1 Benoem de 5 deelgebieden die je het meest interesseren. 3 Benoem de 5 vaardigheden die voor jou het belangrijkst zijn.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 Benoem de 5 deelgebieden die je het meest interesseren. 3 Benoem de 5 vaardigheden die voor jou het belangrijkst zijn."

Transcriptie

1 Planvorming voor een nieuwe baan. Voor de planvormingsfase voor een nieuwe baan zijn wat specifieke tools nodig/nuttig, die er wat anders uit zien voor wat algemenere vragen. In dit hoofdstuk vind je een aantal van die tools. 1. Wat wil en wat kan ik Houding ten opzichte van je werk Ben je je bewust hoe belangrijk werken is in je leven? Neem een moment om hierover na te denken voordat je antwoord geeft op de vragen hieronder. Je conclusies zullen, op de lange termijn, belangrijk zijn voor het maken van je plannen. 1 Waar ben ik naar op zoek in mijn werk? 2 Wat wil ik leren in mijn werk? 3 Welke plaats neemt mijn werk in mijn leven in? 4 Wat ben ik bereid op te geven voor werk? En wat niet? 5 Hoe past werk in de rest van mijn leven? Conclusie De persoonlijke analyse geeft aan wat je de arbeidsmarkt te bieden hebt. Trek alle informatie die je over jezelf hebt uitgevonden samen door antwoord te geven op de navolgende vragen. 1 Benoem de 5 deelgebieden die je het meest interesseren. 2 Benoem jouw 5 belangrijkste expertises. 3 Benoem de 5 vaardigheden die voor jou het belangrijkst zijn. 4 Benoem jouw 5 belangrijkste karaktereigenschappen. 5 Benoem 5 negatieve eigenschappen/eigenschappen waar aan gewerkt dient te worden. 6 Hoe zou je omgaan met deze eigenschappen als je de arbeidsmarkt op gaat. En hoe ga je reageren als deze tijdens een sollicitatie ter sprake worden gebracht? 7 Je hebt nu een overzicht van je persoonlijke kwaliteiten. Bereid een 2 minuten durende presentatie voor van wat jij denkt dat je de arbeidsmarkt te bieden hebt, wie je bent, wat je kunt en wat je wenst. Zorg er voor dat je concrete voorbeelden hebt. We noemen dit ook wel de Elevator Pitch.

2 2. Elevator pitch Een elevator pitch of kortweg 'pitch' is een boodschap van twee minuten waarin je een zakelijk of persoonlijk contact vertelt wat voor werk jij doet of graag wilt doen, en in welke sector je ervaren bent. Je verkoopt hierin je sterke punten. Het doel van je pitch is dat degene met wie je praat kan inschatten of hij/zij jou zou kunnen gebruiken, of dat je de ander uitnodigt om mee te denken over je vraag. Soms is het doel ook algemener; de ander kan inschatten of jij nuttig kan zijn in zijn/haar netwerk. Waarom een pitch? Zo n korte boodschap waarin je vertelt wat je doet, heet een elevator pitch, omdat je soms maar de duur van een rit in de lift naar de 20e verdieping hebt om te vertellen wie je bent. Al sta je niet in de lift, een pitch moet toch kort en krachtig zijn. Je hebt een pitch nodig als je gaat netwerken. Nieuwe contacten leggen gaat immers beter als je goed kunt uitleggen wat je doet. Wat vertel je in een elevator pitch? Een pitch met het doel 'voorstellen' bevat minimaal de volgende informatie: Naam en eventueel bedrijfsnaam. Werksoort of specialisatie. Sector. Een pitch met een verzoek bevat naast deze gegevens ook: Wat het verzoek precies behelst. Waarom hij/zij de persoon is waaraan je dit verzoek doet. Wat het hem/haar kan opleveren als hij/zij eraan voldoet. Een pitch heeft vaak een opbouw in de loop van het gesprek. Het begint met één korte zin. Is de gesprekspartner geïnteresseerd, dan vul je de boodschap aan met drie of vier zinnen tot een verhaal van 40 seconden. Wil de ander dan nog meer weten, dan vul je aan met details, bijvoorbeeld over je specialisatie of vaste samenwerkingspartners. Een goede pitch wekt belangstellende vragen van de ander. Het is belangrijk altijd een pitch paraat te hebben en hem dus goed voor te bereiden. Op internet zijn diverse verschillende methoden te vinden om een elevatorpitch te maken. Kies er een die bij je past en maak je pitch. Vervolgens is het belangrijk die pitch te oefenen, voor de spiegel en voor vrienden/familie en bij je coach. Zelfs kun je jezelf even op video zetten. Belangrijk is dat je de tekst kunt dromen. Zodat je op ieder gewenst moment niet staat te stuntelen maar meteen je pitch kunt doen.

3 3. Marketingplan voorbereiden JE KRACHT NAAR DE MARKT In de Zelfanalyse heb je vastgesteld waar je kracht en belangstelling liggen. In je Persoonlijke Marketing Plan plaats je deze kennis binnen de realiteit van de arbeidsmarkt. Je onderzoekt een reeks van opties: 1 Zelfde functie in dezelfde branche Je loopbaan is in lijn met je talenten, vaardigheden en motivatie. Je bent happy in je branche. Dus is het logisch op zoek te gaan naar eenzelfde functie, maar mogelijk met een andere werkgever. 2 Zelfde functie in een andere branche Je functie past bij je. Maar het is zinvol om je toekomst te zoeken in een andere sector. Bijvoorbeeld omdat in je huidige branche de mogelijkheden afnemen, of omdat je op de branche bent uitgekeken. 3 Andere functie in dezelfde branche De sector past bij je. Maar je hebt een andere kijk ontwikkeld op je functie, bijvoorbeeld omdat je functie en je kwaliteiten niet meer bij elkaar passen. 4 Andere functie in een andere branche Het roer moet helemaal om. Zo n grote verandering komt in 5 tot 10% van de gevallen voor. Snelle technologische veranderingen en globalisering kunnen de achtergrond vormen. Maar ook inzichten uit de zelfanalyse die misschien duidelijk hebben gemaakt dat jouw talenten in een andere rol of contaxt beter ingezet en ontwikkeld kunnen worden. 5 Je weet het nog niet Ga dan terug naar de eerste opdrachten van deze map. Je kunt pas een marketingplan maken als je weet wat je te vermarkten hebt. Met andere woorden: Wat heb jij in de aanbieding?

