GMC Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 3 januari Beste Sponsor. Een afdruk van de originele blauwdruk uit 1931.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GMC Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 3 januari Beste Sponsor. Een afdruk van de originele blauwdruk uit 1931."

Transcriptie

1 Een afdruk van de originele blauwdruk uit GMC 1931 Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 3 januari 2013 Beste Sponsor In deze derde nieuwsbrief veel aandacht voor zaken uit het archief. Net op tijd is er een originele tekening uit 1931 gevonden! Een eenvoudige blauwdruk schaal 1:10 van het zijaanzicht maar zeer waardevol. Nu kunnen de juiste maten worden overgenomen. De tekenaar was al bezig met de achteropbouw maar heeft op basis van de gevonden tekening een en ander natuurlijk aangepast. Daarnaast waardevolle documenten gevonden met bv. de aanbieding ƒ 5.055,-- Ook weer nieuwe sponsors en giften ontvangen. Argus Etiketten, Sikkens uit Utrecht en IJzerhandel Timmerman uit Alkmaar. Uw (aanvullende) bijdrage wordt ook enorm gewaardeerd. Het volgende nummer 4 zal in het teken staan van de motorrestauratie.

2 Ons doel om de GMC in de originele staat te restaureren uit 1931 geeft nogal wat hoofdbrekens, of met andere woorden de auto geeft niet zo één, twee, drie, zijn geheimen prijs. Ons enig basismateriaal zijn enkele foto s uit 1931 en 1934 en de film vele wegen leiden naar Breukelen waarin de brandweerauto rijdend te zien is naar een geënsceneerde uitruk. Wat zijn de hoofdbrekens? 1. De huidige plaats van de achteras correspondeert niet met de foto s. In de chassisbalken zijn wel op twee plaatsen gaten voorgeboord om de achteras te plaatsen (40 cm naar voren of naar achteren). Bij het narekenen op basis van de foto s moet de as 40 cm naar voren worden geplaatst. 2. De ontluchtingspomp steekt 35 cm aan de achterzijde uit. In de film is duidelijk te zien dat de pomp in de kasten zit en niet uitsteekt. Bij het narekenen komen we hierdoor niet op de juiste kastmaten / verdeling. Daarbij is op één foto een detail te zien, achter onder het chassis, wat we niet kunnen verklaren. Kortom wat is nu origineel? Is het chassis soms verlengd geweest? Staat de achteras goed? Staat de pomp wel op zijn originele plaats? Of is de kastindeling toch anders dan op de foto s? Vertekenen de foto s soms? De huidige ontluchtingspomp 35 cm buiten de achterbalk De uitsparing voor de toerenteller De achteras nu 40 cm naar achteren gemonteerd (wordt naar voren verplaatst) Binnen de archieven van de brandweer is verder geen materiaal of tekening beschikbaar dus

3 Binnen de archieven van de brandweer is verder geen materiaal of tekening beschikbaar dus zijn we verschillende keren naar het archief (Regionaal Historische Centrum Vecht & Venen) geweest. In oktober 2012 hebben we de aanschaf besluiten van B&W en de raad van Breukelen Nijenrode uit 1931 weten terug te vinden, prachtig dat handschrift van toen. De aanschafkosten werden door de gemeentes Breukelen Nijenrode (2/3 deel) en Breukelen Sint Pieter (1/3 deel) verdeeld. Maar de aanhouder wint. Na het 4 e bezoek aan het RHC ( ) is uit doos ingekomen stukken uit 1930 / 1931 de tekening en andere belangrijke documenten boven tafel gekomen. De tekening een blauwdruk (schaal 1:10) van een zijaanzicht en documenten zoals de aanbieding (offerte) van de opbouwer de firma Bikkers uit Rotterdam. Overigens begrepen wij van de archivaris dat deze stukken volgens de archiefwet weg hadden gemogen. Wat een geluk dat het bewaard gebleven is!! Deze documenten zijn voor ons uiterst waardevol en precies op tijd gevonden. Zo laat de tekening zien dat de achteras 40 cm naar voren behoort te staan en dat het huidige chassis de juiste opbouwlengte is. De tekening geeft ook aan dat de pomp binnen het chassis staat en niet oversteekt. Hoe is dan te verklaren dat de huidige pomp ca. 35 cm achteruit het chassis steekt? De eerste verklaring is te vinden in de aangeboden aanbieding uit 1930 waarin wordt gesproken over de levering van afgasverdunningsagregaat, (tegenwoordig genoemd gasstraal ontluchtingspomp) maar die zit er niet op, er is een tandrad ontluchtingspomp gemonteerd. Om uiteindelijk deze vraag te beantwoorden moesten we naar Bedum (net boven Groningen) waar een soortgelijk voertuig uit dezelfde tijdsperiode staat met dezelfde Bikkers opbouw en met een afgasverdunningsagregaat. Daar herkende we het onbekende detail op de foto, het blijkt de uitlaat van het afgasverdunningsagregaat te zijn. Daar in Bedum viel nog een detail op, een gelijke halfronde uitsparing in de achterbalk van het chassis. In deze halfronde uitsparing zit in Bedum een toerenteller gemonteerd. Geconcludeerd kan nu worden dat de auto origineel is afgeleverd met een afgasverdunningsagregaat en dat er later (wanneer en waarom, wordt nog in de archieven nagezocht) een tandrad ontluchtingspomp is aangebouwd die nu ca. 35 cm buiten de achterzijde uit steekt. Met deze conclusie kan nu het GMC team verder om geheel op basis van de tekening uit 1930 de achteropbouw na te maken. Het voertuig van Bedum met de toerenteller in de uitsparing. Speurwerk in het Historisch archief door Pierre Norbart en Marcel Bon.

4 Korte samenvatting uit de gevonden documenten. Er was al voor 1931 een gemotoriseerde pomp als aanhanger aanwezig Deze werd met een zogenaamd voorspanwagen van de firma Ekris ter plaatsen gebracht. Door de firma Bikkers zijn 2 aanbiedingen (offertes) gemaakt, een eenvoudige en een uitgebreide uitvoering. Uit de correspondentie blijkt dat de toenmalige gemeente Breukelen heeft gekozen voor de uitgebreide uitvoering. De kosten waren ƒ 5.055,-- (gulden). De eenvoudige uitvoering was ƒ 400,-- lager. De oorspronkelijke levering zou een Chevrolet zijn. De brandraad adviseerde een GMC aan te schaffen ƒ 1.005,-- duurder. Door een onderlinge deal met Bikkers en de firma Ekris heeft de huidige brandweerauto ƒ 350 gulden meer gekost. De brandraad adviseerde ook nog om de plaatselijke schilder en smit nog werkzaamheden te laten doen, of dit zo is gebeurd kunnen we nog niet achterhalen. Uit weer een ander document blijkt dat de Firma Ekris uit Breukelen de richtingaanwijzers apart aanlevert. Al deze documentatie vraagt weer nader onderzoek; Wat zijn precies straalpijpstokken, schroefpennen en de buigtang uit de aanbieding? Waarom en wanneer is er een andere ontluchtingspomp opgebouwd? Waar is het garantiebewijs? Is de auto door de plaatselijke schilder geschilderd? Het zal duidelijk zijn dat onze speurtocht in het archief vervolgd gaat worden.

