Tweemaandelijkse uitgave jaargang 2012 februari-maart

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tweemaandelijkse uitgave jaargang 2012 februari-maart"

Transcriptie

1 RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0/..0 Fax: 0/.. Tweeandelijkse uitgave jaargang februari-art

2 Voorord: Eerst en vooral aan alle leden en hun familie: een voorspoeg. Vandaag is de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor de clubleden. Een toffe activiteit waar alle leden elkaar eens terugvinden. Tussen een drankje en een hapje rden de gekste ruiterverhalen bovengehaald. Het koude buffet naen rgt ervoor dat het grootste deel alcohol verteerd geraakt. Het eerste gitale clubboekje is er. Het is steeds terug te vinden op onze website: De papieren versie ligt ook nog altijd ter beschikking in het clubhuis. Bij uw eerste beekje kunt u het gerust mee nemen. Het rdt dus niet meer opgestuurd tenzij u het uitdrukkelijk aagt. We hebben het jaar goed gestart, mede or het goede weer. Geen sneeuw, geen mist, geen gladheid, wat voor ons hier op de berg toch heel belangrijk is. Sommige paarden zitten nog in de weide wat ook plent is voor de eren zelf. Enkele ruiters behaalden zelfs al hun A of B brevet begin januari, waarvan U in t boekje ook de uitslag vindt. was een goed jaar voor de paardensport We telden in de club leden waaronder jonger dan jaar. Daarbij behoren we tot de top 0 in Vlaanderen en de e in West Vlaanderen. Ons el voor = 00 leden halen. In het kader van de impulssubsie van BLOSO iswm de gemeente, krijgen enkele initiators opnieuw een deel van het lesgeld van hun gevolgde cursus terug. Een actieve werking binnen de club is een voorwaarde. Lien en Lore Demeyer, Adeline Jacob, Julie Delanoye, Sofie Fossert, Ann Sophie Cuvelier, Yannick Van Herreweghe en Laura Debacker komen hiervoor in aanmerking. We blikken nog eens terug op onze clubkampioenen van vorig jaar. Voor dressuur was dat: Lukas Dierickx Alexis Dejonghe Laura Debacker Marietje Mille Lisa Dierickx Yannick Vanherreweghe Voor springen was dat: 0: Jeremie Jacob 0: Verhack Arnaud 0volw: Tony Caignie 0: Deweerdt Annelies m:haaike Deback 0: Dierickx Lisa m0: Sofie Baes In behaalde Rik Deraedt als bondscoach voor de KBRSF de europese titel GOUD met het landenteam young riders, GOUD invidueel young riders en BRONS bij de children. Hiervoor heeft het clubbestuur hem kandaat gesteld voor de trofee van sportverenste voor. Wij duimen!!!!

3 Ook in kan Rik aan de slag als bondscoach. Proficiat! De eerste activiteit van is dan ook deze nieuwjaarsreceptie. Volgende week staat er al een clubjumping op het program. Februari is carnavaland en dus koos het jeugdbestuur ervoor om gekostumeerd deel te nemen en te komen kijken. Ze zullen zelf het voorbeeld geven. De resultaten van vorige eties vindt u hier ook in terug. De krokusvakantie staat in het teken van brevetten, de gene brevetten ar ook de aspirant-initiator krijgt een plaatsje. Extern en /dagen gaan natuurlijk ook weer or! Tijg inschrijven is de boodschap! Na iedere week kamp gaat er een examen A en B brevetten BLOSO or; oefenen, inschrijven en theorie leren en dan meeen en hopen da het goed afloopt. Ook volwassenen kunnen hieraan meeen. De trationele clubactiviteiten gaan or. In de winterperiode de clubjumpings en de dressuur. We gaan op verplaatsing naar Oud Molenhof voor dressuur en naar Moorsele voor het springen. In de merperiode volgen we de wedstrijden van de WVUR. Vooral de voorbereingen naar het stijlrijden toe. Er zijn verschillende criteriums, waar je als ruiter best eens een en ander uitkiest voor het eindklassement. In mei hebben we onze eigen jumping met eveneens de toffe BAL CHEVAL. Een nieuwigheid: voor de volwassenen is er in het cafetaria boven een sco met muziek uit de jaren 0-0. Voor de jeugd is er natuurlijk de spetterende jeugddag op juli. Dit jaar een terdag want er zijn geen ije dagen over. De sportkampen overheersen de mervakantie.om in september dan weer te starten met een jumping op verplaatsing naar Groenhove. De opendeurdag op september in een nieuw jasje. Sint Hubertus in november en de voorbereingen naar de jumping in Mechelen en het stijlrijden vormen de zware brok in november december. Er valt dus nog heel wat te beleven in. De Rodebergjassen zijn nog altijd te koop, ook t-shirts en merjassen. Ze kunnen ook verend rden or stempels te vermelen. Wij hopen dan ook opnieuw te kunen rekenen op heel wat ijwilligers in onze sportclub. Deze zijn het hart van de club. De sponsors zijn zeker even belangrijk, ze rden dan ook geaagd op de grote jumping tijdens de baren proef. We werken een nieuwe formule uit tegen de meiand. We hopen dan ook dat jullie genoten hebben van de nieuwjaarsreceptie, van de hapjes en de vele drankjes en van de ambiance errond. We zien elkaar terug in. RIK ANNIE CHRISTOF EN HET LESGEVERSTEAM.

4 Om te noteren in je agenda FEBRUARI -karnavalclubjumping (geen rijles in de namiddag) Verklede jumping voor ruiters paarden en supporters - pony s en juniors Moorsele Krokusvakantie met sportkamp intern extern en halve dagen examen ruiterbrevetten BLOSO MAART -CLUBDRESSUUR -finale winterwerking Moorsele -dressuurwedstrijd op verplaatsing Oud Molenhof LIDGELD Opgelet! Vanaf januai is het lidgeld vervallen en moet er opnieuw betald rden wil je genieten van de clubkortingen en voordelen. Lidgeld bedraagt voor persoon 0 voor personen 0 voor personen en voor de volgende + per spersoon VERZEKERING VERPLICHT Opgelet vanaf januari moet iedereen een verzekering betalen alvorens te kunnen rijden!!!!! ook niet leden!!!!! Deze bedraagt: per persoon voor een jaar. Leden betalen Wie al in een andere club een VLP verzekering heeft is eveneens in orde!

5 KARNAVALCLUBJUMPING februari Februari is karnavaland en daar willen we aan meeen. Het moet niet altijd serieus zijn. We moeten ook eens kunnen lachen. RUITERS met een A-BREVET e mee!!!!!!! We starten om.0uur met de proef van de 0cm waar wij alle ruiters e een A brevet hebben aanmoegen om ook mee te en!!! Er is ook een proef voor volwassenen. We leren je een wedstrijd rijden en je g gerust eens een fout ken; we zijn er om te leren! In de piste staat een begeleider om je te helpen. Geen schrik dat het l mislopen. Je leert er alleen ar bij! OOK SUPPORTERS KLEDEN ZICH KARNAVALESK De leden van het jeugdbestuur geven het goede voorbeeld. Dit akt het alleen ar plenten. Op de tonen van karnavalmuziek in de bar kunnen we genieten van verse pannenkoeken en lekkere taartjes. Wie helpt er bakken???? EERSTE GRAADSBREVET OP WOENSDAGNAMIDDAG Op ensdagnamiddag is er een uurtje stalenstles voor het behalen van het eerstegraadsbrevetje. Dit gaat or in de les van uur en juist naen in de stal en t op -- februari. Het boekje WAT KAN IK AL kan bekomen rden aan. Inschrijven bij Annie RIJLESSEN OP ZONDAG We bevelen ten zeerste de rijlessen aan op ndag. Het is minder druk en de lesgevers zijn van uitstekende kwaliteit. De lessen voor beginners en lichtgevorderden gaan or om 0uur en om uur En voor de gevorderden om uur en om uur Voorbereing A brevet kan mits een half uurtje langer les aansluitend bij de les van uur en dan rdt er springinitiatie gegeven. Opgelet steeds tijg vooraf reserveren; ten laatste de dag vooren! Ook de wandelingen kunnen we promoten. Om,0uur vertrek voor een uur durende rit in het prachtige Heuvelland. Niets beter om de kater van de avond vooren te verteren en nog een actieve dag tegemoet te gaan. Voor de wandeling graag reserveren ten laatste op terdag om uur.