4 4. Marktonderzoek In de Zelfanalyse heb je naar jezelf gekeken. Nu richten we de blik naar de markt. Je grootste kracht, je belangrijkste motivatoren en je interessegebieden bepalen de richting. Je analyseert en scherpt je keuze aan: voor welke organisaties, werkomgeving, functiegebieden en taken kies je. Je bepaalt wat je het liefst wilt. In het marktonderzoek ga je af op twee doelen: Je bepaalt en onderzoekt de marktgebieden, die voor jou interessant zijn. Je bouwt een netwerk op van relaties, die je kunnen informeren over bedrijven en organisaties binnen die marktgebieden. Het resultaat van je marktonderzoek is dat je een concreet beeld hebt van de voor jou passende werkomgeving: 1 Welke branche of sector. Bijvoorbeeld dienstverlening, productie, overheid, gezondheidszorg, etc. 2 Welk type organisatie.bijvoorbeeld profit of non-profit, nationaal of internationaal, groot of klein, hiërarchisch of plat, duidelijk of ongestructureerd, etc. Ook b.v. snelheid en druk zijn hierbij thema s die je mee moet nemen in je overwegingen. 3 Welke functiegebieden en niveaus.bijvoorbeeld techniek, financieel, HR, management, operationeel, beleidsvoorbereidend, lijn, staf, etc. BRONNEN EN HULPMIDDELEN Voor je marktonderzoek maak je gebruik van twee soorten bronnen en hulpmiddelen: Vanachter je bureau Naslagwerken, kranten, tijdschriften, bedrijfsdocumentatie, jaarverslagen op papier of internet. Het veld in Mensen! Een zeer belangrijke bron. Je gaat actief op pad om de juiste mensen te benaderen. Een belangrijk onderdeel van deze fase! Vandaar dat verderop in dit hoofdstuk uitgebreid wordt ingegaan op het fenomeen netwerken.

5 5. Onderzoeksplan en actieplan We beginnen met het in kaart brengen van de arbeidsmarkt, we zetten alle luiken open! Je onderzoek geeft de richting aan voor de marktsectoren die voor jou het meest kansrijk zijn. Afgezien van deze sectoren kent de arbeidsmarkt twee verschillende gebieden, die elk een eigen benadering vragen. De formele arbeidsmarkt reactief De formele arbeidsmarkt bestaat uit vacatures, waarvoor bedrijven actief aan het werven zijn. De vacatures zijn te vinden in advertenties, bij werving- en selectiebureaus en/of op het internet. Iedereen kan reageren en de selectie is competitie. Tips voor re-actieve benadering van dit deel van de markt vind je in het boekje: JobMarketing dat je hebt gekregen, onder het hoofdstuk: CV en Brieven. Verborgen arbeidsmarkt proactief De verborgen arbeidsmarkt omvat de vacatures in diverse stadia van ontwikkeling die nog niet op de formele arbeidsmarkt zijn verschenen. Om deze markt te kunnen benaderen moet je in contact komen met de beslissers. Dit doe je door te netwerken. Slaag je er in om een behoefte binnen een organisatie op het spoor te komen voordat de vacature op de formele markt bekend wordt, dan heb je een voorsprong bij de selectie. De benadering van de markt Hoe benader je de arbeidsmarkt? Reactief, als het gaat om de formele arbeidsmarkt. Proactief op de verborgen arbeidsmarkt. Dit hoofdstuk geeft je informatie over de verschillende benaderingen. Plus een actieplanner voor je sollicitatie activiteiten. Reactieve benadering van de formele arbeidsmarkt De formele arbeidsmarkt omvat de vacatures, waarvoor officieel geworven wordt. Via advertenties, werving- en selectiebureaus, executive searchers of op internet. Iedereen is op de hoogte, velen zullen reageren. Het is zaak om door de eerste schriftelijke selectie te komen. Je brief en cv moeten duidelijk maken dat je met jouw capaciteiten aansluit bij de functie-eisen. Reageren op advertenties Reageren op advertenties is kansrijker naarmate de vacature meer overeenkomt met je huidige of vorige functie. Met passende branche-ervaring en vaardigheden kom je eerder door de selectie.

6 Adviesbureaus, werving- en selectiebureaus Bureaus die kandidaten werven en selecteren werken op verschillende manieren. Advertisers/advertising recruitment bureaus. Deze bureaus rekruteren kandidaten via advertenties. Het is (vaak) niet mogelijk opgenomen te worden in hun bestanden. Voorbeelden zijn Mercuri Urval en Yer. Executive search bureaus/headhunters. Deze bureaus benaderen kandidaten direct, vaak vanuit eigen bestand. Ze plaatsen doorgaans geen advertenties. Meestal gaat het om functies met een jaarsalaris boven Voorbeelden zijn WomenCapital, InTouch, De Vroedt & Thierry. Mixers: Mengvormen van benadering. Verreweg de meeste werving- en selectiebureaus gebruiken zowel advertenties als de directe benadering. Deze bureaus houden meestal een bestand bij van potentiële kandidaten. Psychologische adviesbureaus. Naast psychologische onderzoeken, beroepskeuze en loopbaanadvisering zijn deze bureaus ook actief in werving en selectie. Voorbeelden zijn GITP, Oudshoorn & Verschoor, Holtrop&Ravensloot. Accountantsbureaus, organisatiebureaus, reclamebureaus. Naast hun kerntaak hebben deze bureaus wel nevenactiviteiten in werving en selectie, soms gespecialiseerd in bepaalde functies. Voorbeelden zijn Ernst & Young, Twijnstra & Gudde. Hoe kiest je een bureau? Selecteer de bureaus op: Branches. Functiegebieden. Salarisniveaus. De bureaus met een eigen bestand zijn voor jou het meest interessant. Stuur een brief met cv om in het bestand te worden opgenomen.

