Noaber Netwerk Concert

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Noaber Netwerk Concert"

Transcriptie

1 Noaber Netwerk Concert Sint Joriskerk Amersfoort 13 oktober 2016 Benjamin Jeugd Strijkorkest Britten Jeugd Strijkorkest en solisten O.l.v. Loes Visser

2 Programma uur Ontvangst met koffie Concert (zie concertprogramma) uur Welkomstwoord Rutger Baan, Bestuurslid Noaber Foundation Bestuurslid Ambitus Foundation Dankwoord Henk van den Breemen, Voorzitter Ambitus Foundation Voorstellen orkesten en programmatoelichting Loes Visser, Dirigent uur Receptie

3 Concertprogramma Benjamin Jeugd Strijkorkest ANTONIO VIVALDI Vioolconcert in a klein, Op. 3, nr. 6 I. Allegro Solist: Fransje Kalhoorn II. Largo Solist: Emma van den Wijngaard III. Presto Solist: Noortje Kroep Benjamin & Britten Jeugd Strijkorkesten BOAZ AVNI Largo voor strijkorkest Britten Jeugd Strijkorkest EDVARD GRIEG PETER KOOREMAN Solist: Eline de Vries ANTONIN DVORAK FELIX MENDELSSOHN Solist: Jelte van Putten ASTOR PIAZZOLLA Letzter Frühling Arco Iris Serenade voor Strijkers deel I & IV Vioolconcert in a klein, deel III Libertango

4 Biografiën Antonio Vivaldi ( ) Het Vioolconcert in a klein, Op. 3, nr. 6 is een van de 12 soloconcerten van de reeks L Estro Armonico (de harmonische reeks) die Vivaldi componeerde in Door deze composities steeg het aanzien van Il Prete Rosso, de Rode Pater zoals Vivaldi in die tijd genoemd werd, flink. Hij werkte als priester in een weeshuis maar bracht zijn tijd vooral door met het geven van muzieklessen en componeren omdat de leiding van het weeshuis zag dat hij daar heel goed in was. Het Vioolconcert in a klein Op. 3, nr. 6 bevat drie delen die vandaag door 3 verschillende solisten uit het Benjamin Strijkorkest worden gespeeld. Boaz Avni (1963) Boaz Avni is een Israëlische componist, acteur, pianist en arrangeur. Hij studeerde aan de Rubin Music Academy en de universiteit van Tel-Aviv. Op 11-jarige leeftijd gaf hij zijn eerste pianorecitals. Bekend werd hij door de filmmuziek die hij in 1997 schreef bij de film Mr Baum. Naast filmmuziek componeert hij religieuze muziek en muziek voor strijkers zoals het Largo voor Strijkers.

5 Edvard Grieg ( ) Edvard Grieg was een Noorse componist en pianist uit de hoog Romantische periode. Door werken als het Pianoconcert in a mineur, de Lyrische stukken voor piano, en zijn Peer Gynt Suites geldt hij als de belangrijkste Noorse componist. Grieg werd ook wel de Chopin van het Noorden genoemd. Letzter Frühling is een van de Twee elegische melodieën die Grieg componeerde in Op romantische wijze schildert Grieg de lente met vloeiende, vrolijke, en een tikje melancholische, melodieën. Peter Kooreman (1955) Arco Iris is ontstaan uit muzikale schetsen die Peter Kooreman schreef gedurende een langere periode. Uiteindelijk wist hij deze schetsen te combineren tot één boeiende compositie voor viool en strijkorkest. De première vond plaats in september 2014 door het Autunno Ensemble met Amarins Wierdsma als solist. Peter Kooreman is altviolist en speelde in het Nationaal Jeugd Orkest en het Wereld Jeugd Orkest. Hij koos voor een wetenschappelijke carrière en is thans hoogleraar Economie aan de Universiteit van Tilburg. Maar de muziek blijft hij trouw door altviool te spelen en te componeren. In 2011 maakte hij zijn componeerdebuut. Arco Iris was het verplichte werk voor de deelnemers in de categorie 16 t/m 18 jaar van het Britten Vioolconcours 2016.

6 Antonín Dvořák ( ) De vader van Dvořák was slager en herbergier in Nelahozeves, een klein dorpje in Tsjechië. Als oudste zoon is Antonín Dvořák voorbestemd om hem op te volgen. Maar de vioollessen die hij van de dorpsonderwijzer krijgt stimuleren hem om een andere keuze te maken. In 1857 vertrekt hij als muziekstudent naar Praag. Hij houdt de eerste jaren het hoofd boven water door altviool te spelen in diverse orkestjes. Door zijn successen als componist, en de vriendschap en bescherming van Brahms en Tsjaikovski, groeit hij uit tot een bekend musicus. Beroemde orkesten (ook in het buitenland) nodigen hem uit om eigen werk te komen dirigeren. Op uitnodiging vertrekt hij - na lang aarzelen - enkele jaren met zijn gezin naar New York als leider van de National Conservatory of Art. In 1894 loopt zijn contract in Amerika ten einde, en keert hij terug naar de Bohemen. Antonín Dvořák overlijdt in 1904 in Praag op 62-jarige leeftijd. Met het veelzijdige werk van Dvořák vond de Tsjechische muziekwereld zijn onmiskenbare nationale identiteit. Zijn Serenade voor Strijkers schreef Antonín Dvořák in mei 1875, in slechts 2 weken! Het was een gelukkige periode in zijn leven. Hij had net een beurs gekregen op aanbeveling van Brahms, had verschillende compositieopdrachten op zak, was gelukkig getrouwd met Anna Cermakova en was vader geworden van zijn eerste zoon. Deze gelukkige omstandigheden klinken door in dit optimistische werk. Dvořák was in een vulkanische, creatieve stemming. Het eerste deel componeerde hij in de ABA-vorm. De 2e violen en de celli introduceren het eerste thema onder begeleiding van de altviolen. Het 4e deel, het larghetto, is als filmmuziek. De melodieën stromen en gaan organisch in elkaar over. Deze serenade is één van Dvořák s meest succesvolle werken.

