Informatie zaalhockey seizoen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie zaalhockey seizoen"

Transcriptie

1 Informatie zaalhockey seizoen Belangrijke telefoonnummers - Zaalhockey en ouders - Taken zaalwacht Amundsenhal - Taken zaalwacht Koolakkers - Taken zaalwacht Kemphaan - Bediening scorebord - Keepersuitrusting - Zaalregels tijdens training - Trainingsschema

2 Belangrijke telefoonnummers en adressen: Zaalcommissie: Piet van Dijsseldonk: Thessa Smolders Cor-Jan Jacobs (planning trainingen) Ronald Schilp Sporthal De Koolakkers: Th. Smolders(Froezel) Koolakkers 5, 5563 AV Westerhoven (beheerder) Sporthal De Kemphaan: Peter Govers De Vlasstraat 6, 5561 AJ Riethoven (beheerder) Amundsenhal: Amundsenstraat 1, 5554 PA Valkenswaard Piet van Dijsseldonk: Keersopperweg 31 te Dommelen Mocht om welke reden dan ook de zaalwedstrijd (uit of thuis) niet gespeeld kunnen worden door het team meld dit altijd aan de zaalcommissie en ga niet op eigen gelegenheid afbellen bij de tegenstander of de sporthal. Dit kan telefonisch of via De zaalcommissaris neemt dan contact op met het wedstrijdsecretariaat van de tegenstander om de wedstrijd af te melden en eventueel een nieuwe datum af te spreken.

3 Zaalhockey en ouders Beste ouders, trainers, coaches, Om te mogen zaalhockeyen zijn er een aantal voorwaarden nodig: een zaal, materiaal, planning, trainer/coach, scheidsrechters en OUDERS! Uw zoon of dochter neemt deel aan het zaalhockey en speelt de thuiswedstrijden in de Amundsenhal te Valkenswaard, De Koolakkers te Westerhoven of De Kemphaan te Riethoven. De Hockeybond verwacht dat er ouderlijk (een volwassene) toezicht is bij de wedstrijden. Ook de club vindt de aanwezigheid belangrijk maar kan dit niet invullen zonder de ouders. Daarom zullen de coaches en HOD een beroep op u doen om allemaal een stukje van alle thuiswedstrijden als zaalwacht aanwezig te zijn. Het HOD-team dat in de Amundsenhal, Koolakkers te Westerhoven en/ of de Kemphaan te Riethoven speelt levert een zaalwacht voor zijn/haar eigen wedstrijd. Dat betekent ongeveer 2 keer per zaalcompetitie een zaalwacht. Anders dan bij de wedstrijden op het veld waar de scheidsrechters worden aangewezen moet elk team voor de thuiswedstrijden zelf scheidsrechters verzorgen. De coach maakt dus naast een rijschema bij uitwedstrijden ook een schema voor de zaalwacht bij thuiswedstrijden. We vertrouwen op uw medewerking en verantwoordelijkheidsgevoel ten aanzien van onze jeugd en uw kind. Is er geen zaalwacht aanwezig bij de aanvang van de wedstrijd, zal de wedstrijd niet doorgaan!!!!!! Tevens zal door de KNHB een forse boete worden opgelegd aan HOD. In de zaal is een Black box aanwezig, hierin vindt u een mapje met aandachtspunten voor een zaalwacht. Verder vind u in dat mapje belangrijke informatie terug die misschien tijdens de wedstrijd nodig is.

4 Taken Zaalwacht Amundsenhal Beste zaalwacht, De taken van de zaalwacht bestaan onder andere uit het ervoor zorgen dat de teams in de juiste kleedlokalen terechtkomen en het houden van toezicht tijdens de wedstrijd in de zaal. Bezoekende teams in kleedlokaal 1 en 2 (als je de zaal binnenkomt de eerste 2 kleedlokalen links), de teams van HOD in kleedlokaal 3 en 4 achter de wedstrijdtafel. Het eerst spelende team van de dag zorgt ervoor dat de balken op tijd gelegd worden. Het team dat de laatste wedstrijd van de dag speelt ruimt de balken op. Laat de spelers/speelsters pas hockeyen als de balken er liggen!! Alle spelers/speelsters en begeleiders/coaches dienen sportschoenen te dragen welke buiten niet gebruikt worden, hierop wordt streng door de beheerders van de hallen op gecontroleerd!!!! De zolen mogen niet zwart afgeven. Ook de stalen gespen van de klompen en legguards moeten worden afgeplakt, controleer dat even. Er zijn zalen waar geen stalen gespen aan de legguards mogen zitten, deze riempjes moeten vervangen worden door riempjes met kunststof sluitingen. (te bestellen via: materialen@hod-online.nl) Loop na de wedstrijd van uw team even door de kleedkamers van de teams die gespeeld hebben om te controleren of er spullen zijn achtergelaten (afgeven kantinebeheerder) en of er vernielingen zijn aangebracht. Meld dit direct aan de zaalcommissaris en aan de kantinebeheerder (indien aanwezig). Ook zal de zaalwacht het scorebord en de tijdwaarneming moeten bijhouden, ook van de tijdstraffen die opgelegd zijn door de scheidsrechter. De zaalwacht zorgt er ook voor dat de scheidsrechters het DWF invullen, de benodigde verificatiecode s staan vermeld op het wedstrijdprogramma dat in de blackbox ligt. Noteer de uitslag op het wedstrijdprogramma van die dag. Is er later onenigheid over de uitslag, kunnen we op deze manier de uitslag makkelijk controleren. Zijn de teams niet op tijd klaar voor hun of haar wedstrijd start toch de tijdwaarneming. Scheidsrechters dienen de klok te laten starten op het tijdstip dat op het wedstrijdprogramma staat vermeld, anders benadeel je de volgende wedstrijd die dan ingekort moet worden. De tijdsplanning van de uren is heel erg strak we kunnen nauwelijks of geen uitloop van de wedstrijden hebben. Voor elke wedstrijd is 50 minuten uitgetrokken, inclusief inspelen en rust. Duur wedstrijd max. 2x20 min. De topklasseteams spelen blokken van 5 wedstrijden en de overige teams spelen blokken van 3 wedstrijden.

