Coachhandboek Zaalhockey

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2011-2012 Coachhandboek Zaalhockey"

Transcriptie

1 Coachhandboek Zaalhockey Gooische HC

2 Zaalhockeycommissie Pauline Gaasbeek voorzitter Peter Smulders wedstrijdsecretaris Eef Jordans communicatie/ algemene zaken Gedragscode We moeten ons realiseren dat we te gast zijn in de hallen. Het gebeurt helaas elk jaar weer dat we klachten van de beheerders binnen krijgen met betrekking tot wangedrag in de hal of kleedkamers. Het behoort tot de taken van de coach om toe te zien op het feit dat het team zich gedraagt volgens de regels van de betreffende hal. Indien nodig betekent dit ook dat het team begeleid wordt in de kleedkamer. Bovenstaande geldt uiteraard ook voor onze trainingshallen. Laten we ons realiseren dat onze trainingscapaciteit in de zalen hangt en staat met een goede verstandhouding en de gunfactor met en van de verhuurders. Ook langs de lijn en in het veld profileert Gooische zich als een vereniging die zich fair opstelt. Zie ook de Gooische Hockey Code op de site. ( Trainingen Vanwege de drukke bezetting van de hallen kunnen we vaak pas vlak voor aanvang van de training de zaal in. Druk je team dus op het hart dat het geen zin heeft om ruim van tevoren in de hal aanwezig te zijn. Zoals hierboven aangegeven dienen we ons ook tijdens de trainingen te houden aan de regels van de hallen, dus niet inspelen in de kleedkamers of andere ruimtes die daar niet voor bedoeld zijn! Competitie opzet De Topklassen D, H, JA en MA spelen een halve competitie op 4 wedstrijddagen in een centrale hal (dus niet in een 'thuis'hal) voorafgaande aan de POs/DKs. Elke wedstrijd duurt 2 x 20 minuten met 5 minuten pauze. Per wedstrijd wordt 1 uur gereserveerd. De Jeugd B, C en D Topklassen spelen een gehele competitie in blokken van 4 uur voorafgaande aan de POs/DKs. Per team een blok in een thuishal. Een wedstrijd duurt 2 x 20 minuten met 5 minuten pauze. Per wedstrijd wordt 1 uur gereserveerd. De meeste overige teams spelen in poules van 7 teams een gehele competitie in blokken van

3 2 uur. Drie wedstrijden van 30 minuten per blok. Geen pauze, 10 minuten tussen de wedstrijden. Poules met 4, 5 of 6 teams spelen respectievelijk een dubbele, anderhalve of een enkele competitie. Ook in blokken van 3 wedstrijden in 2 uur. In een poule van 6 teams komt één blok voor van 6 wedstrijden, dus 4 uur. In principe wordt aan het begin van het seizoen het hele competitieprogramma gepubliceerd, er kunnen echter tussentijds nog wijzigingen optreden. In dat kader: Check voor vertrek! In LISA staat altijd de laatste update! In de zaal Kleding en uitrusting In de zaal is het dragen van schone en voor de zaal geschikte schoenen verplicht voor spelers en begeleiders. Binnen het district Midden Nederland zijn speciale zaalhockeysticks verplicht. De keeperuitrusting mag geen metalen delen bevatten. Ook niet afgeplakt. Riempjes zijn verkrijgbaar via de club. De ballen moeten schoon zijn. Verder dient het 'uit'-team indien nodig (ter beoordeling door de scheidsrechters/zaalleiding) voor een afwijkend tenue te zorgen. Begeleiding INSTRUCTIES VOOR DE JEUGDBEGELEIDING (bron: De begeleider.. moet ouder zijn dan 18 jaar meldt zich minimaal 20 minuten voor het begin van de wedstrijd bij de zaalleiding is verantwoordelijk voor het volledig invullen van het wedstrijdformulier met de gegevens van zijn team en begeleiders. is verantwoordelijk voor het gedrag van het team gedurende de gehele duur van het verblijf in de sporthal en ziet er op toe dat het team zich altijd en overal gedraagt. niet alleen in de zaal maar ook op de tribunes, in de kleedkamers enz.

4 Scheidsrechters: Topklasse junioren (indien geen bondsarbitrage): ieder team levert 1 scheidsrechter overige jeugdteams: vereniging die zaalleiding heeft levert 2 scheidsrechters is steeds bij het team en kan niet optreden als scheidsrechter bij andere wedstrijden. zorgt ervoor dat het team tijdens de wachttijden niet rond of op het speelveld gaat oefenen. zorgt ervoor dat het team zich strikt houdt aan de aanwijzingen van de zaalleiding en/of zaalbeheerder. Indien het de 1 e of laatste wedstrijd van de dag is, dan zijn beide teams verplicht de balken en doelen op te ruimen, tenzij de zaalleiding anders beslist. Begeleiders en/of teams die bij het in gebruik nemen van een kleedkamer opmerken dat er voor hun komst schade, vernielingen of andere onregelmatigheden hebben plaatsgevonden, dienen dit onmiddellijk te melden aan de de zaalleiding. Dit is in hun eigen belang, anders zal worden aangenomen dat zij daar de oorzaak van zijn en wordt de schade op hun team verhaald. In alle zalen zijn zaallegguards met klittenband of plastic gespen verplicht. Afplakken van ijzeren gespen is niet toegestaan. is ervoor verantwoordelijk dat alle spelers in clubtenue spelen. Indien de twee teams in dezelfde kleuren etc. spelen, dient het als tweede genoemde team te spelen in een ander shirt en/of kousen. De keeper moet een afwijkend kleur shirt dragen. Bij ieder team mogen er maximaal 6 wisselspelers en 4 volwassen begeleiders op de bank zitten. De zaalleiding en de scheidsrechters zien hierop toe. Spelers die niet op het wedstrijdformulier staan, mogen niet op de bank plaatsnemen. de zaalleiding regelt het insturen van de wedstrijdformulieren via de wedstrijdsecretaris van hun vereniging EEN TEAM ZONDER JEUGDBEGELEIDING WORDT ONHERROEPELIJK DE TOEGANG TOT DE ZAAL EN DE KLEEDKAMERS GEWEIGERD. In alle gevallen geldt : NIET IN ORDE... NIET SPELEN.