5 Uit het album van Van Kralingen kregen wij meerdere foto s van de brandweer rond foto s waren ook bruikbaar voor de restauratie, maar wie zijn de (brandweer) mannen? Door de secretaris is een actie op touw gezet om deze mannen een naam te geven. Meerdere Breukelaars (de dames, Jansen de Jonge, Bets van Asselt Voorneveld, Wil Hollemans Sterker, Toos van Leusden Janssen en de heren Adriaan Prins, Chris Prins, Jan van Schaik, Teun Mur en Adriaan Merkerk) hebben op zaterdagmorgen 12 januari 2013 in de brandweer-garage onder het genot van een kopje koffie alle namen genoemd van de twee meest belangrijke foto's.

6

7 Alle namen zijn bekend geworden van deze foto's. Namens het GMC team heel veel dank aan deze Breukelaars!!

8 Club van 100 De club van 100 is een groep mensen die de restauratie van de brandweerauto financieel steunen. Na de restauratie worden de namen van de club van 100 op een bord weergegeven. Wilt u ook in deze groep worden opgenomen? Geef uw naam dan door aan Pierre Norbart Sponsors (januari 2013) Hoofdsponsor SBB Fonds Aannemersbedrijf Valkenburg Vervat schilders Numan Koppers Wilnis Vitens Arends autobanden Vereniging korps Breukelen VIOD Verenfabriek De Vos Autoschade Argus etiketten Houtwerk Verf Gereedschapskist Chassis coating Reiniging chassis Banden en montage Startkapitaal Veertechniek Spuitwerk Emblemen Spontane hulp / geschonken materialen Dhr. Zonneveld Wapen beschildering Firma van Miert Houtmolm bestrijding Frans Scholten Herstel brandstoftank Jos van den Klashorst Houten schuifladder Luc Hommes Engels gereedschap Medewerker Tri- Sure Tekening opbouw Cees Bochane Technische advies Arjan Ruimschoots Lunch Klusdag(en) Patricia Bon Polijstwerk Firma Ekelschot Reinigen onderdelen Gert Ekris Stuur restauratie John Heus Motor restauratie Hans Mastwijk Motor restauratie Rob Reijmerink Stralen onderdelen Harry Blok Motor olie Eddy vos Automaterialen Differentieel olie Sikkens Utrecht / Willem Vos Kleurbepaling Timmerman IJzerhandel kastslot Restauratie team Anton Reijmerink Paul Reij Herman Lokhorst Pierre Norbart Herman Hogendoorn Rien Berger Olaf Westerbeek Alwin Spithoven Tim van Dommelen Stefan van Maarseveen Contact Voorzitter GMC team: Anton Reijmerink E mail: gmcbrandweer@gmail.com Website (In oprichting) nsybe/ Vaste restauratieavond maandag (Brouwerij 5) Chassis Financiën Allround Sponsering Houtwerk Staalwerk Staalwerk Staalwerk Allround Leerling Restauratie zaterdagen 16 februari, 20 april en 15 juni.

GMC Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 5 juli 2013

GMC Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 5 juli 2013 GMC 1931 Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 5 juli 2013 Kijk,... het begint weer op een brandweerauto te lijken. Na maanden van voorbereiding staat de auto weer op zijn wielen, is de motor weer terug en staat

Nadere informatie

GMC 1931. Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 8. April 2014. Beste Sponsor

GMC 1931. Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 8. April 2014. Beste Sponsor GMC 1931 Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 8 3 belangrijke resultaten! April 2014 De achteropbouw, het kenteken en de bel 1 tegenvaller olie op straat; motor 3 x gedemonteerd Beste Sponsor Belangrijke vorderingen:

Nadere informatie

GMC 1931. Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 9 Augustus 2014. Beste Sponsor

GMC 1931. Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 9 Augustus 2014. Beste Sponsor GMC 1931 Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 9 Augustus 2014 Beste Lezer Op donderdag 11 september 2014 om 19:30 uur worden alle sponsoren bedankt voor hun giften. Alle nieuwsbrieven opende met een foto van

Nadere informatie

GMC 1931. Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 7 januari 2014. 2 belangrijke resultaten! De achteropbouw en het handgeschilderde gemeentewapen

GMC 1931. Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 7 januari 2014. 2 belangrijke resultaten! De achteropbouw en het handgeschilderde gemeentewapen GMC 1931 Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 7 januari 2014 2 belangrijke resultaten! De achteropbouw en het handgeschilderde gemeentewapen Duidelijk te zien dat het echt handwerk is. Schitterend! Beste Sponsor

Nadere informatie

GMC 1931. Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 12. December 2014 1931. De laatste nieuwsbrief, missie voltooid!!

GMC 1931. Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 12. December 2014 1931. De laatste nieuwsbrief, missie voltooid!! GMC 1931 Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 12 De laatste nieuwsbrief, missie voltooid!! December 2014 1931 Met héél véél dank aan de sponsors, vele ontvangen giften en de getoonde belangstelling December

Nadere informatie

GMC Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 6 oktober De motor loopt en. voor het eerst op eigen kracht naar buiten!

GMC Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 6 oktober De motor loopt en. voor het eerst op eigen kracht naar buiten! GMC 1931 Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 6 oktober 2013 De motor loopt en voor het eerst op eigen kracht naar buiten! Technische blikken en oren op stokjes. Hij loop mooi zo!! Beste Sponsor Zoals u ziet

Nadere informatie

GMC 1931. De kers op de taart! Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 11 oktober 2014

GMC 1931. De kers op de taart! Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 11 oktober 2014 R F l GMC 1931 Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 11 oktober 2014 In deze (op één na laatste) nieuwsbrief: Het overdrachtsmoment, de kers op de taart en héél bijzonder, nu de restauratie bijna voltooid is,

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2013

Nieuwsbrief juli 2013 Nieuwsbrief juli 2013 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief juli 2013 Barendrecht, 31-07-2013 Beste abonnees, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

Beets groep Purmerend, Koninklijke Saan Diemen en Molenaar Haarlem.

Beets groep Purmerend, Koninklijke Saan Diemen en Molenaar Haarlem. Beste vrienden van Scouting Diemen, Na onze laatste nieuwsbrief van september bent u natuurlijk al een kijkje wezen nemen in het Diemerbos. Met u doen veel andere mensen dat..want de bouw van onze blokhut

Nadere informatie

Vrijdag 18 augustus 2006.