7 Felix Mendelssohn-Bartholdy ( ) Mendelssohn was een Duitse componist uit de vroeg-romantische periode. Hij kreeg al jong een uitstekende educatie en werd, net als een halve eeuw eerder de jonge Mozart, beschouwd als een wonderkind. Zijn eerste pianolessen kreeg hij op 6-jarige leeftijd en op z n 8e ging hij naar Berlijn voor compositielessen. Het Vioolconcert voor Viool en Strijkorkest in d componeerde Mendelssohn op 13-jarige leeftijd voor Eduard Rietz, een goede vriend en leraar. Violist Yehudi Menuhin herontdekte dit vioolconcert. Hij introduceerde het voor het eerst in 1952 in Carnegy Hall in New York en maakte 3 opnames, de eerste direct na zijn optreden in New York. Dit was tevens zijn dirigeerdebuut. Vandaag hoort u het derde deel uit dit concert. Het is een vlotte compositie met een heerlijk dansende melodielijn die steeds terugkomt. Ástor Piazzolla ( ) Ástor Piazzolla was een Argentijns tanguero (tangomuzikant), bandoneonist en componist. Zijn nieuwe tangobenadering zorgde voor een vernieuwing van de Tango. Piazzolla was een controversiële figuur op muzikaal en politiek vlak. Tot zijn bekendste werken horen onder meer Libertango, Oblivion en Adiós Nonino dat gespeeld werd bij de bruiloft van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. Libertango is een samenvoeging van Libertad (vrijheid) en tango. Het heeft een vurig, opzwepend hoofdthema en een middendeel waar rust heerst om vervolgens weer terug te keren naar het hoofdthema.

8 Benjamin Jeugd Strijkorkest Het Benjamin Strijkorkest is in 2007 opgericht en staat onder leiding van violist Marco Ramirez. Het orkest biedt jonge strijkers met enige ervaring en aanleg voor hun instrument de kans hun muzikale talenten zo te ontwikkelen dat zij kunnen doorgroeien naar het Britten Jeugd Strijkorkest. Net als bij het Britten Jeugd Strijkorkest, is ook hier het motto: kwaliteit, warmte en bezieling. Maar vooral: plezier in het samen muziek maken. Elke week wordt er gerepeteerd in de Vrije School Michaël in Zwolle. Het Benjamin Strijkorkest won in 2013 een 1e prijs cum laude op het Internationaal Jeugd Muziekfestival in Neerpelt (België).

9 Britten Jeugd Strijkorkest Het Britten Jeugd Strijkorkest heeft een vaste plaats veroverd in het culturele aanbod van Oost-Nederland, maar ook daarbuiten. In juli 2014 won het Britten Jeugd Strijkorkest de 1e prijs in de categorie strijkorkesten tijdens het prestigieuze Summa Cum Laude Festival in Wenen. Het juryrapport was zeer lovend en sprak van een volwassen klank met warmte en expressie en een uitstekende frasering. De Britteners traden op voor Prinses Beatrix (toen nog Koningin Beatrix) en twee maal voor het nieuwe Koningspaar (tijdens afgelopen Koningsdag en tijdens hun officiële kennismakingsbezoek aan Zwolle). Ze maakten ook diverse cd s die lovende kritieken kregen op de radio en in de pers. Te gast bij het orkest waren spraakmakende artiesten als violiste Liza Ferschtman, pianist Daniël Wayenberg, cellist Gavriel Lipkind, violistes Carla Leurs, Maria Milstein en Rosanne Philippens, sopraan Bernadeta Astari en de Engelse sterviolist en fotomodel Charlie Siem. Op uitnodiging van diverse festivals ging het orkest op tournee naar Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië. Ook maakte het Britten Jeugd Strijkorkest een succesvolle tour in de regio, per boot langs de Hanzesteden aan de IJssel. Afgelopen zomer ging het orkest op tournee langs de Waddeneilanden en het IJsselmeer. Het Britten Jeugd Strijkorkest is een broedplaats voor jong strijktalent van 12 tot 25 jaar uit Oost-Nederland. Er wordt nauw samengewerkt met het ArtEZ Conservatorium in Zwolle waar wekelijks wordt gerepeteerd. Jaarlijks geeft het orkest vele concerten, produceert het een cd (in de pauze en na afloop van het concert te koop), en gaat het op tournee. Voor meer informatie en/ of boekingen:

10 Loes Visser Loes Visser begon op haar 18e met dirigeren. Ze stond voor verschillende orkesten in binnen- en buitenland, onder meer voor de Kiev Soloists en het Staatssymfonieorkest van de Oekraïne. En ze bracht muziek mee die hier minder bekend is, o.a. van de Georgische componist Tsintsadze. Deze muziek klinkt op diverse cd s van het Britten Jeugd Strijkorkest. Met het Adamello Ensemble gaf zij concerten op bijzondere plaatsen, zoals de strafgevangenis in Scheveningen. Zij trad op met vele solisten, zoals Eva Maria Westbroek, Frank van Aken, Miranda van Kralingen en Naum Grubert. Haar voorliefde gaat uit naar opera en het laat-romantische repertoire, en ook dat is te horen op de concerten en de cd s van het Britten. Op de cd van 2014 staat bijvoorbeeld een zeer spannende uitvoering van Bizet s Carmensuite, voor strijkorkest en een uitgebreide slagwerksectie. En op die van 2015 staat het bijzondere Les Illuminations van Benjamin Britten, met de sopraan Bernadeta Astari. Het Britten Jeugd Strijkorkest, genoemd naar de componist, richtte Loes Visser op in 2007, als orkest voor jonge strijkers uit Oost-Nederland met veel talent, die zij met passie begeleidt in hun muzikale ontwik keling. Met het orkest geeft zij regelmatig concerten in Nederland en in het buitenland. Loes Visser is coördinator kamermuziek van het ArtEZ Conservatorium. Zij studeerde viool bij Bouw Lemkes, altviool bij Jürgen Kussmaul en orkestdirectie bij Ru Sevenhuijsen, Ed Spanjaard en Lucas Vis, o.a. aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook volgde zij masterclasses en lessen bij Bernhard Haitink, Ilja Mussin, Constantin Bugeanu en bij Franco Ferrara en Guennadi Rozdestwenski in Siena.

11 Marco Ramirez Marco Ramirez begon op jonge leeftijd met vioolspelen en studeerde aan het conservatorium van Malaga waar hij zijn bachelordiploma haalde. Hij vervolgde zijn vioolstudie bij Sarah Kapustin aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle waar hij afgelopen zomer zijn masterdiploma haalde. Met het Iberus Kwartet geeft hij regelmatig kamermuziekconcerten en won hij de 1e prijs van de ArtEZ Chamber Music Sessions Sinds 2015 is Marco de orkestleider van het Benjamin Jeugd Strijkorkest dat hij met veel Spaanse passie leidt.

12 Prijswinnaars Britten vioolconcours 2016 Eline de Vries (2000) uit Peize speelt nu acht jaar viool. Ze heeft les van Veselina Manikova in de Jong Talent Klas van het Prins Claus Conservatorium te Groningen, en daarvoor van Carolyn van Gemert. Sinds drie jaar speelt ze in het Haydn Jeugd Strijkorkest. Vanaf zomer 2016 is ze daar concertmeester. Met drie andere leden van dit orkest vormt ze het Gaudioso Strijkkwartet. Ze vindt het erg leuk om met anderen samen muziek te maken. Eerder won ze prijzen in het Haydn Festival, het Prinses Christina Concours en de Maassluise Muziekweek. Eline won de 1e prijs van het Britten Vioolconcours 2016 in de categorie 16 t/m 18 jaar.

