETTEN INHOUDSTABEL Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Vlaamse Hippische Sportbond... 3 2.1. Ontstaan... 3 2.2. Werking... 3 3. Brevettenwerking... 4 3.1. Examens... 4

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Hof ter Couter. manege

Huishoudelijk reglement. Hof ter Couter. manege Huishoudelijk reglement Hof ter Couter manege Het Clubmaatschap Om deel te kunnen nemen aan activiteiten van Hof Ter Couter, zoals groepslessen, privélessen, clubwedstrijden, kampen, moet u lid zijn van

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

Afname ruiterbrevetten Informatie voor deelnemers

Afname ruiterbrevetten Informatie voor deelnemers Afname ruiterbrevetten 2017 - Informatie voor deelnemers Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Waarvoor schrijf ik me in?... 4 2.1 Overzicht van de mogelijke brevetten of licenties... 4 2.2 Overzicht van de proeven

Nadere informatie

Manege Groenhove, Torhout.

Manege Groenhove, Torhout. RUITERKAMP GROENHOVE Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit op ons sportkamp PAARDRIJDEN, te volgen in Manege Groenhove, Torhout. Uw inschrijving is pas definitief in orde nadat

Nadere informatie

Uitleg Certificaat BuitenRijden en FNRS Ruiterbewijs voor ruiters

Uitleg Certificaat BuitenRijden en FNRS Ruiterbewijs voor ruiters Uitleg Certificaat BuitenRijden en FNRS Ruiterbewijs voor ruiters Versie: januari 2012 De opleiding Leer buitenrijden met plezier is ontwikkeld om ruiters op een plezierige en veilige manier op te leiden

Nadere informatie

RICHTLIJNEN EN INHOUDEN EXAMENS RUITERBREVETTEN

RICHTLIJNEN EN INHOUDEN EXAMENS RUITERBREVETTEN RICHTLIJNEN EN INHOUDEN EXAMENS RUITERBREVETTEN INHOUDSTABEL 1. Inleiding 2 2. Vlaamse Hippische Sportbond 2.1. Ontstaan 3 2.2. Werking 3 3. Brevettenwerking 3.1. Examens 4 3.2. Verloop van de brevetafname

Nadere informatie

14-15 en 16 augustus 2015. Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8

14-15 en 16 augustus 2015. Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8 Jumping Brecht 14-15 en 16 augustus 2015 Amazonekampioenschap Paarden & Pony s Algemene informatie www.jumpingbrecht.be Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8 Organisator:

Nadere informatie

CLUBJUMPINGS WINTERWERKING

CLUBJUMPINGS WINTERWERKING Ruiterschool Rodeberg Rodebergstraat, 21 8954 Westouter-Heuvelland www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Voor al uw vragen CLUBJUMPINGS WINTERWERKING

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Vlaamse Trainersschool Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (geldend vanaf 13 februari 2015) Afdeling Sportkaderopleiding

Nadere informatie

Tijdig inschrijven met een mail, via sms of op het blad in de bar

Tijdig inschrijven met een mail, via sms of op het blad in de bar Ruiterschool Rodeberg Rodebergstraat, 21 8954 Westouter-Heuvelland www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Voor al uw vragen nieuwsbrief okt nov 2014

Nadere informatie

D-proeven rijden. Beoordeling

D-proeven rijden. Beoordeling D-proeven rijden Tijdens het leren paardrijden gaat het voornamelijk om het plezier en het onder de knie krijgen van de rijvaardigheid. Als je de basis geleerd hebt, is het leuk om te laten zien wat je

Nadere informatie

Deze informatie kan je ook vinden op de website: www.moedigenvrij.be/activiteiten/turnfeest

Deze informatie kan je ook vinden op de website: www.moedigenvrij.be/activiteiten/turnfeest ALLES OVER HET TURNFEEST 2015 Deze informatie kan je ook vinden op de website: www.moedigenvrij.be/activiteiten/turnfeest Het turnfeest komt snel dichterbij. Hieronder vind je alle belangrijke informatie:

