Rondom gezond z mei/2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rondom gezond z mei/2016"

Transcriptie

1 16 Rondom gezond z mei/2016 Samenwerking voor een goede gezondheidszorg In dit nummer: nieuwe eigenaar apotheek gezondheidscentrum introductie beherend apotheker Barbara Oonk Verbetering kwaliteit ouderenzorg interview met ergotherapeut Carla Troost actuele telefoonkaart nieuws Rondom Veranderingen en vernieuwingen in de lokale gezondheidszorg

2 Voor u ligt Rondom Gezond 16! De nieuwsbrief die u als inwoner van Maarn/Maarsbergen informeert over nieuwe samenwerkingsvormen en achtergronden, over visies en interne veranderingen in ons gezondheidscentrum. In deze editie brengen de huisartsen u op de hoogte van de overdracht van de apotheek in het gezondheidscentrum naar een nieuwe eigenaar. Wij stellen meteen aan u voor: de beherend apotheker Barbara Oonk, geboren en getogen in Maarn. De huisartsen willen samen met de praktijkverpleegkundige van ons gezondheidcentrum de kwaliteit van de ouderenzorg verbeteren. Zij doen kort verslag van de manier waarop zij dat willen doen. Sinds begin dit jaar is Ergotherapie Troost in het gezondheidscentrum gevestigd. Wij interviewden Carla Troost over haar praktijk en vooral ook over wat ergotherapie inhoudt. Nieuwe eigenaar apotheek gezondheidscentrum Per 1 mei a.s. zal Sonja Nimberg, eigenaar van de Doornse Apotheek, de apotheek in het gezondheidscentrum van Maarn overnemen van de huisartsen. Samen met Barbara Oonk, die de beherend apotheker wordt, wil zij de mensen in Maarn en Maarsbergen zo goed mogelijk van dienst zijn. Waarom een apotheker in het gezondheidscentrum? De huisartsen merkten dat de aanwezigheid van apotheker Bart Pouls in het gezondheidscentrum vorig jaar een uitstekende aanvulling op de dienstverlening en kwaliteit van de zorg voor de patiënten betekende. Zij stelden verder vast, dat het inkopen van geneesmiddelen en hulpmiddelen voor deze kleine apotheek steeds lastiger werd. Het werd dus tijd om een besluit te nemen over hoe de apotheek voor Maarn te behouden, de kwaliteit te waarborgen en door te ontwikkelen.

3 Sonja Nimberg en Barbara Oonk zien kansen! Natuurlijk is er uitgebreid en intensief overleg geweest voordat er tot definitieve overname en samenwerking werd besloten. De apothekers herkenden de punten van de huisartsen en zien ernaar uit om de kwaliteit van zorg voor Maarn en Maarsbergen zo goed mogelijk neer te zetten. De Maarnse Apotheek de naam waaronder onze apotheek verder gaat krijgt een eigen beherend apotheker, die met haar ambachtelijke farmaceutische kennis een goede aanvulling op het team zal zijn. Barbara Oonk stelt zich in deze editie van Rondom Gezond nader aan u voor. Voor de patiënt verandert er bijna niets! Voor u als patiënt zal er nauwelijks iets veranderen. U blijft op de zelfde wijze uw medicijnen bestellen, en het apothekersteam achter de balie blijft ongewijzigd. Ook de manier van medicijnen herhalen blijft voorlopig onveranderd. Er komt wel iets extra s bij: het wordt mogelijk om uw medicijnen in De Doornse apotheek op te halen. Een prettige bijkomstigheid is dat de apotheek in Doorn op dinsdag tot uur geopend is. De Maarnse Apotheek! De huisartsen zijn blij dat zij in Sonja Nimberg en Barbara Oonk goede samenwerkingspartners hebben gevonden. Met een gerust hart dragen zij de apotheek aan hen over. U bent en blijft van harte welkom in de De Maarnse Apotheek.

4 Barbara Oonk Introductie Barbara Oonk, beherend apotheker van De Maarnse Apotheek. Mijn naam is Barbara Oonk. Ik ben opgegroeid in Maarn. Ik voel me hier helemaal thuis en heb veel zin om met het team van Maarn aan de slag te mogen gaan. Graag stel ik me nader aan u voor. Mijn studie farmacie heb ik in Utrecht gedaan. Na mijn studie ben ik ruim acht jaar werkzaam geweest als ziekenhuisapotheker in de ziekenhuizen van Meppel, Hoogeveen en Emmen. In 2006 heb ik de overstap gemaakt naar de Doornse Apotheek. Daar werk ik inmiddels al jaren met veel plezier. Ik haal veel voldoening uit mijn werk, onder andere uit de medicijngesprekken die ik met patiënten voer. Ik verheug me erop om met het professionele apothekersteam van Maarn de kar te gaan trekken. Op wisselende dagdelen - maandag, woensdag en vrijdag - zal ik in de Maarnse apotheek aanwezig zijn. Hoewel ik voornamelijk achter de schermen werk, houd ik me op aanvraag graag beschikbaar voor persoonlijke gesprekken met patiënten over medicatie. ik verheug mij erop om de kar te gaan trekken Vooral ook in het kader van de reeds door de huisartsen en de apotheek ingezette medicatiebewaking bij vijf of meer medicijnen. Als u zich voor een dergelijk gesprek bij de balie van de apotheek meldt, wordt meteen een afspraak met mij ingepland. Ik verheug me op mijn nieuwe werkkring in het gezondheidscentrum en zie u graag in De Maarnse Apotheek.

5 Verbetering kwaliteit Ouderenzorg in Maarn- Maarsbergen Waarom wordt dit initiatief genomen? Naar verwachting zal het percentage ouderen in Maarn-Maarsbergen stijgen. Daarnaast neemt ook het aantal kwetsbare ouderen toe. De toename van kwetsbaarheid is vaak het gevolg van een opeenstapeling van ingrijpende gebeurtenissen zoals verlies van maatschappelijke zinvolle rollen, verlies van geliefden en vrienden, maar ook verlies van lichamelijke en geestelijke kracht. Wat is er nieuw? Vanuit het gezondheidscentrum willen we de kwaliteit van zorg voor kwetsbare ouderen verbeteren. Kwetsbare ouderen zijn ouderen die veel medicijnen gebruiken en grote gezondheidsproblemen ondervinden. Het kan zijn dat u binnen deze groep valt. De situatie van u als oudere wordt in beeld gebracht en de zorg zal daar waar nodig gecoördineerd worden. Wat merkt u er van? Sinds maart van dit jaar sturen wij mogelijk kwetsbare ouderen van 60 jaar en ouder een vragenlijst. Een bepaalde score in de antwoorden op de vragenlijst geeft de mate van kwetsbaarheid aan. Wanneer u bovenmatig scoort, maakt praktijkverpleegkundige Miriam Rutten graag een afspraak om bij u thuis uw gezondheid en welbevinden in kaart te brengen. Samen met u bekijkt zij dan welke problemen het eerst aangepakt moeten worden. In overleg met Miriam en uw huisarts wordt vervolgens een zorgplan gemaakt. In nauwe samenwerking met de andere zorgverleners, zoals wijkverpleging, fysiotherapie, dorpsteam en natuurlijk uw eventuele mantelzorgers. Door zo te handelen hopen wij dat u langer zelfredzaam kan blijven en een betere kwaliteit van leven zult ervaren.

