Voorwaarden zaalhockey

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwaarden zaalhockey 2015-2016"

Transcriptie

1 Voorwaarden zaalhockey Binnenkort start het zaalhockeyseizoen en zal de Almeerse Hockeyclub met naar onze verwachting ongeveer 72 wedstrijdteams deelnemen. Zaalhockey valt onder de verantwoordelijkheid van de TC (technische commissie) van de Almeerse Hockey Club. De voorwaarden voor deelname aan zaalhockey gelden voor alle leden. Wij vragen aan jou en je ouders/verzorgers kennis te nemen van deze voorwaarden voordat je jezelf inschrijft. Aan deelname zaalhockey zitten namelijk kosten verbonden. Zaalhockey wordt georganiseerd door de KNHB. De Almeerse Hockeyclub doet mee in het district Midden Nederland. Het zaalseizoen start officieel begin december 2015 en eindigt medio februari Voor een zaalteam geldt dat als ze hun laatste wedstrijd hebben gespeeld, hun zaalseizoen op dat moment eindigt. Een zaalteam: Een zaalteam mag maximaal 12 spelers opvoeren op het wedstrijdformulier. In het veld wordt gespeeld met maximaal zes spelers. Een team mag natuurlijk wel uit meer spelers bestaan. De extra spelers nemen tijdens een wedstrijd plaats op de tribune. Elk team moet een zaalvertegenwoordiger (vaak de coach/begeleider) hebben, die dient als aanspreekpunt voor het team. Bij het aanmelden van het team moet bekend zijn wie deze functie op zich neemt. De Coach/begeleider zorgt bijvoorbeeld voor de opstelling/aansturing van de spelers, het maken van een rijschema voor de ouders en het op tijd invullen en verwerken van het digitale wedstrijdformulier. Als een team een boete opgelegd krijgt, dan hanteert de Almeerse Hockeyclub het principe dat dit team zelf de boete betaalt. Dit geldt ook voor bewust aangebrachte schade aan zalen. Een overzicht van de boetes is beschikbaar via de site van de KNHB.

2 Zaaldienst: Van ouders/verzorgers wordt verlangd dat zij een wedstrijdtafel dienst draaien. Door het aanmelden van een team stemmen de ouder(s)/verzorger(s) hiermee in. De zaalcommissie deelt de wedstrijdtafel diensten in. Mocht een ouder de dienst onverhoopt niet kunnen draaien, dan zal hij/zij zelf voor een vervanger moeten zorgen binnen het team van zijn zoon/dochter. Senioren worden geacht zelf iemand te regelen voor de dienst van de wedstrijdtafel. De taken voor de zaalleiding zijn: Het bijhouden van de tijd. Er mag absoluut niet uit de tijd gelopen worden in verband met de strakke planning. Zorg dragen dat het digitale wedstrijdformulier wordt ingevuld door de coaches en de scheidsrechters. De stand bijhouden op het scorebord. Het ordelijk houden van de accommodatie en het aanspreken van teams op het gebruik van correct zaalschoeisel en het gebruik van zaalsticks. Kinderen die later moeten spelen NIET laten inspelen naast het speelveld. Met de zaaldienst kan geen barborg terug worden verdiend. Deze is gekoppeld aan het reguliere lidmaatschap op het veld. Scheidsrechters: Van de teams wordt verwacht dat ze zelf twee scheidsrechters bij thuiswedstrijden regelen. Vaste scheidsrechters hebben de voorkeur; de scheidsrechters moeten in het bezit zijn van een scheidsrechterskaart. Bij het aanmelden van het team moet dit reeds geregeld zijn. Als een team bij aanmelding geen scheidsrechters heeft kunnen vinden, dan zal de scheidsrechterscommissie (per speelronde) proberen scheidsrechters aan te wijzen. Lukt dat niet, dan moet het team zelf op zoek. De scheidsrechters dragen ook zorg voor de juiste verwerking van het digitale wedstrijdformulier en zorgt dat deze op tijd verstuurd wordt. De zaaluitrusting: Om een zaalwedstrijd te kunnen spelen heb je naast je thuis en uit tenue, scheenbeschermers en een bitje een zaalhockeystick, een zaalhandschoen en sportschoenen met een zool nodig, die niet afgeeft op de zaalvloer. Veldschoenen zijn absoluut verboden en mogen in de zaal niet gedragen worden!! Voor aanvang van het zaalseizoen zal onze sponsor Sport 2000 weer met een leuke aanbieding komen en kunnen zij je het nodige advies geven over de aanschaf van de uitrusting. Keepers moeten de bandjes met metalen gespen van hun uitrusting vervangen door bandjes met kunststof gespen. De materialencommissie ondersteunt hierbij door deze bandjes beschikbaar te stellen. Keepers moeten zelf zorgen voor een hoes (optioneel, maar wordt wel geadviseerd) voor hun legguards.