Vrijdag 18 augustus 2006. Vrijdag 18 augustus 2006. Het is alweer een tijdje geleden dat we berichten over de voortgang van de restauratie, maar dat heeft alles te maken met de vakantie periode. Het werk lag feitelijk stil. Eind

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Behoud IJsselhoeven

Jaarverslag Stichting Behoud IJsselhoeven Jaarverslag 2016 te Hattem Secretariaat: J. Veltkamp, secretaris/penningmeester Geldersedijk 4 8051 ER Hattem Tel. 038 444 6 444 Inhoud Jaarverslag 1. Oprichting en doel van de stichting 3 2. Bestuursverslag

Nadere informatie

Printed août 15, 2016 at 17:40

Printed août 15, 2016 at 17:40 CLASSIC -- Match Results By egory Seniors egory 2 81,67 649,4448 457 Uitert, van, John S NED 530,4318 1547 Maanen van, Ron S NED ional Classification System used CLASSIC -- Match Results By egory Super

Nadere informatie

De Foudgumse School. De kleinste en noordelijkste academie voor figuratieve schilderkunst 2013-2014

De Foudgumse School. De kleinste en noordelijkste academie voor figuratieve schilderkunst 2013-2014 De Foudgumse School De kleinste en noordelijkste academie voor figuratieve schilderkunst 2013-2014 De Foudgumse School is een particulier initiatief van beeldend kunstenaar Peter B. van Houten. De Foudgumse

Nadere informatie

FORDSON NEW MAJOR RESTAURATIE VERSLAG

FORDSON NEW MAJOR RESTAURATIE VERSLAG FORDSON NEW MAJOR RESTAURATIE VERSLAG A.B.J. Bauhuis. 15-1-2010 In Oktober 2008 kocht ik mijn Fordson New Major met bouwjaar December 1955 in het Duitse Sogöl kort bij Lingen in het Emsland. De major was

Nadere informatie

CENTRALE ONDERNEMINGSRAAD TATA STEEL NEDERLAND

CENTRALE ONDERNEMINGSRAAD TATA STEEL NEDERLAND CENTRALE ONDERNEMINGSRAAD TATA STEEL NEDERLAND Verkiezings- en IJmuiden, 1 december 2016 Reglementencommissie Nadere inlichtingen: 93674 MEDEDELING AAN HET PERSONEEL (VOORLOPIGE) UITSLAG VAN DE VERKIEZINGEN

Nadere informatie

RESTAURATIEPLAN REMONSTRANTSE KERK

RESTAURATIEPLAN REMONSTRANTSE KERK RESTAURATIEPLAN VAN HET ORGEL IN DE REMONSTRANTSE KERK IN WADDINXVEEN. Korte beschrijving van het orgel Het karakteristieke orgel in de Remonstrantse kerk aan de Zuidkade in Waddinxveen is een Rijksmonument.

Nadere informatie

KONINGSCHIETEN DOOR DE JAREN HEEN.

KONINGSCHIETEN DOOR DE JAREN HEEN. KONINGSCHIETEN DOOR DE JAREN HEEN. Vanaf 2007 zijn de speciale titels voor dames komen te vervallen. Vanaf 2006 Een apart "shuis"voor de jeugd. Dit zijn zowel aspiranten ( op 18 meter ) als junioren (

Nadere informatie

'--3: t;m. I!Iz. CC Om ~~ %C .. ~--':'3'"! % Z N ~~~,' ~ ~~ 0 C-I. ",,"'..t,..". C. _"'-\'"... \ m % m% ::am ...,. ~. --:;..

'--3: t;m. I!Iz. CC Om ~~ %C .. ~--':'3'! % Z N ~~~,' ~ ~~ 0 C-I. ,,'..t,... C. _'-\'... \ m % m% ::am ...,. ~. --:;.. N o O "",.- ". ~~.,.~ -"'.., ',,'.". : ::,."...,. ~. --:;.. " ",,"'..t,..". C. _"'-\'"..... \ m % m% ::am t;m l '--3: ~~ %C I!Iz CC Om O~ ~ ~M.. ~--':'3'"! % Z N ~~~,' ~ ~~ 0 C-I Met een aantaluitgekiendedienstenpakkettenverzorgen

Nadere informatie

Wapens op de gevel van de herberg Sinte Michiel, geschilderd door Pieter Brueghel de Jongere (1564-1638)

Wapens op de gevel van de herberg Sinte Michiel, geschilderd door Pieter Brueghel de Jongere (1564-1638) Eerder in een iets gewijzigde vorm verschenen in Heraldicum Disputationes 18 (2013): 26-29. Sleutelwoorden: schilderij, herberg, St Michel, wapen, Brueghel Wapens op de gevel van de herberg Sinte Michiel,

Nadere informatie

Nederlandse Christen-Vrouwenbond, vanaf 1999 Passage Christelijk-Maatschappelijke Vrouwenbeweging, afdeling Houten

Nederlandse Christen-Vrouwenbond, vanaf 1999 Passage Christelijk-Maatschappelijke Vrouwenbeweging, afdeling Houten 354 Nederlandse Christen-Vrouwenbond, vanaf 1999 Passage Christelijk-Maatschappelijke Vrouwenbeweging, afdeling Houten 1969-2006 Eddy Hinders December 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Geschiedenis

Nadere informatie

Beste Donateurs, Foto met dank aan Harm Pestoor

Beste Donateurs, Foto met dank aan Harm Pestoor Beste Donateurs, het ligt in onze bedoeling om u elk kwartaal een nieuwsbrief te sturen waarin wij u bijpraten over onze activiteiten. Het afgelopen jaar, na oprichting van de stichting, hebben we niet

Nadere informatie

Archief Vereniging tot Bevordering der Grafische Kunst 'De Grafische'

Archief Vereniging tot Bevordering der Grafische Kunst 'De Grafische' Nummer Toegang: NL-HaRKD-0004 Archief Vereniging tot Bevordering der Grafische Kunst 'De Grafische' Ramses van Bragt, 2011 RKD (Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie) 2011 This finding aid is

Nadere informatie

zaterdag 13 april 2013 Tafel 1

zaterdag 13 april 2013 Tafel 1 zaterdag 13 april 2013 18:30 Jan van Schagen - Jan Scholten B2 19:00 Louise Stoop - Maja Bergen D1 19:25 Nic Snoek - Silver Snoek C1 19:55 Lydia Kemfers - Lia van Schagen D1 20:20 Annet Stam - Louise Stoop

Nadere informatie

Plaatsingslijst van het archief van Nederlands Werkliedenverbond

Plaatsingslijst van het archief van Nederlands Werkliedenverbond Plaatsingslijst van het archief van Nederlands Werkliedenverbond Patrimonium (1889-1997) 696 Samengesteld door mr. M.A. Urbanus-Kamper Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme

Nadere informatie

Nieuwsbrief Historische Vereniging De Proosdijlanden

Nieuwsbrief Historische Vereniging De Proosdijlanden Nieuwsbrief Historische Vereniging De Proosdijlanden Door middel van deze nieuwsbrief willen wij u met enige regelmaat een aanvulling geven op het verenigingsnieuws in ons kwartaalblad de Proosdijkoerier.