6 START TO GALOP Is een project van de VLP e de beginners aanmoegt en promoot. De deelnemers kunnen genieten van een rijles en een half uurtje omgang met paarden naen of vooren in afspraak met de cursisten. De lessen gaan over weken van start in de week van april en de laatste les in de week van mei. De beeling is om na lessen al eens gegaloppeerd te hebben. We eken nog een gepaste dag en uur. We hadden gedacht aan andagavond ar zijn nog op ek naar een lesgever. Voorstellen voor andere uren of dagen zijn welkom. Moeg uw iend, buur, broer, zus, moeder, vader, enz. om te leren paardrijden. Deze actie is enkel gelg voor + jarigen!!! geen jeugd! Sorry! Ideaal voor ouders van kinderen e paardrijden!!!!

7 AANPASSING TARIEVEN EIGENAARS Ook de tarieven voor de eigenaars zijn omhoog gegaan sedert januari. Wij en een tegemoetkoming aan ruiters e uren per dag oefenen nl een dressuurles en een springles kosten vanaf heden nog ipv.0 De tarieven voor de aparte lessen blijven gelden EP hier gestald dressuur en springen.0 spring en dressuur 0 EP thuis gestald dressuur.0 en springen 0 springen en dressuur Er zijn abonnementen voor vermindering, ook voor de eigenaars, gele kleur! Abonnementen voor eigenaars kosten 0 en besparen ongeveer nog per uur rijles. Meer inlichtingen bij Annie. VOORBEREIDING A-BREVET Er gaan nog steeds voorbereidende lessen voor het A-brevet or : op nsdag en ensdag u0 : een uur dressuur en een half uur springen. Op nderdag u0 : een uur. Op terdag om u dressuur en om u springen. Op ndag u: uur dressuur en een half uur springinitiatie. SPRINGLESSEN OP ZATERDAGNAMIDDAG UUR Er rden springlessen georganiseerd op terdagnamiddag om u voor ruiters met een A-brevet en voor ruiters in voorbereing van een A-brevet. Daar de groep momenteel te groot rdt, stellen we het volgende voor: We werken in groepen: de ruiters e al een brevet hebben, een bekwaamheidsattest of al enige ervaring hebben de ruiters e in training voor van een A-brevet zijn of willen herbeginnen De ene groep rijdt de week van februari en de andere groep rijdt de week van februari enz. Dus om de weken. Dan hebben we kleinere en homogenere groepjes en dan is iedereen teeden! Ook hiervoor tijg inschrijven! Vraag in welke groep je best thuishoort! Let op! Eerst toelating agen aan Annie en je lesgever om te mogen springen. Geen springen nder dressuur!!!! ook niet met eigen paarden!

8

9 HERBEGINNERS EN BEGINNERS Kunnen momenteel best terecht op ensdag om u0. EXAMEN BREVETTEN Op terdag februari is er opnieuw een examen voor het behalen van een A en/of B brevet BLOSO. De volgende examens gaan or op terdagvoormiddag en april. = in de paasvakantie Er zijn leden e hier al een tijdje voor oefenen. Inschrijven kan bij Annie. Wacht niet tot het laatste moment! Vraag zeker tijg uw theorieboek! Wij nemen graag de theorie samen met U or op uren e voor u het best passen! Hievoor eveneens afspreken met Annie. EXAMEN TOELATINGSPROEF INITIATOR Op februari gaat er een examen or voor toelatingsproef initiator en t in de Rhille te Woumen. Inschrijven kan via de website van VLP onder opleingen. Vanaf de leeftijd van jaar! Inlichtingen bij Annie. VOORBEREIDING TOELATINGSPROEF INITIATOR In de krokusvakantie en de de week van de Paasvakantie gaat er bij ons een sportkamp or voor aspirant initiator. Daarin rdt eveneens getraind om deel te nemen aan het examen. Ruiters van de club e hieraan wensen deel te nemen moeten zich inschrijven voor een geon kamp via de website en dan vermelden dat het over een kamp aspirant-initiator gaat! KROKUSVAKANTIE EN PAASVAKANTIE De sportkampen vormen een belangrijk onderdeel van de vakanties. Ook leden van de club krijgen korting per kamp dat men volgt. Dit bedrag krijg je terug bij aanvang van het kamp tijdens de inschrijvingen. Let op! Je betaalt wel het gehele bedrag (= via VLP) VRAAG ONZE SPECIALE FOLDER SPORTKAMPEN of je kunt hem wnloaden via de website!

10

11 DATA SPORTKAMPEN Iedere week is er mogelijkheid tot INTERNAATSKAMP EXTERNAATSKAMP ½ DAGENKAMP in de namiddag vanaf de leeftijd van jaar, ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën en volgens niveau paardrijden. Al deze kampen zijn mogelijk met een eigen paard of pony Iedere week is er mogelijkheid tot: Het volgen van een kamp ter voorbereing van: eerste graad, bekwaamheidsattest(-j), A en of B brevet let op: examen op terdagvoormiddag!!! Iedere week is er mogelijkheid tot het volgen van een springstage; enkel met eigen paard Iedere week is er jongerenstage voor + jarigen met o.a. wandelingen te paard. Let op: voor al deze speciale stages is er een supplement te betalen(zie verder) KROKUS nr 00 /0-/0 examen op /0 PASEN nr 0 nr 0 0/0-0/0 examen op 0/0 0/0-/0 examen op /0 JULI en AUGUSTUS nr 0 0/0-0/0 examen op 0/0 nr 0 0/0-/0 examen op /0 nr 0 /0-/0 examen op /0 nr 0 /0-/0 examen op /0 nr 0 0/0-0/0 examen op 0/0 nr 0 0/0-0/0 examen op /0 nr 0 /0-/0 examen op /0 nr 00 /0-/0 examen op /0 nr 0 /0-/0 examen op 0/0 HERFST nr 0 /0-0/examen op 0/ De inschrijvingen gebeuren enkel via de website of via de website van de vlp U krijgt een uitnoging tot betaling en de noge uitleg via il.

12 INTERNE VLP-SPORTKAMPEN Alle kampen zijn mogelijk met eigen paard of pony mits supplement van 0 per dag BASISPRIJS: clubleden krijgen korting van ; Alle niveaus van beginner tot gevorderde, van ndagavond uur tot ijdagavond uur. Supplementaire verzekering voor niet VLP of LEWB leden:.00 voor de dagen of voor het ganse jaar (meerdere kampen of jaarlidgeld) 0,00 voor ruiters met een eigen paard. SPECIALE GROEPEN binnen de VLP kampen MINIKAMP: vanaf jaar met aangepast program, breng je knuffel en je speciale wensen mee, wij rgen voor een eerste onvergetelijk kamp! EERSTE GRAADSBREVET Wij stempelen graag je opdrachtenboekje op ijdag, t rdt aangekocht bij aanvang. Alle stempels vermeld= ste graad!! BREVETTENKAMP: wekelijks is er mogelijkheid om zich voor te bereiden op een BLOSO brevet Er rdt dagelijks een uur langer gereden= uren, inviduele begeleing inen nog, er rdt geholpen bij het ornemen van de theoriecursus. Het kamp eingt op terdagvoormiddag met het examen. Ouders rden uitgenogd om te supporteren. Aanvang.0uur, einde uur. Supplement: Bekw.attest en A brevet: + 0, met eigen paard: logement, B brevet: + 0, met eigen paard logement. JONGERENKAMP: voor+jarigen in het bezit van een BLOSO brevet, lessen en program op at van de jongere. Supplement: 0 eigen paard: 0(alleen logement = 0) ASPIRANT-INITIATOR aan het einde van de week krijg je inen geslaagd een getuigschrift aspirant-initiator + voorbereing op de toelatingsproef, enkel de week van /0 en van 0/0. Supplement:, met eigen paard: 00+ 0logement. Het examen is voorzien krokus-pasen-ste week oktober. ONZE SPECIALITEIT: SPRINGKAMP verplicht met eigen paard + 0 Met paard hier gestald + Hoe inschrijven??? inschr.: Vlp sportkampen +Mailtje sturen naar de kampplaats info@ruiterschoolrodeberg.be met uitleg.

13 EXTERNE SPORTKAMPEN Alle kampen zijn mogelijk met eigen paard of pony mits supplement van 0 per dag Wekelijks: BASISPRIJS 0 clubleden krijgen een korting van Eigen organisatie niveaus: beginner, lichtgevorderde en gevorderde. Opgelet: apart program van het internaatskamp!!! Van andag tot ijdag van u0 tot uur. Supplementaire verzekering voor niet VLP Of LEWB leden.00 voor de dagen of voor het ganse jaar(meerder kampen) 0 voor ruiters met een eigen paard voor training thuis. Speciale weken: Vanaf personen ook speciale externe kampen mogelijk tijdens andere weken. Hoe inschrijven??? eigen sportkampen /DAGEN KAMPEN Wekelijks: BASISPRIJS clubleden krijgen een korting van Eigen organisatie niveaus: beginner, lichtgevorderde en gevorderde. Van andag tot ijdag van.0u tot.0u Ideaal voor starters, ook voor de allerkleinsten = vanaf jaar Vanaf personen ook speciale / kampen mogelijk. Hoe inschrijven??? eigen sportkampen EEN VAKANTIE OM NOOIT TE VERGETEN!!!!

14 JaarKalender januari examen brevetten clubjumping pony junior moorsele april clubjump en dress finale examen brevetten examen brevetten februari nieuw jaarsreceptie clubjumping pony junior moorsele sportkamp krokus intern extern /dagen examen brevetten mei wvur jumping rodebergkermis hondenjumping badminton art clubdressuur pony junior moorsele WVUR dressuur O.M. juni spetterende jeugddag

15

16 ONZE SPECIALITEIT: SPRINGSTAGES Ruiterschool Rodeberg heeft een uitstekende reputatie in het begeleiden van jongeren voor wedstrijden en het wedstrijdklaar ken van paarden. Deze begeleing geldt wel voor regionale wedstrijden vanaf 0cm als voor Nationale en zelfs Internationale wedstrijden. We hebben momenteel een -tal ruiters op Internationaal niveau, een 0tal jongeren op Nationaal niveau en een groot aantal veelbelovende jongeren onder onze begeleing. Onze specialiteit is stijlrijden. Dit jaar waren clubruiters geselecteerd om deel te nemen aan de finale jeugdcup stijlrijden op december op de jumping te Mechelen. Het zijn Emiel Verut e de werd in de superfinale; Laurence Vanhecke e ste werd in de superfinale, Sam Vansteeland e de werd bij de pony s in de superfinale, Laury Callens werd de in de finale, Yannick van Herreweghehij werd ste in de finale en Natasha Verroste en Lisa Dierickx werden beide ste. Een super proficiat aan al deze ruiters. Ook andere ruiters e in de vakantie hun opleing genoten op de Rodeberg of les kregen van trainer Rik Deraedt konden zich selecteren.

17 JE WENST JE KENNIS DOOR TE GEVEN AAN ANDEREN??? De Vlaamse trainersschool heeft een attest voor jongeren e wensen te helpen in de sport en t vanaf het jaar dat ze jaar rden. ASPIRANT INITIATOR en INITIATOR Wij reserveerden enkele weken voor gevorderde ruiters ter voorbereing voor de deelname aan de rijvaargheidsproef voor initiator. Tegelijkertijd geven we de mogelijkheid tot het behalen van het attest voor aspirant initiator. Nieuw sinds 0. Naast deze theorieopleing geven we je ook de kans om je voor te bereiden op de toelatingsproef voor initiator. De rijvaargheidsproef is wel voor dressuur als voor springen en kan afnderlijk afgelegd rden. Dit kan op verschillende locaties (zie website VLP onder opleingen): op de Rodeberg de eerste terdag van oktober, in de krokusvakantie te Waregem en in de Paasvakantie te Woumen. Wij stellen paarden ter beschikking voor de ruiters e niet in het bezit zijn van een paard op t niveau en t is een unicum; Weken ter voorbereing: krokus-pasen met examen op terdag en juli-juli-0juli en augustus met examen de eerste terdag van oktober. Max deelnemers toegelaten. Vanaf personen kunnen wij t ook op andere weken inrichten!!! De aspirant-initiators zijn ruiters e een handje willen toesteken bij de beginnende ruiters, in de stallen, bij het opdelen. De aspirant initiator kan de initiator bijstaan in de piste ar g nog geen les geven. Ze kunnen ook assisteren bij de promotionele activiteiten van de sportclub. Er rden uren specifieke opleing gevolgd tijdens deze week. Het is een sterk praktijkgerichte opleing. Door vaak voorkomende praktijksituaties rdt geoefend hoe men op een veilige en efficiënte nier een groep sportbeoefenaars kan begeleiden. Je volgt de cursus aandachtig. Het is de cent e een beoordeling akt aan het einde van de week en beslist of je al dan niet je getuigschrift verent. De cent l o.a. met volgende aspecten rekening houden in zijn beoordeling van de cursist: Communicatieve vaargheden, attitude en inzet, motivatie en enthousiasme, kennen en toepassen van het oefenstofpakket en elementaire sportspecifieke kennis. Wie een cursus aspirant-initiator volgde is ijgesteld voor het onderdeel longeren bij het volgen van een initiatorcursus. Opgelet : Dit is geen brevet, wel een getuigschrift afgeleverd or BLOSO. Dit is een zeer intensieve training! Heb je je B brevet en heb je niet meer gereden sederten dan kom je niet in aanmerking!!!enkel voor getrainde ruiters.

18 WAT VOORBIJ IS EXAMEN BREVETTEN januari Slaagden in hun examen A-brevet BLOSO: Boudry Manon, Hauspie Jennifer, Hugo isabelle, Provost Nicolas, Thometchek Louise, Vanlerberghe Valerie, Willaert Marlies. Slaagden in hun examen B brevet BLOSO Muylle Marie, Feyen Yanica en Thometchek Louise Een grote proficiat vanwege de ganse ruiterclub!!! TUSSENKLASSEMENT CLUBJUMPING WINTER - Het klassement werd overgenomen van uit een ander program en aangepast. Hieror kunnen er vergissingen ontstaan. De juiste ranking hangt uit in het clubhuis. Eventuele opmerkingen moeten dringend orgegeven rden. klassement 0 cm ste jaars /0/ // /0/ Marie Mylle Jacob Dejonghe Em Parret J Em Parret C Justien Ghelein klassement 0 cm de jaars /0/ // Maythé Tanghe Marie Mylle Em Parret J Ada Dejonghe Guust Dejonghe Valentijn Verhaeghe Sjoukje Degrave Em Parret C subtotaal 0 0 /0/ subtotaal

19 Victor Reut klassement 0 cm volwassenen /0/ // Edwin Bafcop Filip De Stoppeleire Annelies Goudeseune Tony Caigny Bjorn Deleu Lies Leperre Inge Bekaert Anneleen Goudeseune klassement 0 cm /0/ Lukas Dierickx Chona Deback Floris Pattyn Victor Remout Pieter Stubbe Jeremie Jacob Yanko Lernout Guust Dejonghe Sjoukje Degrave Annielies Deweerdt Filip De Stoppeleire Maythé Tanghe Tony Caigny Thos Thotsjeck J Gaelle Vandermeersch Sarah Lies Leperre Alexis Dejonghe Josse Turcq Dries Deweerdt Marietje Mylle Arnaud Verhack Ada Dejonghe /0/ subtotaal // 0 0 /0/ subtotaal 0

20 Amelien Dekersgieter Bjorn Deleu Florence Picavet Valentijn Verhaeghe Thos Thotsjeck Edwin Bafcop Maxim Vaneenaeme Marie Dekersgieter Lovely Vlaeminck klassement 0 cm /0/ Louis Thotsjeck J Laurens Pappyn Amelien Dekersgieter Thos Thotsjeck J Lukas Dierickx Marie Dekersgieter Louis Thotsjeck J Sjoukje Degraeve Floris Pattyn Annielies Deweerdt Loes Demeyer Jeremie Jacob Laura Schreel C Marie Vandromme A Dries Deweerdt Laura Schreel C Perle Bafcop Lobke Demeyer Pieter Stubbe Marie Vandromme Chona Deback Alexis Dejonghe Josse Turcq Sofie Baes Gaelle Vandermeersch Victor Remout Florence Picavet Laura Schreel L // /0/ subtotaal 0 0

21 Arnaud Verhack Laura Schreel V Maxim Vaneenaeme Thijs Vandenberghe S Yanko Lernout Thos Thotsjeck I klassement 0 cm 0/0/ Louis Thotsjeck J Paulien Vandromme Haaike Deback Lisa Dierickx S Louis Thotsjeck JM Laura Debacker Lisa Dierickx Z Marie Dekersgieter Amelien Dekersgieter Laurens Pappyn Thijs Vandenberghe Laura Schreel L Marie Vandromme Louise Lagae Laury Callens Paulien Vandromme A Marie Vandromme A Marie Vandromme Arne Vermeersch Laura Schreel T Josse Turcq Perle Bafcop Thijs Vandenberghe Sofie Baes Rik Vanuxem // /0/ subtotaal 0 klassement 00 cm /0/ // /0/ subtotaal Lisa Dierickx Paulien Vandromme Haaike Deback

22 Emiel Verut Laurens Pappyn Laura Debacker 0 Thijs Vandenberghe F Thijs Vandenberghe G Laury Callens Laura Schreel L Rik Vanuxem 0 Louis Thotsjeck JM

23 Onze ruiterclub rdt gesponsord or: Reut verzekeringen Voeders Cuvelier Demeyer Construct Bovan Fencing Noel Jacques Ten Stuyvenberge Cornette Johny depannage Gouwy en Soenen Tout à fait Sophie Bakkerij Hans Herva vlaggen Douve aanhangwagens Rieten daken Vermeersch In de Vrede Natan Baume en La Pomme de Lovely Drukkerij Dejonghe/Kinderklej Josie Bistro Steenstraete Dranken Noppe Bernadette Outside Travel

24

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december 1 30 d 2 1 sportkamp 31 sportkamp w 1 1 3 2 intern-extern-1/2dagen 1 intern-extern-1/2dagen d 2 2 4 1 3 2 v 3 3 5

Nadere informatie

Ruiters die met hetzelfde paard in verschillende proeven springen, kiezen VOORAF in welke proef ze meedoen voor het kampioenschap!!!

Ruiters die met hetzelfde paard in verschillende proeven springen, kiezen VOORAF in welke proef ze meedoen voor het kampioenschap!!! 60 cm plaats 1 Louis Beeckman 18 20 38 2 Louise Coopman 18 18 36 2 Stan Pynebroeck 20 16 36 4 Justien Ghelein 13 20 33 5 Shauny Wolters 15 16 31 6 Kato Melsens 14 15 29 7 Jarne Verhooghe 11 14 25 8 Jacob

Nadere informatie

INFORMATIE OVER BREVETTEN

INFORMATIE OVER BREVETTEN INFORMATIE OVER BREVETTEN Ruiterclub Rodeberg is gespecialiseerd in opleiding naar brevetten toe. De paarden zijn aangepast aan het niveau van het examen. KAMPBREVET: Wie een initiatie of vervolmaking

Nadere informatie

RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.

RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34. RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, 21 8954 WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.40 Info@ruiterschoolrodeberg.be www.ruiterschoolrodeberg.be Tweemaandelijkse

Nadere informatie

RUITERCLUB RODEBERG vzw

RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, 21 8954 WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.40 Fax: 057/44.74.57 Info@ruiterschoolrodeberg.be www.ruiterschoolrodeberg.be Tweemaandelijkse

Nadere informatie

www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be:

www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Ruiterschool Rodeberg Rodebergstraat, 21 8954 Westouter-Heuvelland www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: WEGWIJS IN 2016/ tarieven RUITERCLUB RODEBERG

Nadere informatie

RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.

RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34. RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, 21 8954 WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.40 Info@ruiterschoolrodeberg.be www.ruiterschoolrodeberg.be Tweemaandelijkse

Nadere informatie

CLUBJUMPINGS WINTERWERKING

CLUBJUMPINGS WINTERWERKING Ruiterschool Rodeberg Rodebergstraat, 21 8954 Westouter-Heuvelland www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie: 0496/793440 Met al uw vragen: info@ruiterschoolrodeberg.be CLUBJUMPINGS WINTERWERKING

Nadere informatie

www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Voor al uw vragen

www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Voor al uw vragen Ruiterschool Rodeberg Rodebergstraat, 21 8954 Westouter-Heuvelland www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Voor al uw vragen WEGWIJS OP DE RODEBERG- SEPTEMBER

Nadere informatie

RUITERCLUB RODEBERG vzw FOLDER SPRINGKAMPEN 2018 Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel.

RUITERCLUB RODEBERG vzw FOLDER SPRINGKAMPEN 2018 Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel. RUITERCLUB RODEBERG vzw FOLDER SPRINGKAMPEN 2018 Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, 21 8954 WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.40 Info@ruiterschoolrodeberg.be www.ruiterschoolrodeberg.be

Nadere informatie

RUITERKAMP RC RODEBERG

RUITERKAMP RC RODEBERG RUITERKAMP RC RODEBERG Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit om ons sportkamp PONY of PAARDRIJDEN, te volgen op RUITERSCHOOL RODEBERG. Dit kamp is externaat en loopt van /2015

Nadere informatie

nieuwjaarsreceptie voor alle clubleden

nieuwjaarsreceptie voor alle clubleden Clubkrantje december: Vanaf 1 dec.: LIDGELD EN VERZEKERING in orde brengen voor 2019!!! 1: clubjumping, geen lessen in de namiddag 4: start lessen A-brevet 20 u tot 21,30 u iedere dinsdag 22: clubjumping:

Nadere informatie

Beste Amazone, Ruiter, Familieleden en Vrienden,

Beste Amazone, Ruiter, Familieleden en Vrienden, Torhout,24 september 2015 Beste Amazone, Ruiter, Familieleden en Vrienden, Met de jaarlijkse 2-daagse jumping begin september valt traditioneel het doek definitief over het zomerprogramma. Met grote tevredenheid

Nadere informatie

RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.

RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34. RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, 21 8954 WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.40 Info@ruiterschoolrodeberg.be www.ruiterschoolrodeberg.be Tweemaandelijkse

Nadere informatie

HERFSTVAKANTIE 2014 CLUBTRAININGEN

HERFSTVAKANTIE 2014 CLUBTRAININGEN Ruiterschool Rodeberg Rodebergstraat, 21 8954 Westouter-Heuvelland www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Voor al uw vragen HERFSTVAKANTIE 2014 CLUBTRAININGEN

Nadere informatie

Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden

Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden Inhoud Inleiding... 3 Organisatie van de opleiding... 4 Wie kan een opleiding organiseren?... 4 Wie kan deelnemen aan de opleiding aspirant-initiator

Nadere informatie

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver zomer 2016 Overzicht Juli Zaterdag Zondag 1 2 3 4 Funkamp 5 Funkamp 6 Funkamp 7 Funkamp 8 Funkamp 9 10 11 12 13 14 15

Nadere informatie

De verzekering is in orde wanneer de kamper lid is bij VLP of LEWB. Indien geen lid:

De verzekering is in orde wanneer de kamper lid is bij VLP of LEWB. Indien geen lid: ² BETREFT : RUITERKAMP RODEBERG Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit op ons sportkamp PONY of PAARDRIJDEN, te volgen op de RUITERSCHOOL RODEBERG. Dit kamp is externaat en loopt

Nadere informatie

CLUBJUMPINGS WINTERWERKING

CLUBJUMPINGS WINTERWERKING Ruiterschool Rodeberg Rodebergstraat, 21 8954 Westouter-Heuvelland www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Voor al uw vragen CLUBJUMPINGS WINTERWERKING

Nadere informatie

RUITERCLUB RODEBERG vzw

RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, 21 8954 WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.40 Fax: 057/44.74.57 Info@ruiterschoolrodeberg.be www.ruiterschoolrodeberg.be Tweemaandelijkse

Nadere informatie

RUITERCLUB RODEBERG vzw

RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, 21 8954 WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.40 Fax: 057/44.74.57 Info@ruiterschoolrodeberg.be www.ruiterschoolrodeberg.be Tweemaandelijkse

Nadere informatie

CLUBJUMPINGS WINTERWERKING

CLUBJUMPINGS WINTERWERKING Ruiterschool Rodeberg Rodebergstraat, 21 8954 Westouter-Heuvelland www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Voor al uw vragen CLUBJUMPINGS WINTERWERKING

Nadere informatie

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter ZOMERKAMPEN Hof Ter Couter 2015 Beste ouder, Ook in 2015 staat Hof Ter Couter alweer met zomerkampen klaar. In deze brochure stellen we alle kampen even aan u voor. Paardrijden is een mooie sport, waarbij

Nadere informatie

RUITERCLUB RODEBERG vzw FOLDER SPORTKAMPEN 2018 Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel.

RUITERCLUB RODEBERG vzw FOLDER SPORTKAMPEN 2018 Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel. RUITERCLUB RODEBERG vzw FOLDER SPORTKAMPEN 2018 Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, 21 8954 WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.40 Info@ruiterschoolrodeberg.be www.ruiterschoolrodeberg.be

Nadere informatie

CLUBJUMPINGS WINTERWERKING

CLUBJUMPINGS WINTERWERKING Ruiterschool Rodeberg Rodebergstraat, 21 8954 Westouter-Heuvelland www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Voor al uw vragen CLUBJUMPINGS WINTERWERKING

Nadere informatie

RUITERCLUB RODEBERG vzw

RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, 21 8954 WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.40 Fax: 057/44.74.57 Info@ruiterschoolrodeberg.be www.ruiterschoolrodeberg.be Tweemaandelijkse

Nadere informatie

RUITERCLUB RODEBERG vzw FOLDER SPORTKAMPEN 2018 Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel.

RUITERCLUB RODEBERG vzw FOLDER SPORTKAMPEN 2018 Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel. RUITERCLUB RODEBERG vzw FOLDER SPORTKAMPEN 2018 Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, 21 8954 WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.40 Info@ruiterschoolrodeberg.be www.ruiterschoolrodeberg.be

Nadere informatie

RUITERCLUB RODEBERG vzw

RUITERCLUB RODEBERG vzw beeld op de piste op donderdag OLH-Hemelvaart: grote WVUR jumping FOLDER JULI-AUGUSTUS 2016 RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, 21 8954 WESTOUTER Heuvelland

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2013

NIEUWSBRIEF JUNI 2013 NIEUWSBRIEF JUNI 2013 Ruiterclub Genk vzw Kattevennen 12, 3600 Genk secretariaat@ruiterclubgenk.be www.ruiterclubgenk.be Beste clubleden Veel plezier met het doornemen van onze nieuwsbrief voor de maand

Nadere informatie

Meer informatie over de inhoud van deze kampen vind je verder in de brochure.

Meer informatie over de inhoud van deze kampen vind je verder in de brochure. ZOMERKAMPEN 2018 2 Inleiding Hallo paardrijliefhebbers! Ook in 2018 zorgt 't Saedelhof voor zomerkampen. We organiseren dit jaar vier kampen: elk met een specifieke doelgroep - afhankelijk van leeftijd

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Vlaamse Trainersschool Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (geldend vanaf 13 februari 2015) Afdeling Sportkaderopleiding

Nadere informatie

Inleiding. Hallo paardrijliefhebbers!

Inleiding. Hallo paardrijliefhebbers! ZOMERKAMPEN 2017 2 Inleiding Hallo paardrijliefhebbers! Ook in 2017 zorgt 't Saedelhof voor zomerkampen. We organiseren maar liefst zes kampen: elk met een specifieke doelgroep - afhankelijk van leeftijd

Nadere informatie

FOLDER SPORTKAMPEN RUITERCLUB RODEBERG vzw

FOLDER SPORTKAMPEN RUITERCLUB RODEBERG vzw FOLDER SPORTKAMPEN RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, 21 8954 WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.40 Fax: 057/44.74.57 Info@ruiterschoolrodeberg.be

Nadere informatie

I f n o f a o v a o v n o d n d M en e c n o c m o m m i m s i s s i s e i e V LP

I f n o f a o v a o v n o d n d M en e c n o c m o m m i m s i s s i s e i e V LP Infoavond Mencommissie VLP 2 februari 2011 Agenda Voorwoord (Mark Wentein) Situering VLP, organigram VLP (Lies Vlamynck) Licenties, verzekeringen, immatriculaties (Lies Vlamynck) Aanpassingen reglementen

Nadere informatie

Inleiding. Hallo paardrijliefhebbers!

Inleiding. Hallo paardrijliefhebbers! ZOMERKAMPEN 2016 2 Inleiding Hallo paardrijliefhebbers! Ook in 2016 zorgt 't Saedelhof voor zomerkampen. Dit jaar hebben we echter een aantal wijzigingen doorgevoerd. We organiseren deze keer geen twee,

Nadere informatie

RUITERCLUB RODEBERG vzw NIEUWSBRIEF MEI 2013

RUITERCLUB RODEBERG vzw NIEUWSBRIEF MEI 2013 RUITERCLUB RODEBERG vzw NIEUWSBRIEF MEI 2013 NIEUW PROGRAMMA LESSEN EN WANDELINGEN Vanaf 15MEI (lichtjes aangepast) Maandag: rijles om 19.30uur voor beginners en herbeginners Nieuw rijles om 20.30uur vervolg

Nadere informatie

Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit om ons sportkamp PONY- of PAARDRIJDEN te volgen in RUITERSCHOOL RODEBERG

Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit om ons sportkamp PONY- of PAARDRIJDEN te volgen in RUITERSCHOOL RODEBERG RUITERKAMP RODEBERG Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit om ons sportkamp PONY- of PAARDRIJDEN te volgen in RUITERSCHOOL RODEBERG Uw inschrijving is pas definitief in orde nadat

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

14-15 en 16 augustus 2015. Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8

14-15 en 16 augustus 2015. Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8 Jumping Brecht 14-15 en 16 augustus 2015 Amazonekampioenschap Paarden & Pony s Algemene informatie www.jumpingbrecht.be Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8 Organisator:

Nadere informatie

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat St-Katelijne-Waver

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat St-Katelijne-Waver Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver Planning zomer 2017 Overzicht Juli Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 1 2 3 Funkamp 4 Funkamp

Nadere informatie

RUITERKAMP RC RODEBERG

RUITERKAMP RC RODEBERG RUITERKAMP RC RODEBERG Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit om ons sportkamp PONY of PAARDRIJDEN, te volgen op RUITERSCHOOL RODEBERG. U wordt verwacht op zondagavond tussen 18u

Nadere informatie

Tijdig inschrijven met een mail, via sms of op het blad in de bar

Tijdig inschrijven met een mail, via sms of op het blad in de bar Ruiterschool Rodeberg Rodebergstraat, 21 8954 Westouter-Heuvelland www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Voor al uw vragen nieuwsbrief okt nov 2014

Nadere informatie

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017)

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017) Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (versie 2017) Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Wie kan een VTS-opleiding Aspirant-Initiator organiseren?...5 2.1

Nadere informatie

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat St-Katelijne-Waver

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat St-Katelijne-Waver Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver zomer 2019 Overzicht Juli Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Nadere informatie

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria 1. Aanbod en communicatie Vanuit de willen we al onze clubs stimuleren om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten deelnemen aan de paardensport. Clubs

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsweetjes. Koetsentocht. Vrijwilligers gezocht. Manege gesloten A G E N D A

Nieuwsbrief. Nieuwsweetjes. Koetsentocht. Vrijwilligers gezocht. Manege gesloten A G E N D A A G E N D A 01-08 t/m 05-08 ponykamp 5 03-08 t/m 23-08 zomervakantie manege gesloten 22-08 t/m 26-08 trainingskamp jeugd. 06-09 Koetsentocht 11-10 F-proevendag 7-11 Lampionnentocht Nieuwsbrief J A A R

Nadere informatie

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat St-Katelijne-Waver

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat St-Katelijne-Waver Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver zomer 2018 Overzicht Juli Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Externe Fun kamp

Nadere informatie

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren 1. Inleiding Het is een feit dat vandaag veel sporttechnisch niet gediplomeerde

Nadere informatie

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria 1. Aanbod en communicatie Vanuit de willen we al onze clubs stimuleren om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten deelnemen aan de paardensport. Clubs

Nadere informatie

RUITERKAMP RC RODEBERG

RUITERKAMP RC RODEBERG RUITERKAMP RC RODEBERG Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit op ons sportkamp PONY of PAARDRIJDEN, te volgen op RUITERSCHOOL RODEBERG. U wordt verwacht op zondagavond tussen 18u

Nadere informatie

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium.

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium. 1. WIE KAN INITIATOR WORDEN? De kandidaat moet: - een golfer zijn met hcp 18.4 of beter, 4 weken voor start van de opleiding (opleiding start op 12/12/15). - geboren zijn in het jaar 1999 of vroeger. -

Nadere informatie

January 25 TH - 31 st

January 25 TH - 31 st January 25 TH - 31 st where the best come to compete... INHOUD WEN 2016 7 wen PROEVEN 8 HENGSTEN 9 CSI** 9 DRESSUUr 9 PROGRAMMA 10 HOSPITALITY 12 proefsponsor jumping 14 EXCLUSIVe 17 ROYAL 17 STANDRUImtes

Nadere informatie

augustus Locatie: Luyckstraat Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 2/8

augustus Locatie: Luyckstraat Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 2/8 Jumping Brecht 5-6 - 7 augustus 2016 Amazonekampioenschap Paarden & Pony s Algemene informatie www.jumpingbrecht.be Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 2/8 Inschrijvingen

Nadere informatie

Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen!

Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen! Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen! 2 Wedstrijdrijden bij Manege Thielen Beste ruiter, Leuk dat jij ook wilt deelnemen aan de wedstrijden bij Manege

Nadere informatie

D-proeven rijden. Beoordeling

D-proeven rijden. Beoordeling D-proeven rijden Tijdens het leren paardrijden gaat het voornamelijk om het plezier en het onder de knie krijgen van de rijvaardigheid. Als je de basis geleerd hebt, is het leuk om te laten zien wat je

Nadere informatie

Karper praat November/December 2016

Karper praat November/December 2016 Karper praat November/December 2016 Welkomstwoord! Welkom winter! Pietengym! In de laatste week dat de sint in ons land was, is er weer heel fanatiek meegedaan door de kinderen met de pietengym. Het waren

Nadere informatie

Bloso sportlessen najaar 2015. BLOSO-sportcentrum De Gaverbeek, Waregem. Sportlessen september - december 2015

Bloso sportlessen najaar 2015. BLOSO-sportcentrum De Gaverbeek, Waregem. Sportlessen september - december 2015 SPORTLESSEN BLOSO-sportcentrum De Gaverbeek, Waregem Sportlessen september - december 2015 De inschrijvingen starten pas op dinsdag 25 augustus 2015 rond 11h00. Schrijf je online in via www.bloso.be rubriek

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * OVERIGE ACTIVITEITEN

* NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * OVERIGE ACTIVITEITEN * NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * Hoewel het weer pas dit weekend op lenteweer gaat lijken is het aan het einde van deze maand al weer meivakantie en niet lang daarna kunnen we ons

Nadere informatie

KOOP HIER UW RUITERKLEDIJ regelmatig promotie voor clubleden nu eind augustus begin september opruimaktie

KOOP HIER UW RUITERKLEDIJ regelmatig promotie voor clubleden nu eind augustus begin september opruimaktie Ruiterschool Rodeberg Rodebergstraat, 21 8954 Westouter-Heuvelland www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Voor al uw vragen WEGWIJS OP DE RODEBERG-SEPTEMBER

Nadere informatie

Niveau s van de sportlessen

Niveau s van de sportlessen Niveau s van de sportlessen De indeling van de sportlessen gebeurt op de volgende manier. Op het einde van het seizoen komt er dan een beoordeling van de lesgevers om te zien naar welk niveau je kan overgaan.