3 Het aanmelden voor het zaalseizoen: De Almeerse Hockey Club streeft ernaar om zoveel mogelijk zaalteams toe te laten, maar wegens overbezette hallen kan het zijn dat we het aantal teams moeten beperken. Het bestuur kan besluiten om alle aangemelde teams toe te laten, waardoor er per team iets minder getraind gaat worden. Bij voorkeur gaan complete veldteams de zaal in. Bij een tekort aan spelers kan het team worden aangevuld met spelers uit andere veldteams. Indien een team wordt geplaatst is de inschrijving bindend. Door inschrijving verplicht het team zich tot het betalen van de zaalcontributie en het spelen van de wedstrijden. De zaalwedstrijden worden op zaterdag en/of zondag gespeeld. Dit jaar bestaat de samenstelling van de zaalteams uit 9 spelers voor de topteams en senioren, 10 spelers voor de prestatieteams en 12 spelers voor de breedteteams. De inschrijving: De inschrijving voor het zaalhockey voor de leden is bindend op 28 september Het terugrekken van een inschrijving na 28 september kan niet meer kosteloos geschieden. Het terugtrekken van een ingeschreven team na 28 september 2015 zal daarnaast leiden tot een boete die ook doorbelast wordt naar de spelers van het teruggetrokken team. Op 3 oktober 2015 zullen de definitieve teaminschrijvingen bepaald worden. De speeldata voor het seizoen zijn: De zaalcompetitie start op zondag 6 december De Districtkampioenschappen voor senioren worden gespeeld in het weekend van zaterdag 30 januari 2016 en zondag 31 januari 2016 en de landskampioenschappen voor senioren worden gespeeld in het weekend van zaterdag 6 februari en zondag 7 februari Na een periode van intensief overleg met de zaalhockeycommissies van de districten is besloten te komen tot het instellen van een Uitgebreid Landskampioenschap zaalhockey (ULK) voor Topklasse Junioren A, B en C. Tot en met het afgelopen zaalhockeyseizoen speelden de Topklasse junioren A, B en C in het eigen district met als resultaat een Districtskampioen. Dit team vertegenwoordigde vervolgens het district bij de Landskampioenschappen voor Junioren als slot van het lopend zaalhockeyseizoen. Vanaf het aankomend seizoen wordt in de topklasse meisjes/jongens A, B en C in 5 districten een voorcompetitie gespeeld. In deze competitie wordt gespeeld in 2 poules van 4 teams. Aan het eind van de voorcompetitie (het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 januari) worden de 4 beste teams uit die voorcompetitie afgevaardigd naar het ULK, in het totaal 20 teams. Deze teams zullen vervolgens in 4 poules van 5 verder spelen, waarbij ze vervolgens in kwart en halve finales uitmaken wie zich plaatsen voor de finale van het landskampioenschap. Dit betekent dat de sterkste teams uit de districten een competitie gaan spelen die meer uitdagend is voor hun spelniveau.

4 De 4 teams die zich niet plaatsen voor de ULK, spelen binnen het district verder om te bepalen wie er districtskampioen wordt. Dit team mag zich dan districtskampioen noemen; in het seizoen wordt voor deze teams niet nog een apart kampioenschap geregeld. De landskampioenschappen voor de topklasse junioren worden gespeeld in het weekend van zaterdag 6 februari en zondag 7 februari Voor alle overige teams eindigt het zaalhockey uiterlijk op zondag 14 februari De KNHB maakt de definitieve poule-indeling in oktober bekend. De trainingen: Het uitgangspunt met betrekking tot de trainingen is dat de 1 e teams 2 keer per week trainen (1 uur per training) in een hele sporthal. De dames 1 en heren 1 trainen 1,5 uur per training. Voor de overige teams streven we naar 2 keer trainen in de week (1 uur per training). De eerste training zal in een hele sporthal plaatsvinden en de tweede training op het veld mits het weer dit toelaat. Uiteraard is het bovenstaande alleen realiseerbaar als we vanuit de Gemeente Almere voldoende zaaluren krijgen toegewezen. Dit jaar is er op verzoek van de leden ervoor gekozen om alleen zaalcapaciteit aan te vragen voor de grote sporthallen en niet voor de kleinere sportzalen. Deze sportzalen zijn niet optimaal voor zaalhockey. Door de keuze voor het gebruik van alleen de grote sporthallen zal de contributie uiteraard iets stijgen. Ook voor de zaalhockeytrainingen geldt dat verwacht wordt dat je jezelf afmeldt bij de trainer als je niet op de training kunt komen! De contributie: De contributie voor zaalhockey is niet inbegrepen in de veldcontributie en moet apart worden voldaan. De contributie zal in twee termijnen worden geïnd: eind december de eerste termijn en eind januari de tweede termijn. De belangrijkste componenten waaruit de zaalcontributie is opgebouwd zijn: de inschrijfkosten KNHB de kosten van de zaalhuur de kosten voor het aantal trainingen de kosten voor de trainers de kosten voor de aanschaf van zaalmaterialen (ballen, hesjes, keepersbandjes, etc.)

5 De zaalcontributie voor het seizoen is vastgesteld op de volgende bedragen: Clinics en briefings: De zaalcommissie probeert ook dit jaar voorafgaand aan het zaalseizoen een aantal clinics en briefings te organiseren: Aan alle spelers van de D-teams die voor het eerst de zaal in gaan wordt een clinic aangeboden waarin zaalhockey specifieke zaken worden bijgebracht. De zaalkeepers krijgen een speciaal op hen afgestemde clinic. De coaches/begeleider en trainers krijgen een briefing. Tijdens deze briefing worden de zaalhockey specifieke zaken belicht en worden technische en tactische tips doorgegeven. De scheidsrechterscommissie organiseert een briefing voor de scheidsrechters. Voor de zaalaanspreekpunten organiseert de zaalcommissie een briefing over zaalleiding- & wedstrijdtafel dienst. Indien je nog vragen hebt kun je contact opnemen met je LCO (Lijncoördinator).