7 Voorsprong door coaching Je coaching door SheConsult geeft je een voorsprong. De meeste bureaus herkennen een gecoachte kandidaat. Brief, cv en een gedegen voorbereiding vallen op. Dit wordt bijna altijd positief beoordeeld. Ontkennen dat je wordt begeleid werkt eerder tegen je. Overleg zo nodig met je coach. Bijhouden Ben je in een bestand opgenomen, zorg dan dat de informatie actueel blijft. Geef adreswijziging, gewijzigde omstandigheden en een tijdelijke of vaste functie direct door. Neem regelmatig contact op. Dat wordt gewaardeerd. En de kans blijft dat je te zijner tijd wordt benaderd. Uitzendbureau Steeds meer kandidaten vinden een nieuwe baan via een uitzendbureau. Relatief veel uitzendkrachten vinden een vaste baan bij de organisatie, waar ze binnenkwamen als uitzendkracht. Veel uitzendbureaus hebben speciale afdelingen voor academici en HBO ers. Voor kandidaten op uitvoerend en middenkader niveau het onderzoeken waard. UWV Werkbedrijf Ook deze instantie voor arbeidsbemiddeling kan kansen bieden. Informeer in elk geval regelmatig naar je kansen bij het UWV Werkbedrijf in je woonplaats of regio. Vergeet de omliggende regio s en gemeenten niet. emarktbenadering Internet biedt een wereld aan mogelijkheden. Ook kun je netwerken op het internet. Daarbij zorg je dat je online te vinden bent. Je gegevens moeten daar staan, waar de werkgevers zoeken. Maak een keus uit plaatsing van je cv op algemene banen sites of specifieke sites voor sectoren of beroepen. LinkedIn Meld je aan bij LinkedIn. SheConsult heeft voor dit doel een speciale LinkedIn groep waarvoor je je als klant van SheConsult kan aanmelden. Via deze groep kun je gemakkelijk netwerken. LinkedIn is van onschatbare waarde bij netwerken. Om een goed profiel te maken en optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die LinkedIn biedt, hebben we een boekje: Solliciteren met LinkedIn gegeven. Maak met behulp van dit boekje een eenvoudig en goed profiel en gebruik de tips om regelmatig onder de aandacht van je contacten te komen.

8 SheTalentbank Zet daarnaast je cv op de SheTalentbank.com van SheConsult. Als cliënt van SheConsult heb je een streepje voor. Je staat extra in de picture bij de voor jou interessantste werkgevers. PRO-ACTIEVE BENADERING VAN DE VERBORGEN ARBEIDSMARKT Netwerken Netwerken is de methode om de verborgen arbeidsmarkt te benaderen. Stel eerst duidelijk vast naar welke functiegebieden en niveau en welk soort organisaties je voorkeur uitgaat. Dat vergroot de kans op goede adviezen over de haalbaarheid van je keus, het vergaren van de juiste informatie en goede verwijzingen. Open sollicitaties Bij open sollicitaties ondervind je weinig concurrentie. Deze aanpak is geschikt als je een ander type functie zoekt, eventueel zelfs in een andere sector, of als je een zeer specialistische achtergrond hebt. Ook het overwegen waard als je beslist binnen een regio of juist in een andere regio wilt gaan werken. Deze aanpak is doorgaans minder geschikt voor topfuncties. Maar als je er bijvoorbeeld uit een publicatie achter komt dat een topfunctionaris weggaat kun je met een beknopte brief (zonder cv) effect sorteren. Bij overheden en in non-profit sectoren bestaat vaak de verplichting om een vastgestelde procedure te volgen. Daar is deze aanpak minder geschikt. Je marktonderzoek kun je sturen door middel van je eigen onderzoeksplan. Je onderzoeksplan kan er uitzien als het voorbeeld op de volgende pagina s. Ter voorbereiding hiervan kun je een lijst samenstellen van de belangrijkste bedrijven of organisaties per branche die aan je doelstellingen (qua regio, cultuur, functies, arbeidsomstandigheden, product) lijken te beantwoorden. Branche Bedrijf/Organisatie Beslissers Maak hier een flexibele lijst van, bijvoorbeeld met behulp van Excel. Want deze lijst verandert gedurende je onderzoek.

9 MARKTGEBIED Benoem van de hierboven genoemde branches de volgende punten, en geef er een cijfer aan, in oplopende prioriteit van 1 t/m 5 Categorie Prioriteit Beschrijving Functie Grootte van het bedrijf Plaats Cultuur Andere overwegingen ANALYSE En vervolgens per branche: Wat maakt mij gekwalificeerd voor dit gebied (kracht, kennis, ervaring, opleiding, interesse, waarden, etc.?) Mijn unieke verkooppunten (wat onderscheidt mij van andere kandidaten?) Welke nadelen heb ik? Wat zijn de risico s? Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?

10 TE ONDERZOEKEN Wat heb ik hier nog te onderzoeken? Onderwerp Vragen Grootte van branche Marktleiders Trends Technologie Besturing Salarisbandbreedte Branchecultuur Bedrijfscultuur Anders Anders Anders TARGET BEDRIJVEN LIJST Op basis van dat onderzoek komen er een aantal interessante bedrijven uit. Noteer dat in onderstaand schema, met de bijbehorende info: Bedrijfsnaam Beslisser Adres Tel/

11 MOGELIJKE CONTACTEN ANDERE BRONNEN Kranten Vakbladen Internet WERVING- EN SELECTIEBUREAUS Naam Adres Tel ACTIEPLAN VOOR DEZE OPTIE Doel Actie stappen Gereed Gereed Zet vervolgens een systeem op waarin al je verkregen informatie bijhoudt. Die informatie krijg je uit drie bronnen: Netwerkgesprekken. Openbare bronnen. Internet.