Nadere informatie

Maak meer mee. Activiteiten 1 e kwartaal Baarlo.

Maak meer mee. Activiteiten 1 e kwartaal Baarlo. Maak meer mee. Baarlo Activiteiten 1 e kwartaal 2019. www.mfcdeengelbewaarder.nl www.baarlo.dorpsontmoeting.nl 1 Nieuwe naam en logo. Dorpsontmoeting Peel en Maas is de verzamelnaam voor de 10 lokale Dorpsontmoetingen

Nadere informatie

Jaargang 23 Nieuwsbrief 17 mei 2016

Jaargang 23 Nieuwsbrief 17 mei 2016 Klimop 2 9301 PK Roden 050-5017172 info@obsdetandemroden.nl www.obsdetandemroden.nl Jaargang 23 Nieuwsbrief 17 mei 2016 Belangrijke data 17-18 mei Schoolreis groep 7 24 mei Screening CJG groep 2 30-31

Nadere informatie

2017 AANNEMERSBEDRIJF

2017 AANNEMERSBEDRIJF AANNEMERSBEDRIJF 2017 januari 2017 Nieuwbouw 9 koopwoningen en 5 koopappartementen aan de Haarlemmerweg / Hansenstraat te Leiden. Opdrachtgever: Intercontinental Estate Haarlem. Architect: Van der Zee

Nadere informatie

Clubkampioenschappen Junioren t/m Masters Ijsclub Tilburg

Clubkampioenschappen Junioren t/m Masters Ijsclub Tilburg 1 34 2 62 Clubkampioenschappen Junioren t/m Masters Klassement YCT B-rijders 500-500, Dames Naam Cat 500 500 Punten Miranda van den Heuvel-van den Besselaar Ilja van Geloven- Eelman DSB 1:05.21 (7) 1:05.80

Nadere informatie

De Kuul 5 D.L.S. 5 D.L.S. 4. Kaketoe `80 4 D.L.S. 4. `t Ottertje 3. De Klok 2. V.W.H.G. drieb. kl Hoogeerd 1

De Kuul 5 D.L.S. 5 D.L.S. 4. Kaketoe `80 4 D.L.S. 4. `t Ottertje 3. De Klok 2. V.W.H.G. drieb. kl Hoogeerd 1 Moyennes Driebanden B2 klasse seizoen 5-6 Met geel gemarkeerd is het nieuwe moyenne voor het seizoen 6-7 Bij minder dan 4 partijen is het AANVANG moyenne van toepassing voor het komend seizoen Bondsnr

Nadere informatie

Stichting OVERTUIN Bisdom van Vliet Jaarbericht 1 e helft 2015

Stichting OVERTUIN Bisdom van Vliet Jaarbericht 1 e helft 2015 Werkbezoek wethouder Blok Op 2 maart bracht wethouder Dilia Blok een bezoek aan de Overtuin. Na een wandeling in de tuin is door enkele bestuursleden een toelichting gegeven over de plannen voor de tuin.

Nadere informatie

Inventaris van het archief van HAAGSE AQUARELLISTEN Marcia Zaaijer / Lidy Visser

Inventaris van het archief van HAAGSE AQUARELLISTEN Marcia Zaaijer / Lidy Visser Inventaris van het archief van HAAGSE AQUARELLISTEN 1955-1995 Marcia Zaaijer / Lidy Visser Den Haag 1995 / 2005 INHOUD 1. Inleiding 3 2. Inventaris 4 2.1. Schenking 1964, 1995 2.2. Aanvulling 2005 4 3.

Nadere informatie

Nederlandse Christen-Vrouwen Bond / vanaf. 1999, Passage Christelijk-Maatschappelijke. Vrouwenbeweging, afdeling Houten, 1969-2006

Nederlandse Christen-Vrouwen Bond / vanaf. 1999, Passage Christelijk-Maatschappelijke. Vrouwenbeweging, afdeling Houten, 1969-2006 T00354 Inventaris van het archief van de Nederlandse Christen-Vrouwen Bond / vanaf 1999, Passage Christelijk-Maatschappelijke Vrouwenbeweging, afdeling Houten, 1969-2006 (354) Eddy Hinders December 2014

Nadere informatie

Rooster BECO Seizoen

Rooster BECO Seizoen Maandag (BINGO) 19.00 uur tot ± 21.00 uur 1. Hans Westendorp (HFD) 2. Edith Lokate (HFD) Data Bingo 2011 2012 5 sep 19 sep 3 okt 17 okt 31 okt 14 nov 28 nov 19 dec 9 jan 23 jan 13 feb 27 feb 12 mrt 26

Nadere informatie

De Foudgumse School. De kleinste en noordelijkste academie voor figuratieve schilderkunst

De Foudgumse School. De kleinste en noordelijkste academie voor figuratieve schilderkunst De Foudgumse School De kleinste en noordelijkste academie voor figuratieve schilderkunst 2015-2016 De Foudgumse School is een particulier initiatief van beeldend kunstenaar Peter B. van Houten. De Foudgumse

Nadere informatie

Nieuws flits. Datum: 20 december 2013 Nummer: 04. Kermis transportboek. Beste kermisliefhebbers,

Nieuws flits. Datum: 20 december 2013 Nummer: 04. Kermis transportboek. Beste kermisliefhebbers, Datum: 20 december 2013 Nummer: 04 Beste kermisliefhebbers, Nieuws flits De 4 e nieuwsflits met de nodige informatie over het boek en de diverse bezoeken van de afgelopen tijd. Kermis transportboek. Het

Nadere informatie

Stichting Bijenteeltmuseum Odijk H.J. Postema Oktober 2014

Stichting Bijenteeltmuseum Odijk H.J. Postema Oktober 2014 95 Stichting Bijenteeltmuseum Odijk 1985-1998 H.J. Postema Oktober 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Geschiedenis... 3 2. Het archief... 3 3. Beperkingen openbaarheid... 3 4. Aanwijzingen voor de gebruiker...4

Nadere informatie

Zand- en grindwinning te Wesel

Zand- en grindwinning te Wesel Zand- en grindwinning te Wesel Kernoverleg Offenbeek Bezoek aan een zand- en grindwininstallatie te Rees Datum: vrijdag 23 maart 2007 Lokatie: Rees, ca 19 km van Wesel Aanwezig: Ernest Stoffels, Cees van

Nadere informatie

Overzicht van de beide Godshuisjes in Annen [werkgroep Oud Annen: Henk Veenhof, Piet Kaan, Marianne Mulders-Zonneveld]