6 Carla Troost Interview met Carla Troost over haar praktijk Ergotherapie In het gezondheidscentrum is Carla Troost onlangs een eerstelijns praktijk op het gebied van ergotherapie begonnen. Zij werd hartelijk ontvangen omdat Ergotherapie Troost een welkome aanvulling betekent binnen het centrum. Wij stellen Carla aan u voor. Wie is Carla Troost? Ik ben in 1987 geboren in Pernis en in 2009 als ergotherapeut afgestudeerd in Rotterdam. Sinds 2012 woon ik met mijn gezin in Cothen. Na mijn afstuderen ben ik fulltime als ergotherapeut aan de slag gegaan in verpleeghuizen. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan met ergotherapie aan huis en merkte ik hoe leuk en gevarieerd ik het werken met ouderen vind. Via Brielle, Rotterdam, Breda en Leerdam kwam ik in Maarn terecht. De tijd was rijp om een eigen praktijk te beginnen en de kans deed zich voor in dit gezondheidscentrum. Ik kan wel zeggen, dat een lang gekoesterde wens is uitgekomen. Welke hulp bied je als ergotherapeut? Ik help mensen die problemen ervaren bij activiteiten die zij iedere dag uitvoeren. Denk hierbij aan wassen en aankleden, koffiezetten en schrijven. Deze handelingen, waar de meeste mensen niet eens bij hoeven nadenken, kunnen door allerlei oorzaken moeilijk of niet meer mogelijk zijn. Samen met de cliënt kijk ik naar het probleem en naar de omgeving waarin het probleem zich voordoet; bij mensen thuis of op het werk.

7 Ik kan er slecht tegen wanneer ik geen oplossing voor een probleem vind Vervolgens bespreek ik met de cliënt welke mogelijke oplossingen er zijn. De cliënt ervaart wat goed werkt en kiest voor de oplossing die het beste bij hem of haar past. Werk je vanuit je praktijk of bezoek je de mensen thuis? Afhankelijk van het probleem dat iemand ondervindt, bepaal ik of een bezoek aan huis meerwaarde heeft. Vaak kan ik gerichter advies geven door me een beeld te vormen van de omgeving. De oplossing van het probleem kan dan gezocht worden in de aanpassing van de omgeving, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een bedbeugel als iemand niet goed kan opstaan. Als het nodig is, begeleid ik de cliënt bij het aanvragen van hulpmiddelen richting gemeente en zorgverzekeraar. Wat beschouw je als je kracht? Ik kan er slecht tegen wanneer ik geen oplossing voor een probleem vind. Ik ga alle mogelijkheden langs, ben nieuwsgierig, volhardend en ga de samenwerking met anderen aan als ik voel dat me dat bij een oplossing brengt.

8 Kan je een voorbeeld geven van samenwerking met anderen? Ik had een cliënt die na een beroerte niet meer zelfstandig kon opstaan uit de rolstoel. Daardoor kon ze niet meer koken. Ze zat in een rolstoel die ze met één hand en één voet voortbewoog; daardoor kon de stoel niet hoger gezet worden. Een elektrische rolstoel, dat durfde mevrouw in huis niet aan. Samen met de fysiotherapeut heb ik gekeken wat er nodig was om haar toch zelf te kunnen laten opstaan. Meerdere malen ben ik met de rolstoelleverancier en de WMO-consulent bij de cliënt langs geweest. Uiteindelijk vond ik op internet een veerzitting - hierin zit Ik ga alle mogelijkheden langs, ben nieuwsgierig en volhardend een veer die je kan ontgrendelen, waardoor de zitting omhoog komt. De leverancier heeft op mijn verzoek een dergelijke veerzitting gezocht. En gevonden! Die hebben we uitgeprobeerd en het bleek de ideale oplossing te zijn. Een werkwijze als deze leidt soms tot mooie ontdekkingen en dat geeft me veel voldoening.

9 belangrijke Telefoonnummers Gezondheidscentrum Maarn-Maarsbergen mei/2016 Huisartsen Apotheek Tandartsen Fysiotherapie Kinderfysiotherapie Podologie Thuiszorg, Verpleging en verzorging: algemeen wijkteam maarn-maarsbergen Ergotherapie psycholoog Diëtiste Logopedie Orthopedagogie Cesar en haptonomie Praktijk hulp bij hersenletsel coördinator vrijwilligers palliatieve terminale zorg Verloskundigen servicepunt Maarn-Maarsbergen

10 SPOEDNUMMERS mei/2016 Spoednummer (MA. T/M VR. overdag) Huisartsen Spoednummer (avond/nacht/weekend) Huisartsen / hap Apotheek Tandartsen VERPLEGING EN VERZORGING VITRASCMD verloskundigen voor nadere info zie:

11 Wat is ergotherapie? Wanneer u last heeft van lichamelijke of psychische klachten, kunt u in het dagelijks leven verschillende praktische problemen ondervinden. Ergotherapie richt zich op het verminderen van beperkingen op het gebied van zelfverzorging, huishouden, werk en hobby. Daarnaast kijkt de ergotherapeut naar de balans van belasting en belastbaarheid, het verminderen van het valrisico in uw woning en de mogelijkheid om u zelfstandig te verplaatsen. Vergoeding Ergotherapie zit in de basisverzekering. Er wordt 10 uur per kalenderjaar vergoed. Sommige zorgverzekeraars vergoeden meer uren in de aanvullende verzekering. Omdat ergotherapie binnen de basisverzekering valt, is het eigen risico van toepassing. Wel of geen verwijzing nodig? De ergotherapeut werkt op verwijzing van de (huis)arts of een specialist. Sinds 2011 is ergotherapie direct toegankelijk, maar dit kan gevolgen hebben voor de vergoeding vanuit de zorgverzekeraar. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Ergotherapie Troost T E info@ergotherapietroost.nl