5 Taken Zaalwacht de Koolakkers Beste zaalwacht, De beheerder van de Koolakkers ontvangt de teams in de kantine van de sporthal en wijst ze de weg naar de kleedlokalen (of staat op het bord bij de ingang van de sporthal). De taak van de zaalwacht is in principe hetzelfde als dat van de Amundsenhal. Loop na de wedstrijd van uw team even door de kleedkamers van de 2 teams die gespeeld hebben om te controleren of er spullen zijn achtergelaten (afgeven bij beheerder). Controleer tevens of er vernielingen zijn aangebracht en meld dit direct aan de beheerder, de zaalcommissaris en de begeleider van de tegenstander. Ruim de eventuele achtergelaten rotzooi op!! Het eerst spelende team zorgt ervoor dat de balken op tijd gelegd worden. Het team dat de laatste wedstrijd speelt ruimt de balken op. Laat de spelers/speelsters pas hockeyen als de balken er liggen!! Alle spelers/speelsters dienen sportschoenen te dragen welke buiten niet gebruikt worden, hierop wordt streng door de beheerders van de hallen gecontroleerd!!!! De zolen mogen niet zwart afgeven. Ook de stalen gespen van de klompen en legguards moeten worden afgeplakt, controleer dat even. Er zijn zalen waar geen stalen gespen aan de legguards mogen zitten, deze riempjes moeten vervangen worden door riempjes met kunststof sluitingen (te bestellen via: materialen@hod-online.nl) Ook zal de zaalwacht het scorebord en de tijdwaarneming moeten bijhouden, ook van de tijdstraffen die opgelegd zijn door de scheidsrechter. De zaalwacht zorgt er ook voor dat de scheidsrechters het DWF invullen, de benodigde code s staan vermeld op het wedstrijdprogramma dat in de blackbox ligt. Indien nodig is er in de Koolakkers een computer aanwezig en is er wifi (code bij de bar). Noteer de uitslag op het wedstrijdprogramma van die dag. Is er later onenigheid over de uitslag, kunnen we op deze manier de uitslag makkelijk controleren. Zijn de teams niet op tijd klaar voor hun of haar wedstrijd start toch de tijdwaarneming. Scheidsrechters dienen de klok te laten starten op het tijdstip dat op het wedstrijdprogramma staat vermeld, anders benadeel je de volgende wedstrijd die dan ingekort moet worden. De tijdsplanning van de uren is heel erg strak we kunnen nauwelijks of geen uitloop van de wedstrijden hebben. Voor elke wedstrijd is 50 minuten uitgetrokken, inclusief inspelen en rust. Duur wedstrijd max. 2x20 min. De topklasseteams spelen blokken van 5 wedstrijden en de overige teams spelen blokken van 3 wedstrijden. Voor de zaal in Westerhoven is een zaalreglement toegevoegd in de Black-Box. Het bedienen van het scorebord is hetzelfde als in de Amundsenhal.

6 Taken Zaalwacht de Kemphaan Beste zaalwacht, De beheerder van de Kemphaan ontvangt de teams in de kantine van de sporthal en wijst ze de weg naar de kleedlokalen. De taak van de zaalwacht is in principe hetzelfde als die van De Amundsenhal en De Koolakkers. Loop na afloop van de wedstrijd van uw team even door de kleedkamers van de 2 teams die gespeeld hebben om te controleren of er spullen zijn achtergelaten (afgeven bij beheerder) en of er vernielingen zijn aangebracht en meld dit direct aan de beheerder en de zaalcommissaris en begeleider van de tegenstander. Ruim de eventuele achtergelaten rotzooi op!! Het eerst spelende team zorgt ervoor dat de balken op tijd gelegd worden in overleg met de zaalbeheerder. Het team dat de laatste wedstrijd speelt ruimt de balken op, houd hier toezicht op. Alle spelers/speelsters dienen sportschoenen te dragen welke buiten niet gebruikt worden, hierop wordt streng door de beheerders van de hallen op gecontroleerd!!!! De zolen mogen niet zwart afgeven. Ook de stalen gespen van de klompen en legguards moeten worden afgeplakt, controleer dat even. Er zijn zalen waar geen stalen gespen aan de legguards mogen zitten, deze riempjes moeten vervangen worden door riempjes met kunststof sluitingen (te bestellen via: materialen@hod-online.nl) Extra aandachtspunt voor de hal in Riethoven: De beheerder van de hal is heel erg zuinig op zijn zaal en zal onmiddellijk iemand aanspreken die zich niet aan de zaalregels houdt. Zo is hij heel alert op het spelen met het juiste schoeisel en voldoende afgeplakte gespen van legguards. De beheerder let er speciaal op dat men op tijd begint met de hockeywedstrijd Ook zal de zaalwacht het scorebord en de tijdwaarneming moeten bijhouden, ook van de tijdstraffen die opgelegd zijn door de scheidsrechter. De zaalwacht zorgt er ook voor dat de scheidsrechters het DWF invullen, de benodigde code s staan vermeld op het wedstrijdprogramma dat in de blackbox ligt. In De Kemphaan is geen computer en wifi aanwezig. Noteer de uitslag op het wedstrijdprogramma van die dag. Is er later onenigheid over de uitslag, kunnen we op deze manier de uitslag makkelijk controleren. Voor elke wedstrijd is 50 minuten uitgetrokken, inclusief inspelen en rust. Duur wedstrijd max. 2x20 min. De topklasseteams spelen blokken van 5 wedstrijden en de overige teams spelen blokken van 3 wedstrijden. Zijn de teams niet op tijd klaar voor hun of haar wedstrijd start toch de tijdwaarneming (als dit al niet gedaan is door de beheerder). Voor de zaal in Riethoven is een zaalreglement toegevoegd in de Black-Box Het bedienen van het scorebord is hetzelfde als in de Amundsenhal.

7 Bediening scorebord Sluit het scorebord aan (alleen van toepassing op Amundsenhal) Stel de klok in op 20 minuten klok 2000 Start wedstrijd na fluitsignaal scheidsrechter Wordt de wedstrijd door de scheidsrechter stilgelegd: Wordt de wedstrijd weer hervat. Scoort het thuisspelend team: druk op score thuis en daarna op + of 1 Scoort het bezoekende team : druk op score gast en daarna op + of 1 Als de 20 minuten zijn verstreken gaat er automatisch een signaal! Voor de rust, stel de klok in op 3 minuten (signaal) klok e helft stel de klok weer in op 20 minuten Start wedstrijd na fluitsignaal scheidsrechter Wordt de wedstrijd door de scheidsrechter stilgelegd: Wordt de wedstrijd weer hervat. Scoort het thuisspelend team: druk op score thuis en daarna op + of 1 Scoort het bezoekende team : druk op score gast en daarna op + of 1 Het scorebord in de Kemphaan in Riethoven en de Koolakkers te Westerhoven staan altijd klaar op de wedstrijdtafel. Zijn er problemen met het scorebord, de beheerders helpen u dan weer verder. Het scorebord van de Amundsenhal kan soms niet aanwezig zijn in de hal. Als de bar open is kan je daar het scorebord vragen. Als de bar gesloten is zul je het handmatig met de bordjes moeten doen die altijd in de Amundsenhal staan Voor de tijdwaarneming zit in de Black-box een stopwatch (ook in Riethoven en Westerhoven).