Overzicht van de beide Godshuisjes in Annen [werkgroep Oud Annen: Henk Veenhof, Piet Kaan, Marianne Mulders-Zonneveld] Overzicht van de beide Godshuisjes in Annen [werkgroep Oud Annen: Henk Veenhof, Piet Kaan, Marianne Mulders-Zonneveld] Evangelisatie kapel "Jubbega" (nu inbrengwinkel"katrijn") Aan de Zuidlaarderweg 66

Nadere informatie

Eerste R129 meeting. Activiteiten

Eerste R129 meeting. Activiteiten Eerste R129 meeting STERKLASSE BULLETIN Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Mercedes-Benz op de Autosalon van Genève de R129 introduceerde. Samen met Pepijn Steenbergen en Arjan Kerkhoff (2 van zijn vaste

Nadere informatie

1 Elmer Bijma 2 Eddy de Boer 3 Sjoerd Brandt 4 Kor Broers 5 Gijs van Dam 6 Ben van Oeveren 7 Jorrit Jongbloed 8 Joost Koelen 9 Daniel Nagel

1 Elmer Bijma 2 Eddy de Boer 3 Sjoerd Brandt 4 Kor Broers 5 Gijs van Dam 6 Ben van Oeveren 7 Jorrit Jongbloed 8 Joost Koelen 9 Daniel Nagel 1 Elmer Bijma 1 : 49.47 2 : 47.89 3 : 46.52 4 : 47.65 5 : 47.15 6 : 42.67 7 : 40.51 8 : 47.86 9 : 49.13 10 : 46.19 11 : 48.02 12 : 48.83 13 : 51.49 14 : 49.90 15 : 46.42 16 : 44.63 17 : 45.30 18 : 46.28

Nadere informatie

R. Hoogland Project Support

R. Hoogland Project Support RH R. Hoogland Project Support Dhr. Timmerman Baksteenweg 28 2514 PP Den Haag Den Haag, 1 februari 2011 Ref. Betreft Project : 08-OF-065 : Prijsaanbieding binnenschilderwerk : Bouwplaats 30, Den Haag Geachte

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V *

* N I E U W S B R I E F H S D V * * N I E U W S B R I E F H S D V * E-mail: hsdvhelden@planet.nl Homepage: www.hsdv.nl Jaargang 2 nr. 46-9 juni 2007 Hallo schaak- en damleden Afgelopen maandag 4 juni werd het seizoen van de HSDV afgesloten

Nadere informatie

Algemene vragen over de reparatie en/of de restauratie van het voertuig

Algemene vragen over de reparatie en/of de restauratie van het voertuig FEHAC Trade & Skills Enquête 2011 Enquête onder eigenaren van klassieke voertuigen In samenwerking met de FIVA, de internationale organisatie voor de belangenbehartiging van klassieke voertuigen, heeft

Nadere informatie

Mevr. Habets-Abrahams

Mevr. Habets-Abrahams NIEUWSBRIEF Nr.24-4 e JAARGANG uitgave nr.6 van 2015 opmaak: oktober 2015 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje en

Nadere informatie

REGIONAAL ARCHIEF LEIDEN. Algemene Informatie

REGIONAAL ARCHIEF LEIDEN. Algemene Informatie REGIONAAL ARCHIEF LEIDEN Algemene Informatie ALGEMENE INFORMATIE Het Regionaal Archief Leiden beheert de archieven van een aantal (voormalige) gemeenten, te weten Hillegom, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Bondswedstrijd schaken (door Pascal Schuman) HSDV Leudal 2 2 4. Jaargang 10 nr. 361 week 51 2014

NIEUWSBRIEF. Bondswedstrijd schaken (door Pascal Schuman) HSDV Leudal 2 2 4. Jaargang 10 nr. 361 week 51 2014 NIEUWSBRIEF Jaargang 10 nr. 361 week 51 2014 Bondswedstrijd schaken (door Pascal Schuman) Op 14 december moesten de schakers het opnemen tegen Leudal 2. Aanvankelijk werd er goed gespeeld en na 2 remises

Nadere informatie

Korenmolen De Zwaluw Jaarverslag 2012

Korenmolen De Zwaluw Jaarverslag 2012 Korenmolen De Zwaluw Jaarverslag 2012 Jaaroverzicht activiteiten Bestuur Naast de vier algemene vergaderingen vindt er overleg plaats in kleiner verband en ad hoc commissies betreffende deelonderwerpen,

Nadere informatie

G E M E E N T E A R C H I E F S C H I E D A M INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN HET COMITÉ VERJAARDAG PRINSES JULIANA DOOR J.M.M.

G E M E E N T E A R C H I E F S C H I E D A M INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN HET COMITÉ VERJAARDAG PRINSES JULIANA DOOR J.M.M. G E M E E N T E A R C H I E F S C H I E D A M TOEGANGSNUMMER 97 INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN HET COMITÉ VERJAARDAG PRINSES JULIANA 1934-1938 DOOR J.M.M. JANSEN SCHIEDAM 1980 (bewerkt N. Friedel 2016)

Nadere informatie

Schilderijen Stichting Geslacht Mees

Schilderijen Stichting Geslacht Mees Schilderijen Portret van Philippus Mees Firmant Olieverf op doek in lijst gesigneerd en gedateerd 1927 Uniek nummer: 6-289 Kunstenaar: Willem Bastiaan Tholen Taxatiewaarde: 2.042 wand olieverf 70 cm 57

Nadere informatie

Nummer Toegang: 769 Inventaris van het archief van de vereniging voor heemschut te rijswijk,

Nummer Toegang: 769 Inventaris van het archief van de vereniging voor heemschut te rijswijk, Nummer Toegang: 769 Inventaris van het archief van de vereniging voor heemschut te rijswijk, 1941-1984 Archief Delft 769 Vereniging voor Heemschut Rijswijk 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 1 Seizoen 2014-2015 voor donateurs en leden van Symfonieorkest Bloembollenstreek

Nieuwsbrief nummer 1 Seizoen 2014-2015 voor donateurs en leden van Symfonieorkest Bloembollenstreek Nieuwsbrief nummer 1 Seizoen 2014-2015 voor donateurs en leden van Symfonieorkest Bloembollenstreek ***** Voor ziet u de eerste Nieuwsbrief van seizoen 2014 2015, met een ander uiterlijk dan u gewend bent.

Nadere informatie

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven.

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste BarEnd(st)er, Heb je het ook gemerkt? Het was meer dan 20 graden

Nadere informatie

Workshops ontwikkeld. Ervaring in geven van lessen

Workshops ontwikkeld. Ervaring in geven van lessen W o r k s h o p P a s t e l t e k e n e n *Kinderworkshop in de Reestkerk, woensdag 25 juli van 13.30-15.30 uur. *Kosten: 7,50 per kind incl. ranja en een snoepje erbij *Kinderen verzamelen bij camping

Nadere informatie

OMTVANGSTBEVEST!G!NG VERZONDFN Nationaai Archief Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. reg.nr.: procesverantw. ciass.nr.

OMTVANGSTBEVEST!G!NG VERZONDFN Nationaai Archief Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. reg.nr.: procesverantw. ciass.nr. OMTVANGSTBEVEST!G!NG VERZONDFN Nationaai Archief Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap > Retouradres Postbus 90520 2509 LM Den Haag Regionaal Archief Nijmegen t.a.v. gemeente archivaris dhr.

Nadere informatie

Reglementen Stichting beheer Leidsch Studenten Rugby Gezelschap 1960

Reglementen Stichting beheer Leidsch Studenten Rugby Gezelschap 1960 Reglementen Stichting beheer Leidsch Studenten Rugby Gezelschap 1960 Hoofdstukken: Pagina Doelstelling. Invulling. Uitgangspunten. 2 Organisatie en werkwijze. o Het bestuur 3 o Taken van het bestuur 3

Nadere informatie

32, 15 7, 50 16, 25. voorjaars voordeel! actie 20,25. vanaf. Rembrandt softpastels SPECIALE ACTIE 30 + 6 GRATIS! Talens fixatief universeel

32, 15 7, 50 16, 25. voorjaars voordeel! actie 20,25. vanaf. Rembrandt softpastels SPECIALE ACTIE 30 + 6 GRATIS! Talens fixatief universeel voorjaars voordeel! Een folder boordevol aanbiedingen Rembrandt softpastels SPECIALE ACTIE 30 + 6 GRATIS! Set van 30 + 6 halve pastels. actie 32, 15 vanaf 7, 50 Talens fixatief universeel Verbetert de

Nadere informatie

Sponsorpresentatie. Hockeyvereniging Bleiswijk

Sponsorpresentatie. Hockeyvereniging Bleiswijk Sponsorpresentatie Hockeyvereniging Bleiswijk Visie / Ambitie HVB 2015-2020 Visie ; Hockeyvereniging Bleiswijk is een vereniging voor iedereen, van jong tot oud, met of zonder beperking en van recreatief

Nadere informatie

Stichting Sponsorwerving Rhenen (2011) E. Tomassen Oktober 2015

Stichting Sponsorwerving Rhenen (2011) E. Tomassen Oktober 2015 468 Stichting Sponsorwerving Rhenen 750 2007-2010 (2011) E. Tomassen Oktober 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Geschiedenis van de archiefvormer... 3 2. Het archief van de Stichting Sponsorwerving Rhenen

Nadere informatie

FRANS HALSSTRAAT 18 UTRECHT // RVLMAKELAARS.NL //

FRANS HALSSTRAAT 18 UTRECHT // RVLMAKELAARS.NL // FRANS HALSSTRAAT 18 UTRECHT INFO@RVLMAKELAARS.NL // RVLMAKELAARS.NL // 030-210 04 01 ADRES FRANS HALSSTRAAT 18 TE UTRECHT VRAAGRPRIJS 1.195.000,00 K.K. WOONOPPERVLAKTE CIRCA 221M2 INHOUD CIRCA 923M3 BOUWJAAR

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2013

Nieuwsbrief januari 2013 Nieuwsbrief januari 2013 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief januari 2013 Barendrecht, 14-01-2013 Beste abonnees, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

Katholieke Onderwijzersvereniging in het Aartsbisdom Utrecht en het Bisdom Groningen Sint Lebuïnus

Katholieke Onderwijzersvereniging in het Aartsbisdom Utrecht en het Bisdom Groningen Sint Lebuïnus Plaatsingslijst Archief Katholieke Onderwijzersvereniging in het Aartsbisdom Utrecht en het Bisdom Groningen Sint Lebuïnus Archiefnummer: 209 Archiefnaam: LEBU Sector: Onderwijs en wetenschappen Soort

Nadere informatie

De Foudgumse School. De kleinste en noordelijkste academie voor figuratieve schilderkunst 2015-2016

De Foudgumse School. De kleinste en noordelijkste academie voor figuratieve schilderkunst 2015-2016 De Foudgumse School De kleinste en noordelijkste academie voor figuratieve schilderkunst 2015-2016 De Foudgumse School is een particulier initiatief van beeldend kunstenaar Peter B. van Houten. De Foudgumse

Nadere informatie

Kluskrant van zaterdag 26 november 2016

Kluskrant van zaterdag 26 november 2016 Kluskrant van zaterdag 26 november 2016 Verslagen door : Luc A & Jo B Klusdag Knokke 24 november Vandaag (donderdag) waren Kris, Arvo en Jo in Knokke om verder te werken aan het plaatsten van stopcontacten.

Nadere informatie

Van de voorzitter. Beste leden,

Van de voorzitter. Beste leden, december Nr. 12-2014 Backhand Nieuwsbrief TTV Olympia Van de voorzitter Beste leden, Hierbij de laatste nieuwsbrief van 2014, de kerst en nieuwsjaarseditie. Een jaarwisseling is altijd een mooi moment

Nadere informatie

Pagina 1 van 9. Fictieve opdrachtgever. Fictief adres. Fictieve postcode en plaats. Capelle aan den IJssel, 05-01-2006

Pagina 1 van 9. Fictieve opdrachtgever. Fictief adres. Fictieve postcode en plaats. Capelle aan den IJssel, 05-01-2006 Fictieve opdrachtgever Fictief adres Fictieve postcode en plaats Capelle aan den IJssel, 05-01-2006 RAPPORT VAN INSPECTIE EN TAXATIE Opdrachtgever : Fictief Expert : Fictief Opdrachtdatum : 02-01-2006

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2015

Nieuwsbrief november 2015 Nieuwsbrief november 2015 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief november 2015 Barendrecht, 22-11-2015 Beste abonnees, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

Programmaboek

Programmaboek Programmaboek 2013 www.overloonsbiljartkampioenschap.nl Dinsdag 2 April Poule E1 Poule E2 Poule D1 Poule D2 Lange de Gerda 18 Peeters Theo 12 Dinnissen Erik 19 Goossens Karel 22 Kuenen Roel 17 Franken

Nadere informatie

KJO 2015 INFORMATIEBOEKJE

KJO 2015 INFORMATIEBOEKJE KJO 2015 INFORMATIEBOEKJE Kleurrijke Jeugdbrandweer Oefenweek 2015 1 DEELNEMENDE KORPSEN Utrecht Deelnemer sinds 2004 De Bilt Deelnemer sinds 2007 Zeist Deelnemer sinds 2010 Breukelen Deelnemer sinds 2010

Nadere informatie

Informatieblad Burgerlijke Stand

Informatieblad Burgerlijke Stand Informatieblad Burgerlijke Stand In dit informatieblad vindt u informatie over (het gebruik van) de archieven van de Burgerlijke Stand: de Geboorteakte, de Huwelijksakte, de Huwelijksbijlagen, de Overlijdensakte

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. jaargang 8 nr. 302 week 17 2013. Afgelopen dinsdag brachten Eddy en ik een bezoek aan Hans in Horst (aan de Maas).

