Ter vergelijking: in dezelfde periode van 2015 bedroeg dit aantal 494 Dus de eerste 4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ter vergelijking: in dezelfde periode van 2015 bedroeg dit aantal 494 Dus de eerste 4"

Transcriptie

1 Aanvragen voor hulp Van januari t/m april 2016 hebben we 594 hulpvragen kunnen honoreren. Ter vergelijking: in dezelfde periode van 2015 bedroeg dit aantal 494 Dus de eerste 4 maanden van 2016 waren dat alweer 100 aanvragen meer dan in dezelfde periode van Het aantal structurele, dus wekelijks, twee wekelijks of maandelijks terugkerende hulp wordt steeds hoger. In deze periode was dat zelfs ongeveer 67% van het totaal aantal aanvragen. Afscheid vrijwilliger Annet Groneman heeft om gezondheidsredenen besloten te stoppen als vrijwilliger van de HVE. Zij is sinds de oprichting, in 1981, bij de HVE betrokken geweest. In het begin als voorzitter, later als telefoonwacht en tenslotte als vrijwilliger voor diverse klusjes. Wij bedanken haar voor haar jarenlange inzet!! Nieuwe vrijwilligers Er hebben zich in de afgelopen maanden weer 3 nieuwe vrijwilligers bij ons aangemeld. Dat zijn Doan Dugger uit Oosterbeek, Alex Seijnen uit Heelsum en Martin Tijhaar uit Doorwerth. Alle drie heel hartelijk welkom en veel plezier en succes met het werk als vrijwilliger voor de HVE. Jaarvergadering 23 maart 2016

2 Het was weer een zeer geslaagde bijeenkomst. Dit keer in de Ontmoetingskerk te Doorwerth. Helaas hadden zich iets minder vrijwilligers opgegeven dan de vorige keer. Toch was het met 35 personen gezellig druk. Om 17:00 uur startten we met koffie/thee en cake. Ongedwongen zocht iedereen één of meerdere medevrijwilligers op om ervaringen uit te wisselen en/of gewoon wat bij te praten. Om 17:15 opende de voorzitter de vergadering. Eén keer per jaar legt het bestuur rekening en verantwoording af over het afgelopen boekjaar. Er werden nieuwe telefoonwachten voorgesteld en medegedeeld dat we de ANBI status hebben gekregen. Dat betekent dat donaties aan de HVE kunnen worden afgetrokken van de belasting en dat mensen die een WW uitkering krijgen gewoon vrijwilliger bij de HVE mogen zijn. Het aantal aanvragen neemt nog steeds toe. Grafieken geven een duidelijk overzicht, per dorp, van aantal en soorten aanvragen. Het bestuur heeft een Scope opgesteld waarin staat wat we wel/niet doen, deze is toegevoegd aan het kwaliteitshandboek. Zie hiervoor bijlage 1. Roelie Jelsma ontving van Margo de Jong een mooie bos bloemen voor 10 jaar vrijwillige inzet voor de HVE. Na het officiële deel werd er een Italiaans buffet geopend, met pizza s, lasagne, brood en salades. Dit smaakte voortreffelijk en er was ruim voldoende. Na het eten was er een presentatie en demo van Game-N-Fit door Monique van der Lans, vrijwilliger bij de HVE. Haar opzet is om mensen vanuit hun specifieke talenten bij elkaar te brengen. De kern is plezier, en dat hadden we, om en met elkaar. Iedereen deed actief mee met deze spelvorm. Wie kan het snelste een berg af skiën (slalom), het beste darten, bowlen of golfen of op een rustige manier werken aan balans (yoga). Een leuke ontspannen afsluiting van de jaarvergadering.

3 Viering 35 jarig bestaan van HVE, op 17 november 2016 In 1981 is HVE opgericht. Tijdens een feestelijke vrijwilligersbijeenkomst op 17 november 2016 gaan we daar aandacht aan schenken. We kijken dan terug hoe HVE de afgelopen 35 jaar is meegegroeid met ontwikkelingen in de maatschappij en de veranderingen bij de cliënten en de vrijwilligers. We kijken natuurlijk ook vooruit naar de wijze waarop HVE vraag en aanbod op elkaar kan blijven afstemmen. We kunnen ons trots en dankbaar voelen omdat we zo veel cliënten de helpende hand bieden. Voor dit evenement zullen ook de oud-voorzitters van de HVE worden uitgenodigd. De viering van dit jubileum zal een gezellig samenzijn worden, waarin een cultureel element niet ontbreekt. En ook een heerlijke maaltijd zal hiervan deel uitmaken. Om aan de kosten van dit evenement te kunnen voldoen zijn inmiddels een aantal fondsen aangeschreven en ook onze cliënten zijn schriftelijk benaderd. Wij vragen hen om een kleine, vrijwillige bijdrage om dit feestje mogelijk te maken. Te zijner tijd zullen in de uitnodiging de details bekend gemaakt worden. We willen graag ook een jubileumkrantje maken. Daarvoor vragen wij jullie om ervaringen op te schrijven en te mailen. Om hiervoor inspiratie op te doen staat hieronder een aantal leuke verhalen, opgetekend door onze vrijwilliger Peter Hofschreuder. Er zal ook een aantal vrijwilligers en cliënten voor deze krant worden geïnterviewd. Noteer 17 november alvast in je agenda, je zult er geen spijt van krijgen!!!! Enkele frappante voorvallen bij het uitvoeren van vrijwilligerswerkvoor de HVE In de rechtbank: Met een HVE cliënt reis ik af naar een rechtbank in het midden des lands. De cliënt wordt naar binnen geroepen en ook de raadsman/vrouw van de andere partij wordt binnen verwacht. Die is echter niet aanwezig. Ik wordt uitgenodigd ook naar binnen te gaan (zaalvulling?), maar blijf in de gang zitten. Ik heb er niets mee te maken. De advocate die kort daarna binnenkomt denkt daar anders over. Ze geeft me een hand, noemt haar naam en stelt zich voor als de tegenpartij. De verwarring is groot als ik meld, dat ik helemaal geen partij ben. Ik adviseer haar snel naar binnen te gaan.

