Zaalhockey. Seizoen (Iedereen ontvangt deze presentatie per mail)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaalhockey. Seizoen (Iedereen ontvangt deze presentatie per mail)"

Transcriptie

1 Zaalhockey Seizoen (Iedereen ontvangt deze presentatie per mail)

2 Agenda Training Wedstrijden Afgelasting Zaalleiding Voorbereiding Wedstrijdtaken Taken rond de wedstrijd Praktische zaken Arbitrage Materiaal

3 Training Per team 1x training in de Trainingsrooster komt waarschijnlijk in de app, anders op de website achter de login. Let op: Als team ben je vrij om extra uren voor zaaltraining te regelen via de gemeente van Leusden (deze contactgegevens zijnvia de zaalcommissie verkrijgbaar) Zorg ervoor dat de kosten in het team worden verhaald want de factuur mag niet aan de club worden gestuurd.

4 Training Regel voor iedere training een volwassen trainingswacht, deze heeft de volgende taken: Toezicht houden, daarmee voorkomen dat er schade ontstaat aan de accommodatie. Vervoer voor noodgevallen, bij voorkeur een auto bij zich (kind naar dokterspost of ziekenhuis). Indien er een volwassen trainer is ingeroosterd of het oudere jeugd betreft (A/B), kan ook worden afgesproken dat er een ouder stand-by is voor calamiteiten. Vraag trainers de materiaalcontainers op slot te doen, anders worden ze misbruikt om afval in te gooien

5 Wedstrijden Van zaterdag 1 december tot en met zondag 17 februari. 22, 23, 29 & 30 december zijn géén speeldagen. Inhaalweekend is 5 & 6 januari (laatste weekend kerstvakantie) Thuishallen: & de Korf te Leusden MHC Leusden website en app volgen Wedstrijd formulieren gaan digitaal. 6 wedstrijddagen op zaterdag of zondag. Per wedstrijddag 2 wedstrijden in een blok van 2 uur. Bij een thuiswedstrijd speel je zelf altijd de 1 ste en laatste wedstrijd en regel je scheidsrechters die alle 3 de wedstrijden fluiten. De scheidsrechter krijgt de wedstrijdcode van de twee bezoekende teams voor de middelste wedstrijd uit het blok van 3 wedstrijden.

6 Wedstrijden De MHC Leusden website en app berekenen de verzameltijd door de aanvangstijd van de eerste wedstrijd te vervroegen met: reistijd google vanaf de club naar de betreffende sporthal, afgerond op 5 minuten naar boven, Wedstrijdsecretariaat zaalhockey: Renate Veenendaal Bereikbaar via wedseczaalhockey@mhcleusden.nl

7 Wedstrijden Maximaal 12 spelers op een wedstrijdformulier, 11 zaalspelers en 1 keeper of 10 om 2. Rooster spelers boven de 12 dus uit (per speeldag of wedstrijd). Kom liever opdagen met een incompleet team om de wedstrijd te spelen en een boete te voorkomen. Check de tijden ook nog in de week ervoor, soms verschuiven er nog wedstrijdtijden. (Op verzoek is er een informatieboek Zaalhockey Midden Nederland beschikbaar)

8 Spelregels E6-tallen Bij de E6-tallen is er géén strafcorner en géén strafbal. Daarvoor in de plaats is er een vrije slag buiten de cirkel. Overige spelregels en duur zijn hetzelfde.

9 Wedstrijden afgelasting Bij slecht weer kunnen wedstrijden afgelast worden. Afgelaste wedstrijden worden niet meer ingehaald. Centrale afgelastingen op de website van de KNHB en de facebookpagina van Midden Nederland. Daarnaast zal er ook een vermelding komen op de website van MHC Leusden. Bij (zeer) lokale slechte omstandigheden kan het zijn dat de coach/manager het niet verantwoordelijk vindt op pad te gaan. In dat geval contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat MHC Leusden, deze besluit in samenspraak met de KNHB over eventuele afgelasting. Neem nooit zelf contact op met het wedstrijdsecretariaat van de tegenstander!

10 Zaalleiding voorbereiding 2 wedstrijddagen heeft het team zaalleiding, het team dient dan te zorgen voor: Minimaal 2 scheidsrechters in bezit van scheidsrechterkaart die de 3 wedstrijden fluiten. Bij voorkeur geen eigen spelers laten fluiten. Als dit toch gebeurt, dan niet in clubtenue! Probeer een onervaren scheidsrechter samen te laten fluiten met een meer ervaren scheidsrechter; Aanwijzen van minimaal 2 ouders, man en vrouw, die zorgen voor ordelijk verloop van alle drie de wedstrijden en alles er omheen in de zaal, kleedkamers en gangen; Plan 30 min voor opbouwen of opruimen van de zaal. Nuttig filmpje voor de zaalleiding:

11 Zaalleiding voorbereiding Zaalleiding is niet te zien op de club website, wel via de standenmotor op knhb.nl Op het niet komen opdagen of het niet geregeld hebben van scheidsrechters staan forse boetes, regel dit op tijd. Boetes conform bondsreglement, link Meenemen van een papieren schadeformulier. Zaalballen meenemen, iedere keeper ontvangt 2 ballen aan het begin van het seizoen. Neem reserve fluitjes mee.

12 Zaalleiding wedstrijdtaken Score & tijd bijhouden met het elektronische scorebord en ook op papier voor het geval het scorebord uitvalt. Tijd bijhouden & namen noteren van spelers met tijdstraf. Spelers met een kaart komen naast de zaalwacht te zitten. Verificatiecodes verzamelen. Vraag coaches/managers (voor de wedstrijd!) het wedstrijdformulier in te vullen. Zorg dat iedere wedstrijd in je blok op tijd begint. Uitlopen is absoluut verboden en tijd stil zetten ook. Als een zaal te laat open gaat of speelklaar is, kort dan alle 3 de wedstrijden in naar 25 of 20 minuten.