12 Een onderzoeksrapport is een eenvoudige manier om dit te doen: Branche/Bedrijf/Organisatie: Positieve informatie Verdere vragen Negatieve informatie Informatie bronnen Vul zo n onderzoeksrapport in op gezette tijden tijdens uw onderzoek. Waar staan we nu? Heb je genoeg informatie om een beslissing te nemen? Wat moet je nog weten? Maak een weekplanning Iedere dag dat je bezig bent met je onderzoeksprogramma, creëer je meer dingen die je nog moet doen, zaken die je in de gaten moet houden, etc. Zet deze zaken meteen in een takenlijst! En maak iedere week vanuit deze takenlijst je weekplan voor de volgende week. Zet daarin: Mensen die je wilt ontmoeten. Brieven die je wilt schrijven. Bedankbriefjes die je wilt plegen. Telefoontjes die je wilt plegen. Boeken, artikelen, etc. die je wilt lezen. Overige activiteiten.

Netwerken, zo doe je dat

Netwerken, zo doe je dat Netwerken, zo doe je dat Wanneer je bij het zoeken van een baan niet netwerkt, loop je 70% van de vacatures en mogelijke vacatures op de arbeidsmarkt mis. Deze vacatures worden via via vervuld en verschijnen

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Agenda van vanavond!

Agenda van vanavond! 1 Agenda van vanavond! Welkom + Statusoverzicht! Communicatie: RTL Nieuws Weekblad van Dongen Persoonlijke ervaringen: John de Jager Uitkomsten enquête + uitwerken thema s (werkgroepen) Dialoog + terugkoppeling

Nadere informatie

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten AVONTURENKAART Reflectieopdrachten Je hebt aangegeven dat je het niet weet; je hangt niet erg aan je huidige baan maar hebt ook niet de ambitie om naar een andere baan op zoek te gaan. Geef hieronder kort

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

MODULE 1 ZELFANALYSE WERKBOEK: STAP 5. 1 Persoonlijke successen 2 SWOT analyse 3 Samenvatting & conclusie

MODULE 1 ZELFANALYSE WERKBOEK: STAP 5. 1 Persoonlijke successen 2 SWOT analyse 3 Samenvatting & conclusie MODULE 1 ZELFANALYSE WERKBOEK: STAP 5 1 Persoonlijke successen 2 SWOT analyse 3 Samenvatting & conclusie 1. Persoonlijke successen De eerste stap in je carrièrewijziging is je resultaten te herkennen of

Nadere informatie

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

Kosten: laag Tijdinvestering: laag respons: laag Eisen: minder hoog (werkgever hoopt zo op meer reacties uit de organisatie zelf)

Kosten: laag Tijdinvestering: laag respons: laag Eisen: minder hoog (werkgever hoopt zo op meer reacties uit de organisatie zelf) De arbeidsmarkt De werkgeversmarkt Werkgevers proberen in hun marktkraam zoveel mogelijk zaken uit te stallen die werkzoekenden ervan moeten overtuigen dat de baan, waar zij een vacature voor hebben, de

Nadere informatie

EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK

EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK INHOUD Over ons 1 Finance 2 Business support 3 Voorbereiding 4 De juiste indruk achterlaten 5 Het sollicitatiegesprek 7 Sollicitatievragen beantwoorden 8 OVER ONS Walters

Nadere informatie

EénZin- ElevatorPitch. EénZ. voor dienstverlenende ZZP ers. Zinnige. Riet de Wit - dec. 2010 www.nieuweklantenviajewebsite.nl

EénZin- ElevatorPitch. EénZ. voor dienstverlenende ZZP ers. Zinnige. Riet de Wit - dec. 2010 www.nieuweklantenviajewebsite.nl EénZin- ElevatorPitch Eé Elev voor dienstverlenende ZZP ers EénZ Elevato Zinnige atorp Riet de Wit - dec. 2010 www.nieuweklantenviajewebsite.nl Inhoud Inleiding... 3 Wat is een elevatorpitch?... 4 Wat

Nadere informatie

10 Tips voor je LinkedIn-profiel

10 Tips voor je LinkedIn-profiel 10 Tips voor je LinkedIn-profiel LinkedIn is nog altijd dé netwerksite voor professionals. Behalve een netwerkfunctie, heeft LinkedIn ook steeds meer de functie van sollicitatiesite. Recruiters, headhunters

Nadere informatie

Zoeken via de juiste sollicitatiekanalen

Zoeken via de juiste sollicitatiekanalen verschenen in Management Support Magazine, juli/augustus 2008 (ongeredigeerde versie) Zoeken via de juiste sollicitatiekanalen Er zijn tegenwoordig veel routes waarlangs je een baan kunt zoeken. Met name

Nadere informatie

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Programma Korte toelichting Nutri-akt Arbeidsmarkt Sollicitatieproces Zelfreflectie Sollicitatiebrief

Nadere informatie

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent Menukaart Loopbaanevents Investeer in jouw talent Inhoud 1. LOOPBAANEVENTS OP LOCATIE... 3 Inleiding... 3 Praktisch... 3 2. TALENT ONTWIKKELEN ( TALENTMANAGEMENT)... 4 (her)ken je Talent/ Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

INHOUD Over ons Finance 2 Business support Voorbereiding De juiste indruk achterlaten Het sollicitatiegesprek Sollicitatievragen beantwoorden 8

INHOUD Over ons Finance 2 Business support Voorbereiding De juiste indruk achterlaten Het sollicitatiegesprek Sollicitatievragen beantwoorden 8 INTERVIEWGIDS INHOUD Over ons 1 Finance 2 Business support 3 Voorbereiding 4 De juiste indruk achterlaten 5 Het sollicitatiegesprek 7 Sollicitatievragen beantwoorden 8 OVER ONS Walters People is een specialist

Nadere informatie

HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB

HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB Introductie Welkom bij 50 Club! Leuk dat we u als nieuw lid mogen verwelkomen. In deze handleiding vindt u alle informatie die u nodig hebt om uw profiel in 50 Club