Nadere informatie

FNRS proeven \ Diplomarijden. FNRS proeven \ Promotiepunten

FNRS proeven \ Diplomarijden. FNRS proeven \ Promotiepunten FNRS proeven \ Diplomarijden Algemeen Diplomarijden is speciaal door de FNRS ontwikkeld om ook ruiters zonder eigen paard of pony proeven te laten rijden. De proeven mogen dus op verschillende paarden

Nadere informatie

VLAAMSE HIPPISCHE SPORTBOND

VLAAMSE HIPPISCHE SPORTBOND RICHTLIJNEN EN INHOUDEN EXAMENS RUITERBREVETTEN INHOUDSTABEL 1. Inleiding 2 2. Vlaamse Hippische Sportbond 3 2.1. Ontstaan 3 2.2. Werking 3 3. Brevettenwerking 4 3.1. Examens 4 3.2. Verloop van de brevetafname

Nadere informatie

ASPRAKEN BIJ HET AFNEMEN VAN KLASSIEKE RUITERBREVET EXAMENS (= slagingscriteria ruiterbrevet A&B) RUITERBREVET A

ASPRAKEN BIJ HET AFNEMEN VAN KLASSIEKE RUITERBREVET EXAMENS (= slagingscriteria ruiterbrevet A&B) RUITERBREVET A ASPRAKEN BIJ HET AFNEMEN VAN KLASSIEKE RUITERBREVET EXAMENS (= slagingscriteria ruiterbrevet A&B) 1 RUITERBREVET A ALGEMEEN De rijvaardigheidsproef is een leidraad en geen strikte proef. Via de opgelegde

Nadere informatie

SLAGINGSCRITERIA A-& B-BREVET (ruiterbrevetten) A-BREVET

SLAGINGSCRITERIA A-& B-BREVET (ruiterbrevetten) A-BREVET 1 SLAGINGSCRITERIA A-& B-BREVET (ruiterbrevetten) A-BREVET ALGEMEEN De rijvaardigheidsproef is een leidraad en geen strikte proef. Via de opgelegde oefeningen worden de eindtermen getoetst. DRESSUUR Ruiters

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN 2016. Ruiterclub Rodeberg

JEUGDBELEIDSPLAN 2016. Ruiterclub Rodeberg JEUGDBELEIDSPLAN 2016 Ruiterclub Rodeberg Jeugdsportopleiding en begeleiding is terug te vinden in de opbouw van de lessen gedurende de week. Op woensdagnamiddag, vrijdagavond, zaterdag en zondag zijn

Nadere informatie

REPORTAGE. De vernieuwde opleiding Initiator Paardrijden, hoe zit dat nu?

REPORTAGE. De vernieuwde opleiding Initiator Paardrijden, hoe zit dat nu? REPORTAGE De vernieuwde opleiding Initiator Paardrijden, hoe zit dat nu? In een eerdere uitgave van Hippo Revue kon u al lezen dat Donaat Brondeel benoemd werd tot Directeur Sportkaderopleiding. Hij kan

Nadere informatie

Bloso sportlessen najaar 2015. BLOSO-sportcentrum De Gaverbeek, Waregem. Sportlessen september - december 2015

Bloso sportlessen najaar 2015. BLOSO-sportcentrum De Gaverbeek, Waregem. Sportlessen september - december 2015 SPORTLESSEN BLOSO-sportcentrum De Gaverbeek, Waregem Sportlessen september - december 2015 De inschrijvingen starten pas op dinsdag 25 augustus 2015 rond 11h00. Schrijf je online in via www.bloso.be rubriek

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement De Bosakkerhoeve

Huishoudelijk regelement De Bosakkerhoeve Huishoudelijk regelement De Bosakkerhoeve 1) Wie zijn we? Wat doen we? De Bosakkerhoeve is een pensionstalling dat opgestart is in 2011 door Kris D heer. Doordat hij de paardenkriebel van kleins af aan