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Briefing zaalhockey Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Agenda Opening 20.00 Zaalregels en formulieren Wedstrijd info Zaalwacht Trainingen (tijden en opzet) Zaalcompetitie & mededelingen Scheidsrechters

Nadere informatie

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Zaalhockey 2015-2016 Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Agenda 20.00 uur Opening - Opzet Zaalhockey 2015-2016 - CompeEEe - CompeEEe organisaee - Weekendtrainingen 20.45 uur Zaalhockey regels

Nadere informatie

JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA

JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA 1 JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA 2017-2018 Informatieavond Henna Bongers/Jolanda Broex TC Zaalhockey Programma vanavond 2 19:30 Uitgifte Zaalmateriaal Henna Bongers / Jolanda Broex 20:00 Algemene informatie Henna

Nadere informatie

Informatie Upward Zaalhockey 2015-2016

Informatie Upward Zaalhockey 2015-2016 Informatie Upward Zaalhockey 2015-2016 De competitieopzet Dit jaar zijn de districten Oost- en Noord Nederland voor de zaal samengevoegd. De poule indeling is grotendeels nog gescheiden, maar na het overgangsseizoen

Nadere informatie

Kaders en afspraken zaalhockey OHC Bully 2014 2015

Kaders en afspraken zaalhockey OHC Bully 2014 2015 Zaalhockey Commissie: De zaalhockey Commissie is verantwoordelijk voor de organisatie van het zaalhockey programma bij OHC Bully. Haar taak is het verzorgen van alle voorwaarden om te komen tot een aantrekkelijk

Nadere informatie

Handleiding Zaalhockey

Handleiding Zaalhockey Handleiding Zaalhockey Dit document dient als uitleg over zaalhockey binnen LISA. Ieder district organiseert op haar eigen wijze zaalhockey, LISA heeft een generieke oplossing voor het zaalhockey. Contents

Nadere informatie

ZAALINFORMATIE 2017/2018

ZAALINFORMATIE 2017/2018 www.hcvoorne.nl ZAALINFORMATIE 2017/2018 Wedstrijdduur Alle wedstrijden duren 1x 35 minuten. Uitzondering zijn de volgende poules welke 2 x 20 minuten duren. - Dames en heren senioren Standaard: Top, 1e

Nadere informatie

Welkom! Coachavond Zaalhockey. 13 november 2018

Welkom! Coachavond Zaalhockey. 13 november 2018 Welkom! Coachavond Zaalhockey 13 november 2018 van Copyright druk, fotokopie, 2018. Alle microfilm, rechten voorbehouden. digitaal, internet Niets of op uit welke deze uitgave wijze dan mag ook worden

Nadere informatie

1. Uitgangspunt: gedurende de veldcompetitie gaat veld voor zaal. Gedurende de zaalcompetitie gaat zaal voor veld.

1. Uitgangspunt: gedurende de veldcompetitie gaat veld voor zaal. Gedurende de zaalcompetitie gaat zaal voor veld. Zaalhockeybeleid HGC-jeugd Uitgangspunt voor het zaalhockeybeleid HGC-jeugd is de opvatting dat zaalhockey de technische en tactische ontwikkeling van jeugdhockey op het veld ondersteunt. Zaalhockey biedt

Nadere informatie

PRESENTATIE ZAALHOCKEY SEIZOEN 2015-2016

PRESENTATIE ZAALHOCKEY SEIZOEN 2015-2016 PRESENTATIE ZAALHOCKEY SEIZOEN 2015-2016 AGENDA: Inleiding Kleding en uitrusting Wedstrijdformulieren/DWF Spelreglement en regelwijziging Verschillen zaal- en veldhockey Zaalwacht en tijdwaarneming De

Nadere informatie

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 AGENDA 1e deel van de avond: Mededelingen Zaalleiding Scheidsrechters Wedstrijdformulieren Afgelastingen Boete maatregel Mededelingen Vragen en of opmerkingen

Nadere informatie

WELKOM Presentatie Zaalhockey Seizoen

WELKOM Presentatie Zaalhockey Seizoen WELKOM Presentatie Zaalhockey Seizoen 2016-2017 1. Agenda 2. Kennismaking zaalcommissie 3. Wat doet de Zaalcie 4. Teamindeling & Trainingsschema 2016-17 5. Accommodatie Zaalhockey in Borchland 6. Zaalleiding

Nadere informatie

Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2015

Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2015 Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2015 Bladzijde 1. Wedstrijdduur bij zaalhockey 2. Wat moet ik weten bij Jongste Jeugd wedstrijden 3. Wat moet ik weten als coach, manager of aanvoerder 4. Wat moet ik weten

Nadere informatie

Samengaan Zaalhockey Oost en Noord Nederland seizoen 2015-2016

Samengaan Zaalhockey Oost en Noord Nederland seizoen 2015-2016 Samengaan Zaalhockey Oost en Noord Nederland seizoen 2015-2016 1. De samenvoeging 2. De gevolgen voor de top en breedtesport zaalhockeyteams. 3. Speelmethodiek 1. competitie en poules 2. Uitgebreid Landskampioenschap

Nadere informatie

Zaalhockey RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016

Zaalhockey RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016 Zaalhockey 2016-2017 RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016 Waar gaan we het over hebben? Zaalhockey Trainingen Wedstrijden Materialen Niet over speltechnieken: Coachavond op 28 nov 20.00u

Nadere informatie

COACHAVOND ZAALHOCKEY november 2017

COACHAVOND ZAALHOCKEY november 2017 COACHAVOND ZAALHOCKEY 2017 2018 21 november 2017 Zaalhockeycommissie: Irene Tuininga Alexandra de Lange Katinka Beerepoot 1. Algemene informatie 2. Techniek 3. Spelregels 4. Vragen Groot aantal zaalteams:

Nadere informatie

Vademecum en reglement. Voorcompetitie IDC Zaalhockey topklasse Oost. Seizoen 2012-2013

Vademecum en reglement. Voorcompetitie IDC Zaalhockey topklasse Oost. Seizoen 2012-2013 Vademecum en reglement Voorcompetitie IDC Zaalhockey topklasse Oost Seizoen 2012-2013 Inhoudsopgave 1. Organisatie voorcompetitie... 2 2. Locaties en speeldata voorcompetitie... 2 3. Adressen hallen...