13 Zaalleiding wedstrijdtaken Als een wedstrijd te laat begint doordat een team te laat is, wordt de resterende tijd gespeeld, en krijg je 1 doelpunt tegen per 3 minuten te kort gespeeld. Je moet de zaal verlaten zodra het officieel gereserveerde tijdblok van 2 uur voorbij is. Je mag je voorgangers indringend vragen de zaal te verlaten (hun wedstrijd te beëindigen) zodra men buiten het eigen tijdblok komt. Controleer de uitrusting van de keepers, geen metalen gespen! Dit kan je ook aan de scheidsrechter opdragen. Check met de scheidsrechters direct na de wedstrijd of de formulieren zijn afgerond!

14 Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) voor alle wedstrijden Voor aanvang moeten de deelnemers aan de wedstrijd worden vermeld op het DWF. Handel het DWF ZSM na de wedstrijd af!!! Uiterlijk indienen voor maandag uur. Let op! Te laat afhandelen DWF kan tot een boete leiden.

15 Zaalleiding taken rond de wedstrijd Het taken pakket is flink, als opa/oma/broer/zus de stand wil bijhouden is dat prima, zorg daarnaast voor (verbaal) krachtige zaalwachters die bij ongewenst gedrag betrokkenen direct en duidelijk aanspreken: coaches/begeleiders die zich onsportief gedragen, ook bij opmerkingen richting de scheidsrechter; publiek dat zich onsportief gedraagt; kinderen/spelers wanneer zij buiten het veld met een bal spelen ; kinderen/spelers wanneer zij mogelijk schade aan de hal of anderszins overlast veroorzaken; degene die niet met schone schoenen de zaal betreden.

16 Zaalleiding taken rond de wedstrijd Kleedkamers zijn strikt gescheiden naar sekse! Mannelijke coaches/managers mogen zich niet ophouden in de dames kleedkamer en vice versa. Teambespreking in dat geval op de gang, in de hal, de kantine, een hoekje van de zaal, op de tribune of desnoods buiten. Opbouwen van balken, doelen en scorebord als het team als eerste die dag de zaalleiding heeft. Opruimen van al deze materialen als je team de laatste zaalleiding van de dag heeft. Zorg dat de doelen goed vast staan! In sommige zalen (waaronder de Korf) moet je klemmen regelen om de doelen te verankeren, vraag evt. hulp zaalbeheerder.

17 Zaalleiding taken rond de wedstrijd Als er schade ontstaat, zorg ervoor dat op dezelfde dag een schade formulier wordt ingevuld en dat de schade wordt gemeld via Zorg dat het speelveld veilig is en blijft. (Geknoeid) water, rommel, etc. eerst goed opruimen alvorens (verder) te spelen.

18 MHC Leusden Zaalhockey Praktische zaken Het clubhuis zal tijdens speeldagen speciaal geopend zijn voor (beperkt) eten en drinken. Omkleden, eten en drinken in het clubhuis. In de blaashal mag je wel water drinken. Koffie & thee voor publiek (op het tapijt) is toegestaan. Trek je zaalschoenen pas aan in de blaashal en veeg je voeten voordat je naar binnen loopt. Alle niet spelers moeten met buitenschoenen op het tapijt blijven, naaldhakken zijn niet toegestaan.

19 MHC Leusden Zaalhockey Indeling blaashal

20 MHC Leusden Zaalhockey Praktische zaken overige hallen Niet overal is catering aanwezig, dus regel zelf voldoende eten en drinken. Zalen gaan soms slechts een kwartier voor het eerste wedstrijdblok open. Hard werken met opbouwen voor het eerste team met zaalleiding. Denk aan de keeperstas! Het clubhuis is in de winter niet regelmatig geopend. Zet geen fietsen binnen de hekken, kans bestaat dat het hek op slot zit als je terug komt na de wedstrijd.

21 Arbitrage Voor de 1e selectieteams worden CS+ scheidsrechters geregeld door de arbitragecommissie. Seniorenteams leveren ieder 1 scheidsrechter voor de eigen wedstrijd zowel bij thuis- als uitwedstrijden. Jeugd teams, de vereniging die zaalleiding heeft levert 2 scheidsrechters. Jongste jeugd teams zowel thuis- als uitvereniging leveren 1 spelleider. Teams die de arbitrage niet rond krijgen kunnen contact opnemen met nardy.dietz@gmail.com. Er is een team van (jeugd) scheidsrechters die tegen betaling ( 15 pp per wedstrijdblok) het fluiten voor hun rekening willen nemen. Vroeg aangeven dus niet de avond voor de wedstrijd!!! De scheidsrechters worden direct na de wedstrijd betaald en de kosten worden gedragen door het eigen team.

22 Materiaal divers Zaalstick is verplicht, dit ter voorkoming van schade aan de zaalvloeren; Veldsticks zijn niet toegestaan, ook niet met tape; Zaalschoenen die geen strepen achterlaten; Zaalschoenen ook verplicht voor coaches, zaalleiding en scheidsrechters; Scheenbeschermers, bitje en zaalhandschoen zijn verplicht; Veldballen toegestaan mits schoongemaakt.

23 Materiaal legguards Legguards, klompen en andere uitrustingsstukken mogen geen scherpe kanten of uitsteeksels hebben. Metalen of hard plastic gespen ten strengste verboden! Ook geen afgeplakte gespen, ivm mogelijke schade aan de vloer. Keepersmateriaal via Joost van Eijsden, ophaaldata verschijnen op de website van de club.