8 Keepersuitrusting Keep(st)ers, coaches zaalhockeyteams HOD Om beschadigingen van de vloer te voorkomen lees onderstaande mededeling van de KNHB goed door!!!!!! Kleding en uitrusting: Reglementair is omschreven dat de kleding en uitrusting van een speler (ook van de doelverdediger) geen delen mogen bevatten die schade aan de speelvloer kunnen veroorzaken of gevaar kunnen opleveren voor andere spelers. Uitrusting doelverdedigers: Doelverdedigers mogen geen materiaal gebruiken die gevaarlijk is voor de medespelers en beschadiging kan aanbrengen aan de vloer (ter beoordeling van de zaalbeheerder met assistentie van de zaalleider/zaalwacht). Beenbeschermers moeten worden voorzien van safeguards (afschermkapjes over de gespen), klittenband of kunststofsnelsluiters. De klompen dienen een vlakke zool of riemen zonder metalen delen te hebben en mogen zijn voorzien van riemen met klittenband of kunststofsnelsluiters. Voor de legguards kan de keeper indien hij/zij dat wil hoezen bestellen bij de materiaalverzorger van HOD. Deze zijn makkelijker bij een sliding van de keeper(schuift wat beter over de vloer). Zijn er keeperspullen (klompen) waar een metalen gesp op zit zorg er dan voor dat de gesp niet onder de klomp terecht komt maar aan de bovenkant blijft zitten. Draai dan sterke (duct)tape over de klomp heen zodanig dat de metalen gesp vast bovenop komt te zitten. Zo kan de vloer niet beschadigen en kunnen de medespelers niet worden verwond. Er zal in de 3 zalen, waar HOD haar thuiswedstrijden speelt, door leden van de zaalcommissie, de zaalwacht en de zaalbeheerder hierop gecontroleerd gaan worden. Ook de zaalbeheerders bij uitwedstrijden gaan hierop steeds meer controleren!

9 Zaalregels tijdens trainingen Amundsenhal: Denk er aan dat het juiste schoeisel pas in de zaal wordt aangetrokken. Wil iedereen de trainingstijden in acht nemen de Amundsenhal!!! Als men bijvoorbeeld een trainingstijd heeft van 17:00 tot uur is het de bedoeling dat het volgende team ook om 18:00 uur kan gaan beginnen. Ben je het laatste hockeyteam dat traint en komt er na jullie een andere sportvereniging, dan moeten de balken ook om 18:00 uur zijn opgeruimd en weer op zijn plaats zijn gezet (met de roestvrij stalen pennen naar de muur toe gericht). De hockeyballen in de kast van HOD in de eerste nis. Als je 5 minuten voor einde van je trainingstijd begint met het opruimen van de balken ben je op tijd klaar. Voorlopig zal de toezichthouder van de gemeente Valkenswaard hierop gaan toezien of men zich goed aan de trainingstijden houdt. De sleutel van de Amundsenhal dient voor aanvang van de training door het eerst trainende team bij Piet thuis te worden opgehaald. De sleutel is te vinden onder de rubberen mat bij de voordeur. De sleutel dient na afloop van de training door het team dat het laatst heeft getraind weer bij Piet ingeleverd te worden. Het adres van Piet luidt Keersopperweg 31 in Dommelen. Were Di: Ook en vooral in Were Di de trainingstijden in acht nemen!!!! Geen fietsen en bromfietsen plaatsen bij de ingang maar in de daarvoor bestemde fietsrekken 100 meter verderop. De zaalschoenen pas aantrekken in de kleedlokalen en de zaal betreden via de kleedlokalen. De begeleiders/trainer zaalschoenen aan of zaalslofjes aantrekken (liggen bij de ingang). Voor men met hockeyen begint dienen eerst de balken te worden gelegd, de doelen plaatsen, voor alle deuren dunne gymmatten plaatsen en voor de roldeuren dikke gymmatten plaatsen. Zeker niet hockeyen als er geen balken liggen en er nog geen matten voor de deuren staan. Gebruik de zitbanken niet als zaalbalken!!! Het is streng verboden om gebruik te maken van de klimrekken en klimtouwen. Op tijd stoppen met de training zodat je op de eindtijd van de training klaar bent. Zo kan het volgende team of een andere sportvereniging op tijd beginnen. Het laatste team dat getraind heeft moet zeker niet vergeten om de goals terug te hangen, de zaalbalken op te ruimen en de matten terug te plaatsen op de plek waar ze horen. Op deze punten zal door de toezichthouder(s) van de gemeente streng worden gecontroleerd. Deze zijn aanwezig aan het begin en einde van de trainingen. Het zijn veel bijkomende handelingen die het team moet verrichten, maar in het verleden is HOD uit de zaal verbannen wegens beschadigingen van een aantal deuren. Mocht dit weer voorvallen dan zal er onmiddellijk een permanent verbod volgen voor HOD!!!!! De zaal wordt geopend door de toezichthouder van de gemeente voor aanvang eerste training van de dag. Ook zal hij de hal sluiten na de laatste zaaltraining. Tijdens de trainingen zijn er zaalwachten aanwezig die zorgdragen voor een juist gebruik van de zalen, zij zien er

10 tevens op toe dat er geen onbevoegden in de zaal aanwezig zijn. Volg altijd de instructies op van deze zaalwachten en toon respect. In het verleden is er wel eens iets fout gegaan, neem dus de zaalregels goed in acht. De zaal in Were Di heeft geen kast om de zaalballen in op te slaan, deze moeten dagelijks door het eerste trainende team bij Piet worden opgehaald en moet door het laatst trainende team weer bij Piet worden ingeleverd op het adres Keersopperweg 31 in Dommelen. De zaalballen liggen achteraan onder de carport. En kunnen na afloop daar weer worden neergezet. Amundsenhal/Were Di: Indien een training niet door kan gaan dient dit tijdig te worden afgezegd bij Piet. Piet kan dan het volgende team op tijd hierover informeren en eventueel een ander team vinden om het lege trainingsuur op te vullen. Alleen op deze manier kunnen we elkaar helpen. Zaaltrainingsschema Het eerste deel van het trainingsschema is reeds door de zaalcommissie gepubliceerd op de HOD-site. Het trainingsschema wordt in twee delen gemaakt. Niet elk team begint op 4 december met de zaalcompetitie, dit kan ook enkele weken later zijn. Het streven is om elk zaalteam minimaal 1x te laten trainen voordat aan de wedstrijden wordt begonnen. Ieder zaalteam zal ongeveer 6 á 7 trainingsmomenten hebben. Voor de meeste teams zal de piek van de trainingen liggen na december. Dit is het gevolg van de teams van tophockey die in de Topklasse uitkomen en half januari al klaar zijn met de wedstrijden. Het is mogelijk dat niet elk team op tijden en dagen traint die ze op het veld gewend zijn. Amundsenhal is dagelijks beschikbaar voor HOD van 16:00-19:00 uur (behalve vrijdag 16:00-17:00 uur) Were Di op maandag en vrijdag van 18:00-22:00 uur. Dinsdag en woensdag anderhalf uur en dan van 20:30-22:00 uur en donderdag 2 uur van 18:00-20:00 uur. De late tijden zullen gereserveerd zijn voor de senioren. TIP: Indien er behoefte is aan meer trainingsmomenten, train dan samen met een ander team. Zo kun je ervoor zorgen dat het aantal trainingsmomenten verdubbelt.