Nadere informatie

INSTRUCTIE VOOR SPELERS/COACH/TRAINERS EN OUDERS 2014-2015

INSTRUCTIE VOOR SPELERS/COACH/TRAINERS EN OUDERS 2014-2015 INLEIDING Het zaalhockey seizoen gaat beginnen en de eerste trainingen vinden plaats in de eerste week van december. Om er voor te zorgen dat de zaalhockey goed verloopt hebben we ook dit jaar een aantal

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Versie 1.0 13 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel...3 1.1. Behoefte aan scheidsrechters!...3 1.2. Hoe is de arbitrage geregeld bij NHC de

Nadere informatie

2011-2012 Coachhandboek Zaalhockey

2011-2012 Coachhandboek Zaalhockey . 2011-2012 Coachhandboek Zaalhockey zaalhockey@gooische.com Gooische HC 2011-2012 Zaalhockeycommissie 2011-2012 Pauline Gaasbeek voorzitter zaalhockey@gooische.nl Peter Smulders wedstrijdsecretaris zaalhockey@gooische.nl

Nadere informatie

BRIEFING ZAALHOCKEY 16/ 17. Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR

BRIEFING ZAALHOCKEY 16/ 17. Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR BRIEFING ZAALHOCKEY 16/ 17 Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR Programma Introductie zaalcommissie Doelstellingen Zaalcompetitie Taken coach/manager/aanvoerder bij de senioren Pauze/ mogelijkheden tot

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst zaalhockey 26 november Welkom!

Informatiebijeenkomst zaalhockey 26 november Welkom! Informatiebijeenkomst zaalhockey 26 november 2014 Welkom! Wat gaan we doen? Waarom zaalhockey Waar & wanneer Zaalleiding Fluiten Specifiek voor Jongste Jeugd Jeugdbegeleiding Digitaal Wedstrijd Formulier

Nadere informatie

Zaalhockey Informatiebulletin District Noord-Holland

Zaalhockey Informatiebulletin District Noord-Holland DISTRICT NOORD-HOLLAND Districtskantoor Tel. 072 520 67 27 district-nh@knhb.nl Nummer 2, November 2009 Zaalhockey Informatiebulletin District Noord-Holland Beste Zaalcommissarissen, Op woensdag 11 november

Nadere informatie

Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2016

Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2016 Zaalhockey-Informatie OMHC nov. 2016 Bladzijde 1. Wedstrijdduur bij zaalhockey 2. Wat moet ik weten bij Jongste Jeugd wedstrijden 3. Wat moet ik weten als coach, manager of aanvoerder 4. Wat moet ik weten

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 UNO in vogelvlucht - mrt 2015 Start project trainingen op Hercules (naam UWHC) - Aug 2015 UNO officieel opgericht + nieuw tenue - Sept 2015 Trainingen Hercules

Nadere informatie

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2018/2019

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2018/2019 April 2018 Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces Uitgangspunten: seizoen 2018/2019 De Head Coach (HC) 1 is samen met de Technische Commissie (TC) verantwoordelijk voor de indeling en begeleiding

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE MHCC

INFORMATIEBOEKJE MHCC INFORMATIEBOEKJE MHCC SEIZOEN 2013-2014 informatie 2013-2014 Pagina 1 van 7 Informatie van de Mixed Hockey Club te Coevorden Welkom bij de gezelligste hockeyclub van Zuid-Oost Drenthe, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Zaalhockey. Seizoen (Iedereen ontvangt deze presentatie per mail)

Zaalhockey. Seizoen (Iedereen ontvangt deze presentatie per mail) Zaalhockey Seizoen 2018-2019 (Iedereen ontvangt deze presentatie per mail) Agenda Training Wedstrijden Afgelasting Zaalleiding Voorbereiding Wedstrijdtaken Taken rond de wedstrijd Praktische zaken Arbitrage

Nadere informatie

Informatie zaalhockey seizoen 2014 2015

Informatie zaalhockey seizoen 2014 2015 Informatie zaalhockey seizoen 2014 2015 - Belangrijke telefoonnummers - Zaalhockey en ouders - Taken zaalwacht Amundsenhal - Taken zaalwacht Koolakkers - Taken zaalwacht Kemphaan - Bediening scorebord

Nadere informatie

BRIEFING ZAALHOCKEY 17/ 18. Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR

BRIEFING ZAALHOCKEY 17/ 18. Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR BRIEFING ZAALHOCKEY 17/ 18 Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR Programma Introductie zaalcommissie Doelstellingen Zaalcompetitie Taken coach/manager/aanvoerder bij de senioren Pauze/ mogelijkheden tot

Nadere informatie

Upward Jeugd teams kick off zaal

Upward Jeugd teams kick off zaal Upward Jeugd teams kick off zaal 23-11-2016 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Uitgangspunten Upward 4. Uitgangspunten KNHB 5. Spelregels 6. Speelgerechtigheid 7. Sporthallen en het niet hebben van kleedkamers

Nadere informatie

Zaalhockeybriefing HGC 10 november 2014

Zaalhockeybriefing HGC 10 november 2014 Zaalhockeybriefing HGC 10 november 2014 Welkom Programma Zaalhockeybriefing HGC o Kennismaking Technische Commissie Zaalhockey o Informatie over zaalhockey, de organisatie, trainingen en wedstrijden (Zaalcommissaris)

Nadere informatie

Arbitragebeleid MHC Made 2014

Arbitragebeleid MHC Made 2014 Arbitragebeleid MHC Made 2014 Geen wedstrijd zonder scheidsrechters, daar zijn we ons allemaal van bewust. Helaas is op dit moment de verdeling tussen jeugdleden en volwassenenleden binnen MHC Made onevenredig.