4 Matte muren? Flauwekul: U kent dat wel, behang is bij veel mensen uit de mode. De muren krijgen een mat kleurtje of worden met witte muurverf netjes gemaakt. Daar denk je anders over als je kunstenares bent. Mat? Niks hoor juist glimmend witte muren zijn mooi. Dus zo gedacht, zo gedaan. Alle muren in het hele huis worden geschilderd met witte lakverf. Echter, als er na een half jaar verhuisd moet worden accepteert de woningbouwvereniging de muren niet. Daar valt niet meer over te behangen. Alle verf moet eraf of anders is de borgsom weg. En de HVE-er maar schuren en schuren. In totaal anderhalve dag, maar dan heb je ook weer een ruwe muur. Bij het afscheid wordt nog de klus voor de volgende HVE-er getoond. Het tegelpad naar de schuur en de achteruitgang is weggehaald en er rest slechts een stoppelveld. Het was de bedoeling er een moestuin in te richten, maar ja de tijd schoot te kort. Mijn opvolger mag een straatje gaan leggen. Komt U maar achterom: Na een melding dat een oude dame problemen in de keuken heeft met en lekkende kraan ga ik er op af. Ik kijk nog eens goed; is dit wel het goede nummer? Het huis lijkt al jaren niet bewoond. De verf is van de kozijnen af en de voordeur is volledig met klimop dichtgegroeid. De bel doet het wel en zo n grappig vooroorlogs luikje achter de klimop gaat open. Wilt U even achterom door de steeg lopen, want deze deur kan niet meer open. Ook de keuken met granitoaanrecht en lekkende kraan blijkt vooroorlogs. Met wat snij- en slijpwerk kan ik een nieuw kraanleertje passend maken voor de oude kraan. De dame in kwestie is geheel in de wolken; de kraan lekt niet meer en de reparatie kostte 50 cent voor een leertje. Voorrijkosten zijn er niet met een fiets als transport middel. Haast vooroorlogs.

5 Herbeoordeling Goed Geregeld Op 6 december 2013 is in het gemeentehuis van Renkum door de toenmalige wethouder Rita Weeda aan HVE de landelijk erkende kwaliteitsonderscheiding Goed Geregeld uitgereikt. Hiermee heeft HVE aangetoond haar zaakjes goed op orde te hebben voor haar vrijwilligers en cliënten. Sinds 2013 hebben we niet stilgezeten. We hebben enquêtes gehouden onder onze vrijwilligers en cliënten en dat heeft geleid tot diverse verbeteringen van onze werkwijze en organisatie. Dit alles kunnen we laten zien bij de verplichte 4-jaarlijkse herbeoordeling die in 2017 uitgevoerd zal worden. Het onderzoek zal worden gedaan door een gekwalificeerd auditor van de Stichting Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Aan de hand van de rapportage zal NOV vervolgens beslissen over het verlengen van het certificaat. In 2013 werden door NOV geen kosten in rekening bracht. Ook waren er voor HVE toen geen kosten verbonden aan het onderzoek dat werd uitgevoerd door Solidez. Nu is dat jammer genoeg anders en het bestuur zal trachten de benodigde gelden te verkrijgen uit subsidies. We verwachten dat met name de gemeente Renkum waarde hecht een betrouwbare organisatie welke een zo belangrijke rol speelt in de Renkumse samenleving. Netwerk Vrijwillige Hulp gemeente Renkum HVE is aangesloten bij het Netwerk Vrijwillige Hulp waarvan in totaal zo n 25 organisaties met vrijwilligers deel uitmaken. Het onderling contact, de contacten met de gemeente en met het sociaal loket worden als zeer waardevol beschouwd. De netwerkbijeenkomsten die voorheen werden gecoördineerd door Solidez, worden vanaf dit jaar bij toerbeurt door de vrijwilligersorganisaties zelf geregeld. De eerste bijeenkomst van het Netwerk (nieuwe stijl) was op 2 februari 2016 en de tweede op 24 mei met als onderwerp Wehelpen. Het Netwerk komt op 11 oktober weer bij elkaar rond het thema huiselijk geweld.

6 P.R. In de laatst verschenen editie van Oosterbeek beleeft staat een leuk artikel over de HVE. Compleet met foto van één van onze vrijwilligers met twee cliënten, die regelmatig gebruik maken van onze diensten. En een fotootje onderaan de pagina van voorzitter Hans Cornelissen en initiatiefneemster voor dit artikel, onze actieve vrijwilligster, Monique van der Lans. Zie hiervoor bijlage 2. Participatie Zoals bekend staat HVE positief tegenover deelname aan ons vrijwilligerswerk door cliënten die beschermd wonen. Om dit gerealiseerd te krijgen is HVE in gesprek met de betreffende organisaties. Tot op heden is gebleken dat bedoelde cliënten moeite hebben om de stap te zetten. Daarnaast is door Vluchtelingenwerk gevraagd of statushouders die momenteel gehuisvest zijn op het terrein van Pro Persona en gaan verhuizen naar een woning in de gemeente Renkum, met HVE kunnen meedraaien om zodoende gemakkelijker te kunnen inburgeren. HVE gaat na onder welke voorwaarden dit mogelijk is. Statuten gewijzigd De statuten, die zijn opgesteld bij de oprichting van de stichting in 1981, zijn in 2002 gewijzigd. Sinds 2002 is er het een en ander veranderd waardoor een update van de statuten noodzakelijk bleek. HVE biedt nu hulp aan alle inwoners die dat nodig hebben en niet uitsluitend aan inwoners in acute nood. Bovendien was het nodig om een mogelijkheid in te bouwen om bestuurders langer dan twee maal drie jaar zitting te laten hebben; dit is bijvoorbeeld het geval voor onze penningmeester waar bovendien ons postadres is gevestigd. Folders, visitekaartjes Als iemand folders of visitekaartjes nodig heeft kunnen deze aangevraagd worden bij het bestuur (of via de mail).

7 Postadres HVE Stationsweg EJ Oosterbeek Bereikbaarheid Hulpdienst Voor Elkaar (HVE) De HVE is op maandag t/m vrijdag (tussen 09:00 en 13:00 uur) rechtstreeks bereikbaar op telefoonnummer Buiten deze uren kan een voic bericht worden ingesproken. Bestuur In het bestuur hebben zitting: - Voorzitter Hans Cornelissen - Secretaris Eric Jansen - Penningmeester Harmannus Kraal - Tweede voorzitter Corry Dieleman - Tweede penningmeester Margo Berghuijs Met vriendelijke groet, Bestuur van HVE.