12 OVERTOLLIGE MEDICIJNEN inleveren BIJ DE APOTHEEK Gebruikte medicijnen en injectienaalden mogen niet bij het huisvuil. U kunt deze materialen kwijt bij de apotheek of inleveren bij de gemeente (klein chemisch afval depot). Restanten medicijnen levert u in een plastic zakje aan bij de apotheek, ZONDER VERPAKKINGEN en bijsluiters (links onder de grote balie). Hiermee waarborgt u uw eigen privacy. De apotheek voert deze medicijnen af naar de daarvoor bestemde depots. Injectienaalden kunnen in een container ingeleverd worden aan de balie van de huisartsen en apotheek. De naaldencontainers zijn gratis af te halen aan de balie. Deze containers dient u goed af te sluiten. Lege ampullen en lege insulinepatronen kunnen wel bij het huisvuil, mits de naalden in een naaldencontainer gaan. Losse injectienaalden en kwikthermometers worden niet geaccepteerd. Kwikthermometers kunt u afgeven bij de milieustraat van de gemeente, Velperengh 9 te Doorn. NIEUWS RONDOM Nieuwe gezichten aan de balies van de Sportlaan en de Raadhuislaan: Bij Fysiotherapie op maandag en dinsdag: Janna v.d. Hoek en de andere dagen: Monique Berkien. Bij de doktersassistentes: Madhusree Boere. Colofon Ontwerp en drukwerk: Vandenberg Concept, design, print & online, Maarn Tekst: Lidy Kortenoever Tekst voor Lief en Leed, Maarn Foto s: Barbara Oonk en Carla Troost: Wim van Engelaer, Maarn Redactie: gzc.maarn@gmail.com

Rondom gezond SEPt/2015

Rondom gezond SEPt/2015 15 Rondom gezond SEPt/2015 Samenwerking voor een goede gezondheidszorg In dit nummer: Relatie mondzorg-algemene gezondheid Praktijkvoorbeeld samenwerking behandelaars MeeleefGezinnen overtollige MEDICIJNEN

Nadere informatie

RONDOM GEZOND APR/2014

RONDOM GEZOND APR/2014 13 RONDOM GEZOND APR/2014 Samenwerking voor een goede gezondheidszorg IN DIT NUMMER: BERICHT VAN DE HUISARTSEN ONDERZOEKEN KWIEK EN POINT INLOOPOCHTEND MANTELZORGERS THUISZORG LAAGDREMPELIG VERGOEDING

Nadere informatie

Rondom gezond MRT/2015

Rondom gezond MRT/2015 14 Rondom gezond MRT/2015 Samenwerking voor een goede gezondheidszorg In dit nummer: Interview met Rianne Gorkink over wijkverpleging Interview met apotheker Bart Pouls over POINT Interview met Elly Derks

Nadere informatie

Lever ze gescheiden in bij uw apotheek! DOE MEER MET AFVAL

Lever ze gescheiden in bij uw apotheek! DOE MEER MET AFVAL Medicijnen en injectienaalden Lever ze gescheiden in bij uw apotheek! DOE MEER MET AFVAL Deze campagne is een initiatief van alle Utrechtse gemeenten Jaarlijks wordt er in de provincie Utrecht ongeveer

Nadere informatie

ook bij u thuis! Advies, ondersteuning, behandeling, preventie & verwijzing

ook bij u thuis! Advies, ondersteuning, behandeling, preventie & verwijzing ook bij u thuis! Viattence Vitaal Advies, ondersteuning, behandeling, preventie & verwijzing Inhoudsopgave Viattence Vitaal Viattence Vitaal 3 Fysiotherapeut 4 Ergotherapeut 5 Logopedist 6 Specialist ouderengeneeskunde

Nadere informatie

Apotheek Diaconessenhuis Leiden

Apotheek Diaconessenhuis Leiden Apotheek Diaconessenhuis Leiden Inleiding is een openbare apotheek die is gevestigd in de centrale hal van het ziekenhuis. Bezoekers, omwonenden, medewerkers en patiënten kunnen hier terecht voor hun medicijnen.

Nadere informatie

Palliatieve zorg thuis. Informatie voor patiënten en hun naasten over mogelijkheden van palliatieve zorg thuis

Palliatieve zorg thuis. Informatie voor patiënten en hun naasten over mogelijkheden van palliatieve zorg thuis Palliatieve zorg thuis Informatie voor patiënten en hun naasten over mogelijkheden van palliatieve zorg thuis Palliatieve zorg is er voor mensen bij wie genezing van ziekte niet meer mogelijk is. Kwaliteit

Nadere informatie

Psychologen. Deskundig in ouderenzorg

Psychologen. Deskundig in ouderenzorg Psychologen Deskundig in ouderenzorg De psychologen van ZINN Gezondheidszorg Eén van de disciplines binnen ZINN Gezondheidszorg is het team psychologen. Zij zijn gespecialiseerd in het herkennen en behandelen

Nadere informatie

Rondom gezond okt/2013

Rondom gezond okt/2013 NIEUWS RONDOM Er is een nieuwe orthopedagoge. Corine Bel is met haar praktijk gestopt in Maarn. Mischa Wink is voor haar in de plaats is gekomen. Zij werkt op woensdagmiddag in het Gezondheidscentrum,

Nadere informatie

Welkom bij de Radboudumc Apotheek

Welkom bij de Radboudumc Apotheek Welkom bij de Radboudumc Apotheek Voor wie? De Radboudumc Apotheek is er voor: alle patiënten van het Radboudumc; bezoekers; medewerkers; inwoners van de regio Nijmegen. U kunt er terecht voor medicijnen

Nadere informatie

Pleyade Thuiszorg Verpleging & Verzorging

Pleyade Thuiszorg Verpleging & Verzorging Pleyade Thuiszorg Verpleging & Verzorging www.pleyade.nl Zorg op maat Pleyade biedt professionele zorg aan ouderen in Arnhem, Elst en De Liemers. Wij zijn betrokken, respectvol en hebben oprechte aandacht

Nadere informatie

Behandeling & Therapie. Zo lang mogelijk zelfstandig en vitaal

Behandeling & Therapie. Zo lang mogelijk zelfstandig en vitaal EXP PERT Behandeling & Therapie Zo lang mogelijk zelfstandig en vitaal RSZK Behandeling & Therapie Bent u nog thuiswonend en doet u graag zoveel mogelijk zelf? Maar merkt u dat uw gezondheid u beperkt

Nadere informatie

Gezondheids centrum. advies, therapie en behandeling door onze experts. Gezondheidscentrum Valkenhof