13 Jelte van Putten (2001) uit Dronten kreeg vanaf zijn vierde pianolessen van zijn moeder, won de eerste prijs in een pianoconcours... en koos vervolgens voor de viool! Hij begon zijn vioollessen bij Miriam Veeger, kreeg daarna les van ArtEZ conservatoriumdocent Annechien van Blom. Sinds een jaar studeert hij bij Sylvia van der Grinten, eveneens verbonden aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Jelte won samen met 3 andere violisten in 2015 een eerste prijs in de Maassluise Viooldagen met het Concert voor 4 violen van Vivaldi. Begin 2016 individueel een prijs bij het Prinses Christina Concours Regio Oost. In maart 2016 won hij de 1e prijs bij het Britten Vioolconcours in de categorie 14 t/m 16 jaar. Eveneens dit voorjaar was hij finalist bij het Koninklijk Concertgebouw Concours 2016 in Amsterdam. Jelte is sinds 2015 lid van het Britten Jeugd Strijkorkest.

14 Ambitus Foundation De Ambitus Foundation initieert, stimuleert en financiert onder meer projecten die gericht zijn op het bevorderen van de toegankelijkheid van klassieke muziek voor jongeren tot en met 25 jaar in binnen- en buitenland. Ook richt ze zich op muziektherapie met het project Muziek maakt gezond. Ambitus is een ANBI stichting en statutair gevestigd in Lunteren Ambitus Orgelconcours De Ambitus Foundation organiseert gedurende 2016 en 2017 de eerste editie van het Ambitus Orgelconcours voor Jongeren tot en met 21 jaar. Een orgelconcours met nationale allure voor jonge organisten uit zowel binnen- als buitenland. Noaber Netwerk De Ambitus Foundation is onderdeel van het Noaber Netwerk: een verscheidenheid van organisaties die actief zijn op het gebied van innovaties en gezondheid.

15 Colofon Project manager: Johanna Noom Grafisch ontwerp / opmaak: Goud Printcenter B.V. Drukwerk: Goud Printcenter B.V. Programmatoelichting: Marie Boeuf Foto s: WvdB (foto Joriskerk), Studio Serah (foto Loes Visser), Marco Slot (foto Marco Ramirez), Marco Slot (foto Benjamin Jeugd Strijkorkest), Thijs Gaasendam (foto Eline de Vries), Sandra Heldring (foto Jelte van Putten, Karin Eitjes (foto Britten Jeugd Strijkorkest), Studio 7 (foto Rutger Baan)

16 Dit concert is georganiseerd door:

Hotel NH Sparrenhorst Nunspeet zondag 4 januari 2015

Hotel NH Sparrenhorst Nunspeet zondag 4 januari 2015 Hotel NH Sparrenhorst Nunspeet zondag 4 januari 2015 1 programma 2 informatie over het orkest 3/4 notities bij het concert 4 agenda seizoen 2014/15 5 contact en locaties Programma Pagina 1 (1756-1791)

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello Programma Kamermuziek 9 juni 2011, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis Martijn Willers piano Joris van den Berg cello L. van Beethoven Variaties op

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bestuursverslag.. 3 Begroting ANBI..10 Beleid ten aanzien van het Eigen Vermogen...10

Inhoudsopgave. Bestuursverslag.. 3 Begroting ANBI..10 Beleid ten aanzien van het Eigen Vermogen...10 Jaarverslag 2016 0 Jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave Bestuursverslag.. 3 Begroting 2016. 10 ANBI..10 Beleid ten aanzien van het Eigen Vermogen...10 2 Bestuursverslag Inleiding Stichting Ambitus Foundation

Nadere informatie

Financieel verslag Seizoen Zwolle 29 december 2017

Financieel verslag Seizoen Zwolle 29 december 2017 S T I C H T I N G B E N J A M I N B R I T T E N O R K E S T E N P o d i u m v o o r t a l e n t o n t w i k k e l i n g! Financieel verslag Seizoen 2016 2017 Zwolle 29 december 2017 Folke Meijer HP Herwig

Nadere informatie

Financieel verslag Seizoen Zwolle 20 december 2016

Financieel verslag Seizoen Zwolle 20 december 2016 S T I C H T I N G B E N J A M I N B R I T T E N O R K E S T E N P o d i u m v o o r t a l e n t o n t w i k k e l i n g! Financieel verslag Seizoen 2015 2016 Zwolle 20 december 2016 Folke Meijer HP Herwig

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2004

NIEUWSBRIEF oktober 2004 NIEUWSBRIEF oktober 2004 Voor u ziet u de laatste Nieuwsbrief van dit jaar ten behoeve van de vrienden van de Stichting Hans Kox, bol van de informatie en voor een belangrijk gedeelte gewijd aan de activiteiten

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis Programma Kamermuziek 16 oktober 2010, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis In de serie Het Kwartet D u d o k K w a r t e t Judith van Driel viool Marleen

Nadere informatie

NAVARRA STRING QUARTET Magnus Johnston Marije Ploemacher Simone van der Giessen Nathaniel Boyd

NAVARRA STRING QUARTET Magnus Johnston Marije Ploemacher Simone van der Giessen Nathaniel Boyd Beste vrienden, ik zou bijna zeggen: wegens succes geprolongeerd! Dit concert op (let op:) do nderdag 3 februari wordt verzorgd door het NAVARRA STRING QUARTET Magnus Johnston Marije Ploemacher Simone

Nadere informatie

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Met Amerfortissimo editie 2014 hebben we op veel gebieden enorme stappen gemaakt. Met name op het gebied

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari Beste Muziekliefhebber, Beste Muziekliefhebber,

NIEUWSBRIEF januari Beste Muziekliefhebber, Beste Muziekliefhebber, NIEUWSBRIEF januari 2019 Beste Muziekliefhebber, Beste Muziekliefhebber, Namens het Bestuur van de Culturele Stichting de Oude Kerk wens ik u een heel goed en muzikaal jaar toe. En met onze concerten gaat

Nadere informatie

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Op 9 & 10 juni 2018 vond de tweede editie van het Paltz Kamermuziekfestival plaats. We

Nadere informatie

Stefan Willems (links) en Nico Declerck (rechts) met Nel Swerts aan de piano.