8 Bijlage 1 september 2015 HVE Doc A 0.3 A. Vrijwillige inzet door HVE Scope van HVE Grenzen stellen (wat doen we wel en wat niet?) Vrijwillige inzet is onverplicht en onbetaald ten behoeve van cliënten die een beroep op HVE doen. Vrijwillige inzet wil werkzaamheden van beroepsmatige ondernemers niet vervangen; vrijwilligerswerk moet aanvullend zijn en niet professioneel vervangend Onverplicht: Dit betekent dat de vrijwilliger er in vrijheid voor kiest om bepaalde werkzaamheden op zich te nemen. Dit betekent niet dat er sprake is van vrijblijvendheid. Onbetaald: Vrijwilligers zijn onbetaalde krachten. Dit betekent dat vergoedingen alleen betrekking hebben op aannemelijk te maken kosten ten behoeve van en / of kosten in verband met het verrichten van het vrijwilligerswerk. Het uitgangspunt van HVE is om vrijwilligers met name in te zetten voor normale zorg- en dienstverleningsactiviteiten. Normale activiteiten: Verwijst naar wat ook in het gewone leven normaal is om te doen voor een goede bekende die om hulp vraagt zoals boodschappen doen, helpen met een klusje, vervoer, een eindje wandelen een spelletje doen e.d. B. Stichting HVE stelt grenzen Diensten De diensten van HVE betreffen voornamelijk hand- en spandiensten in en om het huis en in de tuin, vervoer en begeleiding, (samen) boodschappen doen, (samen) op stap, hulp bij gebruik van computer, wandelen (eventueel in rolstoel). Deze diensten zijn incidenteel of structureel van aard. HVE heeft geen specifiek opgeleide vrijwilligers om mensen met psychiatrische of verslavingsproblematiek te ondersteunen. Vrijwilligers verrichten geen verpleegkundige handelingen, huishoudelijk werk, en kunnen geen nachthulp bieden. Voor wie bestemd? De diensten van HVE zijn bestemd voor inwoners van de gemeente Renkum, die hulp nodig hebben en geen andere mogelijkheden voor hulp hebben. Deze inwoners wonen zelfstandig of in een verzorgingstehuis. HVE wil slechts een (tijdelijke) brugfunctie vervullen totdat, indien nodig, beroepsmatige hulp gerealiseerd kan worden, waarbij ze de ongeorganiseerde buren- en familiehulp blijft stimuleren.

9 Doorverwijzen Wanneer naar de mening van de telefoonwacht en/of vrijwilliger specifieke kwalificaties benodigd zijn bij het uitvoeren van de hulpvraag, wordt verwezen naar specialistische instanties of bedrijven waar gerichte kennis en kunde aanwezig is. Hulpvragen met mogelijke financiële risico s en/of aansprakelijkheids-risico s voor HVE worden niet in behandeling genomen. Ook wil HVE de werkzaamheden van beroepsmatige ondernemers niet vervangen. Als het hulpvragen betreft die op het werkterrein van andere (vrijwilligers-) organisaties liggen wordt daarnaar doorverwezen. Denk aan de Rechtswinkel en Humanitas (financiële hulpverlening ), de Zonnebloem, Seniorservice en Levenu. Via het Netwerk Vrijwillige Hulp in Renkum en/of het Sociaal Loket van de gemeente Renkum stelt HVE zich op de hoogte van de diensten van andere organisaties. Incidenteel versus structureel De hulp is in meestal incidenteel van aard en beslaat in het algemeen maximaal één dagdeel (2 à 3 uur). Wanneer de hulp meer tijd bleek te vergen, wordt dit gemeld als zijnde meerdere klussen. In sommige gevallen kan ook structurele hulp geboden worden voor een bepaalde overeengekomen periode. Onder structurele hulp verstaan we hulp die meer dan eens, op van te voren afgesproken data en tijdstippen, aan één en dezelfde cliënt, wordt gegeven. Dit kan gaan om regelmatig terugkerend vervoer naar een arts, therapeut of ziekenhuis, in verband met een behandeling die meerdere malen gegeven moet worden, of om regelmatig boodschappen doen, wandelen, bezoeken etc. Structurele hulp wordt altijd voorafgegaan door incidentele hulp. Op basis daarvan kan de cliënt samen met de vrijwilliger overwegen of structurele hulp gewenst is en er een aanvraag wordt ingediend. C. De HVE vrijwilliger stelt grenzen Het uitgangspunt van HVE is dat vrijwilligers normale zorg- en dienstverleningsactiviteiten verrichten waarbij de vrijwilligerstaken moeten aansluiten bij de capaciteiten en interesses van de vrijwilliger. Het is van belang is dat de vrijwilliger bij het bieden van hulp duidelijk grenzen stelt en die ook bewaakt. De HVE vrijwilliger kan hulp aan een cliënt weigeren of stopzetten als er door de vrijwilliger ongewenst gedrag wordt ervaren. Dit wordt gemeld aan het HVE bestuur (telefoonwacht). Onder ongewenst gedrag wordt verstaan: claimgedrag (een hulpvragende vraagt / eist onredelijk geachte hulp of wil alleen door een bepaalde vrijwilliger geholpen worden), geweld, agressie, bedreiging, discriminatie, pesten, seksuele intimidatie en machtsmisbruik. Al deze vormen van ongewenst gedrag kunnen een fysieke, psychische of verbale uitingsvorm hebben. Ook discriminerende, seksistische of andere beledigende of krenkende opmerkingen of grappen kunnen als ongewenst gedrag worden beschouwd. Zie ook HVE Doc V 0.8. Ook zijn Arbo richtlijnen van toepassing voor de HVE vrijwilligers zie HVE Doc V 0.4 Bijlage B.

10 Bijlage 2

CONTACTBRIEF nr

CONTACTBRIEF nr CONTACTBRIEF nr.03 2013 Bereikbaarheid Hulpdienst Voor Elkaar (HVE) De HVE is op maandag t/m vrijdag (tussen 09.00 en 13.00 uur) rechtstreeks bereikbaar op telefoonnummer 06-15587336. Buiten deze uren

Nadere informatie

CONTACTBRIEF nr

CONTACTBRIEF nr CONTACTBRIEF nr.02 2015 Aanvragen voor hulp In de eerste vier maanden van 2015 hebben we 552 hulpvragen kunnen honoreren. Ter vergelijking: in de eerste vier maanden van 2014 bedroeg dit aantal 363. Er

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2016 EN BEGROTING 2017

JAAROVERZICHT 2016 EN BEGROTING 2017 1 JAAROVERZICHT 2016 EN BEGROTING 2017 van Stichting Vrijwillige Hulpdienst Voor Elkaar in de gemeente Renkum www.hulpdienstvoorelkaar.nl info@hulpdienstvoorelkaar.nl 2 Het werk van Stichting Vrijwillige

Nadere informatie

KWALITEIT. CONTACTBRIEF nr.03 2015

KWALITEIT. CONTACTBRIEF nr.03 2015 CONTACTBRIEF nr.03 2015 Aanvragen voor hulp Van mei t/m augustus 2015 hebben we 473 hulpvragen kunnen honoreren. Ter vergelijking: in dezelfde periode van 2014 bedroeg dit aantal 453. Het aantal hulpvragen

Nadere informatie

JAAROVERZICHT van. Stichting Vrijwillige Hulpdienst Voor Elkaar in de gemeente Renkum.