NIEUWSBRIEF. jaargang 8 nr. 302 week 17 2013. Afgelopen dinsdag brachten Eddy en ik een bezoek aan Hans in Horst (aan de Maas). NIEUWSBRIEF jaargang 8 nr. 302 week 17 2013 Herstel Hans (door Nico Grubben) Afgelopen dinsdag brachten Eddy en ik een bezoek aan Hans in Horst (aan de Maas). Hans zat nog in een rolstoel, maar op de brug

Nadere informatie

OVERZICHT 2015 PRIJSLIJST LEVERINGSPRGRAMMA 2015. 06-31 04 62 82 info@schommels.net www.schommels.net

OVERZICHT 2015 PRIJSLIJST LEVERINGSPRGRAMMA 2015. 06-31 04 62 82 info@schommels.net www.schommels.net OVERZICHT 2015 PRIJSLIJST LEVERINGSPRGRAMMA 2015 2 COMPACT 3 SUPER COMPACT 4 PERGOLA 5 SOLIDE 14x14 6 ACCESSOIRES 7 TRANSPORT 8 INSTALLATIE 8 BESTELLEN 8 PORTFOLIO 9 3 COMPACT SCHOMMEL 1p 2.0 m 160,00

Nadere informatie

Jaarverslag SOFAK 2013. Stichting Ondersteunings Fonds Allochtone Kerken. Jaarrekening 2O13

Jaarverslag SOFAK 2013. Stichting Ondersteunings Fonds Allochtone Kerken. Jaarrekening 2O13 Stichting Ondersteunings Fonds Allochtone Kerken Jaarrekening 2O13 1 Colofon Stichting OndersteuningsFonds Allochtone Kerken Wildenburg 1 3058 Z T ROTTERDAM info@sofak.ni www.sofak.nl kvk-nummer: 41190406

Nadere informatie

Carnaval trekt voor de laatste dag langs en ons resteert enkel het haring happen morgen nog!

Carnaval trekt voor de laatste dag langs en ons resteert enkel het haring happen morgen nog! Hallo beste darters, Carnaval trekt voor de laatste dag langs en ons resteert enkel het haring happen morgen nog! Opmerkingen Lever je verslagen in voor zaterdag 20:00 binnen moeten zijn anders 2 strafpunten.

Nadere informatie

Op de foto (van 11 augustus) haven 2 na de storm, geen schade behalve wat omgewaaide stoelen en wat afgewaaide takken.

Op de foto (van 11 augustus) haven 2 na de storm, geen schade behalve wat omgewaaide stoelen en wat afgewaaide takken. Op de foto (van 11 augustus) haven 2 na de storm, geen schade behalve wat omgewaaide stoelen en wat afgewaaide takken. Actueel: - - 22 en 23 september de (afsluitende) snerttocht, we gaan met nog meer

Nadere informatie

Stichting Gambia Sport. Jaarverslag Inhoud Jaarverslag:

Stichting Gambia Sport. Jaarverslag Inhoud Jaarverslag: Stichting Gambia Sport Jaarverslag 2015 Inhoud Jaarverslag: Blad 2. Adresgegevens Blad 2. Voorwoord Blad 3. Bestuur samenstelling Blad 3. Regiovertegenwoordigers Blad 3. Ambassadeur Hans van Breukelen

Nadere informatie

Examen VBO-MAVO-C. Wiskunde

Examen VBO-MAVO-C. Wiskunde Wiskunde Examen VBO-MAVO-C Voorbereidend Beroeps Onderwijs Middelbaar Algemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 1 Vrijdag 24 mei 13.30 15.30 uur 20 02 Voor dit examen zijn maximaal 90 punten te behalen; het

Nadere informatie

The Haque Road Runners. Algemene. Leden vergadering. Bestuur. Wedstrijdsecretaris. Izaak Luteijn. Versie 21-09-2015 pagina 1

The Haque Road Runners. Algemene. Leden vergadering. Bestuur. Wedstrijdsecretaris. Izaak Luteijn. Versie 21-09-2015 pagina 1 The Haque Road Runners Algemene Leden vergadering Bestuur BCO Voorzitters commissies Voorzitter Toon de Graauw Secretaris vacature Penningmeester Gert-Jan Smit Wedstrijdsecretaris Accommodatie wnd Toon

Nadere informatie

TV ORIGIN - STRAMIEN R O O M B Y R O O M 17 MAART 2014

TV ORIGIN - STRAMIEN R O O M B Y R O O M 17 MAART 2014 D E R E S T A U R A T I E, H E R I N V U L L I N G E N M O G E L I J K E U I T B R E I D I N G V A N H E T K A S T E E L S C H O O N S E L H O F T E H O B O K E N R O O M B Y R O O M 17 MAART 2014 K a

Nadere informatie

G E M E E N T E A R C H I E F S C H I E D A M INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN DE

G E M E E N T E A R C H I E F S C H I E D A M INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN DE G E M E E N T E A R C H I E F S C H I E D A M TOEGANGSNUMMER 92 INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN DE SUBCOMMISSIE VOOR EEN NATIONAAL GESCHENK AAN HM DE KONINGIN DER NEDERLANDEN 1900 DOOR J.M.M. JANSEN SCHIEDAM

Nadere informatie

Beantwoording vragen inzake overdracht van archiefmateriaal. Aan de Raad der gemeente Haarlem

Beantwoording vragen inzake overdracht van archiefmateriaal. Aan de Raad der gemeente Haarlem Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 39/2008 5 februari 2008 SBA 2008/123996 Beantwoording vragen inzake overdracht van archiefmateriaal Aan de Raad der gemeente Haarlem Ingevolge het bepaalde

Nadere informatie

Nr. visser Naam Korps. Nr. vak. Totaal CM. Aantal vissen > 10 cm. Grootste vis. Plaats in vak

Nr. visser Naam Korps. Nr. vak. Totaal CM. Aantal vissen > 10 cm. Grootste vis. Plaats in vak Vak Nr. vak Nr. visser Naam Korps Totaal CM Aantal vissen Aantal vissen > 10 cm Grootste vis Plaats in vak Plaats overall A 10 23 Laurence Pijnen Grauvell 115 7 6 24 1 4 A 5 34 Yvan Coussens Catch-it-easy

Nadere informatie

De Yurt is leverbaar in 6 diameters 4, 5, 6, 7, 8 en 9 meter en 2 verschillende wandhoogtes: 160 cm en 210 cm.