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN 2015 Aan het FEI-reglement Uitgave 2015 Gereviseerd in februari 2015

BELGISCHE AANPASSINGEN 2015 Aan het FEI-reglement Uitgave 2015 Gereviseerd in februari 2015 1 BELGISCHE AANPASSINGEN Aan het FEI-reglement Uitgave Gereviseerd in februari 2 Als basis voor het Belgisch Reglement geldt het FEI-reglement, dat van kracht is sinds 1 februari, alsook de latere aanpassingen

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant A. Praktische schikkingen Datum: zaterdag 21 mei 2016 Uur: 10u00 Plaats: Oefenterrein Gunningenruiters Vissenaken - Attenrodestraat 10 A - Glabbeek Inschrijven : Inschrijven

Nadere informatie

Fiches lesgevers 2012

Fiches lesgevers 2012 Fiches lesgevers 2012 Een project van de Vlaamse Liga Paardensport vzw en haar clubs, powered by Decathlon 1 Inleiding: In 5 lessen de eerste stappen van het paardrijden ontdekken. Dat is het concept van

Nadere informatie

Voorwoord door Ilsa Derks

Voorwoord door Ilsa Derks Via deze nieuwsbrief willen wij u informeren over enkele vernieuwingen en aanpassingen binnen de manege daarnaast brengen wij ook enkele mededelingen en nieuwsberichten. Ieder kwartaal komt er een nieuwsbrief

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschap

Reglement Clubkampioenschap Reglement Clubkampioenschap Artikel 1. Het wordt jaarlijks ingericht. Het wordt gereden in 3 manches. Elke manche omvat een dressuurproef en een springproef. De dressuurproef en de springproef van dezelfde

Nadere informatie

3. Aantal paarden per ruiter en per proef Elke ruiter kan een onbeperkt aantal paarden starten, zowel bij de 4-,5-,6- en 7-jarige paarden.

3. Aantal paarden per ruiter en per proef Elke ruiter kan een onbeperkt aantal paarden starten, zowel bij de 4-,5-,6- en 7-jarige paarden. STX CYCLUS VOOR JONGE PAARDEN K.B.R.S.F V.L.P. L.E.W.B. REGLEMENT 2015 OOR JONGE PAARDEN 1. Ruiters De STX Cyclus Jonge Paarden is voorbehouden aan ruiters met een geldige VLP of LEWB licentie J08, J13,

Nadere informatie

SLAGINGSCRITERIA A-& B-BREVET (ruiterbrevetten) A-BREVET

SLAGINGSCRITERIA A-& B-BREVET (ruiterbrevetten) A-BREVET 1 SLAGINGSCRITERIA A-& B-BREVET (ruiterbrevetten) A-BREVET ALGEMEEN De rijvaardigheidsproef is een leidraad en geen strikte proef. Via de opgelegde oefeningen worden de eindtermen getoetst. DRESSUUR Ruiters

Nadere informatie

January 25 TH - 31 st

January 25 TH - 31 st January 25 TH - 31 st where the best come to compete... INHOUD WEN 2016 7 wen PROEVEN 8 HENGSTEN 9 CSI** 9 DRESSUUr 9 PROGRAMMA 10 HOSPITALITY 12 proefsponsor jumping 14 EXCLUSIVe 17 ROYAL 17 STANDRUImtes

Nadere informatie

Info voor uw club, ruiters en trainers

Info voor uw club, ruiters en trainers Zwijnaarde, 20 januari 2010 Info voor uw club, ruiters en trainers Beste clubverantwoordelijke Voor de eerste keer in 2011 wil jouw club informeren over de verschillende acties en aandachtspunten die nuttig