JAAROVERZICHT van. Stichting Vrijwillige Hulpdienst Voor Elkaar in de gemeente Renkum. 1 JAAROVERZICHT 2017 van Stichting Vrijwillige Hulpdienst Voor Elkaar in de gemeente Renkum www.hulpdienstvoorelkaar.nl info@hulpdienstvoorelkaar.nl 2 Het werk van Stichting Vrijwillige Hulpdienst Voor

Nadere informatie

CONTACTBRIEF nr Wij wensen alle lezers van onze contactbrief veel geluk en voorspoed toe in het nieuwe jaar!!!

CONTACTBRIEF nr Wij wensen alle lezers van onze contactbrief veel geluk en voorspoed toe in het nieuwe jaar!!! CONTACTBRIEF nr. 01 2017 Wij wensen alle lezers van onze contactbrief veel geluk en voorspoed toe in het nieuwe jaar!!! Aanvragen voor hulp Van september t/m december 2016 hebben we 733 hulpvragen kunnen

Nadere informatie

Wij wensen alle lezers van onze contactbrief nog veel geluk en voorspoed toe in het nieuwe jaar!!!

Wij wensen alle lezers van onze contactbrief nog veel geluk en voorspoed toe in het nieuwe jaar!!! CONTACTBRIEF nr.01 2016 Wij wensen alle lezers van onze contactbrief nog veel geluk en voorspoed toe in het nieuwe jaar!!! Aanvragen voor hulp Van september t/m december 2015 hebben we 587 hulpvragen kunnen

Nadere informatie

CONTACTBRIEF nr.01 2015

CONTACTBRIEF nr.01 2015 CONTACTBRIEF nr.01 2015 Om te beginnen wensen wij iedereen een mooi, gezond, hulpvaardig en gelukkig 2015 toe!! Aanvragen voor hulp In het laatste trimester van 2014 hebben we 481 hulpvragen kunnen honoreren.

Nadere informatie

CONTACTBRIEF nr

CONTACTBRIEF nr CONTACTBRIEF nr. 02 2017 Steeds meer vragen om hulp Van januari t/m april 2017 hebben we 742 hulpvragen kunnen honoreren. In dezelfde periode van 2016 bedroeg dit aantal 594. Uit deze cijfers blijkt dat

Nadere informatie

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Stichting Present Zuidoost Groningen Postbus 12 9665 ZG Oude Pekela

Nadere informatie

WELKOM VRIJWILLIGER 1

WELKOM VRIJWILLIGER 1 WELKOM VRIJWILLIGER 1 INHOUD WELKOM 3 DE KERN VAN ONS VRIJWILLIGERSBELEID 4 SOORTEN VRIJWILLIGERSWERK 5 WAT VRAGEN WE VAN JOU? 6 WAT BIEDEN WE? 8 RANDVOORWAARDEN EN FACILITEITEN 10 2 WELKOM VAN HARTE WELKOM

Nadere informatie

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs Jaarverslag 2014 Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs (SVA) De Ontmoeting 49 3823 HH Amersfoort Contactpersoon: Linda Rook (voorzitter) T 06 244 34 397 E info@vluchtelingenambassadeurs.nl

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Als elke vrijwilliger een ster is, wordt het nooit meer donker!

Jaarverslag 2014 Als elke vrijwilliger een ster is, wordt het nooit meer donker! 1 Jaarverslag 2014 Geachte lezer, Een goede gewoonte die we in onze contacten met u er op nahouden is u te informeren door middel van een jaarverslag. Zo houden we u op de hoogte van het wel en wee van

Nadere informatie

Op werkdagen geopend van 09.00 tot 12.00 uur. voor ouderen, chronisch zieken, mensen met een beperking en mantelzorgers

Op werkdagen geopend van 09.00 tot 12.00 uur. voor ouderen, chronisch zieken, mensen met een beperking en mantelzorgers Trolliuslaan 7 5582 GM Waalre Tel: (040) 222 11 94 Email: liac.waalre@inter.nl.net KLUSSENDIENST DIENST BEGELEID VERVOER BOODSCHAPPENDIENST THUISADMINISTRATIE WOONVERBETERADVIEZEN SENIORENVOORLICHTING

Nadere informatie

Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy

Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy Welkomstwoord De vrijwilligers van Raffy en Lâle zijn de olie in de machine. Zonder olie loopt de machine heel snel

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hart voor Hoorn. Beleidsplan Stichting Hart voor Hoorn

Beleidsplan Stichting Hart voor Hoorn. Beleidsplan Stichting Hart voor Hoorn Beleidsplan 2017 Stichting Hart voor Hoorn 1. Inleiding Stichting Hart voor Hoorn is ontstaan op initiatief van Christengemeente De Hoorn. Binnen deze kerk groeide meer en meer het verlangen om niet alleen

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp Vrijwilligerswerk Mantelzorg Vrijwillige hulp Burenhulp Maak samen het verschil. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet op het gebied van onder andere cultuur, zorg, sport, natuur

Nadere informatie

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016 Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016 Stichting Present Zuid-Oost Groningen Postbus 12 9665 ZG Oude Pekela

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Stichting Noodfonds Nieuwkoop ONE

Jaarverslag 2017 Stichting Noodfonds Nieuwkoop ONE Jaarverslag 2017 Stichting Noodfonds Nieuwkoop ONE Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 3 3. Doelstelling:... 3 4. Bestuur... 3 5. Deelnemende kerken/geloofsgemeenschappen per januari 2017...

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING PRESENT OLDENZAAL

JAARVERSLAG 2017 STICHTING PRESENT OLDENZAAL JAARVERSLAG 2017 STICHTING PRESENT OLDENZAAL Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden Nijverheidsstraat 97 7575 BH Oldenzaal Tel: 06 52 86 25

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK IN MOERDIJK

VRIJWILLIGERSWERK IN MOERDIJK VRIJWILLIGERSWERK IN MOERDIJK Burgerpanel Moerdijk Januari 2018 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2018/007 Datum Januari 2018 Opdrachtgever

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Doras

Vrijwilligerswerk bij Doras Welzijn Ouderen Thuisadministratie Vrijwilligerswerk bij Doras Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Vrijwilligerswerk bij Doras Doras

Nadere informatie

Gedragscode Stichting Kids op Vakantie Ter voorkoming van ongewenst gedrag

Gedragscode Stichting Kids op Vakantie Ter voorkoming van ongewenst gedrag Gedragscode Stichting Kids op Vakantie Ter voorkoming van ongewenst gedrag Stichting Kids op Vakantie verder te noemen als organisatie: hanteert deze Gedragscode ter voorkoming van ongewenst gedrag. De

Nadere informatie

Vertrouwenspersoon. voor cliënten en (vrijwillige) medewerkers. van. Het Venster. te Nunspeet

Vertrouwenspersoon. voor cliënten en (vrijwillige) medewerkers. van. Het Venster. te Nunspeet Vertrouwenspersoon voor cliënten en (vrijwillige) medewerkers van Het Venster te Nunspeet 2018 Vertrouwenspersoon Het Venster is een welzijnsorganisatie die uiteraard het welbevinden, het geluk van anderen

Nadere informatie

IN VEILIGE HANDEN. IVN-afdeling Vecht en Plassengebied

IN VEILIGE HANDEN. IVN-afdeling Vecht en Plassengebied IN VEILIGE HANDEN Beleid ter voorkoming van seksueel misbruik en ander ongewenst gedrag IVN-afdeling Vecht en Plassengebied Inleiding IVN-afdeling Vecht en Plassengebied wil de vrijwilligers en de deelnemers

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid RSC ALLIANCE

Vrijwilligersbeleid RSC ALLIANCE RSC ALLIANCE Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Hoe betrokken bent u?...4 3. Aanmeldprocedure...5 4. Aan de slag!...6 5. Gedragsregels vrijwilligers...7 6. Vertrouwenscontactpersoon (VCP)...8 Pagina 2 1.

Nadere informatie

VERTROUWENSPERSOON. z.v.v. Blauw Wit 66

VERTROUWENSPERSOON. z.v.v. Blauw Wit 66 VERTROUWENSPERSOON z.v.v. Blauw Wit 66 Februari 2015 1 Inhoud 1. Doel en aanpak pag. 3 2. Regelement vertrouwenspersoon pag. 5 Vastgesteld door het bestuur d.d. 2 februari 2015 - Holten 2 De vertrouwenspersoon

Nadere informatie

Vertrouwenspersoon. voor cliënten en (vrijwillige) medewerkers. van. Het Venster

Vertrouwenspersoon. voor cliënten en (vrijwillige) medewerkers. van. Het Venster Vertrouwenspersoon voor cliënten en (vrijwillige) medewerkers van Het Venster te Nunspeet 2019 Vertrouwenspersoon Het Venster is een welzijnsorganisatie die uiteraard het welbevinden, het geluk van anderen

Nadere informatie

Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor

Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor DE ONTMOETING VRIENDSCHAP IN UTRECHT Editie 30 juni 2019 Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor Vriendschap in Utrecht Kromme Nieuwegracht 50 3512

Nadere informatie

HULPDIENST NIJMEGEN. Beleidsnotitie

HULPDIENST NIJMEGEN. Beleidsnotitie HULPDIENST NIJMEGEN Beleidsnotitie Positionering van de Hulpdienst De Stichting Hulpdienst Nijmegen is een vrijwilligersorganisatie die zinvolle en nuttige ontmoetingen organiseert tussen vrijwilligers,

Nadere informatie

Gedragscode Versie: januari 2016 Vastgesteld: januari 2016 Door: Coördinatieteam Netwerk Gewoon Samen Evaluatiedatum: Januari 2017

Gedragscode Versie: januari 2016 Vastgesteld: januari 2016 Door: Coördinatieteam Netwerk Gewoon Samen Evaluatiedatum: Januari 2017 Gedragscode Versie: januari 2016 Vastgesteld: januari 2016 Door: Coördinatieteam Netwerk Gewoon Samen Evaluatiedatum: Januari 2017 Beste vrijwilliger van Netwerk Gewoon Samen, Netwerk Gewoon Samen heeft

Nadere informatie

Vrijwilliger zijn bij Buurtkracht

Vrijwilliger zijn bij Buurtkracht Vrijwilliger zijn bij Buurtkracht Buurtkracht is de organisatie voor welzijn met zorg in Capelle aan den IJssel. De vier Sociaal Wijkteams van Buurtkracht werken samen met het Eropaf-team aan de leefbaarheid

Nadere informatie

Beste vrijwilliger, Bestuur, directie en medewerkers Welzijn Castricum

Beste vrijwilliger, Bestuur, directie en medewerkers Welzijn Castricum Beste vrijwilliger, Fijn dat u geïnteresseerd bent in Welzijn Castricum en overweegt of misschien al besloten heeft om vrijwilligerswerk bij ons te gaan doen! Het werk van Welzijn Castricum is onmogelijk

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. SchuldHulp Maatje Zeist. Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020

BELEIDSPLAN. SchuldHulp Maatje Zeist. Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020 BELEIDSPLAN SchuldHulp Maatje Zeist Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020 Inhoud 1. Inleiding 2. Missie 3. Visie 4. Wat wil SHMZ bereiken 5. Voor wie is SHMZ 6. Met wie werkt SHMZ samen 7. De Organisatiestructuur

Nadere informatie

Vertrouwenspersoon op Koninklijke UD

Vertrouwenspersoon op Koninklijke UD Vertrouwenspersoon op Koninklijke UD Op aanraden van NOC*NSF gaan veel sportverenigingen over op het aanstellen van een vertrouwenspersoon. Voor Koninklijke UD is dit Lars Stempher. Wat houdt deze vertrouwenspersoon

Nadere informatie

1. Aanleiding beleid bij ongewenste omgangsvormen

1. Aanleiding beleid bij ongewenste omgangsvormen Beleid ongewenste omgangsvormen en de vertrouwenspersoon 1. Aanleiding beleid bij ongewenste omgangsvormen Helaas vinden er soms ongewenste situaties op of rondom het voetbalveld plaats die betiteld kunnen

Nadere informatie

Zorgloket Bergeijk. De wegwijzer op het gebied van welzijn & zorg!