24 Tot slot Neem altijd al je spullen mee de zaal in en laat niets achter in de kleedkamer, zowel bij de training als de wedstrijden. Sportiviteit & Respect Shake hands Mondje dicht Bedank scheidsrechter

25

ZAALINFORMATIE 2017/2018

ZAALINFORMATIE 2017/2018 www.hcvoorne.nl ZAALINFORMATIE 2017/2018 Wedstrijdduur Alle wedstrijden duren 1x 35 minuten. Uitzondering zijn de volgende poules welke 2 x 20 minuten duren. - Dames en heren senioren Standaard: Top, 1e

Nadere informatie

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 AGENDA 1e deel van de avond: Mededelingen Zaalleiding Scheidsrechters Wedstrijdformulieren Afgelastingen Boete maatregel Mededelingen Vragen en of opmerkingen

Nadere informatie

COACHAVOND ZAALHOCKEY november 2017

COACHAVOND ZAALHOCKEY november 2017 COACHAVOND ZAALHOCKEY 2017 2018 21 november 2017 Zaalhockeycommissie: Irene Tuininga Alexandra de Lange Katinka Beerepoot 1. Algemene informatie 2. Techniek 3. Spelregels 4. Vragen Groot aantal zaalteams:

Nadere informatie

Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2015

Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2015 Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2015 Bladzijde 1. Wedstrijdduur bij zaalhockey 2. Wat moet ik weten bij Jongste Jeugd wedstrijden 3. Wat moet ik weten als coach, manager of aanvoerder 4. Wat moet ik weten

Nadere informatie

Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2016

Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2016 Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2016 Bladzijde 1. Wedstrijdduur bij zaalhockey 2. Wat moet ik weten bij Jongste Jeugd wedstrijden 3. Wat moet ik weten als coach, manager of aanvoerder 4. Wat moet ik weten

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst zaalhockey 26 november Welkom!

Informatiebijeenkomst zaalhockey 26 november Welkom! Informatiebijeenkomst zaalhockey 26 november 2014 Welkom! Wat gaan we doen? Waarom zaalhockey Waar & wanneer Zaalleiding Fluiten Specifiek voor Jongste Jeugd Jeugdbegeleiding Digitaal Wedstrijd Formulier

Nadere informatie

INSTRUCTIE VOOR SPELERS/COACH/TRAINERS EN OUDERS 2014-2015

INSTRUCTIE VOOR SPELERS/COACH/TRAINERS EN OUDERS 2014-2015 INLEIDING Het zaalhockey seizoen gaat beginnen en de eerste trainingen vinden plaats in de eerste week van december. Om er voor te zorgen dat de zaalhockey goed verloopt hebben we ook dit jaar een aantal

Nadere informatie

Informatie Upward Zaalhockey 2015-2016

Informatie Upward Zaalhockey 2015-2016 Informatie Upward Zaalhockey 2015-2016 De competitieopzet Dit jaar zijn de districten Oost- en Noord Nederland voor de zaal samengevoegd. De poule indeling is grotendeels nog gescheiden, maar na het overgangsseizoen

Nadere informatie

Zaalhockey RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016

Zaalhockey RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016 Zaalhockey 2016-2017 RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016 Waar gaan we het over hebben? Zaalhockey Trainingen Wedstrijden Materialen Niet over speltechnieken: Coachavond op 28 nov 20.00u

Nadere informatie

Presentatie voor begeleiders

Presentatie voor begeleiders Presentatie voor begeleiders Informatie avond over zaalhockey voor managers en coaches junioren en aanvoerster dames 1. Agenda Taakverdeling binnen zaalcommissie HC Mierlo Waarom zaalhockey? Taken managers

Nadere informatie

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Briefing zaalhockey Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Agenda Opening 20.00 Zaalregels en formulieren Wedstrijd info Zaalwacht Trainingen (tijden en opzet) Zaalcompetitie & mededelingen Scheidsrechters

Nadere informatie

Welkom. HVA info-avond zaalhockey teammanagers en coaches. 3 november 2014

Welkom. HVA info-avond zaalhockey teammanagers en coaches. 3 november 2014 Welkom HVA info-avond zaalhockey teammanagers en coaches 3 november 2014 Agenda HVA en zaalhockey Algemene info over zaalhockey competitie Zaalhockeytraining en zalen Zaalhockey algemene informatie De

Nadere informatie

JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA

JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA 1 JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA 2017-2018 Informatieavond Henna Bongers/Jolanda Broex TC Zaalhockey Programma vanavond 2 19:30 Uitgifte Zaalmateriaal Henna Bongers / Jolanda Broex 20:00 Algemene informatie Henna

Nadere informatie

Informatie avond zaalhockey november 2016 AGENDA. 1A: KNHB informatie. Wijzigingen, aandachtspunten, omvang competitie

Informatie avond zaalhockey november 2016 AGENDA. 1A: KNHB informatie. Wijzigingen, aandachtspunten, omvang competitie Informatie avond zaalhockey november 2016 Presentatie in 2 delen: AGENDA 1A: KNHB informatie. Wijzigingen, aandachtspunten, omvang competitie 1B: Clubspecifieke informatie en evt. toelichting op KNHB punten

Nadere informatie

Instructies voor de zaalleiding

Instructies voor de zaalleiding Instructies voor de zaalleiding Wij zijn te gast in de zaal en moeten iedere klacht proberen te voorkomen. Anders worden wij volgend jaar niet meer toegelaten! Daarom: Iedereen (zaaldienst, coaches en

Nadere informatie

Bienvenue. Willkommen. Welcome. welkom. yôkoso. Benvenuto. Bienvenida. tervetuloa

Bienvenue. Willkommen. Welcome. welkom. yôkoso. Benvenuto. Bienvenida. tervetuloa Willkommen Bienvenue Welcome yôkoso welkom Benvenuto Bienvenida tervetuloa Kick-off meeting zaalhockey Seizoen 2017-2018 District Midden-Nederland 9 oktober 2017 Hockeyclub t Spandersbosch KNHB Agenda