5 Zaalleiding In de hallen kunt je je voor alle zaken om en rond de wedstrijden richten tot de zaalleiding. Zie onder voor taken en verantwoordelijkheden van de zaalleiding. INSTRUCTIES VOOR DE ZAALLEIDING (bron: De zaalleiding.. 1. is ouder dan 18 jaar en bestaat bij voorkeur uit 2 personen 2. is minimaal een half uur voor aanvang van hun eerste wedstrijd aanwezig 3. neemt contact op met de zaalbeheerder, zodat beiden weten bij wie ze moeten zijn in geval van moeilijkheden, krijgt informatie over evt. bijzondere regels die in de hal gelden en laat zich informeren over de werking van het eventueel aanwezige elektronische scorebord. De zaalleiding stelt vervolgens de teams op de hoogte van de regels. 4. vervult geen andere functie dan zaalleiding. Zij fluiten en/of coachen dus zelf niet. 5. controleert bij aanvang de speelvloer en alle beschikbare kleedkamers op eventuele reeds aanwezige schade. Bij constatering van schade moet dit onmiddellijk aan de zaalbeheerder gemeld worden. 6. is verantwoordelijk voor het in orde brengen van het speelveld (balken, doelen, spelers- en strafbank, aanwezigheid van verbandtrommel). De spelers zijn verplicht hierbij hun medewerking te verlenen. (zie instructies Aanvoerders en Jeugdbegeleiding) 7. is verantwoordelijk voor het op tijd beginnen en eindigen van de wedstrijden, dit om uitloop te voorkomen (de zaalleiding is hier dus voor verantwoordelijk en niet de scheidsrechters) 8. Scheidsrechters: - senioren: ieder team levert 1 scheidsrechter, tenzij er bondsscheidsrechters zijn - jeugd: topklasse ieder team levert 1 scheidsrechter, tenzij er bondsscheidsrechters zijn - jeugd: overige teams: vereniging die zaalleiding heeft levert 2 scheidsrechters, Indien er geen of te weinig scheidsrechters zijn, dan moet dit vermeld worden op het wedstrijdformulier. 9. Indien een team te laat komt, vermeldt de zaalleiding op het wedstrijdformulier welk team te laat kwam en hoeveel minuten na het vastgestelde aanvangstijdstip de

6 wedstrijd is begonnen. De zaalleiding bepaalt of daar ruimte voor is, anders geldt: te laat komen opdagen van het team. Na de wedstrijd vult men alleen nog de uitslag in. 10. Bij het niet komen opdagen van een team wordt dit vermeld op het wedstrijdformulier. Er wordt geen uitslag voor de desbetreffende wedstrijd ingevuld. De uitslag van de wedstrijd wordt bepaald conform het bondsreglement. 11. is in het bezit van de laatste uitgave van het bondsreglement deel zaalhockey en het spelreglement. Alle geconstateerde onregelmatigheden ten opzichte van het bondsreglement moeten op het wedstrijdformulier worden vermeld. Is er wel een onregelmatigheid, maar deze kan niet vermeld worden op het wedstrijdformulier, gebruik dan het formulier `geconstateerde onregelmatigheden`. Onregelmatigheden zijn o.a. het niet spelen in het juiste club tenue, te laat komen, verkeerde uitrusting, etc. 12. moet jeugdteams de toegang tot de zaal weigeren die zonder volwassen begeleiding zijn. 13. levert het wedstrijdformulier en de wedstrijdbal. 14. Neemt voor aanvang van de wedstrijd de scheidsrechterskaarten in ontvangst van de scheidsrechters en zorgt ervoor dat de nummers op het wedstrijdformulier vermeld worden. 15. zorgt ervoor dat alle informatie is ingevuld op het wedstrijdformulier 16. controleert voor aanvang van iedere wedstrijd de uitrusting van alle spelers inclusief de keeper. De keepers dienen een afwijkende kleur shirt te dragen. In alle zalen zijn zaallegguards met klittenband of plastic gespen verplicht. Afplakken van ijzeren gespen is niet toegestaan. Iedere speler dient te spelen in zijn of haar clubtenue en met een zaalhockeystick. 17. ziet erop toe dat op iedere bank maximaal 6 wisselspelers en 4 volwassen begeleiders zitten. Spelers die niet op het wedstrijdformulier staan, mogen niet op de bank plaatsnemen. Dit geldt ook voor kleine kinderen en mini s van de week. 18. houdt de straftijd bij van spelers die tijdelijk of definitief verwijderd zijn. De opgelegde straftijd gaat pas in nadat de speler zich gemeld heeft. Hij geeft het teken wanneer de straftijd verstreken is. Verwijderde spelers zitten naast de zaalleiding op het 'strafbankje'. 19. Schades: controleert regelmatig de kleedkamers. Eventuele ontdekte schades direct melden aan de zaalbeheerder. Er moet een schadeformulier ingevuld worden. Het schade-formulier moet ondertekend worden door de zaalbeheerder en gestuurd naar:

7 KNHB cie zaalhockey Midden Nederland p/a van Haersoltelaan 65, 3771 JW Barneveld Het schadeformulier is te downloaden via de KNHB site > districtsinfo > Midden Nederland > Zaalhockey > schadeformulier zaalhockey 20. ziet erop toe dat er in de hal, buiten het speelveld niet geoefend wordt door de wachtende teams. 21. ziet erop toe dat er niet gegeten c.q. gerookt wordt op de speelvloer, de tribunes en in de kleedkamers. Overtreders kan men de zaal uitzetten of het verder meespelen ontzeggen 22. vult na beëindiging van de wedstrijd de uitslag in op wedstrijdformulier en zorgt ervoor dat de scheidsrechters hun handtekening plaatsen en geeft op dat moment hun scheidsrechterskaarten terug. 23. levert alle wedstrijdformulieren in bij de wedstrijdsecretaris van de eigen vereniging Scheidsrechters Voor het leveren van scheidsrechters voor de geplande wedstrijden gelden de volgende regels: Senioren Topklassen standaard teams worden gefloten door Bondsscheidsrechters Bij de overige wedstrijden levert elk team een scheidsrechter Junioren Per seizoen wordt er bepaald welke Topklasse wedstrijden door Bondsscheidsrechters worden gefloten. Verwacht wordt dat dit (minstens) voor de Topklassen A en B zal gelden. Bij de overige Topklasse wedstrijden levert elk team een scheidsrechter Bij de overige wedstrijden levert de vereniging met zaalleiding beide scheidsrechters.