Informatie zaalhockey seizoen 2014 2015

Informatie zaalhockey seizoen 2014 2015 Informatie zaalhockey seizoen 2014 2015 - Belangrijke telefoonnummers - Zaalhockey en ouders - Taken zaalwacht Amundsenhal - Taken zaalwacht Koolakkers - Taken zaalwacht Kemphaan - Bediening scorebord

Nadere informatie

Informatie zaalhockey

Informatie zaalhockey Informatie zaalhockey Seizoen 2018-2019 Inhoud Belangrijke telefoonnummers en adressen... 1 Spelregels gebruik HOD AirDome... 2 Huishoudelijk reglement HOD AirDome... 2 Algemeen... 2 Gebruik HOD AirDome...

Nadere informatie

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Briefing zaalhockey Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Agenda Opening 20.00 Zaalregels en formulieren Wedstrijd info Zaalwacht Trainingen (tijden en opzet) Zaalcompetitie & mededelingen Scheidsrechters

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR DE ZAALCOÖRDINATOR

INSTRUCTIES VOOR DE ZAALCOÖRDINATOR INSTRUCTIES VOOR DE ZAALCOÖRDINATOR Een zaalcoördinator coördineert (een deel van) een wedstrijddag. Hij / zij is verantwoordelijk voor een soepel verloop van (een deel van) de dag, waarop wedstrijden

Nadere informatie

ZAALINFORMATIE 2017/2018

ZAALINFORMATIE 2017/2018 www.hcvoorne.nl ZAALINFORMATIE 2017/2018 Wedstrijdduur Alle wedstrijden duren 1x 35 minuten. Uitzondering zijn de volgende poules welke 2 x 20 minuten duren. - Dames en heren senioren Standaard: Top, 1e

Nadere informatie

INSTRUCTIE VOOR SPELERS/COACH/TRAINERS EN OUDERS 2014-2015

INSTRUCTIE VOOR SPELERS/COACH/TRAINERS EN OUDERS 2014-2015 INLEIDING Het zaalhockey seizoen gaat beginnen en de eerste trainingen vinden plaats in de eerste week van december. Om er voor te zorgen dat de zaalhockey goed verloopt hebben we ook dit jaar een aantal

Nadere informatie

PRESENTATIE ZAALHOCKEY SEIZOEN 2015-2016

PRESENTATIE ZAALHOCKEY SEIZOEN 2015-2016 PRESENTATIE ZAALHOCKEY SEIZOEN 2015-2016 AGENDA: Inleiding Kleding en uitrusting Wedstrijdformulieren/DWF Spelreglement en regelwijziging Verschillen zaal- en veldhockey Zaalwacht en tijdwaarneming De

Nadere informatie

Informatie Upward Zaalhockey 2015-2016

Informatie Upward Zaalhockey 2015-2016 Informatie Upward Zaalhockey 2015-2016 De competitieopzet Dit jaar zijn de districten Oost- en Noord Nederland voor de zaal samengevoegd. De poule indeling is grotendeels nog gescheiden, maar na het overgangsseizoen

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

COACHAVOND ZAALHOCKEY november 2017

COACHAVOND ZAALHOCKEY november 2017 COACHAVOND ZAALHOCKEY 2017 2018 21 november 2017 Zaalhockeycommissie: Irene Tuininga Alexandra de Lange Katinka Beerepoot 1. Algemene informatie 2. Techniek 3. Spelregels 4. Vragen Groot aantal zaalteams:

Nadere informatie

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Binnenkort start het zaalhockeyseizoen 2015-2016 en zal de Almeerse Hockeyclub met naar onze verwachting ongeveer 72 wedstrijdteams deelnemen. Zaalhockey valt onder de

Nadere informatie

INSTRUCTIE ZAALWACHT

INSTRUCTIE ZAALWACHT INSTRUCTIE ZAALWACHT Zaalhockeycommissie: Paul Hazenbosch: Wedstrijdsecretariaat Tel: 040-2859684 06-18911033 wszaal@hockey-geldrop.nl Han van Bakel: Wedstrijdsecretariaat Tel: 040-2859242 06-51821007

Nadere informatie

Presentatie voor begeleiders

Presentatie voor begeleiders Presentatie voor begeleiders Informatie avond over zaalhockey voor managers en coaches junioren en aanvoerster dames 1. Agenda Taakverdeling binnen zaalcommissie HC Mierlo Waarom zaalhockey? Taken managers

Nadere informatie

Zaalhockey RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016

Zaalhockey RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016 Zaalhockey 2016-2017 RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016 Waar gaan we het over hebben? Zaalhockey Trainingen Wedstrijden Materialen Niet over speltechnieken: Coachavond op 28 nov 20.00u

Nadere informatie

INFORMATIEBIJEENKOMST ZAALHOCKEY HCWV. 1 december 2015

INFORMATIEBIJEENKOMST ZAALHOCKEY HCWV. 1 december 2015 INFORMATIEBIJEENKOMST ZAALHOCKEY 2015-2016 HCWV 1 december 2015 Agenda Welkom en inleiding Zalen Teams Uitrusting Wedstrijdtijd Zaalleiding Scheidsrechter Begeleiden teams Spelregels DWF Afgelastingen

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst zaalhockey 26 november Welkom!

Informatiebijeenkomst zaalhockey 26 november Welkom! Informatiebijeenkomst zaalhockey 26 november 2014 Welkom! Wat gaan we doen? Waarom zaalhockey Waar & wanneer Zaalleiding Fluiten Specifiek voor Jongste Jeugd Jeugdbegeleiding Digitaal Wedstrijd Formulier

Nadere informatie

Zaalhockey. Seizoen (Iedereen ontvangt deze presentatie per mail)

Zaalhockey. Seizoen (Iedereen ontvangt deze presentatie per mail) Zaalhockey Seizoen 2018-2019 (Iedereen ontvangt deze presentatie per mail) Agenda Training Wedstrijden Afgelasting Zaalleiding Voorbereiding Wedstrijdtaken Taken rond de wedstrijd Praktische zaken Arbitrage

Nadere informatie

ZAALBULLETIN Mixed Hockeyclub De Dommel

ZAALBULLETIN Mixed Hockeyclub De Dommel ZAALBULLETIN 2017-2018 Mixed Hockeyclub De Dommel nov. 2017 website: www.mhcdedommel.nl 1 VOORWOORD VAN DE ZAALHOCKEYCOMMISSIE Beste zaalhockeyleden, November 2017 Begin december start het zaalhockeyseizoen

Nadere informatie

Instructies voor de zaalleiding

Instructies voor de zaalleiding Instructies voor de zaalleiding Wij zijn te gast in de zaal en moeten iedere klacht proberen te voorkomen. Anders worden wij volgend jaar niet meer toegelaten! Daarom: Iedereen (zaaldienst, coaches en