Gezondheids centrum. advies, therapie en behandeling door onze experts. Gezondheidscentrum Valkenhof Gezondheids centrum advies, therapie en behandeling door onze experts 1 Gezondheidscentrum Valkenhof Inhoud Verwijzing en vergoeding Fysiotherapie Diëtetiek Ergotherapie Logopedie Specialist ouderengeneeskunde

Nadere informatie

Diëtetiek. Ergotherapie. Behandelingen

Diëtetiek. Ergotherapie. Behandelingen Behandelingen Behandelingen Fysiotherapie, logopedie, ergotherapie en diëtetiek. U kunt voor veel behandelingen terecht in onze behandelcentra in De Eschpoort, Ariënsstaete en Klaaskateplein. Dat kan ook

Nadere informatie

RSZK Thuiszorg. Zorg en diensten bij u thuis

RSZK Thuiszorg. Zorg en diensten bij u thuis THUIS RSZK Thuiszorg Zorg en diensten bij u thuis Zelfstandig blijven wonen, ook als u hulp of zorg nodig heeft? RSZK helpt u daarbij. Dé specialist op het gebied van ouderenzorg. Vitaal en fit thuis blijven

Nadere informatie

De behandelaren van Archipel

De behandelaren van Archipel De behandelaren van Archipel Arts, psycholoog, fysio- en ergotherapeut, logopedist, diëtist, muziektherapeut, maatschappelijk werker het gevoel van samen 'Oók als u behandeling nodig heeft wilt u zelf

Nadere informatie

Radboudumc Apotheek Zorgtrajecten

Radboudumc Apotheek Zorgtrajecten Radboudumc Apotheek Zorgtrajecten Voor wie? De Radboudumc Apotheek is er voor alle patiënten van het Radboudumc. De medicijnen die u gebruikt worden voorgeschreven door een specialist van het Radboudumc

Nadere informatie

Fysiotherapie en Ergotherapie bij Parkinsonismen

Fysiotherapie en Ergotherapie bij Parkinsonismen Fysiotherapie en Ergotherapie bij Parkinsonismen Suzanne Ross Woerden, 4 oktober 2014 Agenda Even voorstellen Parkinson netwerk Wat is Fysiotherapie? Wat is Ergotherapie? Parkinsonismen Procedure en verzekering

Nadere informatie

19.15-19.45 uur : Inloop met koffie en thee 19.45-20.00 uur : Opening door directie 20.00-20.30 uur : Univé zorg in 2015 20.30-21.

19.15-19.45 uur : Inloop met koffie en thee 19.45-20.00 uur : Opening door directie 20.00-20.30 uur : Univé zorg in 2015 20.30-21. 19.15-19.45 uur : Inloop met koffie en thee 19.45-20.00 uur : Opening door directie 20.00-20.30 uur : Univé zorg in 2015 20.30-21.00 uur : Pauze 21.00-21.30 uur : Veranderingen in de AWBZ 21.30-22.30 uur

Nadere informatie

Zorgverzekeringen 2014

Zorgverzekeringen 2014 Zorgverzekeringen 2014 Dit informatiepakket bevat de volgende onderdelen: o Over Consumind o Basiszorgverzekering o Wijzigingen basispakket 2014 o Natura of vrije zorgkeuze polis o Top 5 meest gestelde

Nadere informatie

Gezondheids centrum advies, therapie en behandeling door onze experts

Gezondheids centrum advies, therapie en behandeling door onze experts Gezondheids centrum advies, therapie en behandeling door onze experts Gezondheidscentrum Valkenhof Inhoud Verwijzing en vergoeding Fysiotherapie Diëtetiek Ergotherapie Logopedie Specialist ouderengeneeskunde

Nadere informatie

Zorg aan huis Wijkteams. Verzorging, verpleging en begeleiding voor jong en oud bij u thuis? - Vivium helpt u verder

Zorg aan huis Wijkteams. Verzorging, verpleging en begeleiding voor jong en oud bij u thuis? - Vivium helpt u verder Zorg aan huis Wijkteams Verzorging, verpleging en begeleiding voor jong en oud bij u thuis? - Vivium helpt u verder 2 Welkom bij Zorg aan huis door Vivium Verzorging, verpleging en begeleiding in uw eigen

Nadere informatie

Apotheek Casa Cura. Welkom bij uw apotheek waar u centraal staat!

Apotheek Casa Cura. Welkom bij uw apotheek waar u centraal staat! Apotheek Casa Cura Welkom bij uw apotheek waar u centraal staat! www.apotheekcasacura.nl Apotheek Casa Cura Apotheek Casa Cura is een cliëntgerichte en kwaliteitsbewuste organisatie die het als haar taak

Nadere informatie

Psychologen. Deskundig in ouderenzorg

Psychologen. Deskundig in ouderenzorg Psychologen Deskundig in ouderenzorg De psychologen van ZINN Gezondheidszorg De psychologen van ZINN Gezondheidszorg richten zich op ouderen en diens naasten. Zij zijn gespecialiseerd in het herkennen

Nadere informatie

RSZK KempenVitaal. Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen SAMEN ZORGEN WIJ VOOR ZORG

RSZK KempenVitaal. Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen SAMEN ZORGEN WIJ VOOR ZORG Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen SAMEN ZORGEN WIJ VOOR ZORG is een praktijk voor paramedische zorg in de regio waar diëtisten, ergotherapeuten, logopedisten, fysiotherapeuten, psychologen en specialisten

Nadere informatie

CVA-revalidatie in het Heymanscentrum

CVA-revalidatie in het Heymanscentrum CVA-revalidatie in het Heymanscentrum Revalidatie na een beroerte U ligt in het ziekenhuis omdat u een beroerte (CVA) heeft gehad. Binnenkort is het zover dat u het ziekenhuis kunt verlaten en een begin

Nadere informatie

PRAKTISCHE OPLOSSINGEN BIJ DAGELIJKSE HANDELINGEN. ErgoThuis. Maatwerk in zelfstandigheid

PRAKTISCHE OPLOSSINGEN BIJ DAGELIJKSE HANDELINGEN. ErgoThuis. Maatwerk in zelfstandigheid PRAKTISCHE OPLOSSINGEN BIJ DAGELIJKSE HANDELINGEN ErgoThuis Maatwerk in zelfstandigheid ErgoThuis: maatwerk in zelfstandigheid In uw eigen omgeving doet u de dagelijkse dingen graag zelf. Toch komt het

Nadere informatie

Maak kennis met Gezondheidscentrum de Marne

Maak kennis met Gezondheidscentrum de Marne Maak kennis met Gezondheidscentrum de Marne Gezondheidscentrum de Marne Maak kennis met Gezondheidscentrum de Marne Vanaf oktober 2012 heeft Leens een nieuw gezondheidscentrum: Gezondheidscentrum de Marne.