Nadere informatie

De loopbaanchecklist

De loopbaanchecklist De loopbaanchecklist Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop je jouw loopbaan stuurt. Bij het beantwoorden van de vragen gaat het niet direct om andere banen, je

Nadere informatie

Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Utrecht.nl

Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Utrecht.nl Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Voor je ligt informatie over de ontwikkelcarrousel met workshops die het Expertisecentrum (voorheen Loopbaancentrum)

Nadere informatie

Personal Branding voor Ingenieurs

Personal Branding voor Ingenieurs Personal Branding voor Ingenieurs 8 juni 2012 Lustrumsymposium Jullie doelen - succesvolle loopbaan - een baan vinden - de allerbeste zijn? - Saskia Slotboom 2012 2 Personal Branding Tools en praktische

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Sollicitatietips. Praktische tips bij solliciteren Van CV tot aan gesprek. Ledenevent PGGM 11 mei 2015 Petra Hulkenberg

Sollicitatietips. Praktische tips bij solliciteren Van CV tot aan gesprek. Ledenevent PGGM 11 mei 2015 Petra Hulkenberg Sollicitatietips Praktische tips bij solliciteren Van CV tot aan gesprek Ledenevent PGGM 11 mei 2015 Petra Hulkenberg Agenda workshop Introductie Hoe bereiden organisaties zich voor? - Profiel - Gesprekstechnieken

Nadere informatie

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Waarom deze brochure? Een baan vinden: dat is niet altijd even makkelijk.

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld APQ-vragenlijst 28 maart 2018 Bea Voorbeeld Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Employee Support en Menea

Employee Support en Menea Employee Support en Menea Sinds de aankondiging in april heb je de adviseurs van Employee Support bij Philip Morris kunnen zien om jou en je collega's te ondersteunen en bij te staan. Gelukkig hebben veel

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Het FCB Loopbaanplein helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten. De gratis zelftesten van

Nadere informatie

Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014

Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014 Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014 algemeen 2 Algemene principes 3 PARTIJEN BIJ UITZENDARBEID Volwaardig werk = rechten en plichten Werk zoeken via uitzend? Snel, ervaring, CV, korte opeenvolgende

Nadere informatie

KansRijker Portfolio. Naam: Adres: Woonplaats: Telefoonnummer:

KansRijker Portfolio. Naam: Adres: Woonplaats: Telefoonnummer: KansRijker Portfolio Naam: Adres: Woonplaats: Telefoonnummer: 1 Inhoudsopgave KANSRIJKER Stap 1 Ken je wensen en talenten Je persoonlijk profiel Stap 2 Vind die baan! Je netwerkplan Je gespreksplan voor

Nadere informatie

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen! Veranderingen, verschuivingen u wordt herplaatst!

Nadere informatie

Een sterk CV en motivatie

Een sterk CV en motivatie Een sterk CV en motivatie Een sollicitatie bestaat meestal uit een sollicitatiebrief en een Curriculum Vitae (CV). Soms vragen organisaties alleen nog naar een motivatie, die je al dan niet in een format

Nadere informatie

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen!

Nadere informatie

Onderwerpen. Wat kun je meenemen?

Onderwerpen. Wat kun je meenemen? Werk zoeken Dit thema gaat over werk zoeken in Amersfoort en omgeving. Onderwerpen Vacatures zoeken Het UWV-werkbedrijf Uitzendbureaus Netwerken Stap 1 Introductie Wat kun je meenemen? printfoto nr.47

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers Expertisecentrum Plato van werk-naar-werk en loopbaancoaching Voor medewerkers inhoud wij maken er werk van! 04 Onze dienstverlening voor jou 09 Loopbaanoriëntatie en Loopbaancoaching 05 over expertisecentrum

Nadere informatie

Kennissessie: LinkedIn

Kennissessie: LinkedIn Kennissessie: LinkedIn Spreker: Fennard Drenth Directeur Introductie Fennard Drenth Drendabel LinkedIn acquisitie specialist Online marketing specialist Wat kun je met LinkedIn doen? Connecten Berichten

Nadere informatie

Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten

Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten Programma Solliciteren Zoeken en benaderen Het gesprek Wat als het niet lukt? Hoe zorg je ervoor dat wat er in de motor zit ook uit de wielen komt? Alles

Nadere informatie

Programma. Theorie voorbereiding sollicitatiegesprek (20 minuten) Het interview (rollenspellen) (45 minuten) Evaluatie (15 minuten)

Programma. Theorie voorbereiding sollicitatiegesprek (20 minuten) Het interview (rollenspellen) (45 minuten) Evaluatie (15 minuten) Programma Theorie voorbereiding sollicitatiegesprek (20 minuten) Het interview (rollenspellen) (45 minuten) Evaluatie (15 minuten) Voorbereiding Sollicitatiegesprek Vacature Bedrijf website, social media

Nadere informatie

AVANTIRO W E R K IN Z I C H T EEN NIEUWE TOEKOMST, DIE VOND IK! OUTPLACEMENT ASSESSMENTS - LOOPBAANONDERZOEK - OUTPLACEMENT - COACHING - TRAINING

AVANTIRO W E R K IN Z I C H T EEN NIEUWE TOEKOMST, DIE VOND IK! OUTPLACEMENT ASSESSMENTS - LOOPBAANONDERZOEK - OUTPLACEMENT - COACHING - TRAINING AVANTIRO W E R K IN Z I C H T EEN NIEUWE TOEKOMST, DIE VOND IK! OUTPLACEMENT pagina 1 Avantiro beweegt mensen DOE DE DINGEN ZONDER TE FORCEREN, AAN EEN APPELBOOM GROEIEN NIMMER PEREN. Dit ogenschijnlijk

Nadere informatie

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Auteur: Leni Minderhoud info@45plusondernemer.nl Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Audio 1 Het belangrijkste voor je LI profiel eerst Hallo luisteraar naar deze audio serie over je LI profiel.