Zorgloket Bergeijk. De wegwijzer op het gebied van welzijn & zorg! Zorgloket Bergeijk De wegwijzer op het gebied van welzijn & zorg! 2 Zorgloket Bergeijk De Wet maatschappelijke ondersteuning zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen in de maatschappij en zo lang mogelijk

Nadere informatie

Jaarverslag Thuishulp 2015

Jaarverslag Thuishulp 2015 Jaarverslag Thuishulp 2015 Zorgbeheer middelen In januari 2015 zijn we begonnen met het nieuwe digitale programma vanuit het Landelijk Bureau. Het programma Zorg Reflex. Carla heeft hiervoor een cursus

Nadere informatie

PREVENTIEF BELEID GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG ZV DE GELENBERG

PREVENTIEF BELEID GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG ZV DE GELENBERG PREVENTIEF BELEID GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG ZV DE GELENBERG Vastgesteld door het bestuur d.d. 01 augustus 2018 Preventief beleid grensoverschrijdend gedrag ZV de Gelenberg d.d. 01-08-2018 Definitief Pagina

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957

JAARVERSLAG 2017 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957 JAARVERSLAG 2017 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957 Doelstelling: Het bevorderen en verlenen van maatschappelijke hulp door vrijwilligers,

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 2 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: jongeren praten mee over de toekomst Jongeren 12 23 jaar We willen graag met jongeren in gesprek over de toekomst

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: zet ideeën van jongeren om in daden Jongeren 12 23 jaar We willen graag in gesprek met jongeren die een positieve

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957

JAARVERSLAG 2016 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957 JAARVERSLAG 2016 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957 Doelstelling: Het bevorderen en verlenen van maatschappelijke hulp door vrijwilligers,

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 TA RENKUM

Jaarverslag 2015 TA RENKUM 2015 Jaarverslag 2015 TA RENKUM HENNY BLIJDEVEEN VAN Jaarverslag TA Renkum 1. Inleiding Humanitas Thuisadministratie is in de gemeente Renkum ook dit verslagjaar weer actief geweest. Vanwege een wisseling

Nadere informatie

Schendelsinfo 21 e jaargang; nr. 2 Oktober 2015

Schendelsinfo 21 e jaargang; nr. 2 Oktober 2015 Schendelsinfo 21 e jaargang; nr. 2 Oktober 2015 Gemert, 10 oktober 2015 Hallo allemaal, Hierbij ontvangen jullie de tweede Schendelsinfo van 2015. In deze versie staan leuke foto s en verslagen van de

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012. MELDPUNT VRIJWILLIGERSWERK Gemeente De Bilt

JAARVERSLAG 2012. MELDPUNT VRIJWILLIGERSWERK Gemeente De Bilt JAARVERSLAG MELDPUNT VRIJWILLIGERSWERK Gemeente De Bilt INLEIDING Dit verslag geeft een overzicht van de activiteiten van het Meldpunt Vrijwilligerswerk gemeente De Bilt. De kern van de activiteiten zijn

Nadere informatie

Algemeen maatschappelijk werk

Algemeen maatschappelijk werk Algemeen maatschappelijk werk Inhoud 3 4 5 5 5 6 6 7 7 7 8 8 9 10 10 10 10 11 12 Inleiding Werkwijze algemeen maatschappelijk werk Aanmelding Intakegesprek Hulpverlening Hulpverleningsplan Evaluatie en

Nadere informatie

Interne gedragscode voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties

Interne gedragscode voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties Interne gedragscode voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties Wat is een interne gedragscode? Een gedragscode beschrijft expliciet de gedragsnormen en regels voor medewerkers (inclusief vrijwilligers

Nadere informatie

uren INFORMATIE OVER overlast

uren INFORMATIE OVER overlast uren INFORMATIE OVER overlast overlast Harde muziek, herrie van kinderen of rondslingerend vuil. Waar mensen samen wonen kunnen irritaties ontstaan door overlast. In deze folder geven wij u tips hoe u

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a.

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave. Gedicht 3. Voorwoord 4. Doelstelling en werkwijze van de Stichting 5. Verslag van het bestuur 6. Verslag

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning. Wmo: Iedereen moet kunnen meedoen! inwoudenberg

Wet maatschappelijke ondersteuning. Wmo: Iedereen moet kunnen meedoen! inwoudenberg Wet maatschappelijke ondersteuning inwoudenberg Wmo: Iedereen moet kunnen meedoen! INHOUD pag. Voorwoord 3 De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 4 Waarom wordt de Wmo ingevoerd? 5 Wat betekent de

Nadere informatie

Hierbij weer een prachtig jaarverslag; waar wij als bestuur behoorlijk trots op zijn.

Hierbij weer een prachtig jaarverslag; waar wij als bestuur behoorlijk trots op zijn. INLEIDING Hierbij weer een prachtig jaarverslag; waar wij als bestuur behoorlijk trots op zijn. We mogen terugkijken op een succesvol jaar voor de Werkbank. Met meer dan 140 unieke bezoekers, 25 bezoekers

Nadere informatie

kers op de taart Onze vrijwilligers zorgen voor de De Riethorst Stromenland

kers op de taart Onze vrijwilligers zorgen voor de De Riethorst Stromenland Door oprechte aandacht te geven, door écht te kijken naar de mens, naar onze klant en écht te willen weten wat hem heeft gemaakt tot wie hij nu is en wat hij wenst, maken wij het leven van onze klanten

Nadere informatie

Zorg en ondersteuning in de gemeente Veere. Goed voor elkaar

Zorg en ondersteuning in de gemeente Veere. Goed voor elkaar Zorg en ondersteuning in de gemeente Veere Voorwoord In deze folder vindt u een overzicht van de belangrijkste Veerse professionele -en vrijwilligersorganisaties op het gebied van welzijn, zorg en ondersteuning.

Nadere informatie

Gedragscode CMWW. Met elkaar, voor elkaar. versie

Gedragscode CMWW. Met elkaar, voor elkaar. versie Gedragscode CMWW Met elkaar, voor elkaar versie 2018.1 1 Inhoud Gedragscode CMWW... 3 Artikel 1: Definities:... 3 Artikel 2: Doel en uitgangspunt:... 3 Artikel 3: Status en reikwijdte van de gedragscode...

Nadere informatie

Maak het thuis gemakkelijker met de diensten van ZINN Service.