Stefan Willems (links) en Nico Declerck (rechts) met Nel Swerts aan de piano. Overgenomen uit: Begijnhofkrant 33 (2011) 10-11 ROMANTISCHE MUZIEK OP HET BEGIJNHOF Jeannine Corthals Op zondag 26 juni 2011 boden De Vrienden van het Begijnhof van Turnhout in de Heilig Kruiskerk op het

Nadere informatie

Concert 29 oktober Joris van Rijn (viool) en Hans Eijsackers (piano) Hotel Vennendal Nunspeet

Concert 29 oktober Joris van Rijn (viool) en Hans Eijsackers (piano) Hotel Vennendal Nunspeet Randmeerconcertbrief seizoen 2006/7 nr. 3 Concert 29 oktober 2006 Joris van Rijn (viool) en Hans Eijsackers (piano) Hotel Vennendal Nunspeet 3e Randmeerconcert - seizoen 2006/2007 zondag 29 oktober 2006

Nadere informatie

SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT

SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT STRIJKERS EN CONTINUO VAN HET DORDRECHTS KAMERORKEST Solisten: Marike Verbeek - sopraan Evelyn Tjon-En-Fa - viool Joke Burghardt-Hodes- viool ZONDAG 17 DECEMBER 15.00 UUR

Nadere informatie

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013 concertserie concertgebouw 2012-2013 het bestaat in de basis uit een kleine groep internationale topstrijkers waaraan afhankelijk van het te spelen repertoire blazers wordt gevoegd. doel van het is om

Nadere informatie

Muziek. Elke tijd heeft zijn eigen vormen

Muziek. Elke tijd heeft zijn eigen vormen Muziek Elke tijd heeft zijn eigen vormen Klassieke Sonate / Symfonie Eerste deel; snel en dramatisch (met sonatevorm) Tweede deel; langzaam en lyrisch. Liedvorm of thema met variaties contrasterende toonsoort

Nadere informatie

Randmeerconcertbulletin seizoen 41 nr. 7, 28 december 2014 pagina 1. Het bestuur van de St. Randmeerconcerten wenst u een gelukkig en muzikaal 2015

Randmeerconcertbulletin seizoen 41 nr. 7, 28 december 2014 pagina 1. Het bestuur van de St. Randmeerconcerten wenst u een gelukkig en muzikaal 2015 Randmeerconcertbulletin seizoen 41 nr. 7, 28 december 2014 pagina 1 Het bestuur van de St. Randmeerconcerten wenst u een gelukkig en muzikaal 2015 Randmeerconcertbulletin seizoen 41 nr. 7, 28 december

Nadere informatie

STORYTELLING. Aanbod 2013-2014. Romantische componistenverhalen in klank, woord én beeld

STORYTELLING. Aanbod 2013-2014. Romantische componistenverhalen in klank, woord én beeld Aanbod 2013-2014 STORYTELLING Romantische componistenverhalen in klank, woord én beeld Eva Stegeman - viool Folke Nauta - piano Huib Ramaer - verteller WELKOM BIJ STORYTELLING! STORYTELLING brengt het

Nadere informatie

kamermuziekconcerten op vrijdagavond in Reeuwijk 24 e seizoen programma 2015-2016 www.recum.nl

kamermuziekconcerten op vrijdagavond in Reeuwijk 24 e seizoen programma 2015-2016 www.recum.nl kamermuziekconcerten op vrijdagavond in Reeuwijk 24 e seizoen programma 2015-2016 www.recum.nl Berlage Saxophone Quartet Marietta Petkova Baritonsaxofoon Eva van Grinsven Piano Marietta Petkova Altsaxofoon

Nadere informatie

Blazers in de balzaal

Blazers in de balzaal Maandagenda december 2015 Kijk voor actuele informatie op www.hetgeldersorkest.nl Blazers in de balzaal Het Gelders Blaaskwintet Gudrun Bourel fluit Bram Kreeftmeijer hobo Irene Teepe klarinet Mette Laugs

Nadere informatie

Hoe dromen werkelijkheid worden

Hoe dromen werkelijkheid worden KLASSIEKE MUZIEK OP HET AMSTELVELD Hoe dromen werkelijkheid worden Tussen de meest gepassioneerde en rasechte hemelbestormers zal de Russische pianiste en pianodocente Tatiana Chevtchouk blijven opvallen.

Nadere informatie

Liuwe Tamminga. Elfsteden orgeltour. Elf Friese steden, Zaterdag

Liuwe Tamminga. Elfsteden orgeltour. Elf Friese steden, Zaterdag Liuwe Tamminga Elfsteden orgeltour 10 9 11 8 7 6 1 2 5 4 Zaterdag 3 Elf Friese steden, erten c n o c l e g r o e k ie n u elf Culturele hoofdstad Leeuwarden Unieke gebeurtenis In 2018 is Leeuwarden culturele

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Ambitus Foundation Jaarrekening pag. 1

Jaarverslag Stichting Ambitus Foundation Jaarrekening pag. 1 Jaarverslag 2015 Stichting Ambitus Foundation Jaarrekening 2015 - pag. 1 Jaarverslag 2015 Stichting Ambitus Foundation Jaarrekening 2015 - pag. 2 Inhoudsopgave Bestuursverslag... 4 Inleiding... 4 Begroting

Nadere informatie

Haydn Jeugd Strijkorkest 2013

Haydn Jeugd Strijkorkest 2013 HJSO 2013 pag. 1 Haydn Jeugd Strijkorkest 2013 Algemeen Het Haydn Jeugd Strijkorkest (HJSO) is een jeugdstrijkorkest in Noord-Nederland met een hoog ambitie niveau. De stichting Haydn Jeugd Strijkorkest

Nadere informatie

Kwartetten met Beethoven

Kwartetten met Beethoven Kwartetten met Beethoven met het Dudok Quartet Amsterdam 6+ HET CONCERT KWARTETTEN MET BEETHOVEN is een concert voor iedereen vanaf 6 jaar vol fantasievolle beelden, beweging en magie met de mooiste muziek

Nadere informatie

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Nieuwsbrief januari 2018 Beste Muziekliefhebber, Mede namens het Bestuur van de Culturele Stichting Oude Kerk wens ik u een gezond en muzikaal 2018 toe! We hebben

Nadere informatie

a m m r a g rstellen p r o o vo

a m m r a g rstellen p r o o vo p r o g r a m m a voorstellen Een ander verhaal Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkwartet bij alle mogelijke componisten tot de verbeelding. Het Dudok Kwartet brengt het verhaal in

Nadere informatie

25 jaar NMF. In vogelvlucht

25 jaar NMF. In vogelvlucht JUBILEUMMAGAZINE In vogelvlucht 25 jaar 1986 Welke belangrijke zaken zijn er allemaal gepasseerd in de eerste 25 jaar van het bestaan van het? Welke mensen speelden hierbij een rol? - de oprichtingsakte

Nadere informatie

Vrijdag 21 oktober 2011, 20.15 u. Eik en Linde o.l.v. Franc Polman m.m.v. Anton Steck, viool. Aan de Amsterdamse Grachten