Nadere informatie

De Polikliniekapotheek. van Tergooi. Zorg, kwaliteit, service en gemak

De Polikliniekapotheek. van Tergooi. Zorg, kwaliteit, service en gemak De Polikliniekapotheek van Tergooi Zorg, kwaliteit, service en gemak Welkom bij de Polikliniekapotheek van Tergooi Zorg, kwaliteit, service en gemak: daar staat de Polikliniekapotheek van Tergooi voor.

Nadere informatie

Producten- en Dienstencatalogus 2017

Producten- en Dienstencatalogus 2017 Producten- en Dienstencatalogus 2017 Voor thuiswonenden December 2016 Inhoud Voorwoord blz. 3 Thuiszorg blz. 5 Huishoudelijke zorg blz. 6 Dagbesteding blz. 7 Behandeling blz. 8 Maaltijd aan huis blz. 9

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Gezondheidscentrum Maarn-Maarsbergen

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Gezondheidscentrum Maarn-Maarsbergen Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Vervolgmeting Rapportage Gezondheidscentrum Maarn-Maarsbergen ARGO BV 2014 Vervolgmeting Door Cliënten Bekeken In het gezondheidscentrum is een vervolgmeting

Nadere informatie

De ergotherapeut. Radboud MS Centrum

De ergotherapeut. Radboud MS Centrum De ergotherapeut Radboud MS Centrum Het Radboud MS Centrum is hét kennis- en behandelcentrum voor mensen met de chronische ziekte multiple sclerose (MS). Het centrum brengt de kennis en jarenlange ervaring

Nadere informatie

GVT-team. Gespecialiseerde Verpleging

GVT-team. Gespecialiseerde Verpleging GVT-team Gespecialiseerde Verpleging Gespecialiseerde Verpleging: liever thuis dan in het ziekenhuis Infuus inbrengen, pijnbestrijding De Gespecialiseerde Verpleging Thuiszorgtechnologie van Cordaan- Thuiszorg

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie behandeling

Poliklinische revalidatie behandeling Poliklinische revalidatie behandeling voor volwassenen U heeft samen met uw revalidatiearts besloten dat u gaat deelnemen aan de poliklinische revalidatiebehandeling (PRB). U komt dan één of enkele keren

Nadere informatie

Quickscan Revalidatiecentrum Breda

Quickscan Revalidatiecentrum Breda Quickscan Revalidatiecentrum Breda Inleiding U bent door uw arts (huisarts, specialist of bedrijfsarts) naar Revant Revalidatiecentrum Breda verwezen om een observatie te laten uitvoeren. Door de klachten

Nadere informatie

vind. De mogelijkheden voor zorg en steun. Informatie over: Oncologische aandoeningen

vind. De mogelijkheden voor zorg en steun. Informatie over: Oncologische aandoeningen vind. Informatie over: Oncologische aandoeningen De mogelijkheden voor zorg en steun. Door een oncologische aandoening kan een intensieve periode aanbreken. Laurens helpt u. In deze folder leest u meer

Nadere informatie

Maartje is onderdeel van

Maartje is onderdeel van Maartje is onderdeel van Lijfspreuk van Maartje is heel de mens. Dat wil zeggen: Maartje is er voor iedereen, van elke leeftijd en in elke geestelijke en/of lichamelijke conditie. En ook: Maartje kijkt

Nadere informatie

Naam:... man/vrouw. Geboortedatum:... Adres:... Postcode en woonplaats:... Telefoonnummer:... Mobiel nummer:... adres:...

Naam:... man/vrouw. Geboortedatum:... Adres:... Postcode en woonplaats:... Telefoonnummer:... Mobiel nummer:...  adres:... Aanmeldingsformulier Oncologische Revalidatie Jeroen Bosch Ziekenhuis Herstel & Balans of Fysieke training Om in aanmerking te komen voor Oncologische Revalidatie moet u het aanmeldingsformulier invullen

Nadere informatie

Expertiseteam ZINN Gezondheidszorg

Expertiseteam ZINN Gezondheidszorg Expertiseteam ZINN Gezondheidszorg Alle (para)medische zorg voor ouderen onder één dak Gezondheidszorg dé specialist voor ouderen Een expertiseteam van specialisten vormt samen ZINN Gezondheidszorg ZINN

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER ONCOLOGISCHE NAZORG HERSTEL & BALANS OF FYSIEKE TRAINING

AANMELDINGSFORMULIER ONCOLOGISCHE NAZORG HERSTEL & BALANS OF FYSIEKE TRAINING AANMELDINGSFORMULIER ONCOLOGISCHE NAZORG HERSTEL & BALANS OF FYSIEKE TRAINING Om in aanmerking te komen voor Oncologische Nazorg dient u het aanmeldingsformulier invullen en binnen drie weken retourneren

Nadere informatie

Valpoli Krimpen. Analyse valrisico, advies en behandeling

Valpoli Krimpen. Analyse valrisico, advies en behandeling Valpoli Krimpen Analyse valrisico, advies en behandeling Vakgroep Klinische Geriatrie IJsselland Ziekenhuis in samenwerking met het Gezondheidscentrum Krimpen Inleiding Vallen komt in Nederland veel voor.

Nadere informatie

Diëtisten. Deskundig in ouderenzorg

Diëtisten. Deskundig in ouderenzorg Diëtisten Deskundig in ouderenzorg Vragen over voeding of dieet? Voeding is een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Wat en wanneer u eet en met wie, heeft invloed op hoe u zich voelt en hoe het

Nadere informatie

Thuiszorg Avoord AanHuis

Thuiszorg Avoord AanHuis Ons aanbod in één overzicht Thuiszorg Avoord AanHuis Avoord Zorg en Wonen Zoals u het wenst Zelfstandigheid, privacy en keuzevrijheid Wilt u thuis zo lang mogelijk de kwaliteit van uw eigen leven kunnen

Nadere informatie

Vergoedingen en polisvoorwaarden zorgverzekering

Vergoedingen en polisvoorwaarden zorgverzekering pagina 1 van 8 Vergoedingen en polisvoorwaarden zorgverzekering Regelmatig komen bij de Zorgbelangorganisaties en ConsumentendeZorg.nl klachten en vragen binnen over vergoedingen van behandelingen of medicijnen.

Nadere informatie

Uw huisartsenpraktijk

Uw huisartsenpraktijk Uw huisartsenpraktijk Welke huisartsenpraktijk heeft u bezocht? Huisartsenpraktijk De Greev Huisarts(en)praktijk De Kaap 75 69 % 75 100 % 0 0 % 0 0 % - - 33 30 % 0 0 % 33 100 % 0 0 % - - elders 1 1 % 0

Nadere informatie

Mondzorg in de woonzorglocatie

Mondzorg in de woonzorglocatie Mondzorg in de woonzorglocatie Mondzorg voor ouderen Bent u zich er van bewust dat een goede mondgezondheid van groot belang is voor de algemene gezondheid? Wanneer u pijn of ontstekingen in de mond heeft,

Nadere informatie

Ergotherapie. Ergotherapie Thuis. Als alledaagse activiteiten niet meer vanzelf gaan. Evean. Midden in het leven.

Ergotherapie. Ergotherapie Thuis. Als alledaagse activiteiten niet meer vanzelf gaan. Evean. Midden in het leven. Ergotherapie Ergotherapie Thuis Als alledaagse activiteiten niet meer vanzelf gaan Evean. Midden in het leven. Ergotherapie afgestemd op uw wensen en mogelijkheden Moeite met opstaan of aankleden, minder

Nadere informatie

Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove

Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove Informatie voor patiënten F1123-0000 oktober 2015 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME

ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Heeft u zorg nodig na het verblijf in het ziekenhuis? 4 Wie regelt deze zorg? 4 Uw plichten rondom ontslag 5 Wanneer kan de zorg na de ziekenhuisopname

Nadere informatie

Rondom gezond z sept/2017

Rondom gezond z sept/2017 17 Rondom gezond z sept/2017 Samenwerking voor een goede gezondheidszorg In dit nummer: Mondzorg Gewoon Gaaf voor kinderen van 0 18 jaar Mondzorgproject thuiswonende ouderen Bericht van de huisartsen Wandeltraining

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen?

Uw medische gegevens elektronisch delen? Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede zorg met goede informatie Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende

Nadere informatie

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Hartelijk welkom in HMC Antoniushove. In deze folder leest u meer over uw verblijf op de afdeling. Wanneer u wordt opgenomen, ontvangt een verpleegkundige

Nadere informatie

Ondersteuning, zorg en behandeling thuis

Ondersteuning, zorg en behandeling thuis Bij u thuis Ondersteuning, zorg en behandeling thuis Beschut thuis Overdag bij ons Herstel bij ons Tijdelijk bij Behandeling en expertise Bij u thuis Nie Aangenaam en veilig thuis blijven wonen Van huishoudhulp

Nadere informatie

RSZK Thuiszorg. Zorg en ondersteuning thuis

RSZK Thuiszorg. Zorg en ondersteuning thuis RSZK Thuiszorg Zorg en ondersteuning thuis Elk mens is een uniek persoon en bepaalt zelf de richting van zijn of haar leven en de zorg of ondersteuning die daarbij nodig is. Zorg die het best bij u past!

Nadere informatie

Sensire Thuiszorg. is onderdeel van Sensire.

Sensire Thuiszorg. is onderdeel van Sensire. Sensire Thuiszorg is onderdeel van Sensire. Dagelijks kom ik bij verschillende mensen thuis. De één heeft natuurlijk meer zorg en aandacht nodig dan de ander. Daarom werk ik ook niet volgens een strak

Nadere informatie

Thuiszorg van Inovum. Zodat u prettig zelfstandig kunt blijven wonen!

Thuiszorg van Inovum. Zodat u prettig zelfstandig kunt blijven wonen! Thuiszorg van Inovum Zodat u prettig zelfstandig kunt blijven wonen! Prettig zelfstandig blijven wonen Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Soms is hierbij ondersteuning nodig. Ons brede pakket

Nadere informatie

Bij u thuis. Thuiszorg, dagactiviteiten en beschut thuis. Herstel bij ons. Overdag bij ons. Tijdelijk bij. Beschut thuis

Bij u thuis. Thuiszorg, dagactiviteiten en beschut thuis. Herstel bij ons. Overdag bij ons. Tijdelijk bij. Beschut thuis Bij u thuis Thuiszorg, dagactiviteiten en beschut thuis Beschut thuis Overdag bij ons Herstel bij ons Tijdelijk bij Behandeling en expertise Bij u thuis Nieu Ondersteuning, zorg en behandeling thuis Persoonlijk

Nadere informatie

Dagbehandeling in Nijmegen. Langer thuis wonen bij dementie

Dagbehandeling in Nijmegen. Langer thuis wonen bij dementie Dagbehandeling in Nijmegen Langer thuis wonen bij dementie Langer thuis wonen met dagbehandeling U wilt graag zo lang mogelijk thuis in uw vertrouwde omgeving wonen, ook al is er sprake van dementie of

Nadere informatie

Advies- en behandelcentrum. Ergotherapie. Maatwerk in zelfstandigheid

Advies- en behandelcentrum. Ergotherapie. Maatwerk in zelfstandigheid Advies- en behandelcentrum Ergotherapie Maatwerk in zelfstandigheid Wat is ergotherapie? De ergotherapeut behandelt en ondersteunt cliënten die in het dagelijks handelen gehinderd worden door de gevolgen

Nadere informatie

Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk.

Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk. Wonen Thuis Expert WONEN THUIS EXPERT Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk. De RSZK biedt zorg en diensten aan mensen die vanwege hun leeftijd, ziekte of een beperking in meer of mindere

Nadere informatie

Archipel Zorg aan Huis

Archipel Zorg aan Huis Archipel Zorg aan Huis Zo lang en zo zelfstandig mogelijk thuis blijven wonen het gevoel van samen Welkom bij Archipel Zorg aan Huis Natuurlijk is het fijn om zo lang en zo zelfstandig mogelijk thuis

Nadere informatie

Regelgeving rondom zorg en ondersteuning. Julie Creemers, Casemanager Demen0e Judith Lansink, Ketenregisseur

Regelgeving rondom zorg en ondersteuning. Julie Creemers, Casemanager Demen0e Judith Lansink, Ketenregisseur Ju Regelgeving rondom zorg en ondersteuning Julie Creemers, Casemanager Demen0e Judith Lansink, Ketenregisseur Fysiek gaat het ook steeds moeilijker Het wordt steeds moeilijker voor uw naaste om zichzelf

Nadere informatie

Persoonlijk plan (WMO)

Persoonlijk plan (WMO) Persoonlijk plan (WMO) 1.Wie ben ik? Opgesteld op: Ingevuld door: a. Persoonsgegevens van degene die ondersteuning nodig heeft. Naam: BSN: Geboortedatum: Adres: Telefoon: Email: Gezinssamenstelling: Mede

Nadere informatie

Behandeling bij u thuis

Behandeling bij u thuis www.zge.nl Behandeling bij u thuis In deze folder maakt u kennis met de behandelaars van Zorggroep Elde: de specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, psycholoog en diëtist.

Nadere informatie

Cliëntenonderzoek Huntington. Vragenlijst

Cliëntenonderzoek Huntington. Vragenlijst Cliëntenonderzoek Huntington Vragenlijst Instructie vooraf Het is de bedoeling dat de vragen worden beantwoord door diegene aan wie de vragenlijst is gestuurd, zonder hulp van anderen (tenzij dit niet

Nadere informatie

Maartje is onderdeel van

Maartje is onderdeel van Maartje is onderdeel van Lijfspreuk van Maartje is heel de mens. Dat wil zeggen: Maartje is er voor iedereen, van elke leeftijd en in elke geestelijke en/of lichamelijke conditie. En ook: Maartje kijkt

Nadere informatie

Ergotherapie en oncologische revalidatie

Ergotherapie en oncologische revalidatie 1620 november juni 20092011 Ergotherapie en oncologische revalidatie 16 november 2011 Ergotherapeute Margot van Melick 1620 november juni 20092011 Inleiding Inleiding casus Mevr. Janssen Ergotherapie:

Nadere informatie

Arrangement Zorgzwaartepakket 6

Arrangement Zorgzwaartepakket 6 Arrangement Zorgzwaartepakket 6 Schakelring biedt arrangementen behorend bij ZZP 1 tot en met ZZP 9. In deze brochure wordt het basisarrangement behorend bij ZZP 6 toegelicht. Zorgzwaartepakket 6 (ZZP

Nadere informatie

Revalideren. op de Patiënteneenheid Dwarslaesie

Revalideren. op de Patiënteneenheid Dwarslaesie Revalideren op de Patiënteneenheid Dwarslaesie Inleiding U revalideert in de Sint Maartenskliniek of u gaat binnenkort revalideren in de Sint Maartenskliniek op de Patiënteneenheid (PE) Dwarslaesie. Tijdens

Nadere informatie

Behandelprogramma. Dwarslaesie

Behandelprogramma. Dwarslaesie Behandelprogramma Dwarslaesie Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. Om u voorafgaand aan uw opname en/of behandeling bij Adelante

Nadere informatie

Proteion is er voor u in Venlo

Proteion is er voor u in Venlo Proteion is er voor u in Venlo U heeft een prettig leven en wil dat graag zo houden. Soms heeft u daarbij ondersteuning nodig. Als professional in welzijn en zorg wil Proteion dienstbaar en ondersteunend

Nadere informatie

Na uw ziekenhuisopname

Na uw ziekenhuisopname Na uw ziekenhuisopname U bent of gaat binnenkort met ontslag uit het ziekenhuis (afdeling Geriatrie). In deze folder geven wij u informatie en tips mee voor de komende periode. Neem altijd uw verzekeringsgegevens

Nadere informatie

Proteion is er voor u in Bergen

Proteion is er voor u in Bergen Proteion is er voor u in Bergen U heeft een prettig leven en wil dat graag zo houden. Soms heeft u daarbij ondersteuning nodig. Als professional in welzijn en zorg wil Proteion dienstbaar en ondersteunend

Nadere informatie

Poliklinische fysiotherapie Werkwijze en afspraken (huishoudelijk reglement)

Poliklinische fysiotherapie Werkwijze en afspraken (huishoudelijk reglement) 00 Poliklinische fysiotherapie Werkwijze en afspraken (huishoudelijk reglement) Fysiotherapie 1 Bent u niet opgenomen in het ziekenhuis, maar komt u op afspraak naar de afdeling Fysiotherapie voor behandeling

Nadere informatie

Patiënteninformatie afdeling Fysiotherapie

Patiënteninformatie afdeling Fysiotherapie Patiënteninformatie afdeling Fysiotherapie Fysiotherapie Beter voor elkaar 2 Vergoeding Fysiotherapie De inhoud van de basisverzekering is wettelijk vastgelegd. Fysiotherapie wordt in de onderstaande gevallen

Nadere informatie

Thuis in Behandelen. Behandelcentrum. Vrijthof, Tiel.

Thuis in Behandelen. Behandelcentrum. Vrijthof, Tiel. Thuis in Behandelen Behandelcentrum Vrijthof, Tiel www.szr.nl/behandelcentrum THUIS IN BEHANDELEN Wanneer inschakelen U kunt het behandelteam inschakelen voor advies en behandeling bij ouderdomsklachten,

Nadere informatie

pagina 1 van 7 Vragenlijst Toestemming uitwisselen medische gegevens Invullen namens: NPCF - Nanda Beck Tekstgrootte: A A A Toestemming uitwisselen medische gegevens Inleiding Uw zorgverlener is verplicht

Nadere informatie

Azora Advies- en behandelcentrum. Wanneer maak ik een afspraak? Meer weten? Azora. Zo zorgen we voor elkaar in de Achterhoek.

Azora Advies- en behandelcentrum. Wanneer maak ik een afspraak? Meer weten? Azora. Zo zorgen we voor elkaar in de Achterhoek. Azora Advies- en behandelcentrum Industrieweg 115, 7061 AP Terborg T (0315) 33 81 11 E behandelcentrum@azora.nl I www.azora.nl Meer weten? Wanneer maak ik een afspraak? Het Azora Advies- en behandelcentrum

Nadere informatie

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis U wordt opgenomen in het ziekenhuis en denkt na ontslag uit het ziekenhuis ook nog zorg nodig te hebben. Bijvoorbeeld thuiszorg voor hulp

Nadere informatie

Het elektronisch patiëntendossier (EPD) Huisartsenpost. Apotheek. Ziekenhuis. Zorgverleners delen snel en betrouwbaar actuele medische gegevens

Het elektronisch patiëntendossier (EPD) Huisartsenpost. Apotheek. Ziekenhuis. Zorgverleners delen snel en betrouwbaar actuele medische gegevens Huisartsenpost Apotheek Ziekenhuis Het elektronisch patiëntendossier (EPD) Zorgverleners delen snel en betrouwbaar actuele medische gegevens Huisarts Het elektronisch patiëntendossier (EPD) De zorg in

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst STAP. Welkom. 2 februari 2019 Sociaal Raadsvrouw Sabah Ziani

Informatiebijeenkomst STAP. Welkom. 2 februari 2019 Sociaal Raadsvrouw Sabah Ziani Welkom NVN Steun- en Adviespunt (STAP) Wat is STAP? Wat kunnen we voor u betekenen? Welke onderwerpen? Wat is Mantelzorg? Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale

Nadere informatie

Complexere vormen van zorg

Complexere vormen van zorg Complexere vormen van zorg HWW zorg is bij uitstek ook thuis in complexere vormen van (verpleegkundige) zorg. Een greep uit de mogelijkheden: Het Specialistisch Verpleegkundig Team (SVT) is deskundig op

Nadere informatie

St. Antonius Apotheek

St. Antonius Apotheek St. Antonius Apotheek St. Antonius Apotheek De St. Antonius Apotheek is de poliklinische apotheek van het St. Antonius Ziekenhuis. Hier kunt u zeven dagen per week uw geneesmiddelen voor thuis afhalen,

Nadere informatie

Behandeling bij ALS en PSMA

Behandeling bij ALS en PSMA Behandeling bij ALS en PSMA Afdeling revalidatie mca.nl Inhoudsopgave Wat is ALS en PMSA? 3 Wat kunt u verwachten van het ALS/PSMA-team? 3 Uw vragen 6 Notities 7 Colofon Redactie: polikliniek revalidatie

Nadere informatie

De Schakel Bankrekening: NL92RABO AW Best AGB-code

De Schakel Bankrekening: NL92RABO AW Best   AGB-code De Huisartsenpraktijk. 1. Hoe vaak heeft u in de afgelopen 12 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de huisartsenpraktijk? 1 keer 10% 5-9 keer 45% 2-4 keer 20% 10 keer

Nadere informatie

Leven met dementie. Herstel bij ons. Overdag bij ons. Tijdelijk bij ons. Beschut thuis. Advies, begeleiding, behandeling en woonvormen

Leven met dementie. Herstel bij ons. Overdag bij ons. Tijdelijk bij ons. Beschut thuis. Advies, begeleiding, behandeling en woonvormen Leven met Advies, begeleiding, behandeling en woonvormen Beschut thuis Overdag bij ons Herstel bij ons Tijdelijk bij ons Behandeling en expertise Bij u thuis Nieuw thuis Ben ik gewoon vergeetachtig of

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D2

Welkom op verpleegafdeling D2 Welkom op verpleegafdeling D2 Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U wordt of bent opgenomen op verpleegafdeling D2 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie

Nadere informatie

Proteion is er voor u in Echt-Susteren

Proteion is er voor u in Echt-Susteren Proteion is er voor u in Echt-Susteren U heeft een prettig leven en wil dat graag zo houden. Soms heeft u daarbij ondersteuning nodig. Als professional in welzijn en zorg wil Proteion dienstbaar en ondersteunend

Nadere informatie

Zorg in Houten: ervaringen met de samenwerking in Medisch Centrum Dorp. ARGO BV juni Drs. B.P. te Velde Drs. E.Til

Zorg in Houten: ervaringen met de samenwerking in Medisch Centrum Dorp. ARGO BV juni Drs. B.P. te Velde Drs. E.Til Zorg in Houten: ervaringen met de samenwerking in Medisch Centrum Dorp juni 2014 Drs. B.P. te Velde Drs. E.Til Inhoud HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN... 5 1.1 Inleiding... 5 1.2 Uitvoering van het onderzoek...

Nadere informatie

Revalideren bij Pleyade

Revalideren bij Pleyade Revalideren bij Pleyade www.pleyade.nl Wat de cliënt wil bereiken, staat bij ons voorop. Jelle Kruysmulder, fysiotherapeut Samenvattend In een prettige omgeving revalideren kan bij Pleyade Revalidatie.

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie

Poliklinische revalidatie Patiënteninformatie Poliklinische revalidatie Bestelnummer: 2274 Revalidatie Versie: mei 2018 www.ziekenhuisamstelland.nl Telefoon: 020 755 7144 In deze folder staat alle informatie die van belang is tijdens

Nadere informatie

Poliklinische Apotheek Alkmaar

Poliklinische Apotheek Alkmaar Poliklinische Apotheek Alkmaar Medisch Centrum Alkmaar mca.nl Inhoudsopgave Wat is de Poliklinische Apotheek Alkmaar? 3 Veilig gebruik van uw medicijnen 4 Vergoeding en betaling 5 Uw privacy 5 Afhaalpunt

Nadere informatie

NL39577.018.12 ULTRA; 6-6-2012 Versie 1 Vragenlijsten. na het krijgen van de hersenbloeding. Dus, wanneer u op 1 januari een

NL39577.018.12 ULTRA; 6-6-2012 Versie 1 Vragenlijsten. na het krijgen van de hersenbloeding. Dus, wanneer u op 1 januari een A. VRAGENLIJST ZORGKOSTEN Instructies voor het invullen van de vragenlijst: - De vragenlijst betreft de periode van uw ontslag uit het ziekenhuis tot 6 maanden na het krijgen van de hersenbloeding. Dus,

Nadere informatie

Welkom bij de Apotheek. Direct uw medicijnen mee!

Welkom bij de Apotheek. Direct uw medicijnen mee! Welkom bij de Apotheek Direct uw medicijnen mee! Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding Welkom bij de Apotheek Albert Schweitzer ziekenhuis op locatie Dordwijk en

Nadere informatie

Poliklinische Revalidatie Behandeling

Poliklinische Revalidatie Behandeling Poliklinische Revalidatie Behandeling Binnenkort komt u naar het Maasziekenhuis Pantein voor een Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB). In deze folder krijgt u informatie over deze behandeling, over

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Eigen risico en eigen bijdrage bij een zorgverzekering

Veelgestelde vragen. Eigen risico en eigen bijdrage bij een zorgverzekering Veelgestelde vragen Eigen risico en eigen bijdrage bij een zorgverzekering Iedereen van 18 jaar en ouder in Nederland is verplicht zich te verzekeren voor de zorgverzekering. De overheid stelt vast welke

Nadere informatie

Pleyade Thuiszorg Hulp bij het huishouden

Pleyade Thuiszorg Hulp bij het huishouden Pleyade Thuiszorg www.pleyade.nl Zorg en ondersteuning op maat Pleyade biedt professionele zorg aan ouderen in Arnhem, Elst en De Liemers. Wij zijn betrokken, respectvol en hebben oprechte aandacht voor

Nadere informatie

Verzorgen en ontzorgen

Verzorgen en ontzorgen Verzorgen en ontzorgen Thuiszorg is niet alleen verzorgen, maar ook ontzorgen. Naast verzorging en verpleging biedt Thuiszorg Inovum hulp bij de grote schoonmaak, een was-en-strijkservice, beweegactiviteiten,

Nadere informatie