De Yurt is leverbaar in 6 diameters 4, 5, 6, 7, 8 en 9 meter en 2 verschillende wandhoogtes: 160 cm en 210 cm. PRIJSLIJST 2015 De Yurt is leverbaar in 6 diameters 4, 5, 6, 7, 8 en 9 meter en 2 verschillende wandhoogtes: 160 cm en 210 cm. Voor aanschaf Voordat u overweegt een Luxe Yurt aan te schaffen zijn er een

Nadere informatie

EDC op zijn sterkst toch net ietsjes zwakker dan Huizum

EDC op zijn sterkst toch net ietsjes zwakker dan Huizum EDC op zijn sterkst toch net ietsjes zwakker dan Huizum Zaterdag 2 november mocht EDC het opnemen tegen Huizum, dat nog maar 1 punt had gescoord uit 3 wedstrijden. EDC was in de sterkste formatie en Igor

Nadere informatie

TYPE / MODEL MODELJAAR 1999- NUMMER : 076/0301277 DATUM : 2008-09-24

TYPE / MODEL MODELJAAR 1999- NUMMER : 076/0301277 DATUM : 2008-09-24 AUTOMERK TYPE / MODEL TANKINHOUD 77Liter Stako toroidal TANKLIGGING VERZONKEN MODELJAAR 1999- NUMMER : 076/0301277 DATUM : 2008-09-24 PAGINA 1 076/0301277 Inhoudopgave Algemeen...2 Tank goedkeurnummers...3

Nadere informatie

De hobby van Yne Ynema deel twee

De hobby van Yne Ynema deel twee De hobby van Yne Ynema deel twee Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum

Nadere informatie

Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand.

Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand. Examen VMBO-KB 2011 gedurende 700 minuten bouwtechniek-schilderen CSE KB Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand. Dit examen bestaat uit

Nadere informatie

Analyse professionele gecijferdheid.

Analyse professionele gecijferdheid. Analyse professionele gecijferdheid. In de ze analyse ga je na in hoeverre je professioneel gecijferd bent. Professionele gecijferdheid bestaat uit drie onderdelen: Basale gecijferdheid: het kunnen oplossen

Nadere informatie

Opgave 2. ( 4 punten) Bereken de breedte van de tafel, afgerond op hele centimeters. Schrijf de berekening op.

Opgave 2. ( 4 punten) Bereken de breedte van de tafel, afgerond op hele centimeters. Schrijf de berekening op. D examen wiskunde tijdvak II 1998. Vergadertafels De vragen 1, 2, 3 en 4 gaan over symmetrische vergadertafels met één lange zijde van 150 cm en drie zijden van 75 cm. Op de foto hieronder zie je zo'n

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING VAN SWIETENTUIN, TUIN ZONDER DREMPELS 2017

JAARVERSLAG STICHTING VAN SWIETENTUIN, TUIN ZONDER DREMPELS 2017 JAARVERSLAG STICHTING VAN SWIETENTUIN, TUIN ZONDER DREMPELS 2017 Mei 2018 ALGEMEEN Het jaar 2017 was voor de van Swietentuin het jaar van de renovatie en uitbreiding van de tuin. Er is veel werk verzet

Nadere informatie

Verslag Algemene Leden Vergadering 21 maart 2013.

Verslag Algemene Leden Vergadering 21 maart 2013. Cliëntenraad Verslag Algemene Leden Vergadering 21 maart 2013. Opening. Voordat de voorzitter iedereen welkom heet vraagt hij een moment stil te staan bij de bewoners die niet meer onder ons zijn. Er zijn

Nadere informatie

Wie is wie bij FCT? Bestuur FC Tilburg. Vertrouwenspersoon.

Wie is wie bij FCT? Bestuur FC Tilburg. Vertrouwenspersoon. Bestuur FC Tilburg Wie is wie bij FCT? Niels Hesselberth - Interim voorzitter - Veteranen - Vrijwilligersbeleid - ICT Theo Janssen - interim voorzitter - kantinezaken - nieuwbouw Jos Weel - Secretaris

Nadere informatie

Nieuws over het continurooster.

Nieuws over het continurooster. Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Schooljaar 2013 2014 Inhoud: 16 september 2013 Pagina 1 Nieuws over

Nadere informatie

UITNODIGING. Op een Nieuwe Locatie! Jaarbijeenkomst voor leden en belangstellenden. Zaterdag 3 oktober 2015 Vanaf 10:30

UITNODIGING. Op een Nieuwe Locatie! Jaarbijeenkomst voor leden en belangstellenden. Zaterdag 3 oktober 2015 Vanaf 10:30 UITNODIGING Jaarbijeenkomst voor leden en belangstellenden 2015 Zaterdag 3 oktober 2015 Vanaf 10:30 Op een Nieuwe Locatie! Pharming Group NV, Darwinweg 24, LEIDEN Zaterdag 3 oktober 2015 Darwinweg 24,

Nadere informatie

Austin Tractoren. Tractoren buiten Noord-Works. KR Austin Dec Pagina 1

Austin Tractoren. Tractoren buiten Noord-Works. KR Austin Dec Pagina 1 Austin Tractoren Tractoren buiten Noord-Works KR Austin Dec. 2012 Pagina 1 Herbert Austin was een lid van een overheids commissie, ingesteld om te kijken naar het produceren van een Britse trekker, op

Nadere informatie

Mens en Werk. Zoektocht naar de. Industriële Revolutie 1. Leerjaar 2 en 3 Havo/VWO

Mens en Werk. Zoektocht naar de. Industriële Revolutie 1. Leerjaar 2 en 3 Havo/VWO Mens en Werk Zoektocht naar de Industriële Revolutie Leerjaar en 3 Havo/VWO Mens en Werk havo/ vwo De tentoonstelling Mens en Werk is chronologisch opgebouwd. Dat wil zeggen dat de oudste kunstwerken als

Nadere informatie

FOTO'S PROJECTEN http://www.dvua.nl/images/project07/proj07_01.jpg 30-10-2006 http://www.dvua.nl/images/project02/project02_01b.jpg 30-10-2006 http://www.dvua.nl/images/project15/proj15_01.jpg 30-10-2006

Nadere informatie

nieuwsbrief februari 2018 nr.61 Twiskemolen in deze nieuwsbrief

nieuwsbrief februari 2018 nr.61 Twiskemolen in deze nieuwsbrief Twiskemolen nieuwsbrief februari 2018 nr.61 in deze nieuwsbrief -- voortgang herstel molen -- kort en laatste nieuws In de eerste twee weken van februari is er zoveel gebeurd op het molenerf, dat het versturen

Nadere informatie

MAN heeft met 30.500,-- het hoogste bod gedaan. Voorgesteld wordt daarom het voertuig in te ruilen bij M.A.N.

MAN heeft met 30.500,-- het hoogste bod gedaan. Voorgesteld wordt daarom het voertuig in te ruilen bij M.A.N. College Onderwerp: Verkoop tankautospuit na vervanging V200801422 Collegevoorstel Inleiding: Eind 2008 wordt een nieuwe tankautospuit voor uitrukpost Drunen geleverd. Het huidige uitrukvoertuig kan worden

Nadere informatie