Maak het thuis gemakkelijker met de diensten van ZINN Service. Maak het thuis gemakkelijker met de diensten van ZINN Service. Wilt u het uzelf thuis gemakkelijker maken? Dan is het goed om te weten dat ZINN Service een uitgebreid aantal diensten biedt. De diensten

Nadere informatie

Gedragscode stichting Torion

Gedragscode stichting Torion Gedragscode stichting Torion Vooraf De organisatie wil door middel van deze gedragscode vorm en inhoud geven aan het voorkomen en bestrijden van agressie, seksuele intimidatie en discriminatie. Tevens

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

NETWERK NIEUW ROTTERDAM

NETWERK NIEUW ROTTERDAM NETWERK NIEUW ROTTERDAM JAARVERSLAG 2017 HULP EN NETWERK BIEDEN AAN EENZAME EN KW ETSBARE ROTTERDAMMERS 1 OPRICHTERS NETWERK NIEUW ROTTERDAM: PAULINE BUDDING EN HENRIEKE VAN TOOR 2 INHOUD Voorwoord...

Nadere informatie

Betreft: subsidieaanvraag Stichting Kledingbank Drechtsteden

Betreft: subsidieaanvraag Stichting Kledingbank Drechtsteden Stichting Kledingbank Drechtsteden Buddingh'plein 20 33I1BV DORDRECHT 06-48909802 Gemeente Dordrecht ta.v. De leden van de gemeenteraad Postbus 8 3300AA DORDRECHT Dordrecht, 30 januari 2008 Betreft: subsidieaanvraag

Nadere informatie

Mensen in Nood - Geel

Mensen in Nood - Geel Mensen in Nood - Geel M.I.N. Geel staat voor Mensen in Nood die in Geel wonen. Het is een V.Z.W, die opgericht werd in 1991. Momenteel zijn er twaalf vrijwilligers. Het doel van de vereniging is om mensen

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

VACATURES Shalom Creatief

VACATURES Shalom Creatief VACATURES Creatief Atelier zoekt 2 rechterhanden Creatief bezig zijn voor ca. 4 uur per week Ben je actief met hout of kan je goed schilderen? Dan zijn wij op zoek naar jou. We zoeken twee actieve, creatieve

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE BELEIDSPLAN Stichting MAGO CARE april 2013 Stichting Mago Care Magocare.org E-mail: info@magocare.org Bank: 60.25.06.492 Mago Care is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr SUBSIDIEREGELING VITALE SAMENLEVING 1. ALGEMEEN

GEMEENTEBLAD. Nr SUBSIDIEREGELING VITALE SAMENLEVING 1. ALGEMEEN GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente. Nr. 180547 21 december 2016 SUBSIDIEREGELING VITALE SAMENLEVING 1. ALGEMEEN Artikel 1.1 Doel van de subsidieregeling Deze subsidieregeling beoogt de inclusieve

Nadere informatie

Bibliotheek aan huis

Bibliotheek aan huis Bibliotheek aan huis Gratis service voor leden van de Bibliotheek AanZet Leest u graag, maar kunt u vanwege fysieke redenen niet naar de bibliotheek komen? Dan kunt u gebruikmaken van de gratis ledenservice

Nadere informatie

Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs. Regeling interne vertrouwensperoon Bijlage bij klachtenreglement

Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs. Regeling interne vertrouwensperoon Bijlage bij klachtenreglement Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs Regeling interne vertrouwensperoon Bijlage bij klachtenreglement Datum instemming Directie 27 juni 2016 Datum instemming MR 18 juli 2016 Communicatie

Nadere informatie

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in!

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in! VRIJWILLIGER IN BORNHOLM Daar zit muziek in! Woonzorgcentrum Amstelring Bornholm Amstelring Bornholm is een woonzorgcentrum in Hoofddorp. In dit centrum wonen 150 bewoners en verblijven 30 revalidanten.

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Hart van Hoop Beleidsplan 2016-2018 Samen Zijn Verbindt Ons A. Visie en Missie Stichting Hart van Hoop staat voor hoop en verbinding met elkaar. Wij hebben een passie voor mensen en willen dit

Nadere informatie

Protocol grensoverschrijdend gedrag en instellingsbesluit vertrouwenscommissie

Protocol grensoverschrijdend gedrag en instellingsbesluit vertrouwenscommissie Stichting Don Bosco Werken Nederland - Pomphulweg 106-7346 AN Hoog Soeren 055-519 15 35 - www.donboscowerken.nl - donboscowerken@donbosco.nl Protocol grensoverschrijdend gedrag en instellingsbesluit vertrouwenscommissie

Nadere informatie

Dagbesteding Psychogeriatrie

Dagbesteding Psychogeriatrie Dagbesteding Psychogeriatrie Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Telefoon algemeen (0529) 431541 Telefoon keuken (0529) 432514 Fax (0529) 432937 e-mail Internet Info@rosengaerde.nl

Nadere informatie

Welkom bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei

Welkom bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei Brochure voor naastbetrokkenen Welkom bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei ribw arnhem & veluwe vallei Brochure voor naastbetrokkenen Welkom bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei 4 Wij waren zó opgelucht toen hij

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Iedereen die sport moet dit kunnen doen in een veilige omgeving.

Iedereen die sport moet dit kunnen doen in een veilige omgeving. Iedereen die sport moet dit kunnen doen in een veilige omgeving. Het is van belang dat iedereen die op enigerlei manier betrokken is bij ZV De Vennen zich veilig en vertrouwd voelt. Dit betekent niet alleen

Nadere informatie

Veel vormen van overlast zijn te voorkomen:

Veel vormen van overlast zijn te voorkomen: Overlast 1 Waar mensen samen wonen kan het voorkomen dat er irritaties groeien door overlast. Degene die de overlast veroorzaakt is zich hiervan meestal niet bewust. Vaak helpt een rustig gesprekje al.

Nadere informatie

Beleid vrijwilligers en hulpvragen Netwerk SIA Houten

Beleid vrijwilligers en hulpvragen Netwerk SIA Houten Beleid vrijwilligers en hulpvragen Netwerk SIA Houten Januari 2018 Netwerk SIA Houten is een jongeren vrijwilligersnetwerk in de stad Houten. Netwerk SIA Houten motiveert en inspireert jongeren in Houten

Nadere informatie

Beleidsregels tegenprestatie Participatiewet gemeente Druten 2015

Beleidsregels tegenprestatie Participatiewet gemeente Druten 2015 Beleidsregels tegenprestatie Participatiewet gemeente Druten 2015 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Druten Officiële naam regeling Beleidsregels tegenprestatie

Nadere informatie

Spelregels, zo gaan wij met elkaar om als vrijwilligers Vastgesteld in de vergadering van het bestuur d.d.15 april 2014

Spelregels, zo gaan wij met elkaar om als vrijwilligers Vastgesteld in de vergadering van het bestuur d.d.15 april 2014 Spelregels, zo gaan wij met elkaar om als vrijwilligers Vastgesteld in de vergadering van het bestuur d.d.15 april 2014 Aanleiding: Door de groei van stichting Ouderen Samen zijn er steeds meer vrijwilligers

Nadere informatie

Goudvoorelkaar. Online marktplaats waar vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in Gouda bij elkaar komt.

Goudvoorelkaar. Online marktplaats waar vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in Gouda bij elkaar komt. Online marktplaats waar vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in Gouda bij elkaar komt. Goudse inwoners bij elkaar brengen. Dát doet Goudvoorelkaar.nl. Op deze online

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Voelt beter

Vrijwilligerswerk. Voelt beter Vrijwilligerswerk Dát geeft een goed gevoel Voelt beter Vrijwilligerswerk, dat geeft een goed gevoel Hebt u oog voor de behoeften van anderen? Vindt u het vanzelfsprekend om patiënten en bezoekers van

Nadere informatie

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk Veens trainingen opkomen voor jezelf een groter netwerk samen leren lotgenoten ontmoeten 1 meer zelfvertrouwen durven vragen Wil je jezelf ontwikkelen? Omdat je meer uit jezelf wilt halen? Of omdat je

Nadere informatie

af. Met dit protocol, in haar handelen en in haar beleid wil Klik Kinderopvang

af. Met dit protocol, in haar handelen en in haar beleid wil Klik Kinderopvang Grensoverschrijdend gedrag Klik Kinderopvang wijst alle vormen van grensoverschrijdend gedrag af. Met dit protocol, in haar handelen en in haar beleid wil Klik Kinderopvang grensoverschrijdend gedrag voorkomen

Nadere informatie

nieuwsbrief 17 juli 2019

nieuwsbrief 17 juli 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s) van de Regenboog, Agenda Na de zomervakantie krijgt ieder gezin een nieuwe schoolkalender. De activiteiten van de 1e maand delen we vast met jullie. Woensdag 17 juli - 11.45u

Nadere informatie

HANDOUT. Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen?

HANDOUT. Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen? Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen? Je hebt overwogen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Wat goed! Als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen zijn er veel dingen om over na te denken

Nadere informatie

CONTACTBRIEF nr

CONTACTBRIEF nr CONTACTBRIEF nr. 01 2018 Weer veel aanvragen Van januari t/m maart 2018 hebben we 502 hulpvragen kunnen honoreren. In dezelfde periode van 2017 was dit aantal vergelijkbaar. De behoefte aan onze hulp blijft

Nadere informatie

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016 Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015 Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Doelstelling 4 1.1 Missie 4 1.2 Doelstelling 4 2. Identiteit 5 3. Organisatie Structuur 6 3.1 Algemeen 6 3.2

Nadere informatie

Gedragscode ter voorkoming van ongewenst gedrag

Gedragscode ter voorkoming van ongewenst gedrag Gedragscode ter voorkoming van ongewenst gedrag Kinderdagverblijf Eigenwijs, handelend onder Vertah BV, verder te noemen organisatie: hanteert deze Gedragscode ter voorkoming van ongewenst gedrag voor

Nadere informatie

BESTUURSBESLUIT: VERTROUWENSPERSOON

BESTUURSBESLUIT: VERTROUWENSPERSOON BESTUURSBESLUIT: VERTROUWENSPERSOON Domburg, 22 februari 2017 Aanleiding: Soms gebeuren er op of rond de voetbalvelden helaas dingen waarmee je als lid niet graag te koop loopt of die voor de betrokkene(n)

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden

JAARVERSLAG Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden Postadres : Julianastraat 7, 5251 EC Vlijmen Winkel : Grotestraat 138A, 5151BN Drunen Telefoon : 06-15526578 Website : www.vincentiusheusden.nl/winkel e-mail

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Noodfonds Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug

Jaarverslag Stichting Noodfonds Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug Jaarverslag 2016 Stichting Noodfonds Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug Inhoud Jaarverslag Stichting Noodfonds VWUH 2016... 3 Doelstelling van het Noodfonds Schenkingen en leningen Financiën Bijlage

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 November 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Uitgangssituatie... 4 Doelstelling... 4 Missie... 4 Visie... 4 Werkwijze... 5 Financiën en begroting... 6 Bijlage 1: Begroting 2017...

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. De Hassinkhof. Wonen Zorg Welzijn

Woonzorgcentrum. De Hassinkhof. Wonen Zorg Welzijn Woonzorgcentrum De Hassinkhof Wonen Zorg Welzijn Ieder mens telt Welkom bij Woonzorgcentrum De Hassinkhof. Fraai gelegen, naast de kerk in de kern van Beltrum. De Hassinkhof biedt een compleet pakket aan

Nadere informatie

uw persoonlijke keuze laurens Simeon en Anna

uw persoonlijke keuze laurens Simeon en Anna Simeon en Anna, uw persoonlijke keuze laurens Simeon en Anna Simeon en Anna Laurens Simeon en Anna is het bekende woonzorgcentrum in de deelgemeente Feijenoord, waar alles erop is gericht om tot op hoge

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBÖRG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBÖRG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM TOT SLOT Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. We verwachten dat zowel de organisatie als de vrijwilliger zich aan de gemaakte afspraken houdt. Dit is een van de basisregels voor een

Nadere informatie

Jaarverslag Het VeenendaalFonds. Vooraf

Jaarverslag Het VeenendaalFonds. Vooraf Het VeenendaalFonds Jaarverslag 2016 Vooraf Dit is het eerste jaarverslag van de Stichting VeenendaalFonds te Veenendaal. Aan de oprichting ging een lange voorbereiding vooraf. Tot die datum er sprake

Nadere informatie

Informatie van het Odensehuis

Informatie van het Odensehuis Deze informatie is bedoeld voor iedereen die regelmatig bij het Odensehuis komt. Dit zijn alle mensen die het Odensehuis bezoeken, deelnemen aan activiteiten of op andere wijze betrokken zijn: wekelijkse

Nadere informatie

Inleiding. Het jaarverslag bestaat uit 3 onderdelen:

Inleiding. Het jaarverslag bestaat uit 3 onderdelen: Verslag 2017 Inleiding De Stichting Hulpfonds Heumen verleent eenmalige materiële hulp aan inwoners van de gemeente Heumen die in acute problemen zijn gekomen en daarvoor niet op reguliere voorzieningen

Nadere informatie