Nadere informatie

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 AGENDA 1e deel van de avond: Mededelingen Zaalleiding Scheidsrechters Wedstrijdformulieren Afgelastingen Boete maatregel Mededelingen Vragen en of opmerkingen

Nadere informatie

Zaalhockey Instructies voor teams, coaches en zaalwacht

Zaalhockey Instructies voor teams, coaches en zaalwacht Zaalhockey 2017-2018 Instructies voor teams, coaches en zaalwacht Inhoudsopgave Instructie voor teams Aantal wedstrijden Thuishalwedstrijden Scheidsrechters Zaalwacht Materiaal Up-tempo schema Afgelastingen

Nadere informatie

2011-2012 Coachhandboek Zaalhockey

2011-2012 Coachhandboek Zaalhockey . 2011-2012 Coachhandboek Zaalhockey zaalhockey@gooische.com Gooische HC 2011-2012 Zaalhockeycommissie 2011-2012 Pauline Gaasbeek voorzitter zaalhockey@gooische.nl Peter Smulders wedstrijdsecretaris zaalhockey@gooische.nl

Nadere informatie

BRIEFING ZAALHOCKEY 16/ 17. Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR

BRIEFING ZAALHOCKEY 16/ 17. Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR BRIEFING ZAALHOCKEY 16/ 17 Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR Programma Introductie zaalcommissie Doelstellingen Zaalcompetitie Taken coach/manager/aanvoerder bij de senioren Pauze/ mogelijkheden tot

Nadere informatie

De redactie wenst iedereen een fantastisch. sportief Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop. Wedstrijdprogramma Jeugd

De redactie wenst iedereen een fantastisch. sportief Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop. Wedstrijdprogramma Jeugd Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A, 37 jaargang nummer 13 2421 AB Nieuwkoop 7 januari 2013 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : redactie@hcnieuwkoop.nl

Nadere informatie

Zaalcommissie HC Kromme Rijn

Zaalcommissie HC Kromme Rijn Zaalhockey 1 Zaalcommissie HC Kromme Rijn mail: zaal@hckrommerijn.nl Website: https://www.hckrommerijn.nl/activiteiten/zaalhockey Brigitte Kavelaars MC2; MD4 Martine van Engelen MD2 Heike Rockmann JB1;

Nadere informatie

ZAALHOCKEY SEIZOEN

ZAALHOCKEY SEIZOEN ALGEMENE ZAALINFORMATIE De competitiewedstrijden vinden plaats in: 1. Sporthal De Huif in Bavel 2. Tennishal Jeugdland in Ulvenhout De competitietrainingen vinden plaats in: 1. Sporthal (groot) De Huif

Nadere informatie

BRIEFING ZAALHOCKEY 17/ 18. Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR

BRIEFING ZAALHOCKEY 17/ 18. Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR BRIEFING ZAALHOCKEY 17/ 18 Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR Programma Introductie zaalcommissie Doelstellingen Zaalcompetitie Taken coach/manager/aanvoerder bij de senioren Pauze/ mogelijkheden tot

Nadere informatie

INFO ACCOMMODATIES ZAALHOCKEY VOORDAAN

INFO ACCOMMODATIES ZAALHOCKEY VOORDAAN INFO ACCOMMODATIES ZAALHOCKEY VOORDAAN Nov 2016 ZAALHOCKEY@VOORDAAN.NL Welkom in het Gerrit Rietveld College! We hebben de mogelijkheid om te kunnen trainen voor de zaalcompetitie in het Rietveld College

Nadere informatie

Welkom. HVA info-avond zaalhockey teammanagers en coaches. 3 november 2014

Welkom. HVA info-avond zaalhockey teammanagers en coaches. 3 november 2014 Welkom HVA info-avond zaalhockey teammanagers en coaches 3 november 2014 Agenda HVA en zaalhockey Algemene info over zaalhockey competitie Zaalhockeytraining en zalen Zaalhockey algemene informatie De

Nadere informatie

Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2016

Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2016 Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2016 Bladzijde 1. Wedstrijdduur bij zaalhockey 2. Wat moet ik weten bij Jongste Jeugd wedstrijden 3. Wat moet ik weten als coach, manager of aanvoerder 4. Wat moet ik weten

Nadere informatie

Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2015

Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2015 Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2015 Bladzijde 1. Wedstrijdduur bij zaalhockey 2. Wat moet ik weten bij Jongste Jeugd wedstrijden 3. Wat moet ik weten als coach, manager of aanvoerder 4. Wat moet ik weten

Nadere informatie

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen)

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Algemene bepalingen Competitie E6- en E8-tallen spelen wedstrijden in competitieverband. Deze vinden plaats in sporthallen. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Wedstrijdduur De wedstrijdduur wordt bepaald door de zaalhockeycommissie van het district.

Wedstrijdduur De wedstrijdduur wordt bepaald door de zaalhockeycommissie van het district. Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Algemene bepalingen Competitie E6- en E8-tallen spelen wedstrijden in competitieverband. Deze vinden plaats in sporthallen. De verantwoordelijkheid voor

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

ZAALBULLETIN Mixed Hockeyclub De Dommel

ZAALBULLETIN Mixed Hockeyclub De Dommel ZAALBULLETIN 2016-2017 Mixed Hockeyclub De Dommel nov. 2016 website: www.mhcdedommel.nl 1 VOORWOORD VAN DE ZAALHOCKEYCOMMISSIE Beste zaalhockeyleden, November 2016 Begin december start het zaalhockeyseizoen

Nadere informatie

Zaalupdate: Alles wat je moet weten voordat we gaan beginnen.

Zaalupdate: Alles wat je moet weten voordat we gaan beginnen. Zaalupdate: Alles wat je moet weten voordat we gaan beginnen. De zaalcompetitie staat voor de deur. A.s. zondag 4 december vindt de eerste competitiedag alweer plaats. Hoog tijd dus voor de zaalhockeyers

Nadere informatie

Ritola Volleybal Vereniging

Ritola Volleybal Vereniging Ritola Volleybal Vereniging Zaalwacht Ritola Volleybal Zaalwacht beheer Datum Auteur Wijzigingen 1.0 2017-09-12 Bestuur 1 e versie 2017-09-23 Bestuur Inlogscherm wifi van de Zwet (wifi netwerk Tynaarlo,

Nadere informatie

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen:

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Je gedraagt je sportief en met respect voor de club, voor je medespeler, je leider, je tegenstander, de scheidsrechter, de andere leden en supporters. De winnaar is

Nadere informatie

WELKOM Presentatie Zaalhockey Seizoen

WELKOM Presentatie Zaalhockey Seizoen WELKOM Presentatie Zaalhockey Seizoen 2016-2017 1. Agenda 2. Kennismaking zaalcommissie 3. Wat doet de Zaalcie 4. Teamindeling & Trainingsschema 2016-17 5. Accommodatie Zaalhockey in Borchland 6. Zaalleiding

Nadere informatie

: Beheer commissie. : Bar commissie. : Trainers zaalhockey :