Nadere informatie

Zaalhockeybriefing HGC 10 november 2014

Zaalhockeybriefing HGC 10 november 2014 Zaalhockeybriefing HGC 10 november 2014 Welkom Programma Zaalhockeybriefing HGC o Kennismaking Technische Commissie Zaalhockey o Informatie over zaalhockey, de organisatie, trainingen en wedstrijden (Zaalcommissaris)

Nadere informatie

INFORMATIEBIJEENKOMST ZAALHOCKEY HCWV. 1 december 2015

INFORMATIEBIJEENKOMST ZAALHOCKEY HCWV. 1 december 2015 INFORMATIEBIJEENKOMST ZAALHOCKEY 2015-2016 HCWV 1 december 2015 Agenda Welkom en inleiding Zalen Teams Uitrusting Wedstrijdtijd Zaalleiding Scheidsrechter Begeleiden teams Spelregels DWF Afgelastingen

Nadere informatie

BRIEFING ZAALHOCKEY 16/ 17. Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR

BRIEFING ZAALHOCKEY 16/ 17. Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR BRIEFING ZAALHOCKEY 16/ 17 Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR Programma Introductie zaalcommissie Doelstellingen Zaalcompetitie Taken coach/manager/aanvoerder bij de senioren Pauze/ mogelijkheden tot

Nadere informatie

: Beheer commissie. : Bar commissie. : Trainers zaalhockey :

: Beheer commissie. : Bar commissie. : Trainers zaalhockey : Informatie boekje Zaalhockey MHC Wijchen seizoen 2018-2019 Inleiding 1. Organisatie Zaalhockeycommissie Contant persoon : Esther Verhaas : zaalhockey@mhcwijchen.nl Beheer commissie : beheer@mhcwijchen.nl

Nadere informatie

Welkom! Coachavond Zaalhockey. 13 november 2018

Welkom! Coachavond Zaalhockey. 13 november 2018 Welkom! Coachavond Zaalhockey 13 november 2018 van Copyright druk, fotokopie, 2018. Alle microfilm, rechten voorbehouden. digitaal, internet Niets of op uit welke deze uitgave wijze dan mag ook worden

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR DE ZAALCOÖRDINATOR

INSTRUCTIES VOOR DE ZAALCOÖRDINATOR INSTRUCTIES VOOR DE ZAALCOÖRDINATOR Een zaalcoördinator coördineert (een deel van) een wedstrijddag. Hij / zij is verantwoordelijk voor een soepel verloop van (een deel van) de dag, waarop wedstrijden

Nadere informatie

2011-2012 Coachhandboek Zaalhockey

2011-2012 Coachhandboek Zaalhockey . 2011-2012 Coachhandboek Zaalhockey zaalhockey@gooische.com Gooische HC 2011-2012 Zaalhockeycommissie 2011-2012 Pauline Gaasbeek voorzitter zaalhockey@gooische.nl Peter Smulders wedstrijdsecretaris zaalhockey@gooische.nl

Nadere informatie

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Binnenkort start het zaalhockeyseizoen 2015-2016 en zal de Almeerse Hockeyclub met naar onze verwachting ongeveer 72 wedstrijdteams deelnemen. Zaalhockey valt onder de

Nadere informatie

Upward Jeugd teams kick off zaal

Upward Jeugd teams kick off zaal Upward Jeugd teams kick off zaal 23-11-2016 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Uitgangspunten Upward 4. Uitgangspunten KNHB 5. Spelregels 6. Speelgerechtigheid 7. Sporthallen en het niet hebben van kleedkamers

Nadere informatie

BRIEFING ZAALHOCKEY 17/ 18. Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR

BRIEFING ZAALHOCKEY 17/ 18. Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR BRIEFING ZAALHOCKEY 17/ 18 Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR Programma Introductie zaalcommissie Doelstellingen Zaalcompetitie Taken coach/manager/aanvoerder bij de senioren Pauze/ mogelijkheden tot

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017 ARBITRAGEPLAN MHC HEESCH Januari 2017 Inleiding Dit is het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van MHC Heesch, opgesteld door de Arbitragecommissie*, in samenspraak met het bestuur. MHC Heesch is een gezellige

Nadere informatie

PRESENTATIE ZAALHOCKEY SEIZOEN 2015-2016

PRESENTATIE ZAALHOCKEY SEIZOEN 2015-2016 PRESENTATIE ZAALHOCKEY SEIZOEN 2015-2016 AGENDA: Inleiding Kleding en uitrusting Wedstrijdformulieren/DWF Spelreglement en regelwijziging Verschillen zaal- en veldhockey Zaalwacht en tijdwaarneming De

Nadere informatie

Van de technische commissie afdeling zaalhockey

Van de technische commissie afdeling zaalhockey Van de technische commissie afdeling zaalhockey Beste spelers en ouders, Het zaalhockeyseizoen staat weer voor de deur. Zaalhockey is een leuke invulling voor het winterseizoen. Het is een technisch, snel

Nadere informatie

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen)

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Algemene bepalingen Competitie E6- en E8-tallen spelen wedstrijden in competitieverband. Deze vinden plaats in sporthallen. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

INSTRUCTIE ZAALWACHT

INSTRUCTIE ZAALWACHT INSTRUCTIE ZAALWACHT Zaalhockeycommissie: Paul Hazenbosch: Wedstrijdsecretariaat Tel: 040-2859684 06-18911033 wszaal@hockey-geldrop.nl Han van Bakel: Wedstrijdsecretariaat Tel: 040-2859242 06-51821007

Nadere informatie

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen)

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Algemene bepalingen Competitie E6- en E8-tallen spelen wedstrijden in competitieverband. Deze vinden plaats in sporthallen. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Zaalhockey Instructies voor teams, coaches en zaalwacht

Zaalhockey Instructies voor teams, coaches en zaalwacht Zaalhockey 2017-2018 Instructies voor teams, coaches en zaalwacht Inhoudsopgave Instructie voor teams Aantal wedstrijden Thuishalwedstrijden Scheidsrechters Zaalwacht Materiaal Up-tempo schema Afgelastingen