Nadere informatie

Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/ Fax: 057/

Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/ Fax: 057/ Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, 21 8954 WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.40 Fax: 057/44.74.57 Info@ruiterschoolrodeberg.be www.ruiterschoolrodeberg.be Tweemaandelijkse

Nadere informatie

Richtlijnenbundel voor organisatoren

Richtlijnenbundel voor organisatoren Richtlijnenbundel voor organisatoren Inhoud Waarom een ruiterbrevet organiseren?... 3 Voorwaarden om een examen te organiseren... 3 Open Examen... 3 Gesloten of gemengd examen... 3 Organisatie van het

Nadere informatie

BREVETAFNAME 2016 INFORMATIE VOOR DEELNEMERS

BREVETAFNAME 2016 INFORMATIE VOOR DEELNEMERS BREVETAFNAME 2016 INFORMATIE VOOR DEELNEMERS Inhoud Inleiding 2 Examens en proeven: - Welke proeven moet ik afleggen en hoe zien die proeven eruit? - Welke bewijzen moet ik zeker meebrengen op de examendag?

Nadere informatie

Lidmaatschap VLP-club 2011

Lidmaatschap VLP-club 2011 Lidmaatschap VLP-club 2011 = aanduiden wat past Volledige naam club:. Stempel club: (verplicht!) Vestigingsadres club (= locatie van de infrastructuur) Straat en nr.:. Postcode:. Telefoon: Fax:. Website:

Nadere informatie

RUITERCLUB RODEBERG vzw

RUITERCLUB RODEBERG vzw FOLDER JULI-AUGUSTUS 2018 RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, 21 8954 WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.40 Fax: 057/44.74.57 Info@ruiterschoolrodeberg.be

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement De Bosakkerhoeve

Huishoudelijk regelement De Bosakkerhoeve Huishoudelijk regelement De Bosakkerhoeve 1) Wie zijn we? Wat doen we? De Bosakkerhoeve is een pensionstalling dat opgestart is in 2011 door Kris D heer. Doordat hij de paardenkriebel van kleins af aan

Nadere informatie

WINTER TENNIS CLUB YPER TENNISSCHOOL. 20 Weken - Start in de week van 16 september

WINTER TENNIS CLUB YPER   TENNISSCHOOL. 20 Weken - Start in de week van 16 september WINTER TENNISSCHOOL 2019-2020 20 Weken - Start in de week van 16 september Groepslessen instructie Matchtrainingen Blessurepreventie Privelessen Jeugd P.2 Competitiespelers (Jeugd en Volwassenen) P.4 Volwassenen

Nadere informatie

Niveau s van de sportlessen

Niveau s van de sportlessen Niveau s van de sportlessen De indeling van de sportlessen gebeurt op de volgende manier. Op het einde van het seizoen komt er dan een beoordeling van de lesgevers om te zien naar welk niveau je kan overgaan.

Nadere informatie

Nieuwbrief stal Agnes

Nieuwbrief stal Agnes Nieuwbrief stal Agnes April 2018 Jaargang 2, nummer 7 Inhoud: Stal Agnes weer getraind in BHV Eind maart hebben Agnes en Annika weer hun BHV training gehad! Ze zijn dus weer op alle situaties voorbereid.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Hof ter Couter. manege

Huishoudelijk reglement. Hof ter Couter. manege Huishoudelijk reglement Hof ter Couter manege Het Clubmaatschap Om deel te kunnen nemen aan activiteiten van Hof Ter Couter, zoals groepslessen, privélessen, clubwedstrijden, kampen, moet u lid zijn van

Nadere informatie

Afspraken betreffende Sportieve Licenties en Recreavergunningen Sportieve Licenties o Tariefvermindering tot 1 februari 2009 vanaf licentie 03.

Afspraken betreffende Sportieve Licenties en Recreavergunningen Sportieve Licenties o Tariefvermindering tot 1 februari 2009 vanaf licentie 03. Afspraken betreffende Sportieve Licenties en Recreavergunningen 2009. Sportieve Licenties o Tariefvermindering tot 1 februari 2009 vanaf licentie 03. Indien geen lid in 2008 geldt altijd de tariefvermindering.

Nadere informatie

Info voor uw club, ruiters en trainers

Info voor uw club, ruiters en trainers Zwijnaarde, 20 januari 2010 Info voor uw club, ruiters en trainers Beste clubverantwoordelijke Voor de eerste keer in 2011 wil jouw club informeren over de verschillende acties en aandachtspunten die nuttig

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 )

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Naam van de vereniging: Hou de leidraad bij de hand tijdens het invullen van het dossier! 1. Kwaliteitscriteria a. Begeleiders van

Nadere informatie

Wat Doelgroep Waar en wanneer Kostprijs Speelse kerstboomversiering - 3-6 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur 6 euro

Wat Doelgroep Waar en wanneer Kostprijs Speelse kerstboomversiering - 3-6 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur 6 euro Heuvelland Grabbelpas - de Kersteditie Maandag 21/12. Speelse kerstboomversiering - 3-6 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur knutselactiviteit Sneeuwballengevecht - 6-12 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur We gaan

Nadere informatie

Beste Amazone, Ruiter, Familieleden en Vrienden,

Beste Amazone, Ruiter, Familieleden en Vrienden, Torhout,27 september 2018 Beste Amazone, Ruiter, Familieleden en Vrienden, Met de jaarlijkse 2-daagse jumping begin september valt traditioneel het doek definitief over het zomerprogramma. Met grote tevredenheid

Nadere informatie

LOODGIETER THEUNS KRIS

LOODGIETER THEUNS KRIS ZOMER 2015 Beste KidsTennisser, Beste ouders, Ken je mij al? Ik ben Kastaar. Ik ben de mascotte van alle KidsTennissers. Heb je al eens goed rondgekeken op de club? Dan zie je zeker een affiche van mij!

Nadere informatie

REGLEMENT JEUGD CUP DRESSUUR 2010

REGLEMENT JEUGD CUP DRESSUUR 2010 REGLEMENT JEUGD CUP DRESSUUR 2010 1. Toelatingsvoorwaarden 1.1. Leeftijd: - De wedstrijden zijn enkel toegankelijk voor deelnemers van het basis- en secundair onderwijs, inclusief scholen met voltijdse

Nadere informatie

Uitnodiging talentendag springen regio Utrecht 12 mei 2012

Uitnodiging talentendag springen regio Utrecht 12 mei 2012 Zie ook: www.paardensportutrecht.nl tab nieuws Let op: alleen voor ruiters tot en met 21 jaar en die uitkomen voor de Regio Utrecht! Parcours springen onder begeleiding van Wim Bonhof en selectie voor

Nadere informatie

REPORTAGE. De vernieuwde opleiding Initiator Paardrijden, hoe zit dat nu?

REPORTAGE. De vernieuwde opleiding Initiator Paardrijden, hoe zit dat nu? REPORTAGE De vernieuwde opleiding Initiator Paardrijden, hoe zit dat nu? In een eerdere uitgave van Hippo Revue kon u al lezen dat Donaat Brondeel benoemd werd tot Directeur Sportkaderopleiding. Hij kan

Nadere informatie

Foto s Hippolywood/VLP/Med. Youngsters Cup Voor pony s en paarden

Foto s Hippolywood/VLP/Med. Youngsters Cup Voor pony s en paarden Foto s Hippolywood/VLP/Med Youngsters Cup Voor pony s en paarden Partnerdossier 2016 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 4 Ponydressuur en Paardendressuur Trophy 4 a. Doelgroep 4 b. Proeven 4 c. Wedstrijden in 2016

Nadere informatie

INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden

INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden Aspirant-Initiator Paardrijden 1 INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden 15-07-09 Aspirant-Initiator Paardrijden 2 Waarom een Aspirant-Initiator? Noodzaak aan helpers op het werkveld Soms is instapdrempel

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN 2016. Ruiterclub Rodeberg

JEUGDBELEIDSPLAN 2016. Ruiterclub Rodeberg JEUGDBELEIDSPLAN 2016 Ruiterclub Rodeberg Jeugdsportopleiding en begeleiding is terug te vinden in de opbouw van de lessen gedurende de week. Op woensdagnamiddag, vrijdagavond, zaterdag en zondag zijn

Nadere informatie

Europees kampioenschap Juniors Jumping Belgisch team

Europees kampioenschap Juniors Jumping Belgisch team Europees kampioenschap Juniors Jumping Belgisch team Partner of the Belgian Equestrian Team Chef d équipe: Jean Jacques Mathijs DEPREZ ANTOINE Hoeilaart Geboortedatum: 24/03/1996 Gestart met paardrijden

Nadere informatie

SPORTKADEROPLEIDINGEN IN DE G-SPORT 2014

SPORTKADEROPLEIDINGEN IN DE G-SPORT 2014 1 Waregem, 01 februari 2014 Aan : Bestuurders, begeleiders van SOMIVAL Voorzitter van de Sportraad Dir. Sportbeheer SPORTKADEROPLEIDINGEN IN DE G-SPORT 2014 A. AANVULLENDE MODULES G-SPORT 1. MODULE 1 =

Nadere informatie

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand!

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand! STAL T REELAER NIEUWSBRIEF Interessante informatie: De nieuwe cross hindernissen zijn inmiddels in gebruik genomen. Op 17 april is het lente concours. Nog niets te doen in de mei vakantie? Kijk op pagina

Nadere informatie

Een ruiterkamp bij Rijbaan Piet vergeet je niet!

Een ruiterkamp bij Rijbaan Piet vergeet je niet! In samenwerking met : Een ruiterkamp bij Rijbaan Piet vergeet je niet! Van harte welkom op onze VLP ruiterkampen internaat voor deelnemers vanaf 6 jaar tot 18 jaar! Data 08/04/2013 tot en met 12/04/2013

Nadere informatie

Europees kampioenschap Young Riders Dressuur Belgisch team

Europees kampioenschap Young Riders Dressuur Belgisch team Partner of the Belgian Equestrian Team Europees kampioenschap Young Riders Dressuur Belgisch team Chef d équipe: Laurence Van Doorslaer YOUNG RIDERS Dirk Caremans Kirsten Adriaenssens Woonplaats: Brasschaat

Nadere informatie

Trainingsprogramma 2016 Inlichtingen te bekomen bij:

Trainingsprogramma 2016 Inlichtingen te bekomen bij: Trainingsprogramma 2016 Inlichtingen te bekomen bij: Hoofdcoördinator: Robby Stoffels 0495 24 64 50 Kidstenniscoördinator: Rudy Bruggen 0474 58 21 73 Start 2 Tennis coördinator: Christian Van Garsse 0475

Nadere informatie

Voor meer informatie 0496/

Voor meer informatie 0496/ Ruiterschool Rodeberg Rodebergstraat, 21 8954 Westouter-Heuvelland www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: WORDT LID IN 2017 tarieven RUITERCLUB RODEBERG

Nadere informatie

Lesgeven aan kinderen

Lesgeven aan kinderen Lesgeven aan kinderen Lesopbouw en les voorbereiding improvisatie voorbereiding Een goede planning is het halve werk!!!!! Omdat: Planning over langere termijn ( FNRS ruiterplan) Doelgericht te werk gaan

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Initiator

Veel gestelde vragen Initiator Veel gestelde vragen Initiator Inhoudsopgave Veel gestelde vragen Initiator... 1 1. Algemeen inschrijving... 2 1.1. Waar kan ik de algemene info voor een cursus Initiator terugvinden?... 2 1.2. Moet je

Nadere informatie

RUITERKAMP RC RODEBERG

RUITERKAMP RC RODEBERG RUITERKAMP RC RODEBERG Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit om ons sportkamp PONY of PAARDRIJDEN, te volgen op RUITERSCHOOL RODEBERG. U wordt verwacht op zondagavond tussen 18u

Nadere informatie

zaterdag 27 mei 2017

zaterdag 27 mei 2017 TAFELTENNISCLUB TAMARA HOESELT www.ttchoeselt.be zaterdag 27 mei 2017 vanaf 19u00 in ons lokaal Programma: 19u00: Receptie aangeboden door de club 19u30: Voorstelling kampioenen 20u30: Demonstratiewedstrijd

Nadere informatie

WINTER TENNIS CLUB YPER TENNISSCHOOL. 20 Weken Start in de week van. 24 september

WINTER TENNIS CLUB YPER   TENNISSCHOOL. 20 Weken Start in de week van. 24 september WINTER TENNISSCHOOL 20182019 20 Weken Start in de week van 24 september Groepslessen instructie Matchtrainingen Privelessen Jeugd P.2 Competitiespelers P.4 Volwassenen P.6 (Jeugd en Volwassenen) TENNIS

Nadere informatie

WIJZIGINGEN IN DE REGLEMENTEN 2018

WIJZIGINGEN IN DE REGLEMENTEN 2018 WIJZIGINGEN IN DE REGLEMENTEN 2018 Niet alle hierna besproken onderwerpen zijn nieuw, maar waren of nog niet opgenomen in het reglement, of wel opgenomen maar onder een andere vorm. VANWAAR KOMEN DE WIJZIGINGEN?

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER De zomer is aangebroken en daarmee voor de vereniging een wat rustiger periode. Dat betekent niet dat er op de manege niets te doen is! Afgelopen

Nadere informatie

Voor iedereen die een les wilt rijden, of met zijn paard er een keer uit wilt. Grijp deze leuke kans aan, om mee te lessen.

Voor iedereen die een les wilt rijden, of met zijn paard er een keer uit wilt. Grijp deze leuke kans aan, om mee te lessen. Volgende onderneming! De volgende is, 11 April! Voor iedereen die een les wilt rijden, of met zijn paard er een keer uit wilt. Grijp deze leuke kans aan, om mee te lessen. De lessen lopen als volgt: Het

Nadere informatie

Windsurfclub Alleman vzw

Windsurfclub Alleman vzw Windsurfclub Allemanvzw Windsurfclub Alleman vzw Egleghemvijver Hombeek (Mechelen) Davy Suys Neromstraat 118 1861 Wolvertem http://www.wsc-alleman.be * info@wsc-alleman.be uw bericht van uw kenmerk ons

Nadere informatie

Geniet allemaal van jullie welverdiende zomervakantie en onthoud: many jumps and a lot of joy! Hopelijk aan iedereen: tot seizoen 2015-2016

Geniet allemaal van jullie welverdiende zomervakantie en onthoud: many jumps and a lot of joy! Hopelijk aan iedereen: tot seizoen 2015-2016 Beste skippers en ouders, Het seizoen zit er jammer genoeg op De laatste lessen zijn gegeven, de Come & See - week is succesvol afgerond en op de BBQ werd smakelijk gegeten en veel plezier gemaakt. In

Nadere informatie

RICHTLIJNEN EN INHOUDEN EXAMENS RUITERBREVETTEN

RICHTLIJNEN EN INHOUDEN EXAMENS RUITERBREVETTEN RICHTLIJNEN EN INHOUDEN EXAMENS RUITERBREVETTEN INHOUDSTABEL Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Vlaamse Hippische Sportbond... 3 2.1. Ontstaan... 3 2.2. Werking... 3 3. Brevettenwerking... 4 3.1. Examens... 4

Nadere informatie