Vrijdag 21 oktober 2011, 20.15 u. Eik en Linde o.l.v. Franc Polman m.m.v. Anton Steck, viool. Aan de Amsterdamse Grachten Vrijdag 21 oktober 2011, 20.15 u Eik en Linde o.l.v. Franc Polman m.m.v. Anton Steck, viool Aan de Amsterdamse Grachten Het barokensemble Eik en Linde werd opgericht in 2000 in een café in de Amsterdamse

Nadere informatie

Graven van bekende musici in De Bilt/Bilthoven

Graven van bekende musici in De Bilt/Bilthoven Wim Krommenhoek Graven van bekende musici in De Bilt/Bilthoven Deze keer in de serie graven van bekende Nederlanders in De Bilt/Bilthoven enkele musici uit zowel het klassieke als lichte repertoir. Carel

Nadere informatie

Violiste Antoinette Lohmann speelt stikmoeilijke vioolsonates van Pieter Hellendaal ( )

Violiste Antoinette Lohmann speelt stikmoeilijke vioolsonates van Pieter Hellendaal ( ) Welkom bij de meestbekroonde krant van Nederland - nu ook online de mooiste ABONNEREN KLASSIEKE MUZIEK ANTOINETTE LOHMANN Violiste Antoinette Lohmann speelt stikmoeilijke vioolsonates van Pieter Hellendaal

Nadere informatie

The Delft Chambers Programmaoverzicht

The Delft Chambers Programmaoverzicht The Delft Chambers Programmaoverzicht vr 05 aug 2016 The Delft Chambers Tijdschema 3 Programmatoelichting 4 Plattegrond 6 Vandaag brengen wij het Delft Chamber Music Festival bij u thuis, nou ja, als u

Nadere informatie

HJSO 2016 pag. 1. Beleidsplan 2016

HJSO 2016 pag. 1. Beleidsplan 2016 HJSO 2016 pag. 1 Beleidsplan 2016 Bestuur Stichting HJSO september 2015 HJSO 2016 pag. 2 Haydn Jeugd Strijkorkest 2016 Algemeen Het Haydn Jeugd Strijkorkest (HJSO) is een jeugdstrijkorkest in Noord-Nederland

Nadere informatie

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 gelderland zaterdag 1 nov Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen 20.15 uur www.keizerkarelpodia.nl / 024-3221100 28,00 pashouders 25,75 Rotterdams Kamerorkest Conrad van

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Maxima Inleiding Ik hou mijn werkstuk over Máxima, omdat je erg vaak iets over Máxima hoort en ik dacht dat je daar veel informatie van hebt. Maar ik weet ook nog niet echt de rol van Máxima en ik hoop

Nadere informatie

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Nieuwsbrief oktober 2017 Beste Muziekliefhebber, Het nieuwe concertseizoen in de Oude Kerk in Oosterbeek staat weer voor de deur. Peter van Praagh - onze programmeur

Nadere informatie

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen.

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. De symfonie Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. Welke van deze symfonieën spreekt je het meest aan en waarom? Welke van deze symfonieën spreekt je het minst

Nadere informatie

Keizer Leopold I: Wenen, 9 juni aldaar, 5 mei 1705

Keizer Leopold I: Wenen, 9 juni aldaar, 5 mei 1705 Keizer Leopold I: Wenen, 9 juni 1640 - aldaar, 5 mei 1705 Leopold I (Leopold Ignatius Joseph Balthasar Felician; Hongaars: I. Lipót), was bijna een halve eeuw heerser als Rooms-Duitse keizer, koning van

Nadere informatie

Lustrumconcert. Camerata RCO. allen leden van het. Koninklijk Concertgebouworkest. zij spelen. Telemann, Vivaldi, Schubert en Haydn

Lustrumconcert. Camerata RCO. allen leden van het. Koninklijk Concertgebouworkest. zij spelen. Telemann, Vivaldi, Schubert en Haydn Lustrumconcert Camerata RCO allen leden van het Koninklijk Concertgebouworkest zij spelen Telemann, Vivaldi, Schubert en Haydn zondag 6 december 2015, 14.00 uur Dorpshuis Landsmeer Dit concert wordt georganiseerd

Nadere informatie

HET CONCERT OP HET PODIUM. Trio Suleika

HET CONCERT OP HET PODIUM. Trio Suleika HET CONCERT De Suleika s en het Mysterie van de Gevoelige Snaar is een verrassend concert vol komische scènes, pijnlijke situaties en onverwachte goocheltrucs met muziek van Mozart tot Piazzolla, van Chaplin

Nadere informatie

Ken uw Klassiekers 2013-2014. in desingel

Ken uw Klassiekers 2013-2014. in desingel Ken uw Klassiekers 2013-2014 in desingel wo 25 sep 2013 Camerata Bern olv. Antje Weithaas p.2 vr 11 okt 2013 B Rock olv. Bejun Mehta p.4 do 14 nov 2013 Le Concert Olympique p.6 wo 19 mrt 2014 Le Concert

Nadere informatie

kamer muziek festival

kamer muziek festival van Christiaan Bor Mathieu van Bellen www.muziekgezelschap.com kamer muziek festival tussen Maas & Waal 9, 10, 11 juni 2017 Vrijdag 9 juni 2017 Concert 20:00 Louis Spohr 1784 1859 Dubbelkwartet in d, Op.65

Nadere informatie

Beste muziekliefhebbers, beste Maria Milstein,

Beste muziekliefhebbers, beste Maria Milstein, Speech directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Barbera Wolfensberger bij uitreiking Nederlandse Muziekprijs, 27 januari 2018, Concertgebouw Amsterdam

Nadere informatie

do 16 mei Academy of St. Martin in the Fields de oosterpoort Julia Fischer viool en artistieke leiding Augustin Hadelich viool 20.

do 16 mei Academy of St. Martin in the Fields de oosterpoort Julia Fischer viool en artistieke leiding Augustin Hadelich viool 20. do 16 mei Academy of St. Martin in the Fields Julia Fischer viool en artistieke leiding Augustin Hadelich viool 20.15 uur de oosterpoort Programma Antonin Dvorák (1841-1904) Serenade voor strijkorkest

Nadere informatie

Trio Avanesyan Pianotrio Hrachya Avanesyan viool Sevak Avanesyan cello Julien Libeer piano

Trio Avanesyan Pianotrio Hrachya Avanesyan viool Sevak Avanesyan cello Julien Libeer piano Trio Avanesyan Pianotrio Hrachya Avanesyan viool Sevak Avanesyan cello Julien Libeer piano Biografie Het trio Het Trio Avanesyan werd opgericht in 2010, en verenigt de broers Hrachya en Sevak Avanesyan

Nadere informatie

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen.

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. De symfonie Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. Welke van deze symfonieën spreekt je het meest aan en waarom? Welke van deze symfonieën spreekt je het minst

Nadere informatie

Zoen mit a regn het Joodse element in de muziek van Mieczyslaw Weinberg, Veniamin Basner en Dmitri Sjostakovitsj.