Nadere informatie

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen Briefing zaalhockey Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2016-2017 Agenda info avond Opening Zaalcommissie wie is wie communicatie met zaalcie Financiën Zaalhockeymateriaal Website HCEL Trainingen Competitie:

Nadere informatie

ZAALHOCKEY basisinformatie

ZAALHOCKEY basisinformatie ZAALHOCKEY basisinformatie R.M.H.C. de Pelikaan Door: Melanie Mathijssen Inhoud Algemeen Veld Wat is anders Teams Materiaal Zaalcompetitie Wedstrijden Trainingen Spelregels Algemeen Zaalhockey is een erg

Nadere informatie

H.C. Voorne Nieuwsbrief zaalhockey

H.C. Voorne Nieuwsbrief zaalhockey H.C. Voorne Nieuwsbrief zaalhockey In deze Nieuwsbrief Algemene informatie 2 Tenue / uitrusting 2 Trainingen 2 Wedstrijden 2 Rol van de ouders en begeleiders 3 Afgelastingen 3 Uitgangspunten poule indeling

Nadere informatie

Zaalhockey seizoen Informatieavond coaches Donderdag 9 november

Zaalhockey seizoen Informatieavond coaches Donderdag 9 november Zaalhockey seizoen 20172018 Informatieavond coaches Donderdag 9 november SPELREGELS ZAALHOCKEY Zaalhockey seizoen 20172018 Informatieavond coaches Agenda 20.00 uur Even voorstellen 20.10 uur PetjeOpPetjeAf

Nadere informatie

Zaalcommissie HC Kromme Rijn

Zaalcommissie HC Kromme Rijn Zaalhockey 1 Zaalcommissie HC Kromme Rijn mail: zaal@hckrommerijn.nl Website: https://www.hckrommerijn.nl/activiteiten/zaalhockey Brigitte Kavelaars MC2; MD4 Martine van Engelen MD2 Heike Rockmann JB1;

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 We gaan weer de zaal in! 2 Voor de coach

Inhoudsopgave. 1 We gaan weer de zaal in! 2 Voor de coach Inhoudsopgave 1 We gaan weer de zaal in! 2 Voor de coach 3 Hoe gaan we spelen? 3.1 Uitverdedigen en starten aanval 9 3.2 Aanvallen 11 3.3 Verdedigen 12 3.4 Corners aanvallend 16 3.5 Corners verdedigend

Nadere informatie

De gedragsregels voor iedereen

De gedragsregels voor iedereen De gedragsregels voor iedereen Iedereen maken we rommel, dan ruimen we dat zelf op. er wordt geen glas en aardewerk mee naar buiten genomen. ga je op het terras zitten, dan is dat geen probleem, maar breng

Nadere informatie

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen:

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen: Onderstaand staan de gedragsregels, alsmede taken en verantwoordelijkheden, weergegeven, die we bij v.v. Rijsbergen willen hanteren. Als iedereen zich hieraan houdt, is het altijd gezellig en sportief,

Nadere informatie

ZAALHOCKEY-INFORMATIE

ZAALHOCKEY-INFORMATIE We werken bij Zwart-Wit dit jaar met een zaalleiding per locatie per drieluik. Hieronder volgt de algemene instructie en de specifieke aanwijzingen per zaal (De Huif en Jeugdland). De zaalleiding heeft

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie

De redactie wenst iedereen een fantastisch. sportief Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop. Wedstrijdprogramma Jeugd

De redactie wenst iedereen een fantastisch. sportief Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop. Wedstrijdprogramma Jeugd Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A, 37 jaargang nummer 13 2421 AB Nieuwkoop 7 januari 2013 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : redactie@hcnieuwkoop.nl

Nadere informatie

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 De Houten 5 Kernwaarden van HC Houten We hebben De HC Houten 5 opgesteld. Het zijn de 5 kernwaarden die invulling geven aan het gedachtegoed van

Nadere informatie

Wedstrijdduur De wedstrijdduur wordt bepaald door de zaalhockeycommissie van het district.

Wedstrijdduur De wedstrijdduur wordt bepaald door de zaalhockeycommissie van het district. Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Algemene bepalingen Competitie E6- en E8-tallen spelen wedstrijden in competitieverband. Deze vinden plaats in sporthallen. De verantwoordelijkheid voor

Nadere informatie

Informatie zaalhockey seizoen 2014 2015

Informatie zaalhockey seizoen 2014 2015 Informatie zaalhockey seizoen 2014 2015 - Belangrijke telefoonnummers - Zaalhockey en ouders - Taken zaalwacht Amundsenhal - Taken zaalwacht Koolakkers - Taken zaalwacht Kemphaan - Bediening scorebord

Nadere informatie

F-tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet

F-tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet Welkom bij HCZwolle F-tallen bijeenkomst Welkom in de wereld die hockey heet F-tal team en spelbegeleider zijn bij HCZwolle stick gaaf! Programma: Inleiding Marlou Schuit Jongste Jeugd; Coachcursus-leider

Nadere informatie

Welkom Thema-avond HHC Zaalhockey & scheidsrechters Woensdag 26 november 2014 Locatie: HHC 20.30h 22.00h

Welkom Thema-avond HHC Zaalhockey & scheidsrechters Woensdag 26 november 2014 Locatie: HHC 20.30h 22.00h Welkom Thema-avond HHC Zaalhockey & scheidsrechters Woensdag 26 november 2014 Locatie: HHC 20.30h 22.00h Agenda Korte inleiding Opzet thema-avond Rondvraag en gelegenheid tot discussie/nabespreken (al

Nadere informatie

Informatie zaalhockey

Informatie zaalhockey Informatie zaalhockey Seizoen 2018-2019 Inhoud Belangrijke telefoonnummers en adressen... 1 Spelregels gebruik HOD AirDome... 2 Huishoudelijk reglement HOD AirDome... 2 Algemeen... 2 Gebruik HOD AirDome...

Nadere informatie

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen maart 2019 INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen)

Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Vaststelling spelregels Dit spelreglement is tot stand gekomen op basis van de elftalregels, met enkele voor de Jongste Jeugd noodzakelijke aanpassingen.

Nadere informatie

Bijgaand treffen jullie alle benodigde informatie voor het komende hockeyseizoen aan:

Bijgaand treffen jullie alle benodigde informatie voor het komende hockeyseizoen aan: INFORMATIE ZAALHOCKEY 2015-2016 Inleiding Beste coaches en managers van de zaalhockeyteams, Bijgaand treffen jullie alle benodigde informatie voor het komende hockeyseizoen aan: Schoeisel, sticks, ballen

Nadere informatie

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Wanneer er binnen een vereniging afspraken worden gemaakt, dan dient iedereen zich daaraan te houden. In de gedragscode z.v.v. BlauwWit '66 is een aantal gedragsregels opgenomen

Nadere informatie

ZAALBULLETIN Mixed Hockeyclub De Dommel

ZAALBULLETIN Mixed Hockeyclub De Dommel ZAALBULLETIN 2016-2017 Mixed Hockeyclub De Dommel nov. 2016 website: www.mhcdedommel.nl 1 VOORWOORD VAN DE ZAALHOCKEYCOMMISSIE Beste zaalhockeyleden, November 2016 Begin december start het zaalhockeyseizoen

Nadere informatie

Overzicht instructiekaarten Jeugdcompetitie

Overzicht instructiekaarten Jeugdcompetitie Overzicht instructiekaarten Jeugdcompetitie Opbouw kaarten 1 Veld opbouwen 2 Kruizen tapen 3 Doelgebied tapen 4 Wedstrijdtafel klaarzetten 5 Scorebord instellen 6 Checklist opbouw De wedstrijden kaarten

Nadere informatie

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Zaalhockey 2015-2016 Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Agenda 20.00 uur Opening - Opzet Zaalhockey 2015-2016 - CompeEEe - CompeEEe organisaee - Weekendtrainingen 20.45 uur Zaalhockey regels

Nadere informatie

WELKOM Presentatie Zaalhockey Seizoen

WELKOM Presentatie Zaalhockey Seizoen WELKOM Presentatie Zaalhockey Seizoen 2016-2017 1. Agenda 2. Kennismaking zaalcommissie 3. Wat doet de Zaalcie 4. Teamindeling & Trainingsschema 2016-17 5. Accommodatie Zaalhockey in Borchland 6. Zaalleiding

Nadere informatie

Arbitrage plan HC Berlicum

Arbitrage plan HC Berlicum ! Arbitrage plan HC Berlicum!1 Inleiding De KNHB adviseert om het fluiten van jongs af aan te integreren in de hockeyopleiding. Hierdoor is het fluiten van wedstrijden, net als trainen en het spelen van

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

ZAALBULLETIN Mixed Hockeyclub De Dommel

ZAALBULLETIN Mixed Hockeyclub De Dommel ZAALBULLETIN 2017-2018 Mixed Hockeyclub De Dommel nov. 2017 website: www.mhcdedommel.nl 1 VOORWOORD VAN DE ZAALHOCKEYCOMMISSIE Beste zaalhockeyleden, November 2017 Begin december start het zaalhockeyseizoen

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR COACHES

INFORMATIE VOOR COACHES INFORMATIE VOOR COACHES JONGSTE JEUGD SEIZOEN 2012-2013 Inhoud 1. Speeldagenrooster Jongste Jeugd 2012-2013 pag. 2 2. Het wedstrijdprogramma pag. 2 3. Rijrooster pag. 3 4. Barrooster pag. 3 5. Digitaal

Nadere informatie

Roomburg. Seizoen Manager en Coach avond. Voor vragen mail je lijnco!

Roomburg. Seizoen Manager en Coach avond. Voor vragen mail je lijnco! Roomburg Manager en Coach avond Seizoen 2018-2019 Voor vragen mail je lijnco! Interactief Van elkaar leren Managers Coaches Lijncoördinatoren Specialisten Agenda Uitgangspunten en doelstellingen LHC Roomburg

Nadere informatie

Hockey begeleiding Jongste Jeugd

Hockey begeleiding Jongste Jeugd Hockey begeleiding Jongste Jeugd Agenda Wat is Hockey Spelbegeleiding Spelregels Wat is hockey Algemeen: Hockey is een spel waarbij 2 teams tegen elkaar spelen. Alle spelers hebben een stick. Met die stick

Nadere informatie

HCEL HANDBOEK ZAALHOCKEY

HCEL HANDBOEK ZAALHOCKEY HCEL HANDBOEK ZAALHOCKEY 2018-2019 Door de KNHB Zuid-Nederland is een document zaalhockey competitie informatie opgesteld. Deze is te vinden op de website van de website van de bond. In onderstaand handboek

Nadere informatie

INFO ACCOMMODATIES ZAALHOCKEY VOORDAAN

INFO ACCOMMODATIES ZAALHOCKEY VOORDAAN INFO ACCOMMODATIES ZAALHOCKEY VOORDAAN Nov 2016 ZAALHOCKEY@VOORDAAN.NL Welkom in het Gerrit Rietveld College! We hebben de mogelijkheid om te kunnen trainen voor de zaalcompetitie in het Rietveld College

Nadere informatie

Lengte = 36-44m; Breedte = 18-22m Doel = 2m hoog; 3m breed Doelpalen = 8x8 cm; doellijn = max. 8 cm Zijbalken (10 x 10 cm, naar veld afgeschuind)

Lengte = 36-44m; Breedte = 18-22m Doel = 2m hoog; 3m breed Doelpalen = 8x8 cm; doellijn = max. 8 cm Zijbalken (10 x 10 cm, naar veld afgeschuind) 8. Belangrijkste bepalingen, verschillen veld- en zaalhockey Algemeen Hieronder een overzicht van alle denkbare verschillen tussen veld- en zaalhockey. In de tekst wordt over het algemeen uitgegaan van

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE HBS ZAALHOCKEYCOACHAVOND

WELKOM BIJ DE HBS ZAALHOCKEYCOACHAVOND 21 november 2017 Jeroen Tuininga en Annemieke van der Mark WELKOM BIJ DE HBS ZAALHOCKEYCOACHAVOND 1 Agenda vanavond Organisatorische zaken Workshops: Systemen niet-balbezit Systemen balbezit Corners 2

Nadere informatie

Een spelbegeleider moet de spelregels handhaven, maar belangrijker is zorgen dat de kinderen plezier hebben.

Een spelbegeleider moet de spelregels handhaven, maar belangrijker is zorgen dat de kinderen plezier hebben. Wat is een spelbegeleider? De Jongste Jeugd heeft geen scheidsrechter, maar een spelbegeleider Een spelbegeleider fluit voor overtredingen, maar geeft ook uitleg De spelbegeleider mag het spel onderbreken

Nadere informatie

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider De 80 gedragsregels bij Reusel Sport / Faes Group Inhoudsopgave: 1. De gedragsregels voor de speler 2. De gedragsregels voor de trainer 3. De gedragsregels voor de begeleider 4. De gedragsregels voor de

Nadere informatie

Briefing clubscheidsrechters zaalhockey pag 1-4 Spelregelswijziging zaal pag 5

Briefing clubscheidsrechters zaalhockey pag 1-4 Spelregelswijziging zaal pag 5 Briefing clubscheidsrechters zaalhockey 2015-16 pag 1-4 Spelregelswijziging zaal 2015-16 pag 5 BRIEFING CLUBSCHEIDSRECHTERS ZAALHOCKEY SEIZOEN 2015-2016 In deze briefing behandelen we een aantal belangrijke

Nadere informatie

Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect

Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect COACHING & Teamafspraken Seizoen Dorsteti team Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect TEAMGEGEVENS Lijst en contactgegevens: Teamleden Coaches Trainer(s) Clubhuis 1. UITGANGSPUNTEN

Nadere informatie

Jongste Jeugd. Begeleiding Spelbegeleiders

Jongste Jeugd. Begeleiding Spelbegeleiders Jongste Jeugd Begeleiding Spelbegeleiders Programma Welkom! Rol spelbegeleiding Uitleg nieuwe (spel)regels Handige links Kenmerken Jongste Jeugd - Veiligheid - Plezier - Leerzaam Kenmerken Jongste Jeugd

Nadere informatie

Nieuwe regel in seizoen

Nieuwe regel in seizoen Nieuwe regel in seizoen 2016 2017 Als een verdediger de bal onopzettelijk heeft gespeeld of de bal is afgekaatst van de doelverdediger, wordt het spel hervat met een lange corner, genomen op de middenlijn

Nadere informatie

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen:

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Je gedraagt je sportief en met respect voor de club, voor je medespeler, je leider, je tegenstander, de scheidsrechter, de andere leden en supporters. De winnaar is

Nadere informatie

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO IN EEN JAAR KAN VEEL VERANDEREN! Olympische Spelen 2016 EK 2017 in Amsterdam AGENDA Hockeyclub UNO, wie zijn wij De wedstrijddagen De Training Teams en Teambegeleiders

Nadere informatie

ZAALHOCKEY 2017/ 2018 Informatieavond 20 November Introductie

ZAALHOCKEY 2017/ 2018 Informatieavond 20 November Introductie ZAALHOCKEY 2017/ 2018 Informatieavond 20 November 2017 Introductie Agenda PW-site Hockey->Zaalhockey Opzet van de competities (KNHB en TVO Regio) Tips voor de scheidsrechter Zaalleiding Uitrusting spelers

Nadere informatie

welkom bij Upward Ouderavond 16 september 2014

welkom bij Upward Ouderavond 16 september 2014 welkom bij Upward Ouderavond 16 september 2014 programma teams veldindeling beleid trainingsorganisatie wachtlijsten informatie vrijwilligersvereniging jongste jeugd commissie Spelregels- en begeleiding

Nadere informatie

Informatie zaalhockey seizoen

Informatie zaalhockey seizoen Informatie zaalhockey seizoen 2016 2017 - Belangrijke telefoonnummers - Zaalhockey en ouders - Taken zaalwacht Amundsenhal - Taken zaalwacht Koolakkers - Taken zaalwacht Kemphaan - Bediening scorebord

Nadere informatie

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 1. INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

F- tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet

F- tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet Welkom bij HCZwolle F- tallen bijeenkomst Welkom in de wereld die hockey heet F- tal team en spelbegeleider zijn bij HCZwolle s"ck gaaf! Programma: Inleiding Marlou Schuit Jongste Jeugd HC Zwolle/DBC Jongste

Nadere informatie

Zaalhockey

Zaalhockey Zaalhockey 2018-2019 Agenda Introductie Trainingen Scheidsrechters 3 Luiken Digitaal wedstrijdformulier (DWF) Begeleiding/coaching zaalhockey Samenvatting taken coach Belangrijke data zaalhockey Nieuwe

Nadere informatie

Gedragregels v.v.dkb 44

Gedragregels v.v.dkb 44 Gedragregels v.v.dkb 44 Iedere vereniging wil dat er op een onbezorgde en prettige manier wordt gevoetbald. Dit gaat niet altijd vanzelf. Wat een enorme bijdrage kan leveren is het maken van afspraken

Nadere informatie

Informatie Jongste Jeugd

Informatie Jongste Jeugd M.H.C.Rosmalen Minihockey seizoen 2013 2014 Informatie Jongste Jeugd Spelers van de 3-, 6- en 8-tal competitie Door: MiniCommissie MHC Rosmalen, september 2013 Beste ouders, Hierbij ontvangt u informatie