Nadere informatie

Financials met Meerwaarde

Financials met Meerwaarde Financials met Meerwaarde Bien Sûr Recruitment 2016 Bien Sûr Recruitment FINANCIELE KERNFUNCTIES Proactief financieel management en een alert risicomanagement is een dwingende noodzaak voor elke organisatie.

Nadere informatie

Aflevering 2: Solliciteren

Aflevering 2: Solliciteren Aflevering 2: Solliciteren Vragen vooraf: Heb je wel eens gesolliciteerd naar een baan? Hoe deed je dat? Heb je een curriculum vitae? Hoofditem Fragment 1 Korte inhoud: Milouska en Bayu kijken hoe je kunt

Nadere informatie

APQ rapportage. Bea Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

APQ rapportage. Bea Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: APQ rapportage Naam: Bea Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea Voorbeeld / 16.06.2015 / APQ rapportage 2 Inleiding Dit rapport geeft inzicht in jouw inzetbaarheid. We bespreken hoe

Nadere informatie

Ontwikkelingen arbeidsmarkt. Workshop 45 plus. 30 september 2015

Ontwikkelingen arbeidsmarkt. Workshop 45 plus. 30 september 2015 Ontwikkelingen arbeidsmarkt Workshop 45 plus 30 september 2015 Maar er is een klein probleem: het telefoontje Komt nooit En we wachten maar af En wachten En wachten En de wereld gaat zijn eigen weg Zo

Nadere informatie

Handleiding Sollicitatiebrief

Handleiding Sollicitatiebrief Handleiding Sollicitatiebrief 1. De gerichte sollicitatiebrief Met een gerichte sollicitatiebrief reageer je op een advertentie waarin een werkgever een vacature vermeldt. Voorafgaand aan het schrijven

Nadere informatie

Competentie Confrontatie matrix

Competentie Confrontatie matrix Competentie Confrontatie matrix Inleiding 2 Opdracht 3 Invulmatrix 4 Voorbeeldmatrix 5 1 Inleiding Entrepreneur Consultancy heeft als missie het ontwikkelen van ondernemerschap. Er zijn veel ondernemers,

Nadere informatie

Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf!

Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf! Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf! Het programma Maak werk van jezelf! binnen het Transvorm Loopbaan Portal is een uitgebreid programma om inzicht te krijgen

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Pen en papier? Wat is een businessmodel? Jouw businessmodel is de manier waarop jij in business bent Twee

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

Selecterende vacatureteksten schrijven

Selecterende vacatureteksten schrijven Selecterende vacatureteksten schrijven Gericht op BBL- en duale kandidaten Mieke Hees Aviso Communicatie 7 kenmerken van een goede vacaturetekst (voor opleidingen) 1. Verkoopt de baan/opleiding (jobmarketing)

Nadere informatie

WERKBOEK Loopbaanbegeleiding

WERKBOEK Loopbaanbegeleiding WERKBOEK Loopbaanbegeleiding DOELEN STRATEGIEËN JE CV STERKTES EN ZWAKTES VAARDIGHEDEN SOLLICITATIE BRIEF SOLLICITATIE GESPREK LEREN OMGAAN MET STRESS KOM OP VOOR JEZELF LEREN OMGAAN MET CONFLICTEN Zes

Nadere informatie

Individuele Reïntegratie Overeenkomsten (IRO)

Individuele Reïntegratie Overeenkomsten (IRO) // NOMIA CONSULTANTS Routeplanner naar Werk Individuele Reïntegratie Overeenkomsten (IRO) Zit u in de WW of WAO dan is het nu mogelijk uw eigen reïntegratiebureau te kiezen. Ook kunt u naar Nomia overstappen

Nadere informatie

CV en motivatiebrief. 1. Kop Curriculum Vitae, eventueel je naam

CV en motivatiebrief. 1. Kop Curriculum Vitae, eventueel je naam CV en motivatiebrief Hoe zorg je, dat je met jouw CV en brief wordt uitgenodigd voor een gesprek? Moeilijk te zeggen, want het aannemen van personeel is mensenwerk en iedereen kijkt anders naar dit soort

Nadere informatie

De kracht van 8: Tips voor koude acquisitie en cold calling

De kracht van 8: Tips voor koude acquisitie en cold calling Whitepaper De kracht van 8: Tips voor koude acquisitie en cold calling Whitepaper De kracht van acht: Tips voor koude acquisitie en cold calling 1 De kracht van acht In deze whitepaper lees je 5 do s en

Nadere informatie

Beste HRM Dienstverlener voor de Overheid

Beste HRM Dienstverlener voor de Overheid Outplacement Outplacement Sta je aan het begin van een nieuwe stap in je loopbaan? Wij ondersteunen je bij het vinden van een nieuwe baan. Nieuwe keuzes maken is wat onwennig en het maakt je soms onzeker.

Nadere informatie

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE TAALWERKBLAD PARTICIPATIE aanpak coach cultuur deelnemen doel eigenschappen heden integreren kwaliteiten meedoen mentor nu plan samenleving toekomst vaardigheden verleden verwachtingen wensen DE WERKWOORDSTIJDEN

Nadere informatie

KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN

KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN In dit E-book help ik jou als zelfstandig ondernemer in vijf stappen meer klanten te werven. Niet door vage tips te geven, maar door je in vijf stappen naar een plan te leiden.

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt.

Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt. De loopbaanvragenlijst Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt. Hoe werkt het? Ga na in welke

Nadere informatie

MINI-WHITEPAPER Personeel werven de mogelijkheden

MINI-WHITEPAPER Personeel werven de mogelijkheden MINI-WHITEPAPER Personeel werven de mogelijkheden Als uw bedrijf groeit of als één van uw werknemers het bedrijf verlaat, heeft u nieuw personeel nodig. U heeft echter zelf niet de tijd en/of de kennis

Nadere informatie

1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit

1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit - 1 - 1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit Bescheidenheid siert de mens... maar niet de sollicitant. Een cv onthult én verhult! Het onthult omdat je jezelf voorstelt en het verhult

Nadere informatie

Onderwerpen. Kennismaken met verschillende manieren van solliciteren. Zich voorbereiden op een sollicitatie. Wat kun je meenemen?

Onderwerpen. Kennismaken met verschillende manieren van solliciteren. Zich voorbereiden op een sollicitatie. Wat kun je meenemen? Solliciteren Dit thema gaat over solliciteren: hoe doe je dat? Onderwerpen Kennismaken met verschillende manieren van solliciteren. Zich voorbereiden op een sollicitatie Stap 1 Introductie Wat kun je meenemen?

Nadere informatie

Nederlandse Arbeidsmarkt Plaats je CV

Nederlandse Arbeidsmarkt  Plaats je CV Nederlandse Arbeidsmarkt www.nederlandsearbeidsmarkt.nl Plaats je CV De homepage Op de eerste pagina van de website zie je twee opties. Je bent opzoek naar een baan en wilt je CV plaatsen? Kies de groene

Nadere informatie

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215 E: info@onlinemarketingvacatures.com De online marketing gespecialiseerde vacaturesite mét resultaat Wilt u in contact komen met online marketing specialisten?

Nadere informatie

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG:

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde brief schrijven. - Kun je op een juiste manier werkwoorden vervoegen. - Schrijf je op een juiste manier in meervoud. - Gebruik je hoofdletters op een

Nadere informatie

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk er is maar één werkgever nodig voor een goede start Hoe gaat het met jouw zoektocht naar werk? Weet jij al wat je te bieden hebt, welk werk goed

Nadere informatie

NETWERKEN Waarom gaat u netwerken? Voordelen voor uzelf zijn: Voordelen voor de werkgever zijn: Wie zijn uw netwerkcontacten?

NETWERKEN Waarom gaat u netwerken? Voordelen voor uzelf zijn: Voordelen voor de werkgever zijn: Wie zijn uw netwerkcontacten? NETWERKEN De laatste jaren is het de trend dat steeds meer vacatures worden aangeboden via de gesloten arbeidsmarkt. Een werkgever weet bijvoorbeeld dat er een vacature in zijn bedrijf zal ontstaan, omdat

Nadere informatie

Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten?

Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten? Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten? In een wereld waarin allerlei informatie over mensen beschikbaar

Nadere informatie

Op zoek naar de juiste professional? Smart Recruitment

Op zoek naar de juiste professional? Smart Recruitment Op zoek naar de juiste professional? Smart Recruitment hebbes! Herkenbaar? Het moment dat u met absolute zekerheid weet dat u de juiste kandidaat voor uw bedrijf heeft gevonden? Of dat u gewoon weet dit

Nadere informatie

10 tips voor het werven van de ideale stagiair

10 tips voor het werven van de ideale stagiair 1. Zorg dat ze je kennen Als jongeren je bedrijf niet kennen, dan solliciteren ze niet. Logisch. Om de beste leerlingen te krijgen, is contact met de onderwijsinstelling heel belangrijk. En dit contact

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

SOLLICITATIEGESPREK? GEBRUIK DEZE 30 HANDIGE ZINNETJES

SOLLICITATIEGESPREK? GEBRUIK DEZE 30 HANDIGE ZINNETJES E-blog SOLLICITATIEGESPREK? GEBRUIK DEZE 30 HANDIGE ZINNETJES In loopbaan De voorbereiding op het sollicitatiegesprek is het halve werk. Helemaal als je weet welke vragen er op je afgevuurd worden tijdens

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Oriënteren en Profileren Het Loopbaanplein van FCB helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten.

Nadere informatie

Workshop Solliciteren

Workshop Solliciteren Workshop Solliciteren Haagse Hogeschool Maandag 4 maart Saskia Slotboom Poll - Ik heb al een stageplek - Ik heb ideeën over waar ik stage wil lopen - Ik heb nog geen idee Workshop Solliciteren Tips om

Nadere informatie

MIJN GEDACHT! EEN AGENDA DIE JE HELPT OM OPBOUWENDE KRITIEK TE GEVEN.

MIJN GEDACHT! EEN AGENDA DIE JE HELPT OM OPBOUWENDE KRITIEK TE GEVEN. VOEDT U DE TALENTEN VAN UW PERSONEEL VOLDOENDE? JONAC NV MIJN GEDACHT! EEN AGENDA DIE JE HELPT OM OPBOUWENDE KRITIEK TE GEVEN. Dit project loopt met de steun van het Europees Sociaal Fonds en de Vlaamse

Nadere informatie

VOOR WIE IS DIT GESCHIKT?

VOOR WIE IS DIT GESCHIKT? BROCHURE OUTP LACEMENT Loopbaan Als je te maken krijgt met outplacement dan wil je op een goede en professionele manier begeleid worden. Bij IK overtref me kies je voor een individuele en persoonlijke

Nadere informatie

Workshop Solliciteren

Workshop Solliciteren Workshop Solliciteren Haagse Hogeschool Maandag 4 maart Saskia Slotboom Poll - Ik heb al een stageplek - Ik heb ideeën over waar ik stage wil lopen - Ik heb nog geen idee Workshop Solliciteren Tips om

Nadere informatie

i.s.m. Start 2 Start...

i.s.m. Start 2 Start... i.s.m. Start 2 Start... i.s.m. Start 2 Start... Klanten werven JIJ MAAKT HET VERSCHIL! Wie vergeet zich voor te bereiden... bereidt zich voor vergeten te worden... Neem de juiste verkoopsattitude aan.