Nadere informatie

Informatiebrief nieuwe jongste jeugdleden

Informatiebrief nieuwe jongste jeugdleden Informatiebrief nieuwe jongste jeugdleden Uw kind is net lid geworden of wordt misschien lid van Mixed Hockey Club Leeuwarden. Kinderen in de leeftijd tot en met 10 jaar vallen onder de jongste jeugd.

Nadere informatie

Instructies voor de zaalleiding

Instructies voor de zaalleiding Instructies voor de zaalleiding Wij zijn te gast in de zaal en moeten iedere klacht proberen te voorkomen. Anders worden wij volgend jaar niet meer toegelaten! Daarom: Iedereen (zaaldienst, coaches en

Nadere informatie

De overige teams worden ingedeeld op basis van hockeysterkte. Waar mogelijk

De overige teams worden ingedeeld op basis van hockeysterkte. Waar mogelijk Selectiebeleid/teamindeling Jeugd 2018-2019 Mei 2018, jeugd@hgc.nl Inleiding HGC streeft ernaar om de teamindelingen in de jeugd transparant, eerlijk en objectief te laten verlopen. De doelstelling hierbij

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE MHCC

INFORMATIEBOEKJE MHCC INFORMATIEBOEKJE MHCC SEIZOEN 2015-2016 informatie 2015-2016 Pagina 1 van 7 Informatie van de Mixed Hockey Club te Coevorden Welkom bij de gezelligste hockeyclub van Zuid-Oost Drenthe, In dit informatieboekje

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR DE ZAALCOÖRDINATOR

INSTRUCTIES VOOR DE ZAALCOÖRDINATOR INSTRUCTIES VOOR DE ZAALCOÖRDINATOR Een zaalcoördinator coördineert (een deel van) een wedstrijddag. Hij / zij is verantwoordelijk voor een soepel verloop van (een deel van) de dag, waarop wedstrijden

Nadere informatie

Presentatie voor begeleiders

Presentatie voor begeleiders Presentatie voor begeleiders Informatie avond over zaalhockey voor managers en coaches junioren en aanvoerster dames 1. Agenda Taakverdeling binnen zaalcommissie HC Mierlo Waarom zaalhockey? Taken managers

Nadere informatie

Zaalhockey Informatiebulletin District Noord-Holland

Zaalhockey Informatiebulletin District Noord-Holland DISTRICT NOOR D-HOL LAND Districtskantoor Tel. 072 520 67 27 district-nh@knhb.nl Nummer 3, December 2010 Zaalhockey Informatiebulletin District Noord-Holland Beste Zaalcommissarissen, Afgelopen weekend,

Nadere informatie

Welkom. HVA info-avond zaalhockey teammanagers en coaches. 3 november 2014

Welkom. HVA info-avond zaalhockey teammanagers en coaches. 3 november 2014 Welkom HVA info-avond zaalhockey teammanagers en coaches 3 november 2014 Agenda HVA en zaalhockey Algemene info over zaalhockey competitie Zaalhockeytraining en zalen Zaalhockey algemene informatie De

Nadere informatie

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 1. INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Zaalseizoen 2014-2015. MHC Rosmalen

Zaalseizoen 2014-2015. MHC Rosmalen Zaalseizoen 2014-2015 MHC Rosmalen Aantal deelnemende teams 1 seniorenteams (D1) 20 juniorenteams (+2) 4 mini teams (+2) 7 juniorenteams in drieluik (subtopklasse) JA1-JB1-JC1-JD1-MB1-MC1-MD1 Overige teams

Nadere informatie

Van de technische commissie afdeling zaalhockey

Van de technische commissie afdeling zaalhockey Van de technische commissie afdeling zaalhockey Beste spelers en ouders, Het zaalhockeyseizoen staat weer voor de deur. Zaalhockey is een leuke invulling voor het winterseizoen. Het is een technisch, snel

Nadere informatie

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen Briefing zaalhockey Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2016-2017 Agenda info avond Opening Zaalcommissie wie is wie communicatie met zaalcie Financiën Zaalhockeymateriaal Website HCEL Trainingen Competitie:

Nadere informatie

Selectiebeleid/teamindeling Jeugd

Selectiebeleid/teamindeling Jeugd Selectiebeleid/teamindeling Jeugd 2017-2018 02 jun 2017 Inleiding HGC streeft ernaar om de teamindelingen in de jeugd transparant, eerlijk en objectief te laten verlopen. De doelstelling hierbij is dat

Nadere informatie

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier!

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Mededelingen 2 Open trainingen........................................ 2 Inspiratieavond

Nadere informatie

Informatie zaalhockey

Informatie zaalhockey Informatie zaalhockey Seizoen 2018-2019 Inhoud Belangrijke telefoonnummers en adressen... 1 Spelregels gebruik HOD AirDome... 2 Huishoudelijk reglement HOD AirDome... 2 Algemeen... 2 Gebruik HOD AirDome...