8 Verschillen zaal- en veldhockey

9

10

11 Wedstrijdformulieren De coaches nemen nooit een wedstrijdformulier mee naar de hal. Deze zijn altijd aanwezig bij de zaalleiding van de thuisclub. Wordt er gespeeld in De Blijk of De Zandzee of in een andere hal waar Gooische zaalleiding heeft: roze formulier en een witte doorslag blijven achter in de map van de zaalleiding. Wordt er gespeeld in een andere hal: roze formulier blijft achter bij de zaalleiding, een witte kopie gaat mee en wordt ingeleverd: Ofwel in de blauwe afgesloten brievenbus aan het hek bij Gooische Ofwel in de brievenbus bij Peter Smulders, Barlaeuslaan 22, 1401 GT Bussum In ieder geval uiterlijk zondagavond uitslagen naar Peter per SMS ( ) of per N.B. Let goed op dat de formulieren correct zijn ingevuld. Eventuele boetes worden doorberekend aan de teams!

Instructies voor de zaalleiding

Instructies voor de zaalleiding Instructies voor de zaalleiding Wij zijn te gast in de zaal en moeten iedere klacht proberen te voorkomen. Anders worden wij volgend jaar niet meer toegelaten! Daarom: Iedereen (zaaldienst, coaches en

Nadere informatie

INSTRUCTIE ZAALWACHT

INSTRUCTIE ZAALWACHT INSTRUCTIE ZAALWACHT Zaalhockeycommissie: Paul Hazenbosch: Wedstrijdsecretariaat Tel: 040-2859684 06-18911033 wszaal@hockey-geldrop.nl Han van Bakel: Wedstrijdsecretariaat Tel: 040-2859242 06-51821007

Nadere informatie

ZAALINFORMATIE 2017/2018

ZAALINFORMATIE 2017/2018 www.hcvoorne.nl ZAALINFORMATIE 2017/2018 Wedstrijdduur Alle wedstrijden duren 1x 35 minuten. Uitzondering zijn de volgende poules welke 2 x 20 minuten duren. - Dames en heren senioren Standaard: Top, 1e

Nadere informatie

Informatie Upward Zaalhockey 2015-2016

Informatie Upward Zaalhockey 2015-2016 Informatie Upward Zaalhockey 2015-2016 De competitieopzet Dit jaar zijn de districten Oost- en Noord Nederland voor de zaal samengevoegd. De poule indeling is grotendeels nog gescheiden, maar na het overgangsseizoen

Nadere informatie

PRESENTATIE ZAALHOCKEY SEIZOEN 2015-2016

PRESENTATIE ZAALHOCKEY SEIZOEN 2015-2016 PRESENTATIE ZAALHOCKEY SEIZOEN 2015-2016 AGENDA: Inleiding Kleding en uitrusting Wedstrijdformulieren/DWF Spelreglement en regelwijziging Verschillen zaal- en veldhockey Zaalwacht en tijdwaarneming De

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2015

Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2015 Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2015 Bladzijde 1. Wedstrijdduur bij zaalhockey 2. Wat moet ik weten bij Jongste Jeugd wedstrijden 3. Wat moet ik weten als coach, manager of aanvoerder 4. Wat moet ik weten

Nadere informatie

Bijgaand treffen jullie alle benodigde informatie voor het komende hockeyseizoen aan:

Bijgaand treffen jullie alle benodigde informatie voor het komende hockeyseizoen aan: INFORMATIE ZAALHOCKEY 2015-2016 Inleiding Beste coaches en managers van de zaalhockeyteams, Bijgaand treffen jullie alle benodigde informatie voor het komende hockeyseizoen aan: Schoeisel, sticks, ballen

Nadere informatie

Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2016

Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2016 Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2016 Bladzijde 1. Wedstrijdduur bij zaalhockey 2. Wat moet ik weten bij Jongste Jeugd wedstrijden 3. Wat moet ik weten als coach, manager of aanvoerder 4. Wat moet ik weten

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst zaalhockey 26 november Welkom!

Informatiebijeenkomst zaalhockey 26 november Welkom! Informatiebijeenkomst zaalhockey 26 november 2014 Welkom! Wat gaan we doen? Waarom zaalhockey Waar & wanneer Zaalleiding Fluiten Specifiek voor Jongste Jeugd Jeugdbegeleiding Digitaal Wedstrijd Formulier

Nadere informatie

Welkom! Coachavond Zaalhockey. 13 november 2018

Welkom! Coachavond Zaalhockey. 13 november 2018 Welkom! Coachavond Zaalhockey 13 november 2018 van Copyright druk, fotokopie, 2018. Alle microfilm, rechten voorbehouden. digitaal, internet Niets of op uit welke deze uitgave wijze dan mag ook worden

Nadere informatie

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 AGENDA 1e deel van de avond: Mededelingen Zaalleiding Scheidsrechters Wedstrijdformulieren Afgelastingen Boete maatregel Mededelingen Vragen en of opmerkingen

Nadere informatie

INSTRUCTIE VOOR SPELERS/COACH/TRAINERS EN OUDERS 2014-2015

INSTRUCTIE VOOR SPELERS/COACH/TRAINERS EN OUDERS 2014-2015 INLEIDING Het zaalhockey seizoen gaat beginnen en de eerste trainingen vinden plaats in de eerste week van december. Om er voor te zorgen dat de zaalhockey goed verloopt hebben we ook dit jaar een aantal

Nadere informatie

COACHAVOND ZAALHOCKEY november 2017

COACHAVOND ZAALHOCKEY november 2017 COACHAVOND ZAALHOCKEY 2017 2018 21 november 2017 Zaalhockeycommissie: Irene Tuininga Alexandra de Lange Katinka Beerepoot 1. Algemene informatie 2. Techniek 3. Spelregels 4. Vragen Groot aantal zaalteams:

Nadere informatie

INFORMATIEBIJEENKOMST ZAALHOCKEY HCWV. 1 december 2015

INFORMATIEBIJEENKOMST ZAALHOCKEY HCWV. 1 december 2015 INFORMATIEBIJEENKOMST ZAALHOCKEY 2015-2016 HCWV 1 december 2015 Agenda Welkom en inleiding Zalen Teams Uitrusting Wedstrijdtijd Zaalleiding Scheidsrechter Begeleiden teams Spelregels DWF Afgelastingen

Nadere informatie

Lengte = 36-44m; Breedte = 18-22m Doel = 2m hoog; 3m breed Doelpalen = 8x8 cm; doellijn = max. 8 cm Zijbalken (10 x 10 cm, naar veld afgeschuind)

Lengte = 36-44m; Breedte = 18-22m Doel = 2m hoog; 3m breed Doelpalen = 8x8 cm; doellijn = max. 8 cm Zijbalken (10 x 10 cm, naar veld afgeschuind) 8. Belangrijkste bepalingen, verschillen veld- en zaalhockey Algemeen Hieronder een overzicht van alle denkbare verschillen tussen veld- en zaalhockey. In de tekst wordt over het algemeen uitgegaan van

Nadere informatie

Zaalhockey RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016

Zaalhockey RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016 Zaalhockey 2016-2017 RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016 Waar gaan we het over hebben? Zaalhockey Trainingen Wedstrijden Materialen Niet over speltechnieken: Coachavond op 28 nov 20.00u

Nadere informatie

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Briefing zaalhockey Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Agenda Opening 20.00 Zaalregels en formulieren Wedstrijd info Zaalwacht Trainingen (tijden en opzet) Zaalcompetitie & mededelingen Scheidsrechters

Nadere informatie

Vademecum en reglement. Voorcompetitie IDC Zaalhockey topklasse Oost. Seizoen 2012-2013

Vademecum en reglement. Voorcompetitie IDC Zaalhockey topklasse Oost. Seizoen 2012-2013 Vademecum en reglement Voorcompetitie IDC Zaalhockey topklasse Oost Seizoen 2012-2013 Inhoudsopgave 1. Organisatie voorcompetitie... 2 2. Locaties en speeldata voorcompetitie... 2 3. Adressen hallen...

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR DE ZAALCOÖRDINATOR

INSTRUCTIES VOOR DE ZAALCOÖRDINATOR INSTRUCTIES VOOR DE ZAALCOÖRDINATOR Een zaalcoördinator coördineert (een deel van) een wedstrijddag. Hij / zij is verantwoordelijk voor een soepel verloop van (een deel van) de dag, waarop wedstrijden

Nadere informatie

Zaalhockey. Seizoen (Iedereen ontvangt deze presentatie per mail)

Zaalhockey. Seizoen (Iedereen ontvangt deze presentatie per mail) Zaalhockey Seizoen 2018-2019 (Iedereen ontvangt deze presentatie per mail) Agenda Training Wedstrijden Afgelasting Zaalleiding Voorbereiding Wedstrijdtaken Taken rond de wedstrijd Praktische zaken Arbitrage

Nadere informatie

Presentatie voor begeleiders

Presentatie voor begeleiders Presentatie voor begeleiders Informatie avond over zaalhockey voor managers en coaches junioren en aanvoerster dames 1. Agenda Taakverdeling binnen zaalcommissie HC Mierlo Waarom zaalhockey? Taken managers

Nadere informatie

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Binnenkort start het zaalhockeyseizoen 2015-2016 en zal de Almeerse Hockeyclub met naar onze verwachting ongeveer 72 wedstrijdteams deelnemen. Zaalhockey valt onder de

Nadere informatie

Zaalhockey Instructies voor teams, coaches en zaalwacht

Zaalhockey Instructies voor teams, coaches en zaalwacht Zaalhockey 2017-2018 Instructies voor teams, coaches en zaalwacht Inhoudsopgave Instructie voor teams Aantal wedstrijden Thuishalwedstrijden Scheidsrechters Zaalwacht Materiaal Up-tempo schema Afgelastingen

Nadere informatie

Welkom. HVA info-avond zaalhockey teammanagers en coaches. 3 november 2014

Welkom. HVA info-avond zaalhockey teammanagers en coaches. 3 november 2014 Welkom HVA info-avond zaalhockey teammanagers en coaches 3 november 2014 Agenda HVA en zaalhockey Algemene info over zaalhockey competitie Zaalhockeytraining en zalen Zaalhockey algemene informatie De

Nadere informatie

JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA

JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA 1 JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA 2017-2018 Informatieavond Henna Bongers/Jolanda Broex TC Zaalhockey Programma vanavond 2 19:30 Uitgifte Zaalmateriaal Henna Bongers / Jolanda Broex 20:00 Algemene informatie Henna

Nadere informatie

Infoboekje Zaalhockey 2014-2015. (oktober 2014 versie 1)

Infoboekje Zaalhockey 2014-2015. (oktober 2014 versie 1) Infoboekje Zaalhockey 2014-2015 (oktober 2014 versie 1) Inhoudsopgave: 1. Instructies zaalhockeymaterialen 2 2. Instructies zaalleiding 3 3. Instructies wedstrijdformulier 7 4. Instructies voor scheidsrechters

Nadere informatie

Coachhandboek Zaalhockey

Coachhandboek Zaalhockey 2016-2017 Coachhandboek Zaalhockey zaalhockey@gooische.nl Gooische HC 2016-2017 1 BELANGRIJK Dringend verzoek om heel strikt toe te zien op de volgende regels: Iedereen (spelers en begeleiders) moet beseffen

Nadere informatie

Reglement Play-offs districtscompetities zaal, seizoen District Zuid-Nederland

Reglement Play-offs districtscompetities zaal, seizoen District Zuid-Nederland Reglement Play-offs districtscompetities zaal, seizoen 2018-2019 District Zuid-Nederland 1. REGLEMENTEN a) Op alle wedstrijden is het actuele Bondsreglement 2018 (BR.), Statuten, Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Seizoen 2015 2016. Zaal Hand-out District Noord-Holland

Seizoen 2015 2016. Zaal Hand-out District Noord-Holland D ISTRICT N OORD- H OLLAND Zaal Hand-out District Noord-Holland Districtskantoor Tel. 072 520 67 27 district- nh@knhb.nl Seizoen 2015 2016 Hierbij de zaal hand-out voor het seizoen 2015 2016. Deze uitgave

Nadere informatie

Coachhandboek zaalhockey

Coachhandboek zaalhockey Coachhandboek zaalhockey 2018-2019 zaalhockey@gooische.nl BELANGRIJK Dringend verzoek om strikt toe te zien op de volgende regels: Iedereen (spelers en begeleiders) moet beseffen dat zij te gast is in

Nadere informatie

Upward Jeugd teams kick off zaal

Upward Jeugd teams kick off zaal Upward Jeugd teams kick off zaal 23-11-2016 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Uitgangspunten Upward 4. Uitgangspunten KNHB 5. Spelregels 6. Speelgerechtigheid 7. Sporthallen en het niet hebben van kleedkamers

Nadere informatie

Bienvenue. Willkommen. Welcome. welkom. yôkoso. Benvenuto. Bienvenida. tervetuloa

Bienvenue. Willkommen. Welcome. welkom. yôkoso. Benvenuto. Bienvenida. tervetuloa Willkommen Bienvenue Welcome yôkoso welkom Benvenuto Bienvenida tervetuloa Kick-off meeting zaalhockey Seizoen 2017-2018 District Midden-Nederland 9 oktober 2017 Hockeyclub t Spandersbosch KNHB Agenda

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017 ARBITRAGEPLAN MHC HEESCH Januari 2017 Inleiding Dit is het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van MHC Heesch, opgesteld door de Arbitragecommissie*, in samenspraak met het bestuur. MHC Heesch is een gezellige

Nadere informatie

Welkom! Coachavond Zaalhockey november 2016

Welkom! Coachavond Zaalhockey november 2016 Welkom! Coachavond Zaalhockey 2016-2017 21 november 2016 Copyright 2015. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk,

Nadere informatie

BRIEFING ZAALHOCKEY 16/ 17. Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR

BRIEFING ZAALHOCKEY 16/ 17. Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR BRIEFING ZAALHOCKEY 16/ 17 Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR Programma Introductie zaalcommissie Doelstellingen Zaalcompetitie Taken coach/manager/aanvoerder bij de senioren Pauze/ mogelijkheden tot

Nadere informatie

Wedstrijdduur De wedstrijdduur wordt bepaald door de zaalhockeycommissie van het district.

Wedstrijdduur De wedstrijdduur wordt bepaald door de zaalhockeycommissie van het district. Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Algemene bepalingen Competitie E6- en E8-tallen spelen wedstrijden in competitieverband. Deze vinden plaats in sporthallen. De verantwoordelijkheid voor

Nadere informatie

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen)

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Algemene bepalingen Competitie E6- en E8-tallen spelen wedstrijden in competitieverband. Deze vinden plaats in sporthallen. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

SCHC Handleiding zaalhockey Seizoen 2015-2016

SCHC Handleiding zaalhockey Seizoen 2015-2016 SCHC Handleiding zaalhockey Seizoen 2015-2016 1 Inhoud Inhoud... 2 Voorwoord... 3 Algemeen: het seizoen 2015-2016... 4 Instructies voor managers/coaches... 6 Senioren en M/JA1, M/JB1, M/JC1, MD1... 6 Alle

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Versie 1.0 13 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel...3 1.1. Behoefte aan scheidsrechters!...3 1.2. Hoe is de arbitrage geregeld bij NHC de

Nadere informatie

Zaalhockeybriefing HGC 10 november 2014

Zaalhockeybriefing HGC 10 november 2014 Zaalhockeybriefing HGC 10 november 2014 Welkom Programma Zaalhockeybriefing HGC o Kennismaking Technische Commissie Zaalhockey o Informatie over zaalhockey, de organisatie, trainingen en wedstrijden (Zaalcommissaris)

Nadere informatie

ZAALHOCKEY 2017/ 2018 Informatieavond 20 November Introductie

ZAALHOCKEY 2017/ 2018 Informatieavond 20 November Introductie ZAALHOCKEY 2017/ 2018 Informatieavond 20 November 2017 Introductie Agenda PW-site Hockey->Zaalhockey Opzet van de competities (KNHB en TVO Regio) Tips voor de scheidsrechter Zaalleiding Uitrusting spelers

Nadere informatie

Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen)

Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Vaststelling spelregels Dit spelreglement is tot stand gekomen op basis van de elftalregels, met enkele voor de Jongste Jeugd noodzakelijke aanpassingen.

Nadere informatie

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Zaalhockey 2015-2016 Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Agenda 20.00 uur Opening - Opzet Zaalhockey 2015-2016 - CompeEEe - CompeEEe organisaee - Weekendtrainingen 20.45 uur Zaalhockey regels

Nadere informatie

Zaal Informatieboek District Noord-Holland

Zaal Informatieboek District Noord-Holland DISTRICT NOORD-HOL LAND Districtskantoor Tel. 072 520 67 27 district-nh@knhb.nl Zaal Informatieboek District Noord-Holland Seizoen 2010 2011 Hierbij treft u het Zaal Informatieboek Noord-Holland voor het

Nadere informatie

Zaalhockey Informatiebulletin District Noord-Holland

Zaalhockey Informatiebulletin District Noord-Holland DISTRICT NOORD-HOLLAND Districtskantoor Tel. 072 520 67 27 district-nh@knhb.nl Nummer 2, November 2009 Zaalhockey Informatiebulletin District Noord-Holland Beste Zaalcommissarissen, Op woensdag 11 november

Nadere informatie

Reglement Nationale Schoolhockeycompetitie 2019

Reglement Nationale Schoolhockeycompetitie 2019 Reglement Nationale Schoolhockeycompetitie 2019 Regels over de teamsamenstelling Alle teams (max. 16 spelers) spelen met een keeper (inclusief keeperuitrusting en helm) en de teams zorgen zelf voor de

Nadere informatie

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen)

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Algemene bepalingen Competitie E6- en E8-tallen spelen wedstrijden in competitieverband. Deze vinden plaats in sporthallen. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

TRAINER-COACHMAP SEIZOEN 2014-2015. HCW trainer-coach map seizoen 2014-2015 pagina 1

TRAINER-COACHMAP SEIZOEN 2014-2015. HCW trainer-coach map seizoen 2014-2015 pagina 1 TRAINER-COACHMAP SEIZOEN 2014-2015 HCW trainer-coach map seizoen 2014-2015 pagina 1 INHOUDSOPGAVE Deel A Algemeen A.2. Inleiding... 4 A.3. Contactpersonen... 5 A.4. Allerlei... 8 A.5. Uitleg website en

Nadere informatie

Arbitragebeleid MHC Made 2014

Arbitragebeleid MHC Made 2014 Arbitragebeleid MHC Made 2014 Geen wedstrijd zonder scheidsrechters, daar zijn we ons allemaal van bewust. Helaas is op dit moment de verdeling tussen jeugdleden en volwassenenleden binnen MHC Made onevenredig.

Nadere informatie

VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK

VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK 2012-2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding.. 2. Contactgegevens.. 3. Locaties. 4. Verplichtingen.. 5. Wedstrijdformulieren.. 6. Waar vind je informatie?... 7. Instructie materialen voor

Nadere informatie

BRIEFING ZAALHOCKEY 17/ 18. Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR

BRIEFING ZAALHOCKEY 17/ 18. Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR BRIEFING ZAALHOCKEY 17/ 18 Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR Programma Introductie zaalcommissie Doelstellingen Zaalcompetitie Taken coach/manager/aanvoerder bij de senioren Pauze/ mogelijkheden tot

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage Hockey Heeze

Richtlijnen Arbitrage Hockey Heeze Richtlijnen Arbitrage Versie 2 21 februari 2013 Inhoudsopgave 1. RICHTLIJNEN ARBITRAGE HOCKEY HEEZE... 3 1.1 Behoefte aan scheidsrechters... 3 1.2 Hoe is de arbitrage geregeld bij?... 3 1.3 Opleiding clubscheidsrechter...

Nadere informatie

Reglement Play-offs districtscompetities zaal, seizoen District Zuid Holland

Reglement Play-offs districtscompetities zaal, seizoen District Zuid Holland Reglement Play-offs districtscompetities zaal, seizoen 2018-2019 District Zuid Holland 1. REGLEMENTEN a) Op alle wedstrijden is het actuele Bondsreglement 2018 (BR.), Statuten, Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop Peter Genefaas Waargaanwe t over hebben: Verantwoordelijkheden Communicatie Website Wedstrijden Logistiek Wedstrijdformulieren Scheidsrechters Verantwoordelijk voor

Nadere informatie

H.C. Voorne Nieuwsbrief zaalhockey

H.C. Voorne Nieuwsbrief zaalhockey H.C. Voorne Nieuwsbrief zaalhockey In deze Nieuwsbrief Algemene informatie 2 Tenue / uitrusting 2 Trainingen 2 Wedstrijden 2 Rol van de ouders en begeleiders 3 Afgelastingen 3 Uitgangspunten poule indeling

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR COACHES

INFORMATIE VOOR COACHES INFORMATIE VOOR COACHES JONGSTE JEUGD SEIZOEN 2012-2013 Inhoud 1. Speeldagenrooster Jongste Jeugd 2012-2013 pag. 2 2. Het wedstrijdprogramma pag. 2 3. Rijrooster pag. 3 4. Barrooster pag. 3 5. Digitaal

Nadere informatie

Zaalcommissie HC Kromme Rijn

Zaalcommissie HC Kromme Rijn Zaalhockey 1 Zaalcommissie HC Kromme Rijn mail: zaal@hckrommerijn.nl Website: https://www.hckrommerijn.nl/activiteiten/zaalhockey Brigitte Kavelaars MC2; MD4 Martine van Engelen MD2 Heike Rockmann JB1;

Nadere informatie

Informatie zaalhockey

Informatie zaalhockey Informatie zaalhockey Seizoen 2018-2019 Inhoud Belangrijke telefoonnummers en adressen... 1 Spelregels gebruik HOD AirDome... 2 Huishoudelijk reglement HOD AirDome... 2 Algemeen... 2 Gebruik HOD AirDome...

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop Peter Genefaas Waar gaan we t over hebben: Verantwoordelijkheden Communicatie Website Wedstrijden Logistiek Wedstrijdformulieren Scheidsrechters Verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 1. INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Coachmap zaalhockey

Coachmap zaalhockey Sportcomplex de Roggewoning Buurtweg, Wassenaar 070-5156145 Coachmap zaalhockey 2016-2017 Team: Deze map is van: Naam:.. Adres:.... Tel:./06-. e-mail:.. 1 Inhoud coachmap zaalhockey 2016-2017 Hoofdstuk

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 We gaan weer de zaal in! 2 Voor de coach

Inhoudsopgave. 1 We gaan weer de zaal in! 2 Voor de coach Inhoudsopgave 1 We gaan weer de zaal in! 2 Voor de coach 3 Hoe gaan we spelen? 3.1 Uitverdedigen en starten aanval 9 3.2 Aanvallen 11 3.3 Verdedigen 12 3.4 Corners aanvallend 16 3.5 Corners verdedigend

Nadere informatie

VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK

VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK 2014-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding. 2. Contactgegevens 3. Locaties. 4. Verplichtingen.. 5. Zaaltassen 6. Wedstrijdformulieren, DWF. 7. KNHB Competitiehandboek en Reglement 8.

Nadere informatie

Informatie avond zaalhockey november 2016 AGENDA. 1A: KNHB informatie. Wijzigingen, aandachtspunten, omvang competitie

Informatie avond zaalhockey november 2016 AGENDA. 1A: KNHB informatie. Wijzigingen, aandachtspunten, omvang competitie Informatie avond zaalhockey november 2016 Presentatie in 2 delen: AGENDA 1A: KNHB informatie. Wijzigingen, aandachtspunten, omvang competitie 1B: Clubspecifieke informatie en evt. toelichting op KNHB punten

Nadere informatie

VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK

VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK 2017-2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding. 2. Contactgegevens 3. Locaties. 4. Verplichtingen.. 5. Zaaltassen 6. Digitaal Wedstrijd Formulier, DWF. 7. KNHB Competitiehandboek en Reglement

Nadere informatie

Zaalhockey 2015/2016 Jorrit Peters / Rob van Gemert

Zaalhockey 2015/2016 Jorrit Peters / Rob van Gemert Ik Fluit voor mijn plezier!! Zaalhockey 2015/2016 Jorrit Peters / Rob van Gemert 10 november Inleiding: Ook zaalhockeywedstrijden moeten nu eenmaal gefloten worden: Zonder scheidsrechter, geen wedstrijd!

Nadere informatie

Zaalseizoen 2014-2015. MHC Rosmalen

Zaalseizoen 2014-2015. MHC Rosmalen Zaalseizoen 2014-2015 MHC Rosmalen Aantal deelnemende teams 1 seniorenteams (D1) 20 juniorenteams (+2) 4 mini teams (+2) 7 juniorenteams in drieluik (subtopklasse) JA1-JB1-JC1-JD1-MB1-MC1-MD1 Overige teams

Nadere informatie

Publicatie Playing Protocol Topdivisie en lager

Publicatie Playing Protocol Topdivisie en lager Publicatie 3.4.2 Playing Protocol Topdivisie en lager WR artikel 3.2.9.8 Vanaf dit moment is het playing protocol van toepassing dat door de Organisator is vastgesteld. datum vaststelling 6 oktober 2017

Nadere informatie

ZAALHOCKEY-INFORMATIE

ZAALHOCKEY-INFORMATIE We werken bij Zwart-Wit dit jaar met een zaalleiding per locatie per drieluik. Hieronder volgt de algemene instructie en de specifieke aanwijzingen per zaal (De Huif en Jeugdland). De zaalleiding heeft

Nadere informatie

ZAALHOCKEY basisinformatie

ZAALHOCKEY basisinformatie ZAALHOCKEY basisinformatie R.M.H.C. de Pelikaan Door: Melanie Mathijssen Inhoud Algemeen Veld Wat is anders Teams Materiaal Zaalcompetitie Wedstrijden Trainingen Spelregels Algemeen Zaalhockey is een erg

Nadere informatie

Gedragsregels SJO ZVC 14. Gedragsregels SJO ZVC 14

Gedragsregels SJO ZVC 14. Gedragsregels SJO ZVC 14 Gedragsregels SJO ZVC 14 Gedragsregels spelers SJO ZVC 14 1. Spelers moeten zich correct gedragen t.o.v. medespelers, tegenstanders, bestuursleden, scheidsrechters, leiders, trainers, enz. Schelden, vloeken

Nadere informatie

F- tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet

F- tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet Welkom bij HCZwolle F- tallen bijeenkomst Welkom in de wereld die hockey heet F- tal team en spelbegeleider zijn bij HCZwolle s"ck gaaf! Programma: Inleiding Marlou Schuit Jongste Jeugd HC Zwolle/DBC Jongste

Nadere informatie

Nieuwe regel in seizoen

Nieuwe regel in seizoen Nieuwe regel in seizoen 2016 2017 Als een verdediger de bal onopzettelijk heeft gespeeld of de bal is afgekaatst van de doelverdediger, wordt het spel hervat met een lange corner, genomen op de middenlijn

Nadere informatie

Welkom Thema-avond HHC Zaalhockey & scheidsrechters Woensdag 26 november 2014 Locatie: HHC 20.30h 22.00h

Welkom Thema-avond HHC Zaalhockey & scheidsrechters Woensdag 26 november 2014 Locatie: HHC 20.30h 22.00h Welkom Thema-avond HHC Zaalhockey & scheidsrechters Woensdag 26 november 2014 Locatie: HHC 20.30h 22.00h Agenda Korte inleiding Opzet thema-avond Rondvraag en gelegenheid tot discussie/nabespreken (al

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE HBS ZAALHOCKEYCOACHAVOND

WELKOM BIJ DE HBS ZAALHOCKEYCOACHAVOND 21 november 2017 Jeroen Tuininga en Annemieke van der Mark WELKOM BIJ DE HBS ZAALHOCKEYCOACHAVOND 1 Agenda vanavond Organisatorische zaken Workshops: Systemen niet-balbezit Systemen balbezit Corners 2

Nadere informatie

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen maart 2019 INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Informatie zaalhockey seizoen 2014 2015

Informatie zaalhockey seizoen 2014 2015 Informatie zaalhockey seizoen 2014 2015 - Belangrijke telefoonnummers - Zaalhockey en ouders - Taken zaalwacht Amundsenhal - Taken zaalwacht Koolakkers - Taken zaalwacht Kemphaan - Bediening scorebord

Nadere informatie

VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK

VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK 2016-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding. 2. Contactgegevens 3. Locaties. 4. Verplichtingen.. 5. Zaaltassen 6. Digitaal Wedstrijd Formulier, DWF. 7. KNHB Competitiehandboek en Reglement

Nadere informatie

F-tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet

F-tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet Welkom bij HCZwolle F-tallen bijeenkomst Welkom in de wereld die hockey heet F-tal team en spelbegeleider zijn bij HCZwolle stick gaaf! Programma: Inleiding Marlou Schuit Jongste Jeugd; Coachcursus-leider

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop Peter Genefaas Waar gaan we t over hebben: Verantwoordelijkheden Communicatie Website Wedstrijden Logistiek Wedstrijdformulieren Scheidsrechters Verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Om deze dag soepel te laten verlopen, vragen wij u goede notie te nemen van de nu volgende gedragscode en aandachtspunten.

Om deze dag soepel te laten verlopen, vragen wij u goede notie te nemen van de nu volgende gedragscode en aandachtspunten. Van de organisatie Om het kwalificatietoernooi in goede banen te leiden, zijn de belangrijkste zaken op een rijtje gezet. Hieronder vinden jullie de gedragscode, aandachtspunten, deelname en reglement

Nadere informatie

WELKOM Presentatie Zaalhockey Seizoen

WELKOM Presentatie Zaalhockey Seizoen WELKOM Presentatie Zaalhockey Seizoen 2016-2017 1. Agenda 2. Kennismaking zaalcommissie 3. Wat doet de Zaalcie 4. Teamindeling & Trainingsschema 2016-17 5. Accommodatie Zaalhockey in Borchland 6. Zaalleiding

Nadere informatie

Vademecum Zaalhockey Laren

Vademecum Zaalhockey Laren Vademecum Zaalhockey Laren 2016-2017 versie november 2016 Zaalhockey seizoen 2016 2017 Beste coaches, managers en scheidsrechters van de zaalhockeyteams, Bijgaand treffen jullie alle benodigde informatie

Nadere informatie

HOUTEN HOCKEY CLUB. Alle belangrijke informatie voor de begeleiders / coaches van de jeugdzaalhockeyteams

HOUTEN HOCKEY CLUB. Alle belangrijke informatie voor de begeleiders / coaches van de jeugdzaalhockeyteams I N H O U D S O P G A V E HOCKEY CLUB HOUTEN Pagina 9 Informatie Voor de coaches Alle belangrijke informatie voor de begeleiders / coaches van de jeugdzaalhockeyteams Pagina 16 Briefing KNHB Arbitrage

Nadere informatie

Zaalvoetbalcompetitie. Federaties Almelo / Tubbergen. Seizoen REGLEMENT ZAALVOETBAL JEUGDFEDERATIES ALMELO/TUBBERGEN

Zaalvoetbalcompetitie. Federaties Almelo / Tubbergen. Seizoen REGLEMENT ZAALVOETBAL JEUGDFEDERATIES ALMELO/TUBBERGEN Zaalvoetbalcompetitie Federaties Almelo / Tubbergen Seizoen 2008-2009 REGLEMENT ZAALVOETBAL JEUGDFEDERATIES ALMELO/TUBBERGEN 1 Speeltijd - De wedstrijdduur bedraagt 1 maal 14 minuten (de wisseltijd tussen

Nadere informatie

De redactie wenst iedereen een fantastisch. sportief Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop. Wedstrijdprogramma Jeugd

De redactie wenst iedereen een fantastisch. sportief Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop. Wedstrijdprogramma Jeugd Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A, 37 jaargang nummer 13 2421 AB Nieuwkoop 7 januari 2013 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : redactie@hcnieuwkoop.nl

Nadere informatie

Z A A L V O E T B A L C O M P E T I T I E. Federaties Almelo / Tubbergen. Seizoen REGLEMENT ZAALVOETBAL JEUGDFEDERATIES ALMELO/TUBBERGEN

Z A A L V O E T B A L C O M P E T I T I E. Federaties Almelo / Tubbergen. Seizoen REGLEMENT ZAALVOETBAL JEUGDFEDERATIES ALMELO/TUBBERGEN Z A A L V O E T B A L C O M P E T I T I E Federaties Almelo / Tubbergen Seizoen 2015-2016 REGLEMENT ZAALVOETBAL JEUGDFEDERATIES ALMELO/TUBBERGEN 1 Speeltijd - De wedstrijdduur bedraagt 1 maal 14 minuten

Nadere informatie

Jeugdzaalvoetbalcompetitie

Jeugdzaalvoetbalcompetitie Jeugdzaalvoetbalcompetitie 2017 2018 REGIO EMMEN E.O. / REGIO ASSEN E.O. Algemene bepalingen en de belangrijke spelregels ALGEMENE BEPALINGEN Organisatie De wedstrijden worden gespeeld onder auspiciën

Nadere informatie

VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN

VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN 2006-2007 Art. 1 Algemeen De wedstrijden worden gespeeld volgens de regels van de FIFA, tenzij in het wedstrijdreglement anders wordt vermeld.

Nadere informatie

Z A A L V O E T B A L C O M P E T I T I E. Federaties Almelo / Tubbergen. Seizoen REGLEMENT ZAALVOETBAL JEUGDFEDERATIES ALMELO/TUBBERGEN

Z A A L V O E T B A L C O M P E T I T I E. Federaties Almelo / Tubbergen. Seizoen REGLEMENT ZAALVOETBAL JEUGDFEDERATIES ALMELO/TUBBERGEN Z A A L V O E T B A L C O M P E T I T I E Federaties Almelo / Tubbergen Seizoen 2014-2015 REGLEMENT ZAALVOETBAL JEUGDFEDERATIES ALMELO/TUBBERGEN 1 Speeltijd - De wedstrijdduur bedraagt 1 maal 14 minuten

Nadere informatie

4. Deelnemende teams. 5. Speeldata. 6. Wedstrijdprogramma. De volgende teams nemen deel aan de pilot competitie voor E -pupillen

4. Deelnemende teams. 5. Speeldata. 6. Wedstrijdprogramma. De volgende teams nemen deel aan de pilot competitie voor E -pupillen 4. Deelnemende teams De volgende teams nemen deel aan de pilot competitie voor E -pupillen AFC Ajax E1 AFC Ajax E2 AZ-FCM/Dichtbij.nl E1 DCG-AORC/Lebo Vastgoed E1 HV/Veerhuys E1 Koninklijke HFC E1 Heerhugowaard

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 UNO in vogelvlucht - mrt 2015 Start project trainingen op Hercules (naam UWHC) - Aug 2015 UNO officieel opgericht + nieuw tenue - Sept 2015 Trainingen Hercules

Nadere informatie

Toelichting op het spelen met twee Libero s

Toelichting op het spelen met twee Libero s Vanaf het seizoen 2012-2013 is het in alle klassen toegestaan om uit de lijst van spelers maximaal 2 Libero s aan te wijzen. Indien een team gaat spelen met twee Libero s dan zijn er verschillende zaken

Nadere informatie

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Opstarten trainingen. De volgende teams starten hun trainingen op vanaf zaterdag 1 augustus: A1, B1, C1, D1 Alle overige teams kunnen hun trainingen

Nadere informatie

Protocol Handen Schudden - Eredivisie september 2017

Protocol Handen Schudden - Eredivisie september 2017 Protocol Eredivisie NIEUW Indien er mini s bij de wedstrijd betrokken zijn én worden voorgesteld, begint het protocol twee minuten eerder. Tijd Beschrijving Actie scheidsrechter Actie van de teams +35

Nadere informatie

Samengaan Zaalhockey Oost en Noord Nederland seizoen 2015-2016

Samengaan Zaalhockey Oost en Noord Nederland seizoen 2015-2016 Samengaan Zaalhockey Oost en Noord Nederland seizoen 2015-2016 1. De samenvoeging 2. De gevolgen voor de top en breedtesport zaalhockeyteams. 3. Speelmethodiek 1. competitie en poules 2. Uitgebreid Landskampioenschap

Nadere informatie

BRIEFING ZAALHOCKEY Teammanagers/Coaches/Captains en Zaalleiding

BRIEFING ZAALHOCKEY Teammanagers/Coaches/Captains en Zaalleiding BRIEFING ZAALHOCKEY 2013-14 Teammanagers/Coaches/Captains en Zaalleiding Introductie Zaalcie Doelstellingen Zaalhockey Update Programma Huishoudelijke mededelingen / info voor teammanagers en zaalleiding

Nadere informatie