Nadere informatie

RUITERKAMP MEERDAALHOF

RUITERKAMP MEERDAALHOF RUITERKAMP MEERDAALHOF Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit op ons sportkamp PONY- of PAARDRIJDEN, in Meerdaalhof te Oud-Heverlee. Uw inschrijving is pas definitief in orde nadat

Nadere informatie

Algemeen Reglement v.2013.01

Algemeen Reglement v.2013.01 Algemeen Reglement v.2013.01 1 Index 1 Index... 2 2 Algemeen:... 3 3 Wedstrijden en deelnemers:... 3 3.1 Wedstrijdlocatie... 3 3.2 Organisator... 3 3.3 Deelnemer... 3 4 Wedstrijdstructuur:... 4 4.1 Reeks

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 )

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Naam van de vereniging: Hou de leidraad bij de hand tijdens het invullen van het dossier! 1. Kwaliteitscriteria a. Begeleiders van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement 1. Leden & bijdragen a. Het huishoudelijk reglement is van toepassing voor alle ruiters en/of leden van Domein Leiedal. b. Wanneer een lid wenst gebruik te maken van de accommodaties

Nadere informatie

Nationale Cyclus Jonge Paarden

Nationale Cyclus Jonge Paarden Nationale Cyclus Jonge Paarden 1. Ruiters K.B.R.S.F V.L.P. L.E.W.B. REGLEMENT 2013 De Nationale Cyclus Jonge Paarden is voorbehouden aan ruiters met een geldige VLP of LEWB licentie J8, J13, J15 of J16.

Nadere informatie

sportkampen Op sportkamp m Dré van de VLP, jij gaat toch ook foto s VLP

sportkampen  Op sportkamp m Dré van de VLP, jij gaat toch ook foto s VLP 2014 sportkampen foto s et Op sportkamp m Dré van de VLP, mee?! jij gaat toch ook Facebook f Logo www.vlp.be CMYK /.eps Facebook f Logo CMYK /.eps Algemene informatie Wie kan deelnemen? Kinderen en jongeren

Nadere informatie

Toelichtingsbrochure

Toelichtingsbrochure Toelichtingsbrochure Jeugdsportproject 2016 Toelichtingsbrochure Jeugdsportproject 2016 Vlaamse Liga Paardensport vzw In deze brochure worden alle voorwaarden en aankoopmogelijkheden betreffende het jeugdsportproject.

Nadere informatie

Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2015

Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2015 Hippo Revue Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2015 1. Algemeenheden 1.1 Deelnemingsvoorwaarden ruiters De ruiters moeten een lidmaatschap hebben bij VLP of bij LEWB of moeten aangesloten zijn

Nadere informatie

Januari Het is winter, mooi he! 2017 is begonnen!!

Januari Het is winter, mooi he! 2017 is begonnen!! Januari 2017 G Het is winter, mooi he! In dit nummer: - 2017 is begonnen! - Nl- Doet - Springwedstrijd - Nieuw menu - Zircompetitie - Zitcompetitie extra lessen - Gratis workshop voorlezer - Telefoons

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Interessante informatie: Zoals je hiernaast. VLP en wij een korting van 50% op uw lidmaatschap.

Nieuwsbrief. Interessante informatie: Zoals je hiernaast. VLP en wij een korting van 50% op uw lidmaatschap. Nieuwsbrief 01 september 2012 Ruiterclub Genk - Domein Kattevennen Jaargang 4, nr. 17 Interessante informatie: Zoals je hiernaast kan merken geven de VLP en wij een korting van 50% op uw lidmaatschap.

Nadere informatie

Brochure voor ouders van beginnende ruiters

Brochure voor ouders van beginnende ruiters HELP, mijn kind rijdt paard! www.vlp.be Brochure voor ouders van beginnende ruiters Proficiat! Beste ouder, Proficiat! Uw kind maakt kennis met één van de leukste sporten in de wereld! Niet alleen de combinatie

Nadere informatie

Dressuur wedstrijden. Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16. Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar

Dressuur wedstrijden. Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16. Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar 2016 Dressuur wedstrijden Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16 Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar 7-8-2016 Dressuurwedstrijden 1. Inleiding Op de manege

Nadere informatie

Diependal 19.00u: Klaarzetten van de zaal + repetitie voor tumbling, 12+, AGD. Voormiddag: Verhuis toestellen van Diependal naar GITO

Diependal 19.00u: Klaarzetten van de zaal + repetitie voor tumbling, 12+, AGD. Voormiddag: Verhuis toestellen van Diependal naar GITO Beste ouders, Beste turnster of turner, Het TURNFEEST komt eraan, het evenement waar de leden elk jaar naar uitkijken en wekenlang naartoe werken. Op zaterdag 20 februari om 18u brengen onze gymnasten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Open dag

Nieuwsbrief Open dag Like, & Deel de manege waarland facebookpagina. https://www.facebook.com/manege.waarland? Nieuwboerweg 10, 1738 BB Waarland Tel (0226) 422 590 E-mail info@manegewaarland.com www.manegewaarland.com Nieuwsbrief

Nadere informatie

augustus Locatie: Luyckstraat Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 2/8

augustus Locatie: Luyckstraat Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 2/8 Jumping Brecht 5-6 - 7 augustus 2016 Amazonekampioenschap Paarden & Pony s Algemene informatie www.jumpingbrecht.be Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 2/8 Inschrijvingen

Nadere informatie

Bijscholing parcoursbouwers2014

Bijscholing parcoursbouwers2014 Bijscholing parcoursbouwers2014 NVVP in samenwerking met de KNHS PARCOURS ONTWERP Door Hoe tebeginnen? BALANSVAN HET PAARD De theorie van het ontwerpen van parcoursen is grotendeels gebaseerd op het behoud

Nadere informatie

april& 17*&maart& 18

april& 17*&maart& 18 april& 17*&maart& 18 Inhoud' p.2&infodag&jeugdwerking&& p.3&lentecup&vanaf&7&jaar& p.4&kleutertennis&van&4*5&jaar& p.8&info&jeugd&van&6*8&jaar& p.12&info&jeugd&vanaf&9&jaar& p.16&jeugd&in&de&kijker!& p.18&lidmaatschap&

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3 - 2 - Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3 1. SPULLEN VOOR HET RIJDEN 4 2. SOORTEN PAARDENSPORTEN 5 3. HOUDING 6 4. ANKY VAN GRUNSVEN 8 5. DE VEILIGHEID VOOR HET PAARD 9 6. DRESSUUR 10 7. SPRINGEN

Nadere informatie

ski- en snowboardvakanties

ski- en snowboardvakanties 13 14 WINTER 2013-2014 INITIATOR INSTRUCTEUR DAG 1: Wanneer? 20 oktober om 9u30 Waar? Aan Skidôme Terneuzen Dagkaart skibaan incl. lunch: 34,50 Ter plaatse te betalen aan de docent die afrekent voor de

Nadere informatie

RUITERCLUB RODEBERG vzw NIEUWSBRIEF MEI 2013

RUITERCLUB RODEBERG vzw NIEUWSBRIEF MEI 2013 RUITERCLUB RODEBERG vzw NIEUWSBRIEF MEI 2013 NIEUW PROGRAMMA LESSEN EN WANDELINGEN Vanaf 15MEI (lichtjes aangepast) Maandag: rijles om 19.30uur voor beginners en herbeginners Nieuw rijles om 20.30uur vervolg

Nadere informatie

Paardrijkampen 2017 De Laerehoeve, Buntelarestraat Knesselare Beste ouders en kinderen,

Paardrijkampen 2017 De Laerehoeve, Buntelarestraat Knesselare Beste ouders en kinderen, Paardrijkampen 2017 De Laerehoeve, Buntelarestraat 36 9910 Knesselare Beste ouders en kinderen, Omdat de paardrijkampen opnieuw toffe ervaringen waren, kijken we al uit naar de kampjes voor volgend jaar!