Zoen mit a regn het Joodse element in de muziek van Mieczyslaw Weinberg, Veniamin Basner en Dmitri Sjostakovitsj. Zoen mit a regn het Joodse element in de muziek van Mieczyslaw Weinberg, Veniamin Basner en Dmitri Sjostakovitsj. Biografieën musici SOVALI (Sofie van Lier), sopraan, dochter van de componist Bertus van

Nadere informatie

Wishful Music. Education. Powered by. Meer in je mars met muziek

Wishful Music. Education. Powered by. Meer in je mars met muziek Wishful Music Education Meer in je mars met muziek Powered by Stichting Wishful Singing November 2014 SAM ENVATTING Wishful Singing wil een impuls geven aan beter klassikaal muziekonderwijs op basisscholen.

Nadere informatie

programma maandag 14 mei, uur Borodin Quartet ruben aharonian viool sergej lomovsky viool igor naidin altviool vladimir balshin cello

programma maandag 14 mei, uur Borodin Quartet ruben aharonian viool sergej lomovsky viool igor naidin altviool vladimir balshin cello programma maandag 14 mei, 20.15 uur Borodin Quartet ruben aharonian viool sergej lomovsky viool igor naidin altviool vladimir balshin cello Programma J. Haydn (1732-1809) Strijkkwartet opus 33 nr. 1 in

Nadere informatie

Conservatoria Symfonieorkest

Conservatoria Symfonieorkest Beethoven Bruch Die Geschöpfe des Prometheus Brahms Benzi Symfonie nr. 2 dirigent solist Conservatoria Symfonieorkest Maastricht, Gent & Tilburg 23/25/26/27 nov 2012 Programma Beethoven Benzi dirigent

Nadere informatie

KUNSTontBIJT & KLASSIEK

KUNSTontBIJT & KLASSIEK Cultureel Centrum Kasteel Bel-Air zondag 27 november 2016 11.00u KUNSTontBIJT & KLASSIEK Bohemia Express RJ77 St. George Quintet Programma Antonín Dvořàk Quintetto Sol Maggiore, Opus 77 Allegro con fuoco

Nadere informatie

OVERIGE (VASTE) ACTIVITEITEN

OVERIGE (VASTE) ACTIVITEITEN OVERIGE (VASTE) ACTIVITEITEN Act. nr. 101 - Museumgroep Afgelopen najaar hebben we de volgende tentoonstelling bezocht: Woensdag 2 november 2016 : Museum Arnhem, Dick Ket. De data voor het voorjaar 2017

Nadere informatie

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15. IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG november 2013 TOG INTERNATIONAAL AGENDA 2013-2014: TOG KORT NIEUWS zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.00u

Nadere informatie

Stichting Ambitus Foundation Jaarrekening 2014 - pag. 1. Jaarverslag 2014

Stichting Ambitus Foundation Jaarrekening 2014 - pag. 1. Jaarverslag 2014 Stichting Ambitus Foundation Jaarrekening 2014 - pag. 1 Jaarverslag 2014 Inhoud Bestuursverslag... 4 Inleiding... 4 Projecten... 4 Begroting 2015... 6 ANBI... 6 Beleid ten aanzien van het Eigen Vermogen...

Nadere informatie

HJSO 2016 pag. 1. Beleidsplan 2016

HJSO 2016 pag. 1. Beleidsplan 2016 HJSO 2016 pag. 1 Beleidsplan 2016 Bestuur Stichting HJSO september 2015 HJSO 2016 pag. 2 Haydn Jeugd Strijkorkest 2016 Algemeen Het Haydn Jeugd Strijkorkest (HJSO) is een jeugdstrijkorkest in Noord-Nederland

Nadere informatie

salonclassique het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal presenteert in seizoen

salonclassique het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal presenteert in seizoen presenteert in seizoen 2018-2019 het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal 8 NOVEMBER 2018, 20:15 UUR SALON 'MEDITERRANEO' Gitaar en strijkers Paganini, De Fossa, Boccherini... 16 MEI 2019, 20:15 UUR SALON

Nadere informatie

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten MIXTUUR Orgelconcert ONGEHOORD door NICO DECLERCK 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten PROGRAMMA 3 Organist Nico Declerck 5 Aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen behaalde Nico Declerck

Nadere informatie

MUZIEK HANDELINGSDEEL: VERSLAG VAN EEN CONCERT HET AMSTERDAMS GITAARTRIO

MUZIEK HANDELINGSDEEL: VERSLAG VAN EEN CONCERT HET AMSTERDAMS GITAARTRIO Concertverslag door een scholier 1604 woorden 14 mei 2001 4 88 keer beoordeeld Vak Muziek MUZIEK HANDELINGSDEEL: VERSLAG VAN EEN CONCERT HET AMSTERDAMS GITAARTRIO 1. Inleiding Ik kon van mijn vader vrijkaartjes

Nadere informatie

HJSO 2017 pag. 1. Beleidsplan 2017

HJSO 2017 pag. 1. Beleidsplan 2017 HJSO 2017 pag. 1 Beleidsplan 2017 Bestuur Stichting HJSO oktober 2016 HJSO 2017 pag. 2 Haydn Jeugd Strijkorkest 2017 Algemeen Het Haydn Jeugd Strijkorkest (HJSO) is een jeugdstrijkorkest in Noord-Nederland

Nadere informatie

NJO: Nationaal Jeugd Orkest Apeldoorns Trots, Gelderse Basis, (Inter)Nationale Allure. Inspraakreactie NJO

NJO: Nationaal Jeugd Orkest Apeldoorns Trots, Gelderse Basis, (Inter)Nationale Allure. Inspraakreactie NJO NJO: Nationaal Jeugd Orkest Apeldoorns Trots, Gelderse Basis, (Inter)Nationale Allure NJO, facts and figures 6-7 concerten in NJO Wintertournee 60-70 concerten in NJO Muziekzomer 25-30 activiteiten door

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84 Orgelconcert Jaap de Wit Korte toelichting op het concert van 16 maart 2019 Jaap de Wit (geb. 1969) kreeg vanaf zijn 8 e jaar zijn eerste orgellessen.

Nadere informatie

Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810.

Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810. Classicisme 1. Wanneer? Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810. Dit is de periode van de industriële revolutie. De technologie en de wetenschap kennen een grote

Nadere informatie

amsterdam sinfonietta solisten

amsterdam sinfonietta solisten amsterdam sinfonietta solisten Amsterdam Sinfonietta Solisten Candida Thompson Ingrid van Dingstee ** Jacobien Rozemond Karen Segal ** Tomoko Akasaka alt David Marks alt Kaori Yamagami cello Örs Köszeghy

Nadere informatie

Fragmenten uit zijn muziek

Fragmenten uit zijn muziek Fragmenten uit zijn muziek 2009, derde Frid-cd: Budapest- Amsterdam (kamermuziek) Chamber Music by Martin Tchiba, Birthe Blom & Ditta Rohmann (www.martin-tchiba.com) (www.birtheblom.com) (www.dittarohmann.com)

Nadere informatie

Stichting Jumpstart Jr. Muziekinstrumentenfonds 2012 2016

Stichting Jumpstart Jr. Muziekinstrumentenfonds 2012 2016 Stichting Jumpstart Jr. Muziekinstrumentenfonds 2012 2016 Inhoudsopgave Doel en focus Instrumenten strategie aanschaf barokke setup onderhoud en taxatie aankoopplan Musici gewenst resultaat talenten 2011

Nadere informatie

Angela Schijf op tournee met Nederlandse topmusici

Angela Schijf op tournee met Nederlandse topmusici Angela Schijf op tournee met Nederlandse topmusici Na het succes in België, komen Angela Schijf en haar echtgenoot Tom Van Landuyt met Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt naar Nederland. De van

Nadere informatie

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 EEN ANDER VERHAAL HET DUDOK KWARTET ZOEKT NAAR CONTEXT EN BETREKT DE LUISTERAAR BIJ DIE ZOEKTOCHT Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkkwartet bij alle

Nadere informatie

amsterdam sinfonietta solisten

amsterdam sinfonietta solisten amsterdam sinfonietta solisten Amsterdam Sinfonietta Solisten Candida Thompson, viool Jacobien Rozemond, viool Daniel Bard, altviool Kaori Yamagami, cello Rick Stotijn, contrabas Vrijdag 8 december, 20.15

Nadere informatie

Edenwood duo! cello & gitaar

Edenwood duo! cello & gitaar Edenwood duo cello & gitaar Catherine Struys * gitaar Wouter Vercruysse * cello Verenigd in het leven, spelen Catherine en Wouter samen muziek sinds hun ontmoeting. In de winter 2016, doken ze de studio

Nadere informatie

HJSO 2018 pag. 1. Beleidsplan 2018

HJSO 2018 pag. 1. Beleidsplan 2018 HJSO 2018 pag. 1 Beleidsplan 2018 Bestuur Stichting HJSO september 2017 HJSO 2018 pag. 2 Haydn Jeugd Strijkorkest 2018 (seizoen september 2017 augustus 2018) Algemeen Het Haydn Jeugd Strijkorkest (HJSO)

Nadere informatie

Jong KC. Nieuwsbrief. Maart. Royaal Talent. Meesterwerk viool

Jong KC. Nieuwsbrief. Maart. Royaal Talent. Meesterwerk viool Nieuwsbrief Jong KC Maart 2014 Royaal Talent Vrijdag 14 maart bieden we aan prinses Beatrix, onze voormalige koningin, een gevarieerd programma aan met muziek en dans onder de mooie titel Royaal Talent.

Nadere informatie

Alltollia Adellita, geboren in Londen, studeerde aan de Royal. Kamerkoor Vocoza, opgericht in 1980, bestaat uit 24 zangers, zes

Alltollia Adellita, geboren in Londen, studeerde aan de Royal. Kamerkoor Vocoza, opgericht in 1980, bestaat uit 24 zangers, zes Alltollia Adellita, geboren in Londen, studeerde aan de Royal Academy of Music, en bij Shirley Verett an het Brereton Music Symposium. Ze treedt regelmatig op in zowel concerten als oratoria. Zo trad ze

Nadere informatie

Overzicht van zijn artikelen

Overzicht van zijn artikelen Overzicht van zijn artikelen Artikelen over Bartók Titel Verschenen in Datum * Pleidooi voor de pianocomposities van Bartók * Een brief van Béla Bartók * Sonate voor twee piano s en slagwerk Mens en Melodie

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging Voor Cardiologie organiseert. BenefietConcert. Zondag 1 september Concertgebouw Amsterdam ten behoeve van crash

Nederlandse Vereniging Voor Cardiologie organiseert. BenefietConcert. Zondag 1 september Concertgebouw Amsterdam ten behoeve van crash Nederlandse Vereniging Voor Cardiologie organiseert BenefietConcert Zondag 1 september Concertgebouw Amsterdam ten behoeve van crash De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie is bijzonder verheugd met

Nadere informatie

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN 2017-2018 Theo Driessen Instituut Willem Prinzenstraat 43, Helmond www.theodriesseninstituut.nl 1 KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN zondag 8 oktober 2017 om 15.30 uur DUTCH

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Rotterdam Chamber Music Society (RCMS)

Jaarverslag 2016 Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) Jaarverslag 2016 Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) 27 juni 2017, Rotterdam Stichting Rotterdam Chamber Music Society (RCMS), KvK nr 63041685 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Activiteiten in 2016 3. Behaalde

Nadere informatie

Stichting Ambitus Foundation Jaarverslag 2012 - pag. 1

Stichting Ambitus Foundation Jaarverslag 2012 - pag. 1 Stichting Ambitus Foundation Jaarverslag 2012 - pag. 1 Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Jaarverslag 2012 Bestuursverslag Staat van baten en lasten over 2012 Stichting Ambitus Foundation Jaarverslag 2012

Nadere informatie

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw:

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw: Lessuggestie bovenbouw: Het Symfonie orkest Lesdoelen: Kinderen maken kennis met klassieke muziek. Ze weten welke instrumenten er in een symfonieorkest te vinden zijn. De kinderen kunnen de verschillende

Nadere informatie

Luister met je hart - Lesbrief Muziekproject van Markant

Luister met je hart - Lesbrief Muziekproject van Markant Luister met je hart - Lesbrief Muziekproject van Markant Dit muziekproject van Markant is bestemd voor leerlingen van groep 3 en wordt door Cultuurwijzer aangeboden binnen het cultuurmenu muziek schooljaar

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

Delden klassiek. 46 e seizoen

Delden klassiek. 46 e seizoen Delden klassiek 46 e seizoen Geachte muziekvrienden, Met veel genoegen bieden wij u hierbij het muziekprogramma 2015-2016 aan. In deze brochure vindt u zowel informatie over onze kerk - als over onze kasteelconcerten.

Nadere informatie

Stichting CruquiusConcerten

Stichting CruquiusConcerten De Stichting Cruquiusconcerten De Stichting heeft tot doel het organiseren van een kamermuziekpodium in de Waterschapszaal van het Cruquius Museum in de Haarlemmermeer. De stichting bestaat enkel uit vrijwilligers.