: Beheer commissie. : Bar commissie. : Trainers zaalhockey : Informatie boekje Zaalhockey MHC Wijchen seizoen 2018-2019 Inleiding 1. Organisatie Zaalhockeycommissie Contant persoon : Esther Verhaas : zaalhockey@mhcwijchen.nl Beheer commissie : beheer@mhcwijchen.nl

Nadere informatie

Richtlijnen aangewezen scheidsrechter

Richtlijnen aangewezen scheidsrechter Richtlijnen aangewezen scheidsrechter c.k.v. VZOD Kudelstaart Voorwoord De richtlijnen helpen ons om eenheid en duidelijkheid te verschaffen in de werkwijze van onze aangewezen scheidsrechters. In onderstaand

Nadere informatie

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen)

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Algemene bepalingen Competitie E6- en E8-tallen spelen wedstrijden in competitieverband. Deze vinden plaats in sporthallen. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

ZAALHOCKEY basisinformatie

ZAALHOCKEY basisinformatie ZAALHOCKEY basisinformatie R.M.H.C. de Pelikaan Door: Melanie Mathijssen Inhoud Algemeen Veld Wat is anders Teams Materiaal Zaalcompetitie Wedstrijden Trainingen Spelregels Algemeen Zaalhockey is een erg

Nadere informatie

Zaalseizoen 2014-2015. MHC Rosmalen

Zaalseizoen 2014-2015. MHC Rosmalen Zaalseizoen 2014-2015 MHC Rosmalen Aantal deelnemende teams 1 seniorenteams (D1) 20 juniorenteams (+2) 4 mini teams (+2) 7 juniorenteams in drieluik (subtopklasse) JA1-JB1-JC1-JD1-MB1-MC1-MD1 Overige teams

Nadere informatie

Zaalregels en afspraken.

Zaalregels en afspraken. Zaalregels en afspraken. De coach van het team zorgt voor de communicatie met de organisatie van het zaalhockey, via zaalhockey@mhcv.nl. De coach regelt een trainer voor de trainingen. Indien het de coach

Nadere informatie

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen Briefing zaalhockey Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2016-2017 Agenda info avond Opening Zaalcommissie wie is wie communicatie met zaalcie Financiën Zaalhockeymateriaal Website HCEL Trainingen Competitie:

Nadere informatie

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A, 37 jaargang nummer 12 2421 AB Nieuwkoop 26 november 2012 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : redactie@hcnieuwkoop.nl

Nadere informatie

Van de technische commissie afdeling zaalhockey

Van de technische commissie afdeling zaalhockey Van de technische commissie afdeling zaalhockey Beste spelers en ouders, Het zaalhockeyseizoen staat weer voor de deur. Zaalhockey is een leuke invulling voor het winterseizoen. Het is een technisch, snel

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE ZATERDAGMORGEN ZAALWACHT 2015-2016

HANDLEIDING VOOR DE ZATERDAGMORGEN ZAALWACHT 2015-2016 HANDLEIDING VOOR DE ZATERDAGMORGEN ZAALWACHT 2015-2016 Het team dat zaalwacht heeft, moet met het hele team aanwezig zijn. De beheerder zorgt dat de deur open is. Zorg dat je tijdig aanwezig bent, in ieder

Nadere informatie

ZAALHOCKEY SEIZOEN

ZAALHOCKEY SEIZOEN ALGEMENE ZAALINFORMATIE De competitiewedstrijden vinden plaats in: 1. Sporthal De Huif in Bavel voor de C- en D-junioren 2. Tennishal Jeugdland in Ulvenhout voor de A- en B-junioren De competitietrainingen

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Versie 1.0 13 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel...3 1.1. Behoefte aan scheidsrechters!...3 1.2. Hoe is de arbitrage geregeld bij NHC de

Nadere informatie

Upward Jeugd teams kick off zaal

Upward Jeugd teams kick off zaal Upward Jeugd teams kick off zaal 23-11-2016 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Uitgangspunten Upward 4. Uitgangspunten KNHB 5. Spelregels 6. Speelgerechtigheid 7. Sporthallen en het niet hebben van kleedkamers

Nadere informatie

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Zaalhockey 2015-2016 Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Agenda 20.00 uur Opening - Opzet Zaalhockey 2015-2016 - CompeEEe - CompeEEe organisaee - Weekendtrainingen 20.45 uur Zaalhockey regels

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 UNO in vogelvlucht - mrt 2015 Start project trainingen op Hercules (naam UWHC) - Aug 2015 UNO officieel opgericht + nieuw tenue - Sept 2015 Trainingen Hercules

Nadere informatie

Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen)

Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Vaststelling spelregels Dit spelreglement is tot stand gekomen op basis van de elftalregels, met enkele voor de Jongste Jeugd noodzakelijke aanpassingen.

Nadere informatie

ZAALHOCKEY-INFORMATIE

ZAALHOCKEY-INFORMATIE We werken bij Zwart-Wit dit jaar met een zaalleiding per locatie per drieluik. Hieronder volgt de algemene instructie en de specifieke aanwijzingen per zaal (De Huif en Jeugdland). De zaalleiding heeft

Nadere informatie

Lengte = 36-44m; Breedte = 18-22m Doel = 2m hoog; 3m breed Doelpalen = 8x8 cm; doellijn = max. 8 cm Zijbalken (10 x 10 cm, naar veld afgeschuind)

Lengte = 36-44m; Breedte = 18-22m Doel = 2m hoog; 3m breed Doelpalen = 8x8 cm; doellijn = max. 8 cm Zijbalken (10 x 10 cm, naar veld afgeschuind) 8. Belangrijkste bepalingen, verschillen veld- en zaalhockey Algemeen Hieronder een overzicht van alle denkbare verschillen tussen veld- en zaalhockey. In de tekst wordt over het algemeen uitgegaan van

Nadere informatie

Reglement Jeugd. Volleybal vereniging Wijhko.

Reglement Jeugd. Volleybal vereniging Wijhko. Reglement Jeugd Volleybal vereniging Wijhko. In dit reglement: Algemene regels Wedstrijden spelen Training of wedstrijd afzeggen Activiteiten voor de jeugd Positief Coachen Algemene Regels Vervoer Bij

Nadere informatie

Overzicht instructiekaarten Jeugdcompetitie

Overzicht instructiekaarten Jeugdcompetitie Overzicht instructiekaarten Jeugdcompetitie Opbouw kaarten 1 Veld opbouwen 2 Kruizen tapen 3 Doelgebied tapen 4 Wedstrijdtafel klaarzetten 5 Scorebord instellen 6 Checklist opbouw De wedstrijden kaarten

Nadere informatie

VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK

VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK 2014-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding. 2. Contactgegevens 3. Locaties. 4. Verplichtingen.. 5. Zaaltassen 6. Wedstrijdformulieren, DWF. 7. KNHB Competitiehandboek en Reglement 8.