Nadere informatie

Clubnieuws 3 20 Mei 2009

Clubnieuws 3 20 Mei 2009 Opgericht 14 september 1973 Clubnieuws 3 20 Mei 2009 Graag verwelkomen wij als nieuw lid: Tessa Schakel, Amber Linssen Lisette Kroneman Heel veel paardenplezier!!! Van harte gefeliciteerd 5 juni Antoinet

Nadere informatie

Marije van der Leeuw 2013 Alle rechten voorbehouden Manegekrant 1

Marije van der Leeuw 2013 Alle rechten voorbehouden Manegekrant 1 Marije van der Leeuw 2013 Alle rechten voorbehouden Manegekrant 1 Disclaimer Bij het samenstellen van het E-book voor manegeruiters niveau 1 is grote zorg besteed aan de juistheid van de informatie. Ik

Nadere informatie

Informatievergadering

Informatievergadering Informatievergadering Jeugdsportproject VTS Trainersopleiding 19 februari 2013 Agenda De jeugdwerking in praktijk Waarom jeugdwerking? Aanpak, instandhouding en positionering binnen het geheel van de club

Nadere informatie

Heuvelland. Reeksen en kampen: Vooraf inschrijven!

Heuvelland. Reeksen en kampen: Vooraf inschrijven! Heuvelland. Reeksen en kampen: Vooraf inschrijven! Sportreeksen in het najaar 2016 D Voor +15 jarige dames in het OC De Galoye in Loker. D Iedere dinsdag van 20u - 21u. D De eerste les start op 20 september

Nadere informatie

Stalreglement Manege t Schijndelse Woud. Op stal

Stalreglement Manege t Schijndelse Woud. Op stal Stalreglement Manege t Schijndelse Woud Vanaf 1 oktober 2015 Op stal Het is verboden te roken in de buurt van de stallen, op het paard en in de kantine. Op stal moet het rustig zijn. Er mag niet worden

Nadere informatie

Info jeugd. Kempisch Triatlon Team

Info jeugd. Kempisch Triatlon Team Info jeugd Kempisch Triatlon Team 1. Algemeen 2. Jeugdwerking 3. Lidgeld 4. Trainingen 5. Materiaal 6. Contactgegevens 1. Algemeen Het Kempisch Triatlon Team is één van de grootste triatlonclubs uit de

Nadere informatie

Januari Springwedstrijd. E. Kerkstra Wedstrijdsecretariaat RSC de Schimmelkroft

Januari Springwedstrijd. E. Kerkstra Wedstrijdsecretariaat RSC de Schimmelkroft Januari 2013 Springwedstrijd E. Kerkstra Wedstrijdsecretariaat RSC de Schimmelkroft Springwedstrijd 1. Inleiding Rubrieken die verreden worden zijn de verschillende springhoogtes: S30, S40, S50, S60, S70,

Nadere informatie

Wat Doelgroep Waar en wanneer Kostprijs Speelse kerstboomversiering - 3-6 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur 6 euro

Wat Doelgroep Waar en wanneer Kostprijs Speelse kerstboomversiering - 3-6 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur 6 euro Heuvelland Grabbelpas - de Kersteditie Maandag 21/12. Speelse kerstboomversiering - 3-6 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur knutselactiviteit Sneeuwballengevecht - 6-12 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur We gaan

Nadere informatie

Jeugd & Vrede organiseert ook dit jaar weer verschillende spetterende zomerkampen. Ga jij ook mee?

Jeugd & Vrede organiseert ook dit jaar weer verschillende spetterende zomerkampen. Ga jij ook mee? Jeugd & Vrede organiseert ook dit jaar weer verschillende spetterende zomerkampen Voor het vierde jaar op rij organiseert Jeugd & Vrede vzw weer kampen voor talloze lieve kindjes Jeugd & Vrede is misschien

Nadere informatie

Domein De Warre. Hippisch Centrum, Vakantieverblijven, Dagrecreatie, Partycenter

Domein De Warre. Hippisch Centrum, Vakantieverblijven, Dagrecreatie, Partycenter Hippisch Centrum, Vakantieverblijven, Dagrecreatie, Partycenter Aan de voet van Nationaal Park Hoge Kempen ligt in een oase van groen waar rust en ontspanning je meenemen naar hogere sferen. Je kunt hier

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. april 2015

Uitvliegerskrant. april 2015 De Uitvliegerskrant april 2015 Maandelijks tijdschrift - jaargang 16, nr. 4 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De

Nadere informatie

Om hieruit te komen heb ik de reglementen bekeken en mijn opzoeking heb ik hieronder gebundeld. Eerst hebben wij het nationaal geglement:

Om hieruit te komen heb ik de reglementen bekeken en mijn opzoeking heb ik hieronder gebundeld. Eerst hebben wij het nationaal geglement: Hooglede 2 augustus 2006 Beste VLP-dressuurcommissie, Vorige zondag hadden wij met een jury een discussie aangaande het dragen van een bolhoed in de dressuur. Volgens de jury was het dragen van een bolhoed

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsweetjes. Koetsentocht. Vrijwilligers gezocht. Manege gesloten A G E N D A

Nieuwsbrief. Nieuwsweetjes. Koetsentocht. Vrijwilligers gezocht. Manege gesloten A G E N D A A G E N D A 01-08 t/m 05-08 ponykamp 5 03-08 t/m 23-08 zomervakantie manege gesloten 22-08 t/m 26-08 trainingskamp jeugd. 06-09 Koetsentocht 11-10 F-proevendag 7-11 Lampionnentocht Nieuwsbrief J A A R

Nadere informatie

CONTRACT VOOR HALVE STAL

CONTRACT VOOR HALVE STAL CONTRACT VOOR HALVE STAL Gegevens pensionstal Naam: Adres: Tel: Fax: E-mail Gegevens klant pensionstal eigenaar van het paard Naam klant pensionstal: Adres: Tel: GSM: E-mail Gegevens klant halve stal Naam

Nadere informatie

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium.

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium. 1. WIE KAN INITIATOR WORDEN? De kandidaat moet: - een golfer zijn met hcp 18.4 of beter, 4 weken voor start van de opleiding (opleiding start op 12/12/15). - geboren zijn in het jaar 1999 of vroeger. -

Nadere informatie

Ruiterclub Genk vzw. 15 januari 2013 Jaargang 5, nummer 2. Onze manège is officieel heropend... Competitieruiters: uw vergunning

Ruiterclub Genk vzw. 15 januari 2013 Jaargang 5, nummer 2. Onze manège is officieel heropend... Competitieruiters: uw vergunning Nieuwsbrief 15 januari 2013 Jaargang 5, nummer 2 Ruiterclub Genk vzw Interessante informatie: Het is streng verboden paarden/pony s te longeren in de gerenoveerde bak. Bij de bestuursverkiezing gaat het

Nadere informatie

Hallo mogen wij ons even voorstellen

Hallo mogen wij ons even voorstellen Hallo mogen wij ons even voorstellen Wij zijn Verkeersschool Janssen en bedanken je voor het benaderen van informatie over jou rijopleiding. Denk je nog steeds dat het behalen van je rijbewijs duur en

Nadere informatie

Tevens nodigen we jullie ook uit op zaterdag 21 november naar DDF Crew in Cultuurcentrum Stroming.

Tevens nodigen we jullie ook uit op zaterdag 21 november naar DDF Crew in Cultuurcentrum Stroming. Sleins Skip Nieuwsbrief oktober 2015 1. Het nieuwe Rope Skip seizoen is gestart Beste skippers, beste ouders, De maand september 2015 is ondertussen verleden tijd. Na wat puzzelwerk en wat kleine probleempjes

Nadere informatie