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Wij zijn blij dat wij je als nieuw lid mogen begroeten en hopen dat je je snel thuis zult voelen binnen onze vereniging. Hierbij willen wij je wat informatie

Nadere informatie

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen maart 2019 INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Competitie- toernooi- en trainingsreglement

Competitie- toernooi- en trainingsreglement Competitie- toernooi- en trainingsreglement E.S.U.V. Messed Up 19-04-2009 5 Artikel 1 Trainer Een trainer is een door de technische commissie aangesteld persoon die verantwoordelijk is voor het geven en

Nadere informatie

Kaders en afspraken zaalhockey OHC Bully

Kaders en afspraken zaalhockey OHC Bully Zaalhockey Commissie: De zaalhockey Commissie is verantwoordelijk voor de organisatie van het zaalhockey programma bij OHC Bully. Haar taak is het verzorgen van alle voorwaarden om te komen tot een aantrekkelijk

Nadere informatie

Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft

Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft Ring Pass is een vereniging die bijna volledig draait op vrijwilligers. Het lukt elk jaar weer om 1300 leden 10 maanden lang elke week

Nadere informatie

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2016/2017

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2016/2017 April 2016 Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces seizoen 2016/2017 Uitgangspunten: De Technisch Directeur 1, ondersteund door de Technische Commissie (TC), is verantwoordelijk voor de indeling

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA Informatieavond 16 november 2016 René Heins / Jolanda Broex TC Zaalhockey

JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA Informatieavond 16 november 2016 René Heins / Jolanda Broex TC Zaalhockey JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA 2016-2017 Informatieavond René Heins / Jolanda Broex TC Zaalhockey Programma vanavond 2 19:30 Uitgifte Zaalmateriaal Jeroen Stroucken / Jolanda Broex 20:15 Informatie voor teambegeleiders

Nadere informatie

BRIEFING ZAALHOCKEY Teammanagers/Coaches/Captains en Zaalleiding

BRIEFING ZAALHOCKEY Teammanagers/Coaches/Captains en Zaalleiding BRIEFING ZAALHOCKEY 2013-14 Teammanagers/Coaches/Captains en Zaalleiding Introductie Zaalcie Doelstellingen Zaalhockey Update Programma Huishoudelijke mededelingen / info voor teammanagers en zaalleiding

Nadere informatie

Wedstrijdduur De wedstrijdduur wordt bepaald door de zaalhockeycommissie van het district.

Wedstrijdduur De wedstrijdduur wordt bepaald door de zaalhockeycommissie van het district. Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Algemene bepalingen Competitie E6- en E8-tallen spelen wedstrijden in competitieverband. Deze vinden plaats in sporthallen. De verantwoordelijkheid voor

Nadere informatie

Z.V.V. ZWAAG GAAT WEER B(L)OEIEN! REGLEMENTEN

Z.V.V. ZWAAG GAAT WEER B(L)OEIEN! REGLEMENTEN Z.V.V. ZWAAG GAAT WEER B(L)OEIEN! REGLEMENTEN SEIZOEN 2013-2014 Reglementen aanmelden - opzeggen Aanmelden Leden of aankomende leden kunnen zich uitsluitend met het inschrijvingsformulier aanmelden als

Nadere informatie

H.C. Voorne Nieuwsbrief zaalhockey

H.C. Voorne Nieuwsbrief zaalhockey H.C. Voorne Nieuwsbrief zaalhockey In deze Nieuwsbrief Algemene informatie 2 Tenue / uitrusting 2 Trainingen 2 Wedstrijden 2 Rol van de ouders en begeleiders 3 Afgelastingen 3 Uitgangspunten poule indeling

Nadere informatie

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema 2018-2019 WR artikel 3.1.7.1 De Organisator publiceert vóór 1 april - Het systeem waarmee het komende toernooi wordt gespeeld: - Het aantal teams

Nadere informatie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie Revisie geschiedenis Rev nr Datum Door Aanpassing in tekst B 05-09-2013 RN - Wouts Thema trainingen bij selectie JJ voor de D-elftallen. - Jaarlijks eigen bijdrage voor sponsorkleding. (pagina 4) - Team

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage Hockey Heeze

Richtlijnen Arbitrage Hockey Heeze Richtlijnen Arbitrage Versie 2 21 februari 2013 Inhoudsopgave 1. RICHTLIJNEN ARBITRAGE HOCKEY HEEZE... 3 1.1 Behoefte aan scheidsrechters... 3 1.2 Hoe is de arbitrage geregeld bij?... 3 1.3 Opleiding clubscheidsrechter...

Nadere informatie

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen)

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Algemene bepalingen Competitie E6- en E8-tallen spelen wedstrijden in competitieverband. Deze vinden plaats in sporthallen. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Let op: ondertekenen op pagina 2. Blue Stars Basketbal inschrijfformulier

Let op: ondertekenen op pagina 2. Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Let op: ondertekenen op pagina 2 Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Achternaam Meisjesnaam* Voornamen Adres Postcode Woonplaats Geb. datum Nationaliteit** Geslacht** Tel. Nr. Tel. Mobiel E-mail adres(sen)***

Nadere informatie

CONTRIBUTIE 2014-2015

CONTRIBUTIE 2014-2015 CONTRIBUTIE 2014-2015 Lidmaatschap Het lidmaatschap van MHCZ staat open vanaf de leeftijd van 5 jaar. Men is lid van MHCZ voor een heel verenigingsjaar. Het verenigingsjaar loopt van 1 juli t/m 30 juni.

Nadere informatie

Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen)

Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Vaststelling spelregels Dit spelreglement is tot stand gekomen op basis van de elftalregels, met enkele voor de Jongste Jeugd noodzakelijke aanpassingen.

Nadere informatie

Bienvenue. Willkommen. Welcome. welkom. yôkoso. Benvenuto. Bienvenida. tervetuloa

Bienvenue. Willkommen. Welcome. welkom. yôkoso. Benvenuto. Bienvenida. tervetuloa Willkommen Bienvenue Welcome yôkoso welkom Benvenuto Bienvenida tervetuloa Kick-off meeting zaalhockey Seizoen 2017-2018 District Midden-Nederland 9 oktober 2017 Hockeyclub t Spandersbosch KNHB Agenda

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE (JONGSTE) JEUGD

PRAKTISCHE INFORMATIE (JONGSTE) JEUGD PRAKTISCHE INFORMATIE (JONGSTE) JEUGD 1 Algemene informatie over hockey én hockeyen bij MHC Woerden 1a. Hockey is een teamsport Hockey bestaat uit een wedstrijd op zaterdag en één of meer trainingen in

Nadere informatie

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema 2019-2020 WR artikel 3.1.7.1 De Organisator publiceert vóór 1 april - Het systeem waarmee het komende toernooi wordt gespeeld: - Het aantal teams

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

INFORMATIEBIJEENKOMST ZAALHOCKEY HCWV. 1 december 2015

INFORMATIEBIJEENKOMST ZAALHOCKEY HCWV. 1 december 2015 INFORMATIEBIJEENKOMST ZAALHOCKEY 2015-2016 HCWV 1 december 2015 Agenda Welkom en inleiding Zalen Teams Uitrusting Wedstrijdtijd Zaalleiding Scheidsrechter Begeleiden teams Spelregels DWF Afgelastingen

Nadere informatie

VADEMECUM VOOR DE Jongste Jeugd COÖRDINATOREN district Noord Nederland 2011/2012

VADEMECUM VOOR DE Jongste Jeugd COÖRDINATOREN district Noord Nederland 2011/2012 VADEMECUM VOOR DE Jongste Jeugd COÖRDINATOREN district Noord Nederland 2011/2012 De volgende leeftijdsgroepen vallen onder de verantwoordelijkheid van de Jongste Jeugdcoördinator: F-JEUGD: kinderen van

Nadere informatie

www.geel-wit.nl Taken van de Leider

www.geel-wit.nl Taken van de Leider Taken van de Leider De Zaterdag: Zorgt er samen met de ouders van de spelers voor dat er voldoende vervoer naar uitwedstrijden is. Maakt de opstelling en houdt de wisselbeurten bij Plaatsen en/of verwijderen

Nadere informatie

De materiaalcommissie De materiaalcommissie is verantwoordelijk voor de inkoop, uitgifte en onderhoud van alle keepers- en trainingsmaterialen.

De materiaalcommissie De materiaalcommissie is verantwoordelijk voor de inkoop, uitgifte en onderhoud van alle keepers- en trainingsmaterialen. Materiaal beleid seizoen 2012 2013 Algemeen Alle materialen uitgereikt door de hockeyclub zijn en blijven eigendom van de club. Materialen worden in bruikleen ter beschikking gesteld. De club vraagt van

Nadere informatie

Arbitrage. opnieuw uitgevonden. Scheidsrechtercommissie 10 oktober 2016 Versie 16. Almeerse hockeyclub voorstel arbitrage 1

Arbitrage. opnieuw uitgevonden. Scheidsrechtercommissie 10 oktober 2016 Versie 16. Almeerse hockeyclub voorstel arbitrage 1 Arbitrage opnieuw uitgevonden Scheidsrechtercommissie 10 oktober 2016 Versie 16 Almeerse hockeyclub voorstel arbitrage 1 Inhoud Bespreking met bestuur... 3 Samenvatting... 4 Uitgangspunten... 5 De arbitragecoördinator

Nadere informatie

Informatie zaalhockey seizoen

Informatie zaalhockey seizoen Informatie zaalhockey seizoen 2016 2017 - Belangrijke telefoonnummers - Zaalhockey en ouders - Taken zaalwacht Amundsenhal - Taken zaalwacht Koolakkers - Taken zaalwacht Kemphaan - Bediening scorebord

Nadere informatie

VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK

VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK 2012-2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding.. 2. Contactgegevens.. 3. Locaties. 4. Verplichtingen.. 5. Wedstrijdformulieren.. 6. Waar vind je informatie?... 7. Instructie materialen voor

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan AFAS-LEOS

Technisch Beleidsplan AFAS-LEOS Technisch Beleidsplan AFAS-LEOS 2016-2021 1.Visie Leos staat voor Leusden En Om Streken. We zijn een club met een levendige verenigingscultuur. We hebben ca. 140 competitie spelende leden. De recreantenafdeling,

Nadere informatie

Blue Stars Basketbal inschrijfformulier

Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Let op: ondertekenen op pagina 2 Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Gegevens Achternaam Meisjesnaam* Voornamen Adres Postcode Woonplaats Geb. datum Nationaliteit** Geslacht** Tel. Nr. Tel. Mobiel

Nadere informatie

Roomburg. Seizoen Manager en Coach avond. Voor vragen mail je lijnco!

Roomburg. Seizoen Manager en Coach avond. Voor vragen mail je lijnco! Roomburg Manager en Coach avond Seizoen 2018-2019 Voor vragen mail je lijnco! Interactief Van elkaar leren Managers Coaches Lijncoördinatoren Specialisten Agenda Uitgangspunten en doelstellingen LHC Roomburg

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : In Memoriam : Wim van Pelt Vooraankondiging Opening tweede Veld!

Nadere informatie

ZAALBULLETIN Mixed Hockeyclub De Dommel

ZAALBULLETIN Mixed Hockeyclub De Dommel ZAALBULLETIN 2017-2018 Mixed Hockeyclub De Dommel nov. 2017 website: www.mhcdedommel.nl 1 VOORWOORD VAN DE ZAALHOCKEYCOMMISSIE Beste zaalhockeyleden, November 2017 Begin december start het zaalhockeyseizoen

Nadere informatie

REGIOBEKERTOERNOOI ZONDAG REGIO ZUID

REGIOBEKERTOERNOOI ZONDAG REGIO ZUID REGIOBEKERTOERNOOI ZONDAG REGIO ZUID 2018-2019 INSCHRIJVING 2018-2019 Voor het bekertoernooi zondag werden de volgende inschrijvingen ontvangen: Dames categorie-a: 07 teams Dames categorie-b: 09 teams

Nadere informatie

Welkom! Coachavond Zaalhockey november 2016

Welkom! Coachavond Zaalhockey november 2016 Welkom! Coachavond Zaalhockey 2016-2017 21 november 2016 Copyright 2015. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk,

Nadere informatie

Korfbalvereniging IJsselvogels Sportlaan 9 2841 EB Moordrecht www.ijsselvogels.nl. Informatie voor nieuwe jeugdleden

Korfbalvereniging IJsselvogels Sportlaan 9 2841 EB Moordrecht www.ijsselvogels.nl. Informatie voor nieuwe jeugdleden Korfbalvereniging IJsselvogels Sportlaan 9 2841 EB Moordrecht www.ijsselvogels.nl Informatie voor nieuwe jeugdleden JTC IJsselvogels jtc@ijsselvogels.nl December 2008 Korfballen bij IJsselvogels: echt

Nadere informatie

Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team. 26 juni 2015

Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team. 26 juni 2015 Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team 26 juni 2015 Agenda Even voorstellen Waarom gemengde teams Organisatie en rollen rond het team Trainingen & wedstrijden Zaalhockey Tenue Administratieve

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

Sanctieoverzicht Nederlandse Floorball & Unihockey Bond

Sanctieoverzicht Nederlandse Floorball & Unihockey Bond Sanctieoverzicht 2018 Nederlandse Floorball & Unihockey Bond Dit sanctieoverzicht behoort bij het NeFUB Wedstrijdreglement (jeugd), Toernooireglement en Huishoudelijk reglement. De NeFUB dient de hieronder

Nadere informatie

Selectieproces junioren (A t/m D)

Selectieproces junioren (A t/m D) Selectieproces junioren (A t/m D) HC Houten vindt het belangrijk dat spelers zoveel mogelijk spelen op het niveau dat bij de individuele speler past. Er is een selectieprocedure opgesteld om te komen tot

Nadere informatie

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen)

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Algemene bepalingen Competitie E6- en E8-tallen spelen wedstrijden in competitieverband. Deze vinden plaats in sporthallen. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK

VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK VHC ZAALHOCKEY HANDBOEK 2014-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding. 2. Contactgegevens 3. Locaties. 4. Verplichtingen.. 5. Zaaltassen 6. Wedstrijdformulieren, DWF. 7. KNHB Competitiehandboek en Reglement 8.

Nadere informatie

INSCHRIJVING

INSCHRIJVING Besturen van verenigingen uitkomend met teams In regio Zuid Eindhoven, 30 september 2016 Onderwerp Regiobeker ZONDAG Contactpersoon Wedstrijdwezen competitie.zuid@nevobo.nl 040-2381043 Geacht bestuur,

Nadere informatie

ZAALHOCKEY 2017/ 2018 Informatieavond 20 November Introductie

ZAALHOCKEY 2017/ 2018 Informatieavond 20 November Introductie ZAALHOCKEY 2017/ 2018 Informatieavond 20 November 2017 Introductie Agenda PW-site Hockey->Zaalhockey Opzet van de competities (KNHB en TVO Regio) Tips voor de scheidsrechter Zaalleiding Uitrusting spelers

Nadere informatie

Welkom bij BAS basketbal seizoen

Welkom bij BAS basketbal seizoen Welkom bij BAS basketbal seizoen 2016 2017 Wij zijn blij dat wij je als nieuw lid mogen begroeten en hopen dat je je snel thuis zult voelen binnen onze vereniging. Hierbij willen wij je wat informatie

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Voorwoord 3. Lidmaatschap leden 4. Jeugdtrainingen 5. Wedstrijden 6. Baanpermissie en 9-stappenplan 7. Kernwaarden 8. Competitie 9

Voorwoord 3. Lidmaatschap leden 4. Jeugdtrainingen 5. Wedstrijden 6. Baanpermissie en 9-stappenplan 7. Kernwaarden 8. Competitie 9 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Lidmaatschap leden 4 Jeugdtrainingen 5 Wedstrijden 6 Baanpermissie en 9-stappenplan 7 Kernwaarden 8 Competitie 9 2 Voorwoord De Golf en Countryclub Heiloo is een club met een

Nadere informatie

HOCKEY VERENIGING WESTLAND RICHTLIJN TEAMINDELINGEN (JUNIOREN A T/M D)

HOCKEY VERENIGING WESTLAND RICHTLIJN TEAMINDELINGEN (JUNIOREN A T/M D) HOCKEY VERENIGING WESTLAND RICHTLIJN TEAMINDELINGEN (JUNIOREN A T/M D) BELEID Hockey Vereniging Westland vindt het belangrijk de leden van de vereniging binnen de gegeven mogelijkheden zowel een sociale

Nadere informatie