Nadere informatie

Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie

Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie Waarom kiezen voor een job via Lab Support? Al onze Recruiters hebben een wetenschappelijk diploma én ervaring in de industrie waarvoor

Nadere informatie

een nieuwe baan via Randstad HR Solutions aanvullende informatie

een nieuwe baan via Randstad HR Solutions aanvullende informatie een nieuwe baan via Randstad HR Solutions aanvullende informatie In aanvulling op het basistraject bestaat de mogelijkheid om je van werk naar werk traject samen met je adviseur op je specifieke behoefte

Nadere informatie

Trek het juiste talent aan met uw vacatures

Trek het juiste talent aan met uw vacatures Trek het juiste talent aan met uw vacatures Op LinkedIn zien leden uw vacatures via persoonlijke aanbevelingen in de lijst Vacatures die u misschien interesseren. Als u een vacature op LinkedIn plaatst,

Nadere informatie

Habilis Executive Search - Interim Management. Marketing, Sales en Communicatie

Habilis Executive Search - Interim Management. Marketing, Sales en Communicatie Habilis Executive Search - Interim Management Marketing, Sales en Communicatie Habilis Mens en Organisatie Mensen zijn voortdurend in beweging. Organisaties zijn continu in beweging. Met als hoogste doel

Nadere informatie

E-CURSUS 6: KOM THUIS IN JE DROOMJOB

E-CURSUS 6: KOM THUIS IN JE DROOMJOB E-CURSUS 6: KOM THUIS IN JE DROOMJOB Gefeliciteerd! Je hebt de vorige e-cursussen doorlopen en als het goed is, heb je de nodige inzichten over jezelf en over je werk opgedaan. Tijd om deze inzichten naar

Nadere informatie

Perselectief Interim. Specialistisch Interim Management

Perselectief Interim. Specialistisch Interim Management Perselectief Interim Specialistisch Interim Management Inleiding De laatste economische ontwikkelingen hebben organisaties nieuwe uitdagingen gegeven. Of het nu de sector bouw is of onderwijs & overheid,

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 11 juni 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van het webinar LinkedIn Simpel: Je Profiel van 11 juni 2015 en gebaseerd op eerdere

Nadere informatie

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Student Recruitment 2.0 Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Inleiding Inhoudsopgave Ben jij op zoek naar jong talent? Zorg dan dat je up-to-date bent en vind de beste afstudeerders van top-universiteiten.

Nadere informatie

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse en ook: wil ik werken, of door naar een (passende) hbo-opleiding? Optie 1: Een vraag die ieder mens zich vroeg of laat stelt: wat wil

Nadere informatie

In een sollicitatiebrief zijn drie gedeelten te onderscheiden: 1. De inleiding 2. Het middenstuk 3. De afsluiting

In een sollicitatiebrief zijn drie gedeelten te onderscheiden: 1. De inleiding 2. Het middenstuk 3. De afsluiting Het doel van de sollicitatiebrief is uitgenodigd te worden voor een gesprek. De brief (van brevis wat kort betekent) moet daarom informatief zijn en de belangstelling opwekken van de selecteur om nader

Nadere informatie

Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A

Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A Thema 12: Het vinden van werk Praktijkkern c: Kiezen en solliciteren naar passende stageplek Thema Praktijkkern 12. Het vinden

Nadere informatie

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld:

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld: Inleiding Deze Loopbaan-stappenwijzer is bestemd voor OBP-medewerkers en geeft praktische tips over loopbaanpaden, carrièremogelijkheden en mobiliteit. Ben je toe aan nieuwe uitdaging? Heb je behoefte

Nadere informatie

NETWERKEN een manier van leven. Door Marty Tuk

NETWERKEN een manier van leven. Door Marty Tuk NETWERKEN een manier van leven Door Marty Tuk Netwerken Know How + Know Who = succes Die kennis nam ik mee naar huis Wat is BESTE! In de landen waar we het meest succesvol waren hadden we het beste netwerk

Nadere informatie

Thema-avond 7 juni 2012 Werk55plus Etten- Leur. Solliciteren en Rekruteren via Social Media, in het bijzonder met Linked-in.

Thema-avond 7 juni 2012 Werk55plus Etten- Leur. Solliciteren en Rekruteren via Social Media, in het bijzonder met Linked-in. Thema-avond 7 juni 2012 Werk55plus Etten- Leur. Solliciteren en Rekruteren via Social Media, in het bijzonder met Linked-in. In de gezellig volle zaal in oranje sfeer van Buurtcentrum De Drempel werd deze

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart

Marketing vanuit je hart Waardecreatie en identiteitsmarketing Marketing vanuit je hart Voor zelfstandige ondernemers die hun droom najagen Ingrid Langen INHOUD 1. Inleiding 4 2. Wie moet het lezen 5 3. Het Waarom van dit boek

Nadere informatie

Nog voor de zomer van baan veranderen?

Nog voor de zomer van baan veranderen? Nog voor de zomer van baan veranderen? Op naar een baan met meer blije hoogtepunten. Een verslaggever van Radio 1 noemde mij een soort psycholoog nadat ik hem afgelopen maandag had uitgelegd hoe ik twijfelaars

Nadere informatie

UITWERKING webcase solliciteren & vacature

UITWERKING webcase solliciteren & vacature UITWERKING webcase solliciteren & vacature mijn leerbedrijf Solliciteren, opdracht 3 opdracht 1 1. Mijn vijf tips voor het mailen van een sollicitatiebrief zijn: Je mailt jouw sollicitatiebrief als de

Nadere informatie

COACHEN EN TRAINEN Korte weergave

COACHEN EN TRAINEN Korte weergave COACHEN EN TRAINEN Korte weergave Geschreven door: Freek Verbeet Body2Coach 1. Wat is coaching? In mijn eigen nieuwe boek, waar ik nog mee bezig ben, schrijf ik over coaching. Door middel van verschillende

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

Wie werf je vast en wie werf je flex? De Wereld Werft 2014 11 december Geert-Jan Waasdorp www.intelligence-group.nl @waasdorpigi

Wie werf je vast en wie werf je flex? De Wereld Werft 2014 11 december Geert-Jan Waasdorp www.intelligence-group.nl @waasdorpigi Wie werf je vast en wie werf je flex? De Wereld Werft 2014 11 december Geert-Jan Waasdorp www.intelligence-group.nl @waasdorpigi 8% Doelstelling Na deze workshop ben je in staat om zelf de contouren van

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1. 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Je moet het heft in eigen hand nemen. In plaats van zoeken op de traditionele manier en reageren op vacatures, begin je

Nadere informatie