Nadere informatie

Zaalhockey

Zaalhockey Zaalhockey 2018-2019 Agenda Introductie Trainingen Scheidsrechters 3 Luiken Digitaal wedstrijdformulier (DWF) Begeleiding/coaching zaalhockey Samenvatting taken coach Belangrijke data zaalhockey Nieuwe

Nadere informatie

De gedragsregels voor iedereen

De gedragsregels voor iedereen De gedragsregels voor iedereen Iedereen maken we rommel, dan ruimen we dat zelf op. er wordt geen glas en aardewerk mee naar buiten genomen. ga je op het terras zitten, dan is dat geen probleem, maar breng

Nadere informatie

Welkom! Coachavond Zaalhockey. 13 november 2018

Welkom! Coachavond Zaalhockey. 13 november 2018 Welkom! Coachavond Zaalhockey 13 november 2018 van Copyright druk, fotokopie, 2018. Alle microfilm, rechten voorbehouden. digitaal, internet Niets of op uit welke deze uitgave wijze dan mag ook worden

Nadere informatie

Zaalhockeybriefing HGC 10 november 2014

Zaalhockeybriefing HGC 10 november 2014 Zaalhockeybriefing HGC 10 november 2014 Welkom Programma Zaalhockeybriefing HGC o Kennismaking Technische Commissie Zaalhockey o Informatie over zaalhockey, de organisatie, trainingen en wedstrijden (Zaalcommissaris)

Nadere informatie

Zaalcompetitie JO8 en JO9 pupillen Exloo

Zaalcompetitie JO8 en JO9 pupillen Exloo Zaalcompetitie JO8 en JO9 pupillen Exloo 2017-2018 Start poule A: zaterdag 23 december 2017 Start poule B: zaterdag 30 december 2017 POULE-INDELING Poule-A Poule-B 1] Sc Stadskanaal 1] Valthermond 2 2]

Nadere informatie

Zaalhockey seizoen Informatieavond coaches Donderdag 9 november

Zaalhockey seizoen Informatieavond coaches Donderdag 9 november Zaalhockey seizoen 20172018 Informatieavond coaches Donderdag 9 november SPELREGELS ZAALHOCKEY Zaalhockey seizoen 20172018 Informatieavond coaches Agenda 20.00 uur Even voorstellen 20.10 uur PetjeOpPetjeAf

Nadere informatie

Handleiding Zaalhockey

Handleiding Zaalhockey Handleiding Zaalhockey Dit document dient als uitleg over zaalhockey binnen LISA. Ieder district organiseert op haar eigen wijze zaalhockey, LISA heeft een generieke oplossing voor het zaalhockey. Contents

Nadere informatie

- Er wordt tussen en uur getraind. De training duurt ongeveer 1 uur. - Het trainingsseizoen loopt van medio augustus tot eind juni.

- Er wordt tussen en uur getraind. De training duurt ongeveer 1 uur. - Het trainingsseizoen loopt van medio augustus tot eind juni. BLAUW-WIT WELKOM! Onderwerpen Trainingen Korfbal competitie Wedstrijdkleding Wat vinden wij belangrijk? Wat verwachten wij van ouders? Communicatie Wat doen we verder nog voor leuks? TRAININGEN - Elk team

Nadere informatie

Bienvenue. Willkommen. Welcome. welkom. yôkoso. Benvenuto. Bienvenida. tervetuloa

Bienvenue. Willkommen. Welcome. welkom. yôkoso. Benvenuto. Bienvenida. tervetuloa Willkommen Bienvenue Welcome yôkoso welkom Benvenuto Bienvenida tervetuloa Kick-off meeting zaalhockey Seizoen 2017-2018 District Midden-Nederland 9 oktober 2017 Hockeyclub t Spandersbosch KNHB Agenda

Nadere informatie

ZAALHOCKEY 2017/ 2018 Informatieavond 20 November Introductie

ZAALHOCKEY 2017/ 2018 Informatieavond 20 November Introductie ZAALHOCKEY 2017/ 2018 Informatieavond 20 November 2017 Introductie Agenda PW-site Hockey->Zaalhockey Opzet van de competities (KNHB en TVO Regio) Tips voor de scheidsrechter Zaalleiding Uitrusting spelers

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

Zaalcompetitie F-pupillen Exloo Start poule A: zaterdag 15 december 2012 Start poule B: zaterdag 22 december 2012.

Zaalcompetitie F-pupillen Exloo Start poule A: zaterdag 15 december 2012 Start poule B: zaterdag 22 december 2012. Zaalcompetitie F-pupillen Exloo 2012-2013 Start poule A: zaterdag 15 december 2012 Start poule B: zaterdag 22 december 2012 Organisatie: SVO POULE-INDELING Poule-A Poule-B 1] H.O.C. F1 1] Valthermond F3

Nadere informatie

HCEL HANDBOEK ZAALHOCKEY

HCEL HANDBOEK ZAALHOCKEY HCEL HANDBOEK ZAALHOCKEY 2018-2019 Door de KNHB Zuid-Nederland is een document zaalhockey competitie informatie opgesteld. Deze is te vinden op de website van de website van de bond. In onderstaand handboek

Nadere informatie

Sporting Krommenie. Voorwoord. Trainingstijden Beste speler,

Sporting Krommenie. Voorwoord. Trainingstijden Beste speler, Sporting Krommenie In de nieuwsbrief voorwoord wie zijn wij? spelers regelement af berichten Leiders oefenprogramma start seizoen 2017-2018 trainingstijden 2017-2018 Gegevens van de trainers: Seizoen 2017-2018

Nadere informatie

VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK

VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK 2016-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding. 2. Contactgegevens 3. Locaties. 4. Verplichtingen.. 5. Zaaltassen 6. Digitaal Wedstrijd Formulier, DWF. 7. KNHB Competitiehandboek en Reglement

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

Jeugdzaalvoetbalcompetitie

Jeugdzaalvoetbalcompetitie Jeugdzaalvoetbalcompetitie 2017 2018 REGIO EMMEN E.O. / REGIO ASSEN E.O. Algemene bepalingen en de belangrijke spelregels ALGEMENE BEPALINGEN Organisatie De wedstrijden worden gespeeld onder auspiciën

Nadere informatie

Programmaboekje Regio Groningen. Jeugdzaalvoetbalcompetitie 2013/ 2014. ON F2 - Helpman F5 tijd veranderd

Programmaboekje Regio Groningen. Jeugdzaalvoetbalcompetitie 2013/ 2014. ON F2 - Helpman F5 tijd veranderd Programmaboekje Regio Groningen Jeugdzaalvoetbalcompetitie 2013/ 2014 ON F2 - Helpman F5 tijd veranderd Sporthal Plaats Beijum Groningen Beahal Haren Lewenborg Groningen Kalkwijckhal Hoogezand Corpuhyus

Nadere informatie

ZAALHOCKEY 2010-2011. Boxtel, 8 december 2011

ZAALHOCKEY 2010-2011. Boxtel, 8 december 2011 Boxtel, 8 december 2011 Zaalhockey Uitrusting Het hockeyveld Teamsamenstelling Wedstrijd Buiten het veld Spelregels Spelen van de bal Spelhervattingen Door het blok spelen Ruw en gevaarlijk spel Keeper

Nadere informatie

H.C. Voorne Nieuwsbrief zaalhockey

H.C. Voorne Nieuwsbrief zaalhockey H.C. Voorne Nieuwsbrief zaalhockey In deze Nieuwsbrief Algemene informatie 2 Tenue / uitrusting 2 Trainingen 2 Wedstrijden 2 Rol van de ouders en begeleiders 3 Afgelastingen 3 Uitgangspunten poule indeling

Nadere informatie

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen maart 2019 INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Hier bij het zaalvoetbalprogramma seizoen Enkele aanvullende informatie, neem dit ook door met de mensen die ordedienst hebben.