Nadere informatie

De swingende foto. Jaarwerk AMC 3. Julie Van Overschelde 2014-2015. J u l i e V a n O v e r s c h e l d e A M C 3 2 0 1 4-2 0 1 5

De swingende foto. Jaarwerk AMC 3. Julie Van Overschelde 2014-2015. J u l i e V a n O v e r s c h e l d e A M C 3 2 0 1 4-2 0 1 5 De swingende foto Jaarwerk AMC 3 Julie Van Overschelde 2014-2015 J u l i e V a n O v e r s c h e l d e A M C 3 2 0 1 4-2 0 1 5 Inhoud Voorwoord:... 2 Foto 1:... 3 wat zie je op de foto:... 3 waar en wanneer

Nadere informatie

Mei. Jong KC. Nieuwsbrief. Mooie resultaten

Mei. Jong KC. Nieuwsbrief. Mooie resultaten Nieuwsbrief Jong KC Mei 2013 Mooie resultaten De meivakantie was dit jaar bijzonder. Troonsafstand van Koningin Beatrix, inhuldiging van onze vorst en zijn vrouw. De dagen erna boden gelegenheid om terug

Nadere informatie

Eindelijk weten we hoe Bosch klonk

Eindelijk weten we hoe Bosch klonk Home (/plus) Jeroen Bosch (http://www.standaard.be/plus/tag/jeroen bosch) STORIONI FESTIVAL LIET INSTRUMENTEN UIT TUIN DER LUSTEN BOUWEN Eindelijk weten we hoe Bosch klonk 21 JANUARI 2016 Inge Schelstraete

Nadere informatie

Stichting Zuid-Hollands Orkest Bellitoni, gevestigde te Den Haag KvK:

Stichting Zuid-Hollands Orkest Bellitoni, gevestigde te Den Haag KvK: Stichting Zuid-Hollands Orkest Bellitoni, gevestigde te Den Haag KvK: 41167531 Betreft: Bestuurlijke en financiële informatie Versie: april 2017 Contact gegevens: R.Reijnhart, Dr. D. Bakkerlaan 72, 2061

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 - MEI 2013

NIEUWSBRIEF 2 - MEI 2013 De Stichting Chris Fictoor Foundation bevordert verspreiding, uitvoering en beheer van het werk van Chris Fictoor. Daarnaast stimuleert de stichting kennisoverdracht als vorm van dienstverlening aan de

Nadere informatie

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ SEIZOEN 14// 15 vereniging Vrienden óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ Vriendentafels Muziekkenner Frank de Munnik neemt u mee langs bijzondere opnamen en verhalen uit de wereld

Nadere informatie

Korte historie Mannenkoor Bel Canto

Korte historie Mannenkoor Bel Canto Korte historie Mannenkoor Bel Canto Op 4 juli 1934 werd Bel Canto opgericht door een viertal leden van een kerkkoor. De oprichtingsvoorzitter was de heer A.B. Schotman. Al snel telde Bel Canto 23 leden.

Nadere informatie

FELICITAZIONE Aula Pieter De Somer, KULeuven Vrijdag 11 maart 2016 om 20:00 uur

FELICITAZIONE Aula Pieter De Somer, KULeuven Vrijdag 11 maart 2016 om 20:00 uur VZW Rotary Club Leuven www.rotaryleuven.be Leuven, 30 november 2015 24 e LENTECONCERT ROTARY CLUB LEUVEN Geachte Mevrouw, Geachte Heer, FELICITAZIONE Aula Pieter De Somer, KULeuven Vrijdag 11 maart 2016

Nadere informatie

Rosanne Philippens (VIOOL) & Francois Lambret (PIANO)

Rosanne Philippens (VIOOL) & Francois Lambret (PIANO) programma vrijdag 12 oktober, 20.15 uur Rosanne Philippens (VIOOL) & Francois Lambret (PIANO) Programma Edvard Grieg Vier lyrische stukken voor solo piano: Waltz op.12 nr.2 Watchman s Song op.12 nr.3

Nadere informatie

Eén instrument, twee mannen, meer dan drie mogelijkheden

Eén instrument, twee mannen, meer dan drie mogelijkheden Eén instrument, twee mannen, meer dan drie mogelijkheden Een pianist is een veelzijdig instrumentalist. Pianisten kunnen vele mogelijke beroepskeuzes maken. Om iedereen hiervan nog bewuster te maken heb

Nadere informatie

Finalisten Liszt Concours

Finalisten Liszt Concours Wo 10 apr Finalisten Liszt Concours de oosterpoort 20.15 uur / spotgroningen.nl Programma Dina Ivanova (Rusland, 25-12-1994) R. Wagner/ F. Liszt Isoldes Liebestod: Schlußszene aus Tristan und Isolde,

Nadere informatie

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS Henk Guittart Artistiek leider 20-30 AUGUSTUS 2015 Het

Nadere informatie

ORLANDO QUINTET CCHA.BE

ORLANDO QUINTET CCHA.BE ZO 29.10.17 - CLARENHOFKAPEL ORLANDO QUINTET Brandend ijs NORDIC NIGHT(S) CCHA.BE ZO 29.10.17 - CLARENHOFKAPEL ORLANDO QUINTET Brandend ijs NORDIC NIGHT(S) PROGRAMMA Kalevi Aho ( 1949) Kvintetto no.1

Nadere informatie

Vredeberg Kamermuziekserie

Vredeberg Kamermuziekserie 2016-2017 Programma Kamermuziekserie in de Vredebergkerk te Oosterbeek 30 jaar Stichting Kamermuziek Oosterbeek www.kamermuziekoosterbeek.nl Vredeberg Kamermuziekserie LUSTRUM In november 2016 zal met

Nadere informatie

Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest

Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest Na de oprichting in november 2014 was 2015 het eerste jaar waarin we activiteiten georganiseerd hebben voor onze vrienden.

Nadere informatie

zondag 4 februari uur, Dorpshuis Landsmeer

zondag 4 februari uur, Dorpshuis Landsmeer zondag 4 februari 2018 14.00 uur, Dorpshuis Landsmeer Het Reflection Ensemble Keiko Iwata-Takahasi & Kirsti Goedhart - viool Roland Krämer - altviool Edith Neuman - cello Frans Robert Berkhout fagot met

Nadere informatie

Nieuwe chef-dirigent philharmonie zuidnederland

Nieuwe chef-dirigent philharmonie zuidnederland DMI 7 Nieuwe chef-dirigent philharmonie zuidnederland TRI LISS: IK KIJK GRAAG VOORUIT Na een gastoptreden met de status van de officiële presentatie van de toekomstige chef-dirigent in oktober 2015, is

Nadere informatie

Werkstuk Geschiedenis Brahms en Utrecht

Werkstuk Geschiedenis Brahms en Utrecht Werkstuk Geschiedenis Brahms en Utrecht Werkstuk door een scholier 2160 woorden 12 november 2002 5,4 27 keer beoordeeld Vak Geschiedenis Inleiding Musizieren tue ich weiter nur in Utrecht heeft Brahms

Nadere informatie