Nadere informatie

HANDLEIDING FLUITEN BIJ WHC. Beste scheidsrechters,

HANDLEIDING FLUITEN BIJ WHC. Beste scheidsrechters, HANDLEIDING FLUITEN BIJ WHC Beste scheidsrechters, Jullie hebben het afgelopen seizoen of al eerder scheidsrechtersexamen gedaan en zijn nu clubscheidsrechter (CS). In deze korte handleiding lees je alles

Nadere informatie

ZAALHOCKEY 2010-2011. Boxtel, 8 december 2011

ZAALHOCKEY 2010-2011. Boxtel, 8 december 2011 Boxtel, 8 december 2011 Zaalhockey Uitrusting Het hockeyveld Teamsamenstelling Wedstrijd Buiten het veld Spelregels Spelen van de bal Spelhervattingen Door het blok spelen Ruw en gevaarlijk spel Keeper

Nadere informatie

zaalhockey spelregelboekje 2017

zaalhockey spelregelboekje 2017 zaalhockey spelregelboekje 2017 Voorwoord Dit seizoen verscheen voor het eerst het SCHC Spelregelboekje. Deze content hebben we nu speciaal voor onze Laren leden nu ook beschikbaar gesteld, In het spelregelboekje

Nadere informatie

Spelregels Jongste Jeugd. Rijswijksche Hockey Club Seizoen

Spelregels Jongste Jeugd. Rijswijksche Hockey Club Seizoen Spelregels Jongste Jeugd Rijswijksche Hockey Club Seizoen 2016 2017 Versie 8-9-2016 Spel begeleiding F & 1e jaars E Begeleiding door 2 ouders (elk team 1) Nadruk ligt op begeleiden 2e jaars E Beide teams

Nadere informatie

SPELREGELBOEKJE ZAALHOCKEY

SPELREGELBOEKJE ZAALHOCKEY SPELREGELBOEKJE ZAALHOCKEY 1 Kleiner veld Vergeleken met buiten zijn in de zaal het veld, de cirkel en de goal veel kleiner. Het enige wat groter is, is de afstand van strafbalstip, namelijk 7 meter in

Nadere informatie

Welkom! Coachavond Zaalhockey november 2016

Welkom! Coachavond Zaalhockey november 2016 Welkom! Coachavond Zaalhockey 2016-2017 21 november 2016 Copyright 2015. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk,

Nadere informatie

Vademecum en reglement. Voorcompetitie IDC Zaalhockey topklasse Oost. Seizoen 2012-2013

Vademecum en reglement. Voorcompetitie IDC Zaalhockey topklasse Oost. Seizoen 2012-2013 Vademecum en reglement Voorcompetitie IDC Zaalhockey topklasse Oost Seizoen 2012-2013 Inhoudsopgave 1. Organisatie voorcompetitie... 2 2. Locaties en speeldata voorcompetitie... 2 3. Adressen hallen...

Nadere informatie

Witte Rook Sessies 7 juli Wat kun je komend seizoen verwachten?

Witte Rook Sessies 7 juli Wat kun je komend seizoen verwachten? Witte Rook Sessies 7 juli 2018 Wat kun je komend seizoen verwachten? Agenda Welkom / even voorstellen Doel van de Witte Rook sessie Hockeyen bij MHC Amstelveen Jeugdinformatie over komend seizoen per categorie

Nadere informatie

Zoek de verschillen!

Zoek de verschillen! Briefing Zaalhockey 2011-2012 Scheidsrechters & Coaches Zoek de verschillen! 28 November 2011 Paulo Sacramento AGENDA Algemeen Spelen van de bal Speelveld en doelen Teams en Wissels Tijdwaarneming Bal

Nadere informatie

Briefing spelbegeleiders Jongste Jeugd

Briefing spelbegeleiders Jongste Jeugd Briefing spelbegeleiders Jongste Jeugd 2011-2012 Frank van Ierland Agenda Inleiding Regels 3 tallen Regels 6 tallen Regels 8 tallen Samenvatting 4-9-2011 Arbitragecommissie 2 De Basis Belangrijkste Ze

Nadere informatie

Zaalhockeyregels 2017/2018

Zaalhockeyregels 2017/2018 Zaalhockeyregels 2017/2018 Speelveld / duur van de wedstrijd Teams, wissels Spelen van de bal Bal buiten het speelveld Keeper Wat mag er allemaal niet (2) Strafcorner Self-pass Spelhervatting Persoonlijke

Nadere informatie

Gedragscode UVV/Sphynx

Gedragscode UVV/Sphynx Gedragscode UVV/Sphynx Beste volleyballers, In dit document wordt de gedragscode van UVV/Sphynx toegelicht. Deze gedragscode is van toepassing op alle leden en vrijwilligers van UVV/Sphynx of vrijwilligers

Nadere informatie

Kick-off Hockeyseizoen Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie. (Beknopte spelregeluitleg tallen) slaan we over..

Kick-off Hockeyseizoen Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie. (Beknopte spelregeluitleg tallen) slaan we over.. Agenda Welkom Clubregels Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie Activiteitenkalender 2014-2015 Fluiten doe je zo bij HCL! (Beknopte spelregeluitleg 3-6-8-11-tallen) slaan we over.. Communicatie

Nadere informatie

Kortom, alles wat je als coach nodig hebt! Op naar een mooi seizoen! Mis je nog iets op deze pagina? Laat het ons weten via:

Kortom, alles wat je als coach nodig hebt! Op naar een mooi seizoen! Mis je nog iets op deze pagina? Laat het ons weten via: Het nieuwe seizoen gaat weer beginnen! Zaterdag 27 augustus trappen we af met de Kick-Off voor de jeugd.tijd voor coaches en teammanagers om wat zaken te gaan regelen bijvoorbeeld voor de georganiseerde

Nadere informatie