Hier bij het zaalvoetbalprogramma seizoen Enkele aanvullende informatie, neem dit ook door met de mensen die ordedienst hebben. Sportvrienden, Hier bij het zaalvoetbalprogramma seizoen 2016-2017. Enkele aanvullende informatie, neem dit ook door met de mensen die ordedienst hebben. Let op: Helaas is de Gansehof geen sponsor meer.

Nadere informatie

SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN. INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS

SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN. INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS Taken jeugd- en seniorenleiders Spelerspas. De leider is, samen met de aanvoerder, verantwoordelijk voor de formaliteiten

Nadere informatie

VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK

VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK 2017-2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding. 2. Contactgegevens 3. Locaties. 4. Verplichtingen.. 5. Zaaltassen 6. Digitaal Wedstrijd Formulier, DWF. 7. KNHB Competitiehandboek en Reglement

Nadere informatie

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 1. INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Welkom Thema-avond HHC Zaalhockey & scheidsrechters Woensdag 26 november 2014 Locatie: HHC 20.30h 22.00h

Welkom Thema-avond HHC Zaalhockey & scheidsrechters Woensdag 26 november 2014 Locatie: HHC 20.30h 22.00h Welkom Thema-avond HHC Zaalhockey & scheidsrechters Woensdag 26 november 2014 Locatie: HHC 20.30h 22.00h Agenda Korte inleiding Opzet thema-avond Rondvraag en gelegenheid tot discussie/nabespreken (al

Nadere informatie

Bijgaand treffen jullie alle benodigde informatie voor het komende hockeyseizoen aan:

Bijgaand treffen jullie alle benodigde informatie voor het komende hockeyseizoen aan: INFORMATIE ZAALHOCKEY 2015-2016 Inleiding Beste coaches en managers van de zaalhockeyteams, Bijgaand treffen jullie alle benodigde informatie voor het komende hockeyseizoen aan: Schoeisel, sticks, ballen

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK

VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK 2012-2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding.. 2. Contactgegevens.. 3. Locaties. 4. Verplichtingen.. 5. Wedstrijdformulieren.. 6. Waar vind je informatie?... 7. Instructie materialen voor

Nadere informatie

Per competitie word het wedstrijdschema op de DES site gepubliceerd. De rust is ongeveer 5 tot 10 minuten.

Per competitie word het wedstrijdschema op de DES site gepubliceerd. De rust is ongeveer 5 tot 10 minuten. Ditjes en Datjes voor (nieuwe ) coaches Onderwerp Plezier met leren hockeyen Spelbegeleiders / Scheidsrechters Wedstrijdschema Spelduur wedstrijden Toelichting Minihockey is bedoeld om kinderen op een

Nadere informatie

Zaalcompetitie F-pupillen Exloo

Zaalcompetitie F-pupillen Exloo Zaalcompetitie F-pupillen Exloo 2014-2015 Start poule A: zaterdag 13 december 2014 Start poule B: zaterdag 20 december 2014 Organisatie: POULE-INDELING Poule-A Poule-B 1] HOC F1 1] HOC F4 2] Borger F3

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017 ARBITRAGEPLAN MHC HEESCH Januari 2017 Inleiding Dit is het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van MHC Heesch, opgesteld door de Arbitragecommissie*, in samenspraak met het bestuur. MHC Heesch is een gezellige

Nadere informatie

SPELREGELBOEKJE ZAALHOCKEY

SPELREGELBOEKJE ZAALHOCKEY SPELREGELBOEKJE ZAALHOCKEY 1 Kleiner veld Vergeleken met buiten zijn in de zaal het veld, de cirkel en de goal veel kleiner. Het enige wat groter is, is de afstand van strafbalstip, namelijk 7 meter in

Nadere informatie

Programmaboekje Regio Coevorden 2010/ Versie 2, 9 december. SCN F2 neemt plaats van SCN F2 in

Programmaboekje Regio Coevorden 2010/ Versie 2, 9 december. SCN F2 neemt plaats van SCN F2 in Programmaboekje Regio Coevorden Jeugdzaalvoetbalcompetitie l titi 2010/ 2011 Versie 2, 9 december Wijziging SCN F2 neemt plaats van SCN F2 in SPORTHALLEN Drostenhal t Grootveld Schoonoord De Goorn PLAATS

Nadere informatie

ZAALHOCKEY. Kleiner veld, minder spelers. Start zaalseizoen. Oranje en zaalhockey. De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden

ZAALHOCKEY. Kleiner veld, minder spelers. Start zaalseizoen. Oranje en zaalhockey. De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden Gooische Hockeyclub 16 november 2017 ZAALHOCKEY De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden Start zaalseizoen Vanaf 4 december gaat het weer beginnen: het zaalseizoen. Een ander spelletje

Nadere informatie

Programmaboekje Regio Groningen. Jeugdzaalvoetbalcompetitie 2012/ 2013

Programmaboekje Regio Groningen. Jeugdzaalvoetbalcompetitie 2012/ 2013 Programmaboekje Regio Groningen Jeugdzaalvoetbalcompetitie 2012/ 2013 Versie 14 januari Wijzigingen: Wedstrijden Poule Gro F2, E1 en E2 van 2 februari te Lewenborg zijn verplaatst naar Sporthal Hoogkerk

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE ZATERDAGMORGEN ZAALWACHT

HANDLEIDING VOOR DE ZATERDAGMORGEN ZAALWACHT HANDLEIDING VOOR DE ZATERDAGMORGEN ZAALWACHT 2017-2018 Het team dat zaalwacht heeft, moet met het hele team aanwezig zijn. De beheerder zorgt dat de deur open is. Zorg dat je tijdig aanwezig bent, in ieder

Nadere informatie

Gedragsregels SJO ZVC 14. Gedragsregels SJO ZVC 14

Gedragsregels SJO ZVC 14. Gedragsregels SJO ZVC 14 Gedragsregels SJO ZVC 14 Gedragsregels spelers SJO ZVC 14 1. Spelers moeten zich correct gedragen t.o.v. medespelers, tegenstanders, bestuursleden, scheidsrechters, leiders, trainers, enz. Schelden, vloeken

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie